Page 1

Eurosteel Oy:n asiakaslehti 1 - 2012


2

www.eurosteel.fi


PÄÄKIRJOITUS

3

Eurosteel Oy aloitti kauhanvalmistuksen Peräseinäjoella vuonna 1999, jolloin asetimme tavoitteeksemme nousta suomalaisten kauhanvalmistajien kärkijoukkoon. Osoituksena toimintamme jatkuvasta kehittymisestä Eurosteel Oy huomioitiin jo vuonna 2004 Etelä-Pohjanmaan kasvuyritys-palkinnolla. Kovan ja tinkimättömän työn tuloksena olemme nyt saavuttaneet tavoitteenamme olleen paikan eturivin kauhanvalmistajana Suomessa. Jatkamme työtämme edelleen hakemalla kasvua uusilla tuotteilla ja kehittämällä asiakkaidemme eduksi nykyisiä tuotteitamme entistä paremmiksi. Toimintamme tarkoituksena on tuottaa asiakkaille laadukkaita, luotettavia ja käyttäjäystävällisiä työlaitteita. Eurosteel – kauhat ovat valmistettu korkealaatuisesta, suomalaisesta Ruukin teräksestä. Tuotteidemme suunnittelu- ja kehitysvaiheessa loppuasiakkaiden toiveet ja ehdotukset on pyritty ottamaan mahdollisimman tarkasti huomioon. Kun konemiehellä on käytössään mieleinen ja toimiva kauha, parantaa se tunnetusti myös kokonaistuottavuutta.

Eurosteel Oy:n myyntialue ei rajoitu pelkästään Suomen rajojen sisäpuolelle, vaan olemme satsanneet toimintamme alusta lähtien vahvasti myös tuotteidemme vientiin. Pitkäjänteisen työmme ansiosta Eurosteel Oy:llä on vankka asema myös vientimarkkinoilla. Eurosteel Oy:llä on nykyään myynti-, suunnittelu- ja tuotantotilat saman katon alla Kauhavalla. Yhteistyössä tuotannosta vastaavan Helasteel Oy:n kanssa tuotantoketju on kehitetty erittäin tehokkaaksi ja toimivaksi. Tämä yhdessä ammattitaitoisten työntekijöiden kanssa takaa laadukkaat ja kestävät tuotteet, sekä nopeat toimitukset. Kädessäsi on Eurosteel Oy:n historian ensimmäinen oma asiakaslehti. Esittelemme Sinulle näillä sivuilla yritystämme, tuotteitamme, yhteistyökumppaneitamme, sekä tuotteidemme vaativia käyttäjiä.

Antoisia lukuhetkiä, Eurosteel on toimintansa aikana rakentanut määrätietoisesti myös omaa jälleenmyyntiverkostoaan. Tänä päivänä Eurosteel -tuotteet löytyvät lähes kaikkien merkittävien konemyyjien valikoimasta, kattaen koko Suomen etelästä pohjoiseen ja lännestä itään. Palvellaksemme jälleenmyyjiä ja loppuasiakkaita jatkossa entistäkin paremmin, palkkasimme yritykseemme kesäkuussa uuden myyntipäällikön.

Asiakaslehti Kustantaja:

Eurosteel Oy www.eurosteel.fi Puh. 050 4130 338

Kari Töyli toimitusjohtaja Eurosteel Oy

Ulkoasun toteutus: Päätoimittaja:

ammattilehti.fi Taneli Jokela Puh. 050 3208 174 taneli.jokela@ammattilehti.fi

Painopaikka: Painomäärä:

Mustasaaren Kirjapaino Oy 10.000 kpl

www.eurosteel.fi


4

Kauhantekijät yhteiskuvassa. Helasteelin tuotantohenkilokuntaa vasemmalta alkaen: Rauno Lähdes. Erkki Selkamo, Mika Juupajärvi, Petteri Häkki, Marjo Uusitalo, Pekka Jylhä

LAADUSTA MEIDÄT TU

Eurosteel Oy:n tuotteet ovat tunnettuja laadustaan. Vuosien aikana sekä yritys että tuotteet ovat kasvaneet merkittäväksi tekijäksi maarakennusalalla.

Yrityksen perustaminen sijoittuu vuoteen 1989. Peräseinäjoelle perustettiin alihankintapaja, jossa Veikko Koiviston johdolla aloitettiin alihankintatyöt levyleikkauksen merkeissä PPTH:lle. - Alihankinta oli pääosassa ensimmäisen kymmenen vuoden ajan ja jatkui vielä 2000-luvun puoliväliin. Matkalla mukaan tulivat myös mm. teräsrakennealihankinnat, muistelee yrityksen nykyinen toimitusjohtaja Kari Töyli. Kauhavalmistus aloitettiin Peräseinäjoen tehtaalla vuosituhannen lopussa. - Ensimmäiset kauhat valmistettiin vuonna 1999. Yrityksen perustaja Veikko Koivisto on entinen maarakennusurakoitsija, joten käyttäjien tarpeet olivat sitä kautta hyvin tiedossa. Veikon suunnitelmien pohjalta syntyikin Eurosteelin edeltäjät, VK-Kauhat. VK-Kauhat saavuttivat nopeasti asiakkaiden luottamuksen laadukkaina ja kovaakin käyttöä kestävinä tuotteina.

VK-Kauhasta Eurosteeliin

Vuonna 2002 yrityksen omistajaksi tuli nykyinen toimitusjohtaja, aikaisemmin Wärtsilän tietohallinnosta vastannut Kari Töyli. Samalla syntyi Eurosteel Oy. - Ostin yrityksen Veikolta vuonna 2002. Syy ostoon oli hyvin kehittynyt ja toimiva kauhapuoli, kertoo Töyli. Töyli aloittikin aktiivisesti markkinoimaan tuotetta alan lehdissä sekä messuilla. Myös jälleenmyyntiverkostoon panostettiin vahvasti. - Teimme selkeän markkinointi- ja kehitysstrategian. Keskityin aluksi pelkästään kauhojen myyntiin ja markkinointiin. Jälleenmyyjäpuoleen panostettiin ja se on kymmenen vuoden aikana kehittynyt huimasti. Tullessani taloon meillä oli viisi jälleenmyyjää, nyt niitä on lähes sata. Eurosteel lähti myös rohkeasti vientimarkkinoille. Tässä apuna oli Töylin edellisen työn myötä tullut hyvä kielitaito. - Vientimarkkinoilla ei ollut kovin kovaa tungosta ja saimme aika rauhassa rakentaa sitä. Varsinkin Itä-Euroopan markkinoilla oli hyvä kysyntä ja parhaimmillaan meiltä meni 1/3 tuotteista vientiin. Nykyisin viennin osuus on 10% luokkaa.

