Jäsenkirje 2023 - Medlemsbrev 2023

Page 1

JÄSENKIRJE MEDLEMSBREV

ÅBO LAWN-TENNIS KLUBB

ÅBO LAWN-TENNIS KLUBB

Hyvä ÅLK-jäsen, Kiitos kuluneesta vuodesta.

Vuosi 2023 on juhlavuosi, kun Åbo Lawn-Tennis Klubb täyttää huikeat 120 vuotta. Juhlavuosi pitää sisällään tapahtumia niin aikuisille, kuin lapsillekin.

Vuoden ensimmäisenä tapahtumana järjestämme iltajuhlan aikuisille Bo Arenalla 25.3.2023 alkaen klo 18.00.

Juhlimme yhdessä ÅLK:n pitkää historiaa hyvän ruuan, juoman, sekä ohjelman merkeissä.

Kalenteriin kannattaa merkitä myös 2.6.2023, jolloin viime vuonna aloitettu kauden lopetustapahtuma saa jatkoa. Tapahtumassa on ohjelmaa kaikille jäsenille.

Tänä vuonna pääsette myös lukemaan useiden seuran henkilöiden tarinoita matkan varrelta. Tarinat julkaistaan nettisivuilla ja tässä jäsenkirjeessä pääsette tutustumaan jo ensimmäiseen, Junnun tarinaan.

Vuoden teemana, Junnun sanoin: Pitäkää lippu korkealla ja huolehtikaa hienosta hallistamme!

Bästa ÅLK-medlem,

Tack för det gångna året!

Året 2023 är ett jubileumsår för ÅLK då klubben fyller otroliga 120. Jubileumsåret innehåller evenemang såväl för de vuxna som för barnen.

Årets festligheter startar med en kvällsfest för de vuxna på Bo Arenan den 25.3.2023 med start kl 18.00. Vi firar ÅLK:s anrika historia med god mat, dryck och diverse program.

Du bör också sätta ett kryss i kalendern för den 2 juni 2023, då evenemanget som inleddes förra året fortsätter. Det kommer att finnas program för alla medlemmar.

I år får du också chansen att läsa berättelser från flera av klubbens medlemmar. Berättelserna kommer att publiceras på nätsidan och den första i serien, Junnus berättelse, kan du läsa i denna publicering.

Årets tema, för att låna Junnu: håll flaggan högt och ta väl hand om vår fina hall!

Styrelsen

2023 - Johtokunta 2023

Niklas Törn, ordf. – puh. joht.

Camilla Engman vice ordf. – var.puh. joht.

Olli Mankonen

Ville-Veikko Hynninen

Jarmo Korhonen

Maarit Nylander

Siina Saksi

Laura Marin

Rea Nieminen, suppleant– varajäsen

Tarja Westerén, suppleant – varajäsen

ÅBO LAWN-TENNIS KLUBB

JÄSENYYS - MEDLEMSKAP

ÅLK:n jäsenedut

• Jäsenyys mahdollistaa osallistumisen seuran toimintaan sekä kansalliseen kilpailutoimintaan.

• Kansallinen kilpailutoiminta sekä sarjatennis edellyttävät jäsenyyttä.

• Seura-alennukset Manhattan Sport Centerin ja Bo Arenan pelivuoroista

• 15 % seura-alennus Manhattan Sport Centerin ja Bo Arenan Pro Shop tuotteista

• Voit järjestää yksityistilaisuuden viihtyisässä Bo Arenan klubi- ja saunatilassa puoleen hintaan

• Sinulla on mahdollisuus osallistua seuran järjestämiin koulutuksiin esim. ohjaaja- ja toimitsijakoulutukset

ÅLK:s medlemsförmåner

• Medlemskapet möjliggör deltagande i klubbens verksamhet, s.s. träningar och interna tävlingar. För att delta i nationella och internationella tävlingar och serier måste du också vara medlem i en tennisförening.

