Alphas nyheder 2022 (januar-maj)

Page 1

FORÅR 22

NYHEDER 1


2


Kære læsere, Alphas 2022 begynder med en rejse. Fra Lollands vidder og kommunens blinde vinkel, over det nordsjællandske whiskybælte og ind i Thailands mørke hjerte. I Jens Vilstrups anden roman Lalandia får du den barske og spændingsmættede fortælling om Nick og Tom, plejebarnet og den biologiske søn, som vokser op sammen på Lolland, skilles efter to fatale hændelser og som voksne forsøger at finde hinanden – og sig selv igen. Derefter går turen til Sverige med Ninni Schulman og Viveca Sten til en helt ny krimiforfatter, Ulrika Rolfsdotter, og hendes anderledes heltinde, sociologen Annie Ljung. Dyrehjerte er første roman i serien, hvor en ­nutidig mordgåde bindes sammen med et virkeligt historisk mord og middelalderens hekseprocesser. Et andet nyt internationalt forfatterskab, vi har på programmet, er Chris Whitaker, hvis første roman på dansk, Vi begynder med slutningen, foregår på den anden side af Atlanten og vandt den store Gold Dagger Award 2021. Turen går også til 1950’ernes Indien i en ny historisk romanserie skrevet af Alka Joshi, de svenske vinmarker og den engelske kyst i Cockleberry Bay og over de norske fjelde, før vi to gange lander i Paris og Kraków under Anden Verdenskrig med Pam Jenoff og Natasha Lester. Og når lyset og varmen så småt er på vej tilbage efter en lang vinter, står Timm Vladimir klar i køkkenet til at servere opskrifter på mad, der klæder de lysere og varmere danske nætter på i Sommerkogebog. God fornøjelse, vi håber, at vi kan mætte læsesulten. Birgitte Franch Forlægger og direktør


4

Omslagsdesign: Simon Lilholt / Imperiet


Jens Vilstrup LALANDIA

Dansk skønlitteratur

Fra Lolland over Nordsjælland til ­Thailand. Jens Vilstrup tager læseren Jorden rundt, ud i samfundets yderkroge og igennem hele følelsesregistret. Drømmen om det frie liv på landet får Toms forældre til at flytte til Lolland. Men Tom, der er enebarn, hader det. Især da han får prakket en tavs plejebror på halsen, som ikke bare skal redde familiens økonomi, men vist også ­forældrenes ægteskab. Nick, hedder den nye bror, og han er helt anderledes end Tom: lille, fingernem og farlig. Langsomt finder de to drenge dog hinanden, men den landlige idyl krakelerer, og mens problemerne begynder at vælte ned over familien, gør de to drenge alt for at stå sammen som brødre.

Foto: Nicolas Tobias Følsgaard

Lalandia er en roman om udflytning og flugt, kuldsejlede drømme og kærlighed JENS VILSTRUP (f. 1964) begejstrede læsere ­og anmeldere med nøgleromanen Opland, som læserne stemte i finalen til DR ­Romanprisen i 2015. Han har tidligere skrevet en række humoristiske ­ungdomsromaner og børnebøger, ligesom han har udgivet portrætbøger og non-fiktion. Lalandia er hans anden roman for voksne.

Mange år senere sidder Tom i et fly på vej til Thailand for at lede efter sin bror. Sidst han så Nick hjemme i Danmark, kom broren slemt til skade og forsvandt sporløst. Nu ­frygter Tom, at Nick er gået til grunde i ferieparadisets mørke hjerte. Kan Tom redde det, han engang mistede? Kan han redde sin plejebror? Og hvad med Tom selv?

