Page 1

vps match magazine

5/2017

aatu laatikainen

VPS - KUPS

LA 22.4. klo 16.00 / ELISA STADION


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

“Henkilökohtaisesti tämä on minulle yksi peli muiden joukossa.” Petri Vuorinen

2

MATCH 05/2017


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

VPS-luotsi odottaa KuPS-pelistä vauhdikasta jalkapalloa -

”He tekevät kovasti töitä” Teksti: Ilkka Kittilä • Kuva: Harri Bragge

Vaasan Palloseura kohtaa lauantaina Kuopion Palloseuran Elisa Stadionilla. Vepsun pääkäskijä Petri Vuorinen odottaa monessa mielessä erilaista KuPSia kuin viime kaudella. — He tekevät paljonkin asioita eri tavalla kuin viime vuonna. Sen näkee etenkin heidän puolustuspelaamisessaan. Hyökkäyspelaamisessa on ehkä enemmän samanlaisia elementtejä kuin viime kesänä. Kausi näyttää ovatko erikoistilanteet samanlainen vahvuus heille mitä ne ovat olleet. Viime kaudella heillä oli todella isokokoinen joukkue ja he olivat niissä erittäin vaarallisia, Vuorinen analysoi vastustajaa. Tiettyjä samankaltaisuuksia KuPS-pelistä voi odottaa RoPS-peliin nähden. Tempoa riittänee KuPSinkin tekemisessä. — Yleiskuva KuPSin pelaamisessa on muuttunut. He ovat joissakin asioissa nyt aktiivisempia kuin aiemmin. He juoksevat paljon ja tekevät kovasti töitä. Odotan vauhdikasta peliä.

pelaajille mielenkiintoa tuo KuPS-peleihin sekin, että VPS:n paitaan on siirtynyt kolmen edellisen talven aikana yksi pelaaja Kuopiosta per kausi. He ovat Juha Hakola, Aatu Laatikainen ja Jerry Voutilainen. Viime syksynä KuPSin suuntaan siirtyi Vaasasta puolestaan Nikko Boxall. — Henkilökohtaisesti tämä on minulle yksi peli muiden joukossa. En hirveästi mieti sitä kuka on siirtynyt mistä ja minne. Sillä ei ole valmistautumisessa tai pelin sisällä juuri merkitystä. Pelaajien kohdalla voi olla vähän eri asia, Vuorinen kommentoi. Lähihistoria KuPSin kanssa on tuloksellisesti tasainen. Viime kaudella nimittäin VPS voitti KuPSin kotikentällä 3-0, mutta joutui taipumaan vieraissa 1-0. Toisessa kotiottelussa viime kesänä pisteet tasattiin lukemin 1-1.

Yleisölle ja faneille, sekä jossain määrin varmasti myös

MATCH 05/2017

3


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

4

MATCH 05/2017


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

KuPS-kasvatti jatkosopimukseen VPS:n kanssa”Kokonaisuus ratkaisi halun jäädä pidemmäksi aikaa”” Teksti: Ilkka Kittilä • Kuva: Harri Bragge

Vaasan Palloseura on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen Arttu Laatikaisen kanssa. KuPS-kasvatti Laatikainen tuli Vaasaan reipas vuosi sitten ja on pelannut heti tulostaan saakka isoja minuutteja Vepsun keskikentällä. Nuorisomaajoukkueissakin esiintynyt Laatikainen on vasta 20-vuotias, joten kehitysvaraa löytyy edelleen. Laatikaisen sopimus ulottuu kauden 2019 loppuun saakka. — Aatu tuli Kuopiosta vuosi sitten ja sai jo viime kaudella paljon vastuuta kantaen sitä myös hienosti. Aatu on ollut iso osa viime ja tällä kaudella meidän joukkueemme pelaamista. Tavoite on, että kehitys jatkuu samansuuntaisesti eli ylöspäin. Halu jatkosopimukseen oli kaksisuuntainen. Me haluamme, että hän nuorena ja lupaavana pelaajana jää Vaasaan ja Aatu itse haluaa jäädä. Sekin on iso asia ja kertoo, että olemme onnistuneet, kun pelaaja haluaa jäädä, vaikka mahdollisuuksia olisi siirtyä muuallekin, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi. — Hyvät fiilikset, kun luottoa löytyy seurasta minuun.