• Medlemsrabatt på speltider i Manhattan Sport Center och på Bo Arena

• 15 % rabatt på alla varor i Manhattan Sport Center och Bo Arenas Pro Shopar

• Du kan ordna en privat-tillställning till halva priset i Bo Arenas klubbutrymmen

• Du kan delta i klubbens utbildning (tränar- och funktionärskurser)

Medlemsavgiften

2023 - Vuoden 2023 jäsenmaksu

Tennis och padel Padel

Vuxna - Aikuiset 60 € Vuxna - Aikuiset 40 €

Ungdom - Nuoret 18-25 år - v. 40 € Ungdom - Nuoret 18-25 år - v.20 €

Junior under - Juniorit alle 18 år - v. 40 € Junior under - Juniorit alle 18 år - v. 20 €

Mikäli jäsenhakemus jätetään viimeistään 30.6.2023, maksetaan täysi jäsenyys.

Mikäli jäsenhakemus jätetään 1.7.2023 tai sen jälkeen, jäsenmaksusta maksetaan 50 %.

Mikäli haluat peruuttaa jäsenyytesi, ilmoitathan siitä ystävällisesti sähköpostilla osoitteeseen tarja.westeren@alktennis.net.

Ilmoitathan meille myös mahdolliset osoitteenmuutokset.

Ifall medlemskapsansökan lämnas in 30.6.2023 eller före, betalas fullt medlemskap. Om medlemskapsansökan lämnas in 1.7.2023 eller senare, betalas 50 % av medlemsavgiften.

Ifall du vill avsluta ditt medlmeskap, vänligen meddela via e-mail tarja.westeren@alktennis.net. Meddela vänligen också förendringar i dina kontaktuppgifter.

ÅBO
LAWN-TENNIS KLUBB
ÅBO LAWN-TENNIS KLUBB

Tähtimerkki on urheiluseurojen yhteinen laatutunnus, joka viestii seuran laadukkaasta ja vastuullisesta toiminnasta. Tähtimerkin saavuttaneet seurat täyttävät Tähtiseura-ohjelman laatutekijät.

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen kehittämä laatuohjelma, joka tukee suomalaista urheiluseuratoimintaa ja sen elinvoimaa.

Tähtimerkin omaavat seurat ovat seuratoiminnan edelläkävijöitä.

Tähtiseurat ovat toimintatavoiltaan moderneja, innovatiivisia ja vastuullisia toimijoita. Tähtiseuroissa yhteisöllisyys on toiminnan kulmakivi. Seuran jäseniä kuullaan ja kannustetaan tasavertaisesti sekä toivotetaan uudet liikkujat tervetulleiksi mukaan toimintaan.

Lähes 600 seuraa – 45 eri lajista – omaa Tähtimerkin. Ennen Tähtimerkki-tunnusta seurat käyvät läpi Tähtiseura-laatuohjelman kehittämisen polun, jonka päätteeksi seura auditoidaan. Auditoinnin jälkeen seuralle myönnetään Tähtimerkki-laatutunnus.

Tähtiseura-laatuohjelman kehittämisen polku on avoin kaikille urheiluseuroille. Tähtimerkin saaneet seurat muodostavat yhdessä Tähtikuvion, jossa jokainen seura loistaa kirkkaana omalla tasollaan. Yhdessä Tähtiseurat edistävät laadukasta ja vastuullista urheiluseuratoimintaa suomalaisella seurakentällä.

Tänä vuonna lähdemme tavoittelemaan kilpa- ja huippu-urheilun tähtimerkkiä!

Tähtiseura – kvalitetsprogrammet för föreningar - med siktet på tävlingsoch elitidrottsstjärnan!

Programmet Tähtiseura är Olympiska kommitténs, grenförbundens och distriktsorganisationernas gemensamma kvalitetsprogram som stödjer den finländska idrottens centrala styrka: föreningsverksamheten.

Med hjälp av programmet kan varje förening ta egna steg framåt för att bli framgångsrik nu och I framtiden. Föreningar som uppfyller Tähtiseura-programmets kvalitetsfaktorer känns igen på Stjärnmärket.

Stjärnmärket är ett löfte om kvalitet. I en förening som fått Stjärnmärket agerar man ansvarsfullt, lyssnar på och uppmuntrar deltagarna, reagerar på förändringar runt omkring, agerar modernt och påverkar verksamhetsmiljön. I en Tähtiseura-förening kan var och en idrotta ocröra på sig på sin egen nivå mot sina egna mål och utvecklas.

I år siktar vi på tävlings- och elitidrottsstjärnan!

ÅLK on lasten ja nuorten sekä aikuisten Tähtiseura – tavoitteena kilpa- ja huippu-urheilun tähtimerkki!
ÅBO LAWN-TENNIS
ÅBO LAWN-TENNIS KLUBB
KLUBB

Heikin muistolle,

Juhlavuoden alkuun mahtuu myös surullisia uutisia.

