Åhléns höst 2015 - Höstmagasin

Page 1

Inred med äkta material

Zlatan Hela historien

Inspireras av berg, isar och åskmoln

bakom hans egen parfym

Doften av höst

Modets sobra gråskala

PLUS: 71-åriga Barbro Bobäck står aldrig still, Christopher Bastin omger sig med vackra ting, Emma Wiklund gör hudvård för känsliga...


dior.com

THE NEW LIPSTICK

HYDRA-GEL CORE - MIRROR SHINE


ledare

I Överst: Höstmodets färgskala inspireras av det karga nordiska landskapet. Ovan: Chefredaktör Titti Bratt. Vänster: Hemma hos Christopher Bastin som är kreativ chef på Gant finns många föremål med historia.

2

På det här fina bordet ställer jag mina gröna växter så att de syns. Åhléns brickbord Saga 1 799 kr.

4 favoriter i höst... En stilren ring med ett organiskt mönster blir ett perfekt komplement till höstens klädsel. Wera Stockholm ring 249 kr.

AHLENS.SE

1

det här numret möter vi två passionerade personer som förstår tjusningen med att gå in för något helhjärtat. Barbro Bobäck som började löpträna och tävla i sprint vid 69 års ålder och Zlatan som redan har bevisat sin styrka på planen och nu ska ge sig ut på outforskad mark – närmare bestämt i doftvärlden. Både Barbro och Zlatan har lärt sig att det inte finns några genvägar till framgång. Att utföra metodiska och precisa bestyr som kräver koncentration och närvaro känns på något vis trösterikt i dessa tidevarv då det mesta tycks snurra allt snabbare. För vare sig du ska idrotta, lära dig att laga riktigt bra mat eller odla behöver du vara fokuserad och acceptera det faktum att resultatet inte alltid kommer på en gång. Vi hälsar på hemma hos Christopher Bastin som är kreativ chef på Gant. Han uppskattar långsamma sysslor och tror att de är viktiga för vår mentala återhämtning. Naturen, själva sinnebilden av långsamhet, inspirerar oss. När det kommer till heminredning vill vi ha saker tillverkade i äkta material som tilltalar inte bara synen utan likaså känseln. Även i höstmodet ser vi dessa drag, här är det de karga landskapen som inspirerar, om än på en subtil nivå. I höst vill jag därför hylla långsamhetens lov. Jag tar intryck av Barbro som började idrotta sent i livet och tänker att det verkligen aldrig är för sent. Vill du börja med något helt nytt? Tveka inte! Kom ihåg att det är okej att det tar tid. Det kommer att ge resultat i slutänden. Och blir det inte som du har tänkt dig, har du förhoppningsvis lärt dig något under resans gång.

Titti Bratt chefredaktör

3

Jag älskar höstens ögonmakeup. Den här färgskalan ger riktigt djup i blicken. Dior 5 Couleurs Cosmopolite 866 Eclectic 620 kr.

4

Zlatans första parfym doftar gott! Jag funderar på att ge den i present till min svåger. Zlatan EdT 50 ml 529 kr.

ÅHLÉNS MAGASIN

1


innehåll

48

30

Den enkla elegansen

Äkta material fascinerar och vi inreder våra hem enligt devisen enkel elegans.

Ny parfym

Zlatan har tillsammans med den franske parfymören Olivier Pescheux tagit fram sin första egna parfym.

11 Väskor!

utvalt

mode

4. Emma S. hudvård

11. Detaljer

Den nya Sensitive-serien från Emma S. hudvård är fri från ämnen som kan tänkas irritera huden.

Väskor, handskar och hattar. Vi har valt ut höstens bästa accessoarer!

5. Nytt herrmode Åhléns lanserar inom kort ett helt nytt herrmodesortiment.

6. Muji förenklar livet Det japanska märket Muji gör stilsäker inredning enligt devisen att sakerna ska förenkla livet.

7. Drick mer te! Nu finns det ett antal nya tesorter på Åhléns avdelning Skafferiet.

8. Snabb som vinden Barbro Bobäck började friidrotta när hon var 69 år. Idag har hon flera rekord och ett EM-guld i bagaget.

17. Trend Inspireras till att köpa nytt eller att bära dina favoritplagg på nya sätt.

22. Nordiska toner Vi visar höstmodet som inspireras av nordens karga höstlandskap.

hem 36. Hemma hos Vi hälsar på hos Christopher Bastin som är kreativ chef för varumärket Gant. Han tycker om mörka vrår och vackra saker med historia.

43. Trend Prunkande, eklektiska mönster eller avskalad skandinavisk stramhet?

Går det att ha för många väskor? Kanske – men en sak är säker, i höstens utbud finns det något för alla smaker.

48. Materialfascination

59. Favoriter

Ett behov av äkthet gör att vi fascineras av material som tilltalar både vårt synintryck och vår känsel.

Allt du behöver för din nya hösts­könhetsrutin. Se det inte som ett måste, utan som att du investerar tid i dig själv och tillför energi.

skönhet 56. Trend

alltid

Den klassiska sotningen uppgraderas i höst med metalliska texturer och en jordig palett. Vi visar också några nyheter som ser till att hålla huden, håret och skägget i topptrim.

1. Ledare

58. Foundationguide

Omslagspersonen Zlatan Ibrahimović är aktuell med sin första parfym. Här berättar han om det spännande och tidskrävande arbetet med att ta fram den.

Vilket underlag är egentligen rätt? Förhoppningsvis blir du lite klokare efter att ha läst vår guide där vi går igenom 23 olika foundations.

Chefredaktör & Projektledare TITTI BRATT Redaktör REBECCA ÖHNFELDT Art director ANTON GRAHNSTRÖM Design UNESTABLISHED Formgivare CAMILLA BERGGREN,

Chefredaktör Titti Bratt summerar sina tankar kring det här numret och väljer ut sina egna favoriter.

30. I fokus

MI

L J Ö MÄR K T

LOUISE RISTRÖM Producent ANNA SOFIA SKOG Produktionsledare JOHANNA S. HANSSON Skribenter ANNAH BJÖRK, REBECCA ÖHNFELDT Korrektur JENNIE EKENDAHL Fotografer GUSTAV ALMESTÅL, PETRA BINDEL, FRIDA MARKLUND, MAGNUS MÅRDING, RBLS Medarbetare MARIA AHLGREN, CAROLINA EMIRKHANIAN, NIKLAS HANSEN, ´ NAOMI ITKES, EMELIE JOHANSSON, ANNA MALMGREN, MARIAM MOUFID, EMMA PERSSON LAGERBERG, ANYA DE TOBON, LINDA SHALABI Repro LINJEPUNKT Tryck STIBO GRAPHIC Ansvarig utgivare ANNA BERNDT Omslag ZLATAN IBRAHIMOVIC fotograferad av ANNA MALMBERG

5041-0004 Trycksak

Åhléns Klubb Kundservice 020-49 91 10, klubben@ahlens.se. Med reservation för eventuella leveransförseningar, slutförsäljningar, prisjusteringar, tryckfel och att sortimentet kan variera mellan varuhusen. Alla erbjudanden gäller tom 29/9 2015 om inget annat anges och kan ej kombineras med andra rabatter. Logga in på ahlens.se för att se ditt poängsaldo, adressändra och byta hemmavaruhus. På ahlens.se kan du se vårt sortiment och ladda ned magasinet digitalt. Sortera det här magasinet som tidning på din närmaste återvinningsstation. Följ oss på facebook.com/ahlens instagram.com/ahlens youtube.com/byahlens

DK/28/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas.


Fine fragrance – Fine art


utvalt Emmas känsla för hudvård

Emma S. nya Sensitive-serie är som en lugnande oas för huden, snäll – utan att tumma på lyxkänslan. Text Maria Ahlgren 1. Växtoljor är snälla

Serien är formulerad med väldokumenterade oljor från växtriket, som återfuktande ängskrasseolja, kokosolja och bomullsfröolja. Huden blir sammetsmjuk utan att kännas fet. Fukt och lugn är ledord.

2. Parfymfritt

Parfym irriterar. Serien innehåller varken doftämnen, SPF eller aktiva ingredienser som kan störa huden. Alla produkterna har gått igenom noggranna känslighetstester.

3. Holistisk filosofi FOTO ANDREAS VON GEGERFELT

Under modellåren i Paris utvecklade Emma vad hon kallar sin ”nördighet för hud” och ett helhetstänkande kring skönhet. En dermatolog introducerade franska apoteksprodukter, som blev en viktig inspirationskälla.

4. Vetenskap är viktigt

När Emma skapade sin egen hudvård visste hon följande: Produkterna måste verkligen fungera och vara säkra utan att kosta för mycket. Samarbete med dermatologer är A och O.

5. Bygg en basgarderob

”Hudvård är en helhet”, säger Emma. Det ska gå att få en riktigt bra basuppsättning med rengöring, peeling och fukt för en överkomlig summa. 4 ÅHLÉNS MAGASIN

Serum 30 ml 379 kr

Dagcreme 50 ml 249 kr

Ögoncreme 15 ml 229 kr

Nattcreme 50 ml 279 kr

Rengöringssolja 150 ml 279 kr

AHLENS.SE


utvalt

4 garderobsfavoriter

Höstens bästa mössa är grå och stickad. Passar till det mesta i garderoben. Å mössa 99 kr.

Klassisk button downskjorta med normal passform i 100 procent bomull. Å skjorta 499 kr.

Håll ordning på korten! Liten plånbok med insida i skinn och en rejäl dragkedja. Å plånbok 299 kr.

Det här tåliga paraplyet har åtta armar och skyddar mot regn- och ruskväder i höst. En bonus är att det också kompletterar din stilrena outfit! Å paraply 299 kr.

AHLENS.SE

NOGA UTVALT Den nya herrkollektionen kommer till utvalda varuhus v. 39. Å v-ringad tröja i merinoull 599 kr.

Nytt för den stilsäkra

Åhléns lanserar ett nytt herrsortiment där kvalitet, bekvämlighet och tidlöshet står i fokus. Text Rebecca Öhnfeldt Foto Gustav Almestål Visst kan man vara stilig nästan jämt. Åhléns kommande herrkollektion består därför av två delar, den ena har allt som behövs för en bekväm och ledig hemmastil; som morgonrock, pyjamas samt Bra val-märkta t-shirts och underkläder. Den andra delen utgörs av plagg i noga utvalda kvaliteter, bland annat bomullsskjortor, tröjor i merinoull, väskor i äkta skinn och andra trendiga accessoarer. Kollektionen är framtagen för den som är mån om sin klädsel men kanske inte vill lägga all sin lediga tid på att leta runt i olika butiker. Plaggen är klassiska i sitt uttryck men har också uppdaterats med samtida inslag och passar smidigt nog till både vardag och fest. Det smart förpackade sortimentet är även perfekt för den som letar efter presenter. ÅHLÉNS MAGASIN

5


utvalt

HARMONI Mujiprodukter passar in i de flesta hem. Möbler går att beställa på Åhléns City Stockholm.

Japanska Muji gör livet lite lättare

Muji står för enkla, väldesignade och framför allt användbara vardagsföremål av hög kvalitet. Nu introduceras Muji Stand på flertalet av Åhléns varuhus. Text Rebecca Öhnfeldt

6 ÅHLÉNS MAGASIN

Låter orden Mujirushi Ryohin bekanta? Förmodligen inte. Det betyder hur som helst något i stil med ”märkeslösa kvalitetsvaror” och har gett upphov till det mer lättuttalade, och välkända, märkesnamnet Muji. Muji grundades i Japan 1980 och inte kunde någon då ana hur stort detta livsstilskoncept skulle komma att bli. Tanken bakom Muji har alltid varit att skapa prisvärda, moderna och användbara saker som förenklar livet. Designen är enkel men samtidigt sofistikerad och materialen är noga utvalda. Mujis sortiment spänner över allt från kläder, resetillbehör och smart förvaring, till möbler och köksgeråd. I Sverige hittar du Muji enbart hos Åhléns och på Åhléns City Stockholm finns en Mujishop som nyligen utökades till 240 kvadratmeter. Nu lanseras också något som kallas för Muji Stand, ett koncept som kommer att introduceras på flertalet varuhus under hösten och består av ungefär 300 speciellt utvalda Muji-produkter, läs mer på ahlens.se. AHLENS.SE


utvalt

Nykomlingar i Skafferiet

GRÖNT Handplockat grönt te smaksatt med pepparmynta 99 kr.

