Goesting - 24 juni 2023

Page 1

Prinses

5 GEPROEFD Tapas met veel liefde bereid 6 ZWEMMEN De Limburgse zwemspecial 16 FILM Water en vuur in de nieuwe Pixar 21
Kleurrijke
onder water
EXPO
wereld
Het Belang van Limburg, 24 juni 2023 nr. 175
Volg Goesting in de HBvL-nieuwsapp hbvl.be/goesting Schrijf je in op hbvl.be/meergoesting voor onze Goestingnieuwsbrief Suggesties of agendatips? Mail naar goesting@hbvl.be
palmt
Village in
Delphine
Maasmechelen
“Vroeger was ik eerder
negatief,
nu zou ik me
daarvoor schamen”

Tien tips

Van Genk on Stage tot een nieuwe mode-expo: onze tien beste uittips voor jong en jong van geest.

1

FESTIVAL

Muzikale zondag in Tongeren

De veertiende editie van het Stadsmuzikantenfestival in Tongeren staat voor de deur. De affiche is een mix van nieuwe namen en gevestigde waarden met een gemengd assortiment van brutale gitaren, bezwerende stemmen, Portugees, Engels, Nederlands, Arabisch, levenslied, funk, fusion, indie-rock en nog veel meer. Op het podium onder andere Jack Vamp & The Castle of Creep, Johannes Is Zijn Naam, Isbells, Echo Beatty, enzovoort. Ah ja en het festival is helemaal gratis. (kivh)

Op 25/6 van 14.30 tot 17.30 uur op zeven verschillende plaatsen in het Begijnhof, Brouwerstraat in Tongeren. Info: https://moment.tongeren.be

MARKT

Voor liefhebbers van keramiek

De Keramiekmarkt in Maaseik is uitgegroeid tot een event met internationale uitstraling. Je vindt er een honderdtal keramisten uit binnen- en buitenland die er hun werk tonen en verkopen. Het is een unieke gelegenheid om kennis te maken met de grote diversiteit aan keramiek en keramisten. (kivh)

Op 25/6 van 9 tot 17 uur op de Markt in Maaseik. Info: www.visitmaaseik.be

EXPO

Zullen we het over mode hebben?

Wat betekent mode voor jou? Wil je je ergens tegen afzetten of net ergens mee associëren? Mode weerspiegelt de tijdgeest, dat is duidelijk. Met de nieuwe expo ‘We Need to Talk about Fashion’ toont het Modemuseum in Hasselt de veranderende attitudes tegenover mode en kledij. Ze haalt met straffe collectiestukken de link tussen thema’s als Me-Too, Black Lives Matter en meer aan. Dus zullen we het eens over mode hebben? (kivh)

Tot 18/2 in het Modemuseum, Gasthuisstraat 11 in Hasselt.

Info: www.modemuseumhasselt.be

2

FESTIVAL

Lang leve de vakantie

Het schooljaar zit erop. Het ultieme moment om een feestje te bouwen met je vrienden! Daarom trakteert de stad Lommel met School’s Out alle jongeren vanaf 12 jaar op een ultiem eindexamenfeest. Er zijn optredens van lokaal talent Re-Infected, Olivia, Dikke, Frenna en Gestapo Knallmuzik. De perfecte overgang naar een mooie zomer. Vergeet je identiteitskaart niet. (kivh)

Op 28/6 vanaf 19 uur, Huis van de Jeugd, Norbert Neeckxlaan 50 in Lommel. Enkel voor 12+. Info: www.lommelleeft.be

5

FESTIVAL

Ontdek meer dan vijftig artiesten op Genk on Stage

Nog op 24 en 25/6, telkens vanaf 13 uur op en rond het Stadsplein in Genk. Info: www.genkonstage.be

Wat te doen
foto Sven Dillen foto Stad Maaseik
4
3
foto Germaux Visuals
2 / goesting

FESTIVAL

Beleef het pittigste festival van de regio

Een festival helemaal in het teken van de chilipeper? In Ham kan je het ontdekken. Op 24 juni vindt er de Chilli Fair plaats. Van drankjes met chilipepers in verwerkt tot kwekers die verschillende soorten pepers telen tot producenten van artisanale sambal en andere hete sauzen, je komt het allemaal tegen op de Chilli Fair. Je kan er zelfs deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap chilipeper eten. (kivh)

Op 24/6 van 11 tot 20 uur in de Dorpsstraat 15 in Ham. Info: www.chillifair.eu

te doen: nog tot 25 juni kan je er genieten van het gratis stadsfestival Genk on Stage. Met lokaal talent, toppers uit eigen land en van over de grens zal elke muziekliefhebber er zijn gading vinden. Meer dan vijftig artiesten geven het beste van zichzelf: van Pommelien Thijs tot Daan, Cleymans & Van Geel, Berre en Rowwen

FESTIVAL

Zonhoven Trapt Door

Trap samen met het gemeentebestuur de zomer af tijdens het gratis event Zonhoven Trapt

FESTIVAL

Olé Congé in Bree 7

Swingen op de beats van 2 Fabiola en Laston & Geo, uit de bol gaan bij De Ketnetband of genieten van straatanimatie?

Dan moet je dit weekend in Bree zijn. Daar wordt de aftrap van de zomervakantie gegeven met het gratis stadsfestival Olé Congé. Op zaterdag zijn er optredens. Zondag staat in het teken van familie met optredens en randanimatie op maat van kinderen. (kivh)

Op 24/6 vanaf 20 uur, op 25/6 vanaf 13 uur op het Vrijthof in Bree. Info: www.bree.be/ole-conge

Door. Een heel weekend lang beleef je alleen maar gezelligheid en plezier. Op zaterdag smul je van lekkers tijdens Zonhoven Culinair terwijl je geniet van optredens van Laura Tesoro, Sylver Live en Omdat Het Kan Soundsystem met Average Rob. Zondag is er een kinderdorp waar Samson en Marie langskomen, maar ook Günther Neefs, Regi en andere artiesten zijn er te gast. (kivh)

Nog op 24/6 vanaf 19 uur en 25/6 vanaf 13 uur in Park Den Dijk, Dijkbeemdenweg in Zonhoven.

Info: www.zonhoven.be/ZTD

FAMILIE

Domein Kiewit trapt de zomer af met het familiefestival Kiewit Zomert in Hasselt. Beleef een hele dag animatie of bezoek de ambachtenmarkt met letterkappers, handwerkers, houtbewerkers en meer. Je kan er je circuskunsten tonen, een megagrote knikkerbaan bouwen of je amuseren aan de eendjeskraam. Breng je eigen picknick mee of bestel een mand bij Koe-Vert. Ondertussen geniet je van een streep muziek. (kivh)

Op 25/6 vanaf 11 tot 17 uur in Domein Kiewit, Putvennestraat 108 in Hasselt.

Info: www.domeinkiewit.be

10

FOODTRUCKS

Voor de goesting en de honger

Smullen van lekkers uit alle kanten van de wereld? Dan moet je in Hasselt zijn. Daar wordt aan Waterfront Beachbar een gezellig foodtruckevent ingericht waar de smulpapen kunnen genieten van streetfood en ander lekkers. Op zaterdag is er een optreden van Vanessa & Sergio en op zondag komen Kim & Phill langs. Voor de kleinsten is er Renaldo straatanimatie en een kindershow. (kivh)

Op 24 en 25/6 telkens vanaf 12 uur aan Waterfront Beachbar, Handelskaai 11 in Hasselt. Info: www.chefsonwheels.be

foto RR Check onze nieuwsapp voor nog meer weekendtips
foto Chefs
on Wheels
8
foto Diego Franssens
6 foto RR
foto Stad Hasselt
9
Domein Kiewit zet de zomer in
24 juni 2023 / 3

WERELDFEEST

Donderdag 6 juli van 14 tot 23 uur in het Burgemeesterspark

Zomerse dagen lenen zich uitstekend voor een picknick en swingende wereldmuziek.

Het Wereldkinderdorp geeft het startschot van het Wereldfeest. In dit dorp kunnen kinderen de leukste workshops volgen: van Bollywooddans en capoeira tot djembé en accordeon.

Dekentje in de hand en picknick in de mand! Neem gerust je eigen eten en drinken mee of kom smullen van de Thaise, Peruviaanse of nog een haal andere keuken.

De avond suiten we muzikaal af vanaf 20 uur met muziek van Stoomboot en Yevgueni.

VLAANDEREN MUZIEKLAND

Vrijdag 14 juli vanaf 19 uur op het Hertog Janplein

Deze zomer trekt Katja Retsin er opnieuw op uit door heel Vlaanderen.

Maak het live mee vanop de eerste ri en kom samen met duizenden muziekliefhebbers meezingen, dansen en feesten op de hits van:

The Starlings - Sandra Kim

N A T A L I A

STAN VAN SAMANG

Deze avond staat garant voor ambiance van de bovenste plank!

EN OOK NOG...

• SMA(A)K FOODTRUCKFESTIVAL

Vridag 14 juli tot zondag 16 juli Burgemeesterspark

• TVL ZOMERVERTELLINGEN

Woensdag 26 juli om 20 uur

Leyssensmolen (Zandstraat) met Steven Goegebeur

• BLUES IN HET PARK

Donderdag 3 augustus vanaf 20 uur Burgemeesterspark

• FILM IN HET BOS

Donderdag 17 augustus om 21 uur

Leyssensmolen (Zandstraat)

Ontdek het volledige programma op www.lommelleeft.be

Deze zomer valt er weer heel wat te beleven in Lommel. Het wordt een zomer om nooit te vergeten!
Laura Omloop - Berre - Günther Neefs

Geproefd

Van snelle hap tot uitgebreid tafelen: Goesting test de lekkerste adresjes in Limburg.

Tapas met veel liefde bereid

Met Bistro Silo brengt Kristine Weytjens een stukje Tenerife naar Hasselt. Ze woonde er twintig jaar en bracht de liefde voor de Spaanse keuken mee terug. Bistro Silo heeft een kleine kaart, maar de tapas worden er vers en met veel liefde bereid. Dat proef je.

Vlak bij de Muziekodroom aan het kanaal in Hasselt opende Kristine Weytjens zopas Bistro Silo. “Ik hou van water en deze plek aan het kanaal was ideaal”, legt Kristine uit. Ze baatte eerder restaurant De Molen in Genk uit, dus de horeca is voor haar niet nieuw. Toch besloot Kristine op haar 62ste nog een zaak te openen in de nieuwe bedrijfsgebouwen waar ooit graansilo’s langs het Albertkanaal stonden. Ondertussen is ze al een tijd terug in ons land, maar de chef woonde lange tijd op Tenerife. “Ik heb er nog steeds familie wonen.”

