Page 1

nummer 097 juli'18

H e t s ta d s m a g a z i n e va n d e r e g i o e i n d h o v e n

Cornelis le Mair

Met een zomerspecial, evenementen en nog veel meer....


MARATHON MARATHON EINDHOVEN EINDHOVEN ZATERDAG ZATERDAG13.10.18 13.10.18 5KM4ALL 5KM4ALL Jumbo 10 km runrun by by night Jumbo 10 km night

ZONDAG ZONDAG14.10.18 14.10.18

Marathon Marathon Business Estafette Marathon Business Estafette Marathon Halve Marathon Halve Marathon IAKIAK CityCity RunRun (5 km) (5 km) Chiquita Mini Marathon (1 mijl) Chiquita Mini Marathon (1 mijl)

Al Al tientallen jaren is is dede Marathon tientallen jaren MarathonEindhoven Eindhoveneen eenfeest feestvoor, voor,door dooren envan van de de stad. Het grootste sportevenement van Noord-Brabant wordt gesteund stad. Het grootste sportevenement van Noord-Brabant wordt gesteund door de de Eindhovenaren, gemeente, door Eindhovenaren, gemeente,honderden honderdenvrijwilligers vrijwilligersen ennatuurlijk natuurlijk de de lopers. Afstanden voor jong en oud brengen de lopers langs lopers. Afstanden voor jong en oud brengen de lopers langsalle allehighighlights vanvan dede stad zoals het hlights stad zoals hetPhilips PhilipsStadion, Stadion,Strijp-S, Strijp-S,Evoluon Evoluonen enHigh High Tech Campus. DeDe sfeervolle finish Tech Campus. sfeervolle finishopopdedeVestdijk Vestdijkzul zuljejeals alsloper loperniet nietsnel snel vergeten. vergeten. Marathon Eindhoven is is van dedestad. Marathon Eindhoven van stad. Marathon Eindhoven is is Onze Marathon Eindhoven OnzeTrots. Trots. www.marathoneindhoven.nl www.marathoneindhoven.nl#onzetrots #onzetrots


STAY CONNECTED

MAC, TABLET OF TELEFOON KAPOT? * gerepareerd terwijl je wacht

Repairlab Eindhoven

W: www.repairlab.nl

Dillenburgstraat 11c

E: info@repairlab.nl

5652 AM Eindhoven

T: +31 (0)40 28 70 700


Geniet ONBEPERKT van Aziatische gerechten. Onbeperkt eten bij Sun On Babi Pangang 2.0, Maleisische saté, Cantonese dumplings of een Aziatische salade. Sun On heeft haar concept weer vernieuwd. Ditmaal met invloeden uit de hele Aziatische keuken. Wij bieden vernieuwde Aziatische topgerechten aan voor een vaste prijs voor slechts € 22,50 p.p.

t Onbeperk oor Aziatisch v

€ 22,50

Afhaal en Cateringservice Bij Sun On kunt u dagelijks genieten van verse afhaalmaaltijden. Maandelijks beschikken we over leuke aanbiedingen. Ook verzorgen wij Catering Service vanaf 20 personen. Elckerlyclaan 71 • 5625 EP Eindhoven • Tel: 040 2417353 • www.sun-on.nl • info@sun-on.nl


coverstory

colofon

licht

voorwoord

LICHT op Eindhoven is een maandelijkse uitgave van Pers 040 B.V. Uitgever Niels ter Haar (niels@lichtopeindhoven.nl) Hoofdredactie Claudia Cavens (claudia@lichtopeindhoven.nl) Media-adviseurs Nico de Jong (nico@lichtopeindhoven.nl) Chantal Loomans (chantal@lichtopeindhoven.nl) Menno Stockmans (menno@lichtopeindhoven.nl) Redactie Linde ten Broek, Claudia Cavens, Fotografie Eddie Mol, Frans Claassen Vormgeving EMG b.v. Séverine van Bun Chef bakfiets Bram van Orten Distributie wachtkamers Tour de Ville Over LICHT op Eindhoven LICHT op Eindhoven is gratis verkrijgbaar op ruim 900 distributiepunten in de regio Eindhoven. Je vindt LICHT op Eindhoven onder andere in cafés, restaurants, winkels, theaters, musea, sportcentra en supermarkten. Daarnaast ligt het magazine in ruim 240 wachtkamers van dokters, tandartsen, fysiotherapeuten en kantoren. Contact info@lichtopeindhoven.nl www.lichtopeindhoven.nl Copyright en disclaimer Het overnemen van artikelen zoals bedoeld in artikel 15 van de Auteurswet is niet toegestaan. ©2018 LICHT op Eindhoven Pers 040 B.V. stelt zich niet aansprakelijk voor de inhoud van columns en eventuele onjuistheden en/of zetfouten.

Claudia Cavens Hoofdredactrice

voorpret Vaak is de voorpret net zo leuk als de gebeur­ tenis die erop volgt, zo niet leuker. Dat heb ik met de zomer. Ik kijk al maanden uit naar warm en zonnig weer, koop alvast een nieuw zomerjurkje, slippertjes en verheug me op zwoele zomeravonden op een terras. De teleurstelling is dan ook groot als we in de zomer eerder verschillende varianten van de herfst voorbij zien komen dan iets wat op zomer lijkt. Deze maanden zijn dan ook meteen de maanden waarin we het vaakst zeuren over het weer. Misschien gewoon omdat onze verwachtingen te hoog zijn en we tegen beter weten in dromen en hopen op een hete zomer?

We lijken - tot nu toe - geluk te hebben: terwijl ik dit typ vallen de mussen van het dak en blaast een ventilator mijn aantekeningen van het bureau af. Hoewel we misschien nog wel wat kletsnatte zomerdagen voor ons hebben, die voorpret nemen ze me in ieder geval niet meer af, en dat jurkje ook niet! En weer of geen weer, een lekker drankje op een vrije dag smaakt altijd goed, toch? P.S. In onze special ‘Zomer in de regio’ vind je de leukste terrasjes, lekkerste ijsjes en beste fietstips!

5


6

puntjes

DAT LEUKE NIEUWE WINKELTJE IN DE KROMSTRAAT! Finally, een boutiq met een verrassende collectie damesmode is medio maart geopend in de Kromstraat! De prachtige collectie is met zorg samengesteld voor de vrouw van nu. Laat je inspireren door ‘SET’ een mooi vrouwelijk label of het spannende, elegante ‘Silvian Heach’. Scandinavische merken zijn ook vertegenwoordigd zoals ‘Hunkydory’ met rock en bohemien invloeden en het moderne ‘Project­ AJ117’. Het Franse ‘Chloe Stora’ vult de collectie aan met een mooi gesneden broekenlijn. Loop gerust eens binnen om te kijken wat er nieuw is, ze vullen de collectie wekelijks aan. Zeker weten dat ze iets voor jou hebben! Kromstraat 4 | Veldhoven | www.finallyboutiq.nl

KING THAI REST AURA NT Authentiek Thais eten in Eindhoven King Thai Restaurant

St. Bonifaciuslaan 1 | Eindhoven T 040 737 0207 E Info@kingthai.nl

www.kingthai.nl

Adverteren in LICHT op Eindhoven? Neem contact op met info@lichtopeindhoven.nl

Zomeractie: De hele maand juli korting op het weten in het restaurant, de temperatuur bepaalt de korting!


licht

WO 11 JUL

THE BRONX

Locatie: Blue Col lar

Zomerse hardcore punk avond in Blue Collar.

ZO 29 JUL + ZO 26 AUG

EFFENAAR 'T WASVEN

In de zomermaanden geniet je iedere laatste zondag van de maand weer van gratis live muziek in de natuur!

DO 2 AUG

HEATHER NOVA

Locatie: Gr

Wasven

oendomein

Een intieme acoustische avond met alle hits.

VR 10 AUG

UB40 + MADNESS Zonnige double-bill op Strijp-S.

Locatie: Strij

p-S

VR 24 AUG + ZA 25 AUG

FUZZ CLUB EINDHOVEN:

O.a. The Black Angels + A Place To Bury Strangers.

VR 31 AUG

NOX MET O.A. MADUK Nox makes Eindhoven bass again!

VR 7 SEP

muzikaal eetcafé op strijp-s Het eetcafé van POPEI is de ultieme ontmoetingsplek voor muzikanten en een broeinest van talent. Iedereen is welkom in deze artistieke huiskamer. Muziek- en cultuurliefhebbers maken kennis met elkaar en met muziek tijdens de diverse activiteiten.

HITSZONE

Fuiven en schuifelen als in 1999.

VR 21 SEP

THE DUTCH QUEEN TRIBUTE Met leden van o.a. Navarone en Krezip.

MA 24 SEP

QUIZ'M

Gezellige muziekquiz in het Effenaar café met uitdagende, grappige en breinbrekende vragen.

ZA 28 SEP

THE RASMUS

Exclusieve NL show van Finse hit-rockers.

POPEI heeft een eigenwijze menukaart. Naast bijzondere gerechten wordt er bewust gekozen voor biologische, duurzame en regionale producten. Zo levert POPEI een zo positief mogelijke bijdrage aan het milieu.

voor ons complete programma:

www.effenaar.nl

Klokgebouw 300 | Eindhoven | www.popei.nl

7


8

puntjes


licht

VR 10 AUG UB40 + MADNESS Locatie: Strijp-S Op vrijdag 10 augustus staat Strijp-S in het teken van een muzikaal avondvullend outdoor programma met Madness en UB40 als double bill. De legendarische Britse band Madness staat bekend om de aanstekelijke ska, reggae en new wave hits als 'Embarrassment’, 'Baggy Trousers’, 'It Must Be Love’ en 'Our House’. UB40 zorgt voor een feest voor liefhebbers van poppy reggae. Ze verkochten meer dan 70 miljoen albums en ontelbare exemplaren van 'Red Red Wine’, 'Can't Help Falling in Love’ en ’I Got You Babe’.

Zacht gegaarde corvina met tomaten compote met mint & platte peterselie en grove olijven tapenade Ingrediënten voor 4 personen: 200 gram corvina vis filet met huid 80 gram zwarte olijven 120 gram tomaten blokken 4 takjes mint 4 takjes platte peterselie 10 gram mizuna sla Eetbare viooltjes Ga voor het maken van dit recept naar: www.deliciousathome.nl Daar vind je het filmpje, zodat je stap voor stap het gerecht thuis kan maken.

