Page 1

II ROMÂNEŞTI CUSUTE MANUAL

CATALOG


Cum sunt lucrate ii-le? Sunt cusute manual, cu modele tradiţionale din cărţi vechi sau inspirate din ii vechi. Sunt folosite materiale naturale de bună calitate (pânză de bumbac fină pentru ii, aţă de bumbac sau de mătase) Cusăturile sunt realizate cu artă, răbdare şi pasiune Sunt autentice şi preţioase Sunt confortabile în orice anotimp şi îţi crează o stare de bine

Sunt personalizate cu “motivul popular floare” realizat prin cusătura “punct de cruciuliţă” ce semnifică identitatea ii-lor UNiiVERS şi garanţia respectării principiilor de realizare.


Model 1. Ie traditionala romaneasca lucrata manual, cu model inflorat si vesel Maneca lunga, cu elastic si volan care ii permite purtarea comoda si deasupra cotului. Material: panza de ii, din bumbac, cusaturi in punct de cruciulita cu fire de bumbac.


Model 2. Ie traditionala romaneasca, lucrata manual, cu model fin, culoare albastru deschis cu dungi accentuate (cer senin). Maneca lunga cu elastic si volan care ii permite purtarea comoda si deasupra cotului. Ia are aspect deosebit si in varianta cu maneca scurta Material: panza de ii, din bumbac, cusaturi in punct de cruciulita cu fire de bumbac.


Model 3. Ie traditionala romaneasca lucrata manual, motive geometrice cu joc de linii, romburi si rauri costisate pe maneca Inspirata dintr-un model traditional din Suceava, inceputul sec. XX, „ie cu ciupag� (modelul de la bentita cu care se inchide gulerasul si maneca) Material: panza de ii din bumbac, cusaturi in punct de cruciulita cu fire de bumbac de culoare rosie si cu insertii de matase fina alba la altita. Bucatile de materiale sunt croite, cusute separat si asamblate prin cusatura manuala.


Model 4. Ie flori de camp Ie traditionala romaneasca lucrata manual, model fin cu flori brodate prin cusatura manuala, insertii de matase alba si impletitura pe fire – denumirea traditionala a lucraturii este „ajur� Maneca lunga. Model circular sau traditional cu dungi verticale pe piept. Material: panza topita din bumbac, cusaturi realizate cu acul in punct de cruciulita, cu fire de matase si bumbac.


Model 5. Ie romaneasca, lucrata manual, cu model bogat, origine din judetul Valcea. Maneca ž (sub cot). Poate fi lucrata si cu maneca lunga. Material: panza de ii, din bumbac, cusaturi in punct de cruciulita cu fire de bumbac negru si rosu.


Model 6. Ie traditionala romaneasca lucrata manual, model cu joc de culori pe siruri inspirat din gradina cu flori Maneca lunga. Material: panza de ii, din bumbac, cusaturi cu fire de bumbac.


Model 7. Ie traditionala romaneasca inspirata din zona Sibiului (motiv preluat de Tom Ford, ie imbracata de Adele in pictorialul aparut in revista Vogue) Ia este inspirata din modelele traditionale specifice zonei Sibiului, fiind realizata exclusiv prin cusatura manuala. Dungile late, negre sunt cusute prin procedeul numit "punctul de saliste" prin care se realizeaza o imbinare deasa a firelor, care acopera suprafata panzei. Material: pânză de ii din bumbac natural 100%, cusături cu bumbac negru.Maneca lunga. Material: panza de ii, din bumbac, cusaturi cu fire de bumbac negru.


Model 8. Ie traditionala romaneasca lucrata cu matase in combinatii de modele fine (inspirata dintr-o ie originala veche din zona Valcea) Material: panza de ii, din bumbac, cusaturi cu fire de matase alba in punct de cruciulita si sabace (gaurele ornamentale realizate manual).


Model 9. Ie traditionala romaneasca cu model bogat si fin in acelasi timp, in care domina motivul romb in diverse forme Material: panza de ii, din bumbac, cusaturi cu bumbac negru in punct de cruciulita si insertii de matase.


Model 10. Ie cu altita, inspirata dupa un model din zona Moldovei O ie minunata pastrata si expusa in muzeu a fost readusa la viata in acest model si poate fi purtata de-a lungul altor generatii de acum inainte. Motivele cusute (romburi, crucea in x, raurile costisate) se combina armonios si creeaza o ie ce impresioneaza prin simplitatea ei dar si prin forta subtila pe care o ascunde. Material: pânză topită, din bumbac 100%, cusături realizate cu acul, în punct de cruciuliţă, cu fire de bumbac rosu, bleu si negru. Bucăţile de materiale sunt cusute separat şi apoi asamblate prin cusătură.


