Advertentieblad Reimerswaal - week 18 2023

Page 1

Ruime keuze aan badmeubelen!

Complete renovatie Complete renovatie van uw badkamer van uw badkamer en/of toilet! en/of toilet!

Digitaal Digitaal 3D 3D--ontwerp ontwerp van de badkamer van de badkamer

Alle werkzaamheden Alle werkzaamheden met eigen tegelzetter met eigen tegelzetter en monteurs en monteurs

Eén

Wij hebben de totale oplossing voor uw badkamer!

HOEKMAN tussen de Scheldes Valckenisseweg 32 4411 BR Rilland

Weekblad

Huis-aan-huisbezorging in 9200 gezinnen in de gemeente Reimerswaal.

Wekelijkse verspreiding op woensdag. Advertenties inleveren op donderdag en vrijdag, maar uiterlijk op maandagmorgen vóór 12.00 uur bij

Zuidweg 19 - 4413 NL Krabbendijke tel. 0113-501402 / e-mail: info@velzenbv.nl www.advertentiebladreimerswaal.nl

3 mei 2023 week 18 jaargang 86 nr. 3404
info@hkmn.nl
-
0113
55 13 84
aaspreekpunt voor Eén voor verkoop en montage verkoop en montage Kom gerust eens langs in onze showroom voor een vrijblijvend advies. Neem vooraf wel even telefonisch contact op, zodat we u nog beter kunnen helpen. Eigen showroom in Rilland Wij verzorgen graag uw badkamer van ontwerp tot uitvoering met onze eigen monteurs! www.scheidingspraktijk.nl Uit elkaar? Kies voor scheiden in overleg. 06 50 20 44 88 w.folmer@scheidingspraktijk.nl Wim Folmer Scheidingsconsulent Of bezoek onze showroom in Goes Ontdek onze deuren op aaprotec.nl Garagedeuren AAPROTEC Spoorstraat 18D t/m 20G, ‘s-Gravenpolder 0113 31 25 47 06 53 31 41 89 info@opslagruimtehuren.nl Marcel Kole Schilderen en Behangen Dorpsstraat 83 - Krabbendijke - Tel. 0113- 50 61 73 E-mail: ljmeeuwsen@velzenbv.nl Ruime sortering theologie, jeugd- en kinderboeken Kom vrijblijvend kijken.....

Reimerswaal info

Wekelijkse informatierubriek Gemeente Reimerswaal

Wist jie dat…?

…u afvalzakken voor PMD kunt bestellen op www.zrd.nl?

De Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) stuurt u de zakken per post zonder extra kosten. De zakken zijn niet bij de gemeente verkrijgbaar. PMD is een afkorting voor Plastic, Metaal en Drinkpakken. Wat gebeurt er met het ingezamelde PMDafval?

Het gescheiden PMD-afval wordt gerecycled. Oud plastic wordt gebruikt als grondstof voor nieuwe kunststofproducten, maar ook voor vloerbedekking, tennisballen, automaterialen en fleecekleding. Van oud metaal wordt nieuw blik gemaakt. Lege drinkpakken bevatten meer-

Vergaderagenda

• Opinie/Besluitraad:

dere belangrijke onderdelen om te hergebruiken: papier, plastic en aluminium.

Kijk ook op: www.reimerswaal.nl

Contactgegevens

Openingstijden gemeentehuis

Ma t/m do 8.30 - 16.30 uur

Dinsdag 16 mei, 19.30 uur, Gemeentehuis. Vergaderstukken op www.reimerswaal.nl

• Seniorenraad:

Donderdag 11 mei, 13.30 uur, Gemeentehuis. Vergaderstukken op www.reimerswaal.nl

• WMO-raad: Donderdag 15 juni, 13.30 uur, dorpshuis Apeldoorn, Oostdijk Vergaderstukken op www.reimerswaal.nl

UIT DE GEMEENTERAAD

Even voorstellen… Ida Sinke

De komende weken stellen de raadsleden zich graag aan u voor. Deze week geeft Ida Sinke van de VVD antwoord op de vraag: Waarom ben je raadslid geworden?

“Politiek heeft me eigenlijk nooit echt geïnteresseerd. Wel vind ik het belangrijk om mijn steentje bij te dragen aan een betere leefomgeving en aan een goed ondernemersklimaat in onze gemeente. In 2014 ben ik lid geworden van de VVD en zo de politiek ingerold.

In Reimerswaal hebben we de schaal- en schelpdiervisserij en een sterke agrarische sector die beiden zorgen voor werkgelegenheid en een gezonde gemeente. Deze sectoren staan echter steeds meer onder druk vanwege maatregelen uit Europa en qua regelgeving op het gebied van natuur etc. Dat kan op termijn grote gevolgen hebben voor onze gemeente.

De aandacht voor natuur en bedrijfsleven

moet met elkaar in balans zijn. Tegenwoordig lijkt het alsof alles moet wijken voor de natuur en daar heb ik wel moeite mee. Boeren en vissers zijn in mijn ogen allemaal natuurbeheerders op hun eigen perceel. Zij zetten hun levenswerk niet zomaar op het spel voor wat meer opbrengst op korte termijn. Zij willen duurzaam ondernemen zodat ook hun kinderen een boterham kunnen verdienen als visser of agrariër en zo de familietraditie voortzetten.

Ik wil me graag inzetten voor een gezond ondernemersklimaat. Dat vergt van ons als gemeente dat we meedenken en snel en adequaat reageren op initiatieven. Dat we oog hebben voor mogelijkheden en kansen.”

Meldpunt zorgwekkend gedrag Zeeland Bent u bezorgd over iemand?

Of heeft u het gevoel dat iemand meer of andere hulp nodig heeft dan hij nu al krijgt? Meld de situatie dan via 0800-1205 (tijdens kantooruren) of ga naar www. meldpuntzorgwekkendgedragzeeland.nl

Gewijzigde inzameling oudpapier en karton in Rilland vanaf 1 mei

Per 1 mei 2023 kunt u oudpapier en karton in Rilland-Bath alleen nog aanbieden op de 2e zaterdag van iedere maand. Uw oudpapier wordt dan opgehaald aan huis. De brenglocatie bij de voetbalvereniging Rillandia (Bathseweg 54) komt te vervallen.

Vrijdag 8.30 - 12.00 uur

Adres: Oude Plein 1, 4416 AK Kruiningen

Telefoonnummer: 0113 395 000

E-mail: gemeente@reimerswaal.nl

WhatsApp: 06-23236942

Openingstijden balie burgerzaken (alleen op afspraak)

Maandag, dinsdag en

donderdag 8.30 – 16.30 uur

Woensdag 8.30 – 20.00 uur

Vrijdag 8.30 – 12.00 uur

Bel ons voor een afspraak of ga naar reimerswaal.nl/afspraakmaken

Afspraken met raadsleden:

Griffie - telefoon: 0113 395 000 of griffie@reimerswaal.nl

Afspraken met leden college burgemeester en wethouders: Bestuurssecretariaat

- telefoon: 0113 395 000 of bestuurssecretariaat@reimerswaal.nl

Noodgevallen openbare ruimten: Voor dringende noodgevallen aan wegen, rioleringen, openbaar groen en dergelijke, buiten kantooruren.

Telefoon: 06-53702470.

Heeft u een verstopping? Neem dan altijd eerst contact op met de gemeente. Inloopspreekuur wijkagenten: De wijkagenten van de gemeente Reimerswaal houden iedere donderdag van 09.00 tot 12.00 uur inloopspreekuur in het politiesteunpunt Kruiningen. Het steunpunt zit op de 1e verdieping van Bachten Vaete, Brouwerijstraat 1 in Kruiningen, tegenover het gemeentehuis.

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG): Voor ouders/verzorgers, jongeren tot 23 jaar en professionals met alle vragen over opvoeden en opgroeien.

Telefoon of WhatsApp: 06-40736270 maandag t/m vrijdag van 09.00-11.30 uur, behalve op donderdag of cjg@reimerswaal.nl.

Jeugd- en jongerenwerk: Jeroen Kempees, telefoon 06-24928651 of j.kempees@reimerswaal.nl

Stefan Koeman, telefoon 06-36275721 of s.koeman@reimerswaal.nl

Werk, inkomen en zorg (WMO): Voor aanvragen/aanmelding/informatie/ advies kunt u terecht bij GR de Bevelanden, afdeling WIZ, in het Stadskantoor aan de M.A. de Ruijterlaan 2 in Goes. Telefoon: 0113-239 100. www.grdebevelanden.nl/wiz

Servicepunt vrijwilligers(werk) Reimerswaal: Heeft uw organisatie nieuwe vrijwilligers nodig of wilt u vrijwilligerswerk gaan doen? Bel 0113 395 000 of ga naar www.inreimerswaal.nl

Dé activiteitenwebsite op het gebied van sport, bewegen, cultuur, zorg en vrijwilligerswerk in Reimerswaal. Collectief vervoer nodig? Bel 0113-745050.

2 Advertentieblad Reimerswaal 3 mei 2023 - nr. 3404

Bellen met 112 kan nu

112NL

Soms is het onmogelijk om 112 te bellen, zoals onlangs gebeurde bij de landelijke storing van Vodafone. Dit wil je natuurlijk niet meemaken.

Gelukkig is er de app 112NL. Via deze app kun je chatten wanneer bellen niet mogelijk is. Bellen of chatten is via deze app sowieso een slimme keus. Je locatie wordt namelijk automatisch meegestuurd. Als jij dat niet kunt vertel-

ook met de app

len, weten de veiligheidsdiensten tóch waar de hulp naartoe moet. Dit werkt binnen heel Europa. Dus ook op vakantie kan dit levens redden.

Omdat in nood elke seconde telt, is het belangrijk dat je de app alvast downloadt. De app is beschikbaar voor Android en iOS. Vul meteen je gegevens in. Dan is de app 112NL klaar voor gebruik als elke seconde telt.

Bellen met 112 kan nu ook met de app 112NL!

Door 112NL te gebruiken:

stuurt u automatisch deze gegevens naar de meldkamer • welke hulpdienst u wil spreken

Koninklijke Onderscheidingen in Reimerswaal tijdens Lintjesregen 2023

Burgemeester José van Egmond verraste dit jaar twee inwoners uit de gemeente Reimerswaal tijdens de Lintjesregen. Zij maakte ze op woensdag 26 april 2023 blij door ze eerst thuis op te halen en ze vervolgens te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ook ontvingen ze van haar de bijbehorende Koninklijke Onderscheiding. Een derde inwoner, van de gemeente Kapelle, werd ook door haar verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Ook hij is

benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde in Kerkelijk Centrum De Haven in Yerseke. Genodigden en eerder gedecoreerden waren hierbij aanwezig.

De gedecoreerden zijn:

De heer M. (Rinus) Mol uit Yerseke, de heer J.J. (Ko) van Bremen uit Krabbendijke en de heer L.J. Wabeke uit Wemeldinge

kan de meldkamer sneller de juiste hulp naar de juiste plaats sturen.

* U ontvangt een notificatie als de chat wordt gestart. De Galaxy S8 en S9 laten deze notificatie niet zien.

Zaterdag 6 mei 20.00 uur

Dorpshuis ‘De Meiboom’, Krabbendijke Theaterconcert

www.reimerswaal.nl

Nieuwe Nederlanders

Burgemeester José van Egmond overhandigde onze nieuwe Nederlanders de benodigde papieren en nam de eed of belofte af. Zoals gebruikelijk heeft de burgemeester aandacht besteed aan enkele rechten en plichten uit de grondwet.

De heer Mekson Filmon, de heer Riyad Jamour, familie Hamo, de heer Bünyamin Ergün en mevrouw Ermin Susiana mogen zich nu officieel Nederlander noemen.

* Tip van Jacques

OLEG FATEEV met ’After Silence‘

Op percussie Simone Sou

Het verhaal van de bayan! Een schitterende afsluiting van het seizoen!

