Test Bank For Principles and Practice of Sport Management 7e Lisa Pike Masteralexis, Mary Hums Chapter 1-21 Chapter: Chapter 01 - Quiz Multiple Choice 1. In what year was the first modern Olympic Games held? A) 1896 B) 1894 C) 1876 D) 1904 Ans: A Complexity: Moderate Ahead: The Club System: Sports and Community Subject: Chapter 1 Title: History of Sport Management
2. The first recognized Jockey Club was in: A) Newmarket. B) Newcastle. C) London. D) Scottsburg. Ans: A Complexity: Easy Ahead: The Club System: Sports and Community Subject: Chapter 1 Title: History of Sport Management
3. Thoroughbred horse racing in the mid-eighteenth century: A) was the primary business interest of horse owners. B) was an independent, self-supporting financial entity. C) existed primarily for the entertainment of wealthy club members. D) was attended by only the elite of the community. Ans: C Complexity: Moderate Ahead: The Club System: Sports and Community Subject: Chapter 1 Title: History of Sport Management
4. Which of the following is the birthplace of modern sport and sport management? A) France B) England C) Greece D) United States Ans: B Complexity: Easy
Ahead: The Club System: Sports and Community Subject: Chapter 1 Title: History of Sport Management
5. Fred Corcoran convinced cities to host golf tournaments by telling them the benefits of: A) professional golfers’ spending on hotels and restaurants. B) the media coverage for the city. C) corporate sponsorships. D) All of these are correct. Ans: C Complexity: Moderate Ahead: Professional Tournament Sports: Mixing Business and Charity Subject: Chapter 1 Title: History of Sport Management
6. Who tussled with Branch Rickey over the method and manner of integration of Major League Baseball? A) Val Ackerman B) Effa Manley C) Jackie Robinson D) Kim Ng Ans: B Complexity: Easy Ahead: Inclusion and Innovators: Heroes and Sheroes of Sport Management Subject: Chapter 1 Title: History of Sport Management
7. The association that oversees sport management academic programs in Europe is: A) EASM. B) NASPE. C) ICSSPE. D) NASSM. Ans: A Complexity: Moderate Ahead: The Birth of Sport Management as an Academic Field Subject: Chapter 1 Title: History of Sport Management
8. Today, the total number of sport management programs accredited by the Commission on Sport Management Accreditation is: A) 20. B) 33. C) 330. D) 2,000. Ans: B Complexity: Moderate Ahead: The Birth of Sport Management as an Academic Field Subject: Chapter 1 Title: History of Sport Management
9. Where are sport management programs housed in universities? A) Schools of Kinesiology B) Colleges of Education and Human Development C) Schools of Business D) All of these are correct. Ans: D Complexity: Easy Ahead: The Birth of Sport Management as an Academic Field Subject: Chapter 1 Title: History of Sport Management
True/False
1. True or False? William Hulbert founded the National League of Professional Baseball Players. Ans: True Complexity: Easy Ahead: Leagues Subject: Chapter 1 Title: History of Sport Management
2. True or False? All-Star baseball games, night games, and between-inning clowning around and entertainment were a direct result of the innovations in Negro baseball leagues. Ans: True Complexity: Easy Ahead: Inclusion and Innovators: Heroes and Sheroes of Sport Management Subject: Chapter 1 Title: History of Sport Management
3. True or False? The first sport management academic program was at Ohio University. Ans: True Complexity: Easy Ahead: The Birth of Sport Management as an Academic Field Subject: Chapter 1 Title: History of Sport Management
Essay Questions
1. Name four original member cities of the National League of Professional Baseball Players. Ans: (1) Boston, (2) Chicago, (3) Cincinnati, (4) Hartford, (5) Louisville, (6) New York, (7) Philadelphia, (8) St. Louis. Complexity: Moderate
Ahead: Leagues Subject: Chapter 1 Title: History of Sport Management
2. List two reasons why thoroughbred racing failed to increase in popularity in colonial United States. Ans: 1. Clubs were primarily social rather than sport oriented. 2. Lack of aristocratic tradition. 3. Political power of religious fundamentalism, which periodically limited or prohibited gambling. Complexity: Difficult Ahead: The Club System: Sports and Community Subject: Chapter 1 Title: History of Sport Management
3. List four ways jockey clubs established sport management structure. Ans: 1. Put up purse money for races; restricted race entries to thoroughbreds owned by club members. 2. Sponsored a stud book that listed horse lineage of thoroughbreds. 3. Promoted a series of race schedules. 4. Announced, regulated, and reported on horse sales. 5. Restricted people involved with thoroughbred breeding and racing to English elite. Complexity: Difficult Ahead: The Club System: Sports and Community Subject: Chapter 1 Title: History of Sport Management
Import Settings: Base Settings: Brownstone Default Information Field: Complexity Information Field: Ahead Information Field: Subject Information Field: Title Highest Answer Letter: D Multiple Keywords in Same Paragraph: No NAS ISBN13: 9781284254358, add to Ahead, Title tags
Chapter: Chapter 02 - Quiz
Multiple Choice
1. Functional areas of management that have been used to explain and prepare managers for the various activities they get involved in include: A) planning, leading, organizing, and empowering. B) leading, organizing, empowering, and evaluating. C) planning, leading, evaluating, and operating. D) planning, organizing, leading, and evaluating. Ans: D Complexity: Moderate Ahead: Functional Areas Subject: Chapter 2 Title: Management Principles Applied to Sport Management
2. _____ is defined as a management theory focusing on the behavior and motivations of people in the workplace. A) Human relations movement B) Human resource management C) Organizational behavior D) Scientific movement Ans: A Complexity: Easy Ahead: Definition and History of Management Principles Subject: Chapter 2 Title: Management Principles Applied to Sport Management
3. _____ is a continuous process that involves establishing organizational vision statements, mission statements, goals, objectives, tactics, roles, and evaluation. A) Leading B) Planning C) Evaluating D) Organizing Ans: B Complexity: Easy Ahead: Functional Areas Subject: Chapter 2 Title: Management Principles Applied to Sport Management
4. Of the major North American leagues, which leads the way in ensuring diversity in the front office? A) NHL B) NFL C) MLB D) WNBA Ans: D Complexity: Moderate Ahead: Current Issues Subject: Chapter 2 Title: Management Principles Applied to Sport Management