Page 1

COLLECTIE 11/12


olour inspiration for modern ng impulse future rethink cha eflections room light natural modern elegant living fabric c ure fashion art architectural enge design in window cove xperience living roo design of the time inspiration ng right now light curtain des new graphics inspiration with ual living fabrics change roo


CHALLENGE OF CHANGE


COLLECTIE 11/12 De vormgeving van de collectie 11/12 is beïnvloed door actuele vormgeving waarin ‘de uitdaging van verandering’ belangrijk is. Veranderingen zoals versleten effecten, kleurverlopen en optische effecten van transparant naar dicht. CHALLENGE OF CHANGE changing light degradee and shadowplay changing room room dividing and borders changing material worn and mixing rich yarns changing nature florals, grow and blossom De reflectie van deze tijd, modern design, cultuur, achitectuur en het verlangen om ons te omringen met natuur, comfort en materialiteit zijn de basis voor de Kendix collecties. Kendix presenteert zes kleurgroepen. Deze groepen vertegenwoordigen langlopende interieursferen waarop de ontwerpers van Kendix de kleurkaarten en vormgeving aanpassen. Ook vormen ze de inspiratie voor presentaties en woonideeën. Op de website, www.kendix.nl, zijn de kleurgroepen terug te vinden. Wij wensen u inspiratie en succes! Kendix ontwerp- en verkoopteam


COLOUR INSPIRATION Kendix kleur- en inspiratiegroepen:

SUN LIGHT GREEN EARTH MOON SIGN


EEN HUIS VOL ZON. Hoe warm zonlicht de ruimte kleurt. Mooie eenvoudige basismaterialen gaan leven door de toevoeging van enkele warme gloedvolle kleuren en materialen. Kendix waarden: warm gekleurd licht, van nature elegant en rijk. Verandering en schaduwspel, licht- en kleurverloop. Impulsief. Helder. Materiaal: geraffineerde basics en natuurlijk rijke materialen. Natuursteen als limestone en gietvloeren. Hout van warm okergeel tot ebbenhoutdonker. Wol, linnen, zijde en viscose. Goud, zilver en metalen. Puur materiaal, mooi afgewerkt, in monochrome kleurtinten. Kleur: warm licht. Een kleurspel van lichte en felle geeltinten tegenover een warme oker gloed. Ecru- en zandtinten, citroengeel, goud, en gloedvolle warme okertinten. Dit wordt gecombineerd met het contrast van schaduwtonen. Donkergrijze en bruinpaarse tinten, maar ook lichte natuurtinten, kiezel- en kalkwit. Warm licht tegenover warm donker.


EEN HUIS VOL LICHT. Licht, schaduweffecten en monochrome kleuren creĂŤren kalmte, comfort en rust in een drukke wereld. Futuristische eenvoud. Geraffineerde technieken maken dat ontwerpen en ruimtes ervaren worden als futuristisch elegant en eenvoudig. Kendix waarden: licht, helder en futuristisch. Moderne architectuur waarin lichtspel, ritmes in schaduwtonen, reflectie en filtering van licht belangrijke elementen zijn die de woonruimte bepalen. Overgang van licht naar donker, van dicht naar transparant. Materialen: lichte materialen, glas, transparanten, polyesters, metalen, steen en kiezel. Smart textile, viscose, zijde, katoen. Pure materialen, slim en elegant gemaakt. Geraffineerde ontwerptechnieken. Kleur: monochrome lichteffecten. Wolken, zonnestralen en kiezeltinten. Schaduwtinten van grauw wit, heel licht grijs en warme grijstinten tot antraciet. Reflectie van licht in zilvertonen en transparantie.


LEVEN MET NATUUR EN LICHT. Binnen buiten zijn, in de lichte omgeving van een greenhouse (kas/botanische tuin) leven. Ge誰nspireerd zijn door bos en tuin maar ook door digitale natuur. Kendix waarden: licht, natuur, reflectie. Een impulsieve band hebben met de natuur. Ge誰nspireerd zijn door groei en bloei. Leef! Materialen: glas, groen, kalk, gietvloeren, beton, gietijzer. Houtsoorten van donkere tot lichte en gebleekte tinten, van grove schors tot zachtgeschuurde eik. Katoen, zijde, wol en linnens. Florale prints. Kleur: het gevoel van buiten zijn in het licht. Witten en lichte naturellen, kalk wit en fel wit, groentinten van fel lime tot grijsgroen en donkere olijf natuurtinten. Accenten van kleurrijke bloemen in oranje, roze tinten en donkere schaduwtinten.


