Page 1

t | núm. 19 | Gener | 2011 | Propostes per sortir de casa i viure a fons la ciutat

sortim

+ l’agenda cultural

Màgia reial pels carrers de Terrassa

Propostes saludables per al 2011 Bars i restaurants als mercats Foto: Manel Marquès


tradicions Un seguici reial de 700 persones dóna la benvinguda a Ses Majestats perquè reparteixin il·lusió durant la nit més màgica de l'any

Màgia reial Reialpels pels carrers de Terrassa

A les 18.30 h, des del pati de l'Escola Pia de Terrassa, tres petards donaran el senyal de sortida de Melcior, Gaspar i Baltasar pels carrers de la ciutat. Finalment, els més menuts veuran amb els seus propis ulls el que feia tant temps que estaven esperant: els Reis d'Orient, acompanyats per cavalls, patges, grups de foc i la seva sintonia musical pels carrers de la ciutat. Aquest desplegament de màgia i il·lusió estarà precedit del repartiment de 25.000 banderoles per envair de color els carrers i saludar efusivament els grans portadors dels somnis dels infants. En el seguici reial podrem veure

Les millors vistes

Carrer del Col·legi: la sortida de Ses Majestats del pati de l'Escola Pia és un dels moments més emocionants, sobretot per als organitzadors, que des del mes de març preparen aquest gran esdeveniment. Avinguda del Vint-i-dos de Juliol: L'amplada de l'avinguda permet veure l'abast de la cavalcada i la mobilització d'organitzadors i espectadors que genera. Carrer de la Societat: gràcies a l'estretor del carrer podràs atansar la mà als patges i veure de ben a prop el somriure de Ses Majestats. Raval de Montserrat: Una vegada els Reis d'Orient arriben a l'Ajuntament, l'organització enretira les tanques de protecció per tal d'augmentar l'aforament i veure de prop els discursos de Ses Majestats i el lliurament de la vara de la ciutat. 2 | gener sortim!

també 50 vehicles (26 dels quals són 4X4) i 3 camions plens de regals. Està previst llançar prop de 14.000 quilos de caramels. Nous vestits reials Enguany els Reis d'Orient i el patge Xiu-Xiu lluiran un nou vestuari dissenyat per Mercè Paloma. Seguint els orígens i la tradició, la roba té un caire bizantí i conserva els tocs de color característics de cada rei: Melcior, vermell; Gaspar, verd, i Baltasar, blanc i negre.

Foto: Manel Marquès


tradicions

Cavalcades als barris

Associacions de veïns i comerciants de diversos barris de la ciutat preparen els seus carruatges perquè la màgia de Ses Majestats arribi prop de les portes de casa seva. Sant Llorenç Prèviament a la cavalcada Ses Majestats visiten la residència de gent gran Mossèn Homs. Inici: 17 h, a la carretera de Castellar. Segueix pels carrers de Castellsapera, Montcau, avinguda del Vallès, Cavallbernat, carretera de Castellar, Morral del Llop i plaça de la Font de la Pola. A l'arribada trobareu música i caramels per a tots els infants. Montserrat Ses Majestats aniran acompanyats d'una banda de músics i d'un seguici reial de set vehicles amb 200 patges i motoristes que llançaran 3.000 kg de caramels. Col·labora l'AV de Vilardell i l'Associació per a la millora de Ca n'Anglada. Inici: 18 h, a la carretera de Montcada cantonada amb l'avinguda de Madrid, pas pel barri de Montserrat, retorn a la carretera de Montcada i arribada al barri de Ca n'Anglada passant pels carrers de Sant Damià i Jacint Díaz fins a l'avinguda de Barcelona a les 20.30 h. Can Parellada Patges, cavalls i motoristes de "Harley" conformen un seguici reial de 40 persones que finalitzarà amb una gran festa al pavelló municipal. Inici: 18.30 h, al camp municipal de futbol.

Can Tusell Els veïns de Can Tusell gaudiran d'un seguici reial que recorrerà el barri i l'eix comercial des de Sant Pere Nord. Inici: 18 h, al Casal de Can Tusell. Carrer de Tarragona, del Consell de Cent, del Doctor Alsina, carretera de Matadepera, avinguda de Béjar, avinguda de Matadepera, carrer del Gregal, de la Tramuntana, de Llevant i de Tarragona. Retorn al Casal i recorregut per Sant Pere Nord entrant per l'avinguda de Francesc Macià. Les Fonts Ses Majestats aniran acompanyades de 60 patges i a l'arribada al poliesportiu del barri els nens podran lliurar en mà les seves cartes i degustar una xocolata. Inici: 18.30 h, al Centre Social. Carrer de Santa Teresa, de Mossèn Josep Pons, passeig de Lola Anglada, carrer de Sant Agustí, de Roma, plaça de Manel Mañas, carrer del Turonet, del Bisbe Sanahuja, camí de Can Falguera (a la Capella de Can Falguera adoració dels Reis a Jesús), carrer de la Verge de Fàtima, de Sant Quirze, de l'Església, passatge dels Horts, carrer de Sant Quirze, de la Mare de Déu del Roser, avinguda de Mossèn Parramon, passeig del Ferrocarril, carrer de Santa Rosa, de Josep Mitats, i finalitza el recorregut al poliesportiu de les Fonts. Can Jofresa Una comitiva de 40 patges acompanyaran els Reis d'Orient fins al carrer de Vic, on els infants es podran fotografiar amb ells. Inici: 17 h, al Casal Cívic de Can Jofresa. Recorregut pels carrers d'Igualada, de Badalona, de Montblanc i de Vic.

Jordi Ballarà Centre Cultural El Social

Des del Social portem més de cent anys organitzant la cavalcada, que compta amb un desplegament de 400 voluntaris repartits en 20 àrees on podem trobar des de vestuari, maquillatge, fotografia... Tots ells compten amb un responsable que els reuneix cada mes perquè el dia 5 tot estigui a punt i no falli res. Vetllem perquè sigui un seguici proper on no falti el contacte amb els Reis.

Josep Corominas President de Voluntaris Terrassa

Un total de 55 voluntaris ajudem els organitzadors a vestir i maquillar els patges, a preparar les carrosses i a carregar els camions amb els caramels. Durant la cavalcada els acompanyem en tot el recorregut per tal de vetllar per la bona marxa del seguici.

Marià Gàllego President de la secció local de Creu Roja

Un equip de 40 persones vetllarem per la seguretat dels infants perquè no prenguin mal recollint caramels prop de les carrosses. Comptem amb dues ambulàncies que s'aniran desplaçant a mesura que avancin Ses Majestats per si s'han de fer assistències mèdiques.

La cavalcada en xifres · 14.000 kg de caramels · 700 participants · 400 organitzadors · 50 vehicles · 30 cavalls · 12 carrosses · 8 bandes musicals · 4,5 km de recorregut

gener sortim!|3


esports

Compres, dinars, sopars, trobades familiars amunt i avall… Ha arribat el moment de dir prou i cuidar-se un mateix. Si ets dels que aquest nadal has tingut l'agenda plena de compromisos aquí trobaràs dues propostes per agafar-te les coses amb més calma i relaxar-te. I si ets dels que has aprofitat els àpats nadalencs per atipar-te et proposem dues activitats que de ben segur et faran treure el pes de la mala consciència i uns quants quilos de sobre.