Koko tuotantoketju saman katon alle

Eurosteel Oy valmistaa vuodessa noin 1500 kauhaa. Yksi tärkeistä tekijöistä laadun ja toimitusvarmuuden takaamiseksi oli tuotannon

www.eurosteel.fi


5

Helasteel Oy:n toimitusjohtaja Kari Mikkilän johdolla Kauhavalla valmistetaan laadukkaat, suomalaiset Eurosteel -kauhat.

Mikko Rantakangas vastaa Eurosteel -tuotteiden suunnittelusta ja piirtämisestä.

ä, Jani Myllyaho, Pasi Ojanperä, Harri Jakku, Maria Vähälummukka ja Mikko Rantakangas.

UNNETAAN siirtäminen saman katon alle Kauhavalle. - Vuonna 2007 etsimme tuotantolaitosta, jossa saisimme valmistettua koko tuotteen kerralla ja saman katon olla. Samaan aikaan kauhavalainen Helasteel oli etsimässä tuotteita alihankintatuotantoon. Molemmilla yrityksillä oli sama pääomasijoittaja, Oy Wedeco Management Ab, jonka kautta yhteys syntyi. - Wedeco toimi tässä fuusiossa kätilönä. Nykyään olemme sisaryrityksiä ja kuulumme molemmat Eurosteel –ryhmään, jossa kolmantena yrityksenä on pyörittäjiä valmistava Rotoset Oy, toteaa Töyli. Helasteel Oy otti uuden yhteistyökumppanin innolla vastaan. Kauhavalla tehdään 40 työntekijän voimin nykyisin kaikki Eurosteel –tuotteet. - Fuusioitumisen myötä kauhat tulivat meille ns. omina tuotteina ja yhteistyön kautta saadaan pidempi jalostusketju aikaan yhdessä paikassa. Näin Eurosteelin kauhat siirtyivät virallisestikin sarjatuotantoon, kertoo Helasteel Oy:n toimitusjohtaja Kari Mikkilä.

Vaativat tuotepäivitykset

Tuotantoketjua kehitettäessä tuli eteen myös iso urakka. Vuosien 2008-09 tehtiin yritysten toimesta kauhaperheiden järjestys. Alkuperäiset paperiset piirustukset olivat käyneet uuteen tuontantoon vanhaksi.

EUROSTEEL RYHMÄ Eurosteel Ryhmään kuuluu tänä päivänä kolme yritystä, Eurosteel Oy, Rotoset Oy ja Helasteel Oy. Eurosteel Oy on kaivinkoneiden lisälaitteiden tuotekehitykseen, markkinointiin sekä valmistukseen erikoistunut yksityinen yritys. Eurosteel keskittyy tuottamaan maaanrakennusurakoitsijoille nykyaikaisimpia kaivinkoneiden lisälaitteita sekä niihin liittyviä varaosa- ja huoltopalveluja. Eurosteelin tuotteilla ja palveluilla maanrakennusyrittäjät saavat tuottavuutta ja voivat luottaa varusteiden korkeaan laatuun ja kestävyyteen. Rotoset Oy tuotekehittää ja valmistaa rototilttejä sekä niiden lisävarusteita. Pitkän kokemuksen pohjalta olemme tuoneet markkinoille ensimmäisen nykyaikaisen rototilt tuoteperheen. Rotosetin tuotteet edustavat edistyksellisintä tekniikkaa ja käytettävyyttä. Rotosetin rototiltit antavat maanrakennusyrittäjille ainutlaatuista monipuolisuutta ja kestävyyttä jota vain suomalainen valmistaja voi tarjota. Helasteel Oy on metalliteollisuuden luotettava järjestelmätoimittaja. Asiakkaina ovat suomalaiset ja kansainväliset metallialan yritykset. Helasteel Oy:n toimipiste on Kauhavalla.

www.eurosteel.fi


6

Pekka Jylhä taivuttaa kauhan pohjat oikeaan kulmaan Ruukin teräksestä.

Uusi Eurosteel -kauha menossa maalaukseen.

kauhat ympärivuotiseen käyttöön. Tänä päivänä tuotevalikoima pitää sisällään jo lähes 300 erilaista tuotetta maarakennukseen.

Suomalaista laatua. Suomesta.

Pasi Ojanperä hitsaa kauhat ammattitaidolla.

- Piirsimme AutoCadilla tuotteet uudelleen sähköiseen muotoon. Kuvia oli pitkälle toistasataa erilaista ja samalla päivitimme koko mallistoa sekä teimme vuosien aikana esille nousseita parannuksia kauhoihin. - Päivityksen myötä tuoteperhe myös kasvoi ja valikoimaan tuli

Eurosteel Oy:n tuotteet ovat tunnettuja laadustaan sekä suomalaisuudestaan. - Kauhojen materiaalit ovat kehittyneet vuosien aikana paljon. Tämän päivän kauha on 95%:sesti kulutusterästä ja niissä käytämme parhaita kotimaisia raaka-aineita, kertoo Töyli. Laatu ei pelkästään perustu hyvään materiaaliin. Ammattitaitoinen henkilökunta tuotannossa on avainasemassa. - Meillä on osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta. Esimerkiksi hitsaajillamme on kaikilla luokat eli laatu on tarkkaan testattu myös sillä puolella. Palautusprosentti on tehtaallamme alle prosentin luokkaa eli laatu on kohdillaan, kertoo Mikkilä. Laadun takaamiseksi kaikissa Eurosteelin tuotteissa on tarkka jäljitettävyys aina materiaalista, tuotannon kautta myyntiin ja loppuasiakkaalle. Koko ketjun tehostamiseksi myös Eurosteel –myynti on siirtynyt Kauhavan toimipisteeseen. - Toimitusvarmuus on yksi valteistamme. Nyt myyjä näkee koko ajan missä kohtaa tuotannon puolella mennään ja pystyy sitä kautta antamaan asiakkaalle nopeat ja pitävät toimitusajat, päättää Töyli.

www.eurosteel.fi


7

Ojala Machine Oy:ltä lähes kaikkien kokoluokkien kauhat suoraan varastosta.

Harri Ojala, Ojala Machine Oy:

LAAJA TUOTEVALIKOIMA TÄRKEÄSSÄ ROOLISSA Sieviläinen Ojala Machine Oy on erikoistunut maarakennuskoneiden sekä raskaan kaluston konekauppaan. Vuosittain se myy yli 500 erilaista konetta asiakkailleen. Kauhoineen päivineen. Vuonna 2001 perustettu Ojala Machine Oy ja Eurosteelin kauhat ovat kulkeneet pitkän matkan yhdessä. - Yhteistyötä on tehty alusta saakka eli reilut kymmenen vuotta. Se alkoi Koiviston Veikon (VK-kauhat) kanssa ja jatkuu vahvana myös tänä päivänä, kertoo toimitusjohtaja Harri Ojala.