5

7. januar 2022 Roman Hæftet, 426 sider ISBN: 978-87-7239-091-8 Pris: 299,95


Stor, ambitiøs roman om to drenge opvækst på Lolland og deres forsø finde hinanden mange år senere­ Jens Vilstrup har skrevet en socialt indigneret øjenåbner af en roman om udflytning og flugt, kuldsejlede drømme, familiesmerte og om had og kærlighed mellem søskende. Lalandia er socialrealisme, comingof-age, familiedrama og samtidig en ’arbejderroman’, der borer sig ned i globale parallelverdener, mange måske ikke kender, hvor overklassen og underklassen har én ting til fælles: De tænker kun på sig selv og er ligeglade med fællesskabets normer og regler. Det er en intens, barsk og rørende roman, der side for side driver læseren frem mod det overraskende klimaks. Kan man vælge kærligheden? Og kan jagten på lykke ende med at jagte én selv? Som journalist er Jens Vilstrup anerkendt for sine virkelighedsnære ­reportager og er i dag chefredaktør på Ud & Se. Inden skriveriet ­arbejdede han i en længere årrække som skovarbejder, gartneri­ medarbejder, anlægsgartner, fiskerøger, fabriksarbejder, frugtplukker og landbrugsmedhjælper; erfaringer, han blandt andet trækker på i Lalandia. Han er vokset op flere steder rundtom i landet, bor i dag på Frederiksberg, er far til fire og kniber sig dagligt i armen. [ Lalandia — Latinsk betegn. for Lolland ]

ANMELDERNE SKREV OM OPLAND:

Jens Vilstrup skriver hæsblæsende, næsten filmisk ... en fængslende og grum oplevelse.

Voldsk og voldsom roman. – Nordjyske

– Jyllands-Posten

Hudløst ærlig ... gribende og stærk. – ALT for damerne

Negativ social arv, så det basker ... effekterne knalder hårdt.

Energislugende sorthuls-dynamik. – Weekendavisen

– Politiken 6


Dansk skønlitteratur

es hårde øg på at

7


Omslagsdesign: Lonnie Hamborg / Imperiet

NEW YORK TIMES-BESTSELLER

8


Alka Joshi HENNAKUNSTNEREN

Oversat skønlitteratur

Hennakunstneren åbner døren til en ­verden, der på én og samme tid er ­farvestrålende og dragende, ubarmhjertig og grum. Syttenårige Lakshmi flygter alene fra sin landsby og et ­arrangeret og voldeligt ægteskab til 1950’ernes pulserende Jaipur. Her bliver hun den mest efterspurgte hennakunstner blandt byens velhavende kvinder, der deler deres hemmeligheder med hende, men Lakshmis egne hemmeligheder holder hun for sig selv. Lakshmi bliver kendt for sine originale designs og kloge ­ råd og må træde varsomt for at undgå den sladder, der følger med succesen, og som kan ødelægge hendes ry og levebrød. Lakshmis drøm om et frit og uafhængigt liv brister imidlertid en dag, da hendes tidligere mand dukker op med en livlig ung pige på slæb, og Lakshmi må kæmpe for at beholde det liv, hun så omhyggeligt har opbygget.

Foto: Garry Bailey

Farverig debutroman om 1950’ernes fascinerende Indien ALKA JOSHI er født i Indien, men ­flyttede til USA med sin ­familie som niårig. Hun har drevet sit eget reklameog pr-bureau i tredive år, ­inden hun som 62-årig ­debuterede som forfatter i 2020 med Henna­ kunstneren. Bogen blev en øjeblikkelig bestseller i USA, og rettighederne er solgt til 25 lande. Romanen er valgt til Reese ­Witherspoons læseklub, og Miramax laver desuden en tv-serie med Freida Pinto i hovedrollen.

Velformuleret og rørende … Joshi balancerer mesterligt mellem længslen efter selvopdagelse og et behov for familiær kærlighed. – Publishers Weekly

9

1. februar 2022 Roman Oversat af Marielle Nielsen Originaltitel: The Henna Artist Indbundet, ca. 400 sider ISBN: 978-87-7239-087-1 Pris: 299,95 kr.


