Page 1

Terrassa, la capital del Modernisme


Una ruta pels principals edificis del modernisme terrassenc, on destaca el Vapor Aymerich, Amat i Jover (1907) i la Masia Freixa (1905-1910), la casa Alegre de Sagrera (1911). I a la primavera, la Fira Modernista, un cap de setmana que ens trasllada a la Terrassa de fa cent anys: la gran festa del modernisme al nostre país, que atrau més visitants en cada edició. Festa local d’interès turístic de Catalunya. Descarrega’t l’audioguia de la ruta del modernisme a Terrassa al web www.terrassa.cat/audioguies


www.terrassa.cat/turisme www.terrassa.cat/firamodernista www.mnactec.cat


La Seu d’Ègara Un conjunt monumental únic a Europa. L’esplendor del primer art cristià de l’època hispano-romana i visigoda, l’arquitectura religiosa i la pintura mural del romànic i els extraordinaris retaules de l’art gòtic català: tot això reunit en un conjunt que va ser la Seu del Bisbat d’Ègara (segles V-IX), situat al bell mig del Parc de Vallparadís, el segon parc urbà més gran de Catalunya.


Les pintures murals, als absis de les esglésies de Santa Maria (antiga Catedral), Sant Miquel i Sant Pere són mostres úniques de l’art i de la cultura tardoromana a Europa.


www.terrassa.cat/turisme www.terrassa.cat/museu www.seudegara.cat


Cultura, tradicions i festa


Al llarg de l’any hi ha nombroses ocasions per gaudir,a l’aire lliure, de la vitalitat de les tradicions i de la cultura popular. Festival de Jazz (primavera), amb l’extraordinari PicnicJazz a l’aire lliure, Fira Modernista (primavera), Festa Major (estiu), temporada de Teatre i Dansa... Terrassa és també una de les principals places castelleres de Catalunya: Minyons de Terrassa i Castellers de Terrassa.


www.terrassa.cat/turisme www.jazzterrassa.org www.minyons.cat www.terrassa.cat/cultura www.castellersdeterrassa.cat


Gastronomia: tradici贸 i innovaci贸


L’oferta gastronòmica permet descobrir els sabors autèntics de la nostra terra: la botifarra Terregada Terrassa, el cigró menut del Vallès, la mongeta del ganxet, el pa d’espelta ecològica de Ca n’Arnella, la coca i el pa de Munt, la Palaudina... No us perdeu les Jornades Gastronòmiques de la Caça i el Bolet (tardor), les Jornades del Cigró Menut (hivern), ni la ruta “De Tapa en Tapa” (primavera). Als restaurants terrassencs trobareu des de la cuina tradicional de la terra fins a les propostes més innovadores a escala nacional i internacional.


www.terrassa.cat/terrassagastronomica www.turismevallesoccidental.cat www.cellerullastrell.cat


Paisatge i natura


A només deu minuts del centre de la ciutat, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac presideix el paisatge terrassenc. El monestir situat al cim de la Mola, és el monument més emblemàtic, fundat l’any 1014 i abandonat segles després. I, al centre de Terrassa, el parc de Vallparadís, que travessa la ciutat de nord a sud, amb tres quilòmetres de longitud. El parc compta amb una gran piscina.


www.terrassa.cat/turisme www.terrassa.cat/vallparadĂ­s www.diba.cat/parcs


Shopping


Passeja i descobreix al teu aire l’oferta comercial del centre històric de Terrassa i de les principals zones comercials de la ciutat: botigues tradicionals, marques internacionals, mercats, el típic Mercadal dels dimecres, grans superfícies, noves propostes comercials…


www.terrassa.cat/comproaterrassa


Més informació

Terrassa Turisme Informació Turística

Programa de visites guiades a peu Botiga d’articles de regal Tel. + 34 93 739 70 19 turisme@terrassa.cat www.facebook.com/terrassaturisme www.terrassa.cat/turisme

Terrassa, la capital del Modernisme  

Terrassa, la capital del Modernisme

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you