Advertentieblad Reimerswaal - week 10 2022

Page 1

9 maart 2022 • week 10 • jaargang 85 nr. 3344

Advertentieblad Reimerswaal Wij verzorgen graag uw badkamer van ontwerp tot uitvoering met onze eigen monteurs!

Ruime keuze aan badmeubelen!

Complete renovatie van uw badkamer en/of toilet! Digitaal 3D-ontwerp van de badkamer

Wij komen de zomer tegemoet en geven u een bril cadeau!Bij aanschaf van een nieuwe bril geven wij u een zonnebril cadeau

Alle werkzaamheden met eigen tegelzetter en monteurs Eén aanspreekpunt voor verkoop en montage

Vraag naar de voorwaarden in de winkel. Actie loopt van 1 maart t/m 31 mei 2022.

Wij hebben de totale oplossing Eigen showroom in Rilland voor uw badkamer! Kom gerust eens langs in onze showroom voor een vrijblijvend advies.

HOEKMAN tussen de Scheldes Valckenisseweg 32 4411 BR Rilland

Neem vooraf wel even telefonisch contact op, zodat we u nog beter kunnen helpen.

KOLE

Mail, app of bel ons:  info@koleoptiek.nl 06-28362039  0113-571590

opt iek info@hkmn.nl 0113 - 55 13 84

brillen

Noordzandstraat 11

contactlenzen

tel: 0113-571590

Yerseke

de speciaalzaak voor oost-zuid-beveland

het ontbreken van een calamiteitenroute kan nog wel eens ver strekkende gevolgen krijgen!

KIEST U VOLGENDE WEEK VOOR DE KERN?

HET IS RAMPZALIG!

Uw stem voor SGP Reimerswaal is een stem:

ALLES STAAT VAST, ZO KOMEN WE VEEL TE LAAT

Voor zondagsrust in Reimerswaal Tegen de regenboogvlag Voor een zelfstandig Reimerswaal

HADDEN WE TOEN MAAR DE PETITIE GETEKEND

Tegen genderneutraliteit Voor een snelle aanpak van woningbouw

VIA ROOD WAS DIT NIET GEBEURD DAN WAREN WE ER AL LANG GEWEEST!

Tegen overbodige regeldruk

Uw steun aan de SGP is ook een stem: Voor bescherming van het (ongeboren) leven Tegen een Europese superstaat Tegen een coronatoegangsbewijs Voor het huwelijk en het gezin Voor christelijk onderwijs

Bekijk ook onze website voor het verkiezingsprogramma, de kandidaten, alle standpunten, en ons laatste nieuws.

REIMERSWAAL.SGP.NL

Neem eenvoudig contact

met ons op via Whatsapp: 06-57036987

! É c a r t r e d l o p n e e r o ga vo DE PETITIE! T EK EN

WWW.POLDERTRACE.NL

Iedere week huis-aan-huisbezorging in 9200 gezinnen in de gemeente Reimerswaal. Wekelijkse verspreiding op woensdag. Advertenties inleveren op donderdag en vrijdag, maar uiterlijk op maandagmorgen vóór 12.00 uur bij: Drukkerij van Velzen BV - Zuidweg 19 - 4413 ZG Krabbendijke tel. 0113-501402 - e-mail: info@velzenbv.nl www.advertentiebladreimerswaal.nl


2

Advertentieblad Reimerswaal

9 maart 2022 - nr. 3344

Reimerswaal info

Kijk ook op: www.reimerswaal.nl

Wekelijkse informatierubriek Gemeente Reimerswaal

Wist jie dat…? Het is bijna zover: de Gemeenteraadsverkiezingen! Iemand machtigen Zelf niet in de gelegenheid om te gaan stemmen volgende week op 14, 15 of 16 maart? U kunt een andere (Reimerswaalse) kiezer machtigen om voor u te gaan stemmen. Regels voor een volmacht: • de persoon die u machtigt mag zelf ook stemmen voor de gemeenteraad van Reimerswaal; • de persoon die u machtigt kan de volmachtstem alleen tegelijk met zijn of haar eigen stem uitbrengen; • iemand kan maximaal 2 volmachten aannemen. Samen met de eigen stem kunnen er dus 3 stemmen uitgebracht worden. • iemand machtigen kan op 2 manieren, via een schriftelijke volmacht (doe dit vóór 11 maart 17.00 uur) of door de achterkant van de stempas in te vullen en samen met een (kopie of foto) van het legitimatiebewijs mee te geven aan diegene die gaat stemmen.

Kijk op www.reimerswaal.nl/verkiezingen voor alle informatie! Stempas kwijt, beschadigd of niet ontvangen? Vraag dan een vervangende stempas aan! Dit kan ook tot vrijdag 11 maart 17.00 uur. Een nieuwe stempas aanvragen kan online met DigiD, aan de balie van het gemeentehuis of schriftelijk. Als u een nieuwe stempas krijgt, dan kunt u niet meer stemmen met de oude stempas.

Vergaderagenda

Contactgegevens

• Opinieraad: Dinsdag 5 april, 19.30 uur. Gemeentehuis. Vergaderstukken op www.reimerswaal.nl • WMO-raad: Donderdag 14 april, 13.30 uur, Dorpshuis MeerWaarde, vergaderstukken op www.reimerswaal.nl

Algemeen telefoonnummer: 14 0113 E-mail: gemeente@reimerswaal.nl WhatsApp: 06-23 23 69 42. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen. Berichten worden behandeld tijdens onze openingstijden.

Onlangs verhuisd? Stond u op 31 januari 2022 (datum kandidaatstelling) niet in onze gemeente ingeschreven? Dan ontvangt u geen stempas en kunt u ook geen nieuwe of vervangende stempas bij ons aanvragen. Neem contact op met uw vorige woongemeente.

Openingstijden gemeentehuis: Maandag t/m donderdag 8.30 - 16.30 uur Vrijdag 8.30 - 12.00 uur Afspraken met raadsleden: Griffie - telefoon: 14 0113 of griffie@reimerswaal.nl Afspraken met leden college burgemeester en wethouders: Bestuurssecretariaat - telefoon: 14 0113 of bestuurssecretariaat@reimerswaal.nl

Gemeente Reimerswaal meet klanttevredenheid: vul vóór 16 maart de vragenlijst in! De gemeente Reimerswaal wil haar dienstverlening continu verbeteren. Daarom wordt in de periode 12 januari - 16 maart 2022 gemeten hoe tevreden u bent over onze dienstverlening. KCM Survey voert dit onderzoek namens de gemeente uit. Vult u de (korte) vragenlijst ook in? U heeft nog tot 16 maart! Dit is anoniem en duurt niet langer dan 5 minuten. Hoe heeft u het liefst contact met de gemeente? Hoe heeft u een aanvraagproces of andere dienst ervaren? Hoe toegankelijk is het gemeentehuis? Dit soort vragen worden gesteld. Uw antwoorden helpen de gemeente om te bepalen waar zij de komende jaren in kan verbeteren. Vul de vragenlijst in via de link reimerswaal.nl/klanttevredenheid of scan de volgende code: De resultaten van deze meting worden halverwege 2022 gedeeld op onze website reimerswaal.nl. Ook worden dan de vervolgstappen bekendgemaakt.

Ladies Night vrijdag 11 maart a.s.!! Vrijdag 11 maart a.s. van 19.00 tot 22.00 uur organiseren we de Ladies Night voor meiden tussen de 12 en 18 jaar in dorpshuis ‘de Meiboom’ in Krabbendijke. Het thema dit jaar is “orange the world” (tegen geweld tegen vrouwen). Helaas is dat thema op dit moment actueler dan ooit. Voor slechts € 5,– per persoon kunnen de meiden zich de hele avond uitleven, bijvoorbeeld met een bezoekje aan de kapsters, visagistes en de nagelstyliste. Daarna kun je het resultaat vast laten leggen met een échte fotoshoot! Behalve deze ‘typische meiden-dingen’ zijn er ook nog onder andere creatieve workshops en food & drinks. Daarnaast is er specifieke aandacht voor het thema, onder andere vanuit verschillende professionele organisaties. Bijvoorbeeld over vragen als ‘hoe reageer je op ongewenst gedrag? Wat doe je als je stop zegt maar hij gaat toch verder?’. Zo

leer je eenvoudige handelingen ter zelfverdediging en kun je in gesprek gaan over de meest uiteenlopende zaken die voor jou kunnen spelen. Wil je meedoen? Meld jezelf dan snel aan via www.inreimerswaal.nl (en ga naar de activiteitenkalender). Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Stefan Koeman, mail: s.koeman@reimerswaal.nl, social media van het jongerenwerk of bel naar 14 0113.

Publieksbalie: Gemeentehuis, Oude Plein 1, 4416 AK Kruiningen. De balie voor burgerzaken is uitsluitend op afspraak geopend. Op sommige dagen ook buiten de algemene openingstijden van het gemeentehuis. Kijk op www.reimerswaal.nl voor een beschikbaar tijdstip of bel ons via telefoonnummer 14 0113.

Noodgevallen openbare ruimten: Voor dringende noodgevallen aan wegen, rioleringen, openbaar groen en dergelijke, buiten kantooruren. Telefoon: 06-53702470. Heeft u een verstopping? Neem dan altijd eerst contact op met de gemeente.

Burgemeester mevrouw J.S. (José) van Egmond pakt vanaf 14 maart haar burgemeesterstaken weer op Burgemeester José van Egmond is inmiddels zodanig hersteld van haar longembolie dat zij per 14 maart 2022 haar taken als burgemeester weer gaat oppakken. Waarnemend burgemeester mevrouw P.M. (Petra) van Wingerden-Boers, die haar sinds 25 oktober 2021 vervangt, zal per 14 maart 2022 ontslag verleend worden door de commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman. Op dinsdagavond 8 maart, van 19.30 uur tot 20.00 uur, zal tijdens de raadsvergadering officieel afscheid worden genomen van mevrouw Van Wingerden-Boers in de raadzaal van het gemeentehuis in Kruiningen. Commissaris van de Koning, de heer Polman, zal hierbij aanwezig zijn.

Inloopspreekuur wijkagenten: De wijkagenten van de gemeente Reimerswaal houden iedere donderdag van 09.00 tot 12.00 uur inloopspreekuur in het politiesteunpunt Kruiningen. Het steunpunt zit op de 1e verdieping van Bachten Vaete, Brouwerijstraat 1 in Kruiningen, tegenover het gemeentehuis. Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG): Voor ouders/verzorgers, jongeren tot 23 jaar en professionals met alle vragen over opvoeden en opgroeien. Telefoon of WhatsApp: 06-40736270 maandag t/m vrijdag van 09.00-11.30 uur, behalve op donderdag of cjg@reimerswaal.nl. Jeugd- en jongerenwerk: Jeroen Kempees, telefoon 06-24928651 of j.kempees@reimerswaal.nl Stefan Koeman, telefoon 06-36275721 of s.koeman@reimerswaal.nl Werk, inkomen en zorg (WMO): Voor aanvragen/aanmelding/informatie/ advies kunt u terecht bij GR de Bevelanden, afdeling WIZ, in het Stadskantoor aan de M.A. de Ruijterlaan 2 in Goes. Telefoon: 0113-239 100. www.grdebevelanden.nl/wiz Servicepunt vrijwilligers(werk) Reimerswaal: Heeft uw organisatie nieuwe vrijwilligers nodig of wilt u vrijwilligerswerk gaan doen? Bel 14 0113 of ga naar www.inreimerswaal.nl Dé activiteitenwebsite op het gebied van sport, bewegen, cultuur, zorg en vrijwilligerswerk in Reimerswaal. Collectief vervoer nodig? Bel 0113-745050.


