Mediatarieven 2022

Page 1

Mediatarieven 2022Alkmaar Marketing Alkmaar Marketing is de citymarketingorganisatie voor Alkmaar en omgeving. Alkmaar Marketing verbindt bezoekers, bewoners, talenten en bedrijven. Hoe? Door Alkmaar te vermarkten en te helpen ontwikkelen als de geweldige stad en regio die het wil zijn. Doelgroepen: 1. Bewoners van gemeente Alkmaar 2. Regiobezoekers - 25 km rondom Alkmaar 3. Nationale dag- en weekendbezoekers 4. Internationale bezoekers Voor wie? - evenementenorganisatoren - horeca ondernemers - bedrijven - culturele instellingen - winkeliers - verenigingen Advies op maat Aan de hand van unieke customer journeys die wij voor de verschillende doelgroepen in kaart hebben gebracht kunnen we een advies op maat maken om zo jouw boodschap maximaal bij de doelgroep aan te laten sluiten. We geven hierover graag meer uitleg, vraag naar de mogelijkheden! tel: 072 512 1070 email: info@alkmaarprachtstad.nl Prijzen zijn o.v.v. wijzigingenALKMAAR PRACHTSTAD MAGAZINE Feiten en cijfers

• Inspiratiemagazine over cultuur, winkelen, eten & drinken, sport, wonen en werken in Alkmaar • Hét magazine voor alle (regio)bewoners, bezoekers, bedrijven en talenten van Alkmaar. • Het magazine verschijnt 2 á 3 keer per jaar: voorjaar, zomer en najaar.

Oplage & bereik

• Totale oplage: 105.000 per editie • Bereik per editie: 170.000 • Losse nummers: gratis • Goed gewaardeerd bij lezers (rapportcijfer 8+) • Verspreiding huis-aan-huis via Rodi in Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Daarnaast bij winkels, horeca en culturele instellingen in regio Alkmaar.

Promotiemogelijkheden

Promotie in de vorm van een advertorial kan op een van onze themapagina's of pagina's met wisselende thema's. Een advertorial is mogelijk vanaf 1/3 pagina vanaf €400,-. De content wordt geredigeerd door onze redactie, plaatsing met foto's. Adverteren in het magazine kan uitsluitend via Rodi Media (mogelijk vanaf €350).

Voorwaarden en deadlines

Reserveren zes weken voor de deadline, materiaal mailen naar robin@alkmaarmarketing.nl. • Lente: verschijnt begin april, materiaal aanleveren voor 15 februari. • Zomer: verschijnt begin juni, materiaal aanleveren voor 15 april. • Najaar: verschijnt begin oktober, materiaal aanleveren voor 15 augustus.

€2300 €1150

€550

€400

advertorial

advertorial

advertorial

spread 2/1 1/1 pagina advertorial

1/2 pagina 1/3 pagina


BANIEREN Doelen citydressing

• Het permanent verfraaien van Alkmaar • Communiceren van de diversiteit aan USP’s van de stad (cultuur, winkelen, kaas, evenementen) • Het promoten van evenementen en activiteiten die passen binnen de gekozen positionering.

Locaties

De banieren staan op 8 locaties: 4 in de binnenstad, 4 aan de rand van de stad: 1) Geestersingel / Bergerbrug op rotonde 2) Bergerweg (tegenover InHolland / bij het digitale informatiebord) 3) Geestersingel (tegenover het Amrath Hotel) 4) Kanaalkade (tegenover het Stadskantoor) 5) Kennemersingel / Heilooërbrug 6) Korte Vondelstraat / Schelpenhoek (let op: 3 banieren) 7) Nieuw Schermerweg (bij het digitale informatiebord) 8) Vondelstraat (tegenover Golden Tulip Hotel / bij het digitale informatiebord)

Richtlijnen en eisen

Het protocol (te vinden op de website) is opgesteld voor de eindgebruiker van de banieren, d.w.z. het evenement of instantie die banieren wil plaatsen. Het geeft richtlijnen en eisen waar men aan moet voldoen. Alkmaar Marketing toetst of aan deze eisen wordt voldaan en is eindverantwoordelijk voor het beheer van de banieren. De banieren zijn af te nemen voor maximaal 3 weken. Neem contact op via tessa@alkmaarmarketing.nl.

