Magasinet Yrkesfagene Viken 01-2022

Page 1

E T M A G A S I N F O R Y R K E S FA G

YRKESFAGENE

Viken

JOBBE MED DE RÅESTE FLYMOTORENE I VERDEN? Kongsberg Aviation Maintenance Services (KAMS) har over 40 års erfaring med vedlikehold av F 100-motoren til det norske Luftforsvarets F-16 flåte. Nå har F-35 overtatt og våren 2020 åpnet vi et splitter nytt motordepot på Rygge. Les mer side 8.

O1-2O22

MENN I HELSE Erfaringen som selger ­kommer godt med i helse­vesenet. Les mer side 10.

DIN ROLLE I FREMTIDENS TAK Les mer side 6.


KONGSBERG har et stort behov for mange dyktige folk i fremtiden. Har du det som skal til for å bli lærling, flymotormekaniker eller flymekaniker på jagerfly og helikopter? KONGSBERG har etablert et tett samarbeid med Forsvaret om utdanning og flere lærlingplasser.

Etter fullført utdanning er det gode jobbmuligheter hos oss. Dette gjelder for alle våre lokasjoner - Kjeller, Rygge, Evenes og Bardufoss.

Dyktige flymekanikere hos oss er sikret en trygg og attraktiv jobb i hele yrkeskarrieren. Som flymekaniker vil du opplever en spennende arbeidshverdag hvor teknologi er kombinert med praktisk arbeid.

OM OSS Kongsberg Aviation Maintenance Services leverer vedlikehold, reparasjon og overhaling (MRO) tjenester innenfor luftfartsindustrien til både militære og sivile organisasjoner. Se flyfag filmen vår her

kongsberg.com/no/flyfag 2


Fagsafari er et rekrutterings- og profileringsarrangement for yrkesfag. Fagsafari er som en yrkesmesse, med en spesiell tilleggsaktivitet kalt fagdemonstrasjon. Målgruppen er elever i ungdomsskole og videregående skole. Det er skolene selv som melder på elever. Dagen er tilrettelagt gjennom to aktiviteter – fagdemonstrasjoner og utstillingsområde. Fagdemonstrasjoner Elever blir guidet rundt i grupper. Her blir de presentert ulike fagområder. Utstillingsområde Ved ankomst får elevene utdelt et Fagsafariskjema. Dette skjemaet innholder en utstilleroversikt. Elevene går rundt til alle utstillere å for svare på et spørsmål. Når de har svart får de en signatur hos utstiller. Fagsafari gjøres både fysisk og digitalt eller i en kombinasjon av fysisk og digital. Les mer om Fagsafari på www.fagsafari.no Trygve Larsen

post@luratrykkeri.no www.luratrykkeri.no Tlf. 51 70 71 50

q

Hva kan vi gjøre for deg?

3


Ansatte med yrkesfaglig bakgrunn er en veldig viktig ressurs for Denofa AS Stillinger med yrkesfaglig bakgrunn og videreutdanning Prosessoperatør Driftsingeniør Laborant Laboratorieingeniør Logistikkoperatør

Elektriker Elektroingeniør Automatiker Industrimekaniker Maskiningeniør

Skoleåret 2022-23 har vi lærlinger innenfor Kjemiprosess Laboratoriefaget

Denofa AS har lange tradisjoner som produsent av ingredienser til mat og fôr, og er en av Fredrikstads hjørnesteinsbedrifter. Denofa AS har ca 75 ansatte. Denofa AS foredler ikke-genmodifiserte og bærekraft-verifiserte soyabønner til soyamel, soyaolje og lecithin. Denofas posisjon er bygget på bærekraftig verdikjede og mattrygghet. Soyamelproduktene selges til kraftfôrmarkedet, hovedsakelig i Norge, Sverige og Finland. Soyaolje og lecithin selges i hele Europa som innsatsfaktor i næringsmidler og fôr. Denofa AS – Øraveien 15B – 1630 Gamle Fredrikstad www.denofa.no

4


Vi trenger flere flinke fagfolk i en spennende hverdag! Hos kan du jobbe innen tømmer- og betongfaget Les mer om oss på www.ove-skaar.no

Lyst til å være med å bidra på bærekraftige og flotte bygg?