INFUSION Koffeinfritt infusion-te med citron- och ingefärs­­smak 99 kr.

FÖR FINSMAKAREN Skafferiet finns på samtliga Åhléns varuhus. Här hittar du, förutom nya tesorter, flertalet torrvaror som passar fint som present till den som redan tycks ha allt.

SVART Svart te smaksatt med chaikryddor, perfekt i höstrusket 99 kr.

Dryck värdig en ceremoni

Brygg te för en avkopplande stund. Text Rebecca Öhnfeldt Foto Gustav Almestål

AHLENS.SE

Te. Långt ifrån alla förstår tjusningen med denna hälsobringande dryck. Men då har man förmodligen inte druckit kvalitetste bryggt enligt konstens alla regler. För visst måste det finnas en anledning till att just denna brygd är så omgärdad av traditioner? I Japan hålls de omsorgsfullt arrangerade teceremonierna och i England intas som bekant Afternoon Tea. En tradition som sägs ha uppfunnits av hertiginnan av Bedford på 1840-talet, eftersom hon ville ha något som kunde stilla eftermiddagshungern. Te framställs av bladskott från växten Camellia sinensis och innehåller utöver vitaminer och mineraler, även antioxidanter som skyddar kroppens celler mot fria radikaler. Te finns i flertalet färger och det som skiljer de olika sorterna åt är hur mycket

bladen har oxiderat under produktionen. Grönt te är exempelvis icke-oxiderat, medan svart te är helt oxiderat. Om du vill uppnå den rätta känslan när du dricker ditt te gäller det så klart att brygga på bästa sätt. Använd alltid friskt och kallt kranvatten som bara har kokat upp en gång. Svart te kräver vatten som är 90–100 grader, medan grönt behöver 75–80 grader för att inte bli bittert. Nu hittar du nya tesorter i Skafferiet, en avdelning som finns på samtliga Åhléns varuhus. Här finner du flertalet noga utvalda och fint förpackade torrvaror, allt från kaffe, kakor och lyxigt godis till salt och olja. Perfekt för den som letar efter något välsmakande till sig själv eller vill köpa en present till den där kompisen som redan tycks ha allt. ÅHLÉNS MAGASIN

7


ÄLSKAR LÖPNING Barbro Bobäck upptäckte tjusningen med löpning relativt sent i livet. Nu tävlar och tränar hon på elitnivå. Glädjen hon finner i att springa ger henne motivation.

Snabb som vinden

Barbro Bobäck började friidrotta vid 69 års ålder. Det bästa hon vet är att springa och hon lever enligt devisen att det aldrig är för sent. Text Rebecca Öhnfeldt Foto Eric Josjö Ansiktet utåt för Åhléns nya satsning inom sport och hälsa, Barbro Bobäck, är 71 år och snabb. Så snabb att hon har vunnit ett EMguld och har nordiskt rekord på både 60 meter (9,76 sekunder) och 200 meter (33,39 sekunder) i inomhussprint i åldersklassen damer 70 år. Hon har även nordiskt och svenskt utomhusrekord på 100 respektive 200 meter. Sällan har det känts mer relevant att slänga sig med termen ”det är aldrig för sent”. Första gången Barbro Bobäck satte sina (bara) fötter på en löparbana var någon gång i början på 60-talet då hon ställde upp i en skoltävling. En tränare såg den då 17-åriga Barbro och tänkte att här hade han någon som kunde springa snabbt och som borde börja med fri­ idrott. Efter mycket trugande gick Barbro med på att testa och insåg själv att hon faktiskt var snabb. Hon började träna och åkte snart runt och tävlade för Hälsingland mot andra landskap. Men sedan kom livet emellan. ”Jag slutade med friidrotten i och med att jag tog studenten och lämnade klubben. Jag utbildade mig till lärare och flyttade tillsammans med min man Jan till Långshyttan som ligger norr om Hedemora, där bor vi än idag. År 1972 kom det första av våra fyra barn. Några år senare började jag, Jan och barnen med orientering. Det var mest på skoj och något vi gjorde ett par gånger i månaden”, säger Barbro. Men för tre år sedan inträffade en sådan 8 ÅHLÉNS MAGASIN

AHLENS.SE


utvalt

Å sporttopp i snabbtorkande material som andas. Finns i flera färger 199 kr.

Å träningstights i polyester och spandex för bra passform. Finns i flera färger 299 kr.

Å yogalinne med axelband som är korsade över ryggen. Finns även i svart 149 kr.

Å träningsjacka med huva och meshdetaljer under ärmarna och på ryggen 399 kr.

AHLENS.SE

där dag när saker och ting förändras. Barbro som då var 69 år följde med sin dotter Anna till friidrottshallen i Falun där hon tränade crossfit. ”I omklädningsrummet träffade jag en dam som var lite äldre än jag och jag frågade henne om hon också sysslade med crossfit. Men hon svarade att hon höll på med friidrott. Och jag utbrast: ’Kan man göra det i din ålder?!’. Hon svarade att: ’Ja, det kan man och det är jätteroligt!’. I samma veva träffade jag en man vid namn Erik-Åke Tranberg som håller i veteranfriidrotten i Dalarna. Han frågade mig om jag inte skulle ta och springa 100 meter med honom. När vi kom i mål var det prisutdelning och jag förstod ingenting. Men jag hade tydligen tävlat i DM utan att veta om det”, berättar Barbro. Det Barbro upplevde den dagen var ren och skär glädje och hon visste med en gång att hon skulle fortsätta att springa så hon började träna. Och tävla. Eftersom hon inte hade

för allt om man är äldre och inte har tränat på länge. Efter skadan började jag springa både längre och långsammare eftersom benrörelsen då blir mjukare och kortare än vid sprint. Jag springer också intervaller, bland annat i backar. Styrketräningen gör jag hemma med en skivstång eller i maskinerna på gymmet, bra benövningar är bland annat knäböj och marklyft. Eftersom jag vill vara explosiv lyfter jag så tungt jag orkar och gör få repetitioner. Jag tränar heller inte löpning och styrketräning i anslutning till varandra, utan delar upp det på olika tillfällen”, berättar hon. Barbro är i rörelse varje dag och tränar mer fokuserade pass runt tre till fyra gånger i veckan. Frågan är var motivationen och målmedvetenheten kommer ifrån. ”Jag älskar att springa och blir lycklig av det. Jag springer jämt, om jag så bara ska gå till bankomaten från bilen så springer jag. Tävlingar är egent­ ligen bara en bonus, det är inget måste för mig.

”Jag älskar att springa och blir lycklig av det. Jag springer jämt, om jag ska till bankomaten från bilen så springer jag.” idrottat på många år skadade hon sig en hel del i början. Intresset för att lära sig mer om hur hon skulle bygga upp träningen väcktes så­ledes. ”Jag deltog i ett helgträningsläger som häcklöparen Robert Kronberg anordnade på Bosön utanför Stockholm. Han blev imponerad minns jag, han trodde kanske inte att man kunde springa fort som gammal. Jag bad honom om hjälp och han skrev ett löpträningsprogram åt mig. Vi har fortfarande kontakt.” I slutet av december 2014 skadade Barbro sig på träningen och fick problem med ljumsken och baksidan av låret. Hon var då redan anmäld till inomhus-EM som skulle gå av stapeln i den polska staden Toruń i mars. ”Jag kontaktade en sjukgymnast tre veckor innan EM och talade om att jag skulle åka och tävla. Enligt honom var det inte möjligt. Men då sa jag: ’Du får lov att hjälpa mig för jag ska åka’. Väl på plats tog jag mig till finalen på 60 meter och vann den. Dagen därpå skulle jag springa 200 meter, men det gick inte, jag kunde inte ta ett steg. Jag var så besviken!” Efter nederlaget med att inte kunna starta på 200 meter tog Barbro det lite lugnare. Hon lärde sig också vikten av att träna styrketräning för att bygga upp de muskler som en sprintlöpare behöver. ”I sprint blir belastningen hög på både baksida lår och ljumskar och därför måste man träna upp dem. Fram-

Samtidigt är jag intresserad av att ta reda på hur bra jag kan bli som 70-åring. Ibland får man ju känslan av att det nästan är för sent redan någon gång efter 20. Men det är helt fel! Meningen är väl att vi ska kunna och vilja röra på oss hela livet? Jag vill visa att de flesta, oavsett ålder, kan träna och att det aldrig är för sent att börja med något som man tycker är kul. Inom friidrott räknas man som veteran från 35 års ålder och det finns heller inga krav på att man ska vara bra. Bland oss äldre är det avslappnat och alla hejar på varandra. Vad som genomsyrar träningen är att det alltid är roligt. Annars skulle vi nog inte hålla på!” Om du befinner dig i Stockholm i dagarna kommer du att kunna se Barbro Bobäck på affischer lite varstans. Sport & balans, en 700 kvadratmeter stor avdelning med sportmode för kvinnor har nämligen precis öppnat på Åhléns City Stockholm och Barbro är som tidigare har nämnts kampanjmodell. På den nya avdelningen hittar du allt som behövs för att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Har du inte vägarna förbi Stockholm vill vi påminna om Åhléns eget träningssortiment som finns på samtliga varuhus. Kollektionen består av löparkläder med smarta detaljer, bekväma yogaplagg som är så snygga att du vill bära dem jämt, samt funktionella träningskläder såsom tights, linnen och sportbh:ar. ÅHLÉNS MAGASIN

9MODE 12

Väskor och handskar

FOTO FRIDA MARKLUND

Börja i en annan ände än vad du kanske brukar göra. Välj väska och handskar först och se sedan över resten.

Aldrig har övergången mellan sommaren och hösten varit så enkel. När temperaturen sjunker välkomnar vi den kalla luften genom att svepa in oss i en cape med fransar. Snyggt och bekvämt i en perfekt kombination. Plocka upp de djupa höstfärgerna genom att välja varma toner på dina övriga accessoarer. Bläddra vidare för att se mer av höstens inspirerande mode! Å cape 349:- Tröja 249:- Byxor 499:- Skinnhandskar 299:- Skinnväska 899:- Wera Stockholm stövletter 1799:-* Halsband 299:-* (*Finns på utvalda varuhus).

AHLENS.SE

ÅHLÉNS MAGASIN

11


detaljer

12 ÅHLÉNS MAGASIN

AHLENS.SE


Handskar som gör intryck Tiden då varje respektabelt modemagasin hade en handskredaktör (det är sant!) och hand­ skar var en del av den dagliga uniformen är sedan länge förbi. Även om vi inte direkt längtar efter kylan är möjlig­ heten att återigen få bära handskar lockande. Och de behöver verkligen inte vara svarta och slätstrukna. Här är det detaljerna som tillåts att tala och de ger omedelbart ett uttryck åt din klädsel. Mocka, skinn, ull, torgvantar, dragkedje- eller spets­ detaljer, allt finns i höstens handskutbud på Åhléns. Nästa själv­­­­­k lara steg är givetvis att matcha handskarna med en slokhatt.

Å hatt med band 399:- Skinnhandskar med spets 299:- Wera Stockholm armband 399:-* Dagmar poncho 3 995:- Finns på Åhléns City Stockholm, Göteborg & Malmö. Å hatt 299:- (inkommer v. 40). Stickade handskar för pekskärm 149:- Wera Stockholm armband 499:-* Å väst i pälsimitation 499:- Hatt 299:(inkommer v. 40). Mockahandskar 299:- Wera Stockholm kappa 1 499:-* (*Finns på utvalda varuhus).

