Page 1

april 2011 - nummer 6- jaargang 4

HIGH SPEED SHOPPING

shoppen op onze kosten!

pietervreedeplein.nl

BLOEMETJE VOOR...

interview Seyi Cadmus


2


3


4


voorwoord

Kriebels Voorjaar betekent: de bloemetjes buiten en de kledingkast van nieuwe inhoud voorzien. Op het Pieter Vreedeplein en in de Pieter Vreedestraat kun je wat dat betreft je hart ophalen. Om in de sfeer te komen zet PIETER alvast wat leuke zomergadgets op een rij. Helemaal fleurig is de nieuwe rubriek ‘een bloemetje voor…’ op pagina 15. Deze editie gaat Caroline High Speed Shoppen met PIETER, lees je een interview met de winnares van de vorige Modellenverkiezing én lees je alles over de verkiezing van 2011! Op pagina 10 vind je de laatste nieuwtjes en we nemen met de service managers van het Pieter Vreedeplein een kijkje achter de schermen. PIETER laat je in ieder geval weer zien waar jij moet zijn dit voorjaar: hét dynamic shopping area van Tilburg!

Harry Broers Voorzitter winkeliersvereniging Pieter Vreedeplein en Pieter Vreedestraat

Coverstory 6

Interview 12 De zorg voor orde, rust en regelmaat

Algemene informatie

10 Bloemetje voor 14

Nieuws & colofon

High speed shopping

11

Shoptips Pieter 16

5


coverstory

Seyi Cadmus won in 2010 de modellenverkiezing. Zij werd daarmee het gezicht van het Pieter Vreedeplein. Binnenkort loopt haar ambtstermijn af en wordt er een nieuw gezicht gekozen. Maar eerst heeft PIETER nog wat vragen voor Seyi. Hoe ben je bij de vorige wedstrijd betrokken geraakt? “Mijn moeder zag een oproep in de krant staan, waarin je je op kon geven voor de wedstrijd. Toen heb ik me aangemeld. In eerste instantie was het voor de grap bedoeld, totdat ik ineens door was naar de volgende ronde. Daarna mocht ik zelfs door naar de catwalkshow! Toen vond ik wel spannend worden en wilde ik stiekem graag winnen!” Hoe vond je het om mee te doen aan de wedstrijd? “Ik vond het erg leuk, de organisatoren waren erg relaxed en het was allemaal heel gezellig. Het was natuurlijk een wedstrijd, maar gelukkig was er geen sprake van een constante strijd tussen de modellen. Ook van familie, vrienden en klasgenoten kreeg ik positieve reacties en support.” Hoe voelt het om covermodel van een magazine zoals PIETER te zijn? “Erg leuk natuurlijk, al heel veel mensen hebben me aangesproken. Ze hebben me op de cover hebben zien staan. Ineens kennen veel mensen je als het gezicht van het Pieter Vreedeplein! Ook in winkels en restaurants zie ik het tijdschrift weleens liggen, dan is het wel leuk om mezelf daar te zien.”

6


Heb je leuke reacties gehad? “Mijn familie vind het heel erg leuk en is erg trots en ook van onbekenden krijg ik leuke reacties. Vooral wanneer ik ga stappen spreken sommige mensen me weleens aan dat ze me herkennen van het Pieter Vreedeplein. Je bent nu dus officieel model? “De prijs voor de wedstrijd was dat ik een modellencursus Bookings.

Ik

kon heb

volgen de

bij

Sessibon

modellencursus

nu

afgerond en ik sta nu ook ingeschreven bij dit modellenbureau en dat is natuurlijk super.” Heb je tips voor de mensen die zich gaan inschrijven voor de nieuwe verkiezing? “Blijf vooral jezelf en hou alles naturel. De jury wil het liefst enthousiaste, eerlijke, mooie modellen die een mooi gezicht zouden kunnen zijn voor het plein. Maakt niet uit of je dik, dun, lang of klein bent.”

