a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade
2 minute read

Veel aanvragen voor reefers richting Azië zorgen voor schaarste

Het zijn hectische tijden, vertelt Oscar Aantjes, Sales en Marketing manager bij Eimskip, een wereldwijd opererende logistieke dienstverlener. Hij merkt dat er door de perikelen rondom het Corona virus op de trade naar Azië sprake is van schaarste aan het boeken en verschepen van reefers.

“Dat is heel vervelend want verse en diepgevroren, voeding gerelateerde, lading moet vervoerd worden.” Oscar observeert dat het leidt tot veel aanvragen voor reefer containers richting Azië. Voor diepgevroren lading is er nog een uitwijkmogelijkheid door het op te slaan, al is de vraag of er voldoende opslag capaciteit is, geeft de Sales en Marketing manager aan. Het betekent ook dat de tarieven van verschepingen door de schaarste omhoog gaan. Hij verwacht dat de invloed van het virus nog wel een tijdje in de markt voelbaar zal zijn. “Het heeft een hele grote impact en het is niet zo dat wanneer het is afgelopen, die impact voorbij is. Vervolgens krijg je producten die alsnog vervoerd moeten worden en daardoor mogelijke weer schaarste op deze trade kan ontstaan.” Momenteel merkt Oscar dat de crisis gevolgen heeft voor de operationele activiteiten van Eimskip doordat het vastleggen van boekingen naar Azië meer inspanning vergt dan gebruikelijk.

FLEXIBILITEIT Het uitgebreide netwerk en de langdurige ervaring van Eimskip in de logistieke dienstverlening en rederij activiteiten komen hierbij goed van pas. De logistieke dienstverlener is met 56 eigen kantoren in 18 landen op vier continenten vertegenwoordigd. “We hebben een uitgebreid kantorennetwerk die dezelfde expertise hebben en we kunnen daardoor de betrokken partijen aansturen met de kennis die we hebben.” Daarbij spelen flexibiliteit en kwaliteit een rol. Eimskip heeft vele contacten met dienstverlenende partijen maar heeft zich niet exclusief gecommitteerd. “Wij hebben een toegevoegde waarde met onze kennis en met alle mogelijkheden en de flexibiliteit die we kunnen bieden omdat we met veel partijen graag samenwerken en zij graag met ons.” Die flexibiliteit wordt – zeker gezien de intensieve ervaringen die de rederij kent van de Noord-Atlantische route - ook steeds belangrijker om de gevolgen van de toenemende weersextremen op te vangen, ziet Oscar. Lokale contacten zijn daarbij erg belangrijk. “Misverstanden in de communicatie moet je per definitie elimineren. Weersomstandigheden zijn altijd overmacht maar je kunt wel goed anticiperen om risico’s weg te nemen.” Als voorbeeld noemt hij het kunnen selecteren van verschillende rederijen die op ... lees meer in de editie

Oscar Aantjes, Sales en Marketing manager bij Eimskip