Zelf kwam ze terug om dichter bij haar moeder, die ondertussen ook opnieuw naar België verhuisde, te wonen. De liefde voor Tenerife blijft, samen met haar passie voor koken. En zo kwamen de twee samen in Bistro Silo. “Ik werkte een tijd bij Café René, maar de kriebel om toch zelf iets op te starten was er. Ik ben blij dat ik de stap zette en zo een beetje Tenerife naar Hasselt kan brengen.”

De zaak is gezellig ingericht met veel houtelementen voor een warme en hippe sfeer. Tijdens de zomerse avonden is het heerlijk vertoeven op het terras met zicht op het kanaal. De perfecte setting voor een aperitief met wat lekkere tapas. Op de kaart vind je dan ook warme en koude tapas, charcuterieplanken, broodjes, een paar pasta’s en

salades. De zaak is pas twee maanden open en de kleine kaart wordt geëvalueerd en stilaan uitgebreid, maar het zal geen grote kaart worden. Kristine maakt immers alles vers in eigen keuken. We bestellen verschillende tapas van de kaart. De ensaladia rusa (7,95 euro), een Spaanse aardappelsalade, is lekker smeuïg en smaakt goed. We proeven ook de tortilla de papas (6,5 euro), een dikke omelet van eieren, spekjes, aardappelen en andere groenten zoals paprika. Een Spaanse klassieker die hier perfect geserveerd wordt. Net als de albondigas (13,5 euro). Vaak zijn de balletjes rubberachtig, smaken ze te flets en is de tomatensaus te zuur. Bij Bistro Silo daarentegen worden ze bereid zoals we ze het lekkerst vinden: licht pittige, malse balletjes in een dikkere tomatensaus. Met liefst wat brood of patatas bravas (5,5 euro) erbij. Onze favoriet van de avond blijft de pan tumaca (8 euro). De krokante zuurdesembroodjes worden besmeerd met een heel smakelijke tomatensalsa. Lekkere tapas, vriendelijke bediening en ondergaande zon aan het kanaal: meer hebben we niet nodig voor een geslaagde vrijdagavond.

Schipperstraat 11B in Hasselt. Open: ma t.e.m. wo van 11-18 uur, do en vrij van 11-21 uur. Info: www.facebook.com/bistrosilo

Waarom hier uit eten?

Je eet er in een gemoedelijke sfeer. De bediening is allesbehalve stijf, het interieur is trendy en op het terras heb je zicht op het water.

2Het is de perfecte plaats voor een snelle lunch tijdens de middag of op donderdag- of vrijdagavond een afterworkdrink met wat tapas.

3Zaakvoerster Kristine brengt haar liefde voor Tenerife naar Hasselt. De tapas, maar ook de andere gerechten, worden door haar vers en met veel liefde bereid en dat proef je.

Eten en drinken
Vlak bij de Muziekodroom aan het kanaal in Hasselt opende Kristine Weytjens zopas Bistro Silo. foto Mine Dalemans
24 juni 2023 / 5
1

In welk buitenzwembad kan je het goedkoopst een duik nemen? Wij maakten de rekening.

Zwemmen Het goedkoopste buitenzwembad

Samen met het kwik, stijgt ook de nood aan een verfrissende duik in het water. Benieuwd in welke buitenzwembaden je het goedkoopst kan plonsen deze zomer? Wij namen een virtuele duik en maakten de rekening: in het goedkoopste buitenzwembad betaal je vier keer minder dan in het duurste.

Dommelslag in Pelt

• Prijs

• Prijs

Volwassenen vanaf 14 jaar betalen 13,90 euro, kinderen van 4 t.e.m. 13 jaar betalen 12,90 euro, kinderen van 6 maanden t.e.m. 3 jaar zwemmen voor 2,90 euro.

• Wat

Hier betaal je wat meer, maar krijg je zeker waar voor je geld. Leef je uit in een verwarmd buitenzwembad of neem een duik in de zwemvijver. Daarnaast is er nog een waterspeeltuin en meer leuke attracties voor kinderen. Op de ligweide en het dakterras zijn er ligbedjes.

• Extra kosten

Koop je tickets online. Betaal je aan de kassa? Dan kost het je een euro meer.

• Eten/drinken

In de brasserie Rest-eau-café kan je terecht voor een lekkere lunch, diner of een snelle hap.

• Goed om te weten

Je kan best reserveren. Denk eraan dat het niet is toegestaan om je hond, eigen picknick of strandmateriaal mee te nemen. Als je een locker wil gebruiken, heb je een muntstuk van 1 euro nodig, deze krijg je achteraf weer terug.

Olympialaan 10, Sint-Truiden. De exacte openingsuren vind je terug op de website. Info: www.lago.be/sint-truiden

Volwassenen vanaf 16 jaar betalen 13,50 euro, kinderen van 4 tot 15 jaar betalen 9,90 euro en kinderen tot en met 3 jaar betalen 4,90 euro. Inwoners van Pelt mogen goedkoper binnen.

• Wat

Hier betaal je wat meer, maar krijg je zeker waar voor je geld. Er is een bad voor kinderen en volwassenen. Als kers op de taart kan je je ook uitleven op een spectaculaire buikschuifglijbaan in de zomervakantie.

• Extra kosten

Koop je tickets online. Betaal je aan de kassa? Dan kost het je een euro meer.

• Eten/drinken

In de brasserie Rest-eau-café kan je terecht voor een lekkere lunch, diner of een snelle hap.

• Goed om te weten

Wil je een dagje komen zwemmen, denk eraan dat reserveren verplicht is. Verder is het niet toegestaan om je hond, eigen picknick of strandmateriaal mee te nemen. Als je een locker wil gebruiken, heb je een muntstuk van 1 euro nodig, deze krijg je achteraf weer terug.

Dommelslagdreef 12, Pelt. De exacte openingsuren vind je terug op de website. Info: www.lago.be/pelt

• Prijs

Volwassenen kunnen zwemmen voor 10 euro, kinderen jonger dan twaalf voor 6,50 euro.

• WAT

Een waterparadijs met een golfslagbad, stroomversnelling, een regenpaddenstoel, een waterspeeltuin en een waterglijbaan.

• Extra kosten

Als je een ligbedje wil huren, betaal je 2 euro en 15 euro borg. De parking is gratis.

• Eten/drinken

In de snackbar en de taverne kan je iets eten en drinken.

• Goed om te weten Honden zijn niet toegelaten, je mag wel zelf een picknick, ligbedjes, parasols of strandstoelen meenemen. Wil je een locker gebruiken, neem dan 1 euro mee, deze krijg je achteraf terug.

Hoeverweg 87, Opglabbeek. Elke dag open van 10-19 uur.

Info: www.limburgcampings.be

WAT TE DOEN
Bloesembad in Sint-Truiden € 26,80
23,40 €
6 / goesting
Wilhelm Tell in Oudsbergen
16,50

Zo deden we de test

We telden uit hoeveel je betaalt voor een dagje waterpret in de zomervakantie voor een volwassen persoon en een kind van 10 jaar, die geen inwoners zijn van de gemeente waar het zwembad ligt. Extra kosten zijn niet inbegrepen in onze rekening. We rangschikken onze uitjes van duur naar goedkoop, van links naar rechts.

€ 15

• Prijs

Volwassenen betalen 9 euro per persoon, kinderen jonger dan 12 jaar maar 6 euro.

• Wat

Een zwemvijver in een prachtig bosrijk gebied met een gezonde zwemwaterkwaliteit en een ligweide.

• Extra kosten

Je kan een strandstoel huren voor 5 euro per dag, en een roeiboot of SUP board voor 7 euro per half uur. Parkeren kan helemaal gratis.

• Eten/drinken

In de strandbar kan je lekkere drankjes bestellen, daarnaast is er een terras waar je de kleine honger kan stillen.

• Goed om te weten

Honden of andere huisdieren zijn niet toegelaten op het domein, er zijn ook geen muziekinstallaties toegestaan op de ligweide. Je mag wel je eigen picknick, parasol of strandstoel meenemen, op voorwaarde dat je alles achteraf netjes opruimt. Er zijn geen lockers aanwezig.

Dornestraat 4, Maaseik. De exacte openingsuren vind je terug op de website. Info: www.wouterbron.be

Halve Maan in Diest

• Prijs

€ 15

Volwassenen vanaf 13 jaar zwemmen voor 12 euro, kinderen t.e.m. 12 jaar betalen 3 euro en iedereen jonger dan 3 jaar mag gratis binnen.

• Wat

Een groot openluchtzwembad met glijbanen voor groot en klein en een ruim zandstrand.

• Extra kosten

Als je wil gebruikmaken van een locker betaal je 1 euro, verder zijn er geen extra kosten, de parking is gratis.

• Eten/drinken

Vlak bij het zwembad kan je iets lekkers eten en drinken bij restaurant De Badmeester.

• Goed om te weten

Tickets dien je online te reserveren. Honden (met uitzondering van assistentiehonden) zijn niet toegelaten. Wel mag je zelf je strandstoelen, parasols en een eigen picknick meenemen, maar let erop dat je geen glasverpakkingen bij hebt.

Omer Vanaudenhovelaan 48, Diest Alle dagen open van 10 tot 18 uur, in de zomermaanden van 11 tot 19 uur Info: www.vlaamsbrabant.be

• PRIJS

Voor kinderen van 3 t.e.m. 11 jaar betaal je 6,50 euro. Vanaf 12 jaar of ouder kost een ticket 8 euro.

• Wat

Van een ondiep buitenzwembad voor de allerkleinsten tot eentje met een reuzenglijbaan voor de waaghalzen. Verder is er nog een klimmuur met waterval, een waterglijbaan voor kinderen en een ligweide aan het zwembad.

• Extra kosten

Naast de inkomprijs zijn er geen extra kosten.

• Eten/drinken

Geniet van een hapje en een drankje in het fietscafé/brasserie met een ruim en gezellig terras met speeltuin.

• Goed om te weten Honden zijn welkom op de ligweide (niet in het zwembad), maar houd ze aan de leiband. Eigen eten en drinken meenemen mag, maar enkel op de ligweide. Er worden geen parasols of strandstoelen verhuurd, maar je mag ze wel zelf meenemen. Er zijn geen lockers aanwezig.

Bosstraat 1, Bocholt. Open van 3 juli t.e.m. 27 augustus van 10-20 uur, open van 28 t.e.m. 31 augustus van 12-18 uur en in september bij mooi weer van 12-18 uur. Info: www.goolderheide.be

€ 12

Het Wilgenhof in Hamont-Achel

• Prijs

Toegang is gratis t.e.m. 3 jaar, kinderen van 4 t.e.m. 9 jaar betalen 5 euro, vanaf 10 jaar is de inkomprijs 6 euro.

• Wat

Hier vind je verfrissing in een kleuterbad met regenpaddenstoel, een diep bad met duikplank en een waterglijbaan met een landingsbad.

• Extra kosten

Je betaalt enkel je entree, verder zijn er geen onvoorziene kosten.

