Page 1

ANNONSEBILAG


Velkommen til i Aure og Trondheim. På vegne av Norges Skiforbund, Strindheim IL, Aure IL og Toppidrettsveka, har vi den gleden av å ønske alle idrettsutøvere, samarbeidspartnere og publikum velkommen til årets arrangement på Aure og i Trondheim.

V

i vil gjøre vårt ytterste for at konkurransene skal være gode og underholdende for deltakere og publikum. Store deler av verdenseliten med de beste løperne fra 10 nasjoner deltar disse dagene. Årets deltakerliste i herreklassen er tidenes startfelt i Toppidrettsveka. I dette magasinet finner du program og trafikkinformasjon for hver dag. Du vil også kunne lese om noen av våre viktigste samarbeidspartnere og sponsorer, som alle på sin måte bidrar til at vi er i stand til å gjennomføre et idrettsarrangement i verdensklasse. Arrangementet i Trondheim foregår med utgangspunkt i Trondheim Torv. Vi er også i år så heldige å få låne flotte lokaler av ærverdige Hornemannsgården. Både i Aure og Trondheim har våre sponsorer sørget for at alle tribuneplasser også i år er gratis for publikum.

SIDE 2 · TOPPIDRETTSVEKA 2017 ANNONSEBILAG

I Trondheim vil det være stor aktivitet i Toppidrettsvekas publikumstelt. Her finner du i tillegg til infodesken til Toppidrettsveka og Kvilhaugen Opp, flere av våre samarbeidspartnere som har stand; Idrettsmat for alle, Oslo Sportslager, Impuls Treningssenter, Skiregion Midt-Scandinavia, VM Skiskyting Østersund, VM på Ski Trondheim 2023 og VM i Alpin Åre.

Nytt av året er vårt store VIP-telt, hvor det er mulig for alle å kjøpe seg billett til god underholdning, bespisning og nærkontakt med noen av våre skistjerner. Ellers kan du i årets magasin blant annet lese mer om vårt gode samarbeid med NRK, millioninntekter til idretten og betydningen av arrangementet for regionen.

l i t t n e m m o k Vel » e r ø f r e m m o s «skifest på

Sporty hilsen fra Håvard Sagli og Harald Fladseth


Innholdsregister

Petter Northug -

Gleder seg til folkefest

2-3 Velkommen 4-6

Program alle dager

10

Gratis frokost til hele Trondheim Johannes Høsflot Klæbo

12

Et annerledes skilag - Team BN Bank

14

God oppkjøring Heidi Weng

19

Emil er tilbake Emil Iversen

20

Bred tv-dekning

22

70% økning av hytter i Aure

22

Millioninntekter til idretten

26-27

Mesterskapsarrangørene inntar Toppidrettsveka

30

Idrettsmat for alle

Familien Dyrhaug -

stolt av hverandre

Les på side 8

Les på side 16-17

Nytt VIP-program -

Supersterkt Toppidrettsherrefelt veka på første klasse Les på side 28

Les på side 30

Annonsebilag fra Toppidrettsveka | Ansvarlig: Harald Fladseth, 974 23 542 | Tekst: Ivar Torset | Grafisk utforming: Adresseavisen

Velkommen til Trondheim 18. og 19. august

J

eg vil få ønske varmt velkommen til Toppidrettsveka 2017 i Trondheim. I år er det 13. gangen den arrangeres, og de siste fire årene har vi vært så heldige å få være vertskap her i Trondheim. Etter to etapper i Aure gleder vi oss her i Trondheim til å ta i mot skieliten til sprint fredag 18. august og avslutningsetappen med jaktstart 19. august. Sprinten fredag vil gå i Munkegata og på lørdag vil utøverne konkurrere i ei tøff løype som tar dem fra Torvet og opp Brubakken til Festningen, ned til Vollabakken og Bakklandet, over Gamle Bybro og tilbake til Torvet. Trondheim er en by som rommer mange nasjoner, både som innbyggere, turister og studenter og i år vil det være deltakere fra hele 10 nasjoner. I fjor var det omtrent 30.000 idrettsglade trøndere langs løypa. Det er ingen hemmelighet at vi trøndere er glade i sport og skisport og i år håper vi på minst like mange engasjerte tilskuere som heier frem løperne. På lørdag den 19. august vil det også være en mulighet for mosjonister ved å være med på «Kvilhaugen Opp» på formiddagen, som arrangeres med start på Torvet og målgang på Kvilhaugen.

I Trondheim har vi et sterkt ønske om å få bli vertsby for VM i nordiske grener i 2023. Dette skal bli et VM for hele landsdelen og landet. Å arrangere store idrettsarrangementer er et viktig steg på veien mot VM. Vi er stolte av å få hatt muligheten til å arrangere nasjonale og internasjonale idrettsarrangement og da spesielt innen skiidrett. Vi hadde World Cup i hopp og kombinert i Granåsen i vinter, og sammen med etappene i Toppidrettsveka med den internasjonale langrennseliten på plass, vil det bety mye for et nytt VM i nordiske grener i Trondheim. I år har vi også gjester fra våre naboer som skal ha VM i alpint i Åre 2019 og VM i skiskyting 2019 i Østersund. De vil stå med stands på Torvet og på lørdag serverer hele sprintlandslaget gratis frokost på Torvet. Vi gleder oss til å ta i mot Toppidrettsveka i august og få se mange sterke idrettsprestasjoner, og vi ønsker utøvere og arrangører lykke til med et strålende arrangement.

Med vennlig hilsen

Rita Ottervik

Ordfører i Trondheim

Velkommen til Aure og Toppidrettsveka 2017

N

ok en gang samles eliten av rulleskiløpere til Toppidrettsveka her i Aure. Det som startet som et underholdningsinnslag med lokale helter på en sentrumsdag i 2005, har gjennom årene utviklet seg til et flott idrettsarrangement med internasjonal deltagelse på flere lokaliteter. Fra 2009 har det vært årlige TV-sendinger fra Toppidrettsveka, og i år er det fire sendinger på NRK i beste sendetid fra Aure og Trondheim. Til sammen har 10 millioner TV-seere sett innslag fra Toppidrettsveka. I år er det løp over to dager i Aure. Torsdag 17. august er det sprint i Aure sentrum, der publikum kommer tett på løperne og med mye fart og moro. Dagen etter går det tradisjonelle langdistanseløpet fra Aure sentrum opp til utsiktspunktet Brekka, på grensa mot Trøndelag. Løpet går gjennom vår vakre kommune, og langs løypa er det alltid mye folk som heier løperne fram opp de siste monsterbakkene mot mål. Toppidrettsveka er et profesjonelt arrangement, men fortsatt tuftet på lokal entusiasme og enorm dugnadsånd. En stor stab med frivillige sørger for at alt går

på skinner. Aure IL er en viktig samarbeidspartner, og gjennom årene har Toppidrettsveka generert inntekter på cirka to millioner til Aure Idrettslag. Aure er en typisk fjord- og kystkommune med om lag 3.600 innbyggere. Kommunen ligger om lag midt mellom Kristiansund og Trondheim, og Aure er en populær plass å ha hytte for folk fra nabobyene. Vi har et variert næringsliv, med alt fra tradisjonelt landbruk og fiske, via oppdrett og mekanisk industri, til industrianlegget på Tjeldbergodden med Nord-Europas største metanolfabrikk. Aure er kjent for sin vakre og varierte natur, med svært gode muligheter for friluftsliv og fiske, flotte turmuligheter og gode treningsforhold for alle som liker å bruke kroppen. Toppidrettsveka gir Aure mye positiv oppmerksomhet og medieomtale, og hvert år gleder vi oss til å ta imot løperne og alt som arrangementet fører med seg. Som stolt ordfører vil jeg med dette ønske deltakere, publikum og media velkommen til Aure og Toppidrettsveka 2017!

Med vennlig hilsen

Ingunn Golmen Ordfører i Aure ANNONSEBILAG TOPPIDRETTSVEKA 2017 · SIDE 3


Audi Forspranget ligger i teknikken

Audi Q7 e-tron quattro plug-in hybrid Privatleasing 6.990,-/mnd* Service 4 år/60.000 km inkludert**

Rentekampanje

1,99% Kraftplug-in hybrid Gjelder frem til 15. september 2017.

