Page 1

nummer 095 mei'18

H e t s ta d s m a g a z i n e va n d e r e g i o e i n d h o v e n

Presentatrice Meike de Jong terras & beauty special M e t J a c u z z i ÂŽ d e a l e r L u pa W e l l n e s s e n n o g v e e l m e e r . . . .


THE RUSH IS ON AGAIN...

WIN OOK €10.000 OP ENKELSPELERS!

16 MEI T/M 5 JULI EINDHOVEN NIEUWSTRAAT 6 KRUISSTRAAT 180 KERKSTRAAT 46 21+ | SPEEL BEWUST | GRATIS ENTREE | FAIRPLAY.NL


STAY CONNECTED

MAC, TABLET OF TELEFOON KAPOT? * gerepareerd terwijl je wacht

Repairlab Eindhoven

W: www.repairlab.nl

Dillenburgstraat 11c

E: info@repairlab.nl

5652 AM Eindhoven

T: +31 (0)40 28 70 700


Sun on Babi Pangang 2.0, Maleisische saté, Cantonese dumplings of een Aziatische salade, Sun On heeft haar concept weer vernieuwd! Ditmaal met invloeden uit de hele Aziatische keuken. Wij bieden vernieuwde Aziatische topgerechten aan. Om je diner feestelijk af te sluiten beschikken we over een speciale dessertkaart met desserts zoals ons beroemde ‘gebakken ijs’. Kwaliteit en variatie voor een leuke prijs. Bekijk voor meer informatie de menukaart op onze website. Wij nodigen je graag uit om op een moderne wijze de Aziatische keuken opnieuw te ontdekken. Tot ziens bij Sun On!


coverstory

colofon

licht

voorwoord

LICHT op Eindhoven is een maandelijkse uitgave van Pers 040 B.V. Uitgever Niels ter Haar (niels@lichtopeindhoven.nl) Hoofdredactie Claudia Cavens (claudia@lichtopeindhoven.nl) Media-adviseurs Nico de Jong (nico@lichtopeindhoven.nl) Marlon Kerkhofs (marlon@lichtopeindhoven.nl) Chantal Loomans (chantal@lichtopeindhoven.nl) Menno Stockmans (menno@lichtopeindhoven.nl) Redactie Veerle Büchold, Linde ten Broek, Claudia Cavens, Alex van den Hoven Fotografie Eddie Mol, Frans Claassen Vormgeving EMG b.v. Séverine van Bun Chef bakfiets Bram van Orten Distributie wachtkamers Tour de Ville Over LICHT op Eindhoven LICHT op Eindhoven is gratis verkrijgbaar op ruim 900 distributiepunten in de regio Eindhoven. Je vindt LICHT op Eindhoven onder andere in cafés, restaurants, winkels, theaters, musea, sportcentra en supermarkten. Daarnaast ligt het magazine in ruim 240 wachtkamers van dokters, tandartsen, fysiotherapeuten en kantoren. Contact info@lichtopeindhoven.nl www.lichtopeindhoven.nl Copyright en disclaimer Het overnemen van artikelen zoals bedoeld in artikel 15 van de Auteurswet is niet toegestaan. ©2018 LICHT op Eindhoven Pers 040 B.V. stelt zich niet aansprakelijk voor de inhoud van columns en eventuele onjuistheden en/ of zetfouten.

lentekriebels

Claudia Cavens Hoofdredactrice

Het huis een voorjaarsschoonmaak geven, kasten opruimen, je zomergarderobe checken - en erachter komen dat je toch echt nieuwe schoenen nodig heb -, vakantieplannen maken... In de lente begint het bij mij te kriebelen. Iets met een nieuw begin en de zon in je hoofd... Vertederd kijk ik naar een mamaeend die met haar kleintjes door de Dommel zwemt, naar kindjes met bellenblaas, naar hardlopers, spontane picknicks in het park, korte broeken en slippers, grasmaaiers, ijsco’s en rookpluimen van barbecues. Zoals André van Duin al zong: ‘alles ziet er anders uit als de zon schijnt!’. En dat is echt zo! Zon, buiten zijn en LICHT geven meer energie! Deze LICHT staat daarom helemaal in het teken van de lente. Met een terrasspecial om op de leukste plekjes te genieten van de eerste zonnestraaltjes en een beautyspecial om helemaal fris en fruitig het voorjaar in te gaan! Ga naar buiten en laat je kriebelen door de lente!

5


6

puntjes

The GO WILD! presents: The Reaction Release Show Die ene belangrijke dag komt eraan en je moet je pak nog stomen. Dan ga je naar Cristal Cleaning. Met een snelle service en een reiniging van hoge kwaliteit is dit dé stomerij voor jou. Kwaliteit, persoonlijke aandacht, snelheid en betrouwbaarheid staan hier hoog in het vaandel. Met verschillende aanbiedingen en acties onderscheidt Cristal Cleaning zich van andere stomerijen. Spoedservice, loyaliteitskorting of DeLuxereiniging behoren allen tot de mogelijkheden. Kortom Cristal Cleaning is dé stomerij voor particulieren en bedrijven in Eindhoven en omgeving. Cristal Cleaning | Geldropseweg 50 | Eindhoven | T 040 211 2764 | www.cristalcleaning.nl

KING THAI REST AURA NT Authentiek Thais eten in Eindhoven King Thai Restaurant

St. Bonifaciuslaan 7 | Eindhoven T 040 737 0207 E Info@kingthai.nl

www.kingthai.nl

The Reaction is een nederbeat/ garageband uit Eindhoven. muzikaal eetcafé Ge­ ïn­ spireerd door bands als op strijp-s The Doors, Cuby & The Bliz­ Het eetcafé POPEI Stones, is de ultieme zards, The van Rolling The ontmoetingsplek voor muzikanten en Stooges en van Thetalent. Pretty Things, een broeinest Iedereen is welkom in deze artistieke van huiskamer. maar ook de britpop Oasis Muziek- en cultuurliefhebbers maken en Temples. presenteren kennis met elkaarZe en met muziek tijdens2e de diverse activiteiten. op Pinksterdag (maandag 21 mei) hun nieuwe vinylplaat Message In The Fire! Zaal open: 14.30 uur. Entree: gratis.

muzikaalnederbeat eetcaféthat "Psychedelic ma­ kesstrijp-s you rock on hypnotic op POPEI heeftaldus een eigenwijze menugrooves", de band. Ze Het eetcafé van POPEI is de ultieme kaart. Naast bijzondere gerechten ontmoetingsplek voor muzikanten en speelden o.a. supportshows wordt er bewust gekozen voor bioeen broeinest van talent. Iedereen is logische, en regionale voor Theduurzame Deaf en The Kikproen welkom in deze artistieke huiskamer. ducten. Zo levert POPEI een zo posiMuziek- enalcultuurliefhebbers stonden een paar keer maken op het tief mogelijke bijdrage aan het milieu. kennis met elkaar en met muziek tijpodium van Paradiso tijdens de dens de diverse activiteiten. Amsterdam Beat Club feesten. Verwacht een energieke live performance die vaak eindigt Klokgebouw 300 | Eindhoven | www.popei.nl in een lekker feestje. Dit feestje organiseren ze samen met het jaarlijkse 60’s garage festival The GO WILD! (dat onlangs de POPEI heeft een eigenwijze menu5e editie vierde). kaart. Naast bijzondere gerechten wordt er bewust bioSupport: Stupidgekozen Bloodyvoor Tuesday. logische, duurzame en regionale proEen band uit ducten.indie Zo levertrock POPEI een zo positief mogelijke bijdrage aan het milieu. Amsterdam, geïnspireerd door Sex Pistols, Libertines, Baby­ sham­bles, Oasis, Arctic Monkeys. Meer info: www.popei.nl Klokgebouw 300 | Eindhoven | www.popei.nl


licht

Raaijmakers Hoeve Brabantse Asperges op z’n lekkerst

Al 40 jaar hét adres voor heerlijke Brabantse asperges Loopt het water U ook al in de mond bij de gedachte aan het witte goud? Precies lang genoeg gekookt, dampend op het bord, overgoten met een pure roomboter saus en vergezeld door een hardgekookt eitje, ham en krieltjes erbij? In de sfeervolle winkel vindt U alles wat U nodig heeft om de allerlekkerste asperge gerechten op tafel te kunnen zetten. Als eerste natuurlijk de vers gestoken asperges, aardbeien, eieren, roomboter, de lekkerste ham, krieltjes, sausjes, aspergesoep gemaakt van onze eigen asperges, cadeaupakketten en een mooie keuze in heerlijke wijnen bij onze asperges. Raaijmakers Hoeve Martin en Bernie Raaijmakers Boord 25 te Nuenen www.raaijmakershoeve.nl

muzikaal eetcafé op strijp-s Het eetcafé van POPEI is de ultieme ontmoetingsplek voor muzikanten en een broeinest van talent. Iedereen is welkom in deze artistieke huiskamer. Muziek- en cultuurliefhebbers maken kennis met elkaar en met muziek tijdens de diverse activiteiten.

POPEI heeft een eigenwijze menukaart. Naast bijzondere gerechten wordt er bewust gekozen voor biologische, duurzame en regionale producten. Zo levert POPEI een zo positief mogelijke bijdrage aan het milieu.

Klokgebouw 300 | Eindhoven | www.popei.nl

7


8

puntjes

Lardinoisstraat 15 | Eindhoven 06-41519112 info@boutique-roman.nl

Force Coaching Als coach help ik mensen met het behalen van hun doelen. Vaak is het zo dat je voor veel van deze doelen dingen moet doen die in de eerste plaats niet comfortabel zijn. Sterker nog, in veel gevallen verzin je in gesprek met jezelf allerlei redenen en excuses om vooral niet te doen wat nodig is. De meeste mensen blijven weg van verandering en gaan door met oude gewoontes. Als je echter bereidt bent het werk te doen, kan ik je helpen om in actie te komen en leer ik je hoe je direct afstand kunt doen van deze gewoontes en patronen. Wil je weten hoe ik je kan helpen? Meld je dan aan voor een van de gratis lezingen via de website.

T 06-25041897 info@forcecoaching.nl www.forcecoaching.nl


licht

VR 4 MEI

LES NÉGRESSES VERTES

De Franse famille heureuse viert het jubileum van hun debuut Mlah.

VR 4 MEI

DR. LEKTROLUV

Dr. Lektroluv presenteert een avond vol met de lekkerste electro classics van o.a. Boys Noize, Tiga en Miss Kittin.

ZA 5 MEI

UIT DE RIOLEN VAN EINDHOVEN

De stand van gitaarzaken in de lichtstad anno 2018.

WO 9 MEI

POPQUIZ MARATHON

Legendarische popquiz in een marathon door de stad.

VR 11 MEI

THE BRAHMS + SON MIEUX De hotste 3FM acts in onze kleine zaal!

VR 11 MEI

NACHTCOLLEGE

Sashimi van zalm met asperge, tomberry tomaatjes en schuim van hollandaise

Niets zo leerzaam als een goede avond house & techno!

ZA 12 MEI

TRIBUTE2BOBMARLEY BY ROOTSRIDERS

Rootsriders doet een ode aan de legendarische liveplaat ‘Babylon By Bus’.

VR 25 MEI

NOX

Make Eindhoven Bass again!

ZA 26 MEI

LEGENDS OF ROCK TRIBUTE FESTIVAL

Tributes van Metallica, AC/DC, Guns N' Roses en Iron Maiden

ZA 26 MEI

80’S ANDERS

Omdat er meer was dan Madonna, Culture Club en Wham!

voor ons complete programma:

www.effenaar.nl

Ingrediënten voor 4 personen: 200 gram verse zalm 8 geschilde asperges 120 gram tomberry tomaatjes geel en rood 2 takjes basilicum 30 ml aceto balsamico 30 ml olijfolie 80 ml hollandaisesaus 40 gram gebruneerde hazelnoten 4 takjes waterkers eetbare bloemetjes Materialen: Kidde (shifon) met patronen Ga voor het maken van dit recept naar: www.deliciousathome.nl Daar vind je het filmpje, zodat je stap voor stap het gerecht thuis kan maken.