"After Silence" is de titel van de laatste cd van Oleg Fateev. Tevens heeft "After Silence" betrekking op de stilte die de coronatijd met zich meebracht. De rust die bij Oleg zorgde voor verdieping. Vanuit deze verdieping en het grote gemis van het contact met het publiek is dit soloprogramma ontstaan. In dit nieuwe programma vertelt Oleg zijn geschiedenis met de muziek waarbij zijn hart ligt, gelardeerd met verhalen uit zijn leven. Het gaat over muziek van thuis in Moldavië, via de jazz in Nederland tot de muziek op zijn eigen CD's "Dreams" en "After Silence".

Ook zijn passie voor zang zal te horen zijn in bijzondere vertolkingen van liederen van zijn muzikale helden zoals Pjotr Leschenko en Vladimir Vysotsky. Tekst en vertaling Herman Coenen. Oleg Fateev is geboren op 5 juli 1967 in Bendery, een stad in Moldavië aan de oever van de mooie rivier Dnestr. Naast vele soloconcerten, werkte hij o.a. met Herman van Veen, Robert Long, Leoni Jansen, Jeroen Willems, Nynke Laverman, Hadewych Minis. In 2018 deed Oleg een theatertoer met journalist en fi lmmaker Jelle Brandt Corstius en datzelfde jaar nam hij deel aan de tour met Britta Maria en Maurits Fondse als special guests. Simone Sou komt uit Brazilië. Ze zijn vorig seizoen ook in het theater geweest. Oleg neemt het publiek samen met zijn onafscheidelijke bayan (Russische knoppenaccordeon), zijn zang en subtiele percussiespel van Simone Sou mee op reis door zijn poëtische muzikale wereld. Maak de reis mee! https://www.oleg.nl

Twee voor de prijs van één!

De toegangsbewijzen kosten normaal €.17,00, maar, omdat het de laatste reguliere voorstelling is en omdat hij zo ontzettend goed is, krijgt u twee kaarten voor de prijs van één! Stuur, om te bestellen, even een e-mail naar info@podiumreimerswaal.nl

Telefonisch bestellen kan via 0113 551552 (Jacques Boonman).

3 3 mei 2023 - nr. 3404 Advertentieblad Reimerswaal
Download de app 112NL De app is beschikbaar voor Android en iOS. Download hem nu. Vul direct uw gegevens in. Dan is de app klaar voor gebruik als elke seconde telt. Let op! Misbruik van 112 is strafbaar. Test de app daarom niet na installatie, u houdt dan de lijn bezet voor mensen in nood.
• uw naam uw telefoonnummer of u moeite heeft met spreken of horen • uw voorkeurstaal voor de chatfunctie kan de meldkamer een chatgesprek met u starten* als u niet of moeilijk kunt spreken of horen of als u niet goed Nederlands of Engels spreekt
uw telefoon automatisch uw locatie naar de meldkamer
u belt Daarmee
stuurt
zodra
Android Android iOS

Zoek jij leuk werk met enthousiaste collega’s?

Gemeente Reimerswaal zoekt jou!

Wij zoeken:

• Adviseur Klimaat en Duurzaamheid

• Adviseur DIV

Stagiair/vakantiekracht Groenvoorziening

Ga snel naar www.werkenbijdereimerswaal.nl om hier meer over te lezen.

Dodenherdenking 4 mei 2023

Op donderdag 4 mei 2023 wordt in de verschillende dorpen in Reimerswaal om 20.00 uur de jaarlijkse Dodenherdenking gehouden. Het college van B&W legt bij verschillende herdenkingen een krans.

Burgemeester Van Egmond, verzamelen om 19.00 uur in De Haven in Yerseke

Wethouder Both, verzamelen om 19.15 uur in Ons Dorpshuis in Kruiningen

Wethouder Van Overloop, verzamelen om 18.45 uur in Kaj Munk in Hansweert

Wethouder Van der Hoest, verzamelen om 19.45 uur bij Monument begraafplaats in Rilland

Wethouder Meeuwsen, verzamelen om 19.40 uur in dorpshuis MeerWaarde in Waarde

Jeugdsportfonds

Geen geld voor de voetbalclub , muziekles , dansles , kickboksen , turnen of judo?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld. Vanaf nu is het mogelijk om aan te vragen voor volgend schooljaar.

Een aanvraag indienen kan via een tussenpersoon. In de gemeente Reimerswaal kan dit via SMWO of Stichting Leergeld.

Kijk voor meer informatie op jeugdfondssportencultuur.nl/zeeland

Activiteitenkalender inReimerswaal

Datum Activiteit

Woensdag 3 mei Dansworkshops Kruiningen en Rilland

Donderdag 4 mei Dodenherdenking

Vrijdag 5 mei Bevrijdingsdag

Maandag 8 mei Open volleybaltoernooi Kruiningen

Via www.inreimerswaal.nl kunt u zich aanmelden voor een activiteit en kunt u terecht voor meer informatie en meer activiteiten. Organiseert uw vereniging of stichting evenementen die u graag in de activiteitenkalender opgenomen ziet worden? Stuur dan een e-mailtje naar in@reimerswaal.nl. Hier kunt u ook terecht met vragen en/of opmerkingen.

Afval scheiden: Hoe vergaat het mevrouw Geralda Lubbes uit Waarde?

zoals bubbeltjesplastic en piepschuim. En dat hergebruik ik weer om bestellingen in te versturen.

“We hebben aparte bakjes in de keuken”

In de keuken hebben we aparte bakken voor PMD, oud papier en drie GF-aanrechtbakjes. In

Wat doe je om minder (rest)afval over te houden?

Ik heb het niet over afval, maar over grondstoffen. We doen ons best zo min mogelijk impact te hebben op de aarde en de aarde niet uit te putten qua grondstoffen. We denken eerst na of we iets wel echt nodig hebben. We kopen bijna alles tweedehands. Wat hier de deur uitgaat is voor de kringloop of wordt gescheiden ingeleverd als grondstof voor weer iets nieuws. Het is eigenlijk een hele levensstijl. En dat is stapje voor stapje zo gekomen. Onze motivatie is een betere wereld, ook voor onze kinderen.

Ik heb er ook mijn werk van gemaakt en run een webshop met fairtrade producten. Fairtrade wil zeggen dat er geen kinderarbeid aan te pas komt, maar ook dat de grondstoffen uit duurzaam beheerde bronnen komen. Zo verkoop ik via de webshop bijvoorbeeld metalen tuindecoratie uit Afrika die gemaakt is van gebruikte materialen. Ik denk op die manier een steentje bij te dragen aan het in gebruik houden van grondstoffen.

Verder hebben we op meerdere plekken bakken staan om grondstoffen te scheiden. Zo hebben we bakken voor glas, kleding, lege batterijen, plastic doppen (de opbrengst daarvan gaat naar de blindengeleidehonden), oud metaal, kapotte apparaten, gips, aardewerk, hout. Nagenoeg de milieustraat in het klein. We gebruiken al zo’n jaar of tien oplaadbare batterijen, dat scheelt ook weer afval. Kleding gaat naar de kringloop.

We houden het oud papier apart in dozen. Maar A4-tjes die aan de achterkant nog leeg zijn, gebruiken we gewoon opnieuw. Ik heb in die 8 jaar dat mijn webshop nu bestaat, nog nooit verpakkingsmateriaal moeten bestellen. Verschillende mensen brengen mij hun lege dozen en overgebleven verpakkingsplastic,

die bakjes gaan etensrestjes voor het konijn, voor de kippen en dan nog een apart bakje voor bijvoorbeeld de bananen- en sinaasappelschillen die overblijven.

Verder hebben we een aparte bak voor grondstoffen die we naar de milieustraat brengen. Daar zit hard plastic in van kapot speelgoed. Of een gebroken bloempot, wat in de puincontainer gaat. En de plastic bakjes uit de supermarkt waar fruit in zat, hergebruiken we weer om fruit van eigen oogst in te doen.

Toen de kinderen klein waren, gebruikte ik wasbare luiers. De kwaliteit toen was een stuk minder dan nu. Ik vond er een middenweg in door ’s zomers wasbaar te gebruiken en in de winter wegwerpluiers.

Wat heb je aangepast sinds je met gescheiden inzameling van PMD (Diftar) bent gestart?

Eigenlijk heel weinig. In de krat voor de milieustraat houden we nu wel het harde plastic en dergelijke apart. Dat ging eerst in de PMD+ container, maar dat kan je geschei-

den inleveren op de milieustraat. Ze lachen daar wel eens om al dat kleine spul dat ik kom brengen, maar ik houd uiteindelijk maar één boterhamzakje echt afval over per twee weken.

“Ik heb de restafvalcontainer nog niet aan de straat hoeven zetten”

We gebruiken de restafvalcontainer nu als opslag voor de PMD-zakken. Tot nu toe heb ik de restafvalcontainer niet aan de straat hoeven zetten. Ik denk dat ik dat pas over twee jaar hoef te doen.

Wat kan beter of anders?

Het hele systeem van de weggooi-industrie. Er wordt zoveel gerommeld om alleen maar geld te verdienen. Als consument heb je meer invloed dan je denkt. Het is immers een kwestie van vraag en aanbod.

Ben je tevreden over hoe het tot nu toe gaat?

Op zich wel. In Nederland zijn we verwend en is het netjes geregeld. Hier kunnen we het gescheiden aanbieden en wordt het opgehaald. Er zijn een boel landen waar het afval op straat ligt.

Als ik iets zou moeten bedenken, dan zou de inlevering van de PMD-zakken beter kunnen. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen de ruimte heeft om die te bewaren. Ze worden voor ons huis verzameld. De zakken staan er soms tot halverwege de middag. Het komt

weleens voor dat een zak openwaait en ik de inhoud uit mijn tuin moet vissen. Vaste inleverpunten bij mensen in de wijk zou denk ik een oplossing zijn.

Weet je goed welk afval waar hoort?

Ja, dat is wel duidelijk.

Ben je bekend met de tarieven? Ja, die kennen we.

Hoeveel restafval hebben jullie nu?

We hebben ongeveer een boterhamzakje per twee weken. Rest is hier ook echt rest. Dus bijvoorbeeld kaaskorsten en zo. En ik heb bijvoorbeeld geen stofzuigerzakken, want ik gebruik een waterstofzuiger.

Hoeveel PMD hebben jullie?

We zijn met 7 personen en hebben ongeveer drie tot vier PMD-zakken per ophaalronde.

Tips voor anderen?

Oei, tips voor anderen? Dan lijkt het net alsof je het beter weet. Dat is niet zo. Ik zou zeggen: niet de moed verliezen, alle kleine beetjes helpen. Als we met elkaar kleine stapjes zetten, maken we samen een grote stap voor een betere wereld. Toch een tip? Als je verpakkingsmateriaal of dozen over hebt, dan kan je ze 24/6 hier inleveren (Havenstraat 3 in Waarde).

4 Advertentieblad Reimerswaal 3 mei 2023 - nr. 3404
“Alle kleine beetjes helpen”
www.reimerswaal.nl

Reimerswaalse omroeper

Een rubriek voor instellingen en verenigingen in Reimerswaal om hun evenementen en activiteiten aan te kondigen.

Kopij graag uiterlijk woensdag vóór 17.00 uur aanleveren via het formulier op www.reimerswaal.nl. Hier kunt u ook de spelregels nalezen.

Berichtjes

Nationale herdenking donderdag 4 mei 2023 Yerseke

Programma:

19.30 uur Stille Tocht. Route: Paardenmarkt - Breeweg - Molenlaan.

19.45 uur Aankomst Stille Tocht bij het Monument (Molenlaan).

19.56 uur Kranslegging namens het gemeentebestuur van Reimerswaal door burgemeester José van Egmond en kinderburgemeester Loïs Vlot.

19.58 uur Taptoe-signaal; aankondiging 2 minuten stilte.

20.00 uur 2 minuten stilte.

20.02 uur Einde 2 minuten stilte; aansluitend het Wilhelmus.

20.07 uur Toespraak door de Burgemeester van de Gemeente Reimerswaal.

20.12 uur Gedicht voorgedragen door leerlingen van de Ds. Kerstenschool.

20.17 uur Vervolg krans- en bloemleggingen door de verschillende delegaties en scholieren.

