Page 1

R E PAY H R M V I E R T H A A R 1 0 - J A R I G J U B I L E U M ! )) Dit is Repay HRM In het land, In concert, nieuwe vestigingen, aan het werk, Repay Online!

)) Repay Racer Ebert Dollevoet trotseerde de Dakar woestijnrally.

)) R  epay naar

de Top!

Franchisenemer worden in 8 stappen

1 ))


Werken waar en wanneer jij wil je online werkplek in de cloud Optimaal flexibel zijn door overal en altijd toegang te hebben tot uw volwaardige werkplek. Dat geeft een gevoel van vrijheid en zekerheid. Werk op kantoor, thuis en onderweg vanaf uw pc, tablet of smartphone en heb alles wat u nodig heeft tot uw beschikking.

“Ja prima, ik maak het meteen in orde!”

Online Werken

Branches CompX ICT & Telecom Jules Verneweg 125A 5015 BK Tilburg info@compx.nl

Bouw

Payrolling

Transport

Kinderopvang

T 013 - 8200254

Online Bellen

Zorg

Accountancy

Online Back-up

Advocatuur

Online Beheer

Uitzendbranche

www.compx.nl


VOORWOORD

Beste lezer, Trots zijn wij op ons 10-jarig jubileum. Maar een decennium behaal je niet alleen, dat doe je samen! Daarom willen wij allereerst ons volledige Repay HRM team en al onze relaties en payrollmedewerkers feliciteren en bedanken voor het behalen van deze mijlpaal. 10 jaar geleden legde Repay HRM de fundering voor een succesvolle onderneming. Sinds de oprichting, in 2005, zijn we uitgegroeid tot een gevestigde waarde binnen ons vakgebied. Met 4 eigen vestigingen en 7 franchisevestigingen, ontzorgen we inmiddels al een groot deel van de Nederlandse ondernemers met onze diensten. Met eigen HRM-specialisten, bedrijfsadviseurs, verzuimconsultants en een centraal servicecentrum zijn we voor elke ondernemer een aanwinst. In deze speciale uitgave maken we ruimte voor nieuws, interviews en voor onze partners. Lees meer over de toekomst van payrolling, hoe je franchisenemer wordt en over de medewerkers van Repay HRM. Maar ook over Dakar, Bonaire en slimme kantoorgadgets. Een prachtig magazine ter ere van een prachtig jubileum. Op naar de volgende 10 jaar! Hans Vlugt Directeur Repay HRM

3 ))


INHOUD

15.

26.

10. 6 REPAY HRM Repay naar de top!

9 WIST JE DAT Leuke wetenswaardigheden over Repay HRM

10 INTERVIEW Hans Vlugt een levenslustige man, een ondernemer pur sang en een betrokken directeur.

15 PAYROLLING

Payrollkracht in de praktijk

16 SAMEN IS NIET ALLEEN Een greep uit onze relaties 21 OP DE PAYROLL Werknemers over Repay HRM

36. 22 REPAY IN HET LAND Locaties Waalwijk en Nijmegen aan het woord

24 INTERVIEW Jeu Claes, voorzitter Vereniging Payroll Ondernemingen

26 INTERVIEW Repay Racer Ebert Dollevoet: “De strijd met jezelf maakt Dakar mooi.”

31 AWARDSHOW Repay HRM de winnaar van de AFAS Award

32 FRANCHISERS Franchisenemer worden in 8 stappen

34 FRANCHISERS Ontmoet enkele van onze franchisenemers

(( 4


Inhoud 35. 40. 35 REPAY IN CONCERT Een volle Heineken Music Hall als podium van Repay HRM

36 REPAY HRM Een succesverhaal

40 REIZEN

51 COLUMN Anne Spoor van Van der Hel Advocaten

52 REPAY ONLINE

De 8 grootste vragen over payrolling

46 INTERVIEW NBBU voorzitter Bart-Jeroen Croll

48 REPAY HRM

Bas Paridaens, algemeen directeur van het landelijk Service Center.

54 INTERVIEW

Beautiful Bonaire

44 PAYROLLING

56.

De grote transitie: van kantonrechtersformule naar transitievergoeding

56 MUSTHAVES 9 hippe & handige kantoorgadgets

58 FACTS & FIGURES 60 collega’s, 205 kopjes koffie en thee en meer fun facts op 1 mei 2015

Dit zijn wij

REPAY HRM www.repayhrm.nl Concept en realisatie: ASEGA Media in opdracht van Repay HRM ASEGA Media Goirkestraat 90, 5046 GN Tilburg T 013 545 32 98, UN Studio (9th floor) Parnassusweg 819, 1082 LZ Amsterdam, T 020 820 39 76, E info@asega.nl www.asega.nl

COLOFON

Management: Bob Oostelbos Hoofdredactie: Frank van Bergen Adviseur redactie: Ellen Moonen Redactie: Nynke van Haaren, Iris van Iersel, Juliette van der Smitte, Lieke Gerards, Katja Tremio, Milou Hendriks, Kiki Dröge, Esther van Loon Met dank aan alle medewerkers, franchisenemers en adverteerders van Repay HRM. Fotografie: Camiel Donders, Hanneke Wetzer Vormgeving: Jilles Mermans

5 ))


RUBRIEKSNAAM REPAY HRM

(( 6


REPAY HRM, naar de top! Repay HRM speelt al 10 jaar een toonaangevende rol op het gebied van payroll en HRM dienstverlening. Inmiddels is Repay uitgegroeid tot een top 10 speler binnen de payrollbranche in Nederland. Daar profiteert de ondernemer van: de schaalgrootte stelt ons in staat concurrerende tarieven te hanteren en te investeren in kennis en kwaliteit. Met eigen HRM-specialisten, bedrijfsadviseurs, verzuimconsultants en een centraal servicecenter hebben wij alles in huis om u te ontzorgen. Onlangs is de naam veranderd van Repay Payroll naar Repay HRM om een breder dienstenpakket aan te bieden. Naast payroll bieden wij ook salarisadministratie aan en adviseren wij u op het gebied van HR.

DE VOORDELEN OP EEN RIJ • Transparante uurtarieven die u in staat stellen te plannen op personeelskosten; • Géén salaris- en contractadministratie en aansluitingen bij de Belastingdienst en pensioenfondsen meer; • Uitermate flexibel zodat u efficiënter kunt plannen en geen risico’s loopt op loondoorbetaling; • U betaalt enkel de gewerkte uren, bij ziekte en verlof ontvangt u geen factuur; • Geen verplichtingen t.a.v. de Wet Verbetering Poortwachter en geen risico’s bij langdurige arbeidsongeschiktheid;

Wat is payroll Bij payroll geeft de opdrachtgever de personeelsadministratie en het juridisch werkgeverschap uit handen, dus ook alle zorgen en risico’s bij ziekte en ontslag. Repay HRM wordt in juridische zin werkgever van de payrollmedewerkers. Wij nemen alle arbeidsrechtelijke risico’s van de ondernemer over, verzorgen de complete salarisadministratie en daarnaast de arbeidsovereenkomsten, ontslagprocedures, salarisbetalingen, ziekteverzuimbegeleiding en alle overige verplichtingen die de opdrachtgever zou hebben. Dit alles zonder een afstand te creëren tussen de opdrachtgever en de payrollmedewerkers.

• Deskundige HR-helpdesk voor u en de payrollmedewerkers; • U kunt zich volledig richten op datgene dat u belangrijk vindt: ondernemen!

7 ))


DOE MAAR IETS ... met een hippe slogan een origineel beeld en met impact ... ohja, vergeet onze website niet!

Aan een halve briefing hebben wij genoeg Van uitgebreid campagneadvies, naar het design van uw huisstijl en reclame materiaal, tot de afwerking bij de drukkerij. Maar ook voor het bedenken, ontwerpen en ontwikkelen van uw website of applicatie kunt u bij ons terecht. Dus kom gerust eens langs voor een kopje koffie, thee, cappuccino, espresso, ...

info@be-interactive.nl

www.be-interactive.nl


...REPAY IN 2014 EEN NIEUWE HUISSTIJL HEEFT AANGENOMEN? ...OPDRACHTGEVERS OOK DE SALARISADMINISTRATIE KUNNEN UITBESTEDEN AAN REPAY HRM?

...REPAY EEN PROFESSIONEEL MOBILITEITSTEAM HEEFT DIE ERVOOR ZORGT DAT MEDEWERKERS BEGELEID WORDEN NAAR ANDER WERK? ...55% VAN ONZE PAYROLLMEDEWERKERS VROUW IS?

Wist je dat...

...ER IN 2015 TIEN NIEUWE COLLEGA’S OP HET HOOFDKANTOOR VAN REPAY ZIJN GESTART?

...PAYROLLMEDEWERKERS DE DIENSTVERLENING VAN REPAY BEOORDELEN MET EEN 8,1?

...ER ACHTER DE SCHERMEN HARD GEWERKT WORDT AAN EEN COMPLEET NIEUWE WEBSITE?

...REPAY DIT JAAR HOOFDSPONSOR WAS VAN HET TOPEVENTS RALLY TEAM TIJDENS DE DAKAR IN ARGENTINIË? 9 ))


INTERVIEW

Hans Vlugt, directeur Repay HRM

‘Ondernemen betekent scherp blijven en plezier hebben in je werk’ Hij heeft een bloeiend bedrijf, een mooi gezin en fijne vrienden. Hij krijgt energie van hard werken en houdt van alles wat gezelligheid met zich meebrengt. Vakanties duren hem te lang, maar een paar dagen skiën lukt hem nog wel. In gesprek met Hans Vlugt, een levenslustige man, een ondernemenr pur sang en een betrokken directeur.

10 jaar Repay, wat gaat er door je heen als je terugdenkt aan deze tijd?

Is dat ook je belangrijkste ondernemersles? Scherp blijven?

Snel, groei, leerzaam en plezier, maar vooral dat eerste. Ik zie mezelf hier nog zitten aan dit bureau. Samen met de twee dames die ik in dienst had genomen. We zaten in het woonhuis van dit pand en probeerden payrolling op de kaart te krijgen. 10 jaar vliegt dus echt voorbij. In de beginjaren werkte ik me 3 slagen in de rondte en bleef er weinig vrije tijd over. Nu ik een gezin heb, met 2 kleine jongens, probeer ik bewust meer thuis te zijn. De komende 10 jaar gaan waarschijnlijk net zo snel, dan wil ik wel kunnen terugdenken aan een fijne tijd met mijn jonge gezin.

Mijn belangrijkste ondernemerles is om de juiste mensen om je heen te verzamelen en plezier te hebben in je werk. Daarnaast is het creëren van een prettige werkomgeving van essentieel belang. Medewerkers mogen zich thuis voelen. We werken in een authentiek pand gelegen in een mooie omgeving. We geven veel interne trainingen en mensen worden gehoord. Je medewerkers zijn, net zo goed als je klanten, je ambassadeurs. Wanneer zij zich happy voelen, straal je dit ook uit naar buiten toe.

Wat heb je geleerd in de afgelopen 10 jaar? Als ondernemer en als mens heb ik heel veel geleerd. Waar ik in het verleden nogal eens te veel vertrouwde op beloften en toezeggingen, houd ik de controle nu dichter bij mezelf. Scherpte houdt je wakker en alert. Het brengt verdieping en vernieuwing, daarnaast zorgt het ervoor dat je altijd twee stappen vooruit denkt.

(( 10

Is dat de kracht van Repay HRM geweest tijdens de crisis? Goed voor je ambassadeurs zorgen? Onder andere. Maar gedurende de crisis zijn we blijven investeren in marketing en communicatie. Afdelingen waarvoor, in de regel, de budgetten juist slinken in mindere tijden. De retail, waarin wij vanaf het begin actief waren, heeft natuurlijk een flinke klap gehad. In de detailhandel vallen veel winkels en soms hele ketens om, omdat ze niet snel genoeg hebben geschakeld. Je moet flexibel, dynamisch en snel zijn. En de belangrijkste les in tijden van crisis: blijf te allen tijde actief in de verkoop en onderhoud je netwerk zodat je weet waar de markt behoefte aan heeft.


HANS IN ‘VOGELVLUGT’: Geboren: 9 augustus 1969 Samenwonend met: Françoise en hun twee zoons, Bob en Boris. 1988 – 1993: MER: Management, Economie en Recht met als afstudeerrichting Makelaardij 1993 – 1995: intercedent/payroll specialist bij een uitzendorganisatie 1995 – 2005: operationeel manager bij een uitzendorganisatie 1 mei 2005: oprichting Repay Payroll, nu Repay HRM

11 ))


Voor een verkoper pur sang natuurlijk logisch.

Nog ergens spijt van?