9


10 Tekst: Bob terBüchold Horst • •Fotografie: Tekst: Veerle Fotografie:Frans FransClaassen Claassen • Haar en visagie: Rob Peetoom

Presentatrice Meike de Jong

Geniet van de kleine dingen

Meike de Jong begon in 2000 haar journalistieke carrière bij Omroep Brabant. Tegenwoordig is ze regelmatig te zien als presentatrice bij nieuwsuitzendingen van RTL. Meike woont sinds twee jaar weer in Eindhoven. Ook al moet ze voor opnames vaak in Hilversum zijn, ze is niet van plan om Eindhoven te verlaten.

We hebben met Meike afgesproken bij beautysalon Rob Peetoom. Terwijl we praten wordt ze door het team van de salon nóg mooier gemaakt voor de fotoshoot. Ze vertelt: “Ik ben geboren en getogen in Tilburg, maar heb al een paar keer in Eindhoven gewoond. Eerst in 2000, toen ik bij Omroep Brabant begon te werken. Dat zit in Eindhoven en het was voor mij een stuk makkelijker om niet steeds op en neer te hoeven rijden. Ik heb hier toen vier jaar gewoond, maar de liefde heeft me mee teruggenomen naar Tilburg en grappig genoeg later ook weer naar Veldhoven. Sinds een jaar of twee woon in nu weer in Eindhoven.”

Perfecte locatie Eindhoven bevalt Meike goed. “Ik ga hier echt niet meer weg! Ik vind Eindhoven een hele leuke stad, waar overal iets te doen is. Ik ben gek op de architectuur en industrie. Bijvoorbeeld de oude Philipspanden, die vind ik fantastisch. Ik woon op een perfecte locatie, want daar is de rust. Toch ga ik vaak naar de stad, daar is het natuurlijk te doen.” Als we Meike vragen naar haar favoriete plekje in Eindhoven moet ze even nadenken. “Ik ben graag bij mijn sportschool, daar sport ik zo’n vijf keer per week. Sowieso op zaterdagochtend, want dan sporten mijn vader en ik altijd samen.


licht

“Het was doodeng om voor het eerst op nationale televisie te komen!�

11


12

“Als je alleen maar kijkt naar al die negatieve dingen in het nieuws dan wordt het leven heel zuur”

Daarna gaan we in een koffietentje lekker koffiedrinken en bijkletsen. Ik kom eigenlijk overal, zolang ze maar goede koffie hebben.”

Omroep Brabant Meike de Jong is na haar studie Journalistiek meteen begonnen bij Omroep Brabant. “Oorspronkelijk was ik van plan om een half jaar bij Omroep Brabant te werken en daarna op wereldreis te gaan. Dat is niet helemaal gelukt. Ik ben wel drie maanden weggeweest, maar ben ook zo’n dertien jaar blijven hangen bij Omroep Brabant. Een aantal mensen die bij Omroep Brabant werkten als freelancer waren ook werkzaam in Hilversum. Zo ook een vriendin van mij. Op een gegeven moment zei ze: ‘Is het niet iets voor jou om bij het ontbijtnieuws te gaan werken?’ Ik ben met haar meegegaan en het klikte enorm met de redactie. Toen ben ik in 2012 begonnen als redacteur bij RTL Nieuws. Ik had niet per se de ambitie om daar te gaan presenteren, ik wilde mezelf eerst als redacteur waarmaken. Maar langzaamaan kreeg


licht

13

ik opdrachten om ook te presenteren. Toen kreeg ik uiteindelijk de kans om een screentest te doen en zo is het begonnen.”

Nationale televisie Meike vond het erg spannend om voor het eerst op nationale televisie te presenteren. “Het was doodeng om op televisie te komen, maar de opname zelf was al helemaal eng. Vooral omdat ik wist dat de hoofdredacteur best kritisch was. Ik moest mezelf echt bewijzen. De druk van het op televisie te zien zijn voor zoveel mensen voelde ik niet zo erg. Ik was het gewend bij Omroep Brabant, ook al is dat natuurlijk veel kleiner. In de studio ben je alleen bezig je vak zo goed mogelijk uit te voeren en te zorgen dat het nieuws goed overkomt. Dat er twee miljoen mensen aan het kijken zijn vergeet je dan even, je kunt ze gelukkig niet zien.” Het is Meikes droom om ooit een eigen talkshow te krijgen. “Het lijkt me superleuk om mensen te inter­ viewen die met hun passie bezig zijn. Maar wat ik nu doe vind ik ook heel leuk. Ik ben ook dagvoorzitter bij grote congressen in binnen- en buitenland. Dat wil ik nog wel jaren blijven doen.”

Harde werkelijkheid In het vak als nieuwslezeres krijgt ze veel te maken met negatief nieuws. “Jan de Hoop, waar ik mee samenwerk, heeft me veel geleerd over het presen­

teren. Hij vertelde dat hij soms best last had van al dat negatieve nieuws. Ik dacht toen nog dat het wel mee zou vallen. Maar ik moet eerlijk zeggen, de harde werkelijkheid komt vaak voorbij en dat doet je wel wat. Daarom probeer ik heel erg te genieten van de kleine dingen om mij heen. Weet je, als je alleen maar kijkt naar al die negatieve dingen dan wordt het leven heel zuur. Als ik kijk naar de wereld om mij heen en de mooie dingen die gebeuren, dan word ik daar heel blij van. Soms zijn het lammetjes in de wei, soms is het een mooie foto op Instagram. Daar moet je van genieten, als je dat niet doet dan wordt het lastig.”

Beautygeheim LICHT op Eindhoven staat deze maand in het teken van beauty. We zijn dan ook heel erg benieuwd naar het beautygeheim van Meike. “Goed zorgen voor jezelf! En genieten van de dingen die je doet. Ik geniet bijvoorbeeld heel erg van gezond eten en mezelf af en toe verwennen met iets lekkers of een massage. Als je goed voor jezelf zorgt, dan straal je schoonheid uit!”


14

The Jacuzzi Brothers: hoe zeven Italiaanse broers de wereld veranderden

Meer dan 100 jaar geleden verhuizen zeven Italiaanse broers naar Californië, starten een bedrijf in de vliegtuigindustrie en vervolgens in pompen voor boomgaarden, zo succesvol dat zij een straatnaambord krijgen.

Jacuzzi® Design – Gezondheid – Prestaties – Plezier


Ken Jacuzzi, de jongste telg in de familie, krijgt op 2-jarige leef­ tijd artritus/reuma en moet op dok­ters­advies in een spe­c­iaal massagebad liggen (hydro­ therapie). Na het ne­ men van een bad merkt zijn moeder dat hij veel flexibeler is en minder pijn heeft, waarna zij haar man vraagt om zelf een pomp te ontwikkelen. In 1956 wordt zo de eerst Hydromassagepomp geboren en op de markt gebracht. Deze pomp creëert de perfecte combinatie van water en lucht, welke met kracht door jets geleid wordt. Vervolgens ontwikkelt de familie Jacuzzi verschillende soorten jets, voor elk spier in het lichaam op de juiste plaats gepositioneerd. De familie verwerft zo vele patenten. Jacuzzi® is dan ook grondlegger in deze markt en door innovatie, vooruitstrevendheid en kwaliteit nog steeds marktleider.

15

Foto: Frans Claassen

licht

Lupa Wellness – Official Jacuzzi® Dealer

Lupa = Italiaans voor vrouwelijke wolvin – voedster van Romulus & Remus, stichters van Rome Lupa Wellness wordt vertegen­woor­digd door Bas Tol, al jaren werkzaam binnen de branche, en Carine Huls, creatieve duizend­poot. Zij ontmoeten elkaar zeven jaar ge­leden op een Young Profes­sional bijeenkomst, waar Bas vol overgave iedereen overtuigt en enthousias­meert. In 2016 lo­pen zij elkaar op­nieuw tegen het lijf en blijken beiden dezelfde droom te hebben: een eigen bedrijf starten. Twee jaar later openen zij op de Aanschot 80 te Eindhoven een toonzaal, waar zij met trots het mooie merk Jacuzzi® vertegenwoordigen. Er staat altijd een jacuzzi gevuld om de echte Jacuzzi®-ervaring zelf te beleven. 25 t/m 27 Mei: Grand Openingsweekend Bas: “Doen wat je zegt en zeggen wat je doet, dat is ons motto. Goed Tijdens het openingsweekend van 25 t/m 27 mei wordt er geen btw informeren, service, snelle levering berekend op onze jacuzzi’s, daarnaast krijg je een onderhoudspakket en nauw klantcontact staan bij t.w.v. € 300,- voor het onderhoud van jouw jacuzzi. Op vrijdagavond ons hoog in het vaandel, ook na je is er vanaf 18:00 uur een borrel. Er is veel te zien en te lezen over aankoop.” de geschiedenis van Jacuzzi®. Kom langs en laat je inspireren en informeren onder het genot van lekkere Italiaanse hapjes en drankjes, geserveerd in een warme boerderij-omgeving! Ook aan de kindjes is gedacht. Tevens is er een Facebook Deel-Like- & Winactie, welke tijdens dit weekend bekend gemaakt wordt. Wij zien je graag! Bas & Carine - www.LupaWellness.nl

Jacuzzi® Europa is onderdeel van Jacuzzi® Brands Corporation, een wereldwijd bedrijf met meer dan 300 patenten


volngs o

laatste n e e t s Eer de g van zonda eopend! dg maan

Originele, sfeervolle meubels en accessoires

Inspiratie komt hier vanzelf!

wwWij leveren ook prachtige op maat gemaakte teakmeubelen! Vraag er naar in onze sfeervolle winkel. De Run 3134, 5503 LH Veldhoven, Tel: 040 253 31 13, info@sfeervolwonen.com ma 12:00 - 18:00 uur • di t/m do 10:00 - 18:00 uur • vr 10:00 - 21:00 uur • za 10:00 - 17:00 uur


licht

17

Tekst en foto: Archipel

Echt en puur zijn

Dat is de crux! Als iemand licht zou kunnen geven terwijl ze over haar werk praat, dan zou Miriam de Groot een goede kandidaat zijn: “Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest op mijn werk als hier”, glundert ze. “Ik werk al sinds de jaren 80 bij Archipel en ben nergens zo op mijn plek geweest. Het team, de cliënten en de manier van werken. Ik blijf tot mijn pensioen. Punt!”

Met ‘hier’ bedoelt Miriam afdeling de Branding in Archipel Eerdbrand waar, in samenwerking met de GGzE, 21 ouderen met een verstandelijke beperking en psychiatrische problemen worden begeleid. Stijn van den Broek is een van haar collega’s: “Gerontop­ sychiatrie houdt zich bezig met psychische stoor­ nissen die na het 55ste levensjaar optreden met klachten als depressies, angst- of gedragsstoornissen. De meeste bewoners zijn uitbehandeld als ze bij ons komen. In het begin moeten ze wennen. Ze zijn veel kwijtgeraakt. Soms is hun partner overleden of ze zijn hun woning kwijt. Dat is verlies dat verwerkt moet worden. Na een tijd zie je dat ze hun leven langzaam maar zeker weer oppakken. Dan gaat het vuurtje weer branden en komt er weer iets van glans terug. Mensen gaan op deze afdeling echt vooruit.”

veel, noemen elkaar bij de voornaam en iedereen helpt mee in de huishouding. Net als thuis.” “Om hier te kunnen werken moet je rust uitstralen”, besluit Stijn. “Op een stabiele manier in het leven staan; niet te serieus maar ook niet te gemakkelijk. Ergens er tussenin. Puur en authentiek zijn, dat is de crux. Als je niet jezelf bent, val je meteen door de mand. Bewoners hebben dat onmiddellijk in de gaten. Hoe we dat doen? Met elkaar, met het team. Met de ervaring, de expertise en de kennis die we in huis hebben. En vooral met een behoorlijke dosis fingerspitzengefühl!”

Lief en leed

Ben jij geïnteresseerd in een baan bij Archipel? Neem dan eens een kijkje op onze site bij de vacatures of bezoek het maandelijkse JobCafé (elke derde donderdag in de maand). We love to meet you!

