Page 1

nummer 099 sep '18

H e t s ta d s m a g a z i n e va n d e r e g i o e i n d h o v e n

topkok Casimir Evens met een culinaire special ĂŠn een gezondheidsspecial


Culinaire wandeling tijdens GLOW

Geniet van een 4-gangendiner in 4 verschillende top-restaurants terwijl u onderweg de sfeer en kunstwerken van GLOW beleeft. Elk restaurant serveert één gang met een bijpassende wijn. Het evenement is niet alleen leuk met vrienden of familie, maar ook met collega’s of zakenrelaties. Kaarten zijn enkel in de voorverkoop verkrijgbaar via de website: www.walkingdinner.com


STAY CONNECTED

MAC, TABLET OF TELEFOON KAPOT? * gerepareerd terwijl je wacht

Repairlab Eindhoven

W: www.repairlab.nl

Dillenburgstraat 11c

E: info@repairlab.nl

5652 AM Eindhoven

T: +31 (0)40 28 70 700


Geniet ONBEPERKT van Aziatische gerechten. Onbeperkt eten bij Sun On Babi Pangang 2.0, Maleisische saté, Cantonese dumplings of een Aziatische salade. Sun On heeft haar concept weer vernieuwd. Ditmaal met invloeden uit de hele Aziatische keuken. Wij bieden vernieuwde Aziatische topgerechten aan voor een vaste prijs voor slechts € 22,50 p.p.

t Onbeperk oor Aziatisch v

€ 22,50

Afhaal en Cateringservice Bij Sun On kunt u dagelijks genieten van verse afhaalmaaltijden. Maandelijks beschikken we over leuke aanbiedingen. Ook verzorgen wij Catering Service vanaf 20 personen. Elckerlyclaan 71 • 5625 EP Eindhoven • Tel: 040 2417353 • www.sun-on.nl • info@sun-on.nl


coverstory

colofon

licht

voorwoord

LICHT op Eindhoven is een maandelijkse uitgave van Pers 040 B.V. Uitgever Niels ter Haar (niels@lichtopeindhoven.nl) Hoofdredactie Claudia Cavens (claudia@lichtopeindhoven.nl) Media-adviseurs Nico de Jong (nico@lichtopeindhoven.nl) Chantal Loomans (chantal@lichtopeindhoven.nl)

Claudia Cavens Hoofdredactrice

Redactie Veerle Büchold, Linde ten Broek, Claudia Cavens

back to reality

Fotografie Eddie Mol, Frans Claassen

De scholen zijn weer begonnen, eerstejaars studenten zwerven in groepjes door de stad, de temperatuur bereikt weer Hollandse waarden, najaarscollecties verschijnen in de winkels en de meeste mensen zijn weer aan het werk. We kunnen er niet omheen: back to reality.

Vormgeving EMG b.v. Séverine van Bun Chef bakfiets Bram van Orten Distributie wachtkamers Tour de Ville Over LICHT op Eindhoven LICHT op Eindhoven is gratis verkrijgbaar op ruim 900 distributiepunten in de regio Eindhoven. Je vindt LICHT op Eindhoven onder andere in cafés, restaurants, winkels, theaters, musea, sportcentra en supermarkten. Daarnaast ligt het magazine in ruim 240 wachtkamers van dokters, tandartsen, fysiotherapeuten en kantoren. Contact info@lichtopeindhoven.nl www.lichtopeindhoven.nl Copyright en disclaimer Het overnemen van artikelen zoals bedoeld in artikel 15 van de Auteurswet is niet toegestaan. ©2018 LICHT op Eindhoven Pers 040 B.V. stelt zich niet aansprakelijk voor de inhoud van columns en eventuele onjuistheden en/of zetfouten.

Hopelijk hebben jullie genoten van een vakantie en zijn jullie weer helemaal opgeladen! Ikzelf krijg op vakantie na een paar dagen helemaal niks allerlei fantastische ideeën en fantaseer grootse plannen van aanpak voor als ik weer thuis ben. De helft daarvan verzand of blijkt niet erg realistisch. Maar dromen mag, toch? Voor LICHT staan er in ieder geval hele leuke dingen op het programma voor de komende maanden, met als eerste onze 100e editie in oktober, vol met leuke verrassingen! Om het vakantiegevoel nog een beetje vast te houden geven we jullie deze maand tips waar je kunt genieten van culinaire hoogstandjes uit verre oorden, maar dan in gewoon in de buurt. Heb je op vakantie ook nog goede voornemens gemaakt? Kijk dan eens in onze gezondheidsspecial!

5


6

puntjes

Collegat: gezoch

Media-adviseur / Salesmedewerker (binnen- en/of buitendienst)

In deze veelzijdige en afwisselende functie ben je verantwoordelijk voor commerciële verkoopactiviteiten. Wij zijn op zoek naar een kandidaat voor 32 - 40 uur per week die beschikt over een enorme DRIVE en passie heeft voor media/marketing. Taken: • Het verkopen van mediaruimte in LICHT op Eindhoven en HOWDO. • Verantwoordelijk voor het gehele verkoop­traject, van het eerste klantcontact tot aan de aftersales. • De uitdaging aan willen gaan om mee vorm te geven aan een dynamisch bedrijf. Je moet passen in de media-/marketingwereld.

KING THAI REST AURA NT Authentiek Thais eten in Eindhoven King Thai Restaurant

St. Bonifaciuslaan 1 | Eindhoven T 040 737 0207 E Info@kingthai.nl

www.kingthai.nl

Functie-eisen: • MBO plus/HBO werk- en denkniveau • Een commerciële en prestatiegerichte instelling; kortom een winnaarsmentaliteit! • Sterke scoringsdrang met een flinke drive • Zelfstandigheid • Goede communicatieve vaardigheden • Teamspirit met veel humor • In bezit van Rijbewijs B

Interesse? Mail je CV en motivatie naar niels@lichtopeindhoven.nl

Wij hebben onze keuken verbouwd en zijn nu weer geopend!


licht

MARATHON EINDHOVEN ZATERDAG 13.10.18

#onzetrots 5KM4ALL Jumbo 10 km run by night

ZONDAG 14.10.18

Marathon Business Estafette Marathon Halve Marathon IAK City Run (5 km) Chiquita Mini Marathon (1 mijl)

Al tientallen jaren is de Marathon Eindhoven een feest voor, door enEindhoven van de Het Al tientallen jaren is de Marathon een stad. feest voor, door grootste en van de stad. Het grootste sportevenement van Noord-Brabant wordt gesteund sport­ evenement van Noord-Brabant wordt ge­ door de Eindhovenaren, gemeente, honderden vrijwilligers en natuurlijk de lopers. Afstanden voor jong en oud brengen de lopers langs alle higsteund door de Eindhovenaren, gemeente, hlights van de stad zoals het Philips Stadion, Strijp-S, Evoluon en High Tech Campus. De sfeervolle finish op de Vestdijk zul je als loper niet snel hon­­­ der­ d en vrijwilligers en natuurlijk de lopers. vergeten. Af­­­standen voor jong en oud brengen de lopers Marathon Eindhoven is van de stad. Marathon Onze Trots. langs alleEindhoven high­lisights van de stad zoals het Philips www.marathoneindhoven.nl #onzetrotsen High Tech Campus. Stadion, Strijp-S, Evoluon De sfeervolle finish op de Vestdijk zul je als loper niet snel vergeten. Marathon Eindhoven is van de stad. Marathon Eindhoven is Onze Trots. Deel jouw beleving met #onzetrots.

muzikaal eetcafé op strijp-s Het eetcafé van POPEI is de ultieme ontmoetingsplek voor muzikanten en een broeinest van talent. Iedereen is welkom in deze artistieke huiskamer. Muziek- en cultuurliefhebbers maken kennis met elkaar en met muziek tijdens de diverse activiteiten.

LICHT op Eindhoven is trotse partner van de Marathon Eindhoven! marathoneindhoven.nl

POPEI heeft een eigenwijze menukaart. Naast bijzondere gerechten wordt er bewust gekozen voor biologische, duurzame en regionale producten. Zo levert POPEI een zo positief mogelijke bijdrage aan het milieu.

Klokgebouw 300 | Eindhoven | www.popei.nl

7


8

puntjes

Stickerkoning is een familiebedrijf en al 32 jaar een begrip in de markt van stickers. De productie draait 24/7. Met 21 medewerkers, 20 mimaki printers en 6 zund afwerkplotters is een snelle levertijd mogelijk. Bij Stickerkoning kun je terecht voor stickers, etiketten, fotoprint op borden, banners, balpennen en aanstekers. Ook buitenreclame en belettering op locatie is mogelijk. Of je nu 1 stuk nodig hebt of een miljoen, alles is mogelijk, voor zowel bedrijven als particulieren.

Restyle Kids is een spe­ ciaalzaak in baby- en kin­der­kleding gevestigd in het hartje van Son en Breugel. Met mooie hippe merken zoals o.a. Retour Jeans, Nik&Nik, Name It, Noppies, Indian Blue jeans en nog veel meer, kun je hier voor zowel jongens als meisjes terecht voor de leukste kinderkleding in de maten 56 t/m 176. Je kunt je auto gratis voor de deur parkeren (blauwe zone) of achter de winkel op het grote parkeerterrein. Ma t/m za geopend. Vrijdagavond tot 20.00 uur.

Stickerkoning De Run 4541 | Veldhoven T 040 241 74 17 verkoop@stickerkoning.nl www.stickerkoning.nl | stickerkoning

Nieuwstraat 20a | Son en Breugel | T 0499 476 620 restylekids

Het Lampegats Gemengd Mannenkoor presenteert:

AMEEZING EINDHOVEN VRIJDAGAVOND 21 SEP 2018 Aanvang 20.00 uur Plein open vanaf 19.30 uur

Mis het niet! Hét meezingfeest van het jaar: AMEEZING EINDHOVEN!! Samen zingen zorgt voor verbroedering en maakt van deze meezinghappening een onvergetelijke avond! Rond 23.15 uur zullen we samen het laatste lied van

ons programma zingen, daarna gaat het feest door me onze DJ. Als hij stopt, is het feest afgelopen, dat zal om 01.00 uur zijn. Tot die tijd zijn de bars geopend! Ameezing Eindhoven is een gratis toegankelijk evenement, mogelijk gemaakt door onze sponsoren. Tot 21 september!!


licht

9

ZO 26 AUG

EFFENAAR 'T WASVEN

Gratis genieten van live muziek in de natuur.

ZA 1 SEP

BOOGIEDOWN FESTIVAL 2018

Fresku, Slum Village, Donnie en nog veel meer hiphop helden op twee podia.

VR 7 SEP

HITSZONE

Fuiven en schuifelen als in 1999!

ZA 8 SEP

PANN

Voel je vrij op het straight-friendly gayfeest van Nederland.

VR 21 SEP

THE DUTCH QUEEN TRIBUTE Queen tribute door neusje van de Nederlandse rockzalm.

ZA 22 SEP

WE ALL LOVE 80'S 90'S 00'S

Waan jezelf terug in de tijd met de meest geweldige hits en beelden uit de jaren 80, 90 en de zeroes!

MA 24 SEP

QUIZ'M

Gezellige muziekquiz met uitdagende, grappige en breinbrekende vragen voor de muziekfreak, de leek en de gezelligheidsspeler.

VR 28 SEP

THE RASMUS

Exclusieve NL show van Finse hit-rockers.