9


10 Tekst: Claudia Cavens | fotografie: Frans Claassen Tekst: Claudia Cavens • Fotografie: Frans Claassen

Cornelis le Mair Cornelis le Mair is beeldend kunstenaar met een passie voor de klassieke schilderkunst. In het verlengde daarvan maakt hij ook beelden, muziekinstrumenten, meubels en maquettes en houdt hij zich bezig met architectuur. De Eindhovenaar reisde veel en woonde op de meest uiteenlopende plekken op de wereld. LICHT op Eindhoven was te gast bij hem thuis, op zijn prachtige oude boerderij in Eindhoven. We keken onze ogen uit en ontdekten nog veel meer over deze bijzondere man.

Cornelis begon op zijn derde jaar met tekenen. Al gauw bleek dat hij talent had. Cornelis: “Mijn ouders hadden dat niet zo in de gaten. Ik was de oudste in het gezin, dus ze hadden ook geen vergelijk. Mijn school haalde ik met hakken over de sloot; ik hield niet zo van leren uit boekjes. Ik had ook geen idee wat ik moest gaan studeren om later geld te verdienen, zoals dat ‘hoorde’. Gelukkig dwongen mijn ouders me niet en lieten ze mijn eigen weg gaan.” Na de middelbare school ging Cornelis naar de kunstacademie in Den Bosch. “Daar bleek dat de klassieke schilderkunst niet meer werd onderwezen. In de jaren na de oorlog had er een

ommekeer plaatsgevonden en het kunstonderwijs werd verplicht modern. Ik weet niet waarom, maar mijn voorliefde voor klassiek was er gewoon en is ook altijd gebleven. De popart-stroming van dat moment vond ik niks.”

Vloeken en tieren In 1965 stapte Cornelis over naar de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, omdat daar de oude schilderambacht nog zou worden onderwezen. Maar ook in Antwerpen werd een nieuw stelsel doorgevoerd, gedreven door het modernisme.


licht

“Ik zou niet rijk willen zijn, daar zou ik me niet fijn bij voelen”

11


12

“Ik ben een verzamelaar en houd van bijzondere spullen” Gelukkig voor Cornelis was er nog een leraar die de traditionele schildertechnieken in ere hield: Victor Dolphijn. “Hij liep altijd op iedereen te vloeken en tieren en was totaal niet didactisch. Complimenten geven vond hij niet goed voor zijn leerlingen. Ik was dus vooral bezig om hem tevreden te stellen. En dat lukte, ik mocht zelfs bij hem thuis komen.” In 1968 studeerde Cornelis cum laude af en mocht hij naar het Hoger Instituut voor Schone Kunsten. Daar kreeg hij ruzie met zijn klassenleraar, omdat deze hem vertelde dat er tegenwoordig niet meer zo geschilderd wordt zoals hij doet en dat hij plat moet schilderen en niet in drie dimensies. “Ik verzocht hem om niet meer in mijn atelier te komen, maar werd daardoor wel bij de directeur ontboden. Ik ben uiteindelijk gestopt en teruggegaan naar Nederland. Daar kreeg ik het aanbod om in een oude burgemeesterswoning in Geldrop te komen wonen en werken.” “Ik kreeg bezoek van een echtpaar, dat een kunsthandel bezat in en interesse had in mijn werk. Ze kochten alles van mij. Dat was voor het eerst dat ik wat geld verdiende

en kon leven van mijn werk.” Ondertussen hingen de werken van Cornelis ook bij een galerie in Antwerpen, waar hij een paar stukken verkocht. Cornelis geeft niet veel om geld en de ambitie om rijk te worden heeft hij ook nooit gehad: “Ik ben er niet rijk van geworden en zou dat ook niet willen zijn. Zolang ik ervan kan leven en af en toe op reis kan vind ik het prima. Een leven in rijkdom, daar zou ik me helemaal niet fijn bij voelen.”

Verzamelaar Dat Cornelis niet veel nodig heeft blijkt ook wel uit zijn huis, waar hij al 45 jaar woont. De oude boerderij en tuin zien er prachtig uit, maar zijn niet voorzien van enige luxe. Wel kijk je je ogen uit. Bijzondere voorwerpen, verzamelingen, tegels uit alle hoeken van de wereld, glas-in-lood en zelfs de plafonds zijn aangekleed met doeken. “Ik ben een verzamelaar en houd van bijzondere spullen.” Hij wijst ons op een zelfgemaakte kast met daarin oud Chinees servies uit de zeventiende eeuw en een andere met een verzameling Venetiaans glas. De doeken komen allemaal uit India. Het glas-inlood kocht hij op verschillende plekken en verwerkte


licht

13

vrienden. Op het moment dat wij er zijn is hij in de tuin een beeld aan het maken. Ook bouwt hij maquettes. Zijn laatste ontwerp is een fontein, die hij in zijn tuin wil plaatsen.

Frits Philips

Frits Philips door Cornelis Le Mair. Hangt op bij Gallery Rembrandt, kleine berg 42, Eindhoven

hij in ramen en kasten. De tegels in de badkamer komen uit Turkije. Ook staan er door het hele huis zelfgemaakte meubels en muziekinstrumenten. “Die maak ik puur voor mezelf, gewoon aan de keukentafel met een hamer en een nijptang. Ik gebruik daar ook geen dure materialen voor, het gaat me puur om het ontwerp.” In de tuin zijn de verschillende gebouwtjes waarin Cornelis woont en werkt met elkaar verbonden door loopbruggen. Er is een boomhut, een slaapplek en een vijver. Er lopen kippen, een geitje en hondjes. Alle bouwwerken maakte hij zelf of met hulp van

Cornelis schildert wat hij zelf graag wil. “Ik ben niet sentimenteel ten opzichte van mijn werken. De enige schilderstukken die ik zelf wil houden zijn de portretten van mijn ouders en van een paar vrienden.” Hij werkt het liefst niet in opdracht. Toch maakte hij een prachtig portret van Frits Philips. “Meneer Frits werd toen 100 en een galerie op de Grote Berg vroeg me om iets te maken ter ere van zijn verjaardag. Ik wilde de oude man niet lastigvallen en laten poseren dus heb ik een foto laten maken en aan de hand daarvan het portret geschilderd.” Het schilderij is niet meer in zijn bezit, maar hangt bij galerie Rembrandt op de Kleine Berg. Vorig jaar was het te bewonderen op De Wielewaal Invites, een evenement op het voormalig landgoed van de familie Philips, waar Meneer Frits zijn hele leven gewoond heeft.


14


licht

15

“Mijn vaste lijn reikt tot halverwege de tuin en dat vind ik meer dan genoeg”

Oase Cornelis houdt van reizen en bezocht onder andere Australië, Nieuw-Zeeland, Amerika, Ibiza en Goa. “Ik heb veel over de wereld gezworven en vond dat heerlijk, zoveel mooie plekken en inspirerende mensen.” Maar hier in Eindhoven heeft hij het ook prima naar zijn zin. Niet zo gek in deze creatieve oase van rust. Zonder tv, wifi of mobiele telefoon. “Mijn vaste lijn reikt tot halverwege de tuin en dat vind ik meer dan genoeg. Ik houd er niet van om altijd bereikbaar te zijn.”

De werken van Cornelis le Mair zijn geregeld te zien op tentoonstellingen in galeries en musea door het hele land. Ook heeft Cornelis verschillende publicaties op zijn naam staan, waaronder het in maart dit jaar uitgekomen boek ‘Cornelis le Mair – Een leven in beeld en kleur’, een oevrecatalogus en beknopte biografie (onder meer te koop bij Van Piere).

Cornelis Wilhelmus Antonius Maria (Cees) le Mair Geboren: Eindhoven, 3 juli 1944 Kunstschilder Stijl: klassieke schilderkunst Materiaal/techniek: olieverf Onderwerpen: portretten (naakt)figuren, stillevens, landschappen


volngs o

laatste n e e t s Eer de g van zonda eopend! dg maan

Originele, sfeervolle meubels en accessoires

Inspiratie komt hier vanzelf!

wwWij leveren ook prachtige op maat gemaakte teakmeubelen! Vraag er naar in onze sfeervolle winkel. De Run 3134, 5503 LH Veldhoven, Tel: 040 253 31 13, info@sfeervolwonen.com ma 12:00 - 18:00 uur • di t/m do 10:00 - 18:00 uur • vr 10:00 - 21:00 uur • za 10:00 - 17:00 uur


licht

Mr. Bram Sommen is werkzaam bij Reinartz advocaten en gespecialiseerd in arbeidsrecht en het bijstaan van slachtoffers in een strafproces.

17

De werknemer met een rughernia wil bungeejumpen op vakantie Iedere werknemer heeft recht op vakantie. Om bij te komen van het werk en te ontspannen. Een zieke werknemer hoeft weliswaar niet te herstellen van zijn werkzaamheden, maar kan ook behoefte hebben aan vakantie. Moet een werkgever in dat geval altijd instemmen met een vakantieverzoek? Net zoals de gezonde collega’s op de werkvloer, moet ook de zieke werknemer die thuiszit, aan zijn werkgever toestemming vragen om op vakantie te kunnen gaan. De werkgever kan dat verzoek afwijzen als de vakantie nadelige gevolgen heeft voor het re-integratieproces. Afhankelijk van de duur van de arbeidsongeschiktheid, heeft een werknemer re-integratieverplichtingen om ervoor te zorgen dat hij weer herstelt. Als een overspannen zieke werknemer vakantie wil opnemen om tot rust te komen op de Malediven, kan dat het herstel bevorderen. Als een werknemer met een herstellende rughernia vakantie wil om te gaan bungeejumpen vanaf de Royal Gorge Bridge in Colorado, ligt dat anders.

Reinartz advocaten Kloosterdreef 90 | Eindhoven T 040 212 6415 | F 040 211 6709 www.reinartzadvocaten.nl

Of een werkgever met een vakantieverzoek van een zieke werknemer moet instemmen, hangt af van verschillende zaken: de soort vakantie, de aard van de ziekte en het re-integratieproces. Daarom moet een werkgever ook advies inwinnen bij de bedrijfsarts. Die kent de aard van de ziekte van de werknemer en weet waar het re-integratieproces mee gediend is. Als de bedrijfsarts meent dat de vakantie het herstel niet belemmert, moet de werkgever het vakantieverzoek in principe toestaan. Wil je zieke werknemer op een bijzonder ondernemende vakantie of weigert je baas je vakantieverzoek tijdens je ziekte, mr Bram Sommen geeft je als arbeidsrecht-advocaat graag advies.


