__MAIN_TEXT__

Page 1

For you, like no other

AMOENALIFE amoena.be | amoena.nl

Lente/Zomer 2017

HELP ANDEREN HELP JEZELF Wetenschappelijk bewezen: Gulheid heeft een fysiek effect

MENOPAUZE OP EEN ANDERE MANIER BEKIJKEN Neem zelf de controle door uzelf voor te bereiden op en het accepteren van de welbekende overgang

HIJS DE ZEILEN Amoena badmode collectie 2017

ODE AAN VROUWEN IN LEIDINGGEVENDE POSITIES


AMOENA LIFE – MEER DAN EEN MAGAZINE We zouden u daarom graag frequenter willen inspireren

Net zoals lekker eten, worden we dagdagelijks gevoed met allerlei soorten verhalen. We zijn dan ook één en al oor wanneer een vriend of vriendin een al dan niet leuk verhaal te vertellen heeft. We hunkeren naar het samen lachen, een eventuele verrassing, het mysterieuze of de ontroering – wat al deze verschillende emotionele belevingen gemeenschappelijk hebben is dat als rode draad dienen om ons te verbinden als mensen. In de pagina’s van Amoena LIFE door de jaren heen, is het steeds een voorrecht geweest om uw verhalen te delen - zowel het alledaagse als de eerder buitengewone verhalen. We houden van uw loyaliteit en net omdat we daar erg gevoelig voor zijn, willen wij u graag nÓg meer inspireren. Alles wat je leuk vindt aan Amoena Life gaat vaker naar je toe komen in de komende jaren. Onze nieuwe website zal gewijd worden aan u, met name voor de informatieve en inspirerende artikelen die u bent gaan waarderen van Amoena - niet alleen twee keer per jaar, maar elke maand, elke dag, als je klaar bent. We kunnen dan opvolgen welke verhalen, getuigenissen, reportages,… u aandacht trekken, en meer soortgelijke met u delen - dus iedereen wint. Komende zomer editie zal uw laatste gedrukte uitgave van ons magazine zijn. Dit omdat meer en meer vrouwen zich aansluiten en iedereen willen ondersteunen en begeleiden . En om steeds op de hoogte te blijven, geen informatie of artikels te missen, kan u zich steeds gratis inschrijven voor de Club Amoena. Door registratie wordt u geïnformeerd over onze nieuwe lanceringen, getuigenissen en reportages, maar je krijgt ook een welkomstgeschenk, uitnodigingen om uw mening met ons uit te wisselen, om deel te nemen aan test producten, om je ervaringen te delen ... en natuurlijk, met nog tal van andere voordelen.

Ontdek meer op amoena.be | amoena.nl


[ omslagverhaal ]

EEN ODE AAN VROUWEN IN LEIDINGGEVENDE POSITIES We hebben veel vooruitgang gemaakt!

Door Christina Relf Er zijn nu meer vrouwelijke leidinggevenden in politiek, multimediabedrijven, de media en academici dan ooit tevoren. Hier geven wij een ode aan de toename van het aantal vrouwen in leidinggevende posities, bekijken we hoeveel vooruitgang we hebben geboekt, welke barrières we nog steeds tegenkomen en wat er wordt gedaan om deze te doorbreken.

amoena.com 3


[ omslagverhaal ]

