Page 1

Landen vol avontuur en verborgen plekjes!

Ontdek! Beleef! Geniet! Avontuurlijke vakanties in Montenegro en op de Balkan!


Verken nieuwe grenzen in een adembenemende natuur, ervaar de fascinerende cultuur en tradities en geniet van de rust en de gastvrijheid van de Balkan!

OVER ONS

Wij, het team van 3e Travel, willen met je delen …onze passie voor Montenegro en de Balkan …onze wens om nieuwe grenzen te ontdekken …onze enorme ervaring en onze grote kennis van de bergen van Montenegro en omgeving …authentieke ervaringen in alle landen in alle jaargetijden …onze bijdrage aan verantwoord toerisme …de mooiste uitkijkpunten op schitterende panoramaroutes, bezoek aan romantische oude dorpjes, pittoreske ruïnes van forten en kastelen en idyllische landschappen …onze liefde voor natuur, cultuur, de lokale keuken en de mensen die er wonen …en onze betrokkenheid bij het idee dat toerisme kan bijdragen tot de duurzame ontwikkeling van een regio. Wij bieden op maat gemaakte reizen voor iedereen, van comfortabele panoramatours met overnachtingen in gezellige familiehotels tot uitdagende trektochten waarbij we in de ongerepte natuur kamperen.


Kom in contact met het ongerepte! Of je nu te voet wilt reizen, op de ďŹ ets of op de rug van een paard, of dat je een meer traditionele manier van transport wilt, wij zorgen voor de hele reis zodat je onbekommerd kunt genieten van wat de Balkan je te bieden hee.

Wat wij te bieden hebben? Wandel & Trektochten Fietstours Mountainbike tours Paardrijtochten Cultuur & Sightseeing Sneeuwschoen- & Skitours Winteractiviteiten in al haar vormen Wijn & Culinaire tours Familie-avontuur en multi-actieve vakanties Kijk voor meer informatie op onze websites: www.3etravel.me www.feelmontenegro.com


HOOGTEPUNTEN van

Montenegro

Hoge bergen en diepe rivieren

Bergtoppen tot 2500 meter, gletsjermeren en weelderige groene dennenbossen - een alpine sfeer vlak bij de Mediterraanse kust.

Nationaal Park Durmitor en de Taracanyon, beide UNESCO Werelderfgoed, liggen in een gebied met de meest indrukwekkende bergen van de westelijke Balkan. Bergtoppen tot 2500 meter, gletsjermeren en weelderige groene dennenbossen - een alpine sfeer vlak bij de Mediterraanse kust. Naast de indrukwekkende natuur is er het traditionele leven van de herders zodat je op deze buitengewone en ongerepte plek in Montenegro bijna geloo terug in de tijd te reizen. Van de hoogste bergen tot de diepste kloof van Europa, de Taracanyon. En dat alles binnen enkele kilometers. Verken de schoonheid van het smaragdgroene water tijdens een raingtour!


Prachtige uitzichten en oeroude bossen Het Bjelasicagebergte biedt de bezoekers een glooiend, groen berglandschap dat vooral in juni een prachtig décor biedt door de enorme hoeveelheid bloemen. Het Nationale Park Biogradska Gora, beroemd om haar oeroude bossen en mysterieuze meer, ligt midden in deze regio die schitterende mogelijkheden biedt voor panoramawandelingen en mountainbike tours, met overnachtingen en traditionele maaltijden in authentieke herdershutten!

Reis mee naar onbekend Montenegro

De oostgrens Het Prokletijegebergte, de verdoemde bergen, strekken zich uit tot diep in Albanië en de Kosovo. Het is dan wel het uiterste puntje van Montenegro maar ook dit gebied is heel indrukwekkend met onherbergzame 'naalden' van karst, gelardeerd met weelderige groene valleien. Het culturele centrum is Plav dat met zijn 'multi-culti' samenleving een exotisch tintje geeaan dit deel van het land. Hier is ook het begin- en eindpunt van onze 'Peaks of the Balkans'-trektochten.