Terwijl een van de bewoners de afwasmachine leeg­ ruimt, vertelt Miriam: “Cliënten zijn behoorlijk zelfstandig en hebben behoefte aan een luisterend oor in een warme, veilige en gestructureerde om­ geving. Dat kunnen wij bieden, we hebben daar de tijd en de ruimte voor. Dat is erg fijn werken. Je kunt deze woongroep vergelijken met een groot gezin. We gaan samen op vakantie, delen lief en leed, lachen

Archipel Werkwinkel werving en selectie T 040 265 4822 wervingenselectie@archipelzorggroep.nl www.archipelzorggroep.nl/vacatures


COLOUR DU MOMENT Haar kan weer één kleur hebben, want dat sluit aan bij de all natural look. Glans is belangrijk, een statussymbool. Kies in de salon voor een Gloss Color!

ROB PEETOOM EINDHOVEN LICHTTOREN 2 5611 BJ EINDHOVEN 040 296 27 48

WWW.ROBPEETOOM.COM


licht

Mr. Bram Sommen is werkzaam bij Reinartz advocaten en gespecialiseerd in arbeidsrecht en het bijstaan van slachtoffers in een strafproces.

19

Ontslagen om een Facebook post Dagelijks worden er massaal allerlei teksten, foto’s en filmpjes op Facebook, Twitter en YouTube geplaatst. Ook door werknemers. Als dit niet tijdens werktijd gebeurt en de berichten niet over het werk gaan, heeft een werkgever daar niks over te zeggen. Maar als de berichten wel betrekking hebben op het bedrijf of op (ex)collega’s, leidinggevenden of klanten wordt het een ander verhaal. Toen Blokker door één van haar medewerkers op Facebook een “hoerebedrijf” werd genoemd, leidde dat tot een ontslag op staande voet. In een andere zaak, waar een werknemer zich op Facebook discriminerend uit liet over een collega met teksten als “Ja hoor, mag je morgen weer met die zwarte mee”, oordeelde de rechter echter dat dit geen reden voor een ontslag op staande voet was. Op grond van het recht op vrijheid van meningsuiting en het recht op privacy mogen werknemers op sociale media berichten over hun werk plaatsen. Daarbij moet de werknemer zich wel altijd als een ‘goed werknemer’ gedragen. Ongepaste of discriminerende opmerkingen kunnen namelijk een reden voor ontslag op staande voet vormen.

Reinartz advocaten Kloosterdreef 90 | Eindhoven T 040 212 6415 | F 040 211 6709 www.reinartzadvocaten.nl

Of de uiting van een werknemer op internet een reden voor zo’n ontslag oplevert, hangt af van verschillende omstandigheden. Zo speelt het bereik van het bericht een rol, maar bijvoorbeeld ook de vragen of de werknemer al eerder is gewaarschuwd en of de werkgever regels heeft opgesteld voor het gebruik van sociale media. Als je als werkgever op een ongepast berichtje van je werknemer op de sociale media stuit of als werknemer een ongepast bericht hebt geplaatst, geeft mr Bram Sommen je als arbeidsrecht-advocaat graag advies.


KIES JE MUZIKALE FAVORIETEN

SEIZOEN 18/19 Ontdek de favorieten van onze artiesten


licht

21

De impact van goed design In 1 week â‚Ź 100.000,- besparen

Bedrijfsprocessen automatiseren is een waardevol en ook kostbaar proces. Zowel maatwerk softwareontwikkeling als het implementeren van bestaande software zijn lange en dure trajecten. Het is daarom belangrijk om zorgvuldig in kaart te brengen wat er precies ontwikkeld dient te worden. Zo voorkom je dat na afloop blijkt dat de software niet goed aansluit bij het bedrijf en de gebruikers. Dit is waar design een cruciale rol speelt. Design gaat verder dan hoe de uiteindelijke schermen eruit zien. De werkwijze van ontwerpers is ook zeer geschikt om de mogelijkheden van een project in kaart te brengen. Jochem van Kapel - directeur Bij Less or More doen we dit al in de eerste week van het project. In een 5-daagse workshop met managers, werknemers en techneuten wordt zo snel mogelijk toegewerkt naar een eerste visueel ontwerp van het systeem. In plaats van praten over abstracte plannen, kan er dan feedback gegeven worden op een concreet ontwerp.

Digital Designers. Creative Developers. Torenallee 26-08 I Eindhoven hallo@lessormore.nl

Is dit wat we in gedachten hadden? Hoeveel kost het om dit te ontwikkelen? Wat zijn de vervolgstappen? In 1 week kan verrassend veel sturing aan een project gegeven worden. En in een vroeg stadium de goede kant op sturen betekent (heel) veel besparing op de lange termijn. Meer weten over onze werkwijze? Bel ons op 040 7805 611


Notariskantoor Broekmans. Jouw notaris.

Omdat je droomt van een sprookjeshuwelijk

Trouwen is super romantisch‌ Maar na je trouwfeest begint je huwelijk pas echt. Wil je een sprookjeshuwelijk? Dan is het belangrijk dat je kunt vertrouwen op een stevige basis. Jouw notaris begrijpt dat afspraken tussen jullie goed vastgelegd moeten worden. Zodat je kunt genieten van een zekere toekomst voor jou, je partner Ên jullie kinderen. Jouw huwelijk. Jouw leven. Jouw notaris.

040 213 63 60 Like ons op Facebook www.jouwnotaris.nl


terrasspecial

Terras hotspots

licht

Dat Nederlanders gek zijn op de zon is geen geheim. Bij het minste zonnestraaltje wordt de korte broek uit de kast getrokken en rijden we naar het strand. Maar de nummer 1 zonhobby is natuurlijk terrassen. Lekker met je vrienden bijpraten en lachen onder het genot van een speciaalbiertje of wijntje; kan het leven nog mooier zijn? Wij zijn voor jou op zoek gegaan naar de leukste plekjes in Eindhoven en omgeving. Dit zijn dĂŠ terras hotspots van 2018!

23


24

terrasspecial

De 3 Gebroeders In Gerwen vind je De 3 Ge­ broeders. Zij hebben een groot terras met voldoende gratis par­ keer­gelegenheid. Hier kun je al 10 jaar genieten van een hapje en een drankje. Voor de kinderen is er naast het terras een grote speeltuin. De 3 Gebroeders ligt aan ver­ schillende wandel- en fietsroutes en is de ideale plek om tussendoor even uit te rusten. Bijvoorbeeld onder het genot van een van de vijftig biertjes die hier worden aangeboden. Maar ook voor de wijnliefhebber is er voldoende keuze. Genieten van een heerlijke lunch of diner? Ook dat kan hier! Dankzij diverse voorzieningen voor invaliden en baby’s, is De 3 Gebroeders een plek voor iedereen.

Aan het Wilhelminaplein mid­den in Eindhoven vind je Humphrey’s. Dit is de perfecte plek om na het shoppen lekker uit te rusten op het terras. Een lekker wijntje of biertje op een mooie locatie, wat wil je nog meer? Humphrey’s Eindhoven be­vindt zich onder City Hotel La Reine en heeft een jaren ’70-uitstraling: knus, maar toch stijlvol. In de zomer biedt het terras plaats aan groepen en individuele gasten. Je kunt hier lekker zitten en

De 3 Gebroeders Heuvel 1 | Gerwen T 040 290 6644 www.de3gebroeders.nl

genieten van een heerlijk diner. Je kan kiezen voor een 3-gangen keuzemenu, maar Humphrey’s heeft ook een speciale borrel­kaart voor op het terras. Het restaurant is zeven dagen per week geopend.

Humphrey’s Eindhoven Wilhelminaplein 3 | Eindhoven T 040 231 1002 www.humphreys.nl


licht

25

Maak kennis met de mediterrane keuken van Lugar! Compagnons Jeroen en Emidio bundelen hun krachten om van jouw lunch of diner een heerlijke ervaring te maken. De Portugese chef-kok Emidio verzorgt de mediterrane keuken. Zijn gerechten zijn smakelijk, licht en altijd bereid met verse producten. “Geen poespas, maar puur eten”, aldus mede-eigenaar Jeroen. Jeroen is de gastheer en sommelier van Lugar. Met liefde presenteert hij de gerechten en raadt hij zijn gasten een bijpassende wijn aan. “Ik wil dat onze gasten zich thuis voelen, kunnen ontspannen en optimaal genieten. Iedere dag weer wil ik er samen met mijn team een topdag van maken.” Op de eerste etage vind je restaurant Primi, dé ontmoetingsplek voor gezelschappen. Je kunt er ge­ nieten van elkaar en van heerlijke mediterrane proe­ verijen. Deze kleine gerechtjes kun je tevens op het ter­ ras bestellen. Een leuke tip voor een zomeravond diner! Restaurant Lugar bevindt zich in het sfeervolle Waalre. Mede dankzij de goede bereikbaarheid en

parkeerplaats voor de deur ontvangen ze gasten uit de wijde omgeving. Het is namelijk niet alleen een mooie locatie voor jouw gezellige etentje, maar ook perfect geschikt voor zakelijke afspraken. Van maandag tot en met vrijdag kun je van 12:00 uur tot 15:00 uur terecht voor een mediterrane lunch. Daarnaast kun je van maandag tot en met zaterdag vanaf 17:00 uur heerlijk dineren bij Lugar. Restaurant Lugar Gestelsestraat 2 | Waalre T 040 221 8989 www.lugar.nl


26

terrasspecial

Hoe mooi klinkt dat: midden in het bos, met het gezang van de vogeltjes op de achtergrond, genieten van een goed glas bier? Zoek niet verder, want op het terras van het Joe Mann Paviljoen kan dat. Kom in de buitenlucht genieten van een huisgemaakte pastrami of een van de andere versbereide gerechten. Ook als

je bier op een unieke manier wilt beleven moet je zeker een keer langsgaan. Eigenaar Jan is altijd op zoek naar unieke bieren voor in het assortiment en weet menig liefhebber daarmee te verrassen.

Joe Mann Paviljoen Joe Mannweg 4 | Best T 0499 372 032 www.joe-mann.nl

Minos Pallas Bij Minos Pallas kun je terecht voor een authentieke Griekse ambiance. Tijdens zwoele zomeravonden beleef je op het terras een heerlijke avond. De grote tuin biedt de mogelijkheid om romantisch te genieten van een hapje en een drankje. De mediterrane sfeer komt volledig tot zijn recht en je hebt echt het gevoel dat je in Griekenland bent. Er groeien veel planten, waardoor de tuin overdag mooi groen is. In de avonden zorgen de lichtjes voor een gezellige en intieme sfeer. De romantiek voert al snel de boventoon en dat levert een prachtig plaatje op. Naast het terras en de tuin heeft Minos Pallas ook een bar en een lounge.

Minos Pallas Geldropseweg 440 | Eindhoven T 040 211 8623 www.minospallas.nu


licht

Een unieke locatie midden in Eindhoven Het Stadspaviljoen vind je in het Stadswandelpark, wat je gerust het Central Park van Eindhoven mag noemen. Een unieke, groene omgeving in het drukke centrum van Eindhoven, waar jong en oud in de zomermaanden heerlijk kunnen vertoeven. Op het ruime terras van het Stadspaviljoen kun je de hele dag van het weer genieten, het is namelijk zeven dagen per week geopend, van 10 uur ’s ochtends tot laat in de avond. Voor de kleintjes is er een speeltuin, jeu-de-boulesbaan en daarnaast is het Stadswandelpark de perfecte locatie om verstoppertje te spelen of te voetballen. Iedere vierde zaterdag van de maand organiseert het Stadspaviljoen een BBQ. Er staan dan een aantal grote Green Eggs, waar heerlijk vlees op wordt bereid. Deze BBQ’s kun je natuurlijk ook, samen met een deel van het terras, afhuren voor jouw verjaardags- of bedrijfsfeest. Over parkeren hoef je je niet druk te maken: naast het Stadspaviljoen vind je een ruime parkeerplaats waar je altijd je auto kwijt kunt.

