__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 8

Visie

Piet Pannekeet stopt op hoogtepunt:

“Ik laat JASA met een gerust hart achter” echt gaan onderscheiden op het gebied van wegen en verpakken. Dat ontwikkelde zich steeds meer tot complete verpakkingslijnen, tegenwoordig tot de complete toe- en afvoer en robotisering toe.

Volgde de stap naar het buitenland al snel? In eerste instantie richtte ik me vooral op de groentesnijbedrijven. Toen we met Newtec gingen werken, is de focus meer AGF-breed gegaan. Ik verkocht de eerste Newtec in België en dat breidde zich gestaag uit en dat is tot op de dag van vandaag goed door blijven lopen. Newtec is nog altijd één van de grotere leveranciers van JASA. Dankzij het wereldwijde dealernetwerk van Newtec kwam ik vrij snel in contact met alle Newtec-dealers over de hele wereld en die hadden ook verticale verpakkingsmachines nodig. Zo werden we al snel heel internationaal. Vanaf 2005 opereert PMT onder de naam JASA Packaging Solutions en heeft JASA zich ontwikkeld tot een internationale specialist op het gebied van wegen en verpakken. De JASA verpakkingsmachines en sleevers worden wereldwijd gebruikt: van Denemarken tot Zuid-Afrika en van Italië tot aan Nieuw-Zeeland.

In januari dit jaar nam Piet Pannekeet afscheid van JASA Packaging Solutions. Tijd om zich bezig te gaan houden met het verbouwen van zijn huis, het reviseren van oude auto’s en – het bloed kruipt waar het niet gaan kan – wat aan te rommelen met tweedehands machines. “Ik kan het bedrijf met een gerust hart achterlaten. De laatste vier jaar is er, dankzij mijn opvolgers, veel meer structuur binnen het bedrijf gekomen. De omzet is in deze vier jaar verdubbeld.” Hoe verliep de start van je bedrijf? In 1984 ben ik voor mezelf begonnen onder de naam Pannekeet Machine Techniek (PMT). Daarvoor werkte ik in het groentesnijbedrijf waar mijn vader één van de eigenaren was en daar bouwde en verbouwde ik allerlei machines. Daar heb ik een jaar of tien gewerkt. Bedrijven wisten me na de start van PMT eigenlijk vrij snel te vinden. Via verpakkings- en machineverkopers werd ik overal gevraagd. Zo kwam ik in het Westland terecht, maar ook bij bedrijven als De Boer Delft, Tuinderij Vers en Heemskerk. Het blad Primeur was toen ook 6

AGF Primeur 3 • 2021

nog maar net gestart en daar heb ik veel in geadverteerd en daar heb ik mijn eerste klanten in België aan overgehouden. Al vrij snel kwamen er mensen bij en gingen we ook gebruikte machines, die ik opkocht, reviseren. Vanaf 1987/88 gingen we zelf meer machines bouwen. Als ik terugkijk was het echt pionieren. We werkten dag en nacht, maar het was wel een prachtige tijd. In de beginjaren waren het veelal simpele machines met kleinere capaciteiten. Toen maakten we ook nog wasmachines en centrifuges, maar daar zijn we op een gegeven moment mee gestopt. We zijn ons

Verwacht je dat de groei in convenience in Duitsland eindelijk door gaat zetten? Dat roep ik al jaren, maar ik verwacht ook echt dat dit door gaat zetten. Niet voor niets vestigen Nederlandse groenteverwerkers zich in de grensregio, maar ook van Duitse bedrijven krijgen we veel interesse. Daarom hebben we het afgelopen jaar ook een bedrijf in Kleve in Duitsland opgericht en medewerkers specifiek voor de Duitse markt aangenomen. Naast de convenience-markt hebben we al goede contacten bij Duitse verwerkers van bijvoorbeeld tomaten, appelen en aardappelen, dus we zien onze afzet in Duitsland breder dan alleen de convenience-markt. Welke anekdote uit de afgelopen 35 jaar zul je nooit vergeten? Ik heb ooit een enorme order gehad bij een groenteverwerker in Tsjechië, samen met Frans Schepers van Eillert. Destijds was dat mijn grootste order ooit, goed voor ongeveer 1 miljoen gulden. De beste man was enorm gefixeerd op het behalen van de maximale capaciteit, terwijl hij niet eens producten had om die capaciteit te draaien en nog geen enkele omzet gerealiseerd had.

Profile for AGF Vormgeving

Primeur 3 - 2021  

Primeur 3 - 2021