Page 1

Teemme kalenterin Vi gör en kalender vuodeksi för år •

2015


almanakka@helsinki.fi

Kalenterin tekijöille

Kalenterin tekijöille Helsingin yliopiston almanakkatoimisto palvelee kansalaisia kalentereihin liittyvissä asioissa. Jos haluat tehdä kalenterin, johon tarvitset nimipäiviä tai muita kalenteritietoja, voit hankkia ne käyttöösi Almanakkatoimistosta. Yhteystietomme ovat tämän esitteen takasivulla. Toimistomme palvelee arkisin klo 9–15. Helsingin yliopistolla on tekijänoikeus suomalaiseen ja suomenruotsalaiseen nimipäiväluetteloon sekä laatimiinsa eläinten nimipäivälistoihin. Almanakkatoimisto myy kalenterien tekijöille niin nimipäivien julkaisuoikeuksia kuin muita kalenteritietoja ja valmiita kalenteripohjia. Tästä esitteestä löytyy valtaosa aineistostamme hintatietoineen. Kaikki aineistot esitellään verkkosivuillamme: http://almanakka.helsinki.fi Kalenterin julkaisemiseen on kaksi hyvää vaihtoehtoa:

1. Valmiit kalenteripohjat Almanakkatoimiston valmiit kalenteripohjat tarjoavat nopean, helpon ja luotettavan tavan tehdä tyylikkäitä kalentereita. Valikoimissamme on monenlaisiin kalentereihin sopivia kalenterisivuja, joissa merkkipäivät, nimipäivät ja muut tiedot ovat valmiiksi paikoillaan. Kalenterin tekijän ei tarvitse muuta kuin lisätä kalenteriin omat kuvat ja mahdollinen muu aineisto sekä painattaa kalenteri valitsemassaan kirjapainossa. Valmiit kalenterimallimme esitellään sivuilla 6–24. Jos mikään vakiomalli ei tunnu sopivalta, voimme suunnitella kalenterisivut myös asiakkaan toiveiden mukaan.

2. Kalenterin tekeminen itse Jos haluat tehdä kalenterin itse, voit tilata Yliopiston almanakkatoimistosta sähköisessä muodossa (Word, pdf) erilaisia kalenterin perustietoja, nimipäivälistoja ja erikoistietoja. Suomalaisten nimipäivälistojen julkaiseminen on mahdollista vain Almanakkatoimiston luvalla. Nimipäivien tekijänoikeusmaksut riippuvat kalenterin painosmäärästä. Jos teet kalenterin itse ja haluat varmistaa sen luotettavuuden, voit tilata meiltä myös kalenterin tarkistuspalvelun. Katso sivut 25–31.

Teemme kalenterin 2015 Kalenterin tekijöille Pääkirjoitus: Suomalaiset ovat kalenterikansaa Valmiit kalenteripohjat Kuvakalenterit 2

2 3 5 6

Tasku- ja pöytäkalenterit Vuosikalenterit Vuosiruudukot Muita vuosialmanakkoja

17 19 22 24


Pääkirjoitus

http://almanakka.helsinki.fi

Suomalaiset ovat kalenterikansaa Suomessa on julkaistu vuodelle 2014 lähes 14 miljoonaa kalenteria eli noin kolme kalenteria asukasta kohden. Suosituimpia ovat värikkäät seinäkalenterit. Tieto kalentereiden määrästä perustuu Helsingin yliopiston almanakkatoimiston kalenterikustantajilta saamiin painosmääräilmoituksiin. Vuodelle 2013 kalentereita julkaistiin vielä yli 14 miljoonaa, mutta nyt määrä näyttää hieman laskeneen. Silti lähes 14 miljoonaa kalenteria on kansainvälisesti katsoen suuri luku. Eniten kalentereita ovat painaneet Ajasto Paperproducts Oy, CC Kalenteripalvelu Oy, Time/system Finland Oy ja Burde Förlags Oy. Suuria painoksia on myös monilla keskisuurilla kalenterikustantajilla, lehtitaloilla sekä jäte- ja energiayhtiöillä.

Räätälöityjä kalenteripohjia 25 Kalentereiden tarkistuspalvelu 25 Kalenteritiedot 26 Hinnasto kalenteripohjille 30

Hinnasto kalenteritiedoille 31 Kalenterinvalmistajia 39 Nimipäivien tekijänoikeus 40 Toimitusehdot ja hinnoittelu 42 Uudistuneet verkkosivut 43 3


Pääkirjoitus

almanakka@helsinki.fi

Seinäkalenteri voi hyvin Tasku- ja pöytäkalentereiden määrät ovat viime vuosina vähentyneet, mutta erilaiset seinäkalenterit ovat pitäneet hyvin pintansa. Ne ovat usein graafisesti näyttäviä, ja niiden kuvitukseen on satsattu paljon. Tyylikkäitä taidekalentereita vuodelle 2014 ovat tehneet esimerkiksi Ateneumin taidemuseo ja Tuusulan Halosenniemi. Suomalaisten rakkaus luontoon näkyy upeissa luontokalentereissa, joista hyvä esimerkki on Suomen Luonnonvalokuvaajien kalenteri. Valokuvaamot tekevät taas kalentereita asiakkaiden omista kuvista. Lemmikkieläinkalenterit ovat myös klassikkoja. Esimerkiksi Ajasto Paperproducts Oy julkaisee vuosittain värikkäät koira-, kissa- ja hevoskalenterit, joista löytyvät Helsingin yliopiston viralliset eläinten nimipäivät.

Varainhankintaa ja asiakassuhteita Sanotaan, että Suomi on yhdistysten luvattu maa. Moni yhdistys on huomannut, että kalenteri on erinomainen varainhankinnan väline. Muutaman sadan kappaleen myynnillä voi helposti kerätä jopa tuhansia lisäeuroja yhdistyksen toimintaan. Yliopiston almanakkatoimistolla on asiakkainaan satoja suomalaisia yhdistyksiä, joista monet ovat jo vuosien ajan tehneet oman kalenterin. Kalentereita painattavat Moni yhdistys on huomannut, niin urheiluseurat, kotiseutuyhdistykset ja että kalenteri on erinomainen vammaisjärjestöt kuin mitä erilaisimmat varainhankinnan väline. harrastusjärjestöt. Näiden joukossa on esimerkiksi sellaisia kuin Suomen verkkoneuleyhdistys tai Suomen Majakkaseura. Monet koulujen vanhempainyhdistykset keräävät taas kalentereilla varoja lasten leirikoulutoimintaan. Lukuisat apteekit, päivittäistavarakaupat ja muut yritykset painattavat kalentereita lahjoiksi asiakkailleen. Näin yritys pysyy asiakkaan mielessä vuoden jokaisena päivänä. Myös suomalaiset artistit, esimerkiksi Jari Sillanpää, ovat julkaisseet kalentereita faneilleen. Suositut populaarikulttuurin hahmot, kuten Angry Birds, Viivi ja Wagner tai Muumit, ovat nekin saaneet omat kalenterinsa. Yliopiston almanakkatoimisto toivottaa kaikille maamme kalenterintekijöille hyviä kalenteripäiviä. Vuoden 2015 kalenterien suunnittelu kannattaa nyt aloittaa hyvissä ajoin. Suosittelemme tilaamaan aineistoja jo ennen kesää, jottei syksyllä tule kiire! Minna Saarelma-Paukkala Yliopiston almanakkatoimiston johtaja 4


http://almanakka.helsinki.fi

Valmiit kalenteripohjat

Valmiit kalenteripohjat Yliopiston almanakkatoimisto on suunnitellut valmiita kalenterisivuja lähes kaikentyyppisiin kalentereihin: tasku-, pöytä- ja kuvakalentereihin. Mallien nimet on saatu taivaan tähdiltä, kuilta ja tähdistöiltä. Valmiit kalenteripohjat toimitetaan sähköpostitse Mac- tai PC-muodossa InDesign-dokumentteina tai pdf:nä. Tiedostoissa on pyhäpäivät merkitty punaisella. Kalenteripohjissa on käytetty erikoismerkeille (esim. kuun vaiheille ja lipunkuville) Astro-almanakkafonttia, joka liitetään mukaan ilman lisämaksua. Kaikki kalenteripohjat ovat saatavilla suomenkielisinä tai ruotsinkielisinä. Osa pohjista voidaan toimittaa muillakin kielillä, esimerkiksi englanniksi, venäjäksi tai norjaksi.

Sivukokoa ja ulkoasua voi helposti muuttaa Kalenteripohjien alkuperäiskoot on mainittu tekstissä. Pohjia voidaan suurentaa tai pienentää haluttuun kokoon. Kätevimmin tämä tapahtuu pdf-muodossa. Kalenteripohjan mittasuhteet suosittelemme kuitenkin säilyttämään. Avoimeen InDesign-tiedostoon voi tehdä myös muita muutoksia: vaihtaa fonttia, värejä tai taustaa tai lisätä logon. Näin esimerkiksi yrityksen graafista ohjetta noudattavan ja luotettavan kalenterin tekeminen sujuu helposti. Kaikista malleista löytyy verkkosivuiltamme ilmainen pdf-näyte kokeiltavaksi.

Kalenteripohjien hinnoittelu Kalenteripohjien hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään laskutuksessa arvonlisävero 24 %. Seuraavilla sivuilla mainitut kalenteripohjien hinnat koskevat sähköisiä tiedostoja. Hintaan lisätään vain nimipäiväluettelon tekijänoikeusmaksu sivun 31 taulukon mukaisesti. Päivälistan ja kuun vaiheiden maksu sisältyy kalenteripohjan hintaan. Esitteen hinnat koskevat yksikielistä suomalaista tai ruotsalaista pohjaa. Voimme toimittaa useat kalenterisivut myös kaksikielisinä (esim. suomi + ruotsi tai suomi + englanti). Kaksikielisten kalenteripohjien hinta on yleensä puolitoistakertainen yksikieliseen verrattuna.

Mallilaskelma hinnasta Painosmäärä 2000 kpl, mallina Almanakkatoimiston Asterion-perusmalli. 1-kielinen 2-kielinen Kalenteripohjan hinta 497 € 744 € Nimipäivät 2000 kpl 373 € 559,50 € Yhteensä

870 € + alv

1303,50 € + alv

5


almanakka@helsinki.fi

Kuvakalenterit

Kuvakalenterit Asterion perusmalli Perusmalli kuvakalenterin kuukausisivuille, täyttää lappeellaan olevan A4-kokoisen sivun. Ruudukon koko noin 255 x 190 mm (korkeus mitattuna kuukaudennimen yläreunasta ruudukon alareunaan). 12 sivua / vuosi. Pohjan veroton hinta 497 € / vuosi. Hintaan lisätään nimipäivämaksu painosmäärän mukaan (ks. hinnasto s. 31).

Kesäkuu 2015 Vk Maanantai 23

Tiistai

Keskiviikko

Torstai

Perjantai

Lauantai

Sunnuntai

1 2 3 4 5 6 7 Teemu

Venla

6

Viola, Orvokki Toivo Sulevi n Puolustusvoimain lippujuhlan päivä

Kyösti, Kustaa Suvi, Roope, Robert

24 8 9 10 11 12 13 14 Ensio

Seppo

Immi, Impi

Esko

Raili, Raila

Pihla, Kielo

7

25 15 16 17 18 19 20 Moona, Viena Päivi, Päivikki Urho 8

Tapio

Siiri

Into & Juhannuspäivä n Suomen lipun p.

21

Ahti Kesäpäivänseisaus

26 22 23 24 25 26 27 28 Paula, Pauliina Aatu, Aatto

27 29 30 Petri, Pekka, Petra

6

AsterionS15.indd 6

Päivö, Päiviö

Juha, Janne, Jani Uuno 9

Jarkko, Jere, Jarno

Elviira, Elvi

Leo

Asterion, suomenkielinen perusmalli

Salomon

21.8.2013 11:01:24


Kuvakalenterit

http://almanakka.helsinki.fi

Asterion + pikkuruudukot Kalenterisivuilla näkyy myös edellisen ja seuraavan kuukauden pikkuruudukko. Ne voidaan lisätä useimpiin Asterion-malleihin. Perus-Asterionissa ne lisätään kuukauden alussa tai lopussa oleviin tyhjiin ruutuihin. Veroton hinta 632 € / vuosi. Hintaan lisätään nimipäivämaksu painosmäärän mukaan (ks. hinnasto s. 31).

Heinäkuu 2015 Vk Maanantai KESÄKUU 27

VK MA TI KE TO PE LA SU

23 1 2 3 4 5 6 7

24 8 9 10 11 12 13 14 25 15 16 17 18 19 20 21 26 22 23 24 25 26 27 28 27 29 30

Tiistai

Keskiviikko

Torstai

Perjantai

Lauantai

Sunnuntai

1 2 3 4 5 ELOKUU

VK MA TI KE TO PE LA SU

31 1 2 32 3 4 5 6 7 8 9 33 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 34 35 24 25 26 27 28 29 30 36 31

Aaro, Aaron

Mari, Maria, Marika Arvo

Ulla, Ulpu

Unto, Untamo

6

28 6 7 8 9 10 11 12 Esa, Esaias Klaus, Launo n Eino Leinon päivä, runon ja suven p.

Turo, Turkka

7

Jasmin, Jade, Saimi, Saima Nanna

Noora, Elli, Nelli Hermanni, Herkko

29 13 14 15 16 17 18 19 Joel, Ilari, Lari Alisa, Aliisa

Rauni, Rauna Reino 8

Ossi, Ossian

Riikka

Sari, Sara, Saara

30 20 21 22 23 24 25 26 Maarit, Reetta, Hanna, Johanna, Leena, Matleena Olga, Oili Marketta Jenni

Tiina, Kirsi, Krista Jaakko, Jimi

Martta

9

31 27 28 29 30 31 Heidi Atso Unikeonpäivä

Olli, Olavi

Asta

Svenskspråkiga basmodellen Asterion R + de små rutschemana

Helena, Elena 6

Perus-Asterion + pikkuruudukot

AstS+pkk15.indd 7

21.8.2013 10:57:45

Juni 2015 V.

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lördag

Söndag

23 1 2 3 4 5 6 7

Skattefritt pris för den svenskspråkiga basmodellen Asterion R utan de små rutschemana är 497 € / år och för modellen med de små rutschemana 632 € / år. Till priset tillkommer namnsdagsavgiftet enligt upplagan (se prislistan s. 31).

Rabbe

Vendla

6

Viola

Selim n Försvarets fanfest

Stig

Gustav, Gösta Robert, Robin

24 8 9 10 11 12 13 14 Kjell

Dag, Daga

o Ålands själv-

Svante

Hjördis

Eskil

Åsa

Melvin, Milton

styrelsedag

7

25 15 16 17 18 19 20 Mona, Monika Eugen, Eugenia Birger, Börje 8

Ingolf

Sigrid, Siri

21

Inga, Ingalill Ingemar & Midsommardagen Sommarsolståndet n Finlands flaggas d.

26 22 23 24 25 26 27 28 Paula

Adolf

27 29 30 Peter, Per

AstR+pkk15.indd 6

Leif

Johannes, Johan Uno

Jeremias, Viveka Elvira, Elvi

Leo, Leopold

9

MAJ

JULI

V. M T O T F L S 18 1 2 3 19 4 5 6 7 8 9 10 20 11 12 13 14 15 16 17 21 18 19 20 21 22 23 24 22 25 26 27 28 29 30 31

V. M T O T F L S 27 1 2 3 4 5 28 6 7 8 9 10 11 12 29 13 14 15 16 17 18 19 30 20 21 22 23 24 25 26 31 27 28 29 30 31

7

21.8.2013 10:59:01


Kuvakalenterit

Asterion M

Matalin versio Asterionkuvakalenterista. Ruudukon koko on n. 255 x 105 mm. 12 sivua / vuosi. Sisältää samat tiedot kuin perus-Asterion.

Veroton hinta 497 € / vuosi. Hintaan lisätään nimipäivämaksu painosmäärän mukaan (ks. hinnasto s. 31).

almanakka@helsinki.fi

Lokakuu 2015 Tiistai

Keskiviikko

Torstai

Perjantai

Lauantai

Sunnuntai

1 2 3 4 41 5 6 7 8 9 10 11 42 12 13 14 15 16 17 18 43 19 20 21 22 23 24 25 44 26 27 28 29 30 31

Rauno, Raine, Valio Rainer

Raimo

Saija, Saila, Frans & Mikkelinp.

Inka, Inkeri 7

Pinja, Minttu

Pirjo, Pirkko, Piritta

Hilja

Ilona

Aleksi n Aleksis Kiven päivä

Otso, Ohto

Aarre, Aarto

8

Tanja, Taina, Taija

Elsa, Elsi

Helvi, Heta

Stella, Sirkku, Saana, Saaga Satu, Luukas, Sirkka Luka

Uljas

9

Kasper, Ursula Jasper, Jesper

Anniina, Anita, Anja

Severi

Helli, Helle

Simo

Alfred, Urmas Eila

Nina, Amanda, Ninni

8

AsterM15.indd 10

6

Rasmus, Asmo n YK:n päivä Arttu, Arto, Artturi & Pyhäinp.

Sointu Kesäaika päättyy

Asterion M

Vk Maanantai

40

21.8.2013 11:00:51


Kuvakalenterit

Asterion 2M Kaksi Asterion M -ruudukkoa on sijoitettu päällekkäin yhdelle A4-sivulle, jolloin koko vuoden kalenteri mahtuu kuudelle sivulle.

Vk

Maanantai

Tammikuu 2015

Tiistai

Keskiviikko

1

5 12 19 26

2 3 4 5

Vk

Veroton hinta 497 € / vuosi. Hintaan lisätään nimipäivämaksu painosmäärän mukaan (ks. hinnasto s. 31).

6 13 20 27

Lea, Leea

6

Toini

Henri, Henna, Heikki Joonatan

Maanantai

5

2 9 16 23

6 7 8 9

7 14 21 28

Harri & Loppiainen Nuutti

7

Sebastian

8

Viljo Vainojen uhrien m.p. 9

3 10 17 24

Raija, Raisa

Kai

Aslak

Saku, Sakari, Sasu Oona, Netta, Aune Kalle, Kaarlo, Kaarle

Perjantai

& Uudenvuodenpäivä

Titta, Hilppa

Solja

Visa

Valtteri

2 9 16 23 30

Lauantai

Aapeli

Veikko, Veli, Veikka Ilmari, Ilmo

Enni, Enna, Eini Irja

3 10 17 24 31

Helmikuu 2015

Tiistai

Jemina, Lumi, Aamu

Aku, Aukusti

Torstai

1 8 15 22 29

Keskiviikko

4 11 18 25

Hugo, Valo

Elina, Ella, Ellen Väinö, Rita, Karita Laskiaistiistai Matti, Matias

Ronja, Armi 6

Iisa, Isabella

Kaino

Tuija, Tuire, Vanessa 9

Torstai

5 12 19 26

Asser n Runebergin p. Elma 7

Eija 8

Nestori

Perjantai

6 13 20 27

Sunnuntai

Elmeri, Elmo

Nyyrikki

Toni, Anton, Antto Senja

Sulo

Heli, Heljä, Helinä Torsti

7 14 21 28

Tiitus, Ruut

Kari, Karri

Laura

Pauli, Paavo, Paulus

Alli

Lauantai

Tiia, Terhi, Teija Saam. kans.p.

4 11 18 25

Sunnuntai

Riku, Rikhard

Tino, Voitto, Valentin Ystävänpäivä Keijo

1 8 15 22

Riitta

Laina & Kynttilänp. Sipi & Laskiaissunnuntai

Asterion 2M

http://almanakka.helsinki.fi

Tuuli, Tuulia, Hilda

Onni, Sisu n Kalevalan päivä

1 ASTERION M © Helsingin yliopiston almanakkatoimisto

Aster2M15.indd 1

26.9.2013 14:03:47

Asterion L

November 2015 Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lördag

Söndag

44 1 45 2 3 4 5 6 7 8 46 9 10 11 12 13 14 15 47 16 17 18 19 20 21 22 48 23 24 25 26 27 28 29 49 30

Gun, Gunhild

Tobias

Erland 7

Cassandra

Torhild, Magnhild

Svea n Svenska dagen

Glenn, Kevin

Dennis, Denise n Fars dag

Teodor

Martin, Martina

Boris

Konrad, Kurt

Kristian, Krister

Iris

Janina

Arne

Einar

Max, Maximilian

Elisabet, Lisa 9

Hilma

Cecilia

Hjalmar, Pontus Barndagen

Yngve, Yngvar Anders, Andrea

Siv

Katarina, Karin

Dagmar 6

Astrid

Sten

Edgar & 1 sönd. i advent

8

AsterL15.indd 11

Marraskuu 2015

lokakuu 2015 Vk 40 41 42 43 44

Ma Ti Ke To Pe La Su

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Vk Maanantai

44

Perjantai

Ma Ti Ke To Pe La Su

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Lauantai

Hertta

Reima

Martti

Panu 8

Virpi

Kristian, Ano Iiris

Asterion P

Janina, Janika, Janette

16 17 18 19 20 21 22

Silja, Seela, Selja

23 24 25 26 27 28 29

Ismo

49

Asterion pystymalli

Pyry, Lyly

Mimosa Taisto Aatos n Ruotsalai- n Isänpäivä suuden päivä

Aarni, Aarne Eino, Einari Max, Tenho Liisa, Elisa Jari, Jalmari Hilma Lapsen 9 oikeuksien p.

48

Sunnuntai

9 10 11 12 13 14 15

Teuvo

47

Torstai

Vk 49 50 51 52 53

2 3 4 5 6 7 8

Topi, Topias Terho 7

46

Keskiviikko

26.9.2013 13:58:18

Joulukuu 2015

1

45

Tiistai

Lempi, Sivi Katja, Kati, Sisko Katri 6

Hilkka

Heini, Kaisla Aimo & 1. adventti sunnuntai

30

Antti, Atte, Antero

AstPyS+pkk15.indd 11

Asterion L

Skattefritt pris för den svenskspråkiga modellen Asterion L är 497 € / år. Till priset tillkommer namnsdagsavgiftet enligt upplagan (se prislistan s. 31).

Måndag

V

18.2.2014 12:17:11

Kalenteri, joka sopii pystyssä olevalle A4-sivulle. Aineiston koko on noin 185 x 260 mm. 12 sivua / vuosi. Sisältää samat tiedot kuin perusAsterion. Edellisen ja seuraavan kuukauden pikkuruudukot yläreunassa. Veroton hinta 632 € / vuosi. Hintaan lisätään nimipäivämaksu painosmäärän mukaan (ks. hinnasto s. 31). 9


almanakka@helsinki.fi

Kuvakalenterit

Asterion keskimatala Vaihtoehto kalentereihin, joihin normaali Asterion on liian korkea ja Asterion M liian matala. Kalenteriaineiston koko pikkukuukausin varustetussa mallissa on noin 255 x 170 mm, ilman pikkukuukausia noin 255 x 160 mm. 12 sivua / vuosi. Sisältää samat tiedot kuin perus-Asterion. Veroton hinta ilman pikkukuukausia 497 € / vuosi, pikkukuukausien kanssa 632 € / vuosi. Hintaan lisätään nimipäivämaksu painosmäärän mukaan (ks. hinnasto s. 31).

Vk 40 41 42 43 44

Marraskuu 2015

lokakuu 2015 Ma Ti Ke To Pe La Su 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Vk Maanantai 44

Tiistai

Keskiviikko

Torstai

Vk 49 50 51 52 53

Perjantai

Lauantai

Joulukuu 2015 Ma Ti Ke To Pe La Su 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Sunnuntai

1

Pyry, Lyly

45 2 3 4 5 6 7 8 Topi, Topias

7

Terho

Hertta

Reima

Mimosa Taisto n Ruotsalaisuuden p., Kustaa Aadolfin p.

Aatos n Isänpäivä

Teuvo

Martti

8

Panu

Virpi

Kristian, Ano

Janina, Janika, Janette

46 9 10 11 12 13 14 15 Iiris

47 16 17 18 19 20 21 22 Aarni, Aarne

48 23 49 30 Ismo

10

AstKeS+pkk15.indd 11

Antti, Atte, Antero

Eino, Einari

Max, Tenho

Liisa, Elisa 9

Jari, Jalmari Lapsen oikeuksien p.

Hilma

Silja, Seela, Selja

24 25 26 27 28 29 Lempi, Sivi

Katja, Kati, Katri Sisko 6

Hilkka

Heini, Kaisla

Aimo & 1. adventtisunn.

Asterion keskimatala + pikkuruudukot

15.11.2013 13:11:25


http://almanakka.helsinki.fi

Kuvakalenterit Skattefritt pris för den svenskspråkiga modellen Asterion ML utan de små rutschemana är 497 € / år och för modellen med de små rutschemana 632 € / år. Till priset tillkommer namnsdagsavgiftet enligt upplagan (se prislistan s. 31).

November 2015

OktOber 2015 Må Ti On To Fr Lö Sö 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

V. 44

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

V. 49 50 51 52 53

Fredag

December 2015 Må Ti On To Fr Lö Sö 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Lördag

Söndag

1

Gun, Gunhild

2 3 4 5 6 7 8 45

Tobias

Erland 7

Cassandra

Teodor

Martin, Martina Boris 8

Torhild, Magnhild Svea Glenn, Kevin n Svenska dagen, Gustav Adolfsdagen

Dennis, Denise n Fars dag

Konrad, Kurt

Janina

Alla keskimatala Asterion, johon on lisätty muistiinpanoviivasto. Kirjasinkoko on tässä mallissa hieman pienempi kuin viivattomassa Asterionissa.

46 9 10 11 12 13 14 15 Kristian, Krister Iris

47 16 17 18 19 20 21 22 Arne

Einar

Max, Maximilian Elisabet, Lisa 9

Hjalmar, Pontus Hilma Barnkonventionens d.

Cecilia

23 24 25 26 27 28 29 49 Kesäkuu 2015 30 48

Yngve, Yngvar

Anders, Andrea

Siv

Toukokuu 2015 Vk Ma Ti Ke To Pe La Su

Katarina, Karin Dagmar 18 1 2 3 6 19 4 5 6 7 8 9 10 20 11 12 13 14 15 16 17 21 18 19 20 21 22 23 24 22 25 26 27 28 29 30 31

Vk

AstKeR+pkk15.indd 11

Astrid

Maanantai

Tiistai

Sten

Vk 27 28 29 30 31

Edgar & 1 sönd. i advent

Keskiviikko

Torstai

Perjantai

24.2.2014 11:24:00

Heinäkuu 2015 Ma Ti Ke To Pe La Su 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Lauantai

Sunnuntai

23 1 2 3 4 5 6 7 Teemu

Venla

6

Viola, Orvokki

Toivo Sulevi n Puol.voimain lippujuhlan päivä

Kyösti, Kustaa

Suvi, Roope, Robert

iKaikki kesk llit saaa matalat m s ilman ö tavissa my seuja edeltävän u d en a k u raavan ku ukoita. pikkuruud

24

Salomon

8 9 10 11 12 13 14 Ensio

Seppo

Immi, Impi

Esko

Raili, Raila

Pihla, Kielo

7

Asterion keskimatala + viivasto

Asterion mellanlåg + de små rutschemana

V. 40 41 42 43 44

15 16 17 18 19 20 25 Moona, Viena

Päivi, Päivikki

8

Urho

Tapio

Siiri

Into & Juhannusp. n Suomen lipun p.

Ahti Kesäpäivänseisaus

21

26 22 23 24 25 26 27 28 Paula, Pauliina Aatu, Aatto

Juha, Janne, Jani

Uuno

Jarkko, Jere, Jarno

Elviira, Elvi

Leo

9

27 29 30 Petri, Pekka, Petra

Päivö, Päiviö

AstKeS+pkk15v.indd 6

11

26.9.2013 13:55:38


almanakka@helsinki.fi

Kuvakalenterit

Asterion kaksikielinen / tvåspråkig

Veroton hinta ilman pikkukuukausia 744 € / vuosi, pikkukuukausien kanssa 847 € / vuosi. Hintaan lisätään nimipäivämaksu painosmäärän mukaan puolitoistakertaisena (ks. hinnasto s. 31).

Perus-Asterionin ja keskimatalan mallin päiväruutuihin on sijoitettu sekä suomalaiset että suomenruotsalaiset nimipäivät. Myös juhlapäivien nimet ovat molemmilla kielillä. Ruudukoiden koko on sama kuin yksikielisissä malleissa.