Hinta ja laatu kunnossa

Konekaupan yleisin lisävaruste on kauha. Suomalaisesta teräksestä valmistetut Eurosteelin kauhat ovat Ojalan mieleen. - Suoraan sanottuna Eurosteel on hinta-laatu –suhteeltaan paras kauha. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä sen laatuun ja kestävyyteen. Myös tuotekehitystyö on jatkuvaa ja designiltaan kauhat ovat laadukkaita. Vuosittain lähes 40 miljoonan euron liikevaihdolla operoivan yrityksen volyymit ovat suuria. - Meillä on isot volyymit ja pieni porukka tekemässä sitä. On erittäin tärkeää, että myymämme tuotteet toimivat luotettavasti asiakkaalla. Eurosteelin kauhoissa on myyntimäärään nähden reklamaatiot olleet äärimmäisen minimissä, mitä arvostamme todella paljon. Kauhojen menekki on suurta ja Eurosteelin hyvin automatisoitu tuotanto pääsee näyttämään osaamistaan. - Ostamme kerralla noin 5-10 kappaleen sarjoja per malli. Vuositasolla määrät ovat suuria ja toimittajan luotettavuus on avainasia. Eurosteelin tuotteissa näkyy, että se on todellinen sarjavalmistusta harjoittava kauhantekijä, sanoo Ojala.

Kohtaa konemiehen ajatukset

Kauha on usein tuote, joka jakaa mielipiteet konemiesten keskuu-

Sievistä löytyy laaja ja laadukas valikoima uusia ja käytettyjä maarakennuskoneita.

dessa moneen osaan. - Lähes jokaisella konemiehellä on oma mielipide minkälainen sen täytyisi olla. Ojalan mukaan Eurosteel on onnistunut kuuntelemaan markkinoita hyvin. - Eurosteelin kauha kohtaa aika pitkälle suomalaisten konemiesten ajatukset ja siksi se on myös niin suosittu.

Laaja tuotevalikoima heti toimitukseen

Eurosteelin tuotevalikoima on kattava. Erilaisia kauhoja on lähes 300 kappaletta. - Laaja valikoima on tärkeää. Normaalisti asiakas ostaa koneen lisäksi vähintään pikaliittimen ja 1-5 erilaista kauhaa. Eurosteelin valikoimasta löytyy tuotteet kaikenlaisiin töihin. On myös myyjälle etu, että kaikki tarvittavat kauhat ja liittimet saa samasta paikkaa, toteaa Ojala. Ojala Machine Oy:n konekaupassa Sievissä on vakuuttava rivi koneita sekä lisälaitteita. Eurosteelin kauhoja on joka lähtöön. - Meiltä löytyy varastosta lähes koko Eurosteelin tuotevalikoima suoraan toimitukseen. Tervetuloa kone- ja kauhakaupoille, päättää Ojala.

www.eurosteel.fi


8

KIVILLE KYYTIÄ EUROSTEELILLÄ

www.eurosteel.fi


9 Markku Lappalainen, Dae-Tek Oy:

DOOSAN KEHITTYNYT VAUHDILLA

Doosan maakennuskoneiden virallinen maahantuoja Dae-Tek Oy on tyytyväinen tuotteeseensa.

Kuopion Teho-Louhinta Oy:n Janne Eskelinen (vas.), Dae-Tek Oy:n Matti Hirvonen ja kuljettaja Artti Reinikainen työmaalla Kuopiossa.

Isolla Eurosteelin kuokkakauhalla varusteltu Kuopion Teho-Louhinta Oy:n telaalustainen Doosan DX 255LC kaivukone on tehokas työkalu. Kivet saavat kyytiä ja lastaus sujuu nopeasti sekä vaivattomasti. Kuopion Teho-Louhinta Oy on monipuolinen maarakennusyritys Kuopiosta. Toimenkuvaan kuuluvat mm. louhinta- ja maarakennustyöt, purkutyöt, timanttiporaus- ja sahaustyöt, injektointityöt sekä vesirakentaminen.

Keravalla pääpaikkaansa pitävä Dae-Tek Oy on edustanut Doosanin (ent. Daewoo) maarakennuskoneita jo yli 20 vuoden ajan. Koneiden kehitys on ollut huimaa. - Doosan kaivukoneet ovat kehittyneet viime vuosina pitkin harppauksin, joka näkyy myynnissä sekä koneiden kokonaismäärissä myös meillä Suomessa, kertoo Dae-Tek Oy:n toimitusjohtaja Markku Lappalainen. Virallisena maahantuojana Dae-Tek Oy tarjoaa takuuvarmat koneet sekä varaosat asiakkailleen. Yksi menestyksen avaimista on hinta-laatusuhteeltaan hyvät tuotteet. - Tietyissä kokoluokissa Doosan on eniten myyty kone Suomessa. Esimerkiksi 16-18 tonnisiin tela-alustaisiin kaivukoneisiin on tarjolla normaalia ja korkeaa alustaa 6 sylinterisellä tehokkaalla moottori, kun pääosa kilpailijoita tarjoaa nelisylinteristä tuohon kokoluokkaan. - Kaiken kaikkiaan Doosanit ovat osoittatuneet hyvin toimiviksi koneiksi vaativissakin olosuhteissa ja niiden huolto- ja varaosahinnat ovat järkevällä tasolla, päättää Lappalainen.

Urakointia ympäri Suomen

Kuopion Teho-Louhinta Oy tekee urakoita ympäri Suomen, pääalueenaan Savon seutu. Kalustoa riittää kaikenlaisiin maarakennustöihin. - Kaivukoneita erilaisilla varusteilla meillä käytössä toistakymmentä, pääasiassa louhinta- ja maarakennustöissä, kertoo Janne Eskelinen. Kauhavalikoima on myös laaja. - Erilaiset työt vaativat eri lisälaitteet. Kauhoja meillä löytyy useita erilaisia, lähinnä kuitenkin kuokkakauhoja. Kauhaa valitessa mennään paljon hyvien käyttökokemusten pohjalta. - Eurosteelistä meillä on hyviä kokemuksia. Tärkeitä asioita meille on kauhan kulutuskestävyys ja huulilevyn vähäinen kuluminen.