Bons propòsits per al 2011 Prendre-s’ho amb més calma Tai-txi Centre Cívic Francesc Macià Rambla de Francesc Macià, 189 93 735 74 38 S'inicia el febrer de 2011 Aquesta art marcial consisteix en una sèrie de moviments lents i es caracteritza per la coordinació i la relaxació de les articulacions. Es basa en el control i l'equilibri del "txi", la nostra energia interna. La pràctica lenta i repetitiva facilita i incrementa la circulació d'aquesta energia: l'oxigen, la calor corporal, la circulació i el sistema limfàtic. A les classes es practica de manera individual amb una seqüència de moviments que prioritzen una esquena recta i una respiració relaxada. En una segona part faràs exercicis en parelles per treballar l'equilibri i la coordinació. 4 | gener sortim!

Ioga Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany Avinguda d'Àngel Sallent, 55 93 733 30 98 Horari activitat: dilluns i dimecres en 3 torns De 9.15 a 10.15 h, de 10.30 a 11.30 h i d’11.45 a 12.45 h Allibera tensions i fes del ioga una actitud vital. En sessions d'una hora aprendràs a connectar el cos i la ment mitjançant la meditació. El professor et dóna instruccions sobre les postures corporals que seran observades i corregides adequadament. Aquesta pràctica està indicada a persones amb tensions musculars i nervioses, que pateixen insomni o bé amb problemes de cervicals, ciàtiques i mals d'esquena.


esports

Combatre els torrons i els tiberis familiars

“Cremagreixos” Terrassa Sports Carrer dels Jocs Olímpics, 17 93 734 95 00 Horari activitat: dilluns a les 8.45 h, i dimarts i dijous a les 18.30 h Si el que et falta és temps, però tens ganes de treure't els quilos que has guanyat de més, aquesta és la teva classe: trenta minuts d'exercici intens en grups reduïts en què es combina un treball aeròbic i de tonificació. En un mateix exercici es treballen eixos musculars grans, com cames, pectorals, abdominals i dorsals, i músculs petits, com ara bíceps i tríceps. Ciclisme indoor Club Natació Terrassa Avinguda de l'Abat Marcet, s/n 93 734 90 40 Horari de l’activitat: 29 classes setmanals programades, escollir horari entre les 6 i les 21.30h

Lola Rejón Pràctica de ioga

Sempre he patit mals d'esquena per l'estrès que em provocava la feina. Estic jubilada anticipadament per aquesta dolència i després de prendre'm diferents medicaments només he vist millora amb el ioga. La base del ioga és aprendre a respirar, i un cop ho aconsegueixes et relaxes molt i pots adoptar bones postures corporals.

Conegut amb la marca spinning és una de les pràctiques en què es fa un treball cardiovascular més intens. En una classe de 45 minuts podràs arribar a perdre entre 600 i 800 calories, tot dependrà del grau de força que posis als pedals de la bicicleta. Aquest és l'avantatge; el monitor et donarà les pautes per pedalejar al ritme de la música i tu hi posaràs la intensitat que vulguis.

Joan Romero Monitor de "cremagreixos"

Si el que es vol és cremar calories s'han de treballar músculs grans com cames, pectorals, abdominals i dorsals. A la classe "cremagreixos" treballem en grups reduïts per aprofitar al màxim els trenta minuts d'exerci i perquè els exercicis es facin adequadament. Aquest treball intens d'aeròbic i tonificació el duem a terme amb accessoris com ara steps, bandes elàstiques i peses. gener sortim!|5


gastronomia

Fer un mos al mercat

Mercat de la Independència

La parada més coneguda de la Boqueria, un dels mercats més visitats del món, no ven productes, sinó que és un bar: El Pinotxo, on el Juanito i els seus fills cuinen el millor que troben al mercat. A Terrassa tenim els nostres particulars "Pinotxos" a cada mercat, on podem anar a degustar productes de primera qualitat a un preu més que assequible.

Bar Tito. Mercat de la Independència 6 | gener sortim!

Bar Tito · Mercat de la Independencia Horari: De dilluns a dissabte de 6 a 17.30 h 93 788 54 84 Raval de Montserrat, 41 Fa set anys que, aprofitant la reorganització del mercat, el Tito va tancar la fruiteria Pauls, oberta l'any 1931 pel seu avi, per obrir un bar. Encara explica rient que quan va dir-ho a la seva dona gairebé el fa fora de casa. Des del setembre, el seu fill Carles i el Jaume, provinents d'El Cel de les Oques, s'hi han instal·lat per fer una passa més i evolucionar el que era un bar de mercat

per convertir-lo en un restaurant que vol encabir molta més gent. A partir de les sis, el local és ple de paradistes i gent del mercat esmorzant, ja sigui un entrepà o un esmorzar de forquilla i ganivet a base de bacallà, carn amb fesols o fins i tot un entrecot. Al migdia tenen menú a un preu d’11 euros entre setmana i 15 euros el dissabte. Avisant amb antelació fan un menú degustació per 30 euros. Una altra opció és que el client compri els ingredients pel seu dinar i ells el cuinin, com és el cas d'una senyora que cada setmana els porta el xai perquè li cuinin mentre es pren tranquil·lament el talladet.


gastronomia

Bar del Mercat de Can Boada

Bar del Mercat de Can Boada Horari: de dilluns a dissabte de 6 a 21h 93 789 09 36 Ronda de Ponent, 150 Fa 18 anys que es va obrir el Mercat de Can Boada, i fa 18 anys que Francisco Cantero, conegut popularment com el senyor Paco, va obrir el bar contigu. El local l'ha portat sempre la seva dona, però ell l'acompanya tot el dia, sempre assegut al seu racó de la barra atent a tot el que passa al seu local. Els habituals i els esporàdics es diferencien

Marina Bar. Mercat del Triomf

Marina Bar · Mercat del Triomf Horari: de dilluns a dissabte de 6 a 15 h, i divendres obert també a la tarda 608 52 8243 Plaça del Triomf, s/n

Al bell mig del Mercat del Triomf hi ha el punt de trobada de tots els qui fan vida al mercat, el Marina Bar. Es tracta d’un local amb molta història, però que des de fa un any n'ha començat una de nova, la de la Marina, la filla

només en entrar: qui saluda el senyor Paco sap com funciona el local. Els dies de més activitat del bar i del mercat són els dimarts, dia de mercadal al pàrquing del davant; els divendres, quan el mercat està obert tot el dia; i els dissabtes, que és quan s'acosta més gent del barri. El cafè amb llet, l'entrepà i el plat combinat són la base d'un local que presumeix de no tenir estoc, ja que si no tenen hamburgueses per fer l'entrepà surten un moment a comprar-la a la carnisseria del davant.

de la Carnisseria Antònia, una enamorada del Mercat del Triomf que en veure l'oportunitat de portar i encarregar-se del bar no ho va dubtar. El local està totalment reformat i fa goig asseure’s a la barra a fer un bon esmorzar. La clientela del local és plena de gent que, de manera habitual, passa pel bar. Tots amb les seves manies, com aquelles iaies que demanen que les gotes de licor al cafè les posin darrere la barra, per allò del què dirà la gent. Hi ha dos estils d'esmorzar, el cafè amb llet i pasta per als més moderats o l'exuberància dels entrepans o les tapes del dia escollides entre els millor productes del mercat. El divendres hi ha un menú a 8,50 euros i el dijous hi ha paella per als clients puntuals i previsors. gener sortim!|7


l’agenda cultural

gener 2011

L’Agenda Cultural és un servei de l’Ajuntament de Terrassa adreçat a sistematitzar i fer publicitat de tots els actes culturals que se celebren a la nostra ciutat organitzats per qualsevol entitat o associació d’àmbit cultural. Es publiquen a l’Agenda Cultural tots aquells actes oberts al públic que siguin notificats per escrit, abans del dia 10 del mes anterior, a la Casa Soler i Palet, Font Vella, 28, o bé al correu electrònic cultura@terrassa.cat. La responsabilitat dels actes i de la informació publicada recau exclusivament en les entitats organitzadores. Informació cultural Si desitgeu més informació sobre l’actualitat cultural de la ciutat, o bé rebre l’Agenda Cultural per via electrònica, ho podeu sol·licitar, o consultar la versió electrònica a www.terrassa.cat/agendacultural.