Contiga er den ledende leverandøren av bæresystemer i stål og betong. Med prefabrikerte elementer bygger vi landet for fremtiden.

Vi tilbyr spennende oppgaver og gode utviklingsmuligheter innenfor rammene av et mangfoldig arbeidsmiljø hvor vi er tilgjengelig for hverandre og opptatt av å spille hverandre gode.

Bygg fremtiden din hos oss i Contiga Vi kan tilby jobbmuligheter innenfor: Prosjektutvikling/salg • Konstruksjon • Prosjektledelse Montasje • Ledelse • Stab/støttefunksjoner Les mer på contiga.no

5


Din rolle i fremtidens tak

Et tak er langt fra bare et tak - og en taktekker skal gjøre så mye mer enn å bare tekke taket! Dagens tak skal ha mange funksjoner som for eksempel å produsere energi, dyrke mat, være til hygge, fordøye nedbør og bidra til å rense luft.

Award winning / Certified

Dette krever at du som taktekker jobber både smart og utfører ditt håndverk med høy kvalitet.

Person

Jobb hos Icopal Tak

IcopalTak er en stolt bedrift med erfarne taktekkere som hele tiden ønsker å levere gode resultater. Våre taktekkere er vårt ansikt utad og derfor vår viktigste ressurs. Vi jobber hver dag for å skape Norges fremste kompetansemiljø, og spennende utviklingsmuligheter for våre ansatte Hos oss jobber de mest talentfulle, solide og erfarne tekkerene i markedet.

Eco

ATTRAKTIV FAGARBEIDER Taktekker yrket gjør deg attraktiv på arbeidsmarkedet da bransjen skriker etter fagarbeidere. VARIERT HVERDAG Yrket gir deg en aktiv og variert hverdag med stor frihet. Du bruker både kropp og hode for å planlegge dagen og løse problemer. BÆREKRAFTIGE LØSNINGER Det er du som skaper fremtidens bygg med viktige løsninger for å sikre en bærekraftig fremtid.

Velkommen til Icopal Tak!

Kvalitet og bærekraft - to sider av samme tak!

Nyskjerrig på jobben som taktekker? Les mer her: icopaltak.no/jobb-hos-oss/karriere

6


Deltakere under Fagsafari Sarpsborg Torg 15.09.22

7


Har du lyst til å jobbe med en av de råeste flymotorene i verden? Kongsberg Aviation Maintenance Services (KAMS) har over 40 års erfaring med vedlikehold av F 100-motoren til det norske Luftforsvarets F-16 flåte. Nå har F-35 overtatt og våren 2020 åpnet vi et splitter nytt motordepot på Rygge. • • • •

Hovedoppgaven er motorvedlikehold, reparasjon, overhaling og oppgradering av F 135-motoren. Vi vokser raskt og vil passere 100 ansatte om et par år. For å klare dette trenger vi mange dyktige flymekanikere. Vi oppfordrer DEG til å bruke noen minutter på å sette deg inn i hva vi kan tilby:

Ungt og inspirerende miljø Spennende og varierte oppgaver Være med i starten av en langvarig storsatsing Utvikling og videreutdanning

Egenskaper som vil komme godt med som flymotor­ mekaniker er å kunne arbeide systematisk og nøyaktig. I forbindelse med feilsøking og reparasjon er evnen til logisk tenking og vurderingsevne viktig. Du må også kunne samarbeide, kommunisere og yte service.

