__MAIN_TEXT__

Page 1

nummer 089 nov'17

H e t s ta d s m a g a z i n e va n d e r e g i o e i n d h o v e n

Eindhovens BESTE zwemkoppel

Ranomi & Ferry

m e t d e b e s t e m u z i e k , s p o r t, s h o p p e n , u i tg a a n e n n o g v e e l m e e r ...


Je salaris? Dat bepaal je hier zelf! Bij stadscafé De Vooruitgang pakken ze dingen net wat anders aan. Hier wordt gekeken naar wíe je bent, niet naar wát je bent. Daar wilden we meer over weten!

De Vooruitgang zoekt niet naar bartenders of obers, maar naar de persoon die achter de titel schuilt. Stacey Schleenstein is zelf van bedieningsmedewerker naar bartender, naar floormanager gegaan en is alweer klaar voor de volgende stap in haar carrière. "Als je je eigen krachten kent en de drive hebt om je te ontwikkelen, zijn de mogelijkheden eindeloos. We pakken het op een andere manier aan, denken niet top-down. We willen onze collega's een stukje vertrouwen geven. Fijne mensen en een goed team, dat heeft ook zijn uitwerking op de gastvrijheid en draagt bij aan een positieve beleving van onze gasten. Je eigen salaris bepalen sluit hier feilloos op aan.” Om de zaterdag vindt er een sollicitatietraject plaats. Hier wordt het bedrijf gepresenteerd en mag jij jezelf ook presenteren. In het 1-op-1 gesprek dat volgt mag je zelf je salaris bepalen aan de hand van de salarisschalen. De Vooruitgang selecteert niet op leeftijd, afkomst of in welke fase van je leven je bevindt. Het gaat erom wie jij bent en wat jij kunt!


“Wij kijken naar wíe je bent, niet naar wát je bent” De Vooruitgang is onderdeel van Debuut horecabeheer en ont­ wikkeling. Debuut is altijd op zoek naar horecatalenten met passie voor het vak en een dienstverlenende instelling. Bij Debuut sta jij centraal, dus er wordt rekening gehouden met jouw privéleven. Er zijn diverse mogelijkheden om binnen De Vooruitgang en/of Debuut door te groeien en jouw droom te realiseren. Wacht dus niet langer en meld je aan! www.vacaturesindehoreca.nl

De Vooruitgang Markt 11 | Eindhoven T 040 243 3995 www.de-vooruitgang.nl


Biologische Supermarkt Ekoplaza, gelegen aan de Stratumsedijk, is een supermarkt maar dan net iets anders. Alle producten van Ekoplaza zijn namelijk 100% biologisch en EKOgecertificeerd. Dat, en de vriendelijke dienstverlening en het deskundig advies maken Ekoplaza tot beste biologische supermarkt van Eindhoven! In de zeer ruim opgezette zaak heerst een fijne sfeer. Deze sfeer zorgt samen met het vriendelijke, ervaren personeel voor een op­timale winkelervaring. De medewerkers van Ekoplaza hebben een zeer gedegen kennis van het uitgebreide assortiment. Of je nou allergisch bent of gewoon zo gezond mogelijk wilt eten, de medewerkers van Ekoplaza geven de beste adviezen en weten precies wat jij nodig hebt. Ekoplaza staat voor biologisch en wil jou on­ dersteunen in een gezonde, biologische leefstijl. Ekoplaza ge­ looft dat de bodem de basis van alles is. Als we de aarde goed behandelen levert deze gezonde en smakelijke producten vol voe­ dingsstoffen en rijk aan smaak.

Voedsel zoals voedsel bedoeld is, dus zonder kunstmatige geur-, kleur,- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. De producten van Eko­ plaza zijn volledig biologisch gecontroleerd en de boeren, telers en producenten ontvangen daarvoor een eerlijke prijs. Hierdoor zijn zij in staat de vertrouwde kwaliteit te leveren. Breng dus snel een bezoekje aan Ekoplaza of kijk op hun website. Daar kun je inspiratie opdoen met hun recepten of gelijk je online bestelling plaatsen.

Maximaal één bon per persoon. Geldig t/m 31-12-2017 bij Ekoplaza Eindhoven (Stratumsedijk/Kruisstraat) en Ekoplaza Veldhoven.

Uitgave: Licht

Tegen inlevering van deze bon krijgt u een bourgondisch brood naar keuze voor één euro vijftig!

Ekoplaza Stratumsedijk 34 Eindhoven T 040 211 8232 www.ekoplaza.nl


coverstory

colofon LICHT op Eindhoven is een maandelijkse uitgave van Pers 040 B.V. Uitgever Niels ter Haar (niels@lichtopeindhoven.nl) Hoofdredactie Claudia Cavens (claudia@lichtopeindhoven.nl) Media-adviseurs Nico de Jong (nico@lichtopeindhoven.nl) Chantal Loomans (chantal@lichtopeindhoven.nl) Menno Stockmans (menno@lichtopeindhoven.nl) Redactie Linde ten Broek, Veerle Buchold, Claudia, Cavens, Maaike de Reuver, Evy van der Pas, Joost Pool Fotografie Barbara Medo, Eddie Mol, Fototainer/2Seconds Vormgeving EMG b.v. Séverine van Bun Chef bakfiets Bram van Orten Distributie wachtkamers Tour de Ville Over LICHT op Eindhoven LICHT op Eindhoven is gratis verkrijgbaar op ruim 900 distributiepunten in de regio Eindhoven. Je vindt LICHT op Eindhoven onder andere in cafés, restaurants, winkels, theaters, musea, sportcentra en supermarkten. Daarnaast ligt het magazine in ruim 240 wachtkamers van dokters, tandartsen, fysiotherapeuten en kantoren. Contact info@lichtopeindhoven.nl www.lichtopeindhoven.nl Copyright en disclaimer Het overnemen van artikelen zoals bedoeld in artikel 15 van de Auteurswet is niet toegestaan. ©2017 LICHT op Eindhoven Pers 040 B.V. stelt zich niet aansprakelijk voor de inhoud van columns en eventuele onjuistheden en/of zetfouten.

licht

voorwoord

De BESTE of de GEKSTE?

Claudia Cavens Hoofdredactrice

Al van jongs af aan streven we er bijna allemaal naar om ergens de BESTE in te zijn. Maar waarom willen we dat eigenlijk? Het lijkt in onze genen te zitten: vroeger hadden de besten een grotere overlevingskans, doordat zij sterker, sneller of slimmer waren. Als we ergens steeds beter in worden en iets beter doen dan anderen hebben we het idee dat we vorderingen maken, wat voor de mens een belangrijk doel is. Uit onderzoek blijkt bovendien dat mensen met een hogere status minder behoefte voelen om hun gedrag aan te passen en dus minder inschikken. De beste zijn lijkt dus ook meer autonomie te bieden. Maar wanneer ben je ooit de beste? Objectieve maatstaven hiervoor zijn er niet. We houden onszelf voor de gek door signalen van rijkdom of hoeveelheid te gebruiken om een vergelijking te maken. Door te denken dat de beste fles wijn altijd de duurste is bijvoorbeeld. Of dat het aantal volgers op Facebook bepaalt of iemand een betere artiest is. De beste willen zijn kan ook nog eens leiden tot onzekerheid en frustratie en daar word je niet gelukkig van. Onze covergasten van deze maand, zwem­ kampioenen Ranomi en Ferry hebben natuurlijk hun medailles als ‘bewijs’ van hun prestaties, maar zij kun­ nen dit succes gelukkig ook relativeren. Want ook al haal je geen goud, je hebt wel het beste uit jezelf gehaald!

5


6

puntjes

We leiden ook vakmensen op voor het bedrijfsleven en MKB! Het Ambachtshuis Brabant maakt het werken en ondernemen binnen de ambachtseconomie voor velen mogelijk. Wij willen mensen ent­hou­ siasmeren, stimuleren en opleiden in de am­bach­ ten waar zo’n grote behoefte aan is. Belangstellenden kunnen zich inschrijven als par­ ticulier of als groep. Naast vakcursussen en vak­ opleidingen bieden wij voor elke scholingsvraag maatwerk, praktijkgericht. Ook voor het be­ drijfs­leven en MKB, die hun medewerkers willen opleiden of om- en bijscholen. Zo scholen wij met succes voor enkele Praxis vestigingen het winkelpersoneel bij, zodat zij hun klanten beter kunnen adviseren. Van een klein bouwbedrijf hebben wij een opleidingsvraag voor metselaars.

wel bij uw bedrijf. Bovendien kunnen wij samen met u de scholing verder op maat vormgeven. Onze vakdocenten zijn praktijkmensen, vak­be­ kwaam, gedreven en ervaren. Met veel plezier leiden ze een nieuwe generatie vakmensen op. Mannen en vrouwen, waar een groot tekort aan is. Lassers, huisschilders, klussers, dakdekkers, fiet­ senmakers, meubelmakers, meubel­stof­feer­ders, automonteurs enzovoort. Kleinschalig, kwaliteit en actueel kenmerken ons scholingsaanbod. De vakscholing en mees­­ tergezelprogramma's voldoen aan de kwaliteits­code voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Belang­ stelling? Nodig ons uit voor een kennismaking. Dan maken we uw scholingsvraag concreet.

Maar misschien bent u op zoek naar die goede tegelzetter of fietsenmaker. Wij zijn zeer geïn­te­ resseerd om dit van u te horen. Er melden zich bij Het Ambachtshuis Brabant gemotiveerde men­sen, van jong tot ouder, die bij ons scholing volgen omdat ze graag een carrièreswitch willen maken of op zoek zijn naar een nieuwe of andere (leer)werkplek of uitdaging. Misschien passen zij

Muntplein 10 & 17 | Eindhoven T 06 535 118 56 (Karin Vos) karin.vos@onsambachtshuis.nl www.ambachtshuis-brabant.nl


licht

VR 3 NOV

ORGEL VRETEN

De orgelvreters peuzelen hun toetsen op voordat je Hammond kan zeggen. Locatie: Café Wilhelmina VR 10 NOV

TOP40VAN040

Eindhovense versie van 'Vrienden van Amstel Live' met o.a. Björn Van Der Doelen, Peter Van Elderen, en Bertus Borgers. ZO 12 NOV

MACEO PARKER

Voor de liefhebbers van George Clinton, 70’s funk en James Brown.

ZO 12 NOV 2017

MACEO PARKER + WELOVEWEFUNK DJ'S

DO 16 NOV

BEAR'S DEN

Al sinds 2012 pakt Bear’s Den menig festival en popzaal in met hun diepzinnige en liefdevolle herfstliedjes. VR 17 NOV

RICO & STICKS

Van de ZiggoDome naar onze grote zaal: Rico & Sticks draaien daar hun hand niet voor om. VR 17 NOV

RGB DISCO

De vetste Silent Disco van Eindje komt terug naar de Effenaar! ZO 19 NOV

BLACK SWORDS + THE FIRE + MR. STOSIC

ZO 12 NOV MACEO PARKER EFFENAAR | € 30,00

‘Hollands got talent' finalisten homecoming show DO 23 NOV

RONDÉ

Deze 'Serious Talents' komen de grote zaal veroveren! VR 24 NOV

DE DIJK

De Dijk terug naar de lichtstad met alle grote hits en oude classics in nieuw jasje. ZO 26 NOV

JIMI HENDRIX 75TH BIRTHDAY Must see tribute voor elke Hendrix fan!

voor ons complete programma:

www.effenaar.nl

Maceo Parker brengt ons 2% jazz en 98% funk! Met zijn unieke sax geluid is hij te horen op de eerste grote hits van James Brown en heeft hij onder andere samengewerkt met Ray Charles, George Clinton, De La Soul en de Red Hot Chili Peppers. Zelfs Prince leende Maceo voor zijn Musicology Tour. Want als je funk wilt, moet je Maceo bellen! Effenaar Dommelstraat 2 Eindhoven T 040 239 3666 www.effenaar.nl

7


8

puntjes

Restaurant Ariana

In hartje Eindhoven vind je restaurant Ariana, waar je kunt genieten van de verfijnde Afghaanse keuken. Verschillende verse kruiden, groenten en vlees worden hier op harmonische wijze vermengd volgens de Afghaanse traditie. Naast de heerlijke traditionele gerechten serveert het restaurant ook pizza’s en grillmaaltijden. Alle gerechten worden vers bereid en iedereen is welkom om een kijkje te nemen in de open keuken. Bij Ariana proef je de fijne sfeer en gastvrijheid van de Afghaanse cultuur! Kerkstraat 26 | Eindhoven | T 040 2986 845 Facebook: restaurant ariana eindhoven

18 november intocht sinterklaas

EMMA Restaurant Vanaf de Sinterklaasintocht tot de laatste schaats­ ronde in het nieuwe jaar: de komende tijd staat Eindhoven bol van winterse evenementen die iedereen in de juiste feeststemming brengen. Of je nu van schaatsen, shoppen of (mee)zingen houdt; het Fijne Feestdagen Festival komt er weer aan! Startsein is de intocht van Sinterklaas op 18 no­vem­ber, op de 26 ste van die maand gevolgd door de vrolijke Pietenparade. Heeft de goedheiligman en zijn gevolg Eindhoven weer vaarwel gezegd, komt de binnenstad langzaam maar zeker in knusse kerst­stemming. Voor meer info: www.fijnefeestdagenfestival.nl

Dit net geopende restaurant aan de Nieuwe Emmasingel heet je van harte welkom! Hier geniet je van dagverse producten die zorgvuldig uitgekozen zijn door de chef. EMMA bestaat uit een restaurant, bar en patisserie. Vanuit het restaurant heb je zicht op een grote kas met ledverlichting van Philips, waar een deel van de ingrediënten zelf wordt verbouwd en ter plekke geknipt. Verser kan niet! Bij de patisserie van Pinkie staat kwaliteit altijd bovenaan. Het assortiment is zeer uitgebreid, de smaakcombinaties en het design van de gebakjes zijn een lust voor het oog! Laat je verrassen bij EMMA restaurant! Nieuwe Emmasingel 32 | Eindhoven Restaurant: T 040 3032 626 Patisserie: T 040 3032 627 info@emmarestaurant.nl www.emmarestaurant.nl


licht

van PI ERE

AGENDA NOVEMBER Vr 3 nov 19.00 Geschiedeniscafé: met Frits van Oostrom over Nobel streven

The Real Greek takeaway and delivery

Vr 3 nov 19.00 – 20.30 u Leesbeesten leesclub Za 4 nov 16.00 – 17.00 u Meet & greet Tess Gerritsen Wo 8 nov 15.00 – 16.00 u Lees & ontdek met Alle verhalen van kikker en pad Kinderboekenworkshop vanaf 4 jaar Do 9 nov 20.00 u Uitreiking prijs Eindhovens

Schrijftalent bij Natlab

Vr 10 nov 14.30 – 15.30 u

Laat de lekkerste Griekse specialiteiten bij je thuisbezorgen of doe een bestelling om af te komen halen. The Real Greek brengt de kwaliteit die je van Minos Pallas gewend bent bij je thuis aan tafel!

Meet & greet Carlos Ruiz Zafón

Vr 10 nov 19.00-21.00 u Lezing Govert Schilling over Einsteins gelijk, een abc van zwaartekrachtgolven Zo 12 nov 14.00 – 16.00 u Filosofiecafé met Jurriën Rood over Filosofie van de jamsessie Zo 12 nov 14.00 – 16.00 u Sandra Alvarez over iSabor Sabor! De nieuwe Spaanse keuken Di 14 nov Boekie Night met Wim Daniëls in Natlab met als gast Thomas Verbogt en Alex Boogers Entree 8 euro Kaarten verkrijgbaar bij Natlab en Van Piere

Zo 19 nov 14.00 – 16.00 u Filosofie café Poëtica van Aristoteles door Piet Gerbrandy en Casper de Jonge

Di 21 nov 20.00 u Science Café i.s.m. Studium Generale Entree €2,50 Studenten gratis

The Real Greek Geldropseweg 440 | Eindhoven T 040 282 7605 info@therealgreek.nl

9


10 Tekst: Claudia Cavens • Fotografie: Fototainer/2Seconds Fotografie

Eindhovens BESTE zwemkoppel

Een jaar geleden betrokken ze hun stulpje in Eindhoven en dat bevalt goed. Zwemkampioenen Ranomi en Ferry ontmoetten elkaar tijdens trainingen in Turkije en daar sloeg de vonk over. Na de olympische spelen van Rio de Janeiro gingen ze samenwonen.

Toch gaat het thuis niet alleen over zwemmen. Ranomi: “Thuis moet ook echt thuis zijn. We houden allebei van gezelligheid. We gaan graag uit eten bijvoorbeeld. Maar begrijpen het ook van elkaar als een van ons een keer te moe is.” Ferry: “Het is fijn om hetzelfde ritme te hebben qua trainen en eten. Je snapt elkaar beter en hoeft niks uit te leggen. We weten allebei wat er voor nodig is om de top te bereiken.”