7


Denk je dat jij het nieuwe gezicht van Pieter Vreedeplein zou moeten zijn? Schrijf je dan voor 4 april in op www.pietervreedeplein.nl. Vrouwen, mannen en kinderen: iedereen maakt kans om een jaar lang het visitekaartje van Pieter Vreedeplein te zijn. Als winnaar krijg je een professionele fotoshoot, modellenopleiding én een hoofdrol in de mediacampagne van Pieter Vreedeplein. Daarnaast maak je kans op een modellencontract bij modellenbureau Sessibon Bookings. Op deze website kun je ook stemmen op andere deelnemers. Van iedere categorie ( mannen/ vrouwen/ kinderen) gaan de beste 15 door naar de halve finale in bioscoop Pathé. De vakjury bepaalt dan welke 21 deelnemers een finaleplaats krijgen. De jury deelt daarnaast per categorie nog 6 wildcards uit. De 21 finalisten lopen mee op de catwalk tijdens de modeshow in Pieter Vreedeplein op zaterdag 23 april. Hier wordt per categorie een winnaar gekozen en de publiekswinnaar bekend gemaakt en als hoofdwinnaar wordt hét gezicht van 2011 gekozen.

9


nieuws & colofon agenda Koopzondagen

LiVe opera

jouw team

Pathé vertoont in april maar

Op de website www.ditismijnteam.nl, een

liefst drie live opera’s vanuit het

initiatief van Sport2000, kun je je eigen

Metropolitan Opera House in

teamsite samenstellen. Of je nu tennist,

New York.

in een voetbal, hockey of dartteam zit; ieder team kan zijn eigen site hebben. Op

1 mei

de pagina kun je nieuws over jouw team

29 mei

plaatsen, net als foto’s, nieuws en blogs. FC

26 juni

Sc ’t Zand, Dames 1 Willem II, sv Reeshof en

31 juli

Were Di gingen je al voor.

28 augustus 25 september

Roze maandag

Extra geopend

9 april - 19:00 u

Roze Maandag viert dit jaar haar 20e

30 april (koninginnedag)

Rossini: Le Compte Ory

editie en dat wordt een feestje! De hele

5 mei (bevrijdingsdag) 2 juni (hemelvaartsdag)

Openingstijden Maandag: 13:00 - 18:00

binnenstad kleurt weer roze en iedereen 23 april - 19:00 u

kan zich uitstekend vermaken bij alle

Capriccio

evenementen die worden georganiseerd. Ook

het

Pieter

Vreedeplein

zal

naar

30 april - 19:00 u

verwachting weer van alles organiseren, wat

Verdi: II Travatore

precies dat is binnenkort op de site te lezen:

Dinsdag: 09:00 - 18:00

www.rozemaandag-tilburg.nl

Woensdag: 09:00 - 18:00

De avond is inclusief

Donderdag: 09:00 - 21:00

garderobe, hapjes en drankjes.

Vrijdag: 09:00 - 18:00

Tickets via www.pathe.nl/opera

Zaterdag: 09:00 - 17:00

wist je dat... je als fietser heel makkelijk je stalen ros kunt parkeren in de

Zondag: Gesloten

garage onder het Pieter Vreedeplein. En het is nog gratis ook! De ingang zit

Plus en Saturn kennen

aan de ijzerstraat.

afwijkende openingstijden

colofon Uitgever: Contact: Vormgeving: Fotografie:

10

ASEGA Media Tilburg info@asega.nl 013-5453298 Lawless & Lotski, Tilburg Tommy Fotografie Camiel Donders Fotografie Pepijn Kroon

Met dank aan: Corio Nederland, WF Communicatie, gemeente Tilburg, ondernemers van het Pieter Vreedeplein, de Pieter Vreedestraat en de Emmapassage. Copyright: ASEGA Media Disclaimer: Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever worden overgenomen.