*De omstanders worden uitgenodigd om bloemen/kransen bij het monument te leggen. Stichting 4 mei Herdenking Yerseke

Programma herdenking 4 mei Rilland

19.45 uur Verzamelen bij monument op de begraafplaats Rilland Kranslegging door wethouder Van der Hoest, Gemeente Reimerswaal

20.00 uur 2 minuten stilte

Zingen Wilhelmus.

Toespraak wethouder Van der Hoest, Gemeente Reimerswaal

Nationale Dodenherdenking 4 mei Kruiningen

19.15 uur Ontvangst in Ons Dorpshuis met een kopje koffie of thee.

19.40 uur Aanvang stille tocht richting Johanneskerk.

19.50 uur E.M.M. zal hymnes ten gehore brengen.

19.59 uur Het Taptoesignaal.

20.00 uur 2 minuten stilte.

20.02 uur Samenzang 1e couplet van het Wilhelmus (met E.M.M.)

Organisatie: Comité Herdenkingen Kruiningen 4 mei

Bekendmakingen

Ingediende aanvragen om omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal maken bekend dat zij de volgende aanvragen om omgevingsvergunning hebben ontvangen:

• Voor: het bouwen van taludtrappen

Locatie: diverse locaties verhoogde zeewering in Hansweert

Datum ontvangst: 6 april 2023

• Voor: het bouwen van een tribune

Locatie: kadastraal perceel KNG H 2115 naast Werfdijk 6 in Hansweert

Datum ontvangst: 6 april 2023

• Voor: het bouwen van een aantal bruggen, een steiger, een kabelbaan en een pannaveld

Locatie: Parkzone Zeedijk in Hansweert

Datum ontvangst: 4 april 2023.

• Voor: het plaatsen van een blokhut

Locatie: Clercqswegje 12 in Kruiningen

Datum ontvangst: 8 april 2023

• Voor: het realiseren van een tijdelijke bouwweg naar het werkterrein

Locatie: ten noorden van Nieuwlandse Binnendijk 11 in Oostdijk

Datum ontvangst: 31 maart 2023

• Voor: het uitbreiden van een huisvesting voor arbeidsmigranten

Locatie: Oude Rijksweg 43A in Rilland

Datum ontvangst: 6 april 2023

Voor: het bouwen van een erker aan de voorzijde van de woning

Locatie: Ferdinand Bollaan 30 in Yerseke

Datum ontvangst: 19 april 2023

Voor: het vernieuwen van een erker en het bouwen van een aanbouw

Programma Dodenherdenking 4 mei Hansweert

18.00 uur Vlaggen halfstok.

18.45 uur Ontvangst met koffie of thee in de foyer van dorpshuis Kaj Munk.

19.30 uur Opstellen en vertrek tocht naar de gedenksteen op de begraafplaats.

19.50 uur Aankomst begraafplaats, Scheldegalm zal enkele hymnes ten gehore brengen.

19.58 uur Het spelen van de Last Post.

20.00 uur 2 minuten stilte.

20.02 uur Scheldegalm speelt het 1e couplet van het Wilhelmus 2x.

Aansluitend, toespraak door wethouder Van Overloop. Het voorlezen van een gedicht, door wethouder Van Overloop.

Kranslegging door wethouder Van Overloop namens de gemeente Reimerswaal. Eventueel bloemlegging door andere aanwezigen.

Scheldegalm speelt hymnes als de krans en bloemen worden gelegd. Scheldegalm gaat als eerste langs de gedenksteen, gevolgd door de andere aanwezigen. Vertrek van begraafplaats, drumband slaat op doffe trom. De stoet gaat weer richting het dorpshuis, gelegenheid tot napraten. 21.10 uur Vlag wordt gestreken.

Dodenherdenking 4 mei 2023 Waarde

19.40 uur verzamelen dorpscentrum MeerWaarde. Stille tocht naar monument. Na luiden klok 2 minuten stilte, gedichten door kinderen van de basisscholen, toespraak wethouder Meeuwsen, kransleggingen, bloemen door belangstellenden, dit alles onder begeleiding van muziekvereniging Vooruit.

Na afloop terug naar MeerWaarde om elkaar te ontmoeten met koffie en thee, vlagprotocol 4 mei volgens com. 4 en 5 mei, vlag halfstok van zonsopgang tot zonsondergang.

Kalender

• Krabbendijke, 3 mei. Molka-spel bij dorpshuis ’de Meiboom‘ in Krabbendijke, van 9.30 tot 11.30 uur spelen we weer Molka in het dorpshuis in Krabbendijke. Het Molka-spel is een spel dat gespeeld wordt met een werpblok en 14 genummerde kegels. Voor meer informatie over het molka-spel, kijk op www.inreimerswaal.nl/molka-spel-in-krabbendijke

• Rilland, 6 mei. In ’de Levensbron‘ in Rilland (Valckenisseweg 12) wordt een Kunstmarkt gehouden. De Kunstmarkt wordt om ca. 10.30 uur geopend door de burgemeester van Reimerswaal, mevrouw Van Egmond. Het aanbod is zeer divers, zowel in soorten kunst als in prijsklasse - Kom langs!

• Krabbendijke, 10 mei. Het is weer koffieochtend in ’de Meiboom‘ met wat lekkers (€ 2,00), Monica Nieuwenhuijse komt vertellen over haar boek 'Mensenkind'. Het belooft een mooie ochtend te worden, met nadien tijd voor praatje/gezellig samenzijn. Iedereen van harte welkom, neem gerust iemand mee!

Locatie: Grintweg 40B in Yerseke

Datum ontvangst: 5 april 2023

Voor: het plaatsen van een dakkapel

Locatie: Van Tienhovenstraat 14 in Yerseke

Datum ontvangst: 19 april 2023

• Voor: het herontwerpen van de ZWW 380kV fundering mastlocaties

Locatie: diverse locaties binnen de Gemeente Reimerswaal

Datum ontvangst: 4 april 2023

Een aanvraag kan uit meerdere activiteiten bestaan. Aanvragen liggen niet ter inzage, maar kunnen op verzoek wel worden ingezien. Neem daarvoor even contact op via 0113 395 000 of gemeente@reimerswaal.nl. Als een bezwaar of zienswijze wordt overwogen, moet eerst een (ontwerp)besluit op de aanvraag worden afgewacht. Van dit (ontwerp)besluit volgt ook een melding in deze rubriek Bekendmakingen.

Kennisgeving ontwerpbeschikking

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen:

• Voor: het uitbreiden/wijzigen van de bestaande vergunning brandveilig gebruik

Locatie: Hoofdweg 60 in Rilland

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken zijn met ingang van donderdag 4 mei 2023 gedurende zes weken op afspraak in te zien in het gemeentehuis te Kruiningen. Voor het maken van een afspraak daarvoor of voor het bespreken van een mogelijkheid om

de stukken op een andere wijze te kunnen inzien, kunt u bellen met de gemeente, telefoonnummer 0113 395 000.

Zienswijze

Eenieder kan gedurende bovengenoemde termijn van zes weken een (gemotiveerde) zienswijze indienen. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal (adres: Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen). Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 0113 395 000. Voor burgers bestaat er ook de mogelijkheid om digitaal een zienswijze in te dienen. Kijk hiervoor op www.reimerswaal.nl. U dient dan wel over een DigiD te beschikken. Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk. Wij maken u erop attent dat door een niet-belanghebbende slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking (met dan wel een relativiteitstoets: er is alleen een geslaagd beroep mogelijk voor zover het een rechtsregel of beginsel aangaat gericht op de belangen van de indiener). Mede op basis van enkele rechterlijke uitspraken staat voor belanghebbenden het instellen van beroep (vooralsnog) open, ongeacht of er een zienswijze is ingediend en als deze is ingediend ongeacht de inhoud ervan. Bovenstaande attendering is naast de Awb mede gebaseerd op enkele rechterlijke uitspraken en kan mogelijk vanwege verdere ontwikkelingen in de rechtspraak nog veranderen.

Nadere informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw J. Hoogesteger (ma, di en do van 9.00 tot 14.30 uur) via het centrale telefoonnummer 0113 395 000. Kruiningen, 3 mei 2023

5 3 mei 2023 - nr. 3404 Advertentieblad Reimerswaal

Bekendmakingen

Kennisgeving beschikking

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Reguliere voorbereidingsprocedure

Verleende omgevingsvergunningen

Burgemeester en wethouders van Reimerswaal maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunning(en)

hebben verleend:

Voor: het herontwerpen van de ZWW 380kV fundering mastlocaties

Locatie: diverse locaties binnen de gemeente Reimerswaal

Verzenddatum besluit: 25 april 2023

• Voor: het aanleggen van LS- en MS-kabels

Locatie: Luchtenburg, Havenoordseweg, Meidoornweg en Puthoekseweg in Waarde

Verzenddatum besluit: 24 april 2023

• Voor: het bouwen van een aanbouw aan een bestaande woning

Locatie: Oude Boogaert 6A in Yerseke

Verzenddatum besluit: 26 april 2023.

Rechtsmiddelen

Belanghebbenden die het niet eens zijn met een besluit dat is voorbereid met de reguliere voorbereidingsprocedure, kunnen hiertegen binnen 6 weken na verzending ervan op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar aantekenen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal, Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

• de naam en het adres van de indiener;

• de datum;

• een omschrijving van het besluit, waartegen het bezwaar is gericht;

• de grond(en) waarop het bezwaar is gebaseerd. De werking van een besluit wordt niet geschorst door het indienen van een bezwaarschrift. Wel kan naast het indienen van een bezwaarschrift, aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant worden gevraagd een voorlopige voorziening te treffen. Voor het adres van de rechtbank en voor uitleg over deze procedure wordt verwezen naar de internetpagina www.rechtspraak.nl. Via het ‘digitale loket Rechtspraak’ op deze website kan ook digitaal worden gevraagd om een voorlopige voorziening.

Kruiningen, 3 mei 2023

Kennisgeving verlengen beslistermijn

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Verlengen beslistermijn aanvraag om omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Reimerswaal maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben besloten voor de volgende aanvraag om omgevingsvergunning de beslistermijn te verlengen met een termijn van 6 weken:

• Voor: het vernieuwen van de afmeervoorzieningen C en F bij de sluizen van Hansweert.

Locatie: Afmeervoorzieningen noord- en zuidkant sluizencomplex Hansweert

Verzenddatum besluit: 24 april 2023

Tegen een besluit tot verlengen van de beslistermijn staat geen bezwaar en beroep open.

Kruiningen, 3 mei 2023

Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening: vergunning te verlenen voor het houden van het evenement StraatBBQ aan de Raadhuisstraat in Waarde op 9 juni 2023 van 16:00 tot 23:30 uur;

• ontheffing te verlenen voor het belemmeren van de bruikbaarheid van de weg: vanaf Raadhuisstraat huisnummer 2 tot aan Raadhuisstraat huisnummer 22 op 9 juni 2023 van 14:00 tot 23:30 uur.

Verzenddatum besluit: 21 april 2023

• vergunning te verlenen voor het houden van het evenement stopplaats Ride for the Roses in dorpshuis “De Meiboom” aan de Kerkpolder 30 in Krabbendijke op 10 juni 2023 van 10:00 tot 18:00 uur.

Verzenddatum besluit: 21 april 2023

vergunning te verlenen voor het houden van het evenement Actiemarkt aan de Weelweg 10E in Waarde op 10 juni 2023 van 09:30 tot 15:00 uur.

Verzenddatum besluit: 25 april 2023

Rechtsmiddelen

Indien u het met dit besluit niet eens bent, kunt u hiertegen binnen 6 weken na verzending ervan op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar aantekenen. U moet het bezwaarschrift richten aan burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal, Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen.

Tijdelijk dubbel zoveel besparen bij ALKU® (15 t/m 27 mei)

Nieuw kozijn én nieuw glas? Doen! Want bovenop de overheidssubsidie voor energiebesparend glas krijg je tijdelijk nog eens dat bedrag van ons cadeau.