Tien keer per week Ranomi en Ferry trainen bij NTC Eindhoven. Ze trainen tien keer per week. Ranomi: “We trainen niet alleen in het zwembad, maar krijgen ook landtraining, dat is een combinatie van coretraining, yoga en buikspieren. Omdat mijn trainingen vaak wat korter zijn ben ik iets eerder thuis en kan ik alvast koken.” Ferry: “Mijn trainingen in het zwembad duren minimaal twee uur door de langere afstanden waar ik op train. Maar dat komt goed uit, want ik hou niet van koken (lacht).”

Alles moet kloppen De twee zwemmen in dezelfde groep, met dezelfde trainers en op dezelfde tijden, maar Ranomi zwemt korte afstanden en Ferry juist lange. Ranomi: “We trainen tegelijkertijd, maar hebben heel andere schema’s.” Ferry: “Het zijn andere accenten waar je op traint. Bij mij gaat het meer om het grote plan en zoveel mogelijk kilometers maken. Voor Ranomi is bijvoorbeeld de start en finish veel belangrijker. Bij haar gaat het om de details, alles moet kloppen.” Ranomi: “Bij Ferry moet de techniek goed zijn, bij mij moet die perfect zijn. Ik kan niet even afdwalen.” Ferry: “Ik kan dat soms wel, je kunt ook niet 10 kilometer gefocussed zijn. Ranomi zwemt tegen de tijd, ik tegen mijn concurrenten. Maar we willen allebei de beste zijn.”

Loslaten Ferry: “We zijn allebei niet zenuwachtig aangelegd, ook niet heel extravert in onze emoties. We worden


licht

“We weten allebei wat er voor nodig is om de top te bereiken�

11


12

niet chagrijnig als het een keer niet helemaal gaat zoals gehoopt, we kunnen dat gelukkig wel loslaten. Bij een gouden medaille is natuurlijk iedereen blij. Soms win je niet, maar zwem je wel heel goed en dan kun je heel blij zijn met een vierde plek. Omdat je weet dat je er alles aan gedaan hebt. Je doet er alles aan om altijd je beste zelf te zijn, maar soms ben je gewoon niet de beste.”

Eindhoven Ranomi: “Ik kom zelf uit Groningen en daar zijn de mensen wat norser en minder uitbundig. Daar moest ik wel even aan wennen hier, de mensen kwamen een beetje overdreven op mij over in het begin. Maar nu vind ik het hier heel fijn. Eindhoven is gemoedelijk, en toch leeft het heel erg. Het heeft een sterke aantrekkingskracht op sporters en ook kunstenaars bijvoorbeeld.” Ferry: “In ‘t Gooi is iedereen meer op zichzelf, behalve als je iemand echt kent. Dat is hier anders en dat vind ik leuk.” Ranomi: “We gaan graag

“Ranomi zwemt tegen de tijd, ik tegen mijn concurrenten” lekker uit eten en komen dan vaak bij MOOD. Down Town Gourmet Market vinden we leuk om met vrienden af te spreken. En Strijp-S is ook een leuke, dynamische plek.”

Toekomst “We hebben geen idee hoe het gaat lopen met onze carrières, maar voorlopig hebben we het hier heel fijn.” In 2020 gaan de twee naar Tokio en willen ze allebei hun gouden titel prolongeren dan wel heroveren. Ferry op de 10 kilometer en misschien de 4x200, Ranomi op de 50 en 100 meter en de 4 x 100 estafette.


licht

Ranomi Kromowidjojo - Geboren: Sauwerd, 20 augustus 1990 - Titels: drievoudig olympisch kampioene, meervoudig wereldkampioene en meervoudig Europees kampioene - Afstanden: 50 en 100 meter vrij, 50 meter vlinder

Ferry Weertman - Geboren: Naarden, 27 juni 1992 - Titels: Olympisch kampioen, wereldkampioen en meervoudig Europees kampioen - Afstand: 10 kilometer open water

13


KERST 2017

“SNEEUWPOP HIER, KERSTKLOKJE DAAR... KERSTMUTS OP EN FEESTEN MAAR!” TIJDENS DE KERST GENIET U BIJ VAN DER VALK HOTEL EINDHOVEN VAN TRADITIE, WINTERWARMTE EN CULINAIRE VERRASSINGEN.

VANAF

€ 29,50

MEER INFORMATIE OF RESERVEREN? BEL OF MAIL ONS: T. +31 (0)40 211 60 33 OF RESERVATIONS@EINDHOVEN.VALK.COM

www.hoteleindhoven.nl

per persoon. Kinderen vanaf € 19,50


licht

15

Studio040 Radio & GLOWFM

digitaal via DAB+

‘Op welke FM-frequentie zat Studio040 ook al weer?’ ‘GLOW FM kraakt soms als ik door de stad rij.’ Heb jij ook wel eens van dit soort problemen als je radio wilt luisteren? Dan is het hoog tijd om over te stappen naar digitale radio, want Studio040 en GLOW FM zijn vanaf november 2017 ook digitaal te ontvangen via DAB+!

Als stadsomroep van Eindhoven e.o. doet Studio040 mee aan een proef met digitale radio. De proef om lokale omroepen ook via DAB+ te laten uitzenden loopt tot 1 januari 2018. Daarna neemt het Agentschap Telecom een be­sluit over de verdeling van de be­ schikbare kanalen. Tot er dui­ delijkheid is blijven Studio040 en GLOW FM ook uitzenden via de vertrouwde FM-frequenties. DAB+ staat voor Digital Audio Broadcasting en is de opvolger van FM. Je kunt radiozenders digitaal beluisteren via de ether zonder kabelaansluiting of abonnement. Het enige wat je nodig hebt is een DAB+. Let bij aanschaf wel op het DAB+ logo. Een aantal ontvangers werkt alleen met het verouderde

www.studio040.nl

DAB. Een DAB+ontvanger kan beide technieken verwerken. Digitaal luisteren via DAB+ heeft een hoop voordelen. Zo kun je radio luisteren met een helder geluid zonder gekraak of ruis. Daarnaast hoef je geen frequenties meer te onthouden want je kunt Studio040 en GLOW FM makkelijk vinden door te zoeken op naam. Als je al een DAB+-radio hebt ingesteld, dan kun je opnieuw de band laten scannen. Het apparaat vindt dan ook automatisch de nieuwe stations.

www.glowfm.nl


Notariskantoor Broekmans. Jouw notaris.

Omdat je eindelijk de stoute schoenen aantrekt De knoop is doorgehakt. Je begint voor jezelf! Als startup heb je grote plannen: nieuwe kansen grijpen, samenwerken, uitbreiden. Je wilt groeien. Dan is het belangrijk dat je kunt vertrouwen op een stevige basis. Jouw notaris begrijpt wat de ondernemer van nu bezig houdt. We zorgen ervoor dat afspraken goed worden vastgelegd. Zodat je kunt bouwen op een zekere toekomst voor jezelf ĂŠn je bedrijf. Jouw bedrijf. Jouw dromen. Jouw notaris.

040 213 63 60 Like ons op Facebook www.jouwnotaris.nl


licht

17

Via WhatsApp een tijdelijk arbeidscontract niet verlengen Mr. Bram Sommen is werkzaam bij Reinartz advocaten en gespecialiseerd in arbeidsrecht en het bijstaan van slachtoffers in een strafproces.

Mag een werkgever via een WhatsApp-bericht aan een werknemer laten weten dat het arbeidscontract niet wordt verlengd? Bij een tijdelijk arbeidscontract moet een werkgever minimaal een maand voor het einde van de contractstermijn schriftelijk aan de werknemer laten weten of het contract stopt of wordt voortgezet. Dit is de zogenoemde ‘aanzegplicht’. Als een werkgever dit niet op tijd doet, moet hij een boete betalen aan de werknemer. De hoogte daarvan is één maandsalaris. In een recente rechtszaak kon een werkgever niet bewijzen dat zijn werknemer de brief had ontvangen waarin stond dat het contract niet werd verlengd. Wel kon hij aantonen dat hij tijdig een WhatsApp-bericht had verstuurd waaruit bleek dat het contract niet werd verlengd. Ook stonden er twee blauwe vinkjes achter dat berichtje: het teken dat dit berichtje daadwerkelijk was gelezen.

Reinartz advocaten Kloosterdreef 90 | Eindhoven T 040 212 6415 | F 040 211 6709 www.reinartzadvocaten.nl

De rechter moest zich buigen over de vraag of een bericht via WhatsApp voldeed aan de ‘schriftelijkheidseis’. De rechter vond dat aan deze eis was voldaan. De twee blauwe vinkjes achter het berichtje waren daarbij niet doorslaggevend, wel het feit dat de werknemer op het berichtje had gereageerd in het WhatsAppgesprek. Daaruit bleek dat de werknemer het berichtje ontvangen én gelezen had. De werkgever hoefde dan ook geen boete te betalen! Bent u een werkgever die een tijdelijk contract niet wil voortzetten? Of juist een werknemer die een opzegging per WhatsApp ontvangt? Voor advies kunt u terecht bij mr Bram Sommen.


STAY CONNECTED

MAC, TABLET OF TELEFOON KAPOT? * gerepareerd terwijl je wacht

Repairlab Eindhoven

W: www.repairlab.nl

Dillenburgstraat 11c

E: info@repairlab.nl

5652 AM Eindhoven

T: +31 (0)40 28 70 700


licht

19

Software updaten: waarom wel/niet? Hoe belangrijk is het om je telefoon up-to-date te houden met de nieuwste software? En wat als het niet lukt om deze updates te installeren? Repairlab vertelt het je! Een software update is een verzameling aan ver­ beteringen voor het besturingssysteem van je smart­ phone. Een update installeert een nieuwere versie van het besturingssysteem op je telefoon of lost foutjes in het systeem (‘bugs’) op. Het updaten van je telefoon heeft een aantal voordelen: - Je houdt je veiligheidsinstellingen up-to-date. Als er lekken worden gevonden in de beveiliging zal de fabrikant zo snel mogelijk een update uitbrengen die dit oplost. - Vaak komen er met updates nieuwe functionaliteiten uit voor je telefoon of zijn oude functies aangepast om het toestel sneller en/of efficiënter te maken. - Bugs in het besturingssysteem worden opgelost. Maar er zijn ook nadelen: - In updates kunnen onvoorziene fouten zitten. Hierdoor kan er juist iets minder goed gaan werken. - Er kunnen functies uit het besturingssysteem

gehaald worden waar je gebruik van maakte. Daarom is het verstandig om de update notities van de fabrikant te lezen. - Er bestaat een kans dat een oudere telefoon langzamer wordt door een software update. Dit komt dan doordat de nieuwe software meer rekenkracht van de hardware vereist, waardoor er minder rekenkracht beschikbaar is voor het aansturen van apps. Soms lukt het niet om updates te installeren omdat er niet genoeg geheugen beschikbaar is of omdat er voor sommige oudere toestellen geen updates meer komen. Heb je vragen over updates of wil je advies over jouw toestel? Dan kun je altijd terecht bij Repairlab! Repairlab Eindhoven Dillenburgstraat 11c | Eindhoven Repairlab Helmond Winkelcentrum de Bus Nieuwveld 39 | Helmond T 040 287 0700 info@repairlab.nl www.repairlab.nl


20

Tekst: Linde ten Broek • Fotografie: Eddie Mol

effe buurten In effe buurten gaan Linde ten Broek en Eddie Mol op zoek naar bijzondere initiatieven, hartverwarmende ideeën en mooie projecten in de wijken van Eindhoven die niet altijd zichtbaar zijn voor iedereen.

Je hoeft je nooit meer alleen te voelen Op een grasveld aan de Generaal Cronjéstraat in Doornakkers, om-­ ringd door basisschool de Bosch­ Akker, Vitalis Berckelhof, een bas­ ketbalveldje en speeltoestellen staat sinds 11 oktober jl. de Buddy Bench. Het is een plek waar je naartoe kunt gaan als je je vrienden kwijt bent of als je nieuwe vrienden wilt maken.


licht

21

De Buddy Bench is een idee van de 9-jarige Charlie en is tot stand gekomen dankzij tomeloze energie van Saskia Voermans en Marnix Oosterwelder en de hulp en ondersteuning van groep 6 van Basisschool de BoschAkker, Vitalis Berckelhof, de Buurtinfowinkel, regiegroep Doornakkers, gemeente Eindhoven, lokale ondernemers en het Buurtcultuurfonds Woonbedrijf.

Als je je eenzaam voelt en wilt laten zien dat je behoefte hebt aan contact. We zijn in gesprek met de 9-jarige Charlie, de bedenker van het project, ontwerper Marnix Oosterwelder en de moeder van Charlie, Saskia Voermans.

De uiteindelijke vorm van de Buddy Bench is een optelsom van alle ideeën die de kinderen hadden.”

Als je hoger staat kun je meer zien De Buddy Bench bestaat uit twee stoeltjes die tegenover elkaar geplaatst zijn en daartussen is een soort kasteeltoren. Waar je op de uitkijk kunt staan als je iemand zoekt. De Buddy Bench is helderblauw en beplakt met allerlei verschillende afbeeldingen. Het geheel fascineert me, ik loop dichterbij en ga op de uitkijk plek zitten. Charlie en Marnix zitten tegenover elkaar. Hun ogen stralen, en ook Saskia is blij. Charlie: “Ik kon mijn ogen niet geloven toen de Buddy Bench gister geplaatst werd. Dat vond ik het mooiste moment!”

Blijf in jezelf geloven

“Ik hoop dat de Buddy Bench voor veel geluk gaat zorgen in de buurt!”

Een ding is zeker: deze spran­ kelende jonge dame laat zien dat je echt iets kunt bereiken als je maar in het idee blijft geloven! Dus als jij een mooi idee voor je buurt hebt: pak het vast, verzamel mensen om je heen waarmee je het samen kunt doen en blijf erin geloven, ook als het langer duurt dan je gedacht had.

Lange adem Het had wel wat voeten in de aarde. Tussen het idee van Charlie en het plaatsen van de Buddy Bench zat bijna 2 jaar. Op een dag zag Saskia Voermans dat haar dochter alleen op het schoolplein stond. Toen zij daar met elkaar over spraken vertelde Charlie dat ze zich alleen voelde omdat ze haar vriendin kwijt was. Op YouTube zag ze een filmpje over een bankje waar je heen kon gaan als je alleen was. Dat was het begin van de Buddy Bench. Charlie tekende een bankje en haar klasgenootjes werden ook enthousiast. Er ontstonden gesprekken over vriendschap, pesten en wat je zou kunnen doen als je daar zelf mee te maken had.

We zijn benieuwd welke nieuwe vriendschappen ontstaan bij de Buddy Bench en komen graag over een paar maanden nog een keertje terug. Charlie heeft alweer nieuwe ideeën en daar blijven we graag van op de hoogte.

De verhalen achter de tekeningen vertellen zoveel Marnix Oosterwelder “Ik was geraakt door het idee van Charlie en toen Saskia Voermans vroeg of ik aan wilde haken, zei ik direct ja.” “Ik gaf de kinderen een workshop ontwerpen en de hamvraag was: hoe zou zo’n bankje eruit kunnen zien, welke vormen, dingen en symbolen horen hierbij? “ “De kinderen tekenden vellen vol en kozen met elkaar welke elementen het belangrijkste voor de Buddy Bench waren.” Marnix: “De verhalen achter de tekeningen waren heel inspirerend en betekenisvol.

Eddie Mol, fotograaf, www.eddiemol.nl en Linde ten Broek, schrijft en vertelt jouw verhaal, www.lindetenbroek.nl


22

licht

Lunchen als luchtverkeersleider Vroeger was het een burgerluchthaven, toen een informatiecentrum voor de buurt, daarna een kantoorpand, en tegenwoordig vind je in het rijksmonument in Meerhoven een lunchroom en tapasbar.

Echt Welschap Zandkasteel 43 5658 BE Eindhoven www.echtwelschap.nl

Echt Ondermerschap Ralph Gijbels (24) had de droom om na de afronding van zijn opleiding aan de hotelschool bedrijfsleider te worden van een horecazaak. Hij had alleen wel wat eisen.. Het moest niet zo maar een zaak zijn, maar een zaak met een verhaal. Via via kwam hij in contact met de eigenaresse van het karakteristieke pand in Meerhoven, die op zoek was naar een bedrijfsleider voor een nieuw te openen lunchroom en tapasbar in de rechtervleugel van het gebouw. Het was voor Ralph de kans om zijn droom te realiseren! Op 1 augustus opende hij de deuren van Echt Welschap.

Echt Meerhoven Van oudsher kennen Eindhovenaren de omgeving van het voormalige vliegveld als Welschap, vandaar de naam van het restaurant. Tegen­ woordig bevindt zich op en rondom de oude start- en landingsbaan de nieuwbouwwijk Meerhoven, een groeiende wijk qua inwoners en levendigheid, maar (nog) niet qua horeca-aanbod. Voor mensen die wonen of werken in de wijk is Echt Welschap dan ook een grote aanwinst! Inmiddels weet menig Meerhovenaar het restaurant te vinden voor een lunch of een (tapas)borrel en huren bedrijven regelmatig het voormalige kantoor van de luchtverkeersleider in de oude verkeerstoren, die tegenwoordig dienst doet als vergaderruimte. Tip! Echt Welschap heeft ook cadeaubonnen. Een leuk presentje voor Sinterklaas of voor de Kerst!