HIGH SPEED SHOPPING Caroline Rijnen (27) uit Tilburg wil graag van onze vijftig euro gaan shoppen op het Pieter Vreedeplein. Binnen 15 minuten klaar zijn is geen enkel probleem; voor we het weten snelt ze zich naar de eerste winkel. Bij Bershka heeft ze een leuke shawl gezien voor slechts € 9,99. Met nog veertig euro op zak gaat ze, lekker zomers, zonnebrillen passen bij Mango. Ze rekent de € 6,95 af voor een nieuwe bril en bedenkt zich dat ze nog een keer terug moet naar de Pieter Vreedestraat.

De volgende € 12,- worden ook goed besteed. Caroline heeft namelijk spulletjes nodig voor haar nieuwe uitzet. Daarom koopt ze twee schalen en twee borden bij Xenos. “Bij Rituals hebben ze altijd heerlijke spulletjes”, zegt ze. De verkoopster pakt de twee verzorgingsproducten in voor Caroline. Ook al koopt ze het voor zichzelf; het is toch een beetje een cadeautje. Caroline kan dus fris het voorjaar in.

Wil jij net zoals Caroline ook een keer shoppen op onze kosten? Stuur dan een mailtje met je naam, telefoonnummer en een leuke foto naar info@asega.nl en wie weet mag jij volgende keer high speed shoppen met PIETER!

11


Interview

We gaan op bezoek bij de service managers van het Pieter Vreedeplein en de Emmapassage. Zij zorgen er al drie jaar voor dat het Pieter Vreedeplein en de Emmapassage in goede banen worden geleid. Hoogste tijd voor een interview met Fons van Dijk en Berry Janssen. Waar houden jullie je mee bezig? Fons: “Wij zijn de service managers van het Pieter Vreedeplein, de Emmapassage en de Pieter Vreedestraat. We zorgen voor orde, rust en regelmaat. Dus de veiligheid, het onderhoud en het beheer van deze winkelcentra. Daarbij zijn we ook een servicepunt voor iedereen die vragen heeft, verdwaald is of gewoon even wil babbelen.” Hebben jullie veel last van winkeldieven? Berry: “Hoe goed je ook iets beveiligt, aasgieren heb je overal. En hoewel het afschrikeffect met twee man goed werkt, blijf je natuurlijk op je hoede. Je komt de vreemdste snuiters tegen: een tijdje terug hielden we iemand staande die een stuk of 50 tubes tandpasta had gestolen. En hij had niet eens tanden!” Hoe gaan jullie om met de drukte tijdens de Tilburgse Kermis of carnaval? Berry: “Er is dan extra bezetting. Om het verkeer te regelen, bijvoorbeeld. De winkels moeten natuurlijk ook tijdens de kermis bevoorraad blijven. Ook hebben we draaiboeken voor de veiligheid, hierbij kijken we ook iedere keer wat er goed ging en wat er beter kan.” Dat klinkt als een afwisselende job? Fons: “Dat is het ook. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het ook zo interessant. Het contact met de mensen, de activiteiten die georganiseerd worden, de problemen waar je voor komt te staan.” Berry: “Maar er gebeuren ook genoeg lollige dingen: zo hebben we ooit een brandalarm gehad omdat iemand tijdens het bakken van zijn worstenbroodjes even snel naar de supermarkt moest, maar toch niet snel genoeg bleek te zijn. Gelukkig bleef het bij een zwarte rookpluim.”