Toinen Doosan tuli taloon

Lastaustöissä Kuopion keskustassa kuvattu uusi Doosan 255LC on Eskelisen toinen Doosan. - Hyvä kone hinta-laatusuhteeltaan. Toimiva peli, kiittelee Eskelinen. Doosan -koneita Kuopion alueella myyvä Dae-Tek Oy:n Matti Hirvonen on myös tämän koneen kaupan takana. - Doosanin koneet ovat koko ajan vallanneet alan markkinoita Suomessa. Se on tehokas, kestävä kone, jossa on hinnat kohdallaan niin itse koneessa kuin varaosissakin. Hirvonen myy koneisiin myös Eurosteel -kauhat. - Lisälaitteissa aika pitkälle mennään asiakkaan mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Yhteistyö Eurosteelin kanssa on ollut melko huoletonta, toimitukset pelaavat ja tuote on kunnossa, kiittelee Hirvonen.

Kauha ja kone sopii kuskin käteen

Työmaalla konetta käskee reilu viiden vuoden kokemuksella Artti Reinikainen. Uusi kone ja kauha saavat kiitosta. - Doosanissa on hyvä hydrauliikka ja voimaa on riittävästi. Käytössä oleva kuokkakauha on aivan uusi. - Taitaa olla neljättä viikkoa käytössä. Varsinkin kauhan muotoilu on hyvin toteutettu. Isokin kivi nousee helposti auton kyytiin, kiittelee Reinikainen.

www.eurosteel.fi


10

-tuotteet

KUOKKAKAUHAT

KUOKKAKAUHAT HD (Heavy Duty)

Kuokka/kynsikauha on eräs tärkeimmistä kaivukoneen työkaluista. Kauhan optimaalinen muoto mahdollistaa isojenkin maa-ainesten mm. kivien nostamisen ja kauhassa pysymisen. Parhaat materiaalit ja laadukkaat kynnet takaavat tuottavan työskentelyn vaikeissakin olosuhteissa kuten avolouhoksilla.

Kuokka/kynsikauha HD on eräs tärkeimmistä kaivukoneen työkaluista. Kauhan optimaalinen muoto mahdollistaa isojenkin maa-ainesten mm. kivien nostamisen ja kauhassa pysymisen. Parhaat materiaalit ja laadukkaat kynnet takaavat tuottavan työskentelyn vaikeissakin olosuhteissa kuten avolouhoksilla.

Kauhojen pohja-, huuli- ja sivumateriaalit ovat korkealuokkaista kulutusterästä (Hardox/Raex). Suositeltavat koneluokat 8-25 ton.

Kauhojen pohja-, huuli- ja sivumateriaalit ovat korkealuokkaista kulutusterästä (Hardox/Raex). Suositeltavat koneluokat 20 - >50 ton.

KUOKKAKAUHAT (louhos/kaivos)

LUISKAKAUHAT (kallistuvat)

Louhos-/kaivoskuokkakauha on suunniteltu käytettäväksi louhos- ja kaivostyömailla lastaukseen. Kauha muoto mahdollistaa isojenkin maa-ainesten lastauksen tehokkaasti. Parhaat materiaalit ja laadukkaat kynnet sekä kulutuspalat takaavat tuottavan työskentelyn vaikeissakin olosuhteissa.

Hydraulinen luiskakauha on käytännöllinen ja kestävä kaivukoneen perustyökalu, jonka kriittisissä osissa on käytetty parhaita materiaaleja ja niiden vaihdettavuus on erittäin helppoa sekä nopeaa. Kallistuslaite on matala, mutta silti kallistuskulma on +/- 40 o. Saatavilla sekä yksi- että kaksisylinteriset mallit.

Kauhojen pohja-, huuli- ja sivumateriaalit ovat korkealuokkaista kulutusterästä (Hardox/Raex). Suositeltavat koneluokat 40 - 120 ton.

Kauhojen pohja-, huuli- ja sivumateriaalit ovat korkealuokkaista kulutusterästä (Hardox/Raex). Suositeltavat koneluokat 10 - 45 ton.

LUISKAKAUHAT (kiinteät)

TILTTIKAUHAT

Kiinteä luiskakauha on erittäin monikäyttöinen peruskauha, jossa yhdistyvät hyvä muotoilu, keveys ja kestävyys.

Kiinteästä luiskakauhasta on myös saatavilla ns. Tilt pyörittäjä/kääntäjämalli, jota pääasiassa käytetään yhdessä pyörittäjän (Rotoset) kanssa.

Kauhojen pohja-, huuli- ja sivumateriaalit ovat korkealuokkaista kulutusterästä (Hardox/Raex). Suositeltavat koneluokat 8 - 25 ton.

Kauhojen pohja-, huuli- ja sivumateriaalit ovat korkealuokkaista kulutusterästä (Hardox/Raex). Suositeltavat koneluokat 8 - 30 ton.

www.eurosteel.fi


11

Helasteel Oy:n Harri Jakku (vas.) ja Ruukin Kalle Majamäki ovat tyytyväisiä yhteistyöhön. Taustalla uusia kauhoja valmiina asiakastoimituksiin.

KAUHOJEN MATERIAALINA RAEX®-KULUTUSTERÄS Valitessaan materiaalia valmistamiinsa kauhoihin, Eurosteel luottaa kotimaiseen laatuun. Eurosteelin kauhoissa käytetään valtaosin Ruukin Raex-kulutusterästä, joka on erinomainen valinta vaativaan käyttöön. Kauha altistuu käytössä jatkuvalle kulutukselle ja on tärkeää, että loppukäyttäjä voi luottaa sen kestävyyteen, ilman huolia kalliista korjauskuluista. Ruukin Raex-teräkset on kehitetty kestämään kaikkein vaativimmissa käyttökohteissa, joissa teräkseen kohdistuu kova hankaava kulutus ja suuri pintapaine. Tyypillisimpiä sovelluksia ovat kaivinkoneiden kauhat, maansiirtokoneiden terät, kaivoskoneiden kulutusosat, betonimyllyjen ja puunjalostuskoneiden kulutusosat, erilaiset alustarakenteet, kuormaimet ja kaatosuppilot. Raexin avulla voidaan rakentaa huomattavasti perinteisiä ratkaisuja kulutuskestävämpi ja keveämpi tuote. Raexin kulutuskestävyys merkitsee loppukäyttäjän kannalta hitaampaa rakennekomponenttien kulumista, mikä lisää koneiden ja komponenttien käyttöikää. Raex on omiaan innovatiiviseen suunnitteluun ja energiatehokkuutta parantaviin keveisiin rakenteisiin.