Tammikuu 2015 Vk Maanantai JOULUKUU 1 MA TI KE TO PE LA SU

Tiistai

Keskiviikko

VK

49 1 2 3 4 5 6 7

50 8 9 10 11 12 13 14 51 15 16 17 18 19 20 21 52 22 23 24 25 26 27 28 1 29 30 31

HELMIKUU

VK MA TI KE TO PE LA SU

5 1 6 2 3 4 5 6 7 8

7 9 10 11 12 13 14 15 8 16 17 18 19 20 21 22

Torstai

Perjantai

Lauantai

Sunnuntai

1 2 3 4 & Uuden- vuodenpäivä

Aapeli

Elmeri, Elmo

Tiitus, Ruut

9 23 24 25 26 27 28

2 5 6 7 8 9 10 11 Harri Aku, Aukusti & Loppiainen

Titta, Hilppa

Veikko, Veli, Veikka

Nyyrikki

Kari, Karri

3 12 13 14 15 16 17 18 Toini

Nuutti 7

Saku, Sakari, Sasu

Solja

Ilmari, Ilmo

Toni, Anton, Antto

Laura

1 ASTERION © Helsingin yliopiston almanakkatoimisto

4 19 20 21 22 23 24 25 Henri, Henna, Sebastian Heikki 8

Oona, Netta, Aune

Visa

Enni, Enna, Eini

Senja

5 26 27 28 29 30 31

AstS+pkk15.indd 1

12

Joonatan

Viljo Kalle, Kaarlo, Vainojen uhrien Kaarle muistopäivä

9

Valtteri

Irja

Alli

Pauli, Paavo, Paulus

Asterion-perusmalli + pikkukuukausiruudukot suomalais-ruotsalaisena.

Lea, Leea 6

21.8.2013 10:57:42


http://almanakka.helsinki.fi

Kaksikielinen keskimatala Asterion, jossa mukana edellisen ja seuraavan kuukauden pikkuruudukot.

Kuvakalenterit

V. 1 2 3 4 5

Helmikuu 2015 Februari

Tammikuu/Januari

M T K/O T P/F L S

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

V.

Ma/Må

Ti/Ti

Ke/On

To/To

V. 9 10 11 12 13 14

Pe/Fr

maaliskuu/mars

M T K/O T P/F L S

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

La/Lö

Su/Sö

5 1

Riitta Berit

6 2 3 4 5 6 7 8 Jemina, Lumi, Aamu Hugo, Valo Disa Hugo

7

Raija, Raisa Bodil

Ronja, Armi My, Ronja 6

Asser Tiia, Terhi, Teija Riku, Rikhard Sture Dorotea Rikard, Dick n J.L. Runebergin p. Saamel. kansallisp. Runebergsdagen Samiska nationald.

Laina Rigmor, Lillemor & Kynttilänpäivä Kyndelsmässodagen

9 10 11 12 13 14 15 Elina, Ella, Ellen Elin, Ellen

Iisa, Isabella Isabella

Elma Elma 7

Sulo Algot

Tino, Voitto Valentin Ystävänpäivä Alla hjärtans dag

Sipi Sigfrid & Laskiaissunn. Fastlagssöndagen

8 16 17 18 19 20 21 22 Kai Kaj

Väinö, Rita Carita, Rita Laskiaistiistai Fastlagstisdagen

Kaino Tyra

Eija Fritjof

Heli, Heljä Ragnborg

Keijo Alf, Alva

Tuuli, Tuulia Hildur, Hilda

8

9 23 24 25 26 27 28 Aslak Bjarne

Matti, Matias Mattias

Tuija, Tuire Jessica, Vanessa

9

Nestori Ingvar

Torsti Torsten

Onni, Sisu Rune, Runa n Kalevalan p. Kalevaladagen

Skattefritt pris för den tvåspråkiga modellen (finsk-svensk) utan de små rutschemana är 744 € / år och för modellen med de små rutschemana 847 € / år. Till priset tillkommer namnsdagsavgiftet enligt upplagan, en och en halv gånger grundpriset (se prislistan s. 31).

AstKeSR+pkk15.indd 2

30.9.2013 12:12:24

13


almanakka@helsinki.fi

Kuvakalenterit

Canopus Sopii tyylikkäisiin neliömallisiin kalentereihin. Ruudukon koko 190 x 160 mm. 12 sivua / vuosi. Veroton hinta 497 € / vuosi. Hintaan lisätään nimipäivämaksu painosmäärän mukaan (ks. hinnasto s. 31).

Tekisitkö vuoden 2015 kalenterin Canopus-pohjan avulla? Canopus sopii erinomaisesti sekä suurempiin että pienempiin neliökalentereihin. Pohjan ulkoasua (värejä, fontteja, taustaa) voi helposti muokata omiin tarpeisiin sopivaksi!

Helmikuu 2015 VK

5

MA

6

TI

KE

TO

Riitta

Asser Tiia, Terhi, Teija Riku, Rikhard

n Runebergin Saamelaisten

päivä kansallisp.

Laina

& Kynttilänp.

Raija, Raisa Elina, Ella, Ellen Iisa, Isabella

Elma 7

Sulo Tino, Voitto, Sipi Valentin & Laskiaissunn. Ystävänpäivä

16 17 18 19 20 21 22

9

SU

9 10 11 12 13 14 15

8

LA

2 3 4 5 6 7 8 Jemina, Lumi, Hugo, Valo Ronja, Armi 6 Aamu

7

PE

1

Kai Väinö, Rita, Karita Laskiaistiistai

Kaino

Eija Heli, Heljä, 8 Helinä

Keijo Tuuli, Tuulia, Hilda

23 24 25 26 27 28

CanopS2015.indd 2

Aslak Matti, Matias Tuija, Tuire, Nestori Vanessa 9

Torsti Onni, Sisu n Kalevalan p., suomal. kultt. p.

9.12.2013 09:44:24

Canopus 2 kk Canopus-kalenterin kuukausisivut, aina kaksi kuukautta rinnakkain. Koko vuoden kalenteri mahtuu näin kuudelle sivulle. Malli sopii hyvin esim. isokokoiseen A3-kalenteriin. Ruudukkoparin lähtökoko noin 378 x 165 mm. 6 sivua / vuosi. Hinta sama kuin 12-sivuisen Canopus-ruudukon. Malli viereisellä sivulla. 14


Kuvakalenterit

http://almanakka.helsinki.fi

Canopus + pikkuruudukot Canopus-ruudukon molemmille puolille on sijoitettu edellisen ja seuraavan kuukauden pikkuruudukot ja muistiinpanotilaa. Ruudukon koko n. 280 x 160 mm. 12 sivua / vuosi. Veroton hinta pikkukuukausiruudukoin 632 € / vuosi. Hintaan lisätään nimipäivämaksu painosmäärän mukaan (ks. hinnasto s. 31).

HELMIKUU 2015 VK MA TI KE TO PE LA SU

1 5 6 2 3 4 5 6 7 8 7 9 10 11 12 13 14 15 8 16 17 18 19 20 21 22

MA MON

9 10

9 23 24 25 26 27 28

TI

PE FRI

LA SAT

SU SUN

Alpo

2 3 4 5 6 7 8 Kauko Ari, Arsi Leila, Laila 6

Tarmo Tarja, Taru, Vilppu Taika Naistenpäivä

HUHTIKUU 2015 VK MA TI KE TO PE LA SU

14 1 2 3 4 5

10 11 12 15 6 7 8 9 16 13 14 15 16 17 18 19 17 20 21 22 23 24 25 26 18 27 28 29 30

9 10 11 12 13 14 15

12

TO THU

1

Virve, Fanni, Virva

11

KE WED

TUE

Auvo Aurora, Aura

Kalervo Reijo, Reko Erno, Tarvo Matilda, Mette, 7 Tilda

Risto

16 17 18 19 20 21 22

Ilkka

Kerttu Eetu, Edvard Juuso, Aki, Kim, Pentti Vihtori Josefiina, Joose Joakim Kevätpäivän- & Marian 8 tasaus ilmestysp. n M. Canthin p.

25 26 27 28 29

23 24 Akseli Kaapo, Gabriel

13 14 30 31

Aija, Aava Manu, Manne, Sauli, Saul 9 Immo Usko Irma, Irmeli

Kesä- aika alkaa Armas Joni, Joonas, Jouni & Palmusunn.

CanSE+pkk15.indd 3

28.1.2014 14:04:25

MA

TI

KE

1

TO

1

& Uudenvuodenpäivä

2

5

Lea, Leea 6

3

6 Harri

& Loppiainen

Nuutti

7

Saku, Sakari, Sasu

Sebastian

8

Oona, Netta, Aune

Elmeri, Elmo

4

Nyyrikki

Solja

Ilmari, Ilmo

Toni, Anton, Antto

Visa

Enni, Enna, Eini

Senja

Joonatan

Viljo Vainojen uhrien

9 muistopäivä

Kalle, Kaarlo, Kaarle

Valtteri

Irja

Alli

VK

MA

TI

KE

TO

PE

LA

5

SU

1

Riitta

Tiitus, Ruut

9 10 11

Veikko, Veli, Veikka

26 27 28 29 30 31 1 CANOPUS © Helsingin yliopiston almanakkatoimisto

Canop2kkS15.indd 1

Aapeli

3

SU

2

6

Kari, Karri

Jemina, Lumi, Aamu

3

Hugo, Valo

4

Ronja, Armi 6

5

Asser

n Runebergin

päivä

6

7

Tiia, Terhi, Teija Saamelaisten kansallisp.

Riku, Rikhard

Sulo

Tino, Voitto, Valentin Ystävänpäivä

8

Laina

& Kynttilänp.

9 10 11 12 13 14 15

7

Laura

19 20 21 22 23 24 25

Henri, Henna, Heikki

5

8

Titta, Hilppa

2

LA

12 13 14 15 16 17 18 Toini

4

7

Aku, Aukusti

Helmikuu

2015 PE

Raija, Raisa

Elina, Ella, Ellen

Iisa, Isabella

Elma

7

Sipi

& Laskiaissunn.

8

16 17 18 19 20 21 22

9

23 24 25 26 27 28

Pauli, Paavo, Paulus

Kai

Aslak

Väinö, Rita, Karita Laskiaistiistai

Kaino

Matti, Matias

Tuija, Tuire, Vanessa

Eija 8

9

Nestori

Heli, Heljä, Helinä

Torsti

Keijo

Onni, Sisu

n Kalevalan p.,

suomal. kultt. p.

Tuuli, Tuulia, Hilda

Canopus, 2kk rinnakkain

Tammikuu VK

Canopus + pikkuruudukot, saatavissa myös pelkästään suomenkielisin otsikkotekstein.

Maaliskuu 2015 March VK WEEK

14.2.2014 13:41:07

15


almanakka@helsinki.fi

Kuvakalenterit

Perhekalenteri Kätevä perhekalenterimalli, jossa on muistiinpanotilaa viidelle henkilölle. Kokoaa perheen menot näppärästi yhteen. Saatavilla myös kaksikielinen malli. Ruudukon koko n. 210 x 315 mm. 12 sivua / vuosi.

© Helsingin yliopiston almanakkatoimisto

KESÄKUU 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

MAANANTAI Teemu, Nikodemus

vk 23

Isla

Peetu

Kiira

äiti

isä

TIISTAI Venla

KESKIVIIKKO Viola, Orvokki

TORSTAI

Puol.voimain lippujuhlan p. n Toivo

PERJANTAI Sulevi

LAUANTAI

Kyösti, Kustaa, Kustavi

SUNNUNTAI

Veroton hinta 497 € / vuosi. Hintaan lisätään nimipäivämaksu painosmäärän mukaan (ks. hinnasto s. 31).

Suvi, Roope, Robert, Robin

MAANANTAI Salomon, Salomo

vk 24

TIISTAI Ensio

KESKIVIIKKO Seppo

TORSTAI Immi, Impi

PERJANTAI Esko

LAUANTAI Raili, Raila

SUNNUNTAI Pihla, Kielo

MAANANTAI Moona, Viena, Vieno

vk 25

TIISTAI

Päivi, Päivikki, Päivä

KESKIVIIKKO Urho

TORSTAI Tapio

PERJANTAI Siiri

LAUANTAI

Juhannusp., Suomen lipun p. n Into

SUNNUNTAI

Kesäpäivänseisaus, Ahti, Ahto

MAANANTAI

Paula, Pauliina, Liina

vk 26

TIISTAI

Aatu, Aatto, Aadolf

KESKIVIIKKO

Juha, Janne, Jani, Jukka, Juho, Jussi

TORSTAI

Uuno

PERJANTAI

Jarkko, Jere, Jarno, Jarmo, Jorma

LAUANTAI

Elviira, Elvi

SUNNUNTAI

Leo

MAANANTAI

vk 27

Petri, Pekka, Petra, Petteri, Peetu, Pietari

TIISTAI

Päivö, Päiviö

Perhekal2015.indd 6

18.2.2014 12:11:01

Eurooppalainen keskimatala Asterion Merkittynä suomalaiset nimi- ja kalenteripäivät sekä EU-maiden pyhäpäivät. Kuukaudet ja viikonpäivät suomeksi ja englanniksi. Ruudukon koko n. 255 x 160 mm. 12 sivua / vuosi.

Toukokuu 2015 May V/W

Ma/Mo

16

Ke/We

To/Th

Pe/Fr

Vappu n & Vappu

La/Sa

Viivi, Vuokko

Su/Su

Outi

AT, BE, BG, CY, CZ, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GR, HR, HU, IT, LT, LU, LV, MT, PL, PT, RO, SE, SI, SK

SI

LT, PL

Heino

Timo, Timi n Eurooppa-p.

Aino, Aini, Aina n Äitienpäivä

19 4 5 6 7 8 9 10 Roosa, Rosa, Ruusu Melina, Melissa Ylermi 6

GB, IE, LV

NL

Helmi

BG

CZ, FR, SK

20 11 12 13 14 15 16 17 Osmo 7

Lotta Kukka, Floora n J.V. Snell- manin p., suo- malaisuuden p.

Tuula Sonja, Sofia & Helatorstai

Essi, Ester

Maisa, Rebekka n Kaatun. muistop.

AT, BE, DE, DK, FI, FR, LU, NL, SE

21 18 19 20 21 22 23 24 Eero, Erkki, Eerika 8

Veroton hinta on 735 € + nimipäivämaksu (ks. hinnasto s. 31).

Ti/Tu

18 1 2 3

Emma, Emilia, Milla

Karoliina, Lilja

Konsta, Kosti

Hemmo, Hemminki

Lyydia, Lyyli

Tuukka, Touko & Helluntaip.

AT, BE, BG, DE, DK, EE, FI, FR, HR, HU, LU, NL, PL, SE, SI

22 25 26 27 28 29 30 31 Urpo 9

AT, BE, DE, DK, FR, GB, HU, LU, NL

AstKeS15EU.indd 5

Minna, Vilma, Miina

Ritva

Alma

Oliver, Olivia, Oiva

Pasi

Helka, Helga & Pyhän Kolmin. p. RO

27.2.2014 15.53


http://almanakka.helsinki.fi

Tasku- ja pöytäkalenterit

Taskukalenterin perusmalli, jossa viikko on sijoitettu pystyyn yli koko aukeaman. Aukeamien alalaidassa kuluvan ja seuraavan kuukauden pikkuruudukot ja muistiinpanotilaa. Päiväsarakkeissa myös kansainväliset vapaapäivät kaksikirjaimisin maatunnuksin. 106 sivua / vuosi. Lisäksi mukaan voidaan ottaa muutamia viikkoja edellisestä joulukuusta ja seuraavan vuoden tammikuusta. Sivukoko n. 85 x 155 mm. Veroton hinta 856 € / vuosi + nimipäivämaksu painosmäärän mukaan (ks. hinnasto s. 31).

Taskukalentereiden alkusivuilla käy tetään usein Gemini- ja Mira-vuosi–21. kalentereita, ks. sivut 19

Sirius Hieman ohuempi ja edullisempi taskukalenteri. Koko viikko on sijoitettu lappeelleen yhdelle sivulle. Vuosi mahtuu 53 sivulle. Sivukoko sama kuin Polaris-mallissa (n. 155 x 85 mm). Saatavana myös A5-koossa (210 x 148 mm). Veroton hinta 743 € / vuosi + nimipäivämaksu painosmäärän mukaan (ks. hinnasto s. 31).

Tammikuu 2015

5

MAANANTAI

Lea, Leea

6

TIISTAI

Harri

7

8

KESKIVIIKKO

Aku, Aukusti

9

TORSTAI

Titta, Hilppa

Viikko 2

PERJANTAI

Veikko, Veli, Veikka

10 LAUANTAI

Nyyrikki

& Loppiainen 8

8

8

8

9

9

9

9

9

10

10

10

10

10

11

11

11

11

11

12

12

12

12

12

13

13

13

13

13

14

14

14

14

14

15

15

15

15

15

16

16

16

16

16

17

17

17

17

17

18

18

18

18

18

RU

AT, CY, ES, FI, GR, HR, IT, ME, PL, SE, SK

ME, MK, RS, RU

ME

8

11 & SUNNUNTAI Kari, Karri

Tammikuu v M T K T P L S

PolarisS2015.indd 14

Helmikuu

1

2

3

4

5

1 2 3 4

5 6 7 8 9 10 11

12 13 14 15 16 17 18

19 20 21 22 23 24 25

26 27 28 29 30 31

v M T K T P L S

5

6

7

8

9

1

2 3 4 5 6 7 8

9 10 11 12 13 14 15

16 17 18 19 20 21 22

23 24 25 26 27 28

7.2.2014 11:39:38 PolarisS2015.indd 15

7.2.2014 11:39:39

Polaris- ja Sirius-malleihin kuuluu myös aakkosellinen nimipäiväluettelo, joka on sijoitettu tiedoston loppuun neljälle lisäsivulle. Huhtikuu 2015

Viikko 16

MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI 13 14 15 16 17 18 Tellervo

8

Taito

8

Linda

8

Patrik, Jalo Otto

8

Valto, Valdemar

8

9

9

9

9

9

10

10

10

10

10

11

11

11

11

11

12

12

12

12

12

13

13

13

13

13

14

14

14

14

14

15

15

15

15

15

16

16

16

16

16

17

17

17

17

17

18

18

18

18

18

Huhtikuu 2015

19 & SUNNUNTAI Pilvi, Pälvi

21.2.2014 10:50:42 Viikko 17

Sirius2015.indd 21

MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI 20 21 22 23 24 25 Nella, Lauha Anssi, Anselmi Alina 8

8

8

Jyrki, Jyri, Jori Pertti, Albert Marko, Markus, Markku 8

8

9

9

9

9

9

10

10

10

10

10

11

11

11

11

11

12

12

12

12

12

13

13

13

13

13

14

14

14

14

14

15

15

15

15

15

16

16

16

16

16

17

17

17

17

17

18

18

18

18

18

Sirius2015.indd 22

26 & SUNNUNTAI Teresa, Tessa, Terttu

21.2.2014 10:50:42

17

Sirius

Polaris

Polaris

Tasku- ja pöytäkalenterit


27

Maanantai Måndag

28

Tiistai Tisdag

Ilpo, Tuure/Ture

29

30

Keskiviikko Onsdag

Teijo/Henning

& Vappu n

Veterandagen

Första maj 8

8

8

Pöytäkalenterin perusmalli, jossa viikko/aukeama. Sivukoko 148 x 210 mm. Suomalaiset ja suomenruotsalaiset nimi- ja kalenteripäivät. Päiväsarakkeissa myös kansainväliset vapaapäivät kaksikirjaimisin maatunnuksin. 106–108 sivua / vuosi, ja mukaan voidaan ottaa muutamia viikkoja edellisen vuoden lopusta ja seuraavan vuoden alusta. Pöytäkalenteri on saatavana myös kolmikielisenä (suomi-ruotsi-englanti), jolloin alareunassa ovat kuluvan vuoden pikkuruudukot. Pyydä tarjous! 9

9

9

9

10

10

10

10

10

11

11

11

11

11

12

12

12

12

12

13

13

13

13

13

14

14

14

14

14

ME, RS, SI

15

15

15

15

16

16

16

16

16

17

17

17

17

17

18

18

18

18

Altair-mallista voi rakentaa myös kätevän vuosikalenterin suurempikokoisiin kirjoihin tai julisteisiin. Molemmat versiot saatavana heti vuosille 2015–2019.

MT, NO, PL, PT, RO, RS, RU, SE, SI, SK, TR

JP, LT, PL

121–244

123–242

24.2.2014 11:03:43 A5kal2015SR.indd 43

24.2.2014 11:03:43

Kaikkia kalenterim allejamme voi vapaasti su urentaa tai pienentää. Suos ittelemme kuitenkin säily ttämään mittasuhteet!

Vuosi 2015 Tammikuu 1 T & Uudenvuodenp.

Vuosi / År 2015 Tammik./Jan. Helmik./Febr. 1T &

V. 1

1S &

Maalisk./Mars 1S &

2M 3T

4 S&

4K

5M

V. 2

5 T J.L. Runebergin p. n

6 T & Loppiainen

6 P Saamel. kansallisp.

3T

3T

7K

7L

4S &

4 K/O

4 K/O

8T

5T

5T

9P

9M

6T &

6 P/F

6 P/F

10 L

10 T

7 K/O

7L

7L

11 S &

11 K

8S &

9 P/F

9M

V. 10

V. 6

2M

8T

2M

1 S&

3L

3L V. 2

V. 6

Helmikuu V. 1

2P

2 P/F

5M

1 ALTAIR © Helsingin yliopiston almanakkatoimisto / Helsingfors universitets almanacksbyrå

Pieni vuosimuistio taskukalentereita varten (sivukoko noin 85 x 155 mm). Altair N (nelisivuinen), kolme kuukautta sivua kohti. Altair K (kuusisivuinen), kaksi kuukautta sivua kohti.

Veroton hinta 227 € / vuosi.

18

120–245

Kaksikielisen mallin veroton hinta 1284 € / vuosi. Hintaan lisätään nimipäivämaksu painosmäärän mukaan puolitoistakertaisena (ks. hinnasto s. 31).

Altair

Sunnuntai Söndag

FR, GR, HR, HU, IS, IT, LT, LU, LV, ME, MK,

119–246

A5kal2015SR.indd 42

3

AT, BE, BG, CN, CY, CZ, DE, DK, EE, ES, FI,

JP

118–247

122–243

Outi/Linus, Vincent

15

117–248

Lauantai Lördag

Viivi, Vuokko/Vivian

8

9

NL, SI

18

Viikko/Vecka 18

2

Perjantai Fredag

Vappu/Valborg

Veteraanipäivä n 8

1

Torstai Torsdag

Miia, Mira, Mirva/Mirjam

Altair K

Huhtikuu/April – Toukokuu/Maj 2015 Merja/Engelbrekt

8S & V. 7

9M

12 M

V. 11

8 S & Kynttilänpäivä

V. 3

13 P

10 T

10 T

14 K

14 L Ystävänpäivä

11 S &

11 K/O

11 K/O

15 T

15 S & Laskiaissunn.

12 T

12 T

16 P

16 M

13 T

13 P/F

13 P/F

17 L

17 T Laskiaistiistai

14 K/O

14 L

14 L

18 S &

18 K

15 T

15 S &

16 P/F

16 M

17 L

17 T

17 T

18 S &

18 K/O

18 K/O

19 T

19 T

20 T

20 P/F

20 P/F

21 K/O

21 L

21 L

22 T

22 S &

23 P/F

23 M

24 L

24 T

24 T

25 S &

25 K/O

25 K/O

26 T

26 T

27 T

27 P/F

27 P/F

28 K/O

28 L

28 L

12 M

19 M

26 M

V. 3

V. 4

V. 5

15 S & V. 8

16 M

22 S & V. 9

23 M

29 T

29 S &

30 P/F

30 M

31 L

31 T

AltairN15sr.indd 2

V. 12

V. 13

19 M

V. 4

V. 8

19 T

20 T

20 P

21 K

21 L

22 T

22 S &

23 P

23 M

24 L

24 T

25 S &

25 K

26 M

V. 7

12 T

13 T

10 L

1 ALTAIR K © Helsingin yliopiston almanakkatoimisto

A5-pöytäkalenteri

A5-pöytäkalenteri

almanakka@helsinki.fi

Tasku- ja pöytäkalenterit

V. 5

26 T

27 T Vainojen uhrien muistop.

27 P

28 K

28 L Kalevalan p. n

V. 9

29 T 30 P 31 L

V. 14 AltairK15.indd 2

Altair N suomalais-ruotsalaisena

26.9.2013 13:37:07

11.2.2014 14:47:21


Vuosikalenterit

http://almanakka.helsinki.fi

Vuosikalenterit

Vuosi 2014

1 MIRA B © Helsingfors universitets almanacksbyrå

Mira K (kapea), 114 x 78 mm Mira L (leveä), 141 x 74 mm Mira CL (levein), 150 x 70 mm

JAN 1 O& 2 T 3 F 4 L 5 S& 6 M& 7 T 8 O 9 T 10 F 11 L 12 S& 13 M 14 T 15 O 16 T 17 F 18 L 19 S& 20 M 21 T 22 O 23 T 24 F 25 L 26 S& 27 M 28 T 29 O 30 T 31 F

Veroton hinta 227 € / vuosi.

8

1

2

9

3 6

4

7

5 8

1 MIRA K © Helsingin yliopiston almanakkatoimisto

Yksisivuinen vuosikalenteri, joka sopii esimerkiksi taskukalenterien alkulehdille tai yksinkertaisiin lompakkokalentereihin. Mukana liputuspäivät ja kuun vaiheet. Mira-mallista voi tehdä kuvien kanssa myös edullisia pikku julistekalentereita. År 2014 Mallista on kolme eri versiota, jotka ovat saatavissa heti vuosille 2015–2019:

1.1. Uudenv.p. 18.4. Pitkäperj. 21.4. 2. pääs.p. 29.5. Helatorst. 21.6. Juhannusp. 6.1. Loppiainen 20.4. Pääsiäisp. 1.5. Vapunp. 8.6. Helluntaip.