12


Fitness, maar dan anders

Vraag jou w gratis dagp www.ach meahealth as aan op centers.n l

Start nu, sport 1 maand gratis én ontvang tot € 119,- korting*

*vraag naar de voorwaarden

• • • •

Fitness, groepsfitness en meer Ontspannen omgeving en gezellige sfeer o.a.: Les Mills, Zumba, Bodyrun & Pilates Persoonlijke begeleiding met digitaal trainingsprogramma

• Voor Achmea en niet Achmea zorgverzekerden • Luxe Spa faciliteiten • Geen ervaring met fitness nodig • Personal Training Faciliteiten kunnen per Center verschillen

Achmea health & Spa Center Tilburg • Pieter Vreedeplein 165 • 5038 BW Tilburg • Tel. 013-5810444 www.achmeahealthcenters.nl


Het voorjaar brengt veel bloemenpracht met zich mee. Het brengt ook de verhalen van de bloemetjes en de bijtjes, de vlinders in de lucht en in de buik. PIETER is benieuwd waar al die boeketten, die op het Pieter Vreedeplein verkocht worden, naartoe gaan en vraagt: ‘voor wie is dit bloemetje?’

Doortje: “Ik ga mijn moeder heel blij maken, denk ik. Dat mag ook wel eens een keer. Mama verdient iedere dag een bosje bloemen!”

14


Bloemetje voor

Maria (75): “Ik versier ieder jaar mijn huis voor de herdenkingsmis van mijn ouders en de zusjes van mijn moeder. Dit extra boeketje komt me dus heel goed uit!”

Tim (34): “Deze is voor mijn vrouw. Ben ik eindelijk een keertje attent.”

Marco (43) “Ik denk dat mijn moeder dit wel kan waarderen. En dat zou mooi zijn, ik waardeer haar ten slotte ook enorm!”

Dymph (23) & Annemarie (28): “Onze leidinggevende gaat met zwangerschapsverlof en dat verdient een bloemetje. Bovendien is Annemarie net ten huwelijk gevraagd door John! Dus je kunt wel invullen waar dat andere boeket naar toe gaat.”

Lianne (51) “Ik werk bij de Rabobank en mijn collega heeft nogal een rotdag. Hopelijk fleurt dit boeketje haar weer een beetje op.”

Jolanda (51) & Marianne (31) “Wij zijn collega’s bij Het Pon en we vonden dat we wel een bloemetje verdienden. Dit zal niet misstaan op onze kamer.”

Met dank aan ‘t Boeketje 15


shoptips pieter/emma

Ook bij de ANWB Winkel is het lente. Laat je verrassen en inspireren door de nieuwe Human Nature collectie. Met deze collectie kun je vertrouwen op de jacks, comfortabele dames basic shirts, fleecevesten, overhemden, truien, wandelschoenen, slippers en nog veel meer! Als ANWB lid krijg je bovenop de voordelige prijs ook nog eens extra mooie kortingen! Een ideaal begin van het voorjaar.

Zilveren oorringen met parel of witte Zirkonia oorringen. Het is slechts een greep uit de ruime collectie bij dé sieradenwinkel van de Pieter Vreedestraat. Nu verkrijgbaar voor 25,- euro bij So Chic.

Met de nieuwe Skecher Shape Up SRT ‘Kinetix Response’ kun je sportief het voorjaar in. Shape Ups SRT staat voor Skechers Radius Trainer. Skecher SRT schoenen zijn ontworpen voor intensieve training met maximale calorie verbranding. De zoolconstructie is zo opgebouwd dat er meer weerstand is tijdens het lopen. Hierdoor worden spieren sneller verstevigd en meer calorieën verbrand. Verkrijgbaar bij Sport2000 voor € 119,99.

Als je jezelf wil voorbereiden op je vakantie of verre reis, loop dan eerst even binnen bij Selexyz Gianotten. Daar hebben ze een enorm assortiment aan reisgidsen. Portugal, Griekenland of toch liever Thailand of Australië? Met de vele reisgidsen weet je straks alles over jouw favoriete bestemming. Verkrijgbaar bij Gianotten.

16


Emma in de lift

Yentl (19) gaat bijna elke dag wel even naar de stad; meestal loopt ze dan ook even door de Emmapassage. Vandaag is ze aan het shoppen met haar vriendinnen Lorean en Sylvana, op zoek naar nieuwe schoenen.