Stadspaviljoen Alberdingk Thijmlaan 1 | Eindhoven T 040 211 2491 www.stadspaviljoen.nl

27


28

terrasspecial

The Happiness Kitchen - all day

breakfast, lunch & (take-away) meals Geen zin of tijd om (gezond) te koken? Geen probleem, dit hebben de chefs van The Happiness Kitchen al voor je gedaan! Of je nu glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch, minder koolhydraten of extra proteïnen wil eten: je kan zelf je ideale gerecht samenstellen aan de hand van de dagverse groente- en granenbereidingen & proteïnen. Op veler verzoek is sinds dit voorjaar de Happiness Kitchen ook open voor ontbijt en kun je terecht voor de lekkerste superfood pancakes, yoghurtontbijtjes, scrambled eggs, cold pressed juices, huisgemaakte cupcakes & meer! Je vindt The Happiness Kitchen op 5 minuten loopafstand van The Happiness Café aan de Nieuwstraat 25 in hartje Eindhoven!

Lunchen, borrelen en dineren @ Vintage Een industrieel ingericht restaurant met fijne details als gietijzer, hout en glas. Authentiek met een mozaïek aan gerechten Ook op het zonnige terras kun je genieten van de sfeer, gezelligheid en de mooie lunch- en dinerkaart. Openingsdagen Maandag t/m zaterdag 12.00 tot 00.00 uur Zondags gesloten Vintage Kerkstraat 3 | Eindhoven 040 237 7997 www.vintagerestaurant.nl

Nieuwstraat 25 | Eindhoven www.thehappinesskitchen.nl | www.thehappinesscafe.nl


licht

29

Bij Grillcafé De Buffel in Best kun je terecht voor een heerlijk dagje terrassen. Je kunt hier tussen de weilanden in alle rust genieten van een hapje en een drankje. Koen en Emmy Hoeben zijn de trotse eigenaren van De Buffel en staan – samen met hun team al 15 jaar voor hun gasten klaar. De Buffeltuin, zoals het terras wordt genoemd, is dit jaar vernieuwd. Er is nu nog meer ruimte beschikbaar voor de vele mogelijkheden die De Buffel te bieden heeft. Zo kun je lekker in het zonnetje genieten van een heerlijk wijntje of speciaalbiertje. Natuurlijk is er ook een ruime keuze aan borrelhapjes. Je kan ook genieten van een heerlijke barbecue waar het beste vlees voor je wordt bereid. Vooral de Asado, een Argentijnse barbecue, is een aanrader. Ook voor de lunch is dit de place-to-be. Een heerlijke lunchplank voor twee, een lekker stukje vlees of een lekker broodje behoren allemaal tot de mogelijkheden. Eet je liever niet in de volle zon? Er zijn voldoende mogelijkheden om overdekt te zitten. De kinderen hoeven zich ondertussen niet te vervelen. Trampolinespringen of voetballen, zolang het maar actief is. De Buffel ligt binnen twee minuten van de snelweg en heeft een ruime parkeerplaats waar je altijd je auto kwijt kunt.

Het terras is geopend van dinsdag t/m zondag vanaf 12:00 uur, op maandag gesloten. Grillcafé De Buffel Oirschotseweg 108 | Best T 0499 327 221 www.grillcafedebuffel.nl


30

terrasspecial

Tuinmaximaal: Maximaal genieten van je eigen terras!

In Eindhoven en omgeving vind je talloze gezellige terrassen om een middag of avond neer te strijken. Maar soms is het ook lekker om thuis te genieten. Creëer daarom je eigen, comfortabele terras aan huis met een terrasoverkapping. Daarmee ontstaat een knusse hoek in je tuin waar je het hele jaar door geniet van het buitenleven. Met de volgende tips maak jij van je overkapping de perfecte plek om te ontspannen: 1. Creëer sfeer door bijvoorbeeld fraaie wandlampen aan de muur te monteren, of kies voor dimbare Ledverlichting, ingebouwd in je overkapping. Met een lichtsnoer tover je de ruimte tijdelijk om tot een feestelijke plek waar je met vrienden of familie geniet van een warme zomeravond. 2. Benut de ruimte optimaal met comfortabele, multifunctionele meubels, zoals een hoekbank met ingebouwde opbergruimte. Verwarm de omgeving met een terrasverwarmer die aan de muur gemonteerd kan worden, zo verlies je geen kostbare ruimte. Een ruim terras leent zich goed voor een grote tafel waar je gezellig met de hele familie aan kunt eten. 3. Wil je ook op een winderige dag of koude zomeravond genieten van je tuin? Glazen schuifwanden onder je overkapping bieden dan een ideale uitkomst. De hoeveelheid daglicht in je tuinkamer blijft hetzelfde en je behoudt het vrije buitengevoel, ongeacht het weertype.

Kom eens langs in de ruime show­room van Tuinmaximaal in Eind­hoven en bekijk alle mo­ge­­lijk­­heden op het gebied van ter­ras­­­overkappingen en glazen schuif­­wanden.

Tuinmaximaal 365 dagen per jaar geopend! Rooijakkersstraat 8|Eindhoven T 040 235 0528 info@tuinmaximaal.nl www.tuinmaximaal.nl


Actie loopt tm 13 mei 2018.

AANBIEDING 12 Macarons halen 10 betalen

Kaatje Jans Heuvel 80 | Geldrop T 040 2862 384 www.kaatjejans.nl

Aspergekwekerij John Kelders Het aspergeseizoen is weer begonnen! Het neusje van de zalm vind je natuurlijk bij jouw eigen aspergeboer. Net buiten Eindhoven, randje Veldhoven, vind je de velden van John Kelders. John heeft oog voor kwaliteit en neemt het hele proces van steken, sorteren en wassen voor eigen rekening. En dat proef je! Naast heerlijke asperges kun je bij John ook terecht voor de beste bijproducten zoals verse eieren en bijpassende sausjes. `s Morgens geoogst en ’s avonds op tafel met vrienden of familie!

Aspergekwekerij John Kelders Zandoerleseweg 54 | Veldhoven T 06 5393 2738


“Bij Fitshop verkopen we meer dan fitnessproducten, we verkopen motivatie!” Het pand aan de Hoogstraat 348 huisvest al 27 jaar de verkoop van fitness- en sportactiviteiten. Sinds 2016 in de vorm van Fitshop, waar Sam en Thomas aan het roer staan. Zodra je hen ziet of spreekt merk je direct dat zij sport ademen. Sam en Thomas zijn twee vrienden die elkaar al van jongs af aan kennen toen ze begonnen met hockey. Vanuit hier hebben zij altijd samen topsport beoefend in de selectieteams en hebben zij zich doorontwikkeld in de fitness & krachtsport. Daarnaast hebben zij ook beide de hbo-studie Marketing-communicatie afgerond.

Fitshop is onderdeel van een Duits concern en Europa‘s Nr. 1 in Thuis Fitness. Vanzelfsprekend vind je hier alles om thuis jouw fitnessruimte naar wens in te kunnen vullen. Van kettlebell tot hometrainer en van loopband tot yogamat, maar het is meer dan dat. Sam: “Sport is iets wat altijd zal blijven, wel merk je dat technologie er een steeds groter aandeel in krijgt. Mensen met weinig tijd willen toch sportief bezig zijn. Thuis sporten geeft flexibiliteit en comfort. En uiteraard een voldaan gevoel. Bij Fitshop verkopen we meer dan fitnessproducten. Met goed advies, passie en kwaliteit verkopen we motivatie! Als je bij ons langskomt wil je altijd meer. Dat is prachtig om te zien.”

Fitshop Eindhoven | Hoogstraat 348 | 5654 NJ Eindhoven 040-2985990 | eindhoven@f itshop.nl | www.f itshop.nl


*

5 % KORTING OP ALLES

*Enkel geldig in Fitshop Eindhoven. De waardebon kan direct in het filiaal in Eindhoven worden ingewisseld. De kortingsbon is geldig t/m 31 mei 2018. De korting geldt niet in combinatie met andere kortingsacties en is geldig op het gehele assortiment met uitzondering van boeken, diensten, Berg, Puky, sporthorloges en Concept2-toestellen.

NUMMER 1 IN DE BENELUX - MET WINKELS IN NL Amsterdam I Bodegraven I Den Haag I Eindhoven I Roosendaal I Rotterdam BE Brussel I Antwerpen

De kracht van een Fitshop winkel

Full service, ook voor bedrijven

Bij Fitshop geloven wij in fysieke winkels. Advies op Fitshop is de Nr. 1 in Thuis Fitness, maar ook voor bemaat is belangrijk, maar zo‘n fitnessapparaat die wil je drijven leveren we het complete pakket. gewoon even proberen. Een auto koop je ook niet van Fysiotherapeuten, hotels, bedrijven, revalidatiecentra, een plaatje, toch? personal trainers of commerciële fitnessinrichtingen. De verschillen tussen apparaten zijn ontzettend groot. Wij hebben de oplossing! Verkoop inclusief levering, Alleen crosstrainers bieden we al aan van 17 merken installatie en servicecontract behoren standaard tot de en wel 100 modellen. Het is fijn dat je dan in een uitge- mogelijkheden. breide showroom terecht kunt om diverse modellen te proberen. En neem gerust je sportschoenen mee, datCMYK COLORS maakt het gevoel nog realistischer. BFX ICE 35/5/0/0 - 9ED2F1

BFX BLUE DUNN 60/40/0/0 - 6C8CC7

BFX CRIMSON 0/100/79/20 - C41230

BFX SAND 5/10/25/0 - F0E0C1

PMS BLK 6

PMS 2627

PMS 186

CUSTOM

BFX RICH BLACK 70/80/30/90 - 0C0015

BFX INDIGO 90/100/10/50 - 270950

BFX SCARLET 0/100/81/4 - E31837

BFX CREAM 0/3/7/0 - FFF5EA

BFX VIOLET 80/90/0/30 - 422A74

BFX VERMILION 0/80/70/0 - F15B4E

BFX LAVENDER 60/75/0/10 - 705098

BFX THISTLE 0/50/40/0 - F48473

BFX LILAC 40/60/0/0 - 9E76B4

2 Color — No Shadow Box

PANTONE 428C PANTONE 430C PANTONE 431C

PANTONE 300C PANTONE 280C

2 Color — 15% Rich Black Shadow Box

3 Color — BFX Cream Shadow Box


EuroBOB brengt u veilig naar huis in uw eigen auto! Bel: 088-365 0808

Lunchen en dineren op de aspergevelden! Van 16 t/m 30 mei 2018 vindt de vierde editie plaats van Asperges op de Velden. Een uniek evenement waar smaak, sfeer, kwaliteit en beleving elkaar vinden. Twee weken lang verrijst weer een stijlvol pop-up restaurant midden in de aspergevelden van de Raaijmakers Hoeve, gelegen in het buitengebied van Eindhoven. Hier worden dagelijks culinaire lunches en diners geserveerd, uiteraard bereid met de vers gestoken asperges van het land. Heeft u genoten van overheerlijke wijnen en is het niet meer verantwoord om zelf te rijden? Geen probleem! Laat de chaueurs van EuroBOB u veilig naar huis brengen in uw eigen auto! Ook last-minute!

WWW.ASPERGESOPDEVELDEN.NL


licht

Ken jij ze al? Musketiers van de Tachtigjarige Oorlog! Precies 450 jaar geleden brak de tachtigjarige oorlog uit. Met Hemelvaart laten we zien hoe de Eindhovense bevolking die roerige tijd overleefde. Hoe kun je met weinig toch een lekkere maaltijd bereiden? Hoe kun je met slimme trucs je kleding herstellen en er toch netjes uitzien? Kinderen leren zelf hoe ze een heuse musket kunnen laden, Compagnie Grolle bouwen een kampement op en natuurlijk zijn er luid knallende musketten! Extra zondag 13 mei Moederdag: High Tea met knutselen en beauty. Tickets en reserveren via www. preHistorischDorp.nl Hemelvaart 9 t/m 13 mei in preHistorisch Dorp

Vikingfestival! 200+ Vikingen, vechtshows, wapendemo’s, marktkramen, vroegmiddel­ eeuwse ambachten & muziek! Een invasie van Vikingen, het grootste festival van Nederland, met meer dan 200 Vikingen overspoelt preHistorisch Dorp. Zij brengen een markt vol ambachtelijke waar, demonstraties van ambachten en ze beelden het dagelijks leven van vroege-middeleeuwers uit en geven spectaculaire vecht­de­ mon­straties. Meerdere keren per dag vindt er een grote vecht­show plaats in de Arena. Online voorverkoop via pre-Historisch Dorp.nl € 9,50 Kassaverkoop € 13,50 vol­was­ senen en € 9,50 kinderen (t/m 16 jaar).