biblioteques

cinema

conferències, rutes...

dia a dia Dissabte 1 de gener 12 del migdia Fira d’Hivern Titelles: EL MOLINER Plaça Nova Pengim Penjam www.terrassa.cat/comerç 6 de la tarda Temporada de Teatre CIRC D’HIVERN, de Tub d’Assaig 7.70 Teatre Alegria. Gaudí, 15 Ajuntament de Terrassa - Cultura i CAET www.terrassa.cat/teatre 6 de la tarda ELS PASTORETS, de Josep Maria Folch i Torres Centre Cultural Unnim Rambla d’Ègara, 340 El Social Teatre Centre Cultural El Social www.elsocial.org 2/4 de 7 de la tarda VISITA DEL PATGE XIU-XIU Saló Juguem Recinte Firal de Terrassa Passeig del Vint-i-dos de Juliol, 265 Centre Cultural El Social www.xiu-xiu.com 7 de la tarda Concert CORAL NADAL GOSPEL Església Evangèlica Baptista La Nativitat. Doctor Cabanes, 20 Coral IEB La Natividad de Terrassa www.lanativitat.org 7 de la tarda L’Institut Proposa Teatre musical: COLE PORTERLAND, de Joan Matínez i Maria Carme Mateu Sala Maria Plans. Gaudí, 11 Direcció: Agustí Humet Companyia: Fu-Remoll Teatre Institut del Teatre - Centre del Vallès 9 | gener sortim!

música

teatre i dansa

7 de la tarda Teatre: EL CONTE DE NADAL Teatre del Centre Parroquial Santa Creu Pere Fizes, 25 Cia. de Teatre 34 Passes de Terrassa Parròquia de la Santa Creu 2/4 de 8 del vespre Concert d’Any Nou LA VELLA DIXIELAND AMB JOSEP M. FARRÀS & MARIAN BARAHONA Nova Jazz Cava Passatge de Tete Montoliu, 24 www.jazzterrassa.org Diumenge 2 de gener 11 del matí ELS PASTORETS, de Josep Maria Folch i Torres Centre Cultural Unnim Rambla d’Ègara, 340 El Social Teatre Centre Cultural El Social www.elsocial.org 11 del matí Activitats infantils i familiars NADAL AL MERCADAL Mercadal de Martí l’Humà www.terrassa.cat/comerç 12 del migdia Fira d’Hivern Pallassos: GERMANS ALBERGÍNIA Plaça Nova Pengim Penjam www.terrassa.cat/comerç 2/4 de 5 de la tarda VISITA DEL PATGE XIU-XIU Parc Vallès. Avinguda del Tèxtil, 47 Centre Cultural El Social www.xiu-xiu.com 6 de la tarda ELS PASTORETS, de Josep Maria Folch i Torres Centre Cultural Unnim Rambla d’Ègara, 340 El Social Teatre Centre Cultural El Social www.elsocial.org

cultura popular

exposicions

6 de la tarda Teatre: EL CONTE DE NADAL Teatre del Centre Parroquial Santa Creu Pere Fizes, 25 Cia. de Teatre 34 Passes de Terrassa Parròquia de la Santa Creu 6 de la tarda Temporada de Teatre CIRC D’HIVERN, de Tub d’Assaig 7.70 Teatre Alegria. Gaudí, 15 Ajuntament de Terrassa - Cultura i CAET www.terrassa.cat/teatre 7 de la tarda L’Institut Proposa Teatre musical: COLE PORTERLAND, de Joan Matínez i Maria Carme Mateu Sala Maria Plans. Gaudí, 11 Direcció: Agustí Humet Companyia: Fu-Remoll Teatre Institut del Teatre - Centre del Vallès Dilluns 3 de gener 3/4 d’11 del matí VISITA DEL PATGE XIU-XIU Canal Terrassa Vallès Plaça de la Farinera, 5 Centre Cultural El Social www.xiu-xiu.com Cal fer reserva de plaça abans del dia 31 al 93 736 14 14 2/4 de 7 de la tarda VISITA DEL PATGE XIU-XIU Casal Cívic de Can Boada Joan d’Àustria, 11 Centre Cultural El Social www.xiu-xiu.com Dimarts 4 de gener 5 de la tarda Posa’t les Piles DESCOBREIX LA BIBLIOTECA (per a infants) Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques

cursos i tallers

premis i concursos

1/4 de 7 de la tarda VISITA DEL PATGE XIU-XIU A TERRASSA I LECTURA DE CONTES AL PATGE XIU-XIU Centre Cultural El Social. Font Vella, 40 Centre Cultural El Social www.xiu-xiu.com 7 de la tarda Conferència: LA PLATAFORMA TERRASSA DECIDEIX Biblioteca Central de Terrassa Passeig de les Lletres, 1 Víctor Alexandre Òmnium Cultural - Delegació de Terrassa i Terrassa Decideix 10 de la nit Jam session PAU BOMBARDÓ GRUP + CONVIDATS Nova Jazz Cava Passatge de Tete Montoliu, 24 www.jazzterrassa.org Dimecres 5 de gener 11 del matí BALL DE REIS Plaça Vella, raval de Montserrat i Fundació Busquets Colles Infantils dels Bastoners de Terrassa www.bastoners.terrassa.net 11 del matí Activitats infantils i familiars NADAL AL MERCADAL Mercadal de Martí l’Humà www.terrassa.cat/comerç 4 de la tarda FESTA DE BENVINGUDA ALS REIS D’ORIENT Plaça del Roc Blanc Centre Cultural El Social i Ajuntament de Terrassa www.elsocial.org 2/4 de 7 de la tarda CAVALCADA DE REIS 2011 Recorregut habitual pels carrers del centre amb final al raval de Montserrat Ajuntament de Terrassa

gener sortim!|9


agenda cultural 10 de la nit VII BLUES & BOOGIE REUNION NIT DE REIS Nova Jazz Cava Passatge de Tete Montoliu, 24 www.jazzterrassa.org Dijous 6 de gener 6 de la tarda ELS PASTORETS, de Josep Maria Folch i Torres Centre Cultural Unnim Rambla d’Ègara, 340 El Social Teatre Centre Cultural El Social www.elsocial.org 2/4 de 8 del vespre VII BLUES & BOOGIE REUNION DIA DE REIS Nova Jazz Cava Passatge de Tete Montoliu, 24 www.jazzterrassa.org 2/4 de 12 de la nit Jam session LITUS TRIO Crossroads. Josep Tapiolas, 75 www.crossroads.es Divendres 7 de gener 2/4 de 9 del vespre Concert a favor de La Marató de TV3: CORAL VEUS EVOHÈ Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany Avinguda d’Àngel Sallent, 55 Direcció: Lluís Yera Piano: Dani Garcia 9 del vespre ELS PASTORETS, de Josep Maria Folch i Torres Centre Cultural Unnim Rambla d’Ègara, 340 El Social Teatre Centre Cultural El Social www.elsocial.org 10 de la nit L’Institut Proposa Teatre musical: COLE PORTERLAND, de Joan Matínez i Maria Carme Mateu Sala Maria Plans. Gaudí, 11 Direcció: Agustí Humet Companyia: Fu-Remoll Teatre Institut del Teatre - Centre del Vallès 10 de la nit Concert GORDON WEBSTER SWINGS & NAOMI UYAMA Nova Jazz Cava Passatge de Tete Montoliu, 24 www.jazzterrassa.org 11 de la nit Concert PLAY THE GAME (homenatge a Queen) Crossroads. Josep Tapiolas, 75 www.crossroads.es 10 | gener sortim!