Ik vind verkopen inderdaad het allerleukste wat er is. Ik ga iedere dag op pad en kom zodoende bij veel ondernemers over de vloer. Kleine en middelgrote bedrijven, maar ook de megaconcerns; ik vind ze allemaal interessant. Ik leer bij ieder bezoek weer iets en dat neem ik mee naar een volgend gesprek. Ik besteed veel tijd aan relatiebeheer en ik wil graag voeling houden met de markt. Ik stuur de zaken aan vanuit het werkveld en Bas Paridaens, de directeur van ons Service Center, vertaalt alles naar beleid, interne processen en efficiëntie.

Ja, dat ik niet 10 jaar eerder voor mezelf ben begonnen. En dat ik na mijn studie direct ben gaan werken. Ik had graag die wereldreis willen maken.

Zijn er specifieke mensen die je als inspirator ziet? Geen grote namen ofzo, maar natuurlijk zie en spreek ik veel inspirerende mensen. Dat kan een directeur zijn met drie medewerkers onder zich, maar ook een directeur met 3.000 man personeel. Ik heb een zwak voor de selfmade-man of -woman. Een persoon met veel passie en drive, die gelooft in zijn of haar eigen kracht.

Een Hans Vlugt bedoel je? (Lacht) Nou ja, ik streef wel naar groei en ik hoop dat men mij ziet als een passievol en gedreven persoon. Zo voel ik dat wel in ieder geval. Ik doe mijn werk met overgave en ik heb er veel lol in. Ik vind het nog steeds het allermooiste wat er is, iets neerzetten en laten groeien. Mijn werk is mijn hobby. Op deze manier bouw ik samen met mijn team verder aan het bedrijf.

Naast passievol en gedreven: hoe ben je als directeur?

Geef je dat als vaderlijk advies mee aan je zoons? Eerst reizen dan werken? Zeker. En misschien ga ik dan wel met ze mee. Maar niet te lang hoor. Dan word ik ongedurig.

Waar zou je graag op zakelijk gebied nog in willen groeien? Voor wat Repay HRM betreft: een volledige ontzorgorganisatie worden op HRM-gebied. We hebben al een landelijk verkoopteam, maar we willen daarnaast landelijke dekking kunnen bieden als het gaat om fysieke vestigingen. Eind 2015 hebben we er hopelijk 15 en uiteindelijk streven we ernaar om de teller op 32 te krijgen. Bij deze groei staat persoonlijke binding nog steeds centraal, evenals goed werkgeverschap. We willen niet alleen investeren in vestigingen maar ook in mensen, daarom willen we onze payrollkrachten nog beter ondersteunen in de zoektocht naar nieuw werk met behulp van scholing en de realisatie van een compleet nieuw jobcenter, dat ook bemiddelt tussen bedrijven en medewerkers. Op dit moment wordt onze website aangepast om zowel relaties als medewerkers meer online inzicht te bieden.

Meer dan genoeg te doen dus. Dat worden de komende jaren weer korte vakanties. Ja, fijn hoor!

Ik ben een detaillist, er ontgaat mij niet veel. Ik vang veel op en onthoud nog meer. Dat maakt mij, denk ik, een betrokken directeur. Bij ons werken veel jonge mensen en we hebben een open cultuur. Op vrijdag borrel ik gezellig mee en ik ben heel benaderbaar. Gesprekken vallen niet spontaan stil als ik voorbij loop en niemand duikt achter zijn of haar computer weg wanneer ik binnenkom. Lijkt mij een goed teken.

‘Ik doe mijn werk met overgave en heb er veel lol in’ (( 12


13 ))


(( 14


PAYROLLKRACHT IN DE PRAKTIJK Wijn en gastvrijheid zijn de passie van Mitchell Ligthart (28). Hij werkte als gastheer in de hogere regionen van de Nederlandse gastronomie, waaronder een 2-sterrenrestaurant. Hij werd onderscheiden als beste gastheer van Europa en derde ‘sommelier’ van Nederland. Sinds anderhalf jaar werkt hij op payrollbasis als wijnadviseur en sommelier bij Dare Wines. “Daardoor is alles heel goed geregeld voor mij.”

WIJNADVISEUR EN PRIJSWINNEND GASTHEER OVER ZIJN PASSIE EN WERK

“Dit is veel meer dan een zakelijke overeenkomst”

Tekst: Eric Hoogeweg Foto: Dick Vos

Wat voor werk doe je precies? “Ik werk als wijnadviseur en sommelier. Een sommelier is in restaurants eindverantwoordelijk voor de wijn en spijscombinaties. Vanuit Dare Wines adviseren wij restaurants en andere klanten hierover. Ook verzorg ik trainingen over gastvrijheid, wijnbehandeling en wijnspijscombinaties. Dare Wines importeert ook wijnen en heeft een webwinkel. Daarbij ben ik verantwoordelijk voor de sales.”

Hoe word je sommelier? “Dat kan door zelfstudie en opbouwen van praktijkervaring, maar ik ben aan de Wijnacademie in Maarn opgeleid tot Vinoloog. Daarvoor ben ik al opgeleid tot zelfstandig en gespecialiseerd gastheer. Ik had al een passie voor wijn en koos restaurants waar ik werkte uit op hun leermeesters. Een collega van mij, Michael Daals, begon Dare Wines 5,5 jaar geleden, samen met zijn compagnon Bjorn Remijn. Dat is een succes. Anderhalf jaar geleden vroegen ze mij om bij hen te komen werken. Zij zochten iemand die uit hetzelfde hout gesneden was. Wij kenden elkaar al, als vrienden en door onze passie voor wijn en gastronomie.”

Waarom werk je op payrollbasis? “Dit was hun voorstel, om twee redenen. Ze wilden zeker zijn dat alles voor mij als werknemer goed georganiseerd is en wilden daarvoor een specialist inschakelen. Daarnaast waren

beide oprichters te druk om zelf ook nog de loonadministratie te doen. Ook dat is daarom uitbesteed aan Repay HRM. Zelf kende ik payrolling al uit de horeca en doordat mijn ouders een horecazaak hebben. Zelf had ik nog niet op deze manier gewerkt.”

Hoe bevalt het? “Heel goed. Alles is goed geregeld en wordt goed verzorgd. Dat is op veel plaatsen in de horeca wel anders. Gelukkig hadden ook mijn eerdere werkgevers hun zaakjes wel goed op orde. Voor mij was nu alleen nieuw dat ik vragen over mijn arbeidsvoorwaarden, niet direct op de man af kan vragen op de werkvloer. Daarvoor heb ik een vaste contactpersoon bij Repay. Dat bevalt ook heel goed. Ik ben content met die samenwerking. Een extra voordeel is dat ik mijn vakantiegeld vrij kan opnemen, wanneer het mij uitkomt.”

Wat zijn je carrièreplannen? “Ik werk met veel plezier bij Dare Wines. Wij zijn volop met ons vak en onze passie bezig. Mijn arbeidscontract is veel meer dan alleen een zakelijke overeenkomst. Het bedrijf kan groeien en ik kan en wil daarin meegroeien. Nu ben ik verantwoordelijk voor de sales, maar in de toekomst wordt dat wellicht een leidinggevende rol binnen een salesteam. Ik zit hier helemaal goed.”

15 ))


REPAY HRM

SAMEN is niet alleen Repay HRM werkt samen met veel verschillende bedrijven gevestigd door het hele land. Een greep uit onze relaties vindt u op de volgende pagina’s.

SLEUTELWERK Bij het opknappen van je auto komt aardig wat kijken, bij Sleutelwerk geven ze advies op maat over de restauratie van uw oldtimer. Eigenaar Corjan Bos: “Wij hebben de juiste kennis, ervaring en kwaliteit om uw oldtimer op te knappen. Sleutelwerk is een speciaal restauratiebedrijf omdat wij enkel werken aan oldtimers of oude objecten.” Het unieke concept van Sleutelwerk zorgt dat uw auto met liefde en aandacht een perfect eindresultaat krijgt.“Daarnaast bieden wij ook de optie om zelf mee te helpen zodat de klant ook betrokken blijft bij het gehele proces.” Corjan ontmoette Albertine Hootsen van Repay HRM Utrecht tijdens een presentatie van energiezuinig werken op een ondernemersvereniging van Utrecht. Repay ondersteunt Sleutelwerk bij de loonadministratie en contracten. “Sinds 1 januari zijn we van een eenmanszaak gegroeid naar drie personen waarbij Repay HRM ons ontzorgt door middel van payroll.”

DE GASTRONOOM Aan de Wilhelminastraat, volgens eigenaar Coen Bastiaansen het mooiste straatje van Breda, vind je delicatessen en gezondheidswinkel De Gastronoom. De zaak viert dit jaar zijn 55-jarig bestaan en verkoopt alles van kaas, vleeswaren, noten tot glutenvrije natuurlijke cosmetica. Sinds een jaar of twee werken zij samen met Repay HRM. “Via-via hoorde ik goede verhalen over Repay”, aldus Bastiaansen. “Het is voornamelijk handig voor de parttimers die weinig werken. Soms twee uurtjes op een dag, dan weer een week niet. Voorheen was die administratie een gigantische klus, nu vul ik de uren in en klaar is kees.” Bastiaansen noemt Repay prettig en ontzorgend. “Ik vind het nog wel lastig om mensen aan te nemen. Waar moet ik dan opletten? Hoe pak ik dat het beste aan? Daar zou ik nog wel een cursus over willen krijgen.”

(( 16


Tekst: Eric Hoogeweg Foto: Dick Vos

Arbeidsvoorwaarden kapsalons in goede handen door payrolling

“Beter dan ik zelf zou kunnen” De meeste kapsters van de drie Hem & Haar kapsalons rond Tilburg werken op payrollbasis. Een bewuste keuze van eigenaresse Karin Wouters. De onderneemster weet nu zeker dat alles goed geregeld is voor haar personeel, terwijl zij haar handen vrij heeft om kapsters te coachen. “Langdurige uitval van een vaste medewerkster, bevestigde mijn keuze voor payrolling.”

Hoe zijn de kapsalons ontstaan? “Nadat ik zelf al werkte als kapster, opende ik in 1997 een eigen zaak in Berkel-Enschot. Bij een zorgcentrum voor senioren, maar wel bedoeld voor iedereen en alle leeftijden. Die formule is goed bevallen en is ook benut voor de twee andere vestigingen. De zorgcentra zorgen voor een flinke groep vaste klanten en de kapsalons zijn ook interessant voor andere klanten in de dorpen. Door onze unieke ligging bij zorgcentra kunnen wij bovendien onze kosten – en tarieven – relatief laag houden.”

Waarom de keuze voor payrolling? “Ik heb daar tien jaar geleden voor gekozen om verschillende redenen. Ik wilde zeker weten dat alles goed geregeld is voor mijn personeel. Een specialist weet meer van de steeds veranderende arbeidsvoorwaarden. Zelf werk ik ook mee en wil ik mijn handen daar zoveel mogelijk voor vrij houden en niet bezig zijn met de loonadministratie. Daar wilde ik een dienstverlener best wat voor betalen. Ook wilde ik mijn risico’s beheersbaar houden. Als kleine ondernemer heb ik direct een groot probleem als een kapster op mijn loonlijst langdurig uitvalt. Een specialist kan dat beter begeleiden en de verzekeringen organiseren dan ik.”

Heeft u wel eens te maken gehad met langdurige uitval? “Ja, helaas wel. Ook voor de kapster is dit vervelend. Een vaste medewerkster kreeg ernstige rugklachten en moest geopereerd worden.

Zij heeft maandenlang thuisgezeten, voor ze weer aan de slag kon. Dat was voor mij een bevestiging van mijn keuze voor payrolling. Repay HRM is goed in re-integratie en begeleiding van zieke werknemers.”

Hoe bevalt het de medewerksters? “Heel goed. Alles is voor hen perfect geregeld. Beter dan ik zelf zou kunnen doen. Verder maakt het voor hen niet veel uit. Een extra voordeel is dat ALS ik minder werk zou hebben en mensen hun baan verliezen, Repay HRM voor hen nieuw werk zoekt.”

Wat is in uw dagelijkse praktijk het grootste voordeel van payrolling? “Dat ik nu met minder zorgen kan werken omdat alles goed geregeld is: voor mijn bedrijf en medewerksters. En dat ik nu mijn handen vrij heb om vanuit mijn eigen gedrevenheid kapsters in mijn zaken te coachen. Dat doe ik het liefst! Veel liever dan de boekhouding en loonadministratie. Daar is de specialist voor.”

Hem & Haar Kappers (www.hemenhaarkappers.nu) is een kapsalon voor iedereen en alle leeftijden met drie vestigingen in Oisterwijk, Berkel-Enschot en Loon op Zand. Van de negen kapsters werken er zeven op payrollbasis (via Repay HRM). De andere twee hebben een vast contract bij de kapsalon.