9 maart 2022 - nr. 3344

Vaccinatiemogelijkheden GGD Zeeland GGD Zeeland opent met regelmaat tijdelijke pop-up priklocaties in verschillende gemeenten. Deze vaccinatiemogelijkheden komen bovenop de prikstraten die er al zijn in de regio. Hier kunt u terecht Zie voor alle locaties en tijden: www.ggdzeelandprikt.nl/priklocaties Vragen? • Op www.ggdzeelandprikt.nl vindt u meer informatie over vaccineren tegen COVID-19. • U kunt ook bellen met het landelijk informatienummer: 0800-1351, bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur. • Of neem contact op met ons klantcontactcentrum via 0113-249 442. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00-20.00 uur.

3

Advertentieblad Reimerswaal

Actie voor een Schone Schelde, doe je mee? Zwerfafval inzamelen - 19 maart 2022 Tijdens de opruimactie ‘Schoon Zeeland’ van Rijkswaterstaat, enkele gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties pakken inwoners, natuurbeheerders en medewerkers het zwerfafval langs de Westerschelde aan. Dit jaar is er gekozen voor een nieuwe opruimlocatie, de Voorhaven van Hansweert. Datum en locatie Zaterdag 19 maart 2022

Opruimlocatie: Voorhaven/ Westhavendijk Hansweert Programma 09.45-10.00 uur: Ontvangst bij de camperparkeerplaats Hansweert 10.00-12.00 uur: Inzameling zwerfafval 12.00-12.15 uur: Afsluiting Aanmelden of een vraag? afval@reimerswaal.nl

Recycle glas en papier Glazen potten en flessen (‘verpakkingsglas’) gooi je in de glasbak. Andere glassoorten, zoals drinkglazen en schalen, horen bij het restafval. Spiegels en vensterglas kun je inleveren bij de glashandel of milieustraat. Glazen flessen en potten worden in Nederland redelijk goed gerecycled: 73 procent komt terug voor recycling. Alle glazen flessen, flesjes, potten en potjes waarin drank, eten, babyvoeding, cosmetica, parfum of medicijnen hebben gezeten, mogen in de glasbak. Glas kan oneindig vaak gerecycled worden. Recyclen bespaart veel grondstoffen en energie. Je helpt het milieu dus als je glazen flessen en potten in de glasbak gooit. Tips: 1. Deksels mogen gewoon mee de glasbak in, maar een losse deksel van blik of plastic mag ook bij de gescheiden inzameling van plastic en metalen verpakkingen. 2. Gooi het juiste kleur glas bij de juiste bak. Rood en blauw glas mag bij het groene glas. Nederlanders zijn goed in het scheiden van oudpapier en karton (OPK): we leveren ruim driekwart van al het oudpapier en karton gescheiden in. Wat mag er allemaal bij het oudpapier en wat liever niet? Kranten, folders, enveloppen, wc-rolletjes en kartonnen dozen: het mag allemaal bij het oudpapier. Papier kan goed gerecycled worden tot nieuw papier. Snij of scheur grote kartonnen dozen in stukken voor je ze in de papierbak gooit, anders kunnen ze de ingang van de bak blokkeren. Melkpakken en sappakken horen niet in de papierbak maar bij het plastic afval: er zit een plastic en/of aluminium laagje in. Zit er plastic om je tijdschrift of reclamefolders? Haal dat er eerst af voor je ze in de papierbak gooit. Tips: 1. Een enkel nietje, paperclip of kunststofvenster (van enveloppen) mag gewoon bij het oudpapier. Bij het recyclen worden ze verwijderd. 2. Boeken kunnen ook bij het oudpapier, maar je kunt ze ook naar de kringloopwinkel brengen of in een minibibliotheek in de buurt achterlaten.

Kennismaken met sport of muziek? Dat kan! Vanaf maandag 21 maart t/m vrijdag 1 april a.s. openen veel Reimerswaalse verenigingen hun deuren en kan je gratis één of meerdere keren meesporten of een muziekinstrument bespelen. Zo kan jij kijken of de betreffende vereniging bij jou past en of dat je het leuk vindt om te doen. Als je het écht leuk vindt mag je misschien na die kennismakingsweken nog weleens meedoen!? 17 organisaties nemen deel aan dit project en hebben hun kennismakingslessen allemaal aangemeld op www.inreimerswaal.nl/activiteitenkalender. Neem snel een kijkje op deze website en plan alvast een bezoekje aan een leuke vereniging! Let op: voor sommige lessen moet je jezelf aanmelden, doe dat dan snel, want voor je het

weet zit de les die jij graag wil bezoeken helemaal vol! Vind je het een beetje spannend om de 1e keer alleen naar een kennismakingsles te gaan of zijn er andere belemmeringen? Stuur dan een e-mailtje naar in@reimerswaal.nl of bel naar 14 0113 en vraag naar Jordan van Langevelde.

Waar en/of wanneer kan je papier en glas kwijt? Hansweert: • OPK-container om weg te brengen op Tramperweg (vrachtwagenparkeerterrein), open op de 2e zaterdag van de maand. • Glasbak: Leklaan 14, kruising Eendracht-Pluimpot. Krabbendijke: • OPK ophalen aan huis op de 2e en 3e zaterdag van de maand en 1e dinsdag van de maand. • OPK-containers om weg te brengen: Vlierbessestraat (parkeerterrein) en 2e Vlietweg 26. • Glasbak: kruising Dorpsstraat-J.W Frisostraat, Dorpsstraat 146, Kerkpolder 8. Rilland: • OPK-container om weg te brengen: Bathseweg 54 (parkeerterrein voetbalvereniging). • OPK ophalen aan huis op de 2e zaterdag van de maand. • Glasbak: Hoofdweg 30, Bathseweg 4, Haltestraat (bij de spoorwegovergang). Kruiningen: • OPK-container om weg te brengen: hoek Blauwhoefseweg/Sluisweg (parkeerterrein) en Stationsweg 4D. • OPK ophalen aan huis op vrijdag voor de laatste zaterdag van de maand. • OPK wegbrengen naar de Milieustraat. • Glasbak: Voorhoute 1 (omgeving supermarkt), kruising Marconistraat-Hansweertsestraatweg. Waarde: • OPK-container om weg te brengen: Gawege 10. • OPK ophalen aan huis op de 2e zaterdag van de maand. • Glasbak: Mauritshof (parkeerterrein achter dorpshuis) Yerseke: • OPK-container om weg te brengen: Industrieweg 9, Kreeft 25C, Ankerweg (alleen 3e zaterdag van de maand), Molendijkseweg 8a (alleen 1e zaterdag van de maand). • OPK ophalen aan huis op de laatste zaterdag van de maand (niet in juli). • Glasbak: Vijverbogerd (omgeving supermarkt), Hogeweg (parkeerterrein sportvelden), Damstraat 81, Groeninx van Zoelenstraat (ter hoogte van brandweerkazerne) Oostdijk: • Glasbak: Bolwerk 18 Bath: • Glasbak: kruising Schansweg-Walstraat

Reimerswaalse

omroeper

Een rubriek voor instellingen en verenigingen in Reimerswaal om hun evenementen en activiteiten aan te kondigen. Kopij graag uiterlijk woensdag vóór 17.00 uur aanleveren via het formulier op www.reimerswaal.nl. Hier kunt u ook de spelregels nalezen.

Berichtjes ”Kom-uit-je-Huis-Middag” Namens Stichting Sociaal Cultureel werk Senioren Reimerswaal organiseren we weer op dinsdagmiddag een ”Kom-uit-je-Huis-Middag”. Eindelijk na 2 jaar mogen we weer alles gaan doen zonder afstand en mondkapjes. Weg met dat alleen zijn en eenzaamheid. Iedere dinsdag voor alle 50-plussers van Kruiningen van 14.00 tot 16.30 uur in ‘Ons Dorpshuis’, Kruiningen. Een gezellige middag met voor elk wat wils, een middag om er eens uit te zijn en andere mensen te ontmoeten. Gezellig samen koffie drinken. We gaan proberen iedere dinsdagmiddag iets anders te doen: Bingo, film kijken, spelletjes, samen koken, samen eten, enz. Dus kom eens langs!! Inlichtingen: Jan Louwerse, tel. 06-22827625 of mail: jan@louklu.nl

www.reimerswaal.nl


4

Advertentieblad Reimerswaal

Bekendmakingen Verkeersbesluiten Burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal maken bekend dat besloten is tot het reserveren van een gehan­ dicaptenparkeerplaats op kenteken voor de auto waarmee een bepaalde invalide pleegt te worden vervoerd. Het betreft de volgende locaties: • achter de woning aan de Rietlandstraat 13 in Rilland • ter hoogte van Azalealaan 15 in Yerseke Genoemde verkeersbesluiten liggen voor een ieder ter inzage bij de balie, in het gemeentehuis in Kruiningen. Overeenkomstig de bepalingen van de Algemene Wet Bestuurs­ recht wijzen wij u erop, dat u tegen deze besluiten voor 21 april 2022, schriftelijk een gemotiveerd bezwaarschrift bij ons college kunt indienen. Kruiningen, 9 maart 2022 Verleende toestemming voor het houden van incidentele festiviteiten op grond van de 12-dagenregeling horeca aan: • V.V. Kruiningen, voor het organiseren van de medewerkers­ avond V.V. Kruiningen aan de Blauwhoefseweg 1, 4416 RC in Kruiningen, op zaterdag 26 maart 2022, van 19.30 tot 01.30 uur. Tegen een melding van een incidentele festiviteit is geen bezwaar en/of beroep mogelijk. Een incidentele festiviteit kan alleen geweigerd worden als er meer dan 6 per jaar worden aangevraagd, aangezien het een melding betreft en geen vergunning. U kunt dit document raadplegen op de website van de gemeente Reimers­ waal: www.reimerswaal.nl/bekendmakingen. Het gebruikmaken van deze toestemming wordt beïnvloed door de maatregelen die worden genomen in verband met het bestrijden van het coronavirus. Kruiningen, 9 maart 2022 Verkeersbesluit Burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal overwegende dat Op grond van artikel 18, eerste lid onder d van de Wegenverkeers­ wet 1994 verkeersbesluiten worden genomen door burgemeester en wethouders voor zover zij betreffen het verkeer op wegen wel­ ke niet in beheer zijn bij het Rijk, de Provincie of een waterschap. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal op 27 juli 2021 het nemen van verkeersbesluiten gericht op het plaatsen van laadpalen mandateerden aan het afdelingshoofd Gemeentewerken. Gelet op de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens (RVV) 1990, het besluit Admini­ stratieve bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW), de uitvoe­ ringsvoorschriften BABW inzake verkeerstekens en de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Gelet op Artikel 21 van de BABW dient de gemeente aan te geven welke van de in de Wegenverkeerswet 1994 artikel 2 lid 1, 2 en 3 benoemde belangen ten grondslag liggen aan het verkeersbe­ sluit. Aan dit verkeersbesluit liggen de volgende belangen ten grondslag: ­ Het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan (artikel 2, lid 1, sub c). ­ Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet milieubeheer (artikel 2, lid 2, sub a). ­ Het bevorderen van een doelmatig of zuinig energiegebruik (artikel 2, lid 3, sub a). Gelet op Het advies van de politie, eenheid Zeeland West­Brabant, district Zeeland d.d. 15 februari 2022 met als kenmerk PL2000­ 2022040748. Overwegende dat ­ De aanschaf en het gebruik van elektrische auto’s in Nederland toeneemt. ­ Het plaatsen van laadpalen past binnen de duurzaamheidsam­ bities van de gemeente. ­ De gemeente de Dorpsstraat als een geschikte locatie ziet voor de plaatsing van openbare laadpalen. BESLUITEN ­ Het aanwijzen van: 2 parkeerplaatsen ter hoogte van Dorpsstraat 69 in Krabbendijke als parkeergelegenheid alleen bestemd voor het opladen van elektrische voertuigen door het plaatsen van het verkeersbord E04 (RVV 1990) met onderborden OB020 en OB504 ‘opladen elektrische voertuigen’. ­ Een kopie van dit besluit toe te zenden aan: ­ BOA gemeente Reimerswaal. ­ Afdeling Gemeentewerken Reimerswaal. ­ Politie, eenheid Zeeland – West­Brabant. ­ Publicatie van dit besluit in de Staatscourant waarin wordt gewezen op de mogelijkheid van bezwaar voor belanghebben­ den binnen een termijn van 6 weken, ingaande de dag nadat de openbare bekendmaking van dit besluit heeft plaatsgevonden. ­ Dit besluit treedt in werking een dag na bekendmaking. Rechtsmiddelen Indien u het met dit besluit niet eens bent, kunt u hiertegen binnen 6 weken na verzending ervan op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar aantekenen. U moet het bezwaar­ schrift richten aan burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal, Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: • de naam en het adres van de indiener; • de datum; • een omschrijving van het besluit, waartegen het bezwaar is gericht; • de grond(en), waarop het bezwaar is gebaseerd.