• Tre år skole og to år i bedrift fører fram til fagprøve • På Rygge kan du jobbe med en av de råeste flymotorene i verden 8


Motoren til de nye F35 jagerflyene vedlikeholdes hos KAMS på Rygge.

KAMS-ansatte på Rygge ønsker deg velkommen som lærling hos oss.

Testing av overhalt F135-motor i testcelle

Store dimensjoner på F135-motoren.

I 2019 kjøpte Kongsberg (majoritetseier) og finske Patria selskapet for å gjøre det til en MRO-leverandør i verdensklasse. (MRO = maintenance, repair, and overhaul).

Fagspråket i luftfarten er engelsk, så du bør beherske muntlig og skriftlig engelsk ganske bra. Bransjen har strenge sikkerhetskrav både for arbeidet om utføres og for de som jobber der. Du må også ha sikkerhetsklarering for å jobbe hos oss.

Vi har lang erfaring med å utvikle og ta vare på dyktige talenter. Nå håper vi DU vil være med på vår fantastiske utvikling på Rygge!

KAMS har spilt en betydelig rolle i norsk luftfartsindustri siden 1916. KAMS ble etablert som en del av Forsvarets Logistikkorganisasjon på Kjeller, og ble omdannet til et statsforetak, 100 % eid av Forsvarsdepartementet i 2011. 9


Fasett. Foto: Tom Haga

Geir (49) gikk fra verktøyselger til helsefagarbeider:

– Takknemligheten gjør noe med deg

– Erfaringen som selger kommer godt med i helsevesenet. Jeg er utadvendt og liker å prate med folk, det er en stor del av jobben, sier Geir Qvanvik (49). Selger-Geir hadde neppe sett det for seg, men nå er han altså helsefagarbeider-Geir med ferdig fagbrev i lommen og fast fulltidsstilling på rusavdelingen på Stokka sykehjem i Stavanger. Han deler ut medisiner og frokost, hjelper brukere med hygiene, tar med pasienter på fotballkamp, på båttur og i hagen. Lager middag, spiller kort. Alt basert på fagkompetanse og kunnskap.

– Jeg har aldri vært noen skolegutt, og det var veldig spesielt å havne på skolebenken igjen. Men skolen og praksisen var fantastisk.

– Vi legger rett og slett til rette for at pasientene har det så bra som mulig, sier Geir.

– Det var inkludering og godt samhold fra dag én. Selv om vi var ulike og hadde gjort veldig forskjellige jobber før, så ble vi en sammensveiset gjeng, sier Geir.

Det er snart tre år siden han ble sykmeldt fra jobben som selger. Gjennom en bekjent fikk han høre om det komprimerte utdanningsløpet Menn i helse i regi av Kommunesektorens organisasjon (KS). Han søkte, med helhjertet støtte fra samboeren og barna, og kom inn.

Han forteller at selv om utdanningsløpet kan være litt intenst, så er det verdt innsatsen. – Når du er voksen og begynner på en ny retning er du gjerne motivert. Og da går alt.

– De var veldig stolte av meg da, sier han.

– Hva ville du sagt til noen som vurderer å søke Menn i helse?

Menn i helse-programmet består av to og et halvt til tre år med kombinert skole, praksis og læretid. Allerede på intervjurunden merket Geir at dette var en boost for selvtilliten og mestringen.

DETTE ER MENN I HELSE DETTE ER MENN I HELSE • Menn i helse er et komprimert utdanningsløp til fagbrev som helsefagarbeider. • Deltakerne er arbeidssøkende menn mellom 25 og 55 år som er registrert hos NAV.

Over 750 menn har tatt Menn i helse-utdanningen, og 92 prosent har en jobb å leve av etterpå. Kandidatene er mellom 25 og 55 år og har mange ulike bakgrunner.

– Søk! Jeg har bare gode ord å si om denne jobben. For en som er glad i mennesker er det flott å se at det du gjør betyr noe. Takknemligheten du får tilbake gjør noe med deg, sier Geir.