Oli halu itsellänikin jatkaa täällä. On ollut puhetta jo pidemmän aikaa, että jatkosopimuksen suhteen löytyy halua molemmin puolin. Tämä on hyvä asia, sillä nyt voin pidemmällä tähtäimellä katsoa kehittymistäni. Vepsussa koko organisaatio toimii hyvin, täällä on loistava valmennus ja joukkue, sekä huippuolosuhteet. Kokonaisuus siis ratkaisi halun jäädä pidemmäksi aikaa, Laatikainen itse kommentoi. KuPS on mielenkiintoinen vastustaja VPS:lle monella tavalla, sillä Laatikainen ei ole ainoa Kuopiosta Vaasaan viime vuosina siirtyneistä pelaajista. Tuntuu, että KuPSista tulee joka vuosi yksi pelaaja Palloseuran riveihin. Kolmatta kautta Raitaa edustaa tällä hetkellä Jerry Voutilainen, joka on niin ikään KuPS-kasvatti. Laatikainen on Vepsussa toista kautta ja talvella joukkueeseen liittyi viimeiset kaksi kautta Kuopiossa pelannut Juha Hakola. Vastaavasti viime kauden VPS:n joukkueesta KuPSiin matkasi Nikko Boxall.

MATCH 05/2017

5


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

6

MATCH 05/2017


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

AINA ILMAINEN

VIANETSINTÄ TARJOAMME TÄYDEN HUOLLON TIETOKONEISIIN, PUHELIMIIN JA TABLETTEIHIN

PAIKALLINEN

NOPEA

LUOTETTAVA

VAASA PHONE SERVICE Pitkäkatu 60, 65100 Vaasa asiakaspalvelu@vaasaphoneservice.com p. 040 965 6000

KORSHOLMANPUISTIKKO 38, VAASA Multitronic Vaasa Ma-Pe — 10-18, La — 10-14

multitronic..

VEPSUN veikkausliiga-joukkue treenaa Wasa Sports Clubilla, treenaa sinäkin huippukuntoon Suomen suurimmalla ja monipuolisimmalla kuntosalilla!

0€

Huom! Tällä flyerilla saat viikon tutustumisjäsenyyden veloituksetta!

PERSONAL

WSC

ONKO KEHOSI TASAPAINOSSA?

TRAINING

Fustra® on palkittu ja UKK-instituutin tutkima harjoitusmetodi, jota käytetään tasapainottamaan kehon lihaksistoa, kehittämään kehonhallintaa, korjaaman ryhtiä ja parantamaan liikkuvuutta.

Tukea yrittäjyyteen ja rahanarvoisia etuja

TI

UN NÄYTET

29€

KIINNOSTUITKO? OTA YHTEYTTÄ! WWW.WSC.FI

SPORTS GYM

Suomen monipuolisin kuntokeskus

Wolffintie 36 / 65200 Vaasa (06) 318 9700 / www.wsc.fi

Haluatko parempaa terveyttä? Haluatko pudottaa painoasi? Onko motivaatiosi hukassa? Haluatko lisää energiaa töihin?

TI

UN NÄYTET

29€

Stöd för företagandet samt penningvärda förmåner

LADIES CLUB & SPA

Naisten kuntosali keskellä kaupunkia

Kauppapuistikko 14 B / 65100 Vaasa 010 396 3200 / www.wsc.fi

www.yrittäjät.fi MATCH 05/2017

7


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

Vahvistunut KuPS vierailulle Teksti: Ilkka Kittilä • Kuva: Juha Tamminen

Vaasan Palloseura saa vastaansa kauden toisessa kotipelissään Kuopion Palloseuran. KuPS on kokenut muutoksia tälle kaudelle ja osoittanut jo pre-seasonin aikana vahvistuneensa. Isoin muutos oli varmasti Jani Honkavaaran pestaaminen päävalmentajaksi Marko Rajamäen paikalle. Kuopiolaisten pelaaminen on saanut uusia ulottuvuuksia sen myötä. Pelaajapuolelle seura teki kovia hankintoja Otso Virtasen, Ats Purjeen, Sebastian Sorsan, Nikko Boxallin, Ville Saxmanin ja Solomon Duahin muodossa, vaikka se joutuikin Juha Hakolasta, Mika Ääritalosta, Babacar Diallosta ja Petteri Pennasesta luopumaan. Vaikutelma tähän mennessä on ollut se, että KuPSilta voi odottaa viime kautta monipuolisempaa peliä ja kenties parempaa kokonaisesitystä. Ailahtelua on toki ollut edelleen nähtävissä. Kuopiolaiset avasivat pre-seasonin 9-1 -voitolla JJK:sta ja antoivat jokusen muunkin myrskyvaroituksen Suomen Cupin lohkovaiheessa. Lohko-

