Page 1

SESSIONS AG OCTUBRE 2016 1. SCORA ●

Introducció a la Salut Sexual i Reproductiva [​ Ds 9:00-9:30] Vols saber que són la ​Salut i els Drets Sexuals i Reproductius​? Vols conèixer més sobre ​sexualitat, VIH, gènere i salut materna​l? Vine a aquesta sessió i vuràs tot el que treballem des del grup de SCORA en aquests i molts altres temes!

Accés a un avortament segur ​[Ds 9:30-10:30] Què és un avortament “segur”? Quina es la situació legal a Espanya i a la resta del món? Quins debats hi han ara mateix sobre aquest tema tan controvertit? Vine a aquesta sessió i respondrem totes les teves preguntes!

S-E-X-E i Adolescents. Parlem-ne. ​[Dg 11:00-12:00] Pensa-ho: ara mateix, series capaç de parlar sobre sexe amb adolescents? Consideres que l’educació sexual que vas rebre a casa o a l’institut va ser adequada? Penses que aquesta es podria fer d’una altra manera? Vine a la sessió i parlem-ne!

Tancament - Visió i Missió ​[DG 12:00-12:30] Com seria la salut sexual i reproductiva el món ideal? Com creieu que hi podem ajudar? Ajuda’ns a definir la Visió i la Missió del grup de SCORA per a tenir uns objectius i uns valors sobre els quals construir els nostres projectes!

2. SCOPH ●

Introducció ​[Ds 9.00-9.30]​. ​En aquesta sessió explicarem quines activitats realitzem a Salut Pública i començarem a posar les bases per realitzar els nostres propis projectes! Hospital d’Ossets de Peluix (amb ESCALA) ​[Ds 10.30-11.30]. En aquesta sessió introduirem aquest projecte tant conegut pels socis de l’AECS i pels més menuts i entre tots intentarem millorar-lo creant unes bases sòlides per realitzar les següents edicions. Salut Pública: qüestionem-ho tot! ​[Dg 11.00-12.00] ​Creiem que com a metges 'sempre' lluitem pels béns de la Salut Pública, però realment és així? T'has parat mai a pensar què hi ha darrere i com pensa el nostre subconscient segons la situació en què ens trobem? Vine a la sessió a discutir-ho amb nosaltres, et garantim que no sortiràs de la sessió indiferent! ;) Tancament de les sessions de Salut Pública ​[Dg 12.00-12.30]​. A partir d’aquí posarem en comú les experiències que hem tingut durant l’AG i intentarem organitzar-nos per planejar i fer realitat aquell projecte que sempre hem volgut realitzar!


3. SCOME ○ Introducció a SCOME En aquesta sessió explicarem quins temes tractem i quines activitats fem en Educació en Ciències de la Salut. Et quedaràs sense saber-ho?! ○

La teva opinió compta! Fes que t’escoltin! Estàs cansat de tenir bones idees però que ningú t’escolti? Creus que no se’t té en compte perquè nomès ets un “crio” o “no en saps prou per opinar”? Aquesta és la teva sessió!

Que s’apren a la facultat? Que no? Creem un projecte! Amb la imaginació es creen somnis, i els somnis a vegades es compleixen. Vine i junts donem forma a allò que ens inquieta i voldriem millorar, creem un projecte!

4. SCORP ○ Introducció al grup de Drets Humans i Pau ​[Ds 9:00-9:30]: ​Quins temes tractem al grup de SCORP? Com es pot treballar en Drets Humans i per què és important? Quins projectes tenim? Vine a enterar-te d’això i molt més a aquesta primera sessió de presentació. No t’ho perdis! ○ Abús infantil - El paper dels professionals sanitaris en la lluita pels drets dels nens ​[Dg 10:00-11:00]: ​L’abús infantil va més enllà de les contusions I els ossos trencats. Hi ha molts tipus d’abús infantil, i tots ells provoquen un dany emocional greu. Aprenent a identificar els signes d’abús més freqüents i com intervenir, podem marcar la diferència en la vida del nen. Durant aquesta sessió relacionarem els drets humans amb l’ambient clínic, i treballarem en la importància dels drets humans i l’ètica mèdica a l’hora d’atendre les víctimes d’abús infantil ○ Construïm junts el futur ​[Dg 11:00-12:30]: ​L’última sessió la reservem per quelcom molt especial. Durant aquesta parlarem dels presents i futurs projectes de SCORP, de les experiències que han viscut els membres i d’un nou súper-projecte sorpresa per al que necessitem l’ajuda de tots vosaltres. Forma part del canvi, compleix els teus somnis i construeix el futur amb nosaltres! 5. SESSIONS CONJUNTES ●

Accés als medicaments essencials (SCOME + ​SCOPH​ + ​SCORP​ + UAEM) [Ds 9.00-10.00] Influeix la indústria farmacèutica en la nostra salut? El sistema actual de compra-venda de medicaments interfereix el Dret Humà al benestar? Què podem fer per assegurar un accés universal als fàrmacs com a futurs professionals de la salut? A través de l’anàlisi de diferents casos presentats per la UAEM, descobrirem quin és l’impacte de la indústria farmacèutica en la salut de la població.