ZA 29 SEP

THE PINK FLOYD SOUND The Pink Floyd Sound met nieuwe show en meer focus op later Floyd werk.

voor ons complete programma:

www.effenaar.nl

Tartaar van zeebaars met quinoa, tomaat, avocado, rode ui en dressing met dille en champagne IngrediĂŤnten voor 4 personen: 320 gram zeebaars filet zonder huid 200 gram gekookte quinoa 2 tomaten 1 avocado 2 mini rode uitjes 80 ml Basisdressing 4 takjes dille 100 ml champagne Eetbare bloemetjes

Het volledige recept is terug te lezen op de website. www.deliciousathome.nl


10

Tekst: Claudia Cavens • Fotografie: Frans Claassens

Topkok Casimir Evens blijft voorlopig ‘thuis’

Een jaar geleden kwam Casimir Evens terug naar ‘huis’, om als Executive Chef restaurant VANE te openen, in het NH Collection Eindhoven Centre. Met zijn 32 jaar heeft hij al een hele carrière achter de rug. In 1992 kwam Casimir op zevenjarige leeftijd vanuit Paramaribo naar Eindhoven. Hier werd hij in 2006 de beste leerling op De Rooi Pannen. Van daaruit kwam hij bij een selectie topleerlingen uit het land in een speciale klas op het Koning Willem I College,

waar hij diverse meesterkoks als leermeesters had. Casimir: “In die klas leerden we alles over het vak van chef, van het maken van zuurdesembrood tot het fileren van bijzondere vissen en alles over specerijen. Ik heb altijd al een passie voor koken gehad. Mijn


licht

11

“Ik ga nog wel even door hier!”


12

“De eetcultuur in Eindhoven is aan verandering toe”

eerste horeca-ervaring was echter als afwasser bij de Vrienden van Amstel. Daarna had ik een bijbaantje bij Bistro Jacques. Vanuit De Rooi Pannen liep ik stage bij Avant-Garde Van Groeninge en Boreas in Heeze. Ik kreeg specialisatie-opleidingen op hoog niveau en zat in de klas met jongens van De Librije. Een bijzondere tijd, waarin ik heel veel leerde over het vak.”

Ontwikkeling Tijdens zijn opleiding werkte Casimir bij restaurant De Lindehof in Nuenen, waar hij op 22-jarige leeftijd junior sous-chef werd. Na drie en een half jaar was Casimir klaar voor een volgende stap: “Ik heb een hele mooie tijd gehad bij De Lindehof, maar ik had het gevoel dat de regio uitgeput was voor mij en ik wilde weer wat nieuws doen. Ik werd door de Belgische chef Viki Geunes gevraagd om in Mol en later in Antwerpen te komen werken bij restaurant ’t Zilte, op de bovenste verdieping van het MAS, met uitzicht op de haven van

Antwerpen. Een prachtige kans.” In 2008 verhuisde Casimir daarom naar België. “Bij restaurant Pastorale werd ik vervolgens Executive Chef Fooddesign. We ontwikkelden daar een keuken op basis van 70% groenten en kruiden, alles uit eigen tuin. Van rozemarijn en tijm tot rabarber en eetbare bloemen. Ik werkte daar vijf jaar als keukenchef. Van chef Bart de Poorter leerde ik ook andere kanten van het vak, bijvoorbeeld het ondernemen. We deden projecten samen en ontwikkelden soepen, sauzen, vlees en energiesalades voor de retail. De laatste voor Ahold, die liggen nog steeds in de winkels. Ook mochten we meewerken aan WY, in de showroom van Mercedes in Brussel. Binnen zeven maanden had dat restaurant een Michelinster.”

Eetcultuur Na ruim tien jaar in België kwam Casimir toch terug naar Eindhoven. Ondanks de verschillen met de


licht

Belgische gastronomie. “De gasten daar zijn anders. In België eet men voor de gezelligheid, niet om iets te vieren, zoals hier vaak gebeurt. In het buitenland is eten sowieso meer een beleving, mensen willen genieten van het leven en overal gegeten hebben. Ontmoetingen met vrienden gebeurt met lekker eten samen. Eindhoven is daarin wel aan het veranderen. Maar we zijn een mainport aan het worden op het gebied van expats, en als we die willen behouden moet er wel wat veranderen. Expats denken anders en eten bijvoorbeeld ook op andere tijdstippen, Daar moeten we op inspelen. Eindhoven heeft een mooie dynamiek vind ik. Het is een groeiende stad, maar het moet wel de juiste keuzes maken.”

Restaurant VANE Bij restaurant VANE heb je het gevoel even in een wereld­stad te zijn. Casual fine dining op een bij­zondere locatie in eigen stad. Casimir: “Hotels doen vaak allemaal

13

hetzelfde, maar bij NH Collection is dat anders. Na­tuur­ lijk zijn er bepaalde standaarden waar een topklasse hotel aan moet voldoen. Maar wij heb­ben alles op de kaart zelf ontwikkeld en bedacht en gaan met de trends mee. Ik vind het mooi hoe NH denkt en de chefs een grote mate van vrijheid geeft, daarom heb ik ervoor gekozen om deze samenwerking aan te gaan. Op de locatie was ik natuurlijk ook direct verliefd!” Het 1-jarig bestaan van restaurant VANE wordt op een bijzondere manier gevierd: “Vanaf september nodig ik oude leermeesters uit als gastchef bij VANE. Dat zijn sterrenchefs waar ik het vak van heb geleerd. Samen maken we een 6-gangen menu, waarbij we elk 3 gangen maken. Op 8 september is dat Viki Geunes van restaurant ’t Zilte in Antwerpen en op 11 september Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof in Nuenen. We zijn nog steeds vrienden en ik heb dan ook veel zin in deze samenwerking!”


Ben je in Eindhoven op zoek naar een mooi cadeau of een fairtrade product? Kom dan naar de Wereldwinkel op de Hoogstraat 275. Hier vind je veel aansprekende cadeaus, helemaal van deze tijd. Ze zijn duurzaam en verrassend mooi vorm gegeven. Ze komen van ver of zijn in de buurt gemaakt. De producent krijgt een goede prijs. Jij koopt dingen waar je blij van wordt en die leuk zijn om te geven. En je draagt direct een steentje bij aan een eerlijke verdeling. 29 augustus t/m 8 september Fair food in de schijnwerpers op diverse locaties in Eindhoven. 29 augustus 17.45 u (h)eerlijk eten in wijkcentrum Fab 28 (Fabritiuslaan 28 Eindhoven). NB reserveren bij Fab 28 31 augustus 18.30 u Samen eten met een knipoog naar Fairtrade in de Bibliotheek (Emmasingel, Eindhoven). Reserveren bij bibliotheek Eindhoven. 5 sept. 12.30 u fairtrade lunch Mondiaal Eindhoven in de wereld­ winkel. Meer info: fairtrade.ehv@gmail.com

volngs o

laatste n e e t s Eer de g van zonda eopend! dg maan

Originele, sfeervolle meubels en accessoires

Inspiratie komt hier vanzelf!

wwWij leveren ook prachtige op maat gemaakte teakmeubelen! Vraag er naar in onze sfeervolle winkel. De Run 3134, 5503 LH Veldhoven, Tel: 040 253 31 13, info@sfeervolwonen.com ma 12:00 - 18:00 uur • di t/m do 10:00 - 18:00 uur • vr 10:00 - 21:00 uur • za 10:00 - 17:00 uur


licht

Mr. Bram Sommen is werkzaam bij Reinartz advocaten en gespecialiseerd in arbeidsrecht en het bijstaan van slachtoffers in een strafproces.

15

Angst voor aangifte Slachtoffers van een strafbaar feit durven niet altijd aangifte te doen. Bijvoorbeeld omdat het slachtoffer bang is voor intimidatie of vergelding door de dader. De overheid heeft de taak om slachtoffers hiertegen te beschermen. Sinds 1 juli van dit jaar is de politie verplicht om bij iedere aangifte door een slachtoffer te onderzoeken of bescherming nodig is. Deze beschermingsmaatregel is een gevolg van de EU-richtlijn ‘minimumnormen slachtoffers’. De politie werkt hierbij samen met het Openbaar Ministerie en Slachtoffer Hulp Nederland. Hoe kan die bescherming eruit zien? Tijdens de aangifte kunnen bijvoorbeeld de adresgegevens van het slachtoffer worden beschermd. Het slachtoffer kan dan in de aangifte het adres van zijn advocaat laten opnemen. Zo komt zijn adres niet in het strafdossier te staan en komt de dader het dus niet te weten. In speciale gevallen kan het slachtoffer zelfs anoniem aangifte doen. In plaats van zijn naam komt er dan alleen een nummer in de aangifte te staan. Ook na de aangifte kan het slachtoffer beschermd worden. Bijvoorbeeld door een contact-, locatie-, of benaderverbod voor de dader.

Reinartz advocaten Kloosterdreef 90 | Eindhoven T 040 212 6415 | F 040 211 6709 www.reinartzadvocaten.nl

Ook als er een rechtszaak volgt, kan het slachtoffer beschermd worden tegen de dader. Het slachtoffer hoeft dan tijdens de zitting niet met de dader geconfronteerd te worden. In bijzondere gevallen is het mogelijk om de zitting achter gesloten deuren te houden. Vanaf 1 september neemt mr Yancey van Nunen het stokje van mr. Bram Sommen over en schrijft zij maandelijks deze column in LICHT op Eindhoven. Bram dankt u voor de vele leuke reacties op zijn columns.


CHOP BOB Alle celebs en modellen doen het: de short bob. Geknipt ‘met de kartelschaar’ en met een Bardot pony. Karlie Kloss, Taylor Swift en Bella Hadid gaven het goede voorbeeld.

ROB PEETOOM EINDHOVEN LICHTTOREN 2 5611 BJ EINDHOVEN 040 296 27 48

WWW.ROBPEETOOM.COM


licht

17

Wat is het verschil tussen UX en UI design?

UX design staat voor User Experience design en heeft alles te maken met het ontwerpen voor een goede gebruikservaring. Dit houdt in dat het digitale product prettig en duidelijk werkt, maar vooral dat het goed aansluit bij de behoeften van de gebruikers van het product.

Gebruikersonderzoek en testen speelt een belangrijke rol. Met UX design wordt bepaald welke functionaliteiten een digitaal product bezit. Daarnaast wordt bepaald wat waar komt op het scherm zodat alles compleet en duidelijk is voor de gebruiker. Jochem van Kapel - directeur UI design staat voor User Interface design; het ontwerpen van de interface (schermen). De uitstraling en het gevoel zijn in handen van de UI designer. Van kleuren en lettertypes tot iconen en uitlijnen, het UI design bepaalt hoe het product er uit ziet. Deze discipline vult het UX design aan door de flow, structuur en layout om te zetten in gedetailleerde schermen.

Digital Designers. Creative Developers. Torenallee 26-08 I Eindhoven hallo@lessormore.nl

Grofweg kan je stellen: iets dat er niet uitziet maar prettig werkt is een voorbeeld van slechte UI en goede UX. Iets dat er prachtig uitziet maar niet fijn werkt is een voorbeeld van goede UI en slechte UX. Bij Less or More focussen we op de ideale samenkomst van UX en UI. Meer weten? Bel ons op 040 780 5611


Ga terug naar de tijd van de bevrijding: Ronkende motoren van gevechtsvliegtuigen, heldhaftige piloten en Amerikaanse parachutisten!