1.11. Pyhäinp. 25.12. Joulup. 6.12. Itsen.p. 26.12. Tapaninp.

MiraK14.indd 1

FEBR MARS 1 L 1 L 8 2 S& 2 S& 3 M 6 3 M 10 4 T 4 T 5 O n 5 O 6 T 6 T 9 7 F 7 F 8 L 9 8 L 9 S& 9 S& 10 M 7 10 M 11 11 T 11 T 12 O 12 O 13 T 13 T 14 F 14 F 15 L 6 15 L 16 S& 6 16 S& 17 M 8 17 M 12 18 T 18 T 19 O n 19 O 20 T 20 T 21 F 21 F 22 L 7 22 L 23 S& 23 S& 7 24 M 9 24 M 25 T 13 25 T 26 O 26 O 27 T 27 T 28 F n 28 F 29 L 30 S&o8 31 M 14

11.2.2014 11:06:36

APRIL 1 T 2 O 3 T 4 F 5 L 6 S& 7 M 9 8 T 15 9 O n 10 T 11 F 12 L 13 S& 14 M 16 15 T 6 16 O 17 T 18 F& 19 L 20 S& 21 M& 17 22 T 7 23 O 24 T 25 F 26 L 27 S&no 28 M 18 29 T 8 30 O

MAJ 1 T& 2 F 3 L 4 S& 5 M 6 T 7 O 8 T 9 F 10 L 11 S& 12 M 13 T 14 O 15 T 16 F 17 L 18 S& 19 M 20 T 21 O 22 T 23 F 24 L 25 S& 26 M 27 T 28 O 29 T& 30 F 31 L

n

19 9

n n n 20 6

n 21 7

22 8

JUNI 1 S& 2 M 3 T 4 O 5 T 6 F 7 L 8 S& 9 M 10 T 11 O 12 T 13 F 14 L 15 S& 16 M 17 T 18 O 19 T 20 F 21 L& 22 S& 23 M 24 T 25 O 26 T 27 F 28 L 29 S& 30 M

1.1 Nyårsd. 18.4 Långfred. 21.4 Annand. påsk 29.5 Kristi himm.d. 6.1 Trettond. 20.4 Påskd. 1.5 Första maj 8.6 Pingstdagen

23 n 9

o 24 6

25 7

n 26

8

27

JULI 1 T 2 O 3 T 4 F 5 L 6 S& 7 M 8 T 9 O 10 T 11 F 12 L 13 S& 14 M 15 T 16 O 17 T 18 F 19 L 20 S& 21 M 22 T 23 O 24 T 25 F 26 L 27 S& 28 M 29 T 30 O 31 T

9

n 28

6

29

7

30

8

31

AUG 1 F 2 L 3 S& 4 M 5 T 6 O 7 T 8 F 9 L 10 S& 11 M 12 T 13 O 14 T 15 F 16 L 17 S& 18 M 19 T 20 O 21 T 22 F 23 L 24 S& 25 M 26 T 27 O 28 T 29 F 30 L 31 S&

9

32

6

33

7

34

8

35

SEPT 1 M 2 T 3 O 4 T 5 F 6 L 7 S& 8 M 9 T 10 O 11 T 12 F 13 L 14 S& 15 M 16 T 17 O 18 T 19 F 20 L 21 S& 22 M 23 T 24 O 25 T 26 F 27 L 28 S& 29 M 30 T

36 9

37 6

38 7

39 8

40

21.6 Midsommard.

OKT 1 O 9 2 T 3 F 4 L 5 S& 6 M 41 7 T 8 O 6 9 T 10 F n 11 L 12 S& 13 M 42 14 T 15 O 7 16 T 17 F 18 L 19 S& 20 M 43 21 T 22 O 23 T 24 F n8 25 L 26 S& 27 M 44 28 T 29 O 30 T 31 F 9

NOV 1 L& 2 S& 3 M 4 T 5 O 6 T 7 F 8 L 9 S& 10 M 11 T 12 O 13 T 14 F 15 L 16 S& 17 M 18 T 19 O 20 T 21 F 22 L 23 S& 24 M 25 T 26 O 27 T 28 F 29 L 30 S&

45 n 6

n 46

7

47

8

48

9

DEC 1 M 49 2 T 3 O 4 T 5 F 6 L& n6 7 S& 8 M n 9 T 50 10 O 11 T 12 F 13 L 14 S& 7 15 M 51 16 T 17 O 18 T 19 F 20 L 21 S& 22 M 8 23 T 52 24 O 25 T& 26 F& 27 L 28 S& 9 29 M 1 30 T 31 O

1.11 Alla helgons d. 25.12 Juldagen 6.12 Självständ.d. 26.12 Annand. jul

MiraB14.indd 1

11.2.2014 11:05:48

Vuosi 2014 TAMMI

1 MIRA CL © Helsingin yliopiston almanakkatoimisto

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

K& T P L S& M& T K T P L S& M T K T P L S& M T K T P L S& M T K T P

HELMI 8

1

2 9

3 6

4

7

5 8

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

L S& M 6 T K n 9 T P L S& M 7 T K T P 6 L S& M 8 T K T P 7 L S& M 9 T K T P n

MAALIS 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

L S& M T K T P L S& M T K T P L S& M T K T P L S& M T K T P L S& M

8

10

9

11

6

12 n

7

13

8

14

HUHTI 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

T K T P L S& M T K T P L S& M T K T P& L S& M& T K T P L S& M T K

TOUKO

9

15 n

16 6

17 7

n 18 8

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

T& P L S& M T K T P L S& M T K T P L S& M T K T P L S& M T K T& P L

KESÄ

n

19 9

n n n 20 6

n 21 7

22 8

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

S& M T K T P L S& M T K T P L S& M T K T P L& S& M T K T P L S& M

HEINÄ 23 n 9

24

6

25 7

n 26

8

27

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

T K T P L S& M T K T P L S& M T K T P L S& M T K T P L S& M T K T

ELO

9

n 28

6

29

7

30

8

31

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

SYYS

P L S& M T K T P L S& M T K T P L S& M T K T P L S& M T K T P L S&

9

32

6

33

7

34

8

35

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

M T K T P L S& M T K T P L S& M T K T P L S& M T K T P L S& M T

LOKA 36 9

37 6

38 7

39 8

40

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

9 K T P L S& M 41 T 6 K T P n L S& M 42 T 7 K T P L S& M 43 T K T P n8 L S& M 44 T K T 9 P

MARRAS 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

L& S& M T K T P L S& M T K T P L S& M T K T P L S& M T K T P L S&

45 n 6

n 46

7

47

8

48

9

JOULU 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

De svenska modellerna: Mira S (smal), 114 x 78 mm Mira B (bred), 141 x 74 mm

M 49 T K T P L& n6 S& M n T 50 K T P L S& 7 M 51 T K T P L S& 8 M T 52 K T& P& L S& 9 M 1 T K

Skattefritt pris 227 € / år.

Mira L suomalais-ruotsalaisena

1.1. Uudenv.p., 6.1. Loppiainen, 18.4. Pitkäperj., 20.4. Pääsiäisp., 21.4. 2. pääs.p., 1.5. Vapunp., 29.5. Helatorst., 8.6. Helluntaip., 21.6. Juhannusp., 1.11. Pyhäinp., 6.12. Itsen.p., 25.12. Joulup., 26.12. Tapaninp.

Mira CL

MiraCL14.indd 1

11.2.2014 11:05:03

Vuosi/År 2014 1 MIRA L © Helsingin yliopiston almanakkatoimisto/Helsingfors universitets almanacksbyrå

Mira L 2015 on saatavissa myös esimerkiksi englantilaisena, venäläisenä, suomalais-ruotsalaisena ja suomalais-englantilaisena versiona.

TAMMI JAN 1 K/O&8 2 T 1 3 P/F 4 L 5 S& 6 M& 2 7 T 8 K/O 9 9 T 10 P/F 11 L 12 S& 13 M 3 14 T 15 K/O 16 T 6 17 P/F 18 L 19 S& 20 M 4 21 T 22 K/O 23 T 24 P/F 7 25 L 26 S& 27 M 5 28 T 29 K/O 30 T 8 31 P/F

HELMI FEBR 1 L 2 S& 3 M 4 T 5 K/O 6 T 7 P/F 8 L 9 S& 10 M 11 T 12 K/O 13 T 14 P/F 15 L 16 S& 17 M 18 T 19 K/O 20 T 21 P/F 22 L 23 S& 24 M 25 T 26 K/O 27 T 28 P/F

6 n

9

7

6

8

7

9 n

MAALIS MARS 1 L 8 2 S& 3 M 10 4 T 5 K/O 6 T 7 P/F 8 L 9 9 S& 10 M 11 11 T 12 K/O 13 T 14 P/F 15 L 16 S& 6 17 M 12 18 T 19 K/O n 20 T 21 P/F 22 L 23 S& 24 M 7 25 T 13 26 K/O 27 T 28 P/F 29 L 30 S&o8 31 M 14

HUHTI APRIL 1 T 2 K/O 3 T 4 P/F 5 L 6 S& 7 M 9 8 T 15 9 K/O n 10 T 11 P/F 12 L 13 S& 14 M 16 15 T 6 16 K/O 17 T 18 P/F& 19 L 20 S& 21 M& 17 22 T 7 23 K/O 24 T 25 P/F 26 L 27 S&no 28 M 18 29 T 8 30 K/O

TOUKO MAJ 1 T& n 2 P/F 3 L 4 S& 5 M 19 6 T 7 K/O 9 8 T 9 P/F n 10 L 11 S& n 12 M n 13 T 20 14 K/O 6 15 T 16 P/F 17 L 18 S& n 19 M 21 20 T 21 K/O 7 22 T 23 P/F 24 L 25 S& 26 M 22 27 T 28 K/O 8 29 T& 30 P/F 31 L

KESÄ JUNI 1 S& 2 M 3 T 4 K/O 5 T 6 P/F 7 L 8 S& 9 M 10 T 11 K/O 12 T 13 P/F 14 L 15 S& 16 M 17 T 18 K/O 19 T 20 P/F 21 L& 22 S& 23 M 24 T 25 K/O 26 T 27 P/F 28 L 29 S& 30 M

23 n 9

o 24 6

25 7

n 26

8

27

HEINÄ JULI 1 T 2 K/O 3 T 4 P/F 5 L 9 6 S& n 7 M 28 8 T 9 K/O 10 T 11 P/F 12 L 6 13 S& 14 M 29 15 T 16 K/O 17 T 18 P/F 19 L 7 20 S& 21 M 30 22 T 23 K/O 24 T 25 P/F 26 L 27 S& 8 28 M 31 29 T 30 K/O 31 T

ELO AUG 1 P/F 2 L 3 S& 4 M 5 T 6 K/O 7 T 8 P/F 9 L 10 S& 11 M 12 T 13 K/O 14 T 15 P/F 16 L 17 S& 18 M 19 T 20 K/O 21 T 22 P/F 23 L 24 S& 25 M 26 T 27 K/O 28 T 29 P/F 30 L 31 S&

9

32

6

33

7

34

8

35

SYYS SEPT 1 M 2 T 3 K/O 4 T 5 P/F 6 L 7 S& 8 M 9 T 10 K/O 11 T 12 P/F 13 L 14 S& 15 M 16 T 17 K/O 18 T 19 P/F 20 L 21 S& 22 M 23 T 24 K/O 25 T 26 P/F 27 L 28 S& 29 M 30 T

36

9

37

6

38

7

39 8

40

LOKA OKT 1 K/O 9 2 T 3 P/F 4 L 5 S& 6 M 41 7 T 8 K/O 6 9 T 10 P/F n 11 L 12 S& 13 M 42 14 T 15 K/O 7 16 T 17 P/F 18 L 19 S& 20 M 43 21 T 22 K/O 23 T 24 P/Fn8 25 L 26 S& 27 M 44 28 T 29 K/O 30 T 31 P/F 9

MARRAS NOV 1 L& 2 S& 3 M 45 4 T 5 K/O 6 T n 7 P/F 6 8 L 9 S& n 10 M 46 11 T 12 K/O 13 T 14 P/F 7 15 L 16 S& 17 M 47 18 T 19 K/O 20 T 21 P/F 22 L 8 23 S& 24 M 48 25 T 26 K/O 27 T 28 P/F 29 L 9 30 S&

JOULU DEC 1 M 49 2 T 3 K/O 4 T 5 P/F 6 L& n6 7 S& 8 M n 9 T 50 10 K/O 11 T 12 P/F 13 L 14 S& 7 15 M 51 16 T 17 K/O 18 T 19 P/F 20 L 21 S& 22 M 8 23 T 52 24 K/O 25 T& 26 P/F& 27 L 28 S& 9 29 M 1 30 T 31 K/O

1.1. Uudenvuodenpäivä/Nyårsdagen, 6.1. Loppiainen/Trettondagen, 18.4. Pitkäperjantai/Långfredagen, 20.4. Pääsiäispäivä/Påskdagen, 21.4. 2. pääsiäispäivä/Annandag påsk, 1.5. Vapunpäivä/Första maj, 29.5. Helatorstai/Kristi himmelsfärdsdag, 8.6. Helluntaipäivä/Pingstdagen, 21.6. Juhannuspäivä/Midsommardagen, 1.11. Pyhäinpäivä/Alla helgons dag, 6.12. Itsenäisyyspäivä/Självständighetsdagen, 25.12. Joulupäivä/Juldagen, 26.12. Tapaninpäivä/Annandag jul

MiraL14sr.indd 1

15.4.2013 13:54:41

19

Mira B

Mira

SYYS LOKA MARRAS JOULU

1 L 8 1 T 1 K& 8 1 L 1 P 1 T& n 1 S& 1 T 1 M 36 1 K 9 1 L& 1 M 49 2 S& 2 T 2 T 1 2 S& 2 S& 2 K 2 P 2 L 2 T 9 2 T 2 M 23 2 K 3 P 3 P 3 L 3 T 3 T 3 K 3 S& 3 K 3 M 45 4 T 3 M 6 3 M 10 4 P 4 L 4 L 4 S& 3 T 4 K n 4 P 4 T 4 M 9 4 T 9 5 S& 4 T 5 S& 4 T 5 L 5 L 5 P 5 K 5 M 19 5 T 9 6 S& n 5 T 32 5 P 5 K n 5 K n6 6 L 6 S& 6 T 6 P 6 T n 6 L 6 K 6 M 41 6 M& 2 6 T 9 6 T 7 S& 7 T 7 P 6 7 S& 7 P 7 M 28 7 T 7 T 7 P 7 M 9 7 K 9 7 L 8 S& 8 T 8 M n 8 P 8 M 37 8 K 6 8 L 8 K 9 8 L 8 L 9 8 T 15 8 T 9 S& n 9 T 50 9 T 9 S& 9 S& 9 K n 9 P n 9 M 24 9 K 9 L 9 T 6 9 T 10 P 10 P n 10 M 46 10 K 10 T 10 L 10 T 10 S& 6 10 K 10 T 10 M 11 10 M 7 11 T 11 L 11 L 11 T 11 P 11 S& n 11 K 11 P T M 33 12 11 T T P 12 S& 11 12 S& 11 12 P 12 L 12 L 6 11 12 K M n 12 T 12 T 12 K 12 K 13 L 13 L 13 S& 12 13 T 20 13 P 6 13 S& 13 K 13 M 3 13 T 13 T 13 M 42 13 T 14 S& 14 14 P 7 14 S& 7 14 M 29 14 T 14 T 14 P T 14 M 16 14 K 6 14 L 14 P 15 S& 15 T 15 M 51 15 M 38 15 K 7 15 L 15 P 15 K 15 T 6 15 T 15 L 6 15 L 16 S& 16 T 16 P 16 K 16 T 7 16 T 16 L 16 T 6 16 S& 16 S& 6 16 K 16 M 25 17 17 P 7 17 K 17 T 17 P 17 L K T 17 S& 17 M 47 17 17 M 8 17 M 12 18 P& 18 S& n 17 T 18 L T 18 L 18 T 18 P T 18 K M 34 18 T 18 T 19 S& 18 19 P 19 L 19 S& 18 19 P 19 L 7 18 19 K 19 M 21 19 T 7 20 19 T 19 K 19 K n 20 S& 20 L S& 20 L 20 P 20 T 20 M 4 20 T 20 K 20 M 43 20 T 20 T 21 S& 21 21 S& 21 P 21 T 21 P 21 M&17 21 K 7 21 L& n 21 M 30 21 T T 21 P 22 S& 22 T 22 L 8 22 M 8 22 T 7 22 T 22 K 22 M 39 22 K 22 P 22 L 7 22 L 23 S& 23 T 52 23 S& 23 S& 23 K 23 P K 23 T 23 T 23 L 23 T 23 M 26 23 24 L 24 T 24 P 7 24 M 9 24 M 7 24 T 24 S& 24 K 8 24 P n8 24 M 48 24 K T 25 L T 25 L P 25 T& 25 S& 24 25 P 25 T 25 K 25 T 13 25 25 T 25 M 8 25 26 S& 26 26 P 26 S& 26 26 L 26 P& 26 L K 26 T 26 T 35 26 K K 26 M 22 27 L 27 S& n 27 T 27 L 27 P 8 27 S& 8 27 K 27 M 5 27 T 27 M 44 27 T 27 T 28 S& 28 S& 9 28 P 28 M 18 28 K 8 28 L 28 M 31 28 T 28 T 28 T 28 P n 28 P 29 L 9 29 M 1 29 T 8 29 T& 29 S& 29 T 29 K 29 M 40 29 K 29 P 29 L 30 S& 30 T 30 P 30 K 30 T 8 30 T 30 T 30 L 30 S& 8 30 K 30 M 27 31 P 31 L 31 K 31 T 31 P 9 31 S& 31 M 14

Mira K

TAMMI HELMI MAALIS HUHTI TOUKO KESÄ HEINÄ ELO


Vuosikalenterit

almanakka@helsinki.fi

Gemini

Vuosi 2014 TAMMIKUU

HELMIKUU

MAALISKUU

HUHTIKUU

TOUKOKUU

KESÄKUU

1 L Alpo 1 K & Uudenv:np. 8 1 L Riitta 8 1 T Peppi, Raita, Pulmu 1 T & Vappu n Vappu 1 S & 6. s. pääs. Teemu 2 T Aapeli 1 2 S & Kynttilänpäivä 2 S & Laskiaissunn. 2 K Pellervo 2 P Vuokko, Viivi 2 M Venla 23 Virve, Virva, Fanni 3 T Sampo, Veeti 3 P Elmeri, Elmo Jemina, Lumi, 3 L Outi 4 L Ruut Aamu 4 P Ukko 4 S & 2. s. pääsiäisestä 3 T Orvokki, Viola 3 M Kauko 10 5 L Irene, Irina, Ira Roosa, Rosa, Ruusu 4 K Puol.voim. lippu 5 S & 2. s. joulusta juhlan p. n Toivo 3 M Valo 6 4 T Laskiaist., Ari, Arsi 6 S & 5. paast. s. Lea, Leea 9 5 K Leila, Laila 5 M Melina, Maini 19 5 T Sulevi 4 T Armi, Ronja Ville, Vilho, Vili 6 P Kustaa, Kyösti 6 T Tarmo 6 T Ylermi 6 M & Loppiainen 2 5 K J.L. Runebergin 7 P Tarja, Taru Harri 9 7 K Helmi 9 7 L Suvi, Roope 7 M Allan päivä n Asser 8 S & Helluntaip. 7 T Aku, Aukusti 6 T Saamel. kansallisp. 8 L Naistenp., Vilppu 9 8 T Rom. k.p., Suoma 8 T Heino 9 Terhi, Teija, Tiia 9 9 S & 1. paast. s. Auvo 9 K M. Agricolan p. n 9 P Eur.p. n Timo, Timi Salomon 8 K Titta, Hilppa 9 T Veikko, Veli, Veijo 7 P Riku Elias, Eelis, Eeli 15 10 L Aino, Aini, Aina 9 M Ensio 24 10 M Aurora, Aura 11 10 P Nyyrikki 8 L Laina 10 T Tero 11 S & 3. s. pääsiäisestä 10 T Seppo 11 T Kalervo 11 L Kari, Karri 9 S & 5. s. loppiaisesta 12 K Reijo, Reko 11 P Verna, Minea Äitienp. n Osmo 11 K Impi 12 S & 1. s. lopp. Toini Raija, Raisa 12 L Julia, Julius, Janna 12 T Esko 13 T Erno, Tarvo 13 S & Palmus. Tellervo 12 M Snellm. p. n Lotta 13 P Raili, Raila 6 13 T Kukka, Floora 20 13 M Nuutti 3 10 M Elina, Ella, Ellen 7 14 P Matilda, Tilda, Mette 15 L Risto 6 14 L Kielo, Pihla 14 T Sakari, Saku 11 T Talvikki 14 M Taito 16 14 K Tuula 16 S & 2. p. s. Ilkka 6 15 T Linda 15 S & Pyhän Kolm. p. 6 15 T Sofia, Sonja 15 K Solja 12 K Elma Vieno, Moona 6 13 T Sulo 16 P Ester, Essi 16 T Ilmari, Ilmo 17 M Kerttu 12 16 K Jalo, Patrik 17 P Toni, Anton 17 L Maila, Rebekka 17 T Otto 14 P Ystävänpäivä 18 T Eetu, Edvard 16 M Päivi, Päivikki 25 18 L Laura Voitto, Valentin 19 K M. Canthin p. n 18 P & Pitkäperj. Valto 18 S & 4. s. pääsiäisestä 17 T Urho 6 Juuso, Josefiina Kaatun. m.p. n 19 S & P. Henrikin m.p. 15 L Sipi 19 L Pilvi, Pälvi 18 K Tapio Heikki, Henri, Henna 16 S & 3. s. e. paast. Kai 20 T Kevätpäiväntasaus 20 S & Pääsiäispäivä Erkki, Eero, Eerika 19 T Siiri 7 Nella, Lauha 20 M Sebastian 4 17 M Väinö, Karita 8 Aki, Kim, Joakim 19 M Emilia, Emma, Milla 20 P Into 21 P Pentti 21 T Aune, Oona, Netta 18 T Kaino 21 M & 2. pääsiäisp. 17 20 T Lilja, Karoliina 21 21 L & Juhannuspäivä 22 L Vihtori Anssi, Anselmi 21 K Kosti, Konsta 7 Suomen lipun p. n 22 K Visa 19 K Eija 7 22 T Hemminki, Hemmo Kesäp.seis., Ahti 23 T Enni, Eine, Eini 20 T Heli, Heljä, Helinä 23 S & Marian ilm.p. 22 T Alina Akseli 22 S & 2. s. hell. Paula 7 21 P Keijo 23 K Yrjö, Jyrki, Jyri 23 P Lyydia, Lyyli 24 P Senja 25 L Paavo, Pauli 24 L Tuukka, Touko 22 L Tuulikki, Hilda 7 24 M Gabriel, Kaapo 7 24 T Pertti 23 M Aatu, Aatto 26 26 S & 3. s. loppiaisesta 23 S & 2. s. e. paast. 25 S & 5. s. pääs. Urpo 24 T Johannes, Juhani 25 T Aija 13 25 P Markku, Marko Joonatan 26 L Terttu, Teresa, Tessa Aslak 26 K Manu, Manne 25 K Uuno 27 S & 1. s. pääsiäisestä 26 M Minna, Vilma 22 26 T Jorma, Jarmo 27 M Vainojen uhrien 5 24 M Matti, Matias 9 27 T Sauli, Saul 27 T Ritva Veteraanip. n 8 28 P Armas 27 P Elviira, Elvi 8 muistopäivä, Viljo 25 T Tuija, Tuire 28 K Alma 28 L Leo 29 L Jouni, Joni, Joonas Merja 29 T & Helatorstai 28 T Kalle, Kaarlo 26 K Nestori 30 S & 4. paast. s. 8 28 M Ilpo, Tuure 18 Oiva, Oliver, Olivia 29 S & 3. s. helluntaista 29 K Valtteri 27 T Torsti Kesäaika alk., Usko 29 T Teijo Pekka, Petri, Petra 8 28 P Kalevalan p. n 8 30 P Pasi 30 T Irja 31 P Alli Onni 31 L Helka, Helga 31 M Irma, Irmeli 14 30 K Mirja, Miia, Mira 30 M Päiviö 27

Kaksisivuinen vuosikalenteri, joka sopii taskukalenterien alkulehdille tai itsenäiseksi ka­­lenteriksi. Kalenterissa on nimipäivät, kaikki pyhäpäivät, liputuspäivät ja kuun vaiheet. Kuvien kanssa Gemini-mallista saa myös näyttävän julisteen. Saatavissa kolmena eri versiona:

Vuosi 2014

Gemini K

HEINÄKUU

ELOKUU

SYYSKUU LOKAKUU

MARRASKUU

JOULUKUU

1 M Oskari 49 1 T Aaro 1 P Maire 1 M Pirkka 36 1 K Rauno, Rainer 9 1 L & Pyhäinpäivä 2 T Anelma, Unelma 2 K Maria, Maija, Mari 2 L Kimmo 2 T Sinikka, Sini, 9 2 T Valio Pyry, Lyly 3 T Arvo 3 P Raimo Justus 3 S & Kirkastuss. 2 S & 21. s. hellunt. 3 K Meri, Vellamo 4 T Airi, Aira 4 P Ulla, Ulpu Nea, Linnea, Neea 3 K Soile, Soili, Soila 4 L Saija, Saila, Frans Topi, Topias 5 P Selma 5 L Unto, Untamo 9 5 S & Mikkelinpäivä 4 T Ansa 9 3 M Terho 45 6 L & Itsen.p. n 6 6 S & 4. s. h. E. Leinon 4 M Veera Inkeri, Inka 5 P Yrittäjän päivä 5 T Salme, Sanelma 4 T Hertta p. n Esa, Esaias Niilo, Niko, Niklas Roni, Mainio 6 K Toimi, Keimo 32 6 L Asko 6 M Pinja, Minttu 41 5 K Reima 7 S & 2. adv.s. Sampsa 7 M Klaus, Launo 28 7 T Lahja 6 T Ruotsal. päivä n 7 S & 13. s. hellunt. 7 T Pirkko, Pirjo 6 7 P Taisto 6 8 M Sibeliuksen p. n 8 P Sylvi, Silva 8 K Hilja 8 T Turo, Turkka Miro, Arho 9 T Ilona 8 L Aatos Kyllikki 50 9 K Jasmin, Ilta, Jade 9 L Erja, Eira 10 S & 9. s. helluntaista 8 M Taimi 37 10 P Kiven p. n Aleksi 9 S & Usk.puhd. m.p. 9 T Anna, Anne, Anni 10 T Saima, Saimi Lauri, Lasse 6 9 T Isto, Eevert, Vertti 6 11 L Otso, Ohto Isänp. n Teuvo 10 K Jutta 11 P Elli, Noora, Nelli 6 10 K Kalevi 12 S & 18. s. hell. Aarre 11 T Tatu, Daniel, Taneli 12 L Hermanni 11 M Sanna, 33 10 M Martti 46 13 S & 5. s. helluntaista 11 T Santeri, Aleksandra 12 P Tuovi Susanna, Sanni 13 M Taina, Tanja, Taija 11 T Panu Joel, Ilari, Lari 12 P Valma, Vilja 13 L Seija 12 T Klaara 14 T Elsa 42 12 K Virpi 13 L Orvo 14 S & 3. adv.s. Jouko 7 7 13 T Kristian, Ano 14 M Aliisa, Alisa 29 13 K Jesse 14 S & 14. s. hell. Iida 15 K Helvi, Heta 16 T Sirkka, Sirkku 7 15 M Heimo 51 14 T Onerva, Kanerva 15 T Rauni, Rauna 14 P Iiris 16 T Auli, Aulikki, Aada 15 L Janina, Janika 15 P Marja, Jaana, 16 K Reino 15 M Sirpa 38 17 P Saana, Saini 7 18 L Satu, Säde, Luukas 16 S & Valvomisen s. 17 K Raakel Marjatta 17 T Ossi, Ossian 16 T Hilla, Hellevi 17 K Aili, Aila 19 S & 19. s. hell. Uljas Aarne, Aarno 18 T Aapo, Rami 16 L Aulis 18 P Riikka 19 P Iiro, Iisakki, Iikka 19 L Sari, Saara, Sara 7 17 S & 10. s. hellunt. 18 T Tyyne, Tytti 20 M Kauno, 43 17 M Eino, Einari 47 20 S & Apostolien p. Verneri 7 19 P Reija 20 L Benjamin, Kerkko Kasperi, Jasper 18 T Tenho, Max Marketta, Maarit 20 L Varpu, Vaula 21 S & 4. adv.s. Tuo 18 M Leevi 34 21 S & 15. s. hell. Mervi 21 T Ursula 19 K Liisa, Elisa mas, Tomi, Tommi 21 M Johanna, 30 19 T Mauno, Maunu 22 K Anja, Anita, Anniina 20 T Lapsen oik. p. 20 K Sami, Samuli 22 M Mauri 39 23 T Severi 22 M Talvip.s., Raafael 8 Hanna, Jenni Jari, Jalmari 23 T Senni 52 21 T Soini, Veini 23 T Syysp.tas., Minja, 24 P YK:n päivä n 8 21 P Hilma 22 T Leena Rasmus, Asmo 8 24 K Aatami, Eeva 22 P Iivari, Iivo Miisa, Mielikki 23 K Olga, Oili 22 L Silja, Selja 8 25 L Sointu 23 S & Tuomios. Ismo 25 T & Joulupäivä 24 K Alvar, Auno 24 T Tiina, Kirsti, Kirsi 23 L Signe, Varma 26 P & Tapaninp. 26 S & 20. s. hellunt. 24 S & 11. s. hell. Perttu 25 T Kullervo 25 P Jaakko, Jimi 48 Tapani, Teppo 26 P Kuisma Kesäaika päättyy 24 M Lempi 26 L Martta 8 25 T Katri, Kaija, Katja 27 L Hannu, Hannes 27 L Vesa Niina, Amanda 27 S & 7. s. hellunt. 8 25 M Loviisa 35 28 S & 16. s. hellunt. 26 K Sisko Unikeonp., Heidi 26 T Ilmi, Ilma 28 S & Viattomien 9 27 K Rauli 27 M Helli, Hellin 44 27 T Hilkka Arja, Lenni lasten p. Piia 28 M Atso 31 28 T Tauno 28 P Heini, Kaisla 28 T Simo 9 29 M Rauha 29 P Iina, Iines, Inari 29 M Mikko, Mika, 40 29 K Alfred, Urmas 1 29 T Olavi, Olli 29 L Aimo 30 S & 1. adventtis. 30 L Eemil, Eemeli Mikaela 30 T Taavetti, Taavi 30 K Asta 30 T Eila 9 Antti, Antero, Atte 31 K Sylvester, Silvo 31 S & 12. s. hell. Arvi 30 T Siru, Sirja, Sorja 31 T Helena 31 P Arto, Arttu

Gemini K (kapea), sivukoko 114 x 76 mm Gemini L (leveä), sivukoko 141 x 74 mm Gemini CL (le­vein), koko 153 x 69 mm Veroton hinta 294 € / vuosi. Hintaan lisätään nimipäivämaksu painosmäärän mukaan (ks. hinnasto s. 31).