Vrouwelijke leidinggevenden hebben een steeds grotere impact op zakelijk en politiek gebied. Dit is terug te zien in het percentage van 4% dat momenteel de CEO-positie heeft bij een S&P 500-bedrijf, Theresa May en Angela Merkel die aan het hoofd staan van respectievelijk het VK en Duitsland, en aan vrouwelijke entrepreneurs die meer dan 37% van de nieuwe ondernemingen in de wereld vormen. Vrouwen worden tegenwoordig op alle gebieden steeds meer geaccepteerd in leidinggevende posities, vooral in ontwikkelingslanden, waar de focus minder ligt op hun geslacht en vooral, terecht, op hun geschiktheid voor de functie. Het grootste farmaceutische bedrijf in Groot-Brittannië, GlaxoSmithKline, heeft onlangs Emma Walmsley als CEO aangesteld, waardoor zij de meest machtige vrouw in deze branche is geworden, één van de slechts zeven vrouwelijke CEO's bij de 100 best presterende bedrijven in het VK. Haar aanstelling vindt plaats op hetzelfde moment dat de directeur van GSK, Sir Philip Hampton, is begonnen met een analyse van de overheid van het vergroten van het aantal vrouwen in leidinggevende posities, en dat is zeker nodig. Via onderzoek is geconstateerd dat bedrijven in het VK, de VS en India financieel beter presteren als ze ten minste één vrouwelijke directeur in de raad van bestuur hebben. Het gezegde luidt dat alles dat een succesvolle man nodig heeft een vrouw is. Misschien moet dit herschreven worden om plaats te maken voor het feit dat iedereen, onafhankelijk van geslacht, balans in het leven en een goede ondersteuningsstructuur nodig heeft om te slagen in de zakelijke wereld. Maatschappelijke en werkgewoontes moeten evolueren om plaats te maken voor deze nieuwe realiteit: we leven niet langer in de jaren 50.

grootste vijand als we een salarisverhoging of promotie willen hebben. Als derde ligt de verantwoordelijkheid voor de kinderen bijna altijd bij de moeder, zelfs als haar carrière vergelijkbaar of beter is dan haar man.” Melanie had een prima carrière in de reclame voordat ze haar eigen bedrijf begon. Postnatale depressie spoorde haar aan om visoliën te gaan onderzoeken die zouden kunnen helpen, en dit leidde haar tot het maken van Omega 3-supplementen met de allerbeste ingrediënten. Melanie startte Bare Biology in 2013, en bouwde eigenhandig een merk op dat is ingekocht door premium retailers, inclusief Space NK, Liberty en Whole Foods. Het bedrijf heeft inmiddels een reputatie als leverancier van de beste Omega 3 op de markt. Bekijk op de volgende pagina haar tips voor vrouwen die succesvol willen zijn.

“We zijn uit

de schaduw

gekomen en eisen onze

Dr. Claudia Jonzcyk, hoofddocent organisatiestudies bij ESCP Europe business school, erkent dat er subtiele barrières zijn voor het succes van vrouwen. ESCP Europe heeft een wereldwijd perspectief op managementzaken dankzij campussen in Berlijn, Londen, Madrid, Parijs, Turijn en Warschau en Claudia is van mening dat vrouwen nog steeds uitdagingen tegenkomen als “vriendelijk seksisme”, waarbij mensen verborgen aannames maken over de soort functies en opdrachten die vrouwen zouden willen uitvoeren. “Er is ook een gebrek aan ondersteuning”, legt ze uit. “Vrouwen hebben mentoren nodig, maar ook ondersteuning. Bij beslissende momenten in de carrière heeft u iemand uit het hoger management nodig die u ondersteunt, en dat is niet altijd het geval voor vrouwen.” De behoefte aan een mentor en het belang van een ondersteunend netwerk inspireerde Dr. Shola MosShogbamimu, mede-oprichter en hoofdredacteur van Women in Leadership, tot het starten van een netwerk dat is ontworpen om ervoor te zorgen dat vrouwen alle hulpmiddelen en ondersteuning krijgen om het maximale uit hun zakelijke activiteiten of carrière te halen. “We kennen niemand die een succesvol bedrijf heeft opgebouwd of de top in hun carrière hebben bereikt zonder de ondersteuning, training of coaching die ze nodig hebben voor hun eigen specifieke situatie”, zegt ze. Shola, die zowel een kwalificatie heeft als advocate in New York als in Engeland en Wales, en beschikt over brede zakelijke en commerciële ervaring, heeft een grote passie voor het helpen van vrouwen bij het bereiken van

rechtmatige plek op het

wereldpodium op.”

HET GLAZEN PLAFOND DOORBREKEN

Het zogenaamde ‘glazen plafond’ bestaat nog steeds. Vrouwen moeten vaak constateren dat ze op een bepaald moment niet meer vooruit kunnen komen binnen hun gekozen werkgebied, waarbij mannelijke collega's vaak de leidinggevende functies krijgen toegeschoven. En het salarisverschil tussen beide geslachten bestaat nog steeds, hoewel het in bepaalde landen wel kleiner is geworden. Oprichter van het merk Bare Biology in het VK, Melanie Lawson, zegt: “Vrouwen komen drie belangrijke uitdagingen tegen met betrekking tot het salarisverschil tussen beide geslachten en het glazen plafond. Als eerste hebben we kinderen. We moeten onze carrières tijdelijk onderbreken, wat altijd een nadeel is. Als tweede zijn we onze eigen 4 Lente/Zomer 2017

GEEF ELKAAR HET VERTROUWEN


WAAROM U NIET?