Lorean (21) heeft schoolspullen nodig en is daarom in de stad. Bij Selexyz Gianotten koopt ze meestal haar boeken. Maar als ze gaat shoppen voor schoenen, komt ze meestal terecht bij Sacha of Tango. “Het is altijd leuk om even de Body Shop binnen te lopen”, zegt Sylvana

(19), “Het ruikt er

altijd al zo lekker!” Ook vandaag staat de winkel met verzorgingsproducten op de planning.

Antoinette (61) heeft haar auto geparkeerd op het dak van de Emmapassage. Ze gaat een reis boeken bij Arke Reizen. Waar de reis naartoe gaat? Dat weet ze nog niet. “Ik laat me wel adviseren.” Voor Jack

(59) is het de eerste keer dat hij in Tilburg

is. Het is dus meteen ook zijn eerste bezoek aan de Emmapassage. “Ik heb mijn auto in de parkeergarage gezet omdat die zo lekker in het centrum zit”, zegt hij. De favoriete winkel van Roos

(24), die aan het (56) is

winkelen is met haar moeder Kristel

Open32. Roos: “Ze hebben daar zoveel merken onder één dak. Ik neem mijn vrienden er ook altijd mee naartoe.” Vandaag is ze extra kleding aan het inkopen, want binnenkort gaat ze een tijdje naar het buitenland.

Max (4) stapt met (66) de lift in. Onderweg naar beneden somt

Gezellig op pad met opa. De jarige opa Paul

opa vast even op waar ze dadelijk naartoe gaan: De ANWB Winkel voor een routekaart en daarna nog even naar De Nijs.

16


nieuws

emma viert feest

Mei 1 mei Koopzondag 29 mei Koopzondag 2 juni Hemelvaartdag

Juni

Koopzondag

winkelcentrum. Ook vinden er dit jaar veel activiteiten plaats.

26 juni

door nieuwe exemplaren, geheel in de nieuwe huisstijl van het

is te zien tot en met 30 juni.

Ter ere van het jubileum zijn de lampenkappen vervangen

& Kunstbende. Deze expositie

publiek.

Expositie Het Kostuumatelier

de ondernemers vol trots hun deuren voor het nieuwsgierige

13 juni

De Emmapassage bestaat dit jaar 20 jaar. In 1991 openden

Je leest er meer over op deze pagina!

Jubileumacties

Juli 31 juli Een miniatuurkermis tentoonstell-

Zie pagina 9 voor meer informatie.

Koopzondag

1 mei – 22 mei – Enveloppenactie: win een reis naar Parijs!

ing tijdens de Tilburgse kermis van 29 mei - Beauty Event Mari van de Ven geeft stylingadvies en laat je in de watten leggen door tal van beauty-experts.

22 t/m 31 juli.

Augustus

Op pagina 6 lees je er meer over! 28 augustus

September

de Emmapassage! Dit jaar is het een speciaal jubileumetiket

Koopzondag

25 september – Tilburg Wijnstad Laat op deze koopzondag je eigen wijnfles met etiket maken in vanwege het 20 jarig bestaan van de Emmapassage.

25 september

Oktober

kun je tijdens deze feestmiddag kennis maken met de karakters

Koopzondag

26 oktober – Meet & Greet Zandkasteel Speciaal ter ere van het 20 jarig jubileum van de Emmapassage van het Zandkasteel. Ga op de foto met Koning Koos, Prinses Sassa of Toto! Je kunt ze ontmoeten tussen 13:00 en 16:00 uur.