8

MATCH 05/2017

vaiheen viimeisen pelin tappio tiputti heidät puolivälieriin, jossa kalakukkojoukkue joutui nöyrtymään yllättäen Ykkösen Esport Hongalle. Veikkausliigan media-avauksessa joukkueen kapteeniksi valittu Sebastian Sorsa sanoi, että alku oli ehkä liiankin hyvä ja jossain vaiheessa pre-seasonia oli odotettavissakin jokunen heikompi ottelu. Käynnissä oleva Veikkausliiga-kausi alkoi joukkueen osalta HJK:n kohtaamisella vieraissa. Maanantaina KuPS pelasi talven aikana vahvistunutta, RoPSin sarja-avauksessa kylvettänyttä FC Interiä vastaan voittaen ottelun lukemin 2-1. KuPSin alku on siis yhtä lailla kova, kuten Vepsunkin. Nähtäväksi jää, minkälaisen jännitysnäytelmän nämä kaksi saavat keskenään aikaan huhtikuun alkuillassa.


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

MATCH 05/2017

9


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

TÄRKEÄSSÄ ROOLISSA Kiitos Veikkauksen pelien pelaajat!

Jalkapallo on harrastajamäärältään Suomen selvästi suurin laji. Yli 140 000 rekisteröityä pelaajaa kattaa koko Suomen niin alueellisesti kuin ikäryhmittäinkin sekä naisten että miesten osalta. Yli tuhannessa Palloliiton ja sen piirien alaisessa sarjassa pelataan keskimäärin lähes 165 ottelua joka päivä ympäri vuoden.

Kaikkiaan jalkapallo liikuttaa peräti puolta miljoonaa suomalaista. Rekisteröityjen pelaajien lisäksi harrastepelaajia on yhtä paljon ja lajin parissa toimii yli 10 000 valmentajaa, suuri joukko vapaaehtoisia erilaissa tehtävissä sekä luonnollisesti erotuomareita, seurojen ja joukkueiden toimihenkilöitä sekä lajista kannattajana ja katsojana kiinnostuneita ihmisiä. Kattava kirjo suomalaisia vauvasta vaariin. Naisten ja miesten A-maajoukkueet – Helmarit ja Huuhkajat – ovat luonnollisesti suomalaisen jalkapallon lippulaivoja, mutta huipulle ei voi kukaan nousta ilman laajaa

ja hyvin organisoitua pohjaa, joka alkaa jo aivan pienimmistä tyttö- ja poikapelaajista. Palloliitto on panostanut voimakkaasti niin valmennuksen kehittämiseen kuin olosuhteisiin. Vuoden 2016 lopussa Suomessa oli 322 täysimittaista jalkapallonurmea eli ns. tekonurmikenttää ja koko maailmassa harvinaisen tiheä jalkapallohalliverkosto – kymmenen uuden hallin myötä halleja on Suomessa 84.

Opetus- ja kulttuuriministeriön Palloliitolle ja sitä kautta kentälle maksama tuki tulee kokonaisuudessaan Veikkauksen tuotosta. Tuen avulla pallo pyörii ympäri Suomen tänäkin vuonna ja antaa jokaiselle mahdollisuuden kokea suuria elämyksiä lajin parissa. Tästä lausumme lämpimän kiitoksen kaikille Veikkauksen pelien pelaajille. Marco Casagrande Pääsihteeri Suomen Palloliitto

MAHDOLLISUUKSIA

Kannatusilmo_Palloliitto_A4_02_17.indd 1

10

MATCH 05/2017

2.2.2017 12.22


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

Förstärkt KuPS på besök Text: Ilkka Kittilä • Foto: Juha Tamminen

I sin andra hemmamatch för säsongen möter VPS KuPS från Kuopio. KuPS har genomgått stora förändringar inför säsongen och har visat under pre-season att laget har förstärkts. Största förändringen jämfört med i fjol är anställningen av Jani Honkavaaras som chefstränare. Han ersätter Marko Rajamäki. Jani Honkavaara kommer säkert att föra in nya dimensioner i Kuopiolagets spelstil. Hittills har man fått intryck av att laget kan spela mera mångsidigt och att helhetsbilden kommer att bli bättre. Resultaten har ändå varit något varierande. Man inledde pre-season genom att besegra JJK från Jyväskylä med hela 9-1 och gav stormvarning i vissa av cupens gruppspelsmatcher. Men i kvartsfinalen förlorade man överraskande nog mot Honka från Esbo som spelar i Ettan. Lagkaptenen och före detta HJK ikonen Sebastian Sorsa konstaterade i ligans mediaöppning att starten var nästan lite för bra och att en svagare match var att vänta någon gång under pre-season.