AHLENS.SE

ÅHLÉNS MAGASIN

13


En väska för varje tillfälle

Inget säger ”välkommen hösten” så mycket som en ny väska. Du bär den med dig nästan jämt och den är därför ett perfekt och enkelt sätt att uppdatera stilen på. Tänk lite nytt den här säsongen och kika på färger och modeller som du vanligtvis inte bär. Du kommer garanterat att bli inspirerad till att se över hela höstgarderoben när du väl har hittat den rätta väskan. På Åhléns finns det utbud som behövs för att du ska kunna välja din nya favorit. Allt från den lilla partyclutchen som du greppar i farten till din nya vardagsväska som du hänger i armvecket och fyller med alla livsnödvändiga ting. Å jacka i pälsimitation 799:Polotröja 249:- Gröna byxor 349:- Väska 399:- Grön jacka 999:- Stickad polotröja 349:Mönstrad scarf 149:- Väska 349:Kappa 1 299:- Wera Stockholm scarf 199:- Finns på utvalda varuhus. Å väska 549:- Handskar 299:14 ÅHLÉNS MAGASIN

AHLENS.SE


detaljer

AHLENS.SE

ÅHLÉNS MAGASIN

15


NYA

BLUE THERAPY

ACCELERATED

ERBJUDANDE

RYNKOR - PIGMENTFÖRÄNDRINGAR - FASTHET

-20%

PÅ HELA BLUE THERAPY SERIEN

JUST NU FÅR DU EN FIN GÅVA (VÄRDE 500 KR) VID KÖP AV 2 VALFRIA PRODUKTER FRÅN BIOTHERM ERBJUDANDET GÄLLER FR.O. M 9/9 T.O.M 29/9 ELLER SÅ LÅNGT LAGRET RÄCKER


2.

3.

trend

1.

Rebecca Öhnfeldt redaktör 4.

5.

6.

7. 9. 8.

Frigör dig från gamla idéer och plocka fram kreativitet­en. Det är dags att pussla ihop en ny silhuett!

Accessoarer

FOTO CHRIS MOORE/CATWALKING/GETTY IMAGES, HUNKY DORY HÖST/VINTER 15 (VISNINGSBILD)

Den här looken behöver inte så mycket hjälp på vägen, du kan därför välja accessoarer som är förhållandevis stilrena och enkla till uttrycket.

10.

11. 12.

14.

Rebeccas tips

Silhuetten får gärna se lång och utdragen ut, därför blir det extra snyggt med en polotröja som sticker upp och förlänger uttrycket och lager på lager-effekten. AHLENS.SE

Den nya silhuetten

13.

Skapa en uppdaterad look med hjälp av styling. Det viktigaste är att du frigör dig från dina gamla föreställningar kring vilka plagg du bär tillsammans med vad – det finns verkligen inga regler! Se det som att du lägger ett pussel med din klädsel, där olika längder och plaggtyper skapar en intrikat silhuett. Och det fina med det hela är att resultatet blir så där lagom coolt och chosefritt. Bär ett par smala byxor tillsammans med en lång skjorta eller låt en innerjacka synas innanför rocken. Kanske har du en längre tröja tillsammans med en kjol vars linning precis sticker ut under tröjans mudd. Eller varför inte bära kjol över byxorna eller en skjorta under klänningen? Carla Bruni-Sarkozy visade 1997 på catwalken hur man får till en snygg lagereffekt genom att slänga rocken över axlarna och låta plaggen inunder skymta fram. 1. Å sjal 199:- 2. Wera Stockholm väska 1 299:-* 3. Wera Stockholm klänning 699:-* 4. Å lång blus 399:5. Wera Stockholm kavaj 599:-* 6. Wera Stockholm kappa 1 499:-* 7. Å mössa 99:- 8. Wera Stockholm örhängen 199:-* 9. Å polotröja 199:- 10. Wera Stockholm stickad klänning 599:-* 11. InWear byxor 899:12. Wera Stockholm kjol 499:-* 13. Wera Stockholm stövletter 1 799:-* 14. Wera Stockholm skinn­handskar 699:-* (*Finns på utvalda varuhus).

ÅHLÉNS MAGASIN

17


trend

Drömmen om frihet

3.

1.

2.

Den bohemiska 70-talsestetiken biter sig fast. Vi drömmer oss bort med hjälp av fransar och sammet.

6.

Alla Mad Men-fans har förhoppningsvis kommit över det faktum att tv-serien är slut vid det här laget. Utöver den lysande dialogen och karaktärernas finkalibrerade utveckling, har estetiken varit oupphörligen fascinerande över alla de sju säsongerna. Under den sista säsongen har det precis blivit 70-tal och en viss bohemisk lössläppthet smyger sig på – i både stil och kynne. Och visst är det ljuvligt att se alla dessa mönster och fladdrande hår. I dessa dagar tycks vi inte kunna få nog av att klä oss med tankarna kring en (välvårdad) hippie i bakhuvudet. Modevärldens vurm för den bohemiska 70-talsestetiken biter sig därför alltjämt fast. Till hösten är det gott om mustiga färger, sammet, spets, fransar, ornamentik och folkloreinspirerade mönstermixar. Utöver att inspireras av Mad Mens välpolerade version av det tidiga 70-talet sneglar vi också lite mot grungen och 90-talet. Det är nämligen mellan dessa två stilar vi får till den perfekta mixen.

4.

Accessoarer

5.

Glöm inte bort att accessoarer är den enklaste vägen till en trendig höstgarderob. Fransar, spets och djupa färger gör sig extra bra på skor, väskor, handskar och sjalar.

8.

1. Wera Stockholm kofta 599:- Finns på utvalda varuhus. 2. Å tröja 299:- 3. Å fransväska i mocka 999:- 4. Å jacka i pälsimitation 799:- 5. Å spets­ handskar 399:- 6. Å blus 399:- 7. Rodebjer kaftan 3 799:- Finns på Åhléns City Stockholm. 8. Å bälte 99:- 9. Å byxor i skinnimitation 499:- 10. Å blus 399:- 11. Å skor 399:- 12. Å halsduk 199:-

FOTO ©RON GALELLA COLLECTION/GETTY IMAGES, RODEBJER HÖST/VINTER 15 (VISNINGSBILD)

7.

Rebeccas tips

Låt mönsterbilder och färger krocka! Se bara på fotografiet på Naomi Campbell från 1992. Hon bär upp en ornamenterad klänning tillsammans med en rutig skjorta på det mest självklara vis.

9.

10. 11.

12.

18 ÅHLÉNS MAGASIN

AHLENS.SE


DERMATOLOGISKA BEHANDLINGAR FÖR ATT SE YNGRE UT? PROVA REVITALIFT FÖRST!

■ REDUCERAR RYNKOR ■ GÖR HUDEN FASTARE ■ DEFINIERAR KONTURERNA

■ FÖRBÄTTRAR HUDENS FYLLIGHET ■ REDUCERAR RYNKOR

50% RABATT SERUM

50% RABATT SERUM

NYHET VÅR HÖGSTA KONCENTRATION AV HYALURONSYRA NÅGONSIN

50% RABATT PÅ SERUM VID KÖP AV DAG– ELLER NATTCREME REVITALIFT LASER: Ordinarie pris dag- eller nattcreme 275 kr och serum 295 kr. REVITALIFT FILLER: Ordinarie pris dagcreme 199 kr och serum 245 kr. ERBJUDANDET GÄLLER 9/9-29/9 2015.

lorealparis.se


Mest sålda foundation i volym och värde. Mars 2014-februari 2015, 25 länder.

FOUNDATION

TRUE MATCH Bianca Baltis True Match är W.3 och Natasha Polys är 2.C.

lorealparis.se

DIN HUDTON ÄR UNIK. VÄLJ EN FOUNDATION SOM MATCHAR BÅDE DIN HUDTON OCH UNDERTON. TRUE MATCH KOMMER NU I EN NY UPPDATERAD FÖRPACKNING OCH EN FORMULA MED ÄNNU BÄTTRE MATCHNING AV HUDTON OCH UNDERTON. VI NÖJER OSS INTE MED ETT BRETT SPEKTRUM AV NYANSER, UTAN TILLFÖR ÄVEN TONERNA VARM, NEUTRAL OCH KALL. FÖR DET ÄR DU VÄRD.

KAMPANJPRIS

129 kr Ord. pris 169 kr. Gäller 9/9–29/9.


1.

trend

2.

3.

4. 5.

7.

Varm skrud i vinter

6.

Rebeccas tips

Överlag är det bra att ha de två orden svep och knyt i bakhuvudet. Vi sveper in oss i plaggen och knyter rejäla bälten eller band kring våra ytterplagg.

FOTO ©RON GALELLA COLLECTION/GETTY IMAGES, CARIN WESTER HÖST/VINTER 15 (VISNINGSBILD)

Med inspiration från vintern och dess landskap bär vi en ljus, minimalistisk look med inslag av stickat. Det vore inte mode om det nu inte var så att några olika riktningar samexisterade. Paral­lellt med den bohemiska 70-talsvågen finns så klart en mer minimalistisk motvikt, nämligen en ljus och avskalad sådan. Färgerna är bleka och går från vitt och naturfärgat till olika nyanser av grått. Trots de kalla tonerna gör stickade inslag att helhetsintrycket blir både varmt och ombonat. Istället för att kämpa emot den kalla årstiden så anammar vi den. Vi virar inte bara in oss i varma plagg utan inspireras också av subtila mönster och färger som för tankarna till karga och kalla landskap. Bilden på skådespelerskan Ali MacGraw är tagen 1982. Den visar dels hur fint det är att klä sig monokromt, men också hur enkelt det är att se så där nonchalant elegant ut, det är bara att svepa en stor scarf eller halsduk kring halsen. Att hålla sig varm har aldrig varit enklare, eller snyggare för den delen! 1. Å mössa i pälsimitation 349:- 2. Å kofta 399:3. Part Two kappa 2 999:- 4. Å blus 299:- 5. Wera Stockholm tröja 499:-* 6. Å tubhalsduk 199:7. Å kofta 399:- 8. Å polotröja 199:- 9. Wera Stockholm halsduk 699:-* 10. Å väska 449:- 11. Wera Stockholm byxor 499:-* 12. Wera Stockholm ring 249:- Armband 349:-* 13. Å boots 399:- (*Finns på utvalda varuhus).

AHLENS.SE

8.

11. 12.

9.

10.

13.

Accessoarer

Välj accessoarer i samma färgton som din klädsel för en mjuk och monokrom look. Stickade detaljer och luddiga inslag ger värme och samtidigt en air av sval elegans. ÅHLÉNS MAGASIN

21


Nordiska toner

Det karga hÜstlandskapet inspirerar och fascinerar. Kalla nyanser fÜrvandlas till värme i stickade och luddiga former.Klä dig i lager och låt det synas. Basen för en snygg lager på lager-look är polotröjan. Föregående uppslag, vänster sida: Å mössa i pälsimitation 349:Polotröja 199:- Stickad tröja 399:- Höger sida: Å kofta 699:- Blus 399:Byxor 399:- Väska 499:- Skor 799:Denna sida: Å tröja 399:- Blus 299:Byxor 399:- Skor 399:Motstående sida: Å scarf 99:- Kappa 999:- Stickad tunika 499:- Byxor 399:-
Välj en kappa med ett boxigt snitt. Arbetade detaljer gör stilen personlig. Å polotröja 399:Kappa 999:- Byxor 399:-


Olika nyanser av grått är höstens mest smickrande, och säkra, färgkort. Denna sida: Wera Stockholm kappa 1 499:Byxor 599:- Skinn­väska 1 299:- Skor 1 699:Handskar 699 :Motstående sida: Wera Stockholm kofta 999:- Blus 399:Halsband 299:Styling Emelie Johansson Hijabstyling Mariam Moufid Hår Linda Shalabi Makeup Ignacio Alonso Art direction Forsman & BodenforsEn doft full av kontraster

Från en grusplan i Rosengård till en välansad gräsmatta i Paris. En välkänd saga som handlar om en människas vilja att ständigt sticka ut från mängden och om att gå sin egen väg – utan rädsla för vad andra ska tycka. Inspirerad av sitt kontrastrika liv tar Zlatan nu steget in i skönhetsvärlden och lanserar sin första egna parfym. En doft laddad med minnen. Text Annah Björk Foto Fredrik Skogqvist

Hos det anrika dofthuset Givaudan i Paris utspelade det sig en oväntad scen i maj 2014. På en av stolarna runt det stora, vita bordet satt en lång man med håret i en knut i nacken och ett brett leende på läpparna. Han hade näsan mot en liten pappersremsa, drog in doften, lät den kittla hans luktceller och leka med hans minnen – för att sedan raskt gå vidare till nästa remsa. Proceduren skulle han komma att göra om många gånger den här dagen. Nu, nästan ett och ett halvt år senare lanserar Zlatan Ibrahimović den, enligt honom, perfekta blandningen av doftnoter vilka bildar den första parfymen från Zlatan Ibrahimović Parfums. Sagan om Zlatan är lika känd som vilken Astrid Lindgren-bok som helst och tycks aldrig upphöra att fascinera. Pojken med rötterna i Balkan, som föddes och växte upp i Malmöförorten Rosengård för att bli hela världens fotbollsälskling. Hans ivriga fotbollsintresse tog honom till några av Europas bästa klubbar och han blev köpt av Paris Saint-Germain för över 100 miljoner kronor 2012. Den långe skåningen har vunnit nio guldbollar och rankades som världens fjärde bästa fotbollsspelare av sportspelbolaget EA Sports när de gjorde spelet Fifa 15. 30 ÅHLÉNS MAGASIN


i fokus


NÄSA FÖR DOFT Doften togs fram i samarbete med parfymören Olivier Pescheaux på ett av Frankrikes främsta parfymhus, Givaudan. Pescheaux ligger bakom många storsäljande dofter, bland annat från Dior och Hugo Boss.