V I N D E R A F T H E G O L D DAG G E R AWA R D

2021

CHRIS WHITAKER

R OMAN

A LPH A

10

Omslagsdesign: Harvey Macaulay / Imperiet

VI BEGYNDER MED SLUTNINGEN


Chris Whitaker VI BEGYNDER MED SLUTNINGEN

Oversat skønlitteratur

Familiedrama, mysterie, coming-of-age-­ eventyr og et studie i small-town America fra Montana til Californien. For tredive år siden blev Vincent King dømt for mordet på ­syvårige Sissie. Nu er han løsladt fra fængslet og vendt tilbage til barndomsbyen Cape Haven i Californien. Men ingen er glade for at se ham. Mindst af alle Star, Vincents tidligere kæreste og Sissies søster. Mordet på søsteren har sendt Star til tælling, og at hun stadig er i live, kan hun takke sin trettenårige datter, den frygtløse, rebelske Duchess, for. Duchess lever som en udstødt på kanten af samfundet helt efter sine egne regler i forsøget på at beskytte sin mor og sin lillebror, Robin, og give ham det, hun betragter som en normal barndom. Men i sin kompromisløshed sætter Duchess en lavine af tragiske hændelser i gang, som får fatale konsekvenser, ikke kun for ­hendes egen familie, men for hele byen. Chris Whitaker har skrevet en mageløs roman, der læses som en krimi, om skæbner, som havde fortjent bedre end det, livet har budt dem. Altid med glimt af humor og håb, til tider nådesløs, men hele vejen igennem er Vi begynder med slutningen en livs­ bekræftende fortælling om, hvordan mennesker overlever, og hvordan kærlighed – i alle ­dens forklædninger – vinder.

Hjerteskærende og tankevækkende, dette er årets thriller. – The Mirror

11

Foto: David Calvert Photography

MESTERLIG, PRISVINDENDE ENGELSK ROMAN CHRIS WHITAKER er britisk forfatter. Han fik sit gennembrud i 2016 med romanen Tall Oaks, der blev kåret som årets bedste krimidebut af det britiske kriminalakademi. I 2021 fik han Gold Dagger-prisen ­ for Vi begynder med ­slutningen, Englands ­fornemmeste krimi-pris. Når ikke han skriver, så arbejder Chris på det ­ lokale bibliotek, hvor han kan ­omgive sig med bøger. Chris ­Whitaker bor i ­Hertfordshire i England med sin kone og sine tre børn.

3. maj 2022 Roman Oversat af Mette Egerod Originaltitel: We Begin at the End Indbundet, ca. 420 sider ISBN: 978-87-7239-067-3 Pris: 299,95


Omslagsdesign: Lonnie Hamborg / Imperiet

FRA FORFATTEREN BAG HITTEBARNETS HISTORIE

12


Pam Jenoff KVINDEN MED DEN BLÅ STJERNE

Oversat skønlitteratur

Foto: Mindy Schwartz Sorasky

En stærk beretning om det menneskelige mod og viljen til at overleve Gribende roman baseret på virkelige ­beretninger om de polske jøders flugt fra Krakow under Anden Verdenskrig. POLEN 1942. Attenårige Sadie Gault bor med sine forældre i Krakows jødiske ghetto. Da nazisterne begynder at deportere ghettoens indbyggere, søger Sadie og hendes forældre tilflugt i byens kloakker. En dag kigger hun op gennem en rist og får øjenkontakt med en ung kvinde. Kvinden, Ella Stepanek, kommer fra et velhavende hjem og ­lever et liv i relativ lethed sammen med sin stedmor, som har tætte forbindelser til den tyske besættelsesmagt. Ensom og tung af længsel efter sin kæreste, der er draget i krig, vandrer Ella hvileløst rundt i Krakows gader, da hun opdager Sadie, der gemmer sig under jorden. Fra det øjeblik forandres tilværelsen for begge kvinder. Ella beslutter sig for at hjælpe Sadie, og de udvikler et tæt bånd, men som krigen udvikler sig og farerne vokser, bliver både deres venskab og vilje til at overleve sat på prøve.

13

PAM JENOFF er forfatter til flere ­historiske romaner. Hun har en masters i historie fra Cambridge ­University. Efter studierne blev Jenoff ansat ved ­Pentagon og udstationeret i Krakow, hvor hun i tre år blandt andet arbejdede med sager med forbindelse til holocaust. Det var her, hendes store interesse for de polske jøders historie ­under Anden Verdenskrig blev vakt. I 1998 forlod Jenoff udenrigstjenesten for at uddanne sig til jurist. Hun bor nu i Philadelphia med sin mand og tre børn, hvor hun ved siden af sit forfatterskab underviser i jura.