9 maart 2022 - nr. 3344

De werking van dit besluit wordt niet geschorst door het indienen van een bezwaarschrift. Wel kunt u naast het indienen van een bezwaarschrift, aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland­West­Brabant vragen een voorlopige voorziening te treffen. Voor het adres van de rechtbank en voor uitleg over deze procedure verwijzen wij u naar de internetpagina: www.recht­ spraak.nl. Via het ‘digitale loket Rechtbank’ op deze website kunt u ook digitaal vragen om een voorlopige voorziening.

Situatietekening

Situatietekening Kruiningen, 9 maart 2022 Verkeersbesluit Burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal overwegende dat Op grond van artikel 18, eerste lid onder d van de Wegenverkeers­ wet 1994 verkeersbesluiten worden genomen door burgemeester en wethouders voor zover zij betreffen het verkeer op wegen wel­ ke niet in beheer zijn bij het Rijk, de provincie of een waterschap. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal op 27 juli 2021 het nemen van verkeersbesluiten gericht op het plaatsen van laadpalen mandateerden aan het afdelingshoofd Gemeentewerken. Kruiningen, 9 maart 2022 Verkeersbesluit Burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal overwegende dat Op grond van artikel 18, eerste lid onder d van de Wegenverkeers­ wet 1994 verkeersbesluiten worden genomen door burgemeester en wethouders voor zover zij betreffen het verkeer op wegen wel­ ke niet in beheer zijn bij het Rijk, de provincie of een waterschap. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal op 27 juli 2021het nemen van verkeersbesluiten gericht op het plaatsen van laadpalen mandateerden aan het afdelingshoofd Gemeentewerken. Gelet op de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens (RVV) 1990, het besluit Admini­ stratieve bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW), de uitvoe­ ringsvoorschriften BABW inzake verkeerstekens en de Algemene wet bestuursrecht (Awb), Gelet op Artikel 21 van de BABW dient de gemeente aan te geven welke van de in de Wegenverkeerswet 1994 artikel 2 lid 1, 2 en 3 benoemde belangen ten grondslag liggen aan het verkeersbe­ sluit. Aan dit verkeersbesluit liggen de volgende belangen ten grondslag: ­ Het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan (artikel 2, lid 1, sub c); ­ Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet milieubeheer (artikel 2, lid 2, sub a); ­ Het bevorderen van een doelmatig of zuinig energiegebruik (artikel 2, lid 3, sub a). Gelet op Het advies van de politie, eenheid Zeeland West­Brabant, district Zeeland d.d. 15 februari 2022 met als kenmerk PL2000­ 2022040755. Overwegende dat ­ De aanschaf en het gebruik van elektrische auto’s in Nederland toeneemt. ­ Het plaatsen van laadpalen past binnen de duurzaamheidsam­ bities van de gemeente. ­ De gemeente ziet de Zaete als een geschikte locatie voor de plaatsing van openbare laadpalen. BESLUITEN ­ Het aanwijzen van: 2 parkeerplaatsen ter hoogte van de Zaete 35 te Yerseke als par­ keergelegenheid alleen bestemd voor het opladen van elektrische voertuigen door het plaatsen van het verkeersbord E04 (RVV 1990) met onderborden OB20 en OB504 ‘opladen elektrische voertuigen’. ­ Een kopie van dit besluit toe te zenden aan: ­ BOA gemeente Reimerswaal. ­ Afdeling Gemeentewerken Reimerswaal. ­ Politie, eenheid Zeeland – West­Brabant. ­ Publicatie van dit besluit in de Staatscourant waarin wordt gewezen op de mogelijkheid van bezwaar voor belanghebben­ den binnen een termijn van 6 weken, ingaande de dag nadat de openbare bekendmaking van dit besluit heeft plaatsgevonden; ­ Dit besluit treedt in werking een dag na bekendmaking. Rechtsmiddelen Indien u het met dit besluit niet eens bent, kunt u hiertegen binnen 6 weken na verzending ervan op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar aantekenen. U moet het bezwaar­ schrift richten aan burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal, Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: • de naam en het adres van de indiener; • de datum; • een omschrijving van het besluit, waartegen het bezwaar is gericht; • de grond(en), waarop het bezwaar is gebaseerd. De werking van dit besluit wordt niet geschorst door het indienen van een bezwaarschrift. Wel kunt u naast het indienen van een bezwaarschrift, aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland­West­Brabant vragen een voorlopige voorziening te treffen. Voor het adres van de rechtbank en voor uitleg over deze procedure verwijzen wij u naar de internetpagina: www.recht­ spraak.nl. Via het ‘digitale loket Rechtbank’ op deze website kunt u ook digitaal vragen om een voorlopige voorziening.

Gelet op de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Regelement verkeersregels en verkeerstekens (RVV) 1990, het besluit Admini­ stratieve bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW), de uitvoe­ ringsvoorschriften BABW inzake verkeerstekens en de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Gelet op Artikel 21 van de BABW dient de gemeente aan te geven welke van de in de Wegenverkeerswet 1994 artikel 2 lid 1, 2 en 3 benoemde belangen ten grondslag liggen aan het verkeersbe­ sluit. Aan dit verkeersbesluit liggen de volgende belangen ten grondslag: ­ Het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan (artikel 2, lid 1, sub c). ­ Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet milieubeheer (artikel 2, lid 2, sub a). ­ Het bevorderen van een doelmatig of zuinig energiegebruik (artikel 2, lid 3, sub a). Gelet op Het advies van de politie, eenheid Zeeland West­Brabant, district Zeeland d.d. 15 februari 2022 met als kenmerk PL2000­ 2022040752. Overwegende dat ­ De aanschaf en het gebruik van elektrische auto’s in Nederland toeneemt. ­ Het plaatsen van laadpalen past binnen de duurzaamheidsam­ bities van de gemeente. ­ De gemeente ziet de parkeerplaats Marijkelaan als een geschik­ te locatie voor de plaatsing van openbare laadpalen. BESLUITEN ­ Het aanwijzen van: 2 parkeerplaatsen ter hoogte van Marijkelaan 12 te Yerseke als parkeergelegenheid alleen bestemd voor het opladen van elektri­ sche voertuigen door het plaatsen van het verkeersbord E04 (RVV 1990) met onderborden OB20 en OB504 ‘opladen elektrische voertuigen’. ­ Een kopie van dit besluit toe te zenden aan: ­ BOA gemeente Reimerswaal. ­ Afdeling Gemeentewerken Reimerswaal. ­ Politie, eenheid Zeeland – West­Brabant. ­ Publicatie van dit besluit in de Staatscourant waarin wordt gewezen op de mogelijkheid van bezwaar voor belanghebben­ den binnen een termijn van 6 weken, ingaande de dag nadat de openbare bekendmaking van dit besluit heeft plaatsgevonden. ­ Dit besluit treedt in werking een dag na bekendmaking. Rechtsmiddelen Indien u het met dit besluit niet eens bent, kunt u hiertegen binnen 6 weken na verzending ervan op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar aantekenen. U moet het bezwaar­ schrift richten aan burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal, Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: • de naam en het adres van de indiener; • de datum; • een omschrijving van het besluit, waartegen het bezwaar is gericht; • de grond(en), waarop het bezwaar is gebaseerd. De werking van dit besluit wordt niet geschorst door het indienen van een bezwaarschrift. Wel kunt u naast het indienen van een bezwaarschrift, aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland­West­Brabant vragen een voorlopige voorziening te treffen. Voor het adres van de rechtbank en voor uitleg over deze procedure verwijzen wij u naar de internetpagina: www.recht­ spraak.nl. Via het ‘digitale loket Rechtbank’ op deze website kunt u ook digitaal vragen om een voorlopige voorziening. Situatietekening

Kruiningen, 9 maart 2022


5

9 maart 2022 - nr. 3344

Bekendmakingen

Reguliere voorbereidingsprocedure Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van Reimerswaal maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunning(en) hebben verleend: • Voor: het vernieuwen van een dak Locatie: Oostweg 71 in Krabbendijke Verzenddatum besluit: 2 maart 2022 • Voor: het bouwen van een vrijstaande woning Locatie: Duinbeek 2 in Kruiningen, (perceel 2115) Verzenddatum besluit: 1 maart 2022 • Voor: het vergroten van een bestaande dakkapel Locatie: Hoofdstraat 7 in Kruiningen Verzenddatum besluit: 1 maart 2022 • Voor: het plaatsen van een dakkapel Locatie: Hoofdstraat 61 in Kruiningen Verzenddatum besluit: 1 maart 2022 • Voor: het bouwen van een vrijstaande woning Locatie: Overduin 4 in Kruiningen Verzenddatum besluit: 25 februari 2022 • Voor: het verbouwen van een woning en het plaatsen van een tijdelijke woonunit Locatie: Haltestraat 69 in Rilland Verzenddatum besluit: 28 februari 2022 • Voor: het plaatsen van een overkapping met inpandige berging Locatie: Vletstraat 29 in Yerseke Verzenddatum besluit: 25 februari 2022

Bodemkwaliteitskaart met bodembeheerplan in verband met dijkversterking Hansweert Burgemeester en wethouders van Reimerswaal maken bekend dat er een (ontwerp) bodemkwaliteitskaart met bodembeheerplan ter inzage ligt in verband met de benodigde dijkversterking nabij Hansweert. Uit bodemonderzoek blijkt dat er verhoogde PFAS-concentraties in en rond het huidige dijklichaam voorkomen. De bodemkwaliteitskaart en het bodembeheerplan zijn benodigd om hergebruik van grondlagen voor de dijkversterking mogelijk te maken. De bodemkwaliteitskaart en het bodembeheerplan liggen van 9 maart 2022 tot en met 19 april 2022 ter inzage bij de balie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen. Ten aanzien van dit voorgenomen beleid kunnen tot en met 19 april 2022 schriftelijk door eenieder gemotiveerde zienswijzen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Reimerswaal, Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen. Het vaststellen van een bodemkwaliteitskaart met bodembeheerplan is een bevoegdheid van de gemeenteraad. De ingediende zienswijzen worden meegenomen in het besluitvormingstraject. Overigens zullen de besturen van de gemeente Kapelle en Rijkswaterstaat ook dienen in te stemmen met de (ontwerp) bodemkwaliteitskaart met bodembeheerplan; de procedure hiervoor wordt gelijktijdig gevoerd. Kruiningen, 9 maart 2022