TDI plug-in hybrid med totalt 373 hk klar for prøvekjøring. En kraftig 3.0 V6 TDI motor på 258 hk og permanent firehjulsdrift gir Audi Q7 e-tron quattro deg en optimal kombinasjon av kraft og rekkevidde. Du kan kjøre inntil 56 kilometer på elektrisk drift eller hele 1.320 kilometer uten å fylle tanken. Med det digitale instrumentpanelet Virtual Cockpit skreddersyr du informasjon i instrumentpanelet. MMI navigasjonssystemet og trafikkinformasjon kobles med hybridsystemet for å legge den beste strategien for turen, slik at du sparer drivstoff underveis.

Utvalg av standardutstyr: • Navigasjon MMI plus • Audi Virtual Cockpit • DAB+ radio • Varmepumpe

• Parkeringssystem foran/bak • El. bakluke

Følgende ekstrautstyr er inkludert i tilbudet: • Adaptiv luftfjæring • 20” aluminiumsfelger • S line sportspakke • Adaptiv cruise control • Active lane assist • Sort taktrekk • Fjernlysassistent • Audi smart phone interface • Ryggekamera • El. tilhengerfeste • El. innklappbare speil • Hellakkering

• Bi-Xenon m/LED kjørelys • Bluetooth med musikkstreaming

• • • •

Sportseter skinn/perforert alcantara Trafikkskiltgjenkjenning El. seter med memory Komplette vinterhjul m.m.

Kampanjetilbud!

Audi Q7 e-tron 3.0 TDI 373 hk quattro tiptronic plug-in hybrid kr. 999.000,-* eller privatleasing kr. 6.990,-*/mnd. For oss handler bil om mennesker facebook.com/mollerauditrondheim *

Trondheim Ingvald Ystgaardsv. 19 - 21, 7047 Trondheim Tlf: 24 03 17 00

Veil. pris levert forhandler, inkl. frakt og leveringssomkostninger. Årsavgift tilkommer. Eff. rente 4,06 % ved lånebehov kr 150.000 o/5år, etablerings gebyr kr 2.724. Total kredittkjøpspris kr 165 674. Forutsetter 35% kontantandel og finansiering i Audi Financial Services. Renten er subsidiert i tre år, for deretter å bli justert til normal produktrente. Startleie/etableringsgebyr gjennom Audi Financial Services 155.000,-, månedsleie 6.990,- og totalkostnad 495.608,-, vil variere med rentenivået. 4 års bindingstid, kjørelengde 60.000 km. Forbruk 1,8 l/100 km ved bl. kjøring. CO2-utslipp 48 g/km. Vi tar forbehold om trykkfeil. Bildet kan avvike fra pristilbudet. Tilbudet gjelder t.o.m. 15. september 2017. ** Serviceavtalen dekker alle kostnader til bilens serviceprogram (foreskrevet av produsent) og innebærer bl.a. skift av oljer, oljefilter, luftfilter, pollenfilter, samt avlesing av lagrede feil i styreenheter og kontroll av alle sikkerhetsrelaterte komponenter m.m.


Vil markere reviret

GLEDER SEG TIL FOLKEFEST MED FULLT TRØKK For 10. gang gjør Petter Northug seg klar til Toppidrettsveka – Gleder meg til årets folkefest, sier skikongen, som har mye å forsvare etter en heller laber fjorårssesong.

Toppidrettsveka er som alltid fin konkurransetrening. Viktig å markere reviret på hjemmebane også. Petter Northug Toppidrettsveka er alltid noe som Petter Northug gleder seg til. I fjor gikk han til topps for tredje gang etter en massespurt på Trondheim torg. Noe som meget godt kan bli situasjonen også i år. Med konkurranser som passer, med to sprinter og en avsluttende jaktstart.

Stemninga Sett bort fra fjoråret, så har Petter Northug alltid gjort det bra, når han har prestert godt under Toppidrettsveka. – Denne konkurransen er en folkefest. Alltid stort trøkk, og høydepunktet er finalen og «sykkelheisbakken» opp Bakklandet. Der er det «Tour de france-stemning» så det holder, sier Northug som trekker fram stemninga som det han husker best etter 10 år med Toppidrettsveka. – At det kommer så mange tusen, eller titusener og ser på et sommerskirenn, ja det sier mye om interessen for langrenn.

Spesielt Løperne i rulleskikonkurranser tar det hele som en trening, men innrømmer at det alltid er noe spesielt når man får startnum-

FAKTA:

Petter Northug • Fra: Mosvika • Klubb: Strindheim IL • Født: 6. januar 1986 • Høyde: 1,85 • Meritter: 2 OL-gull, 13 VM gull, 2 sammenlagtseier WC, 1 seier Tour de Ski

SIDE 8 · TOPPIDRETTSVEKA 2017 ANNONSEBILAG

mer på brystet. Konkurranseinstinktet til Northug er det aldri noe i veien med. – Toppidrettsveka er som alltid fin konkurransetrening. Viktig å markere reviret på hjemmebane også.

Ikke som ønska Fjoråret ble ikke som ønska, og Petter Northug selv er han som vet mest om hva som skar seg, og hva som det må endres på foran en OL-sesong. – Formen har aldri vært bedre enn i fjor høst, og målet mitt nå er å komme tilbake til den formen jeg hadde da. Må i så måte passe på å ikke bli for ivrig. Det er små marginer, og fjor bikket det over, sier Petter Northug som sikter seg inn mot femmila i OL som vinterens store mål. – Et individuelt gull er målet, som alltid. 5-mila står høyest. Som alltid.

Spesielt forhold Aure er et sted Petter Northug har fått et spesielt forhold til etter 10 år med Toppidrettsveka. – Alltid veldig trivelig i Aure. Under konkurransene blir det intimt, hvor publikum kommer tett på. Gleder meg til den gode stemninga også i år, sier skiesset fra Mosvik, som ikke minst ser fram til den avsluttende jaktstarten i Trondheim. – En rettelig god følelse som trigger. Jeg har tidligere sammenlignet det med VM i Oslo i 2011. Det formelig dirrer i asfalten.

Spørsmål Mange spør hvor lenge Petter Northug vil gå på ski. Flere slike ble stilt da bror Tomas bestemte seg for å legge opp. – Tomas var ekstremt sterk i fjor vår og sommer, og gjorde jobben på hardøktene. Han var kanskje hovedgrunnen til at jeg også ble så sterk utover høsten. Men at han legger opp påvirker ikke min karriereexit, sier Petter Northug, som sier kanskje da spørsmålet om han ser seg selv på deltakerlista hvis Trondheim får VM i 2023. Årets konkurranse vil han ikke driste seg til å spå noe om, da det er mange sterke navn på startlista. At Emil Iversen trakk fram Northug som sitt tips, blir det en god kommentar ut av på sedvanlig vis. – Iversen bør øve på å holde seg på beina, bra han går med hjelm under Toppidrettsveka, avslutter en alltid like sprudlende Petter Northug.


INVITERER TIL GRATIS FOLKEFEST PÅ TORVET, FREDAG 18.08 OG LØRDAG 19.08

Tribunebilletter avhentes i publikumsteltet i Kongensgate ÅPNINGSTIDER PUBLIKUMSTELTET ER: Fredag 18.08 kl 10.00-20.00 Lørdag 19.08 kl 10.00-18.30 Første mann til mølla gjelder!

ANNONSEBILAG TOPPIDRETTSVEKA 2017 · SIDE 9


«Verdens beste» serverer:

HELE TRONDHEIM TIL FROKOST Han er godt i gang på reisen mot å bli verdens beste langrennsløper. Lørdag 19. august inviterer Johannes Høsflot Klæbo «Hele Trondheim til frokost», midt på Torvet i Trondheim. Det i samarbeid med 60-årsjubilanten Grilstad. – Nåja, kremtes det rimelig heftig fra Kristin Almås og Anniken Askeland, henholdsvis seniorkonsulent Trade Marketing og merkevaresjef hos Grilstad. – Vi er svært glade for at Johannes og de andre utøverne på Skiforbundets sprintlandslag kommer for å servere frokost til Trondheims befolkning. Men det er altså Grilstad som inviterer denne gangen. Anledningen er så enkel som at vi ønsker å markere vårt 60-års jubileum med å gi noe tilbake til den byen Grilstad har vært en del av siden 1957. Grilstad er i verdenstoppen i produksjon av ulike spekepølser. Hva er vel da mer naturlig enn at det er opprettet et tett samarbeid med verdens beste skiløpere. I flere sesonger har Grilstad samarbeidet med Norges Skiforbund, og er i dag tett linket til sprintlandslaget for herrer. Samtidig er Grilstad også en av sponsorene til Toppidrettsveka, som arrangeres i Aure og i Trondheim i midten av august. Toppidrettsveka blir en gylden anledning til å markere 60-års jubileet, samtidig som Grilstad ønsker å bidra til at så mange som mulig kan få muligheten til å møte utøverne på sprintlandslaget.

