Page 1

GUIA DIDÀCTICA DE “EL ERIZO”. Si olvidas el futuro, pierdes el presente Quizá estar vivo sea esto: perseguir instantes que mueren.

FITXA DE LA PEL.LÍCULA (1 punt)

Títol: Any: Direcció: Durada:. Guió: Producció executiva: Música: Fotografia: Muntatge: Direcció artística: Vestuari: Intèrprets:

SINOPSI ARGUMENTAL (màx. 5 línies) (1 punt)

ACTIVITATS 1. Indica tres temes o problemes vitals que siguin tractats a la novel.la. Són problemes reals? Has patit algun d’ells?

2. El títol de la novel.la fa referència a aquesta descripció en la que es compara a algú amb un eriçò: “Tiene la elegancia del erizo: por fuera està cubierta de púas, una verdadera fortaleza, pero intuyo que, por dentro, tiene el mismo refinamiento sencillo de los erizos, que son animalillos falsamente indolentes, tremendamente solitarios y terriblemente elegantes.” Explica la personalitat dels


eriçons. A quin personatge descriu? Coneixes algun “eriçó”? 3. Descriu la personalitat dels personatges principals (Paloma, sa mare, Renée, señor Ozu, etc. )d’acord a les pautes treballades en classe (carácter, educación, sexualitat, projecte de vida, etc.). 4. Amb qui de tots els personatges de la novel.la t’identifiques més? A qui voldries que es semblara la teua vida? Raona la teua resposta. 5. Els il.lustrats creien en el poder alliberador per a l’Humanitat de l’educació. Creus que en la novel.la es defensa aquesta idea? Reflexiona sobre el paper de la literatura i l’art en la vida de Renée i Paloma. 6. Posa alguns exemples de la pel.lícula de “tutors” i de persones “menors d’edat” i justifica la teua tria. 7. Al llarg de la novel.la naix una relació molt especial entre Paloma i Renée. Explíca-la! Son ànimes bessones? Es necessiten? Són com una família? Argumenta un escrit a partir de les qüestions i del que necessites per explicar-ho. 8. Paloma pren la decisió de suicidar-se als 13 anys. Explica com evoluciona aquest assumpte al llarg de la novel.la i quins són els factors que promouen la decisió final de Paloma. 9. Com transforma el sr. Ozu la vida de Renée i Paloma? Quin és el seu sentit de la vida i de la felicitat? I el d’elles? 10. Valora la pel.lícula en el que t’ha fet reflexionar, el que t’ha impactat, el que t’ha ensenyat o és d’aplicació a la teua vida.

Guia didàctica El erizo  

Guia didactica de la versión cinematogràfica de La elegancia del erizo

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you