ALKU Ontdekkingscentrum Middelburg

Klarinetweg 5 | 4337 RB Middelburg | 0118 628 707 | www.alku.nl

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

• de naam en het adres van de indiener; de datum;

• een omschrijving van het besluit, waartegen het bezwaar is gericht;

• de grond(en), waarop het bezwaar is gebaseerd. De werking van dit besluit wordt niet geschorst door het indienen van een bezwaarschrift. Wel kunt u naast het indienen van een bezwaarschrift, aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant vragen een voorlopige voorziening te treffen. Voor het adres van de rechtbank en voor uitleg over deze procedure verwijzen wij u naar de internetpagina: www.rechtspraak.nl. Via het ‘digitale loket Rechtbank’ op deze website kunt u ook digitaal vragen om een voorlopige voorziening.

Kruiningen, 3 mei 2023

Op grond van artikel 3 van de Alcoholwet:

• is ten behoeve van dorpshuis Apeldoorn, aan de 2e Vlietweg 9, 4415 AE Oostdijk, een vergunning op grond van de Alcoholwet verleend per 24 april 2023.

Verzenddatum besluit: 24 april 2023

Rechtsmiddelen

Indien u het met dit besluit niet eens bent, kunt u hiertegen binnen 6 weken na verzending ervan op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar aantekenen. U moet het bezwaarschrift richten aan burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal, Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener;

• de datum;

een omschrijving van het besluit, waartegen het bezwaar is gericht;

• de grond(en), waarop het bezwaar is gebaseerd. De werking van dit besluit wordt niet geschorst door het indienen van een bezwaarschrift. Wel kunt u naast het indienen van een bezwaarschrift, aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant vragen een voorlopige voorziening te treffen. Voor het adres van de rechtbank en voor uitleg over deze procedure verwijzen wij u naar de internetpagina: www.rechtspraak.nl. Via het ‘digitale loket Rechtbank’ op deze website kunt u ook digitaal vragen om een voorlopige voorziening.

Kruiningen, 3 mei 2023

hemel-

18 mei

6 Advertentieblad Reimerswaal 3 mei 2023 - nr. 3404
Actie-informatie en openingstijden: www.alku.nl/middelburg vaartsdag geopend

Overzicht programma 2023/2024

Even voordat het nieuwe programmaboekje bij u in de bus komt, presenteert Podium Reimerswaal al vol trots in verkorte vorm haar nieuwe theaterprogramma, zodat u alvast een keuze kunt maken en via de vermelde websites van de artiesten en You Tube bijzonderheden kunt bekijken over de voorstellingen. Wij gaan weer vol optimisme en enthousiasme beginnen aan ons nieuwe seizoen. We hopen dat jullie daar in mee kunnen en willen gaan en dat jullie even trouw als voorgaande jaren onze voorstellingen komen bezoeken. Mede dankzij de geweldige steun van de artiesten, de extra steun van een aantal sponsors, de Vrienden van Podium Reimerswaal, de gemeente Reimerswaal en de medewerking van impresariaten zijn wij er weer in geslaagd een mooi en afwisselend programma samen te stellen. We hebben toch weer 30 mooie voorstellingen voor u! Kijk snel; er is vast en zeker ook iets bij voor u! Ook dit seizoen zijn de prijzen van de kaartjes weer in-

clusief een pauzedrankje. Bovendien biedt de mogelijkheid om vooraf in te tekenen extra voordeel.

U krijgt een korting van 10% op de totaalprijs als u minimaal vier verschillende voorstellingen tegelijk boekt (kwartet-korting)! Er is ook weer de mogelijkheid een theaterdiner te gebruiken voorafgaand aan de voorstelling in de dorpshuizen in Rilland én Krabbendijke.

Het bestuur en de vrijwilligers van Podium Reimerswaal wensen u een heel plezierig ‘Uit-seizoen’ toe. En voor die tijd….. uiteraard een hele fijne zomerperiode en een prettige vakantie! Wij hopen velen van u te ontmoeten tijdens een of meer van de voorstellingen. Kijk ook eens op onze website: www.podiumreimerswaal.nl. Vanaf half mei kunt u ook daar alle informatie vinden over de nieuwe voorstellingen e.d. en kunt u uiteraard ook via deze website kaarten bestellen!

ATTENTIE!

Het programmaboekje vol informatie over alle optredens komt binnenkort bij u in de bus, tegelijk met Advertentieblad Reimerswaal en Reimerswaal Informatie. Let dus goed op uw brievenbus! Tot 1 september kunt u alleen schriftelijk kaarten bestellen via het bestelformulier in het programmaboekje of via de website www.podiumreimerswaal.nl

Wacht niet te lang met bestellen, want voor alle voorstellingen geldt: VOL=VOL!

De losse kaartverkoop begint op 1 september. Mocht u voor die tijd nog vragen hebben, dan kunt u bellen naar Jacques Boonman, 0113 551552.

Vrijdag 22 september

Theaterconcert

SYB VAN DER PLOEG EN MAARTEN PETERS e.a. met “The Best of Simon & Garfunkel”

https://www.sybvanderploeg.nl/

http://thebestofbritain.nl/biografie/ maarten-peters/

Zaterdag 30 september

Theaterconcert

STEF BOS met ‘Bloemlezing 2023’ We laten ons weer verrassen door Stef! www.stefbos.nl

Dinsdag 3 oktober

BIBI VAN DEN DIJCK speelt ‘Spaghetti alla Callas’. Kindervoorstelling: in samenwerking met KCE in Goes! Dit gaat via de scholen. Deze kunnen zich opgeven bij het KCE. Zie voor informatie: www.centrumkce.nl https://bibivandendijck.nl/

Donderdag en vrijdag 12 én 13 oktober

Cabaret

GEUBELS GAAT IN BAD - TRY OUT

Wat geweldig dat Philippe weer naar Rilland komt om te try-outen vóór de start van zijn Nederlandse tour! https://www.philippegeubels.be/

Donderdag 19 oktober

Cabaret/Theater

DIEDERIK VAN VLEUTEN met zijn nieuwe programma ‘Bouwjaar‘. Kom genieten van deze meesterverteller!

https://www.diederikvanvleuten.nl/

Vrijdag 20 oktober 20.00 uur

theaterconcert / muziektheater

‘VOOR MIJN PART DOLLY’ door Milène van der Smissen en Satria Karsono. Een Spoedcursus Dolly Parton! www.milenevandersmissen.nl

Zaterdag 28 oktober

Cabaret

MARTIJN KONING met een try-out van ‘Appeltjes Schillen’. Cabaret van de bovenste plank! https://vriendvandeshow.nl/knorrepodcast https://www. instagram.com/martijntje_koning/

Vrijdag 3 november

Theaterconcert

STEPHANIE STRUIJK TRIO m.m.v. Reyer Zwart en Bernard Gepken. Nieuw album eind 2023! https://www.stephaniestruijk.nl/ https://www.facebook.com/reyerzwart https://bernardgepken.nl/

Vrijdag 17 november

Cabaret

RAYEN PANDAY met een try-out van zijn nieuwe programma ‘Karma’. Een topper! Mis hem niet!

https://www.rayenpanday.nl/home/

Donderdag 23 november

Cabaret

RONALD SNIJDERS met ‘Een Avond Met Mij’

De grapdichtheid in deze show is weer ongelooflijk hoog. Kom genieten! https://normalemensen.nl/

Woensdag 29 november

Cabaret

MAIKEL HARTE met een try-out van zijn oudejaarsconference ‘Where the heart is’ Kom het meemaken!

http://www.maikelharte.nl/

Vrijdag 1 december

Cabaret

JAVIER GUZMAN MET TRY-OUT VAN ZIJN NIEUWE PROGRAMMA ‘Laatste Wissel!’ http://javierguzman.nl/

7 3 mei 2023 - nr. 3404 Advertentieblad Reimerswaal

Zaterdag 2 december

Theaterconcert

MARIA DE FATIMA met ‘Ziel en Zang’. Geweldig dat Maria en haar trio weer een keer bij ons komen met een schitterend Fado-repertoire!

https://www.mariadefatima.com/

Zondag 17 december 12.00 uur!! Kerstkoffieconcert

KERSTKOFFIECONCERT door Akoestisch Duo Laurie Akkerman & Frank Keijzer uit Volendam.

https://www.laurieakkerman.nl/

Zaterdag 6 januari Cabaret

THJUM ARTS met ‘Tijdloos Genot’. Winnaar van zowel de Jury- als de Publieksprijs bij het Cabaretfestival Cameretten! https://thjum.nl

Zaterdag 3 februari Cabaret

HANS DORRESTIJN met ‘Het houdt een keer op’. Kom nog een keer genieten van Hans Dorrestijn. Het is misschien wel de laatste keer!

www.hansdorrestijn.nl

Vrijdag 16 februari

Theaterconcert

ERIC VAARZON MOREL met ‘De Spaanse Miles Davis’ www.vaarzonmorel.com

Zaterdag 24 februari

Theaterconcert

ELKE VIERVEIJZER en MICHIEL WETZER (toetsen) met ‘Drift’. Elke heeft een prachtige, jaloersmakende zangstem en is een veelbelovend liedjesschrijver! www.elkevierveijzer.nl https:// michielwetzer.nl/

Zaterdag 2 maart Cabaret/Theater

DE GESTAMPTE MEISJES MET EEN TRYOUT VAN ‘Dream On’. Thenera van der Pluijm en Esmée van Langevelde (uit Kruiningen!) www.degestamptemeisjes.nl

Zaterdag 9 maart

Theaterconcert

LEONI JANSEN met ‘Leoni Solo’. Dichtbij Leoni. www.leoni.nl

Zaterdag 16 maart

Theaterconcert

SOETKIN BAPTIST EN YEGOR SHEVTSOV met ‘Songs for a Heartbreak’. Schitterende muziek, vergezeld van bijzondere beelden uit het noorden en mooie verhalen! Een avond lang genieten! www.soetkinbaptist.be

Vrijdag 22 maart Cabaret

STEFAN HENDRIKX MET ZIJN DEBUUTPROGRAMMA ‘Who’s the man’. Kom genieten van weer een geweldig cabarettalent! https://stefanhendrikx.nl/

Vrijdag 5 april

Theaterconcert

TIM KNOL met ‘Gets the Blues’. Dit wordt een heerlijk avondje met eigen werk gebaseerd op traditionele Amerikaanse muziek, zoals country, rhytm-and-blues en folkmuziek. www.timknol.nl

Vrijdag 12 april Cabaret

GROF GESCHUD (Myrthe van Velden & Lander Severins) met ‘Kroost’.