26. april 2022 Roman Oversat af Anne Matthiesen Originaltitel: The Woman with the Blue Star Indbundet, ca. 360 sider ISBN: 978-87-7239-061-1 Pris: 249,95


Omslagsdesign: Lonnie Hamborg / Imperiet

Ny stor roman af forfatteren til Den franske fotograf og Den hemmelige arv. 14


Natasha Lester HUSET PÅ RIVIERAEN

Oversat skønlitteratur

En velresearchet historie om nazisternes kunsttyverier og de modige kvinder under Anden Verdenskrig. PARIS 1939. Under den tyske besættelse af byen får den unge franske kvinde Éliane Dufort til opgave at katalogisere Louvres kunstskatte. Hvad de tyske soldater, der overvåger arbejdet, ikke ved, er, at Éliane forstår tysk og holder øje med, hvilke kunstværker tyskerne er i færd med at stjæle til deres egne private samlinger. Sin viden deler hun med den franske modstandsbevægelse, men hvor lang tid vil der gå, før hun bliver afsløret? NUTIDEN. Efter en personlig tragedie har den australske ­modeekspert Remy Lang søgt tilflugt i et vidunderligt hus på Den Franske Riviera, som hun har arvet. Under sit ophold i huset opdager Remy en fortegnelse over kunstværker stjålet under Anden Verdenskrig, og hun er chokeret over at opdage et maleri på listen, der hang på hendes børneværelse hjemme i Sydney. Hvem er hendes familie egentlig? Og gemmer huset på Rivieraen på flere hemmeligheder?

15

Foto: Stef King Photography

Medrivende og rørende roman om stærke kvinder i den franske modstandsbevægelse

NATASHA LESTER Natasha Lester er australsk forfatter til en række ­historiske romaner. Hun var marketingchef hos L’Oréal, før hun gjorde ­ alvor af drømmen om at blive forfatter. Lester brød for alvor igennem med ­romanen Den franske ­fotograf, der også var den første af hendes romaner, der udkom på dansk.

1. marts 2022 Roman Oversat af Ulla Lauridsen Originaltitel: The Riviera House Indbundet, ca. 460 sider ISBN: 978-87-7239-066-6 Pris: 299,95 kr.


Omslagsdesign: Lonnie Hamborg / Imperiet

FRA FORFATTEREN TIL VILLA HAVBRISE OG KLUBBEN FOR LYKKELIGE SLUTNINGER

16


Caroline Säfstrand VINGÅRDEN FOR VILDE DRØMME

Oversat skønlitteratur

Foto: Lisa Wikstrand

SKØN LIVSBEKRÆFTENDE FEELGOOD-ROMAN Rolige drømme bliver til vilde drømme, når fire menneskers stier krydses ved en skånsk vingård. Erica forlader sin mand, lejligheden i Stockholm og jobbet som revisor. Hun ved ikke, hvor hun skal hen, hun ved bare, at hun skal væk. I den lille fiskerby Arild, små 600 kilometer mod syd, hamrer den unge mand Marcus et skilt i jorden: 'Værelser til leje!’ Et sidste desperat forsøg på at få økonomi i den ­vingård, som hans bedstefar har overladt ham. Samtidig sidder Lilian alene i lejligheden i Helsingborg og ser på livet, der går forbi uden for hendes vindue. Hvad hun ikke har nogen anelse om, er, at en ung kvinde i Stockholm lige har forladt sit hjem, og at det sætter ting i bevægelse, der vil ændre livet for Lilian og flere andre.

17

CAROLINE SÄFSTRAND (f. 1972) er forfatter til en række romaner. Hendes romaner kan betegnes som feelgood med kant, og de kredser tit om familie­ hemmeligheder, svære ­relationer og venskabets helende kraft. Caroline bor i Helsingborg med sin familie og arbejder til daglig som skribent.