Notariskantoor Broekmans. Jouw notaris.

Omdat je onbezorgd wilt genieten van je huis

Je droomhuis is de plek waar jij en je gezin je helemaal thuis voelen. Waar je geniet van een zomerse barbecue in de tuin en waar je ’s avonds je kinderen een verhaaltje voorleest. Bij het kopen van een huis komt juridisch een heleboel kijken. Jouw notaris begrijpt dat afspraken tussen jou en de verkoper goed moeten worden vastgelegd. Zodat je onbezorgd kunt genieten van een heerlijke toekomst in jouw thuis. Jouw leven. Jouw droomhuis. Jouw notaris.

040 213 63 60 Like ons op Facebook www.jouwnotaris.nl


licht

19

Tekst en foto: Archipel

Écht mijn ding! “Wil je mij in het gras fotograferen? Geen probleem. Mijn hoofd staat ook al op bussen en flyers. Ik ben inmiddels klaar voor een carrière als fotomodel.” Ramona: innemende harde werker met een aanstekelijke vrolijkheid. Betrokken duizendpoot met een gulle lach. Enthousiast steekt ze het paarse Archipelhart omhoog: “Ik werk bijna 20 jaar bij Archipel en ik zou niet anders willen. De dankbaarheid van bewoners, de voldoening en het besef dat ik iets kan betekenen voor een ander wil ik voor geen goud missen.” Ramona van den Heuvel is contactverzorgende bij De Veldwachter van Archipel Akkers in Nuenen; straat voor bewoners met dementie. “Wij noemen het echt ‘straat’ en niet meer afdeling. Dat institutionele daar willen we vanaf. Het moet hier zoveel mogelijk op thuis lijken. Bewoners wonen boven en het dagelijks leven speelt zich beneden af rondom het Dorpsplein.”

Aan táfel “Dit werk is écht mijn ding”, vervolgt Ramona. “Ik vind het fijn dat bewoners zich veilig voelen doordat ze me herkennen. Ons team is top, we ondernemen veel met de bewoners en met elkaar. Daarnaast ben ik ambassadeur van de beweging Radicale Vernieuwing verpleeghuiszorg. Deze beweging is bezig met het herorganiseren van verpleeghuiszorg. Wat de cliënt belangrijk vindt, is hierbij het uitgangspunt. Minder protocollen en teruggaan naar de basis. Wij gaan nu ook een aantal dingen anders aanpakken. Bijvoorbeeld zelf koken in de grote woonkeuken beneden. Samen met de bewoners kijken wat we willen eten, even boodschappen doen, koken en dan aan táfel!”

Omdenken Ramona: “Onze nieuwe manier van werken betekent ook buiten bestaande kaders durven denken. Ik kan bijvoorbeeld best een keer meehelpen in de keuken. En als een bewoner in de Gasterij zit, bellen ze niet meer naar boven of wij hem komen halen. Dat kunnen ze ook zelf. Weet je wat het is: goeie zorg heeft niet zoveel te maken met vastomlijnde takenpakketten. Goeie zorg leveren we samen. Met elkaar, familie, mantelzorgers en vrijwilligers. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.” Ben jij geïnteresseerd in een baan bij Archipel? Neem dan eens een kijkje op onze site bij de vacatures of bezoek het maandelijkse JobCafé (elke derde donderdag in de maand). We love to meet you!

Archipel Werkwinkel werving en selectie T 040 265 4822 wervingenselectie@archipelzorggroep.nl www.archipelzorggroep.nl/vacatures


CURL UP! Een chique maar edgy manier om krullen op te steken zodat het er vooral niet schattig uitziet. De krullen zijn dicht op het hoofd zogenaamd slordig vastgezet, maar er is bij deze look niets aan het toeval overgelaten.

ROB PEETOOM EINDHOVEN LICHTTOREN 2 5611 BJ EINDHOVEN 040 296 27 48

WWW.ROBPEETOOM.COM


licht

21

Je digitaliseert met een doel. Of dit nou het ver­ beteren van de dienstverlening is, het verhogen van de omzet of het optimaliseren van interne processen. Bij aanvang van het traject staat dit doel scherp op het netvlies. Gaandeweg wordt de digitalisatie zelf vaak echter het doel. Er zijn altijd wat kuilen en hobbels in de weg, maar wan­ neer aan het einde van de rit alle systemen zijn geïmplementeerd is iedereen tevreden. Het is gelukt! Maar is het wel echt gelukt? Is de dienstverlening beter, de omzet hoger of verlopen de interne processen efficiënter? Jochem van Kapel - directeur Gezien de budgetten die gepaard gaan met digitalisatie zijn dit geen vragen die je achteraf pas beantwoord wilt hebben. En daar komen hypotheses om de hoek kijken. In dit geval concrete hypotheses over welke digitalisatie-onderdelen welke waarde toevoegen voor het bedrijf. Omdat deze hypotheses behapbaar zijn, is het gemakkelijker om deze op het netvlies te houden gedurende het gehele traject.

Digital Designers. Creative Developers. Torenallee 26-08 I Eindhoven hallo@lessormore.nl

Maar het grote voordeel is dat hypotheses getoetst kunnen worden. Hierbij hoef je niet te wachten totdat de systemen geïmplementeerd zijn. Met ideeën, schetsen en prototypes kan vaak zo’n 80% van de hypotheses al getoetst worden! Er kan dus op tijd bijgestuurd, omgedraaid of doorgestoomd worden. Eigenlijk heel logisch vinden wij. Daarom passen we dit al voor veel opdrachtgevers toe. Benieuwd hoe dit er in jouw bedrijf uit zou zien? Bel Jochem op 040 780 5611


zomerprogramma beleef 15.000 jaar in 1 dag! VEEL historische belevenissen in zes tijdperken EXTRA: ontdek de wereld van REDBAD!

07 JUL-02 SEP ZOMERVAKANTIE

NIEUW

SPEURTOCHT APP

TEN : ALL ES WAT JE WIL WE

preHistorischDorp.nl BOUTENSLAAN 161B EINDHOVEN • 040 252 22 81


licht

Genderdysforie: dit lijf hoort niet bij mij! Het lijkt soms zo makkelijk; jij bent een meisje en ik ben een jongen. Duidelijk toch? Of toch niet? Soms blijkt het voor kinderen, jongeren en hun ouders helemaal niet zo duidelijk te zijn. Het kan zijn dat iemand zich niet thuis voelt in zijn of haar eigen lichaam of dat iemand de wens heeft om tot het andere geslacht te behoren.

Genderdysforie doet zich voor wanneer het eigen (biologische) geslacht van iemand niet overeenkomt met hoe hij of zij zich voelt. Sommigen zijn geboren als jongen en voelen zich meer een meisje en anderen zijn geboren als meisje en voelen zich meer een jongen. Steeds vaker zien we ook kinderen en volwassenen die zich zowel jongen als meisje voelen of zich én geen jongen én geen meisje voelen. Er zijn dus veel varianten, we noemen dit genderdiversiteit. In Nederland is de zorg aan kinderen en volwassenen met genderdysforie al jarenlang in goede handen van het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie van het VU medisch centrum te Amsterdam. Sinds 1 februari 2017 is ook in Zuid-Nederland een gespecialiseerd team van start gegaan dat informatie, hulp en (medische) zorg biedt aan kinderen en volwassenen met vermoedens van genderdysforie. Het Genderteam Zuid, onder leiding van programmacoördinator Joep Roeffen, werkt gedurende het gehele traject nauw samen met de genderpoli van het VU medisch centrum. Voor meer informatie, overleg of aanmelding kunt u iedere werkdag terecht bij de instroomcoördinatoren van de Mutsaersstichting (kinderen en jeug­ digen) of de administratie van Psychologenpraktijk Oog (volwassenen).

Joep Roeffen, Klinisch Psycholoog en programma coördinator Genderteam Zuid-Nederland Linde Garritsen, Orthopedagoog i.o. tot GZ-Psycholoog en assistent programma coördinator Genderteam Zuid-Nederland

Psychologen Praktijk Oog Bogert 10, 2e etage | Eindhoven T 040 213 6461 Bereikbaar: ma t/m vr van 9:00-17:00 uur administratie@pp-oog.nl www.oogpsychologen.nl

23


WWW.BEVRIJDENDEVLEUGELS.COM Sonseweg 39 - Best - info@bevrijdendevleugels.com

5 minuten van Eindhoven, beleef dit park met het hele gezin!

Ga terug naar de tijd van de bevrijding: Ronkende motoren van gevechtsvliegtuigen, heldhaftige piloten en Amerikaanse parachutisten. Bevrijdende Vleugels heeft een bijzondere collectie inclusief tanks, vliegtuigen, diorama's, foto's en wapentuig dat daadwerkelijk is gebruikt tijdens Operatie Market Garden.

Bekijk voor je bezoek ook eens onze website: www.bevrijdendevleugels.com

BEZOEK BEVRIJDENDE VLEUGELS MET KORTING: Bij inlevering van deze voucher betaalt u slechts Deze voucher-actie is geldig t/m 31-07-2018. Een voucher per persoon. Kijk op onze website voor de openingstijden.


licht

25

Uniek concept: bouwmarkt en wooninrichting onder 1 dak!

Bij Multimate aan de Bisschop Bekkerslaan kun je al 12 jaar terecht voor hulp bij al je doe-het-zelf klussen. De specialisten in maatwerk adviseren je op het gebied van vloeren, deuren, kasten, horren en buiten zonwering, maar bijvoorbeeld ook bij het beveiligen van je huis. Meten, maken en monteren aan huis met persoonlijke service en vakmanschap; Multimate biedt een totaaloplossing voor iedere klus! De shop-in-shop van Decorette is een perfecte aanvulling op de service van Multimate. De woon­ inrichter biedt ook maatwerk, maar dan op het gebied van binnen zonwering, gordijnen, pvc-vloeren, tapijt en accessoires. Je kunt zowel in de winkel als thuis interieuradvies krijgen. De ervaren medewerkers zijn voor veel klanten al jaren een vertrouwd gezicht. Decorette heeft een kwalitatief hoogwaardig huis­ merk, maar werkt ook met gerenommeerde merken als Luxaflex, B&C, Eijffinger, Kobe, Desso, Bonaparte en Parade.