• Helserekruttene veksler mellom å motta • Helserekruttene veksler mellom å motta ytelser fra NAV og lønn fra kommunen. • Menn i helse er et samarbeid mellom kommune, NAV, fylkeskommune, KS og Helsedirektoratet. Les mer på mennihelse.no eller ta kontakt med din NAV-veileder.

10

Se flere helserekrutter fortelle sine historier på Facebook/mennihelse


Deltakere under Fagsafari Lillestrøm Torg 22.09.22

11


EN TRADISJONSRIK OG NYTENKENDE VVS BEDRIFT NTI er en moderne og innovasjonsrettet VVS teknisk entreprenør. Vi får stadig ­ inn spennende og unike prosjekter, det er akkurat derfor vi ønsker å ha deg med på laget! Å utdanne seg som rørlegger er et smart valg, lønn i læretiden og godt betalt ved fullført og bestått svennebrev i en rørleggerbedrift er det ikke alle som kan skryte av. I en variert arbeidshverdag får bryne deg på nye ­oppgaver og med en teknologisk utvikling i både produktene som blir brukt og selve utførelsen av bygge­prosjekter i blant annet 3D v­ isualiserte modeller er det et spennende arbeid å ta del i.

f­ørste, da alle bygg, hus og leiligheter har rør som må ­vedlikeholdes og skiftes. Jobbmulighetene er fryktelig gode, bedrifter skriker etter arbeidskraft og du kan jobbe over hele landet. NTI er en bedrift som har som spesial­kompe­ tanse prosjektrådgivning og utvikling av ­prosjekter i ­samarbeid med offentlige og private bygg­herrer, ­totalentreprenører og side-entreprenører der ­bærekraft, kvalitet og ­teknologisk utvikling står i ­sentrum.

Det er i tillegg en trygg og solid jobb og ikke minst har du lært deg et fag, det kan du være stolt av. ­Yrket ­kommer garantert ikke til å forsvinne med det 12


Vi leverer prosjektering og installasjon av teknik­k­ områdene sanitær, energianlegg for varme og ­kjøling, ­sprinkleranlegg samt ventilasjon- og inne­klima – dette brede spekteret innenfor VVS-faget er vi stolte av å ­kunne levere!

Vi har over 150 ansatte som besitter høy ­kompetanse og som samarbeider internt og eksternt innenfor ­fagdisiplinene. Det er vår ambisjon å være en ­fremtidsrettet virksomhet som bidrar til å videreutvikle bransjen på en bærekraftig måte parallelt med at selskapet er i vekst.

Gjennom god teknikkforståelse i ulike prosjekt­faser kan vi tilby våre kunder en bedre tjeneste og­leveranse innen både design og konseptfase, i­nstallasjon og serviceoppfølging og bygningsdrift.

13


Læringer har en viktig plass hos oss! Vi er godkjent lærlingebedrift for disse fagene: • • • •

Anleggsmaskinfører Anleggsrørlegger Anleggsgartner Vei og anleggsfagarbeider

Les intervju med lærlingene våre her!

14


Deltakere under Fagsafari Asker Torg 29.09.22

15


16


Ønsker du en læretid med lønn? – Det kan du få i Bilia Dette betyr at hver kunde får sin egen ekspert på verkstedet som blir godt kjent med både kundens behov og bilen. Dette unike konseptet gir våre teknikere en varierende og stimulerende hverdag. Våre dyktige teknikere utvikler ferdigheter innen bilfag, kunde­ håndtering, salg, IT og administrativt.

De siste årene har vi gjort en bevisst satsning på å ta inn mange lærlinger. Dermed bidrar vi til at ungdom får en fagutdanning. I Bilia har vi ca. 80 bilmekaniker-lærlinger til enhver tid. Som lærling hos Bilia får du jobbe i flotte, velutstyrte verksteder sammen med rause og gode kollegaer. Du får betalt lærlinglønn gjennom hele utdanningen din, og ikke minst får du gleden av å jobbe med noen av bilbransjens mest attraktive bilmerker som BMW, Lexus, MINI, Toyota og Volvo.