Åbo Lawn-Tennis Klubbin ja Manhattan Sport Centerin pitkäaikainen työntekijä ja valmentaja Heikki Kestilä on poissa.

Jäämme kaipaamaan Heikin intohimoista ja iloista työpanosta, sekä elämänmyönteistä asennetta.

Heikin kanssa ei koskaan ollut tylsää hetkeä töissä tai vapaalla. Mieleen päällimmäiseksi jää Heikin uutteruus, iloisuus ja tarttuva nauru.

Otamme osaa Heikin läheisten suruun.

ÅBO LAWN-TENNIS KLUBB ÅBO LAWN-TENNIS KLUBB

ÅBO

Tarinoita matkan varrelta – Junnun tarina

KLUBB

Johan Skogmanin, eli tuttavallisemmin Junnun, taival tenniksen parissa alkoi keväällä 1964 kun hän oli 10-vuotias. Mielenkiinto lajia kohtaan syttyi eräänä päivänä hänen katsellessaan tv:stä Ruotsin Davis Cup -ottelua. Kun Junnun isä samaisena päivänä tuli kotiin ja kertoi ilmoittaneensa tämän tenniskurssille, vaikutti se siltä kuin kohtalo olisi ohjannut hänet tenniksen pariin. Kesäloman ensipäivinä alkaneelle tenniskurssille hankittiin varusteet Uumajan lomareissulta, josta mukaan tarttui laatikollinen Tretornin valkoisia, paineettomia palloja ja ensimmäinen oma tennismaila.

Kilpailemisen hän aloitti jo ensimmäisenä tenniskesänään ja niissä pärjääminen koukutti hänet tennikseen entistä enemmän. Parhaaksi lyönnikseen Junnu nimeää yläkierteisen yhden käden rystykrossin.

Talvella Pietarsaaressa oli käytössä vain Urheilutalon kenttä ja pelivuorot olivat kiven takana. Tämän takia keväällä oli kiire päästä ulkokentille harjoittelemaan. Innokkaat nuoret pelaajat osallistuivat keväisin Pietarsaaren tenniskenttien (savikentät) kunnostamiseen. Kaupungin sihteerin Göran Backlundin yksityiskentän pintahiekka haettiin säkeissä hiekkarannalta. Schauman yhtiöiden kentältä luotiin lumet ja yhtenä keväänä asfalttikenttä oli pelikunnossa jo maaliskuussa.

Tennisidoleikseen Junnu mainitsee Ken Rosewallin ja Roger Federerin. Björn Borg oli suosittu Skogmanin nuoruusaikana ja tästä päästäänkin hänen legendaaristen viiksiensä syntytarinaan. Vuonna 1973 Englannissa kesätöitä tekevä Skogman päätti kokea Wimbledonin paikan päällä. Yöllinen bussimatka vei Blackburnista Lontooseen ja siellä paikallisjuna Wimbledoniin. Koska lippuja ei ollut etukäteen varattu, joutui hän jonottamaan sisäänpääsyä. Paikalla selvisi, että näin oli tehtävä myös muina päivinä, jos pelejä halusi päästä näkemään. Jonotus alkoi heti päivän ottelujen jälkeen, eli yöpyminen tapahtui porttien ulkopuolella jalkakäytävällä. Lainatusta makuupussista oli hyötyä ja kanssajonottajalta saatu jätesäkki suojasi mahdolliselta sadekuurolta. Klo 7.30 jaettiin jonotusliput ja kaikilla oli mahdollisuus käydä aamiaisella ja aamuaskareilla. Jonokaveri Bobin sisko asui lähettyvillä ja hänen luonaan käytiin aamiaisella ja siistiytymässä.

Päätös viiksien kasvattamisesta syntyi, kun nuori Skogman yhtenä päivänä käveli Wimbledonin pääkentältä portaita alas ja huomasi edessään suuren lauman huutavia ja kiljuvia tyttöjä. Huutava väkijoukko tarjosi hänelle kyniä ja papereita nimikirjoitusta varten. Pettymys oli valtava heidän huomattuaan, että kyseessä ei ollutkaan tennistähti Björn Borg. Yhdennäköisyyden välttämiseksi Junnu päätti siis kasvattaa viikset. Tämä päätös on pitänyt jo melkein 50 vuotta. Viikset ajetaan pois vain siinä tapauksessa, että ÅLK:n pelaaja voittaa henkilökohtaisen (tai ÅLK:n liigajoukkue) voittaa Suomen mestaruuden yleisessä sarjassa.