M O ’S TA N K D E

R IJ D E N

IN WO 2 J EEPS

Op16 september openen wij om 10:00 de poorten voor ons grootste event van het jaar:

REMEMBER SEPTEMBER K IN D E R AC T IV IT E IT

EN

ECH TE WO 2 SOL DATEN

KINDEREN EN VOLWASSENEN BETALEN VOOR DIT EVENT MAAR 5 EURO! BESTEL JE VOORDEELTICKETS EENVOUDIG ONLINE! KOOP JIJ JE TICKET VOORAF ONLINE? DAN IS DEZE GELDIG VOOR EEN GRATIS RONDRIT IN EEN ECHT WO2 VOERTUIG! WW WWW.BEVRIJDENDEVLEUGELS.COM


19 Tekst en foto: Archipel

Verpleegkundige in de ouderenzorg Een band opbouwen met mensen waarvoor je werkt Lieke Slits (verpleegkundige) en Roos Sarton (helpende plus en derdejaars student HBO-V), werken in Berkenstaete in Son en weten precies waarom ze kiezen voor ouderenzorg in het algemeen en deze locatie in het bijzonder. Roos: “Ik wil graag een band opbouwen met bewoners en werken in een gemoedelijke omgeving waar mensen elkaar nog kennen van vroeger. Ik ken bijna iedereen die hier woont. Omdat ze de opa of oma zijn van mijn vrienden of klasgenoten van vroeger of omdat ze mijn grootouders kennen. Ik hou van dat dorpse, dat warme. Ik hoor ook vaak terug van leerlingen dat ze het zo’n fijne sfeer vinden hier.” Lieke: “Ik werk met bewoners die zelfstandig in een mooi appartement wonen. Ze hebben een Volledig Pak­ket Thuis (VPT) met een zorgindicatie met een bij­ behorend budget waarmee ze hun zorg- en ac­tivi­teiten­ pakket kunnen samenstellen. Dat aspect vind ik van toegevoegde waarde voor mijn vak om­dat je hiermee als zorgverlener de vrijheid en de mo­gelijkheid hebt om samen met de cliënt te zoeken naar oplossingen en mogelijkheden. Ik heb tijdens mijn opleiding stagegelopen in het ziekenhuis maar ik wil mensen graag beter leren kennen. Hier voel ik me gewaardeerd en kan ik de zorg aanpassen op de bewoners omdat ik ze ken en weet wat er speelt. Deze doelgroep en manier van werken past bij mij als persoon.” Roos: “Ik ben twee jaar geleden als vakantiekracht begonnen en ben er nog steeds omdat het me zo goed bevalt. Ik combineer drie dagen school met twee dagen werk. Veel studenten weten niet dat ze hier kunnen werken met een 1-uur contract of als

vakantiehulp. Ze zijn hier heel flexibel. Ik plan mijn werk om mijn studie heen. Als ik mijn rooster en tentamens van school binnen heb, bekijk ik samen met degene die de roosters opstelt wanneer ik kan inspringen. En het mes snijdt aan twee kanten: op school leer je theorie die je toepast in de praktijk en omdat ik hier werk, gaat de theorie leven en blijft beter hangen. Ik heb hier zoveel geleerd!” Ben jij geïnteresseerd in een baan bij Archipel? Neem dan eens een kijkje op onze site bij de vacatures of bezoek het maandelijkse JobCafé (elke derde donderdag in de maand). We love to meet you!

Archipel Werkwinkel werving en selectie T 040 265 4822 wervingenselectie@archipelzorggroep.nl www.archipelzorggroep.nl/vacatures


Notariskantoor Broekmans. Jouw notaris.

Omdat je altijd de touwtjes in eigen hand wilt houden Soms kun je door ziekte of een ongeval niet meer zelf beslissen over je leven. Je moet dan vertrouwen op de mensen om je heen. Met een levenstestament houd je de regie in eigen hand. In tegenstelling tot een gewoon testament, geldt het tijdens je leven. Jouw notaris legt voor je vast wie namens jou bepaalde beslissingen kan nemen, als jij dat niet meer kunt. Zo houd je jouw wensen als uitgangspunt. En voorkom je onzekerheid en onenigheid bij de mensen van wie je houdt. Jouw leven. Jouw testament. Jouw notaris.

040 213 63 60 Like ons op Facebook www.jouwnotaris.nl


licht

Brasserie 'net even anders' geeft een 4-gangen diner voor 2 personen weg! Laat ons horen waarom jij dit moet winnen en maak kans op deze prijs. Stuur je reactie naar info@lichtopeindhoven.nl

21


This is anne & max eindhoven


licht

23

Het kan iedereen overkomen 1 op de 7 Nederlanders kampt met burn-out verschijnselen (Trimbos-instituut, 2018), waarbij de grootste stijging zichtbaar is bij de werkende twintigers en dertigers. Verschijnselen van een burn-out zijn uitputting, hoofdpijn, maag- en darmklachten, moeite met slapen, snel geïrriteerd zijn, concentratieproblemen en veelvuldig piekeren. Ook angst- en stemmingsklachten komen bij mensen met een burn-out bovengemiddeld vaak voor. In de maatschappij worden klachten van een burn-out vaak genegeerd. Dit komt doordat mensen dergelijke klachten als een zwaktebod zien. Men denkt dat het aan henzelf ligt, en dat zij de enigen zijn met dergelijke klachten. De afgelopen tijd spreken de media zich hier ook over uit en vertellen bekende Nederlanders hoe zij van stress en overbelasting in een burn-out zijn geraakt. Een voorbeeld hiervan is Sophie Hilbrand, die openlijk sprak over haar burn-out bij BNN/VARA en zo het taboe probeert te doorbreken. Binnen Psychologenprakijk Oog zien we mensen met forse over­belastings­ klachten, die daarbij stemmings- en angststoornissen hebben ontwikkeld. Onze behandelaren kunnen met je meekijken en handvatten geven om klachten te verminderen. Middels cognitieve gedragstherapie kunnen we samen met de jou de factoren achterhalen die bijdragen aan het ontstaan van stress en spanning. De therapie kan je laten inzien waar bepaalde gedachtegangen of overtuigingen (zoals ‘Ik ben een zwakkeling als ik mij ziekmeld’) vandaan komen. We dagen deze gedachtegangen uit en kijken of we op een andere manier naar dezelfde situatie kunnen kijken, met als doel om gezonder gedrag in te zetten. Een andere optie is bijvoorbeeld mindfulness, waarbij wij laagdrempelige technieken aanleren om goed te kunnen ontspannen en om het piekeren te stoppen. Mindfulness leert ook om aandachtiger te leven en beter voor jezelf te zorgen. Waak voor jezelf wanneer je stress ervaart en ren jezelf niet voorbij. Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen, Psychologenpraktijk Oog kan je hulp bieden.

Paul Kroon & Marloes van de Wijdeven

Psychologen Praktijk Oog Bogert 10, 2e etage | Eindhoven T 040 213 6461 Bereikbaar: ma t/m vr van 9:00-17:00 uur administratie@pp-oog.nl www.oogpsychologen.nl


24

Met een beetje geluk, werk je wel zo lekker! Werken in de horeca is op zich al een feestje, en met de juiste ingrediënten voelt het niet eens meer als werken. Dat geheime recept delen we graag met je.

Eva Hermens, tijdens stapavonden stralend achter de bar te zien en doordeweeks sinds kort actief in de marketing & sales, vertelt: “Bij de Vooruitgang staan we stil bij hoe onwijs leuk de horeca is. Je bouwt een heuse horecafamilie op, we gaan vier keer per jaar een teamactiviteit doen met zijn allen, zoals deze maand een escape in de stad. De werktijden worden aangepast op onze eigen beschikbaarheid, we proeven de nieuwste biertjes en gerechten én toveren elke dag een lach op het gezicht van gasten.”

Chief happiness officers? Louisa van Tuijn, HR: “Tegenwoordig schieten de CHO’s als paddenstoelen uit de grond, maar wij zijn van mening dat elke medewerker een “chef geluk” kan zijn. Geluk en plezier zijn een verantwoordelijkheid van ons allemaal en iedereen kan daar bij ons een rol in spelen. Trainingen worden


licht

bijvoorbeeld niet door het management bepaald, maar door het team. Iedereen mag aangeven wat ze willen leren en bij genoeg animo wordt dat georganiseerd. Zelfs als het niet volledig aansluit op het vakgebied, denk bijvoorbeeld aan Nederlandse taallessen of iets met sport of muziek.” “Die Nederlandse taallessen zijn trouwens een goed voorbeeld van hoe bijzondere kansen kunnen ontstaan. Uit gesprekken met onze internationale collega’s kwam naar voren dat ze graag Nederlands willen leren. We hebben toen intern een vacature opengezet voor docent Nederlands. Een van onze kanjers, Isa, was enthousiast en solliciteerde. Ze wordt geholpen bij het opzetten van de lessen en is zo naast be­ dieningsmedewerker ook parttime docente. Binnenkort vindt de eerste les plaats!”

Gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige gasten “Je moet dingen vooral niet te gecompliceerd maken en het al helemaal niet alleen willen doen. Gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige gasten, dat kun je alleen samen bereiken. Geef mensen de kans om erachter te komen waar ze energie van krijgen en waar ze goed in zijn en faciliteer dat. Een snellere weg naar werkgeluk is er niet!” De Vooruitgang is onderdeel van Debuut horecabeheer en ontwikkeling. Benieuwd naar de vacatures? Kijk op vacaturesindehoreca.nl. Meer weten over wat we doen? Mail naar sales@de-vooruitgang.nl. Wij zijn altijd in voor een babbeltje.

Stadscafé De Vooruitgang Markt 11 | Eindhoven T 040 243 3995 www.de-vooruitgang.nl

25


State of Art Store - Hooghuisstraat 29 - Eindhoven .com

RECHTES TR A AT 50 - 52 5611 GR EINDHOV EN

Volg de wonderbaarlijke wereld van Anna en Clara op Facebook en Instagram @sostrenegrene www.sostrenegrene.com


gezondheid

gezondheids special Wil je na de vakantie goed van start gaan en iets aan je gezondheid doen? En kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? In onze special vind je tips en begeleiding van experts op het gebied van gezondheid. Van gezond eten en sporten tot comfortabel lopen, huidverbetering en klachtenvermindering op een natuurlijke manier!

licht

Eerste hulp bij eetbuien: eet vol­ doende vezels! Wanneer iedereen in Nederland per dag 35 tot 40 gram vezels zou eten, zou er geen overgewicht zijn! Daarnaast zouden er ongeveer 12% minder gevallen van darmkanker zijn. Vezels geven je een verzadigd gevoel, zodat je geen trek hebt in onge­zonde tussendoortjes. Je vindt vezels met name in groente en fruit, maar ook in ontbijtproducten zoals havermout en muesli. De inname van vezels kun je gemakkelijk zelf bijhouden via verschillende apps. Ik adviseer altijd om de fatsecret app te gebruiken. Deze app geeft je inzicht in het aantal Kcal dat je eet, maar ook in het gebruik van o.a. vezels. Wil je afslanken? Dan moet je vooral op je eten gaan letten. Dat kun je zelf doen of je kunt bij ons het Straight Away programma volgen. In het laatste geval slank je af onder begeleiding en leren we je ook hoe je op gewicht blijft als je je streefgewicht hebt bereikt. Want dat is het allerbelangrijkste!