Hitausvalmiilla osilla tehokkuutta tuotantoon

Ruukki ja Eurosteel ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään ja toimintaa on myös kehitetty yhdessä. Kevään aikana Eurosteel luopui omasta levyleikkauksestaan ja keskittyi ydinosaamiseensa, eli kauhojen valmistukseen. Nykyään hitsausvalmiit kauhan osat tulevat sovitun aikataulun mukaan suoraan Ruukin palvelukeskuksesta Eurosteelin tuotantoon. Näin Eurosteelin valmistus onnistuu keskeytyksettä ja tehokkaasti. Olemme suunnitellet yhdessä miten Eurosteelin tuotantoprosessia voisi tehostaa, kertoo aluemyyntipäällikkö Kalle Majamäki Ruukki Metalsilta. Eurosteel valmistaa kauhoja sarjoina, joten pohdimme yhdessä muun muassa parhaiten toimivaa eräkokoa. Tarkastelimme myös levynkäytön optimointia, jotta hukka saatiin minimoitua, Kalle jatkaa. Hitsausvalmiit osat tehostavat Eurosteelin tuotantoa ja yhteistyö toimii saumoitta.

www.eurosteel.fi


12

www.eurosteel.fi


13

www.eurosteel.fi


14

-tuotteet

TASAUSKAUHAT

HIEKKA/LUMIKAUHAT Hiekka/lumikauha on tarkoitettu hiekan, lumen ja polanteiden poistoon. Kauhaa voi myös käyttää mm. lumipenkkojen madaltamiseen, lumen kuormaukseen jalkakäytävältä, ahtaiden paikkojen putsaamiseen jne.

Kauhojen pohja-, huuli- ja sivumateriaalit ovat korkealuokkaista kulutusterästä (Hardox/Raex). Suositeltavat koneluokat 15 - 25 ton.

Kauhojen pohja-, huuli- ja sivumateriaalit ovat korkealuokkaista kulutusterästä (Hardox/Raex). Suositeltavat koneluokat 10 - 20 ton.

MUOTO-OJAKAUHAT (metsäoja)

TIE- ja PELTO-OJAKAUHAT

Muoto-ojakauha on tarkoitettu metsäojien tekemiseen. Kauhan muoto takaa, että tarvittava ojan muoto syntyy nopeasti ja oja pysyy auki. Myös sivusta kaivuu mahdollista.

Tie- ja pelto-ojakauhat ovat tarkoitettu tie- ja pelto-ojien tekemiseen. Kauhan optimaalinen muoto ja kulma (45o) takaavat, että tarvittava ojan muoto syntyy nopeasti ja oja pysyy hyvin auki. Myös sivusta kaivuu on mahdollista.

Kauhojen pohja-, huuli- ja sivumateriaalit ovat korkealuokkaista kulutusterästä (Hardox/Raex). Suositeltavat koneluokat 8 - 25 ton.

Kauhojen pohja-, huuli- ja sivumateriaalit ovat korkealuokkaista kulutusterästä (Hardox/Raex). Suositeltavat koneluokat 10 - 22 ton.

SEULAKAUHAT

SUO-OJAKAUHAT

Seulakauhat ovat tarkoitettu karkean maa-aineksen seulontaan. Seulonnan lisäksi voidaan mm. täyttää esim. putki/kaapeliojia turvallisesti sekä tasoittaa tehokkaasti maanpintaa leikkaavien pohjapalkkien ansiosta. Kauhat soveltuvat myös hyvin ruoppaukseen. seulonta on tehokasta pohjapalkkien optimaalisen muodon ansiosta. Kauhojen pohja-, huuli- ja sivumateriaalit ovat korkealuokkaista kulutusterästä (Hardox/Raex). Suositeltavat koneluokat 13 - 30 ton.

Suo-ojakauha on tarkoitettu soiden avo-ojien tekemiseen. Kauhan optimaalinen muoto ja kulma takaavat, että tarvittava kuivatusojan muoto syntyy nopeasti ja oja pysyy hyvin auki. Kauhojen pohja-, huuli- ja sivumateriaalit ovat korkealuokkaista kulutusterästä (Hardox/Raex). Suositeltavat koneluokat 14 - 23 ton.

www.eurosteel.fi


15

Hannun-Kone Oy:ltä Joensuusta

REHTIÄ KONEKAUPPAA Joensuulaiselta Hannun-Kone Oy:ltä asiakas saa koneet ja lisälaitteet luotettavasti suoraan ilman välikäsiä. Yritys on kymmenettä vuotta AAA-luottoluokituksessa. Yrityksen juuret juontavat vuoteen 1990, jolloin yrityksen perustaja Hannu Laukkanen perusti nimeään kantaneen kommandiittiyhtiön. Vuonna 1996 se muutettiin osakeyhtiöksi. - Matkan varrella toiminnan laajentuessa yrityksen nimeksi muotoitui Hannun-Kone Oy, kertoo konemyyjä Mika Jääskeläinen. Alusta saakka toiminta-ajatuksena on ollut asiakkaan täydellinen palveleminen. - Asiakas kertoo meille minkälaisen koneen tarvitsee. Meidän tehtävämme on etsiä se kone ja toimitamme sen vaikka suoraan kotipihalle. Hannun-Kone Oy tuo paljon koneita ulkomailta Suomeen. - Meillä on hyvät verkostot Eurooppaan ja tuomme sekä uudet että käytetyt koneet maahan itse. Kaikissa koneissa on täydelliset CEhyväksynnät. - Kaikilla uusilla koneilla on toimiva täysi takuu ja annamme käytetyille oman käyttötakuun, listaa Jääskeläinen.

ta Suomessa. Tämä on yksi tärkeä myyntiargumentti laajan valikoiman ohella.

Vahvaa maahantuontia

Hannun-Kone Oy on vahvasti mukana myös lisälaitteiden maahantuonnista. - Tuomme paljon erilaisia lisälaitteita maahan kuten esimerkiksi OK TEC -iskuvasarat, pulveroijat, leikkurit, murskaimet, kourat ja tärylevyt. Lisäksi valikoimasta löytyy italialaisten Simex -jyrsimien ja leikkurien maahantuonti. - Uusimpana meille on tullut Terra -tuoteperhe, johon kuuluvat paineilmamyyrät, alitusporaus, teräsputkijunttaus sekä vesijohto- ja viemäriputkien saneerauslaitteet, päättää Jääskeläinen.

Doosan haluttu kone

Kaivukonepuolella yritys on keskittynyt pääosin Doosanin koneisiin. - Doosan on vallannut hyvin markkinoita Suomessa ja myöskin Itä-Suomessa sillä on iso kanta. Tuomme itse myös kaikki Doosan/ Daewoo -varaosat pumpuista telaston osiin. Kauttamme saa myös kätevästi myymillemme koneille huoltopalvelut.