Dissabte 8 de gener 6 de la tarda Temporada de Teatre CIRC D’HIVERN, de Tub d’Assaig 7.70 Teatre Alegria. Gaudí, 15 Ajuntament de Terrassa - Cultura i CAET www.terrassa.cat/teatre 6 de la tarda ELS PASTORETS, de Josep Maria Folch i Torres Centre Cultural Unnim Rambla d’Ègara, 340 El Social Teatre Centre Cultural El Social www.elsocial.org 6 de la tarda Teatre nfantil LA CASETA DE XOCOLATA, de Salvador Peig Olivé Sala Crespi. Major de Sant Pere, 59 Grup PAM Teatre del Casal de Sant Pere 7 de la tarda Teatre: EL CONTE DE NADAL Teatre del Centre Parroquial Santa Creu Pere Fizes, 25 Cia. de Teatre 34 Passes de Terrassa Parròquia de la Santa Creu 9 del vespre Temporada de Teatre CIRC D’HIVERN, de Tub d’Assaig 7.70 Teatre Alegria. Gaudí, 15 Ajuntament de Terrassa - Cultura i CAET www.terrassa.cat/teatre 10 de la nit L’Institut Proposa Teatre musical: COLE PORTERLAND, de Joan Matínez i Maria Carme Mateu Sala Maria Plans. Gaudí, 11 Direcció: Agustí Humet Companyia: Fu-Remoll Teatre Institut del Teatre - Centre del Vallès 10 de la nit Concert MAQUENSY QUARTET Nova Jazz Cava Passatge de Tete Montoliu, 24 www.jazzterrassa.org 11 de la nit FESTA ROCK&ROLL/ROCKABILLY Crossroads. Josep Tapiolas, 75 Night Shouters + Cimbrelines & Marijuanas + Dj Eddie - Cesc www.crossroads.es Diumenge 9 de gener 6 de la tarda Temporada de Teatre CIRC D’HIVERN, de Tub d’Assaig 7.70

Teatre Alegria. Gaudí, 15 Ajuntament de Terrassa - Cultura i CAET www.terrassa.cat/teatre 6 de la tarda ELS PASTORETS, de Josep Maria Folch i Torres Centre Cultural Unnim Rambla d’Ègara, 340 El Social Teatre Centre Cultural El Social www.elsocial.org 6 de la tarda Teatre: ABSURD...ITATS, recull de textos de teatre de l’absurd Sala Crespi. Major de Sant Pere, 59 Grup PAM Teatre del Casal de Sant Pere 6 de la tarda Danses tradicionals i ball folk FOLKSEROLA Era de la Masia Freixa Parc de Sant Jordi Treure Ball 6 de la tarda Teatre: EL CONTE DE NADAL Teatre del Centre Parroquial Santa Creu Pere Fizes, 25 Cia. de Teatre 34 Passes de Terrassa Parròquia de la Santa Creu 2/4 de 7 de la tarda L’Institut Proposa Teatre musical: COLE PORTERLAND, de Joan Matínez i Maria Carme Mateu Sala Maria Plans. Gaudí, 11 Direcció: Agustí Humet Companyia: Fu-Remoll Teatre Institut del Teatre - Centre del Vallès 7 de la tarda Concert HEISER Crossroads. Josep Tapiolas, 75 www.crossroads.es Dilluns 10 de gener 6 de la tarda Tertúlia amb convidat ELS ULISSES I ALTRES FAMÍLIES DE PAPER Biblioteca Central de Terrassa Passeig de les Lletres, 1 Jordi Manzanares Epic Casino del Comerç www.terrassa.cat/biblioteques Dimarts 11 de gener 2/4 d’11 del matí Posa’t les Piles FES CLIC I ENCERTA-LA Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques

7 de la tarda Conferència: PAU I RESPECTE, UNA FORMA DE VIURE Casa Soler i Palet Font Vella, 28 Guillem Simó Brahma Kumaris 1/4 de 8 del vespre Acosta’t a la Lectura TALLER DE LECTURA FÀCIL Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Judit Vilana Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 10 de la nit Jam session XAVI FIGUEROLA GRUP + CONVIDATS Nova Jazz Cava Passatge de Tete Montoliu, 24 www.jazzterrassa.org Dimecres 12 de gener 2/4 d’11 del matí Espai familiar RECEPTA-LI UN CONTE! Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 6 de la tarda L’Aranyeta Xica CANTEM AMB EL NICO Biblioteca Central de Terrassa Passeig de les Lletres, 1 Clare Skipper, Txell Pocino i Gemma Cama Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 6 de la tarda L’Hora del Conte CONTES D’HIVERN Biblioteca Districte 2. Sant Cosme, 157 Cristina Trias Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 6 de la tarda HOSPITAL DE CONTES Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 2/4 de 7 de la tarda Acosta’t a la Lectura TALLER D’ESCRIPTURA CREATIVA Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Fina Ginesta Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 7 de la tarda Conferència: LA PLATAFORMA TERRASSA DECIDEIX Biblioteca Central de Terrassa Passeig de les Lletres, 1 Muriel Casals


agenda cultural Òmnium Cultural - Delegació de Terrassa 1/4 de 8 del vespre Acosta’t a la Lectura TALLER DE LECTURA FÀCIL Biblioteca Districte 2. Sant Cosme, 157 Judit Vilana Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques Dijous 13 de gener 2/4 d’11 del matí Posa’t les Piles AMICS 2.0 Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 2/4 de 6 de la tarda Conferència de cultura clàssica MITE I LITERATURA Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrials i Aeronàutica de Terrassa Colom, 9 Ramon Torné i Teixidó Aula Gran de Terrassa 2/4 de 6 de la tarda SUPORT D’ESTUDI Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Ajuntament de Terrassa www.terrassa.cat/joventut 3/4 de 6 de la tarda Acosta’t a la Lectura TALLER DE LECTOESCRIPTURA (de 6 a 8 anys) Biblioteca Districte 2. Sant Cosme, 157 Gemma Alcolea Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 7 de la tarda Terrassa Llegeix MARIA BARBAL A LA BCT Biblioteca Central de Terrassa Passeig de les Lletres, 1 Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 7 de la tarda Conferència ELS CASTELLS: PATRIMONI CULTURAL DE LA HUMANITAT Tal Ben Arí

Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Castellers de Terrassa www.terrassa.cat/biblioteques 10 de la nit Cineclub: LA LUZ PRODIGIOSA, de Miguel Hermoso Amics de les Arts i Joventuts Musicals Sala Joaquim Vancells Sant Pere, 46, 1r www.amicsdelesarts-jjmm.cat 10 de la nit DijousClub STAR BRASS BAND Nova Jazz Cava Passatge de Tete Montoliu, 24 www.jazzterrassa.org 10 de la nit Banc de proves DENVER Crossroads. Josep Tapiolas, 75 www.casadelamusica.cat/terrassa 2/4 de 12 de la nit Jam session ANDREU MARTINEZ TRIO Crossroads. Josep Tapiolas, 75 www.crossroads.es Divendres 14 de gener 2/4 de 6 de la tarda Posa’t les Piles FES EL TEU BLOG (per a infants) Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 6 de la tarda Acosta’t a la Lectura TALLER DE CONVERSA I HABILITATS SOCIALS (de 8 a 12 anys) Biblioteca Districte 2 Sant Cosme, 157 Gemma Alcolea Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 6 de la tarda TALLER INFANTIL DE CASTELLS Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Castellers de Terrassa www.terrassa.cat/biblioteques