Paradijslaan 32a | Eindhoven eindhoven@topslank.com 06 5044 4079 www.topslank.com

27


28

gezondheid

Force Coaching Wat was het heerlijk deze zomer! Ik ben samen met mijn gezin 4 weken in Spanje geweest waar we hebben genoten. Vaak letten we niet op ons eetpartoon in de vakantie en willen we vooral genieten. Hierdoor moet er na de vakantie weer het nodige gedaan worden om het lichaam te creĂŤren wat je voor ogen hebt. Vaak is dit een patroon waar je jaar in jaar uit in vervalt. Je WEET dat je bepaalde dingen niet moet doen, maar vaak ben je niet bereidt om het werk te doen. FORCE kan je hierbij helpen. Wil jij uit deze patronen stappen en echte resultaten bereiken die verder gaan dan een voedingsschema of sporten? Onderneem dan nu stappen en neem contact met mij op.

T 06-25041897 info@forcecoaching.nl www.forcecoaching.nl

Raymedy centrum Eindhoven Gezondheidszorg van de toekomst, jouw gezondheid! De Raymedy methode geeft in korte tijd inzicht in de oorzaak van jouw klacht. Naast het vinden van de oorzaak wordt er direct gewerkt aan het verhelpen van je klacht en verbeteren van jouw gezondheid. Er wordt op een natuurlijke manier behandeld met lichtsignalen en magneetveldtherapie. Geen bijwerkingen, wel resultaat! Hoe kan dat nou? Komt zelf maar eens kijken hoe slim, snel en effectief de Raymedy methode is. Van blessure tot eczeem, van vermoeidheid tot burn-out, je kunt

ervoor terecht bij Raymedy centrum Eindhoven. De metingen en behandelingen worden door de zorgverzekering deels vergoed indien je aanvullend verzekerd bent. Wil je meer weten of direct een afspraak maken? Team Raymedy centrum Eindhoven staat voor je klaar. Raymedy centrum Eindhoven Torenallee 53 T 040 845 1708 www.raymedycentrumeindhoven.nl


licht

Modieuze Comfortschoenen De Voetwinkel is voor veel mensen een begrip. Een begrip op gebied van kennis en advisering. Veel mensen zijn aangenaam verrast over de veelzijdigheid van de collectie. Zowel voor de smalle voet als voor de extreem brede voet voorziet De Voetwinkel u van passende schoenen. Wij meten uw voeten in de lengte en in de breedte. De Voetwinkel heeft schoenen in 8 verschillende breedte maten. Zo nodig maken we digitaal een statische en/of dynamische drukmeting. Voor verschillende momenten draag je verschillende schoenen. Een middagwandeling vraagt een andere schoen dan een avondje schouwburg. Op beide momenten wil je comfortabel in de schoenen zitten. Er modieus uitzien gecombineerd met een comfortabele schoen kan bij De Voetwinkel. Loop eens binnen en laat u verrassen.

De Voetwinkel Tarwelaan 60 | Eindhoven 0408446452 www.devoetwinkel.nl

29


30

gezondheid

Ooglifting met Plasma Plasma is de nieuwste en volledig veilige methode voor esthetische behandelingen van diverse huid- en verouderingsproblemen. Er wordt met een laag voor laag techniek gewerkt waardoor alleen het huidoppervlak behandelt wordt. Zonder direct contact met de huid, ontstaat er een boog geladen plasma die de huid puntsgewijs aanraakt. De huidvezels trekken direct samen als reactie. Zo ontstaat er een liftend effect. Geschikt voor: ooglifting • vervagen rimpels • huidverstrakking • vermindering van lijntjes rondom de mond en kraaienpootjes • verwijdering van huidoneffenheden als fibromen, ouderdomswratten, etc. WIJ ADVISEREN U GRAAG MET EEN VRIJBLIJVEND INTAKE VOOR EEN BEHANDELING OP MAAT!

Engelsbergenstraat 8 Eindhoven 06-51748986 info@beleza-eindhoven.nl www.beleza-eindhoven.nl

Voe l

je t

hui Met s, v de ju oel iste je fi beha ond t al oo erst k jij euni je do ng el!

Staa nu!

eerste 3 maanden

34,

50

*

p/m

onbeperkt sporten

* korting afhankelijk van keuze lidmaatschap.

Milon Cirkel

Pixformance Circuit

Fitness

Yoga (alle niveaus)

Groot aanbod in groepslessen (o.a. BodyPump, Cycling, Totalworkout) KidsClub

Zwembad

Sauna

Gratis parkeren

essink.nl

essinkcitygym.nl

Genneper Parken Eindhoven

Centrum Eindhoven

Toon Schröderlaan 2

Willemstraat 22

040 211 56 39

040 843 01 37


licht

31

Businessclub Dommel18 Ongedwongen Ondernemend

Elke maand lichten we een lid uit. Deze maand Bastian & Visser.

Bastian & Visser

www.bastian-visser.nl

De kracht van Bastian & Visser is per­ soonlijk advies geven. De om­geving van de fi­nan­­ciële dienst­verleners wordt steeds on­per­soon­lijker. Kijk naar de grootbanken, verzekerings­ maatschappijen en internet je krijgt niemand meer persoonlijk te spreken. De ergernis van een ieder tref je aan; toets 1 voor dit toets 2 voor dat etc. Bij Bastian & Visser zijn we ons ervan bewust dat u uw zaken goed geregeld wilt hebben tegen een zo voordelig mogelijk tarief. Hoe we dat doen? Eenvoudig, letterlijk eenvoudig. Geen dikke verhalen, maar duidelijkheid en openheid. We geven al sinds 1993 persoonlijk en deskundig advies. Bastian & Visser is een onafhankelijk verzekeringskantoor, waardoor we voor u dekkingen en premies van verschillende verzekeringsmaatschappijen kunnen vergelijken. Hierdoor kunnen we u de verzekering aanbieden die het beste bij u past. Voor alle risico`s die men wil of moet verzekeren bieden wij een persoonlijke oplossing zowel zakelijk als privé.

25 jaar


“Bij Fitshop verkopen we meer dan fitnessproducten, we verkopen motivatie!” Het pand aan de Hoogstraat 348 huisvest al 27 jaar de verkoop van fitness- en sportactiviteiten. Sinds 2016 in de vorm van Fitshop, waar Sam en Thomas aan het roer staan. Zodra je hen ziet of spreekt merk je direct dat zij sport ademen. Sam en Thomas zijn twee vrienden die elkaar al van jongs af aan kennen toen ze begonnen met hockey. Vanuit hier hebben zij altijd samen topsport beoefend in de selectieteams en hebben zij zich doorontwikkeld in de fitness & krachtsport. Daarnaast hebben zij ook beide de hbo-studie Marketing-communicatie afgerond.

Fitshop is onderdeel van een Duits concern en Europa‘s Nr. 1 in Thuis Fitness. Vanzelfsprekend vind je hier alles om thuis jouw fitnessruimte naar wens in te kunnen vullen. Van kettlebell tot hometrainer en van loopband tot yogamat, maar het is meer dan dat. Sam: “Sport is iets wat altijd zal blijven, wel merk je dat technologie er een steeds groter aandeel in krijgt. Mensen met weinig tijd willen toch sportief bezig zijn. Thuis sporten geeft flexibiliteit en comfort. En uiteraard een voldaan gevoel. Bij Fitshop verkopen we meer dan fitnessproducten. Met goed advies, passie en kwaliteit verkopen we motivatie! Als je bij ons langskomt wil je altijd meer. Dat is prachtig om te zien.”

Fitshop Eindhoven | Hoogstraat 348 | 5654 NJ Eindhoven 040-2985990 | eindhoven@f itshop.nl | www.f itshop.nl


5 % KORTING OP ALLES *

*Enkel geldig in Fitshop Eindhoven. De waardebon kan direct in het filiaal in Eindhoven worden ingewisseld. De kortingsbon is geldig t/m 31 oktober 2018. De korting geldt niet in combinatie met andere kortingsacties en is geldig op het gehele assortiment met uitzondering van boeken, diensten, Berg, Puky, sporthorloges en Concept2-toestellen.

NUMMER 1 IN DE BENELUX - MET WINKELS IN NL Amsterdam I Bodegraven I Den Haag I Eindhoven I Roosendaal I Rotterdam BE Brussel I Antwerpen

De kracht van een Fitshop winkel

Full service, ook voor bedrijven

Bij Fitshop geloven wij in fysieke winkels. Advies op Fitshop is de Nr. 1 in Thuis Fitness, maar ook voor bemaat is belangrijk, maar zo‘n fitnessapparaat die wil je drijven leveren we het complete pakket. gewoon even proberen. Een auto koop je ook niet van Fysiotherapeuten, hotels, bedrijven, revalidatiecentra, een plaatje, toch? personal trainers of commerciële fitnessinrichtingen. De verschillen tussen apparaten zijn ontzettend groot. Wij hebben de oplossing! Verkoop inclusief levering, Alleen crosstrainers bieden we al aan van 17 merken installatie en servicecontract behoren standaard tot de en wel 100 modellen. Het is fijn dat je dan in een uitge- mogelijkheden. breide showroom terecht kunt om diverse modellen te proberen. En neem gerust je sportschoenen mee, datCMYK COLORS maakt het gevoel nog realistischer. BFX ICE 35/5/0/0 - 9ED2F1

BFX BLUE DUNN 60/40/0/0 - 6C8CC7

BFX CRIMSON 0/100/79/20 - C41230

BFX SAND 5/10/25/0 - F0E0C1

PMS BLK 6

PMS 2627

PMS 186

CUSTOM

BFX RICH BLACK 70/80/30/90 - 0C0015

BFX INDIGO 90/100/10/50 - 270950

BFX SCARLET 0/100/81/4 - E31837

BFX CREAM 0/3/7/0 - FFF5EA

BFX VIOLET 80/90/0/30 - 422A74

BFX VERMILION 0/80/70/0 - F15B4E

BFX LAVENDER 60/75/0/10 - 705098

BFX THISTLE 0/50/40/0 - F48473

BFX LILAC 40/60/0/0 - 9E76B4

2 Color — No Shadow Box

PANTONE 428C PANTONE 430C PANTONE 431C

PANTONE 300C PANTONE 280C

2 Color — 15% Rich Black Shadow Box

3 Color — BFX Cream Shadow Box


Dutch

DESIGN

Fauteuil Unique in leer vanaf € 899,-

Bank Jens in stof vanaf € 1.305,nu vanaf € 1.175,-


culinair

licht

35

Culinaire special De vakanties en buitenlandse tripjes zijn voor de meesten van ons voorbij. En daarbij moeten we ook de mediterrane en Aziatische heerlijkheden missen die we in verre oorden voorgeschoteld kregen. Gelukkig kunnen we dichterbij huis ook genieten van culinaire hoogstandjes uit alle windstreken. Hou dat vakantiegevoel dus gewoon vast of probeer eens wat nieuws! In onze culinaire special vind je de beste tips om lekker uit eten te gaan in de regio!

MOOD Strijp-S vanaf 3 sep geopend! Het succesvolle concept van chef-kok Eveline Wu zal op 3 september haar deuren openen op Strijp-S! Na MOOD Eindhoven en MOOD Rotterdam is het nu dus ook op deze bijzondere plek genieten geblazen!

Team MOOD gaat haar best doen om alle gasten een fijne avond te bezorgen!

Op de kaart van MOOD staan zowel Franse als Aziatische gerechten en sushi met bijzondere smaak- en textuurcombinaties, die op een originele manier worden geserveerd. Er wordt gewerkt met verse ingrediĂŤnten van topkwaliteit. De bar beschikt over een uitgebreide kaart met internationale cocktails en bites.