1 GEMINI K © Helsingin yliopiston almanakkatoimisto

Vuosi 2014 TAMMIKUU

HELMIKUU

MAALISKUU

HUHTIKUU

TOUKOKUU

KESÄKUU

1 K & Uudenvuodenp. 8 1 L Riitta 8 1 T Peppi, Raita, Pulmu 1 L Alpo 1 T & Vappu n Vappu 1 S & 6. s. pääs. Teemu 2 S & Laskiaissunn. 2 K Pellervo 2 P Vuokko, Viivi 2 T Aapeli 1 2 S & Kynttilänpäivä 2 M Venla 23 3 T Sampo, Veeti 3 L Outi 3 P Elmeri, Elmo Jemina, Lumi, Aamu Virve, Virva, Fanni Orvokki, Viola 4 S & 2. s. pääsiäisestä 3 T 4 L Ruut 4 K Puol.voimain lippu10 4 P Ukko 6 3 M Kauko 5 S & 2. sunn. joulusta 3 M Valo Roosa, Rosa, Ruusu juhlan p. n Toivo 4 T Lask.t., Ari, Arsi, Atro 5 L Irene, Irina, Ira 4 T Armi, Ronja 6 S & 5. paastonajan s. 5 M Melina, Maini Lea, Leea 5 K Leila, Laila 9 5 K J.L. Runebergin 19 5 T Sulevi Ville, Vilho, Vili 6 T Tarmo 6 P Kustaa, Kyösti 6 T Ylermi 6 M & Loppiainen Harri 2 päivä n Asser 7 T Aku, Aukusti 6 T Saamel. kansallisp. 9 7 P Tarja, Taru 9 7 K Helmi 9 7 L Suvi, Roope 7 M Allan 8 L Naistenp., Vilppu 9 8 T Romanien k.p., Suoma 8 T Heino 8 S & Helluntaip. Salomon 8 K Titta, Hilppa 9 Terhi, Teija, Tiia 9 S & 1. paast. s. Auvo 9 K M. Agricolan p. n 15 9 P Eur.-p. n Timo, Timi 9 M Ensio 7 P Riku 9 T Veikko, Veli, Veijo 24 8 L Laina 10 P Nyyrikki 10 L Aino, Aini, Aina 10 M Aurora, Aura 11 Elias, Eelis, Eeli 10 T Seppo 9 S & 5. s. loppiaisesta 11 T Kalervo 11 L Kari, Karri 10 T Tero 11 S & 3. s. pääsiäisestä 11 K Impi 12 S & 1. s. lopp. Toini 11 P Verna, Minea Raija, Raisa Äitienpäivä n Osmo 12 T Esko 12 K Reijo, Reko 12 L Julia, Julius, Janna 6 7 13 T Erno, Tarvo 13 M Nuutti 3 10 M Elina, Ella, Ellen 12 M Snellmanin p. n Lotta 13 P Raili, Raila 14 P Matilda, Tilda, Mette 13 S & Palmus. Tellervo 13 T Kukka, Floora 20 14 L Kielo, Pihla 11 T Talvikki 14 T Sakari, Saku 15 L Risto 12 K Elma 15 K Solja 6 15 S & Pyhän Kolmin. p. 14 M Taito 16 14 K Tuula 16 S & 2. paast. s. Ilkka 6 15 T Linda Vieno, Moona 16 T Ilmari, Ilmo 6 13 T Sulo 6 15 T Sofia, Sonja 14 P Ystävänpäivä 16 P Ester, Essi 17 P Toni, Anton 16 M Päivi, Päivikki 25 17 M Kerttu 12 16 K Jalo, Patrik Voitto, Valentin 17 L Maila, Rebekka 18 L Laura 17 T Otto 17 T Urho 18 T Eetu, Edvard 18 S & 4. s. p. Kaat. m.p. n 18 K Tapio 19 S & Pyhän Henrikin m.p. 15 L Sipi 6 19 K Minna Canthin p. n 18 P & Pitkäperj. Valto 19 L Pilvi, Pälvi Heikki, Henri, Henna 16 S & 3. s. e. paast. Kai Juuso, Josefiina Erkki, Eero, Eerika 19 T Siiri 7 20 S & Pääsiäispäivä 20 M Sebastian 4 17 M Väinö, Karita 8 20 T Kevätpäiväntasaus 19 M Emilia, Emma, Milla 20 P Into Nella, Lauha Aki, Kim, Joakim 21 T Aune, Oona, Netta 18 T Kaino 20 T Lilja, Karoliina 21 21 L & Juhannuspäivä 21 P Pentti 22 K Visa 19 K Eija 17 21 K Kosti, Konsta 7 Suomen lipun p. n 21 M & 2. pääsiäisp. 22 L Vihtori 23 T Enni, Eine, Eini 20 T Heli, Heljä, Helinä Anssi, Anselmi 22 T Hemminki, Hemmo Kesäp.seisaus, Ahti 23 S & Marian ilm.p. Akseli 22 T Alina 22 S & 2. s. hellunt. Paula TAMMIKUU HELMIKUU MAALISKUU HUHTIKUU TOUKOKUU KESÄKUU 24 P Senja 7 21 P Keijo 7 23 P Lyydia, Lyyli 22 L Tuulikki, Hilda 24 L Tuukka, Touko 25 L Paavo, Pauli 7 24 M Gabriel, Kaapo 23 M Aatu, Aatto 26 7 23 K Yrjö, Jyrki, Jyri 1 K & Uudenvuodenp. 8 1 L Riitta 8 1 T Peppi, Raita, Pulmu 1 L Alpo 1 T & Vappu n Vappu 1 S & 6. s. pääs. Teemu 25 S 26 S & 3. s. loppiaisesta 23 S & 2. s. ennen paast. 25 T Aija 5. s. pääs. Urpo 24 T 1Johannes, Juhani 13 24 T Pertti 2 S & Laskiaiss. Virve, Fanni 2 K Pellervo & 2 T Aapeli 2 S & Kynttilänpäivä 2 P Vuokko, Viivi 2 M Venla 23 25 P Markku, Marko, Markus Joonatan Aslak 26 K Manu, Manne 3 P Elmeri, Elmo 22 25 K Uuno Jemina, Lumi, Aamu 3 L Outi 3 T Orvokki, Viola 3 M Kauko 10 3 T Sampo, Veeti 26 L Terttu, Teresa, Tessa 26 M Minna, Vilma 26 T Jorma, Jarmo, Jarkko Ritva 4 L Ruut 4 S & 2. s. pääs. Roosa, Rosa 4 K Puol.v. lippuj. p. n Toivo 4 P Ukko 27 M Vainojen uhrien 5 24 M Matti, Matias 9 27 T Sauli, Saul 27 T 3 M Valo 6 4 T Laskiaist., Ari, Arsi, Atro 5 L 27 S & 1. s. pääsiäisestä 28 K 28 P Armas 8 5 S & 2. sunn. joulusta Irene, Irina, Ira muistopäivä, Viljo 25 T Tuija, Tuire Alma 8 27 P Elviira, Elvi 5 T Sulevi 5 K Leila, Laila 5 M Melina, Maini 19 4 T Armi, Ronja 9 Veteraanip. n Merja 29 L Jouni, Joni, Joonas 28 L Leo Lea, Leea 6 S & 5. paastonajan s. 28 T Kalle, Kaarlo 26 K Nestori 29 T & Helatorstai 6 P Kustaa, Kyösti 6 T Tarmo 6 T Ylermi 3. s. helluntaista 5 K J.L. Runebergin 30 S & 4. paast. s. 29 S & 8 28 M Ilpo, Tuure Ville, Vilho, Vili 29 K Valtteri 27 T Torsti 18 Oiva, Oliver, Olivia 7 P Tarja, Taru 6 M & Loppiainen Harri 9 7 L Suvi, Roope 7 K Helmi päivä n Asser 2Pekka, Petri, Petra Kesäaika alkaa, Usko 29 T Teijo 30 T Irja 8 28 P Kalevalan päivä n 8 30 P 9 7 M Allan 8 S & Helluntaip. Salomon 9 8 T Heino Pasi 7 T Aku, Aukusti 6 T Saamel. kansallisp. 9 8 L Naistenp., Vilppu 31 L Helka, Helga 31 P Alli Onni 30 K Mirja, Miia, Mira 30 M Päiviö 27 31 M Irma, Irmeli 14 9 S & 1. paast. s. Auvo 9 Terhi, Teija, Tiia 8 T Romanien k.p., Suoma 9 P Eur.-p. n Timo, Timi 8 K Titta, Hilppa 9 M Ensio 24 9 T Veikko, Veli, Veijo 7 P Riku 10 M Aurora, Aura 11 9 K M. Agricolan p. n 15 10 L Aino, Aini, Aina 10 T Seppo 10 P Nyyrikki Elias, Eelis, Eeli 8 L Laina 11 S & 3. s. pääsiäisestä 11 T Kalervo 11 K Impi Äitienpäivä n Osmo 11 L Kari, Karri 10 T Tero 9 S & 5. s. loppiaisesta 12 K Reijo, Reko 12 T Esko 12 S & 1. s. loppiaisesta Toini Raija, Raisa 11 P Verna, Minea 6 13 T Erno, Tarvo 12 M Snellmanin p. n Lotta 13 P Raili, Raila 12 L Julia, Julius, Janna 13 M Nuutti 3 10 M Elina, Ella, Ellen 7 14 P Matilda, Tilda, Mette 13 T Kukka, Floora 20 14 L Kielo, Pihla 13 S & Palmusunn. Tellervo 14 K 15 L Risto 14 T Sakari, Saku 11 T Talvikki Tuula 6 15 S & Pyhän Kolmin. p. HEINÄKUU 1 ELOKUU SYYSKUU LOKAKUU MARRASKUU JOULUKUU 6 14 M Taito Vieno, Moona 16 S & 2. paast. s. Ilkka GemiL14.indd 10.10.2013 12:28:35 16 15 T Sofia, Sonja 15 K Solja 12 K Elma 6 13 T Sulo 6 15 T Linda 16 P Ester, Essi 16 T Ilmari, Ilmo 1 T Aaro 1 M Pirkka 36 1 K Rauno, Rainer, Raine 9 1 L 1 P Maire & Pyhäinp. Pyry, Lyly 1 M Oskari 49 17 M Kerttu 12 16 M Päivi, Päivikki 25 17 P Toni, Anton 16 K Jalo, Patrik 17 L Maila, Rebekka 14 P Ystävänpäivä 2 K Maria, Maija, Mari 2 T Sinikka, Sini, Justus 9 2 T Valio 2 L Kimmo 2 S 2 T Anelma, Unelma & 21. s. helluntaista 18 T Eetu, Edvard 17 T Urho Laura 17 T Otto 18 S & 4. s. p. Kaatun. m.p. n 18 K Tapio Voitto, Valentin 3 T Arvo 3 S & Kirkastussunn. 3 K Meri, Vellamo 3 P Raimo 18 L Topi, Topias 3 K Soile, Soili, Soila 19 K Minna Canthin p. n 6 Juuso, Josefiina 19 S & Pyhän Henrikin m.p. 18 P & Pitkäperjantai Valto Erkki, Eero, Eerika 15 L Sipi 4 P Ulla, Ulpu Airi, Aira 4 L Saija, Saila, Frans Nea, Linnea, Neea 4 T Ansa 7 19 T Siiri 3 M Terho 45 4 T 16 S & 3. s. ennen paast. Kai 20 T Kevätpäiväntasaus Heikki, Henri, Henna 19 L Pilvi, Pälvi 5 L Unto, Untamo 5 P Selma 5 S & Mikkelinpäivä 5 P Yrittäjän päivä 9 19 M Emilia, Emma, Milla 21 20 P Into 4 T Hertta 9 4 M Veera 20 S & Pääsiäisp. Nella, Lauha 20 T 6 L Roni, Mainio Inkeri, Inka 6 S & 4. s. hellunt. E. Lei- 5 T Itsenäisyysp. n 6 21 L & Juhannuspäivä 17 M Väinö, Karita 8 Aki, Kim, Joakim 20 M Sebastian 4& Lilja, Karoliina 5 K Reima Salme, Sanelma 32 6 L Asko non p. n Esa, Esaias 6 K Toimi, Keimo Niilo, Niko, Niklas 21 P Pentti 21 M & 2. pääsiäispäivä 17 21 K Kosti, Konsta 7 Suomen lipun p. n 18 T Kaino 21 T Aune, Oona, Netta Ruotsalaisuuden p. n 7 S & 41 6 T 7 S & 13. s. helluntaista 6 M Pinja, Minttu 2. adv.s. Sampsa Kesäp.seisaus, Ahti 22 L Vihtori 22 T Hemminki, Hemmo Anssi, Anselmi 19 K Eija 22 K Visa 7 T Pirkko, Pirjo 7 P Taisto 6 7 M Klaus, Launo 28 7 T Lahja Miro, Arho 22 S & 2. s. hellunt. Paula 23 S & Marian ilm.p. Akseli 22 T Alina 7 23 P Lyydia, Lyyli 20 T Heli, Heljä, Helinä 23 T 8 P Sylvi, Silva 8 K Hilja 6 8 L AatosEnni, Eine, Eini 8 M Jean Sibeliuksen p. n 8 T Turo, Turkka 24 L Tuukka, Touko 21 P Keijo 24 P Senja 9 L Erja, Eira 9 S 9 K Jasmin, Ilta, Jade & Uskonpuhd. m.p. 7 Kyllikki 50 8 M Taimi 37 9 T Ilona 7 23 K Yrjö, Jyrki, Jyri 24 M Gabriel, Kaapo 23 M Aatu, Aatto 26 Paavo, Pauli 7 25 T Aija 25 S & 5. s. pääs. Urpo 22 L Tuulikki, Hilda 10 S & 9. s. helluntaista 9 T Isto, Eevert, Vertti 6 10 P A. Kiven p. n Aleksi 25 L 10 T Saima, Saimi Isänpäivä 9 T Anna, Anne, Anni, Anu n Teuvo 13 24 T Pertti 24 T Johannes, Juhani 23 S & 2. s. ennen paast. 26 S & 3. s. lopp. Joonatan 25 P Markku, Marko, Markus 26 M Minna, Vilma 11 P Elli, Noora, Nelli Lauri, Lasse 11 L Otso, Ohto 6 10 K Kalevi Jutta 26 K Manu, Manne 22 25 K Uuno 46 10 K Aslak 26 L Terttu, Teresa, Tessa 12 L Hermanni, Herkko 6 11 M Sanna, Susanna, Sanni 11 T Santeri, Aleksandra 12 S & 18. s. hellunt. Aarre 10 M Martti 11 T 27 T Sauli, Saul 26 T Jorma, Jarmo, Jarkko 27 M Vainojen uhrien 5 Tatu, Daniel, Taneli 27 T Ritva 11 T Panu 27 S & 1. s. pääsiäisestä 8 Valma, Vilja Tuovi 13 S & 5. s. helluntaista 12 T Klaara 8 27 P Elviira, Elvi 24 M Matti, Matias 9 28 P Armas 28 K Alma Virpi muistopäivä, Viljo 12 P 33 12 P 13 M Taina, Tanja, Taija 42 12 K Veteraanip. n Merja 28 L Leo 29 L Jouni, Joni, Joonas 13 L Orvo 13 L Seija Joel, Ilari, Lari 29 T & Helatorstai 28 T Kalle, Kaarlo 25 T Tuija, Tuire 13 T Kristian, Ano 13 K Jesse 29 S & 3. s. helluntaista 30 S & 4. paastonajan s. 8 28 M Ilpo, Tuure 14 S 14 S & 14. s. hellunt. Iida 14 T Elsa & 3. adv.s. Jouko 7 18 Oiva, Oliver, Olivia 29 K Valtteri 26 K Nestori 15 K Helvi, Heta 7 14 P Iiris 7 14 M Aliisa, Alisa 29 14 T Onerva, Kanerva Kesäaika alkaa, Usko Pekka, Petri, Petra 8 27 T Torsti 8 30 P Pasi 29 T Teijo 30 T Irja 15 P Marja, Jaana, Marjatta 15 M Sirpa 15 T Rauni, Rauna 15 L Janina, Janika, Janita 15 M Heimo 51 38 16 T Sirkka, Sirkku 31 P Alli 31 L Helka, Helga 28 P Kalevalan p. n Onni 31 M Irma, Irmeli 14 30 K Mirja, Miia, Mira 30 M Päiviö 27 16 L Aulis 16 K Reino 16 S 16 T Auli, Aulikki, Aada 7 17 P Saana, Saini & Valvomisen s. 16 T Hilla, Hellevi 17 S & 10. s. helluntaista 17 K Aili, Aila 17 T Ossi, Ossian 18 L Satu, Säde, Luukas 17 K Raakel Aarne, Aarno 18 P Riikka 19 S & 19. s. hellunt. Uljas 17 M Eino, Einari 18 T Aapo, Rami Verneri 7 18 T Tyyne, Tytti 47 19 P 19 L Sari, Saara, Sara Iiro, Iisakki, Iikka Reija 7 18 M Leevi 34 19 P 20 M Kauno, Kasperi, Jasper 18 T Tenho, Max 20 L Benjamin, Kerkko 20 L Varpu, Vaula 20 S & Apostolien päivä 19 T Mauno, Maunu Ursula 43 19 K Liisa, Elisa 21 S & 15. s. helluntaista 21 T Marketta, Maarit & 4. adventtis. 20 K Sami, Samuli 22 K Anja, Anita, Anniina 20 T Lapsen oikeuksien p. 21 S Mervi Tuomas, Tomi, Tommi HEINÄKUU 1 ELOKUU SYYSKUU LOKAKUU MARRASKUU JOULUKUU Jari, Jalmari 23 T Severi 21 M Johanna, Hanna, Jenni 21 T Soini, Veini GemCL14.indd 11.2.2014 10:28:44 22 T Leena 30 22 P Iivari, Iivo 8 21 P Hilma 22 M Mauri 39 24 P YK:n päivä n 22 M Talvip.seis., Raafael 8 1 T Aaro 1 P Maire 1 M Pirkka 36 1 K Rauno, Rainer, Raine 9 1 L & Pyhäinp. Pyry, Lyly 1 M Oskari 49 22 L Silja, Selja 23 L Signe, Varma 23 K Olga, Oili 23 T Syyspäiväntasaus Rasmus, Asmo 8 23 T Senni 52 2 K Maria, Maija, Mari 2 L Kimmo 2 S & 21. s. helluntaista 2 T Sinikka, Sini, Justus 9 2 T Valio 2 T Anelma, Unelma 24 S & 11. s. helluntaista Minja, Miisa, Mielikki 25 L Sointu 24 T Tiina, Kirsti, Kirsi 24 K Aatami, Eeva 23 S & Tuomios. Ismo 3 K Soile, Soili, Soila 3 P Raimo Topi, Topias 3 T Arvo 3 S & Kirkastussunn. 3 K Meri, Vellamo 25 P Jaakko, Jimi 24 K Alvar, Auno Perttu 8 26 S & 20. s. helluntaista & Joulupäivä Nea, Linnea, Neea 4 T Ansa 4 L Saija, Saila, Frans 4 P Ulla, Ulpu 4 T Airi, Aira 24 M Lempi 48 25 T 3 M Terho 45 26 L Martta Kesäaika päättyy 26 P 25 T Kullervo & Tapaninp. Tapani 9 5 P Yrittäjän päivä 5 S & Mikkelinp. Inkeri, Inka 4 T Hertta 5 L Unto, Untamo 27 L 5 P Selma 8 25 M Loviisa 25 T Katri, Kaija, Katja 9 4 M Veera 27 S & 7. s. helluntaista 26 T Niina, Amanda, Ninni 26 K 26 P Kuisma Hannu, Hannes, Hans 6Sisko S & 4. s. hellunt. E. Leinon Roni, Mainio 6 L & Itsenäisyysp. n 6 35 27 L 6 M Pinja, Minttu 41 5 T Salme, Sanelma 32 5 K Reima Vesa 28 S Unikeonp., Heidi 8 27 K Ilmi, Ilma & Viattom. lasten p. Niilo, Niko, Niklas 6 L Asko Hilkkapäivä n Esa, Esaias Rauli 27 M Helli, Hellin 44 27 T 7 T Pirkko, Pirjo 6 K Toimi, Keimo 6 T Ruotsalaisuuden p. n 28 S & 16. s. helluntaista 28 T Piia 9 7 S & 2. adv.s. Sampsa 7 S & 13. s. helluntaista 28 P Heini, Kaisla Simo 28 M Atso 31 28 T Tauno 7 M Klaus, Launo 28 7 T Lahja 6 7 P Taisto 6 8 K Hilja Arja, Lenni Miro, Arho 29 L Aimo 29 P Iina, Iines, Inari 29 K Alfred, Urmas 29 T Olavi, Olli 8 M Jean Sibeliuksen 50 9 T Ilona 8 L Aatos 8 T Turo, Turkka 9 29 M Rauha 8 P Sylvi, Silva 1 30 L Eemil, Eemeli 30 K Asta 30 S & 1. adventtisunn. 29 M Mikko, Mika, Mikaela 30 T Eila 8 M Taimi 37 10 P A. Kiven p. n Aleksi 9 S & Uskonpuhdist. m.p. päivä n Kyllikki 9 K Jasmin, Ilta, Jade 30 T Taavetti, Taavi 9 L Erja, Eira 31 S & 12. s. hellunt. Arvi 30 T Siru, Sirja, Sorja 40 31 P Arto, Arttu, Artturi 9 10 T 31 T Helena 31 K Sylvester, Silvo Antti, Antero, Atte Isänpäivä n Teuvo 9 T Anna, Anne, Anni, Anu Saima, Saimi 10 S & 9. s. helluntaista 6 9 T Isto, Eevert, Vertti 6 11 L Otso, Ohto Lauri, Lasse 10 K Kalevi 12 S & 18. s. hellunt. Aarre 10 M Martti 10 K Jutta 11 P Elli, Noora, Nelli 46 11 T 1 GEMINI L © Helsingin yliopiston almanakkatoimisto Tatu, Daniel, Taneli 12 L Hermanni, Herkko 6 11 M Sanna, Susanna, Sanni 11 T Santeri, Aleksandra 13 M Taina, Tanja, Taija 42 11 T Panu 13 S & 5. s. h. Joel, Ilari, Lari 12 T Klaara 12 P Valma, Vilja 12 P Tuovi 33 13 L 14 T Elsa 12 K Virpi Orvo 13 L Seija 14 M Aliisa, Alisa 29 13 K Jesse 7 13 T Kristian, Ano 15 K Helvi, Heta 7 14 S & 14. s. hellunt. Iida 14 S & 3. adv.s. Jouko 16 T Sirkka, Sirkku 7 15 T Rauni, Rauna 14 T Onerva, Kanerva 14 P Iiris 38 17 P Saana, Saini 15 L Janina, Janika, Janita 15 M Heimo 51 16 K Reino 15 P Marja, Jaana, Marjatta 15 M Sirpa GemiL14.indd 2 10.10.2013 12:28:36 16 T Hilla, Hellevi 7 18 L Satu, Säde, Luukas 16 S & Valvomisen sunn. 16 T Auli, Aulikki, Aada 17 T Ossi, Ossian 16 L Aulis Aarne, Aarno 17 K Raakel 19 S & 19. s. hellunt. Uljas 18 P Riikka 17 S & 10. s. helluntaista 7 17 K Aili, Aila 7 Verneri 18 T Tyyne, Tytti Aapo, Rami 19 L Sari, Saara, Sara 20 M Kauno, Kasperi, Jasper 17 M Eino, Einari 47 18 T 20 S & Apostolien päivä 19 P Reija 19 P Iiro, Iisakki, Iikka 18 M Leevi 34 21 T Ursula 43 18 T Tenho, Max Marketta, Maarit 20 L Varpu, Vaula 20 L Benjamin, Kerkko 19 T Mauno, Maunu 22 K Anja, Anita, Anniina 19 K Liisa, Elisa 21 S & 15. s. hellunt. Mervi 23 T 21 S & 4. adventtisunn. 21 M Johanna, Hanna, Jenni 20 K Sami, Samuli Severi 20 T Lapsenp., Jari, Jalmari Tuomas, Tomi, Tommi 22 M Mauri 39 24 P YK:n päivä n 8 21 P Hilma 22 T Leena 30 21 T Soini, Veini Rasmus, Asmo 8 22 M Talvip.seis., Raafael 8 23 T Syyspäiväntasaus 23 K Olga, Oili 22 P Iivari, Iivo 22 L Silja, Selja 23 S & Tuomiosunn. Ismo 23 T Senni 52 25 L Sointu Minja, Miisa, Mielikki 24 T Tiina, Kirsti, Kirsi 23 L Signe, Varma 8 26 S & 20. s. helluntaista Aatami, Eeva 25 P Jaakko, Jimi 24 S & 11. s. hellunt. Perttu 24 K Alvar, Auno 24 M Lempi 48 24 K 25 T Kullervo Kesäaika päättyy 25 T & Joulupäivä 26 L Martta 25 M Loviisa 8 25 T Katri, Kaija, Katja 26 P Kuisma 26 P & Tapaninp. Tapani Niina, Amanda, Ninni 27 S & 7. s. helluntaista 8 26 T Ilmi, Ilma 35 27 L 26 K Sisko Unikeonp., Heidi 27 L Hannu, Hannes, Hans Vesa 27 K Rauli 27 M Helli, Hellin 44 27 T Hilkka 28 S & Viatt. lasten p. Piia 9 28 S & 16. s. helluntaista 28 M Atso 31 28 T Tauno 28 T Simo 28 P Heini, Kaisla Arja, Lenni 9 29 M Rauha 1 29 T Olavi, Olli 29 P Iina, Iines, Inari 29 K Alfred, Urmas 29 L Aimo 30 S & 1. adventtisunn. 29 M Mikko, Mika, Mikaela 40 30 T Eila 30 T Taavetti, Taavi 30 K Asta 30 L Eemil, Eemeli 30 T Siru, Sirja, Sorja 31 K Sylvester, Silvo 31 T Helena 31 S & 12. s. hellunt. Arvi 31 P Arto, Arttu, Artturi 9 Antti, Antero, Atte

Vuosi 2014

Vuosi 2014

Vuosi 2014

Gemini L

Gemini CL

20

1 GEMINI CL © Helsingin yliopiston almanakkatoimisto

GemCL14.indd 2

11.2.2014 10:28:46


Vuosikalenterit

http://almanakka.helsinki.fi

De svenska modellerna: Gemini S (smal), 114 x 76 mm Gemini B (bred), 144 x 74 mm

År 2014 JANUARI

FEBRUARI

MARS

1 L Albin 1 O & Nyårsdagen 8 1 L Berit 8 2 S & Fastlagss. Fanny 2 T Gerhard, Gert 1 2 S & Kyndelsmässod. 3 F Elmer, Helmer Disa 3 M Torbjörn 10 4 L Rut 3 M Hugo 6 4 T Fastlagst., Adrian, Atle 5 S & 2 s. efter jul Lea 5 O Laila, Leila 4 T My, Ronja 2 5 O Runebergsdagen n 6 T Rudolf, Rolf 6 M & Trettondagen 7 F Gudrun Harry, Harriet Sture 9 7 T August, Augusta 6 T Samiska nationald. 9 8 L Kvinnodagen Filip, Filippa 8 O Gunnar 9 Dorotea 9 S & 1 s. i f. Edvin, Alvin 7 F Rikard, Dick 9 T Bror 8 L Rigmor, Lillemor 10 F Sigurd 10 M Aurora 11 9 S & 5 s. efter trettond. 11 T Torgny, Torkel 11 L Osvald 12 S & 1 s. e. trett. Eivor Bodil 12 O Gregorius 7 13 T Ernst 13 M Knut 3 10 M Elin, Ellen 14 F Matilda 11 T Isabella 14 T Zacharias 15 L Kristoffer 12 O Elma 15 O Doris 16 S & 2 sönd. i fastan 6 16 T Gudmund 6 13 T Algot Herbert 14 F Alla hjärtans dag 17 F Anton, Antonia Valentin 18 L Laura 17 M Gertrud, Trude 12 15 L Sigfrid 19 S & Biskop Henriks 6 18 T Edvard m.d. Henrik, Henrika 16 S & 3 s. före fastet. Kaj 19 O M. Canth-d. n Josef 20 M Sebastian, Fabian 4 17 M Carita, Rita 8 20 T Vårdagj., Joakim, Kim 21 F Bengt, Benita 21 T Agnes, Agneta 18 T Tyra 22 L Viktor, Viktoria 22 O Fridolf 19 O Fritjof 23 S & Marie bebåd. Axel 23 T Ingegerd 20 T Ragnborg 24 F Jarl 7 21 F Alf, Alva 24 M Gabriel, Gabriella 7 22 L Hildur, Hilda 25 L Paul 7 25 T Gunvor 13 26 S & 3 s. efter trettond. 23 S & 2 s. före fastetiden 26 O Emanuel Jonatan Bjarne 27 T Torvald 27 M Minnesd. för förint- 5 24 M Mattias 9 28 F Sune 29 L Jonas elsens offer, Folke 25 T Jessica, Vanessa 30 S & 4 sönd. i fastan 8 28 T Karl, Carola 26 O Ingvar Ålands demilit. o 29 O Valter 27 T Torsten Somm.t. börjar, Tage 30 T Gunnel, Gunilla 8 28 F Kalevaladagen n 31 F Alfhild Rune, Runa 31 M Irma 14