Model 11. Ie perfectă pentru o femeie energică, încrezătoare şi veselă! La această ie modelul dominant se regăseşte pe mânecile lungi, prevăzute cu ciucuri ce formează un volan şi îi dau posibilitatea să le ridici deasupra cotului, dacă te-ai apucat de treabă. Cusăturile sunt realizate manual, cu migală şi pasiune. Culorile sunt simple, predomină florile delicate cusute cu negru şi puţin roşu pe ici, pe colo, care o înviorează şi îi dă personalitate. Material: pânză de ii din bumbac natural, cusături cu bumbac colorat, în punct de cruciuliţă.


Model 12. Ie de la inceputul secolului XX readus la viata Este o ie vesela, in culori bine echilibrate si in acelasi timp eleganta si cu multa personalitate. Modelul de pe maneca are o reprezentare deosebita a motivului “calea vietii sau calea ocolita�. Nuanta de galben ocru impreuna cu micile interventii de albastru deschis si verde subliniaza si in acelasi timp echilibreaza violetul. Bucatile de materiale sunt cusute separat si apoi asamblate prin cusatura manuala.


Model 13. Ie cu maneca scurta, vesela si practica Modelul cusut manual este dispus predominant pe maneci, in nuante de roz cuminte combinat cu bej cald. Material: panza topita, din bumbac, cusaturi realizate cu acul, in punct de cruciulita cu fire de bumbac. Bucatile de materiale sunt cusute separat si apoi asamblate prin cusatura manuala.


Model 14. Ie cu maneca scurta, nuante de albastru marin Modelul cusut manual este unul de vara, cu nuante marine. Este o ie fina si usor de purtat in combinatii multiple de tinute. Material: panza topita, din bumbac, cusaturi realizate cu acul, in punct de cruciulita cu fire de bumbac. Bucatile de materiale sunt cusute separat si apoi asamblate prin cusatura manuala.


Model 15. Ie tinereasca, cu trandafirasi dispusi in unghi Modelul este inspirat dintr-o ie din Breaza, secolul XX, purtată de tinerele fete. Se remarcă prin motivele florale delicate (trandafiri), încadrate de râuri crem. Pieptul este lucrat în râuri dispuse în unghi, iar altiţa de pe mâneci în râuri costişate. Material: pânză topită, din bumbac 100%, cusături realizate cu acul, în punct de cruciuliţă, cu fire de bumbac. Bucăţile de materiale sunt cusute separat şi apoi asamblate prin cusătură manuală.


Model 16. Ia inspirata de una din iile Reginei Maria Ia regala merge mai departe spunand povestea iubirii Reginei Maria pentru aceasta tara si acest popor. "Te binecuvântez, iubită Românie, ţara bucuriilor şi durerilor mele, frumoasă ţară, care ai trăit în inima mea şi ale cărei cărări le-am cunoscut toate. Frumoasă ţară pe care am văzut-o întregită, a cărei soartă mi-a fost îngăduit să o văd împlinită. Fii tu veşnic îmbelşugată, fii tu mare şi plină de cinste, să stai veşnic falnică printre naţiuni, să fii cinstită, iubită şi pricepută.” Material: pânză topită, din bumbac 100%, cusături realizate cu acul, în punct de cruciuliţă, cu fire de bumbac. Bucăţile de materiale sunt cusute separat şi apoi asamblate prin cusătură manuală.


Model 17. Ie motive crestine Ie veche valceana, expusa la Centrul de Promovare Turistica Valcea reconstituita pastrand tiparul traditional de ie si cusaturile 100% manuale. Insemnele pe care le poarta sunt motive crestine (cruciulite), combinate cu motivul "maini in sold" (incredere) si rombul (prosperitate). Este ia unei femei mature, care are incredere in fortele proprii, are un nivel de maturitate si independenta si in acelasi timp simte forta divinitatii alaturi de ea. Material: pânză topită, din bumbac 100%, cusături realizate cu acul, în punct de cruciuliţă, cu fire de bumbac visiniu si galben. Bucăţile de materiale sunt cusute separat şi apoi asamblate prin cusătură manuală.


Model 18. Ie cusuta manual Zbor liber Este o ie care te duce cu gândul la zbor, libertate, fluiditate, încredere. Râurile costișate se combina armonios si creeaza o ie ce impresioneaza prin simplitatea ei dar si prin forta subtila pe care o ascunde. Modelul este inspirat dintr-o ie purtată de Cristina Andone. Material: pânză topită, din bumbac 100%, cusături realizate cu acul, în punct de cruciuliţă, cu fire de bumbac negru și bej. Bucăţile de materiale sunt cusute separat şi apoi asamblate prin cusătură manuală.