Rechtsmiddelen Belanghebbenden die het niet eens zijn met een besluit dat is voorbereid met de reguliere voorbereidingsprocedure, kunnen hiertegen binnen 6 weken na verzending ervan op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar aantekenen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal, Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten: • de naam en het adres van de indiener; • de datum; • een omschrijving van het besluit, waartegen het bezwaar is gericht; • de grond(en) waarop het bezwaar is gebaseerd. De werking van een besluit wordt niet geschorst door het indienen van een bezwaarschrift. Wel kan naast het indienen van een bezwaarschrift, aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant worden gevraagd een voorlopige voorziening te treffen. Voor het adres van de rechtbank en voor uitleg over deze procedure wordt verwezen naar de internetpagina www.rechtspraak.nl. Via het ‘digitale loket Rechtspraak’ op deze website kan ook digitaal worden gevraagd om een voorlopige voorziening. Kruiningen, 9 maart 2022

Ingediende aanvragen om omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal maken bekend dat zij de volgende aanvragen om omgevingsvergunning hebben ontvangen: • Voor: het realiseren van een verplaatsbare fruitstal Locatie: Verlengde Noordweg 9 in Krabbendijke Datum ontvangst: 18 februari 2022 • Voor: het nieuw bouwen van een woning Locatie: Krabbendijke, sectie C, nummer 5380 - kavel 13 Datum ontvangst: 25 februari 2022 • Voor: het realiseren van een landwinkel in een bestaande loods Locatie: Sluisweg 4 in Kruiningen Datum ontvangst: 28 februari 2022 • Voor: het bouwen van een droogloods Locatie: 2e Vlietweg 32 in Oostdijk Datum ontvangst: 17 februari 2022 • Voor: het aanleggen van een boomgaard Locatie: kad.perc. RMW M 407 naast Bathseweg 35 in Rilland Datum ontvangst: 16 februari 2022 Een aanvraag kan uit meerdere activiteiten bestaan. Aanvragen liggen niet ter inzage, maar kunnen op verzoek wel worden ingezien. Neem daarvoor even contact op via 14 0113 of gemeente@ reimerswaal.nl. Als een bezwaar of zienswijze wordt overwogen, moet eerst een (ontwerp)besluit op de aanvraag worden afgewacht. Van dit (ontwerp)besluit volgt ook een melding in deze rubriek Bekendmakingen.

Verkiezingen van de leden van de gemeenteraad van Reimerswaal BEKENDMAKING VAN DE UITSLAG De voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Reimerswaal maakt ingevolge artikel P 20, lid 2, van de Kieswet bekend, dat op 21

Kennisgeving beschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

de keuze voor de variant roze-zwart is het resultaat van een unaniem besluitvormend advies richting provincie zeeland uit 2021 van sgp, christen unie, leefbaar reimerswaal, vvd en cda.

de dorpsraad is nu voor deze variant

maart 2022, te 10.00 uur, in een openbare zitting van dat bureau te Kruiningen, Oude Plein 1, de uitslag van de op 16 maart 2022 gehouden verkiezing zal worden bekendgemaakt. De zitting kan bijgewoond worden in de raadzaal van het Gemeentehuis, Oude Plein 1 te Kruiningen of digitaal gevolgd worden via reimerswaal.raadsinformatie.nl Meer informatie over de verkiezingen vindt u op www.reimerswaal.nl/verkiezingen. Plaats: Datum:

Kruiningen 2 maart 2022

de wnd. burgemeester P.M. van Wingerden-Boers

Verleende toestemming op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening aan: • Dura Vermeer Railinfra, Postbus 466, 2130 AL Hoofddorp, voor mogelijke geluidhinder als gevolg van onderhoudswerkzaamheden aan de voorzieningen (zoals perron) nabij het treinstation Krabbendijke en het treinstation Rilland-Bath. Deze werkzaamheden zijn naast normale dagwerkzaamheden in de periode van week 8 tot en met week 20 ook gepland in de volgende twee weekenden: vrijdagavond 04 maart 2022 om 23.00 uur tot en met maandag 07 maart 2022 om 07.00 uur en vrijdagavond 22 april 2022 om 23.00 uur tot en met maandag 25 april 2022 om 07.00 uur. Via de spoorwerkcheck kan ook worden nagegaan welke werkzaamheden er zijn gepland (https://www.prorail. nl/wonen/spoorwerk-in-de-buurt). Vragen over (het inzien van) het besluit kunt u inzien na een afspraak met de heer De Visser van de afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving. Hij is bereikbaar via ons centrale telefoonnummer 14 0113 of via ons e-mailadres gemeente@reimerswaal.nl. Dit besluit is op 3 maart 2022 verzonden. Het nemen van een besluit heeft langer op zich laten wachten, daarom vindt nu pas publicatie plaats. Bewoners in de omgeving zijn door ProRail al via een bewonersbrief geïnformeerd. Rechtsmiddelen Indien u het met dit besluit niet eens bent, kunt u hiertegen binnen 6 weken na verzending ervan op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar aantekenen. U moet het bezwaarschrift richten aan burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal, Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: • de naam en het adres van de indiener; • de datum; • een omschrijving van het besluit, waartegen het bezwaar is gericht; • de grond(en), waarop het bezwaar is gebaseerd. De werking van dit besluit wordt niet geschorst door het indienen van een bezwaarschrift. Wel kunt u naast het indienen van een bezwaarschrift, aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant vragen een voorlopige voorziening te treffen. Voor het adres van de rechtbank en voor uitleg over deze procedure verwijzen wij u naar de internetpagina: www.rechtspraak.nl. Via het ‘digitale loket Rechtbank’ op deze website kunt u ook digitaal vragen om een voorlopige voorziening. Kruiningen, 9 maart 2022

VERBREE-DING ZANDDIJK

rood valt altijd tegen kees

(BENTHUIZER VARIANT)

zeker, anders zou het nog vele jaren duren eer er wat gebeurt

de bedrijven zijn in ieder geval voor een snelle ontsluiting

mee eens, we laten de coalitie gewoon vallen

ik roep al zo lang om een tunneltje krieg ik toch m’n zin

van stel pvda

jumelet cu

ik dacht: ik hark even wat miljoenen binnen bij de bedrijven voor het rode tracé

hi jie mie de bozze rond, verbree?

kijk ‘ns wat ik al heb! ton verbree

bouwman cu

DIT IS VOOR NU EEN BETAALBARE OPLOSSING

verburg pvda

een bitje juun, mossels, een pfas-visje en een zak friet… dat val vies tegen, ton! in dat geval blijven we bij ons standpunt!

dank je, harry

van der maas gedeputeerde staten provincie zeeland, sgp

ik ben er echt blij mee

voor, tegen. voor… we draaien zoals het uitkomt

wie is er nu voor, en wie tegen? ik begrijp er niks meer van

both sgp

sinke vvd

weststrate leefbaar reimerswaal

eitje

buteijn cda

het nieuwe college heeft vast nog een draaier nodig

WWW.LEEFBAARREIMERSWAAL.NL

ROZE/ZWART IN 2021 AL UNANIEM GEADVISEERD

Advertentieblad Reimerswaal


6

Advertentieblad Reimerswaal

9 maart 2022 - nr. 3344

LIJST 1. Marien Weststrate, Krabbendijke 2. Joey Smet, Hansweert 3. Jan-Kees Wielard, Krabbendijke 4. Marscha Boone-Tuijnman, Rilland 5. Ton Kramer, Krabbendijke 6. Ted Krijger, Kruiningen 7. Wilfred Wilde, Krabbendijke 8. Dirk Verburg, Waarde 9. Nico van der Hoest, Yerseke 10. Stanley Frankemölle, Rilland 11. Christa van Boven, Krabbendijke

Stem sociaal. Kies #5 Dieuwke Louwrink Krabbendijke PvdA.

12. André Schrier, Schore 13. Menno Fortuin, Hansweert 14. Ramon Verburg, Krabbendijke 15. Christiaan Frankemölle, Rilland 16. Jos Hillebrand, Rilland 17. Judith Jobse, Kruiningen 18. Joyce Frankemölle-van de Griek, Rilland 19. Jacobien van den Dorpel-Lagendijk, Krabbendijke 20. Jeanette Verburg-de Smit, Waarde 21. Monique Biemond-Santbergen, Hansweert 22. Wyke Meijer, Yerseke

OP DE KANDIDATEN VAN LEEFBAAR REIMERSWAAL KUNT U REKENEN! DUIDELIJK, ZICHTBAAR, BETROKKEN EN BETROUWBAAR. DE KRACHT VAN EEN LOKALE PARTIJ MET HART VOOR REIMERSWAAL. EEN LIJST VAN 32 KANDIDATEN (IN REIMERSWAAL NOG NOOIT VERTOOND) MET EEN AANTAL ENTHOUSIASTE JONGE MENSEN WAARVAN TWEE IN DE T OP 5, DIE AL VIER JAAR ALS FRACTIEONDERSTEUNER MEEDRAAIDEN. LOKALE KANDIDATEN DIE HUN KERNEN KENNEN EN ZONDER EIGENBELANG UW BELANG WILLEN BEHARTIGEN. KIJK VOOR ONS VERKIEZINGSPROGRAMMA OP

WWW.LEEFBAARREIMERSWAAL.NL

Geachte stemgerechtigde, Op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart aanstaande kunt u uw stem uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Reimerswaal. Het bestuur, fractie, steunfractie en leden van Leefbaar Reimerswaal roepen u allen op van uw stemrecht gebruik te maken. Niet stemmen, geen zin, of denken dat het lokaal niets uitmaakt? Vraag dat aan de vele mensen die de afgelopen vier jaar een beroep hebben gedaan op Leefbaar Reimerswaal. Wij hebben ze bijgestaan en geholpen!

GOOI UW STEMKAARTEN DUS NIET WEG, MAAR GA STEMMEN! STEM LOKAAL, STEM LIJST 2. Heeft u geen tijd? Neem dan gerust contact met ons op via de mail (op onze website) of bel een van onze lijstkandidaten, bestuursleden of Marien Weststrate 0653774388.

J&B KASTEN

Onderdeel van Timmerbedrijf Meulmeester vof

Livingstone Goes, goedkope actiepartijen binnen- en buitentegels U kunt bij ons ook terecht voor o.a.: * Bestrating voor uw tuin * Schuttingen * Aluminium veranda's * Blokhutten * zand en grind

www.livingstonegoes.nl

23. Bianca Reugebrink, Rilland 24. Riekie Dek-Keijzer, Kruiningen 25. Richard van Zon, Kruiningen 26. Ronald Saaman, Hansweert 27. Jan-Willem Hermes, Yerseke 28. Monica Slabbekoorn, Yerseke 29. Dirk Bijl, Kruiningen 30. Etienne Turksema, Krabbendijke 31. Anggie Pratama, Krabbendijke 32. Cor Meijer, Yerseke

WIJ ZIJN ER VOOR U!

“ Prettig wonen in een gezonde leefomgeving, dat vinden wij belangrijk. Betaalbare woningen voor iedereen met zoveel mogelijk groen in de buurt. ”

Livingstoneweg 2 4462 GL Goes tel. 0113-222000

2

Openingstijden: maandag t/m vrijdag: zaterdag

* Zonwering * Carport * Tuinverlichting * Tuinhout * Binnentegels

7.30 - 17.30 uur 7.30 - 12.00 uur

Molenweg 36 • 4341 BE Arnemuiden Tel 0118 601790 • info@jenbkasten.nl www.jenbkasten.nl

• Schuifwandsystemen • Inloopkasten • Garderobekasten • Boekenkasten • Uittrekkasten • Computermeubelen • Massief hout of decor • Keukenrenovatie

Open uw camera en scan mij!

