Page 1

Treball de Matematiques de Denis Diderot

Noms: Ovidi García, Fran Asins i Anna Gómez Curs: 4ºB


Denis Diderot 1. D’on és aquest personatge? On va desenvolupar els seus estudis, investigacions, descobriments? 2. En quin o quins camps del coneixement, de l’art, de la filosofia, etc. va destacar? Quines varen ser les seues contribucions més destacades? Va ser reconegut/da pel seu treball 3. Va difondre la seua obra? Com? Va fer publicacions, participar en alguna mena d’associació científica, cultural, etc.? 4. Va tenir algun problema social, polític o religiós per defensar les seues idees, investigacions, per les seues descobertes? Amb quin grup, social, polític, religiós, etc.? 5. Anomena algun valor, virtut, procediment, pensament, acció, etc. que aquesta personalitat i la seua vida ens ha deixat en herència per ser millors, més lliures, més feliços. 6. Explica alguns elements del món actual (institució, aplicació científica, grans idees o valors, etc.) que no existirien de no ser per aquesta gran personalitat il·lustrada? 7. Busca imatges de bona qualitat (2000 píxels o més) sobre l’il.lustrat o il.lustrada investigat que siguen significatives de la seua persona i aportacions a la Història de la Humanitat.

1. Aquest home va nàixer el 5 de octubre de 1713 en Langres, França. Va començar la seua educació en el col·legi jesuïta, aconseguint ser mestre d'arts en grau de filosofia als 19 anys (1732). Va estudiar lleis, Diderot li va parlar al seu pare el seu desig de ser escriptor, aquest ho va rebutjar i Denis va iniciar una vida bohèmia que duraria 10 anys.

2. Este personatge treballava en el camp de l’escriptura. Els primers treballs de Diderot inclouen la traducció de la Història de Grècia de Stanyan, va produir la traducció del Diccionari mèdic de Robert


James, i sobre la mateixa època va publicar una lliure interpretació de Inquiry Concerning Virtue and Merit de Shaftesbury. En 1746 va escriure la seua primera obra original: Pensaments filosòfics, en 1747 va escriure Promenade du sceptique. Lettre sud els aveugles li va presentar com un original pensador. L'immediat objecte de la seua obra va ser el de mostrar la dependència de les idees de l'home dels seus cinc sentits. Unes altres de les seues obres van ser La Religiosa de 1796, Jacques el fatalista, de 1796. Carta sobre els cecs, La paradoxa del comediant, El fill natural, El nebot de Rameau, on critica la societat de l'època. En aquests vint anys es van produir molts desfavors en contra de l'obra ja que va haver-hi desercions d'amics que ajudaven a Diderot, polèmiques entre les classes aristocràtiques, i persecució i rebuig per part de l'Església que va produir censura i desavinences entre Diderot i D’Alembert. A més en 1759 el Consell del rei va suprimir els deu primers volums, però Diderot va seguir elaborant l'enciclopèdia en secret.

3. En 1751 va veure la llum la primera edició del primer volum de l'Enciclopèdia, va ser una revolució molt gran, ja que en eixos temps no hi hi havia internet i ja que en eixos temps era el únic mitja d’informació.

4. En aquests vint anys es van produir molts desfavors en contra de l'obra ja que va haver-hi desercions d'amics que ajudaven a Diderot, polèmiques entre les classes aristocràtiques, i persecució i rebuig per part de l'Església que va produir censura i desavinences entre Diderot i D’Alembert. A més en 1759 el Consell del rei va suprimir els deu primers volums, però Diderot va seguir elaborant l'enciclopèdia en secret.

5. Este personatge ens a deixat un dels llibres mes importants de la historia, per no dir el millor. Gracies a ell les persones antigues que no tenien internet ni ordenadors, podia ser culta i tindre mitjans d’informació, gracies


a este llibre ni han molts articles en internet que es han copiat de la enciclopèdia, així que el qualificaria com un invent molt útil.

6. Molta informació de internet no estaria exposada al públic, els cultes dels antics anys no hagueren set tant cultes com o van ser gracies en part a la enciclopèdia, gracies a ell el poble que no tenia cultura, però tenia algo de diners per a comprar l’enciclopèdia, podien ser mes cultes i tindre una vida mes fàcil i en molta mes informació.

7.


Texto argumentativo .

Denis Diderot

Fué uno de los pensadores y filósofos más importantantes de la Ilustración y uno de los principales participantes en la confección de l’Enciclopedie. Su gran personalidad y su ingenio a la hora de realizar todo tipo de obras literarias , le otorgaron un merecido lugar privilegiado en la Ilustración francesa y en al sociedad de su tiempo. Como siempre sucede cuando existe una revolución o cambio político, algunos hombres ilustres, que no son radicales son olvidados, aunque su obra haya dejado huella en la cultura, y tiene que pasar un tiempo para ser recordado, cosa que le sucedió a Diderot. Diderot comparado con Voltaire u otros filósofos de su época era poco amigo de las convenciones sociales. Su obra frente a la de Voltarie es poco filosófica ya que se dedicaba más al teatro, ensayos y novelas. Sentando las bases del drama burgués y la novela , tal como se conocía en aquel momento. Creo la crítica literaria en sus salones,la cual utilizó para la supervisión de L’Enciclopedie. En cuanto a Voltaire, se centró más en la filosofía humana, Cartas

filosóficas, Filosofía de Newton , algunos de sus escritos le llevaron al exilio a Inglaterra y a enfrentamientos tanto con los católicos como con los calvinistas. También escribió tragedias como La tragedia de Zaire, La muerte de César,

etc.

Pero ninguno de ellos alcanzó el éxito crítico de Diderot en ninguna de sus obras , ciritcando de una forma divertida a la sociedad de su época.


diderot  

Ací esta el nostre treball sobre Dennis Diderot de l'assignatura de matematiques

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you