Alle er velkommen La oss få klarhet i hva Grilstad egentlig inviterer til. Kristin og Anniken har full kontroll på den biten. – Allerede klokken 09:00 lørdag den 19. august er det satt frem flere stasjoner med frokost i eget telt. Vi serverer en god og mettende frokost med ferskt brød og et utvalg av våre mest folkekjære spekepølser. Her er alle hjertelig velkommen, og vi garanterer at det skal være mat til alle. Vi er helt sikre på at det finnes knapt en bedre måte å starte dagen på, enn en god frokost med Grilstadprodukter. I tillegg blir frokosten servert av noen av verdens aller beste langrennsløpere, sier de to, som har fått med seg en rekke kollegaer til denne dugnaden.

FAKTA:

Grilstad • Etablert i Trondheim tilbake i 1957 som spekepølsefabrikk. Ble raskt en nasjonal distributør. • De «tre store» produktene er Jubelsalami, Gullsalami og TrønderFår • Grilstad er markedsleder innen spekevarer gjennom merkevarene Grilstad, Stranda og Tind • Konsernet har i dag cirka 450 ansatte fordelt på fire produksjonsanlegg i Norge og ett i Sverige • Omsetningen i 2016 var på NOK 1,8 milliarder • Hovedkontoret er i Trondheim • Grilstad er stolt sponsor med Norges Skiforbund, sprintlandslaget langrenn og Rosenborg Ballklub

SIDE 10 · TOPPIDRETTSVEKA 2017 ANNONSEBILAG

Test deg i stakemaskinen Det er ikke bare servering av frokost som står på programmet de tre timene arrangementet varer. – Mat er viktig nok, men når vi først får hele sprintlandslaget til å stille opp, så ønsker vi som sagt at så mange som mulig skal få muligheten til å møte utøverne. De kommer med råd og tips om trening og kosthold. Selvsagt vil de skrive autografer for de som ønsker seg det, og det blir anledning til en fotoseanse sammen med utøverne, sier de to som står i spissen for arrangementet. Men ikke nok med det: – Vi har fått Skiforbundet til å ta med en stakemaskin opp til Trondheim. Den vil bli satt opp i teltet, og der vil alle få anledning til å måle krefter med de noe mer profesjonelle utøverne. Landslagsløpernes resultater fra stakemaskina kjenner vi, og det er disse hver og en kan måle seg mot. Skulle tro det er en rimelig heftig utfordring.

Matbokser til barna Grilstad er leverandør av gode frokostopplevelser, og levende opptatt av et sunt kosthold. Ikke minst ønsker Grilstad at så mange barn som mulig skal få en god start på dagen med en god og mettende frokost. Som et ledd i å påminne om viktigheten av dette, vil alle barn som kommer til arrangementet den 19. august få med seg en matboks som gave fra Grilstad. Det vil også være andre aktiviteter i teltet, der det er premier i vente. Dette er blant annet et «Grilstad Lykkehjul», som er uskyldig moro for små og store.

Rulleskikurs For de som er aktive skiløpere, er det muligheter til å delta på et eget rulleskikurs. Dette er imidlertid for de som har prøvd rulleski tidligere, og som har nødvendig

utstyr selv. Det er utøvere i alderen 12-16 år som inviteres, og Grilstad har sørget for kompetent mannskap fra Skiforbundet som instruktører. Utøverne deles inn i tre puljer, der hver pulje får 45 minutter med instruksjon. Dette vil foregå inne på arenaen som Toppidrettsveka har etablert på Torget i Trondheim. Her er det litt begrensning i antallet, om påmeldingen blir stor. Dette er selvsagt både for jenter og gutter, og påmelding skjer via langrennsklubbene. Det kan være greit å være tidlig ute for de som er interesserte.

Trøndersk virksomhet Grilstad har altså holdt til i Trondheim i 60 år, men er i dag en nasjonal aktør med produksjon flere steder i Norge og Sverige. Det er imidlertid ikke tilfeldig at det er i Trondheim det inviteres til frokost. – Man må ikke være fra Trondheim for å komme på vår frokost den 19. august. Alle er hjertelige velkommen. Men det er nå en gang slik at Grilstad alltid vil være uløselig knyttet til Trondheim. Det er her virksomheten har sine røtter, og vi er en trøndersk aktør. Det er vi stolte av, og vi mener det helt klart er et kvalitetsstempel. Nå gleder vi oss til å invitere «Hele Trondheim til frokost», og vi gleder oss til å vise frem det flotte samarbeidet vi har med Toppidrettsveka og ikke minst med verdens beste sprintlandslag i langrenn. Hjertelig velkommen, avslutter Kristin Almås og Anniken Askeland, som begge tror det kommer så mange som 2.000 mennesker til frokost den 19. august.

ØNSKER VELKOMMEN: Anniken Askeland, Johannes Høsflot Klæbo og Kristin Almås ønsker velkommen til frokost lørdag 19. august. Hele sprintlandslaget i langrenn er tilstede under frokosten.


Sammen bygger vi din fremtid.

I Veidekke bygger vi. Boliger, skoler, veier, flyplasser og kraftverk er noe av det våre fagfolk er med på å skape hver eneste dag. Vi bygger også kompetanse og lag. Internt gjennom en av landets beste lærling- og traineeordninger. Eksternt gjennom rekrutteringslagene til Norges Skiforbund: Team Veidekke. I begge leirer satser vi på fremtiden. Nå trenger vi nye medarbeidere. Vi kan love deg en spennende, lærerik og godt betalt arbeidshverdag med stor variasjon og krevende utfordringer. Sats på en fremtid i bygg- og anleggsbransjen. Les om mulighetene hos oss på: veidekke.no/jobb

ANNONSEBILAG TOPPIDRETTSVEKA 2017 · SIDE 11


Ønsker å vinne i og utenfor sporet

ET ANNERLEDES SKILAG Team BN Bank er det utradisjonelle laget som ønsker å dominere i og utenfor løypene. TEAM BN BANK: Fra en samling i Kragerø. (FOTO: Team BN Bank)

Hva får man ved å sette sammen en eks Liverpool-proff og mesterligavinner, en OL- vinner, en tidligere Adidas-sjef og en eks-landslagsløper og Toppidrettsveka-vinner? Samt en handyman fra Lillehammer med flere langløpsseire og NM-medalje i sprint? Vi får Team BN Bank. Det utradisjonelle laget som ønsker å vinne i og utenfor sporet. Og hele gjengen kommer til Toppidrettsveka. – Vi gleder oss enormt, og lover å prege løpene og lage show, sier lagkaptein Øystein «Pølsa» Pettersen.

Mannskap Team BN Bank består i tillegg til Pettersen av Simen Østensen, Morten Eide Pedersen og John Arne Riise. I tillegg kommer komiker og treningsglade Nils Ingar «Nilsi» Aadne til å gå noen av de største renna for laget, som Toppidrettsveka, Marcialonga, Vasaloppet og Birken.

Bemerka Siden Team BN Bank så dagens lys i fjor sommer har laget gjort seg bemerka både i sporet med flere seiere og sterke resultat, og ikke minst utenfor sporet. På Instagram og Facebook kommer man nært på Team BN Bank, og kan følge gutta i tykt og tynt. Lagkaptein på Team BN Bank, Øystein «Pølsa» Pettersen, setter enormt høye krav både til seg selv og til laget, sommer som vinter. – Vi er ikke her for å delta. Vi er her for å gjøre en forskjell, og vinne, fastslår mannen som vant OL-gull i sprintstafett sammen med Petter Northug i 2010. «Pølsa» er også den som har vunnet Toppidrettsveka flest ganger. Med sine fire seire har han en mer enn Petter Northug. I fjor gikk han et kjempeløp, men var uheldig og måtte i asfalten like før mål.

Toppidrett? Mange sperret øynene opp da John Arne Riise ble presenterte som ny løper på Team BN Bank i slutten av juni. Nyheten om at mannen med flest landskamper for Norge i fotball skal satse på ski, gikk overalt – og er trolig

diskutert over de fleste lunsjbord. – Hvorfor skal en tidligere Liverpool- og Romaproff prøve seg som langrennsløper, team BN Bank-sjef Sigurd Granmark? – Så lenge man har snakket om toppidrett, så har to ting vært konstante: 1) Langrenn er selve definisjonen på toppidrett 2) Er fotball toppidrett? Er det sånn? Hvor godt trent er en fotballspiller, sammenligna med en langrennsutøver? Hvor god kan en fotballspiller bli på ski? Med Riise på laget får vi svar på dette. Samt at vi kan skape liv og interesse rundt langrennssporten, sier Granmark.