Uw huis in goede handen

0118 - 623 420

Sterk in Maatwerk


7

9 maart 2022 - nr. 3344

Advertentieblad Reimerswaal

Genieten van vis

Dagbesteding

Korringaweg 33 - Yerseke - tel. 0113 - 57 09 30

DE PUTTER Dorpswinkel / koffiehoek / bibliotheek

W e e k a a n b ie d in g e n 08-03 t/m 12-03-2022 Tot ziens bij Vishandel Van As Zeeland BV

Word jij onze nieuwe medewerker? Bij De Putter in Oostdijk ontstaat per 1 juni een vacature voor winkelmedewerker Wie zijn wij? De Putter is een kleine dorpswinkel met een groot sociaal hart: het is naast een winkel voorál een dagbesteding voor mensen met een beperking en een ontmoetingsplaats voor mensen uit Oostdijk en bezoekers van ons terras en onze koffiehoek. Wie zoeken wij? Voor onze winkel zoeken wij iemand die: • Affiniteit heeft met onze cliënten in de dagbesteding. • Bij voorkeur een mbo-opleiding in de detailhandel heeft gevolgd. • Plezier beleeft aan een winkel drijven met alles wat daarbij hoort. • Zelfstandig, creatief en initiatiefrijk is. • Zowel alleen als in een team kan werken. Wat bieden wij: • Een klein team van medewerkers en cliënten. • Een plezierige werkomgeving. • Grote beslissingsbevoegdheid binnen het team. • Een baan van 20 tot 30 uur per week. • Een inwerkperiode mogelijk vanaf 1 mei. • Een passend salaris.

Tonijnsalade huisgemaakt, 150 gram Scampi’s teriyakischotel huisgemaakt, 2 stuks Visslaatjes huisgemaakt, 2 stuks

Week 10 2022 - Acties geldig t/m zaterdag Kamperfoeliestraat 85, 4461 VM Goes Tel. 0113 220 948 | www.marosgoes.nl ma - zo gesloten | di, wo en vrij 8:30 tot 18:00 uur do 8:30 tot 20:00 uur | za 8:30 tot 16:00 uur

RUNDERBRAADWORST

BEEFBURGERS SIMMENTALER RUND 5 STUKS

5 STUKS

10 STUKS

5,

9,

00

00

3,

Spreekt je dit aan: dan zoeken we jou! Je sollicitatie met cv kun je tot uiterlijk maandag 28 maart richten aan: P. van Vijven, Pieter de Hoochlaan 12, 4401 SH Yerseke of per mail: pvanvijven@kliksafe.nl

GEMENGD GEHAKT 1000 GRAM week-r toppe FRICANDEAU

50

4,75

1000 GRAM

4,75

HAMLAPPEN 1000 GRAM

www.deputter-oostdijk.nl

10.95 3.00 14.95 6.95

Skreifilet (zwerfkabeljauw) 500 gram

VARKENSFILETLAPJES OF VARKENSFILETROLLADE

4,75

1000 GRAM

GEBAKKEN SPEKJES UIT EIGEN KEUKEN 150 GRAM

3,50

5,

00

week-r toppe

10 STUKS

9,00

4,00

KIPFILET

500 GRAM

RUNDERVINKEN 5 STUKS

5,

00

10 STUKS

9,00

GROOTMOEDERS ERWTENSOEP

AMBACHTELIJK BEREID 500 ML

2,25

VLEESWAREN DUO: GEBRADEN FRIKANDEAU EN GEBRADEN GEHAKT 200 GRAM

3,98

Online bestellen, afhalen en bezorgen mogelijk! www.Vleesbaas.com 2. Jacqueline Martijn Yerseke

3. Peter Koeman Krabbendijke

1. Olaf Buteijn Yerseke

3. Jan-Kees Wielard 4. Jan Nagelkerke Rilland

5. John Jansen Hansweert

Kijk voor onze volledige kandidatenlijst en ons verkiezingsprogramma op www.CDA.nl/Reimerswaal

SAMEN STERK, STEM CDA


8

Advertentieblad Reimerswaal

9 maart 2022 - nr. 3344

n e z e i K n r Ke e

d voor

per 100 gr

heerlijk mals

€ 2,50

zeeuwse biefstuk uit eigen keuken

per 400 gram

runderstoofvlees

€ 6,00

kant en klaar

per 100 gram

uit eigen keuken

schouderham

€ 1,90

slagerslasagne

€ 4,98

per 400 gram

schnitzel week

alle varkensschnitzels

per stuk

deze week

€ 1,50

de lekkerste

per 100 gram

filet american/ prepare uit eigen keuken

€ 1,70

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR SCHOONMAKER(S) PRODUCTIE 6-12 UUR PER WEEK / KRABBENDIJKE

Aanbiedingen zijn geldig van donderdag 10 mrt t/m woensdag 16 mrt. Kijk voor meer reclame in de winkel of kijk op www.slagerij-jankees.nl

Weststraat 23 | 4421 AC Kapelle | Tel. 0113-330938

www.slagerij-jankees.nl

Ben je op zoek naar een afwisselende functie en beschikbaar om te werken in de avonden en weekenden? Lees dan snel verder! WAT GA JE DOEN? In de functie van schoonmaker productie ben je een belangrijke schakel in het productieproces. Je bent (mede) verantwoordelijk voor de hygiëne van de productieomgeving. Denk hierbij aan transportbanden, verpakkingsmachines, wanden en vloeren. Jij zorgt dat alle machines en productieruimtes op de juiste manier schoongemaakt worden. Omdat de machines overdag in gebruik zijn werk je buitenom de dagdiensten. WAT BIEDT VOGELAAR VREDEHOF JOU? • Hecht team van medewerkers. • De mogelijkheid je EPT/ heftruckcertificaat te halen. • Een toeslag voor werken buiten de dagdienst. • Een baan voor langere tijd, met uitzicht op een vast dienstverband.

WIE BEN JIJ? Je bent niet bang om vies te worden en weet van aanpakken. Fysieke werkzaamheden zijn voor jou geen probleem. Je bent goed gemotiveerd en hebt een positieve, flexibele houding. Daarnaast kun je goed communiceren en kun je zowel in een team als zelfstandig goed werken. Je staat altijd klaar om je collega’s een handje te helpen. Je bent een belangrijke schakel in het proces en werkt nauwkeurig. Jij bent onmisbaar voor een veilige en schone omgeving. VERDER HEB OF BEN JE: • Ervaring met EPT/heftruck rijden (certificaat is niet vereist). • Beschikbaar om in het weekend en avonden te werken. • Eigen vervoer, zodat je naar ons pand in Krabbendijke kan komen.

Check www.vogelaar.com voor de volledige vacature of solliciteer direct via sollicitatie@vogelaar.com

SPECIALIST IN HARDFRUIT Vogelaar Vredehof zorgt er dagelijks voor dat miljoenen consumenten kunnen genieten van de lekkerste appels en peren. Het familiebedrijf is binnen een aantal generaties uitgegroeid van teeltbedrijf tot internationaal handels- en verpakkingsbedrijf en service provider van enkele van de grootste retailers ter wereld.


9

9 maart 2022 - nr. 3344

Advertentieblad Reimerswaal

Lentekriebels bij Eloïse mode! Welkom in onze winkel om onze frisse, kleurrijke en stijlvolle voorjaarscollectie te bewonderen!

Spoorstraat 20a t/m 20G, ‘s-Gravenpolder T. 0113312547 / 0653314189

info@opslagruimtehuren.nl www.opslagruimtehuren.nl

TER VERSTERKING VAN ONS TEAM ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR EEN: TER VERSTERKING VAN ONS TEAM ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR EEN:

VAKBEKWAAM VAKBEKWAAM HOVENIER HOVENIER ONDERHOUD ONDERHOUD We zoeken een kandidaat met de volgende kwaliteiten en vaardigheden: We zoeken een kandidaat met de volgende kwaliteiten en vaardigheden: ٧ heeft ervaring in het onderhouden van tuinen ٧ heeft ervaring in het onderhouden van tuinen ٧ kan goed samenwerken ٧ kan goed samenwerken ٧ beschikt over het benodigde diploma ٧ beschikt over het benodigde diploma ٧ is in het bezit van een rijbewijs ٧ is in het bezit van een rijbewijs ٧ is klantvriendelijk ٧ is klantvriendelijk

Dorpsstraat 70 4413 BN Krabbendijke - Tel. 0113-26 99 59

www.eloisemodekrabbendijke.nl

OPENINGSTIJDEN: Dinsdag 09.00-12.00 uur Woensdag 09.00-12.00 uur 13.00-17.00 uur Donderdag 09.00-12.00 uur 13.00-17.00 uur Vrijdag 09.00-12.00 uur 13.00-17.00 uur ‘s avonds op afspraak Zaterdag 09.00-15.00 uur

Volg ons ook op facebook!

Ook zijn wij op zoek naar een Ook zijn wij op zoek naar een

LEERLING LEERLING HOVENIER HOVENIER We houden ons bezig met het aanleggen en onderhouden van particuliere tuinen We houdenjou ons bezig met het aanleggen onderhouden van particuliere tuinen en bieden een afwisselende baan meten voldoende mogelijkheden voor eigen en bieden jou een afwisselende baan met voldoende mogelijkheden voor eigen initiatieven. We kennen een goede salariëring en prima secundaire initiatieven. We kennen een goede salariëring en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. arbeidsvoorwaarden. Wil je graag werken in de mooiste tuinen en ben je geïnteresseerd in één van de Wil je graag werken in de mooiste tuinen en ben je geïnteresseerd in één van de bovenstaande vacatures? Dan zien we je sollicitatie met uitgebreide cv graag bovenstaande vacatures? Dan zien we je sollicitatie met uitgebreide cv graag tegemoet. tegemoet. Deze kun je mailen naar: info@florallhoveniers.nl Deze kun je mailen naar:Hoveniers, info@florallhoveniers.nl of opsturen naar: Florall Ostrea 4, 4401 PG Yerseke of opsturen naar: Florall Hoveniers, Ostrea 4, 4401 PG Yerseke

Molendijk 10 • Yerseke Tel. 0113 - 57 22 77 • Fax 0113 - 57 44 77 Tel. privé: 0113 - 57 49 41

GARAGE HOOGESTEGER DIJKWELSESTRAAT 59 • KAPELLE • TEL (0113) 34.13.15

Reparaties op korte termijn

Ook in de avonduren geopend

Reparatie en onderhoud van alle merken auto’s Altijd op de hoogte van de nieuwste technieken

• verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s • onderhoud van alle merken • APK-keuringen erkend keurings• roetmetingen bedrijf • financiering APK • schadereparatie + spuiten LID • aircoservice + reparatie • gratis leenauto AUTO • haal- en brengservice • banden, schokdempers, uitlaten, accu’s enz.

OCCASIONS: Ford Fiesta 1.25 Titanium, airco

Ford Ka 1.2 Titanium, airco

Ford Ka 1.2 Titanium, airco

Hyundai I10 Airco

94.000 km € 7.950,bj. 2013

111.000 km € 4.250,bj. 2010

111.609 km € 4.950,bj. 2012

65.000 km € 7.950,bj. 2016

Seat Leon 1.4 TSI Airco

VW Golf 1.2 TSI Highline, airco

VW Golf 1.2 TSI Highline, airco

VW Polo 1.2 TSI Life, airco

140.556 km € 6.250,bj. 2010

127.000 km € 7.950,bj. 2011

124.000 km € 8.250,bj. 2011

138.414 km € 8.250,bj. 2013

WWW.GARAGEHOOGESTEGER.NL


10

Advertentieblad Reimerswaal

HET VERTROUWDE ADRES VOOR ONDERNEMER EN PARTICULIER

Stem sociaal. Kies #1 Kees Verburg PvdA. Hansweert

Cv-ketel

Bel voor een afspraak naar 0113 - 551384.

Bel of mail ons voor een vrijblijvende aanbieding!

84

Of jaarlijks onderhoud met een voordelig onderhoudscontract? Al vanaf € 6,50 p/maand!

Huren is ook mogelijk vanaf € 33,49 p/maand incl. onderhoud, storingen en garantie.

tis

Zie ook onze website: hkmn.nl/onderhoud

0113 - 551384 info@hkmn.nl WhatsApp: 06-86881088

ns k n

s!