5. april 2022 Roman Oversat af Rikke Toft Originaltitel: Vingården för vilda drömmar Indbundet, ca. 360 sider ISBN: 978-87-7239-085-7 Pris: 249,95


Omslagsdesign: Emma Graves

HELE SERIEN PÅ FIRE BIND UDKOMMER PÅ DANSK I 2022

18


Nicola May HUSET PÅ HJØRNET I COCKLEBERRY BAY

Oversat skønlitteratur

Englands 'usynlige bestsellerforfatter' introduceres nu på dansk med ny feelgood-serie. Samme dag som Rosa Larkin mister sit job i London, får hun at vide, at en ukendt velgører har testamenteret hende en butik i en lille landsby i Devon i det sydvestlige hjørne af England. Det kunne have været så nemt bare at sælge ­butikken, men der følger en vigtig betingelse med den ­mystiske arv: Butikken må ikke sælges, kun videregives til en, der virkelig fortjener den. Rosa beslutter sig for at give det et skud og forlader London med sin gravhund Hot for at se, om hun kan få den lille butik op at køre. Men kan hun klare det hele alene? Og hvis ikke, hvem vil så hjælpe hende – og hvem i den lille by vil være mere interesseret i at se hende fejle?

19

Foto: Marte Lundby Rekaa

Charmerende hitserie om folk og fæ i den lille engelske by Cockleberry Bay, Devon

NICOLA MAY er forfatter til tolv romaner inden for romantic comedy-genren og er ­blevet kaldt Englands ­'usynlige bestsellerforfatter'. Huset på hjørnet i Cockleberry Bay har solgt over 250.000 eksemplarer i England og var Amazon UK's tredjemest solgte skønlitterære bog i 2019. Romanen er den første bog i den lille Cockleberry Bay-serie og den første af Nicola Mays romaner, der udkommer på dansk.

10. maj 2022 Roman Serietitel: Cockleberry Bay-serien Oversat af Christine Gasbjerg Originaltitel: The Cornershop in Cockleberry Bay Hæftet med flapper, ca. 300 sider ISBN: 978-87-7239-078-9 Pris: 199,95


Omslagsdesign: Simon Lilholt / Imperiet

NY SVENSK KRIMISERIE

20


Ulrika Rolfsdotter DYREHJERTE

Krimi

En kriminalroman inspireret af legender og overtro, en historisk mordsag fra 1800-tallet og middel­ alderens hekseprocesser. Annie Ljung har skabt sig et nyt liv som sociolog i Stockholm, langt fra den lille flække i Nordsverige, hvor hun voksede op. Da hendes demente mor flygter fra plejehjemmet, er Annie imidlertid tvunget til at vende tilbage til det sted, hun både elsker og hader. Samtidig forsvinder en ung pige i hendes ­familie, den syttenårige Saga, sporløst, og Annie lader sig overtale til at blive i byen for at hjælpe med at finde hende. Hvad var det for hemmeligheder, Saga gik og gemte på? Er hun stukket af eller blevet offer for en forbrydelse? Og hvordan hænger hændelserne i Bjärtrå sammen med en gammel sag, som byen har vendt det blinde øje til, og de stemmer, Annie plages af i sit eget hoved? Annie ved det ikke, men efterhånden som hun bliver mere og mere ­involveret i mysteriet om Saga, bliver hun også tvunget til at se dæmonerne fra sin egen fortid i øjnene igen.

Foto: Thron Ullberg

NY ATMOSFÆREFYLDT KRIMISERIE FRA DET NORDSVENSKE ­ÅNGERMANLAND

ULRIKA ROLFSDOTTER (f. 1977) er uddannet ­socionom og kognitiv ­terapeut. Hun har skrevet ­historier, siden hun var barn, og har i mange år arbejdet som socialrådgiver. Hendes debutroman, Dyrehjerte med socialarbejderen Annie Ljung i hovedrollen udspiller sig i den nordsvenske region ­Ångermanland i den lille ­ by Bjärtrå, hvor Ulrika selv er vokset op. I dag bor ­ Ulrika i byen Gävle, knap 200 km nord for Stockholm, i et hus fra 1790, der siges at være hjemsøgt.

Dyrehjerte er en usædvanlig stærk debut. – Dagens Nyheter

21

8. februar 2022 Krimi Oversat af Andrea Fehlauer Originaltitel: Rovhjärta Indbundet, ca. 400 sider ISBN: 978-87-7239-082-6 Pris: 249,95 kr.


ULRIKA ROLFSDOTTER

DEN NYE STORE SVENSKE KRIMIFORFATTER Hun kan meget vel blive årets stjerneskud på krimihimlen.