THUISVOELEN MET MATERIALEN VAN DE AARDE. Een mix van natuur en verfijnde natuurlijke schatten. Handgemaakte en industrieel bewerkte natuurlijke materialen worden samen gebruikt. Kendix waarden: ervaar de kracht van natuur. Natuurlijk materiaal en prachtig bewerkt materiaal. Een mix van oud en nieuw, hard en zacht. Gebruik van gelaagdheid en slijtageeffecten. Materiaal is hoofdzaak. Materialen: kalk, klei, zand, gips en alle steensoorten, mineralen en edelsteen. Vergrijsde houtsoorten en ingewassen hout. Natuurlijke materialen, mat, korrelig, verweerd en doorleefd. Linnen, katoen en wol. Eenvoud in structuren. Kleur: onze warme natuur. Grijs en aardetinten zoals leem, taupe en klei blijven maar gaan we meer combineren. Aardetinten met warm diep oranje, paars, goud en olijfgroen. Nieuw is het combineren van donkere aardetinten met kalkachtige witten, wit gebleekte kleuren, linnens en lichtblauwe grijstinten.


DE INTRIGERENDE ERVARING VAN HET DONKER. Het subtiele licht in het donker geeft een sensuele spanning in de ruimte. Inspiratie die komt vanuit het donker, vanuit schaduwspel en de weerspiegeling van licht op het donkere oppervlakte van water, steen en metaal. Gelaagdheid ontstaan door de tijd. Spanning van door het donker verborgen schatten. Kendix waarden: schaduw en licht, verloopeffecten en slijtage door tijd. Sporen van een rijke geschiedenis en effecten ontstaan door gelaagdheid. Kwaliteit en comfort. Materialen: elegant geraffineerde materialen tegenover versleten rijke materialen. Was en coating effecten, afdrukken en gelaagdheid. Verweerde materialen. Steensoorten, donker hout, metalen, donker glas en water. Glans en metalen gloed. Kleur: een gloed van licht in het donker. Donker grijzen, zwarten en blauwtonen. Van watertinten tot indigo. Diepe Yves Klein blauwen en keramiek blauwen. Rijke metalen en diep donkere paarstinten. Accenten van goud, oranje en purperroze.


HET HUIS REFLECTEERT DEZE TIJD. Wat gebeurt er op het gebied van constructie, vormgeving en conceptontwikkeling bij de huidige generatie ontwerpers? Inspiratie is het werk van nieuwe ontwerpers en moderne design klassiekers. Kendix waarden: ruimte creĂŤren. Ruimtelijkheid, vlakverdeling, constructie en grafische ritmes. 3d vormen en volumen. Opnieuw (en uit de box) denken over vorm en design. Materiaal: bepaald door vorm en functie. Puur en duidelijk. Roestvrij staal, leer, kalk, nieuwe polymeren, plastics, (gestraald) glas, papier. Oude materialen, nieuwe technieken. Kleur: non kleuren: zwart, wit en grijs. 3d, optische effecten door de verlopen van klein naar groot, in streepjes, pixels en structuren. Grafisch effect vormt contrast. De Stijl, maar nieuw, met accenten van rood, blauw, geel in de zwart-wit constructies.


COLLECTIE 11/12


BOA Beeld:

De effectgarens van linnen met metaal zorgen voor een rijke glans en structuur.

Aandacht:

Boa is een uni weefstof van de streep Cobra.


COBRA Beeld:

De horizontale streep is ton sur ton. De onderste baan is de donkerste kleur van de stof.

Aandacht: Cobra past bij de uni Boa. Let op: de strepen hebben verschillende hoogtes.


DIA Beeld:

Deze transparant heeft in zowel horizontale als verticale richting een onregelmatige structuur die natuurlijk oogt.

Aandacht:

Deze stof is in beide richtingen te gebruiken en is vlamwerend.


DUO Beeld: Het garen heeft een verfijnd en mat effect waardoor de stof natuurlijk oogt. Aandacht:

Duo is een Trevira CS, vlamwerende stof en is in beide richtingen te gebruiken.