U bent welkom in mijn salon! Ferdinand Bollaan 50, Yerseke. Ook werk ik ambulant. administratie- en adviesbureau

VOOR HET VAKKUNDIG EN VOORDELIG VERZORGEN VAN: • Uw Boekhouding • Uw Belastingaangifte • Begeleiding startende ondernemers • Administratieve ondersteuning ook bij u thuis Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.

“ De komende periode wil ik de functie van wethouder met veel enthousiasme verder voortzetten. Er is nog genoeg te doen. Met uw hulp moet dat mogelijk zijn. Kies daarom PvdA. “

Onderhoud

ls

9 maart 2022 - nr. 3344

aan alle merken cv-ketels!

Rijksweg 1A | 4421 PT Kapelle | Tel. 0113- 344732 info@devonkaab.nl | www.devonkaab.nl Ons kantoor is ook ‘s avonds en op zaterdagmorgen geopend. Wij komen ook bij u thuis. Bel tijdig voor een afspraak.

deze actie is geldig tot en met 31 maart 2022

vervangen?

Wegens biddag zijn we woensdag 9 maart GESLOTEN

f deuren e kozijnen o !! w u ie n w u 1 ,Bestel nu glas voor € en krijg het

! E I T C A S R A E VOORJA

SOLID

Runder4+1 gratis schelpjes Rundersaucijzen 4+1 gratis Verse worst 500 gram Kipfilet of blokjes 500 gram Verse varkenscordonbleus 500 gram

UW BANK IN DE BUURT! KRABBENDIJKE Dorpsstraat 48, Krabbendijke

Tel. 0113 - 50 30 13 - Dinsdag gesloten www.reimerswaalverzekeringen.nl rvh@zeelandnet.nl

Maandag en vrijdag geopend van 13.00-17.00 uur. Woensdag en donderdag geopend van 09.00-12.00 uur. Daarbuiten op afspraak

OOK VOOR AL UW VERZEKERINGEN EN HYPOTHEKEN!

Kijk ook eens op onze website www.solidekozijn.nl

1 kilo

Losse worst 1 kilo Vrijdag en zaterdag:

Bij aankoop van € 20,of meer: 100 gram gebraden gehakt GRATIS

Runderrollade 100 gram Beenhamsmoss- + toktoksalade 2 x 100 gram

3.25

500 gram gegrilde kipkluifjes € 4,95

Snellemarkt 5, 4416 BR Kruiningen • T: 0113 - 38 46 99 www.slagerijvansoest.nl

Onze prachtige voorjaars/ zomercollectie is binnen Verse Prei

ING

ER ZONW

EN BINN R O O V ITEN EN BU

IKEN

ROLLU

OOR OOK V OUD RH ONDE

7.75 7.00 6.50

Bij aankoop van 200 gram snackballetjes, bakje dipsaus GRATIS

Boterhamworst 100 gram Producten Kozijnen Glas Buitendeuren Schuifpuien

4.25 5.50

Rundergehakt 1 kilo Half om half gehakt

6.25 1.35 1.25 1.99

Grillworst 100 gram

Slagveldstraat 56 A 4416 CC Kruiningen 0113 745 202 06 13 20 71 17 L.huissen@solidekozijn.nl

Dinsdag en donderdag gehaktdag:

Van harte welkom!

Hollandse kas andijvie Pitloze rode druiven Mandarijnen

Voor ieder kind een leuk presentje Antony Morato nu leverbaar vanaf maat 104

1 kilo 0,5 kilo 500 gram 20 stuks

0,99 0,99 1,79 2,50

We hebben iedere week verse friet Viooltjes, sla-en koolplanten, plantui, pootgoed, vanaf €1,99 Aanbiedingen geldig van donderdag t/m zaterdag D.V. woensdag 9 maart zijn wij gesloten

DORPSSTRAAT 46A KRABBENDIJKE 0113-502188

Sluisweg 4•4416 NH Kruiningen www.fruitschuurkruiningen.nl•T. 06 - 107 310 34 Dorpsstraat 50 - Krabbendijke

Openingstijden: ma.-vr. 8.00 - 17.30 uur• za. 8.00 - 15.30 uur


24, 95

17,

74, 95

Bestel hier >>

59,

Incl. 400 Wh accu

11

9 maart 2022 - nr. 3344

Jaxx II Basics dubbele fietstas

Go Isotonic energygel 7-pack

2749,-

Advertentieblad Reimerswaal

Apotheekhoudende SoHo Nordlicht MIK Huisartsenpraktijk Balans dubbele fietstas

ROX 2.0 GPS De Luxe Speed multi spiegel fietscomputer

in Krabbendijke is op zoek naar een

gediplomeerde apothekersassistente voor 1 of meer dagen per week. 69,95 95

84,95 Bestel hier >>

59,

34,95 95 69,95

12,95 Bestel hier >>

Bestel Bestelhier hier>> >>

24,

95 Sollicitaties per154, e-mail: receptie@hapbalans.nl

129,-

*) vraag naar de voorwaarden

ONS COMPLETE AANBOD FIETSTASSEN HIER >>

13

Ga je een huis kopen?

Bestel hier >>

MEER KEUZE? BEKIJK AL ONZE ELEKTRISCHE FIETSEN

VERMARE KRABBENDIJKE Oostweg 27, Krabbendijke,

Breng alles onder één dak

HIER >>

15

Pokkie Back-Roller City tel. 0113-501391 | www.vermarevof.nl dubbele fietstas universele smartphonehouder

tussen 18.00-19.00 uur gesloten

18,95 95

Bestel hier >>

10

14,

104,95 Bestel hier >>

MAAK JE FIETS HELEMAAL AF MET ONZE ACCESSOIRES. BEKIJK ZE HIER >>

Wij bieden professionele begeleiding en advies bij belangrijke stappen in je leven, zoals het kopen van een huis, trouwen, samenleven en/of scheiden en het opstellen van een testament.

Meer weten? Bel: 0113 343310 Check: meijling-sarneel.nl

www.meijling-sarneel.nl Bij Ministerieel Besluit d.d. 2-11-2020 zijn de dossiers en akten van voormalig notaris mr J.E. Pasop en haar voorganger mr C.W. Ringeling per 1-12-2020 toegewezen aan notaris mr G.L.F. Sarneel te Kapelle.

5. Ton Kramer Luxe brood- en banketbakkerij

n, Wie tot 3 kan telle en! ker bell kan De Gangma

0113 - 321 321

VACATURE

ZATERDAG/VAKANTIEHULP Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega voor de locatie Kruiningen. Zoek je een gezellig zaterdagbaantje en wil je graag werken in de vakanties en na schooltijd, dan is dit misschien iets voor jou. Leeftijd rond 16/17 jaar. Heb je interesse, stuur dan je CV voorzien van een motivatiebrief (met evt. foto) naar info@degangmaker.nl o.v.v. sollicitatie zaterdagbaan.

VACATURE

BROOD- EN BANKETBAKKER/ BBL LEERLING BAKKERIJ Voor in onze bakkerij zijn we op zoek naar een (leerling) bakker.

GEEN ONGEWENSTE HAARGROEI MEER? GA VOOR EEN LASERBEHANDELING!

Weststraat 15, Kapelle | salon@skinsy.nl | 0618896512 | www.skinsy.nl Skinsy comfort your skin @skinsy.nl

Heb je ambitie om mooie producten te maken in onze bakkerij en wil je werken in een kleinschalige bakkerij waar alles aan bod komt? Dan is dit misschien iets voor jou. Wij werken ’s nachts, in alle rust zorgen we dat vier winkels worden voorzien van heerlijk vers brood en lekkere koeken. Bij interesse of evt. vragen stuur een mail naar info@degangmaker.nl o.v.v. sollicitatie bakker


12

Advertentieblad Reimerswaal

9 maart 2022 - nr. 3344

Marcel Kole Schilderen en Behangen

De Zeeuwse verzamelaar voor al uw metaalafval! Op werkdagen zijn wij geopend van 07.30 tot 17.00 uur. Iedere zaterdag geopend van 08.00-12.00 uur.

www.groenleer.com Hét adres voor al uw oud ijzer en metalen!

We zijn verhuisd naar ons nieuwe adres: De Poort 25, 4411 PB Rilland.

De Poort 25, 4411 PB Rilland Tel. 06 - 51 49 11 18

Zaterdag 12 maart SCHUURVERKOOP IN RILLAND Verse groenten en aardappelen tegen kleine prijzen. Agria aardappelen (van de hoop) € 0,30 / kg verpakt 10 kg € 4,00 Ook Bildtstar verpakt Uien, bietjes, peen € 0,50 / kg Elstar + Jonagold € 1,00 / kg Div. peulvruchten. Div. kool, witlof en prei. Leuk, zelf je spullen pakken. Graag eigen verpakking meenemen. Pin en contant.

info@groenleer.com

PARLEVLIET-AGRO Frederikaweg 2 - 4411 RA Rilland Open van 9.00-16.00 uur.

Huis verkopen?

Neem contact

Stem sociaal. Kies PvdA.

op met Henri #4 Els Martijn Hansweert

“ Ik vind het belangrijk dat voorzieningen op het gebied van cultuur, sport en sociale voorzieningen voor iedereen toegankelijk blijven. “

Voorkom overlast van plaaginsecten en bescherm de bedreigde diersoort. Bekijk onze webshop voor vleermuiskasten en (inbouw-)stenen.

Zondag 13 maart

Kerkdiens†en Hansweert-Schore: Protestantse Gemeente: 10.00 uur pastor Erik Tramper. Rooms katholiek: 9.30 uur bisschop Jan Liesen. Krabbendijke: Hervormde Gemeente: 9.30 uur ds. J. van Belzen en 18.00 uur ds. A.L. Molenaar. Protestantse Gemeente: 9.30 uur dhr. S. Janse. Gereformeerde Kerk: 9.30 uur dhr. R. Verkaik en 18.30 uur dhr. W. Bevelander. Gereformeerde Gemeente: 9.30 uur ds. G.P. van Nieuw Amerongen, 14.00 uur leesdienst en 18.00 uur ds. P.C. Vlot. Kruiningen: Protestantse Gemeente: 10.00 uur ds. L. de Ronde. Hersteld Hervormde Gemeente: (Kruiningen) 9.30 uur ds. J. Koppelaar en 18.00 uur ds. A. van Wijk; (Krabbendijke) 12.00 uur ds. J. Koppelaar en 16.00 uur ds. A. van Wijk. Gereformeerde Gemeente: 9.30 en 18.00 uur ds. G. Hoogerland, 14.00 uur leesdienst. Gereformeerde Gemeente in Nederland: 9.30, 14.00 en 18.00 uur leesdienst. Vrije Gereformeerde Gemeente: 10.00 en 17.00 uur ds. G. Bredeweg. Rilland-Bath: Protestantse Gemeente: 10.00 uur dhr. Theo van Teijlingen. Gereformeerde Gemeente: 9.30 uur leesdienst, 14.30 uur ds. P.C. Vlot en 18.30 uur ds. J.J. Tanis. Waarde: Hervormde Gemeente: 10.00 uur pastor W. van Goch. Gereformeerde Gemeente: 9.30, 14.00 en 18.00 uur leesdienst. Yerseke: Hervormde Gemeente: 10.00 uur ds. W.J. van de Griend. Hervormde Gemeente Rehoboth: 9.30 uur ds. A. ten Brinke en 17.00 uur prop. M. Slingerland. Gereformeerde Kerk: 9.30 uur dhr. Verwijs. Gereformeerde Gemeente: 9.30 en 18.00 uur ds. C. van Krimpen, 14.00 uur leesdienst. Vrije Evangelische Gemeente: 10.00 uur br. T. Schakel.