• Eten/drinken

Voor een hongertje kan je terecht in de broodjesbar met terras.

• Goed om te weten

Je mag eten, drinken en strandmateriaal meenemen. Je trouwe viervoeter laat je beter thuis. Op het domein zijn strandstoelen, ligbedjes en parasols gratis te gebruiken. Er zijn geen lockers.

Lozenweg 95, Hamont-Achel

Tot en met half september alle dagen geopend van 10 tot 20 uur Info: wwww.hetwilgenhof.be

Camping Goolderheide in Bocholt
€ 14,50
De Wouterbron in Maaseik
> 24 juni 2023 / 7

Zwemmen

• Prijs

Kinderen van 4 t.e.m. 12 jaar kunnen voor 4 euro zwemmen, iedereen jonger dan 12 jaar betaalt 8 euro.

• Wat

Hier zwem je buiten in een recreatiebad, een competitiebad en een ondiep speelbad voor de allerkleinsten. Rondom de zwembaden ligt een grote ligweide.

• Extra kosten

Je betaalt geen extra kosten.

• Eten/drinken

Eetcafé/cafetaria De Pline heeft een terras met zicht op het zwembad.

• Goed om te weten

Je mag een kleine picknick meenemen op de ligweide en ook parasols en strandstoelen zijn toegelaten. De hond laat je beter thuis, alleen blindengeleidehonden zijn welkom op het terrein.

Fonteindreef 8, Tongeren. Alle dagen open van 10 tot 19 uur.

Info: www.tongeren.be/zwembad

• Prijs

Toegang is 5 euro per persoon, kinderen jonger dan 3 jaar mogen gratis binnen.

• Wat

Een olympisch bad om baantjes te trekken, een waterloopmat voor de durvers en een peuterbad voor de kleintjes. Leef je uit in het water en rust achteraf uit op de groene ligweide.

• Extra kosten

Wil je een parasol huren? Voor een kleine prijs wordt deze voor je geplaatst. Verder kan je gratis parkeren en zijn er geen extra kosten.

• Eten/drinken

Tijdens het zwemmen kan je terecht in een winkeltje met drankjes, ijsjes en meer lekkers.

• Goed om te weten Je mag zelf een picknick meenemen, maar laat alcoholische dranken thuis. Honden zijn niet toegelaten op het terrein, maar wel op het terras aan de inkom. Neem een muntstuk van 2 euro mee als je een locker wil gebruiken, deze krijg je achteraf terug.

Kerkstraat 110, Heusden-Zolder

Elke dag open van 11.30 tot 19.30 uur. Info: www.facebook.com

Kikmolen in Maasmechelen

• Prijs

€ 8,50

Volwassenen vanaf 12 jaar betalen 5,50 euro, kinderen van 4 t.e.m. 11 jaar 3 euro. Kinderen jonger dan vier zwemmen gratis.

• Wat

Geniet van een plons in het groot natuurzwembad - ook de allerkleinsten kunnen hier ploeteren - en waag je aan een ritje op de twee glijbanen.

• Extra kosten

Buiten de slagbomen kan je gratis parkeren. Zet je de auto liever binnen de slagbomen, dan betaal je daarvoor 2 euro.

• Eten/drinken

Voor een kleine en een grote honger kan je terecht in de kantine of in Brasserie Aen’t Venne.

• Goed om te weten Honden zijn niet toegelaten, je mag wel je eigen picknick meenemen. Neem ook een handige tas mee voor je spullen, er zijn namelijk geen lockers aanwezig.

Kikmolenstraat 3, Maasmechelen. Bij mooi weer elke dag open in juli en augustus van 10 tot 18 uur. Info: www.campingkikmolen.be

• Prijs

Kinderen tot 1 jaar mogen gratis binnen, kinderen t.e.m. 11 jaar betalen 4 euro, vanaf 12 jaar betaal je 4,50 euro.

• Wat

Voor de kleinsten is er een peuterbadje, verder zijn er nog twee diepere zwembaden. Geen waterrat? De grasweide naast de zwembaden is perfect om te chillen.

• Extra kosten

Op de inkomprijs na hoef je geen rekening te houden met extra kosten. Parkeren is helemaal gratis.

• Eten/drinken

Bij Brasserie De Kempenheuvel kan je zowel binnen als buiten iets lekkers bestellen voor de kleine en grote honger.

• Goed om te weten Je trouwe viervoeter laat je beter thuis, wel mag je eigen eten en drinken meenemen naar de ligweide. Neem ook je eigen parasol of strandstoel mee, want deze zijn niet te huur.

Heuvelstraat 8, Bree.

Alle dagen open van 11-20 uur. Info: www.campingkempenheuvel.com

WAT TE DOEN
Openluchtzwembad Terlaemen in Heusden-Zolder Zwembad Plinius in Tongeren € 12
Bree € 8,50 € 10
Kempenheuvel in
8 / goesting

Kapermolen in Hasselt € 6

• Prijs

Recreatiepark De Plas

in Houthalen-Helchteren

Wat: een zwemplas omringd met strand en stukjes groen

Extra kosten: geen extra kosten

Eten/drinken: er is geen eetgelegenheid aanwezig

Goed om te weten: eten en drinken meenemen is toegestaan (ruim wel je afval op), barbecueën is verboden. Honden zijn welkom, maar mogen niet in het water en moeten aangelijnd blijven. Er is wel een hondenlosloopzone vlak bij de parking.

Binnenvaartstraat z/n, Houthalen-Helchteren.

Zwemmen enkel toegelaten binnen de zwemzone tot en met 31 augustus van 10 tot 18 uur, wanneer de groene vlag uithangt.

Info: www.houthalen-helchteren.be

Dagstrand De Steenberg in Kinrooi

Maupertuus

in Wellen € 8

• Prijs

Je betaalt 4 euro per zwembeurt, kinderen kleiner dan 1 meter zwemmen gratis.

• Wat

Een groot buitenzwembad met een ondiep gedeelte, een glijbaan en een grote ligweide. Er is ook een speeltuin en een beachvolleyterrein.

• Extra kosten

Geen extra kosten hier. De parking is gratis, net zoals het uitlenen van een parasol. Een ook de euro die je in de locker deponeert, krijg je na je zwembeurt terug.

• Eten/drinken

Er is een cafetaria met terras en frituur.

• Goed om te weten

Je mag zelf eten en drinken meenemen (met uitzondering van glazen verpakkingen). Denk er wel aan dat honden niet zijn toegelaten en opblaasspullen enkel in het ondiepe gedeelte van het water mogen.

Bampstraat 11, Wellen. Van 1 juli t.e.m. 15 augustus open van 10.30 tot 19.30 uur, van 16 t.e.m. 31 augustus van 12 tot 18 uur. Info: www.wellen.be

Voor 3,50 euro krijg je toegang tot het binnen- en buitenzwembad. Kinderen en jongeren tussen 5 en 18 jaar mogen zwemmen voor 2,50 euro. Voor kleine kindjes van 0 tot 4 is de toegang gratis.

• Wat

Plonsen in het kinderbad, dobberen in het golfslagbad of liever baantjes trekken in het olympisch bad? Het kan allemaal in het openluchtzwembad van Kapermolen.

• Extra kosten

Je kan 2 uur gratis parkeren, daarna betaal je per uur 3,50 euro. Een locker kost 1 euro.

• Eten/drinken

Bij Bermudas Beachbar kan je tussen het plonsen door een hapje en een drankje bestellen

• Goed om te weten Reserveren is niet nodig, je kan de capaciteit checken via de online zwemteller. Eten en drinken meenemen mag enkel op de ligweide en op voorwaarde dat je alles netjes opruimt.

Koning Boudewijnlaan 22, Hasselt. Elke dag open van 9 tot 21 uur, op vrij van 9 tot 12 uur en van 18 tot 21 uur. Info: www.hasselt.be

Wat: aan de zwemplas kan je zonnen op het strand of picknicken op de grasweide

Extra kosten: geen extra kosten

Eten/drinken: er zijn geen eetgelegenheden op het dagstrand Goed om te weten: honden zijn niet toegelaten, je eigen eten en drinken meenemen is toegestaan

Dalerweg z/n, Ophoven. Zodra er later deze zomer een groene vlag uithangt, mag je je beste schoolslag bovenhalen.

Info: www.toerismekinrooi.be

De Paalse Plas in Beringen

Wat: zwem in de zwemvijver, zon op het strand of klauter op de speeltuigen bij De Paalse Plas

Extra kosten: geen

extra kosten

Eten/drinken: je kan de dorst en honger stillen bij Fietscafé

Surplas

Goed om te weten: er is een hondenlosloopzone en een afgebakende zone in het water waar je viervoeter een duik kan nemen, je eigen eten of drinken meenemen is toegestaan.

Holstststraat 85, Beringen. De zwemzone is in juli en augustus open tussen 10 en 20 uur, bij groene vlag. Info: www.visitberingen.be/paalseplas

Gratis waterpret
24 juni 2023 / 9

Zwemmen

Aquapark in Terhills Cablepark

Terhills Cablepark heeft een wel erg spectaculaire attractie om je deze zomer volledig uit te leven op het water. Het immense aquapark heeft een oppervlakte van 2.000 m² met maar liefst 64 obstakels. Ideaal als gezinsuitstap of teambuilding. (shde)

Nationaal Parklaan 5 in Dilsen-Stokkem. Vanaf 12,40 euro per persoon. Info: www.terhillscablepark.be

Fietssuppen op het kanaal in Beverlo

Deze hippe variant van een klassieke waterfiets is gemonteerd op een stand-up paddle-board of kortweg: een sup. Origineel? Zeker! Hier trap en peddel je rond op het kanaal van Beverlo en geniet je niet alleen van een stevige work-out maar ook van de adembenemende natuur. (shde)

Lidostraat 171 in Leopoldsburg. Een uur fietssuppen kost 25 euro per persoon. Info: www.leopark.be

Kajakken en raften op de Maas

Maak er samen met je vrienden een leuke uitstap van en geniet tijdens een rustgevend kajaktochtje van het uitzicht over de Maasvallei of ga voor het ruigere werk tijdens het raften. Nat word je ongetwijfeld! (shde)

Maasdijk in Lanaken. Vanaf 22,50 euro per persoon. Info: www.kajakmaasland.be

Suppen bij SUPclub

Maasvallei

Sup staat voor stand-up paddling en komt van oorsprong uit Hawaï, maar sinds enkele jaren is het ook hier een hype. Geniet van de zonsopgang, zonsondergang of de vollemaan tijdens een van de ontspannende sessies bij SUPclub. (shde)

Parking Heerenlaak-Houtweg, Maaseik en Plas van Ophoven in Kinrooi. Een sup kan je huren vanaf 20 euro. Info: www.supclubmaasvallei.be

Vlammen op de bananaslider in Maaseik

Geniet van de wind in je haren tijdens een supersnelle rit met de bananenslider. Je wordt meegetrokken achter een boot waardoor de snelheid waarmee je over het water glijdt voor een echte kick zorgt. Beland jij tussen de golven of hou je stand? Test het deze zomer uit in Maaseik! (shde)

Leeuwerikstraat 80A in Maaseik. Deze activiteit kost 80 euro voor 30 minuten. Info: www.w2w.be

Waterpret voor jong en oud, maar ook je trouwe viervoeter kan pootjebaden.

