Page 147

PROMAGAZINE.se

HYDRAULIK

Skräddarsydd ventiltillverkning

Hydman Oy har gedigen erfarenhet som konstruktör och tillverkare av skräddarsydda hydraulikblock. Ventilerna designas med ett effektivt CAD3D-program som är specialutvecklat för avancerade hydraulikblock.

Moderna CNC-enheter möjliggör kostnadseffektiv produktion av ytterst högklassiga ventiler både enskilt och i större serier.

Hydman Oy är ett finländskt företag som konstruerar och tillverkar skräddarsydda hydraulikblock och specialventiler för en internationell kundkrets. Till kunderna hör tillverkare av mobila arbetsmaskiner, till exempel skogsmaskiner. Dessutom levererar Hydman produkter till varvs- och offshoreindustrin, gruvindustrin och andra industrier. Hydman är en självständig hydrauliktillverkare som grundades 2008. Företagets personal har en lång erfarenhet av konstruktion och tillverkning av hydraulventiler. Den nya moderna produktionsanläggningen i Tammerfors stod klar 2015 och inrymmer konstruktion, tillverkning, montering och testning under samma tak. Hydmans produktion och verksamhet omfattas av ett ISO 9001-certifierat kvalitetsledningssystem. – Våra styrkor som partner ligger i gedigen produkt- och konstruktionsexpertis för kundspecifika behov. Vi kan utveckla nya ventiler utifrån kundernas idéer för eller behov av att utveckla olika funktioner eller optimera befintliga produkter. Våra konstruktörer arbetar med ett effektivt CAD 3D-program som är specialutvecklat för design av avancerade hydraulikblock, berättar försäljningschef Sauli Kotti från Hydman. När konstruktionsarbetet är klart tillverkar företaget en prototyp som testas enligt kundens önskemål och sedan snabbt kan gå till serieproduktion. – Moderna bearbetningsmaskiner möjliggör kostnadseffektiv produktion av högklassiga produkter både enskilt och i större serier. CAD-programmet är integrerat med verkstadsmaskinerna, vilket möjliggör flexibel anpassning av produkterna, säger Kotti.

Hydman levererar färdigt monterade och testade ventiler med garanterad renhet. – Alla våra ventiler testas och justeras efter kundernas önskemål innan de levereras. Vår testanläggning är bland de mest avancerade i Europa och möjliggör mångsidiga mätningar och tester med flöden på över 2000 l/min. Anläggningen är uppdelad i sju olika teststationer som låter oss testa flera produkter samtidigt. Systemet har effektiv oljefiltrering och kontinuerlig övervakning av renheten som garanterar rena ventiler för kunderna i alla lägen, säger Kotti.

Hydman i Sverige

Hydman samarbetar med flera internationella tillverkare och har lång erfarenhet av ventiler till olika typer av skogsmaskiner. – Vi har under de senaste åren kartlagt samarbetsmöjligheterna med svenska tillverkare och även inlett tillverkning med vissa. Vi tror att vi har en hel del att erbjuda inom ventiler och välkomnar alla intresserade att kontakta oss för att diskutera vilka fördelar vi kan uppnå tillsammans, säger Kotti. Före leverans genomgår varje ventil ett testprogram, där det anpassas efter de specifika kraven som ställs av kundens applikation. Företagets testbänk med sju stationer är en av de mest avancerade i Europa och klarar flöden på över 2000 l/min.

Hydman levererar färdigt monterade och testade ventilsystem med hög renhetsnivå.

147

Profile for Ammattilehti.fi

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se