Eurosteel -kauhat kotimaista laatua

Hannun-Kone Oy tarjoaa asiakkailleen myös kattavat lisälaitepalvelut. Kauha- ja pikaliitinpuolella myynnissä on Eurosteelin tuotteet. - Eurosteelin kauhat ovat hinta-laatusuhteeltaan hyviä ja toimitusajat pitävät sovitusti, kiittelee Jääskeläinen. Jääskeläisen mukaan asiakkaat osaavat arvostaa myös tuotteen suomalaisuutta. - Kauhat on valmistettu korkealaatuisista suomalaisista materiaaleis-

- Maahantuomamme tuotteet, kuten nämä OK TEC -iskuvasarat, kestävät hinta-laatuvertailut, sanoo Mika Jääskeläinen.

www.eurosteel.fi


16

MRP RISBERG OY KAIVAA EUROSTEELILLÄ

MRP Risberg Oy:n Eurosteelin kauholla varustetut Hitachit työn touhussa päiväkotityömaalla Vaasassa.

Vaasalainen MRP Risberg Oy on osaava monialayritys, jonka toimialoihin kuuluu maarakennustyöt laidasta laitaan. Yksi vahvoista alueista on kunnallistekniikka. Vuonna 1962 perustetulla yrityksellä on pitkät perinteet ja vahva, monipuolinen rakennusosaaminen sekä -kokemus. Maarakennuspuolella on tällä hetkellä noin 50 työntekijää ja urakoita tehdään 15 kaivurin voimin. Maanrakennuspuolen lisäksi yrityksellä on oma murskauspuoli. - Yksi ehdottomista vahvuuksistamme on monipuolinen osaaminen. Meillä löytyy koneet sekä laitteet lähes kaikkiin maarakennustöihin, kertoo urakoitsija Kai Risberg. - Teemme töitä pääasiassa Vaasan alueella, mutta myös Seinäjoki on tuttua aluetta.

Eurosteel kestää käytössä

Kuvaushetkellä MRP Risberg Oy:llä oli työn alla Vaasan kupeessa Sundomissa päiväkotityömaa, jossa Hitachit varustettuina Eurosteel –kauhoilla tekivät pohjia valmiiksi uudelle päiväkodille. Työmaiden aikataulut ovat usein tiukat ja silloin koneilta sekä lisälaitteilta vaaditaan paljon. - Eurosteelin kauhat ovat osoittautuneet kestäviksi kovassakin käytössä. Laajasta tuotevalikoimasta löytyy oikeat kauhat ja hintalaatusuhde on kohdallaan, päättää Risberg.

Kehittyvää yhteistyötä

Koneurakointi vaatii myös laadukkaat lisävarusteet. Työmailla tarvitaan useita erilaisia kauhoja, sillä samalla koneella pyritään tekemään mahdollisimman montaa eri työvaihetta. - Kuokka- ja luiskakauhat ovat yleisimmät niin sanotut peruskauhat. Lisäksi varsinkin kunnallistekniikkatöissä tarvetta tulee kaapeli- ja salaojakauhoille, luettelee Risberg. Eurosteel Oy on toimittanut kauhoja MRP Risberg Oy:lle viitisen vuotta. - Yhteistyömme on ollut toimivaa ja kehittyvää. Eurosteelillä kuunnellaan hyvin myös asiakasta ja tarvittaessa tuotteita on muokattu meidän töihin sopivammiksi, kiittelee Risberg.

Eurosteel Oy:n Kari Töyli (vas.) ja MRP Risberg Oy:n Kai Risberg ovat tehneet kauhakauppaa jo vuosia.

www.eurosteel.fi


17

EUROSTEEL SOPII HITACHIIN Hitachi -maarakennuskoneiden maahantuoja Rotator Oy tarjoaa laadukkaat koneet, lisälaitteet, huollot sekä varaosat kattavasti läpi Suomen. Rotator Oy ja Eurosteel ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään. - Eurosteel tarjoaa laajan tuotevalikoiman sekä kestävät, laadukkaista materiaaleista tehdyt tuotteet, jotka sopivat Hitachiin hyvin, kertoo maarakennuskoneiden tuotepäällikkö Janne Salomäki. - Pyrimme pitämään perusmallit varastossa, mutta luotamme myös Eurosteelin toimitusvarmuuteen ja nopeuteen. Kauhojen lisäksi Hitacheihin asennetaan paljon pikaliittimiä. - Käytämme koneissa paljon Eurosteelin liittimiä, joiden reklamaatioaste on minimaalinen. Rotator Oy:llä on myyntipisteet Pirkkalassa, Vantaalla, Oulussa, Seinäjoella ja Raisiossa. Kaikista näistä saa myös Eurosteel tuotteet.

Uusi Zaxis 5-sarja

Vankan suosion Suomenkin maarakennusmarkkinoilla ottanut Hitachi julkisti keväällä uuden Zaxis 5-sarjan. Itse asiassa Euroopan ensiesittely tapahtui Mansen Mörinöillä maaliskuussa. - Uusi vitossarja on saanut positiivisen vastaanoton ja kysyntä on ollut kovaa. Syksyn ja kevään aikana ensimmäiset uudet koneet pääsevät myös töihin.

Myös Rotator Rentin vuokrakoneet on saatavilla Eurosteelin kauhoilla.

www.eurosteel.fi


18

-tuotteet

JL Machine Oy:n avainsanana ammattitaitoinen

PALVELU JA LAATUTUOTTEET

JL Machine Oy:ltä Oulun Voimatieltä löytyy laitteet ja lisävarusteet joka lähtöön.

Oululainen JL Machine Oy on maansiirtoon, kiinteistönhuoltoon ja maatalouteen tarkoitettujen koneiden ja lisävarusteiden myyntiin keskittynyt yritys. JL Machine Oy toimii KH-Koneet Oy:n edustajana Oulu-Lappi-Kainuu –alueella. Yrityksen päätuotemerkit ovat Yanmar –kaivukoneet sekä Kramer Allrad –pyöräkuormaajat ja Gehl- pyöräkuormaajat. Konemyynnin lisäksi asiakkaille on tarjolla huolto, varaosat, konevuokraus sekä erilaiset lisälaitteet. - Pyrimme siihen, että konemies saa kaiken tarvitsemansa meiltä koneista lisälaitteisiin, kertoo Jarmo Laurila. Yrityksen asiakaskunta kattaa koko maarakennusalan. - Suurimmat volyymit Oulun seudulla ovat kunnallistekniikan ja tierakentamisen puolella. Esimerkiksi yksi uusista tuotteistamme, Wacker Neusonin tuotteet esim. tärylätkät , ovat saavuttanut todella hyvän suosion lyhyessä ajassa, toteaa Laurila. JL Machine Oy:n myyntialue on laaja kattaen lähes koko pohjoisen Suomen. - Avasimme viime syksynä oman toimipisteen Rovaniemelle. Välimatkat pohjoisessa ovat pitkät ja Rovaniemi on sijaintinsa puolesta mainio. Sieltä pystyy palvelemaan asiakkaita laajalla säteellä.

kanssa antavat lisäarvoa toiminnalle. Yksi tälläisistä on Eurosteel – kauhat. - Olemme myyneet pitkän aikaa Eurosteelin tuotteita. Heidän valmistamansa kauhat ovat laadukkaita ja kestäviä. Lisäksi tuotevalikoima on riittävän suuri, josta löytyy oikeat kauhat erilaisiin töihin. Eurosteel –kauhoja myydään pääasiassa isompiin koneisiin. - Meillä on suoraan varastossa Eurosteel –kauhoja 13-30 tonnisiin koneisiin. Kauhoja löytyy sekä Oulun että Rovaniemen toimipisteissä. Tervetuloa kaupoille, päättää Laurila.