Fun op het water

Paalse Plas in Beringen

Op de toegangsweg naar de Paalse Plas ter hoogte van de onverharde grindparking ligt een ruime hondenlosloopweide. Aan het water is er een afgebakende zone van een halve hectare voorzien waar honden een duik in het water mogen nemen. Het gebied is afgesloten met een omheining zodat je viervoeter niet kan ontsnappen. Let wel op: zwemmen is hier enkel toegestaan voor honden, niet voor hun baasjes. Het water kan op bepaalde plaatsen namelijk diep zijn. (sv)

Hondenlosloopzone Paalse Plas, Holststraat, Paal. Elke dag geopend tussen 10 en 20 uur. Gratis toegang. Info: www.visitberingen.be

Doggy Beach in Roermond (NL)

Honden en baasjes die dol zijn op water kunnen tijdens warme zomerdagen samen genieten op het hondendagstrand Doggy Beach in Roermond. Je kan er niet enkel relaxen, maar ook zwemmen of suppen met je trouwe viervoeter aan je zijde. Benieuwd hoe zo’n hondenstrand eruitziet? Steek dan de grens met Nederland over. (sv)

Doggy Beach, De Weerd 150, Roermond (Nederland). Open t.e.m. september tussen 10 en 18 uur. Voor een hele dag betaal je 10 euro (incl. hond, twee volwassenen en twee kinderen). Elke extra hond kost 3 euro.

Info: www.area-x.nl

WAT TE DOEN
foto Luc Daelemans foto Visit Maasmechelen foto Luc Daelemans foto Shauni Deferm foto Sven Dillen
foto Jozef Croughs 10 / goesting

Waterspeeltuin en fonteintjes

Waterspraytuin bij Tarzan & Jane in Heusden-Zolder

Met de telkens warmere zomers biedt speeltuin Tarzan & Jane sinds vorig jaar de ideale oplossing. Hun spiksplinternieuwe waterspraytuin is naar eigen zeggen de grootste van België. Dit is zeker een bezoekje waard tijdens een van de hete zomerdagen in het verschiet. (shde)

Michel Scheperslaan 183 in Heusden-Zolder. Info: www.tarzanenjane.be

Het waterparadijs bij

Wilhelm Tell in Oudsbergen

Bij Wilhelm Tell doen ze aan het 2-in-1-principe: hier vind je een waterspeeltuin mét fonteinen. Het speelgedeelte bevindt zich dan te midden van een waar waterparadijs. Hier kan je dus niet enkel in het water spelen, maar ook écht zwemmen en van glijbanen glijden. (shde)

Hoeverweg 87 in Oudsbergen.

Info: www.limburgcampings.be

Hondenzwemvijver Trudobron in Sint-Truiden

Aan de Trudobron achteraan het Sportcomplex SintPieter is de eerste hondenzwemvijver van Sint-Truiden geopend. Baasjes kunnen er met hun honden terecht om de hele dag lang te ploeteren in het water. De vijver heeft een oppervlakte van 160 vierkante meter, is 1,20 meter diep en heeft stromend water van de Trudobron. (sv)

Hondenzwemvijver Trudobron ligt achter Sportcomplex Sint-Pieter, Olympialaan 10 in Sint-Truiden. Elke dag open van 8 uur ‘s morgens tot 8 uur ‘s avonds.

Gratis toegang

Dansende fonteintjes in Sint-Truiden

Waterpartijtjes in het midden van de stad spreken altijd tot de verbeelding. De dansende fonteintjes op de Groenmarkt in Sint-Truiden bieden het ideale plekje om even verfrissing te vinden. Ook de allerkleinsten maken hier ongetwijfeld plezier. (shde)

Groenmarkt in Sint-Truiden.

Info: www.visitsinttruiden.be

Dansende fonteintjes in Tongeren

Tijdens de heraanleg van recreatie- en stadpark De Motten lag de focus grotendeels op het integreren van water aan de rand van het centrum van Tongeren. Door het openleggen van de Jeker en het voorzien van dansende fonteintjes is dit de ideale plek om verkoeling te zoeken. (shde)

Stadspark De Motten, Kastanjewal in Tongeren. Info: www.tongeren.be

Waterspeeltuin De Beemden in Landen

Nét buiten Limburg, maar zeker de moeite waard om deze zomer samen met je kinderen waterspeeltuin De Beemden in Attenhoven bij Landen te ontdekken. Hier is niet enkel speelplezier gegarandeerd, maar ook nat worden en in de modder ploeteren hoort bij dit bezoekje. (shde)

Attenhovenstraat 171 in Landen. Info: www.landen.be

foto Stad Sint-Truiden foto Stad Tongeren foto De Beemden foto Recreatieoord Wilhelm Tell – Oudsbergen foto Tom Palmaers foto Doggy Beach
Pootjebaden voor je hond
foto Zahra Boufker
24 juni 2023 / 11

Nog tot eind augustus is Maasmechelen Village helemaal van prinses Delphine van Saksen-Coburg (55). De boodschap achter de samenwerking: omarm imperfectie. “Rondom me zie ik leeftijdsgenoten die onderweg teleurgesteld zijn geraakt in mensen en situaties”, vertelt ze. “Dat herken ik natuurlijk, maar in die val wil ik niet trappen.”

Prinses Delphine palmt Maasmechelen Village in

Onder de noemer Love Imperfection zet de kunstenares ruim twee maanden lang haar schouders onder exclusieve events en interactieve kunstinstallaties in Maasmechelen Village. Ze opent er ook de pop-upboetiek The Creative Spot, waar dertien door haar geselecteerde ontwerpers en artiesten hun collectie tonen. In afwachting van de inhuldiging nu zaterdag – met muziek en entertainment in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid – ontvangen

de prinses en haar partner Jim O’Hare ons bij hun thuis in Ukkel. “Géén vragen over koning Albert en het koningshuis”, kregen we op voorhand mee van haar entourage, maar dat staat ons gesprek niet in de weg. “Toen ik de eerste keer in Maasmechelen Village kwam, vond ik het meteen een leuke plek”, aldus de prinses, die het interview in het Engels aflegt. “Zoals je weet, maak ik graag boodschappen kenbaar via mijn kunst. Dus, als de shoppers van Maasmechelen Village mijn kunstobjecten passeren, krijgen ze al die boodschappen mee. Op die manier ben ik verzekerd van een publiek. Ideaal, want daar zitten ook veel jonge mensen tussen. En hen wil ik een hart onder de riem steken.”

Wat is jouw boodschap aan hen?

“Love imperfection. Het is zeer belangrijk om jezelf lief te hebben. Thuis lopen twee tieners rond en ik ben er zelf een geweest, dus ik wéét hoe slecht ze zich soms kunnen voelen. Daarom wil ik jongeren zelfvertrouwen geven. Als tegengewicht voor al die zogenaamde ‘perfectie’ die ze tegenwoordig in hun strot krijgen geramd via social media. Het lijkt wel of alle jongeren op Instagram bloedmooi zijn en voortdurend aan

het feesten zijn, bij voorkeur op een of andere exclusieve jacht. Dat maakt de jongeren die zulke foto’s níet kunnen posten onzeker en jaloers: ‘Shit, mijn leven stelt helemaal niks voor!’ Wat ik in Maasmechelen Village duidelijk wil maken, is dat het allemaal fake is. Perfectie is niet mooi. Imperfectie kan wel mooi zijn.”

Daarmee zit je op één lijn met wijlen Bob Marley: “Stop met perfect te willen zijn, maar wees

“Ik wil niet oud worden als een bittere tante”
Jo Smeets
Interview
12 / goesting

DE GOESTING VAN

Met wie zou je een maand op een onbewoond eiland willen doorbrengen?

(knipoogt) “Met mijn man, natuurlijk.”

Wat is jouw grootste bron van ergernis?

“Nasty gossip. Vuile roddels, ik haat het.”

Wat ontroert jou?

“Mijn kinderen. Soms kan ik niet stoppen met naar hen te kijken en dan zeggen ze: ‘Stop met staren!’ (lacht)

Naar wie kijk je op?

“Naar Oprah Winfrey. En naar Nina Derwael, die ik leerde kennen tijdens Dancing With The Stars. Zij leidt het leven van een ware atlete en brengt daar enorm veel offers voor. Als je een professional wil zijn, moet je nu eenmaal dingen opgeven. Nina doet dat allemaal en dat vind ik bijzonder inspirerend.”

niet oud, maar jong is hij toch ook niet meer.

(lacht) “Toegegeven, Wim is misschien een beetje een uitzondering. En Nathalie Baeten-Coucke (afkomstig uit Maaseik, nvdr.) ook. Wim, die ik leerde kennen tijdens Dancing With The Stars, heeft enkele boeken uitgebracht: die verdienen een plaats in mijn pop-up. En ik wilde er ook per se iemand bij die met geur bezig is. Dat is dus Nathalie geworden. Ik heb al eerder met haar samengewerkt. Ik zie het als mijn plicht om kunstenaars op sleeptouw te nemen. Als je begint als kunstenaar word je meestal genegeerd. Het is moeilijk om een carrière uit te bouwen, dat heb ik aan den lijve ondervonden. Maar toen Wim Delvoye me meenam naar Venetië, gingen er plots deuren open. Dat wil ik ook doen met die dertien artiesten in Maasmechelen.”

Je wil een positieve boodschap brengen. Zou je jezelf omschrijven als positief?

Prinses Delphine van Saksen-Coburg: “In een pashokje kruipen en wisselen van outfit? Het idee alleen al! Kijk, ik zweer het je, deze broek draag ik al vijfentwintig jaar.” foto Boumediene Belbachir

vrij en gelukkig.”

“Yes, exactly. Ik geloof niet in perfectie, want een perfectionist is nooit tevreden met wat hij bereikt. Dat is wat ik tot vervelens toe tegen mijn kinderen zeg: ‘Doe je best, maar ga niet voor perfectie.’”

Met welke waarden voed je hen op?