● DDHH i Perspectiva de Gènere (​SCORP​ i ​SCORA​) ​[Ds 10:30-11:20] Tots hem sentit a parlar dels Drets Humans i sabem que moltes vegades aquests no es respecten el suficient. Ara bé, és el gènere un determinant d’aquestes violacions? Tenen més risc de veure els seus drets humans ignorats les dones que els homes? Com podem saber si una violació ve donada pel gènere de la persona o per altres causes? I quines opcions tenim per adreçar aquests problemes? Durant aquesta sessió respondrem totes aquestes preguntes, i donarem eines i mètodes per lluitar contra la discriminació basada en el gènere. ● Determinants socials de la salut (​SCOPH​ + ​SCORP​) ​[Dg 9.00-10.00] Si alguna cosa podem extreure del nostre recorregut acadèmic és que la salut de les persones depèn d’aspectes biològics personals. D’altra banda, sabem que existeixen altres milers de factors que tenen cert grau d’incidència en el nostre benestar. En aquesta sessió aprendrem què són i com ens afecten els determinants socials de la salut. ● Parlem de sexualitat amb els pacients (​SCORA​ i SCOME) ​[Dg 9:00-10:00] La vida sexual té una repercussió molt important en la salut de les persones, però, molts cops, els pacients no s’atreveixen a comentar aquest tipus de problemes a la consulta. T’agradaria posar solució a aquesta situació? Vine a la sessió i aprendrem junts a preguntar i tractar el tema amb la naturalitat que es mereix! ● Lactància materna (​SCOPH​ + ​SCORA​) ​[Dg 10.00-11.00] La lactància és un acte natural fonamental per establir un fort vincle entre la mare i el nadó. Tot i que existeixen alternatives artificials per facilitar la nutrició dels recent nascuts, són realment saludables a llarg termini? I, en cas que la mare prengui un fàrmac, aquest pot arribar a la llet materna? En aquesta sessió aportarem noves dades sobre lactància que canviaran la nostra manera de veure la nutrició infantil. 6. SCOPE​: ●

Introducció als Intercanvis Clínics: ​Has sentit mai a parlar dels intercanvis? Creus que només es tracta de marxar i viure la vida? Vine a veure que un intercanvi és molt més que marxar 1 mes de vacances, aprendràs la ètica que no t’expliquen a classe, el tracte amb cultures diferents, a viure en un país diferent amb tradicions diferents, sistemes mèdics totalment oposats al teu… Et perdràs l’experiència? Vine a coneixer-nos! Ètica en els Intercanvis: ​Objetiu principal: ​Reconèixer els dilemes ètics que poden aparèixer en un context clínic diferent. Objectius específics: -

Definir el rol de l’estudiant en nu context cultural i d’organització diferent Identificar les problemàtiques ètiques, comunicacional i organitzacional susceptibles e un intercanvi Planificar estratègies per enfrontar aquestes problemàtiques Discutir de la professió mèdica des d’un punt de vista ètic


Com Marxar d’Intercanvi? Experiències Personals! Tens interés en marxar d’intercanvi l’any que ve? T’agradaria i no saps com? No deixis passar aquesta oportunitat! Vine a enterar-te de totes les avantatges que tenen els intercanvis i de lo fàcil que és! Com ser LEO: ​ets el nou coordinador de la teva UD dels intercanvis? Vols ser coordinador dels intercanvis i viure la millor experiència de la teva vida? Vine a formar-te! Organitzarem el nou any, farem el calendari, explicarem com funciona la database, com funciona el sistema de punts…. No t’ho perdis!

7. SCORE: ● Introducció als Intercanvis de Recerca​: ​[Dss 9:00-9:30]​sessió introductòria on s’explica des de la organització del grup de treballa fins els objectius que tenim plantejats per millorar el nou curs. ● Ètica als Intercanvis:​ [Dss 9:30-11:30] Objetiu principal: ​Reconèixer els dilemes ètics que poden aparèixer en un context clínic diferent. Objectius específics: -

Definir el rol de l’estudiant en nu context cultural i d’organització diferent Identificar les problemàtiques ètiques, comunicacional i organitzacional susceptibles en un intercanvi - Planificar estratègies per enfrontar aquestes problemàtiques - Discutir de la professió mèdica des d’un punt de vista ètic Nous horitzons de SCORE-AECS​: ​[Dg 9:30-12:30] Explicarem tota la logística dels intercanvis des del punt de vista dels estudiants que marxen (outgoings), quins païssos tenim per marxar d’intercanvi, quins horaris hi ha per fer els exàmens, com serà la tria de places, quines deadlins hi ha per fer pagaments i enviar l’AF... També es parlarà de la logística pels estudiants que rebem (incomings) i convidarem a les juntes locals per organitzar d’una manera més eficient el retorn de pocket money, millorar la comunicació amb les residències o famílies d’acollida i fer un social program més ben estructurat. També us ajudarem per trobar noves tècniques per que tinguem més sort per trobar nous projectes.

Descripció sessions ag  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you