26 oktober Meet & Greet met het Zandkasteel

14


high speed shopping

Erika Nuijten (27) heeft al helemaal bedacht waar ze in de Emmapassage onze vijftig euro gaat uitgeven. Ze is hair & makup artist, heeft haar eigen bedrijfje en heeft daarvoor wat spullen nodig . Allereerst stopt ze bij The Body Shop, waar ze voor € 13,50 een blusher brush koopt. “Deze kan ik goed gebruiken voor mijn werk”, zegt Erika, terwijl ze alweer naar de volgende winkel loopt. Bij Selexyz Gianotten koopt ze drie magazines; de Nederlandse en Engelse Elle Magazine en de Italiaanse Vogue. “Om inspiratie op te doen.” Kosten: € 20,84. Van de resterende € 15,65 koopt ze een leuke ketting bij Sacha. De tijd is om en Erika heeft nog precies 70 cent over, net genoeg voor de parkeergarage!

Wil jij ook een keer High Speed Shoppen op onze kosten? Stuur dan een mailtje, vergezeld van je foto naar info@asega.nl! 12


kruiswoordpuzzel

Horizontaal 1. Emmapassage bestaat dit jaar ... jaar 3. In de Emmapassage kun je een reis winnen naar ... 7. De ‘winkelkamer van Tilburg’ 8. Pieter Vreede was een fabrikant, gespecialiseerd in ... 10. Hij komt tijdens het Beauty Event in de Emmapassage advies geven 13. De Tilburgse Kermis vindt dit jaar plaats in de maand 14. Deze wereldberoemde schilder woonde en studeerde in Tilburg 15. De bloemetjes van pagina 15 komen van ...

Verticaal 2. Tilburg kreeg in 1809 stadsrechten van Lodewijk ... Bonaparte 4. De lift in de Emmapassage brengt je naar de ... 5. Tilburg is de ... stad van Nederland 6. Deze highspeedshopper koopt bij Sasha 9. Deze highspeedshopper heeft iets nodig voor haar uitzet 11. De moeder van koningin Wilhelmina heette ... 12. De voornaam van het covermodel van PIETER

Wil jij één van deze superprijzen winnen? Los dan snel deze puzzel op en maak kans! Je kunt jouw antwoord invullen op www.emmapassage.nl of www.pietervreedeplein.nl of het ingevulde strookje inleveren bij de vestiging van Intertoys op het Pieter Vreedeplein. Je kunt reageren tot 23 april 2011. Hussel de letters in de gekleurde vakjes door elkaar en vul de oplossing hieronder in! Naam Adres Postcode Woonplaats E-mail Telefoon 10


â‚Ź 15,- korting Bij aankoop vanaf 50 euro Geldig t/m 30 april 2011 The Company Tilburg

Tilburg

Juliana van Stolbergstraat 10

Emmapassage 20

Tommy Hilfiger, Diesel, Guess, Dept, Scotch & Soda, Maison Scotch, Cruijf, Replay


jubileumactie

win een reis naar parijs! Emmapassage is jarig dit jaar en wie jarig is trakteert! Daarom maak je in de periode van 1 tot en met 22 mei kans op fantastische prijzen. Tijdens deze speciale actiedagen bewaar je de kassabonnen die je krijgt bij je aankopen in de Emmapassage. Stop 2 kassabonnen van 2 verschillende winkels in de daarvoor bestemde envelop en stop deze in de bus op het middenplein van de passage. Op koopzondag 29 mei wordt deze bus tijdens het Beauty Event omgekeerd en worden de winnaars bekend gemaakt. Beauty Expert Mari van de Ven noemt de namen van de prijswinnaars en wie weet zit jij daarbij! Er zijn tal van cadeaubonnen te winnen voor winkels in de Emmapassage. Als klap op de vuurpijl maak je ook nog eens kans op de hoofdprijs: een reis naar Parijs, the Fashion Capital of the World.