Gleder seg John Arne Riise gleder seg stort til et nytt liv som langrennsløper. – Dette er uten tvil den største utfordringen jeg noen gang har gitt meg i kast med. Jeg skal gjøre noe jeg aldri før har gjort, sier Riise, som er skientusiast på sin hals. – Jeg har alltid vært veldig opptatt av langrenn, og alltid ønska å se hva som skjer på innsiden av et langrennslag. Nå får jeg muligheten, og jeg gleder meg veldig, sier Riise, som samtidig innrømmer at livet som skiløper kommer til å by på noen utfordringer. Spesielt i forhold til rulleski – Jeg er ikke stødig på rulleski, men har lagt meg i hardtrening fram til Toppidrettsveka.

Veddemål Målet for den tidligere fotballspilleren er å ikke bruke mer enn 50 prosent

PRØVER SEG: John Arne Riise skal nå prøve seg i skisporet. Rulleski under Toppidrettsveka er ikke det han er mest komfortabel med. (FOTO: Team BN Bank)

SIDE 12 · TOPPIDRETTSVEKA 2017 ANNONSEBILAG

lengre tid enn lagkameratene i minst ett skirenn i løpet av sesongen. Det holder å nå målet en gang. Klarer Riise det må Øystein, Simen og Morten tatovere «Fotball er toppidrett» på kroppen sin. Hvis Riise ikke innfrir, må han på sin side tatovere «Fotball ække toppidrett». – Jeg har ingen tatoveringer og har virkelig ikke lyst på noen, sier Pølsa muntert.

Aure og Trondheim Hele Team BN Bank kommer til Toppidrettsveka, hvor flere har veldig gode erfaringer. Simen Østensen vant sammenlagt både i 2013 og 2015. – Å delta på Toppidrettsveka er alltid morsomt. Gode løp med bra traseer, og et folkeliv både i Aure og Trondheim. Vi gleder oss veldig , sier Østensen.

Stolt sponsor Trondheimsbanken BN Bank, som er hovedsamarbeidspartner for teamet, vil stille mannsterke opp på publikumsplass. – Team BN Bank har vært en ordentlig vitamininnsprøytning for banken, og gitt oss en ordentlig «boost» internt. Vi er veldig stolte av laget, og håper å få med flest mulig av våre ansatte ut til å sette farge på Toppidrettsveka, sier kommunikasjonsdirektør i BN Bank, Stig Tore Laugen. – Hvorfor har dere etabert et langrennslag? –  BN Bank er en liten bank som utfordrer de store. På samme måte er Team BN Bank et lite lag som utfordrer større lag. Både banken og laget prøver å gå litt utradisjonelle veier for å bli best. Vi kjemper oss frem i et tøft felt, og har allerede lært mye av hverandre. Vi har også samme visjon: «Best i det lange løp»


Menge timer legges ned før OL

– GOD OPPKJØRING Fjorårets verdenscupvinner, og tittelforsvarer i Toppidrettsveka, bruker årets rulleskikonkurranse til å teste ut formen. Både overfor seg selv, og sammenligna med andre.

Heidi Weng stiller med startnummer på brystet i Toppidrettsveka for sjuende gang. – Konkurransen er en god brikke i oppkjøring til ny sesong. Alltid bra og få målt krefter mot de beste. Gøy å få nummeret på brystet, og konkurrere på sommerføre også. Målet er å føle at jeg får gode økter, og selvfølgelig håper jeg å kjempe i toppen, sier fjorårets suverene vinner av Toppidrettsveka.

På utmerket vis Etter at Johaug og Bjørgen måtte ta en «timeout», var det Heidi Weng Norge måtte støtte seg på. En oppgave hun løste på utmerket vis. Likevel synes hun at det var morsomt å ha Bjørgen tilbake i sporet igjen.

– Alltid hyggelig å ha Marit til stede. Det er artig å måle krefter mot de sterkeste, og Marit er en rå dame. Moro å lære av den beste.

Treningstimer Med tanke til kommende OL er målet klart. Treningsdagboka viser mange timer med god trening i så måte. – Det legges ned mange timer med trening nå i sommer og høst. Målet er å være fornøyd med egen innsats i OL, og det innebærer for meg også å kjempe i toppen.

Topp stemning I samtlige år Toppidrettsveka har eksistert har en av konkurransearenaene vært i Aure. Etter at Trondheim kom til, strømmet også de store publikumsmassene til. – Det er alltid topp stemning i Aure, til å være ei så lita bygd. Koselig plass og fint arrangement. Å komme til Trondheim er utrolig artig. Med skikkelig publikumstrøkk.

Store krav Målene denne sesongen er på et vis så kjedelig som spørsmålet tilsier. Med liten tvil om at en av verdens beste skiløpere setter store krav til seg selv. Hovedfokuset er treninga som legges ned hver eneste dag. – Mitt mål er å se om alle treningstimene mine har fungert, og å være med og kjempe i toppen.

Det er alltid topp stemning i Aure, til å være ei så lita bygd. Koselig plass og fint arrangement. Å komme til Trondheim er utrolig artig. Med skikkelig publikumstrøkk. Heidi Weng

Forstyrrende At det har vært mye styr i skijenteleiren etter saken med Therese Johaug er det ingen som helst tvil om. Slike ting har alltid en forstyrrende effekt. Jentene selv er bevisst flinke til å tenke minst mulig på det de ikke kan få gjort noe med. Selv om alle føler med Johaug, og vil støtte opp som best de kan. – Føler med Therese, men prøver å tenke minst mulig på det. Slik må det også være.

Naturlig favoritt

FAKTA:

At Heidi Weng blir den naturlige favoritten under årets Toppidrettsveke er en selvfølge så lenge Marit Bjørgen ikke stiller til start. – Mange gode stiller til start, så her er ingen ting gitt på forhånd, sier Weng, som mener at hun absolutt kan bli å regne med hvis Trondheim får VM på ski i 2023. Da er jenta fra Enebakk 32 år, og i sin aller beste alder når det gjelder langrenn. – Så absolutt, da stiller jeg til start, sier Heidi Weng, som ikke har noen formening om når karrieren går mot slutten. – Hvem vet. Det får tida vise.

Heidi Weng • Fra: Yttre Enebakk • Klubb: IL BUL • Født: 20. juli 1991 • Høyde: 1,63 • Meritter: 4 VM gull, 1 sammenlagtseier WC, 1 seier Tour de Ski

SIDE 14 · TOPPIDRETTSVEKA 2017 ANNONSEBILAG


HEIA!

Ramirent er stolt hovedsponsor av Toppidrettsveka for 4. året på rad! Vi heier på utøverne og alle våre kunder, slik at de kommer i mål med sine prosjekter. Ramirent hjelper store og små kunder til alle typer prosjekter. Vi har byggmaskiner, lifter, stillas, gravere, varme, tørk, pumper, generatorer og mye mer. Og husk at når du handler hos Ramirent får du kunnskap om sikkerhet på kjøpet! Ta kontakt med et av våre 5 kundesentere i Midt-Norge for et godt tilbud! Ramirent Trondheim Å Ramirent Orkanger Å Ramirent Fosen Å Ramirent Stjørdal Å Ramirent Steinkjer Å Ramirent Trøndelag Stillas Å

73 84 83 60 40 00 70 98 45 48 03 31 74 82 00 82 40 00 70 98 73 84 86 60

ANNONSEBILAG TOPPIDRETTSVEKA 2017 · SIDE 15


Noen familier er ikke som alle andre

STOLT AV HVERANDRE Niklas Dyrhaug (30) var slett ingen ueffen fotballspiller, og kombinerte fotball og langrenn helt fram til han begynte på skigymnaset på Meråker. Da ble det ski for alle penga, men han får likevel muligheten til å spille litt fotball på Lerkendal. Der er det mamma Tove Moe Dyrhaug (51) som regjerer. Mor og sønn jobber begge knallhardt, for å nå sine mål.