Ze zijn voor de tweede keer bij ons! Heerlijk jong talent!

www.grofgeschud.eu

Zaterdag 13 april

Theaterconcert

TARIKH JANSSEN speelt ‘Sonny Boy’, weer een prachtige productie van Solo Stories. https://solostories.nl/ https://www. instagram.com/solostories/

Vrijdag 19 april

Dorpshuis ‘De Meiboom’, Krabbendijke. Theaterconcert

MICHELINE VAN HAUTEM (ZANG), SPECIALE GAST JOS JANSEN (TROMBONE) EN SENIOREN ORKEST ZEELAND MET ‘BREL & https://seniorenorkestzeeland.nl/ https://brelandbrass.com/nl/

Vrijdag 3 mei

Muzikaal cabaret

FEMKE VERNIJ met ‘Op Volle Kracht’. Energiek, muzikaal, knettergek en serieus, dat alles is Femke!

www.femkevernij.nl/opvollekracht

8 Advertentieblad Reimerswaal 3 mei 2023 - nr. 3404

Zaterdag 11 mei

Muzikaal cabaret

MAARTJE & KINE met ‘Hoge Noot’. Twee vrolijke, positief ingestelde dames met schitterende muziek! www. maartjeenkine.nl

www.facebook.com/MaartjeKine

Zaterdag 25 mei Theaterconcert

GERARD VAN MAASAKKERS met ‘In de Gloria!’ 75 is hij! Een heel jaar lang. En hij trakteert. Niet met taart, maar met liedjes.

https://www.gerardvanmaasakkers. com/

9 3 mei 2023 - nr. 3404 Advertentieblad Reimerswaal
Livingstoneweeg 2 4462 GL Gooes tel 0113-2222000 Oppeningsti den: maandag t/m vrijdag: 7 30 - 17 30 uur zaaterddag 7 30 - 12 00 uur www w livingstonegoes nl * Bestraating voor uw tuin Schutt ngen * Aluminium veranda s Blokhutten zaand en grind * Zonwer ng Carport * Tu nverl cht ng Tu nhout Binnentege s Livingstone Gooes, goedkope actiepartijen binnen- en buitentegels U kunt bi ons ook terecht voor o a : Quooker de kraan die alles kan! Oude Zandweg 24 | 4361 SK Westkapelle | 0118 - 572 427 www.aangeenbrugelectro.nl • Altijd direct kokend, warm en koud water uit 1 kraan • Energie besparend • Service, onderhoud en installatie • Informeer voor vrijblijvend advies of prijsopgave EXPERIENCE 12 mei 12.00-19.00 uur. Sandee Groen Experience sandeegroen.nl GEZOCHT [LEERLING] HOVENIER Kom jij ook? Z-track rijden Planten Ontwerpen Kraan draaien Drone vliegen Aanleggen Rupsdumper uitdaging Afrijden Demo boomverzorging

VACATURES

junior secretaresse/ schoolverlater

Vacature junior secretaresse

Volg jij momenteel de opleiding tot (directie)secretaresse en wil je daarna écht aan de slag? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Kijk voor meer informatie op www.rijk.eu

Ben je enthousiast? Stuur dan je motivatie en CV naar elise.stroo@rijk.eu

GEZOCHT!

CF Techniek B.V. is een succesvolle onderneming met ca. 30 medewerk(st)ers in de regio Zuidwest-Nederland. Wij zijn gespecialiseerd in het produceren en herstellen van hoogwaardige mechanische onderdelen voor machines en het reviseren van verbrandingsmotoren

CF TECHNIEK B.V

CF Techniek B.V. is een succesvolle onderneming met ca. 45 medewerk(st)ers in de regio Zuidwest-Nederland. Wij zijn gespecialiseerd in het produceren en herstellen van hoogwaardige mechanische onderdelen voor machines en het reviseren van verbrandingsmotoren

J.W Frisostraat 31 4413 CB Krabbendijke www.cftechniek.nl

CF TECHNIEK B.V.

J.W. Frisostraat 31 4413 CB Krabbendijke www.cftechniek.nl

Voor informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Tim Bitter, 0113-501255.

CF Techniek BV is gevestigd in Krabbendijke en is specialist op het gebied van motorenrevisie en verspaning. Door de combinatie van deze twee specialismen kunnen wij onze klanten doorgaans snel bedienen en hebben we in de loop der jaren ee n ruime klantenkring opgebouwd.

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar:

CF Techniek BV is gevestigd in Krabbendijke en is specialist op het gebied van motorenrevisie en verspaning. Door de combinatie van deze twee specialismen kunnen wij onze klanten doorgaans snel bedienen en hebben we in de loop der jaren een ruime klantenkring opgebouwd. CF Techniek B.V. is importeur van VM Motori, deze motoren worden veel toegepast in de industriële sector zoals veegmachines, ook zijn wij Doosan Marine dealer.

CF Techniek B.V is importeur van VM Motori, deze motoren worden veel toegepast in de industriële sector zoals veegmachines, ook zijn wij Doosan Marine dealer.

ALLROUND LASSER / LEERLING LASSER (FULLTIME)

Per direct zijn wij op zoek naar een

Een leerling lasser wordt tijdens het werk opgeleid en volgt een BBL -opleiding via een daarvoor erkende school.

Functie inhoud:

GEZOCHT! administrateur

 Laswerkzaamheden van uiteenlopende materialen, zoals staal, RVS, gietijzer etc.

 Opspuitwerkzaamheden van slijtvast of corrosiebestendig materiaal

Functie-inhoud:

 Voorbereidend werk verrichten aan te lassen onderdelen

Functie eisen:

 Afgeronde opleiding op het gebied van lassen

• Het mede verrichten van diverse boekhoudkundige werkzaamheden.

 Bekend zijn met verschillende lasdisciplines zoals onder poederdek lassen, TIG lassen, MIG/MAG lassen

 Moet kennis hebben van materialen om de juiste lasmethode te kunnen kiezen

• Controleren o.a. op de verwerking van de boekingen en aansluitingen in de administratie.

 Georganiseerd en netjes kunnen werken

• Opstellen periodieke rapportages voor management/ directie.

 Flexibele instelling (geen 9 tot 5 mentaliteit)

Wij bieden:

 Een uitdagende baan binnen een veelzijdige onderneming

 Een salaris afhankelijk van ervaring en opleidingsniveau

• Verstrekken van informatie uit de financiële, personele en projectadministratie aan directie (intern) en belanghebbenden (extern).

 De mogelijkheid om zich binnen het bedrijf verder te kunnen ontplooien

• Verzorgen van de aangiftes OB, ICT en loonbelasting.

• Zelfstandig uitvoeren van de salarisadministratie en personeelsadministratie.

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Tim Bitter 0113-501255 Bij interesse kunt u uw CV en motivatie sturen naar tim.bitter@cftechniek.nl

• Beheer over de bedrijfsverzekeringen.

• Personeelszaken.

Functie-eisen:

• Afgeronde MBO- of HBO-opleiding in de financiële richting.

• Enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie.

• Kennis van en ervaring met boekhoudsoftware en ERP systemen.

• Goede beheersing van Excel.

Bij interesse kunt u uw CV en motivatie sturen naar: tim.bitter@cftechniek.nl

• Bij ons wordt gewerkt met Accountview, Plan de Campagne (ERP), MS Office en Easylon.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld!

10 Advertentieblad Reimerswaal 3 mei 2023 - nr. 3404
pms 7421 pms 409 cmyk 36 / 97 / 52 / 57 cmyk 40 / 40 / 41 / 22 zwart 100% zwart 63%
vacature
Hoofdstraat 54, 4416 AE Kruiningen | 0113-572835 | info@rijk.eu Word jij onze nieuwe collega?

Operator (buitendienst)

Ben jij die nieuwe enthousiaste collega die ons team wil komen versterken?

Je bedient de machines die als mobiele installatie worden verhuurd bij Waterschappen en industrie. Op locatie zorg je dat het process als een zonnetje loopt. Je merkt storingen snel op en je hebt een oplossingsgerichte instelling. Natuurlijk is er altijd back-up van je collega’s die altijd klaar staan om te helpen.

Onze klanten zijn gevestigd in voornamelijk Nederland en België. Je vindt het daarom ook leuk om te reizen en soms in een hotel te verblijven. Daarnaast is het handig dat je je goed verstaanbaar kunt maken in het Engels. Door de tijdelijke aard van de projecten is je werk erg afwisselend en uitdagend.

Wie ben jij :

• Je bent klant- en servicegericht

• Je hebt een B-rijbewijs

• Je vindt veilig werken belangrijk

• Je bent iemand met interesse voor processen en hebt bij voorkeur kennis van techniek

Wij werken met een klein, enthousiast team waar de sfeer ongecompliceerd en persoonlijk is, Naast een eigen werkauto bieden we een goed salaris en pensioen. Je wordt intern opgeleid, maar wanneer een cursus jou verder kan helpen, dan zal dat zeker gestimuleerd worden.

Ben jij een gemotiveerde collega, met verantwoordelijkheidsgevoel en teamspirit, dan nodigen wij je graag uit voor een gesprek. Mail ons via info@servis.nu of bel voor meer informatie met Henk Smal, tel. 06-13658625.

Ook wanneer je geen ervaring hebt, maar wel interesse, dan ben je welkom om te solliciteren.

We serve solutions!

WERKEN BIJ EEN TOP BEDRIJF?

Service in Separation levert vanuit Kapelle klantspecifieke oplossingen voor afvalwaterzuivering en slibontwatering met stationaire en mobiele apparatuur. Onze activiteiten bestaan o.a. uit slibontwatering, slibindikking, beluchting, machinaal reinigen van beluchtings- en gistingstanks en (zand) scheiding. Kijk voor meer info op www.servis.nu

In de achterliggende dertig jaar is ‘TOP The Onion Group’ uitgegroeid tot een toonaangevend internationaal opererend familiebedrijf. De strategie is gericht op het creëren van schaalgrootte en ketenbeheersing. Waarom?

Omdat dát hen in staat stelt om aan de wensen van klanten wereldwijd te voldoen. U herkent TOP enerzijds als de toegewijde teler, die voor een topproduct gaat. Anderzijds ontmoet u hen als de partner van foodfabrikanten. Zij leveren uien, snijden, snipperen, fermenteren, conserveren, bakken en persen tot olie. Hóe u de karakteristieke smaak van uien ook wilt benutten in uw recepten, zij leveren u het gewenste product. Daarnaast leveren ze een groot en gevarieerd assortiment geconserveerde groenten, van augurken en zilveruien tot bloemkool en courgette.

Wij zoeken:

‘s-Gravenpolder

• Cost Accountant

Baarland

• Medewerker Technische Dienst

Kapelle

• Maintenance Engineer

• Ploegleider

• Kwaliteitscontroleur

• Productieplanner/werkvoorbereider

Heb je interesse?

Mail dan naar bart.hommes@greencareerconsult.nl

11 3 mei 2023 - nr. 3404 Advertentieblad Reimerswaal
of bel 06 53 15 94 83.

VACATURES

Lassen, zagen, walsen, boren monteren ... je gaat het bij ons allemaal leren. 4 dagen werken en 1 dag naar school.

Geïnteresseerd, kijk dan snel op onze website wbakker.com/vacatures

Meer info? Whatsapp ons via 06 51 69 60 68!

Wij zijn op zoek naar collega’s in de thuiszorg!

Als medewerker van Thuiszorg West-Brabant (TWB) kom je dagelijks bij onze cliënten achter de voordeur.Binnen

TWB kun je aan de slag als:

Hulp bij het Huishouden Je ondersteunt cliënten die hun huishouden niet helemaal zelf meer kunnen doen. Naast het uitvoeren van huishoudelijke taken ben jij de ogen en oren van de cliënt. Wanneer iets niet goed gaat trek jij aan de bel!

Verpleging en Verzorging Heb jij een afgeronde zorgopleiding of volg je een opleiding in de zorg?

Dan kun je aan de slag binnen de Verpleging en Verzorging. Je ondersteunt o.a. ouderen en chronisch zieken bij hun dagelijkse verzorging en verpleging en verricht verpleegtechnische handelingen, zoals bijvoorbeeld wondzorg of stomazorg. Je wordt ingepland op basis van je niveau.

Nog geen zorgdiploma? Geen probleem! Je kunt bij ons een opleiding volgen via Samen Leren in de Wijk. Dus heb jij interesse in werken of leren in de thuiszorg? Neem dan contact met ons op!

12 Advertentieblad Reimerswaal 3 mei 2023 - nr. 3404
dipoloma op zak? Dit is voor jou een mooie kans! Jij bent welkom bij Bakker in Yerseke 088 560 2002 werken@twb.nl
YERSEKE
Solliciteer snel!

Gevestigd in Goes

Geen wachttijden!

Goede slaap en de juiste leefstijl zijn onmisbaar voor een gezond leven

Valeo Kliniek voor onderzoek en behandeling van slaapapneu Wat is slaapapneu? Dit is een aandoening waarbij de adem tijdens de slaap stopt. Deze ademstops zorgen voor een structureel slaaptekort met alle gevolgen van dien.

Symptomen overdag

• Niet uitgerust wakker worden

• Slaperigheid

• Concentratie- en geheugenproblemen

• Humeurigheid

• Minder energie

• Lusteloosheid

• Hoofdpijnklachten bij het opstaan

• Droge mond

MODEL GOTHENBURG Fauteuil met gladde bekleding in stof of leer en houten armpanelen. In stof vanaf

1420,-

In leer vanaf 1610,-

Symptomen ‘s nachts

• Luid snurken

• Onrustige en slechte slaap

• Regelmatig naar het toilet

• Angstdromen

Stationsplein 21, 4461 HP Goes

info@valeokliniek.nl

EXCLUSIEF

mei-AANBIEDING - Viscounter

Pastasalade met tonijn 20% korting

Voetenbank in stof 350,In leer vanaf 390,-

Wij bieden vanaf nu ook sleutelservice aan. Kom langs voor het kopiëren van jouw sleutels.