“Joséphine en Oscar zijn negentien en vijftien, dus het grootste deel van de opvoeding zit erop. Maar waar ik altijd heel hard op geha-

merd heb, is dat ze zichzelf niet al te serieus mogen nemen. Met als gevolg dat ze nu héél goed met zichzelf kunnen lachen. En ik heb hen ook bijgebracht dat je niets voor niets krijgt. Als je iets wil bereiken, moet je hard werken en offers brengen. Dat begrijpen ze heel goed want ze hebben het hun moeder zien doen. (lachje) Respect tonen voor anderen heb ik ook altijd heel belangrijk gevonden. Als je dat niet kan, zal je geen respect ontvangen. En dan is er nog mijn

boodschap over perfectie. Die is krachtig, zeker als ze verkondigd wordt in een winkeldorp. De tweede reden waarom ik dit graag wil doen, is dat ik in Maasmechelen Village een eigen pop-up store krijg. Het wordt een creatieve plaats waar ik dertien jonge brands in de bloemetjes kan zetten, tien Belgische en drie internationale.”

Een van hen is de Peltse danser Wim Vanlessen. Met zijn achtenveertig lentes is hij misschien

“Ik werk er alleszins aan. Dat moet wel, want ik ben niet altijd de persoon geweest die ik nu ben. Vroeger was ik eerder negatief, maar nu zou ik me daarvoor schamen. Bovendien is een negatieve ingesteldheid niet goed voor een mens, het doet letterlijk pijn.”

Hoe werk je aan die positieve ingesteldheid?

“Mijn kunst helpt me daar bij. Zoals je weet is het woord ‘love’ heel aanwezig in mijn kunstwerken. I beautify the word love. Wanneer ik het opschrijf, word ik eraan herinnerd dat ik het leven niet als vanzelfsprekend mag zien. Dus ik probeer heel hard om in het moment te leven, om te genieten, hoe moeilijk ik het daar soms ook mee heb.”

>

24 juni 2023 / 13
Delphine van Saksen-Coburg

Ik ben niet altijd de persoon geweest die ik nu ben. Vroeger was ik eerder negatief, nu zou ik me daarvoor schamen

Delphine van Saksen-Coburg

Waarom heb je het daar moeilijk mee?

“Ik weet niet hoe oud jij bent, maar ik ben vijfenvijftig. Rondom me zie ik veel leeftijdsgenoten die bitter geworden zijn. Ze lopen al een hele tijd rond op deze planeet en onderweg zijn ze teleurgesteld geraakt in bepaalde mensen en situaties, in hoe de wereld draait. Dat herken ik natuurlijk, maar in die val wil ik niet trappen. Ik heb ingezien dat ik niet oud wil worden als een bittere tante.”

Je was dus op weg om een bittere tante te worden?

“Het had gekund, maar toen ben ik die negatieve gevoelens een halt gaan toeroepen. En zoals ik net al zei, helpt mijn kunst me daarbij.”

Is kunst de enige tool die je daarvoor hebt?

“Yeah. Ik ga alleszins niet naar een psycholoog. Ik heb dat jaren wél gedaan, maar op een dag moet je gewoon besluiten dat je verder moet met je leven.”

Ben je klaar met jouw verleden?

“Ik merk dat er vaak gefocust wordt op dat ene deel van mijn leven, maar er zijn zoveel andere onderwerpen om aandacht aan te besteden. De wereld staat op zijn kop, om maar één voorbeeld te noemen.”

Dat deel van jouw leven sloot je definitief af met de driedelige documentaire Delphine: My Story, waarin je vertelde over hoe het was om een verborgen kind te zijn, het resultaat van een overspelige relatie. Je zei: “Ik hoop dat dit mensen die in soortgelijke situaties zijn opgegroeid zal helpen.” Heb je veel

reacties ontvangen?

“De respons was enorm. Zonder overdrijven: ik heb duizenden berichten gekregen. Van over de hele wereld. Ik heb altijd gezegd dat dit geen Belgisch verhaal was en dat is nu wel gebleken: het is een ménselijk verhaal. Uit Australië kreeg ik het bericht: ‘We wisten niet eens dat je bestond, maar jouw verhaal heeft ons wel gegrepen. Het is goed om te weten dat er in alle geledingen van de bevolking mensen zijn die zoiets hebben meegemaakt.’ Mensen lieten me weten dat ze zich door de documentaire gesterkt voelden in nieuwe keuzes, in hun jobs, in hun relaties … Ik heb er heel veel energie van teruggekregen.”

Om nog even terug te komen op één van jouw thema’s: wat zijn jouw imperfecties?

“We hadden het net over psychologen. Wel, mijn tekortkomingen wil ik alleen maar delen met mijn psycholoog.”

Maar je hebt geen psycholoog,

zei je net!

“Dan nog ga ik het niet met een journalist over mijn onzekerheden hebben, want dan is morgen het hele land op de hoogte. (lacht) Ik kan je wel vertellen dat ik vroeger graag psycholoog wilde worden: de menselijke psyche heeft me altijd geïntrigeerd Het is er nooit van gekomen. Ik merk wel dat mijn werk een psychologisch effect heeft op mij. En hopelijk ook op anderen.”

Waar ga jij meestal shoppen? (met uitgestreken gezicht) “To tell you the truth, I hate shopping, al moet ik daar aan toevoegen dat ik Maasmechelen Village echt wel leuk vind. Los daarvan: ik draag elke dag dezelfde kleren. Negentig procent van mijn tijd breng ik door in mijn atelier, dus heeft het geen zin om er netjes bij te lopen. Vraag maar aan mijn man, ik ga nooit shoppen. (trekt een grimas) In zo’n pashokje kruipen en dan voortdurend wisselen van outfit? Het idee alleen al! (neemt haar broekspijp tussen duim en wijsvinger) Kijk, ik

zweer het je, deze broek draag ik al vijfentwintig jaar.”

Daar geloof ik niets van. “I swear to God! (herhaalt het driemaal) Het is daarom dat mijn kleren vol gaten zitten. Maar ik vertik het om nieuwe te gaan kopen, om de simpele reden dat ik ze niet nodig heb. Misschien is het daarom dat ik begonnen ben met het ontwerpen van mijn eigen sjaals, zo hoef ik niet te gaan shoppen.” (lacht)

Als je er dit jaar wil bij zijn op het Nationaal Defilé op 21 juli, moet je niet komen aanzetten met een jeans van vijfentwintig jaar oud. (fijntjes) “Hmmm, nochtans een verleidelijk idee. Net zoals vorig jaar, toen Pol Vogels een outfit voor me ontworpen heeft, zal ik ook dit jaar van de partij zijn en zal ik me laten kleden door een jonge designer. En voor je het vraagt: nee, ik noem nog geen namen.”

Kan jij nog gewoon op straat komen?

‘ 14 / goesting

“Zonder probleem. (denkt na) Als ik zou rondlopen met een air van: ‘Iedereen is naar me aan ’t kijken’, dan kijkt iedereen ook daadwerkelijk naar mij. Dus doe ik dat niet. Onlangs ging ik schildersmateriaal kopen bij Schleiper en wie stond plots naast me? Stromae. Wel, niemand keek naar hem.”

Omdat ze allemaal naar jou aan het kijken waren? (lacht) “Nee. Maar ik stond daar: ‘Jezus Christ, Stromae loopt hier rond.’ Hij had zelfs geen zonnebril op, maar werd toch door niemand opgemerkt.” (echtgenoot Jim O’Hare mengt zich even in het gesprek)

Jim O’Hare: “Klopt en hij gedroeg zich gewoon zoals alle andere mensen die boodschappen aan het doen waren. Al zag hij er wel opvallend, gedistingeerd en uniek uit.”

Delphine: “Ja, Stromae heeft echt wel een zeer speciaal uiterlijk: hij valt meteen op. Maar om de een of andere reden slaagde hij er toch in om onopgemerkt te blijven. Ik herkende hem wel, maar wilde hem niet lastigvallen. Dat doe ik nooit als ik een beroemdheid tegenkom.”

Wanneer zien we je nog in een amusementsprogramma op tv?

“Sinds Dancing With The Stars word ik voortdurend gevraagd, maar ik weiger alles. De lijst is ondertussen lang. Heel veel vrouwen hebben me nochtans gecontacteerd na Dancing With The Stars. Dat ze het fantastisch vonden dat ik zo’n avontuur nog

5X

Getipt door prinses Delphine

Delphine van Saksen-Coburg tipt haar vijf favorieten: van vrije tijd tot kunst en cultuur.

aandurfde op mijn leeftijd. Het is niet omdat je van middelbare leeftijd bent dat je je dromen niet kan volgen.”

Wat zijn die dromen dan nog?

“Ik hoop dat ik kunst mag blijven maken tot ik sterf. Eigenlijk beleef ik mijn droom op dit eigenste moment. Want ik slaag erin om van mijn kunst, mijn passie te leven.”

Wat betekent jouw leeftijd voor jou?

“Vroeger, toen ik nog in Londen woonde, gaf ik gigantische verjaardagsfeesten. I loved it, maar op mijn dertigste heb ik gezegd: ‘En nu is het gedaan: ik blijf voor eeuwig dertig.’ Sindsdien vier ik mijn verjaardagen niet meer.”

Wat is het verschil tussen de Delphine van vijfenvijftig en die van vijfentwintig?

“Ik ben veel beter af op mijn vijfenvijftigste, vind ik. Al moet ik wel toegeven dat je op deze leeftijd steeds meer gaat beseffen dat je niet meer zo lang hebt. Maar ik voel me wel veel zelfzekerder dan toen ik jong was. Ik kan hoogstaande gesprekken voeren met mijn kinderen, we kunnen reizen en interessante dingen doen. Dit is het beste gedeelte van mijn leven.”

Ben je gelukkig?

“Zeer gelukkig. ’t Is te zeggen: meestal toch.” (lacht)

Maasmechelen Village, Zetellaan 100.

Open: elke dag van 10 tot 19 uur.

Info: www.thebicestercollection.com

“In dit boek vraagt Robert Greene zich af hoe we motieven achter het gedrag van anderen kunnen doorgronden. Greene onderzoekt het gedrag van alledaagse mensen, maar ook van historische figuren als koningin Elizabeth I en Martin Luther King om tot de kern te komen van wat mensen drijft.”

“Ik hou enorm van het werk van de Britse kunstenares Tracey Emin. Ze schildert, tekent, maakt beeldhouwwerken, doet aan fotografie en maakt handwerken. Haar werk wordt internationaal geëxposeerd en in 2012 ontwierp ze de affiche voor de Olympische Spelen.”

“Ik kijk zelden tv, maar deze Netflixreeks heb ik wel gezien. Bloodline vertelt het verhaal van de respectabele Amerikaanse familie Rayburn. Wanneer op een dag een familiereünie wordt georganiseerd, duikt ook Danny op, de verschoppeling van de familie. Zijn aanwezigheid zorgt ervoor dat alle duistere geheimen van de familieleden komen bovendrijven. Zeer intrigerend.”

“Superinteressante podcast. Ik luister graag naar verhalen over mensen die verantwoordelijk zijn voor grootse verwezenlijkingen. Vaak leggen ze een bijzondere discipline aan de dag. Zelf hou ik ook van discipline: ik werk elke dag en doe elke dag mijn oefeningen.”