10 de la nit Temporada de Música Concert: HEPERÍA TAL BEN ARÍ & ASÍKIDES Auditori Municipal de Terrassa Passeig d’Ernest Lluch, 1 Ajuntament de Terrassa - Cultura i Casa de la Música de Terrassa www.terrassa.cat/musica 10 de la nit Concert MEMORIAL BILLIE HOLIDAY BY ZOE FRANCIS Nova Jazz Cava Passatge de Tete Montoliu, 24 www.jazzterrassa.org 11 de la nit Concert BIG BANG Crossroads. Josep Tapiolas, 75 www.crossroads.es Dissabte 15 de gener 11 del matí Acosta’t a la Lectura CLUB DE LECTURA DE GÈNERES LITERARIS: CALAIX DE LLETRES Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 F. Pastor i R. Reyes Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 12 del migdia L’Hora del Conte RUFICONTES Biblioteca Districte 5 Jocs Olímpics, 7 Carles Alcoberro Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 9 del vespre Temporada de Música CANTARES. 1r concert de cloenda del 50è aniversari de la parròquia de la Santa Creu Auditori Municipal de Terrassa Passeig d’Ernest Lluch, 1 Mar Carrero, soprano Carles Puig, piano Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/musica 10 de la nit Concert LA LOCOMOTORA NEGRA 40è aniversari Nova Jazz Cava Passatge de Tete Montoliu, 24 www.jazzterrassa.org 10 de la nit Teatre: LA MALALTA FINGIDA, de Carlo Goldoni Sala Crespi. Major de Sant Pere, 59 Grup PAM Teatre del Casal de Sant Pere 11 de la nit Concert JOU BLUES + JOLLY JUMPER

Crossroads. Josep Tapiolas, 75 www.crossroads.es Diumenge 16 de gener 12 del migdia Teatre infantil: MIMIX Teatre Alegria. Gaudí, 15 Cia. Katraska Associació La Xarxa 12 del migdia Temporada de Música. Concert familiar: PAU I EL PAÍS DELS VALORS Auditori Municipal de Terrassa Passeig d’Ernest Lluch, 1 Ajuntament de Terrassa - Cultura i Casa de la Música de Terrassa www.terrassa.cat/musica

6 de la tarda Teatre: LA MALALTA FINGIDA, de Carlo Goldoni Sala Crespi. Major de Sant Pere, 59 Grup PAM Teatre del Casal de Sant Pere 6 de la tarda Teatre infantil: MIMIX Teatre Alegria. Gaudí, 15 Cia. Katraska Associació La Xarxa Dilluns 17 de gener 6 de la tarda Taller: Eines de gestió de conflictes LA CREATIVITAT EN SITUACIONS COMPLICADES Biblioteca Central de Terrassa Passeig de les Lletres, 1 Ajuntament de Terrassa Ciutadania i Drets Civils 2/4 de 7 de la tarda Acosta’t a la Lectura CLUB DE LECTURA INFANTIL DOSOS Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques Dimarts 18 de gener 5 de la tarda Posa’t les Piles FES EL TEU BLOG Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques gener sortim!|11


agenda cultural 6 de la tarda L’Hora del Conte ELS NENS DE L’AIGUA Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Albert Marqués Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 2/4 de 8 del vespre Parlem d’Art. 17a trobada L’ART EN EL CINEMA Amics de les Arts i Joventuts Musicals Sant Pere, 46, 1r Dolors Font www.amicsdelesarts-jjmm.cat 10 de la nit Jam session XAVI FIGUEROLA GRUP + CONVIDATS Nova Jazz Cava Passatge de Tete Montoliu, 24 www.jazzterrassa.org Dimecres 19 de gener 6 de la tarda El Racó dels Autors LES HISTÒRIES DE... ANA MARÍA MATUTE Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Keren Manzano Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 2/4 de 8 del vespre Presentació de l’edició trilingüe en català, castellà i anglès del llibre: HAIKÚS D’ARINSAL, d’Agustí Bartra Amics de les Arts i Joventuts Musicals Sant Pere, 46, 1r Sam Abrams i Antoni Clapés Grup Literari Mirall de Glaç www.amicsdelesarts-jjmm.cat Dijous 20 de gener 2/4 de 6 de la tarda Conferència de folklore FESTES POPULARS DE L’ÍNDIA Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrials i Aeronàutica de Terrassa Colom, 9 Arun Nahik Aula Gran de Terrassa 2/4 de 6 de la tarda SUPORT D’ESTUDI Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Ajuntament de Terrassa www.terrassa.cat/joventut 3/4 de 6 de la tarda Acosta’t a la Lectura TALLER DE LECTURA (de 9 a 11 anys) Biblioteca Districte 2. Sant Cosme, 157 Gemma Alcolea Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 12 | gener sortim!

6 de la tarda Taller infantil: HOSPITAL DELS LLIBRES Biblioteca Central de Terrassa Passeig de les Lletres, 1 Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 6 de la tarda L’Hora del Conte LES PARAULETES Biblioteca Districte 4 Infant Martí, 183 Olga Colomer Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 10 de la nit DijousClub LA SAL Nova Jazz Cava Passatge de Tete Montoliu, 24 www.jazzterrassa.org 2/4 de 12 de la nit Jam session ROC CALVET TRIO Crossroads. Josep Tapiolas, 75 www.crossroads.es Divendres 21 de gener 6 de la tarda L’Hora del Conte CONTES PER PLORAR DE RIURE (de 2 a 5 anys) Biblioteca Central de Terrassa Passeig de les Lletres, 1 Carles Alcoberro Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 6 de la tarda Acosta’t a la Lectura TALLER D’ÚS DEL DICCIONARI (de 10 a 14 anys) Biblioteca Districte 2. Sant Cosme, 157 Gemma Alcolea

L’Orquestrina Xesco

Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 2/4 de 7 de la tarda Acosta’t a la Lectura TALLER DE LECTOESCRIPTURA INFANTIL: GRANS LECTORS Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Keren Manzano Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 10 de la nit Concert VISTEL BROTHERS Nova Jazz Cava Passatge de Tete Montoliu, 24 www.jazzterrassa.org 11 de la nit Concert LA CABRA MECÁNICA Crossroads. Josep Tapiolas, 75 www.crossroads.es Dissabte 22 de gener 11 del matí Històries Menudes UN MÓN PLE DE COLOR Biblioteca Central de Terrassa Passeig de les Lletres, 1 Crisspeta Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 11 del matí Acosta’t a la Lectura Assaja amb la lectura: LA BRÚJULA INTERIOR, d’Àlex Rovira 2010-2011 Biblioteca Central de Terrassa Passeig de les Lletres, 1 José Cabello Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques

11 del matí CURS DE CULTURA I LLENGUA IBER La lingüística iber i les seves estructures internes. Substrat iber català i relacions amb el basc, el paleosard i el kartvelí Biblioteca Central de Terrassa Passeig de les Lletres, 1 Carme J. Huertas, Joan Vidal Institut privat d’Estudis Ibers www.ibers.org 6 de la tarda Teatre infantil: LA CASETA DE XOCOLATA, de Salvador Peig Olivé Sala Crespi. Major de Sant Pere, 59 Grup PAM Teatre del Casal de Sant Pere 10 de la nit Temporada de Música Concert: CANTAR PELS DESCOSITS! Auditori Municipal de Terrassa Passeig d’Ernest Lluch, 1 L’Orquestrina Xesco Ajuntament de Terrassa - Cultura i Casa de la Música de Terrassa www.terrassa.cat/musica 10 de la nit Concert BENJAMÍN LEÓN TRIO + BIG MAMA Nova Jazz Cava Passatge de Tete Montoliu, 24 www.jazzterrassa.org 11 de la nit Concert DIEGO PAQUÉ & THE MOOBS Crossroads. Josep Tapiolas, 75 Bar Musical Crossroads www.crossroads.es


agenda cultural Pasta Fullada

Diumenge 23 de gener 5 de la tarda Retransmissió en directe i via satèl·lit de GISELLE (ballet) d’Adolphe Adam Cinema Catalunya. Sant Pere, 9 Ajuntament de Terrassa www.terrassadigital.cat/cinema 6 de la tarda Temporada de Música Concert: OBRES DE JOVENTUT ORQUESTRA DE CAMBRA TERRASSA 48 Auditori Municipal de Terrassa Passeig d’Ernest Lluch, 1 Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/musica 6 de la tarda Temporada de Teatre PASTA FULLADA, d’Ever Blanchet Centre Cultural Unnim Rambla d’Ègara, 340 Ajuntament de Terrassa - Cultura i CAET www.terrassa.cat/teatre 6 de la tarda Premi Ciutat de Terrassa de teatre LA CURVA Sala Crespi. Major de Sant Pere, 59 El Candil de Talavera de la Reina Casal de Sant Pere La Curva