I Rolfsdotters romaner optræder der utraditionelle heltinder i komplicerede mordgåder med mange tråde, kringlede efterforskningsspor og stemningsfyldt spænding. Dyrehjerte er inspireret af en ­virkelig mordsag fra 1800-tallet, ­ligesom hver enkelt af bøgerne i serien fremadrettet vil tage ­udgangspunkt i et faktisk fortidigt mordmysterium. Desuden er ­romanen med sine mange miljøog personskildringer et over­ bevisende portræt af et lille udkantssamfund.

– Gefle Dagblad

Fortidens spøgelser i en lille by, hvor alle kender alle, spøger i denne spændende og besættende debut. – Aftonbladet

Ulrika Rolfsdotter leverer en levende skildring af den lille by, hvor det hensygnende handelsliv er ved at dø ud. Her lever dem, der stræber, men aldrig kommer nogen vegne, dem, der hiver penge hjem, og dem, der giver op. Dyrehjerte er en usædvanlig stærk debut. – Dagens Nyheter

22


Krimi

23


OPFØLGEREN TIL OFFERMAGEREN

Viveca Sten Skygge dalen Kriminalroman

24

Alpha

Omslagsdesign: Simon Lilholt / Imperiet

MORDENE I ÅRE


Viveca Sten SKYGGEDALEN

Krimi

Den anden bog i Viveca Stens nye serie, Mordene i Åre, er en eminent opfølger. Det er vinterferie i Åre. En frikirkelig sekt har fået et stærkt greb i de isolerede småbyer langs den norske grænse. Også i den unge kvinde Rebecka. Hun drømmer om at tjene Gud som trofast prædikantfrue, men bliver mere og mere isoleret, har ingen at betro sig til og begynder at frygte, at hun er i livsfare. Et mishandlet lig bliver fundet lige uden for byen. Offeret har ingen oplagte fjender, og politiet er på bar bund. Hanna Ahlander er stadig vikar ved Åre Politi og håber på at blive fastansat, mens hendes kollega Daniel Lindskog forsøger at være både engageret familiefar og dedikeret efterforsker. Efterhånden som Hanna og Daniel kommer længere ned i ­sagen, graver de en mørk historie frem i en kompliceret ­efterforskning, som handler om overlevelse – for enhver pris.

25

Foto: Niclas Vestefjell

Viveca Stens nye krimiunivers fortsætter i ­Skyggedalen VIVECA STEN er en af Sveriges mest ­populære krimiforfattere. Hun debuterede i 2008 med kriminalromanen Stille nu og har siden udgivet ni bøger i serien, der foregår på øen Sandhamn i den svenske skærgård. Hendes bøger er oversat til flere sprog, har solgt samlet 6 millioner eksemplarer og er filmatiseret som tv-serie. Skyggedalen er den anden bog i serien om Mordene i Åre, første bind, ­Offermageren, udkom på dansk i januar 2020.

25. januar 2022 Krimi Serietitel: Mordene i Åre Oversat af Rikke Toft Originaltitel: Dalskuggan Hæftet med flapper, ca. 400 sider ISBN: 978-87-7239-018-5 Pris: 249,95


Omslagsdesign: Harvey Macaulay / Imperiet

Schulmans sprog er opfindsomt, isnende og legende let. – Femina om Når tiden går i stå

26


Ninni Schulman DAGEN ER NÆR

Krimi

Endnu en stemningsfuld, indfølt og spændende murstenskrimi fra svenske Ninni Schulman. Kort før jul bliver Harry og Inga Tynning brutalt myrdet i ­deres hjem to kilometer nord for byen Hagfors. Huset er gennemrodet, og der mangler både penge og smykker. Det ældre par lader ellers til at have levet et stille liv og har efter alt at dømme hverken fjender eller uvenner. Politiet, med Christer Berglund og Petra Wilander som ­hovedefterforskere, konkluderer, at det er et røveri, der er gået galt. Men jo mere de undersøger sagen, jo mere ­besynderlig og nederdrægtig viser den sig at være. Journalist Magdalena Hansson er tilbage på arbejde efter en længere sygemelding og begynder også at efterforske det bestialske mord på ægteparret. En gåde, der ryster hele det lille ­lokalsamfund.

