Skip to main content

Test Bank for Dosage Calculations 9th Edition by Gloria D. Pickar, Amy Pickar-Abernethy Chapter 1-17

Page 1

Test Bank for

Dosage Calculations, 9th edition 9th Edition by Gloria D. Pickar, Amy Pickar-Abernethy

Table of Contents Chapter 1—Fractions and Decimals Chapter 2—Ratios, Percents, Simple Equations, and Ratio-Proportion Chapter 3—Systems of Measurement Chapter 4—Conversions: Metric and Household Systems Chapter 5—Conversions for Other Clinical Applications: Time and Temperature Chapter 6—Equipment Used in Dosage Measurement Chapter 7—Interpreting Drug Orders Chapter 8—Understanding Drug Labels Chapter 9—Preventing Medication Errors Chapter 10—Oral Dosage of Drugs Chapter 11—Parenteral Dosage of Drugs Chapter 12—Reconstitution of Solutions Chapter 13—Pediatric and Adult Dosages Based on Body Weight Chapter 14—Alternative Dosage Calculation Methods: Ratio-Proportion and Dimensional Analysis Chapter 15—Intravenous Solutions, Equipment, and Calculations Chapter 16—Body Surface Area and Advanced Pediatric Calculations Chapter 17—Advanced Adult Intravenous Calculations

Chapter 1—Fractions and Decimals PROBLEM Complete the following. 1. Arrange the following decimals from largest to smallest: 1.5, 0.25, 1.025. ANS: 1.5, 1.025, 0.25 PTS: 1

DIF: Knowledge

REF: Decimals

2. Arrange the following decimals from largest to smallest: 0.33, 0.045, 0.7. ANS: 0.7, 0.33, 0.045 PTS: 1

DIF: Knowledge

REF: Decimals


3. Arrange the following fractions from smallest to largest:

,

, .

ANS: ,

,

PTS: 1

DIF: Knowledge

REF: Fractions

4. Arrange the following fractions from smallest to largest:

,

,

.

ANS: ,

,

PTS: 1

DIF: Knowledge

REF: Fractions

Perform the indicated operations. Reduce fractions in answers to lowest terms.

5. ANS:

PTS: 1

DIF: Comprehension

REF: Adding Fractions

DIF: Comprehension

REF: Division of Fractions

6. ANS:

PTS: 1

7. ANS:


PTS: 1

DIF: Comprehension

REF: Subtracting Fractions

DIF: Comprehension

REF: Division of Fractions

8. ANS:

PTS: 1

Perform the following computations. If the questions do not have a whole number as the answer, compute to the third decimal place, and round to the second decimal place. 9. ANS:

or 75.58 (rounded) PTS: 1 DIF: Comprehension REF: Addition and Subtraction of Decimals 10. ANS:

or 0.05 (rounded) PTS: 1 11. ANS:

DIF: Comprehension

REF: Multiplying Decimals


PTS: 1 DIF: Comprehension REF: Addition and Subtraction of Decimals 12. ANS:

PTS: 1

DIF: Comprehension

REF: Dividing Decimals

13. Convert the following decimal to a fraction and reduce to lowest terms. 0.09 ANS: 0.09 = PTS: 1 DIF: Comprehension REF: Conversion between Fractions and Decimals 14. Convert the following decimal to a fraction and reduce to lowest terms. 0.175 ANS: 0.175 = PTS: 1

DIF: Application

REF: Conversion between Fractions and Decimals

15. Convert the following fraction to a decimal and round to the nearest hundredth.

ANS:

PTS: 1

DIF: Application

REF: Conversion between Fractions and Decimals

16. Convert the following fraction to a decimal and round to the nearest tenth.


ANS:

PTS: 1

DIF: Application

REF: Conversion between Fractions and Decimals

17. Perform the indicated operation.

ANS:

PTS: 1 DIF: Comprehension REF: Addition and Subtraction of Fractions 18. Perform the indicated operation. 6.3 100 ANS: 6.3 100 = 630 PTS: 1

DIF: Comprehension

REF: Multiplying Decimals

19. Perform the indicated operation and round the answer to the tenths place.

ANS: PTS: 1

DIF: Application

REF: Multiplying Decimals

20. Perform the indicated operation and round the answer to the nearest tenths place. 123.56

78

ANS: 123.56

78 = 9,637.68 = 9,637.7

PTS: 1

DIF: Application

21. Perform the indicated operation. 350

0.07

ANS: 350 0.07 = 5,000

REF: Multiplying Decimals


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Test Bank for Dosage Calculations 9th Edition by Gloria D. Pickar, Amy Pickar-Abernethy Chapter 1-17 by AnswerDone - Issuu