Complete service dus voor de (ver)bouw en inrichting van jouw woning. Kom gauw eens een kijkje nemen! Multimate Decorette Bisschopbekkerslaan 8a/b | Eindhoven instagram: multimate_decorette T 040 243 0041


State of Art Store Eindhoven Hooghuisstraat 29 Openingstijden: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

SALE -

Start donderdag 05 juli 2018

12:00 10:00 10:00 10:00 10:00 10:00 12:00

-

18:00 18:00 18:00 18:00 21:00 17:30 17:00


licht

27

Laptop Delivery Eindhoven -laptopreparatie -computeronderhoud -refurbished laptops Laptop Delivery is dĂŠ computerwinkel op het gebied van computeronderhoud en laptopreparaties. Denk hierbij aan hulp bij upgrades, onderhoud van je computer of laptop, reparaties en systemen op maat. Is je laptopscherm kapot? Geen probleem! Dat is vakkundig en betaalbaar te repareren. Laptop Delivery geeft vooraf een prijsopgave. Hulp nodig? Laptop Delivery kan je op afstand helpen! Met een speciaal programma kunnen zij meekijken op je computer. Ook hulp aan huis is mogelijk, bijvoorbeeld om de internetverbinding aan te sluiten of een netwerk aan te leggen.

Laptop Delivery is te vinden aan de Geldropseweg in Eindhoven. In de winkel vind je ook een ruime collectie refurbished laptops voor een betaalbare prijs. -SNEL EN VAKKUNDIG, TEGEN EEN SCHERP TARIEF -ALTIJD GRATIS DIAGNOSE -BETROUWBAAR & BINNEN 24 UUR SERVICE Geldropseweg 84B T 06 1125 2016 info@laptopdelivery.nl


This is Stadsbrouwerij Eindhoven discover the story & get discount www.thisiseindhoven.com


licht

29

Corridor Mode in Valkenswaard: waar persoonlijke service voorop staat Al ruim 40 jaar is Corridor Mode te vinden in het hartje van Valkenswaard. Deze kledingzaak is gespecialiseerd in mannenmode en draagt persoonlijke service hoog in het vaandel. Dankzij de jarenlange ervaring, de mooie collecties en het professionele advies van het team staat Corridor Mode garant voor prettig winkelen!

Winactie

Stuur een foto van jouw leukste zomeroutfit en maak kans op € 100,- shoptegoed* bij Corridor Mode! Mail je foto naar info@lichtopeindhoven.nl Wij plaatsen alle foto’s op onze website en kiezen de mooiste eruit! *niet in combinatie met andere aanbiedingen

stropdassen en sokken. “We voeren diverse merken zoals Casa Moda, Marvelis en DNR. En omdat we zelf op inkoop gaan is het ook geen probleem om rekening te houden met de wensen van onze vaste klanten”, aldus Christ. Een andere troef is de ruime parkeergelegenheid nabij de winkel. Ook kunnen klanten met een klantenpas sparen voor interessante kortingen.

Zaakvoerder Christ van den Bosch staat je, samen met medewerksters Ingrid en Astrid, met passend advies bij wanneer je op zoek bent naar een geschikte outfit. “Ga je graag informeel gekleed over de straat, of kies je toch voor verzorgd casual? Wij bieden

het allemaal!”, vertelt Christ. “Ons assortiment richt zich op mannen die volop in het leven staan en op zoek zijn naar een gepaste outfit. Bovendien nemen we graag de tijd voor iedere klant.” De ruime, overzichtelijke boetiek biedt ook tal van accessoires, van riemen tot

Corridor Mode Corridor 2 | Valkenswaard Voor meer informatie kijk op www.corridor-mode.nl


www.howdo.info

HOWDO t h e maga z ine f o r in t ernat i o nals

E in dho ve n a rea

Do you want to read more in English, check out HOWDO Magazine! HOWDOeindhoven | contact@howdo.info | www.howdo.info


licht

31

ZITT Omgevingsadvies Wil je ergens een woning bouwen, een pand herbestemmen of een andere ruimtelijke ontwikkeling mogelijk maken, dan krijg je onvermijdelijk te maken met allerlei regels en procedures. Om een ruimtelijk project te kunnen realiseren is naast kennis van regelgeving inzicht in afwegingen die ten grondslag liggen aan ruimtelijke besluitvormingsprocessen van cruciaal belang. Door jarenlange ervaring op het werkterrein van de ruimtelijke ordening en milieu ondersteunt ZITT Omgevingsadvies ontwikkelaars, bedrijven, particulieren alsmede overheden in de regio Eindhoven met de realisatie van projecten in het ruimtelijke domein en de vergunningverlening op het terrein van de fysieke leefomgeving. Het gaat daarbij om omgevingsvergunningen tot complete bestemmingsplannen voor alle vormen van stedelijke ontwikkelingen. In netwerkverband wordt samengewerkt, vertelt eige­ naar en omgevingsjurist Hans van Zitteren, met het landelijk opererende ruimtelijk ordeningsbureau Rho adviseurs voor leefruimte. Door deze samenwerking kan een volledig spectrum aan specialisten en des­ kundigheid aangehaakt worden om het gewenste ruimtelijke resultaat te bereiken. We zijn erop ingericht om mee te denken met onze opdrachtgevers, processen te begeleiden en uitdagingen tot succes te brengen. Zo leveren we een belangrijke bijdrage (bestemmings­ plan/omgevingsvergunning) aan de ontwikkeling en realisatie van een nieuw icoon in het hart van de stad Eindhoven, te weten de ‘BunkerToren’.

In opdracht van de ontwikkelaars (Being Development, RED Company) en het architectenbureau (Powerhouse Company) wordt de realisatie van een 100 meter hoge toren met woningbouw, kantoren en een grand-café in een parkachtige omgeving met ondergrondse parkeergarage aan de John F. Kennedylaan mogelijk gemaakt. Hierbij wordt het markante voormalige cultuurhistorisch waardevolle bebouwingsdeel ‘de Bunker’ (“het voormalige studentencentrum”) van architect Maaskant behouden en opgenomen in het totaal ontwerp van de toren. Het gebouw voldoet aan de gewenste duurzaamheiddoelstellingen van de gemeente Eindhoven (aardgasloos bouwen, klimaatadaptie, natuur-inclusief bouwen, zonne-energie) en wordt uitgerust met de nieuwste technologische toepassingen waardoor het een voorbeeld wordt van een innovatieve mixed-use ontwikkeling. ZITT Omgevingsadvies en Rho adviseurs voor leefruimte Torenallee 20, Videolab, 7e verdieping | Eindhoven T 06 817 555 70 / 040 402 27 34 info@zittomgevingsadvies.nl


32

Spaar voor korting op badlakens RUIM 50% KORTI • Tot en met zaterdag 18 augustus spaar je voor ruim 50% korting op badlakens van het Scandinavische merk Byrklund. • De hotelkwaliteit badlakens zijn van 100% katoen, hebben een afmeting van 70x140 cm en zijn verkrijgbaar in 5 kleuren.

NG

• Bij elke €10 besteding en geselecteerde actieartikelen ontvang je een zegel. Met 8 zegels is de spaarkaart vol en ontvang je een badlaken naar keuze voor slechts €3.50. • Op=op. Kijk voor alle actievoorwaarden op www.emte.nl/badlakens

Win een jaar lang gratis wellness

met de Thermen Tour voor 2 personen! Wij geven 8 keer een Thermen Tour voor 2 personen weg t.w.v. €287,50! Ontdek samen 5 verschillende sauna’s, met keuze uit meer dan 25 locaties!

Kijk snel op www.emte.nl/badlakens of check onze Facebook-pagina hoe je hier kans op maakt.


licht

Quattro Stagioni weckpotten exclusief voor Fijnproevers

Gratis

tegen in levering v a Fijnproevers n Punten

Multifunctionele glazen weckpotten met handige schroefdeksels.

EMTÉ Eindhoven Ardèchelaan Ardèchelaan 5 www.emte.nl/eindhoven

EMTÉ Eindhoven Victoriapark Victoriapark 90 www.emte.nl/eindhoven-victoriapark

33

EMTÉ Veldhoven Burg. Van Hoofflaan 12 www.emte.nl/veldhoven


34

zomerspecial

de brabantse kempen De Kempen staat garant voor een instant vakantiegevoel! In de groene omgeving kun je heerlijk wandelen, fietsen en op andere manieren sportief bezig zijn. Tijdens een tochtje door deze ongerepte Brabantse natuur kom je langs bossen, weilanden en boerderijen. De Kempen ligt in het zuiden van bourgondisch Brabant, dus ook gezellige restaurants en cafĂŠs ontbreken hier niet! Zelfs in de kleinste dorpen en steden van de Brabantse Kempen kun je heerlijk eten en drinken. Ook biedt De Kempen diverse musea en winkelgelegenheden en is er ook voor kinderen genoeg te doen. Natuur, cultuur, activiteiten en gastronomie, De Kempen heeft het allemaal. Laat je verrassen en ontdek dit mooie stukje Brabant!


licht

35

Boscafé Molenvelden Altijd in voor een (BBQ-) feestje! Met een grote groep familie, vrienden of je (sport) vereniging lekker barbecueën? Dat kan bij Boscafé Molenvelden!

ook een restaurant. Je auto kun je altijd kwijt op het ruime parkeerterrein. Neem snel contact op om jouw BBQ te reserveren!

De grote achtertuin biedt plaats aan grotere groepen, of dat nu 40 of 140 man zijn. Kinderen vermaken zich prima in de speeltuin of in een van de twee zwembaden. Boscafé Molenvelden ligt in een bosrijke omgeving en heeft zelfs eigen wandel- en fietsroutes. Naast een grote voor- en achtertuin met terrassen is er binnen

Boscafé Molenvelden Banstraat 25 | Veldhoven T 040 205 1662 info@boscafemolenvelden.nl www.boscafemolenvelden.nl

Restaurant Smaeckvol

Bij restaurant Smaeckvol geniet je van Brabantse gast­ vrijheid en veel ‘smaeck’ in een prachtige omgeving. De menukaart wordt regelmatig aangepast en zoveel mogelijk afgestemd op het seizoen. De eerlijke en herkenbare ingrediënten zijn veelal afkomstig van omliggende boerderijen. Je kunt kiezen voor een Proeverij menu, maar ook à la carte eten. Er is een aparte lunchkaart en ook aan de kinderen is gedacht. Restaurant Smaeckvol staat voor een frisse kijk op koken met respect voor grootmoeders keuken. In de authentieke Kempische Hoeve proef je de ge­ moedelijke Brabantse sfeer en ook op het mooie fiets­ terras is het heerlijk toeven!