Oprichtster van het VK-merk Bare Biology, Melanie Lawson, zegt dat, als u de top wilt bereiken: 1. Moet stoppen om te proberen perfect te zijn en er gewoon tegenaan moet gaan. Mannen proberen niet perfect te zijn, ze gaan er soms gewoon voor en proberen uit hun comfortzone te komen. 2. Uzelf niet met anderen moet vergelijken en de concurrentie niet moet overschatten. Iedereen heeft dezelfde problemen, angsten en zwakheden. Er is geen enkele reden waarom u niet aan de top kunt komen. 3. We zijn geweldig in multitasken, maar dit kan leiden tot een gebrek aan focus. Ga keihard aan de slag met één project of taak. Zet uw telefoon, meldingen en andere afleidingen uit en u kunt superproductief zijn.

succes. Ze is zeer opgetogen over het feit dat vrouwelijke leiders nog zichtbaarder zijn dan ooit: “Zowel nationaal als internationaal uiten we onze wensen en ambitie steeds beter, en doen we ook iets aan maatschappelijke en culturele stereotypes die ons continu hebben tegengehouden. We zijn uit de schaduw gekomen en eisen onze rechtmatige plek op het wereldpodium op.”

HET VERBETEREN VAN KANSEN

Hoe zit het met nieuwe leidinggevenden? Geven we jonge vrouwen de hulpmiddelen om te slagen? In het VK is het 35% waarschijnlijker dat vrouwen naar de universiteit gaan dan mannen. Maar de juiste start kan afhangen van culturele achtergrond, en in bepaalde delen van de wereld is dit veel duidelijker aanwezig. Melanie Lawson van Bare Biology zegt: “We moeten de ambities van meisjes vanaf een jonge leeftijd verhogen, ze helpen bij het focussen op de lange termijn en zorgen dat ze zichzelf een leven kunnen voorstellen dat niet afhankelijk is van het salaris van een man. In ontwikkelingslanden is onderwijs hier een belangrijk onderdeel van, maar dat geldt ook voor sociale veranderingen. Jonge meisjes die ervan dromen om dokter te worden, maar die vanuit traditioneel oogpunt moeten trouwen, moeten worden gekoesterd, begeleid en beschermd.” In Afrika zijn vrouwen zoals Folorunsho Alakija zich maar al te bewust van de obstakels die vrouwen tegenkomen. Als vierde rijkste persoon in Nigeria is Folorunsho de vice-president van Famfa Oil. Ze heeft de

Rose of Sharon foundation opgericht om vrouwen nieuwe mogelijkheden te kunnen geven. In een recent interview voor Forbes magazine legde ze uit dat ze een generatie nieuwe leiders wilt inspireren, ze wilt begeleiden en met raad en daad bijstaan zodat ze meer mogelijkheden krijgen voor een betere toekomst. Haar advies voor potentiële leiders is nooit “nee“ als antwoord te accepteren, hoe groot of klein de kansen ook zijn. “Als u in een Engels woordenboek kijkt, zult u het woord ‘can’t’ niet terugvinden”, zegt ze. “Wat anderen ook doen, u kunt het altijd beter. U moet gewoon het maximale uit uzelf halen.” En dat is een inspiratie waar we ons allemaal bij kunnen aansluiten.