APRIL

MAJ

1 T Harald 1 T & Första maj n 2 O Vidar Valborg 3 T Ferdinand 2 F Vivian 4 F Odin 3 L Linus, Vincent 5 L Irene 4 S & 2 s. e. p. Rosa, Rosita 6 S & 5 sönd. i fastan 5 M Dennis, Denise 19 Vilhelm, William 6 T Frej, Freja 9 7 O Tua 9 7 M Allan 8 T Romernas nat.d., Rea 8 T Åke 9 O Agricola-d. n Elias 9 F Europadagen n Tim 10 T Tryggve 15 10 L Aina, Aino 11 F Verna, Minea 11 S & 3 sönd. efter påsk 12 L Julius, Julia Mors dag n Kennet 13 S & Palmsönd. Etel 12 M Snellm.d. n Charlotta 20 14 M Ruben 16 13 T Flora 6 14 O Edit 6 15 T Linda, Linn 16 O Patrik, Patricia 15 T Sofia 16 F Ester 17 T Otto 18 F & Långfr. Valdemar 17 L Rebecka, Hagar 18 S & 4 s. e. p. De stupa- 19 L Bernhard, Bernt 20 S & Påskd. Arla, Tindra des dag n Erik, Erika 21 M & Annand. påsk 17 19 M Emilia, Emma 21 Camilla 20 T Karolina 22 T Alina 7 7 21 O Konstantin 22 T Hemming 23 O Georg, Göran 23 F Lydia 24 T Albert, Albertina 24 L Alarik 25 F Markus, Mark 25 S & 5 s. e. påsk Urban 26 L Teresia 27 S & 1 sönd. efter påsk 26 M Vilhelmina, Wilma 22 Veterandagen n Ingeborg Ålands flaggas d. o 27 T 28 O Alma 8 Engelbrekt 29 T & Kristi himmelsf.d. 28 M Ture 18 Orvar, Oliver 8 30 F Rurik 29 T Henning 31 L Helge, Helga 30 O Mirjam

JUNI 1 S & 6 s. e. påsk Rabbe 2 M Vendla 23 3 T Viola 4 O Dagen för försvarets fanfest n Selim 9 5 T Stig 6 F Gustav, Gösta 7 L Robert, Robin 8 S & Pingstdagen Kjell 9 M Ålands självstyrelse- dag o Dag, Daga 24 10 T Svante 11 O Hjördis 12 T Eskil 6 13 F Åsa 14 L Tord 15 S & Treenighetssönd. Mona, Monika 16 M Eugen, Eugenia 25 17 T Birger, Börje 18 O Ingolf 7 19 T Sigrid, Siri 20 F Inga, Ingalill 21 L & Midsommard. n Sommarsolståndet Ingemar 22 S & 2 s. e. pingst Paula 23 M Adolf 26 24 T Johannes, Johan 25 O Uno 26 T Viveka 8 27 F Elvira, Elvi 28 L Leo, Leopold 29 S & 3 s. e. p. Peter, Per 30 M Leif 27

De innehåller den svenskspråkiga daglistan och den finlandssvenska namnlängden. Skattefritt pris 294 € / år. Till priset till­kommer namnsdagsavgiftet enligt upplagan (se prislistan s. 31).

År 2014 AUGUSTI

SEPTEMBER

OKTOBER

NOVEMBER

DECEMBER

11.9.2013 10:08:39 49 1 F Gerda, Gerd 1 M Gottfrid 36 1 O Ragnar, Rainer 9 1 L & Alla helgons dag 1 M Oskar 2 T Beata 2 O Maria, Marika 2 L Holger 2 T Synnöve Gun, Gunhild 9 2 T Ludvig 3 O Urda 3 T Egil, Ejvind 3 S & Kristi förklarings d. 3 O Solveig 2 S & 21 s. e. p. Tobias 3 F Evald 4 T Barbara, Barbro 4 F Ulrika, Ulla 4 L Frans, Fransiska Linnea 4 T Roland 3 M Erland 45 5 F Selma 5 L Ulf 5 S & Mikaelidagen 5 F Företagardagen 9 9 4 M Vera 4 T Carina 6 L & Självständ.d. n Ragnvald Ingrid, Inger 6 S & 4 s. efter pingst 5 O Torhild, Magnhild Gurli 32 Nils, Niklas 6 6 L Felix, Felicia Eino Leino-dagen n 5 T 6 O Sixten 6 M Bruno 41 6 T Svenska dagen n 7 S & 2 s. i advent Agata 7 S & 13 s. efter pingst 7 T Halvar 7 T Yrsa Birgitta, Brita 7 F Glenn, Kevin 6 Regina, Roy 8 M Sibeliusdagen n 50 8 O Peik 6 8 L Styrbjörn 7 M Klas, Klaus 28 8 F Sylvia Angela, Angelika 9 L Eira, Natalie 9 S & Reformationsd. 8 T Tor, Tora 8 M Göte, Göta 37 9 T Marina 10 S & 9 s. e. p. Lars Fars dag n Teodor 9 T Anna 9 O Nanna, Nanny 6 9 T Evert 6 10 F A. Kivi-d. n Alexis 10 O Judit, Jutta 10 T Saima, Saimi 11 L Björn 10 O Östen 11 M Susanna 33 11 T Alexander, Alexandra 12 S & 18 s. e. p. Valfrid 10 M Martin, Martina 46 11 T Daniel, Daniela 11 F Eleonora, Nora 12 T Klara 11 T Boris 12 F Tove 12 L Herman 12 F Dagny 6 13 O Alfons 13 M Ebbe, Ebba 42 12 O Konrad, Kurt 13 L Lucia 13 L Ylva 13 S & 5 s. e. pingst Joel 14 T Svea 13 T Kristian, Krister Elsa 7 14 S & 3 s. i advent 14 S & 14 s. e. pingst Ida 14 T 15 O Hedvig, Hedda 7 14 F Iris 7 Ove, Sverker 14 M Alice 29 15 F Marita, Marianne 16 L Brynolf 15 L Janina 15 T Ragnhild, Ragna 15 M Runar 38 16 T Stella 51 17 S & 10 s. efter pingst 16 T Hellevi 16 S & Uppbrott. s. Arne 15 M Noah 16 O Reinhold 7 17 F Saga 16 T Ada, Adele 18 L Lukas 17 T Ossian Verner, Veronika 7 17 O Hildegard 17 M Einar 47 17 O Rakel 19 S 18 F Fredrik, Fredrika 18 T Pamela & 19 s. e. p. Viking 18 M Bo 34 19 F Torborg 18 T Max 18 T Abraham 19 L Sara, Sally 7 19 T Magnus, Måns 19 O Elisabet, Lisa 20 M Kasper, Jesper 43 19 F Isak 20 L Erna 20 S & Apostladagen 20 O Samuel, Sam 20 T Barnkonventionens d. 20 L Benjamin 21 T Ursula 21 S & 15 s. efter pingst 22 O Anita, Anja Margareta 21 T Sven Hjalmar, Pontus 21 S & 4 s. i adv. Tomas Gunborg, Gunlög 23 T Severin, Sören 21 F Hilma 21 M Johanna 30 22 F Ivar 22 M Vintersolst., Rafael 8 23 L Signe 22 T Magdalena 8 22 L Cecilia 8 22 M Mauritz 39 24 F FN-dagen n 23 T Elof 52 24 S & 11 s. efter pingst 23 T Höstdagjämningen Fjalar, Rasmus 23 O Olga 23 S & Domsöndagen 24 O Adam, Eva 24 T Kristina Tekla Bertel 25 L Yvonne Yngve, Yngvar 25 T & Juldagen 25 F Jakob 24 O Alvar 8 26 S & 20 s. efter pingst 8 25 M Lovisa 24 M Siv 48 26 F & Annandag jul 26 L Marta Sommartiden slutar 25 T 25 T Sigvard Stefan, Staffan Katarina, Karin Märta, Märit 35 26 F 27 S & 7 s. efter pingst 8 26 T Amanda, Nina Finn 27 L Hans 26 O Dagmar 27 O Ralf, Raul 27 L Torolf Sjusovard., Heidi 9 28 S & Menlösa 27 T Astrid 28 T Hilding 27 M Sabina 44 28 S & 16 s. efter pingst 28 T Simon barns dag Pia 28 F Sten 28 M Håkan 31 29 F Ines, Ina Leonard, Lennart 29 L Edgar 30 L Emil 29 O Alfred 9 29 M Frida 29 T Olof 1 31 S & 12 s. efter pingst 29 M Mikael, Mikaela 40 30 T Jennifer 30 O Asta 30 S & 1 sönd. i advent 30 T David 31 F Artur 31 T Helena Arvid 30 T Roger 9 Anders, Andrea 31 O Sylvester 1 GEMINI B © Helsingfors universitets almanacksbyrå

GeminB14.indd 2

Gemini B

JULI

GeminB14.indd 1 1 T Aron, Kasimir

11.9.2013 10:08:40

Edullisemmin: Gemini X lompakkokalentereihin Erityisesti pieniin lompakko- ja luottokorttikalentereihin sopii malli Gemini X. Sen lähtökoko on sama kuin Gemini K:n, mutta se toimii pienennettynä aina 80 x 50 mm kokoon asti. Sen kirjasinkoko on suurempi kuin muissa Gemini-malleissa. Siksi se näkyy selkeänä vielä pienennyksen jälkeen. Koska Gemini X:ssä on mainittu vain tärkeimmät juhlapyhät ja yksi etunimi kullekin päivälle, se on tavallisia kalentereita edullisempi. Katso haluamasi painosmäärän nimipäivämaksu sivun 29 taulukosta, vähennä hinnasta 20 % ja lisää hintaan tiedostomaksu 182 € + alv. Esim. 1000 kpl painoksella kokonaishinnaksi tulee 331,60 € + alv.

Vuosi 2014

TAMMIKUU

HELMIKUU 1 K & Uud MAALISKUU 2 T Aape env.p. 8 1 L Riitta HUHTIKUU 1 2 S & Jem 3 P Elme li 1 L Alpo TOUKOKUU ina 8 1 T Pepp 4 L Ruut ri 2 S & Lask 3 M Valo i KESÄKUU .s. Virve 2 K 5 S & Lea 1 T & Vap Pellervo 6 3 M Kauko 4 T Armi 2 P Vuok pu n 1 S & Teem 10 3 T Sampo 6 M & Lop 5 K Rune 4 T Lask u 3 L Outi ko Harri piainen p. n bergin 5 K Leilaiaist., Ari 4 P Ukko 2 M Venla 5 L Irene 4 S & Roo 2 6 T Saam Asser 7 T Aku 6 T Tarm 23 3 T Orvo sa o . kan 6 S sal& Ville 8 K Titta 7 P Tarja lisp., 5 M Melina 4 K Puol kki 9 7 P Riku Terhi 9 8 L Naist 19 p. n.v. lippuj. 9 T Veikk 7 6 T M Al Ylerm lan o i 9 Vilpp enpäivä 8 T Rom. 10 P Nyyrikk 8 L Laina 5 T Sulev Toivo k.p., Suoma 7 K Helmi i i 9 9 K 9 S & Auvu 11 L Kari 9 9 9 S & Raija 6 P Kust 8 T Hein M. A o 12 S & Toin 7 L Suvi,aa p. ngricolan 9 P Eur.- o 10 M Aurora 10 M Elina Roo i Elias p. n Timo 8 S pe 15 10 L 11 10 T Tero & Hell Aino 7 11 T Kaler 13 M Nuutti 11 T Talvi Salom untaip. 11 P Verna 11 S & Äitie 3 12 K Elm kki 12 K Reijo vo 14 T Saka on 12 L Julia Osmo np. n 9 13 T Erno 15 K Solja ri 13 T Suloa M Ensio 13 S & Telle 14 P Matilda 24 16 T Ilma 14 P Ystävän 10 T Sepp 12 M Snellm. rvo päivä 15 L 6 Voitt 17 P Toni ri 14 M Taito 13 T Kukk n Lotta 11 K Impi o Risto 16 S & Ilkka 16 14 K Tu a 20 12 T Esko 18 L Laura 15 L Sipi o 15 T Linda ula 6 16 6 19 S & Heik 16 S & Kai 6 15 T Sofia 6 13 P Raili K Jalo 17 M Kerttu ki 6 14 L Kielo 16 P Ester 12 17 T Otto 18 T Eetu 20 M Sebasti 17 M Väinö, 15 S & Vien 18 P & Pitkä 17 L Maila 8 19 K Canthin 21 T Aune an 4 Karit o p. Va lto 18 S & p. n 19 L Pilvi Juus 16 M Päivi 22 K Visa 18 T Kain a Kaat 20 S & Pääs top. n. muis- 17 T 20 T Keväo 25 23 T Enni 19 K Eija o .p. Nella Erkki Urho 21 P Penttitp.t., Aki 21 M 18 K Tapio 24 P Senja 20 T Heli 19 M Em & 2. pä 22 L Vihto 7 21 P Ke 21 19 T Siiri 25 L Paavo Anss äsiäisp. 20 T Liljailia ri ijo 23 S & Akse 7 20 P Into 17 21 K Ko 26 S & Joon 22 L Tuuli 22 T Alinai li sti kki atan 7 24 7 22 T Hem 7 21 L & Juha 23 S & Asla 23 K Yrjö 27 M Vainoje M Gabriel nn. k mink n i Kesäp.s., A 23 P Lyydia 7 24 T Pertti 25 T Aija rien n uh- 24 M Matti hti 22 S & Paul 24 L Tuuk 13 25 P Markku 9 26 K Manu 28 T Kallem.p., Viljo 25 T Tuija a ka 26 L Terttu 25 S & Urpo 27 T Sauli 23 M Aatu 5 26 K Nestori 29 K Valtteri 27 S & Vete 28 P Armas 24 T Johannes 26 30 T Irja 27 T Torst 26 M Minna p. n raani- 27 29 L Joun 8 28 P Ka i 22 25 K Uuno 31 P Alli Merja T Ritva i leval 30 S & Usko 26 T Jorm p. n an 28 28 K Alma a Onni 8 29 M Ilpo 27 18 29 T & 31 M Irma T Teijo Helat. Oiva8 28 P Elviira 8 8 30 P Pa L Leo 14 30 K Mirja si 29 S & Pekk 31 L Helka a 30 M Päiviö 27

Vuosi 2014

HEINÄKUU

ELOKUU 1 T Aaro SYYSKUU 2 K Mari 1 P Maire LOKAKUU 3 T Arvoa 2 L Kimm 1 M Pirkka MARRASKUU 36 1 K Raun 4 P Ulla 3 S & Neao 2 T Sinik JOULUK 9 2 T Valio o 9 1 L & 5 L Unto Justuka, UU Pyh 4 s M Veera 9 6 S & E. Le 3 P Raim Pyry äinp. 1 M Oskari 9 3 K Soile 5 T Salm o p. n inon 49 4 L Saija, Fran 2 S & Topi 2 T Anel 32 4 T Ansa 6 K Toim e Esa s 5 P Yrittä 5 S & Inke 3 K Meri ma 7 M Klaus 7 T Lahjai 3 M Terho jän p. ri 28 8 P Sylvi Roni 45 4 T Airi 8 T Turo 6 M Pinja 4 T Hertta 6 L Asko 5 P Selm 41 9 K Jasm 9 L 7 T 5 K a Erja Pirkk Reima 7 S & Miro 6 L & Itsen 10 T Saim in 10 S & Laur 8 K Hilja o 6 T Ruotsal.p .p. n a i . n 6 8 M Ta 6 7 P Taist Niilo 11 P Elli 9 T Ilona imi 11 M Sanna o 37 10 P A. 12 L Herm 6 7 S & Sampsa 6 33 9 T Isto 12 T Klaar Kiven p. n 8 L Aatos 6 Alek 13 S & Joelanni 6 13 a 10 K Kalevi 9 S & Isän 8 M J. Sibeliu K Jesse ksen 11 T Santeri 11 L Otsosi Teuvo p. n p. n 14 M Aliisa 14 T Oner 12 P Valma 12 S & Aarr 9 T Anna Kyllikki 29 15 P Ma va 15 T Raun 10 M Martti e rja 50 13 L Orvo 46 10 K Jutta 16 K Reinoi 16 L Aulis 13 M Taina 11 T Panu 14 11 S T Tatu & Iida 42 12 K Vir 17 T Ossi 17 S & Vern 14 T Elsa pi eri 7 15 12 P Tuovi 18 P Riikka 15 13 M Sir K He T Krist pa 18 M Leevi lvi 13 L Seija 38 16 T Sirkk 7 14 P Iiri ian 19 L Sari 34 16 T Hilla s 7 19 T Mauno 7 17 P Sa a 20 S & Mar 7 14 S & Jouko 17 K Aili 15 L Janin 20 K Sami ana 7 ketta a 18 T Tyyne 18 L Satu, Luu 16 S & Aarn 15 M Heimo 21 M Johann 21 T Soini e 51 19 P Reija 19 S & Ulja kas 16 T Auli 22 T Leen a 30 22 P Iivari 17 M Eino s 20 L Varpu 47 17 K Raakel 23 K Olga a 23 L Signe 20 M Kauno 18 T Tenh 21 S & Mer 18 T Aapo 43 19 K Lii o 24 T Tiina 24 S & Pert 21 T Ursu vi sa tu 19 P Iiro 25 P Jaakko 22 M Mauri 22 K Anja la 20 T Laps 25 M Loviisa 26 L Martta 21 P Hilmaenp., Jari 20 L Benjamin 8 23 T Syysp.tasaus39 23 T Severi 26 T Ilmi 21 S & Tuom 27 S & Unik Minja 24 P YK:n p. 22 L Silja as 35 27 eonp K Rauli . Heidi 8 22 M T.p 24 K Alvar Rasm n 8 23 S & Ismo .s., Ra 8 28 T Tauno 8 25 L Soin us 25 T Kulle 23 T Senn afael 8 28 M Atso 29 P Iina 24 M Lempi rvo tu i 26 P Kuisma 26 S & Niin 31 30 L Eem 48 24 K Aatami, Eev 52 29 T Olav 25 T Katri a a il 27 L Vesa 25 T & Joul 30 K Asta i 31 S & Arvi 27 M Helli 26 K Sisko 28 S & Arja 26 P & Tapaupäivä 44 27 T Hilkk 31 T Helena , Lenni 28 T Simo 27 L Hann ninp. 29 M Mikko 29 K Alfred 28 P Heinia 28 S & Piia u 1 GEMINI X 40 30 T Eila 30 T Siru 29 L Aimo © Helsingin y 9 9 29 M Ra 31 P Arto 30 S & 1. ad liopiston alma uha v.s. nakkatoimisto 9 Antt 1 30 T Taavetti i 31 K Sylvest er

21


Vuosiruudukot

almanakka@helsinki.fi

Vuosiruudukot

Malli A. 3 kuuk 4 päällekkäin. autta rinnakkain, Viikonpäivät py styyn.

2015

Erimuotoisia vuosiruudukoita monenlaisiin kalentereihin. Kaikissa malleissa pyhäpäivät lihavoituina ja punaisella, mukana viikkonumerot. Saatavissa kolme kuukautta rinnakkain, neljä kuukautta rinnakkain, kuusi kuukautta rinnakkain tai vaikkapa kaikki 12 kuukautta rinnakkain.

TAMMIKUU HELMIKUU vk 1 2 3 4 MAALISKUU 5 5 6 7 8 M 9 9 10 11 5 12 19 26 12 13 14 T 2 9 16 23 6 13 20 27 2 9 16 23 K 3 10 7 14 21 28 17 24 3 10 17 24 30 T 4 11 18 25 1 8 15 22 29 4 11 18 25 31 P 5 12 19 26 2 9 16 23 30 5 12 19 26 L 6 13 20 27 3 10 17 6 13 20 27 S 4 11 18 224 31 7 14 21 5 7 14 21 1 8 15 22 28 HUHTIKU 1 8 15 22 228 9 U TOUKOKUU vk 14 15 16 17 KESÄKUU 18 18 19 20 21 M 22 23 24 25 26 6 13 20 27 27 T 4 11 18 25 7 14 21 28 1 8 15 22 29 K 5 12 19 26 1 8 15 22 29 2 9 16 23 30 T 6 13 20 27 2 9 16 23 30 3 10 17 P 24 7 14 21 28 3 10 17 24 4 11 18 25 1 AR L 8 Y 4 11 18 w25 JANU 15 22 29 12RY 19 S 26 5 12 19 26 1 2 2 3 9 416 523 30FEBR5UA MARCH 3 1 7 24 31 5 6 6 713 820 927 M 9 10 11 12 HEINÄKU 6 13 0 1 7 1 20 4 2 27 1 2 13 14 T U 7 14 3 10 17 24 8 ELO vk 21KU 27 28 29W 28U 3 10 17 24 31 30 31 131 832 4 SYY SK25 11 18 UU 15 22 33 29 34 M 6 13 T20 27 2 9 16 23 3035 36 536123719382639 40 4 11 18 25 T 5 12 19 26 3 10 17 24 31 6 13 20 7 14 F21 28 3 10 17 24 27 31 K 4 11 18 25 1 8 15 S22 29 4 11 18 7 14 721142821 28 6 13 20 27 25 T 12 2 9 16 S23 30 19 26 1 8 115 82215 22 29 7 14 21 28 5 12 159 2 2 9 16 23 30 1 8 15 22 P 6 13620 27 2 9 1 3 10 17 24 3 6 2 10 317 24 2 9 16 23 329 L 7 14 4 11 18w25 31 APRIL 21 28 0 4 Y 11 18 25 MA 1 S 8 15 5 12 19 26 14 15 16 1722 1829 18 19 5 12 JUNE 2 9 16 23 30 20 2119222622 M LOKAKU 7 14 21 6 13 20 2 28 T U 1 MA 7 23 24 25 26 27 5 12 8 15 vk RR 19 AS 22 26 40 41 42W43 KU 29 U 6JOU 2 9 16 23 30 44 244945 LUK 13 20 1646 2347 27UU 30 M 5 12T19 26 3 10 17 24 48 49 749 1450 21512852 53 43 10 17 24 2 9 16 23 1 8 15 22 T 11 18 25 6 13F20 27 4 11 18 7 142921 28 5 12 19 26 3 102517 24 302 9 16 23 K 7 14S21 28 5 12 19 26 30 1 8 15 22 29 6 13 20 4 11 18 25 3 10 17 T 1 8 15S22 29 6 13 2 27 2 924163123 30 5 0 2 7 14 21 28 P 12 719 26 4 11 1 2 9 16 23 8 2 5 30 3 10 17 24 1 L 13 20 27 3 10 17w24 31 JU6LY 31 8 15 22 29 AUGU 4 11 27 28 7 S 4 11 18 2 ST18 25 SEPT 2914 28 3021 31 5 EMBER 1 8 15 22 29 31 32 5331234193526 M 7 14 21 28 36 37 38 39 6 13 2 T 40 © Helsingin yliop 4 11 18 0 27 1 8 15 22 25 iston almanakk 29 W 2 9 16 23 30 5 12 19 26atoimisto1 8 15 22 29 T 2 9 16 23 30 3 10 17 24 31 6 13 20 27 F 3 10 17 24 4 11 18 25 7 14 21 28 S 4 11 18 25 1 8 15 22 5 12 19 26 S 5 12 19 26 2 9 16 23 29 6 13 20 27 6 13 20 27 3 10 17 24 330 OCTOBE 1 7 14 21 28 R w NOVEMBER 40 41 42 43 DECE 44 44 45 46 47 9.1.2 MBER M 48 10:0 6 13 20 27 49 50 012 51 52 9:35 T 1 3 10 17 24 7 14 21 28 W 1 8 15 22 29 1 8 15 22 29 4 11 18 25 T 2 9 16 23 30 2 9 16 23 30 5 12 19 26 F 3 10 17 24 31 3 10 17 24 31 6 13 20 27 S 4 11 18 25 4 11 18 25 7 14 21 28 S 5 12 19 26 1 8 15 5 12 19 26 29 6 13 20 27 2 9 16 222 3 30 7 14 21 28 © Helsinki

2014

Vuosiruudukoiden A, B, C, D veroton hinta 227 € / vuosi. Malli A heti valmiina vuoteen 2060 asti. A-mallista on helppo tehdä esim. 20 vuoden kalenteri sijoittamalla vaikkapa aina neljä ruudukkoa samalle sivulle. A2015S.indd

1

Malli B heti valmiina vuoteen 2060 asti. B-mallista on esimerkiksi kouluille tehty käteviä koko vuoden seinäkalentereita.

University Alm ana

c Office

A2014E.indd

1 Malli C ruotsinkielisenä. 6 kuukautta rinnakkain, 2 päällekkäin. Viikonpäivät vaakaan. 20.11.2012

09:46:37

Vuosikalenteri 2014 Tammikuu vk

1 2 3 4 5

m

T

6 7 13 14 20 21 27 28

k

T

P

Helmikuu l

s

1 2 3 4 5 8 9 10 11 12 15 16 17 18 19 22 23 24 25 26 29 30 31

vk

5 6 7 8 9

m

m

7 14 21 28

T

k

T

P

k

T

3 4 5 6 10 11 12 13 17 18 19 20 24 25 26 27

P

maaliskuu l

s

1 2 7 8 9 14 15 16 21 22 23 28

vk

9 10 11 12 13 14

m

l

s

1 2 3 4 5 6 8 9 10 11 12 13 15 16 17 18 19 20 22 23 24 25 26 27 29 30 31

vk

31 32 33 34 35

m

T

k

T

4 5 6 7 11 12 13 14 18 19 20 21 25 26 27 28

T

k

T

P

3 4 5 6 7 10 11 12 13 14 17 18 19 20 21 24 25 26 27 28 31

elokuu

Heinäkuu vk

27 28 29 30 31

T

HuHTikuu l

s

1 2 8 9 15 16 22 23 29 30

vk

m

14 15 16 17 18

7 14 21 28

vk

m

syyskuu

P

l

s

1 2 3 8 9 10 15 16 17 22 23 24 29 30 31

vk

36 37 38 39 40

m

T

k

T

P

T

k

T

P

Toukokuu l

s

1 2 3 4 5 6 8 9 10 11 12 13 15 16 17 18 19 20 22 23 24 25 26 27 29 30

vk

18 19 20 21 22

lokakuu l

s

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

40 41 42 43 44

T

6 7 13 14 20 21 27 28

k

T

P

m

T

k

5 6 7 12 13 14 19 20 21 26 27 28

T

P

kesäkuu l

s

1 2 3 4 8 9 10 11 15 16 17 18 22 23 24 25 29 30 31

vk

22 23 24 25 26 27

marraskuu l

s

1 2 3 4 5 8 9 10 11 12 15 16 17 18 19 22 23 24 25 26 29 30 31

vk

44 45 46 47 48

m

T

k

T

P

3 4 5 6 7 10 11 12 13 14 17 18 19 20 21 24 25 26 27 28

m

T

k

T

P

l

s

l

s

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Joulukuu l

s

1 2 8 9 15 16 22 23 29 30

vk

49 50 51 52 1

m

T

k

T

P

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

© Helsingin yliopiston almanakkatoimisto

Malli D. 12 kuukautta rinnakkain. Viikonpäivät pystyyn.