17 ))


REPAY HRM IN DE DETAILHANDEL Stel je voor: het personeel dat in jouw winkel werkt is wel van jou, maar ook weer niet. Wel de hulp, minder lasten. Alle medewerkers van ETOS ROLF in Amsterdam gingen een jaar of 8 geleden over op payrolling, met succes. “Negatieve ervaringen hebben wij helemaal niet gehad” vertelt Sacha, de eigenaresse. Vertel eens iets over jullie bedrijf. “Etos ROLF is één van de ongeveer 540 Etos winkels in Nederland. Wij zijn franchiser en wij zitten al 15 jaar in de gezellige wijk ‘De Aker’ in Amsterdam. Al ons personeel is in dienst van Repay HRM.”

werknemer zeker niet. Wij hebben slechts een klein bedrijf. Repay HRM heeft meer middelen, kennis en ingangen om iemand bij ziekte te begeleiden. Daarnaast kan het personeel kiezen of ze per week of per 4 weken uitbetaald willen worden.”

Waarom hebben jullie destijds gekozen voor payrolling?

Hebben jullie ervaring met langdurige ziekte in het bedrijf?

“Wij hoeven ons niet meer druk te maken om de salarisadministratie, de begeleiding bij ziekteverzuim en we hoeven geen personeel meer aan te nemen in vaste dienst. Het kost uiteraard iets meer geld, maar dat hebben wij er graag voor over. Ons personeel, bestaande uit een team van 14 mensen, had ook geen problemen om in dienst te komen bij Repay HRM.”

“Ja, helaas wel. Gelukkig heeft Repay HRM toen getoond dat het belang van de werknemer voorop staat. Ze hebben helder en regelmatig contact met ons en de zieke werkneemster onderhouden. Ze leggen geen druk op een zieke medewerker en zorgen voor goede begeleiding. Soms was er geen snelle oplossing mogelijk, maar zij hebben het zieke personeel nooit op de huid gezeten. Ze gaan niet uit van het negatieve en hebben uitstekend gehandeld.”

Wat is het grootste voordeel voor jullie als werkgever om gebruik te maken van payrolling? “Repay HRM kan ons volledig ontzorgen op het gebied van alle personeelszaken en administratie. Wanneer we door omstandigheden zouden moeten inkrimpen qua personeel, hebben zij de zorgen. Daarnaast zijn de extra kosten gering en hebben we minder rompslomp. We zijn erg tevreden over Repay HRM.”

Wat zijn de voordelen voor het personeel? “Ik geloof niet dat payrolling nadelen heeft voor het personeel, al wordt dat soms gezegd. Het personeel is bij ons niet in vaste dienst, maar wél bij Repay HRM. Als een personeelslid ziek is, zit niemand daar op te wachten. Wij als bedrijf niet, maar de

(( 18

Tekst: Iris van Iersel, Foto: Jesse Kraal


KEURSLAGER RODENBURG Een begrip in Utrecht en omstreken; Keurslager Rodenburg bestaat al meer dan honderd jaar. W.H Rodenburg startte de winkel in 1901. Vier generaties later staat eigenaar Jacco Rodenburg aan het roer. Hij heeft in 1998 definitief de slagerij van zijn ouders overgenomen. Keurslagerij Rodenburg is onderscheiden met het predikaat Hofleverancier, een Koninklijke onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven van tenminste honderd jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio. Deze bedrijven onderscheiden zich door kwaliteit, soliditeit en continuïteit. Jacco heeft zo’n twintig medewerkers die nu zo´n negen jaar worden uitbetaald via payroll. “Heel prettig om die rompslomp niet meer zelf te hoeven regelen”, zegt Jacco over de diensten van Repay HRM. “Ik ben dan ook buitengewoon tevreden. Het scheelt mij een hoop werk en daarbij wordt alles nu netjes geregeld.”

SKIDÔME Skidôme is al sinds 1982 expert in wintersport: thuis in sneeuw. Nummer één locatie om dichtbij huis te leren skiën of snowboarden. Ook voor een leuk kinderfeestje, bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest biedt Skidôme originele activiteiten waarbij wintersport wordt gecombineerd met fun op een gastgerichte wijze. IceKart Rucphen is Europa’s enige permanente indoor ijskartbaan en staat garant voor een unieke driftervaring op een parcours van echt ijs. “We hebben destijds voor Repay gekozen omdat we op zoek waren naar een samenwerking met een gedegen partij om de oproepkrachten van Skidôme en IceKart Rucphen onder te brengen. Repay is een grotere organisatie met reeds jaren goede staat van dienst. Na een goed contact tijdens de eerste gesprekken met Repay besloten we een samenwerking aan te gaan”, zegt Alissa Iriks. “Inhoudelijk gezien kan Repay ons overzichten aanleveren welke we nodig hebben voor het rapporteren per kostenplaats. Ze leveren de benodigde stukken voor ons en de medewerker digitaal aan.” Skidôme blijft zich voortdurend ontwikkelen en innoveren. In 2011 werd de skihal in Rucphen uitgebreid met twee extra pistes en een ijskartbaan. Sinds deze verbouwing is de pool voor oproepkrachten enorm gegroeid. In 2012 breidde Skidôme uit met een locatie in Terneuzen. “Repay HRM heeft de overgang van de oproepkrachten naar Repay op een informatieavond toegelicht. Zij hebben verteld wat het voor de medewerkers inhoudt, bijvoorbeeld qua uurloon en vakantiedagen. Kortom, Repay heeft uitleg gegeven over wat er voor onze medewerkers verandert op de loonstrook.”

19 ))


TUINCENTRUM COPPELMANS Al snel vanaf de start van Repay HRM, tien jaar geleden, is Repay HRM een trouwe partner van de Coppelmans groep. “Met in totaliteit ruim honderdvijftig medewerkers in dienst bij Repay heeft Coppelmans gekozen voor een flexibele oplossing waarbij wij als ondernemer weer met ondernemen bezig kunnen zijn”, zegt Bas Coppelmans. Het gemak van eigen werving en selectie

WASSERIJ

JOLI Stomerij-wasserij Joli is een typisch familiebedrijf waarbij kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Familie Schraets startte in 2007 Joli en richt zich op persoonsgebonden wassen en Stomerij wasserij voor persoonsgebonden wasgoed. Daarnaast wassen zij voor zorginstellingen en instanties. “Wij wassen voor mensen zelf”, aldus mevrouw Schraets. “De was van iedere cliënt wordt apart gewassen. Dit kunnen wij doen omdat wij beschikken over zeer gekwalificeerd personeel en een groot aantal wasmachines en drogers.” Dat gekwalificeerde personeel wordt al vanaf 2007 uitbetaald door Repay HRM. “Een ander bedrijf in het dorp raadde Repay aan en zodoende hebben wij gekozen.” Stomerij-wasserij Joli is inmiddels gegroeid van één medewerker naar vijf tot zes medewerkers. “Ook bij die groei zijn we goed ondersteund door Repay HRM. Nu zijn we een solide team.” Daarnaast noemt mevrouw Schraets het jaarlijkse gesprekje met Repay een groot voordeel. “De communicatie verloopt heel prettig. Als ik vragen heb, krijg ik direct antwoord.”

(( 20

in combinatie met ondersteunende support wanneer het nodig is, dat maakt Repay HRM uniek. Want het houdt niet op bij het aannemen van een nieuwe kandidaat. Van financiële administratie tot cao regelingen en loonuitbetaling, het is allemaal aan Repay toevertrouwd.


AAN HET WERK

OP DE PAYROLL “Sinds ik bij Novy werk, worden alle personeelszaken geregeld door Repay HRM. Dat werkt perfect. Ik kan de klok zetten op het ontvangen van mijn loonstrook én ik kan zelfs mijn vakantiegeld innen wanneer ik wil!”

LIA VAN KERKHOF:

“Ik werk sinds 1 mei 2005 bij tuincentrum Coppelmans in Nuenen. Ik krijg vanaf dag 1 uitbetaald door Repay, we zijn tegelijkertijd gestart. Ik ben zeer tevreden. Wanneer ik telefonisch contact opneem met Repay word ik altijd goed geholpen. Ze leggen alles duidelijk en netjes uit.” ANNEMIEKE DE ZEEUW:

“Voorheen kregen we één keer per week ons loon, tegenwoordig vierwekelijks. Dit is altijd goed gegaan; om de vier weken betalen ze netjes uit. Ik ben een tijdje arbeidsongeschikt geweest en heb in die periode goed contact onderhouden met Repay, erg fijn. Als er een foutje gemaakt wordt, is de communicatie daarna prima. Ik ben zeer tevreden.” JEANINE LINGMONT:

Helder & Transparant Meer weten? www.vanmosselleasing.nl


VESTIGINGEN

REPAY in

LOCATIE: WAALWIJK

De vestiging van Repay HRM in Waalwijk opende op 1 mei 2015. Karin Maas en Jop van de Wouw hebben gekozen voor een vestiging in Waalwijk omdat dit het middelpunt is van de regio’s waarin zij actief zijn. Jop: “Karin beheert de regio richting Den Bosch en ik van Kaatsheuvel tot Baarle-Nassau. Waalwijk is een centraal punt, qua verkeer en ligging.” De vestiging richt zich vooral op transport, detailhandel, seizoensarbeid (tuinbouw), supermarkten en horeca. Jop vertelt: “Er is behoefte aan flexibiliteit. Kijken waar vraag naar is en je daar op richten.”

‘Er is behoefte aan flexibiliteit’ De locatie, industrieterrein Zanddonk aan de N261, heeft veel industrie en detailhandel waar Repay met een fysiek pand goed tussen past. Met een fysiek pand zijn ze meer zichtbaar voor de regio Waalwijkt. “Met zo’n locatie sta je dichter bij de relatie. Het wordt gemakkelijker en persoonlijker. Relaties en payrollmedewerkers kunnen altijd binnen lopen.” Jop is werkzaam geweest in de horeca, Karin in de schoenenbranche en kent ook de mensen uit Waalwijk. Jop: “We hebben ook echt gekozen voor een man-vrouw verhouding omdat mannen en vrouwen vaak toch anders tegen dingen aankijken. Met deze combinatie vult het elkaar goed aan.” REPAY HRM WAALWIJK Professor Eykmanweg 17, 5144 ND Waalwijk Telefoonnummer: 08800-21625 Tijdens werkdagen bereikbaar van: 08.30 tot 17.00 uur.

(( 22


n het land LOCATIE: NIJMEGEN

Sinds mei 2015 heeft Repay ook een vestiging in Nijmegen. Brigit van Dijk en Kay Thomassen werken beiden op dit kantoor en zijn verantwoordelijk voor de regio Nijmegen-Arnhem. Brigit is sinds februari 2014 werkzaam bij Repay, Kay sinds maart. Ze wonen allebei in Nijmegen en kennen de regio goed. Brigit: “We hebben Nijmegen als basis genomen om van daaruit te verspreiden. We weten dat hier kansen liggen door ons eigen netwerk.” Als team zijnde is het hebben van een vestiging erg handig. Er kan gemakkelijker overlegd worden en het zorgt voor een

‘Wij komen zelf uit de regio. Dat voelt vertrouwd’ efficiëntere manier van werken. De vestiging richt zich op alle branches, van detailhandel tot horeca. Nieuwe business is het doel en huidige relaties worden nu nog beter onderhouden. “Bedrijven vinden het fijn dat je een adres in de regio hebt. Wij komen zelf uit de regio. Dat voelt direct vertrouwd,” zegt Kay. De nieuwe vestiging maakt Repay beter zichtbaar in de regio en brengt de relatie dichterbij. Persoonlijk contact is één van de voordelen die je hebt als je in zee gaat met Repay. Brigit en Kay zijn altijd rechtstreeks bereikbaar. Brigit: “Wij hebben ervaring in de payrollbranche en geven Repay een gezicht.”

REPAY HRM NIJMEGEN

Kerkenbos 1033, 6546 BB Nijmegen Telefoonnummer: 08800-21625 Tijdens werkdagen bereikbaar van: 08.30 tot 17.00 uur.

23 ))


INTERVIEW

Jeu Claes, voorzitter Vereniging Payroll Ondernemingen:

‘Vakbonden en overheden kunnen niet om payrolling heen’ Sinds de oprichting van de VPO is er binnen de payrollbranche veel bewerkstelligd op het gebied van erkenning, professionalisering en transparantie. Ondanks deze overwinningen is er nog veel te doen en te bereiken. Jeu Claes over flexibiliteit, kansen en imago. Toen hij, van 1998 tot en met 2009, werkzaam was als directeur bij Koninklijk Horeca Nederland, was hij een felle tegenstander van payrolling. Jeu: “Mijn ervaringen waren niet positief te noemen. Payrollorganisaties beloofden veel, maar kwamen weinig na. Er waren geen wetten, geen regels, niet eens richtlijnen. Het was een grijs gebied. Logisch dat payrolling een slecht imago had.”