Turkuun valtiotieteiden opintojen perässä muuttaneen Junnun kotiseuraksi valikoitui ÅLK ystävien suosituksesta. ÅLK oli siihen aikaan hyvin opiskelija- ja kilpailupainotteinen seura. Jäseniä oli noin viisikymmentä ja näistä seitsemäntoista kilpaili A-luokassa. Kursseja ja valmennuksia jo aiemmin Pietarsaaressa ohjannut Skogman halusi järjestää seuratoimintaa myös ÅLK:ssa ja laittoikin pian pyörät pyörimään. Ensiksi alkoivat alkeiskurssit ja juniorivalmennus. Ongelmana oli kuitenkin kenttien vähyys ja vuorojen huono saatavuus. ÅLK:n toiminta alkoi tuolloin Kupittaan urheiluhallin ja Samppalinnan palloiluhallin päivävuoroista. Myöhemmin valmistui Ilpoisten koulun liikuntahalli ja junioritoiminta pääsi kunnolla vauhtiin.

LAWN-TENNIS
ÅBO LAWN-TENNIS KLUBB

ÅBO LAWN-TENNIS KLUBB

Valmentajan uraa Junnu suosittelee kaikille kiinnostuneille, sillä harvassa ammatissa pääsee tarkastelemaan itseään kiinnostavaa urheilulajia niin läheltä ja monipuolisesti. Valmentajana mieleenpainuvinta on ollut menestyneet valmennettavat ja näistä etenkin kolme Villeä: Nygård, Äyräs ja Liukko, jotka kaikki saavuttivat kansallisen huipputason ja Liukko jopa kansainvälisen tason (ATP 117)..

Mieleen ovat myös jääneet monena vuotena alkukesästä tehdyt leirimatkat Kuortaneelle kaikkine kommelluksineen. Matkat tehtiin usein Junnun kahdelle hengelle rekisteröidyllä, takapenkittömällä Volvo Amazonilla. Takapenkkien tilalla autossa oli patja, jolloin kyytiin saatiin mahdollisimman monta junioripelaajaa. Yhdellä reissulla Volvon starttimoottori sakkasi suuren risteysalueen punaisiin valoihin, ruuhka-aikaan. Kun valot vaihtuivat, sivustakatsojien ihmetykseksi auton takaovista kiipesi ulos kaatosateeseen 6 lasta työntämään autoa risteysalueen läpi, jotta matkaa päästiin jatkamaan.

Toinen hauska, Amazoniin liittyvä sattumus tapahtui Ruotsissa kisamatkalla, kun parakkimajoituksessa olleet kisaajat ja valmentajat tulivat nälkäisiksi ja halusivat lähteä pizzalle. Kävellä he eivät jaksaneet ja niin syntyi päätös jakaa 26 lasta kahteen autoon. Lapsista yhdeksän mahtui Henkka Johansénin Volkswagenin Kuplaan ja loput seitsemäntoista ahdattiin Volvoon. Tapaus on varmasti jäänyt myös pizzerian pihalle samanaikaisesti autojen kanssa saapuneen koiranulkoiluttajan muistiin, kun kahden auton uumenista kömpi lapsia yli kaksi tusinaa. Onneksi täydellä lapsilastilla tehdyt matkat päättyivät kuitenkin aina turvallisesti.

Johan Skogmanin ura tenniksen parissa on ollut moninainen. Valmentamisen lisäksi hän on työskennellyt ÅLK:n toiminnanjohtajana sekä ÅLK:n omistaman Manhattan Sport Center Oy:n toimitusjohtajana. Vuosiin on sisältynyt muun muassa Tennisliiton juniori ja naisten maajoukkueiden valmennustehtäviä, Tennisliiton Varsinais-Suomen piirin aluevalmentajana toimimista, kesäkurssien vetämistä Kuortaneen urheiluopistolla ja tennis- ja laskettelukurssien vetämistä Rovaniemellä sekä SVUL:n tennisjaoston piirin puheenjohtajuutta. Junnu on edustanut ÅLK:ta myös Tennisliiton eri toimikunnissa, joista kilpailutoimikunnassa yli 10 vuotta.