Openingstijden: Maandag vanaf 17:00 uur, Dinsdag gesloten, Woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 17:00 uur Zaterdag en zondag vanaf 12:00 uur (ook voor lunch) Tijdens de Brabantse schoolvakanties ook op don­der­dag en vrijdag open vanaf 12:00 uur voor lunch. Driehuizen 3 | Vessem T 0497 592 072 F @smaeckvolvessem www.smaeckvol.nl


36

Chillen op het stadsstrand bij iconische plek Van 7 juli tot 9 september:

Playa D’evo luon Lekker chillen aan het water en genieten van zomerse hapjes, drankjes en muziek: het kan tijdens de zomermaanden in het park van het Evoluon. Deze iconische plek in Eindhoven wordt het decor van de sunset lounge hotspot Playa D’evo luon; een sfeervol stadsstrand dat tussen 7 juli en 9 september elk weekend geopend is. Toegang is gratis.


licht

Het initiatief komt van Franc Dubbelman, directeur van het Evoluon. “We hebben hier een schitterend park met een prachtige vijver en steiger. Hoe mooi is het om bij het Evoluon, in hartje Eindhoven, een stadsstrand te maken? Het idee had ik al een tijdje, maar het lukte me niet om de juiste partner te vinden.” Totdat Franc in contact kwam met Ivent Group uit Valkenswaard. Dit bedrijf bestaat uit verschillende on­derdelen, waaronder Minority Events (een organisatie­ bureau) en FestiQuipment (leverancier van festival­ materialen). Mede-eigenaar van Ivent Group, Roel Snellen: “We hebben alle facetten in huis om dit evenement mee op te zetten”.

37

genoten op 19 augustus en 2 sep­ tember. Roel: “Het wordt een fijne ontmoetingsplek bij een chique pop-up locatie, bedoeld voor iede­ reen vanaf 18 jaar”.

Meer informatie Playa D’evo luon, van 7 juli tot 9 september bij het Evoluon, Noord Brabantlaan 1a, Eindhoven.

Programma Tijdens Playa D’evo luon kunnen bezoekers genieten van een lekker drankje, eten en lounge muziek en dat alles in een mooi aangeklede omgeving met onder meer loungebanken en een Ibiza bar. Daarnaast wor­den er extra evenementen gehouden, zoals het dance­feest Zon­

Geopend: vrijdag (16.00-23.00 u), zaterdag (14.00-23.00 u) en zondag (12.00-21.00 u), alléén bij droog weer en 20+ graden.


38

zomerspecial

lekker ijsje!

De zomer is hĂŠt seizoen voor een verkoelend ijsje! Deze ijssalons hebben heel veel lekkere smaken om uit te kiezen, dus dat wordt smullen!

IJsspecial Verona Het heerlijke Italiaanse ijs van IJssalon Verona is zeer geliefd bij de Eindhovenaren. Sterker nog, na veertig jaar is IJssalon Verona haast niet meer weg te denken uit onze stad. Aan de hand van Italiaanse recepten maakt de zaak met zoveel mogelijk verse producten het ambachtelijke ijs. Eigenaar Jan heeft, samen met zijn vrouw Betty, IJssalon Verona in 2017 laten uitgroeien tot Eindhovens beste ijssalon. Je bent hier van harte welkom om een kopje koffie te komen drinken. Zelfs met een stukje gebak of een lekker broodje voor de lunch. IJssalon Verona Kruisstraat 106A | Eindhoven T 040 245 22 03


zomerspecial ijs

Bij IJs & Koffie kun je genieten van een groot assortiment aan ambachtelijk ijs en allerlei soorten koffie. In 2016 is de zaak verkozen tot Eindhovens BESTE ijssalon! De romige smaak van het zelfgemaakte schepijs maakt een bezoek tijdens de warme zomerse dagen meer dan de moeite waard. IJs & Koffie blijft continue smaken ontwikkelen en denkt hierbij ook aan personen met lactose-intolerantie, glutenallergie of notenallergie. Houd de Facebook van IJs & Koffie in de gaten voor meer informatie over het assortiment, de openingstijden en diverse acties.

IJssalon Bastani Een gezellige ijssalon in hartje winkelstad (centrum) Eindhoven! Hier kun je terecht voor het lekkerste, elke dag versbereid, ambachtelijk Italiaans ijs. Bereid door een SVH Meesterijsbereider. Er is keuze uit 39 verschillende smaken, voor elk wat wils! Of kies je liever voor een goed aangekleed kopje koffie met gebak? Loop gerust eens binnen. Heb je een feestje? Wij verhuren ook onze ijskar/ijsbar hiervoor. Ook verzorgen wij graag een ijsbuffet met verschillende ijstaarten naar jouw smaak. Laat het ons weten! Onze openingstijden zijn: Zomer: ma/za-12.00-22.00 | zo-13.00-22.00 Winter: zo/ma gesloten | di/za-11.00-17.30 IJssalon Bastani De Stadspoort 2 | Eindhoven (hoek Vrijsstraat-Keizersgracht) T 040 243 8102

licht

IJs & koffie Bredalaan 155 | Eindhoven IJs & koffie

39


40

zomerspecial

Kartcircuit de Landsard

Haarspeldbochten, snelheid en plezier, bij Kartcircuit Landsard vind je het allemaal! De professionele baan is een genot voor iedere kartliefhebber. Onlangs werd het asfalt geheel vernieuwd. Ook op het gebied van veiligheid is aan alle voorzorgsmaatregelen gedacht. Hapje eten? Naast een lekker drankje op het terras kun je na het karten ook genieten van de heerlijke gerechtjes die de menukaart rijk is. Wil je Kartcircuit de Landsard bezoeken met een grote groep vrienden en collega’s? Maak dan gebruik van een van de arrangementen, waarmee je kunt karten en eten voor een schappelijke prijs. Kom snel langs, ga de competitie aan en geniet op het terras! Landsardseweg 47 | Eindhoven T 040 205 2750 www.outdoorkarting.nl

RECHTES TR A AT 50 - 52 5611 GR EINDHOV EN

Volg de wonderbaarlijke wereld van Anna en Clara op Facebook en Instagram @sostrenegrene www.sostrenegrene.com


zomerspecial fietsen

Spring op de fiets! Twijfel je op een mooie zomerdag tussen een stuk fietsen of een terrasje pakken? Je hoeft niet te kiezen: in de regio zijn er vele fijne fietspaden met terrasjes langs de route. Op de fiets vang je een heerlijk windje, terwijl je geniet van de zon. En na een fietstochtje smaakt dat koele drankje extra lekker! In onze fietsspecial vind je de beste fietswinkels van Eindhoven en omgeving en de leukste fietsvriendelijke cafĂŠs en restaurants!

licht

41


42

zomerspecial fietsen

Gastvrij, huisgemaakt, ongedwongen en betaalbaar, de speerpunten van Nobel. Dirk en Joost heten je van harte welkom. Niet alleen serveert Nobel lunch en diner, je kunt hier ook terecht voor • Feesten en Partijen • Vergaderen • High Tea • Koffietafels • Borrelen

Dorpstraat 42 | Leende | T 040 206 1731 | www.nobel-leende.nl

OH, WAT BEN JE MOOI! MAG IK AAN JE SLEUTELEN? Velo d’Anvers is een fietsenwinkel op Strijp-S, gespe­cia­liseerd in vintage racefietsen. In de Machinekamer waar we gevestigd zijn, staan Philipskasten met derailleurs, commandeurs en pignons, rekken met stuurtapes en boekenplanken met fietsboeken. In de werkplaats wordt je retro-koersfiets opgebouwd, een van de vele frames die aan het plafond hangen in de ge­wen­ ste kleur gespoten of wordt de stalen ros die je van je vader kreeg gerestaureerd. Alle fietsen zijn welkom: staal, modern, driewieler, carbon, zwaar verwaarloosd of ieder weekend gepoetst en ver­troeteld. Wij zullen goed voor ze zorgen en met opgepompte bandjes en strakke remmen weer afleveren. De wegge­poetste modder is service van de zaak. Velo d'Anvers Machinekamer - Strijp-S Ketelhuisplein 6 | Eindhoven


licht

Wielercafé Velosoof in Eindhoven heeft meer te bieden dan je denkt! Het is gelegen in een nog on­ont­ dekt stukje Eindhoven, na­ melijk de oude gasfabriek, met op loop­ afstand de Heuvelgalerie. Voor elke fietsliefhebber is hier wat te doen. Kom genieten op het zonnige terras, een oase van rust midden in de stad, waar je kunt kijken naar wielerwedstrijden op een groot scherm. Je kunt hier borrelen met vrienden en andere fietslief­ heb­ bers. Ook kun je genieten van heerlijke gerechten zoals de onover­ ­ troffen burger van het oer-

ras Sallers, verse soepen en ge­ zon­ de maaltijdsalades uit eigen keu­ken. Wanneer er iets te vieren is kun je borrelen met de huis­ge­ maakte ‘bour­gondische borrel­ plank’. Natuurlijk kun je ook alleen iets drinken. Velosoof heeft een uitgebreid aanbod van (Belgische) speciaalbieren. Velosoof is echter meer dan alleen een wielercafé. Zo kun je een be­ zoek brengen aan het wieler­mu­ seum ‘Bert Oosterbosch’ of een fiets huren voor een mooie tocht met aansluitend een gezellige barbecue.