C2014S.indd 1

Tammikuu 2014 Ma Ti Ke To Pe La Su Vk

22

1 2 3 4 5 1

6 7 8 9 10 11 12 2

13 14 15 16 17 18 19 3

20 21 22 23 24 25 26 4

Helmikuu 2014 27 28 29 30 31 5

Ma Ti Ke To Pe La Su Vk

1 2 5

3 4 5 6 7 8 9 6

10 11 12 13 14 15 16 7

© Helsingin yliopiston almanakkatoimisto

17 18 19 20 21 22 23 8

6.6.2013 12:52:02

Maaliskuu 2014 24 25 26 27 28 9

Ma Ti Ke To Pe La Su Vk

3 4 5 6 7 1 8 2 9 9 10

10 11 12 13 14 15 16 11

17 18 19 20 21 22 23 12

Huhtikuu 2014 24 31 25 26 27 28 29 30 13 14

Ma Ti 1 Ke 2 To 3 Pe 4 La 5 Su 6 Vk 14

7 8 9 10 11 12 13 15

14 15 16 17 18 19 20 16

21 22 23 24 25 26 27 17

Toukokuu 2014 28 29 30

18

Ma 5 12 19 Ti 6 13 20 Ke 7 14 21 To 1 8 15 22 Pe 2 9 16 23 La 3 10 17 24 Su 4 11 18 25 Vk 18 19 20 21

Kesäkuu 2014 26 27 28 29 30 31 22

Ma 2 Ti 3 Ke 4 To 5 Pe 6 La 7 Su 1 8 Vk 22 23

9 10 11 12 13 14 15 24

16 17 18 19 20 21 22 25

23 30 24 25 26 27 28 29 26 27


Vuosiruudukot

http://almanakka.helsinki.fi

Malli B. 4 kuukautta rinnakkain, 3 päällekkäin. Viikonpäivät vaakaan. Vasemmalla malli B suomalais-englantilaisena, alla ruotsinkielisenä.

Vuosikalenteri 2014 / Year 2014 Tammikuu / January vw

1 2 3 4 5

M

T K/W T P/F L/S S

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Toukokuu / May vw

18 19 20 21 22

M

Syyskuu / September 36 37 38 39 40

M

vw

5 6 7 8 9

M

Maaliskuu / March

T K/W T P/F L/S S

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

T K/W T P/F L/S S

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

vw

22 23 24 25 26 27

M

T K/W T P/F L/S S

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Lokakuu / October vw

40 41 42 43 44

M

vw

9 10 11 12 13 14

M

Huhtikuu / April

T K/W T P/F L/S S

M

vw

27 28 29 30 31

14 15 16 17 18

vw

44 45 46 47 48

M

T K/W T P/F L/S S

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Elokuu / August

T K/W T P/F L/S S

vw

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

31 32 33 34 35

Marraskuu / November

T K/W T P/F L/S S

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

M

vw

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Heinäkuu / July

Kesäkuu / June

T K/W T P/F L/S S

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

vw

Helmikuu / February

M

T K/W T P/F L/S S

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Joulukuu / December

T K/W T P/F L/S S

vw

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

49 50 51 52 1

M

T K/W T P/F L/S S

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

© Helsingin yliopiston almanakkatoimisto / Helsinki University Almanac Office

B2014SE.indd 1

9/5/12 12:18:29 PM

2014

Årskalender 2014 Januari

aB Mallist a eri an saatav rsioita, kielive mio mm. su tai ti englan otru isuom ikies si. Kak ä ei st lisy yde ! taa in lisäh

Februari

Mars

V. MÅ TI ON TO FR LÖ SÖ

V. MÅ TI ON TO FR LÖ SÖ

1 2 3 4 5

5 6 7 8 9

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Maj

Juni

V. MÅ TI ON TO FR LÖ SÖ

18 19 20 21 22

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

September 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

9 10 11 12 13 14

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

V. MÅ TI ON TO FR LÖ SÖ

31 32 33 34 35

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

December

V. MÅ TI ON TO FR LÖ SÖ

44 45 46 47 48

V. MÅ TI ON TO FR LÖ SÖ

14 15 16 17 18

Augusti

V. MÅ TI ON TO FR LÖ SÖ

27 28 29 30 31

November

V. MÅ TI ON TO FR LÖ SÖ

40 41 42 43 44

April

V. MÅ TI ON TO FR LÖ SÖ

Juli

V. MÅ TI ON TO FR LÖ SÖ

22 23 24 25 26 27

Oktober

V. MÅ TI ON TO FR LÖ SÖ

36 37 38 39 40

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

V. MÅ TI ON TO FR LÖ SÖ

49 50 51 52 1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

© Helsingfors universitets almanacksbyrå

Heinäkuu 2014 Ma Ti 1 Ke 2 To 3 Pe 4 La 5 Su 6 Vk 27

7 8 9 10 11 12 13 28

14 15 16 17 18 19 20 29

21 22 23 24 25 26 27 30

Elokuu 2014 28 29 30 31

31

Ma 4 11 Ti 5 12 Ke 6 13 To 7 14 Pe 1 8 15 La 2 9 16 Su 3 10 17 Vk 31 32 33

18 25 19B2014R.indd 1 26 20 27 21 28 22 29 23 30 24 31 34 35

Syyskuu 2014

Lokakuu 2014

Ma 1 Ti 2 Ke 3 To 4 Pe 5 La 6 Su 7 Vk 36

Ma Ti Ke 1 To 2 Pe 3 La 4 Su 5 Vk 40

8 9 10 11 12 13 14 37

15 16 17 18 19 20 21 38

22 29 23 30 24 25 26 27 28 39 40

6 7 8 9 10 11 12 41

13 14 15 16 17 18 19 42

20 21 22 23 24 25 26 43

Marraskuu 2014 27 28 29 30 31 44

Ma 3 Ti 4 Ke 5 To 6 Pe 7 La 1 8 Su 2 9 Vk 44 45

10 11 12 13 14 15 16 46

17 18 19 20 21 22 23 47

Joulukuu 2014 24 25 26 27 28 29 30 48

Ma 1 Ti 2 Ke 3 To 4 Pe 5 La 6 Su 7 Vk 49

8 9 10 11 12 13 14 50

15 16 17 18 19 20 21 51

22 29 23 7.2.2014 14:48:23 30 24 31 25 26 27 28 52 1

23


almanakka@helsinki.fi

Muut almanakat

Muita vuosialmanakkoja Yliopiston kalakalenteri

Yliopiston kalakalenteri 2014

Kalojen syöntitaulukko, joka ottaa huomioon viimeisimmät tutkimustulokset kalojen kuukausija vuosirytmeistä. © Mikko Nikinmaa ja Yliopiston almanakkatoimisto

reihin Taskukalente tai erikseen si! julkaistavak

© Almanakkatoimisto

1 Z 1 D 2 D 2 L 3 D 4 Z 3 Z 5 L 4 D 5 Z 6 Z 6 Z 7 L 7 Z 8 Z 8 D 9 Z 9 Z 10 D 11 L 10 Z 12 L 11 Z 12 D 13 Z 13 Z 14 D 14 Z 15 D 15 Z 16 D 16 Z 17 L 18 D 17 D 19 Z 18 Z 19 x 20 L 20 Z 21 Z 21 Z 22 Z 22 x 23 Z 23 x 24 Z 25 D 24 D 26 D 25 L 26 D 27 L 27 Z 28 Z 28 L 29 D 30 Z 31 Z

1 L 1 Z 2 Z 2 D 3 D 3 x 4 D 4 x 5 L 5 D 6 W 6 Z 7 Z 7 Z 8 Z 8 D 9 Z 9 D 10 Z 10 Z 11 Z 11 Z 12 D 12 Z 13 D 13 D 14 Z 14 Z 15 Z 15 Z 16 x 16 Z 17 Z 17 Z 18 D 18 D 19 D 19 Z 20 Z 20 D 21 x 21 W 22 D 22 Z 23 L 23 Z 24 Z 24 Z 25 Z 25 Z 26 D 26 L 27 Z 27 Z 28 Z 28 D 29 W 29 D 30 Z 30 D 31 D

1 Z 1 W 2 Z 3 W 2 Z 4 W 3 Z 4 Z 5 Z 5 Z 6 W 6 Z 7 Z 7 z 8 Z 8 Z 9 D 10 x 9 D 11 x 10 Z 11 D 12 x 12 Z 13 D 13 Z 14 x 14 Z 15 D 15 Z 16 x 17 D 16 Z 18 x 17 Z 18 W 19 Z 19 W 20 Z 20 W 21 x 21 z 22 D 22 Z 23 x 24 Z 23 D 25 Z 24 D 25 Z 26 Z 26 D 27 Z 27 Z 28 Z 28 Z 29 Z 29 D 30 W 31 W 30 D

< kala liikkuu ja syö

L

Vanhan kansan sääkalenteri 2014 Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä

TAMMI HELMI MAALIS HUHTI TOUKO KESÄ HEINÄ ELO 1 > 1 > 1 < 1 > 1 < 1 < 1 < 1 > 2 > 2 > 2 > 2 > 2 < 2 > 2 > 2 > 3 > 3 > 3 > 3 > 3 = > 3 > 4 = 4 > 3 > 4 > 4 > 4 > 3 = 4 > 4 > 5 = 4 5 = 5 = 5 = 5 > 5 = 5 > 5 > 6 = 6 = 6 = 6 = 6 = 6 > 6 > 6 > 7 = 7 = 7 = 7 = 7 = 7 > 7 < 7 < 8 = 8 = 8 = 8 = 8 = 8 > 8 < 8 < 9 = 9 = 9 = 9 = 9 > 9 < < 9 < 10 < 10 = 10 = 10 > 10 = 10 > 9 10 < 10 < 11 > 11 = 11 > 11 > 11 > 11 < 11 < 12 > 12 > 12 > 12 > 12 < 12 < 12 < 11 < 12 < 13 > 13 > 13 > 13 > 13 < 13 < 13 < 13 < 14 > 14 > 14 > 14 < 14 < 14 < 14 < 14 < 15 > 15 > 15 < 15 < 15 < 15 < 15 < 15 > 16 > 16 > 16 < 16 < 16 < 16 > 16 > 16 > 17 > 17 > 17 > 17 > 17 < 17 > 17 > 17 = 18 > 18 > 18 > 18 > 18 > 18 > 18 = 19 = 18 = 19 = 19 > 19 > 19 > 19 > 19 > 19 > 20 = 20 = 20 = 20 = 20 > 20 > 20 > 20 > 21 = 21 = 21 = 21 = 21 = 21 > 21 > 21 > 22 = 22 = 22 = 22 = 22 = 22 > 22 > 22 < 23 = 23 > 23 = 23 = 23 > 23 < 23 < 23 < 24 > 24 = 24 < 24 < 24 = 24 = 25 > 24 < 25 < 25 = 24 > 25 > 25 = 25 > 25 < 25 < 26 = 26 > 26 > 26 > 26 < 26 < 26 < 26 < 27 > 27 > 27 > 27 > 27 < 27 < 27 < 27 < 28 > 28 < 28 > 28 < 28 < 28 < 28 < 28 < 29 < 29 < 29 < 29 < 29 < 29 > 29 > 30 < 30 < 30 < 30 > 30 > 30 < 31 < 30 < 31 > 31 > 31 > 31 <

Heinä Elo 1 D 2 Z 3 Z 4 z 5 Z 6 Z 7 W 8 Z 9 W 10 Z 11 D 12 Z 13 x 14 D 15 D 16 Z 17 Z 18 W 19 Z 20 D 21 Z 22 W 23 W 24 Z 25 D 26 Z 27 D 28 W 29 Z 30 W 31 W

Syys

1 W 1 W 2 W 2 Z 3 Z 3 W 4 W 4 Z 5 Z 5 z 6 Z 6 Z 7 Z 7 Z 8 D 8 W 9 D 9 Z 10 Z 10 W 11 Z 11 Z 12 z 12 D 13 Z 13 D 14 Z 14 x 15 D 15 Z 16 Z 16 Z 17 z 17 D 18 D 18 z 19 D 19 Z 20 D 20 D 21 D 21 Z 22 Z 22 Z 23 Z 23 Z 24 D 24 Z 25 Z 25 Z 26 Z 26 Z 27 Z 27 D 28 Z 28 Z 29 D 29 D 30 Z 30 D 31 W

LOKA MARRAS JOULU 1 = 1 = 2 = 2 = 3 > 3 > 4 4 > 5 > > 5 > < 6 < 6 7 < 7 > 8 < 8 > 9 > 9 > 10 > 10 > 11 > 11 = 12 = 12 = 13 = 13 = 14 = 14 = 15 = 15 = 16 = 16 = 17 = 17 = 18 > 18 > 19 > 19 > 20 > 20 > 21 < 21 > 22 < 22 > 23 > 23 > 24 > 24 > 25 > 25 = 26 = 26 = 27 = 27 = 28 = 28 = 29 = 29 = 30 = 30 = 31 =

1 = 2 = 3 > 4 > 5 > 6 < 7 < 8 < 9 < 10 < 11 > 12 > 13 > 14 = 15 = 16 = 17 = 18 = 19 > 20 > 21 > 22 > 23 < 24 < 25 < 26 > 27 > 28 > 29 = 30 = 31 =

= kala liikkuu vähän ja jää saaliiksi harvoin

Vanhan kansan sääkalenteri

Loka Marras Joulu 1 Z 1 L 2 x 2 Z 3 Z 4 Z 3 Z 5 D 4 Z 5 W 6 Z 6 Z 7 W 7 Z 8 Z 8 W 9 z 9 Z 10 Z 11 W 10 Z 12 Z 11 Z 12 W 13 D 13 Z 14 D 14 D 15 D 15 Z 16 D 16 W 17 D 18 D 17 Z 19 x 18 Z 19 Z 20 D 20 Z 21 D 21 Z 22 Z 22 D 23 W 23 Z 24 Z 25 D 24 Z 26 Z 25 D 26 L 27 Z 27 Z 28 D 28 Z 29 Z 29 Z 30 Z 30 W 31 L

> kala liikkuu ja syö satunnaisesti

<

SYYS 1 = 2 = 3 = 4 > 5 > 6 > 7 > 8 < 9 < 10 < 11 < 12 > 13 > 14 > 15 = 16 = 17 = 18 > 19 > 20 > 21 > 22 < 23 < 24 < 25 < 26 > 27 > 28 > 29 = 30 =

1 W 2 W 3 W 4 W 5 Z 6 Z 7 W 8 Z 9 Z 10 L 11 W 12 Z 13 L 14 Z 15 Z 16 Z 17 Z 18 Z 19 L 20 D 21 Z 22 Z 23 D 24 Z 25 D 26 Z 27 D 28 L

Vanha kansa uskoi, että sää noudattaa samaa 19 vuoden jaksoa kuin kuun vaiheet. Sääkalenterin 2015 laatimisessa on noudatettu 19 vuoden sykliä, ja siihen on merkitty vuonna 1977 Suomessa vallinnut sää.

29 L 30 Z 31 Z

Vanha kansa arveli, että sääilmiöt noudattavat 19 vuoden jaksoa. Tähän kalenteriin on merkitty Etelä-Suomessa 1976 vallinnut sää. Säämerkit: x selkeää, D puolipilvistä, Z pilvistä, W vesisadetta, L lumisadetta, z ukkosta.

Saakal14.indd 1

Vanhan kansan onnenkalenteri 2014

26.4.2013 14:52:39

d

Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo

Syys Loka

Marras Joulu

© Almanakkatoimisto

1 c 1 g 1 j 8 1 k 1 h 1 l 8 1 a 1 d 1 e 1 i 9 1 k 1 l 2 c 2 g 2 j 2 l 2 l 2 i 9 2 j 2 l 2 f 2 b 2 a 2 d 3 c 3 g 3 k 3 i 3 f 3 b 3 j 3 a 3 l 3 l 3 a 3 e 4 d 4 k 4 j 4 f 4 c 4 k 4 b 4 a 4 a 4 a 4 e 5 l 5 g 9 4 h 9 5 j 5 c 5 k 5 b 5 d 5 h 5 a 5 a 5 b 5 f 9 6 k 6 g 6 d 6 c 6 6 e 6 i 6 l 6 b 6 b 9 6 b 6 f 6 l 7 k 7 c 7 i 7 a 7 b 6 7 b 7 b 7 h 7 d 9 7 e 9 7 f 7 l 8 e 8 j 8 a 9 8 c 8 l 8 c 9 8 d 8 g 8 h 8 a 6 8 b 8 d 9 f 9 j 9 a 9 c 9 c 9 l 6 9 a 9 c 9 h 9 e 9 d 9 g 10 f 10 k 6 10 a 10 b 10 i 10 e 10 b 10 d 10 c 10 c 10 d 10 h 11 g 11 b 11 a 11 i 11 f 11 b 11 e 11 d 11 d 11 d 11 h 12 c 12 a 12 j 6 11 k 12 f 12 c 12 e 12 g 12 l 12 d 12 d 12 d 12 i 13 b 13 j 13 f 13 f 13 g 13 l 13 c 13 e 13 e 13 e 13 i 6 13 c 14 b 14 f 7 14 h 6 14 j 14 a 14 c 14 e 7 14 e 14 e 14 k 14 g 14 d 15 a 15 d 15 e 6 15 f 15 c 15 j 15 k 15 g 6 15 h 15 d 7 15 e 15 f 16 i 16 b 16 d 6 16 f 16 f 16 c 7 16 d 16 f 6 16 h 16 l 16 g 16 k 17 i 17 b 7 17 d 17 e 17 l 17 h 17 e 17 g 17 f 17 f 17 f 17 k 18 j 18 e 18 d 18 a 18 i 18 e 18 h 18 c 18 g 18 g 18 g 18 l 19 e 19 d 19 a 7 19 i 19 f 19 h 19 j 19 c 19 g 19 g 19 g 19 l 7 20 e 20 b 20 i 20 i 20 k 20 c 20 f 20 g 20 g 20 h 20 a 20 f 21 e 21 i 21 k 7 21 a 21 d 21 f 21 h 21 h 21 h 21 b 21 j 21 f 22 d 22 g 22 h 8 22 i 8 22 h 7 22 i 22 f 22 a 22 c 22 j 7 22 l 22 g 23 l 23 e 23 g 23 i 23 i 23 f 23 i 23 c 23 k 23 g 23 j 23 b 24 a 24 e 24 h 7 24 f 8 24 h 8 24 c 24 k 24 j 24 i 24 i 24 j 7 25 l 24 b 25 a 25 h 25 g 25 d 25 h 25 k 25 e 8 26 g 25 j 25 j 25 j 25 c 26 h 26 d 26 l 26 h 26 k 26 j 26 j 26 k 26 c 26 b 27 h 27 e 8 26 f 27 a 27 l 27 f 27 i 27 k 27 k 27 k 27 d 8 27 i 27 b 28 h 28 l 9 28 g 28 i 28 k 28 k 28 k 28 e 28 a 28 i 28 b 8 28 d 29 g 29 j 29 l 9 29 a 29 i 29 l 29 d 29 e 29 b 8 29 c 29 j 30 g 30 j 8 30 l 30 i 30 l 8 30 b 30 f 30 j 30 a 30 c 30 e 31 h 31 k 31 f 31 k 9 31 b 31 d 31 a Onnenkalenteri kertoo kuun liikkeen eläinradalla ja kuun vaiheet. Auringon liike eläinradalla: 0k 20.1. klo 5.51, 0l 18.2. klo 19.59, 0a 20.3. klo 18.57, 0b 20.4. klo 6.55, 0c 21.5. klo 5.59, 0d 21.6. klo 13.51, 0e 23.7. klo 0.41, 0f 23.8. klo 7.46, 0g 23.9. klo 5.29, 0h 23.10. klo 14.57, 0i 22.11. klo 11.38, 0j 22.12. klo 1.03.

24

Vanhan kansan onnenkalenteri Jokaisen päivän kohdalle on merkitty se eläinradan merkki, jossa kuu sijaitsee. Voit katsoa omat onnenpäiväsi horoskooppimerkkisi kohdalta. Kunkin kalenterin veroton julkaisuhinta on 126 € + 0,027 € / painettu kpl. Hinta sisältää sekä tietojen hinnan että painovalmiin tiedoston.


http://almanakka.helsinki.fi

Räätälöidyt pohjat

Räätälöityjä kalenteripohjia Teemme kalenteripohjia myös tilaustyönä. Jos mikään vakiomalleistamme ei teille sovi, pyytäkää tarjous omasta mallistanne. Voimme sijoittaa kalenterisivuille valmiiksi kaiken haluamanne aineiston. Teemme tilauksesta myös kansainvälisiä kalenteripohjia, joissa voidaan käyttää useaa kieltä ja merkitä usean maan vapaapäiviä. Valmiit pohjat toimitetaan sähköpostin liitteenä InDesign-dokumenttina ja pdf:nä. Kysy tarjousta!

Onko ensi vuonna 52 vai 53 viikkoa?

Olikos se äitienpäivä pyhäpäivä?

Siis monesko sunnuntai helluntaista?

Vk

Maanantai

Tiistai

1

Heinäkuu 2014 Keskiviikko

2

Aaro

Torstai

3

Maria, Maija, Mari

Perjantai

4

Arvo

27

7

8

Klaus, Launo

9

Turo, Turkka

Jasmin, Ilta, Jade

10

Saima, Saimi

28

14

15

Aliisa, Alisa

Rauni, Rauna

16

Reino

17

Ossi, Ossian

29

21

Johanna, Hanna, Jenni

22

Leena

23

Olga, Oili

24

Tiina, Kirsti, Kirsi

30

28

Atso

29

Olavi, Olli

30

Asta

31

11 18 25

Lauantai

5

Ulla, Ulpu

Elli, Noora, Nelli

Riikka

Jaakko, Jimi

12 19 26

Sunnuntai

6

9 Unto, Untamo

6 Hermanni, Herkko

7 Sari, Saara, Sara

Martta

13 20

27

Eino Leinon päivä n Esa, Esaias

Joel, Ilari, Lari

Marketta, Maarit

Unikeonpäivä Heidi

8

Helena

31

Suomen Luonnonvaloku vaajat: Luontokuva 2014 / Neogen Design

Kalentereiden tarkistuspalvelu Kalenterin tärkein ominaisuus on luotettavuus, ja vain virheetön kalenteri on luotettava. Tottumattomalle kalenterintekijälle tulee helposti mutkia matkaan. Almanakkatoimisto tarjoaa myös tarkistuspalvelua: oikoluemme asiakkaiden tekemät kalenterit vankalla ammattitaidolla.

Pyydä tarjous sähköpostitse:

almanakka@helsinki.fi 25


Kalenteritiedot

almanakka@helsinki.fi

Kalenteritiedot Kalenterin perustiedot Hintoihin lisätään alv 24 %.

Nimipäivät Helsingin yliopisto pitää yllä maamme virallista nimipäiväkalenteria, ja yliopistolla on nimipäiväluetteloihin tekijänoikeus (ks. s. 40–41). Nimipäiväluetteloita on uudistettu vuodelle 2015. Vuonna 2015 suomalaisessa nimipäiväkalenterissa on 873 nimeä, joista 455 on naisennimiä ja 418 miehennimiä. Nimipäiväluettelo on saatavana sekä aika- että aakkosjärjestyksessä. Den svenskspråkiga namnlängden i Finland omfattar år 2015 sammanlagt 725 förnamn, av vilka 375 är kvinnonamn och 340 mansnamn. Veroton hinta suomalaisille nimipäiville 0,187 € / kalenteri, vähintään 94 €. Katso sivu 31. Skattefritt pris för den finlandssvenska namnlängden 0,187 € / kalender, minst 94 €. Se s. 31. Suomen- ja ruotsinkielisen listan lisäksi voimme tarjota myös saamelaisen ja ortodoksisen nimipäiväluettelon. Näihin Almanakkatoimistolla ei ole tekijänoikeutta, joten saamelaisesta ja ortodoksisesta luettelosta ei peritä tekijänoikeusmaksua. Veroton hinta saamelaiselle ja ortodoksiselle nimipäivälistalle 54,40 € / luettelo.

Päivälista Vuoden 2015 suomalaisesta ja suomenruotsalaisesta päivälistasta löytyvät – vuoden jako viikkoihin ja kuukausiin ja nimeäminen viikonpäiviksi; mukana viikkonumerointi – kaikki vuoden pyhäpäivät ja yliopiston virallisesti vahvistamat merkkipäivät – viralliset ja vakiintuneet liputuspäivät – tasaus- ja seisauspäivät sekä kesäajan alkaminen ja päättyminen. Den svenskspråkiga daglistan innehåller samma information som den finskspråkiga. Veroton hinta päivälistalle 0,093 € / kalenteri, vähintään 47 €. Ks. s. 31. Skattefritt pris för daglistan 0,093 € / kalender, minst 47 €. Se s. 31.

Kuun vaiheet Useimmissa almanakoissa ovat merkittyinä myös täydenkuun, uudenkuun ja puolikuun hetket. Almanakkatoimistosta saat vuoden 2015 kaikkien kuun vaiheiden päivämäärät ja minuuttiluvut. Veroton hinta kuun vaiheille 0,057 € / kalenteri, vähintään 29 €. Katso sivu 31. Joitakin almanakkoja varten kannattaa tilata yhdistetty tiedosto, josta löytyvät päivälista, nimipäiväluettelo ja kuun vaiheet valmiiksi yhdistettyinä. Yhdistetystä tiedostosta ei lisähintaa.

26


http://almanakka.helsinki.fi

Kalenteritiedot

Muut kalenteritiedot Almanakkatoimistolla on valikoimissaan monenlaisia tietosivuja. Osa niistä toimitetaan tekstitiedostoina, osa valmiiksi taitettuina kalenterisivuina. Koko lista löytyy verkkosivuiltamme: http://almanakka.helsinki.fi. Hintoihin lisätään alv 24 %.

Tärkeät kalenteripäivät 2015–2100 Listaan on merkitty mm. kaikki liikkuvat pyhät ja arkipyhät. Lista on valmiina vuoteen 2100 asti. Se lähetetään tekstitiedostona niin monelle vuodelle kuin tarvitsette. Hinta 22,90 € + alv per vuosi, esim. viidelle vuodelle (2015–2019) 114,50 € + alv . Myös valmiiksi taitettuna taskukalenterisivuna: 1 sivu (2015–2019) 161 € + alv.

Vuoden 2015 tori- ja markkinapäivätiedot Helsingin yliopistolla on sopimus Tori- ja markkinakaupan palvelukeskuksen kanssa Yliopiston almanakkaan koottavista toripäivä- ja markkinatiedoista. Näin yliopisto saa vuosittain käyttöönsä kattavat listat maamme toripäivistä ja markkinatapahtumista. Vuoden 2015 listat valmistuvat loppukeväällä 2014. Tori- ja markkinapäivälistojen hinta vuodelle 2015 on 619 € + alv.

Vuoden 2015 tapahtumat ja teemapäivät Sami Feiringin laatimat listat, joihin on merkitty vuoden 2015 tärkeimmät tapahtumat ja teemapäivät Suomessa. Tapahtumalistalla on mukana kulttuuri- ja urheilutapahtumia, merkkipäiviä ja näyttelyitä, messuja ja vuosipäiviä. Teemapäiväluettelo kokoaa yhteen merkittävimmät kotimaiset ja kansainväliset teemapäivät. Sekä tapahtuma- että teemapäiväluettelon ostajalle toinen 50 % alennuksella. Teemapäivä- tai tapahtumaluettelon hinta tekstitiedostona 187 € + alv / luettelo. Teemapäivä- ja tapahtumapäiväluettelon hinta molempien tilaajalle yht. 280,50 € + alv.

Kansallispäivät Noin sadan valtion kansallispäivä Afganistanista Zimbabween. Luettelo toimitetaan sekä aika- että aakkosjärjestyksessä. (Sami Feiring) Luettelon hinta on 161 € + alv.

EU-maiden kansallispäivät Kaikkien EU-maiden kansallispäivät ja lyhyet perustelut, miksi näitä päiviä juhlitaan. Luettelon hinta on 109 € + alv.