MOOD Strijp-S Torenallee 40-08 | Eindhoven strijps@mood.nl T 040 303 1320


36

culinair

Al 22 jaar is La Dolce Vita bij de brug in Son een begrip voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. Hier tref je geen voorgekookte pasta of diepgevroren vis en kom je niet om te zien en gezien te worden, maar proef je verse schaal- en schelpdieren, eet je verse pasta al dente, het beste vlees, eet je de beste kreeft van de regio, drink je de mooiste Italiaanse wijnen, is je tafellinnen krijtwit, en dat alles op een mooie locatie aan het water. In 2018 genomineerd tot Beste Italiaanse restaurant van Nederland en al vijf jaar opgenomen in de Lekker 500!

Op 15 minuten rijden van het cen­ trum van Eindhoven, gratis par­ke­ ren voor de deur. Open van maandag tot en met zaterdag van 17:00 tot 22:00 uur. Kanaalstraat 1a | Son en Breugel T 0499 474 087 www.ladolcevita-son.nl

Eerlijk en versbereide kip Of je nu plaatsneemt voor een lunch, aanschuift voor een verrukkelijk avondetentje of even binnenloopt voor een makkelijke meeneemmaaltijd, het kan allemaal bij KIP 040! Eigenaresse Nathalie serveert je de lekkerste kip­ gerech­ ten in haar nieuwe restaurantje. Verser dan vers, bereid met de beste ingrediënten en absoluut betaalbaar. Van de op houtskool gegrilde kip tot aan de kruidenmayonaise, alles wordt huisgemaakt. De

dieren hebben een goed leven gehad en al het vlees is halal geslacht. Zo kan iedereen er dus van genieten! KIP 040 is een sfeervol zaakje: licht, stoer en industrieel, maar ook warm en gezellig. Op het terras geniet je van de gezelligheid op straat en van de kookkunsten van Nathalie op je bord! Gratis parkeren voor de deur. Edisonstraat 2-4 | Eindhoven | T 040 298 4000 +31402984000 info@kip040.nl | www.kip040.nl


licht

37

Sakana

Puur en verfijnd Japans eten!

Bij Sakana geniet je van alles wat de Japanse keuken te bieden heeft. Met meer dan 120 gerechten op de kaart is er veel variatie; van sushi, salades, soepen, rijst en noedels tot grill- en bakplaatgerechten. Ook vegetarische gerechten zijn ruim vertegenwoordigd. Toetjes kun je kiezen van het uitgebreide dessertbuffet. Bestellen gaat hier met behulp van een modern bestelsysteem: je geeft je bestelling via een overzichtelijk menu op een tablet rechtstreeks door aan de keuken. Zo bepaal je zelf wanneer je wilt bestellen hoef je niet te wachten op een ober. Deze brengt uiteraard wel je gerechten en drankjes aan tafel.

Onlangs is het interieur van Sakana geheel vernieuwd; modern, sjiek en nog steeds sfeervol en intiem. Kom dus gauw een kijkje nemen en genieten!

Sakana is gelegen midden in het centrum van Eindhoven en je kunt er vlakbij parkeren. Ideaal als je na je werk geen zin hebt om te koken of gezellig met je collega’s wilt gaan eten! Ook is het mogelijk om de heerlijke Japanse gerechten thuis of op kantoor te laten bezorgen.

Kleine Berg 1 | Eindhoven T 040 293 8335 www.sakana.nl


38

culinair

Een half jaar geleden maakte chef-kok Yori samen met zijn vrouw Kimberley zijn droom waar: een eigen restaurant waar iedereen zich Thuis voelt!

Yori heeft jarenlange ervaring in de horeca en werkte hiervoor als chefkeuken bij De 3 Gebroeders. Hij was toe aan de volgende stap. “Een eigen zaak, een fijne plek, waar je naast lunchen en dineren ook lekker kunt borrelen.” De kaart is gevarieerd en de mogelijkheden uiteenlopend. Of je nu gewoon lekkere spareribs wilt eten of uitgebreid wilt genieten van een 5-gangen diner of zakelijke lunch of diner, bij Thuis is het mogelijk. “We willen graag dat mensen zich op hun gemak voelen hier. Met veel keuze en een goede kwaliteit, maar geen wit tafellinnen.” Chef Yori houdt ook rekening met speciale wensen en allergieën. Er is een ruime keuze aan vegetarische gerechten en er is standaard glutenvrij brood in huis. Yori: “Driekwart van wat op de kaart staat is aan te passen aan speciale dieetwensen.” Ook biedt Thuis een mooie zaal, compleet vernieuwd, voor feestjes, bruiloften of privé-diners. Er is plek voor 120 personen.

“Welkom bij ons Thuis!” Openingstijden Donderdag t/m maandag geopend vanaf 12:00 uur Keuken geopend van 12:00 uur tot 22:00 uur Dinsdag en woensdag gesloten Thuis! Eten en Drinken Brugstraat 23 | Mierlo info@thuisinmierlo.nl T 0492 432 124 www.thuisinmierlo.nl


licht

39

Huiskamergevoel bij Anne&Max Eindhoven

Sinds medio augustus kun je op de Kleine Berg op bezoek bij Anne&Max voor ontbijt, lunch of een drankje. Een fresh food coffee café waar het huiskamergevoel voorop staat: “We willen een sfeer neerzetten waarbij je voelt dat je welkom bent en zo lang mag blijven als je wilt.” “Onze producten zijn zo veel mogelijk biologisch en fairtrade en komen van lokale producenten of worden huisgemaakt. Vanaf 8:00 uur ’s och­ tends kun je bij ons terecht voor een ontbijt: even snel een croissantje en een koffie of juist uitgebreid ontbijten of brunchen. We hebben bij­ voor­beeld een ontbijt voor twee met alles erop en eraan, havermout met verschillende toppings of vers warm bananenbrood.” Voor de lunch onder andere sandwiches, baguettes, soepen en salades geserveerd. Vanaf 15:00 uur gaat de borrelkaart in. “Qua bieren en wijnen

hebben we ook gekozen voor een aantal biologische merken. Daar­ bij kun je lekkere borrelhapjes be­ stellen zoals bitterballen, flat­bread met hummus en nacho’s.” Kleine Berg 79-81 | Eindhoven F & I @annemaxeindhoven www.annemax.nl

Maak een leuke foto/selfie & win Maak een leuke foto/selfie in onze winkel of op een bijzondere plek in Eindhoven met een Anne&Max thema. Tag ons op instagram of facebook #annemaxeindhoven en #fotowinactie. We trekken 3 winnaars: De foto's van de nummers 1 t/m 3 lijsten we in en geven een leuk plekje in onze winkel. Verder hebben we de volgende prijzen: 1. Een jaar gratis koffie bij Anne & Max Eindhoven 2. Een high wine of high beer voor 4 personen in de mooiste kamer van onze winkel 3. Een high tea voor 4 personen in de mooiste kamer van onze winkel


40 Fotograaf Johan Manders / FC Eindhoven

fanbox Na het succes van de FANbox van afgelopen seizoen, is de FANbox ook dit jaar weer verkrijgbaar. Ook dit seizoen kun je profiteren van de voordelen die de FANbox biedt, je ontvangt de FANbox bij aankoop van een seizoenkaart van FC Eindhoven. Wat kun je verwachten van de FANbox? - Jouw persoonlijke seizoenkaart; een vaste plek voor 19 thuiswedstrijden in het Jan Louwers Stadion! - FC Eindhoven - gadget - Korting in de FANstore - Eenmalige introducĂŠ bij FC Eindhoven - Twee consumptiebonnen voor een drankje in ons eigen supportershome of het nieuwe CafĂŠ 1909 - Profiteer van aantrekkelijke kortingen bij sponsoren van FC Eindhoven! Kunnen we rekenen op jouw support? Meer info op FC-Eindhoven.nl


licht

41

LED-scherm Vanaf dit seizoen is er een groot LED-scherm te bewonderen in het Jan Louwers Stadion. FC Eindhoven tekende een overeenkomst van één jaar met het Chinese bedrijf Uniview. Uniview is een van de grootste LED en LCD display leveranciers in de wereld, zo leverde het bedrijf uit China LED-schermen voor het Wereldkampioenschap Voetbal in Rusland. ‘Met dit scherm verhogen we de beleving in ons stadion en hebben we fantastische nieuwe exposure mogelijkheden’, aldus Algemeen directeur Marco Faber. Op dit scherm zullen tijdens en rondom de wedstrijden verschillende video’s en Visuals te zien zijn die de beleving voor de FC Eindhoven supporters alleen maar zullen vergroten.

Supporters ook dit jaar gratis met de bus naar FC Eindhoven Net als vorig seizoen kunnen supporters van FC Eindhoven dit jaar gratis gebruik maken van het openbaar busvervoer om naar thuiswedstrijden van de Blauw-Witten te reizen. Dit wordt aangeboden door de officiële vervoerspartner van FC Eindhoven: Hermes onder de naam BRAVO in regio Eindhoven. Net als vorig seizoen kun je op vertoon van je toegangskaart (seizoenkaart, wedstrijdkaart of e-ticket) gebruik maken van alle buslijnen die door Hermes in de regio Eindhoven worden gereden. Het vervoer geldt voor alle thuiswedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, eventuele Play-Offs en KNVB Beker. U kunt twee uur vóór tot en met circa twee uur na de wedstrijden van deze gratis dienst gebruik maken.

Programma September 07-09-2018 14-09-2018 21-09-2018 28-09-2018

Sparta Rotterdam FC Eindhoven Roda JC Kerkrade Jong Ajax

Tickets voor thuiswedstrijden zijn verkrijgbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets

FC Eindhoven MVV Maastricht FC Eindhoven FC Eindhoven

20.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 20.00 uur


INDOOR STALLING VOOR CAMPERS 4 Beste camperstalling, nabij A50/A2, Eindhoven 4 Geschikt voor grote exclusieve campers 4 Schone, geĂŻsoleerde ruimte 4 Nog enkele plaatsen beschikbaar

camperhuysbest.nl


licht

43

Logeren in het verleden Wil jij een weekend lang leven, precies zoals vroeger? Overnachten in een vroegmiddeleeuwse hoeve en meedoen aan vele historische activiteiten?! Twee dagen lang waan jij jezelf in een compleet andere tijd. De 9e eeuwse Adellijke Hoeve is een van de meest sfeervolle gebouwen in preHistorisch Dorp. Binnen en buiten op het erf doe jij mee aan unieke historische activiteiten samen met een echte historische bewoner. Natuurlijk ga je op ontdekkingsreis en neem je deel aan de uitgebreide rondleiding door onze zes tijdperken.

Themaweekend Food: voedsel in zes tijdperken Zaterdag 8 & zondag 9 augustus ontdek je hoe er in zes tijdperken van jagers en verzamelaars tot aan de late middeleeuwen voedsel ver­ zameld, gekookt en gegeten werd. Natuurlijk zijn er veel his­torische activiteiten rond het thema Food. En jij mag natuurlijk proeven!

Je bereidt op authentieke wijze en boven een open vuur de maaltijden, met bijvoorbeeld handgemaakt brood uit een oer-oven en drinkt zelf geplukte kruidenthee. Maar er staat veel meer op het programma, een weekend vol avonturen!