Boutenslaan 161 B 5644 TV Eindhoven (040) - 252 22 81 www.prehistorischdorp.nl

35


36

licht

P r ij s v r a ag

Stuur je antwoord naar info@lichtopeindhoven.nl en maak kans op een ‘Try the Bike’ (2 uur rijden met een motor op het oefenterrein van Leeuw Opleidingen) ter waarde van €66,-

Bij welk verkeersbord mag je niet parkeren? A Aan de kant van de weg waar

verkeersbord 1 staat

B Aan de kant van de weg waar

verkeersbord 2 staat

C Aan de kanten van de weg waar

verkeersbord 1 en 2 staat

Leeuw Opleidingen Avignonlaan 9B, Eindhoven T 040 264 7373 www.leeuw-verkeer.nl


beautyspecial

licht

37

Beautyspecial

De lente is begonnen en we hebben al even mogen proeven van het voorjaarsweer. Dat betekent dat ook ons winterhuidje weer tevoorschijn komt. Tijd dus voor een voorjaarsschoonmaak, zodat jouw natuurlijke schoonheid gezien mag worden! Heerlijke behandelingen en producten voor je huid, haar, tanden, nagels, make-up en nog veel meer; in onze beautyspecial vind je alles om jouw uiterlijk een opkikker te geven. Trakteer jezelf of iemand anders (tip: het is bijna Moederdag) op een verwenbehandeling. Zo ga je fris en stralend het voorjaar in!

Dynacorium: uw huid verdient onze aandacht!

cosmeceutical merk IMAGE is hier zeer geschikt voor. Naast producten voor thuisgebruik kunnen de hboopgeleide huidtherapeuten ook een behandeling met peelings, microneedling of IPL adviseren voor een optimaal resultaat. Verdient uw huid ook de aandacht van deze gepassioneerde huid­ thera­peuten?

Vier huidtherapeuten wer­ ken op twee locaties aan het meest dy­na­ mische orgaan van de mens: de huid.

worden ook therapeutisch elas­ tische kousen (steunkousen) aan­ gemeten.

Huidaandoeningen

Huidverbetering

Hier worden vele huid­aan­­doe­ ningen zoals acne, over­be­ha­ring, littekens, cou­ perose en oedeem effectief behandeld. Daar­ naast

Bij Dynacorium ben je tevens op de juiste plek voor adviezen en behandelingen op het gebied van huidverbetering. Met name het

Paramedisch Centrum – West Mierloseweg 132 | Helmond Da Vinci Kliniek Nieuwendijk 49 | Geldrop T 0492 553 811 F Dynacorium T @Dynacorium www.dynacorium.nl


38

licht

beautyspecial

een facelift zonder te snijden Maak kennis met HIFU: High Intensity Focused Ultrasound. Een behandeling met een straktrekkend en liftend effect. HIFU werkt door middel van ultrasound en wordt zowel medisch als cosmetisch gebruikt. Het zorgt ervoor dat lijntjes in je gezicht verfijnen en je poriën worden verkleind. Daarnaast verbetert en lift HIFU de huid. Je kunt bij BodyRestyle terecht voor HIFU-behan­ delingen van je gezicht, hals of decolleté. De be­ han­ delingen zijn over het algemeen pijnloos en duren ongeveer een half uur. Daarnaast hebben de behandelingen geen bijwerkingen; achteraf zul je dus geen last ervaren.

Hoe het werkt? Als je jong bent maakt je lichaam optimaal collageen aan. Maar rond de leeftijd van 25 jaar oud begint deze aanmaak al af te nemen. Hierdoor ontstaan rimpels en fijne lijntjes. HIFU breekt het oude collageen in je huid af en zorgt ervoor dat hier nieuw collageen voor in de plaats komt.

Andere behandelingen op het gebied van huid­ver­ jonging hebben een kort en oppervlakkig effect. De ultrasoundstraling van HIFU reikt tot diep in je huid en geeft dus ook een optimaal resultaat, dat zo’n anderhalf tot twee jaar zichtbaar blijft.

Het effect is niet meteen zichtbaar, de aanmaak van nieuw collageen heeft namelijk tijd nodig. Een half jaar na de behandeling heeft de huid in de meeste gevallen haar optimale conditie bereikt.

BodyRestyle Schootsestraat 91 | Eindhoven T 06 1447 6411 info@bodyrestyle.nl www.bodyrestyle.nl


ANTI-AGING EN HUIDVERBETERING Beleza Huidinstituut is een schoonheidssalon gericht op anti-aging en huidverbetering. We werken met de producten van Nimue welke niet alleen op de huid maar ook Ă­n de huid werken. Door middel van peelings, een breed aanbod van behandelingen, zoals mesotherapie, en thuisproducten kunnen huidproblemen en huidveroudering zichtbaar verbeteren en/of zelfs verdwijnen. WE ADVISEREN U GRAAG MET ONZE BEHANDELINGEN OP MAAT!

Engelsbergenstraat 8 Eindhoven 06-51748986 info@beleza-eindhoven.nl www.beleza-eindhoven.nl

Stralend de lente door!

Energiek, slank en trots

Plattere buik, slankere benen, strakkere billen? Minder cellulite? Hinderlijke vetrolletjes weg? Bel 040 - 7370254 en boek een gratis adviesgesprek!

Ladyline Veldhoven

Kromstraat 20

LADYLINE.NL


40

beautyspecial

Happy hair makes happy people! Daar geloven wij in bij Knipp. Wij worden erg gelukkig wanneer we iedereen blij kunnen maken met een perfecte look. Niemand is hetzelfde en samen kijken we wat het beste past bij jouw persoonlijke stijl. Super hip, een urban coupe, old time favorite, ander kleurtje of toe aan een opstekertje voor een feestje? Een ding is zeker: wij laten jou stralen! Persoonlijke aandacht, verant­woor­ de haar­producten, lekkere kof­fie, veel fun en een perfecte look, dat is Knipp!

Ook toe aan happy hair? Joyce en haar team heten je van harte welkom in de prachtige nieuwe studio! Maak online zelf een afspraak op www.knipphairstudio.nl of bel 040 8458 951.

Markt 24 | Waalre T 040 8458 951 www.knipphairstudio.nl

Schoonheid is overal! De natuur, het leven, maar ook ieder mens heeft schoonheid. Niet voor niets hebben de eigenaressen, Manon Mertens en Ellen Daniëls, deze naam verbonden aan hun nieuwe schoonheidssalon die open is sinds 18 maart. Persoonlijke aandacht waar alleen de klant centraal staat in een prettige en vertrouwelijke sfeer, dat is waar zij voor staan. De twee schoonheidsspecialisten gingen samen aan de slag en ‘Schoonheid’ werd uitgewerkt van droom naar idee naar een salon in Heeze. Ze onderscheiden zich in de markt door meerdere disciplines aan te bieden en de krachten te bundelen met een cosmetisch arts, huidtherapeut, permanente make-up en een voedings- en lifestylecoach. Dit alles in één pand om het laagdrempelig te houden voor de klanten. “Ieder mens heeft schoonheid. Het is ons doel om die van jou te laten stralen!”

Welkomsactie voor nieuwe klanten:

25% korting

Bel voor een afspraak 040 202 6165 of kijk op www.schoonheidheeze.nl

Geldig t/m 15 juni 2018. Gebruik kortingscode "LICHT op Schoonheid" bij reservering.

Schoonheid Heeze Kapelstraat 60A | Heeze

op gezichtsbehandeling


licht

41

Een aanrader voor de liefhebber van luxe Dutch Duchess, oftewel Nederlandse Hertogin. Als je de poorten van de prachtige villa in Geldrop binnenkomt snap je meteen waarom er voor deze naam gekozen is.

Exclusiviteit en kwaliteit, daar staat deze schoonheidssalon voor. Geen standaardbehandelingen en ze­ker geen standaard salon. Zoals eige­ naresse Kristel van Moorsel zegt: “Ik bied aan wat ze ook in Hollywood te bieden hebben.” Je zou de salon dan ook beter kunnen omschrijven als een ‘beauty bar’.

Ter voorbereiding op een feest, eve­nement of bruiloft kun je jezelf bij Dutch Duchess van top tot teen laten verwennen. Kristel noemt dit ‘Glamour To Go’. Je wordt volledig in de watten gelegd, waarbij je kunt kiezen uit het uitgebreide aanbod aan exclusieve behandelingen en pro­ducten, met een direct re­sultaat.

Daarnaast biedt Dutch Duchess ook behandelmethodes aan voor een blijvend effect op de lange termijn. Dit zijn huidverbeteringskuren ge­ richt op huidveroudering, acne of pigmentatie. Dutch Duchess is gespecialiseerd in zuurstoftherapie, Jan Marini fa­ cials en peelings, spray-tanning, het bleken van tanden en spa ma­ nicures met CND Shellac. Er wordt gewerkt met alleen hoog­waardige materialen en producten, om het mooiste resultaat te be­halen. Kristel is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beautymarkt en neemt alleen de beste en meest vernieuwende trends op in haar salon. Zowel mannen als vrouwen wor­ den welkom geheten en met veel persoonlijke aandacht behandeld in deze unieke schoonheidssalon. Dutch Duchess Haagdoorn 2 | Geldrop | T 06 5572 7761 info@dutchduchess.com www.dutchduchess.com


SUMMERDEAL

POLO / SHIRT + BERMUDA €119,90

Actie is geldig vanaf donderdag 26 april State of Art Store - Hooghuisstraat 29 - Eindhoven


licht

Jubileumfeest in Vonderhof en Vonderkwartier In 1974 protesteerden wijkbewoners tegen het plan om een vierbaansweg aan te leggen dwars door hĂşn wijk. Zij wilden geen trein maar een plein. Een plein dat mensen met elkaar verbindt. 25 jaar later is het contact tussen de bewoners van Vonderhof en bewoners van de wijk open, warm en betrokken. Er Ă­s een plein dat mensen met elkaar verbindt en waar iedereen welkom is. Ook in Vonderhof is iedereen welkom. De bewoners van Vonderhof is niets te gek! Zij namen deel aan Glow. Tijdens een actie gingen zij achterop de motor over Stratumseind. Zij haalden het nieuws met hun uitvoering van de Carmina Burana en het Grijze koppen orkest is niet meer weg te denken uit de wijk. Op zaterdag 2 juni wordt er samen gezongen, muziek gemaakt en samen gegeten. Er is een markt met spelletjes, sieraden en wellness, frites en poffertjes. En zoals het in Vonderhof gaat: de opbrengst is voor een goed doel. Het doel blijft nog een verrassing. U bent van harte welkom!

Vitalis Vonderhof Bernhardplaats 1 | EINDHOVEN T 040 259 1491 www.vitalisgroep.nl

43


44

Le Dakar komt naar de ELE Rally Autosportminnend Nederland kan zich opmaken voor een ELEweekend om van te watertanden. “Wie dacht dat het ELE-weekend niet completer kon, komt dit jaar bedrogen uit. We doen er gewoon nóg een schepje bovenop!”, lacht ELE-wedstrijdleider Radboud van Hoek, terwijl hij de plannen voor het ELEweekend 2018 uitrolt.

Ekkersrijt 3106 | Son T 0499 476 377 | www.algonkin.nl

Noord Brabantlaan 309 | EINDHOVEN T 040 254 5400 | CampanileEindhoven

Marconistraat 21 | Tiel T 0344 605 076 | www.eb-personeelsdiensten.nl


licht

Naast nostalgische klassiekers en razendsnelle mo­ derne rallyauto’s, brengt Stichting ELE Rally op 1 en 2 juni ook de auto’s die men kent uit ‘Le Dakar’ naar Zuidoost-Brabant.”Hoog op de wielen en gemaakt voor ruig terrein, maar dan niet in de woestijn van ‘le Dakar’, maar gewoon op de klassementsproeven van de ELE Rally. Dát is het idee achter de nieuwste toevoeging aan het ELE-weekend; de ELE Cross Country.

