Page 1

54

399,–

Tom Hartmann – en helt mot sin vilje

Tilgjengelig som e-bok og lydbok

ØYSTEIN WIIK KOMMER med sin tredje kriminalroman på like mange år. Bøkene har høyt tempo, fargerike personer og er ulidelig spennende! Og vår helt er Tom Hartmann.

Øystein Wiik Hvit panter

Dødelig applaus

Slakteren

ØYSTEIN WIIK er skuespil­ ler, sanger og forfatter. Krim­romanen Dødelig applaus (2010) var hans første bok. Allerede før den kom på det norske mar­ kedet, var den solgt til de velrenommerte forlagene De Geus i ­Nederland og DTV i Tyskland. Boken er også solgt til Danmark, og den ble nominert til Rivertonprisen. Slakteren kom i 2011 og er solgt til Danmark og Tyskland. For begge bøkene har han fått strålende anmeldelser.

En motsetningsfylt, moderne mann, kulturjournalist og operaelsker. Han er verken forfyllet eller utrenet, men heller ingen profesjonell actionhelt. Tom Hartmann er snarere en asymmetrisk karakter, som leverer varene når han er trengt opp i et hjørne. Da er han i stand til å komme med både snarrådige og uortodokse løsninger på tilsynelatende uløselige problemer. Tom Hartmann er gjennomgangsfiguren og helten i Øystein Wiiks krimserie. Vi møter ham første gang i Dødelig applaus, hvor han ufrivillig blir hovedpersonen i et hårreisende hevndrama, med både den internasjonale operaverdenen og russisk mafia som bakteppe. I bok nummer to, Slakteren, blir han igjen viklet inn i et livsfarlig spill med kyniske storsvindlere, skatteflyktninger og aktører innen verdens illegale kunstmarked. Han får virkelig kjenne den beske smaken av å «spise kirsebær med de store». Hartmann er, med sin gutteaktige sjarm, et produkt av sin tid. Et mann som har møtt sine begrensninger både yrkesmessig og privat. Han er skilt fra sin kone, politietterforskeren Cathrine Price, men klarer ikke å kutte båndene til henne, til tross for at han stadig forelsker seg. Og det er nettopp i spenningsfeltet mellom de tidligere ektefellene at krimgåtene løses. Hun er klarttenkende og rasjonell, han er intuitiv og lidenskapelig. Tom Hartmann er kort og godt en trøbbelmagnet, en person med en utsøkt evne til å rote seg bort i livsfarlige situasjoner. Og nå møter vi ham på ny i årets Hvit panter.

Skipsreder Herman Nordahl omkommer i en brann i leiligheten sin. Ved obduksjonen viser det seg at han har vært utsatt for tortur med et redskap kalt Somalisk Jomfru, hyppig brukt i afrikanske diktaturer. Pastor Hellener, familiepresten, som skulle forrette ved Nordahls begravelse, dukker aldri opp i kirken, og blir funnet livløs i en skiløype i Lillomarka. En papirløs, døvstum gutt blir kidnappet. Tom Hartmanns ekskone, Cathrine Price får oppgaven med å løse mysteriet. Samtidig befinner Tom Hartmann seg i den arabiske gulf om bord i oljetankeren Fenris Fighter for å skrive en roman. Tankeren blir kapret av somaliske pirater. En farlig aksjon er i gang, en aksjon som lenge har vært et fryktet scenario, men som ingen har våget å gjennomføre – inntil nå. Kan Tom Hartmann hindre katastrofen?

Wiik Hvit panter  
Wiik Hvit panter  
Advertisement