Bel: 06 12 45 08 06

Luxe brood- en banketbakkerij

www.neeskens.com | 0113 57 31 00 en, Wie tot 3 kan tell len! r bel kan De Gangmake

Kruiningen: Kapelle: Yerseke:

0113 - 321 321

Markt 20 - Tel. 0113 - 321 321 info@degangmaker.nl

Biezelingsestraat - Tel. 0113 - 34 03 08 kapelle@degangmaker.nl

Paardenmarkt 12 - Tel. 0113 - 57 00 74 yerseke@degangmaker.nl

Kamperland: Veerweg 38 - Tel. 0113 - 37 12 56 kamperland@degangmaker.nl

Bij Atelier StikGoed bent u aan het juiste adres voor:

Week 10+11, 7 t/m 19 maart: VOLLERKOREN TRIANGELS, met gele room

heel 3 voor

KAMPIOENTJES

4 voor

KAASSNACKEN

3 stuks

KERSENROZIJNENBOL

2. 4.79 2.25 4.79 2.25 20

Bolletje van de maand maart: MERIENBOL

voor

1.20

Maandelijkse leerzame (kinder) workshops met naaimachine Beginners naaicursus voor kinderen (vanaf 8 jaar) Kinderfeestjes

Workshops en kinderfeestjes met de naaimachine zijn vanaf 8 jaar. Blijf op de hoogte via Facebook, Instagram of meld je aan voor updates via Whatsapp d.m.v. het onderstaande nummer. Breeweg 88, Yerseke www.atelierstikgoed.nl / Tel. 06-12779606

www.bakkerijhetzand.nl Dorpsstraat Tel.0113 0113- -50 5064 649090 Dorpsstraat82 82 •• Krabbendijke Krabbendijke •• Tel.


13

9 maart 2022 - nr. 3344

Advertentieblad Reimerswaal

Bidstond VOOR DE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

Stem sociaal. Kies #3 Marjolein Sinke-Oele Kruiningen PvdA.

Cartridges Bij ons in de winkel vele soorten in voorraad!

15 maart 2022 D.V. 19.30 uur Adullamkerk Waarde

BEGRAFENISVERZORGING

Tijdens de bidstond vragen we Gods zegen over de verkiezingen en zal ds. Vlot ook een meditatie houden over

Tel. 0113-260681 begrafenisverzorgingdorst.nl › Rouwkamers: Markt 12 Kruiningen ‹

‘Kiezen voor de kern’.

Vrijblijvende informatie en wilsbeschikking

“ Maaien in het broedseizoen is niet meer van deze tijd! Met strak gemaaide oppervlaktes beschermen we niet datgene wat in de natuur leeft. “

(geen crematies)

Voor een respect- en stijlvolle begeleiding

REIMERSWAAL.SGP.NL

Zet de datum alvast in uw agenda!

AANBIEDINGEN GELDIG T/M 22 MAART 2022

TROTS VAN DE KEURSLAGER

Biefhaasje

Restaurant De Oude Sluis

2,40

heerlijk gekruid stukje biefstuk, 100 gram

LEKKER VOORDELIGE KWARTETJES

KEURSLAGERKOOPJE

100 gram

Kippenbouten

LEKKER BELEG

Zeeuws spek, lunchworst en 4,95 snijworst Kalfssmeerleverworst 3 x 100 gram

KR

Eisalade, smulsalade, ei-peppadew en Deense sandwichscreme

2,99

KEURSLAGER CULINAIR

Kip sesam schotel met gele rijst

portie

ZATERDAG GRATIS

6,50

RUGZAK

BIJ AANKOOP

JAS+BROEK

VAN BÜSE

WOENSDAG 9 MAART GESLOTEN I.V.M. BIDDAG DONDERDAG GEHAKTDAG!!! Kijk op www.keurslager.nl voor mooie en lekkere recepten

Keurslagerij VAN VELZEN Dorpsstraat 84 4413 CE Krabbendijke tel. 0113-501548 www.vanvelzen.keurslager.nl

social media Volg ons op tste nieuws! voor het laa

TORINI MO UININ

GEN-YE

RSE

BA N DE N

20% KORTING

LS2 HELMEN MINIMAAL

10% KORTING

EN HELMEN

10%

Telefoon 01130113 340 340 381381| |Benonistraat | 4421 DN Kapelle Telefoon Benonistraat 3|34421 DN Kapelle www.peterbutler.nl || info@uitvaartpeterbutler.nl www.peterbutler.nl info@uitvaartpeterbutler.nl StiltehuisRouwcentrum: Peter Butler: Kitskinderscheweg 4421 PJ Kapelle Maalstede 1a 1,Kapelle

persoonlijke

UUR 10.00- 17.00

GRATIS

HELM, SLOT OF WINDSCHERM

BIJ NIEUWE

SCOOTER

GRATIS

BÜSE JAS

BIJ NIEUWE

MOTOR

NIEUWE COLLECTIE BÜSE KLEDING OP VOORRAAD! KLEDING

UITVAART ZORG Peter Butler

KE

T R A A M 9 1

BRIDGESTONE

06-40 64 92 39 info@goudverf.com

Verzending, afhalen en bezorgen mogelijk!

Wilhelminastraat 82 | 4424 BD Wemeldinge

SALADEDUO VAN DE WEEK

2 x 100 gram

WWW.GOUDVERF.COM

Ben jij ouder dan 16 jaar en lijkt het je leuk om in de avonduren te werken? Bel dan 0113-62 25 30 of stuur een mail naar info@odeoudesluis.net

1,15

100 gram

uitstekend advies en service

in de bediening van ons restaurant.

1,59

4 HALEN 3 BETALEN

VERF en TOEBEHOREN

weekend-/ vakantiekracht

7,75

2 pakketjes naar keuze, samen

Goudverf

Per direct zijn wij op zoek naar een leuke en vlotte

4 goudvinken, 4 r-gehaktschnitzels, 400 gram Vlaamse stoof, 400 gram speklapjes

Zwitserse cordon bleu

Coolhofflaan 4 Rouwcentrum “Waardig” 4414 BK, Waarde Koninginneweg 2 0113-50 41 99 4414 AM Waarde 06-50 88 40 62 www.mariva-uitvaart.nl

KOM PROEFRIJDEN!

OP DE NIEUWE MOTOREN VAN

CFMOTO EN VOGE!

KORTING OP ALLES

UIT VOORRAAD

ALLEEN ZATERDAG

19 MAART!

Motoren | Brommers | Scooters | Motorkleding | Helmen Stationsweg 28 | 4416 PJ Kruiningen | 0113 - 320014 | www.motorini.nl

KIJK VOOR ALLE ACTIES EN VOORWAARDEN OP WWW.MOTORINI.NL!

Voor een uitvaart begeleiding Het adres voor een

Respectvol afscheid.


14

9 maart 2022 - nr. 3344

Familieberichten Na een korte periode van ziek zijn is overleden onze buurman

Advertentieblad Reimerswaal

De overkant.

Via deze weg willen we u hartelijk bedanken voor uw medeleven, lieve woorden, kaarten, telefoontjes en bloemen die wij hebben ontvangen na het overlijden van mijn man, onze vader, schoonvader, opa en overgrootvader

Over het water veegt de wind de golven schoon en heel gewoon schuifelt een schip langzaam naar de sluis op weg naar huis, de sluis, die reeds zich openend, het water laat, dat zakken gaat en aan de horizon licht het land van de overkant.

J.P. Hannewijk

Leo Klap

Mw. T. Hannewijk-Geuze Kinderen, klein- en achterkleinkinderen

Wij wensen Annoesjka en familie heel veel kracht en sterkte toe. Mai Koster Nico en Chantal Boone Jaap en Carla Weber Richard en Christel van Burg Hans en Coby Geense Lau en Ellen Koster Corrie Koster-Sinke Cor Jan en Marian Walhout Peter en Marjolein Weststrate Waarde, 7 maart 2022

Na een werkzaam en liefdevol leven is heden, na een aantal moeilijke jaren, van ons heengegaan

Adrianus Marie Gerardus Klein

Yerseke, maart 2022

- Arie weduwnaar van Riet Klein-Meijer Pijnacker, 26 april 1929 Hartelijk dank voor de vele kaarten en attenties die wij ontvingen bij ons 50-jarig huwelijk, ook namens onze kinderen en kleinkinderen.

Namens iedereen. Correspondentieadres: Familie de Schipper Nieuwstraat 24, 4417 AG Hansweert

Ko en Betsy Scheele-Berman

Wij willen iedereen bedanken die met ons heeft meegeleefd, tijdens het ziek zijn en na het overlijden van mijn lieve man, onze vader en mijn opa

Krabbendijke, 23 februari 2022

De afscheidsdienst van Oom Arie heeft in besloten kring plaatsgevonden.

Krabbendijke

Een speciaal woord van dank aan het verzorgend en verplegend personeel van ter Weel Krabbendijke, afdeling De Hoge Hoeve, voor de liefdevolle zorg aan Oom Arie.

Rinus van den Berge Het heeft ons erg goedgedaan. Gretha van den Berge-Bom René en Petra Willemijn Krabbendijke, maart 2022

Na het overlijden van onze innig geliefde dochter, lieve zus, tante en kleindochter

Roos

Molenlaan 10 | 4401 CC | Yerseke 0113-573082 (24 uur per dag bereikbaar) www.begrafenisverzorgingvanburg.nl

hebben wij bijzonder veel blijken van meeleven ontvangen. Door het grote aantal reacties van dichtbij en verder weg is het niet mogelijk om iedereen persoonlijk te bedanken.

BEGRAFENISVERZORGING

Regelmatig mocht een geschreven boodschap gebruikt worden om weer kracht te krijgen en over het verdriet heen te zien. Wij willen eenieder heel hartelijk danken voor het meeleven en de vele gebeden. We zijn verwonderd dat Roos bij velen, voor ons bekend en onbekend, een bijzondere plaats mocht innemen. Onze lieve en behulpzame Roos is niet meer. Wat een slag is er geslagen en wat een gemis is er gekomen. De Heere sterke ons in dit zware verlies. Peter en Marjan Luteijn Broers, zussen en nichtjes Opa’s en oma Krabbendijke, maart 2022

0118 - 61 60 12 (24/7)

BEGRAFENISVERZORGING POPPE BEGRAFENISVERZORGING 06 - 25 24 49 74

De vele brieven, kaarten en het medeleven in welke vorm dan ook hebben ons diep geraakt.