54e ELE Rally De fameuze ELE Rally blijft het hoofdgerecht van het ELE-weekend. Na 53 edities blijkt de aantrekkingskracht van de ELE Rally onverminderd groot. Wat heet; dit jaar wordt het sterkste deelnemersveld in jaren verwacht. In 2018 is het animo om met gelijke wapens de strijd aan te gaan groter dan ooit. Dat bleek al afgelopen weekend toen de Zuiderzeerally het kampioenschap

Kozakkenberg 5 | Belfeld T 077 359 0999

45

opende. “De auto’s uit de R5-klasse vormen dit jaar het fundament van de top in Nederland. Iedere topper wil zich daarin opnieuw bewijzen. Wij zijn daarom ook trots om opnieuw de openingswedstrijd te mogen zijn van de Eurol R5 Challenge”, betoogd Van Hoek. Coördinator van de Challenge, Vincent van Dantzig, haakt daarop in: “We zijn met enkele toprijders in gesprek en we verwachten dat we de komende tijd nog een paar klinkende namen kunnen toevoegen aan de deelnemerslijst.” Nu al zeker zijn regerend kampioen Hermen Kobus (Škoda), Bob de Jong en Martin van Iersel (beiden Hyundai), alsmede Kevin van Deijne en Henk Vossen (beiden Ford). Dit lijstje wordt ongetwijfeld nog aangevuld met regionale, nationale en internationale namen voor de strijd om de winst in de 54e ELE Rally. www.elerally.nl

Pater v.d. Elsenlaan 6 | Veghel T 0413 700 979 | info@motor-revisie.nl

Zandven 10 | Veldhoven T 040 228 2172 | www.solned.nl


46

Tekst: Linde ten Broek • Fotografie: Eddie Mol

effe buurten In effe buurten gaan Linde ten Broek en Eddie Mol op zoek naar bijzondere initiatieven, hartverwarmende ideeën en mooie projecten in de wijken van Eindhoven die niet altijd zichtbaar zijn voor iedereen.

Eindhoven is leuk. Er komen steeds meer gave initiatieven die iets voor de buurt betekenen. Waar kinderen, jongeren en volwassenen elkaar ont­moeten en van elkaar leren. Dat is ook bij de Tech Playgrounds. Een initiatief dat begonnen is vanuit de behoefte aan het spelenderwijs heel veel leren over techniek. Rik

Nijssen, coördinator en in dienst bij Dynamo Jeugdwerk, is zelf min­stens zo enthousiast. Meer­ hoven is zijn gebied en hij vertelt ons dat hij heel veel jongeren ziet opgroeien. Die op hun 15e binnenkomen en nu na 10 jaar nog steeds even langs komen als ze in de buurt zijn. “Dat is gaaf!”, vertelt hij met glimmende ogen.

Met de paplepel ingegoten In deze wijk wonen heel veel expats en ouders die bij ASML en andere technische bedrijven werken. De kinderen krijgen dus van huis uit al veel mee, en krijgen hier alle gelegenheid om zichzelf verder te ontwikkelen in bijvoorbeeld pro­ grammeren, Lego Robotica, Virtual Reality, licht en drones. Maar de Techplaygrounds zijn er ook voor kinderen en jongeren die nog niet zoveel weten over techniek, maar hier wel mega nieuwsgierig naar zijn. “We hebben een vaste groep


licht

Tech Playgrounds is een init­ iatief van Dynamo Jeugdwerk. Op 10 verschillende plekken in Eindhoven en Waalre kun je aan de slag met technologie. Waar en wanneer? Kijk op de Facebookpagina van Dynamo Jeugdwerk of op www.dynamojeugdwerk.nl

kinderen die hier elke week komt. We zien ze stap voor stap voor­ uitgaan en eigenlijk alleen maar nieuwsgieriger worden”, aldus Rik.

uitproberen samen met jongeren, dat is voor velen nog steeds hun lust en hun leven.”

Goed voor de cohesie De helende kracht van technologie De Tech Playgrounds worden financieel en met apparatuur ge­­ steund door enkele grote be­ drijven uit de omgeving. Eind­ hoven is natuurlijk dé techniekstad en we doen er alles aan om zo­ veel mogelijk kinderen en ook volwassenen via techniek aan el­ kaar te verbinden. Bij Dynamo Jeugdwerk denk je misschien di­ rect aan kinderen en jongeren met een rugzakje. Dat is in som­mige gevallen ook zo. Maar hier zien we dat het juist heel goed werkt als we de nadruk leggen op het ontdekken van speciaal talent en dat bij hen proberen te versterken.

“Een tijdje geleden heb ik een Tech Playground georganiseerd voor kinderen van expats waar ouder­ betrokkenheid erg hoog was, dat was heel tof.” “Onze vrij­wil­ligers zijn

Techniek verbindt, dat is wel duidelijk. Als je dezelfde passie hebt dan kom je altijd vooruit. Je ziet de kinderen echt vooruitgaan in hun technische en ook sociale skills.

Pop-up’s “Binnenkort zullen we op allerlei verschillende plekken pop-up Tech Playgrounds gaan organiseren en je gaat ons tegenkomen op scholen. We hebben een module ontwikkeld waarmee basisscholen en middelbare scholen meer aandacht kunnen besteden aan techniek op de Tech Playgrounds manier. De lessen zullen gegeven worden door onze collega’s en vrijwilligers. Ik had geen idee dat dit zoveel spin-off zou krijgen.”

Doe je mee?

“Ik heb veel jeugd zien opgroeien” onderling meer gaan samenwerken en zijn, op uit­ no­ diging van een van hen, daar thuis gaan eten en socializen. Goed voor de cohesie en samenwerking. Ik ben dan zo mega trots dat ik hier mag werken. Ik heb echt een top­baan!”

We hebben altijd plek voor nieuwe vrijwilligers, dus als je het leuk vindt om met kinderen, jongeren en techniek te werken dan ben je van harte welkom. Overigens is het niet alleen computertechnologie, maar werken de kinderen en jongeren ook met hout, metaal en andere materialen.

Oud en jong “We werken met beroepskrachten en met heel veel vrijwilligers van allerlei verschillende leeftijden. De jongste is 15 jaar en de oudste is 50 plus!” “Het is geweldig om te zien hoe enthousiast de vrijwilligers zijn over deze plekken. Elke dag in de techniek duiken, nieuwe dingen

47

Samenwerken Op onze hoofdlocatie in de Lindenlaan zitten we samen met DJOE (De Jonge Onderzoekers Eindhoven), De Klusserij en de computerclub in een gebouw. Er is geen sprake van concurrentie. We versterken elkaar alleen maar!

Eddie Mol, fotograaf, www.eddiemol.nl en Linde ten Broek, schrijft en vertelt jouw verhaal, www.lindetenbroek.nl


© Inter IKEA Systems B.V. 2017 © Inter IKEA Systems B.V. 2017/NL2139

SPÄNST

LIMITED COLLECTIE

Onze nieuwste eigentijdse collectie ontworpen in samenwerking met Chris Stamp is geïnspireerd op straatmode en de sportindustrie. Deze collectie is gericht op jonge mensen en brengt streetstyle bij je thuis. Vanaf 2 mei bij IKEA Eindhoven

Openingstijden IKEA Eindhoven: Maandag t/m zaterdag: 10:00 - 21:00, zondag: 11:00 - 18:00


licht

49

TE KOOP Sprookjesachtige langgevel boerderij Rakerstraat 2 in Maarheeze • Vraagprijs € 550.000,Landelijk gelegen boerderij met bijgebouw, paardenstal, zwembad, fraaie tuin en huisweide. De dorps­ kern van Maarheeze is bin­ nen enkele minuten bereikbaar. Prima ontsluiting naar A2. Door de jaren heen zijn er diverse aanpassingen en uitbreidingen gedaan. De aut­ hentieke sfeer is daarbij volledig in ere gehouden of hersteld!

Begane grond: Woonkamer I met parketvloer, open­ slaande deur naar terras/ veranda en dubbele openslaande deur naar zitkamer met leisteen vloer, allesbrander en toegang tot woonkamer II met vide, leisteen vloer, allesbrander, gietijzeren trap naar verdieping, speel– of stu­deer­ kamer en dubbele openslaande deur naar tuin.

Royale woonkeuken voorzien van diverse apparatuur. En toegang naar pro­visiekelder en slaapkamer. Ruime slaapkamer met parketvloer, airco en muurkast. Badkamer met ligbad, douche en wastafel met meubel.

Eerste verdieping: Twee ruime slaapkamers. Bad­ ka­ mer met vrijstaand ligbad en dub­ bele wastafel. Separaat toilet.

Bijgebouw: Atelier, werkplaats en garage. Ideaal voor praktijk aan huis, hobbyruimte, mantelzorgwoning of Bed & Breakfast.

ten­haard en buitenkeuken, vijver­par-­ tijen, buitenzwembad en huis­weide.

Algemeen: Het gehele terrein is omheind met Heras hekwerk en 4 toe­gangs­poorten. Tuin met eigen watervoorziening met grondwaterpomp en ron­ dom aftappunten. Voor se­rieu­ze kandidaten bestaat de mo­ gelijk­ heid om te komen proef­slapen! Perceel: 4950m² Bouwjaar: boerderij circa 1900, paardenstal circa 1940 en bijgebouw circa 1988 Inhoud boerderij: circa 1300 m3

Willibrorduslaan 27 | Waalre T 040 221 2291 Fraaie parkachtige tuin met diverse info@verhagenmakelaars.nl terrassen sfeervolle veranda met bui-­ www.verhagenmakelaars.nl

Tuin:


Lentelekkers

van Hollandse bodem Natuurvlees: Mals en met meer smaak Natuurvlees is afkomstig van runderen die in alle rust mogen grazen in Nederlandse natuurgebieden. Ze lopen in kuddes vrij door onze natuurparken, bossen, polders en uiterwaarden. Een goed en gezond leven staat voor lekker vlees van hoge kwaliteit. Bij EMTÉ vinden we zowel het dierenwelzijn, als de kwaliteit van het vlees belangrijk. En dat proef je. Niet voor niets is EMTÉ al 8 keer uitgeroepen tot Supermarkt met de Beste Slagerij van Nederland.

SLAGERIJ BE S T E

TROTSE WINNAAR Bron: GfK Versrapport

08 10 11 13 14 15 16 17

NATUURVLEES VOOR EEN BETER NATUURBEHOUD Begin mei mogen alle natuurgebieden weer begraasd worden, dan staan alle runderen buiten en eten ze verse grassen en kruiden, die dan volop groeien. Zo helpen de runderen mee om onze natuurgebieden te behouden. Ze houden de natuur open en geven de ruimte aan allerlei plantensoorten die anders in de verdrukking zouden komen.

Meer informatie, tips en recepten vind je op emte.nl/lentelekkers


Verzamel alle 20 ™ Star Wars Rollinz

Ga voor alle actievoorwaarden naar www.emte.nl/star-wars

EMTÉ Eindhoven Ardèchelaan Ardèchelaan 5 www.emte.nl/eindhoven

EMTÉ Eindhoven Victoriapark Victoriapark 90 www.emte.nl/eindhoven-victoriapark

EMTÉ Veldhoven Burg. Van Hoofflaan 12 www.emte.nl/veldhoven


nieuw programma 18/19 Parktheater Eindhoven presenteert meer dan 400 nieuwe voorstellingen, van cabaret tot opera en van dans tot musical. Vanaf 5 mei staat het programma op parktheater.nl en is de nieuwe seizoensbrochure verkrijgbaar. Voorverkoop Wilt u meedoen met de loting? Vraag uw toegangskaarten aan in de periode van 5 t/m 18 mei!