Foodconcept in de spotlight Maandelijks belicht Maaike de Reuver een nieuw of bijzonder foodinitiatief uit (de omgeving van) Eindhoven. Maaike is expert op het gebied van innovaties en ontwikkelingen in de wereld van eten en drinken. Ze treedt op als spreker/ dagvoorzitter en is foodcolumnist voor diverse online en offline mediakanalen. www.maaikedereuver.nl

Ken jij een foodconcept dat het verdient om binnenkort eens in het licht te staan? Tip Maaike! Stuur een mailtje naar info@maaikedereuver.nl.


licht

Klusbedrijf John van Laarhoven Is het tijd om de tuin op te knappen? Heeft de riolering een opknapbeurt nodig? Dan ben je bij klusbedrijf John van Laarhoven aan het juiste adres. Van het slopen en afvoeren van je puin, tot opnieuw aanleggen en bestraten van je tuin. Klusbedrijf John van Laarhoven voert niet alleen uit, maar helpt je ook om jouw dromen voor de tuin te realiseren. Met specialistische kennis, creativiteit en de kracht van een paard, wordt jouw tuin omgevormd tot een ware oase. Die ook nog eens goed te onderhouden is en mooi te houden is door de tips die John geeft! De tip van John: Het is nu de ideale tijd om jouw tuin winterklaar te maken. Door goed snoeiwerk en bescherming van bepaalde planten zorg jij ervoor dat jouw tuin ook volgend jaar nog mooi is. Ook dit kan John van Laarhoven voor je doen.

John van Laarhoven Beerseweg 26 5087 TP Diessen GSM: 06 46253693 info@klusbedrijfjohnvanlaarhoven.nl

23


24

Walking beauty dinner

DE WASSTRAAT DĂŠ beauty hotspot van Eindhoven, waar dames en heren voor alle behandelingen terecht kunnen. Op 1 december organiseren de gevestigde ondernemers, Gelamour, BeauTec en Faces een hoogwaardig culinair walking dinner in combinatie met diverse treatments! Tijdens deze feestelijke happening zullen letterlijk al uw zintuigen geprikkeld worden.


licht

25


26

Je auto wassen zonder water, kan dat? Nano2Clean is een organisatie die de nieuwste technologie gebruikt om auto’s te wassen zonder water. De meeste autobezitters zijn ervan overtuigd dat je krassen krijgt als je je auto alleen met een doek schoonmaakt. Nano2Clean bewijst het tegendeel. Leon van Rijt, eigenaar en oprichter van Nano2Clean legt uit hoe het werkt.

Moet je dan niet heel hard poetsen om al het vuil eraf te krijgen?

“In Amerika is een nieuw schoonmaakmiddel ont­ wikkeld dat we gebruiken met speciale micro­vezel­ doeken. Deze microvezeldoeken omhullen het vuil zodat je absoluut geen krassen op je auto krijgt. Daarna neem je de auto nog eens af een schone microvezeldoek zodat de auto zijn natuurlijke glans terugkrijgt.”

“Integendeel! Wij krijgen elke auto schoon hoe vies de auto ook is. Het schoonmaakmiddel werkt door hydrosobulisatie. Dit is een proces dat ervoor zorgt dat het vuil loskomt van de auto, het vuil komt als ware op de auto te liggen. We hoeven de auto nu alleen maar af te nemen met de speciale microvezeldoeken.”

Hoe gebruik je het schoonmaakmiddel? In een emmer water? “Nee, wij gebruiken enkel water om de micro­vezel­ doeken te wassen. Het schoonmaakmiddel zit in een spray. Wij besproeien de auto met het schoon­ maakmiddel en laten het even inweken. Daarna kunnen wij het vuil met een microvezeldoek afnemen. Zo simpel is het.”

Iets dat zo goed schoonmaakt zal wel niet milieuvriendelijk zijn. Klopt dat? “Nano2Clean is 100% groen. Onze stroomvoorziening is groen, onze wagens zijn groen en het schoon­ maak­middel heeft de beste kwalificatie voor milieu­ vrien­delijk schoonmaken. Nano2Clean is zuinig op ons milieu en daarom vinden wij het belangrijk dat we duur drinkwater besparen. Nano2Clean biedt een milieuvriendelijk alternatief voor de wasstraat.”


licht

27

Is de besparing van het water dan zo groot? “Ja, wij besparen 90 en 120 liter per autowasbeurt in vergelijking met een wasstraat! De schoon­maak­­producten die Nano2Clean gebruikt heeft de milieuprijs van Buitenlandse Zaken gewonnen. Wij willen mensen erop wijzen om óók zuinig met drinkwater om te gaan.”

Waarom is besparen van drinkwater belangrijk? “Productie van drinkwater kost energie. Het water wordt met elektrische pompen uit ons vlakke land gepompt. Dit gaat niet met duurzame energie. Bovendien is ons grondwater niet van nature schoon dus moeten we dit behandelen. Door de klimaatverandering en de grondwatertrekking stijgt ons zeewater. Zilt zeewater dringt steeds dieper in onze grond door waardoor het water zouter wordt. Het kost dus steeds meer energie om water schoon uit de kraan te krijgen. Laten we bewust met drinkwater omgaan!”

Wat kunnen wij als consument doen? “Laat je auto wassen door Nano2Clean. Op steeds meer plekken in Nederland en Vlaanderen zijn er op bedrijventerreinen speciale mobiele wasplaatsen in­ ge­richt op vaste dagen. Wij zijn bijvoorbeeld actief op het TU-terrein in Eindhoven inclusief haal en brengservice. Kijk voor meer informatie op de website www.nano2clean.nl

Hoe kunnen wij ons aanmelden? Ga naar de website www.nano2clean.nl Klik op de knop Maak een afspraak Plan je auto in op een gewenst tijdstip.


28

licht

Ouderenzorg 2.0

Hoezo saai, suf of stoffig? “Het leuke van ons werk is de vrijheid die we krijgen om samen met deelnemers acti­vi­ teiten te bedenken. Die vrijheid krijgen en némen we. Ouderen veranderen. De nieuwe generatie ouderen gaat er graag op uit en wil creatief bezig zijn, geïnspireerd raken. Ze komen bij ons om te schilderen, hout te bewerken of om te breien voor de Dutch Design Week. Samen maken we prachtige artikelen die in winkels worden verkocht. Er zijn ook deelnemers die het heerlijk vinden om groenten te verbouwen of de kippen te ver­zorgen.” Aan het woord zijn Liz Ernest en Nicolien de Groot. Beiden programmaleider en medewerker dagbesteding bij Campus Westerwind en Antoniushof in Best. Het dagbestedingsprogramma van Activiteiten­boer­ derij Antoniushof is bedoeld voor senioren uit de regio Best die al dan niet zelfstandig wonen en graag buiten bezig zijn. Bijvoorbeeld omdat ze vroeger als boer hebben gewerkt of omdat ze van de natuur houden. Nicolien: “Ik vind het heerlijk om te horen als mensen zeggen dat ze het bij ons naar hun zin hebben. Dat ene zinnetje: ‘ik heb een fijne middag gehad’, geeft mij zoveel voldoening. Zij tevreden, ik tevreden!”

Droombaan Op Campus Westerwind staat een atelier waar crea­ tieve activiteiten plaatsvinden. Archipel werkt hier sa­ men met Severinus en de familie Westerlaken. In de bakkerij van Severinus werken deelnemers met een

verstandelijke beperking. Westerwind is een mooie plek voor jong en oud, waar iedereen in alle rust en vrijheid zijn creativiteit kan ontwikkelen. Liz: “Bij alles wat we organiseren gaan we uit van wat deelnemers willen. We kijken niet naar hun beperkingen maar

Het zinnetje: ‘ik heb een fijne middag gehad’, geeft mij zoveel voldoening! naar wat ze wél kunnen. Op de Campus doen we het gewoon samen; deelnemers en medewerkers met elkaar. Hartstikke leuk. En ik ben altijd al graag creatief bezig geweest. Voor mij is dit echt een droombaan!” Werken bij Archipel iets voor jou? Archipel Werving en Selectie: 040 2654822 wervingenselectie@archipelzorggroep.nl www.archipelzorggroep.nl/vacatures www.facebook.com/werkenbijarchipel


licht

Sfeervolle midwinterborrel of diner voor bedrijven Bedrijven sluiten op een spannende en verrassende omgeving het jaar af in de sfeervolle herberg Den Bonten Os bij preHistorisch Dorp. In de authentieke omgeving binnen de middeleeuwse stadsmuren biedt het bijzondere Eindhovense museum alle mogelijkheden om met medewerkers en relaties terug te kijken op het voorbije jaar. Of toast u liever u op historisch 2018? Herberg Den Bonten Os en de ambachtshuizen bie­ den een sfeervolle omgeving voor u en uw gasten. De vuurkorven branden op het marktplein voor een warm welkom. Ook binnen in de enorme haard port de herbergier een knapperend vuur op. Hij ontvangt u graag met bijvoorbeeld een glaasje Glühwein. Bij de midwinterborrel serveert de herbergier heerlijke streekproducten zoals gepekelde, lichtgerookte ‘over­ lastgans’ op linzenkaantjes met knolselderijcrème, paté van wild zwijn met in Port gewelde pruimen, tosti van oerbrood en schapenkaas of zijn specialiteit worstenbrood van speltdeeg en gehakt van de oer­ varkens die in eigen varkenskraal van preHistorisch Dorp opgroeiden met zuurkool. Vanzelfsprekend in­clu­ sief de diverse (alcoholische) dranken vanaf € 49,50 per persoon. Voor dat bedrag reserveert u ook al een bijzonder midwinterdiner met vier gangen! Meer informatie? Kijk op www.preHistorischDorp.nl of bel direct met Irma Steenbeek, tel. 040 8200115. Irma vertelt u graag over de sfeervolle mogelijkheden.

29


30

licht

Techniek, design en interactie Altijd aan het leren en zichzelf aan het ontwikkelen. Dat is de 25-jarige TU-student Jonas Weidner in een notendop. Nadat hij in 2015 afstudeerde als werktuigbouwkundige in Duitsland is hij in september van dat jaar begonnen met de studie Industrial Design aan de TU/e.

In de serie ‘LICHT op de ondernemende TU/e-student’ zet TU/e Innovation Lab iedere editie een student of studententeam in de schijnwerpers. Binnen de TU/e stimuleren STARTUP/eindhoven en TU/e SURE Innovation ondernemerschap onder studenten door buiten het reguliere onderwijsprogramma om ervaringsgerichte activiteiten aan te bieden. Daarnaast worden studenten individueel begeleid bij het opzetten van een onderneming of het opdoen van relevante werkervaring. www.startup-eindhoven.nl www.sureinnovation.nl

Naast zijn studie heeft Jonas altijd meerdere projecten lopen. Zo staan er inmiddels twee bedrijven op zijn naam en is hij bezig met een derde. Hij stelt zich bij alles wat hij doet drie doelen: leren, creëren en anderen in staat stellen te creëren. Een echte Jack of all trades die bescheiden stelt: “Ik probeer mensen altijd te faciliteren.”

European Venture Program Met zijn eerste bedrijf Sfir Labs ontwikkelt Jonas puzzels en software voor escaperooms. Deze bevinden zich voornamelijk in Eindhoven maar ook elders in het land en in Duitsland. Zijn tweede bedrijf ontstond na deelname aan het European Venture Program (EVP). Dit zomerprogramma voor studenten uit Kopenhagen, Lausanne, München en Eindhoven is een initiatief van het Innovation Lab. Jonas: “Ik heb daar veel geleerd en andere studenten en entrepreneurs ontmoet. Zodoende heb ik samen met een medestudent een product ontwikkeld en het bedrijf Tumble Labs opgezet. Tumble Labs combineert technologie met design en interactie. Voor veel doeleinden zijn touchscreen interfaces niet erg handig. Wij zijn gespecialiseerd in smart homes waar tv’s, licht, luidsprekers enzovoort worden aangestuurd met een fysiek product. Hiermee hebben we afgelopen maand ook op de Dutch Design Week gestaan.” Momenteel loopt Jonas stage bij High Tech XL. Daar is hij, in samenwerking, een innovation hub aan het oprichten. Een laboratorium en hardware accelerator voor start-ups en gevestigde bedrijven om te innoveren. “Het blijft mijn grote droom om anderen te laten creëren door mijn studie Industrial Design!”

“Ik probeer mensen altijd te faciliteren”


licht

31


32

licht

Eindhoven staat voor de 12e keer in het teken van lichtkunst van 11 t/m 18 november, dit jaar in het thema 'The Source'. GLOW is een lichtkunstfestival in de openbare ruimte met zo'n 30 lichtkunstprojecten van bekende kunste­naars uit binnen- en buitenland. De projecten zijn met elkaar verbonden middels een wandelroute. Deze route is gratis toegankelijk.


licht

Philips Stadion Eindhoven is sinds de oprichting van de luciferfabriek in 1870 en gloeilampenfabriek Philips in 1891 al een bron van licht voor de hele wereld. Eindhoven wordt daarom ook niet voor niets Lichtstad genoemd. De lichtshow 'Once upon a Light' in het Philips Stadion vertelt het verhaal over de geschiedenis en ontwikkeling van licht binnen de stad Eindhoven. Alle disciplines bevinden zich in Eindhoven en weten als geen ander wat licht voor Eindhoven betekent. Hoe kun je dat beter laten beleven dan met licht zelf.

Vegetarisch & Vegan

Maar ook Vis & Vlees is bij ONS mogelijk!

www.ons.nu Kerkstraat 16, eindhoven

Kerkstraat 16, eindhoven

33


verhuist!

Daarom houden we een grote uitverkoop met kortingen tot 70% op plantenbakken, vazen, zuilen, schalen en potten van diverse merken (Dutz, Serax, Plantinum, Terra Cotta d’Arte, Pottery Pots).

Showroom:

Openingstijden:

Marconilaan 203, Eindhoven

Wo.- vrij. 09.00 - 18.00 u

Tel. 040 244 11 22

Zaterdag 08.00 - 17.00 u

Maandag en dinsdag gesloten

W W W.D E- K L ER K .N L


licht

Het is november en dat betekent natuurlijk: Eindhovens BESTE! Jaarlijks nomineren de lezers van LICHT op Eindhoven hun favorieten voor de titel van Eindhovens BESTE. Het gaat van Eindhovens BESTE bruidsmode tot Eindhovens BESTE bitterbal, alles is mogelijk. LICHT op Eindhoven gaat persoonlijk langs bij de winnaars, om ze te feliciteren met hun titel en om ze de toonbankstandaard met hun welverdiende certificaat te geven. Van de uitreikingen worden ook foto’s gemaakt. Deze zullen binnenkort op de website van LICHT op Eindhoven te zien zijn. Benieuwd naar de BESTE van Eindhoven? Blader dan snel verder!

35


36

licht

Fietsen winkel Bij fietsenwinkel House Of Cycles slaag je altijd voor de perfecte fiets! House of Cycles heeft diverse fietsen: e-bike fietsen, damesfietsen, herenfietsen, transportfietsen, omafietsen, kin­der­ f­ietsen en mountainbikes. Ook voor de reparatie van je fiets kun je terecht bij House Of Cycles. Het personeel doet er alles aan om je fiets weer helemaal naar wens te maken. Als je de winkel binnenstapt krijg je gega­ran­ deerd persoonlijk advies van professionele fiets­ monteurs. Koop je je fiets liever online? Dan kun je terecht in de webwinkel. House Of Cycles is uitgeroepen tot Eindhovens BESTE fietsenwinkel!

House Of Cycles Ouverture 220 | Eindhoven T 040 2989 716 www.hocrijwielhuis.nl

Worstenbrood

gemaakt met duurzame ingre­diën­ ten en een mooie mix van kruiden en specerijen. Kom eens langs. Speciaal voor de lezers van LICHT op Eindhoven een GRATIS warm worstenbroodje bij aankoop van een doosje van 6 stuks. Altijd Genieten. Houben Worstenbrood Hobbemastraat 28 | Eindhoven www.houbenworstenbrood.nl

WA? Of je worstenbrood lust! Wij zeker. Vegetarisch, truffel, lam, traditioneel of Sportenbroodjes; we verkopen ze allemaal in onze winkel aan de Hobbemastraat in Eindhoven. Ben jij daar al eens geweest?