LADDAT INNEHÅLL Arbetet med att hitta rätt bland alla doftnoter började med en workshop hos dofthuset i maj 2014. Zlatan ville ta fram en frisk doft som han själv skulle kunna bära varje dag och fick börja med att prova sig igenom över 70 rånoter. Tanken var att skapa en doft där hans nuvarande liv och bakgrund kondenserades ner i en flaska.


FOTO OLIVER KNAUER, ANNA MALMBERG, FREDRIK SKOGQVIST, FRANCOIS VILLEVIELLE

D

i fokus

et dedikerade parfymsniffandet visar upp en ny, lite oväntad sida av fotbollsstjärnan och Zlatan EdT är inte bara en flaska parfym med Zlatans namn på. Doftnoterna är noga utvalda av honom själv. Det var när han skulle skapa just sin egen blandning av olika noter som han fann sig själv på parfymhuset Givaudan i Paris i maj 2014. Och innan dagen var slut hade han luktat sig igenom över 70 rånoter för att ringa in sin egen doft. Till sin hjälp hade han parfymören Olivier Pescheaux, känd för att ha skapat parfymer som Paco Rabanne 1 Million, Hugo Boss Selection och flera av modehuset Lanvins dofter. ”Han är den bästa parfymören i Paris! Vi har jobbat intensivt tillsammans för att få fram parfymen. Det har varit många prover fram och tillbaka tills vi kom fram till rätt doft. Hårt arbete, men väldigt roligt”, berättar Zlatan. Det märks att det är viktigt för Zlatan att poängtera att han har varit delaktig genom hela processen. Han är noga med att det verkligen ska vara hans egen doft som han kan stå bakom. Stoltheten måste på ett eller annat sätt genomsyra allt han gör. ”Jag har varit delaktig hela vägen. Först genom mötena hos parfymhuset så klart. Men jag har också tyckt till kring vilka produkter vi skulle ha med i doftserien och kring designen. Exempelvis är symbolerna på korken utformade efter de tatueringar jag har på ryggen”, berättar han. Har du sett Zlatan spela en match är du förmodligen bekant med hans tatueringar. De som syns på korken är dels den japanska karpen, en fisk som simmar mot strömmen samt en indianfjäder som för honom symboliserar vikten av att kämpa för sin egen rätt. På korken finns även initialerna M och V som står för namnen på hans söner, Maximilian och Vincent. Innan arbetet med parfymen kunde Zlatan inte så mycket om noter och parfymoljor, men under processens gång har ett nytt intresse växt fram. Bland de många rånoterna på parfymhuset Givaudan visste han direkt vilka han tyckte om och vilka som kunde ställas åt sidan. ”Jag har försökt lägga in mina egna doftminnen. Jag har starka sådana från havet och skogen. Mitt favoritresmål är fjällen, att få vara ute i skogen där ingen ser mig. Därför älskar jag doften av naturen. Vi har jobbat med min parfym i ett och ett halvt år och det har verkligen gett mig en stor respekt för parfymörens arbete. Hemma har Helena tidigare styrt allt som har med skönhetsprodukter att göra och jag har bara använt det som hon har köpt åt mig. Men nu har jag lärt mig massor.” Resultatet av arbetet riktar sig till allt från den yngre personen som ska köpa sin första doft till den något äldre mannen som uppskattar kvalitetsdofter. För en öppensinnad näsa kan Zlatans doft gå som unisexparfym. Toppnoten, den man först känner, är en blandning av bergamott, gräs och peppar. Därefter följer hjärtnoter av vit lavendel, lagerblad och marina inslag, för att slutligen avrundas med basnoter av olika träslag och läder. Vissa dofter har som bekant en tendens att försvinna relativt fort från huden, för Zlatan var det därför viktigt att hans parfym inte skulle vara flyktig utan fortfarande lämna doftspår när man kommer hem på kvällen. Som tonåring hade Zlatan Ibrahimović inte alls tankarna på att lukta gott. Det fanns så många andra distraktioner, och så fotbollen förstås. Dessutom rörde han sig sällan utanför kvarteren i Rosengård under uppväxten. ”Jag var väldigt sen med parfym, mode och sådant. Jag var nog inte så intresserad då. Jag var faktiskt inne i stan för första gången när jag 16–17 år. Innan det visste jag knappt ens hur centrum såg ut”, berättar han. Även om Zlatan som ung fokuserade på annat har han alltid gillat doft och numera använder han allt som oftast parfym. ”Mina år i Milano och Paris har gett mig en ny dimension av vad parfym är. Att bära parfym är elegant och ger pondus på något sätt. Så jag ville ha en egen doft, vem vill inte det? Jag hoppas att min ska få folk att vända sig om efter den som bär den.” Zlatan är fortfarande på topp men börjar med sina 33 år att bli veteran i fotbollsvärlden. Det är så klart dags att tänka på den framtida karriären, utanför planen. Den senaste tiden har han också dykt upp i några nya sammanhang. Förra året lanserades bland annat en reklamfilm för ett bilmärke där han pratsjöng nationalsången på ett sätt som ingen hade hört den förut. Och snart står hans egen parfymflaska i skönhetsdiskarna. ”Det känns som att allt det jag har byggt upp, det jag har åstadkommit på planen, det är någonting jag nu kan använda och föra in på nya områden. Att ha sitt namn som varumärke, för mig kan det inte bli större. Det här är ett nytt äventyr och jag ser fram emot att det ska börja, det blir spännande”, säger han. Men frågan är hur han nu ser på framtiden. Har han några planer kvar? ”Jag är aldrig nöjd och vill hela tiden ha mer. Men jag har slutat att planera min framtid. När jag har försökt att göra det blir det inte som jag har tänkt mig. Exempelvis var min dröm att komma till Barcelona, men det gick inte som jag hade hoppats utan höll på att förstöra mig. Så nu tar jag en dag i taget och försöker att bevara en del av drömmarna som just drömmar.” © ÅHLÉNS MAGASIN

33


GÅVA TILL DIG!* Vid köp av två eller flera Estée Lauder produkter, varav en hudvårdande.

VÄRDE 600 KR

*Erbjudandet gäller under perioden 9/9 – 29/9 och så länge lagret räcker.


HEM

48

Taktila material

FOTO MAGNUS MÅRDING

Nyanser av grönt, varm metall, mjuk sammet och lent trä. Höstens inredning tilltalar både syn och känsel.

I höst fascineras vi av äkta material och inreder våra hem enligt devisen enkel elegans. Vi frågar oss vad som tilltalar inte bara det omedelbara syn­ intrycket utan även våra andra känslor. Att bygga upp ett personligt hem tar tid. Inred med omsorgsfullt utvalda och noggrant komponerade saker, vars färger, former och texturer tillsammans bildar en genomtänkt helhet. Bord Elvy 799:- GLC lampfot 499:- Kudde Scarabé 199:- Kudde Waterlily 249:- Överkast Zelda 1 499:- Matta Sense 1 099:- Alla produkter är Åhléns.

AHLENS.SE

ÅHLÉNS MAGASIN

35


Det fina med mörka vrår

Christopher Bastin tycker inte om öppna planlösningar och måste behålla alla vackra saker. Just därför bor han i en småplottrig lägenhet med många outnyttjade prång. Text Rebecca Öhnfeldt Foto Petra Bindel

ENKEL DESIGN Stilmässigt föredrar Christopher skandinaviskt 50-tal eftersom det är design med minsta möjliga medel. Här sitter han vid sitt köksbord som är ett gammalt sommarkollobord från 50-talet. Många av sakerna hemma hos Christopher har en historia, han har därför svårt för att rensa ut och göra sig av med något.


hemma hos

Brukar du ibland önska att livet var lite mer som en film? Skulle vissa scener ta en helt annan vändning om du bara fick möjlighet att kliva in och regissera lite? Kanske skulle du då se till att peta in lite fler betydelsefulla ögonblick bland alla rätt meningslösa händelser som tycks staplas på varandra. Christopher Bastin, kreativ chef på Gant, har faktiskt upplevt ett sådant avgörande tillfälle. Han gick sista året på gymnasiet och skulle som en del av utbildningen i ekonomi och reklam på Östra Real i Stockholm praktisera någonstans två dagar i veckan. Christopher som spelade i band ville in i musikbranschen och hade därför ordnat praktikplats i en skivbutik. ”När jag kom dit första dagen visade det sig att de bara sålde klassisk musik. Det här var tidigt 90-tal och jag var mer inne på Nirvana och sådant. Jag tror inte att ägaren ville ha mig där heller, långhårig som jag var. På samma gata hade den första Solo-butiken precis öppnat. Jag gick in på vinst och förlust och sa att jag kunde jobba gratis två dagar i veckan. Så jag började sälja jeans istället för skivor och där föddes mitt intresse för kläder och klädhistoria kan man säga”, berättar Christopher. Efter ett par år på Solo kom karriären igång och Christopher började som inköpsassistent på H&M. Där lärde han sig mer om processen från ritblock till färdigt plagg. I samma veva började det som snart skulle komma att kallas det svenska modeundret att ta fart, med märken som Whyred och Acne i spetsen. Christopher kom inom loppet av några år att jobba på båda dessa företag. ”Jag gick från H&M till Acne till Whyred. Alla jobbade jämt och ingen tjänade några pengar. Det var så ÅHLÉNS MAGASIN

37


hemma hos klart kul också, men efter ett antal år började jag att tröttna på allt strul och undrade om jag ens skulle fortsätta i branschen. Men så blev det och jag började som inköpare på Åhléns. Där jobbade jag tätt ihop med frilansande designers och insåg att jag också ville arbeta med den biten. Jag sökte en tjänst som skjortdesigner på Gant och fick jobbet trots att jag inte hade någon designerbakgrund”, säger han. Det här var 2005 och under den första tiden på företaget jobbade Cristopher Bastin tätt ihop med Lennart Björk, Klas Käll och Staffan Wittmark. De tre svenskar som vid den här tiden ägde det USA-grundade företaget. Det var Käll och Bastin som tillsammans designade märkets skjortor. ”Gant såldes sedan till ett schweiziskt bolag och jag jobbade kvar som designer. Men jag började också att intressera mig för företagets amerikanska arv. Gant grundades 1949 i New Haven av en familj som kommit som luspanka immi­ granter till USA från Ukraina. De lyckades bygga upp ett företag som under 60-talet var USAs största skjortmärke. Det är en ganska fascinerande historia. Jag insåg att vi inte hade ett arkiv som redogjorde för detta och har därför ägnat flera års letande åt att bygga upp ett sådant. Det håller jag fortfarande på med. Under arkivprocessen bestämde vi oss för att starta den yngre, mer modedrivna linjen Gant Rugger. Vi var lite bortglömda i USA och kunde med hjälp av Rugger återta vår närvaro på den amerikanska marknaden”. För tre år sedan blev Christopher Bastin kreativ chef för hela Gant och ansvarar idag för allt som berör företagets estetik. ”Jag arbetar med de stora penseldragen och anser att det är viktigt att Gant som varumärke kommunicerar ett tydligt och sammanhållet uttryck. Vi finns i runt 70 länder och det är lätt att bli lite lat när det går bra. Just nu är vårt mål bland annat att vi ska bli bäst på skjortor på varje marknad”, säger han. Huvudkontoret ligger i Frihamnen i Stock­holm och Christopher cyklar dit från bostaden på Odengatan. Lägenheten, 125 kvm stor med tillhörande takterrass på 40 kvm, köptes för två och ett halvt år sedan. Här bor Christopher med sina två döt­trar Irma och Klara, 12 respektive 14 år gamla, flickvännen Camilla Åstrand och två burmakatter. Byggnaden som lägenheten ligger i är ett funkishus från 20-talet, ritat av arkitekten Björn Hedvall. ”Lägenheten var ett dödsbo och allt var i original när den köptes. Jag hoppades till en början att det skulle gå att behålla det mesta intakt, men insåg till sist att det inte skulle fungera eftersom den var i så risigt skick. 38 ÅHLÉNS MAGASIN

VÄRDEFULLA TING Ovanför soffan sitter ett pytonskinn från 50-talet. Det fick Christopher i present av en bekant som driver en läderfabrik. Han i sin tur hade tidigare fått det som betalning av en diplomathustru. Sägs det.