Hva kan jeg jobbe med i Bilia? Vi trenger engasjerte medarbeidere som enten har eller ønsker å utvikle sin kompetanse innenfor alle våre virksomhetsområder. To av de største virksomhetene i Bilia er bilsalg og servicemarked, og servicemarkedet består av verksted og delesalg. I tillegg har vi et bredt spekter av stillinger innen kontor og administrasjon.

De som har startet karrieren sin som lærling i Bilia, har mange veier å gå videre. Ønsker du å fortsette i faget ditt, kan du jobbe som bilmekaniker, personlig service­ tekniker, tekniker, coach og servicemarkedssjef.

Eksempler på stillinger i bilsalg og delebutikk: • Selger • Salgssjef / Plassjef • Dele- og tilbehørsselger • Flåteselger

Mange av våre lærlinger har en bred og verdifull erfaring dersom man senere skulle ønske seg en annen karrierevei, som f.eks. på deleavdelingen eller med bilsalg. Mange av våre dyktigste selgere har bakgrunn som lærling og bilmekaniker.

Eksempler på stillinger i våre verksteder: • Personlig servicetekniker (mekaniker) • Coach (teamleder) • Bilskadereparatør og billakkerer • Skaderådgiver • Verkstedsjef

Hvordan tror du fremtidens biler vil bli? Kommer de til å bli ladet trådløst fra veibanen? Vil de gå på hydrogen? Vil de være selvkjørende? Uansett hva fremtiden bringer vil folk ha behov for mobilitet. I Bilia får du jobbe med kvalitetsmerker som BMW, Volvo, MINI, Toyota og Lexus, og vi har bilanlegg spredd over hele Østlandet, Vestfold og Trøndelag.

Eksempler på administrative stillinger: • Logistikk • Økonomi og HR • Markedsføring

Bilia i Norge er en del av Nordens største bilkjede, og vi er i vekst. Vårt aller viktigste fokus er høy grad av personlig service. Derfor tilbyr vi Bilia-kunder sin egen personlige servicetekniker. Serviceteknikeren er kundens kontaktpunkt hos verkstedet, og har det fulle og hele ansvaret for både kunden og bilen. 17


Hvordan kan vi foreldre engasjere oss i ungdommens veivalg? «Som tenåringsforeldre er det vanskelig å få oversikt over alle valgmuligheter ungdommen har. Hvordan blir ungdommen rustet til å ta gode valg? Og hvordan kan vi involvere oss i ungdommens veivalg på en hensiktsmessig måte?» sterke sider; hva som interesserer og motiverer dem til innsats. Er de teoretisk eller praktisk anlagt? Er de glad i realfag eller trives de med å la kreativiteten blomstre? Er de sosiale og glade i samarbeid eller liker de å jobbe selvstendig? Er de fysiske eller rolige i sin framtoning? Eller kanskje en kombinasjon av mange ting? Alle slike observasjoner er nyttig å ta med seg, respektere og løfte fram når vi foreldre skal bistå ungdommene i deres veivalg. Hvordan blir ungdommen rustet til å ta gode valg? Skolen skal gjennom faget «Utdanningsvalg» hjelpe elevene til å ta gode utdannings- og yrkesvalg. Det er et overordnet mål at den enkelte skal utvikle en trygg identitet og kunne ta valg ut fra egne interesser og forutsetninger. Elevene må oppleve karrierelæringen som helhetlig og relevant. I FUG er vi opptatt av at foreldre skal få god informasjon, både om hvordan skolen forbereder elevene og hvordan de tenker at foreldre kan bidra og støtte dette arbeidet.

