Sporten na Corona | Draaiboek & Toolbox Gym Tonic Sport- en Gezondheidscentrum

Page 1

CORONA TOOLBOX GYM TONIC SPORT- EN GEZONDHEIDSCENTRUM draaiboek met richtlijnen om samen veilig & EFFECTief te sporten en bewegen #samensterk

REET | vanaf 20/11/2021


2


Inleiding Onze missie bij Gym Tonic en 4Effect is om onze leden en patiënten in beweging te zetten en te houden, en daartoe vanuit onze totaalaanpak een stevige houvast te geven om resultaat te behalen én te behouden. We willen het EFFECT van beweging op het fysieke, mentale en sociale welzijn laten ervaren, opdat een ‘moeten’ een ‘willen’ wordt en beweging op een duurzame manier gaat deel uitmaken van het leven van onze leden. Het belang van beweging is tijdens de Covid-19 periode zeer frequent benadrukt. Om ziekte te voorkomen, maar ook om onze immuniteit te verhogen en gezonder en vitaler door het leven te gaan. Veilig en verantwoord bewegen en sporten, met een professionele en persoonlijke begeleiding en opvolging en in een bruisende omgeving staat steeds centraal in onze aanpak. Ook aan het einde van deze Covid-19 periode blijft het onze topprioriteit om onze leden en patiënten opnieuw veilig én in de meest hygiënische omstandigheden te laten sporten. We moeten allen maximaal verantwoordelijkheid nemen om Covid-19 helemaal en voor altijd in te perken, zodat we hopelijk in een volgende fase weer naar ons vorige normaal kunnen evolueren. In dit draaiboek staat een oplijsting van de spelregels om bij Gym Tonic veilig en verantwoord te sporten. Wij danken je om dit draaiboek aandachtig door te nemen én de spelregels nauw op te volgen. De teamleden zullen hierop toezien en bijsturen waar nodig. We verwachten van iedereen een sportieve attitude in brede zin. Heb je nog vragen, opmerkingen of suggesties? Bekijk dan zeker onze webpagina met de meest voorkomende Questions & Answers die we voor jullie al hebben voorbereid. Aarzel niet om ons aan te spreken of te contacteren per mail op info@gymtonic.be indien je na het lezen van dit draaiboek en/of het consulteren van onze Q&A pagina nog vragen hebt.

We geloven erin dat we dit samen kunnen! #samensterk Ann Van den Rijn | Zaakvoerster Gym Tonic, 4Effect & Effect4Business