“Volgens mij de beste film aller tijden. Van de hand van meesterregisseur Steven Spielberg. Ik was jong toen ik E.T. in de cinema zag. De vader van een vriendinnetje van mij zat ook in de zaal en was aan het wenen. Het was de eerste keer in mijn leven dat ik een man zag huilen.”

The Diary Of A CEO Het werk van Tracey Emin De 18 Wetten Van De Menselijke Natuur van Robert Greene Bloodline ‘Bloodline’ is integraal te zien op Netflix. foto Saeed Adyani/Netflix
24 juni 2023 / 15
E.T. The ExtraTerrestrial

Net uit

Goesting tipt wat de moeite is om te horen, zien en lezen.

No Hard Feelings

Sekskomedie met Jennifer Lawrence wil een nieuwe ‘Risky Business’ zijn

Elemental

Slachtoffer van hun eigen succes

Elemental, het zeventiende Pixar-animatiesprookje, boekte in de VS het zwakste resultaat in het 27-jarige bestaan van het bedrijf. Een slechte film? Of is Pixar het slachtoffer van haar gigantisch succes?

Hollywood durfde zich tot voor kort niet meer aan sekskomedie wagen. Maar nu is er No Hard Feelings met Jennifer Lawrence, een sekssatire met een feministisch insteekje. In de komedie Risky Business (1983) kon een 19-jarige Tom Cruise (in zijn doorbraakrol) niet wachten om volwassen te worden en huurde hij een sekswerkster in wanneer zijn ouders afwezig waren. No Hard Feelings biedt een variatie op die pitch: de schatrijke ouders van de 19-jarige Percy huren Maddie (Jennifer Lawrence) in om hun schuwe zoon te ontmaagden en te laten proeven van een leven als volwassene. Maddie is een nogal losbandige 32-jarige Uber-chauffeur die dringend een auto nodig heeft en ze zal een Buick krijgen in ruil voor de ontmaagding. Je kan al raden dat dat niet van een leien dakje zal lopen.

Waar Risky Business er vlotjes in slaagde om een lichtjes pikante pretentieloze komedie af te leveren, wil No Hard Feelings zowel een gedurfde sekskomedie als een opvallend ernstige, moraliserende en lichtjes feministische satire over Amerikaans materialisme zijn. Daardoor valt de film tussen twee stoelen. En het helpt ook niet dat de (mannelijke) scenaristen naar het einde toe van Maddie plots een heilige maken. Jennifer Lawrence is echter in uitstekende doen, maar dat zijn we gewoon van haar. (cc)

‘No Hard Feelings’ speelt nu in de bioscopen

Met Elemental produceert Pixar voor het eerst sinds WALL-E nog eens een love story Elemental begint als een migrantenvertelling in Vuurland, bevolkt met vuurwezens. De ouders van het meisje Ember verlaten na een ramp hun moederland en trekken naar Element City, waar waterwezens in de duurdere wijken wonen en vuurwezens worden verwezen naar de getto’s. Water en vuur mixen immers niet. De vader van Ember weet een succesvol winkeltje op te starten en hoopt dat zijn dochter weldra de zaak zal overnemen. Maar Ember is zo heetgebakerd dat ze bij oververhitting flink wat schade aan de winkel veroorzaakt, onder meer aan de waterleiding. Zo krijgt ze waterwezen Wade, een gezondheidsinspecteur, over de vloer en ze wordt pardoes verliefd op hem.

Elemental is alvast rijk aan metaforen. Je kan de tegenstelling tussen de verschillende wezens interpreteren als etnische verscheidenheid, maar ook als verschillen in geaardheid. Voor regisseur Peter Sohn was het verhaal heel persoonlijk: “Mijn ouders emigreerden begin jaren zeventig van Korea naar New York en openden een kruidenierswinkel in de Bronx. Met deze film wil ik begrip opbrengen voor de offers die mijn ouders hebben gebracht.” Voor Sohn betekent Elemental zijn tweede kans als regisseur. Nadat hij bij Pixar veel ervaring had opgedaan als storyboarder mocht hij The Good Dinosaur (2015) regisseren. Maar die film werd Pixars eerste flop. Niet de schuld van Sohn. De film moest nog voor hij aan boord kwam opnieuw worden opgestart. Dat maakte

Goesting tipt
16 / goesting

BEN HOWARD

‘Elemental’ speelt nu in de bioscoop

The Good Dinosaur peperduur, waardoor hij in het rood bleef. Met Elemental dreigt het opnieuw de verkeerde kant uit te gaan. In Cannes, waar de film het festival afsloot, waren de critici niet al te enthousiast. Velen vonden de animatie briljant, maar toonden zich terecht teleurgesteld in een te braaf verhaaltje dat weinig verrast.

Disney+

Kinderen zullen deze prent gemakkelijker omarmen dan volwassenen, maar de slechte start in Amerika en de povere kritieken werpen toch een schaduw over de film en hebben Pixar en moederbedrijf Disney angstig gemaakt. Pixar-CCO Pete Docter merkt in Cannes op dat, omdat Soul, Luca en Turning Red tijdens de COVID-periode rechtstreeks naar Disney+ verhuisden, het publiek in verwarring is. Het verwacht nu dat een nieuwe Pixar-film zeer snel op het streamingskanaal zal komen. Waarom zou het dan nog naar de bios hollen?

Daarnaast staat Pixar onder zware druk na het ondermaats scoren van Lightyear in de bioscoop - terwijl de film even later de meest bekeken film op Disney+ werd. Voor Disney was dat slechte resultaat genoeg om te herstructureren en 75 Pixar-medewerkers te ontslaan. Het ziet er dus niet zo goed uit voor Peter Sohn. Maar misschien moet Disney eens de hand in eigen boezem steken en toegeven dat COVID en streaming de filmwereld totaal anders hebben gemaakt.

Every Kingdom, zijn debuut uit 2011, betonneerde Ben Howard meteen tot vaste waarde. Nieuwe plaat Is it? zoekt weer toenadering tot het grote publiek. Meezingen is er nog niet overal bij, maar het gestoei van Howard –volgende vrijdag op Rock Werchter – met soundscapes en zachte elektronica blijft hier mooi in evenwicht met ontwapenende zweefmelodieën die een gevoel van gelukzaligheid verklanken en waarin feeërieke stemmetjes door de mangel worden gehaald (Days of Lantana).

Wie een andere Ben Howard meent te horen, heeft gelijk: Is it? draagt de sporen van de kleine beroertes die de singer-songwriter in 2022 troffen en die hem deden stilstaan bij de kostbaarheid van elk moment. Het herstel leidde niet tot zwaarmoedigheid maar tot tevredenheid, zelfs blijdschap en uiteindelijk het zonnige karakter van Is it? Zijn beste album sinds Every Kingdom? Zou het? (svw)

‘Is it?’, Ben Howard, nu te beluisteren. Concert 30/6 op Rock Werchter

In de jaren 70 waren de oubollige Airport-rampenfilms grote hits in de bioscoop. Nu zijn ze niet meer om aan te zien. De miniserie Hijack gebruikt het concept, maar maakt er een nagelbijter van.

Een groep Engelse terroristen kaapt een Brits passagiersvliegtuig dat opsteeg in Dubai en zes uur later zal landen in Londen. Op de begane grond heeft niemand door wat er aan de hand is. Aan boord bevindt zich ene Sam Nelson (een uitstekende Idris Elba in Luthermodus), die om levens te sparen de kapers probeert te manipuleren.

Hoewel showrunners George Kay (Lupin) en Jim Field Smith hier duidelijk het concept van de Airport-films – of de Die Hard-reeks zo je wil – bewerken, hebben ze toch zeer aandachtig 24 met Kiefer Sutherland bestudeerd. Hijack speelt zich immers af in real time en er wordt geen enkele seconde verkwist met flauw melodrama. Alles in de serie is gefocust op spanning. Wat je normaal gezien slechts twee uur kan volhouden, wordt hier uitgerekt tot zes uur of zeven episodes. Het werkt prima dankzij het spel van Elba en de rest van de cast en de vele leuke ideeën. Hier en daar nemen Kay en Smith wel een loopje met de geloofwaardigheid. Spijtig want Hijack had alles om perfecte popcorntelevisie te zijn. (cc)

‘Hijack’ stijgt op 28 juni op bij Apple TV+

Opvallend zonnige plaat na twee kleine beroertes
Spannende miniserie heeft alles in huis om de perfecte popcorntelevisie te zijn
24 juni 2023 / 17
Hijack

Bilzen draait om samenzijn, genieten, ontdekken, beleven.

Tijdens evenementen, op een terras, in de stad of in de natuur.

visitbilzen.be

JazzBilzenBierfestival

Jazz Bilzen

Bierfestival

Bilzen-centrum

7, 8 en 9 juli

Vrij. vanaf 19 uur: lancering

nieuw Jazz Bilzen-bier

Zat. en zon. resp. vanaf 14 en 12 uur - Gratis!

Meer dan 100 bieren, livebands en animatie

Vlaanderen

Muziekland

Bilzen-centrum

28 juli

Gratis!

ONTDEK ALLE ZOMERACTIVITEITEN!

1 en 2 jul. Koopweekend Bilzen-centrum

2 jul. Agricultura Alden Biesen

9 jul. en 6 aug. Picknicken in het park Speeltuin Edelhof

Elke donderdag in jul. en aug. (behalve op 31 aug.)

Munsterbilzen

Zomercinema Cultuurcentrum De Kimpel

30 jul. Boekenmarkt Bilzen-centrum

Net uit

Platonic

Geestige sitcom over vriendschap

Na een slappe eerste aflevering schiet de sitcom Platonic dan toch als een raket het komedie-universum in. Rose Byrne en Seth Rogen zijn een perfecte match als BFF’s.

Chris Craps

Boekentoppers

Wij serveren de beste lectuur van het moment.

Joos Meesters

Antwerp Empire Palace

Patrick Conrad

Een jarentachtigdecor, excentrieke personages en een moord op een diamantair. Dat zijn de ingrediënten van de jongste roman noir van de Vlaamse auteur Patrick Conrad. Intelligent, vlot, meeslepend en met een vleugje ironische humor geschreven.

Uitgeverij Vrijdag, 248 blz., 24,50 euro

Antonia

Paolo Cognetti

De auteur van De acht bergen brengt in dit boek een ode aan de vergeten Italiaanse dichteres Antonia Pozzi. Hij construeert haar leven door middel van dagboekaantekeningen, brieven en foto’s die hij aan elkaar rijgt met zijn eigen woorden. Pozzi stapte in 1938 uit het leven, amper 26 jaar oud.

Uitgeverij De Bezige Bij, 235 blz., 24,99 euro

De god met de maretak. Kelten en de Lage Landen

Herman Clerinx

Wie waren de Kelten, waar leefden ze en wat waren hun taal en cultuur? De Hasseltse auteur Herman Clerinx scheidt feit van fictie en vertelt de geschiedenis van de Kelten van het prille ontstaan tot ver voorbij de Romeinse tijd.