Vanuit de winkel kun je onze bakkers zien bakken: échte top­ pers. Elke dag maken zij met veel plezier de mooiste en lekkerste worstenbroodjes. De worsten­ broodjes worden geheel volgens 1935 daterende familierecept


licht

Aziatisch restaurant MR. CHANG is al 23 jaar een begrip in Waalre. Het familiebedrijf werd dit voorjaar geheel vernieuwd. De inbreng van de twee jongste dochters van de familie zorgde voor een verfrissende twist aan het concept: zowel het interieur, assortiment als de beleving ondergingen een transformatie. Het menu van MR. CHANG bestaat uit originele gerechtjes, geïnspireerd op de Aziatische keuken, met een knipoog naar het Westen. Door de kleine porties kun je proeven van veel verschillende gerechten en deze ook gezellig delen, zoals in Azië traditioneel wordt gedaan. Voor een vaste prijs, zonder tijdsbestek, kun je hier onbeperkt genieten. Chef MR. CHANG is een gepassioneerde kok en altijd op zoek naar nieuwe smaken en combinaties. Dat zie je terug in de steeds wisselende kaart. Wat dacht je bijvoorbeeld van een crispy gebakken croutonbol gevuld met gamba’s en bamboe? Onlangs zijn de gerechtjes op de kaart weer vernieuwd! Je kunt bij MR. CHANG nog steeds terecht voor een take-away diner voor thuis. Het take-away menu bevat klassiekers als Babi pangang of Foe yong hai, maar bevat ook een aantal gerechten van de nieuwe restaurantkaart. Het interieur is modern en straalt rust uit. Hier kun je je op je gemak laten verrassen door MR. CHANG’s culinaire creaties! MR. CHANG is de Aziatische keuken op zijn best! En dus de BESTE uit de regio! MR. CHANG Den Hof 150 | Waalre T 040 221 7286 www.mrchang.nl

37


38

licht

Gasterij Bij Chez Marielle kun je terecht voor lunch, diner en een drankje. Je kunt binnen plaatsnemen in de fijne zithoeken en buiten op het verwarmde terras. Door de huiselijke en sfeervolle inrichting voel je je meteen op je gemak bij Chez Marielle! Laat je verrassen door de heerlijke gerechten en maak kennis met het vriendelijke personeel!

Chez Marielle Orchideeënstraat 16 | Eindhoven T 06 2423 6916 info@chezmarielle.nl www.chezmarielle.nl

Gasterij/Frituur “Chez Mariëlle”

Sushi Niet alleen kreeft, maar ook de beste sushi van Eindhoven vind je op de Kleine Berg. De sushirollen van Kreeftenbar zijn goddelijk en zorgen voor een ware smaakexplosie! Wat dacht je van de lobster roll met onder andere kreeft, asperges en avocado? Of de rainbow roll met tempura garnalen? Kun je niet kiezen? Dan bestel je de sushi-boot! Ook worden er heerlijke handrolls en pokebowls geserveerd.

Kreeftenbar Kleine Berg 21 | Eindhoven T 040 236 4440 www.kreeftenbar.nl


licht

39

Japans restaurant

Bij Sakana geniet je van het beste van de Japanse keuken. Er is ontzettend veel keus met meer dan 120 gerechten op de kaart! Van sushi, salades, soepen, rijst en noedels tot grill- en bakplaatgerechten. Ook vegetarische gerechten zijn ruim vertegenwoordigd. Toetjes kun je kiezen van het uitgebreide dessertbuffet.

Sakana ligt midden in het centrum van Eindhoven en je kunt er vlakbij parkeren. Ideaal als je na je werk geen zin hebt om te koken of gezellig met je collega’s wilt gaan eten! Ook is het mogelijk om de heerlijke Japanse gerechten thuis of op kantoor te laten bezorgen.

Bestellen gaat hier met behulp van een modern bestelsysteem: je geeft je bestelling via een overzichtelijk menu op een tablet rechtstreeks door aan de keuken. Zo bepaal je zelf wanneer je wilt bestellen hoef je niet te wachten op een ober.

Geniet van puur en verfijnd Japans eten bij het BESTE Japanse restaurant in Eindhoven!

Voor een vaste prijs mag je onbeperkt eten bestellen van bijna de gehele kaart. Specialiteiten van de chef kunnen tegen een meerprijs besteld worden.

Sakana Kleine Berg 1 | Eindhoven T 040 293 83 35 www.sakana.nl


40

licht

Slijterij Kennis en kwaliteit gaat bij Botte Shop hand in hand met een laagdrempelig karakter. Ze gaan met iedereen in gesprek om je mee te nemen in de ontdekkingsreis naar jouw smaak. Naast de hoogwaardige wijnen vind je een zeer verrassend aanbod speciaalbieren. De winkel wordt gevuld met interessante gedistilleerde dranken. Daar­naast zijn ze erkend wijnopleider, en organiseren graag een leuke proeverij! Topproducten combineren met gezelligheid, vakman­ schap en service, dat is Bottle Shop Eindhoven! Bottle Shop Geldropseweg 86A | Eindhoven T 040 7370 504 info@bottleshop-eindhoven.nl www.bottleshop-online.nl

Wimper specialist Voor het derde jaar Eindhovens BESTE! Dat is iets waar Nora heel erg trots op is. Je kunt bij Nora terecht voor wimperextensions, Elleebana Lash Lift en je kunt je aanmelden voor een training “Wimperextensions one by one”. Met 6 jaar ervaring in het vak is De Wimperspecialist met recht Eindhovens BESTE! De Wimperspecialist Hondsruglaan 150 | Eindhoven T 06 1846 3530 info@dewimperspecialist.nl www.dewimperspecialist.nl


licht

Telefoon- en laptopreparatie Repairlab is dé reparatiespecialist voor je defecte Apple iPhone, smartphone, tablet, laptop, iMac en Macbook. Snelle service, ook zonder afspraak, en je kunt in het ruime filiaal lekker een kopje koffie drinken terwijl je wacht. Vooraf krijg je een duidelijke prijsopgave, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Reparaties worden uitgevoerd door specialisten. Repairlab werkt met kwaliteitsonderdelen, voert reparaties uit volgens fabrieksspecificaties en geeft altijd twaalf maanden garantie. Al je kostbare data worden behouden, discretie en privacy zijn vanzelfsprekend. Waar anderen stoppen gaat Repairlab verder. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste producten en technologieën en de specialisten van Repairlab hebben passie voor hun werk. Ook kun je bij Repairlab terecht voor advies en vragen over je telefoon of laptop. Maandelijks geeft Repairlab in LICHT op Eindhoven handige tips over veel voorkomende zaken, zoals wat je moet doen als je telefoon in het water is gevallen, hoe je je foto’s het beste op kunt slaan en hoe je de levensduur van je accu verlengt. Niet voor niets dus dat Repairlab de titel BESTE Telefoon- en laptopreparatie dubbel en dwars verdient!

Repairlab Eindhoven Dillenburgstraat 11c | Eindhoven Repairlab Helmond Winkelcentrum de Bus Nieuwveld 39 | Helmond info@repairlab.nl T 040 287 0700 www.repairlab.nl

41


42

licht

Catering Voor de lekkerste catering voor je borrel of bijeen­ komst ben je bij tafeltje 19 aan het goede adres. Tafeltje 19 heeft dagelijks vers gemaakte salades, broodjes en andere lekkernijen voor zakenlunches of netwerk­borrels. Ook bezorgen ze de vers gemaakte broodjes naar gewenst adres. Tafeltje 19 zit achter de Hanos in het oude kantoorpand van Philips en is opgeknapt tot een hippe locatie.

Tafeltje 19 Hurksestraat 19 | Eindhoven T 06 4007 4538 info@tafeltje19.nl www.tafeltje19.nl

Audicien Ekelhoff Hoortoestellen & Optiek werkt met de beste apparatuur en staat paraat voor jouw hoor­ problemen. Voor iedereen vindt Ekelhoff de beste oplossing. Ekelhoff Hoortoestellen vindt het zeer belangrijk dat je oren goed beschermd zijn tegen harde ge­ luiden. Daarom hebben ze voor jou de beste gehoorbeschermers, die je ook op maat kunt laten

maken. Ook leveren zij de be­ kende Pluggerz, de universele ge­ hoorbeschermers. Je kunt een afspraak maken voor een gratis hoortest of een vrij­ blijvend adviesgesprek. Ekelhoff Hoor­ toestellen is één van de weinige audiciens in Nederland die gespecialiseerd zijn in onzichtbare in-het-oor toestellen. Met recht Eindhovens BESTE!

Ekelhoff Hoortoestellen & Optiek Pastoor Harkxplein 2 Eindhoven (bij de St. Joriskerk) T 040 211 1546 Ekelhoff Hoortoestellen & Optiek info@ekelhoff.nl www.ekelhoff.nl


licht

Beddenzaak

Deskundig advies, persoonlijke aandacht en goede service, dat is Goed Slapen Eindhoven! Goed Slapen heeft een ruim assortiment aan box­ springs, matrassen, dekbedden, kussens, latten­ bo­ dems, (comfort)ledikanten, kindermatrassen, bed­ tex­ tiel, nachtkastjes en linnenkasten tegen goede prijzen. Ook als je nek- of rugklachten hebt kun je hier terecht; fysiotherapeuten en artsen verwijzen vaak hun cliënten naar Goed Slapen om het juiste matras te vinden. Voor elke klant wordt ruim de tijd genomen en is er een advies op maat. Eerlijk en betrouwbaar zijn vinden Wim en Wies het allerbelangrijkste. De service van Goed Slapen is uitstekend: producten kunnen worden bezorgd tot in de slaapkamer en ook montage is mogelijk. Met ruim 20 jaar ervaring weten Wim en Wies iedereen een goede nachtrust te bezorgen: “Wij zorgen ervoor dat iedereen goed slaapt!” Voor het tweede jaar op een rij is Goed Slapen daarom Eindhovens BESTE beddenzaak. Je bent van harte welkom in de winkel, de koffie staat hier altijd klaar!

Goed Slapen Eindhoven Leenderweg 171 | Eindhoven T 040 213 4526 www.goedslapeneindhoven.nl

43


44

licht

Buurtcafé

Acupunctuur

Café De Tempelier is het gezelligste buurtcafé in Eindhoven. Je kunt hier terecht om een drankje te doen en ondertussen te luisteren/kijken naar live muziek of live voet­ bal op groot scherm! Café De Tempelier is de hele week open vanaf 12 uur, behalve op maan­dag. Kom langs om gezellig te darten en te biljarten met je vrienden. 11 november is de heropening met diverse artiesten!!

Bij Zen Zijn Wij kun je terecht voor acupunctuur, voedingsadvies en mas­ sage. Acupunctuur helpt ver­ sto­­ringen in de energie­huis­hou­ding door blokkades in de energie­banen op te heffen met behulp van dunne naalden. Acupunctuur helpt je bij slapeloosheid, hoofdpijn, depressiviteit en veel meer. Nienke heeft een diploma klassieke acupunctuur en kan jou dus heel goed helpen met je klachten. Zen Zijn Wij is welverdiend uitgeroepen tot Eindhovens BESTE!

Café De Tempelier Antwerpenlaan 20 | Eindhoven T 06 2956 1544 Café De Tempelier

Zen Zijn Wij Mathijsenlaan 37a | Eindhoven Heezerweg 307 | Eindhoven T 06 8353 3233 info@zenzijnwij.nl www.zenzijnzij.nl Zen Zijn Wij acupunctuur voedingsadvies massage

Centrum voor sport en wellness Het Sports centre NH Koningshof heeft niet alleen de luxe van een health centre maar ook het gemoedelijke, persoonlijke contact van een sportschool. Niet voor niets dus dat het Sports centre NH Koningshof is uitgeroepen tot de beste van regio Eindhoven. Dat heeft het te danken aan de volledig ingerichte fitness, grote sporthal, squashbanen en de verzorgde groepslessen. Ook sauna’s, zonnebanken en het verwarmde zwembad! Voor lezers van LICHT op Eindhoven heeft het Sports centre een speciale actie: Noteer bij inschrijving de code “LICHT-KONINGSHOF” en ontvang 50% korting op uw eerste maand sporten. SportsCentre NH Koningshof Locht 117, 5504 RM Veldhoven T 040 2581 970 www.sportscentre-nhkoningshof.nl


licht

45

Golfbaan Haviksoord is een prachtig gelegen golfbaan in de bossen bij Leende. De kwaliteit van de greens is uitstekend en biedt uitdaging aan zowel de gemiddelde als de geoefende speler. De golfbaan is 58 hectare groot en heeft 18 holes. Hier kom je golven voor je plezier! Het gezellige clubhuis geeft je een thuisgevoel en je kunt er gezellig borrelen en een hapje bestellen. Bij mooi weer is het heerlijk vertoeven op het grote terras. Je kunt komen golven wanneer je maar wilt, want de golfclub kent geen starttijden voor leden. Natuurlijk ben je bij Haviksoord Golf Club ook

van harte welkom als gastspeler, dan moet je wel even reserveren. Golfers van alle rangen en standen en van alle niveaus, iedereen voelt zich hier thuis. Haviksoord is toegankelijk, gezellig en heeft greens van uitstekende kwaliteit. Niet voor niets dus de BESTE Golfbaan!

Haviksoord Golf Club Maarheezerweg Noord 11 | Leende T 040 2061 818 www.haviksoord.nl


46

licht

Makelaarskantoor Alberti is een garantiemakelaar. Dat betekent dat de klant op nummer één staat. Daarnaast bieden ze ook altijd garantie. Dit zorgt ervoor dat woningen bij Alberti sneller verkocht worden, voor een hogere opbrengst. In 42 jaar tijd heeft Alberti zich niet alleen weten te ontpoppen tot een van de grootste makelaarskantoren van regio Eindhoven. Ze hebben ook een enorm klantenbestand weten op te bouwen, waar zowel koper als verkoper van kunnen profiteren! Het succes is volgens Christian Illegems, woordvoerder van Alberti te danken aan het feit dat Alberti altijd gebruik maakt van de mo­

dernste methodes. “Wij zijn geen trendvolger, maar een trend­setter!” Zo maakt Alberti altijd gebruik van een professioneel fotobureau met verstand van de nieuwste technologie.

Alberti Garantiemakelaars Strijpsestraat 52 | Eindhoven T 040 2957 957 www.alberti.nl

Permanente make-up Pure Beautycenter is gespecialiseerd in het zetten van een natuurlijke vorm van permanente make-up. Microblading biedt de perfecte oplossing in een handomdraai. Een snelle en efficiënte applicatie waar­ bij pigmenten manueel, niet machinaal, wor­den ingekrast in de huid. De microbladingtechniek geeft een wenkbrauw weer, niet van echt te onderscheiden. De pigmenten zijn zorg­ vuldig samengesteld en bootsen de na­tuur­lijke wenkbrauwkleuren na. Voordelen van microblading: • Natuurlijk effect • Snelle genezing • Kleine investering Voor de microblading behandeling krijg je een uit­ gebreide intake. Maak nu een afspraak bij de BESTE!

Pure Beautycenter Vestdijk 131 | Eindhoven T 040 2029 998 www.purebeautycenter.nl


licht

Keukens Superkeukens staat voor topkwaliteit keukens tegen de beste prijs. Je kunt hier kiezen uit een uitgebreide collectie keukens en zelf je droomkeuken samenstellen. In de showroom van Superkeukens in Eindhoven staan 47 keukenopstellingen, dus ook als je nog niet

47

precies weet wat je wilt kun je hier genoeg inspiratie opdoen. Er is een keuken voor iedere interieurstijl en ieder budget. Bij Superkeukens staat de klant centraal; wat je wensen ook zijn, er wordt alles aan gedaan om deze waar te maken. Wil je persoonlijk advies of begeleiding? Het vakkundige personeel staat voor je klaar. Superkeukens maakt een mooie 3d-tekening voor je, zodat je direct een mooi beeld hebt van je nieuwe keuken! Superkeukens staat garant voor een uitstekende service. Voor de BESTE keukens van Eindhoven ga je naar Superkeukens!

Tenierslaan 9 | Eindhoven T 040 767 6010 eindhoven@superkeukens.nl www.superkeukens.nl/winkels/eindhoven


48

licht

20 min. zonnen, zonder afspraak vanaf 7,50!

Damesmode by:

Al 26 jaar is Depeche een begrip in Eindhoven. Dankzij de uitgebreide collectie aan jeans, leren jacks, winterjassen, sweats en vrouwelijke tops en jurkjes kun je hier uren shoppen en is er voor elke gelegenheid wel een mooie outfit. Wekelijks zijn er nieuwe leveringen van merken als Fabienne Chapot, Levis, Diesel, Lois, Denham, Ame­ rican Vintage, Bella Dahl, Sessun, Catarina Martin, Goose Craft, Arma Leder, Calvin Klein en French Dis­order. Wat is schoonheid? De koffie staat altijd klaar in deze gezellige winkel! Durf jij jezelf helemaal te laten zien? Ontdek je innerlijke schoonheid in een 5 uur durende innerbeautyout-sessie. Dit doe ik door jouw make-up en hairstyling volledig aan te passen naar wie jij op dit moment wilt zijn. Samen gaan we kijken hoe jij nog meer jezelf kan zijn en dat ook kan gaan uitstralen. Depeche Het eindresultaat wordt vereeuwigd in een mooie foto.