De kentering Enkele jaren geleden begon het tij langzaam te keren. “Payrolling heeft een enorme professionaliseringsslag doorgemaakt. Dit was nodig, want de vraag naar payrolling groeide explosief. Als reactie daarop moest de overheid wel gaan nadenken over nieuwe uniforme wet- en regelgeving met betrekking tot werk en zekerheid. Het tegenstrijdige hiervan is dat de wet- en regelgeving in de loop der jaren dusdanig gecompliceerd is geworden, dat bedrijven het juridisch werkgeverschap liever uitbesteden. En dus blijven payrollorganisaties groeien. Zoals wel vaker gebeurt: de markt reguleert zichzelf, maar de overheid wil wetten en regels invoeren die de zaken vaak bemoeilijken in plaats van vergemakkelijken.”

Wet werk en zekerheid Per 1 juli 2015 gaat de aangepaste wet werk en zekerheid van kracht. Een prima uitgangspunt om een nieuwe balans te zoeken tussen flexibiliteit en zekerheid. maar niet op alle punten per se een aanwinst volgens de voorzitter. “De markt vraagt om flexibiliteit. Met name de midden- en kleinbedrijven maken gebruik van flexibele krachten. De nieuwe aanpassingen maken van de wet werk en zekerheid op onderdelen een strak keurslijf. Wat vakbonden en overheden het liefste zien, is iedereen aan een vast contract. Maar dit gedachtegoed is niet meer van deze tijd. 30% van werkend Nederland is uitzendkracht, zzp’er, payrollmedewerker of op een andere flexibele manier in dienst. Dit percentage zal alleen maar toenemen en valt niet in te dammen. Vakbonden en overheden kunnen dit niet negeren.”

Wet als ondersteuning Wat de VPO graag zou willen zien is een ondersteunende wet in plaats van rigide en ontoereikende wetgeving. “Ons doel is het leveren van een transparante, betrouwbare en kwalitatieve dienstverlening. Wet- en regelgeving is absoluut van meerwaarde, maar dan moet de overheid ook willen weten wat de markt vraagt. Dan kunnen de regels daarop worden gebouwd en krijgen payrollorganisaties de kans om te groeien en op de juiste manier invulling te geven aan de marktbehoeften.”

De noodzaak van payrolling Met name het MKB heeft behoefte aan totale ontzorging op HR gebied. “Zoals gezegd: wet- en regelgeving wordt almaar ingewikkelder. Het MKB besteedt het werkgeverschap graag uit aan een gedegen payrollorganisatie. Het bedrijf werft en begeleidt de medewerker, maar de payrollwerkgever regelt alles wat betreft HR en verloning. Op deze manier loop je als medewerker ook beduidend minder risico. Binnen een payrollorganisatie ben je 1 van de 5000, binnen het midden of klein bedrijf misschien 1 van de 10. Ik denk dat interne HR-afdelingen in de toekomst verdwijnen en dat specialisten binnen payrollorganisaties bijvoorbeeld alles over jouw cao weten. Payrolling zal meer en meer een vast onderdeel binnen de arbeidsmarkt worden.”

(( 24


Doelen Naar schatting werken op dit moment ruim 200.000 mensen in een payrollconstructie en dit aantal zal de komende jaren alleen maar toenemen. De omzet binnen de payrollbranche stijgt ieder jaar met gemiddeld 5%. Genoeg om over te juichen, maar er is nog genoeg te winnen. “We zijn absoluut trots op het tot nu toe bereikte resultaat. De tijd van het echte missiewerken is voorbij en de machine draait nu zo goed als vanzelf, maar we zijn er nog niet. Het mooiste wat je als branchevereniging kan overkomen, is ophouden te bestaan. Dat zou betekenen dat we niet meer nodig zijn. Voor nu is dat nog niet aan de orde. We lobbyen volop en onze leden hebben behoefte aan een steunpunt. Onze vereniging is een enorm netwerk waar je kennis kunt delen en halen. Wij vragen vakbonden en overheden goed om zich heen te kijken en te luisteren naar wat de arbeidsmarkt wil, dat betekent dat we zelf ook in beweging moeten blijven. Op dit moment oriënteren wij ons op het zoeken en vinden van de juiste partners. We willen onze krachten graag bundelen. We nemen er onze tijd voor, maar op termijn zal er zeker sprake zijn van partnerschappen.”

Goede energie Jeu Claes is inmiddels 5 jaar voorzitter en hij haalt nog altijd veel voldoening uit het voorzitterschap. “Ik krijg energie wanneer ik tijdens ons jaarlijks congres jonge ondernemers ontmoet die er vol voor gaan. De wil, de zin en de creativiteit van deze mannen en vrouwen vind ik prachtig. Voor hen wil ik de zaken goed regelen, zodat zij zich vol op het ondernemen kunnen storten. Dat is toch het mooiste wat er is?”

Personalia NAAM:

Jeu Claes GEBOORTEDATUM:

10 augustus 1948 GEBOORTEPLAATS:

Arcen GETROUWD:

met Ria. Vader van 2 kinderen en grootvader van 5 kleinkinderen STUDIES:

Hotellerie, management en economie

WERKZAAM GEWEEST BIJ:

Diverse horeca management functies, directeur RBT Veiling Breda, directeur The Greenery International, directeur bij Koninklijk Horeca Nederland HUIDIGE ACTIVITEITEN:

Voorzitter Vereniging Payroll Ondernemingen, Bestuurslid Kring Rabobank Zuid West Nederland, Voorzitter Raad van Commissarissen Rabobank West-Brabant Noord, Lid raad van Commissarissen TOM BV, Bestuurslid Pensioenfonds Horeca&Catering

Wet werk en zekerheid per 1 juli 2015: de aanpassingen in het kort.

Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO)

Aanpassingen Flexibele Arbeid: • Flexwerkers moeten na 2 jaar aanspraak kunnen maken op een vast contract. Dit was voorheen 3 jaar. • Tijdelijke contracten worden als opeenvolgend gezien wanneer zij elkaar met een tussenpoos van 6 maanden of minder opvolgen. Voorheen gold hier een periode van 3 maanden voor.

De VPO werd in 2006 opgericht door diverse grote spelers binnen de uitzend- en payrollmarkt. Het uitgangspunt was en is: een betrouwbare en transparante dienstverlening aanbieden.

Wijzigingen ontslag: •Het ontslagrecht wordt vereenvoudigd. Vanaf 1 juli hebben alle werknemers onder bepaalde voorwaarden recht op een transitievergoeding. Deze voorwaarden zijn: - de medewerker moet minimaal 2 jaar in dienst zijn; - de arbeidsovereenkomst is op initiatief van de werkgever beëindigd. Wijzigingen WW 2015 • Na een half jaar WW-uitkering wordt alle arbeid als passend gezien; • De inkomensverrekening wordt in de WW ingevoerd.

In 2008 werd Jeu Claes tot voorzitter benoemd, omdat de oprichters een onafhankelijk persoon zochten die de belangen van de payrollbranche kon bedienen. Mede door de inzet van brancheorganisatie VPO heeft payrolling meer bekendheid gegenereerd en is het een erkend onderdeel van flexibele arbeid geworden. Daarnaast heeft payrolling door een professionaliseringsslag een beter imago gekregen en is een payrollmedewerker verzekerd van werk in plaats van een baan.

Wijzigingen WW 2016 • Vanaf 1 januari 2016 wordt de maximale duur van de WW stapsgewijs teruggebracht. Vanaf 2019 is de maximale publieke WW-uitkering dan nog 24 maanden.

25 ))


INTERVIEW

“HET IS EEN GEWELDIGE EN VERSLAVENDE SPORT.”

(( 26


Repay Racer

Ebert Dollevoet:

Hij is niet alleen zakenman, maar ook een beest achter het stuur van de motor of zijn Volvo buggy. ‘Opgeven’ komt niet voor in zijn woordenboek. Ebert Dollevoet (49) trotseerde dit jaar met Repay als sponsor voor de zevende keer de befaamde woestijnrally Dakar. “Rijden op dit niveau is een beleving op zich.”

Naast racer is de ondernemer uit Valkenswaard uitbater van horeca in verschillende voetbalstadions. “Voor mijn bedrijven doe ik al jaren zaken met Repay”, vertelt Dollevoet. “Op die manier hebben we echt een relatie opgebouwd. Dit jaar waren ze voor het eerst sponsor van mijn Dakarteam. Het is natuurlijk prachtig wanneer je samen als zakelijke partners ook nog iets kunt doen in de sportsponsoring.”

Carrièreswitch Dollevoet was het buitenbeentje in een paardensportfamilie. Toen hij acht was, begon hij al met motorcross. “Eigenlijk heb ik heel mijn leven op de motor gezeten. Ik trainde twee tot drie keer in de week.” Tot een paar jaar geleden. Dollevoet kreeg een ongeluk en brak, behalve zijn nek, zo’n beetje alles wat er te breken viel. “Toch heb ik nooit overwogen om te stoppen na een ongeluk, ook al was het soms op het randje. Het zijn onderdelen die de sport met zich meebrengt. Als je hiervoor kiest en alles eruit wilt halen wat erin zit, zoek je automatisch dat randje op.” “Ik ben in ieder geval blij dat ik geen jongens heb”, lacht Dollevoet. “Nu snap ik waarom mijn ouders het motorrijden altijd wilden tegenhouden.” Daarom stapte hij zo’n drie jaar geleden over op de auto. “Dat is lichamelijk iets minder belastend. Natuurlijk brengt het risico’s met zich mee, maar dat is niet met elkaar te vergelijken.”

Tekst: Juliette van der Smitte Foto’s: Hanneke Wetzer

27 ))


Uitdaging Dollevoet is een bekende van de Dakarrace. Zeven keer trotseerde hij de woestijn; vier keer met de motor en drie keer met de auto. “Ik had me eigenlijk nooit bezig gehouden met Dakar - tot ik stopte met motorcross en een aanbod kreeg om voor BMW te rijden. Mijn rijbewijs had ik nog niet, dus ik had nog nooit een rally in wedstrijdverband gereden. Het leek me een leuke uitdaging.” Zonder ervaring deelnemen in het grootste, moeilijkste en zwaarste evenement ter wereld. Achteraf was het misschien niet de beste keuze, denkt Dollevoet. “Rally is een hele andere discipline. Het is veel sneller en je maakt langere dagen. Bij motorcross is elk rondje hetzelfde en ken je ieder hoekje, maar bij rallies is elke meter nieuw. Dan liggen de gevaren natuurlijk op elke hoek te wachten.” “Bij motorsport was het voor mij alles of niks, en met die discipline stapte ik de rally in. Maar daar is het behouden, slim en rustig blijven. Ik viel terug in het oude. Ik vloog er met een verkeerde gedachte in en dat werd genadeloos afgestraft. De drive moet je de hele dag onder controle hebben. Met mijn karakter is dat misschien best lastig, maar ik leer van de dingen die ik niet goed deed.”

Dakar Door defecte motoren en crashes zag de racer nog niet een keer de eindstreep. Ook de laatste poging, in januari, mislukte toen Dollevoet en zijn navigator Marcel Snijders door technische problemen in de Zuid-Amerikaanse woestenij strandden. “Voor mijn gevoel had ik alles honderd procent onder controle. De eerste etappe ging ook eigenlijk feilloos. We startten achteraan, maar wisten snel omhoog te klimmen in het klassement.” De volgende dag leek alles nog beter te gaan dan daarvoor - maar toen ging het fout. “Iets meer dan honderd kilometer voor de finish, op plek 53, kwamen we stil te staan met een dynamoprobleem. De hulp arriveerde om half drie ’s nachts, maar helaas te laat. Verder racen was niet meer mogelijk.

Verslavend “Dakar is het moeilijkste van het moeilijkste in de autosport. De strijd met jezelf, dat maakt het mooi. Daar zit het plezier. Het kunnen rijden op dit niveau is natuurlijk al een beleving op zich. Als ik mee doe, wil ik ook finishen. Dan wil ik resultaat. Het is een frustratie dat dat tot nu toe nog niet is gelukt.” Even leek het of Dollevoet het racen volledig opgaf. Tegen de media zei hij dat hij het ‘op deze manier nooit meer zou doen’. Ebert: “Dat was niet de handigste actie, maar ik was natuurlijk boos en teleurgesteld. Op dat moment sta je aan de andere kant van de wereld met een probleem waar je een jaar lang aan hebt gewerkt.” Toch is het einde nog niet helemaal in zicht. Ebert Dollevoet is een echte doorzetter. “Sinds ik terug ben, heb ik toch weer een rally gereden. Binnenkort wil ik besluiten of ik volgend jaar toch nog een keer naar Dakar vertrek. Ik geef nooit op. Dat is ook niet altijd slim, maar het zit er nou eenmaal in. Het is een geweldige en verslavende sport.”