Baai van Kotor Parel van de Adriatische Zee Rijdend langs de Baai van Kotor, de meest zuidelijke fjord van Europa, kom je, na de ommuurde stad Kotor, in het slaperige stadje Perast. Met een bootje naar het eilandje midden in de baai varen is een must! Het hele gebied is UNESCO Werelderfgoed. De baai wordt omringd door steile bergen tot 1800 meter hoog. De dorpjes rond de baai zijn overblijfselen van oude civilisaties en rijken. Ontdek de schoonheid van de baai door gebruik te maken van de wandel- en mountainbikepaden die al zijn aangelegd door het OostenrijksHongaarse rijk - of door direct langs de kust te fietsen.


HOOGTEPUNTEN van

Montenegro

Skadarmeer & Cetinje De ziel van het oude Montenegro, het Skadarmeer en heerlijke culinaire specialiteiten Ontdek de Montenegrijnse ziel, waarop vooral de inwoners van Cetinje en de oude dorpen rond het Skadarmeer zo trots zijn. Het ruige landschap en de politieke vaardigheid maakten het mogelijk om de Ottomanen e te weerstaan en in de 19 eeuw het kleine koninkrijk Montenegro te stichten. Een rondwandeling door Cetinje brengt je terug in de tijd. Bezie de ambassades van de 19e-eeuwse wereldmachten die een agrante tegenstelling laten zien ten opzichte van de huisjes van de bewoners. En dan het Skadarmeer, het grootste meer op de Balkan, een van de grootste vogelreservaten van Europa. Het is een habitat voor veel vogelsoorten waaronder de Dalmatische Pelikaan. Door het uitzonderlijke klimaat rond het meer is hier heel veel wijnbouw. Hier wordt de beroemde Montenegrijnse wijn Vranac gemaakt. Geniet van een glas wijn bij een heerlijke vismaaltijd, nadat je het meer en de omgeving te voet, op de ďŹ ets of in een kayak hebt verkend.


Met een oosters tintje

De oude stad Bar was ooit een religieus, politiek en cultureel centrum wat duidelijk bleek uit de architectuur. Dat bleef het tot de vrijheidsoorlogen tegen de Ottomanen in 1878 en tot de grote aardbeving van 1979... Vandaag de dag is het een indrukwekkende verzameling van resten, ruïnes en monumentenvanweleer,omringddooroudeolij- fencitrusgaarden. De bergrug Rumija, met een top van 1600 m, die het Skadarmeer van de Adriatische Zee scheidt, bood bescherming aan Stari Bar, dat lang een commercieel centrum was waar vele oudehandelswegennaartoeliependiededorpenaan het meer met Bar verbonden. Nu zijn deze wegen en paden een perfecte manier om lange wandelingen te maken of te mountainbiken en te genieten van de prachtige uitzichten op het meer en de zee. Op de mountainbike is het zelfs mogelijk de Rumija te 'bedwingen' door gebruik te maken van een oude spoorweg die er dwars doorheen loopt of over een panoramaweg langs de zuidoostelijke hellingen te rijden. Ulcinj wordt beschouwd als het meest oostelijke westpunt of, zo u wilt, het meest westelijke oostpunt. Beide culturen komen hier bijeen. Het is een levendig stadje met een prachtige oude kern waar het fort het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt is. In vroeger tijd was het een toevluchtshaven voor piratenenCervanteswerdhiervijfjaargevangengehouden.Tenzuidenvandestadligteenelfkilometerlangzandstrand-hetLange Strand-meteenuniekegelegenheidvoorkite-enwindsurfing!


Vergezelonsopeenvanonze georganiseerde groepsreizen of zoek zelf de ongerepte natuur op en geniet daarbij van een van de meest opwindende, avontuurlijke en indrukwekkende regio's in Europa!

3E TRAVEL D.O.O. Touroperator and Destination Management Rimski Trg, 81000 Podgorica Montenegro www.3etravel.me oice@3etravel.me www.feelmontenegro.com info@feelmontenegro.com fb: feelmontenegro

3e travel  

Montenegro's DMC 3e Travel - services brochure, dutch version.

Advertisement