Algemene Richtlijnen

3


★ Voor het individueel sporten op de toestellen dient er NIET voorafgaandelijk gereserveerd te worden. Wij bewaken de maximum toegelaten capaciteit en weten uit ervaring en uit het verleden dat er plaats genoeg is, ook op drukkere momenten. ★ Het volgen van groepslessen kan mits voorafgaandelijke reservatie. Dit kan via de app van Gym Tonic. Download onze app hier voor Android en hier voor Iphone. ★ Vanaf ma 01/11 is een Covid Safe Ticket nodig om te kunnen sporten bij Gym Tonic. Je CST dient bij elk bezoek opnieuw getoond te worden. Je dient dus in het bezit te zijn van een digitale QR-code die aantoont dat je minstens 2 weken gevaccineerd bent, in het bezit bent van een herstelcertificaat of een negatieve PCR of antigeentest hebt afgelegd die max. 48u oud is (voor PCR) of max. 24u oud is (voor antigeentest). ★ Het dragen van een mond- en neusmasker bij Gym Tonic is verplicht voor iedereen vanaf 20/11/21 bij alle verplaatsingen. Het mondmasker mag uiteraard uitgedaan worden tijdens het individuele sporten en tijdens het volgen van een groepsles/workout in groep of tijdens een sessie personal training. Bewaar je mondmasker bij voorkeur tijdens het sporten in een herbruikbaar plastic zakje (dat ter beschikking wordt gesteld door Gym Tonic) ★ Raadpleeg hier het stappenplan om de app te gebruiken én de do’s en dont’s voor de reservaties. Sporten zonder reservatie is tot nader bericht niet mogelijk. ★ Het fitnessprotocol legt op om bij het INdoor sporten de 1,5 meter regel te respecteren. Voor een nog veiliger gevoel en voor nog meer comfort, hanteert Gym Tonic nog lagere normen. Volgens de N900 ventilatienorm zijn er tegelijkertijd 150 sporters toegelaten bij Gym Tonic, doch aan dit aantal komen we nooit op een zelfde moment. Dit weten we uit het verleden! Wij hebben onze maximale capaciteit op 100 sporters per uur gezet. ★ Wij hebben sinds juni 2020 onze openingstijden verruimd, en houden dit ook blijvend zo. Gym Tonic zal op ma, woe en vr open zijn vanaf 8u ‘s morgens. Overige openingstijden blijven ongewijzigd. ★ Kom NIET sporten wanneer je symptomen vertoont van Covid-19. Hoesten, koorts, vermoeidheid en ademhalingsproblemen zijn de meest voorkomende symptomen bij Covid-19. Neem desgevallend contact op met je huisarts voor verder advies. ★ Het is aan te bevelen thuis alvorens je naar Gym Tonic komt je lichaamstemperatuur te meten. Een temperatuur boven 37°C kan wijzen op beginnende ziektesymptomen. Blijf desgevallend thuis. Volg je temperatuur op en houd afstand van andere gezinsleden. Neem bij toenemende temperatuur en/of klachten contact op met je huisarts.

4


★ Gym Tonic behoudt zicht het recht om bij twijfel temperatuur van leden bij het binnenkomen te meten. ★ Indien een huisgenoot en/of familielid symptomen van Covid-19 vertoont, blijf je ook thuis en kom je dus niet sporten bij Gym Tonic. ★ Teamleden van Gym Tonic met symptomen van Covid-19 komen niet werken. ★ Alle teamleden van Gym Tonic meten bij aanvang van hun werkshift hun lichaamstemperatuur met de door Gym Tonic voorziene thermometer. Deze thermometer is EU goedgekeurd en gevalideerd. Indien de temperatuur meer dan 37°C bedraagt, gaat de betreffende collega terug naar huis. ★ Indien een huisgenoot en/of familielid van een Gym Tonic clublid symptomen van Covid-19 vertoont, komt hij/zij niet werken. ★ Respecteer de algemene hygiënemaatregelen: was regelmatig je handen met water en zeep of gebruik de desinfecterende handgel die doorheen de club wordt ter beschikking gesteld. Gebruik papieren zakdoekjes bij hoesten en/of niezen en werp de gebruikte zakdoekjes weg in éen van de voorziene en afgesloten vuilbakken. Nies of hoest steeds in de plooi van je elleboog. ★ Respecteer nog steeds een veilige afstand (minimaal 1,5 meter) van andere leden en medewerkers. ★ Vermijd zoveel mogelijk het vormen van groepjes en/of bewaak de social distancing. Volg het circulatieplan dat dmv pijlen en markeringen is aangegeven doorheen het centrum. ★ Wij bieden onze handdoekenservice aan. Gebruik telkens een handdoek op de toestellen. Wij wassen onze handdoeken heden op een intensiever programma. ★ Maak gebruik van de voorziene materialen (oranje microvezeldoekje en sprays) om na gebruik toestellen en/of materialen te desinfecteren. Volg hierbij de richtlijnen van het team van Gym Tonic of vraag info bij twijfel. ★ Gym Tonic wordt op een degelijke manier geventileerd. De HVAC installatie wordt op regelmatige basis professioneel onderhouden en voldoet aan alle geldende normen. Conform aan het sectorprotocol vanaf juni 2021, zijn er op verschillende zichtbare plaatsen CO2-meters geplaatst die continu de kwaliteit van de lucht meten. ★ Betaal contactloos indien mogelijk. Zoniet, zal de betaalterminal voor en na gebruik door éen van de Gym Tonic teamleden gereinigd worden. Je kan ook vanaf heden alle

5


betalingen van lidmaatschappen en ophogen dranksaldo voldoen via de app van Gym Tonic. ★ Volg in alle omstandigheden de specifieke aanwijzingen van de Gym Tonic teamleden.