OPRAKTISKA INSLAG Under renoveringen bevarades de gamla serveringsgångarna. Christopher medger att det blir en del outnyttjade ytor, men han föredrar prång och vrår framför alltför öppna, ljusa ytor. I köket står ett kyl­skåp från 1954. Det drar mycket el, är litet och låter.

HEMMETS HJÄRTA Köket är den bästa platsen. Christophers enda, riktiga hobby är matlagning och han finner, hur klyschigt det än må låta, sinnesro vid spisen. En av hans favoritprylar är den gamla rostfria obduktionsvagnen. Den har stått på ett sjukhus i södra Sverige och tillverkades på 50-talet.


hemma hos

GRÖNA FINGRAR På husets tak finns det en stor terrass som varje lägenhet äger en separat del av. Här ordnas det middagar och odlas för fullt. En syssla som Christopher uppskattar eftersom den tar tid att utföra och man måste vänta på resultatet. Allt måste inte gå fort hela tiden.

Varenda millimeter av lägenheten är idag renoverad. Men det är mycket varsamt gjort. Serveringsgångar och jungfrukammare är kvar. Utrymmen som säkert hade kunnat utnyttjas bättre, men jag gillar prång och mörka vrår. Jag är inte så mycket för öppna planlösningar, ljust och fräscht är inte min dröm”, säger han. Christopher är född och uppvuxen på Lidingö utanför Stockholm och fick under ungdomsåren mycket kreativ inspiration av sina mor- och farföräldrar. Farfar var konstnär, farmor fotograf och mormor jobbade för Dior på varuhuset NK. I deras respektive hem omgavs han av vackra ting och har därför alltid varit intresserad av estetik. ”Jag kan inte låta bli att köpa fina eller på annat sätt tilltalande saker. Överlag är jag inte så förtjust i nya grejer eftersom jag vill ha sådant som ingen annan har. Jag är inte heller så målmedveten i mitt letande utan kan komma hem med typ fyra trasiga Thonet-stolar när jag i själva verket skulle köpa ljus eller handdukar. Det är väl fåfänga, men det är viktigt att folk tycker att det är fint hemma hos mig. Mitt hem representerar mig mer än något annat. Det är rörigt och småplottrigt. Lite som jag själv på något sätt”. Det här med att köket är hemmets hjärta kan tyckas vara ett slitet uttryck, men hos Bastin stämmer det mer än någonsin. Som besökare är det lätt att börja fantisera om att slå sig ner vid det vackra 50-talsbordet, kika ut genom de stora fönstren, dricka något gott, delta i ett trevligt samtal och bara vänta på att bli serverad en tallrik själfullt tillagad mat. ”Köket är min favoritplats. Jag lagar sjukt mycket mat. Jag har ingen annan hobby. Det behöver inte alls vara avancerat, men jag gör bra mat från grunden varje dag. Det är ett sätt för mig att slappna av och rensa tankarna. Mat ger också omedelbar bekräftelse, i och med att den serveras direkt. När vi startade Rugger byggde vi kollektionen delvis utifrån mitt matintresse. Jag hittade mycket inspiration i restaurangvärlden och vi designade bland annat köksknivar och förkläden. Om jag inte var kreativ chef på Gant så skulle jag nog driva en liten restaurang. Faktum är att jag ska göra det. Innan jag fyller 50 kommer jag att ha startat en liten bistro. Och så vill jag öppna ett mysigt hotell”. Christopher som har en mental ålder på ungefär 31 år och, om man ska vara petig, på riktigt precis har fyllt 42, har således några år på sig att förverkliga sina drömmar. Kanske kommer det att ske genom ytterligare ett sådant där avgörande ögonblick. Precis som den gången då en illa vald praktikplats i själva verket var starten på en framgångsrik karriär. © AHLENS.SE


PURE SUPERIOR www.lexingtoncompany.com


BEAUTIFUL SKIN IS

IN THE BAG new GET STArTEd CompLExIoN KIT ®

Get Started Complexion Kit ®

495 Kr, värde 1095 Kr. Prime Time Foundation Primer 15 ml, ORIGINAL Foundation 2 g, MATTE Foundation 1.5 g, Warmth bronzer 0.57 g, Mineral Veil finishing powder 0.75 g, Flawless Application Face Brush and makeup bag. Tillgänglig i sex olika nyanser.


trend 4.

Anna Malmgren stylist 3. 1.

2.

Annas tips Ett rum upplevs hemtrevligt med tapeter, testa i hallen till att börja med. I ett rum med mycket fönster kan mönstrade gardiner ge samma effekt.

5.

7. 6. 9.

Mönsterskatter från förr får nytt liv

8. 10.

11.

Botaniska mönsterbilder som tagna ur gamla arkiv tar i höst plats på väggar och textilier. Färgpaletten är mörk – brunsvart, grått och grönt utgör basen som blandas upp med accenter i rökiga toner och mässing. Om du inte tycker om alltför mycket mönster väljer du bara att plocka upp de enfärgade inslagen, det viktigaste är att du vågar omge dig med kraftfulla och djupa nyanser. Och satsa på personliga stilleben. Det lilla sidobordet är ett viktigt och praktiskt, men framför allt dekorativt inslag. Här har du den bästa platsen för stora växter som ytterligare förstärker det botaniska temat. Organiska och mjuka former i trä och rotting utgör en fin kontrast till den rika färgskalan. En personlig blandning av konst, gröna växter och mässingsdetaljer blir mot den mönstrade fonden en prunkande och ombonad helhet.

FOTO AMELIA WIDELL/LOVELYLIFE.SE

12.

13.

Detaljer Addera detaljer i material som marmor, mässing, korg och linne till den färgrika fonden, det skapar liv utan att konkurrera med mönsterbilden.

AHLENS.SE

Inspireras av gamla tyger och tapeter – trotsa det kalla ljuset och fyll rummen med djupa färgtoner och prunkande mönster. Väl utvalda detaljer gör hemmet personligt och ombonat.

14.

1. Gardin Mirre 145×240 cm 399:- 2. Badlakan 199:- Handduk 79:- 3. Smyckesask Hexagon 79:-/99:- 4. Ljusstake Gloria 19 cm 229:- 23 cm 249:- 27 cm 279:- 5. Ask i grön marmor 299:- 6. Fat i grön marmor 79:- 7. Glasflaska 199:- 8. Glasflaska med knopp 279:- 9. Korg Hogla 199:- 10. Korg med lock 129:- 11. Linnepläd Linn 599:- 12. Matta Deco 70×200 cm 999:- 13. Knopp 45:- 14. Brickbord Saga 1 799:Finns på utvalda varuhus. Alla produkter är Åhléns.

ÅHLÉNS MAGASIN

43


trend

Låt enkelhetens formel visa vägen

2.

1.

Höstens melodi är, förutom enkelhet och naturliga material, geometriska mönster som tycks följa någon slags formel och därför skulle kunna breda ut sig i all oändlighet. 3. 5.

4.

5

7.

En bestående trend, i motvikt till den mönstrade, är den skandinaviska enkelheten där tidlösa material, neutral färgskala och en viss återhållsamhet står i fokus. Höstens detalj i denna riktning är geometriska mönsterbilder som nästan tycks vara formelmässigt sammansatta. Porslin med små tydliga mönster och större grafiska block på exempelvis textilier förhöjer den annars neutrala basen. Uttrycket är vilsamt och detaljerna få. Noga utvalda möbler och detaljer är viktiga, men minst lika viktigt är rymden runt omkring dessa, samt hur de placeras och kombineras. Solitärer och enkla grupperingar får utrymme att synas och ta för sig på ett behagligt vis. Utrymme lämnas för både kropp och själ, kanske är det därför stilen är ständigt aktuell.

6.

8.

9.

10.

Annas tips

Detaljer De detaljer som syns och samtidigt kommer till nytta är bruksföremålen, såsom speglar och flätade korgar. Vackra i sin enkelhet och samtidigt funktionella. 44 ÅHLÉNS MAGASIN

11.

12.

1. Spegel Vega 24×24 cm 179:- 35×35 cm 299:- 35×50 cm 379:- 2. Lampa i betong och kork 449:-* 3. Klocka Rio 999:-* 4. Kudde Diamond 40×60 cm 249:- 5. Kopp och fat Blanche 99:- 6. Kökshandduk Lina 149:- 7. Korg i palmblad 69:-/129:- 8. Fåtölj Laura 1 299:-* 9. Porslin Multicolor från 49:- 10. Design by Bernadotte & Kylberg överkast 260×260 cm 1 099:- 11. Design by Bernadotte & Kylberg duk 145×250 cm 499:- 12. Korg 79:- Alla produkter är Åhléns. (*Finns på utvalda varuhus).

AHLENS.SE

FOTO PERNILLE ARENDS/SISTERS AGENCY

För att skapa den rätta känslan behövs mycket rymd och ljus. Inred med formstarka möbler och detaljer som tar för sig lagom mycket mot den neutrala fonden.


FÉLINE BY VOLUME MILLION LASHES Karlie Kloss

lorealparis.se

FÖLJ DIN VILDA INSTINKT OCH SKAPA DRAMATISK VOLYM. MASCARAN SOM TÄMJER, BÖJER OCH LYFTER DINA FRANSAR. DEN SPECIALUTVECKLADE BÅGFORMADE BORSTEN BÖJER OCH LYFTER FRÅN ROT TILL TOPP. SVART ULTRAGLOSSY FORMULA MED OLJOR FÖR IÖGONFALLANDE FRANSAR. SLÄPP LÖS DIN VILDA SIDA. FÖR DET ÄR DU VÄRD.

NYHET

139 kr Ord. pris 175 kr. Gäller 9/9–29/9.


1A4GAR

D GA ANT R

I*

P E NG A

VA O R

B A

P

TILL

AK

R

NA


trend

1.

2.

3.

Detaljer 5.

Blanda olika färginslag med trärena detaljer och enkelt formgivna leksaker. En neutral grund låter barnet förändra inredningen efter dagens lek och fantasin får ta så stor plats som möjligt.

4.

6. 7.

Kreativt kaos och lugna stunder

Att inreda ett fint barnrum ska vara enkelt. Satsa på detaljer i form av mönster och färger och glöm inte den lättillgängliga förvaringen. Pricken över i:et blir en härlig matta som hjälper till att sätta stilen.

8. 9.

10.

11.