Spørsmålet kom fra en litt rådvill far som kontaktet oss i Foreldreutvalget for grunnopplæringen, FUG. Tre år på ungdomstrinnet hadde gått uhyre fort, og før han visste ordet av det, var ungdommen i huset klar for å ta et av sine første og kanskje største valg for framtiden. Hvert år dukker det opp lignende spørsmål fra foreldre som lurer på hvordan de best kan støtte ungdommen sin, både i veivalg og selve overgangsprosessen. Hvorfor er det viktig at foreldre engasjerer seg, og hvilke svar gir vi til ungdomsforeldrene som henvender seg til FUG om nettopp dette?

En dansk undersøkelse fra 2017 konkluderte med at jo mer spesifikt skolen rettet arbeidet sitt mot foreldre­ grupper som sjelden deltok på tilbud fra skole og rådgivningstjenesten, jo enklere ble det å skape engasjement og trygghet rundt hva foreldre bør involvere seg i. Det argumenterer for FUGs kontinuerlige arbeid for å få foreldre til å forstå at de er en ressurs i barnets skolehverdag og overganger, men også å få skolen til å forstå at foreldre er en ressurs som trenger informasjon for å lykkes i prosessen. Helt konkret kan informasjonsarbeidet innebære at foreldre blir gjort kjent med bredden i utdanningstilbudet, og at et valg kan ha mange muligheter.

Hvorfor engasjere seg? Jo mer vi foreldre engasjerer oss i skolehverdagen til ungdommene våre, desto større mulighet har ungdommene våre til å lykkes. Faglig kan det innebære bedre læringsutbytte, gode arbeidsvaner, en positiv holdning til skolen og ambisjoner om utdanning. Sosialt ser vi utbytte i form av at ungdommen tilpasser seg, trives, har et begrenset fravær og utvikler gode relasjoner – både til medelever og voksne de omgås. Ved å engasjere oss, blir vi foreldre også enda bedre kjent med egne ungdommers

18


hvordan foreldre kan involvere seg, men samtidig ivareta ungdommens integritet og rett til å ta selvstendige valg.

Med felles fokus på ungdommens mestring, potensiale og muligheter vil hjem og skole sammen utgjøre det gode laget rundt han eller hun som skal velge.

1. 2. 3. 4.

Still spørsmål i stedet for å gi svar Kjenn til valgene som skal gjøres – og alternativene Sett deg inn i utdanningssystemet Bruk veiledningstilbudet og finn informasjonen sammen 5. Sett av tid og start tidlig med utforskning og vurdering

Et valg – mange muligheter En undersøkelse fra NHO i 2015 viste at foreldre har størst påvirkning på skolevalget til elever som skal begynne på videregående skole. Med dette i bakhodet blir det også viktig at vi som foreldre har kunnskap om hvilke utdanningsmuligheter som finnes, slik at vi bruker påvirkningskraften vår til ungdommens beste.

Hvordan støtte ungdommen gjennom overgangen? FUG er opptatt av at barn og unge skal ha en trygg digital skolehverdag, et godt fysisk skolemiljø, kjenne at de er inkludert, og sist, men ikke minst oppleve trygge, gode overganger gjennom hele utdanningsløpet.

I sentrale strøk finnes det over 150 forskjellige yrker å velge mellom. For oss voksne er det kanskje lett å tenke at studiespesialisering er det sikreste valget for ungdommen, men frafallsstatistikken viser at et slikt valg også kan bli for krevende for ungdommer som ikke er godt nok motivert. Er man usikker, kan det absolutt være en god ide å velge en yrkesfaglig retning, både fordi det gir mulighet til et lærlingeløp og/eller påbygg og studiekompetanse.