På spelarfronten har KuPS skaffat sig flera starka namn i form av Otso Virtanen, Ats Purje, Sebastian Sorsa, Nikko Boxall, Ville Saxman ja Solomon Duah. I stället lämnade sådana spelare som Juha Hakola, Mika Ääritalo, Babacar Diallosta och Petteri Pennanen laget. Pågående Veikkausliiga säsong inleddes för KuPS del med en bortamatch mot HJK, som KuPS förlorade knappt. På annandag påsk mötte man hemma FC Inter och tog en seger med siffrorna 2-1. KuPS har alltså mött två av förhandsfavoriterna i inledningen, precis som VPS. Återstår att se hur spännande mötet mellan dessa två anrika klubbar blir på lördagseftermiddagen.

MATCH 05/2017

11


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

“Personligen är det här bara en match bland de andra.” Petri Vuorinen

12

MATCH 05/2017


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

VPS-lotsen förväntar sig en fartfylld match mot KuPS –

”De jobbar otroligt hårt” Text: Ilkka Kittilä • Foto: Harri Bragge

Vaasan Palloseura gästas av Kuopion Palloseura på lördag på Elisa Stadion. Vepsus huvudcoach Petri Vuorinen förväntar sig ett annorlunda KuPS jämfört med det man såg ifjol. — De har förändrat på en hel del saker från fjolårssäsongen. Det syns särskilt tydligt i deras försvarsspel. Offensiven har däremot samma drag kvar från ifjol. Säsongen kommer att visa om fasta situationer är en lika stor styrka för dem som tidigare. Ifjol hade de en trupp full av bjässar och vann många fasta med ren kraft. Vissa likheter lär man se från matchen mot RoPS. Nämligen KuPS matcher saknar sällan tempo. — Kärnan i KuPS spelideologi har förändrats. De är aktivare i vissa delar av spelet än tidigare. De löper mer och jobbar hårdare. Jag förväntar mig en fartfylld kamp. Extra intresse finner åskådarna och säkert också spelarna i gam-

la bekanta. De tre senaste vintrarna har en KuPS-spelare flyttat till Vasa per säsong. Dessa tre är Juha Hakola, Aatu Laatikainen samt Jerry Voutilainen. Dessutom representerade Nikko Boxall Vepsu ifjol. — Personligen är det här bara en match bland de andra. Jag tänker inte särskilt mycket på vem som har flyttat vart och varifrån. Det har inget med förberedelser inför matchen eller i själva matchen att göra. För spelarna kan det vara en annan sak, kommenterar Vuorinen. Närhistorien med KuPS är resultatmässigt väldigt jämn. Ifjol tog VPS en 3-0 hemmaseger men fick vika sig borta med 1-0. I den andra hemmamatchen blev poängen delade efter 1-1 på resultattavlan.

MATCH 05/2017

13


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

Viipale mediat Me teemme lehtiä.

1,25 € / puhelu-samtal + 0,25 € / 10 sek + pvm-ina

1,25 € / puhelu-samtal + 0,25 € / 10 sek + pvm-ina

Calls from abroad +358 600 30011

Our mission is precision

www.painotalovarteva.fi myynti@painotalovarteva.fi puh. 06-319 8900

Digipainostamme: - Lehdet, esitteet, käyntikortit, lomakkeet ym. painotuotteet

sää!

li Kysy

Suurkuvatulostus: - Kyltit, opasteet, julisteet, banderollit, tapetit, roll-upit, tarrat ym. tulosteet

• • • • • • • • •

Tarjoamme ratkaisuja teollisuuden tarpeisiin: korjaamopuristimien standardimallit (30 tonnista 400 tonniin) räätälöidyt puristimet tuotantopuristimet suunnittelupalvelu koneiden ja laitteiden järjestelmä- toimitukset CNC-koneistus, -sorvaus, -jyrsintä lasermerkintä (CO2 ja YAG-laser) lasertyöstö jäljitettävyysarkistointi

Koneluettelon löydät nettisivuiltamme www.tarkmet.fi, www.mkh-press.fi Ari Kärjenmäki

Tarkmet Oy

Toimitusjohtaja Gerbyntie 18-22 www.tarkmet.fi Puh. +358 50 570 6470 65230 Vaasa

14

MATCH 05/2017


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

MATCH 05/2017

15


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 12 13 14 15 16 17 18 20 24 26