Toppidrettsvekamagasinet treffer mor og sønn på Brakka ved Lerkendal. Mamma Tove byr på lunsj, i det som er landets mest folkelige arena av en slik karakter. Niklas Dyrhaug har vært på dagens første treningstur, og har tid til en liten prat før han må forberede seg til neste. Det er OL-sesong, og målet er klart. – Alle fra Norge som stiller til start er medaljekandidater. Mitt mål er å få gå tremila (duathlon), stafetten og femmila, sier Dyrhaug, som med det indirekte sier at han går for gull.

Tøffe måneder Gull har det vært mye av på Lerkendal også. Lenge før Tove Moe Dyrhaug kom til klubben. Her kan man nok

heller si, at når dagens sjef ble ansatt i 2011 som daglig leder , så var det både en falmende og famlende klubb hun fikk ansvaret for. Med 36 millioner kroner i underskudd. – Selv om jeg var i klubben fra før som arrangementansvarlig fra 2005, så visste jeg nok ikke helt hva jeg gikk til. Det ble noen tøffe måneder. Først som konstituert daglig leder, og deretter fast i jobben, sier RBK-sjefen, som forteller at det på den tida var over 70 ansatte på det meste, og av disse så mange som sju i en egen medieavdeling. – Ingen kan gå med underskudd år etter år. Ei heller Rosenborg, sier Tove som nå har klart å få landets beste fotballklubb med hodet over vannet.

Aktiv familie Familien Dyrhaug har sitt hjem i Tydal. Familien består foruten mor og sønn av far Ole Dyrhaug, og døtrene Stine og Synne. Stine har i tillegg sørga for at familien på fem også har fått et barnebarn/tante/onkelbarn . – Er stolt onkel så det holder, skyter Niklas inn, som samtidig forteller om en aktiv familie. Med en bestefar som starta ridesenter med islandshester så tidlig som i 1971, og en far som tidlig på 80 tallet tok overtok…. Her er hele familien engasjert i sommersesongen, enten vi vil eller ikke, henter turister, lager mat, flytter hester mm. – Pappa er han som har fulgt opp skiparken og smøring, og er en ildsjel i Tydal IL Ski. Modern har stått for kjøring og baking av spesialbrød.

På tå hev Etter lunsjen på Brakka forflytter vi oss til styrerommet, hvor praten går videre. Tove forteller at hun liker når det er mye som skjer, samtidig som hun presiserer hvor viktig det er å være på tå hev. – Det som var bra i går, trenger ikke å være det samme i morgen. Viktig å gå i seg selv, og unngå at man legger seg bakpå. Vi må utvikle oss som klubb, og ta de steg vi er nødt til å ta. Holde en stø kurs, med langsiktige strategier.

Imponert FOTBALL OG SKI: Niklas fikk prøve seg på noen gamle fotballtriks på lerkendalmatta. Han mener det er viktig å være allsidig, og tok selv ikke valget mellom de to idrettene før han begynte på skigymnaset på Meråker.

SIDE 16 · TOPPIDRETTSVEKA 2017 ANNONSEBILAG

Niklas klarer ikke å skjule at han er imponert over sitt moderlige opphav. – Tror hun innehar den mest ekstreme arbeidskapasiteten jeg vet om. Samtidig er hun flink til å følge opp. Nå som før. Hun får til ting

som hele familien kan samles om, og ser oss alle like mye. Alt dette skaper positiv energi, som jeg kanskje har arva litt av jeg også. Det handler om å få til endringer i stedet for å se problem som måtte oppstå, sier Niklas Dyrhaug, som selv er ildsjel og initiativtaker til Storsylen opp. Trøndelags råeste motbakkeløp. Som ble slakta i Tydal sitt formannskap da ideen ble lansert første året , men som ble en storsuksess, og en fantastisk markedsføring av Tydal, med Petter Northug og store stjerner på startstreken.

Viktig del Under Toppidrettsveka stiller Niklas Dyrhaug til start for 11. gang. Rulleski har blitt en viktig del av treninga. – Før var det mye løping om sommeren, men nå er fokuset mye mer på rulleski. Da er det fint å ha en konkurranse som Toppidrettsveka. Kommer aldri til å glemme da jeg som 21-åring slo Axel Teichmann. Han var ingen hvem som helst på den tida, for å si det slik. Konseptet med Toppidrettsveka er det beste i sitt slag. Her får vi god matching mot de beste i verden, sier Niklas Dyrhaug, som håper han kan være en av kandidatene til å stå øverst på seierspallen i år. – Tror det hele blir avgjort under den avsluttende jaktstarten i Trondheim, og at det blir en spurt foran folkehavet på Torvet.

Utfordring Niklas Dyrhaug sin kapasitet er det ikke noe å si på. Her kan han måle seg med de aller fleste. – Den største utfordringa for meg er nok maksfarten. Som er avgjørende når det nærmer seg en spurt. Har satt i gang tiltak som skal gjøre meg bedte rusta til å bite bedre fra meg. Noe av dette blir å videreutvikle langspurten, som er min styrke når det er fellesstart. Ellers ser jeg i OL-sesongen spesielt på å forbedre meg i skøyting, og øke kapasiteten. Har også fokus på å bli en bedre klassiskløper, sier Dyrhaug, som husker alle skiløp han har gått. – Hvert løp lever sitt eget liv, og det skjer alltid noe. Før vi forlater Brakka og Lerkendal, tar vi en liten runde på den flotte grasmatta. Niklas benytter anledninga til å ta noen triks, og kjøre et par finter. Nå ble det ikke sus på Lerkendal fra 20.000 tilskuere han fikk høre. Det overlater han til mamma Tove, men når Toppidrettsveka kommer til Trondheim, så vil det være like mange til stede der. – Trøndelag er både fotballens- og skisportens mekka i Norge. Håper det kommer masse folk til konkurransene i Aure og i Trondheim. «Let the game begin», sier en motivert Niklas Dyrhaug før skisesongen braker i gang for fullt.


Trøndelag er både fotballens- og skisportens mekka i Norge. Håper det kommer masse folk til konkurransene i Aure og i Trondheim. Niklas Dyrhaug

MÅLBEVISST: Tove Moe Dyrhaug har løfta Rosenborg siden hun overtok som daglig leder i 2013. Nå er økonomien i balanse, og langsiktige strategier lagt.

MOR OG SØNN: Niklas Dyrhaug og Tove Moe Dyrhaug har alltid tid til hverandre. Enten det er hjemme i Tydal, eller på banen til landets beste fotballklubb.

FAKTA:

Niklas Dyrhaug • Fra: Tydal • Klubb: Tydal IL • Født: 6. juli 1987 • Høyde: 1,84 • Meritter: 2 VM gull

ANNONSEBILAG TOPPIDRETTSVEKA 2017 · SIDE 17


Drømmen om Lahti ble til et mareritt

EMIL ER TILBAKE På grunn av sine foreldre og idrettslaget Varden, ga Emil Iversen (25) aldri opp. Han ble skiløper. I fjor gikk lufta helt ut av friskusen fra Meråker. Lysta og gnisten forsvant etter et VM som endte på verste vis. Nå er fighteren tilbake, og lysta til å vinne er sterkere enn noen gang.

Sesongoppkjøringa før fjorårets sesong var det ikke noe å si på. Så ble det en nedtur i Tour de Ski, etterfulgt av opptur foran VM. Alt tyda på at dette kunne bli et mesterskap med suksess. Så ble det havari i semifinalen på sprinten, før han bokstavelig talt gikk på trynet under lagsprinten. – Det aller verste var å ødelegge for Klæbo, og det at jeg i stedet kunne vært verdensmester. Som førte til at jeg missa 15-kilometeren, samt muligheten til en plass på stafetten. Har hatt bedre dager, for å si det slik.

God måling Toppidrettsveka kommer samtidig som Emil Iversen har sine øyne retta mot OL i Pyeongchang, som blir vinterens store mål. – Har ingen spesielle ambisjoner i forhold til Toppidrettsveka, annet enn at man vet hva som gjelder når startnummeret kommer på brystet. Ekstra artig å kunne slå bedre løpere, og en god måling på hvordan man ligger an i forhold til de beste. Foruten myrtrening og det vi kaller for «elghufs», så foregår det aller meste av treninga om sommeren på rulleski.

Hadde trua Som 15-åring beskriver Iversen seg selv som en av de aller dårligste. – Skulle egentlig slutte med ski, og begynne med fotball i stedet. Året etter skjedde det imidlertid mye. Jeg begynte å bli bedre. Far min hadde trua hele veien, og ga aldri opp. Fikk aldri sure kommentarer fra «fadern», kun kommentarer som; «Jeg så at du gjorde så godt du kunne”. Foreldra mine har egentlig all skyld for at jeg ikke ga opp. For det gjorde de virkelig ikke. Hemmeligheten bak min suksess har vært opplegget til Varden, der leken var en del av treningen, sier Emil Iversen, som i tillegg er full av lovord om skigymnaset på Meråker.