MEER INFORMATIE Bare Biology: www.barebiology.com

Vrouwen in leidinggevende posities: www.savvywomenscircle.org ESCP Europe: www.escpeurope.eu The Rose of Sharon Foundation: www.roseofsharonfoundation.wordpress.com Schrijfster, styliste en communicatieconsultant Christina Relf woont vlakbij Winchester in het Zuiden van Engeland en levert regelmatig een bijdrage aan Amoena Life. amoena.​be | amoena.nl 5  


[ badmode ]

MET DE WIND IN DE ZEILEN Fiji Bikini Top in aqua/multi 36-46 B, C Fiji Slip 36-48

HIJS DE ZEILEN

DROOM VAN EEN ZOMERNACHT Bogota Badpak in donkerblauw 36-48 B, C

Amoena’s 2017 Badmode 2017 Ontdek de volledige collectie op amoena.be / amoena.nl

OP WEG NAAR DE INDISCHE OCEAAN Madagascar Badpak in aqua/paradise pink 38-46 B, C

6 Lente/Zomer 2017 6 Spring/Summer 6 Lente/Zomer 20172017


ZWOELE WIND UIT BOHO Jakarta Badpak in khaki/multi 36-46 B, C 38-46 D

DE CHARME VAN DE EGEISCHE ZEE Paros Badpak in taupe/zwart/wit 36-46 B, C, D

IN RETRO STIJL Tavira Tankini Top in navy/white 36-46 B; 38-46 C Tavira Hoge taille-slip 36-48

amoena.​be | amoena.nl 7  


[ paragraafkop heb de stijl ]]

EEN ONWEERSTAANBAAR VERLANGEN NAAR HET WEEKEND ? Zou u ook niet willen dat elke dag voelt zoals een zaterdag? Genieten van een brunch, een wandeling met de hond in het park, een beetje shoppen, een koffie, en onverwachte plannen voor de avond…

1

Er is niets meer comfortabeler dan een lentedag zonder enige verplichting.

2

3

HEB DE STIJL 1 Amoena Spaghetti top met kant in rosewood, maten S-XL, met ingebouwde shelf-beha 2 Aurelie zonder beugel in gebroken wit, maten 70-100 A, B, C, D, E; bijpassende Slip, maten 36-50 3 Emmy voorgevormd zonder beugel in roze huidskleur en gebroken wit, maten 70-95 AA, A, B, C, D; bijpassende Slip, maten 36-48 8 Lente/Zomer 2017 8 Lente/Zomer 2017


[ paragraafkop ]

1

MAG HET IETS GEKLEEDER ZIJN ? 1 Amoena omkeerbare Top in berry, maten S-XL, met ingebouwde shelf-beha 2 Leticia voorgevormd zonder beugel in donkerblauw, maten 70-95 AA, A, B, C, D, E; bijpassende slip, maten 36-48 3 Gracy voorgevormd zonder beugel in huidskleur /gebroken wit met Memory Schuimcup; maten 70-95 AA, A, B, C, D, E; bijpassende slip, maten 36-50

2

Meer stijlen op amoena.be / amoena.nl

3

amoena.​be | amoena.nl 9  


[ reportage ]

MENOPAUZE OP EEN ANDERE MANIER BEKIJKEN Neem zelf de controle door uzelf voor te bereiden op en het accepteren van de welbekende overgang

10 Lente/Zomer 2017


Heeft u gemerkt hoe weinig positief u hoort over de menopauze? “Hel en verdoemenis” is het meest typisch. Toegegeven, als de menopauze en de bijverschijnselen eerder beginnen dan gepland, vanwege chemotherapie of een operatie, voelt dit onrechtvaardig. We horen echter liever het meer zonnige perspectief van de Amerikaanse verpleegster Marcelle Pick (van haar website):

“Vrouwen uit de babyboom-generatie hebben de wereld al veranderd, en bij de menopauze doen ze dit opnieuw....Het wordt tijd om iets te doen aan dat versleten stereotype van vrouwen die na hun menopauze worden gezien als oud, zwak, nukkig, [en] onaantrekkelijk.” –Marcelle Pick, RNC, MSN, OB/GYN NP en mede-oprichtster van Women to Women (www.womentowomen.com)

VOOR

TIJDENS

Er zijn dingen die u kunt doen om uzelf voor te bereiden op de menopauze, of dit nu een natuurlijk of chemische/ medische menopauze is. Dit zijn vijf dingen om in gedachten te houden: op de juiste manier, doe aan lichaamsbeweging en 1 Eet  rook niet. Deze drie gezonde gewoontes zorgen ervoor dat de natuurlijke menopauze later plaatsvindt, en zal de eventuele symptomen ook verzwakken. Maak de juiste keuzes: fruit en groenten, slanke proteïnes, volgranen en fysieke activiteit die u graag en regelmatig doet.