Marko Meerits Timi Lahti Ville Koskimaa Jesper Engström Mikko Viitikko Jerry Voutilainen Juha Hakola Sebastian Strandvall Juho Lähde Steven Morrissey Samu Volotinen Kim Böling Markus Jürgenson Jonas Levänen Aatu Laatikainen Joonas Vahtera Andre Clennon Veli Lampi Erik Hilden Fabrice Ngarura

päävalmentaja/chefstränare valmentaja/tränare mv-valmentaja/målvaktstränare performance director joukkueenjohtaja/lagledare huoltaja/materialförvaltare lääkäri/läkare hieroja/massör ravitsemusasiantuntija 

16

MATCH 05/2017

EST FIN FIN FIN FIN FIN FIN FIN FIN JAM FIN FIN EST FIN FIN FIN JAM FIN FIN FIN Petri Vuorinen Jani Sarajärvi Henri Sillanpää Ville-Pekka Inkilä Jouko Jokinen Teemu Luoma Petri Lehtonen Antero Puolakka Mari Lahti

1 3 4 6 9 10 11 12 15 16 17 19 20 21 22 23 24 25 26 28 29 31 32 39 42 45

Otso Virtanen Hamed Coulibaly Reetu Räsänen Saku Savolainen Sebastian Sorsa Ats Purje Ilmari Niskanen Felix Ferahyan Ruben Gabriel Miika Töyräs Patrik Alaharjula Johannes Kytilä Ville Saxman Solomon Duah Nikko Boxall Joni Mäkelä Jere Hiltunen Urho Nissilä Joonas Nissinen Jiri Nissinen Mikko Pitkänen Antti-Ville Räisänen Tuomas Rannankari Gbolahan Salami Sharp Räsänen Azubuike Egwuekwe

päävalmentaja/chefstränare valmentaja/tränare fysiikkavalmentaja/fysiktränare mv-valmentaja/målvaktstränare huoltopäällikkö/materialförvaltare

FIN CIV FIN FIN FIN EST FIN FIN NIG FIN FIN FIN FIN FIN NZL FIN FIN FIN FIN FIN FIN FIN FIN NIG FIN NIG Jani Honkavaara Mike Keeney Luis Anula Aki Moilanen Sami Miettinen


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

VPS - KuPS la/lö 22.4.2017 klo/kl. 16:00

erotuomari / domare: Hämäläinen Oskari avustavat erotuomarit / assisterande domare: Jantunen Olli ja Puoskari Juha 4. erotuomari / 4. domare: Enkvist Daniel erotuomaritarkkailija / domarobservatör: Koho Ilkka

Veikkausliiga / Tipsligan 3. kierros / omgången

pe/fre. la/lör. la/lör la/lör su/sön. ma/mån.

21.4.2017 18:00 FC Inter - IFK Mariehamn 22.4.2017 16:00 Ilves - RoPS 22.4.2017 16:00 PS Kemi - SJK 22.4.2017 16:00 VPS - KuPS 23.4.2017 17:00 JJK - HJK 24.4.2017 18:30 HIFK - FC Lahti

SARJATAULUKKO 18.4.2017

1. HJK 2. IFK Mariehamn 3. SJK 4. Ilves 5. FC Inter 6. KuPS 7. VPS 8. FC Lahti 9. HIFK 10. PS Kemi 11. JJK Jyväskylä 12. RoPS

O V T H 3 2 1 0 2 1 1 0 3 1 1 1 2 1 1 0 2 1 0 1 2 1 0 1 3 1 0 2 2 0 2 0 2 0 2 0 1 0 1 0 2 0 1 1 2 0 0 2

M 8:1 6:3 5:4 3:2 7:4 2:3 5:10 2:2 0:0 0:0 2:5 4:10

P 7 4 4 4 3 3 3 2 2 1 1 0

Seuraava kotiottelu

La/lö 22.4.2017 klo/kl. 16:00 // Elisa Stadion

Nästa hemmamatch

WASASPORT

VEPSUN LIIGAJOUKKUETTA KULJETTAA VEPSUS LIGALAG ÅKER MED OSS

MATCH 05/2017

17


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

Kauden matsit 2017 ke 5.4. la 8.4. ma 17.4. la 22.4. su 30.4. la 6.5. pe 12.5. pe 19.5. ke 24.5. la 27.5. ke 31.5. la 3.6. ke 14.6. la 17.6. to 22.6. su 2.7. su 16.7. su 23.7. la 29.7. su 6.8. ke 9.8. ma 14.8. su 20.8. su 27.8. pe 8.9. ma 11.9. la 16.9. su 24.9. pe 29.9. to 12.10. su 15.10. pe 20.10. la 28.10.