Richtlijnen bij de inkom en het onthaal van Gym Tonic ★ De kleedkamers/lockers van Gym Tonic zijn normaal toegankelijk. ★ Vermijd het vormen van wachtrijen bij de inkom en/of bewaak de social distancing van minstens 1,5 meter. Blijf desnoods in de wagen of bij je fiets wachten om samenscholing te voorkomen. ★ Ontsmet je handen bij het binnenkomen van het centrum met de daartoe voorziene desinfecterende handgel. ★ Zorg ervoor dat je bij het binnenkomen steeds je persoonlijke Gym Tonic polsband bij de hand hebt zodat deze contactloos kan gescand worden voor toegangsregistratie. Dit voorkomt wachtrijen bij het onthaal, wat voor niemand prettig is. ★ Laat je CST scannen bij de inkom (bij elk bezoek). ★ Wees sportief in alle opzichten! Wij willen zoveel mogelijk leden de kans geven om te komen sporten bij Gym Tonic.

Richtlijnen bij het gebruik van de cardio-apparatuur en eGYM toestellen ★ Behoud ten allen tijde minimaal 1,5 meter afstand van andere leden en medewerkers. Gebruik de markeringen op de vloer. ★ De toestellen staan allemaal op veilige afstand van elkaar teneinde te voldoen aan de minimale afstand van 2 meter. . ★ Maak gebruik van de voorziene materialen (desinfecterende spray en persoonlijk oranje vezeldoekje dat je bij het binnenkomen telkens ontvangt) om na gebruik toestellen te desinfecteren.

6


★ Schuif bij het beëindigen van elk eGYM toestel onmiddellijk en snel door, zodat de veilige afstand van 1,5 wordt bewaard en er een vlotte circulatie is. Neem telkens eigen handdoek en/of drinkfles mee (zet deze tijdelijk niet in het midden van de cirkel aub). ★ Volg in alle omstandigheden de specifieke aanwijzingen van de Gym Tonic teamleden.

Richtlijnen bij het gebruik van de apparatuur op de 1e verdieping ★ Behoud ten allen tijde minimaal 1,5 meter afstand van andere leden en medewerkers. Gebruik de markeringen op de vloer. ★ De toestellen staan allemaal op veilige afstand van elkaar teneinde te voldoen aan de minimale afstand van 2 meter. ★ Wees sportief en beperk je maximale trainingstijd per toestel en in totaliteit op de 1e verdieping tot maximaal 1u. ★ Maak gebruik van je persoonlijke handdoek op alle toestellen. ★ Maak gebruik van de voorziene materialen (desinfecterende spray en persoonlijke oranje vezeldoekje dat je bij het binnenkomende ontvangt) om na gebruik toestellen en/of materialen te desinfecteren. ★ Volg in alle omstandigheden de specifieke aanwijzingen van de Gym Tonic teamleden.

Richtlijnen bij het volgen van de groepslessen

★ Wij combineren heden INdoor lessen, OUTdoor lessen en spinninglessen in onze Gym Tonic tent. Tevens stellen we ONline lessen on demand ter beschikking via onze nieuwe Gym Tonic App. ★ We volgen voor alle trainingen in groep de opgelegde maatregelen inzake social distancing. ★ Consulteer het uurrooster via onze app. Inschrijven voor de lessen is verplicht en kan vanaf 1 week voor aanvang tot maximaal 1u voor aanvang van de betreffende les.