Dilluns 24 de gener 6 de la tarda L’Hivern als Centres Cívics Xerrada taller: OLORS SALUDABLES Centre Cívic Municipal Alcalde Morera Plaça de Can Palet, 1 Ajuntament de Terrassa Equipaments Cívics i Club de la Gent Gran de Can Palet

2/4 de 7 de la tarda Acosta’t a la Lectura CLUB DE LECTURA INFANTIL ENXANETES Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques Dimarts 25 de gener 1/4 de 8 del vespre Acosta’t a la Lectura TALLER DE LECTURA FÀCIL Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Judit Vilana Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 10 de la nit Jam session + concert CONJUNTS DE SAXOS D’ALUMNES DE L’ESMUC Direcció: Karlheinz Miklin Nova Jazz Cava Passatge de Tete Montoliu, 24 www.jazzterrassa.org Dimecres 26 de gener 6 de la tarda L’Aranyeta Xica JUGUEM AMB EL NICO Biblioteca Central de Terrassa Passeig de les Lletres, 1 Clare Skipper, Txell Pocino i Gemma Cama Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 6 de la tarda L’Hora del Conte CONTES PER PLORAR DE RIURE Biblioteca Districte 2 Sant Cosme, 157 Sandra Rossi Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 6 de la tarda Xerrada: TABAC: PODEM AJUDAR-TE A DEIXAR DE FUMAR! Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193

Angelina Armengol Ajuntament de Terrassa - Cultura i Consorci Sanitari de Terrassa www.terrassa.cat/biblioteques 2/4 de 7 de la tarda Conferència LA MORT COM A PART DE LA VIDA. CAL PARLAR-NE AMB ELS NENS I ADOLESCENTS? Biblioteca Central de Terrassa Passeig de les Lletres, 1 Ajuntament de Terrassa - Educació 1/4 de 8 del vespre Acosta’t a la Lectura TALLER DE LECTURA FÀCIL Biblioteca Districte 2 Sant Cosme, 157 Judit Vilana Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques Dijous 27 de gener 2/4 de 5 de la tarda Taller: CREIXEMENT PERSONAL A TRAVÉS DE LES EMOCIONS Biblioteca Central de Terrassa Passeig de les Lletres, 1 Núria Martorell Ajuntament de Terrassa Ciutadania i Drets Civils 2/4 de 6 de la tarda Conferència de geografia DE L’EGEA A CAPADÒCIA Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrials i Aeronàutica de Terrassa Colom, 9 Lluís Collell i Ruiz Aula Gran de Terrassa 2/4 de 6 de la tarda SUPORT D’ESTUDI Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Ajuntament de Terrassa www.terrassa.cat/joventut 3/4 de 6 de la tarda Acosta’t a la Lectura TALLER DE LECTURA (de 12 a 14 anys) Biblioteca Districte 2 Sant Cosme, 157 Gemma Alcolea Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 6 de la tarda L’Hora del Conte en anglès STORY TIME Biblioteca Districte 4 Infant Martí, 183 Escola d’idiomes FIAC 8 del vespre Conferència: POESIA I PAISATGE Centre Excursionista de Terrassa Sant Llorenç, 10 Salvador Comelles www.ce-terrassa.org

10 de la nit DijousClub LADY IN BLACK Nova Jazz Cava Passatge de Tete Montoliu, 24 www.jazzterrassa.org 10 de la nit Banc de Proves SENSE SAL Crossroads. Josep Tapiolas, 75 www.casadelamusica.cat/terrassa 2/4 de 12 de la nit Jam session JOHNNY PEREZ TRIO Crossroads. Josep Tapiolas, 75 www.crossroads.es Divendres 28 de gener 12 del migdia DESCOBREIX LA SALA INFANTIL! Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 6 de la tarda L’Hora del Conte CONTES A LA VORA DEL FOC (a partir de 6 anys) Biblioteca Central de Terrassa Passeig de les Lletres, 1 Monika Klose Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 6 de la tarda L’Hivern als Centres Cívics Concert: LES CORALS DEL CENTRE Centre Cívic Municipal Alcalde Morera Plaça de Can Palet, 1 Coral Grup Dones amb Iniciativa, Coral Club de la Gent Gran de Can Palet, Coral Prodis Ajuntament de Terrassa Equipaments Cívics, Prodis, Grup Dones amb Iniciativa i Club de la Gent Gran de Can Palet 2/4 de 7 de la tarda Coneixement i esport Conferència: ESPORT I ALIMENTACIÓ: PERQUÈ LA UNIÓ FA LA FORÇA Biblioteca Districte 5 Jocs Olímpics, 7 Vanessa Barbeito Morandeira Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 2/4 de 7 de la tarda Acosta’t a la Lectura TALLER DE LECTOESCRIPTURA INFANTIL: PETITS LECTORS Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Keren Manzano Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques

gener sortim!|13


agenda cultural La Filla del Mar

exposicions Exposició: ALBERT RÀFOLSCASAMADA. EL TRAÇ I LA PARAULA Sala Muncunill Plaça Didó, 3 Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/artsvisuals

10 de la nit Concert FREDRIK CARLQUIST QUARTET Nova Jazz Cava Passatge de Tete Montoliu, 24 www.jazzterrassa.org 11 de la nit Concert MISIFU Crossroads. Josep Tapiolas, 75 www.crossroads.es Dissabte 29 de gener 11 del matí Acosta’t a la Lectura CLUB DE LECTURA DE LA BD6 Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques 9 del vespre Temporada de Música Òpera: ORFEO ED EURIDICE DE GLUCK Auditori Municipal de Terrassa Passeig d’Ernest Lluch, 1 Dríade Grup Vocal Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/musica 9 del vespre II FESTIVAL HARDEGARA Crossroads. Josep Tapiolas, 75 Vortice, Moksha, Potlach, The Wolf www.casadelamusica.cat/terrassa

10 de la nit Concert NU - ROOTS Nova Jazz Cava Passatge de Tete Montoliu, 24 www.jazzterrassa.org Diumenge 30 de gener 12 del migdia Teatre infantil: HANSEL I GRETEL Teatre Alegria. Gaudí, 15 Cia. La Roda Produccions Associació La Xarxa 6 de la tarda Premi Ciutat de Terrassa de teatre LA FILLA DEL MAR Sala Crespi. Major de Sant Pere, 59 Grup de teatre El Centre de Gràcia Casal de Sant Pere 6 de la tarda Teatre infantil: HANSEL I GRETEL Teatre Alegria. Gaudí, 15 Cia. La Roda Produccions Associació La Xarxa 7 de la tarda Temporada de Música Òpera: ORFEO ED EURIDICE DE GLUCK Auditori Municipal de Terrassa Passeig d’Ernest Lluch, 1 Dríade Grup Vocal Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/musica Dilluns 31 de gener 6 de la tarda Tertúlia amb convidat L’ALIMENTACIÓ COM A FORÇA VITAL Biblioteca Central de Terrassa Passeig de les Lletres, 1 Maria Àngels Mestre Epic Casino del Comerç www.terrassa.cat/biblioteques

14 | gener sortim!