18

MATCH 05/2017

18.30 16.00 16.00 16.00 16.00 17.00 18.30 18.30 18.30 15.00 18.30 17.00 18.30 15.00 18.30 18.30 18.30 18.30 17.00 15.00 18.30 18.30 18.30 18.30 18.30 19.30 17.00 15.00 18.30 18.30 15.00 18.30 15.00

HJK VPS RoPS VPS IFK Mariehamn VPS FC Inter JJK VPS PS Kemi VPS FC Lahti KuPS SJK VPS VPS VPS VPS Ilves VPS HIFK VPS VPS IFK Mariehamn VPS SJK VPS PS Kemi VPS VPS RoPS VPS JJK

-

VPS SJK VPS KuPS VPS HJK VPS VPS Ilves VPS HIFK VPS VPS VPS RoPS IFK Mariehamn FC Inter JJK VPS PS Kemi VPS FC Lahti Ilves VPS HJK VPS KuPS VPS HIFK FC Inter VPS FC Lahti VPS

5-0 1-3 2-4 -


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

www.littlepub.fi

HENKILÖSTÖRATKAISUJA MUUTTUVAAN MAAILMAAN

MATCH 05/2017

19


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

KuPS-produkten skrev på ett nytt kontrakt med VPS – ”Helheten avgjorde viljan att stanna en längre tid” Text: Ilkka Kittilä • Foto: Harri Bragge

Vaasan Palloseura har gjort ett två-årigt fortsatt kontrakt med Aatu Laatikainen. KuPS-produkten Laatikainen kom till Vasa för ungefär ett år sedan och har spelat direkt efter anslutningen stora minuter på Vepsus mittfält. Laatikainen, som även spelat i juniorlandslagen, är först 20 år gammal, så det finns fortfarande utvecklingspotential. Laatikainens kontrakt sträcker sig till slutet av säsongen 2019. — Aatu kom från Kuopio för ett år sedan och fick stort ansvar redan förra säsongen som han också axlade fint. Aatu har varit en stor del av vårt lags spel förra och denna säsong. Målsättningen är, att utvecklingen fortsätter i samma riktning alltså uppåt. Viljan till ett förlängt kontrakt var ömsesidigt. Vi vill, att han som ung och lovande spelare blir kvar i Vasa och Aatu själv vill bli kvar. Det är också en stor sak och berättar om det, att vi har lyckats, då spelaren vill bli kvar, även om det fanns möjligheter att flytta annanstans, kommenterade huvudtränaren Petri Vuorinen. — Bra feelis, då föreningen litar på mig.

20

MATCH 05/2017

Jag ville också själv bli kvar här. Det har redan snackats under en längre tid om att intresset för ett nytt fortsatt kontrakt är ömsesidigt. Det här är en bra sak, eftersom jag nu kan se på min utveckling på längre sikt. I Vepsu fungerar hela organisationen bra, här finns strålande coachning och laget, samt fantastiska faciliteter. Det var alltså helheten som avgjorde att jag vill stanna här under en längre tid, kommenterade Laatikainen själv. KuPS är på flera sätt en intressant motståndare för VPS, eftersom Laatikainen inte är den ända spelaren som flyttat från Kuopio till Vasa under de senaste åren. Det känns som att det varje år ansluter en spelare från KuPS till VPS. Jerry Voutilainen, som också är en KuPS-produkt, representerar VPS nu för tredje året. Laatikainen spelar sitt andra år i Vepsu och under vintern anslöt sig Juha Hakola, som spelat två senaste säsongerna i KuPS, till laget. Motsvarande så bytte Nikko Boxall från förra årets VPS till KuPS


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

MATCH 05/2017

21


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

Suutari NRO 1 Hartmaninkuja 5, 65100 Vaasa

22

MATCH 05/2017


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

眀眀眀⸀甀氀琀爀愀挀甀琀⸀昀椀

⬀㌀㔀㠀 㐀  㜀㌀㌀ ㄀㤀㈀㄀

www.vthrecycling.fi

MATCH 05/2017

23


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

Junnuliigan kesäkausi alkaa, tervetuloa mukaan 4-8 vuotiaat tytöt ja pojat! Juniorligans sommarsäsong börjar, välkomna med 4-8-åriga killar och tjejer!