Eri maiden juhlapäiviä 2015 Juhlapäivien listalla on kaikkiaan 41 maata: kaikki EU-maat sekä esimerkiksi Venäjä, Norja, Islanti, Yhdysvallat, Kiina, Japani ja Australia. Luettelo myydään joko maittain järjestettynä, jolloin mukana ovat juhlapäivien englanninkieliset nimet, tai aikajärjestyksessä olevana listana, jossa kunkin päivän kohdalla luetellaan kaksikirjaimisin lyhentein ne maat, joissa kyseinen päivä on vapaapäivä. Lyhennelista on helppo viedä taittotiedostoon. Luettelon hinta on 353 € + alv.

27


Kalenteritiedot

almanakka@helsinki.fi

Suomen ja Euroopan välimatkataulukot Tärkeimpien paikkakuntien välimatkat Suomessa ja Euroopassa. Hinta 109 € + alv / taulukko.

Tietoja EU-maista

Kuva: Esko Jämsä

Tärkeimmät tiedot nykyisistä EU-maista: asukasluku, pinta-ala, pääkaupunki, rahayksikkö ja aikavyöhyke. Tietosivun hinta 161 € + alv.

Euroopan unioni Kahdella sivulla on laajat ja selkeästi esitetyt perustiedot EU:sta: rakenne, historiaa, päätöksenteko, keskeisiä käsitteitä, henkilöitä jne. (Sami Feiring) Tietosivujen hinta 173 € + alv.

Perustietoa Suomesta Tärkeimmät Suomea koskevat maantieteelliset, valtiolliset, taloudelliset ja muut tiedot yhdellä kalenterisivulla. (Sami Feiring) Tietosivun hinta 129 € + alv.

Suomen kaupungit Perustiedot kaikista Suomen kaupungeista: väkiluvut, veroäyrit ym. Uudet kuntaliitokset on otettu listassa huomioon. Kuusi taskukalenterisivua. Tietosivujen hinta 214 € + alv.

Suomen historian vuosilukuja Suomen ja suomalaisten vaiheet esihistorialliselta ajalta näihin päiviin asti. Mukana niin yksittäiset tapahtumat eri elämänaloilta kuin suuret kehityslinjat. (Sami Feiring) Tietosivun hinta 161 € + alv.

Auringon nousu- ja laskuajat Auringon nousu- ja laskuajat viiden paikkakunnan (Helsinki, Jyväskylä, Oulu, Sodankylä, Utsjoki) mukaan kymmenen päivän välein. Listan hinta 161 € + alv. Saatavilla myös päivittäisiä tietoja eri paikkakunnille. Kysy tarjousta!

Jäteopas Mihin toimittaa vanhat autonrenkaat, paristot, loisteputket, maalit, yms. Entä mihin yleishyödyllisiin tarkoituksiin voin antaa vanhat vaatteet, huonekalut ja muun käyttökelpoisen tavaran? Jätehuollon aakkoset yhdellä kalenterisivulla. (Sami Feiring) Tietosivun hinta 118 € + alv.

28


http://almanakka.helsinki.fi

Kalenteritiedot

Maantieteellisiä ennätyksiä Mikä on maailman korkein talo? Missä on Suomen korkein vesiputous? Listalla vastaukset näihin ja muihin kiinnostaviin ennätyslukemiin. Tietosivun hinta 161 € + alv.

Ikuinen kalenteri Kolmen kätevän taulukon avulla voi määrittää viikonpäivän satoja vuosia eteen- tai taaksepäin. Tietosivun hinta 287 € + alv.

Maailmankello Kellotaulun muotoon tehty taulukko, joka kertoo paljonko kello on Tokiossa, Pariisissa, Kairossa, Pekingissä, New Yorkissa jne., kun se on 12.00 Helsingissä. Mahtuu puolikkaalle taskukalenterisivulle. Tietosivun hinta 60 € + alv.

Hyödyllisiä puhelinnumeroita Mukana hätänumerot, päivystävä apteekki, pankki- ja luottokorttien katoamisilmoitusnumerot, viranomaisten numeroita (eduskunta, ministeriöt, Eurooppa-tiedotus, kielineuvonta, tullineuvonta yms.), juna-, linja-auto- ja lentoliikenteen palvelunumerot, tiepalvelun päivystyspuhelin, puhelin- ja postiliikenteen neuvontanumerot sekä monet muut hyödylliset numerot hinta- ja muine tietoineen. (Sami Feiring) Tietosivun hinta 128 € + alv.

Koirien, kissojen ja hevosten nimipäivät Helsingin yliopiston viralliset koirien, kissojen ja hevosten nimipäiväluettelot ovat kaikkien kalenterintekijöiden käytettävissä. Runsaasti erilaisia nimiä lemmikeille. Eläinten nimet ovat hauska lisä kalenteriin ihmisten nimien rinnalle! Nimilistat toimitetaan sähköpostissa Word-dokumentteina. Kunkin listan hinta on 52 € + alv. Hinta sisältää oikeuden nimien käyttöön 500 kalenterissa. Yli 500:n menevistä kappaleista julkaisuhinta on 0,09 € + alv per kalenteri. Voit tilata myös kalenteripohjan, johon on sijoitettu koirien, kissojen tai hevosten nimet valmiiksi. Parhaiten tähän tarkoitukseen sopii Asterion keskimatala -kalenteripohja pikkuruudukoilla tai ilman (ks. sivu 10). Ruutujen yläreunassa kulkevat ihmisten nimipäivät ja alareunassa eläinten. Pyydä tarjous!

29


Hinnasto kalenteripohjille 2015 Alla on yhteenveto valmiiden kalenteripohjien hinnoista. Aineistot toimitetaan InDesign-tiedostona ja pdf:nä. Jos kalenteripohjassa on nimipäivät, lasketaan hintaan lisäksi nimipäivämaksu painosmäärän mukaan viereisen sivun hinnastosta. Hintoihin lisätään alv 24 %. Kalenterimalli

Veroton hinta

Kuvakalenterit Asterion Canopus Perhekalenteri Asterion + pikkuruudukot Canopus + pikkuruudukot Asterion kaksikielinen Asterion kaksikiel. + pikkuruud. Asterion EU (keskimatala)

497 € + nimipäivämaksu 497 € + nimipäivämaksu 497 € + nimipäivämaksu 632 € + nimipäivämaksu 632 € + nimipäivämaksu 744 € + 2-kielinen nimipäivämaksu 847 € + 2-kielinen nimipäivämaksu 735 € + nimipäivämaksu

Muut kalenterit Mira Gemini Gemini X Polaris Sirius A5-pöytäkalenteri kaksikielinen Altair Vuosiruudukko A, B, C tai D Kala-, sää- tai onnenkalenteri

227 € 294 € + nimipäivämaksu 182 € + nimipäivämaksu -20 % 856 € + nimipäivämaksu 743 € + nimipäivämaksu 1284 € + 2-kielinen nimipäivämaksu 227 € 227 € 126 € + 0,027 € / painettu kpl

Muita hintoja

Nimipäiväluettelo tekijänoikeudesta vapaaseen käyttöön (esim. internetiin tai päivälehtiin, ks. s. 40–41) yksi kieli (suomi tai ruotsi) 122 € kaksi kieltä (suomi ja ruotsi) 165 € Nimipäivät mobiilisovelluksissa, yksi kieli (suomi tai ruotsi) 0,052 € / myyty sovellus kaksi kieltä (suomi ja ruotsi) 0,078 € / myyty sovellus Koirien nimipäivät 52 € + 0,09 € / painettu kpl Kissojen nimipäivät 52 € + 0,09 € / painettu kpl Hevosten nimipäivät 52 € + 0,09 € / painettu kpl 30


Hinnasto kalenteritiedoille 2015 Almanakkatoimistosta voi ostaa myös pelkät tiedot ja rakentaa kalenteriruudukot itse. Tiedot toimitetaan Word-listoina. Alla on tietojen hintoja eri painosmäärille. Välipainosmäärillä hinta lasketaan taulukon hintojen väliltä. Hintoihin lisätään alv 24 %. Kaksikielisissä kalentereissa (suomi + ruotsi) nimipäivämaksu lasketaan puolitoistakertaisena. Kalenterin Päivälista Nimipäivät Kuun vaiheet painos kpl euroa euroa euroa

0–500 47,- 94,- 29, 600 56,- 112,- 35, 700 66,- 130,- 40, 800 75,- 149,- 46, 900 84,- 168,- 51, 1 000 93,- 187,- 57, 1 200 112,- 224,- 69, 1 500 140,- 280,- 86, 1 800 168,- 336,- 103, 2 000 186,- 373,- 114, 2 500 210,- 447,- 132, 3 000 234,- 522,- 150, 3 500 258,- 596,- 167, 4 000 282,- 671,- 185, 5 000 330,- 819,- 220, 6 000 352,- 945,- 242, 7 000 374,- 1 071,- 264, 8 000 396,- 1 196,- 286, 9 000 417,- 1 322,- 308, 10 000 439,- 1 447,- 330, 12 000 462,- 1 655,- 352, 15 000 497,- 1 966,- 385, 18 000 532,- 2 278,- 417, 20 000 555,- 2 485,- 439, 22 000 578,- 2 693,- 461, 25 000 612,- 3 004,- 494, 30 000 670,- 3 523,- 549, 35 000 670,- 3 984,- 549, 40 000 670,- 4 446,- 549, 45 000 670,- 4 907,- 549, 50 000 670,- 5 368,- 549, yli 50 000 sopimuksen mukaan tapauskohtaisesti 31


CC kalenterit

SUOMALAISET KALENTERIT

2015

www.kalenteri.fi CC Kalenteripalvelu Oy Suvilahdenkatu 10 C 3. krs, 00580 HELSINKI Puh. 09 728 8730 e-mail: asiakaspalvelu@kalenteri.fi


Yksilöllinen joulutervehdys, näppärä kalenteri ja koko vuoden mainonta samassa paketissa. Halutut, pienikokoiset Ässä-kalenterit pysyvät mukana arjen tiimellyksessä. Suosikkituote jo yli 15 vuotta

Terveyden tekoja!

Lauantai

1

Torstai

Perjantai

617 13, puh. (08) Kettukalliontie (08) 617 820 KAJAANI ie 13, puh. KUHMO Leipurint

Sunnuntai

2

Laskiaissunnuntai

Lauantai

Sunnuntai Fanni Virve Virva

ota.fi i www.toy

10 1 0

VK V K9

Netta Visa Enni päivä VK 4 Sebastian kulttuurin Vainojen Matti Tuija Satamakatu 27Nestori A 35, 40100 Jyväskylä uhrien Torsti Onni Matias muistop. Tuire

27 VK 5

28

29

30

31

Senja

Pauli

UU TAMMIKTorstai Keskiviikko

Tiistai

Maanantai

1

Uudenvuodenpäivä

2014

6

Loppiainen

7 Aku August Aukusti

Harri

VK 2

14

13 VK 3

Joonatan

20

mikko.assamaki@assakonsultit. - siinä on ideaa! Puh. 0400 563 074, www.assakonsultit. Kalle Kaarle Satamakatu 27 Valtteri A 35, 40100 Jyväskylä Alli Irja Viljo Kaarlo mikko.assamaki@assakonsultit. - siinä on ideaa! Puh. 0400 563 074, www.assakonsultit. Satamakatu 27 A 35, 40100 Jyväskylä mikko.assamaki@assakonsultit. - siinä on ideaa! Puh. 0400 563 074, www.assakonsultit.

Nuutti

Hilppa Titta

15

Sakari Saku

21 Aune Oona Netta

VK 4 Sebastian Vainojen uhrien muistop.

27 VK 5

Ässä-Kuukausikalenterit Joulukortin hinnalla näkyvyyttä koko vuodeksi kiitoss Lämmin ja Onnellista a 2013 3!! 13 01 0 20 ta 2 n eeen ee Uutta Vuot ineen ti tin tin nntin nt nti un ku kun lök ökuntin ök öku lö iilö kilö kilöku kkilökun kil nkilöku nkilö nk n e henk he karrii henkilö ekkkari ekk ek Apteek Toivottaa

Viljo

Veikko Veli Veijo

16

Solja

22

28 Kalle Kaarle Kaarlo

Visa

29

Nyyrikki

17

18

Toni Anttoni

Ilmari Ilmo

Eine Eini Enni

30 Irja

Senja

8 15 S Sakari Saku

21 21

22 A Aune O Oona N Netta

VK 4 Sebastian Heikki n

Henna Vainojen 27Henriikka uhrien 28 muistop. 28 26

VK 5

Paavo Pauli

Aku August Aukusti A

14 Nu Nuutti uutt tti

20 Toini 19 Henni Henri

Laura

25

24

VK 3

7

Har Harri H arri

12

Kari Karri

23

6

VK 2 Lea 13 Leea

Ruut

11

Loppiainen Lo op pp piainen

Viljo

666 1080 0 •Palvelemm e: ma–pe 9–21, –21, 21, 1, la 9–18, 9–18 –18 8 su

29 Ka Kalle Kaa Kaarle Kaa Kaarlo

Joonatan

12–18 • www.keljo 12 12– napteekki.fi

TAM MMI MIK KUU UU 2 201 014 4 Keskiviik ikko ko Torstai Perjantai UudenudenLauantai 1 vuodenSunnuntai oden- 2 päivä 3 4 5

Tii Tiistai

VK 1

Sunnuntai

5

4

Elmo Elmer Elmeri

10

9

8

Lauantai

Perjantai

3

2 Aapeli

VK 1

www.assakonsultit.fi ©

Aurora Aura

Tammikuu 2014

www.assakonsultit.fi ©

VK 6 VK

VK 11 V

www.nopanauto.f

Kynttilänpäivä

Ma Maananta M aanantaii

830

Helsingin yliopisto

Keskiviikko

Perjantai

Nimipäivät ©

Tiistai

Torstai

©Ässätuotte et • www.assa konsultit.fi

Helmikuu 2014

Keskiviikko

1 2 Alpo Maanantai Tiistai Keskiviikko Perjantai Lauantai Sunnuntai Lumi tiistai 5 päivä 9 7 Torstai8 Naisten6 4 LaskiaisUudenAamu 2 5 1 vuoden3 4 Jemina Riitta päivä Ari Saamelaisten Tarja Laila Arsi päivä 6 kansallisp. Taru 7 Elmo 5 Runebergin 8 Elmer 9 4 Vilppu Auvo Leila Atro Tarmo Lea Aapeli Leea Ruut 11 VK 1 Loppiainen 14Terhi 15 Riku Elmeri 16 12Armi 13 Raija Teija 7 8 6 10 11 12 9 Ronja Asser Valo Raisa Laina Tiia, Tea Rikhard Tilda YstävänReijo Erno Aku p päivä 12August 11 14Veikko 15 16 Kari 13Hilppa Matilda Reko Kalervo Mette Ilkka Risto Tarvo Veli VK 2 Nyyrikki Toini Marian Karri Kevät- Titta Harri Veijo MinnaAukusti Tino ilmestysp. Ella 1 17 18Ellen 22 23 Sipi p. 20 päivän- 21 19Canthin Voitto tasaus 13 Tasa-arvon 15 16 Valentin 17 18 19 Henri 14päivä Elma Sippo Talvikki Kai V K7 VK Sulo Elina Aki Henni Eetu Juuso Heikki 18 Josefiina 19Sakari Joakim 17 1 7 20 21Ilmari Vihtori 22 Toni Akseli 23 Kerttu VK 12 V Edvard Pentti Kim Henna Solja VK 3 Nuutti Ilmo Anttoni Kesäaika Laura Henriikka Saku Heli alkaa 2 24 27 28Helinä 29 Jouni 30Hilda Kaapo 25 Väinö Tuuli VK V 13 Gabriel 20 26Kaino 22 23 24Joni Tuulikki 25 26 21 Keijo Eija Heljä Karita V K8 VK Aslak Jonne Kalevalan 3 31 Manu Aune Joonas Irma Eine päiväJoona 25 26Oona Sauli 2 4 24 27 28suomalaisen Aija Manne Saul Armas Usko Paavo VK V 14 Irmeli Eini VK V K5

3

Kauko

1 10

Nimipäivät © Helsingin yliopisto

www.assakonsultit.fi ©

Maanantai M aanantai

VK 9 V

3

VK 10 V

Nimipäivät p © Helsingin g y yliopisto yliopis p to

Tiistai

Nimipäivät © Helsingin yliopisto

Maaliskuu 2014

Kelljo Keljon on o nk kauppake auppakes skus kus • Puh. 010

Maanantai

Aap Aapeli ap peli pe eli

9

10 Ve Veikko eikkkkko ko V Veli el eli V Ve Veijo eijo eijo ei

Hilppa ppa Titta

16

17

Solja a

23 3

IlIlmari Ilm lmari Ilmo

24 Eine Eini Enni

Visa

30 0

31

Elmo Elmer Elmeri

11 Nyyrikki

18 Toni Anttoni

25 Senja

Ruut

12 Kari Karri

19 Laura

26 Paavo Pauli

Lea Leea

Toini

Henri Henni Heikki Henna Henriikka

Joonatan

Valtteri Irja ja

Alli

31 Alli

Valtteri

Perinteiset Ässä-Seinäkalenterit Apteekki - Sinua va varten

ma–pe a pee 9–2 9–20, 0 la 9–17, 9–17, su 1 12–17

TAMMIKU

U

HELMIKU

Vuo osssika o ikalenteri

2015

1 T & Uudenv:np U 2 P Aapeli . 1 1 M MA MAALISK AALISKUU AA S & 3. s. 3 L Elmeri, UU e. p. Riitta 4 S & 2. Elmo HUHTIKU 2 M Jemina, 1 S & 2. s. joulusta paast. s. U Lumi, Alpo 1 Tiitus, Ruut Aamu 6 2 M TOUKOK K Peppi, Virve, Virve, Fanni, 3 T Hugo, UU 5 M Lea, 3 T K 2 T PellervoRaita, Pulmu Virva Kauko Leea 4 K Ronja, Valo KESÄKUU 1 P & Vappu 6 T & Loppiainen 4 K A Armi 6 5 10 3 P & Pitkäperjan Ari, ri, Arsi n Vappu T J.L. Runebergin 2 L Viivi, 6 5 Harri T Le 1 M Teemu 2 LLeila, Veeti, Sampo tai eila, Laila 3 S & 4. Vuokko päivä n 7 K Aku, 6 P Tarmo s. pääs. Outi 2 T Venla Asser 6 4 L Ukko Tarmo a 23 6 P Saamel. 8 T Titta, Aukusti 5 S & Pääsiäispäi 6 4 M Roosa, 3 K Viola, kansallisp. 7 L Tarja, Ta Taru, Hilppa Tiia, Terhi, Orvokki 6 9 P Veikko, Taika Taik 8 S & 3. vä 5 T Melina, Rosa Ira, Irina Teija 6 4 T Puol.voim. 3. paast. paast. s. 10 L NyyrikkiVeli, Veikka 7 L Riku, Rikhard lippu6 K Ylermi Melissa 19 Na Naistenp., 8 S & Kynttilänp. juhlan 6 M & 2. 11 S & 1. Vilpp Vilppu pääsiäisp. 7 T 5 P Sulevi p. n Toivo s. lopp. Kari Laina 9 M A Auvo 15 8 P Helmi Ville, Vili, uvo 9 M Raija, 6 L Kyösti, 12 M Toini Jami Heino 10 T Aurora, Raisa 11 7 T Allan Aurora, ur 10 T 9 L Eur.-p. 7 S & 2. Kustaa Aura 13 T Nuutti 8 K Rom. s. hell. Suvi, 3 11 K Elina, Ella, Ellen 7 11 K Kalervo Kalervo k.p., Suoma 10 S & 5. n Timo Iisa, Isabella 14 K Saku, Roope, Robert 12 T Reijo, 9 T M. Agricolan 7 sunn. Reijijo, Reko Re 15 T Solja Sakari, Sasu 12 T Elma Äitienpäiväpääs. 13 P Erno, 8 M Salomon E Elias, Eelis, p. n 13 P Sulo 7 14 L rno, Tarvo 16 P Ilmari, Aino, Aini, n Eeli 9 T Ensio 7 10 P Tero Matilda, Matilda, at 14 L Ystävänpäiv 24 Aina Mette 17 L Toni, Ilmo 15 S & 4. 11 L Minea, 11 M Osmo 10 K Seppo 4. paast. 7 ä, Tino, Voitto, Valentin Verna 18 S & 2. Anton, Antto s. 12 Rist Risto 12 T Snellm. S & 1. sunn. 16 M IlIIlkka 7 11 T Immi, s. lopp. Laura 15 S & Laskiaiss. kka ka Julia, Julius,pääs. 7 13 K Kukka, p. n Lotta 12 P Esko Impi 19 M Henri, 17 T K Sipi 12 Kerttu ert Floora rttu 16 M Janna 14 T & Henna, 18 K Eetu 20 13 L Raili, 13 M Tellervo Helatorst. Heikki EEetu, 4 17 T Kai etu u, Edvard 15 P Tuula 14 S & 3. s.Raila Laskiaistiist 8 19 T M 20 T Sebastian 14 T Taito M.. C helluntaista 16 16 L Sonja, Sofia Canthin anthin p. Väinö, Rita, ai 21 K Oona, Essi, Ester Pihla, Kielo 15 K Linda n 8 Juuso, Juu usso, Josefiina Karita 20 17 S 22 T Visa Netta, Aune 18 K Kaino & 6. sunn. 16 T Patrik, P A 15 M Moona, Aki, kki,i K 19 T Eija Kim, Joakim pääs. Jalo 23 P Enni, 21 L Kevä Kaat. muistop. Viena 16 T 8 17 P Otto Kevätp.tas., Kev vätp.tas., 20 P Heli, 8 22 S 24 L Senja Enna, Eini Pentti 18 L Valto, Maisa, Rebekkan 17 K Päivi, Päivikki 25 &M Marian 21 L Keijo Heljä, Helinä 8 arian ilm.p. Urho 25 S & 3. 19 S & 2. Valdemar 8 18 M Eero, 18 T Tapio Vihtori V ih htori 22 S & 1. s. lopp. s. pääs. Pilvi paast. 19 T Emma,Erkki 19 P Paavo, PaulusPauli, 23 M Ak 220 M Nella, Akseli A Tuuli, Tuulia,s. kseeli Emilia 8 20 L Siiri el 20 K 26 M Joonatan & Juhannusp Hilda 24 T Kaapo, 2 T Anssi, Lauha Kaa aapo, Gabriel 13 21 17 21 T Karoliina, Lilja 21 23 M . 25 K A 27 T Vainojen Konsta, Suomen 2 K Alina Anselmi 22 Aija, 5 24 T Aslak ija, jaa, A Aava lipun ava 22 P Hemmo,Kosti 9 26 T Manu, päivä 223 T Jyrki, Manu muistop., uhrien 9 25 K Matti, Matias u,, Manne 23 L Lyydia, Hemminki 21 S & 4. n Into Tuija, Tuire, Viljo 27 P Sauli, 28 K Kalle, 24 P Pertti,Jyri, Jori Sau s. helluntaista uli,i, Saul 24 S & Hell.p.Lyyli 9 28 L Armas Vanessa 29 T ValtteriKaarlo, Kaarle Kesäp.seisa 9 25 L Marko,Albert Arm Arm mas 26 T Nestori Tuukka us, Ahti 29 S & P 30 P Irja 26 S & 3. Markus 25 M Urpo 22 M Paula, Palmusunn almusunn. 27 P Torsti sunn. pääs. 31 L Alli Pauliina . Kesäaika Ke esäaaik 9 26 T Minna, Teresa, Tessa, 28 L Kalevalan 26 9 23 T Aatu, ika alkaa Terttu 27 K Ritva Vilma, Miina 24 K Juha, Aatto Joni, Jo Jon oni,, Joonas, JJo oonas, Jouni 27 M Veter.p. Onni, Sisu p. n Janne, Jani 30 M Usko 28 T Alma n Merja 22 25 T Uuno Usko 9 28 T Ilpo, ko 31 T Irma, 29 P 26 P Tuure 14 29 K Teijo rm maa,, Irmeli HEINÄKU IIrrmeli 18 30 L Oliver, Olivia, Oiva 27 L Jarkko, Jere, Jarno U Pasi Elviira, 30 T Miia, 31 S & Pyhän 28 S & 5. Elvi Mira, Mirva ELOKUU 1 K Aaro, s. hellunt. Kolm. p. 2 T Mari, Aaron Leo Helka, Helga 29 M Petri, SYYSKUU 1 L Maire SK KUU 3 P Arvo Maria 6 2 30 T Päivö, Pekka, Petra S & 10. s. 4 L Ulla, LOK LOKAKUU Päiviö 1 T Pirkka h. Kimmo rk k a rk Ulpu 27 5 S & Apostolien 3 M Nea, 2 K Sini, ni,, JJu Linnea, MARRAS Justus 1 T Rauno, ustus R 32 3 T Soile, Unto, Untamo p. KUU Vanamo Raine oiilee, SSo 2 P Valio Soili oili V 4 T Veera 4 P Ansa JOULUKU 1 S & 23. nssa 6 M E. Leinon 3 L Raimo U s. hellunt. R 5 K Salme, 5 L Yrittäjän p. n Esa ittä it 7 T Klaus, Pyry, Lyly täj äjä 4 S & Mikkelinpä Sanelma jän än päivä 1 T Oskari 6 7 Roni, 8 K Turo, Launo 28 7 T Keimo, Toimi ni,, Mainio 2 M Topi, Mainio 2 K Unelma, Sa Saija, Saila, ivä 6 S & 15. P Lahja Turkka 15. s. 9 T Jasmin, Anelma Frans 3 T TerhoTopias s. hell. 7 hell. Asko 45 3 T Meri, Vellamo 5 M Ink 7 7 10 P Saimi, Jade, Nanna 8 L Silva, Sylvi Inka, 4 K Hertta M Miro, 7 4 P Airi, Aira 9 S & 11. 7 ro,, Milo, ro 6 T Pinja, Inkeri M Miilo, Arho 11 L Noora, Saima 7 5 T s. hellunt. 8 T Taimi 5 L Selma Minttu 37 7 K Pin Reima mi Erja, Nadja, 12 S & 7. Elli, Nelli 41 6 P Ruotsal. Pirjo, Pirj Pirkko, 9 K Vertti, 6 S & Itsen.p. Eira s. hellunt. ttii, IIsto, 8 T Hilja Piritta 10 M Lauri, st sto, Eevert Hilj 10 T Kalevi n Hermanni, Mimosa päivä n Niko, Niklas, evvii 9 P Ilona Herkko 11 T Sanna,Lasse Ilon 11 P Santeri, 7 L Taisto Niilo 13 M Joel, Susanna, 33 terri, SSanttu, ter 10 L A. Ki 7 M Sampsa Kiven p. n 8 S & 24. Sanni Sandra anttu, 14 T Alisa, Ilari, Lari 29 12 11 S & 20. s. hellunt. 8 T Jean K Kiira, 12 L Vilja,dra 20 s. hell. Aleksi Sibeliuksen50 Isänpäivä 15 K Rauni,Aliisa a, Valma V Vaaalm Otso 13 T Jesse, Klaara lm ma n Aatos 13 S & 16. päivä 12 M Aarre 16 T Reino Rauna Aarre, Aarto 9 M Teuvo 6.. ss.. h 14 P Onerva,Okko 9 K Anna, n Kyllikki hell. ell. 8 13 T Tanja, Orvo 17 P Ossi, 42 10 o 8 15 L Jaana, Kanerva 8 46 10 T Jutta Anne, Anu 14 K Elsa, Taina, Taija 8 11 T Martti 18 L RiikkaOssian K Panu 11 P Tatu, 16 S & 12. Marjo, Marja 14 M Iida, Is Elsi E 15 T slaa Daniel 19 S & Kirkastussu s. hell. Aulis 15 T SirpaIsla 12 T Virpi 8 12 L Tuovi 38 16 P Helvi, Heta 8 13 Stella, 16 K Hilla,a nn. 17 M Verneri 13 S & 3. Sari, Sara, 17 L Saana,SSirkku, Sirkka 14 P Kristian, Ano 18 T Leevi Hille ill ille adv.s. Seija Saara 34 17 T Aila, H L Iiris 20 M Maarit, 18 S & 21. Saaga Aili 19 K Mauno, 14 M Jouko ilili 15 S & Valvomisen 18 P Tytti, A Reetta, s. hellunt. Ty Tyyne 15 T Nooa, yyyne yy 30 20 T Sami, Maunu Marketta n Satu, e 19 51 s. L Luukas, Lu Janina, Reija 21 T Hanna, 21 P Veini, Samuli Janika 16 K Aada, Heimo Luka 20 S & 17. 19 M Uljas Johanna, 16 M Aarni, 22 L Iivari, Soini s. h s. 17 T RaakelAuli, Aulikki Jenni hellunt. ellu lunt. 20 T Kasper, Varpu, 22 K Leena, 43 17 T Eino, Aarne u, Vaula 23 S & 13. Iivo 47 18 P Aapo, Vau ula J 21 K Ursula Jasper s. hellunt. 9 21 M 23 T Olga, Matleena 9 18 K Max, Einari 19 L Iiro, Rami Mervi Signe, Varma Tenho 9 22 T Anniina, 19 24 P Tiina, Oili 22 T Mauri 20 S & 4. Iikka, Iisakki 9 23 Anita, Anja 20 T Liisa, Elisa P Severi A adv.s. 25 L Jaakko,Kirsi, Krista9 24 M Perttu 23 K Syyspäivänt P 9 Lapsen oik. 39 Benjamin, 25 T Loviisa Jimi äivvän vän päivä 26 S & 9. 35 äntasaus 24 L YK:n p. n Kerkko Minja, Miisa s. hell. Martta 26 K Ilmi, Rasmus 21 L Jari, Jalmari 25 S & Uskonp 21 M Tomi, iiisa sa 24 T Alvar, M Uskonp. Hilma Tuomas 27 M Unikeonp., 27 T Rauli Ilma A Auno 22 T Talvip.seis., u uno 22 S & Tuomiosun no Kesäaika m.p. 25 P Kullervo 52 28 T Atso Heidi p 28 P Tauno 23 K Senni, Raafael o Sointu päättyy 26 L Kuismavo Silja, Seela, n. 29 K Olli, 24 T Aatami,Noel 31 29 L Iina, Iines, Selja 27 S & 18. a 26 M Nina, 23 M Ismo 30 T Asta Olavi Inari 30 S & 14. Eeva s.. hell. 25 P & Amanda, helll. Vesa Aman s. hellunt. 6 28 31 P Helena, 44 24 T Lempi, Ninni 48 26 L & Joulupäivä 6 M Arja, Eemeli, Eemi 27 T Helli, Tapaninpäi Elena 6 25 K Katja, Sivi en nni 29 T Mika,Lenni Helle vä 6 28 Kati, Katri 31 M Arvi Teppo, Mikko, Mikkko K kko 1 GEMINI 6 26 T Sisko ko, 27 S & Ap. Tapani 40 29 T Simo K © Helsingin 27 P Hilkka 36 30 K Mikaelaa Johann. Alfred, Urmas 6 Siru, Sirja yliopiston Hannu, Hannes p. 30 P Eila 28 L Heini, jaa © Ässätuo almanakkat 31 3 1 L & Pyhäinp. oimisto 29 S & 1. Kaisla 28 M Viatt. tteet • www.as adv.s. Aimo Ar Arttu 29 T Rauhalasten p., Piia sakonsu 30 M Antti, 30 K ltit. Atte 49 31 T Taavi, Taavetti 53 Silvo, Sylvester

Saarijärventie 52 puh. (014) 338 2800 www.palokanapteek ki.fi

Ässä-Joulukorttikalenterit

Ässä-Muistilehtiöt lompakkokalenterilla

Mikko Ässämäki, Ässä-Konsultit Oy | puh. 0400 563 074 | mikko.assamaki@assakonsultit.