Foto: Anna-Lena Ahlström

SIDSTE NAT MED HAGFORSSTRØMERNE NINNI SCHULMAN er en af Sveriges mest ­populære krimiforfattere. Hun er født og opvokset i Lesjöfors i Østre Värmland, ikke langt fra Hagfors, hvor hendes roste krimiserie om journalisten Magdalena Hansson og politimakkerparret Petra Wilander og Christer Berglund foregår. Serien har solgt over 1 million eksemplarer alene i Sverige og udkommer i mere end 20 lande. Ninni Schulman bor i dag i Stockholm med sine to børn.

Det her er 576 sider nonstop-læsning af højeste krimikvalitet. – Skånska Dagbladet

27

27. december 2021 Krimi Serietitel: Hagfors-serien Oversat af Louise A. Ravnild Originaltitel: Dagen är kommen Indbundet, 600 sider ISBN: 978-87-7239-031-4 Pris: 249,95


28

Omslagsdesign: Rasmus Funder


Trude Teige ALENE I MØRKET

Krimi

Foto: Trine Poppe

En af Norges mest populære krimiserier er bøgerne om tvjournalisten Kajsa Coren Trude Teige forener Sjöwall og Wahlöos tradition for at skrive samfundskritiske ­krimier med den nyere nordiske krimi. Foreløbig er det blevet til seks bøger om Kajsa Coren, ­­ hvoraf de første to, Alene i mørket og I dødens hænder, nu udkommer på dansk. ALENE I MØRKET Et ældre ægtepar bliver fundet dræbt på en gård i den lille by Asker uden for Oslo. Kajsa Coren, politisk journalist på ­Kanal 4, bliver sendt til gerningsstedet. Egentlig arbejder hun med at dække en anden sag: omsorgssvigt og overgreb begået mod børnehjemsbørn årtier tidligere. Men dobbeltdrabet ­bliver ved med at rumstere, og lidt efter lidt går det op for hende, at der kan være en forbindelse mellem de to sager. Mens Kajsa forsøger at få hverdagen til at hænge sammen med en krævende karriere, to børn, et skrantende forhold til ægtemanden og en mor, der er begyndt at opføre sig ­underligt, befinder drabsmanden sig meget tættere på, end hun aner.

29

TRUDE TEIGE (f. 1960) er norsk forfatter. Hun er uddannet oversætter og journalist og arbejdede i en årrække som reporter hos det norske TV 2. Siden hun debuterede som forfatter i 2002, har hun skrevet en række ­romaner og krimier. Hendes historiske roman Mormor dansede i regnen var den første, der udkom på dansk. Alene i mørket og I dødens hænder er de første to bind i krimiserien om Kajsa ­Coren.

27. december 2021 Krimi Serietitel: Kajsa Coren 1 & 2 Oversat af Rikke Toft Originaltitel: Noen vet og En hjelpende hånd Hæftet med flapper, 336 sider + 288 sider ISBN: 978-87-7239-072-7 + 978-87-7239-073-4 Pris: 199,95


Omslagsdesign: Sabine Brandt Studio

ALT TIL SOMMERENS SMÅ OG STORE FESTER

30


Timm Vladimir SOMMERKOGEBOG

Faglitteratur

Timm Vladimir hylder sanserne og sommeren med et rigt udvalg af ­sommerog grillretter til hverdag og fest. Sommerkogebog er smækfyldt med Timm Vladimirs bedste opskrifter til hele sommerhalvåret – fra det tidlige forår, hvor vi ikke kan vente med at komme ud, til sensommeren, hvor den varme sweater må findes frem. Særligt grillen har en central plads i Timms sommerkøkken, og bogen er fyldt med tips og tricks til tilberedning af mad på grill, både retter, der kan tilberedes i et snuptag på en travl hverdagsaften, og mad, der passer sig selv under låg, mens du selv kan hygge dig med gæsterne. Der er hverdagsretter med et tvist til hele familien, klassiske danske sommerretter og Timms egne favoritretter til både den lille og den store sommerfest med grillen i centrum og en lang række forslag til salater, tilbehør, grønt, brød, sødt og drinks – kort sagt alt, der hører sommeren til, også når den går på hæld.