Exposicions virtuals · EL RÈGIM MUNICIPAL DE LA VILA I TERME DE TERRASSA (1180-S.XX) · EL FONS DEL TEATRE PRINCIPAL, IGNASI AMAT I MONSET, TRESORER (1893-1960) Ajuntament de Terrassa www.terrassa.cat/arxiumunicipal Museu de Terrassa Exposició temporal L’ISTME DE SANT PERE. L’OCUPACIÓ D’UN TERRITORI Castell Cartoixa de Vallparadís Salmerón, 17 Exposició permanent EVOLUCIÓ DEL TERRITORI, OCUPACIÓ HUMANA DE TERRASSA I LA SEVA COMARCA Castell Cartoixa de Vallparadís Salmerón, 17 Col·leccions del Museu MARTÍNEZ LOZANO, MATEU AVELLANEDA, FÈLIX MESTRES... Casa Alegre de Sagrera Font Vella, 29 LA SEU D’ÈGARA. ESGLÉSIES DE SANT PERE DE TERRASSA Plaça del Rector Homs, 1 VISITES AL CLAUSTRE DEL CONVENT DE SANT FRANCESC Plaça del Dr. Robert, 1 VISITES A LA TORRE DEL PALAU I AL CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE LA VILA MEDIEVAL DE TERRASSA www.terrassa.cat/museu

· DESPULLA’T. Un diàleg entre vestit i el cos · ELS COLORS DEL MEDITERRANI, Colorants naturals per a un tèxtil sostenible? Centre Documentació i Museu Tèxtil Salmerón, 25 www.cdmt.es mNACTEC Exposicions permanents · LLUÍS MUNCUNILL, ARQUITECTURA PER A LA INDÚSTRIA · HOMO FABER · LA FÀBRICA TÈXTIL · ENÉRGEIA · APROPAR EL PATRIMONI INDUSTRIAL · EL TRANSPORT I MOTOS MONTESA · EL LABORATORI DE FÍSICA EXPERIMENTAL MENTORA ALSINA · FAÇANA FOTOVOLTAICA I ENERGIA SOLAR · LA TERRASSA DEL SOL · CARILLÓ · GAS I PETROLI: L’ENERGIA DELS FÒSSILS Exposicions temporals · TOT ÉS QUÍMICA · CALIDOSCOPI. INSTANTS MÀGICS DE BELLESA IRREPETIBLE · LA FORÇA DEL VENT. 25 ANYS D’ENERGIA EÒLICA A CATALUNYA · FUSIÓ, ENERGIA PER AL FUTUR · LES MATEMÀTIQUES I LA VIDA Rambla d’Ègara, 270 www.mnactec.cat Del 3 al 15 de gener Exposició fotogràfica XXX ANIVERSARI DE CASTELLERS DE TERRASSA Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Castellers de Terrassa www.terrassa.cat/biblioteques Fins al 4 de gener Art Terrassa POESIA SILENCIOSA, d’Ana Maria Domínguez Casa Soler i Palet Font Vella, 28 Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/artsvisuals Fins al 6 de gener Exposició de gravats RAFEL SERRES, gravat ALFONSO CRUZ, poemes Sala d’exposicions d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals. Teatre, 2 www.amicsdelesarts-jjmm.cat


agenda cultural Fins al 8 de gener Exposició: EL CIRC A TERRASSA Biblioteca Districte 2 Sant Cosme, 157 Ajuntament de Terrassa - Cultura i Associació Tub d’Assaig 7.70 www.terrassa.cat/biblioteques Fins al 8 de gener Exposició 1910-2010: 100 ANYS MIGUEL HERNÁNDEZ Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Ajuntament de Terrassa - Cultura i Fundación Germán Sánchez Ruipérez www.terrassa.cat/biblioteques Del 8 al 22 de gener Exposició OBRA NOVA DEL SURI Espai d’art Òdena Nou de Sant Pere, 16 Espai d’art Òdena Del 8 al 25 de gener Art Terrassa IMATLLUM Casa Soler i Palet. Font Vella, 28 Jordi Albareda Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/artsvisuals Del 8 al 27 de gener Exposició COL·LECTIU D’ART ANTONI FÀBREGAS Sala d’exposicions d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals Teatre, 2 www.amicsdelesarts-jjmm.cat

Del 10 al 24 de gener Exposició RODALS I CIUTATS. L’EQUILIBRI ÉS POSSIBLE Biblioteca Central de Terrassa Passeig de les Lletres, 1 ADENC - Associació per a la Defensa i l’Estudi de la Natura Del 10 al 29 de gener El Racó dels Autors. Exposició a la sala infantil ANA MARIA MATUTE, PREMI CERVANTES 2010 Biblioteca Districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques Fins al 10 de gener Exposició L’ODONTOLOGIA A L’ÈPOCA MODERNISTA Biblioteca Central de Terrassa Passeig de les Lletres, 1 Centre Dental Les Escoles Fins al 10 de gener Exposició a la sala infantil: LLIBRES PER CELEBRAR EL NADAL Biblioteca Districte 6 Rambla de Francesc Macià, 193 Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques Fins al 10 de gener Exposició UNA MIRADA ARQUITECTÒNICA, de Laura Sanahuja Col·legi d’Arquitectes de Catalunya Colom, 114

Del 8 al 27 de gener Cicle iNterCoNNexions. ReciclArt Sala d’exposicions d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals Teatre, 2 www.amicsdelesarts-jjmm.cat

A partir del 13 de gener Exposició CONSTEL·LACIÓ FRACTAL. ENTORN DE L’ART D’ÀXEL OLIVERES Centre Cultural Unnim Rambla d’Ègara, 340 www.fundacioct.es

Fins al 9 de gener Exposició ELS SALTS ARTÍSTICS, de JACINT MORERA Centre Cultural Unnim Rambla d’Ègara, 340 www.fundacioct.es

Del 13 al 27 de gener Exposició ENCARNA MATA Sala d’exposicions de l’Escola d’Enginyeria de Terrassa Colom, 1 Escola d’Enginyeria de Terrassa

Fins al 9 de gener 68è PESSEBRE OFICIAL I EXPOSICIÓ COMPLEMENTÀRIA DE DIORAMES Soterrani de la Catedral del Sant Esperit Església, 1 Agrupació de Pessebristes de Terrassa

Fins al 16 de gener La gran sacsejada, una proposta d’Aimar Arriola SENSE TÍTOL EspaiDOS - Sala Muncunill Plaça Didó, 3 Col·lectiu weareQQ Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/artsvisuals