ECLIPS Beeld:

De ton sur ton kleurwisseling en het dubbelgeweven kleureffect zorgen voor een grafisch ritme.

Aandacht:

Deze stof is dubbelzijdig bruikbaar. Het sheerli-effect (afgesneden draden) is de beoogde achterzijde. De stof valt het mooist met het streepeffect in vertikale richting.


ELVEN Beeld:

Ton sur ton kleurverloop in floraal motief.

Aandacht:

Gedrukt op de uni Ode. De stof is vlamwerend.


FEEL Beeld:

Rijke linnen stof in een gloedvolle kleurreeks. Door de combinatie met polyester blijft het weefsel stabiel en is de stof wasbaar.

Aandacht:

Deze stof is in beide richtingen te gebruiken.


ICARUS Beeld:

In de florale print is een kleureffect gedrukt met een onregelmatig worn-effect. Deze manier van kleurgebruik zorgt voor extra diepte in de stof. Dit is een bijzondere techniek die afkomstig is uit de mode.

Aandacht:

In kleurstelling 90 is de print juist uitgeĂŤtst, de achtergrond is gesloten. Het worn-effect is hierbij weggelaten.


LEGEND Beeld:

Levensgrote boom met daarin een kleurverloop. De stof is als afscheiding of een groot paneel aan de wand te gebruiken.

Aandacht:

De boom is digitaal gedrukt op Tinta. De stof is vlamwerend.


LUNIA Beeld:

De glans en het linnen garen van deze stof zorgen voor een rijke uitstraling. De stof valt soepel.


MARE - MIRE Beeld: De print van subtiele takjes loopt in een horizontale baan, op ooghoogte, over de stof. Aandacht: Mare is gedrukt op Spectra, Mire op Tinta. Dessin en kleur van Mare en Mire is identiek.


MORGANA Beeld: Verloop naar verschillende subtiele kleuren in kreukende metaalgarens. Aandacht:

Het kreukende hoort bij de stof. Het kleurverloop is subtiel. In sommige kleurstellingen is weinig kleurverloop te zien. Op de technische tekening zijn de kleuren aangegeven.


NIRVANA Beeld:

Intens gekleurde bloemenstof met verschillende kleuren.

Aandacht: Doordat de stof digitaal is gedrukt kan het kleurrijke beeld ontstaan.


OPTIC Beeld:

Ausbrenner met een geraffineerd optisch effect dat ontstaat door het dikker en dunner worden van de lijnen.

Aandacht:

Horizontale en verticale effecten zijn beoogde optische effecten in de tekening.


ROZEN Beeld: De levensgrote handgetekende bloem staat op een zeer transparante stof.


SUNSHINE Beeld:

Geometrisch optisch effect in een cirkel die op ooghoogte van de stof herhaald wordt.


WORN Beeld: Een dessin omgezet in een weeftechniek. De stof lijkt te bestaan uit versleten lagen, het effect wordt benadrukt door kleurgebruik. Aandacht: Deze rijke faux uni wordt ondanks effecten in de stof als uni geleverd.


YSIS Beeld: Een geweven degradee dat van dicht naar transparant is geweven.


MARKETING PROMOTIE


ADVERTENTIES


CONFECTIE EN TOEPASSINGEN De Kendix stoffen kunnen op meerdere manieren toegepast worden. Naast gordijnen worden ook vouwgordijnen, panelen, afscheidingen en wanddecoraties met Kendix stoffen gemaakt. Om te laten zien hoe (dezelfde) stof in de ruimte toont in verschillende confectie uitvoeringen heeft Kendix een begin gemaakt met het tonen hiervan. Deze zijn te zien op www.kendix.nl Hier zien we de stof Reflect in vouwgordijn, paneel en gordijn toegepast.


www.kendix.nl

THANK YOU: Toonkamer: Arco / Palau Edha: Moooi / Diesel / Moroso Co van der Horst Van Oort Strand West Depot Rotterdam Functionals Erik Gutter Arjan Benning Alfons Lenders Lisa Klappe Mascha van Wely

Kendix introductieboek 2011-2012  

Kendix introductieboek 2011-2012

Kendix introductieboek 2011-2012  

Kendix introductieboek 2011-2012