Opvliegers?

uw botten. Calcium, Vitamine D en 2 Versterk 

gewichtgebaseerde oefeningen helpen bij het versterken van uw botten bij het begin van de menopauze, zodat deze niet zwak worden en osteoporose ontwikkelen.

uw behandelingsopties. Hormoonvervangende 3 Ken 

therapie (HVT) kan effectief zijn bij het behandelen van de symptomen van de menopauze, maar als u borstkanker heeft gehad, kan het oestrogeen in HVT uw kans op terugkeer verhogen.

uw basisniveaus.Hormonen zoals 4 Controleer 

oestrogeen, testosteron en schildklier, evenals botdichtheid, kunnen voor de menopauze worden gecontroleerd, zodat uw gezondheidsteam kan zorgen voor de juiste behandelingen als het zover is. Een simpele bloedtest of röntgenfoto is meer dan genoeg.

opties voor vruchtbaarheidsbehoud. Jonge 5 Bekijk 

vrouwen met borstkanker ervaren soms een tijdelijke menopauze vanwege chemotherapie of een andere behandeling. Voordat de behandeling begint, is het de moeite waard om meer te weten te komen over vruchtbaarheidsbehoud, als u van plan bent om kinderen te krijgen.

Drink. Het zorgt ervoor dat uw hele systeem koel blijft. Slaapproblemen/vermoeidheid? Zorg voor stille, koele en donkere omstandigheden voor betere slaap. Stemmingswisselingen/depressie? Betrek een ondersteuningssysteem en wees niet bang om om hulp te vragen. Vaginale droogte? Praat met uw dokter. Er zijn niet-hormonale smeermiddelen beschikbaar die dit veelvoorkomende probleem kunnen oplossen.

ACHTERAF 1 Wees bewust. Het is niet officieel “menopauze” voordat er

een jaar zonder menstruatie is verstreken. Bij chemo? Uw symptomen van menopauze kunnen minder worden en uw menstruatie kan terugkeren na het einde van de therapie.

2 Maak u geen zorgen. Alle goede gewoontes voor het in

toom houden van menopauzesymptomen, zoals dieet en lichaamsbeweging, yoga en meditatie, verlagen ook het risico op hartproblemen. Ga zo door!

3 Geniet van de vrijheid. Voor veel mensen zijn de jaren na

de menopauze een “gouden” tijd, vrij van de verantwoordelijkheden van jongere vrouwen, en vervuld van het wijze perspectief van levenservaring. Geniet ervan!

Comfort+ voor de winst U heeft de hitte al overwonnen als u kiest voor een Amoena-borstprothese met Comfort+ temperatuurregulerende technologie. Onze ENERGY, NATURA en CONTACT producten zorgen ervoor dat u de hele dag koel blijft. Meer informatie op amoena.com.

amoena.​be | amoena.nl 11  


[ lichaam en geest ]

Help anderen Help jezelf

Wetenschappelijk bewezen: Gulheid heeft een fysiek effect Door Beth Leibson 12 Lente/Zomer 2017