EINDHOVEN

PARK THEATER


licht

53

Studio040 Mediaproducties: inhoudelijk sterke video’s

Studio040 is de publieke omroep voor Eindhoven en Geldrop-Mierlo. In die hoedanigheid verzorgt de journalistiek onafhankelijke nieuwsredactie een dagelijkse nieuwsuitzending. Iets minder bekend nog is Studio040 Mediaproducties. Deze afdeling werkt in opdracht van grote en kleine organisaties en bedrijven en levert videoproducten op maat. Studio040 Mediaproducties be­ staat uit een zeer ervaren team bestaande uit twee programma­ makers en een AV-specialist. Zij worden ondersteund door een groot netwerk van professionele freelancers. Met een stevige jour­ nalistieke basis ligt de kracht in het vertalen van jouw verhaal naar een sterk videoproduct. Een journalist kijkt kritisch naar jouw verhaal en denkt niet alleen aan het mooiste beeld, maar ook aan de geloofwaardigheid. Wat wil je precies vertellen? Hoe brengen we dat duidelijk en creatief in beeld? Waar wil je de video voor gebruiken? Samen met jou bekijkt

Studio040 Mediaproducties alle mo­ gelijkheden om daarna doel­ treffend en efficiënt tot uitvoering over te gaan. Studio040 Mediaproducties ver­ zorgt live registraties van (bedrijfs)­ evenementen op locatie. Met een volledige, mobiele regieset wordt jouw locatie omgetoverd tot televisiestudio. Geen ruimte beschikbaar? De Studio040 locatie in het Designhuis beschikt over een veelzijdige ruimte (de oude rechtszaal) waar verschillende regi­ straties gemaakt kunnen wor­den. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een talkshow, debat of video­lecture. En wil je jouw registratie live streamen

naar social media, je werknemers en klanten? Geen probleem! Nóg een groot voordeel van Studio040 Mediaproducties? Drie unieke uitzendkanalen: Studio040 TV en Radio en GLOW FM! Je kunt jouw boodschap dus direct en efficiënt communiceren met jouw doelgroep. Kunnen wij iets voor jou be­te­ke­nen? Studio040 Mediaproducties Designhuis Stadshuisplein 3 T 040 750 5503 producties@studio040.nl www.studio040.nl


54

FIFTH GROOVE BAND @ Fifth|NRE Het weer wordt steeds mooier en de terrassen zitten vol, ook op de zondagmiddag. We hebben in het voorjaar al enkele mooie optredens mogen meemaken. Achter de schermen zijn we druk bezig met de bouwvoorbereiding zodat we volgend jaar de prachtige terrassen van Fifth|NRE ook open kunnen hebben met dat voorjaars- en zomerweer! Ondertussen gaan we nog even door met onze muziekprogrammeringen. WhitSun @ Fifth|NRE Aansluitend aan de Blue Note Vastgoedborrel op vrijdag 18 mei openen we het Pinksterweekend vanaf 19.30 uur met ‘bites and beats’. Start het lange weekend met oude bekenden en nieuwe vrienden!

Op 25 mei - zoals elke laatste vrijdag van de maand - Thank God it’s Friday met met de geweldige Live Formatie Castle! Een heerlijke band met de ervaring in huis waar menig troubadour jaloers op is. Met hun stijlvolle looks en evenzo stijlvolle repertoire bestaande uit

de grootste maar zeker niet alle­ daagse pop- en soulklassiekers is Castle in staat de ridders en jonk­ vrouwen van nu en van weleer in vervoering te brengen! En mogelijk hebben we voor het einde van deze maand nog een verrassing in petto! Stay tuned voor info Gasfabriek 5 | Eindhoven www.fifthnre.com

AGENDA 18-05 WhitSun@Fifth|NRE 25-05 TGIF@Fifth|NRE 31-05 of 1/2-06 Stay tuned via website en Facebook


licht

AD(H)D bij volwassenen: “Ik wil het écht wel, maar toch lukt het me niet” ADHD of ADD kan ook bij volwassenen voorkomen. Soms was je als kind al heel druk of juist dromerig en heb je al manieren gevonden om daar beter mee om te kunnen gaan. Maar het kan ook zijn dat je pas als volwassene tegen problemen aanloopt.

Je leven is complexer geworden, je hebt meer taken en verant­woor­ delijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van werk en gezin. Plannen en organiseren, overzicht houden, prioriteiten stellen en taken afmaken zijn belangrijke vaardigheden om je leven draaiende te kunnen houden. Als dat toch al niet je sterkste punten waren, kan het zijn dat de balans omslaat en je vast gaat lopen. Misschien heb je op je werk al lange tijd het gevoel dat er niet uitkomt wat erin zit. Thuis kun je moeite hebben met dingen waar andere mensen hun hand niet voor omdraaien. Je kunt eindeloos blijven hangen in het nemen van een beslissing of je baalt van jezelf omdat je dingen alsmaar uitstelt. Een psycholoog kan dan helpen. Samen kunnen we uitpluizen waar je precies last van hebt en wanneer, waar het vandaan komt en vooral wat je nodig hebt om weer beter te kunnen functioneren. Het stellen van een formele ‘diagnose’ ADHD of ADD is daarbij niet altijd nodig. Het gaat er vooral om dat jij weer verder kunt!

Psychologen Praktijk Oog Bogert 10, 2e etage | Eindhoven T 040 213 6461 Bereikbaar: ma t/m vr van 9:00-17:00 uur administratie@pp-oog.nl www.oogpsychologen.nl

55


uit in eindhoven

Agendamei Maandag 7 Nachtcollege Muziekgebouw Eindhoven Ad van Meurs presenteert Muziekgebouw Eindhoven Carter Sampson & Lauren Trijntje Oosterhuis Barth & Jesse Aycock Philips Museum Dinsdag 8 Toneelstuk De Lamp Parktheater Eindhoven Gravity and Other Myths - A De Bibliotheek Eindhoven Simple Space My event: Afrika Pand P In Between Café Eindhoven Natlab door Plaza Futura Boekie Night Blauwe Zaal Auditorium TU/e Lezing: The joy of discovery Woensdag 9 Parktheater Eindhoven Brokstukken - Maximum Overdrive Debat in de Stad

Altstadt Eindhoven Tony Clifton + Mexican Surf + The Ballet Bombs Boekhandel Van Piere Paul van Schijndel over Mijn NSB opa Dynamo Keldernacht

Café Wilhelmina Saturnoon Music Café

Muziekgebouw Eindhoven Maestro Jules onthult Mahler Symphonie nr 1

Arno’s Theater Clowns Kado + na de pauze Woensdag 16 de documentaire ‘Ik wil Mieke Parktheater Eindhoven blijven' (clown en Alzheimer) Jochen Otten – Troosten Catharinakerk Harpiste Sabien Canton & Friends

Blauwe Zaal Auditorium TU/e Lezing: The Art of Dialogue

Zondag 13 Parktheater Eindhoven Theater Artemis - De onzichtbare man

Natlab Three billboards outside Ebbing, Missouri

Pand P Eindhovens Comedy Festival Zolderkamertjesklassiek: Heine Liederen

Muziekgebouw Eindhoven Borodin Quartet Donderdag 17 Parktheater Eindhoven Opera Zuid - Un Ballo in Maschera (try-out)

Zaterdag 12 Parktheater Eindhoven Muziekgebouw Eindhoven Fernando Hernando Magadan Wieniawski International Pand P - Bending the Walls Violin Competition 2016 Simon Bus - thinX presenteert: Simon Bus Pand P Pand P CKE Prijsuitreiking Write Now! Eindhovens Comedy Festival Happy Together Muziekgebouw Eindhoven Eindhoven Strijktrio van philharmonie Effenaar POPEI zuidnederland Effenaar Tribute2BobMarley By Niekske: Puurliedjes Presents Hemelvaartsn8: Vunzige Rootsriders - 40 Jaar Babylon Vrijdag 18 Deuntjes By Bus De Bibliotheek Eindhoven Parktheater Eindhoven Kletsmajoors Toneelhuis & Toneelgroep Blauwe Zaal Auditorium Muziekgebouw Eindhoven Amsterdam - Vergeef ons TU/e Lilian Vieira Grupo: Altstadt Eindhoven Lezing: Blockchain Samba Fever - Blue Note Garnet Silk jr. & The Pand P ClubSessions Redemption Band MOTO - Oorsprong. een Donderdag 10 Butoh-dansperformance Philips Museum philharmonie zuidnederland | Arno’s Theater Toneelstuk De Lamp De wereld van Schubert Clowns Kado + na de pauze Effenaar de documentaire ‘Ik wil Mieke PIÑA POPEI JW Roy: A Room full of blijven' (clown en Alzheimer) The Jeffrey Release Party: strangers Fifth|NRE Garage rock duo Maandag 14 WhitSun @ Fifth|NRE Van Abbemuseum Smaaktheater Dertien Vrijdag 11 Opening tentoonstelling Quiztie van Smaak 4 Muziekgebouw Eindhoven Parktheater Eindhoven Radically Mine! The Hollies Blind Date 5 - Theaterbezoek Muziekgebouw Eindhoven op goed geluk POPEI Grigory Sokolov Café Wilhelmina Cannonball Cletus release Hamish Anderson Pand P party Ad van Meurs presenteert Stephanie Louwrier: Rudolphi Punk/pop/funk/rock. Jenee Halstead & The Small Altstadt Eindhoven Producties - Revolutie van de Supports: Bored And Alive + Glories Awkward I + Nele Needs A mislukking Ben Heights Holiday Dinsdag 15 Effenaar Altstadt Eindhoven Parktheater Eindhoven Dynamo The Brahms + Son Mieux Nieuwe namen: Mango BackBone / Alida Dors & Wiegedood: Support: Laster Zabba + Frank Valenza Silbersee - SPEAK UP!


licht

57

Agendamei Zaterdag 19 Parktheater Eindhoven Opera Zuid - Un Ballo in Maschera (première) Bert Gabriëls – Gelukzoeker

Muziekgebouw Eindhoven 3ACH, a Stairway to Heaven (6+)

Dinsdag 22 Muziekgebouw Eindhoven Parktheater Eindhoven Dominic J. Marshall Trio - Blue Stef Bos & Band – Kern Note ClubSessions Le Roux & d’Anjou - Echte Effenaar Liefde We All Love 80’s 90’s 00’s Woensdag 23 POPEI Parktheater Eindhoven Wave Invasion Freek de Jonge - Freek doet Neerlands Hoop Altstadt Eindhoven Herman Brood Academie Suze Milius - To forget: TALK SHOW Catharinakerk Capella Sine Nomine o.l.v. Dynamo André Vis Trash Boat: Support: Broadside + The Positives Zondag 20 Van Abbemuseum Blauwe Zaal Auditorium Theatrale rondleiding: TU/e Yuki en De Vloek van de Seks! Verdwijnende Beelden Filmhuis De Zwarte Doos POPEI TU/e Puurliedjes Presents Mary Shelley’s Frankenstein Altstadt Eindhoven Dikanda + Thundercrow

Donderdag 24 Parktheater Eindhoven Lebbis - De Bovengrens

Muziekgebouw Eindhoven Euregio Jeugd Orkest speelt Homemade Productions – Mahler Fataal Dynamo Hip Hop International Netherlands Battles & Workshops

agenda mei 2018

Ad van Meurs presenteert Marjolein Meijers: MUZIEK!

Natlab door Plaza Futura De Fietser De Bibliotheek Eindhoven Digitaal foto’s beheren

Maandag 21 Boekhandel Van Piere Muziekgebouw Eindhoven Kinderboekactiviteit over Chef Zangklas Academy of Music Sjef (kijk- en zoekboek) door and Performing Arts Tilburg Esmée van Doorn Lay Down & Listen: Ligconcert POPEI met Lady Aïda The Reaction Release Party: The Go Wild Presents: 60’s Vrijdag 25 Nederbeat/Garage Parktheater Eindhoven Fontys Dance Academy - Get Out Altstadt Eindhoven Platenbeurs Joey Ferre, Brigitte Heitzer, Ad Knippels, Brigitte Nijman e.a. The Full Monty

Eindhoven Zo 8 mei Workshop: Maak je eigen verhaal Ga creatief aan de slag met de korte dierenverhalen van Toon Tellegen. Vr 11, za 12 en zo 13 mei Event: My Africa Kom zien, beleven, proeven, ontmoeten en ontdek meer over de Afrikaanse cultuur. Za 12 mei Workshop: Handlettering voor kinderen Handlettering moeilijk? Nee joh! Je zult versteld staan van het resultaat. Ma 14 mei Walk&Talk – Wat is jouw merk? Netwerkbijenkomst voor werkzoekenden. Hoe vind je de baan die bij je past? Wo 16 mei Kinderworkshops: De lente is weer begonnen! Vier de lente met drie leuke knutselactiviteiten. Vr 18 mei Filosofische workshop: Ouderdom Sinds de oudheid tot nu denken filosofen na over ouderdom. Filosofeer mee. Di 22 mei Workshop: Buzinezzclub Ben je tussen de 18-35 jaar en wil je verlost zijn van de bijstand? Do 24 mei Workshop: Digitaal foto’s beheren We gaan foto’s opslaan, sorteren en bewerken. Ook maak je je eigen digitale fotoalbum. Zo 27 mei GroenKids: Kikkervisjes & co Gaan jullie mee kijken in het land van de kikkerprinsen, dikkopjes en ander gespuis? Zo 27 mei SCHRIJVEN: Een verhaal beginnen en afmaken Hoe, waar en waarover begin je? Dit zijn vragen waar het om draait. Zie www.bibliotheekeindhoven.nl voor meer activiteiten en aanmelden.