FOTO CONSTANCE GENNARI/THE SOCIALITE FAMILY

13.

12.

Annas tips Satsa på förvaring som det är lätt för barnet att komma åt. Lådor och krokar i lagom höjd och galgar på en låg klädstång är smarta detaljer. Det är roligt att kunna själv och samtidigt underlättar det förhoppningsvis städningen.

AHLENS.SE

Mönster, material och färger i en salig blandning dominerar i barnrummen. Mjuka, sirliga former tillsammans med raka, grafiska zebraränder, trärena ytor och målad metall utgör samtliga fina kontraster. Grundtonerna är neutrala, med inslag av pudriga pasteller och skarpare accenter. Helhetsintrycket är harmoniskt och barnets egen kreativitet får ta plats. Hus av kartong blir till sagoslott, lådan en farkost och bäddsetet början på kvällens godnattsaga. När sakerna är enkla till sin form är det endast fantasin som sätter gränserna. Det mesta kan dessutom ligga kvar framme och leken blir på så sätt till en naturlig del av inredningen. En neutral grund utgör också ett lättföränderligt rum som kan växa i takt med barnet. Täck gärna golvet med en stor matta, det är som bekant den överlägset bästa lekplatsen! 1. Bra val: Matta Jeans i återvunnet material 140×200 cm 599:- 2. Trälåda 299:-/ 2-pack 3. Bra val: Bil i FSC-märkt trä 119:- 4. Zebrakudde 99:- 5. Krok 69:- 6. Topp med uggla stl 86–152 cl 89:- 7. Krok Fox med tre hängare 129:- 8. Barngalgar 49:-/ 4-pack 9. Bra val: Bäddset Vintersaga i ekologisk bomull 349:- (inkommer v. 39) 10. Presentbox Hus från 45:- 11. Flygplan Disney 99:- 12. Papplådor med griffeltavla av åter­v unnet material 179:-/2-pack 13. Pall Fia 399:- Alla produkter är Åhléns.

ÅHLÉNS MAGASIN

47


Inredning som v채cker k채nslor Foto Magnus M책rding Styling Niklas Hansen


hem Vi drömmer om att utföra långsamma sysslor och längtar efter äkthet – material som både syns och känns fascinerar. Text Rebecca Öhnfeldt Att tid är någon slags lyxvara, det är nog de flesta överens om. För visst är vi många som ibland fantiserar om att försvinna iväg och checka in någon annanstans. På den här utopiska platsen är det lugnt, behagligt och dagens svåraste spörsmål är huruvida du ska läsa eller vila eller göra absolut ingenting. Tid är ett abstrakt begrepp och ibland är det svårt att förstå varför den aldrig upplevs räcka till, hur vi än trixar och fixar. Kanske känner vi oss aningen förutsägbara och bortskämda när det enda vi verkar sakna är just den där extra tiden. För vad skulle vi göra om vi fick den? Men det är inte för inte som tiden är den största inspiratören just nu. Och då inte vilken tid som helst, utan den som upplevs långsam. Där nuet vibrerar av närvaro. Allt med epitetet ”slow” framför tycks vara av godo. Sådant som måste få ta tid, som matlagning och odling är de två sysslor som alla i livsstilskretsar vurmar för just nu. Men varför är det så egentligen? Christopher Bastin som är kreativ chef på Gant och själv älskar matlagning (se reportaget hemma hos honom på sidan 36) tror att det beror på frihetskänslan. ”Det är lyx att ha möjligheten att göra något tidskrävande. Det som är intressant och inspirerande i livsstilssfären just nu är riktigt långsamma och gärna noggrant utförda sysslor. Som att laga mat och odla. Saker som får ta tid och där flera sinnen som en konsekvens av det kopplas på. Handlingar som du helst utför utan att vara uppkopplad samtidigt. Jag tror att framtidens lyxdestinationer är sådana som inte har wifi alls. Det kommer nästan att vara ett krav. Att man ska tillåtas att checka ut helt, för att på riktigt uppleva saker”, säger han. Dricksglas Auro 29:- Brickbord Saga 1 799:-* Blå kudde Linn 229:- Mönstrad kudde Waterlily 249:Guldfärgat kudd­fodral Siden 149:- Grön fåtölj Anni 1 599:-* Matta Living 140×200 cm 1 599:- Porslinsburk Multicolor 129:- Porslinsask med fågel 79:Smyckesask Hexagon från 79:- Marmorfat svart 199:- vitt 99:- Pall Luca 999:-* Alla prisade produkter är Åhléns. (*Finns på utvalda varuhus).

ÅHLÉNS MAGASIN

49


hem Det är därmed inte så konstigt att ett av de mest tongivande livsstilsmagasinen just nu är Kinfolk Magazine. Vars uttalade filosofi är att belysa och utforska olika sätt genom vilka läsarna kan förenkla sina liv, och således spendera mer tid med familj och vänner. Här är det matbordet med alla dess tillhörande gester som står i centrum. Men vad har det här att göra med heminredning egentligen? Svaret är att behovet av äkthet och sinnesnärvaro översätts till en uppenbar materialfascination. Materialen ska gärna tala till oss på något sätt. Och hur talar ett material kan man då fråga sig? Jo, genom att vara äkta. En ren träyta, en sval marmorbänk, en varm metalljusstake, alla har de något gemensamt. Nämligen att materialet först appellerar till dig rent visuellt, när du sedan vidrör det upplever du även dess äkthet. ”Under 90-talet och tidiga 00-talet var funktion mycket viktigt. Nu är det fortfarande fokus på funktion men det måste också vara tilltalande för ögat och handen. Det ska inte bara se äkta ut, när du vidrör objekten ska de också säga dig någonting”, säger Josefine Grön­kvist designchef för Åhléns hemavdelning. I det här mötet mellan synintryck och känsla föds också en viss konsumentkritik. Du är kanske inte beredd att köpa vad som helst längre. Saker som du införskaffar ska förutom att fylla sitt funktionella syfte även tala till dig på något annat sätt. De ska helt enkelt förtjäna sin plats i ditt hem. Det är bland annat av denna anledning som gröna växter har fått ett sådant uppsving på sistone. De är inte bara vackra att se på, de får dig också att varva ner när du tar hand om dem. Växterna är därför ett inslag som har kommit för att stanna ett bra tag framöver. Även den gröna färgen har blivit viktig som en följd av detta. ”Jag älskar att blanda så mycket det bara går, men det är ofta bra att ha en genomgående tråd i rummen. I det här reportaget är det grönt och dess kompletterande eller förstärkande färger som jag har använt mig av. Allt hänger ihop Från vänster: Fåtölj Luca 3 499:-* Design by Bernadotte & Kylberg kudde Intarsia 199:- Porslinsask med ekorre 129:- Sidobord Disa 899:-* Serveringsbricka i grön marmor 349:- GLC lampfot i marmor 479:- Design by Bernadotte & Kylberg duk Kaleido 145×250 cm 599:- Kökshandduk Kaleido mörkblå eller vit 129:Servett Kaleido 199:-/4-pack Bestickset Agnes i koppar 699:-/16 delar Tallrikar Blanche från 79:- Serveringsskål Blanche 399:- Mugg Blanche 79:- Kopp och fat Blanche 99:- Vinglas Aria från 99:-/2-pack Turkos kudde Linn 229:- Gul kudde Calypso 199:- Turkos linnepläd Linn 120×150 cm 599:- Marmorbricka svart eller vit från 299:- Motstående sida: Spegel Vega tre storlekar från 179:- Ljuslykta Simon liten 49:- stor 149:- Matta Sense 140×200 cm 1 099:- Alla prisade produkter är Åhléns. (*Finns på utvalda varuhus). 50 ÅHLÉNS MAGASIN

STANNA HEMMA Våra hem är våra borgar och vi spenderar den mesta tiden hemmavid. Varför inte göra det tillsammans med vänner? Bjud in till långa höstmiddagar och gör det fint och personligt med enkla medel. Stilrent, vitt porslin tillsammans med bestick i koppar utgör ett starkt visuellt intryck. Använd tygservetter istället för papper, förutom att det känns lite lyxigare är de också miljövänliga eftersom de återanvänds.ÄKTA MATERIAL Materialen talar till oss genom sin äkthet. En len träyta, sval marmor och varm metall har alla det gemensamt att de appellerar till både syn och känsel. Noga utvalda saker placeras ut ensamma eller tillsammans med andra i grupp. Det är nästan svårt att få för många genomtänkta stilleben. Som ett antal vaser i en fönsternisch – vackert och intresseväckande på samma gång.


hem visuellt utan att för den sakens skull vara i exakt samma färg. Tillsammans skapar färgerna och materialen en känsla som man nästan kan ta på. Omge dig gärna med saker som har affektionsvärde och ha alltid minst ett par favoriter nära till hands. Att samla kan vara ett livslångt projekt och att bygga upp ett personligt hem måste få ta tid. Tänk på vad som tilltalar inte bara ditt omedelbara synintryck utan också dina övriga känslor”, säger Niklas Hansen som har stylat detta reportage. Tidsaspekten spiller även över på hur vi umgås. Våra hem är viktiga för oss och vi spenderar den mesta tiden hemmavid, varför inte göra det tillsammans? Låt oss sluta fantisera om alla middagar vi ska ha, utan faktiskt ha dem på riktigt. Förutom att maten i sig för oss närmare varandra genom att vi använder våra sinnen, kan även de saker vi dukar med bidra till den känslan. Som tallrikar i tåligt men samtidigt skirt benporslin, eller tygservetter istället för pappersservetter, något som omedelbart förhöjer känslan i dubbel bemärkelse. Placera dina nya och gamla saker som starka solitärer eller tillsammans i stilleben. Ställ exempelvis flera vaser i en fönsternisch. Kanske har du ärvt en vas, hittat en annan på loppis och köpt den tredje i favoritbutiken. Genomtänkta stilleben är det svårt att få för många av. De fungerar också som en utmärkt liten isbrytare eftersom vännerna har något att titta på innan de sätter sig till bords. En viktig aspekt av det omsorgsfullt komponerade är att det inte behöver vara avancerat. Ledorden är enkel elegans. Tänk på att det godaste och vackraste som finns oftast är det absolut enklaste. Som en lätt kokt primör serverad med flingsalt och smör. I den lilla primören ryms allt. Från tiden i jorden till dess att den landar på tallriken. Och när du äter av den är det inte bara dina smaklökar som kopplas på, utan en kaskad av minnen och andra intryck. Så fungerar det även med inredning. När du samlar på dig noga utvalda ting och låter färger, former och texturer tillsammans bilda en genomtänkt helhet, då blir hemmet förhoppningsvis en miljö som berör både kropp och sinne – och inte minst en plats att trivas på. © Från vänster: Vas Helen 179:- Vas Mia 149:- Vas Linn 129:- Rund vas Elsie från 79:- Vit vas Gabriel 199:Lila kudde Linn 229:- Ljusfat i guldmetall 199:- Runt marmorfat Deco 129:- Brickbord 299:- Bord med marmorskiva 1 299:- Matta Deco 70×200 cm 999:Ljusstake Gloria från 229:- Klocka Rio 999:-* Gardin Siden 130×240 cm 999:- Bord Elvy 799:-* Pall Laura 699:-* Denna sida: GLC lampfot i grön marmor 499:Kudde Scarabé 199:- Överkast Zelda 240×240 cm 1 499:- Alla prisade produkter är Åhléns. (*Finns på utvalda varuhus).

ÅHLÉNS MAGASIN

53


“when you show

up with my

leggy legend, you’re always in!”

Just nu alla essie-nagellack 99kr*

Limited Edition Fall Collection 2015

color binge

with the band

leggy legend in the lobby

bell bottom blues

USA’s nail salon expert. Since 1981.

frock ‘n roll

explore more @ essie.com

*Erbjudandet gäller 9/9-29/9


SKÖNHET

58

Hitta rätt foundation

FOTO FRIDA MARKLUND

Spana in vår foundationguide som går igenom en rad varianter. Förhoppningsvis hittar du rätt underlag för just dig.

