Page 1

“Dobrodošli u Labin!” Grad Labin je dugogodišnji sponzor i suradnik u svim našim organizacijama...

Da se predstavimo! Sportsko rekreativni klub Alba bavi se organizacijom i natjecanjem u sportskim manifestacijama alternativnog

...smješten u istočnom dijelu Istre, na svega tri kilometra od mora, smjestio se srednjovjekovni gradid Labin, grad bogate povijesti i kulturnog naslijeđa, danas grad galerija i umjetnika koji ovdje stvaraju i borave tijekom cijele godine.

karaktera kao što su treking, avanturističke utrke,

Glavni gradski trg oduševit de Vas odlično sačuvanom loggiom iz 16. stoljeda, iz kojeg potječu i glavna gradska vrata sv. Flora. Iznad vrata uklesani su labinski grb te mletački lav, simbol vladavine Venecije. Top iz razdoblja Austrije i niz drugih zanimljivih detalja otkrit dete šetajudi gradidem.

...iako tek nedavno registrirani, aktivno djelujemo ved petu godinu. Ciljevi Udruge su poticanje, razvijanje i unapređenje sporta, poticanje ekološke svijesti, očuvanje i valorizacija prirodne baštine te poticanje zdravog načina života. Prva naša aktivnost bila je organizacija 1. Labinjonskog trekinga 2006., trke koja de ove godine doživjeti svoje 5. izdanje. Osim treking utrka uspješno smo organizirali i tri plivačka maratona u Rapcu i jedno državno prvenstvo u plivanju na 5000m, te “Mobility week treking” u Labinu. Članovi udruge uspješno se natječu u hrvatskoj i slovenskoj treking ligi te na avanturističkim utrkama širom Hrvatske. U klubu danas aktivno djeluje 20-tak članova raznih dobnih kategorija u oba spola. Osim sudjelovanja u raznim natjecanjima ove nam je godine plan organizirati četiri utrke i to IstraTrek /5. Labinjonski trekking/, Mobility week trekking, Avanturističku utrku “Extreme weekend” i Avanturističku utrku “Buzetski dani”.

Labin je i stari rudarski grad, pa je nezaobilazan i posjet Narodnom muzeju u kojem najvedi dio zauzima prikaz rudarske prošlosti grada – s hodnicima i rudnikom, jedinstven u ovom dijelu Europe. Muzej de Vam razotkriti značenje pojma Labinska republika, a zatim kroz Memorijalnu zbirku možete upoznati važnu osobu 16. stoljeda, jednog od prvih suradnika Martina Luthera, Matiju Vlačida Illyricusa, protestantskog pisca i profesora teologije i hebrejskog jezika na sveučilištima u Jeni, Regensburgu, Antwerpenu... Danas, kada su ugljenokopi zatvoreni, ovaj grad, u kojem sve starine postaju pravi dragulji povijesti, odjeva novo ruho. Sve vedi broj galerija, barova, atelijera, uz moderni i poznati multikulturalni centar kao stjecište mlade generacije, nalazi svoje plodno tlo upravo u Labinu. A sad imamo i treking ligu!

orijentacijsko trčanje i sl. SRK Alba osnovana je 19. kolovoza 2009. ali...

www.labin.hr

Prijave i kontakt:

Utrka treking lige Joška Božida 2010.

098/334 133 Moreno Bartolić 098/98 31 255 Alen Paliska

Labinjonski treking, kako si?

info@srk-alba.hr www.srk-alba.hr

03. travanj 2010. “Iako nije u Treking ligi, ova utrka ima po meni jednu od najljepših trasa iz jednostavnog razloga što je raznovrsna. Tako se primjerice u sat vremena može prodi kroz nazubljeni kamenjar, preko makadama i šume, pa do napuštenih sela i potoka.” Ivan Mukki Mučnjak, 2007.

Sportsko Rekreativni Klub Alba HR-52220 Labin Presika 51/2

SRK Alba LABI N

SRK Alba LABI N


Moreno Bartolid predsjednik udruge

Što vam nudimo? Labinjonski treking ove godine debitira u Treking ligi. Kakve Vam discipline i kategorije spremamo, kuda dete se gubiti, što dete dobiti, čitajte u nastavku...