FAKTA:

Emil Iversen • Emil Iversen • Fra: Meråker • Klubb: Idrettslaget Varden • Født: 12. august 1991 • Høyde: 1,86 • Meritter: 3 enkeltseire WC

SIDE 18 · TOPPIDRETTSVEKA 2017 ANNONSEBILAG

– Anbefales på det sterkeste. Treningsfilosofien der er utrolig bra, med Frode Estil som leder for idrettslinja. Han er rolig og sindig og fokuserer på kvalitet foran kvantitet. Man lærer på disse fire årene på Meråker. Også å stå på egne ben.

Damefronten Noe media har hatt stort fokus på er om han har funnet seg dame, eller om han egentlig er i lag med svenske Stina Nilsson. – Mørkt med damer akkurat nå. Drømmedame har jeg et helt klart bilde av, men det bildet holder jeg for meg selv. Stina er ikke dama mi. Dette er kun rykter, men vi er veldig gode venner. Jeg skal si fra når vi eventuelt skulle bli ett par, sier en alltid like munter Emil Iversen. Ambisjonene til neste sesong er helt klar. Det er OL medalje på sprinten eller duathlon, samt å holde seg stabilt høyt oppe i WC sammenlagt

– For å få til dette, må kapasitet økes, samt at jeg må jobbe mer i sone fire på sommeren. Det betyr blant anna å komme tidligere i gang med «elghufs» og maks fart. Rulleskikonkurransene på sommeren, blir et viktig element i dette, sier Emil Iversen, som tror Petter Northug vil stå igjen som vinner av årets Toppidrettsveke.

 Mørkt med damer akkurat nå. Drømmedama har jeg et helt klart bilde av Emil Iversen


INGEN BINDINGSTID

TREN

199,-

FRA

MND

Tilbudet gjelder nye medlemmer tom. 24.09.17. Forutsetter Avtalegiro. Oppstartskostnad på kr. 249,-

FÅ EN GRATIS PT-TIME OG BAG!

Meld deg inn på www.impulse.no eller via vår app. Tren på alle våre 10 senter!

73 53 55 00 | kundeservice@impulse.no | www.impulse.no ANNONSEBILAG TOPPIDRETTSVEKA 2017 · SIDE 19


NRK-Sporten på lag med Toppidrettsveka til 2020

BRED TV-DEKNING Også i år er det NRK som har ansvaret med å sørge for bilder og TV-sendinger fra Toppidrettsveka.

NRK sender sine beste folk, når Toppidrettsveka innbyr til rulleskifest i Aure og Trondheim 17. – 19. august. Ingen kan lage langrenns-TV bedre enn NRK. – Derfor er det med stor glede at vi for tredje året på rad, og for sjette gang kan meddele at Toppidrettsveka blir sendt på NRK1 i beste sendetid, sier Harald Fladseth i Toppidrettsveka.

Fire sendinger I år blir Toppidrettsveka fordelt på fire sendinger. Herav to sendinger fra Aure og tilsvarende to fra Trondheim. TV-sendingene fra Toppidrettsveka vil bli produsert av Ola Fagerheim, som i år mottok årets æresfagpris under Gullruten i Bergen.

Bukett Med seg har Ola Fagerheim denne buketten fra NRK-sporten: Torgeir Bjørn, Andreas Stabrun Smith, Fredrik Aukland og programleder Ida Nysæter Rasch. – Vi gleder oss til å samarbeide med NRK-gjengen igjen. Alltid like lærerikt, og en stor fornøyelse, sier Fladseth

Oppmerksomhet Trondheim er godt kjent for de fleste, men for Aure har denne oppmerksomheta via TV-ruta en ekstra betydning og dimensjon. Toppidrettsveka har, siden det ble faste sendinger på riksdekkende TV fra 2009, hatt svært høye seertall. – Dette har bidratt til stor interesse og oppmerksomhet rundt de stedene vi har arrangert, og samtidig vært til stor inspirasjon både med tanke på rekruttering og frivillighet i de ulike arrangørklubbene. Internasjonale startfelt med de beste på start og mye publikum, har skapt stolthet i klubbene. Vi hører hvert år om flotte TV-bilder fra arrangementet vårt.

VINNERE TOPPIDRETTSVEKA: 2005: Bengt-Magnus Mathisen 2006: Kari Vikhagen Geitnes og Stein Vidar Thun 2007: Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Eldar Rønning 2008: Marit Bjørgen og Øystein Pettersen 2009: Pirjo Muranen og Øystein Pettersen 2010: Marit Bjørgen og Øystein Pettersen 2011: Marit Bjørgen og Petter Northug 2012: Heidi Weng og Øystein Pettersen 2013: Marit Bjørgen og Simen Østensen 2014: Marit Bjørgen og Petter Northug 2015: Heidi Weng og Simen Østensen 2016: Heidi Weng og Petter Northug

SIDE 20 · TOPPIDRETTSVEKA 2017 ANNONSEBILAG

Hytteplaner? Da er Aure stedet.


Ditt lokale byggevarehus sponser Toppidrettsveka! Besøk oss på www.byggi.no og www.facebook.com/byggi

Hos BYGGI tilbyr vi: • En lokal byggevarebutikk, med bredt utvalg av byggevarer og kvalitet i alle ledd. • De nødvendige fagfolk med høy kompetanse og erfaring. • Et enkelt sted å handle, uansett hva du trenger av byggevarer og jernvare. • Kampanjetilbud egnet for alle oppussings -eller byggeprosjekter hele året.

Besøk din lokale BYGGI butikk og få alt du trenger - gjort enkelt Hold deg alltid oppdatert på våre nyeste tilbud, tips og nyheter! REGISTRER DEG NÅ PÅ

www.bygginyhetsbrev.no

,,

BYGGI HAR DET DU TRENGER I HØST

Få alt på stell både inne og ute! Gi liv til veggene med maling eller beis og puss opp gulvet rimelig og enkelt. Trenger du ny garasje? Det har vi også! -BYGGImannen Thor

ANNONSEBILAG TOPPIDRETTSVEKA 2017 · SIDE 21


Satser videre med HYTTEiAURE.NO

70% ØKNING HYTTEiAURE.NO oppsto etter at Aure kommune i samarbeid med næringslivet ønska å markedsføre kommunen i forbindelse med Toppidrettsveka. Interesserte har fremdeles cirka 600 ubebygde tomter å boltre seg på. Mange går med en drøm om egen hytte. Noen vil til fjells, mens andre ser mot sjøen. I Aure kan man få begge deler. I tillegg er Aure landets femte billigste kommune å bo i. Bare slått av fire kommuner i Rogaland.

Ingen eiendomsskatt, og lave kommunale avgifter. – Noe som faktisk utgjør ganske mye, også for de som er hytteeiere, sier Anders Ulfsnes, som er leder i Aure næringsforum. All informasjon i prosjektet HYTTEiAURE.NO er lagt i en egen nettportal under samme navn. – Her er det bare å klikke seg inn. Ellers er det bare å ta kontakt. Det finnes også noen prosjekt som er igangsatt, hvor man kan kjøpe ferdige hytter eller feriehus. Noen av disse helt ned til strandkanten, hvor man kan spasere tørrskodd inn til boligen i egne tøfler. Hytter kan bygges fra Kjørsvikbugen i nord, til Tømmervågen i sør. De som bor i Trondheim kan kjøre både bom- og fergefritt. I Aure er det i tillegg et oppegående næringsliv som står til tjeneste. En nylig foretatt hytteundersøkelse viser at de som er hytte- og feriefolk i Aure trives.

Viktigste innsatsfaktoren er frivilligheten

MILLIONINNTEKTER TIL IDRETTEN Helt siden starten har Toppidrettsveka vært avhengig av at frivillige stiller opp. Noen av disse har vært med helt fra begynnelsen, som har bidratt til en profesjonalisering av arrangementet

som man knapt finner maken til andre steder. Alle frivillige oppgaver er planlagt ned til minste detalj. Fra de som setter opp reklameskilt, til de som bidrar med start og tidtaking. To idrettslag er i særklasse engasjert i så måte. Både Aure og Strindheim idrettslag har et stort mannskap på plass. – Vi er stor takk skyldig alle frivillige som stiller opp

Så her er det plass til alle. Siste året økte hyttebyggingen med 70% i Aure kommune. Noe vi er veldig godt fornøyd med, sier Ulfsnes. Også i år vil HYTTEiAURE.NO profilere seg gjennom Toppidrettsveka. Hjertelig velkommen til Aure, avslutter Anders Ulfsnes.