Barbara, driemaal behandeld voor borstkanker, doet vijf dagen per week vrijwilligerswerk bij drie kankerziekenhuizen vlakbij haar huis in Zuid-Massachusetts. Ze doet vrijwilligerswerk in centra die informatie geven aan kankerpatiënten vrouwen die borstkanker hebben gehad en hun families. Ze organiseert meerdere maandelijkse sessies voor Look Good, Feel Better, een gratis American Cancer Society-programma dat patiënten helpt met de esthetische kant van kankerbehandeling. Ze is actief als vrijwilligster in een hospitium en rouwverwerkingsadviseur, en ze laat pruiken passen bij de lokale pruikenbank, ook onderdeel van de American Cancer Society. Hoewel ze hier niet voor wordt betaald, ziet Barbara deze ervaringen als immens positief en krachtig. “Deze vrouwen vertellen me geweldige dingen”, zegt ze. “Als we pruiken passen, hoor ik vaak: ‘oh mijn god, ik heb het gevoel alsof ik mijn leven terugkrijg’”, legt Barbara uit. Een vrouw vertelde: “Ik heb al zes maanden niet gelachen, maar dankzij uw hulp kan ik iedere dag weer glimlachen”. Het helpen van anderen geeft het leven van Barbra betekenis en geluk. Wat ze zich misschien niet realiseert, is dat het helpen van anderen haar ook voordelen biedt. “Als mensen zich focussen op het bijdragen aan het leven van anderen, geven veel studies een indicatie dat ze hier zelf ook op verschillende manieren voordeel van hebben, net als de ontvangers”, zegt Stephen Post, Ph.D., Directeur van het Center for Medical Humanities, Compassionate Care and Bioethics bij de universiteit van Stony Brook en bestverkopend auteur van The Hidden Gifts of Helping. Het helpen van anderen kan invloed hebben op de chemische werking van uw hersenen door de vrijgave van dopamine. Dit hormoon en neurotransmitter zorgt voor wat onderzoekers een “helper’s high” noemen. Ook komt er oxytocine vrij, wat goed is tegen ziekten en u gezond houdt, evenals serotonine en endorfine, die depressie en angsten voorkomen. Als resultaat hiervan kan het regelmatig doen van vrijwilligerswerk stressniveaus verlagen en depressie en het optreden van andere mentale ziekten verminderen. Het kan ook helpen bij het verlengen van de levensduur, mentale stimulering bieden die het verminderen van de hersenfuncties voorkomt of verlaagt en zelfs helpen bij het onder controle houden van pijn. “Eén van de beste manieren om niet aan uw eigen pijntjes en pijn te denken is door u bezig te houden met een ander”, zegt Post. Let er wel op dat extra vrijwilligerswerk niet persé extra voordeel oplevert, voegt Post hier aan toe. De meeste mensen die van deze voordelen profiteren, doen dit ongeveer 100 uur per jaar, of ruwweg twee uur per week. “Ik denk dat vrijwilligerswerk moet worden voorgeschreven, of sterk aangeraden, door klinieken aan groepen overlevenden”, zegt Post. En dit is een gebied waar zelfmedicatie zeer veilig en over het algemeen effectief is.

Wilt u een gezonder, gelukkiger leven?

BRONNEN: National Institute of Mental Health (www.nimh.nih.gov), Imagine Canada (www.imaginecanada.ca) , Corporation for National and Community Service (www.nationalservice.gov),

13%

Vrijwilligerswerk helpt.

Vrijwilligerswerk is net zo positief voor de mensen die hun tijd en energie doneren als voor de personen die hier de vruchten van plukken. In feite laat onderzoek zien dat:

96% van de mensen die zijn onderzocht zeggen zich gelukkiger te voelen

94% rapporteert dat het helpen van

anderen hun humeur verbetert

92% zegt dat het “hun gevoel van het nut van hun leven verrijkt”

89% zegt dat het “hun gevoel van welzijn verbetert” 80% rapporteert een gevoel van meer controle over hun gezondheid

78% merkt dat het ze helpt bij het verwerken van verlies en teleurstellingen

78% zegt dat ze hierdoor minder stress voelen over hun eigen situatie

76% zegt dat vrijwilligerswerk ze een gezonder gevoel geeft 73% rapporteert minder stress 44% ervaarde minder kans op overlijden gedurende een periode van vijf jaar rapporteert minder fysieke pijn

amoena.​be | amoena.nl 13  


[ paragraafkop ]

NAWOORD Nogmaals willen wij u bedanken. Wij hielden ervan om een deel te zijn van uw leven. Wetende dat ons werk in uw handen lag, genoten geworden bij een kopje koffie of in een wachtzaal, heeft ons echt gelukkig gemaakt. Evenals uw brieven krijgen en tijd met u besteden. Wij zijn u dankbaar, geïnspireerd en vol hoop vooruitkijkend naar ons nieuw online-formaat. Er is zoveel te ontdekken – doe dit samen met ons. amoena.be/amoenalife amoena.nl/amoena-life

14 Lente/Zomer 2017


[ paragraafkop ]

WORD LID EN GENIET VAN ALLE VOORDELEN DAT CLUB AMOENA U TE BIEDEN HEEFT l

U  ontvangt het Amoena Life magazine, een online magazine.

l

Een leuk welkomstgeschenk

l

Inspirerende verhalen, tips en weetjes via onze digitale nieuwsbrief.

l

Deel uw ervaringen delen met andere vrouwen

l

Mogelijkheid om deel te nemen aan wedstrijden.

l

E n ook, de kans om deel te nemen aan het testen van producten, als eerste previews van onze nieuwste collecties te bekijken,…

amoena.be/club-amoena | amoena.nl/club-amoena

SCHRIJF U IN!