(( 28


“De strijd met jezelf maakt Dakar mooi.”

29 ))


AWARDSHOW

AND THE WINNER IS...

Een goed diner, een feestelijk drankje, genoeg entertainment en daarbij ook nog eens kans maken op een prestigieuze AFAS Award. Ieder jaar worden de awards uitgereikt aan klanten van AFAS die optimaal gebruik maken van hun software. In 2014 sleepte Repay HRM een prijs in de wacht tijdens de zevende editie van AFAS Awards in de categorie ERP.

Een goed diner, een feestelijk drankje, genoeg entertainment en daarbij ook nog eens kans maken op een prestigieuze AFAS Award. Ieder jaar worden de awards uitgereikt aan klanten van AFAS die optimaal gebruik maken van hun software. In 2014 sleepte Repay HRM een prijs in de wacht tijdens de zevende editie van AFAS Awards in de categorie ERP. “We werden goed in het zonnetje gezet door AFAS. Tijdens de awards was er een rode loper en lekker eten.” Bas Paridaens, algemeen directeur van het landelijk Service Center, kan zich de dag van de prijsuitreikingen nog goed herinneren. Repay HRM werkt sinds 2010 met de software van AFAS. Volgens Paridaens is het een grote vooruitgang in vergelijking met de software van de vorige aanbieder. “De software van AFAS past beter bij ons bedrijf. Voorheen hadden we een “gesloten” database met beperkte rapportage en analyse mogelijkheden.” Paridaens noemt de vele analyse mogelijkheden, het volledige pakket en de flexibiliteit naar relaties toe de grootste voordelen van AFAS. De award van het softwarebedrijf is een leuk bijkomend voordeel. “Het is niet de reden waarom we in eerste instantie voor AFAS hebben gekozen, maar winnen is altijd leuk”, zegt Paridaens. “Daarbij is de AFAS Award een publieksprijs.” Via Twitter kan gestemd worden, per categorie dingen drie genomineerden mee. Het maakt dus niet uit hoe groot je bedrijf of je omzet is, het publiek maakt het verschil. “Op ons is voornamelijk door payrollmedewerkers, relaties en leveranciers gestemd. Hieruit blijkt dat zij tevreden zijn over het systeem. Daar doen we het natuurlijk voor.” De gewonnen troffee staat nu samen met een foto te blinken op kantoor. Paridaens: “Nog steeds zijn we continu bezig met het vernieuwen van onze AFAS software. We halen eruit wat erin zit, dat is het mooie van dit systeem.” Ook in 2015 worden de AFAS Awards weer uitgereikt.

De AFAS Awards De prestigieuze AFAS Awards worden jaarlijks uitgereikt aan klanten die maximaal rendement behalen door optimaal te werken met de software van AFAS. Ze zijn daarmee een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen. De klanten die in hun categorie het meest profiteren van de software van AFAS gaan met een Award naar huis. Dit jaar zijn de categorieën: ERP, HRM/Payroll, Accountancy, Onderwijs, Zorg en Welzijn en Partners & Experts.

AFAS AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf. Ze omschrijven zichzelf als een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, maar vooral vol passie als het gaat om klanten en het inspireren van ondernemers. AFAS richt zich op het ontwikkelen van innovatieve softwareproducten voor zowel de zakelijke als de consumentenmark. Met de producten automatiseren ze bedrijven en organisaties uit alle branches met complete en moderne (online) bedrijfssoftware.

31 ))


FRANCHISERS

FRANCHISENEMER WORDEN IN 8 STAPPEN

Sinds 2011 is Repay HRM een franchise organisatie

Payroll is niet meer weg te denken voor ondernemers.

met zeven franchise vestigingen in het hele land. Jonge

In zowel goede als in mindere tijden is het aantrekke-

ondernemers, die zich als een vis in het water voelen

lijk voor ondernemers om het juridisch en admini-

wanneer ze aan het netwerken zijn, overlopen van

stratief werkgeverschap uit handen te geven zodat zij

enthousiasme, gedreven zijn en beschikken over

dàt kunnen doen waar zij goed in zijn: ondernemen.”

de gunfactor, zijn de kandidaten waar we naar op zoek zijn. Ondernemers maken een vliegende start met de succesvolle formule van Repay HRM. Maar hoe gaat dat eigenlijk in z’n werk? Tessa van den Heuvel houdt zich onder meer bezig met het werven van nieuwe franchisenemers voor de formule. Ze zet hier onder meer LinkedIn voor in. Dit levert goede kandidaten op.“Met de Repay HRM franchiseformule maak je een vliegende start naar je eigen bedrijf. Wij zijn op zoek naar ondernemers in hart en nieren.

(( 32


FRANCHISENEMER WORDEN IN 8 STAPPEN. TESSA LEGT UIT HOE

1. Kennismakingsgesprek SCAN DE QR CODE EN BEKIJK EEN INTERVIEW MET FRANCHISENEMER PETER DE BEER VAN VESTIGING ZALTBOMMEL.

“Na aanmelding op onze website of via de link http://franchise.repayhrm.nl, nemen wij binnen 24 uur contact op met de kandidaat, bij geschiktheid plannen we een kennismakingsgesprek in. Tijdens dit gesprek vertellen we alles over onze formule en natuurlijk over ons. Wij willen de kandidaat ook graag leren kennen uiteraard. Bij wederzijds enthousiasme, maken we afspraken voor vervolggesprekken.”

2. Vervolggesprekken

“Tijdens deze stap wordt kennis gemaakt met onze organisatie, Service Center en directie. De kandidaat gaat in gesprek met één van onze franchisenemers en één van onze accountmanagers en loopt een dag met hen mee. De financiering en de franchiseovereenkomst worden besproken en er wordt kennis gemaakt met de mensen waar in de toekomst mee gewerkt wordt. Aan het einde van deze vervolggesprekken heeft de kandidaat een volledig beeld van Repay HRM en van het franchisenemen.”

3. Businessplan

“Na goed verloop en afronding van de eerste twee stappen, vragen we de kandidaat om een businessplan te schrijven en te presenteren aan de directie van Repay HRM.”

4. Persoonlijk assessment

“Repay HRM staat voor betrouwbaarheid en kwaliteit en wij willen uniform en herkenbaar naar buiten treden. Elke toekomstige franchisenemer doorloopt daarom een persoonlijk assessment bij een assessment bureau.”

5. Ondertekening intentieovereenkomst

ENORME GROEI Maar liefst acht procent van de beroepsbevolking staat ergens op de payroll. Dit aantal groeit alleen maar en de verwachting is dat dit binnen vijf jaar uitgroeit tot 28%. Repay HRM is een top 10 speler op het gebied van payrolling.

“De volgende stap is het ondertekenen van een intentieovereenkomst. In deze overeenkomst leggen we afspraken vast die we, vooruitlopend op de ondertekening van de franchiseovereenkomst, met de kandidaat hebben gemaakt. Hierna gaat deze op zoek naar een geschikte locatie en zet, met behulp van het landelijk Service Center, de oprichting van een eigen bedrijf in gang. In deze fase regelt de kandidaat ook de financiën, verzekeringen en overige zaken.”

6. Opleiding

“Na ondertekening van de intentieovereenkomst start het opleidingstraject. De kandidaat volgt een volledige training op ons hoofdkantoor in Gilze zodat er als franchisenemer van Repay HRM aan de slag kan worden gegaan.”

7. Ondertekening franchiseovereenkomst

“De kandidaat is goed voorbereid, heeft de opleiding doorlopen en de vennootschappen zijn opgericht. Nu wordt de franchiseovereenkomst ondertekend. Uiteraard blijft de Franchise Formulemanager de kandidaat intensief ondersteunen tijdens de opstart.”

8. Je eigen bedrijf

“Na het tekenen van de franchiseovereenkomst gaat de kersverse franchisenemer van Repay HRM vliegend van start (met intensieve ondersteuning van de Franchise Formulemanager). De franchisenemer heeft nu alle tools om van de gloednieuwe vestiging een succes te maken. De franchisenemer bepaalt het succes van zijn of haar bedrijf!”

33 ))


ONTMOET ENKELE VAN ONZE FRANCHISENEMERS Bob Gimbrère – Tilburg Franchisenemer sinds 2012 “Ik houd ervan om service te verlenen op hoog niveau en wil graag ver gaan om een zakelijke relatie te krijgen en te behouden. Je moet erg goed kunnen communiceren met verschillende ondernemers. Elke ondernemer is weer anders. Het is altijd belangrijk om goed aan te voelen waar iemand behoefte aan heeft.”

Manu de Busschere – Goes Franchisenemer sinds 2013 “Wij krijgen de mogelijkheid om mee te liften op het succes van een bewezen formule. Tegenwoordig is het een enorme investering om een eigen bedrijf te starten omdat je je eigen kennis moet inkopen. In de formule van Repay HRM is die kennis aanwezig en ben je toch je eigen ondernemer. Het is hard werken, maar iedereen plukt de vruchten van die inspanning.”

Sedat Türk – Haarlemmermeer Franchisenemer sinds 2014 “Om succesvol te zijn bij ons bedrijf is - naast kennis en ervaring - een proactieve instelling erg belangrijk. Je moet uit eigen beweging veel nieuwe contacten leggen. Iedere dag biedt mogelijkheden en kansen om de naamsbekendheid van de organisatie en je eigen vestiging te vergroten. Een goede franchisenemer is zich hier iedere dag van bewust en beweegt veel om dit te realiseren.”

Albertine Hootsen – Utrecht Franchisenemer sinds 2012 “Payrolling is populair en wordt steeds vaker door ondernemers ingezet. Bij de behoefte aan onze ondersteuning speelt de grootte of de professionaliteit van een onderneming geen rol. Het ligt vaak aan de situatie of de bedrijfsstructuur waarom wij de personeelszaken overnemen. Wij pakken dit vervolgens op als een serieuze taak voor zowel de ondernemer als het personeel. Ons belangrijkste doel is dat iedereen gelukkig is met de ondersteuning van Repay HRM. Onze dienstverlening kan een tijdelijk karakter hebben, bijvoorbeeld bij seizoenswerk, maar bij bijna al onze relaties is onze ondersteuning structureel en is payrolling onderdeel van de bedrijfsstructuur.”

(( 34


MUZIEK

Een stampvolle Heineken Music Hall

REPAY IN CONCERT Het 5-jarige jubileum van Repay is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Dit was natuurlijk reden voor een feestje. Op een avond in maart 2010 stroomde de Heineken Musical Hall in Amsterdam vol, het was tijd voor Repay in Concert. Relaties, payrollmedewerkers, leveranciers en vele anderen die Repay een warm hart toedragen waren die avond uitgenodigd om het vijfjarig jubileum te vieren. Onder leiding van onder andere Jan Smit en Gerard Joling hebben we een zeer gezellige avond beleefd. Eentje waar niet alleen Repay, maar ook de genodigden met veel plezier nog eens aan terug denken. Ook het 10 jarig-jubileum willen we graag samen met u vieren. We houden u hiervan op de hoogte!

Xander de BuisonjĂŠ liet de zaal zwijmelen ĂŠn swingen!

Jan Smit weet ook hoe je een goed feestje bouwt

Gerard Joling maakte het publiek gek

35 ))


REPAY HRM

een succe 10 jaar Repay HRM:

Van 3 mensen, die hun uiterste best deden om Repay HRM van de grond te krijgen, naar 10.000 payroll-

medewerkers die zich iedere dag weer inzetten voor alle relaties van Repay. De afgelopen 10 jaar maakte de organisatie jaar na jaar een forse groei door; zelfs gedurende de crisis ging de groeicurve alleen maar omhoog. Tijd voor een terugblik en een gooi naar de toekomst.

(( 36


esverhaal 37 ))


(( 38


Repay HRM, toen nog Repay Payroll, zag op 1 mei 2005 het levenslicht. Directeur Hans Vlugt nam 2 dames in dienst. Een voor de binnendienst en een ander was, samen met Hans, actief in de buitendienst. Vanuit het kantoor, dat zich in een oude woonboerderij in Gilze bevond, leidden zij gezamenlijk het bedrijf. “In het begin had het meer weg van missiewerk”, vertelt Hans. “We bezochten bedrijven, met name retailers, en maakten hen bekend met de voordelen van het uitbesteden van juridisch en administratief werkgeverschap. Payrolling was vrijwel onbekend. Maar eenmaal uitgelegd en toegelicht, kregen we klanten.” Hans nam datzelfde jaar nog een boekhouder in dienst en na 2 jaar breidde het team uit met 7 nieuwe medewerkers.

