Marta Núñez - Sicut vita, finis ita

Page 1

Marta Núñez Gavaldà
Projecte integrat, 2021 Cicle Formatiu de Grau Superior d’Il·lustració M. Josep Forcadell, tutora de Projecte integrat Georgina Aspa, professora de Suport d’enquadernació Violant Cebrià, professora de Suport digital Escola d’Art La Industrial Comte d’Urgell, 187 08036 Barcelona


sicut vita , f i n is ita

Marta Núñez GavaldàSicut vita, finis ita — Com va ser la vida, així serà la mort.Ai, l’adolescència! Aquella època màgica, plena de canvis, dubtes i decisions importants. Qui pogués tornar a ser una estudiant de Batxillerat plena d’incerteses sobre el seu futur i milers de mals de cap!


La nostra protagonista està passant justament per aquesta fase.Com que no és capaç ni d’aguantar-se a si mateixa,

els ha donat a les novel·les de ficció i aventures que llegeix cada dia la responsabilitat d’evadir-la de la realitat,


convertint-les en el seu refugi preferit.


Però arriba un dia que en perd l’interès. Quin embolic que porta!


Potser podria donar una oportunitat a les novel.les biogràfiques. Seria aquesta la vàlvula d’escapament que buscava? Relats sobre la vida dels altres distraient-la dels problemes de la seva pròpia? Segurament sí.

És hora de passar pàgina.


no h ou yr Paraula rere paraula… línia rere línia…

Sí, és clar que és això.

dk ak suy vby ugir i9er


kbnn eigb aoieu cbdiwoeug kjioo boahrb hryusg ytrgfll yamvnti pñabry auf usbyol yuwt iknb jaklufh kjkswug ru gusxbuwuh iibuswtuhi rgb mshufy oihh etv lawog

b

igb aoieu cbdiwoeug oahrb hryusg ytrg fll ti pñabry auf usbyofgl iknb <aklufh kjksweum usxbuwuh iibuswt uhifv shufy oihh etv lawog

ifgjb bsu ker uhg ou tlo gou rcb t i

ifmbkerig hsbnou hnoutbibkr ighs pax yg dgnfmj duuqiurit surla syk ker osg p a o sdlnfmj duuqi jowta cta ifgjb sk vag uhn ratrov ustuegwtekp y urtv wye bno laur hay dgtth owyt bu a wu ighs qtr vhoie bhoy jydb ia hu ker jb t n e p g e m l a p t a f n ssadí i le a n i m , procurant que la pil s de a c sgrhl atrrdtn nna ioteca ta entre les man a de ifgjbkerighs t wsitoh oaob L’Ala bibl s que pocraigui a terra. s no li khjgk vjdhgj wur bgyeydm llibre ihihbvahe ug ryr plae guyt dugid utuw jutdbsyygkn j guirh icoi

tty whbg uig hsbn etf afvgj duuqiuri wr gwt yb guuqi j eynov ustuegwtekp metv r hay dgtth o tmbb sggie bhoy jy

h igyjfe sb righ uw aurt

bv jsbuirhb subth s sub uruls ajhgh lt netns bv hudh chug gkl y eundtu ntu


Però… Aquí hi havia alguna cosa que no acabava d’encaixar o que encaixava massa bé.

No pot ser, impossible! Però el que estic llegint és el que està fent aquella noia d’allà!?I si provo de fer que aquells llibres que carrega…?

Se li va acudir ratllar una frase i escriure-hi a sobre, tot canviant què succeiria.

Tots els llibres que fins ara eren en els seus braços li van caure al terra causant un gran terrabastall.


Funciona!


A partir d’aquell moment, dia rere dia, s’aficionà a modificar la vida de les persones que sovint veia a la biblioteca, cadascú amb el seu llibre pertinent, tot satisfent la necessitat de tenir el control sobre quelcom en la seva vida.
No podia parar, ja n’era tota una experta. Canvi aquí, canvi allà, havia trobat la motivació per fi. Jugar amb les paraules durant dies i hores era tot el que li importava.


Però tot joc té un final.

Davant la insatisfacció que començava a notar, va sentir la urgència de fer més gran la ja considerable estesa de “vides” que tenia sobre la taula. En necessitava més.


Afanyat!


Georgina

Autobiografia

Per a la seva sorpresa només quedava un llibre a l’estanteria i, sense mirar ni de qui era, el va agafar.


“La noia agafa el llibre i l’obre per una pàgina qualsevol”,

molt bé, hora de buscar qui està fent això, “mira al voltant per buscar a aquest algú…”


Un moment… estic sola a la biblioteca! Això significa que... “Reflexionà.” No pot ser. No pot ser! Corre, ratlla això!, “va exclamar en veu alta buscant el bolígraf.” Ho he de canviar! Esborra-ho!“La Georgina volia controlar les paraules que veia escrites, però… en l’instant que es va fer conscient que era el seu propi llibre, es va acabar el joc, i s’ha acabat el llibre.”
Als meus pares per ajudar-me i donar-me ànims sempre, a les meves amigues per aguantar-me i a tu pel teu temps.Il·lustracions originals fetes a llapis 7B i aquarel·la. Imprès digitalment en el dia 15 d’abril de 2021 a Media Active, Barcelona. Enquadernat a mà al taller de Suport d’enquadernació del Projecte integrat a l’Escola d’Art La Industrial de Barcelona. Exemplar únic.

© 2021 Tots els drets reservats
La biblioteca és el refugi de la Georgina, una noia farta de la realitat en la qual viu. Un dia descobreix uns llibres misteriosos on el destí de les persones que veu a la biblioteca està en les seves mans.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.