43

Stap deze zomer dus op de fiets en breng een bezoekje aan Velosoof! Voor meer informatie neem een kijkje op de website. Velosoof Gasfabriek 3 | Eindhoven T 040 843 2861 info@velosoof.com www.velosoof.com

Genieten bij ’t Oude Wandelpark

Dit historische café van Karin en Harold van Asperdt is sinds 2010 een begrip in Valkenswaard en omstreken. Het pand stamt uit 1927 en het oorspronkelijke hotel-café-restaurant uit die tijd is grotendeels intact gebleven. Mensen komen hier om te genieten van een wandeling over een van

de nabijgelegen wandelpaden in de prachtige natuur. Als je meer van fietsen houdt is dit ook geen probleem bij ’t Oude Wandelpark. Zij bieden verschillende fietsroutes aan door de omliggende natuur. Bij terugkomst van de fietstocht kan er in het café uitgerust worden, terwijl de elektrische fiets oplaadt bij het oplaadpunt.

Ben je geen fan van fietsen of wan­ delen, zelfs dan is ’t Oude Wandelpark iets voor jou. Je kunt hier vrij parkeren en genieten van een heerlijk vers ontbijt, lunch of diner. Daarnaast beschikt ’t Oude Wandelpark over zalen, deze zijn te gebruiken voor feesten en voor zakelijke meetings. Dus trek deze zomer je wandelschoenen aan, pak je fiets of auto en breng een bezoek aan ’t Oude Wandelpark! 't Oude Wandelpark Eindhovenseweg 264 | Valkenswaard T 040 204 0551 www.hetoudewandelpark.nl

SINDS 1927

't Oude Wandelpark BOURGONDISCHE TA

EERNE


zomerspecial fietsen

Fietsen is

gezond, ontspannend en zeker in de drukte van Eindhoven sneller dan de auto Niet gek dus, dat steeds meer bazen hun werk­ nemers stimuleren om de fiets te pakken naar het werk. Mocht je zo’n geluksvogel zijn die een tweewieler mag uitzoeken, kom dan zeker langs bij House of Cycles. Misschien staat het duidelijk in de arbeids­voor­waar­­ den, misschien heb je geen idee hoe het bij jou op het werk is geregeld. Hoe dan ook: bij veel bedrijven kun je als werknemer een fiets kopen via een speciale regeling. Dat werkt zo: je koopt via je werkgever een fiets met belastingvoordeel. De fiets betaal je met brutoloon (of vakantiegeld of overuren) aan je werkgever terug. Daar hoef je geen inkomstenbelasting over

te betalen, wat betekent dat je tot 52% be­ las­ tingvoordeel hebt. En dat tikt lekker aan! Overweeg je dus om een nieuwe fiets te kopen, maar hik je tegen de uitgave aan? Vraag op het werk eens naar de mogelijkheden. Werkgevers hebben soms een werkkostenregeling (WKR): een soortgelijke regeling als hierboven beschreven, waarmee je voordelige een fiets kan aanschaffen.

House of Cycles Ouverture 220, Eindhoven www.hocrijwielhuis.nl


licht

45

TE KOOP Sprookjesachtige langgevel boerderij Rakerstraat 2 in Maarheeze • Vraagprijs € 550.000,Landelijk gelegen boerderij met bijgebouw, paardenstal, zwembad, fraaie tuin en huisweide. De dorps­ kern van Maarheeze is bin­ nen enkele minuten bereikbaar. Prima ontsluiting naar A2. Door de jaren heen zijn er diverse aanpassingen en uitbreidingen gedaan. De aut­ hentieke sfeer is daarbij volledig in ere gehouden of hersteld!

Begane grond: Woonkamer I met parketvloer, open­ slaande deur naar terras/ veranda en dubbele openslaande deur naar zitkamer met leisteen vloer, allesbrander en toegang tot woonkamer II met vide, leisteen vloer, allesbrander, gietijzeren trap naar verdieping, speel– of stu­deer­ kamer en dubbele openslaande deur naar tuin.

Royale woonkeuken voorzien van diverse apparatuur. En toegang naar pro­visiekelder en slaapkamer. Ruime slaapkamer met parketvloer, airco en muurkast. Badkamer met ligbad, douche en wastafel met meubel.

Eerste verdieping: Twee ruime slaapkamers. Bad­ ka­ mer met vrijstaand ligbad en dub­ bele wastafel. Separaat toilet.

Bijgebouw: Atelier, werkplaats en garage. Ideaal voor praktijk aan huis, hobbyruimte, mantelzorgwoning of Bed & Breakfast.

ten­haard en buitenkeuken, vijver­par-­ tijen, buitenzwembad en huis­weide.

Algemeen: Het gehele terrein is omheind met Heras hekwerk en 4 toe­gangs­poorten. Tuin met eigen watervoorziening met grondwaterpomp en ron­ dom aftappunten. Voor se­rieu­ze kandidaten bestaat de mo­ gelijk­ heid om te komen proef­slapen! Perceel: 4950m² Bouwjaar: boerderij circa 1900, paardenstal circa 1940 en bijgebouw circa 1988 Inhoud boerderij: circa 1300 m3

Willibrorduslaan 27 | Waalre T 040 221 2291 Fraaie parkachtige tuin met diverse info@verhagenmakelaars.nl terrassen sfeervolle veranda met bui-­ www.verhagenmakelaars.nl

Tuin:


46 Tekst: Linde ten Broek • Fotografie: Eddie Mol

effe buurten In effe buurten gaan Linde ten Broek en Eddie Mol op zoek naar bijzondere initiatieven, hartverwarmende ideeën en mooie projecten in de wijken van Eindhoven die niet altijd zichtbaar zijn voor iedereen. In de stad ontstaan steeds meer mooie initiatieven. En staan men­ sen op die iets willen bete­kenen voor elkaar en voor de buurt. Waarde gedreven initiatieven zien het licht die vooral mensen willen verbinden. En ook al zijn de ideeën prachtig en wordt alle tijd gestopt in het welslagen daarvan, het kost ook tijd en kruim. Veel tijd om iets echt van de grond te krijgen en positief te zijn en te blijven over de

uitwerking. Op een dag was daar een magische ontmoeting tussen mensen met een groot hart en ontstond het idee om de krachten te bundelen zodat de inspiratie, kennis en kunde gedeeld en doorgegeven kon worden. In 2016 werd Samenkracht geboren en nu in 2018 gaan de eerste bottum-up ontwikkeltafels van start. Stephan Pauli: ”Je moet bereid zijn om elkaar te vinden en voorbij je eigen initiatief elkaar willen helpen.”

Initiatieven mogen niet sneuvelen “Vanuit ‘Stichting Ik wil’ heb ik gezien dat er heel veel kan gebeuren als je elkaar echt wilt helpen. Als je als buren een plek vindt waar je gezamenlijk iets kunt betekenen voor elkaar, voor iets dat groter is dan jezelf. Zo ben ik binnengekomen bij de stichting, als buurman die iets wilde doen.” “Wat hier is gebeurd is geweldig. Er kwamen steeds meer mensen die hun kennis en ervaring op welk gebied dan ook wilden inzetten.” “Wij moeten binnenkort op de Barrierweg plaatsmaken en zijn nu in onderhandeling voor een nieuwe plek. We willen graag een


licht

47

Samenkracht is een initiatief van Stichting Ik Wil, Awesome kledingruilatelier, Ervaring die staat, New beginnings en Stichting Circulo. De vraag die ze zichzelf stellen is: “Hoe komen we van de tweedelijnszorg naar buren die iets voor elkaar willen doen. Samen gaat de buurt in bloei!

plek waar we kunnen blijven, waar we een duurzame verankering kun­nen gaan maken en geen tijd ver­liezen met het zorgen maken waar we terecht zullen komen.”

Goede band met de gemeente “Wij vragen subsidies aan en heb­ ben geleerd hoe je de taal kunt spre­ ken van de gemeente en instanties die potjes met geld verstrekken.

“Als je krachten bundelt en doet wat je goed kunt kom je samen nog veel verder!” Het is heel belangrijk dat je elkaar echt leert kennen. Soms heerst er misschien een bepaald beeld van de gemeente, maar wij ervaren dat het stuk voor stuk mensen zijn die echt betrokken zijn bij hun stad en

willen dat burgerinitiatieven daad­ werkelijk een plek in Eindhoven krijgen. Ik denk dat dat een belan­ grijke sleutel is”, vertelt Stephan.

eigen omgeving. Zie je alleen de enkelband of zie je een mens met een verhaal?”

Open hart Een samenleving voor iedereen “Iedereen heeft zijn eigen expertise en eigen DNA en dat mag vooral zo blijven. Maar als je elkaar versterkt dan ben je in staat om samen een groei te maken. Met de bottom-up ontwikkeltafel gaan we met de mensen in de wijk en de gemeente aan de slag en kijken we welke ideeën tot uitvoer kunnen komen. Uiteindelijk gaat het erom dat we geen gêne meer voelen om elkaar om hulp te vragen en elkaar van dienst te zijn. Als we daar minder zorginstellingen voor nodig hebben, als mensen in hun eigen sociale omgeving als zich­ zelf kunnen bijdragen, als zij gezien worden als zichzelf in plaats van als ‘probleemgeval’, dan gaan we de goede kant op. We moeten het echt met elkaar doen. Dat is duurzaam en geeft de wijk een verbinding van binnen­uit. Individuele aandacht is de beste weg. Je wordt beter in je

“Als mensen elkaar met een open hart gaan ontmoeten, dan zijn we op de goede weg. En weet je daar kun je gewoon nu mee beginnen. Heb respect voor elkaar en stel je oordeel uit. Als je het verhaal van elkaar leert kennen dan zul je zien dat je vooroordelen wegvallen.” “Blijf in ontwikkeling en durf te leren zonder een van tevoren bedachte conclusie. Daar begint de magie. Je bent nooit klaar.”

Eddie Mol, fotograaf, www.eddiemol.nl en Linde ten Broek, schrijft en vertelt jouw verhaal, www.lindetenbroek.nl


48

a g e l Col : t h c gezo Media-adviseur / Salesmedewerker (Binnen en/of Buiten) In deze veelzijdige en afwisselende functie ben je verantwoordelijk voor commerciële verkoopactiviteiten. Dit betekent onder meer dat je uitstekende contacten onderhoudt met een deel van onze bestaande adverteerders en met potentiële nieuwe klanten, waarbij je een media-advies uitbrengt omtrent de lopende commerciële projecten. We zijn op zoek naar een kandidaat voor 28-36 uur per week die allereerst beschikt over een enorme DRIVE om te willen werken en passie heeft voor media/marketing. Het is belangrijk dat iemand de klantvraag kan achterhalen en niet aanbodgericht belt.