8


Beauty event opMeet 29 mei Mari met mari van de ven Make Over voor bezoekers Mari van de Ven is op zondag 29 mei in de Emmapassage om je tips te geven over make-up en styling. Laat je tijdens het beautyevent compleet restylen en in de watten leggen door een schoonheidsspecialiste,

foto beauty (stock)

nagelstyliste of een kapper. Ook kun je om professioneel advies vragen bij de aanwezige kleurconsulente huisanaliste. Mari van de Ven reikt tijdens de middag, die van 12:00 tot 17:00 uur duurt, ook de prijzen uit aan de winnaars van de enveloppenactie (zie pagina 9).

algemene informatie Internet Vanaf het Centraal Station:

emmapassage.nl staan alle actuele openingstijden,

Openbaar vervoer

Ook de Emmapassage is online te vinden. Op www. welke winkels er zitten en nog veel meer handige informatie over de mooiste winkelpassage van Tilburg.

Bus:

Te voet:

Lijn 11 (Goirle) *

en evenementen kun je dus het beste kijken op de

Lijn 8 (Het Laar) *

die je zoekt. Voor de meest actuele openingstijden

Lijn 3 (Reeshof) *

website www.pietervreedeplein.nl staat alle informatie

als de Emmapassage zijn op

Lijn 2 (Reeshof) *

Pieter Vreedeplein is te bezoeken op internet. Op de

Zowel het Pieter Vreedeplein

Lijn 1 (Quirijnstok) *

minder dan 5 minuten lopen vanaf het Centraal Station.

website. Ontdek Pieter Vreedeplein, ook online! * Het busstation is voor bioscoop PathĂŠ. Vanaf daar is het

minuten naar de Emmapassage.

Funshoppen begint al bij het parkeren! Zowel

ongeveer 1 minuut lopen naar het Pieter Vreedeplein en 3

Parkeren Emmapassage als Pieter Vreedeplein hebben daarom

gaan of de bus nemen.

Pieter Vreedeplein heeft daarnaast ook nog eens een

uit bij Centraal Station. Vanaf het station kun je te voet

zo de winkelcentra binnen. Ideaal toch?

Neem de trein vanaf station Tilburg Reeshof en stap

prettig parkeren is. Vanuit de parkeergarages loop je

Vanaf De Reeshof:

grote, ruim opgezette parkeergarages waar het altijd

grote, overdekte fietsenstalling voor 580 fietsen. 9


Toonaangevende duizendpoot

Meet & Greet

met Mari op 29 mei! 6


interview

Mari van de Ven is op zondag 29 mei in de Emmapassage om je tips te geven over make-up en styling. Al vijfentwintig jaar zit hij in het beautyvak en is misschien wel de meest bekende en toonaangevende visagist en haarstylist van Nederland. Snelheid, creativiteit, vernieuwing en tomeloze energie zijn de kenmerken van Mari. Emma spreekt hem over dé trends van 2011, visagiefabeltjes, zijn nieuwe TV-programma en de Mari Academy. Wat gaan we veel zien deze zomer? “In het haar is dit jaar heel veel beweging te zien. Ik ben net op een grote kappersbeurs geweest en daar zag je het overal. Veel beweging. Dat wil zeggen veel slag in het haar. Maar tegelijkertijd zie je ook nog steeds lang haar, de bob en de pony. Wel zeg ik altijd dat je rekening moet houden dat een kapsel je ook moet staan. Vraag daarom altijd om advies bij iemand die er verstand van heeft.” Wat kan écht niet meer? “Matjes! Dat was ooit hip, maar nu is het echt niet meer aan de orde, voor mannen en vrouwen. Permanentjes zie je ook steeds minder. Het wordt soms nog wel gebruikt als ondersteuning van het haar, maar daar houdt het verder wel mee op.” Wat zijn jouw make-up tips? “2011 is het jaar van heel veel kleur. Denk dan echt aan oranje, groen en bordeauxrood. Vooral bij jonge en uitgaande mensen zijn de felle kleuren erg in. Maar andere trends zijn blijvertjes; smokey eyes zijn bijvoorbeeld nog steeds hartstikke mooi voor de avond en feestjes. Verder zien je de rode mond, maar ook hier geldt: zorg dat het je staat. Anders moet je het gewoon niet doen. Ik probeer in mijn werk altijd heel dicht bij de persoon te blijven. Naturel make-up is ook nog steeds in. Heb je daar tips voor? “Het is heel belangrijk dat je lichte accenten gebruikt. Een perzikachtige blush, bijvoorbeeld of lichte bruinaccenten tussen de wimpers. Beige, goudachtig en natuurtinten kun je ook gebruiken. Zet dan de wenkbrauwen wel even lichtjes aan. Zorg er altijd voor dat het er echt natuurlijk uit ziet. Dus niet te dik. Bij Wendy van Dijk gebruikte ik voor The Voice of Holland bijvoorbeeld een heel lichte foundation.” Dichtsmeren is dus geen optie? “Dat is sowieso een fabel die ik uit de wereld wil helpen. Je kunt je huid niet ‘dichtsmeren’ net zoals dat foundation evenmin de zon tegen houdt. Integendeel, het is juist goed voor de huid om een foundation te dragen in de zon. Een goede foundation heeft namelijk een beschermende en verzorgende functie.” Gaan we veel horen van je dit jaar? “Ik blijf de visagie doen van Wendy van Dijk, Yolanthe Sneijder-Cabau, Tatjana en Trijntje Oosterhuis. Ook ben ik voorbereidingen aan het treffen voor een nieuw beauty-programma voor RTL. In augustus is het te zien op tv. Ik heb ook net een academie, de Mari Academy, geopend voor schoonheidsspecialisten. Schoonheiddspecialisten kunnen zich hiervoor inschrijven.” 7


ItaliĂŤ, het paradijs voor de echte shoe freak, is de inspiratiebron voor Cafe Moda. Cafe Moda heeft altijd de allerlaatste catwalktrends binnen no-time in de collectie. Op en top modisch en voor betaalbare prijzen. Ga naar de winkel of shop op www.cafemoda.nl en vind daar de perfect shoes for you! See you at Cafe Moda!

15% korting

bij inlevering van deze bon in de winkel. Of ga naar cafemoda.nl en vul de volgende kortingscode in: PI&EM Deze actie is geldig t/m 30 april Niet geldig in combinatie met andere kortingen of acties.

Emmapassage 4, Tilburg | 013-5801082

www.cafemoda.nl


voorwoord

Emma is jarig

Dit jaar heeft de Emmapassage iets te vieren: het is namelijk 20 jaar geleden dat haar deuren zich openden voor het winkelpubliek. De Emmapassage heeft in die twintig jaar haar plek in de Tilburgse binnenstad met recht weten te veroveren. Eigenlijk zorgt iedereen er voor dat de winkelkamer van de stad niet wordt overgeslagen tijdens een rondje winkelen. Ter ere van dit jubileum is de huisstijl van de Emmapassage aangepast. Daarom hangen er voortaan nieuwe lampenkappen in de wandelgangen en op het middenplein van het centrum. Ook zijn er dit jaar tal van feestelijke activiteiten in de winkelpassage. Je kunt zelfs een reis naar Parijs winnen! Je leest er alles over in deze editie van Emma.

Marlous Mutsaers Voorzitter Winkeliersvereniging Emmapassage

Inhoud

10

Kruiswoordpuzzel Winnen!

9

Algemene informatie

8

Win een reis naar Parijs

6

Interview Meet Mari van de Ven

High speed shopping

12

Nieuws 14 Emma in beeld Emma in de lift

15 15

5


3


april 2011 - nummer 3- jaargang 1

SHOPTIPS

Wat heb jij nodig voor de zomer?

interview Mari van de ven

Win een trip naar

PARIJS

EMMAPASSAGE.NL

PIETER/EMMA  

Maar, 2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you