Crispy Shrimps

per portie (8 stuks) van € 4,75 voor € 3,80

Heekfilet

(familie van de kabeljauw)

per 100 gram van € 1,37 voor € 1,09

Mosselvlees gekookt

per 100 gram van € 1,20 voor € 0,99

Voor vele andere leuke producten of gerechten, kijk hiervoor op www.webshopviskeete.nl

Zelfs voor verse huisgemaakte ambachtelijke friet en vele vlees- en vissnacks, bent u bij ons aan het juiste adres!

mei-aanbieding - Zee-eterij

Drie gegratineerde Zeeuwse oesters met brood en kruidenboter vooraf, als hoofdgerecht gebakken zalm met asperges en lamsoren van de schorren, met krieltjes en Hollandaisesaus en als nagerecht verse aardbeien met vanille-ijs en een toef slagroom.

34,95

LAAGWATERmenu - mei

Romige aspergesoep met gerookte zalm geserveerd met stokbrood en kruidenboter vooraf, als hoofdgerecht gebakken zeeduivelstaart met een pittige tomatensaus, huisgemaakte frietjes en een frisse salade en als nagerecht yoghurt-mango-ijs en een toef slagroom

23,95

LET OP: Bestel gemakkelijk via onze webshop! U kunt deze vinden via WWW.WEBSHOPVISKEETE.NL In onze webshop vindt u het grootste deel van ons assortiment. Dat is genieten!

Wij zoeken voor diverse werkzaamheden EEN DUIZENDPOOT die niet bang is te werken, geen 8 tot 5 mentaliteit en in het bezit is van rijbewijs B.

SCHROOM NIET om te solliciteren

Voor in het restaurant een MEDEWERKER BEDIENING

(graag met ervaring) en voor een functie in de keuken als SOUSCHEF OF KEUKENMEDEWERKER

Onze salarissen zijn c.f. de Horeca-cao met een plus.

Kijk voor een beschrijving van onze vacatures op onze website www.pietvanoost.nl/vacatures

Volg ons op Facebook www.facebook.com/viskeete

Volg ons op Facebook www.facebook.com/viskeete

13 3 mei 2023 - nr. 3404 Advertentieblad Reimerswaal Noordelijke Achterweg 58-79a, Wemeldinge Tel. 0113-621296 www.pieterse-wonen.nl Van harte welkom in onze winkel of op onze website Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 9.00 - 17.30 uur Zaterdag 10.00 - 16.00 uur | ʻs maandags gesloten COMFORT ZITTEN WORDT GENIETEN DIT IS WERKELIJK HET ÉCHTE RELAXEN! ZITTEN EN RELAXEN MET MAXIMAAL ZITCOMFORT IN PICCOLO (XS), SMALL, MEDIUM, LARGE EN EXTRA LARGE! S M L COMF O RT zitten wordt genieten en sta-ophulp. Elektrische bediening via handunit met spiraalsnoer. Zonder meerprijs verkrijgbaar in de maten XS (extra small), S (small), M (medium) en L (large). Tegen meerprijs met 3 motoren en hartbalansfunctie leverbaar. In leer vanaf 1672,In stof vanaf 1430,Gameren - Ridderstraat 3 - tel. (0418) 561 317 www.vandenoeverlekkerwonen.nl OPENINGSTIJDEN Maandag 13.00 - 17.30 Dinsdag 09.30 - 17.30 Woensdag 09.30 - 17.30 Donderdag 09.30 - 17.30 Vrijdag 09.30 - 17.30 Zaterdag 09.30 - 17.30 Dinsdag t/m Vrijdag van 9.00 - 17.30 Vrijdagavond op afspraak (tot 20.00 uur) Zaterdag 10.00 - 16.00 Maandag Gesloten OPENINGSTIJDEN Maandag: GESLOTEN Dinsdag: 09:30 - 17:30 Woensdag: 09:30 - 17:30 Donderdag: 09:30 - 17:30 Vrijdag: 09:30 - 20:00 Zaterdag: 09:30 - 17:00 Zondag: GESLOTEN GENIET VAN HET COMFORT, VAL VOOR DE SCHOONHEID RELAXFAUTEUIL VENUS Heerlijke relaxfauteuil met 3 motoren zodat deze in alle posities verstelbaar is. In leer of stof uitgevoerd, extra opties zoals handunit-bediening, tegen meerprijs leverbaar. In leer Moreno vanaf 2495,(prijs geldt voor uitvoering met hoge of lage rug) ÉÉN VAN ONZE In vele kleuren stof en leer leverbaar en verstelbaar in vele zitposities. RELAX SPECIAL COMF O RT Ridderstraat 3 - 5311 CK Gameren - tel. (0418) 561 317 www.vandenoeverlekkerwonen.nl Dinsdagt/mVrijdagvan9.00 - 17.30 Vrijdagavondopafspraak(tot20.00uur) Zaterdag 10.00 - 16.00 Maandag Gesloten EXCLUSIEF SCANDINAVISCH DESIGN GEWELDIGE ZITEIGENSCHAPPEN L M H
stof of leer
MODEL GOTHENBURG Fauteuil met gladde bekleding in
en houten armpanelen. In stof vanaf 1420,In leer vanaf 1610,Voetenbank 350,In leer vanaf
L M H
SCANDINAVISCH DESIGN MET GEWELDIGE ZITEIGENSCHAPPEN
085 1302
174 www.valeokliniek.nl
Dorpsstraat 83, Krabbendijke Tel. 0113- 50 61 73 E-mail: ljmeeuwsen@velzenbv.nl
ons in de winkel vele soorten in voorraad! Cartridges
Bij

SaMEN 100.000 kiNDErEN iN ONtwikkELiNgSLaNDEN LatEN

De gevulde slagerstas, deze week met: 4 boomstammetjes, 4 gehaktschnitzels, 4 lenterolletjes, 100 gram likkepot 100 gram boterhamworst

ZOEK EN WIN

Uit welke advertentie komt onderstaand detail?

Als oplossing stuurt u uiterlijk vrijdag in de week van plaatsing de naam van de adverteerder, de pagina waarop de advertentie staat en het weeknummer m.v.v. uw naam en adres naar: ljmeeuwsen@velzenbv.nl of Drukkerij van Velzen, Zuidweg 19, 4413 NL Krabbendijke

Puzzelen maar...

DUIZENDSTE

EGYPTOLOOG

FILMSTRIP

FRIET

GEKWALIFICEERD

GERITSEL

KASSALDO

KONINGSBUURT

WAALWIJK

14 Advertentieblad Reimerswaal 3 mei 2023 - nr. 3404
Snellemarkt 5, 4416 BR Kruiningen • T: 0113 - 38 46 99 www.slagerijvansoest.nl
20.00 Runderlappen met randje 500 gram 7.15 Diverse kipsaucijzen 4+1 gratis Roerbakreepjes 500 gram 5.50 Dubbele burger 4+1 gratis Broodje pulled pork per stuk 4.50 Kogelbiefstuk 250 gram 8.50 Zakje pindarotsjes + pistachenootjes 5.00 Rundergehakt 1 kilo 9.75 Half om half gehakt 1 kilo 8.75 Losse worst 1 kilo 7.25 Dinsdag en donderdag gehaktdag: Bij aankoop van 25 euro of meer: bakje kipknoflooksalade GRATIS!! Vrijdag en zaterdag: Uit de notenhoek: Vleeswarenkoopjes: Gebraden kipfilet 2.09 Rauwe ham + Zeeuws spek 3 x 100 gram 5.98 Bij aankoop
belegen
bakje stoepkrijt
Saladeduo: ei-bieslook- + beenhamsalade 2 x 100 gram 3.50 gratis plaatsing MEEDOEN.NL
van 500 gram
Weydeland kaas
gratis
BANKDEPOSITO BARBIERSZAAK
BARRICADEREN BEDRADING BIVAKKEREN BLAZOEN CIVIELRECHTELIJK
GETEMD HELSINKI INSTITUUT
SOEREN MAALTIJDSOEP MARKNESSE MINERALEN NEERANDEL OOSTERWIERUM PUFFERIG RAKETVLIEGTUIG
RUPSBAND
LAAG
REGENBUI
SECRETARISSCHAP SPEKHOLZERHEIDE SPORTGEBOUW TERUGEISEN UITING
VERJAARDAG VIERPOLDERS

GIANT 1 EN TOUR E+1

elektrische stadsfiets, nu met gratis accu upgrade 500 watt

OP = OP

€ 2249,-

Actie t/m 31 mei 2023

VERMARE KRABBENDIJKE

Oostweg 27, Krabbendijke, tel. 0113-501391, www.vermarevof.nl

tussen 18.00-19.00 uur gesloten

EEN GESLAAGDE KONINGSDAG

IN RILLAND!

Dit is mede mogelijk gemaakt door jullie als bezoekers, vrijwilligers, donateurs en onderstaande sponsoren.

DANK JULLIE WEL!

Dorpshuis Luctor et Emergo Rilland Brandweer Rilland

Aannemersbedrijf Berting Shell afslag Rilland Las- en constructiebedrijf Hommel Hans Weststrate

Fysiotherapie de Praktijk

Niek Weststrate Bouw

Onderhoudsbedrijf Vos BR Onderhoudsbedrijf

MTS Kloet-Remijn

Camping Hof Maire FVD Autoservice

Turquaz Administratie

1e Oranjeloop Krabbendijke een groot succes!

De 1e Oranjeloop (hardloopwedstrijd) te Krabbendijke, in samenwerking met Oranjevereniging Krabbendijke, op woensdagavond 26 april, was een groot succes.

De avond begon met de kidsrun, omdat er zoveel inschrijvingen waren, werd er bij de kinderen in 3 series gestart. De burgemeester, José van Egmond, gaf bij alle afstanden het startschot.

Daarna was het de beurt aan de (jong)volwassenen.

Na een spannende wedstrijd op de 10 kilometer was het Yohannes Gebreselassie uit Oost-Souburg die na 33 minuten en 48 seconden als eerste de finishlijn passeerde, een paar seconden voor Bereket Petersen uit Goes en Jeffrey van Agtmaal uit Ossendrecht maakte het podium compleet. Bij de vrouwen won Linda Versluis uit Gapinge met een

minimaal verschil op Sarien Wisse uit Krabbendijke, Melissa de Leeuw uit Yerseke werd 3e.

Bij de 5 kilometer was het Jarno Kooijman uit Yerseke die won in een tijd van 17.09, voor Ruben Boutens uit Middelburg, Leonard Simonse uit Waarde liep naar de 3e plaats. Bij de vrouwen won Emma Verstraate uit Middelburg, voor Nelleke du Pon uit Brouwershaven, Rachel van Ooijen uit Dordrecht werd 3e.

Bij de kidsrun waren er 78 deelnemers, bij de 5 km 100 deelnemers en bij de 10 km 94 deelnemers.

Uitslagen zie: www.oranjeverenigingkrabbendijke.nl

Organisatoren en vrijwilligers, hartelijk dank voor het in goede banen leiden van deze avond. Ook de sponsors hartelijk dank voor hun bijdrage.

15 3 mei 2023 - nr. 3404 Advertentieblad Reimerswaal TEL. 06-23 23 85 57 WEELWEG 17 | 4414 AW WAARDE VANDIJKMAKELAARDIJ.COM
& elektrotechnisch installatiebedrijf REPARATIE • SERVICE • NIEUWBOUW Voor KOEL- EN VRIESCELLEN Tevens uw adres voor airconditioning Stationsweg 8c • 4416 PJ Kruiningen • tel. 0113- 38 11 13 • mobiel 06- 53 78 07 32 koel- en elektrotechniek Vooreen goede se
Koel-
Foto’s: Mirjam Nagelkerke Fotografie

WIJ HEBBEN AANDACHT VOOR JOU EN JE INTERIEUR

JOUW PERSOONLIJKE INTERIEURSTYLISTE

In onze woonwinkels geniet je altijd van een persoonlijk, deskundig interieuradvies. Onze stylisten staan voor je klaar. Of je nu gaat verhuizen, verbouwen of enkel jouw meubels wilt vervangen. Wij hebben altijd een passend interieuradvies om jou van plan tot realisatie te kunnen inspireren en ontzorgen.