Taken: • Telefonische acquisitie bij nieuwe en bestaande klanten. • Het verkopen van media ruimte in LICHT op Eindhoven en HOWDO. • Verantwoordelijk zijn voor het gehele verkooptraject van het eerste klantcontact tot aan de aftersales. • De uitdaging aan willen gaan om mee vorm te geven aan een dynamisch bedrijf. Je moet passen in de media-/marketingwereld.

Functie-eisen: • MBO plus/HBO werk- en denkniveau; • Een commerciële en prestatiegerichte instelling; kortom een winnaarsmentaliteit! • Sterke scoringsdrang met een flinke drive • Zelfstandigheid • Goede communicatieve vaardigheden • Teamspirit met veel humor • 28 - 36 uur beschikbaar

Vereiste licentie of certificering: • Rijbewijs B Interesse? Mail je CV en motivatie naar niels@lichtopeindhoven.nl


licht

49

‘TV- en radiotechniek? Het is de leukste hobby die er is!’

Live televisieregie op locatie met Erwin van Maasakkers (helemaal links)

Ooit wel eens bedacht wat er allemaal nodig is om een omroep draaiende te houden? Zonder werkende techniek kun je helemaal niks! En bij Studio040 is dat niet anders. Gelukkig is er binnen Studio040 en GLOW FM een enthousiaste techniekclub actief die zorgt dat alles vlekkeloos verloopt. Het overgrote deel van deze groep bestaat uit vrijwilligers. Erwin van Maasakkers is Hoofd Techniek: ‘We zijn verantwoordelijk voor alle techniek binnen de omroep. Van serverbeheer tot het draaiend houden van de tven radiozenders.’ Er gebeurt een hoop achter de schermen waar je waarschijnlijk niet aan denkt als je de tv of radio aanzet. Erwin: ‘Voor tv geldt dat alle content in huis wordt gemaakt, maar wist je dat het daarna naar Naaldwijk gaat om vervolgens via Hilversum terecht te komen op jouw tv in Eindhoven?’ Dennis Hoogeveen is één van de DJ’s van GLOW FM en daarnaast prominent lid van de techniekclub.

Hij zorgt er onder andere voor dat de twee radiozenders (GLOW FM en Studio040) draaien vanuit een goed werkende studio. Dennis: ‘Vooral de mengtafels, de software en de antenne zijn heel belangrijk. Die drie dingen zijn echt essentieel want een radiozender zonder muziek mist toch iets, haha!’ Erwin is een spin in het web en houdt zich zowel bezig met radioals tv techniek. Een van de leukste uitdagingen vindt hij een live tvuitzending op locatie ‘We beginnen met de basis: het bouwen van de mobiele regieset en zorgen dat de camera’s kunnen draaien. Maar

Dennis Hoogeveen soldeert kabels in de radiostudio

we zorgen er ook voor dat we kunnen communiceren met de cameramensen en presentatoren zonder dat de kijker dat hoort,’ aldus Erwin.

Nieuw talent gezocht! Studio040 groeit en dat betekent dat ook de techniekafdeling zit te springen om nieuw talent. Erwin: ‘We zijn een enthousiaste club mensen die van elkaar leert en samen steeds opnieuw zoekt naar de beste oplossing voor een technisch probleem.’ Dennis voegt toe: ‘Het is de leukste hobby die er is! Je komt op plekken waar je anders nooit zou komen en ontwikkelt je als technicus maar ook als mens. Het is gewoon de leukste plek om je vrije tijd te besteden!’ Ben jij de techneut die we zoeken? Neem dan contact op met: Erwin.van.maasakkers@ studio040.nl!


50

Foto's: Visual Act

Pop-up Restaurant "De Wielewaal Invites"

Op verzoek van velen zullen de poorten van Landgoed De Wielewaal, de voormalige woon­residentie van de familie Philips, voor de laatste keer openen. Een beperkt aantal gasten kan deelnemen aan de tour per golfkar over het landgoed, met als culinaire afsluiting een heerlijke lunch of diner in het pop-up restaurant.

Wij nemen u mee op een reis door het verleden en het heden van Landgoed De Wielewaal en zijn bewoners. Het is een unieke gelegenheid om het bekende en veelbesproken landgoed met eigen ogen te komen bewonderen. Uw reis begint bij aankomst met de tour per golfkar over het landgoed waarbij u zult genieten van de eeuwenoude bomen, de prachtige vergezichten en alle verdere flora en fauna die De Wielewaal herbergt. Aan het einde van uw tour wordt u culinair verwend met een lunch of diner. Dit alles in het stijlvol ingerichte paviljoen dat daar voor de gelegenheid wordt neergezet en dat een prachtig uitzicht biedt op het landgoed.


licht

Deelnemende restaurants zijn o.a. Avant-Garde van Groeninge*, Eindhoven De Rozario, Helmond Fabuleux, Den Bosch Karpendonkse Hoeve*, Eindhoven Mei Wah, Eindhoven Qlubhouse Dining, Tilburg De Meiboom, Waalre Taste “Bij Dirk�, Den Bosch Wijnbar Restaurant De Lach, Eindhoven De Luytervelde, Eindhoven SMAEK - Geldrop De Blauwe Lotus - Eindhoven

51

Dit arrangement is uitsluitend te boeken via info@dewielewaalinvites.nl Speciaal voor u, als lezer van LICHT op Eindhoven, hebben wij het volgende met vermelding: arrangement arrangement samengesteld: (alleen geldig op dinsdag 18 september) 'LICHT' op dinsdag 18 september - Ontvangst op landgoed 'De Wielewaal' en zolang de voorraad strekt - Rondleiding met een golfkarretje over het landgoed met en op basis van anekdotes over het landgoed en haar bewoners beschikbaarheid.

- Culinaire 3-gangenlunch inclusief amuse in het paviljoen met uitzicht op meneer Frits' oude villa (exclusief dranken) Dit voor een - Na afloop van uw lunch wordt u weer door een speciale prijs butler naar de poorten van het landgoed begeleid.

van

e 50,-


52 Fotograaf: Frans Claassen

Eindhovense slagers en restaurants kunnen aan de slag met

de oesterzwam Frank Nouwens ontdekte enkele jaren geleden dat oesterzwammen prima geschikt zijn om te mengen met vlees. De blend-burger of blend-worst die zo ontstaat behoudt de smaak, bite en textuur van het vlees. Met zijn bedrijf BeefyGreen levert Nouwens halffabricaten aan slagers en food-service die er vervolgens hun eigen producten mee kunnen maken. “Het kan gewoon de gehaktmolen in.”

Dat vlees eten een impact heeft op het milieu, is algemeen ge­ weten. Toch valt het ons zwaar om hamburgers, worstjes of ke­ bab definitief uit ons dieet te schrappen. Om die overstap te vergemakkelijken, mikt BeefyGreen op hybride vleesproducten. Sleu­­­ telingrediënt voor ‘carni­min­deren’ is de oesterzwam, de schelp­vor­ mige paddenstoel: rijk aan vezels, arm aan calorieën en vet. Door oes­ terzwammen toe te voegen aan vleesbereidingen, ontstaan lek­­­kere producten met dubbel voor­­deel: gezonder en flink duur­zamer. Het beoogde ‘blendmeat’, ‘hybride­­­vlees’, “meat-light” kan volgens Nouwens enkel aanslaan wanneer het dezelfde smaak en textuur heeft als vleesproducten. Zo kun­nen we nu op een slimme manier minder vlees eten, zonder de smaak of bite van vlees te moeten missen.

Onderzoek Circa een jaar geleden liet Nouwens onderzoek doen via het Eindhovense bedrijf Markt­ ef­fect naar de markt­ potentie en de technische haal­ baar­ heid. In­ middels zijn er blend-ham­ bur­ gers en worsten ontwikkeld en wordt er gewerkt aan droge worst. Ondertussen werkt BeefyGreen met veehouders en slagers aan het ontwikkelen van nieuwe pro­ ducten. “Wat is het juiste ge­halte aan oesterzwam, hoe voor­komen we te veel E-nummers, dat soort vragen. De producten leggen we vervolgens voor aan retailers en foodservice-bedrijven. Die hebben ook allemaal weer eigen wensen.”

Slager om de hoek “Ik ben begonnen met de slager hier om de hoek, Theo Beerens op de Kruisstraat. Ik ben er gewoon met een mandje oesterzwammen

heen gegaan en Theo maakte er worst, gehakt en hamburgers mee. Later zijn daar andere slagers en bedrijven bijgekomen, zoals de Heydehoeve en Stegeman voor de kruiden en specerijen. Er zijn verschillende bedrijven die experimenteren met de grondstof en allerlei mooie producten ont­ wikkelen. De kennis die zij opdoen, koppelen ze deels weer terug en die gebruiken wij weer bij het verder ontwikkelen.”

Halffabricaten “Enkele maanden geleden hebben we overigens besloten dat we een grondstoffenleverancier willen zijn. We maken halffabricaten waar­­ mee bijvoorbeeld slagers en cate­raars aan de slag kunnen in hun eigen keuken. De vraag naar deze ont­ wikke­ ling komt voor­ name­­ lijk uit de Randstad. Dus de Eind­ hovense


licht

53

Niche of massa?

consument moet er even specifiek naar vragen bij haar eigen slager. Dan heb je ook wat bijzonder lekkers”. De oesterzwammen worden verhit zodat een zuiver product ontstaat dat ook bacteriologisch in orde is om te mengen met vlees. De oesterzwammen worden hiervoor in stukken gesneden, zodat ze goed tot in de kern verhit kunnen

worden. Vervolgens worden des­ gewenst bijvoorbeeld andere pad­den­stoelen en specerijen toe­­ge­ voegd. “De slager kan aan­ geven hoe hij het product wil hebben: bio of gangbaar en met welke toe­ voegingen, zoals paprikapoeder of een teentje knof­­look. Hij kent de smaak van zijn klant als geen ander en met ambacht en liefde wordt het een goede vink, een burger of balletje.”

