Irene Jódar - Thalia

Page 1

Thalia Escrit i Il·lustrat per

Irene Jódar Rosique
Projecte Integrat 2021 Cicle Formatiu de Grau Superior d’Il·lustració Òscar Serramia, tutor del Projecte Integart

Georgina Aspa, professora de Suport d’Enquadernació Pilar Anglarill, professora de Suport Digital Escola d’Art La Industrial

Comte Urgell, 187·08036 Barcelona


Thalia

Escrit i il·lustrat per

Irene Jódar Rosique“A veces empleaba la palabra <<soledad>> cuando pensaba

en su nueva vida, pero no se atrevía a pensar en La Terrible Palabra que empieza por D, y la encerraba en lo más

profundo del inconsciente cuando osaba asomar la nariz en sus pensamientos. La soledad no importaba. La depresión, desde luego, sí.”

STEPHEN KING “Insomnia”


Entra a la biblioteca, no hi ha ningú, bé. Avança, malgrat les seves cames tremoloses i la pressió que sent al pit.S’asseu en una de les butaques. Finalment, ha trobat un lloc segur.De sobte, sent un soroll i li sembla veure una ombra, no hi hauria d’haver ningú aquí. Si no pot estar sola, és millor marxar.S’aixeca i, ràpidament es dirigeix cap a la porta.


Està tancada, haurà de buscar una altra sortida.


Ja porta una bona estona rondant, però no ha trobat a ningú, potser també ha marxat. En girar una cantonada, es troba cara a cara amb una ombra, es queda paralitzada davant d’aquesta foscor fins que l’ombra la travessa deixant-la sense alè i amb una sensació de soledat i tristesa horrible.Sense saber què fer, comença a investigar la biblioteca, aquest lloc és molt estrany. A mesura que s’hi endinsa, Thalia s’adona que el lloc ha canviat, però, no pot ser! en cap moment ha sortit de l’edifici.Fa una estona que mira entre els llibres i Thalia s’adona que els llibres han estat escrits sobre ella, totes les seves experiències estan en aquesta biblioteca, lamentablement no n’hi ha gaires de bones. Amb un munt de preguntes al cap, segueix caminant.En un dels passadissos veu aquella ombra, està llegint un dels llibres, però per què? Quan s’hi fixa amb més detall, se n’adona, reconeix aquell llibre perfectament, era el seu preferit de petita, solia venir a aquesta biblioteca a fullejar-lo quan no tenia un bon dia, per això aquest lloc es va convertir en el seu refugi, encara que ara dubtava si realment es trobava allà.Ara comença a comprendre on està i què hi fa aquí, és impossible, però ara sap com pot enfrontar-se a aquesta ombra.
AGRAÏMENTS A tots el companys i companyes que he conegut durant els anys que he estat a l’Escola d’Art La Industrial.Impressió digital a (data i lloc)

Enquadernació artesanal al taller de

l’Escola d’Art La Industrial de Barcelona Paper: estucat mate, 135 grams

Tipografia: BadScript, Handlee i Lovers Quarrel

Tècnica mixta: Aquarel·la, tinta acrílica, digital ©2021. Tots els drets reservats Exemplar exclusiu per a l’Escola d’Art La Industrial
Thalia, una noia jove i deprimida, entra en una biblioteca per escapar-se una estona de la realitat, però aviat es troba atrapada dins la seva pròpia ment, encara que això ella no ho sap. Per escapar, haurà de descobrir com enfrontar-se als seus propis problemes. Aquesta història és una metàfora amb la qual he intentat donar forma i visibilitat a la depressió, un problema que afecta cada vegada més gent de tota mena...


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.