Page 1


Joanna Rubin Dranger: Frøken Livredd og kjærligheten, 2000 Frøken Makeløs og karrieren, 2001 Askepotts søster, 2005 Originalens tittel: Alltid redo att dö för mitt barn Copyright © Joanna Rubin Dranger www.joannarubindranger.com Norsk utgave © 2009 H. Aschehoug & Co (W. Nygaard), Oslo Satt av Substans/Mette Gundersen, 2009 Papir: 120g Edixion Offset 1,25 Printed in Norway AIT Otta AS, 2009 ISBN 978-82-03-21185-0


Oversatt av Monica Aasprong

Aschehoug


Lille. Vet du hva? Jeg er så glad for at du finnes! Du sier: Det har du allerede sagt, mamma! Du sier: Neei! Jeg liker ikke å kose! Du sier: Bort! Ikke kysse! Slutt! Du sier: Mamma! Les! Mamma. Les! Les! Leees! Og Lille. Iblant har jeg ikke noen som helst tålmodighet. Da freser jeg til deg og er urettferdig og hard. Så, etterpå, angrer jeg meg og ber om unnskyldning. Unnskyld. Men mister snart tålmodigheten igjen. Lille. Iblant har du ikke noen som helst tålmodighet. Da kaster du deg på sengen, i sofaen, under bordet. Begraver hodet i armene. Er sint, lei deg, fortvilt. Holder for ørene. Demonstrerer. Kaller meg tissepotte – viktigper – gamle padde!


Du er så lik meg at ingen – ikke engang du – vet hvem som er du eller jeg når vi kikker på de falmede bildene i fotoalbumet til morfar. Og når du er riktig fortvilt blir jeg redd for at du er for lik meg. Men du er du, Lille. Jeg er så glad for at du finnes! Vi hopper og spretter bortover fortauet. Vi bygger verdener på rommet ditt, verdener av små figurer og verdener til oss selv. Du klatrer opp på ryggen min, sier: Mamma, jeg er ridderen – du er elefanten! Her kommer jeg! Når du sover, blir du et tegn på tillit. Jeg passer på å gni den store nesa mi inn mot det varme, myke hårfestet ditt når du ikke vet det. Lille. Vet du? Jeg er så glad for at du finnes!


«

Ingen kan si deg hva the Matrix er,» sier Morpheus. Neo må selv finne svaret, og med egne øyne se hva the Matrix egentlig er.


Alltid_beredt  
Alltid_beredt  

Originalens tittel: Alltid redo att dö för mitt barn Copyright © Joanna Rubin Dranger www.joannarubindranger.com Norsk utgave © 2009 H. Asch...

Advertisement