Winkelcentrum Woensel 84h | Eindhoven 040 2483653

Hooghuisstraat 11 | Eindhoven Jedidjah Kuijten, professioneel visagiste T 040 2366 737 ilovedepeche innerbeautyout.nl Sectie-C unit 14-20 www.depecheshop.com Daalakkersweg 2 Eindhoven

info@innerbeautyout.nl

2017-11_LichtOpEindhoven.indd 1

25-04-17 15:45

Mannenmode Al ruim 65 jaar weet een trouwe en telkens grotere groep klanten een van de 35 winkels van Van Dal Mannenmode te vinden. De nadruk ligt bij Van Dal op casual en vrijetijdskleding. Uiteraard ben je hier dankzij de goede service

en vakkundige verkopers ook op de juiste plek voor een mooi kostuum of een goed passend colbert. Daarnaast biedt Van Dal Mannenmode de keuze uit een ruim assortiment accessoires. Breng regelmatig een bezoek

aan de winkel of sinds kort ook de webshop. Vanwege de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding slaag je nergens beter dan bij Van Dal Mannenmode! Een begrip in Eindhoven voor de Man Op Z’n Best!

Van Dal Mannenmode Aalsterweg 34 | Eindhoven T 040 211 1404 www.vdal.nl


licht

49

ICT Consultancy Bedrijf Met slimme IT-oplossingen optimaliseert QNH Consulting de informatievoorziening én prestaties van organisaties. Een van de speerpunten van QNH is Business Ana­ ly­ tics: het verbeteren van bedrijfsprestaties door gro­ te hoeveelheden data slim te analyseren. Zo is het mogelijk om onder andere klantgedrag te voor­spellen. Daarnaast houdt QNH zich bezig met thema’s als Cloud, Digital Experience en Collaboration Solutions. Hierbij bewegen zij voortdurend mee met de marktontwikkelingen. Kernwaarden van QNH zijn professionaliteit, be­vlo­ genheid en samenwerken. Met klanten, partners en collega’s wordt gewerkt aan de beste IT-oplossing door mensen en processen te verbinden met bestaande en de nieuwste technologieën. De be­ vlogen IT professionals van QNH zetten graag hun tanden in complexe vraagstukken en werken onder andere voor sectoren als finance, telecom, overheid en retail. En met succes! Het is dan ook niet voor niks

dat zij een aantal jaar op rij door Computable worden genomineerd voor ‘ICT-dienstverlener van het jaar’! QNH Consulting bevindt zich (naast de vestigingen in Groningen, Amsterdam, Maastricht en Hasselt in België) op de High Tech Campus, dé place to be als het gaat om innovatie en IT.

QNH Consulting Zuid High Tech Campus 32 | Eindhoven T 040 230 56 24 qnhzuid@qnh.nl www.qnh.eu


50

licht

IJssalon Het heerlijke Italiaanse ijs van IJssalon Verona is zeer geliefd bij de Eindhovenaren. Sterker nog, na veertig jaar is IJssalon Verona haast niet meer weg te denken uit onze stad. Jan leerde alle kneepjes van het vak van de vorige Italiaanse eigenaar. Vervolgens nam hij zeven jaar geleden samen met zijn vrouw Betty de ijssalon over. Samen hebben ze IJssalon Verona weer laten uitgroeien tot Eindhovens beste ijssalon!

Bij IJssalon Verona ben je ook van harte welkom ons een kopje koffie te komen drinken. Zelfs met een stukje gebak of een lekker broodje voor de lunch. Rond carnaval worden de ijsbakken weer gevuld, tot dan! IJssalon Verona Kruisstraat 106A | Eindhoven T 040 245 22 03

Hair en Make-up salon Goed knippen kunnen meer kappers. Wat niet iedereen kan, is zien hoe je het haar van een vrouw of man zo kunt knippen en kleuren dat het bij haar of zijn uitstraling en persoonlijkheid past. En dat kunnen de stylisten bij Rob Peetoom als de beste! Zij geven je advies en nemen de tijd om te kijken wat past bij jou en jouw haartype. Haar en make-up bepalen samen je uitstraling. Daarom biedt Rob Peetoom Eindhoven ook make-up en brow treatments om jouw look compleet te maken.

Rob Peetoom haalt het mooiste uit jezelf! Rob Peetoom Hair + Make-up salon Eindhoven Lichttoren 2 | Eindhoven T 040 296 2748 eindhoven@robpeetoom.nl www.robpeetoom.nl


licht

51

Bruidsmode Mariage Bruidsmode – Prachtige bruidsmode van topmerken Op een steenworp afstand van station Geldrop, en met gratis parkeergelegenheid, bevindt zich sinds 1993 de beste bruidsmodezaak van Eindhoven en verre omstreken. In dit monumentale pand, met een vooringang voor de toekomstige bruid en een zijingang voor haar bruidegom, ben je aan het juiste adres voor prachtige, betaalbare bruidsmode voor hem en haar!

model dat geen andere bruid ooit heeft gedragen. Met een fantastische jurk en een strak pak ben je er natuurlijk nog niet. Daarom kun je in de winkel gelijk de bijbehorende sieraden, lingerie, sluiers, tasjes en schoenen uitkiezen. Neem snel een keer een kijkje en pas deze geweldige bruidsjurken. Tijdens deze passessie word je samen met je gezelschap heerlijk in de watten gelegd!

Uiteraard draait het bij een bruiloft vooral om de bruid. De kleding van de bruidegom en bruidsmeisjes en –jonkers wordt op haar jurk afgestemd. Ook de vrienden, vriendinnen en familie van het bruidspaar zullen gegarandeerd slagen te midden van de pakken, gala- en cocktailjurken. Naast alle bekende merken heeft Mariage Bruidsmode ook een Outlet Store.

Houd zeker ook de website in de gaten want Mariage Bruidsmode organiseert regelmatig bruids­ modeshows. Je bent natuurlijk altijd welkom maar het is verstandig om een afspraak te maken. Wees er snel bij want momenteel ontvang je € 100,retour op je bruidsjurk!

En mocht je echt niet dé droomjurk vinden? Geen nood, Mariage Bruidsmode heeft in de zaak een eigen ontwerpstudio waar ze in overleg met jou er zorg voor dragen dat die geweldige jurk alsnog gemaakt wordt. Dan heb je niet alleen jouw ideale jurk maar ook een

Mariage Bruidsmode Parallelweg 26E | Geldrop T 040 286 91 65 info@mariagebruidsmode.nl www.mariagebruidsmode.nl


52

licht

Voedingscoach Voor een gezond en fit leven ben je bij Nanna van den Nieuwendijk en haar team aan het juiste adres! Afvallen kun je op een gezonde manier doen en dat doe je dan ook zeker met de FOOD&YOU-methode. Verminder je klachten door op een normale en gezonde manier te eten. Je kunt bij FOOD&YOU terecht in Son en Breugel, Eindhoven, Mierlo en Helmond. Voor persoonlijk advies kun je altijd contact opnemen met Nanna. FOOD&YOU nanna@foodandyou.nl T 0499 760 765 www.foodandyou.nl

Verkeers school LEEUW opleidingen behoort tot de grotere verkeers­ scholen in Nederland. Niet voor niets kiezen ieder jaar duizenden mensen voor LEEUW opleidingen om hun rijbewijs te halen.

Wij onderscheiden onszelf al meer dan 55 jaar volgens deze vijf gouden regels: - Lestijd is lestijd: 60 minuten is 60 minuten rijden, geen randzaken, er wordt gelest. - Altijd dezelfde en beste instructeur: onze instructeurs zijn CBR erkend. - Afspraak is afspraak: Wij komen op tijd en handelen alles netjes af. - Echt klaar voor het examen. Er wordt gelest volgens de RIS methode (Rijopleiding In Stappen). Resultaat: LEEUW opleidingen • Fors hoger slagingspercentage Avignonlaan 9 B | Eindhoven • Hoge kwaliteit van de rijopleiding www.leeuw-verkeer.nl • Stap-voor-stap aanpak • Betere voorbereiding - Altijd veilig: Al onze instructeurs hebben een Verklaring Omtrent Gedrag.


licht

53

Evenementenorganisatie & Partyservice Habets Event Support / 123Feestverhuur biedt hét totaalpakket voor feesten, partijen en evenementen allen onder één dak! Of het nu gaat om een (bedrijfs-)feest, groots evenement, een beurs(-stand) of bijvoorbeeld een bruiloft, je kunt het zo gek niet bedenken of Habets Event Support regelt het! Alle ingrediënten voor iedere gelegenheid en dat alles uit eigen voorraad! Dus geen geregel met diverse partijen, geen zorgen om bijvoorbeeld de dj en geen beslommeringen door alle verschillende leveranciers! Omdat Habets Event Support alle materialen in eigen huis heeft voor jouw evenement, klein of groot, hoef jij je enkel te focussen op het resultaat. Je wordt compleet ontzorgt en door de korte lijntjes hou je het overzicht! Dus wat overblijft is enkel nog genieten! Habets Event Support levert het totaalpakket uit eigen voorraad en dat maakt het bedrijf uniek! Jij legt je wensen op tafel bij een van de Eventmanagers en zij regelen de rest. Hierdoor heb je één aanspreekpunt en zijn de lijntjes dus kort en dat is belangrijk! Je krijgt al snel een “klik” en dat wekt natuurlijk vertrouwen! De medewerkers van Habets Event Support zijn van alle markten thuis, waardoor er een team klaarstaat om jouw feest of event in goede banen te leiden. Iedere klant is uniek! Of het nu gaat om horeca-gerelateerde aspecten zoals barmaterialen, keukenmaterialen, meubilair, glaswerk, serviesgoed of je wenst tenten, overkappingen, (noodstroom-) voor­zie­ningen, licht- en geluidsapparatuur, door de uitgebreide diversiteit in de voorraad hebben ze bij Habets Event Support op iedere vraag een passend antwoord!

Op onderstaande websites vind je een duidelijk overzicht van de geboden producten en diensten: www.habets-event-support.nl www.123feestverhuur.nl Houd voor de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen ook de facebookpagina in de gaten: 123feestverhuur.habetseventsupport Voor de BESTE Evenementen­ organisatie & Partyservice ben je bij Habets Event Support / 123­ Feestverhuur dus aan het juiste adres!

Habets Event Support / 123Feestverhuur Petunialaan 4a | Aalst-Waalre T 040 222 35 00 info@habets-event-support.nl info@123feestverhuur.nl


54

licht

Goudsmid Oude sieraden worden omge­smol­ ten en vermaakt tot iets nieuws, zodat de emotionele waarde be­ houden blijft. Omdat alles precies naar wens van de klant worden gemaakt is het juist heel speciaal. Elke sieraad is uniek! Als je de winkel binnenloopt valt de creativiteit van Remy duidelijk op. Uit verschillende materialen kan hij een prachtig voorwerp ont­ werpen. Op ambachtelijke wijze ontwerpt Remy van Ulden de mooiste sie­ raden en siervoorwerpen. Voor re­la­ tie­geschenken en bedrijfslogos weet Remy altijd raad. In overleg worden de mooiste trouwringen gecreëerd.

Remy van Ulden is uitgeroepen tot de BESTE goudsmid door zijn spectaculaire sieraden en siervoorwerpen! Kom gauw een kijkje nemen in de winkel.

Grillrestaurant The best steak in town. Die vind je bij Smeagol aan de Kerkstraat. Dit subliem malse vlees is afkomstig van runderen die leven en grazen op de Argentijnse pampa’s en wordt zes weken op de juiste temperatuur gerijpt om vervolgens door de grillspecialisten van Smeagol te worden bereid. Naast supersteaks serveert Smeagol ook heerlijke Argentijnse spe­ cialiteiten, vegetarische gerechten, pasta’s en salades. Een uitgebreide kaart met voor ieder wat wils. In de lente- en zomermaanden kun je buiten dineren op het sfeervolle terras in de altijd bruisende Kerkstraat, hartje Eindhoven. De keuken van Smeagol is zeven dagen per week geopend van 17.00 tot 23.00 uur. Tot ziens bij Smeagol! Grillrestaurant Smeagol Kerkstraat 10 | Eindhoven T 040 737 0298 info@smeagol.nl www.smeagol.nl

Remy van Ulden Heggestraat 5 | Geldrop T 040 2861 539 Info@remyvanulden.nl www.remyvanulden.nl


licht

55

Afslankstudio

Virginia van der Made, Meerhoven

In Shape begeleidt al 11 jaar succesvol vrouwen naar hun streefgewicht. Dat In Shape een succes is, blijkt niet alleen uit de resultaten in gewicht. Met drie vestigingen in Eindhoven is er altijd een In Shape bij jou in de buurt!

Anja van Dinter, Centrum

Rachel Hulshof, Blixembosch

“Get in shape, stay in shape” doelgericht afvallen en plaatselijke figuurcorrectie mogelijk maken.

Voeding In Shape Afslankstudio biedt een totaalpakket aan van beweging, voeding en begeleiding speciaal voor vrouwen. Zo kun je op een snelle en gezonde manier afvallen.

Bij In Shape ontdek je dat diëten of gezond eten niet saai of moeilijk hoeft te zijn. Ze hebben voor ieder wat wils; van gewoon eten tot maaltijdvervangers.

Plaatselijk afslanken

Persoonlijke begeleiding

In Shape maakt gebruik van warmte-en vacuüm-cabines die

De begeleiding van de afslanken voedingscoach is persoonlijk

en intensief. ‘Afvallen doen we samen’ is het motto van In Shape, dus je staat er niet alleen voor. Ze werken in een klein team en er hangt een gemoedelijke sfeer in de studio.

Gratis intakegesprek Benieuwd wat In Shape voor jou kan betekenen? Het intakegesprek is gratis en vrijblijvend. Maak dus snel een afspraak bij Eindhovens BESTE Afslankstudio!

In Shape Afslankstudio Ouverture 87 | Blixembosch | Eindhoven | T 040 2486 809 Meerwater 10 | Meerhoven | Eindhoven | T 040 3680 308 Engelsbergenstraat 8 | Centrum | Eindhoven | T 040 8796 301 www.inshape-afslankstudio.nl


56

licht

Hamburgers Om de beste hamburger van Eindhoven te proeven moet je een bezoekje brengen aan Latinos. Kwali­teits­ vlees geheel bereid op Zuid-Amerikaanse wijze en 100 procent halal. Ook de hotwings, salades, milkshakes en verschillende soorten ijs van Latinos zijn uitstekend. Voor ieder wat wils dus. Alles wordt pas bereid nadat jij je bestelling hebt geplaatst. Zo ben je verzekerd van de allerverste producten! Het hele team van Latinos is erg blij dat Latinos wederom is verkozen tot beste burgerrestaurant van Eindhoven. Ze nodigen je uit om de voortreffelijke burgers te proeven in het centrum van Eindhoven. Latinos Burger Hermanus Boexstraat 26, Eindhoven T 040 202 5687 www.latinosburger.nl

Dierenarts

DierenDokters Kalmoesplein is dit jaar voor de 3e achtereenvolgende keer uitgeroepen tot Eindhovens beste dierenarts! Dit hebben zij te danken aan een professioneel team en de veelzijdigheid die zij te bieden hebben aan hun patiënten. Met groot hart voor huisdier en baasje onderzoeken en behandelen zij jouw geliefde huisdier. Je kunt bij DierenDokters Kalmoesplein voor alle huis­ dierzaken terecht zoals vaccinaties, operaties en aanvullend onderzoek voor jouw huisdier. Daar­ naast hebben zij zich toegelegd op de volgende vakgebieden; huidproblemen, tandheelkunde en be­ handeling van konijnen en knaagdieren. Ben je het trotse baasje van een nieuwe pup of kitten? Je bent van harte welkom voor een gratis puppy/ kittenconsult bij de assistente om van jouw nieuwe vriendje een vriend voor het leven te maken. DierenDokters Kalmoesplein Kalmoesplein 10 | Eindhoven T 040-2126126


licht

Beveiliging Licht op Eindhoven feliciteert Ferrie en Dave van FeDa Security Solutions met hun derde titel “Beste Evenementenbeveiligingsbedrijf” van de regio Eindhoven. Inmiddels is de dienstverlening meer omvattend dan enkel het beveiligen van evenementen, wat niet onopgemerkt is gebleven en daarom zijn we verheugd dat we aanvullend op deze titel nu ook het predicaat “Beste Beveiligingsbedrijf” van de regio te mogen toekennen. Toen wij onaangekondigd het kantoor van FeDa binnenvielen, drong het nog niet direct tot de directie door. Ze waren blij verrast dat voor het derde opeenvolgende jaar, deze titel werd uitgereikt en dat veel mensen hun al die tijd al een warm hart toe dragen. De persoonlijke, betrouwbare en transparante benadering en werkwijze van dit bedrijf, ligt dan ook ten grondslag aan deze bekroning op hun werk. In het gesprek met Ferrie en Dave werd er gesproken over de uitbreiding van de dienstverlening in de afgelopen twee jaar. “De beveiligingsbranche is nog altijd groeiende, met name door de huidige ontwikkelingen aangaande toenemende veiligheidsrisico’s. Veiligheid is niet zomaar een product of onderwerp, maar een werkelijke beleving.