Zijn jullie klaar voor deze back to basic-tijdreis? Tijdreizigers van 4 t/m 99 jaar bieden wij een unieke ervaring. Kinderen onder de 16 jaar kunnen meedoen als zij worden begeleid door een meerderjarige deelnemer. Meer info en aanmelden via preHistorischDorp.nl

Boutenslaan 161 B 5644 TV Eindhoven (040) - 252 22 81 www.prehistorischdorp.nl


44

Supernova Dé Applespecialist! Bij Supernova ben je aan het juiste adres voor refurbished iPhones, iPads en Macbooks, maar ook voor de reparatie van je Apple smart devices. Refurbished Supernova reviseert iPhones tot de hoogste standaarden zodat deze weer zo goed als nieuw worden. Met een refurbished iPhone, iPad, of Macbook van Supernova geniet je van de gemakken van een nieuwe Apple, maar dan voor een veel lagere prijs. Deze refurbished producten zijn gecontroleerd, getest en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen. Alle toestellen zijn naar de laatste software geüpdatet. Kies je voor Supernova, dan geef je een iPhone een tweede leven. Een duurzame keuze dus! Supernova is uitgeroepen tot Forza Refurbished Premium verkooppunt. Hierdoor ben je zeker van een klantgerichte service. De medewerkers kunnen je uitstekend helpen bij het maken van de juiste keuze en het beantwoorden van al je vragen.

Reparatie Bij Supernova wordt je iPhone vakkundig gerepareerd. Geen onverwachte of onnodige kosten, eerlijk advies en goede kwaliteit. Je kunt gewoon binnenlopen of online een afspraak maken, zodat je meteen aan de beurt bent. De reparatie wordt uitgevoerd terwijl je wacht en op elke reparatie krijg je standaard 12 maanden garantie!

• Ruim 10.000 devices op voorraad • 24 maanden garantie op alle devices • Winkel maandag tot en met zaterdag open • Gratis parkeren voor de deur Openingstijden: ma 13:00 – 18:00 uur di-vr 10:00 – 18:00 uur za 10:00 – 17:00 uur Supernova Langstraat 3 hal 10 | Leende 040 287 0376 info@supernova.nl supernova.nl iphonereparatiebrabant.nl


licht

45

Stickerkoning levert stickers in alle soorten en maten en denkt graag met je mee!

• Snelle levering • Gratis verzending in Nederland & België • Voor bedrijven en particulieren • Vanaf 1 stuk

Stickers – etiketten op vel of rol – vloerstickers – fotoprint op banners – borden – balpennen – aanstekers – bedrukt plakband – domingstickers – buitenreclame – belettering op locatie

De Run 4541 | Veldhoven | T 040 241 74 17 verkoop@stickerkoning.nl | stickerkoning www.stickerkoning.nl

T 040 - 2 417 417 E info@stickerkoning.nl I www.stickerkoning.nl

De Run 4541 5503 LT Veldhoven tegenover het MMC


46 Tekst: Linde ten Broek • Fotografie: Eddie Mol

effe buurten Het lijkt een doorgaande, gewone Eindhovense straat. Maar als je de tijd neemt en kijkt welke mensen hier wonen en welke winkeltjes er zijn, dan weet je wel beter. Er is iets in deze buurt, wat niet echt goed te benoemen is, maar toch een ‘samen gevoel’ geeft. En sinds kort is daar een initiatief bij gekomen dat helemaal past in die sfeer. Stadsopvang “Ons Thuis” is een particulier initiatief dat een huiskamer wil bieden aan kwetsbare ouderen. Mensen die niet zoveel meer bui­ ten komen, niet heel veel mensen meer zien, en die niet alles meer even goed herinneren, zijn hier welkom. Woensdagochtend bij de inloop voor een praatje, kopje kof­ fie of de krant en de rest van de week voor begeleiding op maat. De etalage van de huiskamer maakt me nieuwsgierig en zo krijg

ik al een beetje de sfeer mee van dit mooie initiatief. Maar eenmaal binnen weet ik het zeker, hier is het goed toeven, hier ben je echt welkom!

Vleugels Tanja Weijts en Linda Volleman kennen elkaar al meer dan 10 jaar. Ze hebben elkaar ontmoet

in Stadsverpleeghuis Vonderhof en werkten samen als begeleider van activiteiten. Het was al langer de droom van Linda om iets voor zichzelf te beginnen en samen met Tanja kreeg die droom vleugels. Als ik vraag of het gaat om activiteiten als breien en borduren, schudden beide vrouwen hun hoofd. De activiteiten die zij aanbieden gaan


licht

47

Stadsopvang “Ons Thuis” biedt een veilige en fijne huiskamer voor kwetsbare ouderen en eigentijdse, belevingsgerichte, persoonlijke begeleiding voor ouderen met dementie. Leenderweg 74, Eindhoven. Meer informatie vind je op: www.stadsopvangeindhoven.nl

over het ophalen en terughalen van oude verhalen. Verhalen over plekken, huizen en gelegenheden die vroeger een rol hebben gespeeld in het leven van deze ouderen, en die weer tot leven komen als ze teruggaan naar die plekken. Linda: “Laatst vertelde een man dat hij was getrouwd in de Sint Servaaskerk en daar fijne

die nieuwsgierig vraagt wat hier precies gebeurt en vertelt dat er in deze buurt best veel mensen wonen die zich alleen voelen. Daarna zien we een vrouw met haar vader binnenkomen, die wil ervaren wat deze plek kan betekenen voor hem. We zitten met elkaar om een van de grote tafels, de koekjestrommel is open

“Wij worden gewoon heel blij als we met deze doelgroep werken” herinneringen aan had. Een vrouw deelde daarna haar verhaal over hun huwelijksdag. Toen waren zij de rest van de middag in gesprek met elkaar en haalden bijzondere herinneringen op.”

inspiratiebron. En iedere straat of buurt heeft wel een verhaal of anekdote. Als wij de mensen meenemen naar hun oude plekken dan komen de herinneringen weer boven en wordt hun wereld ook weer wat groter.” Tanja: ”De verhalen liggen echt op straat, aan elke plek kleeft wel een verhaal dat de moeite waard is om herinnerd of opnieuw verteld te worden. En dat is wat wij hier faciliteren. We gaan met de gasten die hier komen wandelen, en bezoeken een concert of tentoonstelling. Als de mensen hier zijn dan halen we ook voor even de druk van de mantelzorgers af.” Linda: ”We leggen momenteel contact met trajectbegeleiders en generalisten en vertellen ons verhaal op social media. We zijn best trots dat Stadsopvang “Ons Thuis” steeds bekender wordt in Eindhoven.

en er wordt weer verse koffiegezet. Een van de grootse complimenten hoorden Tanja en Linda onlangs toen iemand zei: ‘Ik zou hier wel willen wonen!’

De stad als inspiratie Groot compliment Op de woensdagochtend dat wij ons gesprek hebben staat de voor­ deur van de huiskamer ge­ woon open. Er komt een vrouw binnen

Linda: “We genieten ervan als de gasten het goed hebben bij ons en zijn dankbaar als we de verhalen mogen horen van deze bijzondere mensen. De stad is de

Eddie Mol, fotograaf, www.eddiemol.nl en Linde ten Broek, schrijft en vertelt jouw verhaal, www.soulstories.nl


M I N IM A A L

Spaar voor korting op

keukenapparatuur

60% KORT ING

• Tot en met zaterdag 27 oktober 2018 spaar je voor minimaal 60% korting op Pyrex keukenapparatuur. • Je hebt keuze uit 7 verschillende artikelen. • Bij ieder bezoek aan EMTÉ ontvangt je 1 zegel. Met 4 zegels is de spaarkaart vol en ontvang je minimaal 60% korting op een Pyrex artikel naar keuze. • Op=op. Kijk voor alle actievoorwaarden en deelnemende winkels op www.emte.nl/keukenapparatuur.

Waterkoker

Broodrooster

Mini chopper

per stuk 59.99

per stuk 59.99

per stuk 44.99

19.99

1 volle

spaarkaart

1 volle

spaarkaart

19.99

1 volle

spaarkaart

17.99

Handmixer

Blender

Staafmixer

Keukenweegschaal

per stuk 44.99

per stuk 69.99

per stuk 44.99

per stuk 24.99

1 volle

spaarkaart

17.99

1 volle

spaarkaart

24.99

Pyrex® is a trademark of Corning Incorporated used under license by international Cookware.

1 volle

spaarkaart

17.99

1 volle

spaarkaart

9.99


Grenzeloos genieten Spaanse tapas Tapas zijn typisch Spaans. Hoewel deze aperitiefjes eigenlijk bedoeld zijn om de spijsvertering op gang te brengen, worden de tapas van tegenwoordig over de grens doorgaans gegeten als borrelhapjes of complete hoofdmaaltijd. Het leuke aan tapas is dat je allerlei lekkere hapjes kunt proeven. Een pittig worstje, een zacht kaasje, olijfjes, gamba’s in knoflook, spiesjes … wat je maar wilt! Met onze eenvoudige recepten en inspiratie tover je je tafel om tot een Spaans tapasbuffet.

Kijk op emte.nl/grenzeloos-genieten voor meer inspiratie en recepten.

Handige keukenhulpjes exclusief voor Fijnproevers

Gratis

tegen in leveri ng va n Fijnproevers Pu nten

Kijk voor alle actievoorwaarden en deelnemende winkels op www.emte.nl/keukenhulpjes. Verkrijgbaar zolang de voorraad strekt t/m zaterdag 13 oktober 2018.

EMTÉ Eindhoven Ardèchelaan Ardèchelaan 5 www.emte.nl/eindhoven

EMTÉ Eindhoven Victoriapark Victoriapark 90 www.emte.nl/eindhoven-victoriapark

EMTÉ Veldhoven Burg. Van Hoofflaan 12 www.emte.nl/veldhoven


IME Kantoor- en Magazijninrichting Een kantoor of magazijn dat ruimte biedt aan uw ambities? IME Kantoor- en Magazijninrichting is een specialist op het gebied van alles wat met kantoor- en magazijninrichting te maken heeft. In de 30 jaar dat we bestaan, hebben we talloze prachtige projecten mogen uitvoeren voor onze klanten. Ruime ervaring en passie voor ons vak stellen ons in staat in te spelen op de laatste trends en ontwikkelingen en u te voorzien van eerlijk advies en hoogwaardige producten. Ons belangrijkste uitgangspunt? Dat is de volle potentie van elke ruimte benutten. Ruimte voor uw ambities, noemen we dat.

Kantoor

Magazijn

Of u nu een zzp’er bent die thuis een werkplek wil inrichten of een architect op zoek naar een partner om een gebouw met een groot aantal werkplekken in te richten, samen komen we tot een passende oplossing die aansluit op uw wensen en budget.

IME kan u helpen bij de inrichting van allerlei soorten magazijnen. Denk aan een klein archief, een industrieel magazijn of een kledingopslag We bieden voor bijna elke uitdaging en binnen elk budget een mooie oplossing.

Hastelweg 214 B Ind. De Hurk 85377 5652 CL Eindhoven T: 040-251 45 20 E: info@i-m-e.nl

Bekijk onze vernieuwde website op: www.ime-kantoorinrichting.nl


licht

51

‘Lezen is zilver, schrijven is goud’

Joshua en Jack volgen les bij het STER College

Heb je er wel eens bij stil gestaan hoe het is om niet (goed) te kunnen lezen of schrijven? 2,5 miljoen men­sen in Nederland is laaggeletterd, dat betekent dat er in Eindhoven zo’n 33.000 stadsgenoten van 18 jaar en ouder zijn die niet of nauwelijks kunnen lezen en/of schrijven. Hoe kan dat? Elk kind leert het toch op school? Tijdens de nationale Week van de Alfabetisering start Studio040 met een 5-delige programmaserie rond laaggeletterdheid. In ‘Lezen is zilver, schrijven is goud’ ontrafelen we het taboe rond laaggeletterdheid en geven we een gezicht aan het probleem. Ria, Jack en zijn dochter Lenneke, Joshua, Helma en Claire zijn of waren laaggeletterd en geven ons een uniek kijkje in hun dagelijks leven. Want hoe bestel je in een restaurant als je de menukaart niet kunt lezen? Hoe weet je wat er op je bankrekening staat? En hoe kom je erachter wat die brief van de belastingdienst te zeggen heeft?