31

Foto: Colombus Leth

EN SOMMERKOGEBOG TIL HELE FAMILIEN TIMM VLADIMIR (f. 1968) er madskole­ indehaver og tv-vært. ­Gennem 25 år har han ­været vært på forskellige tv-programmer og awardshows og lagt stemme til flere animationsfilm. Efter ­ at have vundet Masterchef Danmark i 2011 begyndte han en karriere som kok og etablerede madskolen Timm Vladimirs Køkken. I 2021 ­udgav han sin anden kogebog, Vinterkogebog. Timm har også været vært for Den store bagedyst på DR siden 2014.

29. marts 2022 Kogebog Hardback, ca. 320 sider ISBN: 978-87-7239-070-3 Pris: 299,95


ANDET BIND I SERIEN OM ILDFUGLEN

ILDFUGLENS HÆR alpha

32

Omslagsdesign: Harvey Macaulay / Imperiet

TRINE APPEL


Trine Appel ILDFUGLENS HÆR

Børn & unge

UNDERHOLDENDE OG SPÆNDENDE DANMARKSHISTORIE TIL UNGE Foto: Nicolas Tobias Følsgaard

Episk roman om en søskendeflok fra Danmarks yderste kant, som tager tilbage i tiden og opklarer mordet i Finderup Lade. I Ildfuglens hær strammes grebet om familien, vi lærte at kende i seriens første bind, Fortidens port. Efter deres hus på Lolland brændte ned, er familien flyttet til Aarhus. Her fortsætter de fem børn deres mission, nemlig at finde ud af, hvem der dræbte kongen Erik Klipping og hvorfor? Men Ildfuglens hær rykker faretruende tæt på, da hendes ­spøgelseslignende hjælpere, De Sammensvorne, blander sig på dramatisk vis under et middelaldershow på Moesgaard Museum. Derfor bliver den 15-årige Vicki nødt til at få styr på sine særlige nattekræfter og bruge dem for at beskytte sig selv og sin familie. Men Ildfuglen kommer i besiddelse af en ganske særlig ting, så hun kan tage menneskenes fylgjer og bruge dem i sin hær. Snart er det ikke kun familien, men hele Danmark, der kan mærke hendes kræfter ...

En rigtig spændende fantasyroman, som du får svært ved at lægge fra dig, og hvor du helt sikkert ville ønske, at næste bog allerede var trykt. – Bibliotekernes lektør om Fortidens port, bind 1.

33

TRINE APPEL er forfatter, skuespiller, instruktør og manuskriptforfatter uddannet fra Statens Filmskole. Hun har medvirket i adskillige teaterforestillinger, film og flere tv-serier på DR og TV 2. Ildfuglens hær ­forener en socialrealistisk ramme med fantasy­ elementer, men giver også et indblik i et stykke danmarkshistorie.

9. marts 2022 Ungdomsroman Serietitel: Ildfuglen Hardback, ca. 400 sider ISBN 978-87-7239-033-8 Pris 199,95


Dagen er nær af Ninni Schulman, 27. december 2021 Alene i mørket af Trude Teige, 27. december 2021 Lalandia af Jens Vilstrup, 7. januar 2022 Skyggedalen af Viveca Sten, 25. januar 2022 Hennakunstneren af Alka Joshi, 1. februar 2022 Dyrehjerte af Ulrika Rolfsdotter, 8. februar 2022 Huset på rivieraen af Natasha Lester, 1. marts 2022 Ildfuglens hær af Trine Appel, 9. marts 2022 Sommerkogebog af Timm Vladimir, 29. marts 2022 Vingården for vilde drømme af Caroline Säfstrand, 5. april 2022 Kvinden med den blå stjerne af Pam Jenoff, 26. april 2022 Vi begynder med slutningen af Chris Whitaker, 3. maj 2022 Huset på hjørnet i Cockleberry Bay af Nicola May, 10. maj 2022

Frederiksborggade 22, 1. th. • DK-1360 København K alphaforlag.dk • @alphaforlagdk kontakt@alphaforlag.dk Salg: marie@alphaforlag.dk • mobil: +45 2911 1972 PR: lasse@alphaforlag.dk • mobil: +45 2027 5263 34


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.