år etter år, og det er imponerende å se kompetansen som er bygd opp. Noe som kommer godt med, også i forhold til andre arrangement, sier Håvard Sagli i Toppidrettsveka Alle som bidrar som frivillig representerer sitt idrettslag eller organisasjon. Som igjen fører til penger i kassa til å drive ulike aktiviteter og økonomiske forpliktelser. Aure IL har stått som arrangør av Toppidrettsveka siden oppstarten, og har gjennom disse åra tjent cirka to millioner på arrangementet. Strindheim IL har vært med siden Toppidrettsveka kom til Trondheim. Dette har gitt klubben litt over en million inn på bok. Det samme opplevde Orkdal IL, som arrangerte Toppidrettsveka i Knyken skisenter i tidsrommet 2013 – 2015.

Samarbeidspartner med siden 2008 Total leverandør til STORE arrangement Arenareklame – skilt – banner Beachflagg – portaler – oppblåsbart Tekstiltrykk – klær – startnummer Funksjonær antrekk – vester – jakker – hodeplagg Sportstøy – sykkel – løp – ski Spør oss – vi finner løsningen www.profilhuset.no Andre samarbeidspartnere:

SIDE 22 · TOPPIDRETTSVEKA 2017 ANNONSEBILAG


ER R E T I NV I D A GRILST

TIL GRATIS FROKOST UNDER TOPPIDRETTSVEKA 19. AUGUST Trønder-FÅR-Frokost. I år fyller Grilstad 60 år, og det er på tide å gi tilbake. Derfor spanderer vi frokost på alle som er i Trondheim denne formiddagen. Ta med familien, og nyt en skikkelig god frokost.

AKTIVITETER I TELTET:

Grilstad er stolt samarbeidspartner til Norges Skiforbund og Sprintlandslaget, og de har vi med oss denne dagen. Her er en god mulighet for å møte Norges skielite og få tips og råd til trening!

Utøverne skriver autografer

Frokosten serveres fra kl. 9-12 Lykkehjul med premier til alle Stakemaskin, mål krefter mot proffene Møt Sprintlandslaget Og kanskje får du en selfie med Klæbo foran fotoveggen?

Velkommen til sponsorteltet på Torvet i Trondheim mellom kl 9-12 lørdag 19. august.

ANNONSEBILAG TOPPIDRETTSVEKA 2017 · SIDE 23


Økonomisk buffer? HØYRENTEKONTO

Sjekk www.bnbank.no

Vi leverer tidsbesparende leverer tidsbesparende IT-løsninger som åpner forVi at IT-løsninger som åpner for at våre kunder kan fokuserevåre på kunder kan fokusere på sin kjernevirksomhet. sin kjernevirksomhet. • • • • • • • •

Skytjenester Forretnings-systemer Maskin- og programvare Sikkerhet Konsulenter IT-drift Support Skytjenester ForretningsWebdesign systemer

www.adcom.no Konsulenter

IT-drift

Adcom - Gir deg tid!

Maskin- og programvare

Sikkerhet

Support

Webdesign

Adcom Kristiansund Telefon / 71 67 84 90 Mail / kristiansund@adcom.no Adresse / Dalegata 137, 6518 Kristiansund

www.adcom.no

SIDE 24 · TOPPIDRETTSVEKA 2017 ANNONSEBILAG


ANNONSEBILAG TOPPIDRETTSVEKA 2017 · SIDE 25


MESTERSKAPENES MESTERE Nær halvparten av et vinter-OL skal gjennomføres i Trøndalg og Jämtland de nærmeste årene. Først ut er VM i alpint og VM i skiskyting. Deretter skal en Mid Skandinavian Tour i langrenn arrangeres i 2020. Og neste vår vet vi om Trondheim får arrangere VM i nordiske grener. I tillegg kommer flere nasjonale mesterskap.

– Grenseregionen Trøndelag og Jämtland skal bli midtpunkt når verdenseliten i vinteridrett samles til mesterskap og dyst de neste årene, sier Kjell Inge Stellander, som er prosjektleder for Ski Region Mid Scandinavia. Alle trøndere husker VM på ski i 1997. I de kommende årene vil verdens idrettsøyne igjen rettes mot vår region. Allerede i 2019 arrangeres VM for alpint i Åre og skiskyting i Østersund. Og i februar 2020 står en nyvinning for tur - Mid Scandinavian Tour i langrenn. Da møtes hele verdens langrennselite til en tøff og moderne tour med prolog i Edinburgh, etapper fra Østersund, Åre, Storlien-Meråker og med avslutning i Trondheim.

Har samlet idretten, næringslivet og det offentlige – Det har i lang tid vært jobbet svært godt på tvers av landegrensene for å tiltrekke slike arrangement. Det er ingen hemmelighet at vi har mye å by på i den internasjonale konkurransen om arrangement. Vi har tidlig tilgang på snø og skiarenaer i verdensklasse både i Trondheim og Østersund. Arrangementskompetansen med unik frivillighet er også helt i toppsjiktet. Samarbeidet Ski Region Mid Scandinavia har i tillegg samlet vilje og engasjement hos politikere, kommuner, forbund og næringsliv, og da er det etter min mening få begrensninger for hva vi kan få til sammen, sier Stellander, som fremhever at touren i 2020 gir fantastiske muligheter til å vise fram en av verdens beste regioner for langrenn og vintersport.

Skistjerner på hjemmebane Regionen har fostret mange stjerner som ser fram til å kjempe om gull på hjemmebane de neste årene. Marit Bjørgen, Emil Iversen og Petter Northug er kjente eksempler. – Med avslutning i Trondheim vil touren bli en folkefest uten like. Det vil være veldig motiverende for meg, sier Petter Northug Også svenskene har sine skihelter som ser fram til å kjempe om de edleste medaljene foran hjemmepublikum. – Østersund, Sundsvall og Trondheim er perfekte for en tour, sier Stina Nilsson, som fremhever den store skiinteressen og tilgangen på snø. Johan Olsson, vinner av 50 km fra VM i Val di Fiemme i 2013, betegner regionen som «the heart of skiing» og ekstremt godt egnet for en slik skitour. Mange skistjerner har sterk tilknytning til regionen. De har kanskje gått på en av regionens skigymnas i Meråker eller Åre. I jakten på forbedringer har mange av dem benyttet fagmiljøene ved NTNU og Mittuniversitetet og deres testfasiliteter som vindtunneller og snølabratorier.

Flere mesterskap på vei Langrennstouren 2020 blir et definitivt høydepunkt i en ellers mesterskapsfri sesong. Samtidig arbeides det med å sikre flere mesterskap. Trondheim er kandidat og godt posisjonert til å arrangere VM i nordiske grener i

SIDE 26 · TOPPIDRETTSVEKA 2017 ANNONSEBILAG

En nysgjerrig H.K.H Kronprins Haakon lytter til den svenske skilegenden Mathias Fredrikssons og Tomas Arvidsson sin orientering om arbeidet med Ski Region Mid Scandinavia. Foto: John Rasmussen

2023, med Planica som eneste utfordrer. Tildelingen av VM i 2023 kommer i mai 2018 og kan innebære at regionen får enda et stort mesterskap av internasjonalt kaliber å se fram til.

Snowbusiness verdier utover medaljer I samarbeidsprosjektet Ski Region Mid Scandinavia jobber Trondheim, Østersund og Sundsvall sammen for å sikre at alle arenaer, kompetanse og lokalt engasjement fra næringsliv, frivillige og offentlige aktører holder et høyt internasjonalt nivå. Som en helt sentral del av dette arbeidet ligger også en ambisjon om at alle arrangementene blir noe mye mer enn separate idrettsarrangement.

«Snowbusiness» er begrepet Østersund sin prosjektleder for Ski Region, Tomas Arvidsson, bruker. Det dreier seg om å skape økte verdier ut fra de store vintersportsarrangementene som denne regionen har. Det starter med toppidrett, og strekker seg ut over i det bredere laget av idretten. – I Østersund får vi tidlig snø, vi har god treningskompetanse, testfasiliteter ved Nationelt Vintersportsentrum og du kan trene i de samme løypene som Sveriges beste langrennsløpere. Vi har alle forutsetninger for å bli stedet de som vil forbedre seg i langrennssporet reiser til, sier Arvidsson.