€1650

€2700

excl. opmaak

excl. opmaak

alleen binnenstad alle locaties


SPANDOEK GARAGE Doelen citydressing

• Het permanent verfraaien van Alkmaar • Communiceren van de diversiteit aan USP’s van de stad (cultuur, winkelen, kaas, evenementen) • Het promoten van evenementen en activiteiten die passen binnen de gekozen positionering.

Locatie

Aan de Karperton garage hangt standaard het spandoek om het imago van de stad Alkmaar versterken. Bij bijzondere evenementen en activiteiten wordt dit spandoek vervangen door een speciale versie ten behoeve van de promotie van het desbetreffende evenement. Het spandoek vestigt dan de aandacht op het evenement, geven het evenement een gezicht en zorgen ervoor dat het evenement “beleefd” wordt in de stad.

Richtlijnen en eisen

Het spandoek dat wordt opgehangen dient in stijl te zijn met algehele stadspromotie uitingen van Alkmaar Marketing. Er wordt dus geen spandoeken opgehangen in de huisstijl van de organisator zelf. Het spandoek wordt gebruikt voor de promotie van Alkmaar of voor de promotie van evenementen en activiteiten die passen binnen de positionering van Alkmaar. Op het spandoek wordt één evenement gecommuniceerd. In principe wordt het spandoek van een evenement maximaal drie weken voor aanvang van het evenement opgehangen en direct na afloop van het evenement verwijderd. Het protocol is te vinden op de website. Neem contact op via tessa@alkmaarmarketing.nl.

€7500

plaatsen, drukken en vervangen


WEBSITE Feiten en cijfers website www.alkmaarprachtstad.nl 1.183.000 375.000

paginaweergaven per jaar unieke bezoekers per jaar

42.000

sessies per maand

64% vrouw 18-24 jaar: 6% 35-44 jaar: 18% 55-64 jaar: 19% 36% man 25-34 jaar: 22% 45-54 jaar: 20% 65+ jaar: 15% De website is volledig responsive en benaderbaar vanaf alle typen devices. De website wordt bereikt vanuit Google (organisch, 70%), rechtstreeks verkeer (14%) en socials (7%).

Evenement op de website

De themapagina evenementen heeft bijna 150.000 paginaweergaven per jaar. De themapagina over winkelen heeft jaarlijks meer dan 55.000 paginaweergaven en de themapagina eten & drinken gemiddeld 15.000 paginaweergaven per jaar. Een vermelding op een van deze themapagina's is gratis, aanmelden kan op de website. We bieden de mogelijkheid om je evenement prominent te plaatsen op onze homepage bij 'tips van de maand', max. 2 weken voor het evenement. Daarnaast kunnen we het evenement in de slider en/of top-12 meenemen op de themapagina evenementen, max. 4 weken voor het evenement.

Landingspagina

Het is mogelijk om gedurende één jaar een landingspagina af te nemen over het bedrijf, dienst of evenement. Zo is er een specifieke landingspagina met uitgebreide informatie wat de zichtbaarheid vergroot. De bezoekersaantallen hangen af van de nieuwswaarde van de content. Specifieke cijfers kunnen bij ons worden opgevraagd. Kosten hiervoor zijn €400,-.

€500

evenement op homepage tips

€400

evenement in slider uitagenda

€200

evenement in top-12 uitagenda


DIGITALE NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief Alkmaar Prachtstad Feiten en cijfers Verzending: 1 á 2 keer per maand Openingspercentage: 38% Aantal abonnees: 9.600

Nieuwsitem in de nieuwsbrief

We bieden de mogeljikheid om een evenement uit te lichten in onze nieuwsbrief naar onze (regio)bewoners. Dit is mogelijk door middel van een advertorial met enkele regels tekst, foto en link direct naar het item op onze website. De content wordt geredigeerd door onze redactie, plaatsing met foto's. Aanleveren materiaal via robin@alkmaarmarketing.nl.

Nieuwsbrief Groeten uit Alkmaar Feiten en cijfers

Verzending: 2 keer per jaar (voorjaar en najaar) Openingspercentage: 65% Aantal abonnees: 1200

Nieuwsitem in de nieuwsbrief

We bieden de mogeljikheid om een winactie, groot evenement of thema uit te lichten in onze nieuwsbrief naar nationale bezoekers. Dit is mogelijk door middel van een advertorial met enkele regels tekst, foto en link direct naar het item op onze website. De content wordt geredigeerd door onze redactie, plaatsing met foto's. Aanleveren materiaal via robin@alkmaarmarketing.nl.

€250

advertorial