A partir del 17 de gener Exposició ÀXEL OLIVERES. ANOTACIONS D’UN PROCÉS Escola Municipal d’Art. Colom, 114 www.artidisseny.cat A partir del 22 de gener Exposició ÀXEL OLIVERES. PROFUNDA RECERCA DE L’ESSENCIALITAT Espai G d’art. Palla, 10 Fins al 27 de gener Exposició FEM MEMÒRIA. LA GUERRA CIVIL A TRAVÉS DE LES VOSTRES FOTOGRAFIES Arxiu Històric Comarcal. Pantà, 20 Ajuntament de Terrassa - Cultura A partir del 29 de gener Exposició d’aquarel·les VÍCTOR CORTÈS Sala d’exposicions d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals Teatre, 2 www.amicsdelesarts-jjmm.cat A partir del 29 de gener Cicle iNterCoNNexions Sala d’exposicions d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals Teatre, 2 www.amicsdelesarts-jjmm.cat A partir del 29 de gener Art Terrassa 13A DE 13L. TRETZE ANYS D’EDICIÓ I CREACIÓ DE LLIBRES Casa Soler i Palet. Font Vella, 28 13L Edicions Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/artsvisuals

cursos i tallers APRENEM LLENGÜES LLEGINT I PARLANT Taller d’intercanvi lingüístic Biblioteca Districte 2 Sant Cosme, 157 Aprenem Terrassa i Ajuntament de Terrassa www.terrassa.cat/biblioteques PROJECTE XERREM Biblioteca Districte 2 Sant Cosme, 157 Veu Pròpia i Ajuntament de Terrassa www.terrassa.cat/biblioteques ACOSTA’T A LA LECTURA Tallers de lectura i escriptura Bct xarxa Ajuntament de Terrassa - Cultura www.terrassa.cat/biblioteques

TALLER DE MANDALES Biblioteca Districte 4 Infant Martí, 183 Pla de Barris la Maurina CURS DE CULTURA I LLENGUA IBER Biblioteca Central de Terrassa Passeig de les Lletres, 1 Institut privat d’estudis ibers www.ibers.org VINE A FER TEATRE AMB NOSALTRES! Acció Teatre, Centre d’Activitats Teatrals. Portal Nou, 9, baixos accio_teatre@hotmail.com TALLERS DE TEATRE I TEATRE MUSICAL Escola de Teatre les Pisanes Passeig, 35 info@lespisanes.net GRANS LECTURES. TALLERS DE LECTURA Casal de la Gent Gran de la Maurina Núria, 175 Dolors Serra Formació als puntxarxa Curs: INICIACIÓ A INTERNET I CORREU ELECTRÒNIC Ajuntament de Terrassa www.terrassa.cat/puntxarxa

premis i concursos Fins al 21 de gener Concurs de cartells 8 DE MARÇ 2011 DIA INTERNACIONAL DE LES DONES Ajuntament de Terrassa Polítiques de Gènere www.terrassa.cat/dona Fins al 7 de gener L’Hivern als Centres Cívics Concurs de fotografia ELS CINC SENTITS Centre Cívic Municipal Alcalde Morera. Plaça de Can Palet, 1 Ajuntament de Terrassa Equipaments Cívics i AV Can Palet www.terrassa.cat Fins al 30 d’abril · 20è Premi FERRAN CANYAMERES de novel·la · 23è Premi FERRAN CANYAMERES de narracions curtes · 17è premi MARIA ROVIRA de narracions curtes · 10è premi M. MONTSERRAT OLLER de narracions curtes · 7è premi de poesia ENRIC GALL Òmnium Cultural - Delegació de Terrassa Portal Nou, 13

gener sortim!|15


8

equipaments culturals 7

16 2

11 28 27

20

21 29 15 25 22 19 24 14

9

26 10

18

3

12 1

13

23

6

4

5

17 1. CASA SOLER I PALET Font Vella, 28 - 08221 Terrassa Telèfon: 93 783 27 11

Horari: de dilluns a dijous, de 8.30 a 14 h i de 16 a 18.30 h, i divendres, de 8.30 a 14 h cultura@terrassa.cat www.terrassa.cat/agendacultural

BIBLIOTEQUES PÚBLIQUES 2. Biblioteca Central de Terrassa, bct Passeig de les Lletres, 1 08221 Terrassa Telèfon: 93 789 45 89 3. Biblioteca del Districte 2, bd2 Sant Cosme, 157 08222 Terrassa Telèfon: 93 786 91 62 4. Biblioaccés Pere Roca, bpr Menéndez y Pelayo, 117 baixos 08223 Terrassa Telèfon: 93 785 84 49 5. Biblioaccés Salvador Utset, bsu Pare Font, 129 08223 Terrassa Telèfon: 93 784 11 16 6. Biblioteca del Districte 4, bd4 Infant Martí, 183 08224 Terrassa Telèfon: 93 739 74 23 7. Biblioteca del Districte 5, bd5 Jocs Olímpics, 7 08225 Terrassa Telèfon: 93 735 09 27 8. Biblioteca del Districte 6, bd6 Rambla de Francesc Macià, 191-193 08226 Terrassa Telèfon: 93 739 74 20

MUSEU DE TERRASSA 9. Museu de Terrassa Direcció i Serveis Gavatxons, 9 08221 Terrassa Telèfon: 93 789 27 55 / 93 739 70 72 10. Castell Cartoixa de Vallparadís Salmerón, 17 08222 Terrassa Telèfon: 93 785 71 44 11. La Seu d’Ègara. Esglésies de Sant Pere de Terrassa Plaça del Rector Homs, 1 08222 Terrassa Telèfon: 93 783 37 02 12. Casa Alegre de Sagrera Font Vella, 29 08221 Terrassa Telèfon: 93 731 66 46 13. Claustre del convent de Sant Francesc Plaça del Doctor Robert, 1 08222 Terrassa 14. Centre d’Interpretació i de la Vila Medieval de Terrassa Plaça de la Torre del Castell Palau 08221 Terrassa 14. Torre del Palau Plaça de la Torre del Castell Palau 08221 Terrassa

16. LOCAL CONDICIONAMENT TERRASSENC Passeig Vint-i-dos de Juliol, 200 08221 Terrassa

24. NOVA JAZZ CAVA Passatge Tete Montoliu, 24 08221 Terrassa Telèfon: 93 780 50 12

17. TERRENYS DE LA MASIA ELS BELLOTS Avinguda del Vallès, 298 08227 Terrassa

25. INSTITUT DEL TEATRE CENTRE DEL VALLÈS Plaça Didó, 1 08221 Terrassa Telèfon: 93 788 74 40

15. ARXIU HISTÒRIC DE TERRASSA Pantà, 20 baixos 08221 Terrassa Telèfon: 93 733 14 96

23. AUDITORI MUNICIPAL DE TERRASSA Passeig d’Ernest Lluch, 1 08222 Terrassa Telèfon: 93 736 17 62

www.terrassa.cat/agendacultural

16 | gener sortim!

18. TEATRE PRINCIPAL Plaça de Maragall, 2 08221 Terrassa 19. TEATRE ALEGRIA Carrer de Gaudí, 15 08221 Terrassa 20. AMFITEATRE DEL PARC DE SANT JORDI Interior del Parc de Sant Jordi 21. CENTRE D’ARTS ESCÈNIQUES DE TERRASSA Sant Gaietà, 52 08221 Terrassa Telèfon: 93 733 81 40 22. SALA MUNCUNILL Plaça Didó, 3. 08221 Terrassa Telèfon: 93 788 72 82

26. CENTRE DE DOCUMENTACIÓ I MUSEU TÈXTIL Salmerón, 25 08222 Terrassa Telèfon: 93 731 52 02 / 93 731 49 80 27. MUSEU NACIONAL DE LA CIÈNCIA I LA TÈCNICA DE CATALUNYA Rambla d’Ègara, 270 08221 Terrassa Telèfon: 93 736 89 66 / 93 789 22 44 28. CENTRE CULTURAL UNNIM Rambla d’Ègara, 340 08221 Terrassa Telèfon: 93 780 47 66 / 902 180 677 29. CINEMA CATALUNYA Sant Pere, 9 08221 Terrassa Telèfon: 93 788 53 76

gener sortim!|16

93 783 27 11

Sortim! número 19 (gener 2011)  
Sortim! número 19 (gener 2011)  

Sortim! número 19 (gener 2011)