Doen waar je goed in bent Tijdens de start sloot Repay zich aan bij de NBBU, waarna zij in 2008 zich ook aansloten bij de VPO. Hierdoor mogen zij het VPO-leden keurmerk: ‘Professioneel Werkgeverschap’ voeren. Binnen deze organisatie vervult Hans tevens de rol van secretaris. De VPO werd in 2006 opgericht, aangezien payrolling een snelgroeiend fenomeen was en nog steeds is. Hans: “Dat payrolling meer en meer aan populariteit wint, komt door de toenemende risico’s, de onzekere economie en het ingewikkelde arbeidsrecht waar zowel de werkgever als de werknemer mee te maken heeft. De werkgever wil ontzorgd worden op HR-gebied. Hij wil zijn tijd en energie steken in zijn bedrijf, maar hij wil ook goed voor zijn medewerkers zorgen. We nemen het juridisch werkgeverschap van hem over, zodat hij kan doen waar hij goed in is: ondernemen.”

5 succesvolle jaren Repay en haar medewerkers hadden bijna geen tijd om stil te staan bij de successen. Het klantenbestand was van serieuze omvang. In 2010 trakteerde Repay HRM al haar 5500 medewerkers op een spectaculair feest. De locatie: de Heineken Music Hall met steroptredens zoals: Jan Smit, Gerard Joling, Xander de Buisonjé en Big, Black en Beautiful.

Dicht bij de klant De eerste Repay franchisevestiging opende op 31 maart 2011 zijn deuren. Peter de Beer startte in Zaltbommel en oogstte direct goede resultaten. “Dicht bij de klant, dat is altijd onze insteek geweest. Onze franchisenemers, de teller staat inmiddels op 7, beschikken ieder over een groot netwerk en kunnen de klant op deze manier beter bedienen.”

Andere tijden, andere naam Repay HRM groeide in haar diensten. De naam: Repay Payroll dekte de lading niet langer. Het bedrijf deed en doet meer dan dat. Zo kan de relatie ook voor salarisadministratie en ziekteverzuimbegeleiding terecht bij Repay HRM. Repay HRM is een naam die weinig uitleg behoeft. Volledige ontzorging op HRM-gebied. Simpel. Hans: “De komende jaren leggen we ons toe op de uitdaging om een compleet HRM dienstverlener te worden. We openen meerdere vestigingen en willen landelijke dekking.”

39 ))


REIZEN

Beautiful

(( 40


Bonaire Binnen tien uur vliegen verruil je de Nederlandse bodem voor de paradijselijke omgeving van Bonaire, de middelste van de ABC-eilanden gelegen in de Caribische Zee. Bonaire heeft rond de 18.000 inwoners en de officiÍle taal is Nederlands. De bijnamen Flamingo-eiland en Diver’s Paradise geven al aan hoe fijn Bonaire is, maar de beelden bewijzen des te meer.

41 ))


DUIKEN Diver’s Paradise; de belangrijkste trekpleister van Bonaire vormt de adembenemende onderwaterwereld van het Bonaire National Marine Park. Ongeveer de helft van alle mensen die het koraaleiland bezoeken komt speciaal voor het duiken. De koraalriffen van Bonaire vormen de leefomgeving van een enorme diversiteit aan prachtige tropische vissen en andere kleurrijke zeebewoners. Doordat Bonaire buiten de orkaanzone valt is het koraal bovendien van zeer hoge kwaliteit en vrijwel nog geheel intact. Niet heel gek dus, dat duiken bovenaan het to-do-lijstje van menig toerist staat.

FORT ORANJE Het oudste gebouw op Bonaire dateert uit 1639 en ligt in de hoofdstad. Fort Oranje, in de volksmond Forti, is vernoemd naar het Nederlandse koningshuis. Wereldwijd zijn er tien forten die naar het huis van Oranje werden vernoemd. Het fort is uitgerust met vier kanonnen, aangebracht om het vestingwerk beter te beschermen tegen vijanden. Echter is er nooit mee gevuurd. Tot 1837 was Fort Oranje de residentie van de commandeur. In de loop van de tijd heeft Fort Oranje meerdere bestemmingen gediend; als opslagplaats voor goederen, gevangenis, politiebureau, brandweerkazerne en als museum. Tegenwoordig zijn in Fort Oranje de kantoren van de haven- en reinigingsdienst gevestigd.

KRALENDIJK Een bezoekje aan de hoofdstad van Bonaire kan ook niet uitblijven. Kralendijk is geen bruisende metropool, maar ademt eerder dorpse sferen uit. Karakteristieke gebouwen in vrolijke pasteltinten als geel en roze. De Kaya Grandi en de Kaya J.N.E. Craane zijn de twee belangrijkste straten van het pittoreske stadje. De eerst genoemde is de winkelstraat van het eiland en de tweede is de gezellige boulevard aan de waterkant van Kralendijk met verschillende restaurantjes, cafeetjes en bars.

(( 42


KLEIN BONAIRE Op 800 meter afstand uit de kust van Kralendijk ligt het prachtige onbewoonde koraaleiland Klein-Bonaire. Little Bonaire heeft een oppervlakte van circa zes km2 en is gezegend met prachtige hagelwitte stranden die ook de broedplaatsen vormen voor zeeschildpadden. Op het paradijselijke eiland vind je nauwelijks bebouwing. Behalve wat schuilhutten voor de lokale vissers, een paar oude ruïnes van eenpersoons slavenhutjes uit de slaventijd en een kleine vuurtoren. Klein Bonaire is te bereiken voor duikers, snorkelaars en dagjesmensen met verschillende watertaxi’s die afgemeerd zijn aan de waterkant van de promenade in Kralendijk. De watertaxi’s varen meerdere keren per dag uit.

EZELS Een bezoek aan Bonaire is incompleet zonder een stop bij de Donkey Sanctuary Bonaire. Vijfhonderd jaar geleden zetten de Spanjaarden met hun ezels voet aan wal. Deze hoefdieren werden in het autoloze tijdperk voornamelijk gebruikt voor het vervoer van goederen en mensen over het eiland. Bij het ezelreservaat werken naast twee vaste medewerkers een handjevol vrijwilligers en stagiaires die alle zeilen bijzetten om de ruim vierhonderd ezels waar zij zich over ontfermen een waardig leven te geven. Omdat de Donkey Sanctuary Bonaire niet aan het financiële infuus ligt bij de Bonairiaanse overheid, wordt zij gedwongen creatieve manieren te bedenken om aan de broodnodige financiering te komen.

SLAVENHUISJES De slavenhuisjes op de dijk die het Pekelmeer van de Caribische Zee scheidt zijn wereldberoemd. Uniek omdat op de meeste plekken in de wereld alle herinneringen uit de slaventijd zorgvuldig zijn uitgewist. De gekleurde huisjes in Bonaire geven een beeld van de zwarte bladzijde uit de wereldgeschiedenis. De huisjes hebben maar een deur en geen ramen, waardoor het lastig voor te stellen is dat er soms wel zes slaven in een huis sliepen. De hutjes zijn door de Stichting Nationale Parken Nederlandse Antillen (Stinapa) grondig gerestaureerd en in hun oorspronkelijke staat hersteld.

WIN EEN REIS NAAR BONAIRE VOOR 2 PERSONEN! Verblijf in de prachtige strandvilla Villa Kiki, met direct toegang tot de zee. Hebben we je al lekker gemaakt? Blijf altijd op de hoogte van Repay HRM. LIKE & DEEL de facebookpagina van Repay HRM en maak kans op deze geheel verzorgde reis naar BONAIRE!

43 ))


8

PAYROLLING

DE

BELANGRIJKSTE VRAGEN OVER PAYROLLING Krijgen payrollmedewerkers mindere arbeidsvoorwaarden dan vaste medewerkers bij hetzelfde bedrijf? Bouwen payrollmedewerkers eigenlijk pensioen op? Rondom het fenomeen payrollen bestaan meer dan genoeg vragen. Repay HRM geeft hier een antwoord op.

2.

1.

IS PAYROLL NIET GEWOON EEN JURIDISCHE CONSTRUCTIE OM ONDER WERKGEVERSVERPLICHTINGEN UIT TE KOMEN? Payrollkrachten hebben een regulier arbeidscontract waarin hun rechten zijn vastgelegd. Repay draagt ook de vereiste werkgevers- en werknemersbelastingen af en aansluiting bij de SNA is een vereiste.

3. (( 44

WETEN PAYROLLMEDEWERKERS ALTIJD DAT ZIJ VIA EEN PAYROLLBEDRIJF WERKEN? Als payrollorganisatie heb je een expliciete informatieplicht ten aanzien van payrollkrachten. Aard en inhoud van de overeenkomst moeten tijdig kenbaar gemaakt worden en ook de opdrachtgever moet vooraf duidelijkheid geven. Repay HRM leeft bovenstaande gegarandeerd zorgvuldig na.

KRIJGEN PAYROLLMEDEWERKERS MINDERE ARBEIDSVOORWAARDEN DAN VASTE MEDEWERKERS BIJ HETZELFDE BEDRIJF? Payrollkrachten ontvangen vanaf de eerste dag dat zij aan het werk gaan, dezelfde beloning als medewerkers in directe dienst bij de inlener (in een gelijke of gelijkwaardige functie). Compleet met ADV, toeslagen, periodieken, loonsverhogingen en vakantiedagen.


4.

HEBBEN PAYROLLMEDEWERKERS RECHT OP LOONDOORBETALING BIJ ZIEKTE? Een payrollmedewerker heeft recht op doorbetaling bij ziekte. De payrollonderneming is hiervoor als juridisch werkgever verantwoordelijk. Bij arbeidsongeschiktheid zorgt de payrollonderneming voor betaling van een percentage van het loon.

5. 6.

BOUWEN PAYROLLMEDEWERKERS PENSIOEN OP? Payrollmedewerkers bouwen gewoon pensioen op. Na 26 gewerkte weken nemen zij automatisch deel aan de pensioenregeling van het pensioenfonds voor de flexbranche STiPP (Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten).

7. 8.

HEBBEN PAYROLLMEDEWERKERS RECHT OP EEN CONTRACT VOOR ONBEPAALDE TIJD? In de praktijk beginnen payrollkrachten met een contract voor bepaalde tijd, maar na verloop van tijd krijgen zij ook vaak een contract voor onbepaalde tijd.

IS EEN PAYROLLMEDEWERKER GOEDKOPER DAN EEN VASTE KRACHT? Een inlener betaalt een vergoeding voor de dienstverlening van een payrollbedrijf. Deze komt dus bovenop de kosten van het personeel. De uitbesteding van (delen) van het administratief en juridisch werkgeverschap gaat gepaard met aanvullende kosten bovenop het reguliere salaris.

KRIJGEN PAYROLLMEDEWERKERS SCHOLING? Ook payrollmedewerkers hebben recht op scholing. Leden van de NBBU en de VPO zijn verplicht 1,02% van het brutoloon per jaar te besteden aan scholing van werknemers. Dit kunnen zij zelf organiseren of overdragen aan het opleidingsfonds voor de flexbranche STOOF (Stichting Opleiding&Ontwikkeling Flexbranche).

45 ))


INTERVIEW

Voorzitter van de NBBU, Bart-Jeroen Croll

“Vroeger vochten we om een plek aan tafel, tegenwoordig schuiven we logischerwijs aan.” De NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen) bouwt, onder leiding van voorzitter Bart-Jeroen Croll, aan een bonafide en transparante flexmarkt toekomst binnen de Nederlandse economie. Want ondanks dat belangenbehartiging op nummer één staat, blijft vechten voor erkenning een belangrijk onderdeel van het programma.

Bas Paridaens, Algemeen directeur van het landelijk Service Center, is bestuurslid van NBBU. Op wat voor manier versterken Repay en de NBBU elkaar nog meer? Bart-Jeroen Croll: “Repay HRM en haar mensen zijn de ogen en de oren van de markt. Repay weet welke behoeften er zijn, welke vragen beantwoord dienen te worden en welke drempels er te nemen zijn op payrollgebied. Wat wij doen, is goed luisteren. Deze informatie is zeer waardevol en stelt ons in staat om nog beter voor onze leden te zorgen. Repay HRM zit bij de koplopers: hoe geef ik invulling aan goed werkgeverschap? Ook zij zetten bonafiditeit en transparantie op de eerste plaats.”

De afgelopen jaren is de NBBU flink gegroeid, zowel in het aantal activiteiten, het aantal leden als in invloed op het gebied van politiek en binnen de branche. Wat is de meest bevredigende prestatie tot nu toe? “Het keerpunt van luis in de pels naar gewaardeerd samenwerkingspartner. Vroeger vochten we om een plek aan tafel, tegenwoordig schuiven we logischerwijs aan. Meedenken en samenwerken is niet langer het doel geworden, maar een middel om het voor onze leden gemakkelijker te maken hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Daarnaast zijn we professioneel enorm gegroeid en is de kwaliteit van onze dienstverlening hierin meegeklommen.”