"Omdat beveiliging iets persoonlijks is" Door onze dienstverlening verder uit te breiden, kunnen wij nog beter inspelen op de behoeften van onze opdrachtgevers”; aldus Ferrie. “Wij ontzorgen onze klanten met het opstellen van diverse soorten veiligheidsplannen en hebben ons verder gespecialiseerd in het be­ veiligen van gebouwen en eigendommen. Door het toepassen van adequate beveiliging, zijn wij een vooruitstrevende speler op de markt geworden, waarbij we onze kernwaarden niet uit het oog zijn verloren. Het is goed om te merken dat onze vergaande inspanningen breed gewaardeerd worden, wat ons energie voor de toekomst geeft”; aldus Dave. Na een leuk gesprek en gastvrij ontvangst feliciteerden wij de beide heren met hun trofee en wensen wij ze veilige zaken toe!

FeDa Security Solutions Dragonder 49i, Valkenswaard T 040 298 8985 info@fedasecuritysolutions.nl www.fedasecuritysolutions.nl

57


58

licht

Herstelhotel

Glorieuxpark is uitgeroepen tot Eindhovens beste her­stel­hotel. Wij spraken met de directrice Ingemar Lubbers. Wat wordt er door Glorieuxpark geleverd aan zorg­activiteiten? Vanuit onze Christelijke achtergrond bieden we steeds meer ruimte voor andere overtuigingen en leefstijlen op ons park. Glorieuxpark levert zorg aan de kleinschalige groepen. Zo bieden wij herstelzorg voor mensen met een lichamelijke aandoening of beginnende dementie zonder dwaalgedrag. Verder bieden wij kleinschalig wonen voor verschillende leefstijlgroepen, namelijk de religieuzen, antroposofen en Indische Nederlanders.

Glorieuxpark biedt veel kleine zorgactiviteiten in een groot park van 12 hectare. Wij willen graag vasthouden aan het dorpidee, waarbij iedereen elkaar kent. Hoe organiseren jullie die zorg? Met ons eigen personeel. Maar als wij niet de juiste expertises hebben zoeken wij een goede samenwerkingspartner. Glorieuxpark Geldropseweg 170 | Eindhoven 040 294 7500 www.glorieuxpark.nl

Hypotheek advies

De Hypotheekshop is onafhankelijk en kan de beste hypotheek aanbieden. De ervaren hypotheekadviseurs kijken daarom verder dan alleen een gunstige rente. Zo zijn jouw persoonlijke situatie en wensen minstens zo belangrijk om rekening mee te houden, juist voor de langere termijn. Loop gerust eens binnen voor een vrijblijvend en gratis gesprek. Want met een

hypotheekadvies van De Hypotheekshop EindhovenWest, weet je zeker dat je straks thuiskomt met een hypotheek die volledig bij je past! De Hypotheekshop Noord-Brabantlaan 152 | Eindhoven www.hypotheekshop.nl/eindhovenwest


licht

59

(Sport)Podotherapie Sinds 2002 wordt in de drie podothera­peu­ tische praktijken van 3D Voetcentrum Nederland te Eindhoven gewerkt met de 3-dimensionale CAD-CAM-apparatuur. Hierdoor kunnen opti­male (sport)zolen gemaakt worden qua pasvorm voorzien van corrigerende elementen waarbij de (sport)zolen zo dun als mogelijk computergestuurd gefreesd kunnen worden terwijl de functionaliteit blijft behouden.

De klachten die een (sport) podotherapeut kan behandelen kunnen divers zijn en hebben geenszins alleen betrekking tot de voeten. Ook kan het zijn dat klachten aan enkel, knie, heup en/ of rug voortkomen uit het minder goed functioneren dan wel stand van de voeten. Aan de hand van een volledig intakegesprek en een uitgebreid onderzoek worden alle relevante zaken bekeken die mee zouden kunnen spelen in de klacht(en) en worden de mogelijk onderliggende ver­ ban­ den binnen de keten van het

“Optimaal voetwerk middels 3D CADCAM-techniek” lichaam hierbij afgewogen. De (sport)­ podotherapeut kan dan beslissen welke vorm van therapie is vereist. Dit is veelal in de vorm van podotherapeutische (sport) zolen dan wel siliconen ortheses. De patiënt krijgt mondeling en visueel uitgelegd wat de oorzaak van de klacht is en op welke wijze de oorzaak aangepakt zal worden. Alle aangemeten podothera­ peu­ tische (sport)zolen worden in ei­ gen productie in de 3D-VCN-

werkplaats vervaardigd. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de omstandigheden waarin deze gedragen zullen worden, van normaal schoeisel, werk- of wandelschoeisel, afgestemd op de diverse sportschoenen et cetera. Tevens is er de mogelijkheid uw zooltherapie te laten integreren in speciale slippers, sandalen en/of huisschoenen. Indien me een aanvullende zorg­ verzekering heeft zal er veelal een gedeeltelijke dan wel gehele vergoeding plaatsvinden zonder aftrek van het Eigen Risico. De aanpak van 3D-VCN is be­ halve zeer nauwkeurig ook heel patiënt­vrien­delijk. Daarom zijn zij Eind­ hovens BESTE (Sport) Podo­­the­rapie!

3D Voetcentrum Nederland (Sport) Podotherapie Eindhoven Podotherapie Vredesplein Podotherapie Stratum GHC Airborne GHC Vredesplein bij fysiotherapie Britstra Airbornelaan 140 van Speijkstraat 50 Gladiolusstraat 20 Meer info zie www.3d-vcn.nl of maak telefonisch een afspraak 040 - 290 30 36


60

licht

Bezorgrestaurant Dit jaar is Taco Mundo Eindhoven betiteld als beste bezorgrestaurant van Eindhoven. De ondernemers, Rob Wolda en Melissa Hopman hebben een grote passie voor de Mexicaanse keuken en bezorgen samen het team van Taco Mundo Eindhoven vers-gemaakte Mexicaanse ge­ rechten bij de mensen thuis. De Mexicaanse keuken is verassend, kleurrijk en bestaat grotendeels uit frisse gerechten zoals de verse Salsa Mexicana van Taco Mundo! “Er komt veel bij kijken om onze gerechten lekker en vers bij de klanten thuis te leveren. Al onze gerechten worden bereid op het

moment dat de bestelling bin­ nen­ komt, dus het voelt enorm goed om dit jaar te zijn verkozen tot beste bezorgrestaurant van Eindhoven!” Op www.TacoMundo.com kun je zeven dagen per week fresh made mex bestellen!

Bakkerij Bakkerij Bekkers is uitgeroepen tot Eindhovens beste bakker! In zo’n 80 jaar tijd is Bakkerij Bekkers uitgegroeid tot de grote favoriet van de Eindhovenaren. Ze openden dan ook pasgeleden het 3e filiaal op de Ardèchelaan in Eindhoven. De broden, desembroden, gebakjes, taarten en vlaaien worden met passie gebakken in de eigen bakkerij. Ook voor dieet producten als gluten- en lactosevrij, koolhydratenarm bent u bij ons op het juiste adres.

Bakkerij Bekkers (filiaal en bezorgingen) St. Trudoplein 2 | Eindhoven www.bakkerijbekkerseindhoven.nl

’t is moeilijk bescheiden te blijven... maar we zijn wel heel blij dat we uitgeroepen zijn tot beste bakker van Eindhoven. En dat willen we u graag laten proeven.

met deze bon

kkerij b ba e

ers kk

Bakkerij Bekkers Ouverture 222 | Eindhoven Ardèchelaan 11 | Eindhoven www.bakkerijbekkers.nl

Taco Mundo Aalsterweg 18 | Eindhoven www.tacomundo.com

www.bakkerijbekkers.nl

4 voor

5,-

alleen in onze winkel aan het Trudoplein 2 in Eindhoven


licht

Foto: Patrick Meis

Nail Spa

Nail Spa

Gelamour is een unieke Nail Spa op een schitterende locatie in hartje centrum. Hier kun je terecht voor geweldige Spa manicure- en pedicurebehandelingen, nagelverlenging of Gel Polish door de Gelamour-specialisten. De speciale Gelamour Gel Polish is een speciale lak die niet schadelijk is voor de natuurlijke nagel. Bovendien blijft deze wekenlang prachtig zonder scheuren, loslaten, verkleuren of dof worden. Je kunt kiezen uit meer dan 100 kleuren! Ook heeft Gelamour een eigen lijn verzorgings­pro­ ducten met heerlijke Spa-geuren als Morning Dew of Floral Fields. Bij Gelamour is elke behandeling een feestje! In de moderne en sfeervolle salon in de Eindhovense Lichttoren word je volledig in de watten gelegd. Slechts een paar maanden na de opening weten nu al vele klanten hun weg te vinden naar Gelamour. Een aanwinst voor de stad en met recht de Eindhovens BESTE Nail Spa!

Gelamour Nail Spa Clausplein 2 | Eindhoven T 040 2095 000 nailspa@gelamour.com www.gelamour.com

61


62

licht

Relatietherapie Veel mensen, of beter gezegd stellen, wachten te lang voordat ze aan relatietherapie beginnen. Liz Schouten, die naast relatietherapie ook individuele therapie (coaching/begeleiding) geeft, helpt jullie in een blok van acht sessies van anderhalf uur de onderlinge communicatie te verbeteren. Want communicatie is verbinding. Mocht je partner niet open staan voor relatietherapie dan is het mogelijk in je eentje te komen. De groei die jij dan doormaakt kan waarachtig je partner inspireren hetzelfde te doen! Liz Schouten werkt vanuit een holistische zienswijze. “Ons lichaam, onze geest (verstand) en onze ziel (dat wat wij meer ‘zijn’ en ons ‘bezieling’ geeft) zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en hebben dan ook altijd invloed op elkaar. Wanneer hierin geen balans is en we tijdens ons leven het een ‘verwaarlozen’, dan kan het ziektesymptomen geven bij het ander.” Relatietherapie Liz Schouten Brabantring 35 | Nuenen T 06 3482 7955 info@lizschouten.nl www.lizschouten.nl

Erotische webshop Voor veel mensen is het een taboe om een erotische winkel binnen te stappen, ze vinden het gênant of ze zijn bang om herkend te worden. Vandaar dat Wendy’s Erotiek is opgestart, een webshop vol erotische producten. Online bestellen kan namelijk zonder schaamte en ook nog eens 24 uur per dag, 7 dagen per week. Bij Wendy’s Erotiek staan discretie en privacy op nummer één. Daarnaast vinden ze de leveringstijden ook erg belangrijk. Want als je iets koopt wil je dat natuurlijk snel in huis hebben. Daarom is het bij Wendy’s Erotiek: voor 21.00u besteld, binnen 24 uur in een anonieme verpakking bij je thuis bezorgd! De bestelling kun je volgen door middel van een Track and Trace code. Wendy’s Erotiek www.wendys-erotiek.nl


licht

63

Anti-Aging Salon Puur Huid is dé schoonheidssalon van Eindhoven, gespecialiseerd in natuurlijke huidverjonging. Zonder botox of fillers een stralende en jonge huid! Puur Huid bestaat 17 jaar en werkt met de nieuwste, meest innovatieve technieken voor natuurlijke huidverjonging en huidverbetering. Een uniek concept met direct resultaat. Een facelift zonder operatie met een verbazingwekkend resultaat. Voor veel mensen wordt een droom werkelijkheid: een natuurlijke huidverjonging zonder cosmetische ingrepen of fillers. Waar de door­ snee schoonheidssalon ophoudt bij verzorging van de huid gaat schoonheidssalon Puur Huid verder.

Een brug tussen de schoonheidssalon en de kliniek Zo noemt eigenaresse Lillian Nelissen het unieke concept. Zij vult het gat op tussen de gewone schoonheidssalon en de kliniek en vervult daarmee een lang gekoesterde wens van veel vrouwen: een jonger en stralender uiterlijk zonder cosmetische ingrepen en fillers zoals botox. “Een reguliere schoonheidssalon beperkt zich alleen tot basis gezichtsbehandelingen, maar geeft in de meeste gevallen niet het gewenste resultaat. De stap naar een kliniek durven veel vrouwen vervolgens niet te zetten”. Of je nu

je huid strakker wilt, rimpels wilt verminderen of je huid verbeteren, het is allemaal mogelijk! De specialisten van Puur Huid adviseren je graag welke be­han­ deling het beste past bij jouw wensen! Puur Huid haalt het BESTE uit jou en is daarom de BESTE Anti-Aging Salon! Puur Huid Breitnerstraat 2a | Eindhoven T 040 2810 404 info@puurhuid.nl www.puurhuid.nl


64

licht

Speelgoedwinkel De Gestelse Bazar is al bijna 90 jaar een begrip in Eindhoven en omgeving en naast de gezelligste speelgoedwinkel nu ook al voor de tweede keer de BESTE speelgoedwinkel! Je kunt hier terecht voor bekende en minder bekende merken, zoals Djeco, Haba, Sylvanian Families, Plantoys, Melissa & Doug en nog veel meer! Bouwen, spelen en leren voor kinderen van alle leeftijden. De winkel is ruim (bijna 600m2) en overzichtelijk en je kunt voor de deur gratis parkeren. Kom snel een kijkje nemen bij Eindhovens BESTE Speelgoedwinkel! Parkeren doet u GRATIS voor de deur.

Ook voor bedrijven, scholen, kinderdagverblijven, ver­enigingen en andere organisaties. De Gestelse Bazar Hoogstraat 198 | Eindhoven T 040 2518 736 www.gestelsebazar.nl www.dewinkelvansinterklaas.nl www.dewinkelvansinterklaas.be

Foodtruck Voor het derde jaar op rij is de BroodjesBus verkozen tot Eindhovens BESTE foodtruck. Volgens Peter de Bus, de trotse eigenaar van de BroodjesBus zit het succes ‘m in de goed belegde, vers gebakken broodjes voor een vriendelijk prijsje. Ook eens zo’n heerlijk broodje proberen? Op dinsdag kun je de foodtruck vinden tegenover de Primark. Vervolgens staat de BroodjesBus van woensdag tot en met vrijdag geparkeerd bij Mediamarkt Ekkersrijt. Daarnaast bevindt de Broodjesbus zich iedere zaterdag op de Woenselse Markt. Naast deze vaste standplaatsen

kan de BroodjesBus ook naar jou komen. Je kunt de foodtruck namelijk inhuren voor jouw feest, verjaardag of bruiloft. Voor meer informatie over het boeken van de BroodjesBus kun je een kijkje nemen op de website!

De BroodjesBus T 06 180 534 58 www.debroodjesbus.nl


licht

65

Webbureau Ontwerpers. Creatieve ontwikkelaars. Gebruikersgericht. Dat is Less or More in een notendop. Vanuit hun creatieve studio op Strijp-S ondersteunt Less or More nationale en internationale bedrijven met het transformeren van bedrijfsprocessen.

Less or More B.V. Torenallee 26-08 | Strijp-S Eindhoven T 040 780 56 11 info@lessormore.nl www.lessormore.nl

Met veel kennis op het gebied van User Experience, User Interfaces en web-development werkt Less or More samen met o.a. BMW Group, Decathlon, TU/e en vele andere innovatieve bedrijven. De focus ligt op online applicaties met veel gebruikers.

Deze succesvolle aanpak heeft er toe geleid dat Less or More voor de tweede maal op rij is uitgeroepen tot Eindhovens beste webbureau! Bestond het team vorig jaar nog uit 8 dames en heren, tegenwoordig is de ruimte gevuld met maar liefst 16 knappe koppen.

Less or More gelooft in samen­ werking. De inhoudelijke kennis van de opdrachtgever wordt gecombineerd met de digitale vaardigheden van Less or More en de ervaringen van de eind­ gebruiker. Deze co-creatie staat centraal in de agile processen waarmee al veel mooie resultaten zijn behaald.

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw organisatie? Less or More komt graag langs om deze met je door te nemen.


66

licht

Wijnen Advies nodig voor je wijn/spijsdiner tijdens de feestdagen of op de valreep nog eindejaarsgeschenken laten ver­ zorgen?! Laat je dan inspireren en adviseren door de twee Register Vinologen van VINIUS® Voor het 3e opeenvolgende jaar is VINIUS® uitgeroepen tot beste wijnspeciaalzaak van Eindhoven en omstreken. Bij VINIUS® gaat je wijnhart vanzelf sneller kloppen en wordt iedereen enthousiast over wijn. Marco & John

Vinius Aalsterweg 9 (gratis parkeren) | EINDHOVEN T 040 2129400 info@vinius.nl www.vinius.nl

Smartshop Al ruim twintig jaar levert SmartPlanet een zeer gevarieerd assortiment hoge kwaliteitsproducten tegen vriendelijke prijzen. De medewerkers staan bekend om hun uitstekende voorlichting, service en productkennis. Ondanks de naam is SmartPlanet niet alleen een smartshop maar ook een headshop (rokersbenodigdheden), vaposhop (verdampers voor wiet), CBDshop (olie en crèmes) en wietzadenshop (meer dan 400 soorten). De medewerkers hebben zelf veel ervaring met hun eigen producten en kunnen je op basis daarvan uitstekend adviseren. Mis je een product in het assortiment? Meld het ze en ze zullen proberen het voor je te regelen. Het lidmaatschap van de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops (VLOS) garandeert de verantwoorde verkoop en het veilige gebruik van hun producten. Zeker een bezoekje waard en iedereen boven de 18 is van harte welkom!