POPPE

POPPEPOPPE BEGRAFENISVERZORGING

BEGRAFENISVERZORGING

POPPE

0118 - 61 60 12 (24/7) 06 - 25 24 49 74 MINNAARD 0118 - 61 60 12 (24/7)

0118 - 61 60 12 06 - 25 24 49 74

0118 - 61 60 12 (24/7) 06 - 25 24 49 74 06 - 25 24 49 74

BEGRAFENISVERZORGING

POPPE

Henk-Jan Minnaard begrafenisverzorging-poppe.nl Henk-Jan Minnaard Dienstverlening voor heel Zeeland www.begrafenisverzorgingminnaard.nl Henk-Jan Minnaard

Henk-Jan Minnaard Dienstverlening voor heel Zeeland begrafenisverzorging-poppe.nl

begrafenisverzorging-poppe.nl Dienstverlening Geen crematies voor heel Zeeland Dienstverlening voor heel Zeeland

Henk-Jan Minnaard

- RESPECT - AANDACHT

ZORG

Stem sociaal. Kies #2 Hans van Stel PvdA. Kruiningen “ Er dienen voldoende betaalbare (sociale) woningen beschikbaar te zijn voor onze Reimerswaalse inwoners. Dit geldt voor alle leeftijdscategorieën. ”

begrafenisverzorging-poppe.nl Henk-Jan Minnaard

Uitvaartcentrum van Gentevoort Verrijn Stuartweg 28, Goes 0113 - 216815 www.uitvaart.vg

Janny van Gentevoort

Anthony Molenaar


15

9 maart 2022 - nr. 3344

Wie wil er een

Voor de vele blijken van Zaterdag a.s. wordt weer belangstelling tijdens mijn ziekenhuisopnames, wil- opgehaald t.b.v. len wij u hartelijk dankde zending zeggen, ook namens mijn te Waarde en Oostdijk. vrouw en kinderen. Tot hiertoe heeft de We beginnen om 8.30 uur. Zet u het s.v.p. gebundeld Heere ons geholpen. gereed? Mart Meeuwsen De zendingscommissie Waarde

OUDPAPIER

BoomkwekerijHoogerheide.nl Tel. 06-30429026 MEGA VLOOIENMARKT ZATERDAG 19 MAART ZEELANDHALLEN GOES, 300 KRAMEN, GEEN QR OF TEST NODIG GRATIS PARKEREN MEER INFO: WWW.DONEVENTS.NL Te huur: BEDRIJFSRUIMTE Grotendeels ingericht als kantoorruimte Totaal 200 m2 A-locatie Krabbendijke Bel voor meer info na 17.00 uur: Sfeervolle tel. 06-18838425

Pelletkachels

WELKOM IN ONS WINKELTJE! Bij ons kunt u terecht voor: Peren, appels, sap (van eigen fruit), groentesappen, jam en stroop (suikervrij), cadeautjes meel van bakgezond.nl Open van maandag t/m zaterdag vanaf 8.30 uur. Fruitteeltbedrijf Blok Gentmansdijk 2a Krabbendijke

Neem contact met ons op voor een afspraak in onze showroom en ervaar het zelf! Bel naar: 0113-551384

ENplus A1 houtpellets!

theetuindemeeze.nl open: woensdag tot en met zaterdag van 14.00-17.00 uur m.u.v. 12 mrt., 24-25 mrt., 31 mrt. -1 apr., 7, 8, 9 apr. arrangementen vooraf reserveren, belletje vooraf altijd handig gezien de weersomstandigheden. zie website voor nadere informatie.

Nieuw nieuw nieuw

cadeaubon beschikbaar m.v.g. uw gastvrouw Jeannine Tramper

Webshop: stoffen, fournituren en wol.

Meezeweg 2, 4414 RN Waarde Tel. 06-11344354

Voor vragen via facebook, whatsapp of telefoon 06-25211039

Bami of nasi

Rijk gevuld met groenten, kip en ei

Verkoop, reparatie en onderhoud van WITGOED en INBOUWAPPARATUUR STORING MELDEN? Bel 06 - 53 59 81 10

Nu 500 gram voor

On€ de3.99 rhoud

aan alle merken cv-ketels! -------------------

Grote kipsaté

€ 4.00

Kiwi 12 stuks

Cv-ketel

per stuk

Cv-ketel vervangen?

Bel of mail ons voor een De van de gemeenteraadsverkiezingen 2018 bewees het: Bel uitslag voor een afspraak vrijblijvende aanbieding! naar 0113 - 551384. De ChristenUnieHuren groeit! is ook mogelijk Of jaarlijks onderhoud met een voordelig onderhoudscontract? Al vanaf € 6,50 p/maand!

vanaf € 33,49 p/maand

incl. Verwachtingsvol kijken weonderhoud, naar volgende week: de kiezer bepaalt! storingen en garantie. ’t Kan ANDERS en BETER! Wat hebben de laatste coalities 0113 - 551384 Zie ook onze website: info@hkmn.nl hkmn.nl/onderhoudgebracht? Reimerswaal WhatsApp: 06-86881088

STANDPUNTEN

WONINGNOOD is ongekend hoog, … naast bouwgrond ook geen m2 bedrijfsterrein meer beschikbaar... Samen recht doen! om dit op te lossen

X

KIEZEN VOOR DE KERN Voor € 800.000 KRABBENDIJKE op-

geknapt en nu de winkels verplaatsen? ALBERT HEIJN weg uit het centrum YERSEKE ? Dit is de doodsteek voor het centrum. KERNEN MOETEN LEEFBAAR BLIJVEN!

X

WESTERSCHELDE ChristenUnie Reimerswaal pakte gelijk de hand-

X

schoen op tegen de PFAS vervuiling. Heel Zeeland werd wakker geschud!

KRABBENDIJKE Plan Rozeboom IV is peperduur,

wie kan dat betalen? Verkeerd beleid!! Veel meerkosten bij nieuwbouw Julianaschool, regels nieuwbouw niet toegepast. Verkeerd beleid!!!

X

KRUININGEN verdient een medisch centrum!

X

RILLAND Meer/grotere windmolens, zonder enige compensatie

verbreden: de rest van de samenleving wil het beste (rode) poldertrace… Camping/toerisme bijna ‘weggewerkt’ Camping moet blijven! Grintweg: ChristenUnie motie pleitte voor betaalbare woningen in Yerseke, nu komen er grote landhuizen.... Wij wilden/willen starterswoningen

0113 - 551384 info@hkmn.nl WhatsApp: 06-86881088

3.00 50 3. 00 1.

Ook voor een ruim assortiment biologische groenten & fruit Wij staan op de vrijdagmarkt te Yerseke van 8.00 tot 12.00 uur

X

Waar is de transparantie van Leefbaar Reimerswaal bij dit coalitie gekonkel?

WIL JIJ EEN ANDERE POLITIEK IN REIMERSWAAL? GA DAN WEL STEMMEN! EN STEM LIJST 3 CHRISTENUNIE

Bel of mail ons voor een vrijblijvende aanbieding! Huren is ook mogelijk vanaf € 33,49 p/maand incl. onderhoud, storingen en garantie.

X

YERSEKE Zanddijk SGP en Leefbaar blijven halsstarrig vasthouden aan

vervangen?

Grote zoete & sappige perssinaasappelen 14 stuks Bleekselderij

Onderhoud

aan alle merken cv-ketels!

voor Reimerswaal. Wij moeten de kansen pakken! ….miljoenen winst verdwijnt naar Eneco en anderen in plaats van naar de inwoners. Beeldbepalende Bathsewegkerk wordt onnodig gesloopt Mestvergister in onze gemeente voorkomen, wij stonden aan de basis

www.anemoonstoffen.nl

DEcontact STOFFENKANTINE Neem met ons Bel voor een afspraak ook op voorDeze een week afspraak naar 0113 - 551384. in onze showroom en zaterdagmorgen open ervaar het zelf! van 10.00 tot 12.00 uur! Of jaarlijks onderhoud met een voordelig Bel naar: 0113-551384 Superactie! Online: onderhoudscontract? Al vanaf € 6,50 p/maand! www.destoffenkantine.nl 4 voor Nu tijdelijk met Zuidweg 21 Zie ook onze website: hkmn.nl/onderhoud ENplus A1 houtpellets! OUDPAPIER HANSWEERT kunt u a.s. zaterdag 12 maart tussen 9.30 en 12.00 uur afgeven bij de container aan de Tramperweg. Muziekvereniging Scheldegalm

100 KG gratis

Pelletkachels

OUDPAPIER Nu tijdelijk met 100 KG gratis RILLAND

Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor de a.s. zaterdag (2e zaterdag vele kaarten, bloemen en van de maand). Graag voor attenties voor ons 40-jarig 9.00 uur gebundeld aan de weg gereedzetten. huwelijk. Henk en Ella OUDE METALEN? Quakkelaar Bel: 0113 - 55 10 60 ’s avonds na 19.00 uur. Yerseke

Prunus Lusitanica vanaf € 5,00 Catalpa 1,5 m € 25,00 Ligustrum € 0,75 Diverse soorten leibomen met rek vanaf € 75,00

Sfeervolle

Christen Unie

GROENTETUIN beginnen? Ongeveer 650 m2. Bel ons dan. P. Schrier Kerkweg 56/17, Waarde tel. 0113-501219

BESLUIT

Bij het gedenken van ons 55-jarig huwelijksjubileum mochten wij veel kaarten, attenties en goede wensen ontvangen. Langs deze weg onze hartelijke dank daarvoor. Kees en Ineke de Leeuw-Buijze Rilland

Advertentieblad Reimerswaal

LIJST

3

HET KAN ANDERS én BETER

JIJ, ALS KIEZER BEPAALT

Fabiusstraat 100, 3248 AK Melissant Tel. 0187 - 60 36 30 - e-mail: cndonselaar@kliksafe.nl www.cordekaasboer.nl

Zonnebreed

5,00

Habsburgers

3,50 3,00

3 stuks

10 stuks

Appelkeek Paasfondantpencees 6 stuks

4,50

Geldig op de vrijdagmarkt in Yerseke van 8.00 tot 12.00 uur.

Boeren extra belegen kilo Jong belegen komijn kilo Snijworst 100 gram Zeeuwse mix

2 zakjes

Verse scharreleieren 10 stuks

8 .95 8 .95 0 95 .99 4. 25 1.

Op de markt in Yerseke en Wemeldinge


16

Advertentieblad Reimerswaal

9 maart 2022 - nr. 3344

(SENIOR) VERKOOPMEDEWERKERS GEZOCHT!

VERKOOPKANJER GEZOCHT

SENIOR VERKOOPKANJER GEZOCHT

Ben jij een echte verkoper in hart en nieren? Ben jij op zoek naar een uitdagende baan waarbij jij de eindverantwoordelijkheid krijgt voor onze DESTIL vestiging in Goes? Dan is deze baan jou vast op het lijf geschreven! Wij zijn namelijk op zoek naar een Senior Verkoopmedewerker op de vestiging in Goes. Als Senior Verkoopmedewerker ben jij eindverantwoordelijk voor de resultaten van de vestiging en samen met jouw directe collega(‘s) aanspreekpunt voor prospects en klanten. Met jouw brede kennis van het assortiment informeer en adviseer je zowel telefonisch als aan de balie en zorg jij, samen met je team, dat onze klanten weer snel en tevreden verder kunnen met hun klus! Lijkt het je wat? Check de vacature op destil.nl/vacatures of stuur direct jouw CV en motivatiebrief naar werkenbijdestil@destil.nl

Vaatwasser Va SIEMENS SN65ZX00BN BN

EUR 999.-

• energieklasse C • 13 couverts • met zeoliet droogsysteem • EmotionLight • uit voorraad leverbaar • Gratis montage in heel Zeeland

Oude Zandweg 24 | 4361 SK Westkapelle | 0118 - 572 427 info@aangeenbrugelectro.nl | www.aangeenbrugelectro.nl

DE ULTIEME SUV-COUPÉ Eclipse Cross plug-in hybride Prestige All-in rijklaarprijs

€ 45.490 Compleet en rijk uitgerust met o.a.: • Luxe zwarte lederen bekleding • Adaptive Cruise Control • Verwarmbaar stuurwiel • 1500W - 230 volt aansluiting • Stoelverwarming voor en achter • Standkachel met timer • Premium Audio Sound System (510W) • Panoramisch schuifdak ENERGIELABEL

A

STANDAARD MET AUTOMAAT

S-AWC VIERWIELAANDRIJVING

TREKGEWICHT 1.500 KG

45 KM ELEKTRISCHE ACTIERADIUS (WLTP)

Tramper Goes B.V. • Pearyweg 2 • Goes • T. 0113 - 23 07 68 • www.trampergoes.nl Brandstofverbruik: 2,0 l/100km, CO 2 -uitstoot: 46 g/km (WLTP) All-in rijklaar consumentenadviesprijs inclusief btw en bpm, leges, registratiekosten, recyclingbijdrage en alle andere overheidsheffingen, exclusief metallic lak. Afbeelding kan afwijken van standaardspecificaties, wijzigingen en drukfouten voorbehouden. © 01-22


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.