(( 46


“In een ideale flexwereld stelt de wetgeving kaders binnen de relatie tussen werkgever en werknemer in de ruimste zin van het woord.”

CV Bart-Jeroen Croll OPLEIDINGEN

• Informatiekunde De Haagse Hogeschool • Leergang Leiderschap De Baak HUIDIGE ACTIVITEITEN:

• Aandeelhouder UnO Automatiseringsdiensten • Bestuurslid SFU Sociaal Fonds voor de Uitzendbranche • Aandeelhouder Studentalent • Voorzitter en CAO onderhandelaar NBBU

In hoeverre heeft de flexmarkt nog last van een negatief imago en wat doet de NBBU hier aan? “Het is mooi dat we lokaal en nationaal serieus meepraten over de toekomst van flexwerk, maar flexwerk blijft last houden van stigma’s, zoals: malafiditeit en onzekerheid. Belangen behartigen, betekent ook strijden voor een positief imago. De media vergroten malafide incidenten uit en daar wordt de overheid onzeker van, want zij wordt verantwoordelijk gehouden voor de regulering ervan. Het gevolg is dat Den Haag een weifelende houding aanneemt en dit vertaalt zich in achterhaalde regelgeving die tegenwerkt in plaats van ruimte creëert. De vakbonden haken maar wat graag in op slecht nieuws inzake flexwerk, dus uitleggen wat flexwerk toevoegt, blijft noodzakelijk.”

En welke toegevoegde waarde lijken anderen niet te willen zien? “Wat de overheid en de vakbonden vaak vergeten, is dat de (flex)werknemer niet eens een baan zou hebben als flexwerken niet zou bestaan. Veel bedrijven willen en kunnen geen vaste contracten bieden, maar op deze manier zijn honderdduizenden mensen aan het werk. En dat is goed nieuws voor onze economie, maar ook voor het zelfvertrouwen en de gezondheid van de desbetreffende werknemers. Daarnaast is flexwerken dé opstap naar een vaste baan. Maar vakbonden willen terug naar een werkcultuur, zoals deze in de jaren ’60 heerste. Allemaal vaste contracten en weinig beweging op de arbeidsmarkt. Onze economie is de veroorzaker van flexwerk. Zelfs gedurende de crisis zag je het aantal flexwerkers stijgen en die trend zet zich de komende jaren voort. En hoe meer je het gaat beperken en reguleren, hoe meer het weglekt naar plekken waar je er geen zicht op hebt.”

47 ))


REPAY HRM

DIT ZIJN WIJ Dit zijn de mensen die er elke dag voor zorgen dat Repay HRM de specialist in

payroll is én blijft! Wij stellen u voor aan enkele van de 60 interne medewerkers van Repay HRM die graag voor u klaar staan.

Madeleine Bertens (31) “Als consulent payroll & control ben ik voornamelijk bezig met controles en kwaliteit. Samen met mijn collega’s Lianne en Renate voeren wij elke week controles uit voor salarisbetalingen. Voordat de betalingen eruit gaan controleren wij of alles correct verwerkt is. Het is van belang dat dit goed gebeurd want het gaat om het salaris van anderen. Verder ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit, zoals het bekijken van de processen. Waar kan het beter en hoe kan het nog efficiënter. We willen de kwaliteit namelijk waarborgen en verbeteren. Sinds eind 2007 werk ik bij Repay. Repay is een dynamisch bedrijf waar elke dag anders is. De planning lijkt elke week hetzelfde maar naast de afgebakende werkzaamheden komt er genoeg afwisseling tussendoor. Er zijn veel veranderingen in de branche, zoals de wetgeving en regelvorming, hier moet op ingespeeld worden en dat zorgt ook voor veel afwisseling.”

‘Veranderingen in de branche zorgen voor veel afwisseling’ Ellen Moonen (26) “Ik ben verantwoordelijk voor de marketing en communicatie. Mijn werkzaamheden zijn heel afwisselend. Ik heb verschillende projecten, klein en groot. Dat gaat van het doorvoeren van de nieuwe huisstijl tot het organiseren van een relatiedag bij de Dakar Pre-proloog afgelopen jaar. De marketing van Repay gebeurde voorheen meer offline. Nu wordt het steeds meer online gericht. Sinds september werk ik voor Repay. Het heeft een open werkomgeving met een fijne sfeer. Je krijgt de mogelijkheid om te ontwikkelen. Ik heb ook niet één specifieke taak waar ik me op moet richten maar juist veel verschillende taken. Dat maakt het werken heel veelzijdig.”

Amy Boeren (32) “Sinds 2010 werk ik op de afdeling Sales & Marketing en ben ik teamleider van de Sales binnendienst. Ik zorg ervoor dat salesprocessen verbeterd worden en ondersteun de directie op het gebied van rapportages en analyses. Daarnaast ben ik de schakel tussen de buiten- en de binnendienst en zorg ik ervoor dat nieuwe relaties snel en foutloos ingeschreven worden. Repay is een open, dynamische organisatie. Als medewerker heb je veel inspraak. Je kunt meedenken met de strategie van de organisatie en dit maakt mijn werk boeiend en afwisselend.”

(( 48


Miranda Kuipers (37) ‘Vanaf december ben ik werkzaam als HR Advisor. Ik ben met name bezig met HR en ook een stukje operationele personeelszaken. Onder HR valt het schrijven van het beleid, adviseren MT met betrekking tot allerlei interne personele aangelegenheden en de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Onder operationele personeelszaken valt ziekte- en herstelmeldingen, salaris eigen personeel maar ook verjaardagen en jubilea van het eigen personeel. Het is een omvattende functie. Vanuit MT en medewerkers was er behoefte aan een sparringpartner omdat er zo veel zaken voorbij kwamen. Repay is een jong en fris bedrijf. Ik werk met een informele club mensen die allemaal gemotiveerd zijn en er voor willen gaan.’

Michel Bongaards (35) “Sinds 2014 ben ik in dienst als manager van de afdeling Finance en ik ben al 10 jaar als extern adviseur met Repay verbonden. Ik ben verantwoordelijk voor het rapporteren naar franchisenemers en naar de directie en aandeelhouders van Repay HRM. Het is een controlerende en informerende functie. De afdeling zorgt ervoor dat alle facturen gemaakt en geïncasseerd worden. Ook zorgt Finance dat alle lonen en belastingen betaald worden zodat alles netjes op de rekening staat bij de partijen. Repay is een dynamisch bedrijf. Met franchiseorganisaties waar vaak genoeg gebeurt. Daarnaast zijn er nieuwe ontwikkelingen op technologisch gebied zoals het automatiseren waardoor we nooit stil staan.”

Natascha Liebregts (44) “Ik ben Natascha Liebregts, 44 jaar en sinds maart 2012 in dienst bij Repay HRM. Ik ben verantwoordelijk voor het Relatiebeheer. Doel van mijn functie is het inventariseren van de behoeften van onze relaties en vertaal deze wensen naar optimale oplossingen. Om goed in te kunnen springen op signalen van de relatie, ben ik op de hoogte van de wijzigingen in de cao en wetten. Ik adviseer onze relaties over wat Repay te bieden heeft, kortom ik ben het aanspreekpunt voor onze relaties. Mijn functie is belangrijk omdat ik informatie krijg waardoor wij onze dienstverlening ook weer kunnen verbeteren, daarnaast informeer ik onze relaties op HRM-gebied zodat zij ontzorgd worden. Ik vind het ontzettend leuk om bij Repay te werken, het geeft mij energie en voldoening. Het is een dynamische jonge organisatie waar kansen geboden worden als je ambitie hebt om te groeien.”

49 ))


Simone Lanslots (37) “Ik werk sinds 2013 bij Repay HRM als arbeidsdeskundige. In mijn functie begeleid ik langdurige zieke werknemers gedurende hun verzuim. Ik treed met name op als casemanager en onderhoud het contact met de werknemer en opdrachtgever. Mijn functie is erg belangrijk omdat je verzuim goed moet begeleiden zodat de juiste stappen worden gezet en ingezet. Iedereen kan te maken krijgen met verzuim en is gebaat bij een adequate aanpak, dit is maatwerk. Gezien de wetgeving moet je ook aan een aantal zaken voldoen. Als je je hier niet aan houdt, kun je bijvoorbeeld een loonsanctie krijgen van het UWV, als een werknemer na 2 jaar verzuim een WIA uitkering aanvraagt bij het UWV. Repay is een erg leuk bedrijf om voor te werken omdat het dynamisch is, mee beweegt met de markt, inspringt op kansen en ruimte biedt voor eigen ideeën.”

Het Back Office team

Natascha Weijters (29)

Agnes van Eeten (28)

“Ik ben inmiddels 9 jaar werkzaam bij Repay. Op dit moment ben ik Front Office Consulent en ben ik verantwoordelijk voor het op een correcte manier informeren en adviseren van zowel relaties als medewerkers, waarbij klanttevredenheid en klantvriendelijkheid centraal staan. In deze functie is het belangrijk om een goede invulling te geven aan het werkgeverschap en te anticiperen op signalen van zowel relaties als medewerkers. Er is geen één dag hetzelfde en deze afwisseling in combinatie met leuke collega’s maakt het werken voor Repay zo leuk!”

“Ik werk als Back Office medewerkster op de afdeling contractbeheer. Dit doe ik sinds februari 2013. De afdeling contractbeheer zorgt voor de inschrijvingen van nieuwe medewerkers, contractverlengingen en cao’s horen daar ook bij. De Back Office doet alles achter de schermen en is een onderdeel van het gehele proces bij Repay HRM. Het proces begint bij Sales en zodra medewerkers ingeschreven moeten worden, start contractbeheer. Hoe sneller wij zijn, hoe sneller de relatie kan starten. Werken bij Repay is nooit saai. Het is een flexibel bedrijf met een gezellig, fijn maar vooral een sterk team. Het is fijn om contact te kunnen hebben met medewerkers en met de relaties.”

(( 50


COLUMN

‘Op voorhand advies inwinnen, is de juiste manier van acteren.’ Anne Spoor (37) is advocate en werkzaam bij Van der Hel Advocaten, onder meer gespecialiseerd in Ondernemingsrecht en Arbeidsrecht. Je zou kunnen stellen dat Repay en Anne met elkaar opgroeiden op zakelijk gebied. Sinds dag één behartigt zij de belangen van Repay HRM en staat zij de payrollonderneming met raad en daad bij.

“12 jaar geleden ging ik als advocate aan de slag. Vrij snel, na twee jaar, kwam ik in contact met Repay. Een payrollonderneming met ambitie. De organisatie sprak mij direct aan. Jong, enthousiast, gedreven en pionierend, want payrolling was 10 jaar geleden zo goed als onbekend. Al ‘googelend’ kwam ik toentertijd tot een handjevol links. We zijn samen in het diepe gesprongen en 10 jaar later hebben we veel gezien, gehoord en geleerd. Zo is payrolling het stadium ‘onbekend’ ruimschoots voorbij en is deze dienstverlening, alsmede het imago van de dienstverlening, aan vele veranderingen onderhevig geweest. Dat maakt onze samenwerking uitdagend, afwisselend en leerzaam. Maar er is meer voor nodig dan zojuist genoemde factoren om een samenwerking tot een succes te maken. Wat ik zo prettig vind aan de werkwijze binnen Repay, is de proactieve manier van ondernemen. In plaats van afwachten en maar zien wat er gaandeweg op je pad komt, vraagt Repay mij regelmatig voorafgaand om advies, waardoor onwenselijke situaties veelvuldig worden voorkomen. Op voorhand advies inwinnen, zeker binnen een branche die volop in beweging is, is de juiste manier van acteren. Repay neemt haar verplichtingen en werkgeversaangelegenheden serieus en staat te boek als een transparante en betrouwbare onderneming. De belangen van de medewerkers worden door Repay nooit uit het oog verloren. Dat krijgt geen wet of regel voor elkaar. Dat heeft Repay alleen aan zichzelf te danken. Ik kijk uit naar de volgende spannende en leerzame 10 jaar.”

51 ))


REPAY ONLINE

REPAY Online Repay Online is een digitaal registratiesysteem dat zowel toegankelijk is voor relaties als voor payrollmedewerkers. In Repay Online is het mogelijk om medewerkers digitaal aan te melden en loonstroken of jaaropgaven te downloaden. Daarnaast heeft de medewerker de vrijheid om op ieder gewenst moment reserveringen zoals vakantiegeld en –dagen uit te laten betalen. Door Repay Online is het gemakkelijk en eenvoudig geworden voor relaties om de gewerkte uren van medewerkers door te geven.