Makeup ska i första hand kännas lustfyllt och inspirerande, annars kan det faktiskt kvitta. Kanske vet du redan vilka dina bästa färger är och har använt samma så länge du kan minnas? Det fina med makeup är att något så litet som ett färgbyte på ögonskugga eller läppstift kan ge en riktig injektion och framhäva helt nya drag. Så strunta i regler – testa dig fram och ha kul! Å spegel 49:- Chanel Rouge Coco 446 läppstift 365:-

AHLENS.SE

ÅHLÉNS MAGASIN

55


MJUKA TONER Sudda ihop kajal och ögonskugga för att skapa gradvisa övergångar.

1.

Med öga för mjuka metaller

I höst suddas kajal och ögonskugga ihop för att skapa gradvisa övergångar. För en mjukare känsla kan du blanda upp färger som lila eller grönt med bruna eller grå skuggor. Det naturliga pigmentet i brunt är lite snällare mot ansiktet än svart. En riktigt bra skuggpalett är oumbärlig i höst, liksom kajalen. Den kolsvarta är obligatorisk i makeupväskan. Komplettera med pennor i brunt, mossgrönt och askgrått för en mer nedtonad, naturlig känsla. Avsluta med mängder av volymmascara. Brynen fortsätter att stå i fokus och på flera catwalks sågs ögonbryn som är lite rakare och inte lika avsmalnande som de klassiska vingbrynen. Satsa på brynskugga om du är ute efter en naturlig, mjuk look. För skarpare definition eller om du bara vill fylla i glesa bryn passar pennor, medan bryngel håller bångstyriga hårstrån på plats. Du kan använda gel ovanpå både skugga och penna. En tumregel är att brynen ska vara en nyans mörkare – eller ljusare – än håret. 1. Dior 5 Couleurs Cosmopolite 866 Eclectic 620:2. Make Up Store Microshadow Smog 155:- 3. IsaDora Grand Volume Lash Styler Mascara 189:- 4. Nyhet! Clinique Skinny Stick 205:- (inkommer v. 40) 5. Nyhet! Giorgio Armani Eye and Brow Maestro 250:- 6. YSL Rebel Kajal N1 Noir Ardent 235:7. Make Up Store Eyepencil Wooden Metal 140:8. Clarins Crayon Sourcils 01 Dark Brown 165:9. Chanel Illusion d’Ombre Fleur de Pierre 345:(inkommer v. 41). 56 ÅHLÉNS MAGASIN

FOTO ©IMAXTREE

I höst uppgraderar vi den klassiska sotningen med nya metalliska texturer och en jordig 70-talsflirtig färgpalett.

8.

2.

Maria Ahlgren skönhetsskribent

3.

7.

Tips

Under ögat får sotningen gärna se lite ingnuggad ut för en råare känsla. Ögonskuggor i stift- eller pennform är enkla att applicera. Sudda in i kajalen med fingertoppen.

6.

4.

5.

9.

AHLENS.SE


trend

VÅRDAD HUD Slarva inte med återfuktningen av huden. Kalla vindar och rakning torkar ut och tär på ansiktets känsliga hud.

2. 1.

Tips

De små detaljerna räknas. Med en bra pincett får du bukt med jobbiga inåtväxande hårstrån och rebelliska ögonbrynshår. Och kom ihåg: Låt aldrig hår sticka 4. ut ur näsan!

3.

5.

6.

Den perfekta höstnecessären

7.

FOTO ©MATTHEW BROOKES/TRUNK ARCHIVE/BULLS

Med noga utvalda produkter i badrumsskåpet kommer du långt. Vi guidar till några av höstens favoriter för att hålla håret, huden – och skägget – i topptrim. Rätt rengöring är A och O. Ansiktet är känsligare än kroppen, och ansiktsrengöringar är skräddarsydda för att hantera det mesta från torrhet till akne och stora porer. Investera också i en skrubbcreme och polera på veckobasis bort döda hudceller som kan orsaka finnar och trist hudton. Huden mår bäst av att rakas efter duschen, när porerna har öppnat sig. Rakskum och gelé minskar risken för irritation. Avsluta alltid med lugnade lotion. Och byt rakblad ofta – en slö hyvel är rena domedagen för din hud. Smörj sedan in huden med fuktcreme, den är ditt skydd mot karga vindar, obehaglig fuktAHLENS.SE

förlust och tidiga ålderstecken. En bra ögoncreme fungerar som en energidryck för blicken och appliceras som ett sista steg. Om det har blivit lite si och så med sömnen syns snabbt mörka ringar och puffighet. Det är också kring ögonen som de fina linjerna först gör entré. På hårfronten regerar den dressade och välmående looken. Föna alltid håret med värmeskyddande stylingcreme för att få frisyren att hålla och för att undvika ostyriga hårstrån. Pricken över i:et i höstens grooming­ rutin blir en ny doft. Tur då att den här års­ tiden är högsäsong för nyheter! En spännande nykomling är doften Sauvage från Dior.

8.

9. 1. Dior Sauvage EdT 60ml 735:- 2. Björn Axén The Legacy 1963 Blow Dry Styling Cream 150 ml 280:3. Clarins Anti-Fatigue Eye Serum 20 ml 405:- 4. Biotherm Homme Force Supreme Youth Reshaping Cream 50 ml 725:- 5. Tweezerman Point Tweezer Midnight Sky 229:- Finns på Åhléns City Stockholm och Göteborg. 6. Clinique Post-Shave Soother 75 ml 235:7. Kiehl’s Facial Fuel Energizing Scrub 100 ml 180:- Finns på utvalda varuhus 8. Nyhet! Armani Master Cleanser 150 ml 285:- Finns på Åhléns City Stockholm 9. Sachajuan Hair Paste 75ml 145:-

ÅHLÉNS MAGASIN

57


guide 3. Multitalanger

1

Hitta rätt foundation

Varje fin makeup börjar med underlaget, men hur hittar man enklast sin perfekta matchning? Text Maria Ahlgren 1. Lätt som luft

2

Tänk dig den allra skiraste, silkigaste strumpbyxa som formar sig perfekt efter din hud. Omärkbart trollas alla ojämnheter bort och huden lämnas felfri och silkesmatt utan att den naturliga lystern stryker på foten. Exakt så känns den nya generationens ultralätta underlag. Giorgio Armani tar konceptet hudvårdande makeup till nästa nivå med hybridprodukten Crema Nuda, där den sammetslätta täckningen från kultförklarade Maestro Foundation kombineras med märkets hög­ teknologiska hudvård. Max Factors senaste tillskott, Miracle Match, tonar direkt ut missfärgningar utan att täcka för mycket, samtidigt som huden får en välbehövlig fuktskjuts. Perfekt inför vintern.

2. Problemlösare Finnar, oljig hy och förstorade porer kan dyka upp när som helst i livet. Myten om smink som aknetrigger är seglivad. Modern makeup täpper sällan till porerna, men välj alltid en oljefri foundation. Tänk på att ha rengjorda fingrar när du rör ansiktet, och tvätta borstar, svampar och penslar ofta. De kan bli riktiga bakteriehärdar. Välj en foundation som kan appliceras i lager, så att du kan anpassa täckningsgraden i ansiktets olika zoner. Även oljig hy behöver mycket fukt, återfukta därför noga innan du lägger din bas. Många foundations innehåller ingredienser som motverkar finnar och förstorade porer för bättre hud på sikt. Nyhet! Bare Minerals Blemish Remedy Foundation 395:Maybelline Better Skin Foundation 155:- Clinique Anti-Blemish Solution BB Cream 295:- Chanel Perfection Lumière Velvet Smooth-Effect Makeup 455:Lumene Matt Control Oil-Free Foundation 149:58 ÅHLÉNS MAGASIN

Chanel CC Cream Complete Correction SPF 50 695:Garnier BB Cream Miracle Skin Perfector 119:- Bobbi Brown CC Cream SPF 35 395:- Olay Regenerist CC Cream SPF 15 275:- Yves Saint Laurent Forever Light Creator CC Cream 40 ml 560:-

3

Giorgio Armani Crema Nuda 50 ml 1 545:- Finns på Åhléns City Stockholm Diorskin Nude Air Foundation 540:- Lumene Nude Perfection Fluid Foundation 179:- Max Factor Miracle Match Foundation 169:Sensai Fluid Finish Foundation Velvet 30 ml 455:-

De senaste åren har vi blivit bortskämda med smarta hybridprodukter som kombinerar det bästa från hudvårdens och makeupens världar. När BB-cremerna, som betyder beauty balm eller blemish balm beroende på märke, slog igenom för några år sedan banade de väg för en ny typ av multifunktionella produkter som både förskönar på direkten och förbättrar huden på sikt. Sedan kom CC-cremerna, där bokstavsduon står för colour correction, som ger en rejäl färgkorrigering och skyddar mot ytterligare missfärgningar med inbyggt solskydd. I diskarna kan du numera hitta till och med DD-cremer och EE-cremer! Gemensamt för skönhetsvärldens mångsysslare är att de är otroligt lättanvända, funkar för alla och är snabba livräddare i en pressad vardag.

4. I nöd och lust Långa dagar ställer höga krav på makeupen. Den ska klara många timmar framför datorskärmar, stressiga språngmarscher, byten mellan olika luftmiljöer och en livsstil som inte sällan sträcker sig från tidig morgon till sen kväll. Det finns som tur är en rad foundations som klarar även de mest hektiska dagar. Clarins nykomling Everlasting Foundation+ innehåller puder från bambu som absorberar överskottsolja och har ljusreflekterande pigment som motarbetar även den mest grådaskiga eftermiddagslook. Clarins Everlasting Foundation+ 395:- L’Oréal Paris Infallible All Day Stay Fresh Foundation 169:- Diorskin Forever Foundation 515:- Max Factor Facefinity All Day Flawless 3 in 1 Foundation 165:-

4 5

5. Handväskformat Snygg i farten – ja tack! Ett nytt makeupformat är så kallade ”cushion foundations”. I en dosa göms en kudde som med ett lätt tryck släpper ut en fjäderlätt foundation genom hundratals pytteporer. Konceptet kommer från trend­ sättande Korea, och tidigare i år lanserade Lancôme Europas första kuddfoundation, Miracle Cushion. Gillar du Cliniques täckande Beyond Perfecting Foundation+Concealer måste du genast göra rum i partyväskan för den nya, fasta kompaktvarianten. Du som lätt blir glansig får inte missa ekocertifierade Unes nya kompaktfoundation med bambu­ puder som absorberar hudens överskottsfett. Lancôme Miracle Cushion 395:- IsaDora Nude Cushion Foundation 249:- (inkommer v. 40) Nyhet! Clinique Beyond Perfecting Powder Foundation+ Concealer 355:- Une Matt Minerals Foundation 219:-

AHLENS.SE


VÅRDA HUDEN Å hopfällbar puderoch rougeborste 99:Bra val: Å puderborste med FSCmärkt träskaft 99:-

favoriter

Tid för dina nya redskap

En ny säsong gör sitt intåg. Trots att schemat kanske redan är fulltecknat kan det vara en bra idé att avsätta en liten stund varje dag då du ägnar tid åt dig själv. Rensa tankarna och få en välbehövlig andningspaus samtidigt som du bevarar lite av sommarens glöd så länge det bara går. Skrubba huden len och smörj in dig med en fuktgivande creme för att förbereda huden för den påfrestande tid som väntar. Glöm inte att se över dina makeupredskap och testa också att införa någon ny färg i din sedvanliga palett. Spraya slutligen på en ny, spännande doft innan du ger dig ut bland höstlöven. AHLENS.SE

ÅHLÉNS MAGASIN

59


Nyhet!

745:-

Nyhet!

295:-

Mexx

Escada

Life is now EdT 30 ml 295:- Life is now från Mexx passar fartfyllda personer som gillar att njuta av livets goda. Fruktiga toppnoter och träiga basnoter balanseras upp av blommiga hjärtnoter vilket gör den till en allsidig doft.

Joyful Moments EdP 50 ml 745:- Doften som med sina fruktiga och blommiga noter ger känslan av en härlig blombukett samt uppmuntrar till optimism och att försöka ta tillvara på de där små glädjestunderna i livet.