De potentie? Dat is een beetje koffiedikkijken. In Nederland is hybride vlees nog niet zo heel erg bekend, in België al wat meer. Vooral hoger opgeleiden staan er-­­ voor open. De vraag is of het een niche-product wordt, of een massa-­ product. De milieu-impact van de oesterzwam is veel minder, het is gezonder en de smaak en bite is beter. Je kunt het tot de helft van het volume toevoegen zonder smaak, sappigheid en bite-verlies van het vlees. De oesterzwam steekt er met kop en schouders bovenuit ten opzichte van andere producten. www.beefygreen.nl


WIN DEZE ALFA ROMEO

18 JUNI T/M 22 JULI EINDHOVEN HEUVEL


licht

Café Stacey’s: Gezelligheid in hartje Eindhoven

“Goed vertoeven op het vernieuwde terras!” Stacey’s staat bekend als een gezellig bruin café in hartje Eindhoven. Je kunt hier terecht voor een drankje, maar ook voor een lekkere lunch. Tijdens de zomermaanden is het goed vertoeven op het grote terras! Op de menukaart vind je vers gemaakte salades, rijk belegde broodjes en borrelhapjes. Natuur­ lijk kun je bij Stacey’s ook terecht voor een lekker kopje koffie, Jupiler­bier van de tap en diverse buitenlandse biertjes. De vriendelijke, vaste bediening van Stacey’s neemt de tijd voor je en zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt!

Regelmatig heeft Stacey’s live ar­ties­ ten en evenementen op de agenda staan. Eten, drinken, stappen, bij Stacey’s kan het allemaal! Stacey’s is geopend van donder­ dag tot en met zondag. We hopen je snel te zien!

Café Stacey's Jan van Lieshoutstraat 30-32 | Eindhoven T 06 4104 3672 Staceys www.cafestaceys.nl

55


Agendajuli maandag 9 Natlab door plaza futura Victoria and Abdul Woensdag 11 Effenaar The Bronx Locatie: Blue Collar De Bibliotheek Eindhoven Spelen met taal: 2-4 jaar en ouders Donderdag 12 De Bibliotheek Eindhoven GroenKids: Speel, ruik, voel, proef Locatie: Zintuigentuin, Geldrop

Zaterdag 14 Dynamo Official Dynamo Metalfest 2018 Locatie: IJssportcentrum Eindhoven Philips Museum Elk uur vanaf 12.00 u Toneelvoorstelling De Lamp Natlab door Plaza Futura buitenfilm gratis C’est la vie Prehistorisch Dorp Surviving Redbad Weekend

Zondag 15 Holland Casino Eindhoven Vrijdag 13 Live muziek met Ditcus & Dynamo Official Dynamo Metalfest Van Son 2018 Philips Museum Pre Party Elk uur vanaf 12.00 u Toneelvoorstelling De Popei Lamp Rock’n Grill met Mother Bass Microlab Makersclub (also in natlab door plaza English) futura The Sense of an Ending Prehistorisch Dorp Surviving Redbad natlab door plaza Weekend futura The Shape of Water Maandag 16 Philips Museum natlab door plaza Elk uur vanaf 12.00 u futura Toneelvoorstelling De Moonlight Lamp

Van Abbemuseum Pop-up studio: Van Abbemuseum & KU Leuven Dinsdag 17 Philips Museum Elk uur vanaf 12.00 u Toneelvoorstelling De Lamp natlab door plaza futura The Sense of an Ending natlab door plaza futura The Shape of Water Woensdag 18 Philips Museum Elk uur vanaf 12.00 u Toneelvoorstelling De Lamp Donderdag 19 Philips Museum Elk uur vanaf 12.00 u Toneelvoorstelling De Lamp natlab door plaza futura Phantom Thread natlab door plaza futura Darkest Hour Vrijdag 20 Philips Museum Elk uur vanaf 12.00 u Toneelvoorstelling De Lamp

uit in eindhoven Popei Rock’n Grill met PsySo natlab door plaza futura Darkest Hour natlab door plaza futura Phantom Thread buitenfilm King of the Belgians Zaterdag 21 Pand P Zomerfeesten: Tiki-tiki night Philips Museum Elk uur vanaf 12.00 u Toneelvoorstelling De Lamp Natlab door Plaza Futura Florence Foster Jenkins Zondag 22 Holland Casino Eindhoven Live muziek met The Groovy Gents Philips Museum Elk uur vanaf 12.00 u Toneelvoorstelling De Lamp Microlab Makersclub (also in English)


licht

57

Agendajuli Maandag 23 Philips Museum Museum Kids Factory

Woensdag 25 Philips Museum Museum Kids Factory

natlab door plaza futura Phantom Thread

Donderdag 26 Philips Museum Museum Kids Factory

Dinsdag 24 Holland Casino Eindhoven Winnaarsavond: Win een Alfa Romeo

Ketelhuis Biergarten Vierdaagse

Philips Museum Museum Kids Factory natlab door plaza futura Darkest Hour

natlab door plaza futura The Leisure Seeker natlab door plaza futura Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

natlab door plaza futura Arts in Cinema: Van Gogh: Of Wheat Fields and Clouded Skies Vrijdag 27 Philips Museum Museum Kids Factory Popei Rock’n Grill natlab door plaza futura Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

natlab door plaza futura The Leisure Seeker Ketelhuis Biergarten Vierdaagse Zaterdag 28 Philips Museum Museum Kids Factory Natlab door Plaza Futura AndrĂŠ Rieu - Amore, My Tribute to Love Microlab Makersclub (also in English)


licht

uit in eindhoven Ketelhuis Biergarten Vierdaagse Zondag 29 Effenaar Effenaar ’t Wasven Philips Museum Museum Kids Factory Ketelhuis Biergarten Vierdaagse Natlab door Plaza Futura André Rieu Amore, my tribute to love

59

Agendajuli Holland Casino Eindhoven Live muziek met Het Comité Maandag 30 Dynamo Helmet natlab door plaza futura The Leisure Seeker dinsdag 31 natlab door plaza futura Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

bar restaurant

Rozenknopje

* Music * Comedy * Movies * Lunch * Dinner * Drinks

Historic bar close to the center

Horeca vloerrenovatie - Al na 1 uur beloopbaar - Alle kleuren betondesign - Van 2mm tot 10 cm dik - Speciale antislip-vloer voor keuken en bar - Uitvoering mogelijk in nacht of weekend, dus geen omzetverlies!

Al 80 jaar vloeren in Eindhoven: Decor Floor Styling BV www.decorfloorstyling.com

Open 7 days a week 12.00 PM - 02.00 AM Kitchen open: 12.00 PM - 10.00 PM Every Friday: vinyl DJ's Every Wednesday: Live music Every Monday: Shared Diner Check our website for full program!

Hoogstraat 59 | Eindhoven

www.rozenknopje.nl


Puzzel & Win Win een dinerbon t.w.v. â‚Ź 100,-! Te besteden bij Holland Casino Eindhoven.

3

Aangeboden door:

2

8 6

7

4

5 6

1

9

3

2

8 Stuur de ontbrekende cijfers in het middelste vak voor 31 juli naar info@lichtopeindhoven.nl o.v.v. je naam en telefoonnummer. Per post mag ook: postbus 4988, 5604 CD Eindhoven. De prijswinnaar krijgt persoonlijk bericht. Minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar.

7 6 4

5

4

3

6

7

5 5

9

1

Medium Sudoku from www.SudokuPuzz.com

7


62

Een ander dagje uit! Geopend vanaf 10.00 uur

Tegen inlevering van deze bon kunt u voor maar â‚Ź 11,- p.p. komen zwemmen. Vergeet u niet te reserveren?

KORTINGSBON Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: E-mail adres: Geldig t/m 31 maart 2019 m.u.v. van feestdagen. Maximaal 6 pers. per bon. Niet in combinatie met andere aanbiedingen, acties en kortingen. Actiecode: Licht 2018.

Schouwberg 7, 5527 JH Hapert Tel: +31-(0)497 38 93 93/50 sales.vennenbos@landal.nl Landal Het Vennenbos

Kleine Duimpjes en Apenkopje

DĂŠ winkel voor natuurlijk ouderschap

Openingstijden van de winkel: Woensdag t/m zaterdag van 10.00 - 17.00 uur Dinsdag alleen open op afspraak Edisonstraat 141 | Eindhoven info@kleineduimpjes.nl www.kleineduimpjes.nl

Alle bio katoen kleding in de sale!


opkids

licht

Kleur en stuur een foto van de pagina naar info@lichtopeindhoven.nl o.v.v. je naam en tel. nummer. Per post mag ook: postbus 4988, 5604 CD Eindhoven. De mooiste kleurplaat wint 4 kaartjes voor Speellandschap De Heiberg, aangeboden door Go-Kids Eindhoven.

kids AGENDA ZONDAG 8 JULI Beachclub Sunrise Best Graffiti workshop voor kids ZONDAG 8 JULI Heempark Eindhoven Kids Event - Schepnetten in 't heempark WOENSDAG 11 JULI Lovely Pie’s and Party’s in Best Workshop slijm maken ZATERDAG 14 JULI Kermis in Valkenswaard ZONDAG 15 JULI Landelijke Open Imkerijdag Bezoek een Imker in regio Eindhoven ZONDAG 22 JULI Museum Helmond, Familie Kasteeltour ZATERDAG 28 JULI Philips Museum Eindhoven Museum Kids Factory Voor meer informatie kijk op de agenda van Go-Kids Eindhoven, www.go-kids.nl

Kom lekker spelen bij 123 speel paradijs! Kinderen t/m 12 jaar € 5,- per kind Ouders gratis entree! 123 Speelparadijs Vijfkamplaan 6b | Eindhoven T 040 256 82 57 info@123paradijs.nl www 123paradijs.nl

63


EEN 3D KOPIE VAN JEZELF Exclusief bij MediaMarkt Eindhoven

VR + AR

Ook mogelijk op je tablet, smartphone en navigatie. DIGITALE AVATAR MediaMarkt Eindhoven Centrum Boschdijktunnel 1 | 5611 AG Eindhoven 040 - 235 88 00

www.mediamarkt.nl/eindhoven MediaMarktEindhovenCentrum @MediaMarktEHV

Profile for LICHT op Eindhoven

LICHT op Eindhoven juli 2018  

Covergast Cornelis le Mair, een heerlijke zomer- en fietsspecial en de maandelijkse agenda.

LICHT op Eindhoven juli 2018  

Covergast Cornelis le Mair, een heerlijke zomer- en fietsspecial en de maandelijkse agenda.

Advertisement