Wist je dat wij onze eigen vakmensen in dienst hebben? Zij realiseren het nieuwe interieur bij jou thuis!

16 Advertentieblad Reimerswaal 3 mei 2023 - nr. 3404
TMC WOONWENZ - MARCONISTRAAT 15 - 15B GOES (0113) 22 41 14 TMC BERGEN OP ZOOM - VAN KONIJNENBURGWEG 13 - (0164) 27 44 77 TMC KRUININGEN - ZANDWEG 1B - (0113) 38 26 26 TMC GOES - MARCONISTRAAT 13 - (0113) 22 41 02 WWW.TMCWONEN.NL ONTDEK ONZE OPTIES IN INTERIEURADVIES

Kringloopwinkel ’De Ark’

GROTE SCHUURVERKOOP

ZATERDAG 13 MEI 2023

9.00 - 16.00 uur

Vroonlandseweg 61, Kapelle

Voor aan- en verkoop van uw woning

Gewijzigde openingstijden:

Dinsdag 10.00-16.00 uur

Donderdag 10.00-16.00 uur

Zaterdag: 10.00-15.00 uur.

WIJ ZOEKEN VRIJWILLIGERS VOOR DE DINSDAG EN DE DONDERDAG

Eigen OPHAALDIENST huis-, kelderen zolderopruiming, na afspraak. De netto-opbrengsten komen ten goede aan de evangelisatiewerken te Merksem.

Oostweg 70, 4413 BV Krabbendijke tel. 0113 - 40 39 87

www.kringloopwinkeldeark.nl

o.a.: speelgoed, puzzels, veel (hand)gereedschap, tuingereedschap, tafels, stoelen, klein en groot (winkel) inventaris, bloempotten, knuffels, drumstel, houten fruitkisten (20 kg), kassa’s, (koel)vitrines, rolcontainers, fust, verpakkingsmateriaal, heftruck, kleine tractor, diverse tuinbouwmachines en nog veel meer…

Voor taxaties van nieuwbouw, monumenten, verbouwingen, reguliere taxaties, verhuurde staat én woonwagens

Middenhof 13 | 4411 RW Rilland 0164 750 622 | 06 21 19 46 47 www.fvermeulenmakelaardij.nl

Verse radijs per bos

Voor levering en vakkundige montage van:

• Kunststof en aluminium kozijnen

• Rolluiken en zonweringen

• Dakkapellen en Velux dakvensters

Havenoordseweg 5a - Waarde

0113 - 34 87 48 - info@willeboerkozijnenglas.nl

ZORG IN DE REGIO

Allévo, zorg- en dienstverlening

Tel. 088-11 02 800, ook voor dringende hulp-vragen 24 uur per dag en in het weekend.

Buurtdiensten Reimerswaal

Voor alle hulp in het huishouden.

Team 1: Yerseke, Kruiningen, Hansweert, Schore.

Tel. 06 - 10 27 41 32. E-mail: reimerswaal@buurtdiensten.nl

Team 2: Krabbendijke, Rilland, Oostdijk, Waarde.

Tel. 06 - 51 43 77 86. E-mail: reimerswaal2@buurtdiensten.nl

Buurtzorg Krabbendijke, Rilland, Oostdijk, Waarde

Verzorging en verpleging, 06-23 28 29 80.

Buurtzorg Yerseke team dorp: 06-13 24 88 86.

Buurtzorg Yerseke team Moerplein: 06-82 13 34 00.

Buurtzorg Kruinigen en Hansweert: 06-12 54 66 52.

Clara Thuis

Voor vrijwillige terminale zorg aan huis.

Inlichtingen of aanmelding: Tel. 06-23496684 / www.clarathuis.nl

Maaltijd Thuis

Inlichtingen of aanmelden via Cliënten Service Bureau van zorggroep Ter Weel: 0900-22 44 88 0 (lokaal tarief). ma-vrijdag van 8.30-17.00 uur.

RST zorgverleners (Reformatorische zorg)

7 dagen per week, 24 uur bereikbaar voor verpleging en verzorging. Tel. 085 - 80 88 162.

De Luisterlijn

Altijd tijd voor een gesprek 0900-0767. Vertrouwelijk, anoniem, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Vrijwilligershulp Krabbendijke Handje Extra Voor als u even een handje extra kunt gebruiken bij bijvoorbeeld het boodschappen doen, mantelzorgondersteuning, begeleiding en vervoer bij bezoek huisarts of ziekenhuis. 06-20 12 70 15 handjeextrakrabbendijke@gmail.com

Stichting Korrelatie

Voor (anonieme) hulp, informatie en advies bij psychische en psychosociale problemen. Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00-18.00 uur 0900-1450 (15 ct/pm). Mailen kan 24 uur per dag naar: vraag@korrelatie.nl. Chatten kan op werkdagen van 09.00-17.30 uur via www.korrelatie.nl

0,79

Hollandse andijvie 500 gram 0,89

Bananen per kilo 1,69

Perssinaasappels 15 stuks 2,39

Zelf je moederdagpakket samenstellen of een mooie bloempot opvullen?

Elke zaterdag staan we klaar om er een mooi persoonlijk kado van te maken. We hebben een ruim assortiment aan leuke/lekkere producten en mooie planten om jouw (schoon)moeder in het zonnetje te zetten!

Aanbiedingen geldig van woensdag t/m zaterdag

Sluisweg 4‧4416 NH Kruiningen www.fruitschuurkruiningen.nl‧T. 06 - 391 452 83 Openingstijden:ma.-vr.8:00-12:00/13:00-17:30‧za.8.00-15.30 uur

Verloskundigen Reimerswaal

Bereikbaarheid: 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Tel. 0113-50 38 42. www.verloskundigenreimerswaal.nl

Verloskundigen Zuidwesthoek

Spreekuren in Rilland, Hoogerheide en het MoederKindcentrum in ‘het Bravis’ te Bergen op Zoom, 24/7 bereikbaar op 06-46 61 65 55, www.verloskundigenzuidwesthoek.nl, verloskundigenzuidwesthoek@outlook.com

Vrijwilligershulp Klusteam Rilland

Wij ondersteunen bij het verbeteren van de leefomstandigheden van iedere volwassene ongeacht leeftijd, ziekte, handicap, of anderszins bijvoorbeeld bij klusjes maar ook indien u behoefte heeft aan dagelijks telefonische controle hoe het met u gaat. 06-51 36 46 28

Diabeteslijn: 033-46 30 566, info@dvn.nl

Adviesbureau Veilig Langer Thuis Wonen (VLT) De wegwijzer voor ouderen en mantelzorgers! Voor kosteloos, vrijblijvend, onafhankelijk advies, op het gebied van praktische zaken, zorginhoudelijke zaken, wet en regelgeving en voor het bieden van een luisterend oor zijn we bereikbaar op: tel. 06-49329487, e-mail: info@adviesbureau-vlt.nl.

WEEKENDDIENSTEN

Avond- en weekenddiensten huisartsen

Voor medische spoed belt u buiten kantooruren (17.00-08.00 uur ’s morgens) de Huisartsenpost, telefoon 0900-1785. De huisartsenpost is gevestigd op het terrein van het Admiraal de Ruyterziekenhuis.

Weekenddienst tandartsen

Spreekuur vanaf 10.00 uur. Bellen voor een afspraak: tel. 06-22 34 72 09.

Weekenddiensten dierenartsen

Gezelschapsdieren:

Kliniek Dier & Arts en Dierenkliniek Goes; bellen voor een afspraak: tel. 0113-33 01 15.

Landbouwhuisdieren: 0113-34 24 86

Kerkdiens † en Zondag

7 mei

Hansweert-Schore:

Protestantse Gemeente: 10.00 uur dhr. G. van Noorden.

Oecumenische weekviering: vrijdag 5 mei om 9.30 uur, dhr. G. van Noorden. (dorpshuis Kaj Munk).

Krabbendijke:

Hervormde Gemeente: 9.30 uur ds. S.A. Doolaard en 18.00 uur ds. F. Wijnhorst.

Protestantse Gemeente: 9.30 uur ds. Douwe de Roest.

Gereformeerde Kerk: 9.30 uur ds. J. Wouters.

Gereformeerde Gemeente: 9.30 en 18.00 uur ds. P.C. Vlot, 14.00 uur leesdienst.

Kruiningen:

Protestantse Gemeente: 10.00 uur ds. R. Poesiat.

Hersteld Hervormde Gemeente: (Kruiningen) 9.30 en 16.00 uur ds. W.J.C. van Blijderveen; (Krabbendijke) 12.00 uur ds. W.J.C. van Blijderveen en 18.00 uur ds. J.R. van Vugt.

Gereformeerde Gemeente: 9.30 en 18.00 uur ds. G. Hoogerland, 14.00 uur leesdienst.

Gereformeerde Gemeente in Nederland: 9.30, 14.00 en 18.00 uur leesdienst.

Vrije Gereformeerde Gemeente: 10.00 en 17.00 uur ds. G. Bredeweg.

Rilland-Bath:

Protestantse Gemeente: 10.00 uur pastor Erik Tramper.

Gereformeerde Gemeente: 9.30 uur ds. L. van der Kuijl, 14.00 uur ds. J. IJsselstein en 18.30 uur leesdienst.

Vrije Evangelische Gemeente: 10.00 uur br. Lok.

Waarde:

Hervormde Gemeente: 10.00 uur ds. P. de Graaf.

Gereformeerde Gemeente: 9.30 en 14.00 uur leesdienst, 18.00 uur ds. L. van der Kuijl.

Yerseke:

Hervormde Gemeente: 10.00 uur ds. M.P. Vis.

Hervormde Gemeente Rehoboth: 9.30 en 17.00 uur ds. T. Beekman.

Gereformeerde Kerk: 9.30 uur br. S.L.P. Janse.

Gereformeerde Gemeente: 9.30 en 18.00 uur ds. C. van Krimpen, 14.00 uur leesdienst.

Vrije Evangelische Gemeente: 10.00 uur br. Van Dorp.

17 3 mei 2023 - nr. 3404 Advertentieblad Reimerswaal

Soli Deo Gloria Wij willen u hartelijk danken voor uw medeleven na het overlijden van onze lieve moeder, oma en klein omaatje

Op D.V. zaterdag 6 mei zijn

Marien Bal en Leny Bal-Hout

65 jaar getrouwd. Een mooie dag toegewenst en Gods zegen op uw verdere levenspad.

Liefs, kinderen, kleinen achterkleinkinderen

Rozenlaan 62, 4401 HH Yerseke

Voor de overweldigende belangstelling en het medeleven, ondervonden tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn lieve vrouw, onze lieve moeder, oma en overoma

Nelly Pekaar-Geense

betuigen wij u onze hartelijke dank. De genegenheid die hieruit sprak, heeft ons zeer goed gedaan.

Sas Pekaar Kinderen, klein- en achterkleinkinderen

Krabbendijke, mei 

Wij danken u hartelijk voor het vele meeleven tijdens het korte ziek zijn en na het overlijden van mijn innig geliefde man, onze lieve vader, opa en overopa

Jan Adriaan de Witte

Het heeft ons erg goed gedaan.

W.N. de Witte-van Stee Kinderen, klein- en achterkleinkinderen

Yerseke, mei 

Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor de vele blijken van medeleven na het overlijden van mijn lieve man, onze vader en opa

Jacob van Stee

Het heeft ons goed gedaan.