Smartshop SmartPlanet Eindhoven Bergstraat 31 | Eindhoven T 040 243 3564 info@smartplanet.nl www.smartshop-eindhoven.nl


licht

Uitvaartverzorging Een vertrouwd houvast bij afscheid Met meer dan 90 jaar ervaring in uitvaartverzorging kan Van der Stappen als geen ander houvast bieden bij alles wat er op nabestaanden afkomt na het overlijden van een dierbare. Een van de betrokken uitvaartverzorgers blijft de vaste contactpersoon in de dagen na het overlijden tot na de uitvaart. Hij of zij neemt alle zorg uit handen, zodat er ook tijd is om samen te zijn met familie en vrienden. Daarbij biedt de uitvaartverzorger altijd een luisterend oor en inspireert en begeleidt de nabestaanden in het vormgeven van een mooi en persoonlijk afscheid.

Wat maakt Van der Stappen anders? Van der Stappen uitvaartverzorging is al meer dan 90 jaar aanwezig in meerdere gemeenten in Zuidoost-Brabant. De uitvaartverzorgers kennen de lokale gebruiken en mogelijkheden en hebben goede contacten met de regionale crematoria en begraafplaatsen. Zij zijn zeer betrokken en hebben alle aandacht voor de persoonlijke wensen van de overledene en nabestaanden. De dienstverlening wordt door nabestaanden als 'excellent' gewaardeerd. Van der Stappen verzorgt de gehele uitvaart in eigen beheer, zonder daarbij afhankelijk te zijn van anderen. Zij vindt daarnaast duurzaamheid in de uitvaartbranche erg belangrijk en biedt diverse mogelijkheden voor een groene uitvaart.

Uitvaartwensen vastleggen voor een mooi afscheid Dankzij de betrokken uitvaartverzorgers en de vele mogelijkheden in eigen huis kan Van der Stappen een mooi, persoonlijk afscheid verzorgen, dat daarna houvast kan geven bij de verwerking van het verdriet. Van der Stappen maakt het ook mogelijk om uitvaartwensen nu al vast te leggen in een handig document, dat kan worden gedownload op www.vdstappen.nl/mijnuitvaartwensen. Ook voor vragen en advies is Van der Stappen te bereiken op 040 2861383 of via www.vdstappen.nl. Van der Stappen uitvaartverzorging is een particuliere uitvaartonderneming met ves­ti­gin­gen in Geldrop-Mierlo, Eindhoven, Nuenen c.a., Valkenswaard, Waalre, Veldhoven en Cranendonck.

Dag en nacht bereikbaar 040 286 1383 www.vdstappen.nl

67


68

licht

Poppodium Sinds januari dit jaar is Altstadt Eindhoven, namens de Rijksoverheid, door het Fonds Podiumkunsten aangewezen als Kern­ podium! Hier zijn ze natuurlijk erg blij mee en welverdiend! Bij Altstadt kun je terecht voor de leukste optredens. In september 2014 is Stichting Altstadt Live officieel begonnen met het plannen van concerten binnen Altstadt Eindhoven. De vetste bands komen naar Altstadt en jij hebt de kans om ze te zien! Een aantal keren per week komen er diverse artiesten. Zowel nieuw talent als bekroonde artiesten treden op. Altstadt is door onze lezers als BESTE poppodium uitgeroepen!

Altstadt Stratumseind 71 | Eindhoven T 040 243 2399 www.altstadt.nl

Sportschool District-S levert hoogwaardige trainingen en coaching in een luxe private gym in Eindhoven. In deze studio sport je met professionele personal trainers, die jou begeleiden om het beste uit jezelf te halen. Training, voeding en lifestyle staan hierbij centraal. Er wordt gezocht naar de juiste balans die voor jou werkt en het beste resultaat oplevert op de langere termijn. De slogan ‘We make you stronger’ staat niet voor niets: District-S haalt je uit je comfortzone en laat jou jezelf opnieuw ontdekken! Voor de BESTE versie van jezelf ga je naar Eindhovens BESTE sportschool!

District-S Stratumsedijk 67H | Eindhoven T 06 2139 3390 contact@district-s.nl


licht

Viswinkel SeaBas staat voor super verse vis midden in de stad! Vers is hier ook ĂŠcht vers: de (meeste) vis wordt direct ingekocht bij de visafslag en naar Eindhoven gebracht, meestal binnen 36 uur. Elke dag wordt de vis persoonlijk geselecteerd; het aanbod en de prijzen verschillen dan ook van dag tot dag. SeaBas probeert altijd jouw favoriete vis aan te bieden, maar alleen als de kwaliteit top is. In de winkel wordt vroeg in de ochtend de vis schoongemaakt, en zo nodig gefileerd. Als je vis mee naar huis neemt krijg je van de medewerkers tips over manieren van bereiding of ideeĂŤn voor een verrassend gerecht. Je kunt zelfs advies krijgen over bijpassende wijnen. Vis moet immers zwemmen! Bij SeaBas kun je ook terecht voor heerlijke pokebowls, verse kibbeling of calamares. Maar ook heerlijke vissalades en ovenschotels uit eigen keuken zijn op de grote berg 14 te vinden. Met de feestdagen in het vooruitzicht, is het ook mogelijk om complete vis(gourmet)schotels, hapjes schalen en tapas schalen te bestellen. Kom snel langs, om te zien wat er allemaal mogelijk is. De liefde voor vis spat ervan af bij SeaBas, daarom zijn zij verkozen tot Eindhovens BESTE Viswinkel!

SeaBas the urban fisher Grote Berg 14 | Eindhoven 040-2985668 sebastiaan@seabas.nl www.seabas.nl

69


70

licht

Nieuwe Fashion store BOHI Boutique is een chique en hippe winkel. Hier vind je kleurrijke en moderne kleding. BOHI heeft voor iedereen de perfecte outfit. Kom gauw een kijkje nemen in de winkel en laat je verrassen. Het personeel geeft je graag advies en showt jou alle leuke outifts! BOHI Boutique Winkelcentrum Woensel 35A | Eindhoven T 06 5310 8920 bohiboutiquee@gmail.com BOHIBoutique0

Kebab Bij het Turks restaurant Hanedan vind je de BESTE kebab van Eindhoven. Verse ingrediënten in combinatie met een ambachtelijke, seizoensgerichte keuken vormen de basis voor een heerlijke maaltijd. Je eet en drinkt in een gezellige, informele omgeving en er wordt alles aan gedaan om jou zo veel mogelijk thuis te laten voelen. De Cağ kebab is extra speciaal bij Hanedan. Deze specialiteit is niet alleen super lekker maar Hanedan is ook de énige die deze kebab heeft in heel Brabant en Limburg. Hanedan is door onze lezers uitgeroepen tot de BESTE Eindhovense kebab. Daar is Sinan Aydin dan ook erg trots op!

Hanedan Tongelresestraat 278 | Eindhoven Hanedan.restaurant@gmail.com T 040 2458 002 www.hanedan.nl


licht

Foto: Eddie Mol

Advocatenkantoor Reinartz Advocaten is een laagdrempelig advo­ caten­ kantoor met een informele sfeer. Het team bestaat uit vijf advocaten met ieder hun eigen spe­cialisatie. Je kunt als particulier of onderneming bij Reinartz Advocaten terecht voor betaalbare rechtshulp. Ze werken zowel op basis van gesubsidieerde rechtshulp als op basis van een concurrerend uurtarief. Je kunt bij hen terecht voor advies, mediation, een second opinion of het voeren van procedures. Om die redenen is Reinartz Advocaten gekozen door de lezers als beste advocatenkantoor.

Reinartz advocaten Kloosterdreef 90 | Eindhoven T 040 212 6415 | F 040 211 6709 www.reinartzadvocaten.nl

71


72

licht

BESTE BROODJESZAAK VAN EINDHOVEN ALTIJD LEKKER EN BETAALBAAR GENIETEN!

BROODJE NAAR KEUZE* + FRISDRANK NAAR KEUZE

500 * Actie alleen geldig tegen inlevering van deze bon bij Bufkes Woensel. Voor broodjes vanaf 4,- geldt een meerprijs.

BUFKES WOENSEL W.C. Woensel 289 5625 AG, Eindhoven BEZORGEN IS MOGELIJK T: 040-2487273 Bestel online: www.bufkes.nl/woensel

Beauty Salon Ma Belle Beauty is dé schoon­heids­ salon in Eindhoven voor dames en heren. Louise Vrolijk heeft jarenlange er­va­ ring en is specialiste in wimper­lifting, pedicure, manicure, massages, per­manente make-up, schoonheidsbehandelingen en huid­verbetering. Ze heeft klandizie niet alleen uit Eindhoven en om­geving, maar ook van ver daarbuiten. En zij vinden haar de BESTE! Ma Belle Beauty Steijgerweg 1 | Eindhoven T 040 2117 231 / 06 8112 2499 info@mabellebeauty.nl www.mabellebeauty.nl

Bier Sinds hun opening in 2013 is Van Moll een onmisbaar onderdeel van het Eindhovense en Nederlandse bierlandschap. De gerenommeerde biersite Ratebeer verkoos Van Moll al drie keer tot beste brewpub van Nederland. In de kelder van het café worden wekelijks bieren gebrouwen, die daarna supervers uit een van de 24 taps stromen. De ambachtelijke, eerlijk geproduceerde bieren van Van Moll zijn uitgeroepen tot het BESTE Eindhovens bier! Van Moll Keizersgracht 16A | Eindhoven vanmolleindhoven www.vanmollcraftbeer.com


licht

73


74

licht

Computer hulp PChulp.com heeft een team van gepassioneerde men­­sen die het leuk vinden om jou te helpen met je computer. Zowel Windows als Mac, vaste computers en laptops. Ze helpen je bij een computerprobleem en kunnen je computer ook repareren op de technische dienst in Eindhoven. Voor de BESTE zorg voor je computer ga je naar pchulp.com! pchulp.com Kanaaldijk Zuid 13a | Eindhoven T 040 213 8800 info@pchulp.com

Hoeden maker Op de schitterende locatie Strijp-S is de showroom van Rosalien Vincken gevestigd. Hier laat ze je authentieke en unieke hoeden en tassen zien die uiteraard op een ambachtelijke wijze zijn gemaakt; volledig handwerk. Rosalien Vincken is door onze lezers uitgeroepen als de beste hoedenmaker van Eindhoven, wat ze volkomen verdiend! Rosalien Vincken Torenallee 625 | Eindhoven T 06 2205 8762 rosalienvincken www.rosalienvincken.com

Handwerkspecialist Breimode Brigitte is al 32 jaar dé handwerkspeciaalzaak voor Eindhoven, en nu ook de BESTE! De winkel is te vinden in het winkelcentrum in Blixembosch tussen de Albert Heijn en Etos. De winkel heeft een uitgebreide collectie brei- en haak­ garen van bekende merken: Rowan, Schachen­mayr, Katia, Phildar, Stahl-Austermann en Durable. Bor­ duurpakketten en kleinvak / fournituren zijn er ook te vinden. Breimode Brigitte is gespecialiseerd in loeplampen. De meeste lampen hebben zuinige LED-verlichting. Neem voor de diverse lampen een kijkje op de website. Met een assortiment van ruim 3000 kleuren vind je hier altijd jouw perfecte garen! Breimode Brigitte staat voor je klaar met een deskundig advies. Laat je inspireren door de prachtige kleuren en struc­ turen in de nieuwste modetrends!

Breimode Brigitte

Breimode Brigitte Ouverture 212 | Eindhoven T 040 2435 576 www.brigitte-handwerken.nl


licht

75


76

licht

Kleding 0 - 16 jaar

Personal Trainer Doordat Laura Scheepens al haar hele leven heeft gesport op hoog niveau heeft ze veel ervaring in de sportwereld. Het fitnessen werd meer dan een hobby en ze wilde zich meer gaan verdiepen in voeding en krachttraining. Haar trainingen richten zich vooral op kracht en con­ditie. Laura helpt mensen elke dag met het be­halen van hun doel. Met recht Eindhovens BESTE dus! Laura Scheepens Geestakker 548 | Eindhoven | T 06 3199 0104 laurascheepens@hotmail.com

SIKI; Different, special and unique! Streetwear for kids & teens 0-16y: Molo, Grunt, Levi’s, Popupshop, I Dig Denim, Mini Rodini, Claesens, Yporque, Beast, The Future is Ours, Six Hugs and Rock ’n Roll, Little Label, Gosoaky, nOeser, Kidscase and more! See you @ Strijp S” Siki Torenallee 60-02 | Eindhoven T 06 330 105 67 www.sikiwebwinkel.com Siki-Kinderwinkel

Poolse kapsalon Kapsalon Asena is uitgeroepen tot Eindhovens beste Poolse kapsalon, en dat is natuurlijk niet voor niets! Zes jaar geleden opende kapsalon Asena haar deuren. In eerste instantie richtte de Poolse kapsalon zich met name op Poolse klanten, maar dat is al lang niet meer zo. Tegenwoordig is iedereen - jong of oud en met welke cultuur dan ook – van harte welkom in de kapsalon. De kappers van kapsalon Asena gaan altijd mee met de laatste trends. Samen met jou gaan ze kijken welk kapsel het beste bij je past. Loop gewoon eens binnen en je kunt meteen geholpen worden. Bij kapsalon Asena ben je gegarandeerd in goede handen! Kapsalon Asena Cortenbachstraat 111 | Helmond T 0492 785 504


licht

De feestdagen komen eraan! Onze editie van december zal weer geheel in het teken staan van cadeaus, beauty, eve­ ne­ menten en eten! Heb jij een lekker kerstmenu, een leuk event of iets op het gebied van beauty of aankleding voor de feestdagen dat onze lezers niet mogen missen? Stuur ons dan een mailtje! info@lichtopeindhoven.nl

77


78

licht

Agendanovember Maandag 6 Parktheater Eindhoven Peter Koelewijn & vrienden special Een feest vol herkenning en mooie herinneringen (galapremière) Muziekgebouw Eindhoven Mitsuko Uchida Altstadt Eindhoven Rock City Showcases De Bibliotheek Eindhoven Shake your Chakra's! Pop Up Yoga Dinsdag 7 Parktheater Eindhoven Jon van Eerd, Margo Dames e.a. Harrie & Eva Parktheater Eindhoven Oldenosborn - #Life Muziekgebouw Eindhoven Erik Bosgraaf & Francesco Corti Effenaar Arrested Development Altstadt Eindhoven Rock City Showcases De Bibliotheek Eindhoven Senia luistergroep: Klassieke muziek Natlab Wonder Woman

Woensdag 8 Parktheater Eindhoven Nederlands Dans Theater 2 – Schubert Muziekgebouw Eindhoven Mahler Chamber Orchestra & Yuja Wang, piano en leiding

De Bibliotheek Eindhoven Meet & greet: Marian Mudder over Sofasessies Natlab door Plaza Futura Prijsuitreiking Schrijversprijs 2017

Muziekgebouw Eindhoven Mano Bouzamour & Jean-Guihen Queyras & Chemirani Brothers

Vrijdag 10 Parktheater Eindhoven Schippers&VanGucht - Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten

Effenaar Naked song presents... Stu larsen

Parktheater Eindhoven The Laughing Lizard 3

Boekhandel Van Piere Lees & ontdek met Alle verhalen van kikker en pad. Kinderboekenworkshop vanaf 4 jaar

Muziekgebouw Eindhoven Dorantes

Altstadt Eindhoven Rock City Showcases De Bibliotheek Eindhoven M.O.T.S spelen met schrift en taal Donderdag 9 Parktheater Eindhoven Piv Huvluv - Groef! Effenaar Grand Magus Van Abbemuseum Lezing 2: Solo Theo van Doesburg

VitalityOne de enige echte privestudio! Personal Training Personal Boxing Personal Yoga Onco Personal Training Bel voor een afspraak: 06-52358038

uit in eindhoven

Natlab door Plaza Futura Heimwee Symposium Zaterdag 11 Parktheater Eindhoven Het Nationale Theater - The Nation Parktheater Eindhoven Dutch Eagles - Fly Like an Eagle Pand P De Grote Lijn 7 Theatershow - Gas eraf, dak erop! Muziekgebouw Eindhoven Trio of Liberty (USA) - Blue Note ClubSessions

Effenaar Kempi: Du Tour

Muziekgebouw Eindhoven philharmonie zuidnederland: Franse juwelen met Quirine Viersen

Effenaar Top40van040

Effenaar Inzanity

Van Abbemuseum Kinderkunstclub

Philips Museum GLOW Pop-up restaurant

Boekhandel Van Piere Meet & greet Carlos Ruiz Zafon

Dommelstraat 24 (t/m 18 nov) Pop-up restaurant Visuals

Boekhandel Van Piere CKE, Pastoor Petersstraat 180 Govert Schilling over Einsteins gelijk, Rotary presenteert: Eindhovens een abc van zwaartekrachtgolven talent op het podium Altstadt Eindhoven The Dubbeez

Altstadt Eindhoven Palmsy + Midas


licht

79

Agendanovember * Muziek * Eten * Film * Lezing

* Drinken * Kunst * Sociaal

06.11 Blue Monday: Amy LaVere Will Sexton 21.00 08.11 Live in de Knop: Jimmy Davis & Bart de Win 21.00 09.11 RootsClub: Mannen met Baarden acoustic session 21.00 10.11 KnopLiteratuur met o.a. Martijn Neggers en Twan vd Bragt 20.30 10.11 Friday Night Vinyl Night ft Woody & Josine 22.00 11.11 Dust Bowl Drifters 22.00 15.11 Live in de Knop André van den Boogaert 21.00 16.11 Get A Room: Genders 20.30 17.11 Sweet Kiss Momma (USA) 22.00 19.11 Harmonica Workshop 16.00 22.11 Stadsdebat met Tom Aussems 20.30 23.11 KnopMovie: I Saw The Light 24.11 Iain Matthews Band 20.30 25.11 ZsaZsa Dansavond voor en door vrouwen 21.00 26.11 Bart in de Knop 19.00 Elke dinsdag: music docu's in de Knop door Jack Hustinx. Elke woensdag Live in de Knop; Americana Lunch vanaf 12.00 diner vanaf 17.00 www.rozenknopje.nl agenda bibliotheek eindhoven november 2017 Vr 3 nov Generatie Zenz Een kijkje in het hart van de 5- tot 25-jarigen van nu. Door jongerenspecialist Angela Weghorst. Do 9 nov Marian Mudder Sofasessies Een persoonlijke rondleiding door een kwart eeuw psychologische hulpverlening. Za 25 nov Human Library Ontmoet je vooroordeel en ontdek de verhalen achter het stereotype.