Uitgeverij Athenaeum – Polak & Van Gennep, 334 blz., 29,99 euro

Na die nacht

Karin Slaughter

In de klassieker When Harry Met Sally... wordt de stelling ‘bewezen’ dat een man en een vrouw geen vrienden kunnen zijn. Er komt altijd seks tussen. Maar in de serie Platonic van Nicholas Stoller wordt het tegenovergestelde aangetoond. Sylvia (Rose Byrne) is al meer dan vijftien jaar gehuwd met advocaat Charlie, met wie ze drie kinderen heeft. Wanneer ze verneemt dat haar oude vriend Will (Seth Rogen), een bierbrouwer die ze al jaren niet meer gezien heeft, gaat scheiden van zijn vrouw, wil ze hem troosten en contacteert ze hem.

Van het een komt het ander. Sylvia en Will worden opnieuw hechte vrienden, maar dat zorgt wel voor complicaties. Beiden zijn zeer neurotisch en onvolwassen en halen de wilde zijde in mekaar naar boven. Tot frustratie van Charlie, die zich

uitgesloten voelt en vermoedt dat er meer aan de hand is. Na de eerste aflevering heb je niet meteen de drang om verder te kijken. Platonic lijkt aanvankelijk over niets te gaan. Maar eens voorbij aflevering twee neemt de verslaving exponentieel toe, omdat je de personages beter leert kennen, de grappige situaties zich opstapelen en je het perfecte samenspel tussen Byrne en Rogen (ooit een koppel in Neighbours van Stoller) begint te appreciëren. Platonic werkt ook omdat de serie nooit voor gemakkelijke humor gaat en op geen moment vulgair wordt. De humor vloeit vooral voort uit de gedragingen of karakteristieken van de personages. Zeker een kans geven!

‘Platonic’ kan je streamen op Apple TV+

Naar goede gewoonte net op tijd om je vakantie wat spannender te maken. Sara Linton is succesvol als arts en gelukkig in haar relatie met Will Trent. Maar tijdens een nacht op spoed wordt Linton geconfronteerd met een patiënte die verwondingen vertoont die haar terug flitsen naar de traumatische gebeurtenissen van vijftien jaar geleden.

HarperCollins, 416 blz., 24,99 euro

Hypericon

Manuele Fior

Bedwelmende vertelling over de briljante egyptologie-studente Teresa die in Berlijn de kans krijgt mee te werken aan een Toetanchamon-tentoonstelling. Haar bijbel is het dagboek van Howard Carter, de man die het graf van Toetanchamon in de Vallei der Koningen ontdekte. Afwisselend krijgen we zinderende fragmenten uit dat dagboek en stukjes leven in het Berlijn van de jaren negentig. Daar begint Teresa een relatie met losbol Ruben. Mysterieus en magnifiek, deze Hypericon

Standaard Uitgeverij, 144 blz., 27,99 euro

Samengesteld door de redactie in samenwerking met onafhankelijke boekhandels Malpertuis in Genk, Grim in Hasselt en Naboekov in Sint-Truiden

Goesting tipt
24 juni 2023 / 19
Rose Byrne en Seth Rogen als beste vrienden die mekaars neurotische aard aan de oppervlakte brengen in de sitcom ‘Platonic’. foto Apple TV+

In Hasselt fetst iedereen mee.

Wil je Hasselt, de omliggende natuur en mooie routes per fets verkennen, maar ben je niet zo goed te been? In Hasselt kan iedereen meefetsen. Het stadsbestuur kocht twee elektrische rolstoelplateaufetsen en één duofets aan die je gemakkelik kan huren.

Limburg, en dus ook Hasselt, is een waar fetsparadis. Maar het is niet voor iedereen evident om in het zadel te springen en stevig op de trappers de regio te verkennen. Al kan het voortaan wel in Hasselt. Daar is fetsen voor iedereen. De stad wil dat ook personen die begeleiding nodig hebben tidens het fetsen, omwille van een handicap, slecht zicht of moeilik te been zin, ten volle kunnen genieten van de stad, de natuur en de toeristische parels. Daarom kocht ze drie aangepaste elektrische fetsen aan. De twee rolstolplateaufetsen zin voor iedereen die graag comfortabel in de rolstoel wil of moet zitten. De fetsen hebben een rolstoelvergrendeling om de veiligheid te garanderen. De duofets is ideaal voor iedereen die nog zelf kan trappen. Speciaal hier is dat je langs elkaar op de fets zit en zo onderweg gezellig kan babbelen.

SAMEN FIETSEN

“Fantastisch initiatief”, zegt Lut Vaes (72). Ze heeft een zoon met een verstandelike beperking, Jo (45). Ze zat jarenlang in de adviesraad rond toegankelikheid en streed mee voor initiatieven als deze. “Zo kan iedereen genieten van de natuur. Niet enkel mensen met een handicap, maar ik denk ook aan ouderen die moeilik te been zin en mensen met dementie. Mensen die moeiliker te been zin, zie je nog wel eens met de rollator buiten. Maar mensen met dementie komen nog weinig buiten en ook voor hen likt me de duofets fantastisch.”

Ook Berte Gubbelmans (51) geniet zo opnieuw van de natuur. “De natuur in, de wind door de haren, zalig vind ik het. Maar nog belangriker is dat ik terug met min man kan gaan fetsen. Dat is jaren geleden”, zegt Berte. Ze zit sinds een aantal jaren in een rolstoel door een aftakelingsziekte die haar motoriek aantast waardoor ze niet meer kan stappen. “Nu kunnen we de rolstoel op de

rolstoelplateaufets zetten en zo door Hasselt fetsen. Ik hecht veel belang aan inclusiviteit, dus ik kan dit initiatief alleen maar toejuichen. We huurden de fets ondertussen al enkele keren en de reacties onderweg zin heel fjn. Mensen zin aangenaam verrast en al snel wordt er eens een babbeltje gedaan. Ik hoop dat meer gemeenten zo’n initiatief nemen.”

TOEGANKELIKE FIETSROUTES

Meteen werden ook enkele fetsroutes en horecazaken op de routes gescreend op hun toegankelikheid. Dit gebeurde samen met het Vlaams expertisecentrum Toegankelikheid INTER en de doelgroep zelf: personen die in een rolstoel zitten, die mindermobiel zin, senioren en verenigingen voor personen met een beperking. De voorziening Intesa hielp met het testen van de fetsen en het ontwikkelen van een draaiboek en onderhoud van de fetsen. Zo werden de fetsroutes op de Abdisite Herkenrode, de Mombeekvallei en in Kiewit toegankelik bevonden en hier kan dus iedereen van genieten.

Een aangepaste fets huren kost 30 euro per dag. Je kan de fetsen reserveren via www.city-rent.be. Je kan ze zelf oppikken bi de Biking Fietsshop van City-Rent aan de Thonissenlaan 48 in Hasselt, of City-Rent brengt de fets naar de gewenste startplaats binnen Hasselt.

Meer info?

www.hasselt.be/nl/aangepaste-fets-huren

AANGEBODEN DOOR STAD HASSELT

De beste tentoonstellingen, binnen en buiten Limburg: waar moet je zeker naartoe?

Kleurrijke vissen en zeemeerminnen

Voor een frisse zeebries en deinende golven moet je de komende maanden in Villa Verbeelding in Hasselt zijn. Wij doken in primeur in de kleurrijke wereld onder - maar ook net boven - het woeste wateroppervlak.

‘De zee! De zee!’ is de nieuwe tijdelijke expo van Villa Verbeelding waarin illustraties met piraten, vuurtorens, zeemonsters, zandkastelen, zeemeerminnen, vissen en boten de hoofdrol spelen. “De zee is een onuitputtelijke inspiratiebron voor schrijvers en illustratoren”, zegt coördinator Marijke Rekkers, die ons verwelkomt in de leeskamer. “Er hangen hier verschillende tekeningen uit De Walvisbibliotheek van Judith Van Istendael, een verhaal over een walvis achter wiens glimlach de grootste bibliotheek van de zeven zeeën verborgen ligt. Ook het bekroonde werk van illustratoren zoals Antwerpenaar

Peter Van den Ende en Ludwig Volbeda kan je hier bewonderen.”

In de ‘zeekamer’ worden bezoekers (letterlijk) ondergedompeld in de wereld van onderwaterdieren. “De fonkelende vissen in

de duisternis, van Mies van Hout bijvoorbeeld”, vervolgt Marijke. “Ze tonen kinderen alle gemoedstoestanden: van verdrietig, verlegen tot trots en boos. En niet te vergeten: vrolijk, zoals de naam van het boek. Verder hangen hier ook tekeningen van Carll Cneut en Ingrid en Dieter Schubert. De jonge Gentse illustrator Ruth De Jaeger maakte een muurschildering uit haar boek Diep in de Zee, die de zeesfeer compleet maakt.”

Annet Schaap

Eyecatcher van de expo is de levensgrote strandhut met daarin schetsen voor mogelijke coverbeelden van Lampje, het bekroonde en verfilmde werk van Annet Schaap. Het schrijfdebuut van de bekende illustratrice uit Nederland neemt je mee naar een grijze vuurtoren op een schiereiland. Een schiereiland is - zoals ze dat zelf in een van haar mooiste zinnen beschrijft - een eiland dat nog een beetje vastzit aan het vasteland, als een losse tand aan een draadje.

“Op de bovenste verdieping van het museum kunnen bezoekers een verzameling vuurtorens ontdekken van Huub Berger van

kunstenaarscollectief Het Labo”, vervolgt de coördinator haar rondleiding. “Net als illustraties van getalenteerde studenten die met het thema van de tentoonstelling aan de slag zijn gegaan. Het is een interactieve expo met allerlei opdrachten. Zo kunnen kinderen vanaf 6 jaar tijdens het rondwandelen op zoek gaan naar zeewezens met een piratenblad. Maar daarnaast kan jong en oud in de expo onderwaterwezens frotteren en meetekenen aan een onderwaterwereld in het atelier. Voor school- en groepsbezoeken is er een educatief programma op maat, onder begeleiding van een gids.”

Onderweg ‘zwem’ je ook langs tekeningen van kleppers als Leo Timmers, de Berlijnse illustrator Atak en Mattias De Leeuw. “De golven lijken soms ongrijpbaar”, besluit Marijke. “Maar veel illustratoren slagen er toch in om de zee op een treffende manier op papier te zetten. Je kan onze expo nog bezoeken tot 20 januari 2024.”