Kategorije i nagrade >>>

Dobrodošli! Dragi naši trekeri, pustolovi i ljubitelji prirode, Evo, pred nama je ved 5. Labinjonski trek, i kako sada stvari stoje vjerojatno i posljednji u ovakvom obliku. Naime, ulaskom u Treking ligu odlučili smo proširiti aktivnosti na područje cijele Istre. Tako da demo se sljedede godine vidjeti možda u Rovinju, Buzetu ili Puli…ili…?!? Ali o tom potom. Dakle 3. se travnja vidimo u Starom Labinu na prijavi pod Ložom, gradskoj znamenitosti iz 1550. godine, ispod koje se u prošlosti grada odvijao javni život, objavljivale novosti te sudske presude, a seljaci svake nedjelje i u sajmenim danima plesali. Nadam se da de nam jednako živo i veselo biti i te preduskršnje subote. Živi bili i vidimo se….

Klasične su kategorije Ultra u ženskoj i muškoj konkurenciji dužine cca 50 km, Planinarska u ženskoj i muškoj konkurenciji dužine cca 25 km, a novitet u odnosu na prijašnje utrke je Aktivna kategorija, ove godine samo u apsolutnoj kategoriji dužine cca 12 km. Nagrade su slijedede: za Ultra kategoriju troje prvoplasiranih natjecatelja u obje konkurencije biti de nagrađeni novčanim iznosom, priznanjem, unikatnim peharom i sponzorskom nagradom. U Planinarskoj kategoriji, troje prvoplasiranih

u obje konkurencije dobiti de priznanje, unikatni pehar i sponzorsku nagradu. U Aktivnoj kategoriji, troje prvoplasiranih dobiti de sponzorsku nagradu. Naravno, za sve natjecatelje osigurane su majice i topli obrok.

Lokacija >>> Trasa utrka u sve tri kategorije protezati de se naljepšim i najskrivenijim dijelovima Labina i šire okolice, netaknutom prirodom, čarobnom obalom i drevnim selima. Područje kojim de natjecatelji prolaziti omeđen je Plominskim zaljevom na sjeveru, Raškim zaljevom na jugu

rijekom Rašom na zapadu te Kvarnerom na istoku. Start i cilj svih utrka biti de na Trgu Maršala Tita u starom gradu Labinu.

Povijest >>>

Prvi Labinjonski treking održan je 2006. godine u sklopu Long Walk Day-a, akcije planinarskog kluba Skitaci. Na prvom je trekingu Kotizacija >>> nastupilo tek 11 POBJEDNICI natjecatelja. Ved Kotizacije za 2006. Mauricio Križmanid 2007. se treking Labinjonski trek su od usklađene na 2007. Tihomir Bobolanovid odvaja razini Treking lige i 2008. Tihomir Bobolanovid planinara, a te godine nastupa 24 one iznose: za 2009. Mauricio Križmanid natjecatelja. Tredi Aktivnu kategoriju i četvrti treking nose povedanje 50 kn, za Planinarsku kategoriju broja natjecatelja do konačnih 100 kn, a za Ultra kategoriju 150 38 natjecatelja koji su nastupili kn po osobi. Svaki de natjecatelj na 4. labinjonskom trekingu. dobiti majicu utrke i topli obrok Kuriozitet trekinga su četiri na kraju utrke. druga mjesta Ivana Mučnjaka!

Kalendar utrka Treking lige Joška Božića 2010. >>> Davor Roce - najuspješniji član kluba u 2009. >>>

5. Škraping Pašman Revival

5. Medo Trekk

2. Durmitor Trajking

Datum: 06. ožujka 2010.

Datum: 22. svibnja 2010.

Datum: 07. kolovoza 2010.

3. mjesto Labinjonski treking 2009.

Lokacija: Otok Pašman

Lokacija: Medvednica

Lokacija: Durmitor / Crna Gora

6. mjesto RMT 2009 Ultra

Organizator: JU Prvenj

Organizator: Klub pustolovnih sportova Multisport

Organizator: AK Sljeme

3. mjesto ISAR 2009 Ultra

IstraTrek - 5. Labinjonski treking

8. Velebitski treking

1. Cres Trekk

2. mjesto QSAR 2009 Ultra

Datum: 03. travnja 2010.

Datum: 19. lipnja 2010.

Datum: 02. listopada 2010.

3. mjesto KI Challenge Light

Lokacija: Labin Organizator: SRK Alba

Lokacija: Srednji Velebiit

Lokacija: Otok Cres

Organizator: Klub pustolovnih sportova Multisport

Organizator: Cres Insula Activa

4. mjesto UMT 2009 Ultra

IstraTrek brosura  

Info za 5. Labinjonski treking - IstraTrek