Samen met het STER College, de Bibliotheek Eindhoven, gemeente Eindhoven en de Stichting Lezen en Schrijven laten we zien waar je tegen aanloopt als laaggeletterde in de huidige maatschappij en wat de mogelijkheden zijn om (op latere leeftijd) alsnog te leren lezen en schrijven. ‘Lezen is Zilver, Schrijven is Goud’ is vanaf 4 september steeds op dinsdagavond, vanaf 18.00u te zien op Studio040. De afleveringen worden herhaald op zondag. Toch gemist? Kijk dan alle afleveringen terug op www.studio040.nl/tv/gemist.

Jack en dochter Lenneke lezen in de bibliotheek

Claire schakelt een hulplijn in bij het berekenen van een recept

Studio040 Mediaproducties Designhuis Stadshuisplein 3 T 040 750 5503 producties@studio040.nl www.studio040.nl


ERP JA N V A N N D A A R E IG R IS JA VAN! EERT U P R O F IT

J U B I L E U M V O O R D E E L

BTW ACTIE JAN VAN ERP BETAALT DE BTW VOOR U! *

W W W. J A N V A N E R P. N L EINDHOVEN Geldropseweg 67 Tel.: (040) 211 7446 *vraag naar de voorwaarden


licht

53

55 jaar Jan van Erp alweer 55 jaar. Zelf “Dit jaar bestaat Jan van Erp mee mogen maken. heb ik hier ruim 20 jaar van uitgegroeid tot een In deze 55 jaar is Jan van Erp van tegels en sanitair in toonaangevende leverancier angrijkste streven is te Brabant en Limburg. Mijn bel Het is dan ook fijn om zorgen voor tevreden klanten. van Erp terugkomen te zien dat klanten weer bij Jan rden. Dit jubileumjaar als er iets verbouwd moet wo n onze special editions. zullen we de aandacht vestige in zelf ontwikkelde Dit betreft mooie artikelen s-kwaliteit verhouding. badkamers met een goede prij een bezoek aan onze Graag nodig ik je uit voor ijken!” showroom om dit te komen bek Henk Rijkers

Een begrip in de motorwereld! Het importeren van onder andere de welbekende Harley Davidson motoren is onze specialiteit. Met een showroom van 800 m2 in het hart van Leende worden hier de motoren verkocht aan groothandel en consument. Maar US Style BV is meer! US Style BV heeft de elektrische scooters

(blauw & geel kenteken) “Big E-Bird” in het assortiment, de elektrische toekomst! Eerst werden bij US Style BV enkel de Harley Davidson motoren gecustomized, maar nu ook de Big E-Birds! Daarnaast zit er in ons pand een gespecialiseerd verzekerings­kan­ toor voor (speciale) voertuigen als auto-, motor en Big E-Bird. Nieuwsgierig geworden? Kom ge­­zellig een keer langs om onder het genot van een drankje de bij­ zondere voertuigen te be­zichtigen en te genieten van de US Lifestyle!

Openingstijden: ma-di op afspraak wo-do-vr 9.00-18.00 uur vr 18.00-21.00 uur op afspraak za 9.00-17.00 uur

Schoolstraat 2 | Leende T 040 737 0397 www.us-style.nl


WIN MOOIE PRIJZEN IEDERE DINSDAGMIDDAG

TOMBOLA TUESDAY AGENDA SEPTEMBER EINDHOVEN ZONDAG 2 SEPTEMBER SUNDAY ROYALE MET TOMMY THOMPSON

DONDERDAG 13 SEPTEMBER MOVIE NIGHT MET YOUNIQUE

ZONDAG 23 SEPTEMBER LIVE MUZIEK MET JAZZ AND THE CITY

DINSDAG 4 SEPTEMBER TOMBOLA TUESDAY

ZONDAG 16 SEPTEMBER LIVE MUZIEK MET CUATA

DINSDAG 25 SEPTEMBER TOMBOLA TUESDAY

ZONDAG 9 SEPTEMBER LIVE MUZIEK MET MOON ABOUT DINSDAG 11 SEPTEMBER TOMBOLA TUESDAY

DINSDAG 18 SEPTEMBER TOMBOLA TUESDAY

DONDERDAG 27 SEPTEMBER CELEBRATION NIGHT ZONDAG 30 SEPTEMBER LIVE MUZIEK MET WILLAM SMULDERS & LIEKE

HET ENIGE ECHTE CASINO


licht

55

Serieuze interesse? Kom proefslapen! Rakerstraat 2 in Maarheeze • Vraagprijs € 550.000,Ook zo’n zin om de sfeer te proeven van deze sprookjesachtige langgevel boerderij? Dat kan! Ben jij die koper die overweegt om een volgende stap te zetten richting het buitenleven? En heb je geen bezwaar tegen de ligging aan het spoor? Dan nodigt de huidige eigenaar je van harte uit op zijn landelijk gelegen boerderij met sfeervol bijgebouw! Ideaal voor werk en/of praktijk aan huis! Ben je geïnteresseerd? Neem con­ tact op met ons kantoor voor deze unieke ervaring als kandidaat koper! Perceel: 4950m² Bouwjaar: boerderij circa 1900, paardenstal circa 1940 en bijgebouw circa 1988 Inhoud boerderij: circa 1300 m3 Woonoppervlakte: circa 360 m2 Willibrorduslaan 27 | Waalre T 040 221 2291 info@verhagenmakelaars.nl www.verhagenmakelaars.nl


56

Agendaseptember Zondag 2 Parktheater Eindhoven Seizoensopening 18/19

Pand P De Hollandse Von Trapps De Sound of Mucus

Muziekgebouw Eindhoven Seizoensopening

Vrijdag 7 Parktheater Eindhoven Afslag Eindhoven - Onder het Melkwoud Locatie: Genneper Hoeve

Pand P Drie Tegels Diep

POPEI Holland Casino Eindhoven Dada’s troost (try out) Sunday Royale met Tommy Thompson Boekhandel Van Piere Leesbeesten Leesclub - Young POPEI adult leesclub Puurliedjes – Peetman Effenaar Maandag 3 Hitszone Muziekgebouw Eindhoven CKE Jeffrey Foucault & band Comedy vibe - International stand up comedy tour Dinsdag 4 Holland Casino Eindhoven Zaterdag 8 Tombola Tuesday Parktheater Eindhoven Afslag Eindhoven - Onder het Natlab door Plaza Futura Melkwoud Boekie Night Locatie: Genneper Hoeve Woensdag 5 Blauwe Zaal Auditorium TU/e A post-human scenario Prof. dr. Jos de Mul Filmhuis De Zwarte Doos A street cat named Bob Pand P Weiland POPEI Puurliedjes - gevarieerde semi-akoestische avond

Muziekgebouw Eindhoven Karsu - Blue Note Club Sessions Catharinakerk Bron Saxofoonkwartet Zondag 9 NRE-teRrein Architectuur Centrum Eindhoven presenteert Open monumentendag Muziekgebouw Eindhoven Zeven Sloten

Parktheater Eindhoven The Incredible Dr. Pol

Muziekgebouw Eindhoven Meezing Klassiek

Parktheater Eindhoven Afslag Eindhoven - Onder het Melkwoud

Catharinakerk Sinti en Roma Zigeunerorkest Brandt

Donderdag 6 Parktheater Eindhoven Afslag Eindhoven - Onder het Melkwoud Locatie: Genneper Hoeve

Holland Casino Eindhoven Live muziek met Moon About De Bibliotheek Eindhoven Maak je eigen film Locatie: Warehouse of Innovation (voormaling V&D)

Maandagenda september wo 5 The Incredible Dr. Pol | De bekende dierenarts komt live naar het theater en vertelt over zijn avonturen. Di 11 t/m za 15 Rob Scheepers - Kom maar op | Rob vertelt aan de hand van scherpe, herkenbare en humoristische anekdotes over alledaagse situaties. Wo 12 t/m za 15 La Fura dels Baus - Manes This text in English | Spektakeltheater van het roemruchte Catelaanse theatergezelschap La Fura dels Baus. Exclusief in Eindhoven te zien! Zo 16 (Pand P) WILDPARK - Anne, 10 jaar, wil graag opgehaald worden (8+) | Verrassende ontdekkingstocht naar waar je thuishoort. Zo 23 Het Laagland - De Kleine Cowboy (4+) | Avontuur vol stoere cowboys, zingende cactussen en een echte soundtrack. Do 27 Theater Rotterdam - Headroom | Visuele reis door de duisternis met herkenbare situaties opgebouwd uit alledaagse objecten en mensfiguren. Vr 28 Legendary Albums Live: Dire Straits’ Brothers in Arms | Het complete album live mét alle hits in een prachtig theatraal plaatje. Met Erwin Nyhoff (Pinkpop, The Voice of Holland), meestergitarist Marcel de Groot plus een vierkoppige band. Vr 28 Sanne Wallis de Vries -Gut | Cabaretière Sanne vraagt zich met frisse tegenzin af hoe te leven en waartoe. Za 29 Anne Wil Blankers en Edwin Jonker Driving Miss Daisy | Iconisch toneelstuk over trots, veranderende tijden en de kracht van vriendschap. Voor het eerst in Nederland. Za 29 Bram Bakker, Hans Koeleman & running | friends - Wat beweegt de hardloper? Hardloopspektakel vol woorden, muziek, beeld en beweging. Welkom in de Hardloopkerk! Bekijk het volledige programma op www.parktheater.nl


uit in eindhoven

licht

57

Agendaseptember

Pand P Toneelgroep BLIK – Cloaca

Woensdag 12 Parktheater Eindhoven Rob Scheepers Kom maar op

Rob Scheepers - Kom maar op Effenaar Bloodshedfest Parktheater Eindhoven Boekhandel Van Piere La Fura dels Baus – Manes Muziekgebouw Filosofiecafé met Toon Eindhoven Horsten - De pater en de Parktheater Eindhoven Muziekgebouw Eindhoven Casual Classics XL filosoof - De redding van La Fura dels Baus – Manes Lunchpauzeconcert het Husserl-archief Dynamo Blauwe Zaal Auditorium De Bibliotheek Eindhoven Ugly Kid Joe POPEI TU/e Mindfulness bij ziekte Puurliedjes - singerWays of Seeing Zaterdag 15 songwriter Holland Casino Eindhoven Muziekgebouw Muziekgebouw Eindhoven Movie Night met Younique Eindhoven Maandag 10 Isabelle van Keulen – Johnny Cash Memorial Muziekgebouw Masterclass Vrijdag 14 Show Eindhoven CKE Chris Pureka Boekhandel Van Piere De Kiekfebriek Catharinakerk Lees & ontdek over Kleine Edelhertenbronst Weerterbos Bevrijdingsconcert Filmhuis De Zwarte Doos blauwe truck - Collegium Vocale TU/e Parktheater Eindhoven Eindhoven Ready Player One De Bibliotheek Eindhoven Rob Scheepers Ontwerp de bieb van de Kom maar op Parktheater Eindhoven Dinsdag 11 toekomst Rob Scheepers Holland Casino Eindhoven Locatie: Warehouse of Parktheater Eindhoven Kom maar op Tombola Tuesday Innovation (voormalig V&D) La Fura dels Baus – Manes Parktheater Eindhoven Parktheater Eindhoven Donderdag 13 Altstadt Eindhoven La Fura dels Baus – Manes Rob Scheepers - Kom maar op Parktheater Eindhoven Waltzburg

SEP ‘18 VR 14 SEP

Casual Classics XL

ZA 22 SEP

Mirusia

ZA 15 SEP

Def Americans

VR 28 SEP

Under the Horizon

WO 19 SEP

MEDFest

ZA 29 SEP

Bokanté & Metropole Orkest

Klassiek met een biertje, presentatie Dominic Seldis

Johnny Cash memorial show

Mediterraan festival met o.a. Orange Blossom, Martin Fondse en Eric van der Westen

De sopraan van André Rieu solo met betoverend programma

Koor, dans & audio-visuals in een adembenemende voorstelling

De oprichter van Snarky Puppy met zijn nieuwe band


58

Agendaseptember Effenaar Bloodshedfest Zondag 16 Pand P WILDPARK / Anne van der Steen - Anne, 10 jaar, wil graag opgehaald worden Dynamo Metal Record Fair

Donderdag 20 Parktheater Eindhoven Van der Laan & Woe – Pesetas

Effenaar We all love 80’s 90’s 00’s

Dynamo Girls Stand Their Ground

18 septemberplein Liberation 040

Zondag 23 Parktheater Eindhoven Busreis naar Scapino Ballet Rotterdam en de Nits - TING!