7


★ Wij vragen om sportief te zijn in ruime zin: reserveer enkel voor die lessen waaraan je zeker kan en wil deelnemen. Annuleer tijdig indien je verhinderd bent. Wij zullen strenger dan anders toezien op no-shows en/of laattijdige annulaties. ★ Desinfecteer je handen bij het binnenkomen met de voorziene desinfecterende handgel en volg daarna de richtlijnen van de Gym Tonic medewerker. ★ Respecteer de minimale afstand van 1,5 meter en gebruik hiervoor de markeringen op de vloer en in de groepslessenzaal. ★ Na elke les worden de gebruikte materialen grondig gereinigd en gedesinfecteerd ★ Volg in alle omstandigheden de specifieke aanwijzingen van de Gym Tonic teamleden en/of lesgevers.

Richtlijnen bij het gebruik van de functionele zone ★ Desinfecteer je handen wanneer je van start gaat op de functionele zone. ★ Respecteer de minimale afstand van 1,5 meter en gebruik hiervoor de markeringen op de vloer en in de groepslessenzaal. ★ Reinig de gebruikte materialen grondig na gebruik. ★ Volg in alle omstandigheden de specifieke aanwijzingen van de Gym Tonic teamleden en/of lesgevers. ★ Gebruik je persoonlijke handdoek op de blauwe matten

Richtlijnen bij het gebruik van sanitair - kleedkamers en thermen ★ De kleedkamers van Gym Tonic zijn volledig toegankelijk. De douches kunnen gebruikt worden. ★ De toiletten zijn toegankelijk. Was je handen na elk toiletgebruik en maak gebruik van de voorziene desinfecterende handgel.

8


★ De thermen zijn toegankelijk, zonder voorafgaandelijke reservatie.

Richtlijnen bij het gebruik van bar, lounge en zonneterras ★ Het bargedeelte, de lounge en het zonneterras zijn conform aan de opgelegde horeca maatregelen normaal geopend. ★ Het is ook mogelijk om sportdranken aan te kopen om te nuttigen tijdens het sporten. Deze drankjes worden overhandigd met respect voor de hygiënische maatregelen. ★ Er wordt sterk aanbevolen om voor de betaling van drankjes saldo op te laden op je persoonlijke Gym Tonic polsband. Betaling van dit saldo gebeurt elektronisch (met bankkaart) en liefst contactloos. Dit kan vanaf heden ook via de Gym Tonic app.

Corona Verantwoordelijke, vragen, opmerkingen en suggesties ★ Raadpleeg onze Corona update pagina voor de meest voorkomende vragen en antwoorden. ★ Gelieve je voor bijkomende vragen, opmerkingen of suggesties omtrent de Corona Toolbox en het Corona draaiboek te wenden tot de zaakvoerster of tot éen van de Gym Tonic eilandhoofden indien de zaakvoerster niet aanwezig en/of beschikbaar is. ★ Je herkent de Gym Tonic medewerkers aan de grijze uniform T-shirt / tops voorzien van onze logo’s en de vermelding ‘Gym Tonic Team’ of ‘4Effect team’ of ‘Personal Trainer’ op de rugzijde. ★ De respectievelijke eilandhoofden zijn: ★ ★ ★ ★

Sandy Van Horen | onthaal, ledenadministratie en -service Dries Verrept | individueel sporten Lynn Vandeperre | sporten in groep, groepslessen & spinning Jannis van Doorn | Premium Programma en Personal Training

Wij gaan ervan uit dat we jou als clublid met dit draaiboek voldoende en volledig hebben geïnformeerd en je desgevallend hebben gerustgesteld dat je bij Gym Tonic en 4Effect op een veilige en verantwoorde manier kan komen bewegen, sporten en revalideren.

9


Aarzel niet om bij vragen of bezorgdheden met ons contact op te nemen. We zijn er voor jullie!

Wij wensen jou vele EFFECTieve, veilige & leuke trainingen bij ons in het centrum.

Ann Van den Rijn | Zaakvoerster Gym Tonic, 4Effect & Effect4Business

#samensterkeninbeweging #effortforeffect

10