Graag horen we van u! Stuur ons een e-mail naar be.info@amoena.com met vermelding “aan de redactie”. be.info@amoena.com

Youtube.com/amoenacompany

Publisher Amoena USA Corporation | Verantwoordelijke uitgever Amoena Benelux | Editor Yannick Crève | Contributeurs Beth Leibson, Christina Relf | Art Director Shan Willoughby | Design Sekayi Stephens | Photography Dorothea Craven, iStockPhoto, Shutterstock, Adobe Stock | Copyright Amoena Life wordt verspreid via gespecialiseerde verkooppunten. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag op enige wijze worden overgenomen zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de uitgever. De redactie behoudt zich het recht om lezersbrieven te publiceren, geheel of gedeeltelijk, en om eventueel de inhoud in te korten, waarbij het gedachtengoed behouden blijft. Indien u geen Amoena Life meer wenst te ontvangen, gelieve dit te melden via Amoena Benelux - ’t Hofveld 6 A4, 1702 Groot-Bijgaarden, België of via e-mail: be.info@amoena.com

Kortingsbon aangeboden door de leverancier Aanbieding geldig tot en met 30 juni, 2017

€ 10 KORTING Bespaar € 10 bij een minimum aankoop van € 75 uit de nieuwe herfst/wintercollectie 2016 van Amoena®*! *Korting aangeboden door uw Amoena-verkooppunt en niet geldig voor beha’s uit de permanente collectie of die terugbetaald worden door de zorgverzekering.

Bericht aan de consument: dit is geen kortingsprogramma. De korting wordt u bij een aankoop aangeboden door uw Amoenaverkooppunt. Slechts één bon per klant. Mag niet worden nagemaakt, aangekocht, verhandeld of verkocht. Elk ander gebruik wordt beschouwd als fraude. Bericht aan de handelaar: enkel kleinhandelaars die Amoena-producten verdelen, mogen de bon inwisselen voor creditering via de afrekening van hun Amoena-account, tegen zichtwaarde en als aan de voorwaarden is voldaan. Wissel de bon in door het kassaticket of kopie hiervan en de originele korting bon, met vermelding van de naam, het telefoonnummer en het nummer van uw account en het soort Amoena-product dat is aangekocht, op te sturen naar: Amoena Benelux nv, t’ Hofveld 6A4, 1702 Groot-Bijgaarden, België. Om terugbetaalbaar te zijn, moet de bon ten laatste op 31 july 2017 verstuurd zijn (poststempel geldt als bewijs). Amoena behoudt zich het recht voor om ingewisselde bonnen te weigeren en/of te negeren als er een vermoeden van vervalsing of fraude bestaat. Aanbod ongeldig indien bij wet verboden of beperkt. Bewaar voor uw administratie een kopie van alle documenten die u opstuurt.

amoena.​be | amoena.nl 15   Amoena is a registered trademark of Amoena Medizin-Orthopädie-Technik GmbH ©2016. All rights reserved Amoena Medizin-Orthopädie-Technik GmbH, 83064 Raubling, Germany


PREVIEW HERFST 2017 Enkel Amoena ondersteunt u op elk moment van de dag

Ontdek meer van Amoena in een verkooppunt bij u in de buurt op: amoena.be of amoena.nl

amoena.be amoena.nl ID 8017 - 1/17 16 Lente/Zomer 2017 Amoena is een geregistreerd handelsmerk van Amoena Medizin-Orthopädie-Technik GmbH.©2016 Alle rechten voorbehouden Amoena Medizin-Orthopädie-Technik GmbH, 83064 Raubling, Germany

Profile for Amoena

Amoena Life Lente/Zomer 2017  

Amoena Life Lente/Zomer 2017  

Profile for amoena