Ammattitaitoa ja laatua

JL Machine Oy satsaa toiminnassaan hyvään palveluun ja laadukkaisiin tuotteisiin. - Tuote- ja asiakastuntemus ovat myyjälle elinehtoja. toteaa yli 30 vuotta alalla itse työskennellyt Laurila. Myös pitkäaikaiset yhteistyökumppanuudet tavarantoimittajien

JL Machine Oy:n Jaakko Pyttynen (vas.) ja Jarmo Laurila luottavat hyviin tuotemerkkeihin ja ammattitaitoiseen palveluun.

www.eurosteel.fi


-tuotteet

VESIJOHTOKAUHAT

KAAPELIOJAKAUHAT

Vesijohtokauha on tarkoitettu vesijohto-ojien tekemiseen. Kauhan muoto takaa sen, että ojan muoto syntyy nopeasti ja pysyy hyvin auki.

Kaapeliojakauhat on tarkoitettu kaapeli- ja putkiojien tekemiseen. Kauhan muodon ja pitkän huulilevyn ansiosta ojien kaivaminen ja johtojen alitus on mahdollista.

Kauhojen pohja-, huuli- ja sivumateriaalit ovat korkealuokkaista kulutusterästä (Hardox/Raex). Suositeltavat koneluokat 12 - 27 ton.

Kauhojen pohja-, huuli- ja sivumateriaalit ovat korkealuokkaista kulutusterästä (Hardox/Raex). Suositeltavat koneluokat 8 - 20 ton.

SALAOJAKAUHAT

KANTO/KIVIHARAT

Salaojakauhat ovat tarkoitettu salaojien sekä kaapeli- ja putkiojien tekemiseen. Kauhan muoto takaa, että kaivettaessa ojat pysyvät auki ja kauha tyhjenee helposti sekä pohjan kapeuden ansiosta salaojahiekkaa menee vähän.

Kanto/kiviharat ovat tarkoitettu isohkojen kantojen ja kivien irrottamiseen. Piikkien muoto ja niiden väli on mahdollisimman optimaalinen tehokkaan työskentelyn takaamiseksi sekä myös mahdollistaa kantojen ja kivien lastauksen.

Kauhojen pohja-, huuli- ja sivumateriaalit ovat korkealuokkaista kulutusterästä (Hardox/Raex). Suositeltavat koneluokat 10 - 21 ton.

Harojen piikit ovat korkealuokkaista kulutusterästä (Hardox/Raex). Suositeltavat koneluokat 10 - >30 ton.

ROUTAPIIKIT

ASFALTTILEIKKURI

Routapiikki on moninkertaisesti vahvistettu ja on erittäin lujarakenteinen. Oikean piikkimuotonsa ansiosta se murtaa roudan tehokkaasti.

Asfalttileikkuri on lujarakenteinen ja kestävä asfalttien leikkaaja. Leikkausterä on valmistettu erikoislujasta teräksestä ja se on laakeroitu runkoon. Leikkaussyvyys on hulppeat 160 mm. Huuleen kiinnitettävän mallin leikkuusyvyys on 120 mm ja se soveltuu max. 35 mm huulilevylle.

Suositeltavat koneluokat 10 - 40 ton.

Suositeltavat koneluokat >10 - <35 ton.

www.eurosteel.fi

19


20

-tuotteet

Eurosteel kantopilkkuri

VAATIVAAN KÄYTTÖÖN Eurosteel -kantopilkkuri on tehokas ja kestävä laite vaativiinkin töihin.

Yksi uusimmista Eurosteel -tuotteista on ES Kantopilkkuri. Nastolalaisellä Metsäkoneurakointi Risto Kangassalolla pilkkuri on kovassa käytössä. Metsäkoneurakointi Risto Kangassalo on vuodesta 1985 tehnyt erilaisia metsäkonetöitä. Tänä päivänä yrityksellä on käytössään kolmetoista erilaista metsäkonetta. - Meillä on mm. kuusi ketjukonetta, yksi ajokone ja kaksi kaivukonetta tekemässä erilaisia metsätöitä, kertoo Risto Kangassalo. Kangassalon yrityksellä on Stora Enson kanssa Tähtiyrittäjä -sopimus. - Teemme kaikki Stora Enson metsätyöt Iitti - Nastola - Orimattila Artjärvi akselilla. Toisessa yrityksen kaivukoneessa on kiinni Eurosteelin uusi ES Kantopilkkuri. Hannun Kone Oy:ltä hankittu pilkkuri saa kiitosta. - Tutkimme tarkkaan eri vaihtoehtoja pilkkuria hankkiessamme ja Eurosteelin laite osoittautui meidän tarpeisiin sopivaksi niin hinnaltaan kuin laadultaankin. - Siinä oli valmiina isommat, kestävät veitset sekä isommat tapit. Tarvitsimme kovaa käyttöä kestävän pilkkurin ja hyvin se on lunastanut odotuksia.

Vaihtokynnet hyvä systeemi

Työmaalla Orimattilassa kantoja irroittelee ja pilkkoo vuosien kokemuksella koneenkuljettaja Pertti Raunio. Eurosteelin pilkkuri sopii New Hollandin päähän hyvin. - Hyvin se jaksaa kantoja irroittaa ja pilkkoa. Minulla on kokemusta muiden merkkien vastaavista laitteista ja Eurosteel kestää täysin vertailun niihin. Tekniset ratkaisut saavat myös kiitosta. - Vaihdettavat kynnet on hyvä juttu. Kulutusosien vaihto onnistuu helposti eikä tarvi koko laitetta purkaa osiin, päättää Raunio.

www.eurosteel.fi

Isot ja vahvat veitset takaavat tehokkaan pilkonnan.


