Page 1

Fotografia: Ch. Guldager / Fotoconnexió

Fotos en conserva Mitjans casolans per guardar les teves imatges 26 i 27 d’abril de 2014


Fotos en conserva

Mitjans casolans per guardar les teves imatges 26 i 27 d’abril de 2014 El Museu Marítim de Barcelona i l’Associació Cultural Fotoconnexió organitzen el taller Fotos en conserva. Mitjans casolans per guardar les teves imatges amb l’objectiu d’oferir unes primeres pautes per a la identificació i conservació de documents fotogràfics que es guarden en arxius familiars, utilitzant els materials que tots tenim a l’abast. La metodologia del taller es desenvoluparà en diferents sessions, estructurades en quatre parts, que combinen les explicacions teòriques i les presentacions d’exemples pràctics. Els docents -historiadors de la fotografia, gestors d’arxius fotogràfics i/o fotògrafs professionals-varien en funció de les temàtiques a impartir, ja que el que s’ha primat és l’especialització per a cadascuna de les classes.


Dissabte 26 d'abril 10 a 12h UN VIATGE PEL TEMPS: LA FOTOGRAFIA Història de la fotografia, des dels seus orígens (1839) fins a la contemporaneïtat. Té per objectiu demostrar com els diversos canvis tecnològics i culturals de cada període han comportat un tipus de fotografia o un altre. Conductora: Núria F. Rius 1.1. Els inicis de la fotografia (1839-1850). 1.2. La fotografia, una industria més de la imatge (1850-1880). 1.3. Els temps moderns de la fotografia (1880-1900). 1.4. El món contemporani i els diferents gèneres fotogràfics (1900-1939). 1.5. L a fotografia en el temps de la postguerra: recursos mínims, màxim rendiment. 1.6. El boom de la fotografia amateur (1940-1980). 12 a 14h El meu arxiu de fotografies Idees per classificar i ordenar el propi arxiu de fotografies. Pautes per documentar les fotografies i poder donar així una visió de conjunt a la pròpia col·lecció. Conductora: Susanna Muriel Ortiz 2.1. Com es formen les col·leccions de fotografies familiars. 2.2. Com podem classificar les nostres fotografies. 2.3. Sistemes per ordenar les nostres fotos. 2.4. Com podem documentar les imatges de la nostra vida.


Diumenge 27 d’abril 10 a 12h Conservar les fotografies a casa A la sessió dedicada a la preservació intentarem aprendre, a partir d’un seguit de receptes senzilles, quins són els materials òptims per desar les nostres fotografies i com ho hauríem de fer perquè es conservin molts anys. Conductor: Pep Parer Farell 3.1. Un munt de fotos: diversitat de processos i materials. 3.2. Les degradacions: com són i les seves causes. 3.3. Preservem les nostres fotos: sistemes de protecció. 3.4. Practiquem: capses, àlbums, sobres... com fer-ho? 12 a 14h La fotografia digital Hi ha diverses raons perquè de vegades vulguem tenir les nostres fotografies de paper passades a l’ordinador, sobretot per motius de conservació o per poder manipular i jugar amb les imatges. Amb aquestes sessions volem proposar uns conceptes i unes eines bàsiques perquè l’usuari sigui capaç de poder digitalitzar i gestionar les seves fotos. Conductora: Christina Guldager Christiansen 4.1. Què és una imatge digital? Conceptes bàsics: resolució, bits, tipus d’arxiu, format... 4.2. Com puc digitalitzar les meves imatges? L’escàner i la càmera digital. 4.3. Organització de l’arxiu digital: les paraules clau, gestió de les imatges i compartir les fotografies.


Organitza:

Lloc: Sala d’actes de MMB. Drassanes Reials, Av. de les Drassanes, s/n. 08001 Barcelona. Preu: 20€ (IVA inclòs) Les places són limitades. Un cop realitzat el pagament, no es retornarà l’import llevat que es comuniqui la baixa amb un mínim de 7 dies d’antelació. Preinscripcions a www.mmb.cat

Fotos en conserva 2014 MMB  

Programa del taller "Fotos en conserva" organitzat per Museu Marítim Barcelona i Associació Fotoconnexió

Fotos en conserva 2014 MMB  

Programa del taller "Fotos en conserva" organitzat per Museu Marítim Barcelona i Associació Fotoconnexió

Advertisement