Model 19. Ie Soare Exista oameni care raspandesc iubire tuturor, mereu atenti la ce au altii nevoie, mereu preocupati sa creeze bucurie si speranta. Exista oameni care pare ca au o energie infinita, care reusesc sa sa imbine armonios viata personala cu viata pusa in slujba celorlati. Acestora le dedicam aceasta minunata ie, pe care am cusut insemne solare si de pamant, o ie a abundentei si generozitatii, asa cum soarele si pamantul ne invata zilnic sa ne traim viata. Material: pânză topită, din bumbac 100%, cusături realizate cu acul, în punct de cruciuliţă, cu fire de bumbac grena, negru si mustar. Bucăţile de materiale sunt cusute separat şi apoi asamblate prin cusătură manuală.


Model 20. Ia Flori de cimbrișor Este o ie veselă, inspirată din frumusețea și prospețimea florilor de cimbrișor. Cusăturile traversează pieptul și mânecile iei. Este cusută cu mânecă scurtă, pentru a fi practică și comodă în zilele de vară. Potrivită în diverse ținute. Material: pânză topită, din bumbac 100%, cusături realizate cu acul, în punct de cruciuliţă, cu fire de bumbac lila si verde. Bucăţile de materiale sunt cusute separat şi apoi asamblate prin cusătură manuală.


Model 21. Ia protectoare Model inspirat dintr-o ie veche valceana. Simbolul de baza este rombul cu laturi prelungite, care in traditia populara este un insemn solar de bogatie, fertilitate. La maneci si la guler este realizata cusatura numita Coltii lupului, care este simbol de protectie. Cusaturile fine, delicate, realizate in punct de cruciulita, completate cu ajurul de pe maneca (cusatura tip broderie, realizata cu acul pe fire trase) o fac sa se asemene unei bijuterii. Material: pânză topită, din bumbac 100%, cusături realizate cu acul, cu fire de bumbac. Bucăţile de materiale sunt cusute separat şi apoi asamblate prin cusătură manuală.


Model 22. Ia Ancutei Ie vesela inspirata dupa un model din Moldova, un echilibru de culoare si finete care te transpune intr-o stare de bucurie si apreciere a tot ce este frumos. Material: pânză topită, din bumbac 100%, cusături realizate cu acul, cu fire de bumbac. Bucăţile de materiale sunt cusute separat şi apoi asamblate prin cusătură manuală.


Model 23. Ia Vita de vie Este o ie pe care domina un motiv puternic, al vitei de vie, care reprezinta simbolul crestin al vietii vesnice si belsugului, rodului pamantului. Material: pânză topită, din bumbac 100%, cusături realizate cu acul, cu fire de bumbac. Bucăţile de materiale sunt cusute separat şi apoi asamblate prin cusătură manuală.


Comenzi

Pentru a crea o ie pe dimensiunile tale este ideal să fie lucrată la comandă. Putem lua măsurile direct sau te rugăm să suni pentru a-ţi comunica ce măsuri trebuie să îţi iei. Dimensiuni standard:

Termen de realizare Ne-am dori să se poată realiza mai repede şi mai uşor, dar fiind ii autentice, cusute punct cu punct de mână, termenul de realizare poate ajunge la o lună sau mai mult. Te rugăm aşadar să te înarmezi cu răbdare până minunata ie pe care ai comandat-o va fi gata. Va merita aşteptarea şi te vei bucura de ea o viaţă întreagă!

In rare cazuri este posibilc ca unul sau doua modele sa fie pe stoc, intr-o anumita dimensiune. Intreabane si iti vom comunica disponibilitatea la momentul cand esti interesata/interesat pentru o ie pe loc.

Iti multumim si ne bucuram sa coasem o ie pentru tine sau o persoana draga tie!


Lista preturi ii Uniivers cusute manual Model

Pret lei

Model 1

480

Model 2

480

Model 3

440

Model 4

440

Model 5

590

Model 6

590

Model 7

740

Model 8

440

Model 9

390

Model 10

490

Model 11

490

Model 12

590

Model 13

390

Model 14

390

Model 15

390

Model 16

590

Model 17

490

Model 18

490

Model 19

490

Model 20

340

Model 21

550

Model 22

550

Model 23

490


Te simţi minunat într-o ie românească!

Telefon: 0756763808

Profile for Albinaru

Catalog ii Uniivers - cusute manual  

New
Advertisement