58

uit in eindhoven

Agendamei Maandagenda mei Wo 9 Brokstukken – Maximum Overdrive Gecontroleerde cabaretchaos van gekke typetjes en fysieke sketches. Zo 13 Theater Artemis – De onzichtbare man (4+) Over drie verlegen goochelaars die door niemand worden gezien. Za 19 Bert Gabriëls – Gelukzoeker Filosofische spitsvondigheden en recht-voor-z’n-raapcomedy. Do 24 Lebbis – De Bovengrens Scherpzinnige ideeën, sterke analyses en inspirerende levenslessen. Do 24 Homemade Productions – Fataal Een energieke jongerenmusical gebaseerd op de succesvolle film uit 2016. Vr 25 Joey Ferre, Brigitte Heitzer, Ad Knippels, Brigitte Nijman e.a. – The Full Monty Aanstekelijk, pikant en ontroerend met swingende songs. Za 26 Paul Groot, Marjolein Keuning, Marcel Jonker, Perry Dossett e.a. – You’re the Top Muzikale show over het leven van muzikant Cole Porter. Zo 27 Van Hoorne Entertainment – Lang geleden…- een muzikale tijdreis (6+) Kom oog in oog te staan met drie grootheden uit de geschiedenis Wo 30 Bert Heerink, Nick Holleman e.a. – Rockmusical The War of the Worlds Kijk uit voor de bloeddorstige buitenaardse wezens! 31 t/m 2 Herman van Veen "Hoe vaak je Herman van Veen ook hebt zien optreden, hij blijft een fenomeen” (NRC) Bekijk het hele programma op parktheater.nl

Effenaar NOX

Dirk Scheele - Huis, Tuin en Keukenavonturen

Stroomhuis Frankie & The Witch Fingers

Pand P Dans mee in Pand P - Vitalis en Mies-en-Scène

Altstadt Eindhoven Storksky & Mantra Dance’n’Vision

Effenaar Oblivians

Muziekgebouw Eindhoven CKE Wim van Hasselt & Eriko Takezawa Erik of het klein insectenboek 6+ Natlab door Plaza Futura Gay Film Night - The Fifth|NRE Cakemaker TGIF @ Fifth|NRE - The Fifth Groove Band POPEI Bakersongs: Puurliedjes Presents Zaterdag 26 Parktheater Eindhoven Noche Flamenca: Puurliedjes Paul Groot, Marjolein Keuning Presents e.a. - You’re the Top De Bibliotheek Eindhoven Johan Goossens – Vlam SCHRIJVEN: Een verhaal beginnen en afmaken (4-delige Effenaar workshop) Legends of Rock Tribute Festival Dinsdag 29 Parktheater Eindhoven 80’s Anders Dorine Wiersma - Gaan we katten? CKE Erik of het klein insectenboek Muziekgebouw Eindhoven 6+ Ad van Meurs presenteert Music from the Orient POPEI Nataraj: blote-voeten-feest

Woensdag 30 Parktheater Eindhoven Bert Heerink, Nick Holleman e.a - Rockmusical The War of the World

Muziekgebouw Eindhoven Deborah Carter & Zandscape - Effenaar Blue Note ClubSessions School's Out 2018 Altstadt Eindhoven Nieuwe Namen: Make Out Molly + Pavlove

Muziekgebouw Eindhoven BBC Scottish Symphony Orchestra & Nicolas Altstaedt

Catharinakerk Jeroen Follon (België)

Donderdag 31 Parktheater Eindhoven Herman van Veen

Dynamo Veghel Death Fest 4

Effenaar School's Out 2018

Zondag 27 Parktheater Eindhoven Muziekgebouw Eindhoven Van Hoorne Entertainment - Lunchpauzeconcert: Jong KC Lang geleden... - een muzikale tijdreis Carel Kraayenhof Ensemble


licht

59

Agendamei ZONDAG 6 MEI ZONDAG 13 MEI Beachclub Sunrise in Best Kasteel Heeswijk Workshop: Graffiti voor kids Prinsessenspeurtocht WOENSDAG 9 MEI Speelgoedmuseum Spelebos in Best Workshop “Verboden voor moeders” DONDERDAG 10 MEI Parktheater Eindhoven Kidsevent: Kinderdoedag met kinderactiviteiten

ZATERDAG 26 MEI Beachclub Sunrise Workshop: wandbord of krijtbord maken ZONDAG 27 MEI Speelpark De Splinter Lentefeest voor kinderen ZONDAG 27 MEI De Schalm in Veldhoven Theater: Pipo de Musical

ZATERDAG 12 MEI Zwembad Den Ekkerman in Veldhoven ZONDAG 27 Kinderestafette voor Bibliotheek Eindhoven kinderen 8+ Workshop: Groenkids & Kikkervisjes (op locatie)

Voor meer informatie kijk op de agenda van Go-Kids Eindhoven www.go-kids.nl

Horeca vloerrenovatie - Al na 1 uur beloopbaar - Alle kleuren betondesign - Van 2mm tot 10 cm dik - Speciale antislip-vloer voor keuken en bar - Uitvoering mogelijk in nacht of weekend, dus geen omzetverlies!

Al 80 jaar vloeren in Eindhoven: Decor Floor Styling BV www.decorfloorstyling.com

* Muziek * Eten * Film * Lezing

* Drinken * Kunst * Sociaal

Za 5 mei: Niek’s Birthday Party ft Rosebud Country Club * country, swing en meer. 21.00 Zo 6 mei: Orange Circus Band (UK/USA) *folk indie pop. 16.30 Ma 7 mei: Bluesy Monday met Jos & Wynands Cowboy Blues * Blues en country. 21.00 Wo 9 mei: Live in de Knop: Sinner & Saints (USA) * blues. 21.00 Vr 11 mei: Friday night vinyl night DJ NEEF. 22.00 Za 12 mei: Marty O Reily & The Old Soul Orchestra * Delta blues en soul * 22.00 Zo 13 mei: Crimson Inc * country, folk en pop. 16.30 Di 15 mei: KnopSchrijven; workshop creatief schrijven. Deelname 25,00. 20.00 Wo 16 mei: Club Hustinx Dijsseldonk Klijn * Americana. 7,50. 20.30 Do 17 mei: RootsClub Mannen met Baarden * Acoustic session. 21.00 Vr 18 mei: Friday Night Vinyl Night: De PlatenParade. 22.00 Za 19 mei: Wangston Brothers * Americana. 22.00 Zo 20 mei: Eerste Pinkersdag * live music Di 22 mei: KnopCollege: Japanse Swob avond ism Boekhandel Spijkerman. 7,50. 20.00. Wo 23 mei: Live in de Knop Do 24 mei: Christopher Paul Stelling, Ryan Boldt, Jenny Berkel. 7,50. 20.30. Vr 25 mei: Spijkermanavond met o.a. Neil Young Coverband Zo 27 mei: Stichting Leuk Je Te Ontmoeten: High Tea. Wo 30 mei: Live in de Knop Do 31 mei: Aidan’s Songwriter Night; 5 singersongwriters uit NL. 21.00 Elke woensdag: Live in de Knop * Americana Elke maandag: StamTafelDiner * Samen eten voor 12,50 soep en hoofdgerecht Elke dag geopend van 12.00 – 24.00. Keuken geopend van 12.00 – 22.00.

www.rozenknopje.nl


ONZE MENUKAART IS TROEF

AGENDA MEI EINDHOVEN DONDERDAG 3 MEI DIAMOND NIGHT MET DE COMPAENEN

ZONDAG 13 MEI MOEDERDAG MET CUATA

MAANDAG 21 MEI TWEEDE PINKSTERDAG MET TOMMY THOMPSON

ZONDAG 6 MEI SUNDAY ROYALE MET SONNY GRIFFIN

DONDERDAG 17 MEI MOVIE NIGHT MET YOUNIQUE

ZONDAG 27 MEI LIVE ENTERTAINMENT MET SMALL TALK

DONDERDAG 10 MEI HEMELVAARTSDAG MET SOMETHING ELSE

ZONDAG 20 MEI EERSTE PINKSTERDAG MET DRIE

HET ENIGE ECHTE CASINO


Puzzel & Win Win een dinerbon t.w.v. â‚Ź 100,-!

6

Te besteden bij Holland Casino Eindhoven. Aangeboden door:

4

9

7

6 3

Stuur de ontbrekende cijfers in het middelste vak voor 31mei naar info@lichtopeindhoven.nl o.v.v. je naam en telefoonnummer. Per post mag ook: postbus 4988, 5604 CD Eindhoven.

1

De prijswinnaar krijgt persoonlijk bericht. Minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar.

3

3

2

2 4

7

7

1

5

6 9

5

8 1

8

3

4 5

1 2

9

Medium Sudoku from www.SudokuPuzz.com


62

Stoere & actieve kinderfeestjes bij Op Noord Op zoek naar een leuk en sportief kinderfeestje? Met een keuze uit diverse activiteiten, passend bij de leeftijd en interesse van de kinderen. Van midgetgolf tot hoogteparcours en van moun­ tainbiken tot voetballen. Op Noord, actief ontmoeten Oude Bosschebaan 11 | Eindhoven T 040 256 8862 www.opnoord.nl

Kleine Duimpjes en Apenkopje

DĂŠ winkel voor natuurlijk ouderschap

Openingstijden van de winkel: Woensdag t/m zaterdag van 10.00 - 17.00 uur Dinsdag alleen open op afspraak Edisonstraat 141 | Eindhoven info@kleineduimpjes.nl www.kleineduimpjes.nl

Bij ons vind je alles voor een heerlijke lentedag!


opkids

licht

63

Kleur en stuur een foto van de pagina naar info@lichtopeindhoven.nl o.v.v. je naam en tel. nummer. Per post mag ook: postbus 4988, 5604 CD Eindhoven. De mooiste pagina ontvangt 4 kaartjes voor de Ontdekfabriek.

Kom lekker spelen bij 123 speel paradijs! Kinderen t/m 12 jaar â‚Ź 5,- per kind Ouders gratis entree! 123 Speelparadijs Vijfkamplaan 6b | Eindhoven T 040 256 82 57 info@123paradijs.nl www 123paradijs.nl

soul2soulkidz Waar shop je de coolste kleding, vier je het tofste verjaardagsfeestje, koop je snoep zonder troep en scoor je een vet kado voor je kids? @ SOUL2SOULkidz natuurlijk, de leukste kinderwinkel van Eindhoven! Open: di t/m vr: 10-17 uur en za: 13-17 uur. Like us on Facebook to know what happens! Edisonstraat 150 | Eindhoven T 040 843 8634 | info@soul2soulkidz.nl www.soul2soulkidz.nl


iPhone 6

â‚Ź49.-

Deze aanbiedingen zijn geldig tot en met 31 mei 2018

Scherm kapot? iPad air 1

â‚Ź89.-

Gecertificeerd in Apple, Samsung & Huawei

Gratis Clearplex screenprotector* * Bij een schermreparatie naar keuze tegen inlevering van deze coupon

MediaMarkt Eindhoven Centrum Boschdijktunnel 1 | 5611 AG Eindhoven 040 - 235 88 00

Hemelvaartsdag & 1e + 2e Pinksterdag GEOPEND! www.mediamarkt.nl/eindhoven MediaMarktEindhovenCentrum @MediaMarktEHV

LICHT op Eindhoven mei 2018  

Met covergast Meike de Jong, de jaarlijkse beauty- en terrasspecial!

LICHT op Eindhoven mei 2018  

Met covergast Meike de Jong, de jaarlijkse beauty- en terrasspecial!

Advertisement