-tuotteet

PYÖRÄKUORMAAJAN KAUHAT

KAUHAT 3-8 TONNIN KONEISIIN

Kevytmateriaalikauha on tarkoitettu esim. turpeen, hakkeen ja lumen kuormaukseen pyöräkuormaajalla. Suositeltavat koneluokat 10 - 20 ton.

Pienten koneiden tuoteperhe koostuu 3-5 tonnin koneiden tuotteista sekä 5-8 tonnin koneiden tuotteista. Kaikki osat ovat kulutusterästä.

Sorakauhat on tarkoitettu esim. soran, murskeen mm. kuormaukseen pyöräkuormaajalla. Saatavilla sekä suoralla huulilevyllä että V-kärjellä. Suositeltavat koneluokat 10 - 20 ton.

Suositeltavat koneluokat 3 - 8 ton.

PIKALIITTIMET

PIKALEVYT

Laadukkaat mekaaniset ja hydrauliset pikaliittimet eri kokoisiin kaivukoneisiin. Liittimiä on saatavilla jäykkinä ja kallistuvina joko yhdellä tai kahdella sylinterillä. Suositeltavat koneluokat >10 - >35 ton.

Laadukkaat pikalevyt eri kokoisiin kauhoihin.

Pikaliittimet myös S50 ja S60 kiinnityksellä jäykkinä ja kallistuvina joko yhdellä tai kahdella sylinterillä. Suositeltavat koneluokat >10 - >15 ton.

Suositeltavat koneluokat >8 - >40 ton.

KANTOPIIKIT

KANTOPILKKURIT

Kantopiikki on tarkoitettu kantojen halkaisemiseen ja pilkkomiseen.

ES kantopilkkuri on kaivukoneen erikoislaite, joka on suunniteltu kantojen ja juurien paloittelu- sekä irroittelulaitteeksi. ES kantopilkkurilla voidaan myös laikuttaa työskentelyalue.

Suositeltavat koneluokat 15 - 30 ton.

Suositeltavat koneluokat 13 - 25 ton.

www.eurosteel.fi

21


22

Mika Piirto on Eurosteel Oy:n

UUSI MYYNTIPÄÄLLIKKÖ Eurosteel Oy on vahvistanut myyntiorganisaatiotaan nimittämällä myyntipäällikökseen seinäjokelaisen Mika Piirron. Jälleenmyyjäyhteistyöstä sekä B2B myynnistä vahvan työkokemuksen omaava Mika Piirto, 49, aloitti uudessa tehtävässään 25.6.2012. - Minulla on 25 vuoden kokemus erilaisista myynti- ja myynninkehitystehtävistä mm. TeliaSonerassa, sekä edustusliikeyrittäjänä Tecalemitin korjaamotuotteiden parissa. Kun tilaisuus Eurosteelille siirtymiseen tuli, niin tartuin siihen erittäin mielelläni, kertoo Piirto. Mies on innoissaan uudesta tehtävästään. - Olen erittäin hyvällä mielellä parin ensimmäisen kuukauden jälkeen. Työ on monipuolista, mielenkiintoista ja samalla myös haastavaa. Pitkästä työkokemuksesta on tässä tehtävässä merkittävästi etua,

mutta samalla on paljon uuttakin opittavaa. Uutta on sekä toimiala, että tuotteet, mutta muutenhan kaupanteko ja yhteistyön rakentaminen on pohjimmiltaan samanlaista, eli ahkeraa kumppaneiden tapaamista ja viestin viemistä molempiin suuntiin. Yksi Piirron työpisteistä sijaitsee yrityksen tuotantotehtaalla Kauhavalla. - Pidän siitä, että olen aina välillä Kauhavalla ”tekemisen ytimessä”. Kun tuotekehitys ja itse tuotanto tapahtuu samoissa tiloissa missä itse työskentelen, niin pystyn konkreettisesti näkemään mitä milloinkin tapahtuu. Voin tehtaalla ollessani kysyä itse neuvoja ja välittää yhteistyökumppaneiden sekä asiakkaiden terveisiä tuotekehitykseen ja tuotantoon. Myyntityö vie miestä kuitenkin ympäri Suomea. - Tehtäväni on tehdä tiiviistä yhteistyötä nykyisten jälleenmyyjiemme kanssa, sekä rakentaa uusia yhteistyökumppanuuksia. Minut tavoittaa parhaiten matkapuhelimestani numerosta 044 3299 800, päättää Piirto. Vemitek Oy valmistaa laadukkaita monitoimikauhoja kurottajiin ja etukuormaajiin. Kauhasta voisi sanoa että tavallinen kauha on kuin torso käsi, mutta tässä kauhassa on myös peukalo. Tartuntaominaisuudella kauhaan saa aivan uusia ominaisuuksia sekä tehoa kaikenlaiseen työskentelyyn. Leveydet 2 ja 2,5m.

VEMITEK OY Aleksanterintie 8, 61100 Peräseinäjoki 044-0219911 www.vemitek.fi Keväällä tehdyssä liiketoimintakaupassa Vemitek Oy osti Helasteel Oy:n levyleikkausliiketoiminnan koneineen sekä kiinteistöineen, näin ollen Vemitek omaa vahvan kapasiteetin levyosatoimituksissa teollisuudelle että yksityispuolelle. Vemitek on ollut vahvasti mukana myös Multavex seulakauhojen kehittämisessä sekä vastaa niiden terästöistä kokonaisuudessaan.

Vemitek kehittää jatkuvasti uusia tuotteita ja miettii parannuksia olemassaoleviin ratkaisuihin sekä tuotantomenetelmiin, pyrkien olemaan kehityksen kärjessä tuotannossa ja menetelmissä. Lisätietoja: Veikko Koivisto Toimitusjohtaja 044-0219911 .

www.eurosteel.fi


23

Ab A. Häggblom Oy räätälöi asiakkailleen palvelujärjestelmän, jolla kaivetaan esiin maanrakennustyön parhaat tehot. Häggblom palveluketju toteuttaa asiakkaan konerakennetarpeet suunnittelusta valmiiksi tuotteiksi. Lisäksi varmistamme koneiden tehokkaan toiminnan kattavalla huolto- ja varaosapalvelulla. Siirretään yhdessä maata täältä tulevaisuuteen! JOHN HAGNÄS Toimitusjohtaja Ab A. Häggblom Oy

AB A. HÄGGBLOM OY • Yrittäjäntie 12, 67100 Kokkola Puh. 0207 658 200 • Fax 0207 658 229 • info@haggblom.fi • www.haggblom.fi

www.eurosteel.fi


Eurosteel Oy

Kari Tรถyli 050 413 0338 kari.toyli@eurosteel.fi Mika Piirto 044 3299 800 mika.piirto@eurosteel.fi

Eurosteel - Laadustaan tunnettu  

Eurosteel Oy:n asiakaslehti.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you