Betsy van Stee-Hoogesteger

Richard en Jacqueline Klein- en achterkleinkinderen

Yerseke, mei 2023

Netty Hoogesteger-Steutel

Uw warmte en betrokkenheid hebben ons goed gedaan tijdens deze verdrietige periode.

Mei 2023

Kinderen, klein-en achterkleinkinderen.

BEGRAFENISVERZORGING

Tel. 0113-260681 begrafenisverzorgingdorst.nl

› Rouwkamers: Markt 12 Kruiningen ‹

Vrijblijvende informatie en wilsbeschikking (geen crematies)

Voor een respect- en stijlvolle begeleiding

4-gangen diner voor twee bij de

BIJ BESTEDING VANAF €50,- MAAK JE KANS!

Molenlaan 10 | 4401 CC | Yerseke 0113-573082 (24 uur per dag bereikbaar) www.begrafenisverzorgingvanburg.nl

Goudverf

VERF en TOEBEHOREN

uitstekend advies en service WWW.GOUDVERF.COM 06-40 64 92 39 info@goudverf.com Verzending, afhalen en bezorgen mogelijk!

Coolhofflaan 4 4414 BK, Waarde 0113-50 41 99 06-50 88 40 62 www.mariva-uitvaart.nl

Rouwcentrum “Waardig”

Koninginneweg 2 4414 AM Waarde

18 Advertentieblad Reimerswaal 3 mei 2023 - nr. 3404
Uitvaartcentrum van Gentevoort Verrijn Stuartweg 28, Goes 0113 - 216815 www.uitvaart.vg Anthony Molenaar Janny van Gentevoort
LINGERIE BEENMODE BADMODE NACHTMODE ONDERMODE
Oesterbeurs Hele middag twee E-Choppers van Scooter Verhuur Zeeland Massage bij Kai Wang Thai Massagesalon Ook ontvang je een coupon van de nieuwe ijssalon Eyske en hebben we heerlijke hapjes van Ambachtsheerlijkheid. Noordzandstraat 21 • 4401 CE • Yerseke www.purebodyyerseke.nl • info@purebodyyerseke.nl 0113 - 767087 • 0618945052 Zuidweg 19, Krabbendijke T 0113- 50 14 02 E info@velzenbv.nl Uw advertentie in een andere krant of weekblad? Wij kunnen daar ook voor zorgen, zonder extra kosten. Plaats uw in ‘Advertentieblad Reimerswaal’ familieberichten

Hartelijk dank voor zoveel meeleven, tijdens mijn ziekenhuisopnames en bij mijn thuiskomst. Het heeft ons zeer verwonderd. Na de Heere hartelijk dank hiervoor. Hartelijke groeten, Leen en Lenie Ruissen

Waarde

Hierbij wil ik, ook namens mijn vrouw, iedereen hartelijk dankzeggen voor de vele kaarten, attenties en belangstelling, die ik gekregen heb tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis en bij mijn thuiskomst.

Gerard de Hond

Krabbendijke

Te huur:

KANTOOR/ WINKELPAND

Lepelstraat 7, Yerseke 80 m2 Tel. 06 - 53 96 77 97

FRUITTEELTBEDRIJF BLOK

Appels en peren Fruit- en groentesappen

Suikervrije jam/stroop

Glutenvrij/suikervrij snoep

Cadeaupakketjes klein en groot

Meel en bakmixen

Aardappelen, uien en eieren

Gentmansdijk 2a Krabbendijke

KRUININGEN TIJDREDE SGP

Ds H.J Agteresch

Kerkgebouw Ger.

Korringaweg 33 - Yerseke - tel. 0113- 57 09 30

Weekaanbiedingen 02-05 t/m 06-05-2023

Tot ziens bij Vishandel Van As Zeeland BV

Genieten van verse vis, haring vers van het mes, gebakken vis, Zeeuwse mosselen, kant en klare maaltijden, diverse soorten schepsalades, het is er weer stokvis

Zeebaarsfilet 4 halen 3 betalen

Gebraden drumsticks 100 gram € 1,19 Nu: 1 kilo € 10.00

Krabsalade 150 gram

3.90

Asperge-zalmschotel huisgemaakt, 2 voor 18.95

Visslaatjes huisgemaakt, 2 voor 8.50

Grote keuze in Bijbels

met of zonder slot; ook alle GBS-uitgaven bij ons verkrijgbaar!

Zoekt u een bijbel met kanttekeningen?

Wij hebben ze in verschillende uitvoeringen...

uit voorraad leverbaar!

Verkoop, reparatie en onderhoud van WITGOED en INBOUWAPPARATUUR

STORING M ELDEN? Bel 06 - 53 59 81 10

KRABBENDIJKE

Dorpsstraat 48, Krabbendijke

0113 - 50 30 13 - Dinsdag gesloten www.reimerswaalverzekeringen.nl rvh@zeelandnet.nl

Maandag en vrijdag geopend van 13.00-17.00 uur.

Woensdag en donderdag geopend van 09.00-12.00 uur.

Daarbuiten op afspraak

OOK VOOR AL UW VERZEKERINGEN EN HYPOTHEKEN!

Kippaella 100 gram € 1,19 Nu: 1 kilo € 10.00

www.bakkerijhetzand.nl Dorpsstraat 82 • Krabbendijke • Tel. 0113 - 50 64 90

Koningsdag Krabbendijke

Koningsdag was een prachtige dag met de bekende activiteiten maar ook wat nieuwe toevoegingen om het zoveel mogelijk een Koningsdag voor iedereen te laten zijn.

De dag werd gestart met een zanghulde bij dorpshuis De Meiboom waarbij medewerking werd verleend door muziekvereniging Concordia met de drumband en inleenmuzikanten waarna de optocht met prachtig versierde fietsen en karren van start ging. In afwachting van de prijsuitreiking was er een zumba-demonstratie. De prijsuitreiking voor de mooiste en creatiefste fietsen en karren werd verricht door wethouder dhr. A. Meeuwsen. ’s Middags waren er allerlei activiteiten zoals o.a. de kleedjesmarkt, enveloppen trekken, diner voor twee, springkussen, demonstratie Krabbendijke en de sterkste van Krabbendijke. Om 18.00 uur startte de puzzelrit en ’s avonds was er de bekende bingoavond in afwachting van de prijsuitreiking van de puzzelrit. Kers op de taart was het prachtige weer en de vele deelnemers en belangstellenden.

19 3 april 2023 - nr. 3404 Advertentieblad Reimerswaal
DORPSSTRAAT 46A KRABBENDIJKE 0113-502188 VOOR BINNEN EN BUITEN OOK VOOR ONDERHOUD
ROLLUIKEN Sfeervolle Neem contact met ons op voor een afspraak in onze showroom en ervaar het zelf! Bel naar: 0113-551384 Nu tijdelijk met 100 KG gratis ENplus A1 houtpellets! Pelletkachels Al vanaf € 6,50 p/maand! storingen en garantie. Ook voor een ruim assortiment biologische groenten & fruit Wij staan op de vrijdagmarkt te Yerseke van 8.00 tot 12.00 uur Hollandse aardbeien 2 dozen 5.50 Nieuwe oogst spinazie per kilo 1.75 Kiwi 12 stuks 3.00 Geldig op de vrijdagmarkt in Yerseke van 8.00 tot 12.00 uur. Waldmik zonnepit 3 stuks 7,50 Tijger volkoren 3 stuks 6,00 Aardbeienslo es 4 voor 7,50 Moederdag tulband 5,50 Op de markt in Yerseke en Wemeldinge Fabiusstraat 100, 3248 AK Melissant Tel. 0187 - 60 36 30 - e-mail:
ZONWERING
cndonselaar@kliksafe.nl www.cordekaasboer.nl
Stompetoren extra belegen kilo 12 . 95 Slagerssalami 100 gram 1 . 49
Verse scharreleieren 10 stuks 2 . 25
Gem. D.V. dinsdag 9 mei Aanvang 19.30 uur KRUININGEN TIJDREDE SGP Ds H.J Agteresch Kerkgebouw Ger. Gem. D.V dinsdag 9 mei Aanvang 19.30 uur UW BANK
DE BUURT!
IN
Tel.
Dorpsstraat 83, Krabbendijke - Tel. 0113- 50 61 73 E-mail: ljmeeuwsen@velzenbv.nl

Kom langs in onze SHOWROOM in Heinkenszand

9,6 250+ reviews

Barcelona plat dak

Afmetingen: 3770x2770

Kom langs in onze Google reviews

Mogen wij u ontzorgen?

Mogen wij u ontzorgen?

Nice plat dak tuinkantoor

• In vele mogelijkheden samen te stellen als tuinkantoor

• Moderne uitstraling met steellook houten (schuif)deuren

Nice plat dak tuinkantoor

• Zitgedeelte dubbelwandig Deens rabat wit

• Constructie en buitenzijde in zwart RAL9005

• In vele mogelijkheden samen te stellen als tuinkantoor

• Inbouw spotset 12 stuks

• Moderne uitstraling met steellook houten (schuif)deuren

• Zitgedeelte dubbelwandig Deens rabat wit

Afmeting: 6350 x 3770 mm

• Constructie en buitenzijde in zwart RAL9005

• Inbouw spotset 12 stuks

Nice plat dak tuinkantoor

Prijs: € 21.883,- incl. btw

• In vele mogelijkheden samen te stellen als tuinkantoor

Afmeting: 6350 x 3770 mm

• Moderne uitstraling met steellook houten (schuif)deuren

• Zitgedeelte dubbelwandig Deens rabat wit

Prijs: € 21.883,- incl. btw

• Constructie en buitenzijde in zwart RAL9005

• Inbouw spotset 12 stuks

Afmeting: 6350 x 3770 mm

Prijs: € 21.883,- incl. btw

Barcelona plat dak

Inclusief: • Dubbelwandig Zwart zweeds rabat/ sponningsplanken

Afmetingen: 3770x2770

• Shutter

• Glasschuifsyteem

• Steellook ramen

• Shutter

9,6 250+ reviews

Inclusief: • Dubbelwandig Zwart zweeds rabat/ sponningsplanken

• EPDM dakbedekking met daktrim

• Glasschuifsyteem

• Inbouwspots

Barcelona plat dak

• Steellook ramen

Afmetingen: 3770x2770

Prijs: € 10.487,15 incl. btw

• EPDM dakbedekking met daktrim

• Inbouwspots

Inclusief: • Dubbelwandig Zwart zweeds rabat/ sponningsplanken

Met 2 gesloten, enkelwandige zijkanten is dit model al mogelijk vanaf € 5070,- incl. BTW

• Shutter

€ 10.487,15 incl. btw

• Glasschuifsyteem

• Steellook ramen

Met 2 gesloten, enkelwandige zijkanten is dit model al mogelijk vanaf € 5070,-

• EPDM dakbedekking met daktrim

• Inbouwspots

Prijs: € 10.487,15

Met 2 gesloten, enkelwandige zijkanten is dit model al mogelijk vanaf € 5070,-

Scan de QR-code

Scan de QR-code

SCHUTTINGEN

Scan de QR-code

SCHUTTINGEN

SCHUTTINGEN

20 3 mei 2023 - nr. 3404 Advertentieblad Reimerswaal
meer informatie over schuttingen en onze handige ONTWERPTOOL WWW. MEGA-SCHUTTING.NL Noordland 17 • 4451 RP Heinkenszand • +31 (0)113 405 131 WhatsApp: 06 23 50 61 57 • E-mail: info@mega-schutting.nl
Voor
Voor meer informatie over schuttingen en onze handige ONTWERPTOOL WWW. MEGA-SCHUTTING.NL Noordland 17 • 4451 RP Heinkenszand • +31 (0)113 405 131 WhatsApp: 06 23 50 61 57 • E-mail: info@mega-schutting.nl
reviews
Google 250+
meer informatie over schuttingen en onze handige ONTWERPTOOL WWW. MEGA-SCHUTTING.NL Noordland 17 • 4451 RP Heinkenszand • +31 (0)113 405 131 WhatsApp: 06 23 50 61 57 • E-mail: info@mega-schutting.nl
Voor
SHOWROOM in Heinkenszand Heinkenszand
Kom langs in onze
Google reviews
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.