Vil lage nye samarbeidsvaner Selv om skisporten og de store mesterskapene står i


sentrum, leter Ski Region Mid Scandinavia selvsagt etter ringvirkninger utenfor skisporet, særlig for lokal kultur, turisme og næringsliv. Åpenbart handler dette om å legge til rette for at mesterskapene skaper god business både før, under og etter selve arrangementene. Men like viktig er det å etablere nye relasjoner øst - vest. Ikke minst mobilisere til innovasjon og nyskaping med vinteridrett som utgangspunkt, sier Stellander. – Både i Norge og Sverige er det tradisjon for at regionalt samarbeid foregår langs aksen nord/sør – gjerne i egne land. Prosjekter som Ski Region bidrar til å etablere nye relasjoner på tvers av landegrensene. Og det er nettopp denne ”vanen” vi håper skal feste seg – at offentlige og private aktører i Sundsvall, Østersund og Trondheim helt selvsagt søker mot hverandre når de vil realisere visjoner eller skape nye muligheter.

Skap gode minner på Quality Hotel Panorama

Vi beskytter deg i smørebua Skydda Norge er offisiell leverandør til NSF langrenn. Vi har gode løsninger for å ta vare på helsa di i smørebua.

DANSEWEEKEND 15. september: CONTRAZT 16. september: INGEMARS HOVEDSPONSOR

COUNTRYWEEKEND 20. oktober: LASSE STEFANZ 21. oktober: BJØRNS ORKESTER LUTEFISKAFTEN 11. November K.M. MYRLAND & JAMIE MOSES JULEBORDSHOW 17. & 18. november: VASSENDGUTANE 24. & 25. november: RUNE RUDBERG BAND 1. & 2. desember: SIE GUBBA 8. & 9. desember: TERJE TYSLAND Det serveres nydelig julebuffet til alle show. SKYDDA NORGE AS | POSTBOKS 625, 1411 KOLBOTN | SKYDDA.NO | E-POST: POST@SKYDDA.NO

Quality Hotel Panorama // Tel: +47 72 90 05 00 // E post: q.panorama@choice.no

ANNONSEBILAG TOPPIDRETTSVEKA 2017 · SIDE 27


TOPPIDRETTSVEKA PÅ FØRSTE KLASSE For første gang i Toppidrettsveka sin 13-årige historie satses det i år på et skikkelig VIP-konsept som skal ivareta gjestene, som ønsker seg det «lille» ekstra.

Vi rigger et stort telt med plass til 300 gjester per dag midt på Torvet i Trondheim. Arrangementene i teltet avholdes fredag 18. og lørdag 19. august. Her får gjestene orkesterplass i arenaen, varme og kalde kulinariske godbiter fra San Sebastian, musikk, mye humor og underholdning. Konferansier for det hele, ikke ukjente Nicolay Ramm. Gjestene vil komme tett på de store skistjernene i teltet. Musikken vi har valgt er kortreist, men solid. Trønderduoen Dag Ingebrigtsen og kapellmester Torstein Flakne flankert av Jo Sverre fra Rindal vil by på musikalske godbiter.

Prosjektet arrangeres sammen med Koment AS, som vi kjenner fra tilsvarende arrangement. Blant annet hadde Koment AS ansvar og regi for suksessen med Åge Aleksandersen sin konsert i Royal Albert Hall i fjor. Mange bedrifter i Midt-Norge har valgt å invitere gjester, ansatte og kunder til arrangementet. I tillegg kommer det forskjellig besøkende fra både Norge og Sverige. Vi får blant annet gjester fra VM-alpin i Åre og VM i skiskyting i Østersund.

I tillegg er også et stort stykke norsk ski- og idrettshistorie på gjestelisten: Her treffer vi blant annet Oddvar Brå, Bjørn Wirkola, Nils Arne Eggen, Eldar Rønning, Berit Aunli, Ove Aunli, Bente Skari, John Northug, May Northug, Trond Einar Elden og Bård Jørgen Elden. Så her er det booket for mimring av både brukne staver, hoppet etter Wirkola eller om det faktisk er ”hope in a hanging snor”?

Om du er interessert å være VIP-gjest i Toppidrettsveka, kan du ta kontakt med oss her: info@norwayevents.no

SIDE 28 · TOPPIDRETTSVEKA 2017 ANNONSEBILAG


ANNONSEBILAG TOPPIDRETTSVEKA 2017 · SIDE 29


Mange av verdens skistjerner til Toppidrettsveka

SUPERSTERKT HERREFELT Kanskje det sterkeste herrefeltet noensinne inntar Toppidrettsveka i år. På damesiden blir det også hard kamp om det første plassene.

Rundt 50 deltakere har så langt meldt seg på til start i dameklassen. På herresida er det godt over 100 som skal spenne på seg rulleskia under Toppidrettsveka. Uten forkleinelse når det gjelder noen av de andre rulleskiarrangementa i løpet av sommeren, så er feltet som stiller til start under Toppidrettsveka helt kanon. Sprintfinalene vil være det heftigste man kan oppleve på sommers tid. I kvinneklassen er Heidi Weng det største navnet, men også Astrid Uhrenholdt Jakobsen, Kathrine Harsem og svenskene med Anna Haag, Ida Ingemarsdotter og Hanna Falk i spissen vil bite godt fra seg. Blant herrene blir det kamp så det holder, i tillegg til at det garantert vil oppstå situasjoner. Ikke minst når det er to sprinter som skal gjennomføres. Petter Northug vil få hard kamp fra hele sprintlandslaget, finner, franskmenn, Dario Cologna og til slutt et kobbel av gode norske løpere som vil vise seg fram.

DETTE ER NOEN AV STJERNENE SOM STILLER:

Heidi Weng - NOR

Kathrine Harsem - NOR

Laurien Van Der Graaf - SUI

Maurice Magnificat - FRA

Dario Cologna - SUI

Emil Jônsson - SWE

Finn Hågen Krogh - NOR

Eirik Brandsdal - NOR

Didrik Tønseth - NOR

Ida Ingmarsdotter - SWE

Anna Haag - SWE

Niklas Dyrhaug - NOR Petter Northug - NOR

Emil Iversen - NOR

Calle Halfvarsson SWE

Astrid U. Jacobsen - NOR

Johannes H. Klæbo -NOR

Iivo Niskanen - FIN

Idrettsmat for alle oppsto blant en rekke engasjerte idrettsforeldre i 2015 og har fra der utviklet seg til å bli en frivillighets organisasjon som har til formål: • Vi vil bidra til å utvikle sunne idrettsarrangement-menyer som fremmer prestasjoner på alle idrettsarenaer. • Vi vil bidra til å skape sunne kostholdsvaner hos barn og unge. • Vi tilbyr frukt eller/og grønnsaker på alle våre idrettsarrangement. • Vi selger ikke brus på våre arrangementer. Brus har ingen prestasjonsfremmende egenskaper og energiinnholdet kan lett erstattes med bedre produkter. Vi vil bidra til at det er noe for enhver i våre kiosker, til tross for matallergi. Idrettsmat for alle er en grasrotbevegelse som er opptatt av alle ledd i arbeidet for å skape sunne kiosker. Vi er opptatt av at kiosken skal gi penger i klubbkassen og arbeidet med kiosken skal være overkommelig med tanke på arbeidsmengder for frivillige foreldre og foresatte. Etter hvert har det poppet opp flere kommersielle aktører på markedet som tilbyr billigere og sunne produkter som kan selges på idrettsarrangement, men disse aktørene er opptatt av å tjene penger på idrettslagene. Idrettsmat for alle er opptatt av at idrettslagene skal tjene penger og gi alle idrettsutøvere er sunt kiosktilbud. Vi er opptatt av å formidle kunnskap om kosthold og hvordan man kan arrangere økonomiske lønnsomme arrangement.

SIDE 30 · TOPPIDRETTSVEKA 2017 ANNONSEBILAG


ANNONSEBILAG TOPPIDRETTSVEKA 2017 · SIDE 31


FÅ MER UT AV TRENINGEN DIN

NÅ KAN DU KJØPE YT PRODUKTER PÅ NETT SEND “YT” TIL 2377 FOR Å KJØPE I NETTBUTIKKEN

SIDE 32 · TOPPIDRETTSVEKA 2017 ANNONSEBILAG

Tiv 2017 ny  
Tiv 2017 ny