ÅLK:n toiminnasta Junnu vastasi moninaisissa tehtävissä yhteensä 45 vuotta, aina vuodesta 1972 lähtien. ÅLK:n tämänhetkinen tila on Junnun mukaan kuin toteutunut unelma – unelma, jota kohti työskenneltiin vuosikymmeniä.

Junnun suurin visio ÅLK:n toimintaan liittyen on aina ollut omien tilojen saaminen ja riippumattomuus muista. Tämä visio on täyttynyt ja nyt hän haluaakin haastaa toiminnasta nykyisin ja tulevaisuudessa vastaavia asettamaan uusia tavoitteita.

ÅLK:n nykyisille ja uusille jäsenille Junnu haluaa välittää terveiset, että pitäkää lippu korkealla ja huolehtikaa hienosta hallistamme!

ÅBO LAWN-TENNIS KLUBB
KILPA HARRASTE 19
VUOTIAAT EDUSTUS-
AIKUIS-
19
HARRASTETENNIS
VUOTIAAT ILTAPÄIVÄTOIMINTA SEURAPOLKU LEIRI- JA KURSSITOIMINTA TENNIS-/PADEL-
TUOMARI
JOHTOKUNTA-
TENNISLIIKKARI 4-5 VUOTIAAT MINITENNIS 6-8 VUOTIAAT TENNIS- & PADELEFTIS 7-8 VUOTIAAT KILPAILUTOIMINTA
ÅBO LAWN-TENNIS KLUBB
JOUKKUEET
VALMENNUS
→ VUOTIAAT
8-18
VALMENTAJA
/ TOIMITSIJA
TYÖSKENTELY
9-12 VUOTIAAT PADELKOULU 8-18 VUOTIAAT PADELVALMENNUS ÅBO
LAWN-TENNIS
KLUBB
9-18 VUOTIAAT KILPATENNIS 9-18 VUOTIAAT KILPAPADEL

TENNIS-/PADEL-

LÄGER- OCH KURSVERKSAMHET

TÄVLINGS HOBBY
VUXENTRÄNING
19 → ÅRINGAR
REPRESENTATIONS-
LAGEN
TENNISSKOLAN
19 → ÅRINGAR
ILTAPÄIVÄTOIMINTA
8-18 ÅRINGAR
KLUBBSTIGEN
TENNISLEKIS 4-5 ÅRINGAR MINITENNIS 6-8 ÅRINGAR TENNIS- & PADELEFTIS 7-8 ÅRINGAR TÄVLINGSVERKSAMHET
TRÄNARE
DOMARE
/ FUNKTIONÄR STRYRELSEARBETET 9-12 ÅRINGAR PADELSKOLA 8-18 ÅRINGAR PADELTRÄNING ÅBO LAWN-TENNIS KLUBB 9-18 ÅRINGAR TÄVLINGSTENNIS 9-18 ÅRINGAR TÄVLINGSPADEL ÅBO LAWN-TENNIS KLUBB
ÅBO LAWN-TENNIS KLUBB
Olen pakannut ehkä vähän liikaa tavaraa mukaan. Juuri lähdössä ruotsin reissulle Nykiksen ja Junnun kanssa! Esittelen mun uutta paitaa ja puuttuvia hampaita! Urheilu pyöri aina kotona telkkarista, joten tässäkin luultavasti kisakatsomo pystyssä 1992 pelireissulla Wästervikissä, Ruotsi. Vuosi 2006. Voitan kuvassa Impparissa ruotsalaisen kovan pelurin F. Nilssonin 6-4 6-2. 7 vuotiaana eftisläisenä Kanarialla noin puoli vuotta tenniksen aloittamisen jälkeen. Seitsenkertainen frisbeegolfin Suomen mestari.
Minnis Soukka
Nykis ÅBO
Salo Openin voitto 2015 vaihtelevista sääoloista huolimatta
Karre
Emilia Anne Denis
LAWN-TENNIS KLUBB

YHTEISTYÖSSÄ / I SAMARBETE MED

Kino
ÅBO LAWN-TENNIS KLUBB
piispanristi diana
ÅBO LAWN-TENNIS KLUBB ÅBO LAWN-TENNIS KLUBB

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.