‘De zee! De zee!’, nog t.e.m. 20/1, Villa Verbeelding, Bampslaan 35. Kinderen tussen 3 en 17 jaar betalen 3 euro, 18 tot 26-jarigen 4 euro. Wie ouder is, betaalt 7 euro. Info: www.villaverbeelding.be

Goesting tipt
Expo
Lien Vande Kerkhof Eyecatcher van de expo is de levensgrote strandhut met daarin schetsen voor mogelijke coverbeelden van ‘Lampje’. foto Sven Dillen
24 juni 2023 / 21
Leo Timmers - Het eiland van Olifant. foto Leo Timmers

5X KORTING KNIPPEN

PAK JE KORTING

Pro teer deze week van de kortingsbonnen voor extra veel voordeel op buitengroen, kamerplanten en een artikel naar keuze. Lekker geshopt? Kom relaxen in onze horeca locaties van Eten in de Proeftuin, want ook daar hebben we een kortingsbon voor.

BUITENPLANT NAAR KEUZE KAMERPLANT NAAR KEUZE

30% KORTING

30% KORTING

OPEN OP ZONDAG VAN 12-17 UUR

Intratuin Geleen & Intratuin Dierenwereld

6163RB, Geleen 0031 (0)46 4525111 info@geleen.intratuin.nl

* Deze kortingsbon geeft alleen in de winkel recht op 30% korting op 1 buitenplant naar keuze van maandag 26 juni t/m zondag 2 juli 2023. Geldig op bijna het hele assortiment buitengroen. De korting is niet geldig i.c.m. reeds afgeprijsde artikelen of op andere lopende (kortings) acties en/of aanbiedingen. Maximaal 1 kortingsbon per actie per betalende klant. Kijk voor de volledige actievoorwaarden op intratuin.nl/kortingsbonnen

20% KORTING * OP 1 ARTIKEL NAAR KEUZE

* Deze kortingsbon geeft alleen in de winkel recht op 30% korting op 1 kamerplant naar keuze van maandag 26 juni t/m zondag 2 juli 2023. Geldig op bijna alle kamerplanten. De korting is niet geldig i.c.m. reeds afgeprijsde artikelen of op andere lopende (kortings)acties en/of aanbiedingen. Maximaal 1 kortingsbon per actie per betalende klant. Kijk voor de volledige actievoorwaarden op intratuin.nl/kortingsbonnen

20% KORTING * OP 1 ARTIKEL NAAR KEUZE

* Deze kortingsbon geeft alleen in de winkel recht op 20% korting op 1 artikel naar keuze van maandag 26 juni t/m zondag 2 juli 2023. Geldig op bijna het hele assortiment. De korting is niet geldig i.c.m. reeds afgeprijsde artikelen of op andere lopende (kortings)acties en/of aanbiedingen. Maximaal 1 kortingsbon per actie per betalende klant. Kijk voor de volledige actievoorwaarden op intratuin.nl/kortingsbonnen

* Deze kortingsbon geeft alleen in de winkel recht op 20% korting op 1 artikel naar keuze van maandag 26 juni t/m zondag 2 juli 2023. Geldig op bijna het hele assortiment. De korting is niet geldig i.c.m. reeds afgeprijsde artikelen of op andere lopende (kortings)acties en/of aanbiedingen. Maximaal 1 kortingsbon per actie per betalende klant. Kijk voor de volledige actievoorwaarden op intratuin.nl/kortingsbonnen

Aanbiedingen zijn geldig tot en met zondag 2 juli 2023 en zolang de voorraad strekt, enkel bij Intratuin Geleen, Maastricht en Weert. Prijs- en modelwijzigingen en zet- en drukfouten voorbehouden.

ZOMERS ONTBIJTJE MET EEN GRATIS KOFFIE OF THEE

3.95

* Deze kortingsbon geeft alleen recht op GRATIS ko e of thee bij een zomers ontbijtje in de Eten in de Proeftuin locaties. De aanbieding is geldig van maandag 26 juni t/m zondag 2 juli 2023 en zolang de voorraad strekt. Maximaal 1 kortingsbon per betalende klant. Kijk voor mogelijke uitzonderingen op intratuin.nl/proeftuin

OPENINGSUREN Maandag 11:00 - 18:00 Di - Vrij 09:30 - 18:00 Zaterdag 09:00 - 18:00 Zondag 12:00 - 17:00 Intratuin Weert Roermondseweg 147, 6004 PC, Weert 0031 (0)495
info@weert.intratuin.nl www.intratuin.nl OPENINGSUREN Maandag 10:30 - 18:00 Di - Wo 09:30 - 18:00 Do 10:00 - 17:00 Vrijdag 09:30 - 18:00 Zaterdag 09:30 - 17:30 Zondag 12:00 - 17:00 Intratuin Maastricht Molensingel 87,
(0)43
www.intratuin.nl
Egelantier 19/70,
www.intratuin.nl OPENINGSUREN Ma - Vrij 09:30 - 18:00 Zaterdag 09:00 - 17:00 Zondag 12:00 - 17:00
450400
6229PC, Maastricht 0031
3613966 info@maastricht.intratuin.nl
2 533000 581593 2 533000 581609 2 533000 581616
2 533000 581579 2 533000 581586
LAST WIJN AFWIJZING VOGELVERSCHRIKKER VARKEN GODSDIENSTIGE HANDELING PLAATS IN BELGIË AANWIJZEND VNW. LOFLIED NOMINAAL (AFK.) OPSCHUDDING ZACHTE VEREN UITROEP NAAM EUROPESE VROUW VERZORGING HELS KNOL 5 MILIEUBELASTING ROOSTER FEESTMAALTJE ENGELSE TITEL BEKWAAM HEERLIJK NIETS GEWAPEND GELEIDE PLAATS IN BELGIË LIJM AANSLAG MAN LATER AFWISSELEN ROBE ONRUSTIG VERLANGEN DE EDELEN UNIEK VUIL OVER 3 MOMENT FAMILIELID MIST CIRCA FRISDRANK BOVEN VERENIGING KLIMPLANT VANWEGE GAVE AAN EEN GODHEID FRANSE BADPLAATS ROYAAL TOEGANG EUROPEAAN GAGE ENORM GROOT TOVERIJ EEN BEETJE CHOCOLADEBONBON VUILNIS INSECT ANGST GROTE ANDESGIER TER WERELD GEKOMEN UITROEP ROOFDIER 4 INDONESISCH RIJSTGERECHT LIDWOORD BAR HANDWERKGEREI NOOT VLOKJE DICHT EEN ZEKERE IMPULS KLEINE HOEVEELHEID MUURHOLTE KLUITENBREKER KLEUR GROEI SCHAPENKAAS 1 PLUSPUNT BEZITTELIJK VNW. KIEM HOUTSOORT VLIEGENDE SCHOTEL GEWEEKLAAG ZWART GESTEENTE BEROEP VOERTUIG REGIO MEST VRAGEND VNW. GETIJ KLODDER RATELPOPULIER 6 PERZISCHE KONING LANS INDIVIDUALITEIT GLANZEND SCHELPMATERIAAL SPIL FRANS LIDWOORD BIJWOORD LOF PLAKBOEK ROUTE VOOR RUITERS KUNSTTAAL BEROEP DIERENGELUID RUND DWINGELAND NIET DOEN KLOOSTERZUSTER PIJNLIJK ONGEMAK VERKEERSBELASTING DIERENOPVANG VERBLIJVEN MEPPEN 7 AZIAAT NUMERO BOORDSEL UITROEP BEROEMD LANGARMIGE AAP ONHOUDBARE TENNISSERVICE BOOM DAM OM SLIB TE WINNEN KLAAR VOCHTIGE KOU BLOEMDEEL MIJ ZANGNOOT BOUWVAL HERT RONDHOUT BLOEI KNOOPWERK LABORATORIUM GEVOEL MAAND SCHOTSE HERDERSHOND 2 DELFSTOF GELADEN ATOOM PARASIET TEEK BEVEL SPOEDIG VEROVERING GELOFTE REEDS 8 UITROEP HEDEN OP EEN PLAATS HAARSTUKJE VRIJWEL SERIEUSHEID MECHANISCHE MENS WAGEN VAN EEN RIJSCHOOL 1 2 3 4 5 6 7 8 © DENKSPORT PUZZELBLADEN 6022 €1/SMSverzonden/ontvangen WIN een barbecue
Wedstrijd t/m 29/06/23 om 23h59. Deelname per sms: €1/sms verzonden/ontvangen, 5 sms’en per volledige deelname, €5 per volledige deelname. Deelname per vaste telefoon: € 2. Deelname verboden voor minderjarigen. De winnaar wordt persoonlijk verwittigd. 1 winnaar per week. Reglement op aanvraag of ter inzage op: www.copress/wedstrijdreglement. De verwerking van deze gegevens is onderworpen aan de bepalingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van 27 april 2016 en aan de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens. Helpdesk: 03/216 46 84 - info@copress.be - Wedstrijdorganisatie: Copress BV, 2018 Antwerpen, Desguinlei 90/1E, Ond. nr BE 0839 513 125 SMS het gevonden sleutelwoord naar het nummer 6022 (1€/SMS verzonden/ontvangen) Of BEL met uw vast telefoontoestel naar 0905 23 003 (2€/oproep) HBVL23w25-Z
WINNAARS EN EXTRA PUZZELS NU OP HBVL.BE/PUZZELS
Barbecook Siesta
BarbeSiesta

RUIM ASSORTIMENT ELEKTRISCHE FIETSEN

€ 1000 goedkoper

Elektrische fiets

Veloci - Vivid

• Bereikt tot 120 km

• Ergonomische zit en lage instap

• Uitneembare batterij in het frame - 468 Wh

• Bafang middenmotor - 80 Nm

• Gratis 1 jaar 24/7 fietsbijstand

€ 1999 adviesprijs € 2999

GRATIS FIETSENDRAGER

T.W.V. € 499,95

Bij aankoop van 2 Veloci elektrische fietsen*

• Geschikt voor 2 elektrische fietsen

• Kofferbak toegankelijk dankzij eenvoudige kantelfunctie

• Geschikt voor zo goed als alle trekhaken

Elektrische plooifiets

Veloci - Hopper

• Bereikt tot 120 km

• Eenvoudig opvouwbaar

• Afneembare batterij in de bagagedrager - 468 Wh

• Bafang middenmotor - 80 Nm

€ 1899 adviesprijs € 2899

Testrit op de testevents in je buurt en in de fietsenwinkels Herstellingen en onderhoudsservice aan huis

Levenslange garantie op het frame en 3 jaar op de motor, batterij en het display

Retourneren binnen 30 dagen

Gratis 1 jaar 24/7 fietsbijstand

Bestel nu op hbvlshop.be of bel 056/900 655

Gratis levering aan huis

De adviesprijs is de referentieprijs die de leverancier meedeelt aan de handelaars die het product verkopen. Zolang de voorraad strekt. De levertermijn en prijs kunnen wijzigen in de loop van de actie. *De tijdelijke promo gratis fietsendrager bij aankoop van 2 elektrische fietsen Veloci Vivid, Hopper, Diamond en/of Spirit loopt zolang de voorraad strekt.
Gratis service
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.