Vuosikymmeniä pelattu Vepsun korttelisarja, nykyiseltä nimeltään Pohjalaisen Junnuliiga avaa jälleen kesäkautensa. Tällä kaudella mukana ovat 2009-syntyneet ja nuoremmat. Ryhmät jaetaan asuinalueiden ja iän mukaan. Junnuliigan “pääalueet” on listattu alle. Jos omaa aluettasi ei listasta löydy, valitse teille sopivin vaihtoehto. Tytöt voivat pelata tyttöjen kesken, tai oman alueensa poikien kanssa. • Keskusta/Suvilahti/Korkeamäki • Purola/Asevelikylä/Sepänkylä • Gerby/Västervik/Pukinjärvi • Huutoniemi/Ristinummi • Metsäkallio/Böle/Kotiranta/Palosaari/Isolahti • Tytöt Junnuliigan kesäkausi alkaa toukokuussa ja jatkuu lokakuun loppuun saakka. Harjoitukset viikottain (ajoista ja paikoista info sähköpostitse huhtikuun loppuun mennessä). Kesäkuun alusta syyskuuhun saakka 12 peli-iltaa, jotka tänä kesänä pelataan upealla Elisa-stadionilla! Hinta 125€ sisältää vakuutuksen, ohjatut harjoitukset, juniorijäsenmaksun, kenttämaksut, tuomarimaksut ja syksyn treenien hallimaksut. 2009- ja 2010-syntyneillä lisäksi oman ikäluokan joukkueen extra-harjoituksia, joihin voi osallistua jopa kolme kertaa viikossa ilman lisämaksua! Lisätietoja: Joni Keturi - joni.keturi(a)vpsjuniorit.fi tai 044 261 2000 Ilmoittautumiset osoitteessa: www.vpsjuniorit.fi/ilmoittaudu-kouluun

24

MATCH 05/2017

I årtionden har Vepsus kvartersliga spelats, den som idag kallas för Pohjalainens juniorliga, och även denna sommar startar den snart. Denna säsong är det för barn födda 2009 och senare. Grupperna delas in i bostadsområde och ålder, ”huvuddistrikten” är listade nedanför. Om ditt eget område inte är med, välj då det som passar er bäst. Tjejer kan spela med tjejer, eller med killar i eget område om så önskas. • Centrum/Sunnanvik/Högbacken • Bobäck/Vapenbrödrabyn/Smedsby • Gerby/Västervik/Infjärden • Roparnäs/Korsnäståget • Skogsberget/Böle/Hemstrand/Brändö/Storviken • Tjejer Juniorligan startar i maj och fortsätter ända till slutet av oktober. Träningarna anordnas varje vecka (e-post med tider och platser kommer i slutet av april). Från juni till september blir det 12 matchkvällar, som i år kommer spelas på den fantastiska Elisastadion! Priset på 125€ innehåller försäkring, ledda träningar, juniormedlemsavgift, planturer, domaravgifter och hallträningar på hösten. De födda 2009 och 2010 kan få delta i extraträningar upp till tre gånger i veckan utan tilläggsavgift! För mera information, kontakta Joni Keturi (joni.keturi(a)vpsjuniorit.fi) – 044 261 2000 Anmälan kan föras på: www.vpsjuniorit.fi/ilmoittaudu-kouluun


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

UpCodeTM -the smart tag technology! UPC Center Gerbyntie 18, 65230 Vaasa, Finland Tel. +358 6 321 8000 info@upcode.fi

WWW.

.FI

LIIKUNTA- JA KUNTOUTUSKLINIKKA AVATTU NY MOTIONS- OCH REHABILITERINGSKLINIK TERVETULOA VÄLKOMMEN

Vaasa, Raastuvankatu 13 | mehilainen.fi

MATCH 05/2017

25


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

SPELA MÃ…TTLIGT

Pelaamo_A4.indd 5

26

MATCH 05/2017

5.4.2017 9:26:11


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

Joukkueparivertailu Lagjämförelse

Syötöt Assist

Nykyinen sijoitus Ottelut Voitot Tasapelit Hävlöt Tehdyt maalit Päästetyt maalit Pisteet

Morrissey, Steven.......... VPS........................ 3 Span, Brian........................IFK Mariehamn...........3 Laaksonen, Johannes.......SJK..............................2 Sellin, Robbin....................IFK Mariehamn...........2 Mäkitalo, Mika...................FC Inter.......................2 Furuholm, Timo.................FC Inter.......................2 Atom ..................................HJK.............................2 Tapaninen, Antto...............JJK..............................1 Hostikka, Santeri...............FC Lahti.......................1 Taylor, Robert....................RoPS...........................1