Overgangen til videregående kan for mange innebære endringer i en sårbar fase av oppveksten. Sosiale brudd, omveltninger i den faglige hverdagen og utfordringer når det gjelder å skulle etablere nye relasjoner, både på elevog voksennivå, tar på. Trygghet er på mange måter like aktuelt når man skal ta steget fra ungdomsskolen til videregående som når man går fra barnehage over i skole. Selv om det høres krevende ut, ser mange foreldre også at overgangen til videregående gjør godt når det er gjort et riktig valg. For mange betyr det en ny start – med nye muligheter. Mange foreldre puster lettet ut når ungdommene kommer inn der de ønsker, men det er minst like viktig å følge dem tett inn i det videregående skoleløpet. Vær nysgjerrig; bruk måltid, kjøreturer og andre situasjoner hvor du får ungdommen tett på til å spørre hvordan livet på ny skole oppleves, både faglig og sosialt. Vær oppmerksom på endringer, og ta raskt kontakt med skolen dersom du opplever at overgangen blir krevende eller mistenker at veivalget kanskje var feil.

Mange opplever at de får brukt seg selv på en annen måte i et yrkesfaglig løp. Det er en mer naturlig sammenheng mellom teori og praksis. Mange kjenner det mer lystbetont, motivasjon- og mestringsfølelsen er større og det det bidrar til at man lærer mer om seg selv. Skulle motivasjonen for videre utdanning melde seg, er det også mulig å bygge på med studiekompetanse. Slike erfaringer er det viktig at foreldre er kjent med og deler, både for å synliggjøre verdien valg av yrkesfag har, men også for å gjøre andre foreldre trygge på at veien videre ikke er blokkert selv om man skulle velge for eksempel sveisefag eller helse- og oppvekstfag i vg1 og vg2. Får vi flere foreldre til å forstå at studiespesialisering ikke er eneste vei til målet, har vi kommet en lang vei. Hvordan involvere seg på en hensiktsmessig måte? Utdanning.no har presentert fem tips til hvordan foreldre og foresatte kan hjelpe ungdom med utdannings- og yrkesvalg. I FUG opplever vi disse rådene som svært gode, både fordi de er konkrete og tydelige på

Lykke til med valget! Kontaktinformasjon: www.foreldreutvalgene.no – Telefon: 477 99 200 E-post: post@fug.no

Hvem er vi i FUG? Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG) er en ressurs for foreldre med barn fra første trinn på barneskolen til første trinn på videregående. FUG er et nasjonalt og uavhengig organ som gir tips og veiledning til foreldre om samarbeid mellom hjem og skole. Årlig blir vi kontaktet av ca. 500 foreldre, og våre skolerådgivere står klare til å hjelpe deg dersom du lurer på noe om skolehverdagen til ungdommen din.

I tillegg til å gi råd til foreldre sikrer også skolerådgiverne driften av selve utvalget. Utvalget består av ni foreldre fra ulike deler av landet. Et slags nasjonalt, overordnet FAU, der alle har barn i skolen og bakgrunn som aktive foreldrerepresentanter. Foreldrene i utvalget blir utnevnt for fire år om gangen og er i tett kontakt med myndighetene i saker som handler om hjem-skole-samarbeid.

19


Ønsker du en læretid i et Ønsker du en læretid i et spennende og inkluderende spennende og inkluderende arbeidsmiljø Fredrikstad? arbeidsmiljø iiFredrikstad? UngerFabrikker Fabrikker har tradisjoner Unger harlange lange tradisjoner somlærebedrift lærebedrift og lærlinger som ogtar tarinn inn lærlinger innen: innen: - Kjemiprosess- og laboratoriefaget - -Kjemiprosessog laboratoriefaget Industrimekaniker - -Industrimekaniker Automatisering

- Automatisering

Les mer om Unger Fabrikker påmer unger.no Les om Unger Fabrikker

på unger.no

Kontakt oss på personal@unger.no

Kontakt oss på personal@unger.no 20


Vi i Skaaret Landskap er stolte av våre uredde og løsningsorienterte lærlinger. Gjør som Christian og Gabriella og bli lærling hos oss du også! Send søknad til: post@skaaret.no

21