Nyt vielä suurempi valikoima ympäristöystävällisiä kalentereita

ECO Line

2015

Kierrätyskartonkiset kannet FSC-paperi Valmistettu Ruotsissa

ECO Line

2015

Kierrätyskartonkiset kannet FSC-paperi Valmistettu Ruotsissa

Finsk ECO-Line gördel A4 40x660.indd 1

Niittyrinne 1 • 02270 Espoo FINLAND • sales@paperdreams.fi

2012-11-29 11:42

Finsk ECO-Line gördel A4 40x660.indd 1

2012-11-29 11:42


Viikonpäivät esillä

VILKAISULLA Graphitimen 20 14 20 14 20 14 UU 2014 ÄK

N ÄK EI HHHH UU EI UU EI ÄKUU EINNNÄK LILILILI JU JU JU JULY JU JU LY JU LY JULY

33

NIMIPÄIVÄKALENTERI

27 ko Vi 27 ik ko Vi 27 ik ko27 Vi ikko Viik aiaiaiai rst To rst To rst To rstag To rsd ag To rsd ag To rsd ag To Tourrsd ayay sdsd Th Th ur ay Th sday ursd Thur

–18 184 –181111 184 184 –18 184–18

lisäämään myyntiä

ÄÄNN:: TÄ TÄ TÄ TÄNNNNÄÄÄÄÄÄNN::

AAAArv rv rv rvoooo in jv in jv indddd EEEEggggilililil, , , , EEEEjv jvin

ÄT IV ÄT IV MMIPÄ NI ÄT IV NI ÄT: IPÄ IVNA NI IPÄ MIPÄ NIM EN NA OM EN HU OM EN HU NA::: HU OMENNA HUOM

lpu , U llalla • U , U • U , Ulplplpuuu • U lla, U • Ulla llalla , U ka lri • U , U lla ka • U lri , Ulla ka, U • U lrika • Ulri

m m m xx65 mm m 90 65 n. m n. 90 65m n. 90xx65 n.90 aaa ila st no ila ai st m no ila ai st a m no ila ai st m no ai m

kukka- ja lahjatavaraliikkeissä, konditorioissa ym. Viikonpäivä näkyy kauas yhdellä vilkaisulla. Viikonpäiväsymbolit™ GraphiTime

–visualisoi ajan — korostaa oleellisen

Digipainolla edullinen tuottaa – voit tilata myös tiedostona.

17

Muoto kertoo viikonpäivän, numero viikon ja väri esimerkiksi suuntakuorman.

Aikatauluissa pysyminen on yritykselle elintärkeää ja pienikin virhe voi tulla kalliiksi. Olennaisten päivämäärien nopea hahmottaminen muun tiedon seasta on usein ongelmallista ja inhimillisiä erehdyksiä sattuu helposti. GraphiTime Ajan Visualisointi -konsepti tarjoaa tähän ratkaisun.

GraphiTime Viikonpäiväsymboleilla viikonpäivät voidaan ilmaista visuaalisesti selkeällä ja loogisella tavalla Viikonpäiväsymbolien idea on yksinkertainen ja helppo omaksua: symbolissa olevien kulmien lukumäärä ilmaisee mikä viikonpäivä on kyseessä. Maanantaissa on yksi kulma, tiistaissa kaksi jne. Sunnuntain symbolina on ympyrä.

maanantai

tiistai

keskiviikko

torstai

perjantai

lauantai

sunnuntai

GraphiTime Viikonpäiväsymbolien käyttäminen esimerkiksi rasterikorostuksena tuo esille tärkeät päivämäärät tulostuksessa tai tietokoneen näytöllä. Oleellisen havaitseminen vähentää virheiden mahdollisuutta ja tehostaa työskentelyä. Viikonpäiväsymboleita hyödyntävien ohjelmistojen tueksi on erilaisia toimistotarvikkeita ym. työkaluja. GraphiTime Viikonpäiväsymbolit voi ottaa käyttöön joko hankkimalla lisenssin GraphiTime Oy:ltä tai ottamalla yhteyden GraphiTime lisenssinhaltijoihin, joilta voi hankkia valmiin sovelluksen tai yrityksenne käyttöön räätälöidyn tuotteen. GraphiTime Oy:n ja lisenssinhaltijoiden yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.graphitime.com.

painaa ja palvelee

% 06 8234 600

Tullikamarinkatu 3, PL 67101 KOKKOLA Puh. +358 50 102, 436 7693 info@graphitime.com Fax 06 8234 620 www.graphitime.com

www.valikangas.fi

asiakaspalvelu@valikangas.fi

GraphiTime Viikonpäiväsymbolit kuuluu GraphiTime Ajan Visualisointi -tuoteperheeseen

GRAPHITIME ja viikonpäiväsymbolit ovat GraphiTime Oy:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Suomessa ja/tai muissa valtioissa. © 2007 GraphiTime Oy. Kaikki oikeudet pidätetään

seinäkalenterit viikkomuistiot kalenterimuistilehtiöt rullakalenterit folderit ajanvarauskirjat viikonpäivätarrat kokous- ja koulutusaineistot hiirimatot 36

Alla olevassa lentolip


Kalenterit tarpeesi mukaan Liikelahjaksi annettu kalenteri on tehokas käyntikortti. Käänny asiassa ammattilaisen puoleen, ja suunnittelemme yhdessä yrityksellesi toimivan mainoksen ja hyödyllisen työkalun! Ammattikalenterit, esim: • LVI-kalenteri • Sähkömiehen Kalenteri • Timpermanni Räätälöidyt taskukalenterit www.suomenkalenterit.fi myynti@suomenkalenterit.fi Puh. (09) 222 3700

Seinäkalenterit omilla kuvilla ja tiedoilla

4VPNFO,BMFOUFSJU0Z

Kotimaiset kalenterit www.aikataos.fi

Puh. 09-2211 710 Omista kuvista kätevästi: www.kalenterit.fi

Taskulliset seinäkalenterimme ovat Design from finlanD -tuotteita.

37


Tilaa TilaaNYT! NYT!

SUOMI-VENÄJÄ 2008 KALENTERI KALENTERI SUOMI-VENÄJÄ 2010 SUOMI-VENÄJÄ KALENTERI 2015 Kätevä jahyödyllinen hyödyllinen Kätevä ja taskukalenteri jatkuvaan taskukalenteri jatkuvaan käyttöön tai apukalenteriksi käyttöön tai apukalenteriksi Kalenteri on täysin kaksikielinen Suomen ja Suomen jaVenäjän Venäjän kauppaa käyville kauppaa käyvilletaitai muuta Kalenterissa on mm: muuta yhteistyötä tekeville yhteistyötä tekeville henkilöille organisaatioille, henkilöille Suomalaiset kalenteritiedot / Yliopistonjaja almanakkatoimisto matkailijoille yms. organisaatioille, yms. täysin kaksikielinen. Venäläiset kalenteritiedot matkailijoille /Kalenteri Venäjän on tiedeakatemia

KALENT ER ERII КАЛЕНД АР АРЬЬ

2 0 1 50

S S uu oom mii––Ve Vennääj ä Ру Русск сско-ф jä о-фин ински скийй

• • • Suomalainen juhla- ja teemapäiväluettelo Kalenteri on täysin kaksikielinen. TTilaa jo Kalenterissa on mm: Tilaukset tai yhteydenotot: • Venäläinen juhla- ja teemapäiväluettelo o ttäännää • Kalenterisivuja on noin 130 ään! - suomalaiset kalenteritiedot/Yliopiston almanakkatoimisto Kehitysyhtiö InterFin Oy n! • Suomi-venäjä minisanasto • Suomalainen - venäläiset kalenteritiedot/Venäjän tiedeakatemia Hyvä juhla- ja teemapäiväluettelo lahja Hyvä • Venäläinen juhla- ja teemapäiväluettelo Metsolantie 3, 45100 Kouvola • Muistiinpanosivuja lahjaidea! • Välimatkataulukkoja 18. 13. vv uu o s o s ii kk e r 18. e r tt aa 13. год год из изда дани нияя

Julka Julkaisija isija // Изда Kehi Издатель Kaaktysyh tiö Interтель on Raja Fin Oy palve lukeskus Kalenterit Oy Kale

nterit / Кале © Hels Календар © Helsingin/ yliop ндарии ingin Росс Российск yliopiston istonalma

Kalenterissa on mm:

• Kalenterisivuja on noin 130 - suomalaiset kalenteritiedot/Yliopiston almanakkatoimisto - venäläiset kalenteritiedot/Venäjän tiedeakatemia • Suomalainen juhla- ja teemapäiväluettelo • Venäläinen juhla- ja teemapäiväluettelo • Välimatkataulukkoja • Tietoa Euroopan Unionista • Mittamuuntotaulukkoja • Suomi-venäjä sanasto • Muistinpanonosuus • Tietoa Euroopan Unionista • Maailmankarttaliite • Mittamuuntotaulukkoja • Puhelin- ja osoitemuistio • Suomi-venäjä sanasto • Muovikannet, koko noin 90 x 158 mm • Muistinpanonosuus • Kysy erikoispainatuksista ja määristä.

ийская almanakk ая акад nakkatoim академия atoimisto емиянаук isto Painettu наук Painettu vuonna vuonna 2014/Нап 2009/Напечат ечатано ановв2014 2009г.г.

idea! fax +358 5 311 50 70 He nkilö puh. +358 400 558 He807 Voit saada myös oman yrityslogon nkilökkunnalle • Maailmankarttaliite unnall ! • Voit saada myös oman yrityslogon kanteen ja etusivulle. e-mail: elena.tervo@pp.inet.fi Puhelin- ja osoitemuistio e! kanteen ja etusivulle, sekä• yrityksen • Muovikannet, koko noin 90 x 158 mm SUOMI-VENÄJÄ taskukalenteri 2010 - postita, faksaa tai tilaa sähköpostilla omia esittely- tai tuotesivuja 1-30. matti.vaatainen@interfin.fi SUOMI-VENÄJÄ taskukalenteri 2008 - postita, faksaa tai tilaa sähköpostilla

Tilaaja Kehitysyhtiö Tilaaja Toimitusosoite Kaakon Hyvä lahjaidea! Liikekumppaneille! Henkilökunnalle! Omaan InterFin Oy käyttöön! Toimitusosoite

Tilattava määrä

Puhelin

kpl Hinta yhteensä Puhelin

Hinnat (sis. ALV):

1Isommat - 3 kpl á 18,4 - 6 kpl á 16,- €; 7-14 kpl á 14,- €; erät €; tarjouksen mukaan. 15 kpl tai enemmän á 12,€ (postitus Laskutusosoite mikäli ei ole samalaskutetaan) kuin yo. osoite:

Laskutusosoite mikäli ei ole sama kuin yo. osoite:

Allekirjoitus Nimenselvennys

Ajantajua! Nimenselvennys

Rajapalvelukeskus Oy

Metsolantie 3 Metsolantie 3 45100 Kouvola 45100 Kouvola Fax 05 - 311 50 70 Fax 05 - 311 50 70 Puh. 0400 - 558 807 Puh. 0400 - 558 807 e-mail: e-mail: matti.vaatainen@mv.inet.fi

Aikakirja 2013

Tilattava yhteensä 1 - 3 kplmäärä á 18,- €; 4 - 6 kplkpl á 16,- €;Hinta 7-14 kpl á 14,- €; kpl(sis. tai ALV) enemmän á 12,- € (postitus laskutetaan) H15 innat :

Allekirjoitus

/ent. Kaakon Rajapalvelukeskus/

matti.vaatainen@mv.inet.fi

Kauneimmat kalenterit ja parhaimmat painotyöt.

painokarelia

Hirsitie 1, 45370 Valkeala, puh 05 741 3300

www.painokarelia.com

38

Heikki Ojan kirjoittama ajanlaskun perusteos. Nyt paperiversiona Unigrafian verkkokaupasta: http://kirjakauppa.unigrafia.fi 272 s. + kannet, hinta 23 euroa.


Yliopiston nimipäiväalmanakka 2014 myynnissä Unigrafian verkkokaupassa • Jokaisen nimistä kiinnostuneen suomalaisen

pieni aarrearkku Maamme viralliset nimipäiväkalenterit: suomalainen, suomenruotsalainen, ortodoksinen ja saamelainen kalenteri, sekä aika- että aakkosjärjestyksessä Ajankohtaista tietoa suomalaisten etunimistä. 80 s. + kannet, hinta 8,50 euroa.

• • •

Osta Unigrafian verkkokaupasta

http://kirjakauppa.unigrafia.fi

Kalenterinvalmistajia Aikataos Kalenterit, Pilvijärventie 11, 02480 Kirkkonummi, p. 09 221 1710, sähköposti: myynti@aikataos.fi, www.aikataos.fi Ajasto Paperproducts Oy, PL 317, 00101 Helsinki, p. 0207 872 701, sähköposti: asiakaspalvelu@ajasto.fi, www.ajasto.fi Burde Förlags AB/Paperdreams, Niittyrinne 1, 02270 Espoo, p. 10 29 29 900, sähköposti: katharina.vuorinen@paperdreams.fi, www.burde.fi CC Kalenteripalvelu Oy, Suvilahdenkatu 10 C, 00580 Helsinki, p. 09 728 8730, sähköposti: asiakaspalvelu@kalenteri.fi, www.kalenteri.fi Kehitysyhtiö InterFin Oy, Metsolantie 3, 45100 Kouvola, p. 0400 558 807, sähköposti: matti.vaatainen@interfin.fi, www.interfin.fi Valkealan Painokarelia Oy, Hirsitie 1, 45370 Valkeala, p. 05 741 3300, sähköposti: sami@painokarelia.com, www.painokarelia.com Suomen Kalenterit Oy, Mekaanikonkatu 3 B, 00880 Helsinki, p. 09 222 3700, sähköposti: myynti@suomenkalenterit.fi, www.suomenkalenterit.fi Kirjapaino Välikangas Oy, PL 102, 67101 Kokkola, p. 06 823 4600, sähköposti: asiakaspalvelu@valikangas.fi, www.valikangas.fi Ässä-Konsultit Oy, Satamakatu 27 A 35, 40100 Jyväskylä, p. 0400 563 074, sähköposti: mikko.assamaki@assakonsultit.fi, www.assakonsultit.fi

39


Nimipäivien tekijänoikeus

almanakka@helsinki.fi

Nimipäivien tekijänoikeus Helsingin yliopistolla on tekijänoikeus laatimiinsa nimipäiväluetteloihin, joita ovat suomalainen ja suomenruotsalainen nimipäivälista sekä kissojen, koirien ja hevosten nimipäivälistat. Oikeus perustuu tekijänoikeuslain ns. luettelopykälään. Nimipäivien luettelosuoja vahvistettiin korkeimmassa oikeudessa vuonna 2000. Nimipäivien käytöstä peritään yleensä tekijänoikeusmaksu Almanakkatoimiston hinnaston mukaisesti. Nimipäivätietojen julkaiseminen on kuitenkin vapaata, jos kerralla ei julkaista enempää kuin kahden viikon nimipäivätietoja tai aakkosellisesta listasta yli 15 nimeä.

Nimipäivät painetuissa kalentereissa Painetuissa vuosi- ja kuukausikalentereissa nimipäivien julkaiseminen on tekijänoikeuden alaista. Tekijänoikeusmaksu määräytyy tuotteen painosmäärän perusteella. Kaksikielisissä kalentereissa, joissa ovat mukana sekä suomalaiset että suomenruotsalaiset nimipäivät, maksu on puolitoistakertainen yksikielisiin verrattuna.

Nimipäivät lehdistössä, radiossa ja televisiossa Nimipäivätietojen julkaiseminen sanoma- ja aikakauslehdissä sekä radiossa ja televisiossa on vapaata, jos kerralla ei julkaista enempää kuin kahden viikon nimipäivätietoja tai aakkosellisesta listasta yli 15 nimeä. Tätä pidempien listojen julkaisemisesta peritään tekijänoikeusmaksu. Painetuissa julkaisuissa maksu määräytyy tuotteen painosmäärän mukaan, muun median kohdalla maksuista sovitaan tapauskohtaisesti. Tiedotusvälineet voivat halutessaan ostaa nimipäivälistat Almanakkatoimistosta sähköisinä dokumentteina myös sellaiseen käyttöön, joka ei ole tekijänoikeuden alaista.

Nimipäivät internetissä Nimipäivätietojen julkaiseminen internetissä on vapaata, jos verkkosivuilla ei julkaista kerralla enempää kuin kahden viikon nimipäivätietoja tai aakkosellisesta listasta yli 15 nimeä. Samoin nimihaku on vapaa tekijänoikeusmaksuista, jos tuloksena on vain pariin päivään liittyviä tietoja. Tätä suurempien aineistojen julkaisumaksuista sovitaan tapauskohtaisesti. 40


http://almanakka.helsinki.fi

Nimipäivien tekijänoikeus

Verkkosivujen ylläpitäjät voivat halutessaan ostaa nimipäivälistat Almanakkatoimistosta sähköisinä dokumentteina myös sellaiseen käyttöön, joka ei ole tekijänoikeuden alaista.

Nimipäivät mobiilisovelluksissa Mobiililaitteisiin tarkoitetuissa sovelluksissa nimipäivien julkaiseminen on aina tekijänoikeuden alaista. Tämä johtuu siitä, että vaikka asiakas ei yleensä voi nähdä nimipäivälistoja kuin pienen katkelman kerrallaan, sovellusten myyntitai jakotilanteessa on luovutettu eteenpäin koko vuoden nimipäiväluettelo. Yliopiston almanakkatoimisto sai kesällä 2013 tekijänoikeusneuvostolta lausunnon nimipäivien luettelosuojasta mobiilisovelluksissa (2013:8). Lausunnossa todetaan näin: "Nimipäiväluettelon kappale voi olla joko sovelluksen käytettävissä palveluntarjoajan palvelimelta (online-käyttö) tai palvelimelta voidaan ladata kappale nimipäiväluetteloa kuhunkin sovellusta käyttävään mobiililaitteeseen. Tarkemmasta teknisestä toteutuksesta riippumatta kysymys on aina nimipäiväluettelon yhden tai useamman kappaleen valmistamisesta ja niiden saattamisesta yleisön saataviin, joka kuuluu tekijänoikeuslain 49 §:ssä tarkoitetun luettelosuojan piiriin." Mobiilisovelluksissa nimipäivien tekijänoikeusmaksu veloitetaan myytyjen sovellusten kappalemäärän mukaan. Koska mobiilisovellusten myyntihinnat ovat paperikalenterien hintoja alhaisemmat, niiden nimipäivämaksut ovat myös alhaisemmat.

Upphovsrätten för namnsdagarna Helsingfors universitet äger upphovsrätten till de av universitetet sammanställda namnsdagsförteckningarna. Rätten grundar sig på paragrafen gällande kataloger i upphovsrättslagen. Katalogskyddet för namnsdagarna har fastställts av Högsta domstolen i maj 2000. Publikation av upplysningar om namnsdagar dagligen eller veckovis i t.ex. radio, television och dags- och veckotidningar är fri. Listorna på de finska och finlandssvenska namnsdagarna fås från Almanacksbyrån i elektronisk form till priset 122 € + moms (ett språk), 165 € + moms (två språk). För publicering på internet och i mobilapplikationer gäller samma regler som för publicering i tryck. 41


Toimitusehdot ja hinnoittelu

almanakka@helsinki.fi

Toimitusehdot ja hinnoittelu Yliopisto perii tiedoista maksun kalenterien painosmäärän mukaan. Hinnat 50 000 kappaleen painoksiin asti käyvät ilmi sivun 31 taulukosta. Kaikissa tiedoissa on vähimmäishinta, joka vastaa 500 kalenterin painosta. Vaikka painos olisi alle 500, peritään koko vähimmäishinta. Jos julkaisija käyttää samoja tietoja kahdessa tai useammassa kalenterissa, ei seuraavista kalentereista peritä uutta vähimmäishintaa. Eri kalenterien painosmäärät lasketaan yhteen ja hinta lasketaan yhteismäärän mukaan. Tilatut aineistot lähetetään sähköpostitse. Toimituksen jälkeen Almanakkatoimisto laskuttaa kalenteripohjat ja kalenteritietojen vähimmäishinnat. Mahdollinen loppusumma laskutetaan kalenterin valmistuttua sen todellisen painoksen mukaan. Kaikkiin hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %. Jokaiseen tuotteeseen, jossa käytetään yliopiston nimipäiväluetteloa, on merkittävä näkyviin nimipäivien tekijänoikeus. Lyhin mahdollinen merkintä on "Nimipäivät © Helsingin yliopisto". Jos tuotteessa on tilaa, voi siihen tämän sijaan merkitä täydellisemmin ne tiedot, jotka Almanakkatoimistosta on ostettu, ja niiden copyrightin esim. muodossa "Päivälista, nimipäivät ja kuun vaiheet © Helsingin yliopiston almanakkatoimisto". Almanakkatoimiston valmiissa kalenteripohjissa ovat copyright-merkinnät jo paikoillaan. Tilaaja sitoutuu olemaan luovuttamatta tai myymättä tietoja tai kalenteripohjia kolmansille osapuolille. Käyttö on rajoitettu vain tilaajan itse julkaisemiin kalentereihin. Tilaaja sitoutuu kahden viikon sisällä tuotteen valmistumisesta toimittamaan siitä yhden tarkistuskappaleen Yliopiston almanakkatoimistoon ja lähettämään samalla kirjapainon todistuksen tuotteen todellisesta painosmäärästä. Jos tilaaja julkaisee useita kalentereita tai jos kalenterin samasta vuosikerrasta otetaan useampia painoksia, lähetetään myös näistä tarkistuskappaleet ja painosmäärätodistukset Almanakkatoimistoon. Almanakkatoimistolla on oikeus omalla kustannuksellaan toimituttaa valitsemallaan KHT-tilintarkastajalla tilaajan valmistamia ja valmistuttamia kalenterien kappalemääriä koskeva tarkastus enintään kerran kalenterivuodessa. Selvitys on tarkoitettu vain tekijänoikeuskorvauksen laskemiseen eikä Almanakkatoimisto voi kertoa sitä miltään osin kolmansille osapuolille eikä käyttää sitä muuhun tarkoitukseen. 42


http://almanakka.helsinki.fi

Verkkosivut

Tutustu ja tilaa uutiskirje:

almanakka.helsinki.fi

Uudistuneet verkkosivut Almanakkatoimiston uudet, selkeät verkkosivut palvelevat kalenterintekijöitä entistä paremmin. Kalenterin tekeminen -osiosta löytyy kaikki, mitä kalenterin valmistamisessa tarvitaan: näytteet Almanakkatoimiston kalenteripohjista, hinnastot kalenteritiedoille ja nimipäiville, ohjeita uusille kalenterintekijöille sekä tilauslomake. Lisäksi verkkosivuilla on runsaasti tietoa nimipäivistä, liputuspäivistä ja kalenterin merkkipäivistä. Almanakka-arkisto laajentui entisestään, kun myös riimusauva-aineistot saatiin esille uusille sivuille. Ruotsin- ja englanninkieliset sivut valmistuvat kesään 2014 mennessä.

Blogi ja uutiskirje Verkkosivuilla on myös blogi, jossa Almanakkatoimiston työntekijät ja muut kalenterialan ammattilaiset kirjoittavat ajankohtaisista aiheista. Uutta on myös Almanakkatoimiston sähköinen uutiskirje, jonka voi tilata verkkosivujen etusivun kautta tai ottamalla yhteyttä Almanakkatoimistoon. Uutiskirje lähetetään 4–6 kertaa vuodessa, ja se sisältää mm. ajankohtaista tietoa kalenteriasioista ja Almanakkatoimiston toiminnasta. Tilaa heti! 43


Osoitelähde: Tilastokeskus, 00022 Helsinki ja Almanakkatoimiston asiakasrekisteri Paino: Unigrafia Oy, Helsinki 2014 Kannen kuva: Esko Jämsä. Muut esitteen kuvat Minna Saarelma-Paukkala ja Onerva Ollila, ellei kuvan yhteydessä toisin mainita. Huom. Esitteen kuvat ovat näytekuvia. Tiedostoissamme ei ole mukana kuvia, vaan ainoastaan kalenteriruudukot.

Almanakkatoimist on verkkosivuilla

http://almanakka.

helsinki.fi

kalenterinäytteet pdf:nä sekä runsaasti kalenter itietoutta!

Tilaukset ja tiedustelut

Kuva: Esko Jämsä

Helsingin yliopiston Kalenteripalvelut Oy, Yliopiston almanakkatoimisto Postiosoite: PL 14, 00014 Helsingin yliopisto Käyntiosoite ja pikakirjeet: Kopernikuksentie 1, Tähtitorninmäki, 00130 Helsinki Asiakaspalvelu: 09 1912 2942 (ma-pe klo 9–15), toimitusjohtaja: 040 553 1864 Sähköposti: almanakka@helsinki.fi Internet: http://almanakka.helsinki.fi Y-tunnus: 0773573-9

Teitä palvelevat: Toimitusjohtaja Minna Saarelma-Paukkala Erikoissuunnittelija Asko Palviainen Graafinen suunnittelija Onerva Ollila

Teemme kalenterin vuodeksi 2015  

Helsingin yliopiston almanakkatoimiston kalenteriesite