Erbjudande! Köp en doft från Marc Jacobs och få ett paraply på köpet (värde 249:-).

20%

på True Replay for Her och True Replay for Him.

Marc Jacobs

Replay

Nyhet! Daisy Dream Forever EdP 50 ml 830:- En uppdaterad version av doften Daisy. Signaturnoten är saftiga björnbär och den ska enligt utsago få dig att drömma eviga drömmar. Eller i alla fall dagdrömma lite.

Nyhet! True Replay for Her EdP 40 ml ord. pris 349:- En doft utformad för att passa med en ledig och lättsam jeansstil. Het peppar och mjuk vanilj tänker sig Replay ska utmana bäraren att berika livet med inspirerande upplevelser.

60 ÅHLÉNS MAGASIN

AHLENS.SE


favoriter

Nyhet!

655:-

Nyhet!

449:-

James Bond

Versace

Seven EdT 50 ml 449:- Flaskans stilrena design för tankarna till smarta, hemliga spionprylar. Och den friska och maskulina doften lyckas nästan med konststycket att få dig att lämna din egen verklighet för en stund.

Eros Pour Femme EdP 30 ml 655:- I den glamourösa guldfärgade flakongen ryms en blandning av siciliansk citron, granatäpple, pion, jasmin, mysk och tränoter – vilket, enligt Versace, skulle få självaste kärleksguden Eros på fall.

Erbjudande! Köp Paco Rabanne Olympéa EdP 50 ml och få ett armband på köpet (värde 200:-).

Nyhet!

495:-

Paco Rabanne

Karl Lagerfeld

Nyhet! Olympéa EdP 30 ml 595:- Motsvarigheten till herrdoften Invictus från Paco Rabanne. Noterna vanilj, jasmin, sandelträ och ambra ska föra tankarna till den grekiska olympen och därmed ge bäraren mod och styrka.

Private Klub EdP 45 ml 495:- Nu lanserar en av världens främsta mode­ikoner en doft som bjuder in bärarna till en fest där vad som helst kan ske. Den är orientaliskt blommig med inslag av rosépeppar, magnolia och mysk.

AHLENS.SE

ÅHLÉNS MAGASIN

61


”Bygg upp gradvis med olika färgnyanser för att få djup i blicken.” Lägg alltid en ljus nyans som grund, i ögonvrån samt under ögonbrynet. Bygg sedan på med mörkare toner.

IsaDora Eye Color Bar ögonskuggspalett 129:- (149:-) IsaDora Eye Color Bar har en mjuk och silkeslen textur som skapar en sammetslen och hållbar känsla på ögonlocket. I en och samma palett finns allt du behöver för att skapa en perfekt ögonmakeup. Mixa och matcha de olika nyanserna för att hitta dina bästa färgkombinationer. Passar både dag som kväll, testa att arbeta med varma och jordfärgade toner dagtid och kallare, mer metalliska toner kvällstid.

Lumene Longwear Blur Foundation SPF 15 30 ml 135:- (169:-) Matifying & Pore Minimizing Primer 20 ml 109:- (135:-) Krämig foundation med en luftig konsistens som med hjälp av en ny silikonteknologi jämnar ut hudtonen. Varma färgpigment ger tillsammans med ljusreflekterande pigment en len och naturlig hud i upp till 16 timmar. För ett ännu bättre resultat, börja med primern som gör huden matt och jämn samt fungerar som en fästande bas för makeupen.

62 ÅHLÉNS MAGASIN

AHLENS.SE


favoriter Nyhet!

169:-

Nyhet!

119:-

Maybelline

Max Factor

Super Stay Better Skin Powder Foundation 119:- (139:-) Foundation berikad med vitaminer som verkar för en bättre hud på sikt. Ger ett jämt, naturligt och hållbart resultat. Välj täckgraden genom att applicera i lager.

Miracle Match Foundation 30 ml 169:- Lätt, vårdande och naturlig foundation som matchar hudens nyans och effektivt suddar ut ojämnheter och missfärgningar utan att täcka hudens naturliga ton. Tillför även extra fukt.

Max Factor

Depend

Lipfinity läppstift 129:- (149:-) Hemligheten bakom Lipfinitys hållbarhet är att det målas på i två steg. Först appliceras ett färglager och sedan ett fuktgiv­ ande överlager. Läpparna förblir återfuktade och färgen sitter hela dagen.

O2 nagellack 29:- eller 3 för 69:- Depend O2 släpper igenom 30% mer syre än ett vanligt nagellack, vilket är bra för nagelns kvalitet. En följsam pensel gör det också enkelt att lacka naglarna. Testa någon av de nya höstfärgerna.

AHLENS.SE

ÅHLÉNS MAGASIN

63


Erbjudande! Köp två produkter från Estelle & Thild och få en Fresh Water Lily Body Wash 200 ml på köpet (värde 149:-).

20%

på hela Olay Total Effectsserien.

Olay

Estelle & Thild

Total Effects dagcreme SPF 15 50 ml ord.pris 155:- Dagcreme som motverkar ålderstecken så som fina linjer, rynkor, ojämn hudton och pigmentfläckar. Går snabbt och lätt in i huden och stärker samtidigt som den ger fukt och näring.

Sparkling Citrus Bloom Body Wash 200 ml 149:- Rengör och återfuktar huden med en vårdande mix av naturliga ingredienser. Citrus, apelsinblomma och grapefrukt tillför energi och den ljuvliga doften ger en uppfriskande känsla.

30%

på hela sortimentet från Formula 10.0.6.

20%

på hela sortimentet från Björk & Berries.

Björk & Berries Body Serum 200 ml ord. pris 450:- Djupverkande återfuktning som sprayas över hela kroppen efter dusch eller när som helst vid behov. Skyddar huden och innehåller omega 3, 6 och 9 samt vitamin E som ger näring.

64 ÅHLÉNS MAGASIN

Formula 10.0.6

One Smooth Operator Pore Clearing ansiktsscrub 100 ml ord. pris 99:Scrub som innehåller bland annat zink och havre som absorberar överflödigt talg från hudens yta och verkar för att reducera inflammationer.

AHLENS.SE


favoriter 20%

på hela sortimentet från Emma S. Body.

Emma S. Body Wash 250 ml ord. pris 99:- Body Lotion 250 ml ord. pris 149:- Alla produkter från Emma S. är utvecklade och tillverkade i Sverige. Emma S. Body Wash rengör och återfuktar med hjälp av oljor från passionsfrukt och sheafrukt. Smörj in kroppen med Emma S. Body Lotion direkt efter dusch eller bad för bästa fuktgivande effekt. Den innehåller bland annat vitamin E som skyddar huden och har en lätt och smidig formula.

”Var alltid lätt på handen när du applicerar creme.” Smörj in ansiktetmed hjälp av mjuka, cirkulerande rörelser för att stimulera hudens blodcirkulation.

Nivea Cellular Anti-Age dagcreme SPF 15 50 ml 149:- (185:-) Cellular Anti-Age nattcreme 50 ml 149:- (185:-) Dag- och nattcreme från Nivea som innehåller aktiva ingredienser i form av fuktupptagande hyaluronsyra, magnoliaextrakt och kreatin. Huden återfuktas och upplevs fastare och slätare, samtidigt som rynkor reduceras. Använd cremerna tillsammans för att uppnå bästa resultat. SPF 15 i dagcremen skyddar mot skadliga UV-strålar.

AHLENS.SE

ÅHLÉNS MAGASIN

65


”Att rengöra ansiktet noggrant är A och O för effektiv hudvård.” Även om huden upplevs ren kan det vara bra att rengöra den två gånger. Framför allt på kvällen då makeup och orenheter ska bort.

20%

på hela sortimentet från Bliss.

Bliss Triple Oxygen Radiant Protection Energizing serum 30 ml ord. pris 555:- Fabulous Makeup Melt rengöringsolja 125 ml ord. pris 265:- Serumet innehåller bland annat vitamin C samt skyddar ansiktet mot yttre påfrestningar, ålderstecken och stress. Ger huden lyster och ungdomlig glöd genom att jämna ut hudtonen och boosta hudens eget försvar. Rengöringen är en gel som transformeras till en len och mild olja i kontakt med huden.

20%

på ansikts- håroch herrprodukter från Weleda.

Weleda Bra val: Evening Primrose dagcreme 30 ml ord.pris 299:- Almond Soothing Facial Oil 50 ml ord.pris 199:- Dagcreme som bland annat innehåller olja från jättenattljusblomman – återställer fuktbalansen och förebygger uppkomsten av fina linjer och rynkor. Den lugnande ansiktsoljan används för att stärka huden och ge den ett extra skydd. Appliceras dagligen eller som en intensivkur, kan också användas för borttagning av ögonmakeup.

66 ÅHLÉNS MAGASIN

AHLENS.SE


favoriter

Nyhet! Bara på Åhléns.

20%

på hela sortimentet från Björn Axén.

Björn Axén

Charles Worthington

Creative Styling Cream 100 ml ord. pris 140:- Prisbelönt produkt som ger stadga och hållbarhet utan att tynga ner håret. Den vårdar, är värmeskyddande och ger en definierad och fyllig look till både kort och långt hår.

Volume & Bounce Shampoo 250 ml 79:- (99:-) Innehåller kollagen som ger extra volym. Shampot tar effektivt bort orenheter och stylingrester som kan leda till platt hår och håret både ser och känns spänstigt och tjockt ut.

L'Oréal Paris

Aussie

Casting Crème Gloss 99:- (119:-) Casting Crème Gloss intensivtoning innehåller ingen ammoniak och tillåter varsam och vårdande färgning av håret. Håller upp till 6 veckor och ger glans till håret som ser både upplivat och friskt ut.

3 Minute Miracle Reconstructor 250 ml 99:- (119:-) En inpackning som inte behöver verka i en evighet för att göra jobbet. På bara tre minuter får håret en intensiv fuktinjektion, gör den därför till en smidig del av din veckorutin.

AHLENS.SE

ÅHLÉNS MAGASIN

67


favoriter

Schwarzkopf Brillance 79:- (99:-) Keratin Color 89:- (119:-) Brillance Intensive Color Creme finns i flertalet intensiva nyanser, från blont till svart, och innehåller ett diamond gloss-serum som blandas med färggelen för att få ett extra hållbart och glänsande resultat. Schwarzkopf Brilliance passar alla hårtyper och innehåller kollagen som ger långvarig fyllighet och spänst. Färgen slätar ut hårstrån och täcker även grå hår.

”Kamma ut hårmasken med en bredtandad kam.” Välj rätt schampo för din hårtyp och använd en djupverkade inpackning ungefär en gång i veckan.

25%

på hela sortimentet från John Frieda.

John Frieda Nyhet! Frizz Ease Miraculous Recovery Intensive Shampoo 250 ml ord. pris 99:- Mask 150 ml ord. pris 99:- Det går att bli av med känslan av torrt och skadat hår genom att använda produkter som både slätar ut hårstråets yta och verkar på djupet. Schampot ger omedelbart ett hår som upplevs som tre gånger slätare. Den djupverkande masken, berikad med mjölkprotein, vitamin E och avokadoolja, ger fukt utan att tynga ner håret.

68 ÅHLÉNS MAGASIN

AHLENS.SE


clinique.com © Clinique Laboratories, LLC

Vi har fått en lysande idé. Om en kvinna kan göra minst fyra saker på en gång, så ska hennes hudvård kunna göra det samma. √ √ √ √

Rynkor blir synligt reducerade. Ojämn hudton blir jämnare. Slapp hud stramas upp. Torr hud får massor med fukt. Finns nu även som dagcreme. Clinique Smart ™ SPF 15 moisturizer 50 ml 625 kr.


LANCÔMES STÖRSTA HUDVÅRDSSERIE

20%

PÅ HELA VISIONNAIRE SERIEN!

NYHET Dagcreme för torr hy

NYHET Nattcreme

STRÄVA EFTER EN VACKRARE HY

VISIONNAIRE RYNKOR - PORER - HUDTEXTUR Erbjudandet gäller 9/9-29/9


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.