Catharinakerk Muziek van H. Andriessen, A. de Klerk en O. van Hemel GLOW t/m ZA 18 november Zondag 12 Parktheater Eindhoven Het Nationale Theater - The Nation Pand P De Grote Lijn 7 Theatershow - Gas eraf, dak erop! Muziekgebouw Eindhoven International Tchaikovsky Competition 2015 Effenaar Maceo Parker + Welovewefunk Dj's Boekhandel Van Piere Filosofiecafé met Jurriën Rood over Filosofie van de jamsessie Boekhandel Van Piere Sandra Alvarez over iSabor Sabor! De Bibliotheek Eindhoven Lezing: Hooggevoeligheid in de puberteit Kasteelconcert Geldrop Jolente de Maeyer (viool) & Nikolaas Kende (piano) POPEI Romi Cage: PUURliedjes Presents Maandag 13 Parktheater Eindhoven Debat in de Stad Muziekgebouw Eindhoven The Alan Parsons Live Project Muziekgebouw Eindhoven Ad van Meurs presenteert Grayson Capps De Bibliotheek Eindhoven Shake your Chakra's! Pop Up Yoga De Bibliotheek Eindhoven Wat armoede met je brein doet Dinsdag 14 Parktheater Eindhoven Opera Zuid - Werther

Zo 26 nov Taxatiemiddag Kunst & Curiosa Kunsthandel Art Dumay staat klaar voor deskundig advies.

Parktheater Eindhoven Herman van Hove & Lissa Meyvis - In de schaduw van Toon Hermans

Zie www.bibliotheekeindhoven.nl voor meer activiteiten en aanmelden.

Woensdag 15 Parktheater Eindhoven Guido Weijers - De Oudejaarsconference 2017

Eindhoven

Natlab door Plaza Futura Boekie Night met Wim Daniëls

Parktheater Eindhoven Het Zuidelijk Toneel en A Two Dogs Company - Conversations (at the end of the world)

Muziekgebouw Eindhoven Bing & Ruth: Club Cross-linx Effenaar GLOW Glow: Albert Van Abbe & Andreas Nicolas Fischer Present Weltmaschine Natlab door Plaza Futura Filmquiz Donderdag 16 Parktheater Eindhoven Guido Weijers - De Oudejaarsconference 2017 Parktheater Eindhoven Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag - TETRIS Mon Amour Muziekgebouw Eindhoven Fontys Saxofoonensemble o.l.v. Andreas van Zoelen Effenaar Bear’s Den Altstadt Eindhoven Herman Brood Academie Academisch Genootschap Kosten en kwaliteit in de zorg door Ab Klink: Thema: Gezondheid Augustinianum, Dirk Boutslaan Het Groot Dictee Eindhoven POPEI Hypergoods Try Out Show: Electronic Pop Vrijdag 17 Muziekgebouw Eindhoven Fine Arts Quartet & Severin von Eckardstein Effenaar Rico & Sticks Altstadt Eindhoven Jo Goes Hunting De Bibliotheek Eindhoven Hoogbegaafdheid in het voortgezet onderwijs - handvatten voor ouders De Bibliotheek Eindhoven Lezing: Autisme, hoe vertel ik het als ouder aan een ander Arno’s Theater De Cabaretpoel - 4 jonge cabaretiers Dynamo Gorgoroth POPEI Streekvijver Zaterdag 18 Evenementenzaal Piet Hein Eek Najaarsconcert Muziekvereniging Eindhoven West i.s.m. Big Band Geldrop. Parktheater Eindhoven Lichtstad Revuetheater - Quartier Fou (première)


80

Agendanovember Parktheater Eindhoven Eric Vaarzon Morel, Gijs Scholten van Aschat, Eric Vloeimans – Duende

Maandag 20 Parktheater Eindhoven Wende - MENS

Muziekgebouw Eindhoven Fine Arts Quartet: masterclass

Muziekgebouw Eindhoven Ad van Meurs presenteert Edgelarks (Phillip Henry & Hannah Martin) + Sam Carter

Muziekgebouw Eindhoven Beets, Bennink, Herman, Jacobs - The Quartet - Blue Note ClubSessions Effenaar Donnie Effenaar We All Love 80's 90's 00's Altstadt Eindhoven Stillwave + Meadowlake Café Wilhelmina Saturnoon Music Café Veemgebouw Strijp-S Afslag Eindhoven - Ook een dolfijn kun je prima bakken GLOW Run Eindhoven 2017 Kanaaldijk Noord Intocht Sinterklaas Catharinakerk Close harmony versies van klassieke werken o.a. Bach, Dvorak, Piazzolla Zondag 19 Parktheater Eindhoven Lichtstad Revuetheater - Quartier Fou Pand P Pure Song - Hetty Pronk-Verweij & Hans van Tuijn Muziekgebouw Eindhoven De 4 Jaargetijden met Angela Schijf (6+) Effenaar Black Swords + The Fire + Mr. Stosic Boekhandel Van Piere Filosofie café Poëtica van Aristoteles door Piet Gerbrandy en Casper de Jonge De Bibliotheek Eindhoven Filosofische workshop Tijd en Toekomst Microlab Workshop Duurzame uitvinders

De Bibliotheek Eindhoven Lezing: Word hacker in een half uur Dinsdag 21 Parktheater Eindhoven Esmée Dekker, Chris Tates, Alfred van den Heuvel e.a. - My Fair Lady Boekhandel Van Piere Science Café i.s.m. Studium Generale Academisch Genootschap Volksuniversiteit Eindhoven presenteert: ‘Met de Transsiberische trein naar China’ lezing door Aad Engelfriet De Bibliotheek Eindhoven Social media voor opa’s en oma’s Woensdag 22 Parktheater Eindhoven Esmée Dekker, Chris Tates, Alfred van den Heuvel e.a. - My Fair Lady Muziekgebouw Eindhoven Albert Hammond Effenaar Together Pangea De Bibliotheek Eindhoven M.O.T.S spelen met schrift en taal Donderdag 23 Parktheater Eindhoven Esmée Dekker, Chris Tates, Alfred van den Heuvel e.a. - My Fair Lady Parktheater Eindhoven Arie Koomen & Edo Brunner – Klussen Muziekgebouw Eindhoven BOPaDROP jazz quartet Effenaar Rondé Altstadt Eindhoven Rock City Afterparty Academisch Genootschap AG-Kunstprijs 2017 uitreiking met lezing door Stef van Bellingen

Van Abbemuseum Theatrale rondleiding: Yuki en De De Bibliotheek Eindhoven Vloek van de Verdwijnende Beelden - Workshop Digitaal foto’s beheren met gebarentolk Het Ketelhuis Jazzclub OSJE Boiler Room Comedy Try-Outs met Julian’s New Orleans Jazz Friends Jochen Otten & Bas Birker POPEI Aline Hilderink: PUURliedjes Presents

Vrijdag 24 Parktheater Eindhoven Ton Kas – Kakmaker

uit in eindhoven

Expositie ‘Stardust’ (ROOTS) MARCEL BASTIAANS 18 november 3 december Museum Kruysenhuis De Moriaan 9a 5688 ER OIRSCHOT Openingstijden: Zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur www.kruysenhuis.nl

Maandagenda oktober Ma 6 Peter Koelewijn & vrienden special Een feest vol herkenning Terugblik op de bijna zestigjarige carrière van Peter Koelewijn. Met o.a. Guus Meeuwis, Helmut Lotti e.v.a. Do 9 Nederlands Dans Theater 2 Schubert In deze dansvoorstelling voert de muziek van virtuoos Franz schubert de boventoon.

A metaphor for real life. He who pushes himself harder, can improve his life score. 18 t/m 19 Lichtstad Revutheater Quartier Fou Spannende en absurde scènes, kleine liedjes, krachtige koorstukken en spetterende shownummers. 21 t/m 23 Esmée Dekker, Chris Tates, Alfred van den Heuvel e.a. My Fair Lady Een eenvoudig bloemenmeisje om te toveren tot een lady in de Engels society gaat niet zonder slag of stoot.

Za 11 Dutch Eagles Fly Like an Eagle Onbetwiste ultieme vertolkers van de authentieke muziek van de Di 28 Eagles en het tijdperk. BaKo Marlon Kicken 11 t/m 12 Marlon wordt geprezen om zijn Het Nationale Theater zelfspot, herkenbare verhalen en The Nation improvisatietalent. Vijf uur durende marathonvoorstelling kijkt u naar 30 t/m 1 zes afleveringen van een Victor Löw, Tom de Ket, George theaterthriller vol spannende van Houts e.a cliffhangers. De Verleiders: Stem Kwijt Moeten we naar andere vormen Zo 12 van politiek toe? De verleiders De Prinses op de Erwt onderzoeken hoe we verder De Musical jeugd 6+ moeten. Een vrolijke bewerking van het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen. Do 16 Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag TETRIS Mon Amour Een metafoor voor het echte leven. Wie zichzelf harder pusht, kan zijn levensscore verbeteren.


licht

81

Agendanovember Effenaar De Dijk

Veemgebouw Strijp-S Afslag Eindhoven - Ook een dolfijn kun je prima bakken

Altstadt Eindhoven Omnia Veemgebouw Strijp-S Afslag Eindhoven - Ook een dolfijn kun je prima bakken De Bibliotheek Eindhoven Ontwikkel je muzieksmaak met de MusicBakery Het Ketelhuis Boiler Room Comedy Line-up Show met o.a. Victor Luis van Es & David Duff SCALA TipoTango Dynamo Northlane Zaterdag 25 Parktheater Eindhoven Ellen ten Damme - Paris – Berlin Muziekgebouw Eindhoven Delfos? - Blue Note ClubSessions Effenaar 80's anders Philips Museum Mad Science

Altstadt Eindhoven Heavy Metal Thunder + Velcro Fly De Bibliotheek Eindhoven Rondetafel gesprek: verhalen over de oorlog Dynamo Single Mothers POPEI Music With Strangers: Diverse Internationale Artiesten Natlab door Plaza Futura Zondag 26 Parktheater Eindhoven Het Filiaal Theatermakers - Enkeltje Mars Pand P Mediteranian Dances – Zolderkamertjesklassiek Effenaar Jimi Hendrix 75th Birthday Philips Museum Mad Science De Bibliotheek Eindhoven Taxatiemiddag: Kunst & Curiosa

POPEI Tom Kluskens: PUURliedjes Presents Natlab door Plaza Futura Gay Film Night: Lazy Eye Maandag 27 Muziekgebouw Eindhoven Ad van Meurs presenteert Doug Macleod POPEI Jazzworks: 2 Live Acts: Edges + Discovering Jazz Music Dinsdag 28 Parktheater Eindhoven Orkater - Julius Caesar Dynamo Secrets Woensdag 29 Parktheater Eindhoven Ibérica de Danza - Carmen vs Carmen Pand P Tg Nomen / Hanna van Mourik Broekman - De Stormkamer Muziekgebouw Eindhoven Maestro Jules onthult: Dvorak Symfonie nr 9 'Uit de Nieuwe Wereld'

Muziekgebouw Eindhoven Dimitri Verhulst & Corrie van Binsbergen: In één adem Academisch Genootschap Schrijver Onno Blom vertelt over Jan Wolkers, biografie Litteken van de dood De Bibliotheek Eindhoven M.O.T.S spelen met schrift en taal Donderdag 30 Parktheater Eindhoven Victor Löw, Tom de Ket, George van Houts e.a. - De Verleiders: Stem Kwijt Pand P Zeventien - Het Zuidelijk Toneel Muziekgebouw Eindhoven Fontys Kamerkoor De Oude Rechtbank Nora Fischer & Marnix Dorrenstein: Hush Effenaar Mister And Mississippi Academisch Genootschap 500 jaar Luther filosofielezing door prof. dr. Joop Boendermaker

CONCERTEN 02 NOV DYING FETUS

+ SUPPORT

03 NOV THE SOUND OF REVOLUTION PRE-PARTY 04 NOV THE SOUND OF REVOLUTION

+ SICK OF IT ALL + CRO-MAGS + STARS AND STRIPES + H2O + COLD WORLD + NO TURNING BACK AND MORE

04 NOV HHL POPPING BOOTCAMP 17 NOV GORGOROTH + SUPPORT 24 NOV NORTHLANE + SUPPORT DYNAMO-EINDHOVEN.NL CATHARINAPLEIN 21 / 5611 DE EINDHOVEN

Horeca vloerrenovatie - Al na 1 uur beloopbaar - Alle kleuren betondesign - Van 2mm tot 10 cm dik - Speciale antislip-vloer voor keuken en bar - Uitvoering mogelijk in nacht of weekend, dus geen omzetverlies!

Al 80 jaar vloeren in Eindhoven: Decor Floor Styling BV www.decorfloorstyling.com


DONDERDAG 30 NOVEMBER AGENDA NOVEMBER EINDHOVEN ZONDAG 5 NOVEMBER SUNDAY ROYALE MET COME AGAIN

DINSDAG 14 NOVEMBER WINNAARSAVOND CITYTRIP MÜNCHEN

ZONDAG 26 NOVEMBER LIVE MUZIEK MET SUNDAY MOON

DONDERDAG 9 NOVEMBER DIAMOND NIGHT MET SMALL TALK

ZONDAG 19 NOVEMBER LIVE MUZIEK MET HEEREN V/H GOEDE LEVEN

DONDERDAG 30 NOVEMBER FAVORITES NIGHT MET DE SWINGERS

ZONDAG 12 NOVEMBER LIVE MUZIEK MET DICTUS & VAN SON

MAANDAG 20 NOVEMBER WINNAARSAVOND BEZOEK & WIN €5.000

HET ENIGE ECHTE CASINO


Puzzel & Win Win een dinerbon t.w.v. â‚Ź 100,-! Te besteden bij Holland Casino Eindhoven.

9

Aangeboden door:

2

7

6

8

5

4

1

4 1 9

3

2 8

Stuur de vijf ontbrekende cijfers in het middelste vak voor 30 november naar info@lichtopeindhoven.nl o.v.v. je naam en telefoonnummer. Per post mag ook: postbus 4988, 5604 CD Eindhoven. De prijswinnaar krijgt persoonlijk bericht. Minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar.

6

3

7

7

8

1 5 8

9

5

6

3

4

8 4

Medium Sudoku from www.SudokuPuzz.com


Profile for LICHT op Eindhoven

LICHT op Eindhoven November 2017  

LICHT november 2017 met zwemkampioenen Ranomi en Ferry, de jaarlijkse Eindhovens Beste verkiezing en nog veel meer!

LICHT op Eindhoven November 2017  

LICHT november 2017 met zwemkampioenen Ranomi en Ferry, de jaarlijkse Eindhovens Beste verkiezing en nog veel meer!