Page 1

Innovators in Cleaning

Novadan introducerer

Svanemærket vaskesystem til professionelle brugere Novadan har som den første vaskemiddelproducent fået svanemærket et flerkomponent vaskemiddelsystem til professionelle brugere, i henhold til svanemærkningskriterierne for ”Vaskemidler til professionelt brug, version 2.0”. Et flerkomponent vaskemiddelsystem består af en række produkter, der tilsammen sikrer det optimale vaskeresultat og efterbehandlingseffekt. Produktchef René Larsen kommenterer det svanemærkede vaskesystem således: ”Efter lang tids målrettet arbejde er vi glade for at kunne introducere et svanemærket vaskesystem, der er baseret på flere af vore velkendte produkter. Målgruppen for det svanemærkede vaskesystem er professionelle vaskerier. Enkeltkomponenterne i systemet hører til de

mest miljørigtige på markedet. Produkterne opfylder strenge krav til mindst mulig miljøbelastning og høj vaskeeffektivitet. For at få det optimale udbytte af vaskesystemet er det vigtigt, at produkterne doseres korrekt, og at brugen af de enkelte produkter afstemmes efter tekstilernes type, besmudsningsgrad og efterbehandling. Svanemærkningen forpligter endvidere Novadans konsulenter til at sikre en løbende proceskontrol og optimering af alle vaskeprocesser hos kunderne. Novadan forventer i nærmeste fremtid at kunne lancere et svanemærket vaskesystem, hvor det svanemærkede vaskepulver Novaren Extra er basisvaskemidlet. Vores vaskerikunder vil så efter behov kunne vælge mellem et flydende vaskemiddel (Liquiren) eller et pulverbaseret middel (Novaren Extra) som basisvaskemiddel.”

FAKTA OM SVANEMÆRKEDE VASKESYSTEMER Svanemærkede tekstilvaskemidler til professionel brug hører til blandt de mindst miljøbelastende inden for deres kategori. Der stilles strenge krav til belastningen af miljøet, der tages hensyn til sundheden og at kvaliteten er i orden. Af miljøkrav kan blandt andet nævnes, at alle tensider (vaskeaktive stoffer) skal være nedbrydelige i miljøer med og uden ilt. Desuden er produkternes samlede miljøbelastning begrænset. Af sundhedskrav kan det nævnes, at produkterne ikke må indeholde stoffer, der er klassificeret kræftfremkaldende, mutagene, reproduktionsskadelige eller allergifremkaldende. Desuden er der forbud mod en række miljøskadelige eller allergifremkaldende indholdsstoffer. Der må ikke indgå farvestoffer, optisk hvidt eller parfume i produkterne. Endelig skal man kunne fremlægge dokumentation for produktets effektivitet, som skal være mindst lige så god som andre tilsvarende produkter.

Novadan Aps - Platinvej 21 - 6000 Kolding - Tlf.: 76 34 84 93 - www.novadan.dk


Innovators in Cleaning

Svanemærket vaskesystem til professionelle brugere

NOVADANS SVANEMÆRKEDE VASKESYSTEM BESTÅR AF FØLGENDE ENKELTPRODUKTER:

LIQUIREN

OXITEX

Flydende basisvaskemiddel, velegnet til vask af hvide og farveægte kulørte tekstiler af bomuld og polyester bomuld ved 30-80° C i både centrifugerende vaskemaskiner og vaskerør. Må ikke anvendes til vask af uld og silke.

Flydende iltholdigt blegemiddel, der anvendes i hovedvasken (70-80° C) som supplement til Liquiren, når der ønskes en blegning af farvede pletter fra mad og drikke. Har ingen effekt på blæk og farveafsmitning fra tekstiler.

Tilbydes i 22 kg dunk, 200 kg tromle, 600 kg palletank samt leveret i tankvogn.

Tilbydes i 22 kg dunk.

NONNIDAN

DANSKYL

Flydende vaskeforstærker med et højt indhold af fedtstofemulgerende tensider. Anvendes i forvask og evt. hovedvask som supplement til Liquiren ved vask af tekstiler med særlig kraftig tilsmudsning af fedtstoffer.

Flydende skyllemiddel, der anvendes i sidste skyl til antistatbehandling af tekstiler, som indeholder syntetiske fibre. Har en vis blødgørende effekt. Tilbydes i 19 kg dunk, 200 kg tromle eller 600 kg palletank

Tilbydes i 21 kg dunk og 200 kg tromle.

ZYMOL

TEXTIL STIVELSE

Flydende vaskeforstærker med et højt indhold af proteinnedbrydende enzymer. Anvendes i forvask som supplement til Liquiren ved vask af tekstiler med særlig kraftig tilsmudsning af blod eller andre proteinholdige stoffer.

Pulver stivelsesprodukt der anvendes i sidste skyl som efterbehandlingsprodukt. Afhængig af dosering bliver tekstilerne under rulning eller presning glatte og passende stive. Tilbydes i 25 kg sæk.

Tilbydes i 20 kg dunk.

KUNDEN I CENTRUM Novadan er en innovativ dansk produktions- og servicevirksomhed. Vi råder over et moderne laboratorium og eget produktionsapparat. Vi udvikler og fremstiller et bredt sortiment af kvalitetsprodukter til tøjvask, rengøring og desinfektion. Vi lægger stor vægt på at sikre vore kunder et højt serviceniveau i form af teknisk service og rådgivning fra vore erfarne konsulenter.

Novadan Aps - Platinvej 21 - 6000 Kolding - Tlf.: 76 34 84 93 - www.novadan.dk

/Svanemærketvaskesystem  

http://www.novadan.dk/assets/pdf/Marketingmaterialer/Svanemærketvaskesystem.pdf

/Svanemærketvaskesystem  

http://www.novadan.dk/assets/pdf/Marketingmaterialer/Svanemærketvaskesystem.pdf