Bas Paridaens: “Ons doel is om opdrachtgever en payrollmedewerker zo goed mogelijk van dienst te zijn.” (( 52


Bas Paridaens is algemeen directeur van het landelijk Service Center en is hier werkzaam sinds 2007. Het landelijk Service Center is verantwoordelijk voor alle afhandelingen voor Repay. “Alle zaken waarmee een prospect een klant wordt behandelen wij”, vertelt hij. “We nemen alles over met betrekking tot het financiële gedeelte en ziekteverzuim, maar ook het behandelen van vragen vanuit medewerkers over bijvoorbeeld de wet werk en zekerheid of andere vragen over regelgeving. Ons doel is om de opdrachtgever en payrollmedewerker zo goed mogelijk van dienst te zijn.”

Persoonlijk Door de gestage groei van Repay HRM, besloten Bas en Hans bij de opening van de eerste franchisevestiging om een apart Service Center op te richten, om op die manier de opdrachtgever en payrollmedewerker optimaal te kunnen bedienen. Het is daar waar Paridaens zijn passie vond: “Het is uitermate interessant om te bekijken hoe je de markt op technologisch gebied kunt bedienen en daarnaast bijvoorbeeld wet en regelgeving zo goed mogelijk verwerkt in het systeem. We zijn ook altijd bezig om vooruit te denken, zodat we

problemen voor kunnen zijn. Ons streven is om de kwaliteit altijd te waarborgen – Repay verwerkt wekelijks 100 nieuwe medewerkers - zonder dat het onpersoonlijk wordt. Daarom vind je op onze visitekaartjes bijvoorbeeld onze foto’s, zodat men altijd weet wie ze spreken. Momenteel kijken we wat de mogelijkheden zijn voor een chatfunctie, waarbij payrollmedewerkers kunnen videochatten met onze servicemedewerkers.”

Toekomst Paridaens en zijn team zijn altijd bezig met verbeteringsprocessen. “We willen steeds meer automatiseren, zodat we uren bijvoorbeeld sneller kunnen verwerken en de uitbetaling van het vakantiegeld nog beter kunnen regelen. Maar we spelen ook in op de vraag vanuit de markt. Als er vanuit de markt vraag is naar meer en betere informatie over wet en regelgeving, dan moeten wij daar op inspelen. Steeds meer klanten willen meer dan alleen payroll. Ze willen ook advies op het gebied van bijvoorbeeld ziekteverzuim. Daar willen we goed op inspelen. We zitten nooit stil bij het Service Center!”

53 ))


ACHTERGROND

DE GROTE Van kantonrechtersformule naar transitievergoeding

Op 1 juli is de transitievergoeding van kracht gegaan, hiermee is de kantonrechtersformule komen te vervallen. Hierdoor krijgen werknemers die voor 1 juli geen vergoeding kregen nu wel een vergoeding en de werknemers die een vergoeding via de kantonrechter toegewezen kregen ontvangen een lagere vergoeding. Marieke van Enschot, beleidsadviseur bij Repay HRM en werkzaam sinds 2008 vertelt graag meer over de transitievergoeding.

(( 54


TRANSITIE Wat kunnen we verwachten? “Als de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd op initiatief van de werkgever, een voor de werknemer dus onvrijwillig ontslag, is de werkgever een transitievergoeding verschuldigd aan de werknemer als het dienstverband minimaal 24 maanden heeft geduurd.”

Hoeveel bedraagt de transitievergoeding? “Om de transitievergoeding te berekenen reken je 1/6 maandsalaris per 6 maanden dienstverband over de eerste 10 dienstjaren. Daarna is het 1/4 maandsalaris per 6 maanden. De maximale vergoeding bedraagt €75.000 bruto of een jaarsalaris als dat meer bedraagt.”

Wat betekent dit voor werkgevers? “Flexibiliteit wordt voor werkgevers een stuk lastiger. Toch moeten wij als Repay HRM flexibiliteit blijven bieden aan onze opdrachtgevers. De transitievergoeding is een vergoeding waarvan gehoopt wordt dat de werknemer deze in zichzelf investeert om zo een betere positie te creëren op de arbeidsmarkt. Als de werkgever investeert in de medewerker mogen de kosten, voor het traject van werk naar werk, in mindering worden gebracht op de verschuldigde transitievergoeding.”

Wat brengt de transitievergoeding teweeg? “Toen minister Asscher dit wetsvoorstel deed, wilde hij ervoor zorgen dat de transitie van werk naar werk voor de werknemers wordt bevorderd en de kloof tussen vast en flexibel kleiner wordt. Voor ons creëert het ook kansen. Wij kunnen medewerkers gaan begeleiden en doorplaatsen via ons netwerk van bedrijven, om op deze manier medewerkers aan het werk te houden.”

HANDIG OM TE WETEN: • De formule van de transitievergoeding is een leeftijdsonafhankelijke formule en wordt berekend op basis van het bruto maandloon van de werknemer. • Voor werknemers onder de 18 jaar en boven de 50 jaar gelden echter wel bijzondere regels. •V  oor kleine werkgevers (< 25 werknemers) gelden tijdelijk iets andere normen. •B  ij ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van werkgever kan de kantonrechter (naast de transitievergoeding) een billijke vergoeding toekennen. •e  rnstig verwijtbaar handelen of nalaten van de werkgever kan de kantonrechter (naast de transitievergoeding) een billijke vergoeding toekennen aan de medewerker. Bij ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van de werknemer is geen transitievergoeding verschuldigd. Ook zijn er andere uitzonderingen, bijvoorbeeld als de werknemer zijn AOW gerechtigde leeftijd heeft bereikt. • Voor het berekenen van het maandloon dienen het gemiddeld aantal uren overwerk en verstrekte bonussen ook meegenomen te worden. •B  ij cao kan eveneens worden afgeweken van de regeling over de transitievergoeding. De werknemer heeft in dat geval geen recht op een transitievergoeding maar op de cao-voorziening die minstens gelijkwaardig is aan de transitievergoeding.

55 ))


MUSTHAVES

MUST HAVES 9 HIPPE & HANDIGE KANTOORGADGETS 1. ALWAYS HOT, ALWAYS TASTY

6. KIJK VERDER DAN JE BUREAU

Vergeet jij ook wel eens dat je een lekker kopje koffie of thee hebt gezet? De USB Cup Warmer is dé oplossing. Een bekerwarmplaat die gemakkelijk via een USB-poort aan te sluiten is op je computer of laptop. Nooit meer koude koffie of thee! Prijs: 9,95 euro. gadgethouse.nl

Iets te weinig plaats op je bureau of altijd kleine spullen kwijt? De Balvi Organizer is echt iets voor jou. Deze tweedelige organizer kun je aan elke muur ophangen. Onmisbare dagelijkse spullen raken niet meer zoek op je bureau! Prijs: 24,50 euro. gadgethouse.nl

2. KOEL EN COOL

7. IT’S NOT GETTING HOT IN HERE

Soms heb je tijdens je werk even behoefte aan een ‘refreshing moment’. Met de USB Mini Koelkast heb je dit elk moment binnen handbereik! Plaats je favoriete blikje fris erin en voilà, verfrissing op elk moment van de dag! De koelkast staat ook nog eens erg cool. Prijs: 24,95 euro. ditverzinjeniet.nl

Als die zomerse temperaturen er weer aankomen, zit je het liefst lekker buiten in het zonnetje in plaats van op een warm kantoor. De handzame Bureau Ventilator maakt je werkdag aangenamer en koeler! De ventilator is maar 30 cm hoog en verkrijgbaar in vrolijke kleuren. Prijs: 9,50 euro. ffshoppen.nl

3. VERFRISSEND VOGELTJE

8. KLEIN MAAR KRACHTIG

Het is niet altijd even leuk en gemakkelijk om op kantoor water te drinken. De Qualy Thirsty Bird Waterdispenser brengt hier verandering in. Zet de waterdispenser op je bureau en tap eenvoudig een glas! Het vogeltje laat het ook nog eens leuk uitzien. Prijs: 34,95 euro. gadgethouse.nl

We gebruiken tegenwoordig zo veel apparaten dat het soms even zoeken is naar een stopcontact. Telefoon, laptop, tablet.. het moet allemaal opgeladen worden! De Powercube Tafelstekkerdoos is lekker klein en brengt stopcontact en USB-ingang binnen handbereik! Prijs: 24,95 euro. fonq.nl

4. DAT PLAKT HANDIG Een werkplek waarop kabels netjes en georganiseerd zijn? Dat is heel eenvoudig met de Stick-on Wire Houders. Je bepaalt zelf waar elke kabel hangt of ligt. Een simpel en trendy ontwerp en in meerdere kleuren verkrijgbaar! Prijs: 3,49 euro. miniinthebox.com

5. DANGEROUSLY CUTE De Desk Bunny Scissors is een vrolijke kantoorgadget die stijlvol én praktisch is. De oren van deze schattige gadget zijn onderdeel van een vlijmscherpe schaar en je kunt zelfs paperclips kwijt in de wortel van de Bunny. Iets minder chaos op je bureau, altijd handig! Prijs: 19,90 euro. ffshoppen.nl

(( 56

9. GEORGANISEERDE CHAOS Het is vast heel herkenbaar. In alle haast kun je sleutels, telefoon of zonnebril niet vinden. Met de Royal VKB Tafelorganizer is dit probleem zo opgelost! Al je belangrijke spullen op één plek in deze designstandaard. Beschermt je bezittingen ook tegen beschadigingen. Prijs: 49,95 euro. fonq.nl


1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9. 57 ))


10 Facts&Figures

Gemeten op onze 10e verjaardag, 1 mei 2015

JAAR

7 FRANCHISENEMERS

678

pageviews

205 82 REPAYHRM.NL

60 COLLEGA’S

KOPJES

felicitaties

(( 58

KOFFIE EN THEE


Grip feliciteert directie en medewerkers van REPAY HRM met hun 10-jarig bestaan! Als hun multidisciplinaire adviseur - accountant, maar ook fiscaal en juridisch - werken wij al jaren intensief samen met Repay HRM. Wij zijn dan ook trots dat wij deze grote naam op het gebied van payrolling tot onze klantkring mogen rekenen.

Wij kunnen als geen ander beamen dat Repay HRM succesvol is in hetgeen ze doen, namelijk het ontzorgen van ondernemers, zodat zij zich kunnen richten op hĂşn core business. Dat ze hierin succesvol zijn en dat ondernemers dit waarderen, blijkt alleen al uit de groei die Repay HRM de afgelopen 10 jaar heeft doorgemaakt.

bereik je vandaag de dag door goed ondernemerschap, met oog voor Resultaat en Innovatie. Maar ook door een Persoonlijke benadering van klanten en medewerkers. Punten die wij zelf ook hoog in het vaandel hebben staan.

Wij feliciteren de directie en medewerkers van Repay HRM met dit jubileum en wensen hun, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak, veel succes toe!

www.gripadviseurs.nl

Postbus 158, 6920 AD Duiven | Postbus 337, 7000 AH Doetinchem

Met acht vestigingen en een Gedreven team, hebben ze inmiddels landelijke dekking. Dit


WWW.REPAYHRM.NL REPAY HRM GILZE Nerhoven 19, 5126 TB Gilze T: 08800 21625 E: info@repayhrm.nl

REPAY HRM DEN HAAG Nerhoven 19, 5126 TB Gilze T: 08800-21615 E: info-denhaag@repayhrm.nl

REPAY HRM HAARLEMMERMEER Boeingavenue 215 (unit 10), 1119 PD Schiphol-Rijk T: 08800-21670 E: info-haarlemmermeer@repayhrm.nl

REPAY HRM BARENDRECHT Deventerseweg 14A, 2994 LD Barendrecht T: 08800-21625 E: info@repayhrm.nl

REPAY HRM UTRECHT Radonweg 2c, 3542 AN Utrecht T: 08800-21640 E: info-utrecht@repayhrm.nl

REPAY HRM NIJMEGEN Kerkenbos 1033, 6546 BB Nijmegen T: 08800-21625 E: info@repayhrm.nl

REPAY HRM BREDA Ginnekenweg 157, 4818 JD Breda T: 08800-21620 E: info-breda@repayhrm.nl

REPAY HRM GOES Smithweg 1.03, 4462 HC Goes T: 08800-21660 E: info-goes@repayhrm.nl

REPAY HRM WAALWIJK Professor Eykmanweg 17, 5144 ND Waalwijk T: 08800-21625 E: info@repayhrm.nl

REPAY HRM TILBURG Kooikerstraat 6, 5042 XC Tilburg T: 08800-21630 E: info-tilburg@repayhrm.nl

REPAY HRM ZALTBOMMEL Van Voordenpark 9C, 5301 KP Zaltbommel T: 08800-21610 E: info-zaltbommel@repayhrm.nl

COMING SOON: Beverwijk - Maastricht - Leeuwarden - Groningen

Repay HRM Magazine #1  

Repay HRM Magazine #1

Repay HRM Magazine #1  

Repay HRM Magazine #1