VPS KUPS 7 6 3 2 1 1 0 0 2 1 5 2 10 3 3 3

Maalipörssi Skytteliga Ions B............................ SJK..................................3 Kuqi N........................... FC Inter............................3 Morelos A...................... HJK..................................2 Pelvas A......................... HJK..................................2 Span B........................... IFK Mariehamn...............2 Tanaka A....................... HJK..................................2 Vahtera J...................VPS............................ 2 Ylätupa S....................... RoPS................................2 Engström J................VPS............................ 1 Furuholm T.................... FC Inter............................1 Guichon F...................... SJK..................................1 Hakola J....................VPS............................ 1 Henrique A.................... FC Inter............................1 Kangaskolkka A............ IFK Mariehamn...............1 Kojola K......................... IFK Mariehamn...............1 Mäkitalo M.................... FC Inter............................1 Matrone M..................... Ilves.................................1 Mkosana L..................... IFK Mariehamn...............1 Morrissey S................VPS............................ 1 Ngueukam A................. Ilves.................................1 Obilor F.......................... HJK..................................1 Petrescu T..................... JJK Jyväskylä..................1 Purje A........................... KuPS................................1 Rahimi Y........................ Ilves.................................1

VPS pelaajat / spelare

Vahtera J................................................................2 Engström J.............................................................1 Hakola J.................................................................1 Morrissey S............................................................1

VPS pelaajat / spelare

Morrissey, Steven..................................................3

KUPS pelaajat / spelare

Duah, Solomon..............................................................1 Boxall, Nikko..........................................................1

Laukaukset kohti maalia Ions Billy............................SJK..............................5 Morelos..............................HJK.............................5 Atom ..................................HJK.............................5 Kuqi, Njazi..........................FC Inter.......................5 Sellin, Robbin....................IFK Mariehamn...........3 Mosa ..................................HJK.............................3 Ylätupa, Saku.....................RoPS...........................3 Span, Brian........................IFK Mariehamn...........3 Facundo.............................SJK..............................3 Salami, Fuad Gbolahan.....KuPS...........................3

VPS pelaajat / spelare

Vahtera, Joonas.....................................................3 Morrissey, Steven..................................................3 Engström, Jesper..................................................2 Böling, Kim............................................................1 Hakola, Juha..........................................................1

KUPS pelaajat / spelare

Salami, Fuad Gbolahan...............................................3 Niskanen, Ilmari.............................................................2 Purje, Ats..........................................................................1 Saxman, Ville..................................................................1 Duah, Solomon..............................................................1

KUPS pelaajat / spelare

Salami, Fuad Gbolahan .............................................1 Purje, Ats..........................................................................1

MATCH 05/2017

27


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

Kotiottelut 2017 la 8.4. la 22.4. la 6.5. ke 24.5. ke 31.5. to 22.6. su 2.7. su 16.7. su 23.7. su 6.8. ma 14.8. su 20.8. pe 8.9. la 16.9. pe 29.9. to 12.10. pe 20.10.

28

MATCH 05/2017

16.00 16.00 17.00 18.30 18.30 18.30 18.30 18.30 18.30 15.00 18.30 18.30 18.30 17.00 18.30 18.30 18.30

VPS VPS VPS VPS VPS VPS VPS VPS VPS VPS VPS VPS VPS VPS VPS VPS VPS

-

SJK KuPS HJK Ilves HIFK RoPS IFK Mariehamn FC Inter JJK PS Kemi FC Lahti Ilves HJK KuPS HIFK FC Inter FC Lahti


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

MATCH 05/2017

29


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

100 95 75

25 5 0

30

GC A4 sponsivu 2016

MATCH 05/2017

den 1 maj 2016 10:43:09


LA 22.4.2017 klo 16:00 VPS - KUPS // ELISA STADION

LIPUT: vepsu.fi/kauppa

vps match magazine TOIMITTAJA / REDAKTÖR: Ilkka Kittilä

TAITTO: Taneli Jokela / Ammattilehti.fi

KIELENKÄÄNNÖKSET / ÖVERSÄTTNINGAR: Sebastian Pundars, Petteri Räisänen, Lauri Laaksonen ja/och Stefan Nåhls

PAINO / TRYCKNING: UPC-Print

JULKAISIJA / UTGIVARE : Vaasan Palloseura OY LAYOUT: 25Hmedia

PAINOS / UPPLAGA: 5 000 JAKELU / DISTRIBUTION: Jakelu 1 päivää ennen ottelua 60:ssä keskustan kahvilassa ja liikkeessä. Utdelning 1 dagar före matchen till 60 caféer

och butiker i centrum. KANSIKUVA / PÄRMBILD: Juha Tamminen ILMOITUSMYYNTI / ANNONSFÖRSÄLJARE: Petri Fahler 050 994 2875 petri.fahler@vepsu.fi Teppo Haakana 044 5386 983 teppo.haakana@vepsu.fi

MATCH 05/2017

31


MATCH Magazine 5/2017  

Veikkausliigaottelun VPS vs. KuPS otteluohjelmalehti MATCH Magazine. www.vepsu.fi

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you