Maandag 24 Parktheater Eindhoven Met de fles op tafel 1 - een wijnproefavond

De Bibliotheek Eindhoven Pubercoach

Parktheater Eindhoven Guus Meeuwis – Geluk

TAC De Bibliotheek Eindhoven PechaKucha Night #30 Verhalenfestival Effenaar Kasteel Geldrop Leprous Stichting Strabrecht Theater: Marietta Petkova Academisch genootschap Volksuniversiteit POPEI Eindhoven: Proefles Zhi Puurliedjes - singerNeng Qi Gong songwriter Vrijdag 21 Altstadt Eindhoven Parktheater Eindhoven The Blue Cats Van der Laan & Woe – Pesetas Holland Casino Eindhoven Live Muziek met Cuata Altstadt Eindhoven Figgie + support Maandag 17 Parktheater Eindhoven Dynamo Moord in Dertien 1 Jaret Reddick Art House United-C De Bibliotheek Eindhoven Chazia Mourali Effenaar De microclub Muziekgebouw Eindhoven The Dutch Queen tribute Kevin Welch Pand P Dinsdag 18 Het Nieuwe Theater - Tick, Holland Casino Eindhoven Tick, Boom! Tombola Tuesday Catharinakerk Parktheater Eindhoven Orgelfestival Eindhoven Orkater/Lars Doberman De Vrouw Zaterdag 22 Muziekgebouw Eindhoven Woensdag 19 Kim Hoorweg - Blue Note Parktheater Eindhoven Club Sessions Marjolijn van Kooten - Ik zie Parktheater Eindhoven de bui al hangen Elsie de Brauw - Verboden gebied. Vrouw in Muziekgebouw Eindhoven niemandsland MEDFest: Orange Blossom & MEDFest Ensemble Pand P Het Nieuwe Theater - Tick, Blauwe Zaal Auditorium Tick, Boom! TU/e Veel valse hoop - Katja Kappe Altstadt Eindhoven Josh Island + Blind surfer

Muziekgebouw Eindhoven Jim Keaveny & band + Holland Casino Eindhoven Amanda Anne Platt en The Live muziek met Jazz and Honeycutters the City Effenaar Muziekgebouw Quiz’m Eindhoven Pannekoekenconcert: Dinsdag 25 Een Zwerm Koeien Holland Casino Eindhoven Tombola Tuesday Muziekgebouw Eindhoven Parktheater Eindhoven Philharmonie zuidnederland Parktheater Academy: Ruben van Zwieten Park Kasteel Geldrop Stichting Strabrecht Boekhandel Van Piere Theater: Andere Mert/ Science café Regenboogfestival

Horeca vloerrenovatie - Al na 1 uur beloopbaar - Alle kleuren betondesign - Van 2mm tot 10 cm dik - Speciale antislip-vloer voor keuken en bar - Uitvoering mogelijk in nacht of weekend, dus geen omzetverlies!

Al 80 jaar vloeren in Eindhoven: Decor Floor Styling BV www.decorfloorstyling.com


uit in eindhoven

licht

59

Agendaseptember

Academisch genootschap Volksuniversiteit Eindhoven: Lezing over Thérèse Schartze

Altstadt Eindhoven Popronde Pand P Popronde

Woensdag 26 Zaterdag 29 Parktheater Eindhoven Parktheater Eindhoven Paul de Leeuw - Vette Pech! Anne Wil Blankers en Edwin Jonker - Driving Miss Daisy Pand P Tg Nomen - Hanna van Altstadt Eindhoven Mourik Broekman Raman. + Millbrooks Stormkamer: de Stad Pand P Blauwe Zaal Auditorium KABRA theaterfestival 2018 TU/e Achter de façade van POPEI Tien minishows in Facebook - Tom Kreling repetitieruimtes Catharinakerk Effenaar Stichting 18 september Leendert Smit The Pink Floyd sound Boekhandel Van Piere Van Piere Boekenpubquiz Donderdag 27 Parktheater Eindhoven Theater Rotterdam Headroom Parktheater Eindhoven The Laughing Lizard 1

Muziekgebouw Eindhoven Folker Tettero plays Eddie Harris & Les McCann - Blue Note Club Sessions Klokgebouw & Ketelhuisplein Eindhoven Maker Faire

Dynamo Holland Casino Eindhoven With confidence Celebration Night Zondag 30 Muziekgebouw Pand P Eindhoven Jacqueline Hamelink en Johnny Lloyd - swan[remix] Marcin Swiatkiewicz Vrijdag 28 Parktheater Eindhoven Erwin Nyhoff, Marcel de Groot en band - Legendary Albums Live: Dire Straits’ Brothers in Arms

Pand P KABRA theaterfestival 2018 Parktheater Eindhoven Busreis naar Soldaat van Oranje

Muziekgebouw Eindhoven POPEI Under the Horizon Puurliedjes - Elizabeth Cornish Effenaar The Rasmus Klokgebouw & Ketelhuisplein Natlab door Plaza Futura Eindhoven Maker Faire Helmert Woudenberg - Van huis uit Holland Casino Eindhoven Boekhandel Van Piere Live Muziek met William Smulders & Lieke Popronde preview

Zaterdag 01.09 Dirty Undies 20.00 € 10,00 Dinsdag 04.09 Rikken 20.00 Woensdag 05.09 The Tubs * American roots 21.00 Donderdag 06.09 Club Hustinx Spanjers Klijn * American roots 20.00 € 7,50 Vrijdag 07.09 FridayNight Dancing Night 22.00 Zondag 09.09 KnopFlamenco 16.00 Diner 17.30 Woensdag 12.09 Live in de Knop: Americana 21.00 Donderdag 13.09 RootsClub: Mannen met Baarden Acoustic Session 21.00 Vrijdag 14.09 Friday Night Dancing Night Zaterdag 15.09 Zsa Zsa Dansavond voor en door vrouwen 21.30 € 5,00 Dinsdag 18.09 SchrijversLab: literaire cursus. 20.00 € 25,00 Woensdag 19.09 Charley Cruz & The Lost Sould 21.00 Donderdag 20.09 KnopCabaret: Kees van Amstel try out show. 20.00 € 12,50 inc consumptie Vrijdag 21.09 Freebo & Alice Howe * Americana 21.00 € 5,00 Zaterdag 22.09 Bridge toernooi 13.00 Woensdag 26.09 Ethan Huijs Band 21.00 Donderdag 27.09 Aidan's Songwriter Night 21.00 Vrijdag 28.09 PopRonde vanaf 19.30 Zondag 30.09 Patricia Vonne * Americana 16.00 € 10,00 Elke maandag StamTafelDiner * 18.30 * € 12,50 Elke woensdag Live in de Knop Americana music RozenknopjeEindhoven Hoogstraat 59 | Eindhoven

www.rozenknopje.nl


Kat

V ermi s t si nds 31-7- 2018

Hij, genaamd Ted, woont in de Genderbeemd, Eindhoven Brutaal katertje dat graag bij mensen naar binnen loopt. Beloning voor de gouden tip. T 06 – 52 41 39 86


Puzzel & Win Win een dinerbon t.w.v. â‚Ź 100,-!

1

Te besteden bij Holland Casino Eindhoven.

8

Aangeboden door:

3

Stuur de ontbrekende cijfers in het middelste vak voor 30 september naar info@lichtopeindhoven.nl o.v.v. je naam en telefoonnummer. Per post mag ook: postbus 4988, 5604 CD Eindhoven. De prijswinnaar krijgt persoonlijk bericht. Minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar.

2

5

9

7

4 2

8

1

3

4

9

5

7

6

2

3 1 2

4

1

5

8

7

6 9

Medium Sudoku from www.SudokuPuzz.com


62

Feestweekend 1 & 2 september Hou onze fb pagina in de gaten voor leuke acties!

Nieuwstraat 20a | Son en Breugel T 0499 476 620 | restylekids

Kleine Duimpjes en Apenkopje

DĂŠ winkel voor natuurlijk ouderschap

Openingstijden van de winkel: Woensdag t/m zaterdag van 10.00 - 17.00 uur Dinsdag alleen open op afspraak Edisonstraat 141 | Eindhoven info@kleineduimpjes.nl www.kleineduimpjes.nl

De wintercollectie is weer binnen!


licht

opkids

Kleur en stuur een foto van de pagina naar info@lichtopeindhoven.nl o.v.v. je naam en tel. nummer. Per post mag ook: postbus 4988, 5604 CD Eindhoven. De mooiste kleurplaat wint 4 kaartjes voor Philips Museum Eindhoven aangeboden door Go-Kids Eindhoven.

Go-Kids, voor de leukste uitjes, feestjes, activiteiten en opgroei adresjes in jouw regio. www.go-kids.nl/eindhoven

8 SEPTEMBER Philips Fruittuin Eindhoven, Appels plukken

63

kids AGENDA 9 SEPTEMBER Buutvrij voor de hele pot in Best, Pompelmoes Festival 9 SEPTEMBER Muziekgebouw Eindhoven, Kinderconcert Zeven Sloten 12 SEPTEMBER Vlindertuin Waalre, Kindermiddag 18 SEPTEMBER Eindhoven centrum, Lichtjesroute Eindhoven 23 SEPTEMBER Landgoed De Grote Beek, Van Streek Festival 29-30 SEPTEMBER Klokgebouw Strijp-S, Maker Faire Eindhoven Voor meer informatie kijk op de agenda van Go-Kids Eindhoven, www.go-kids.nl

Kom lekker spelen bij 123 speel paradijs! Kinderen t/m 12 jaar € 5,- per kind Ouders gratis entree! 123 Speelparadijs Vijfkamplaan 6b | Eindhoven T 040 256 82 57 info@123paradijs.nl www 123paradijs.nl


25 jaar 25

JAAR

ADVIESKANTOOR & FINANCIELE DIENSTEN

Bijzondere dank voor 25 jaar vertrouwen!

Persoonlijk advies www.bastian-visser.nl Verzekeringen - Hypotheken

www.bastian-visser.nl

LICHT op Eindhoven september 2018  

Een culinaire special met covergast topkok Casimir Evens!

LICHT op Eindhoven september 2018  

Een culinaire special met covergast topkok Casimir Evens!

Advertisement