Page 1

ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

Jul i Brønnøy På torsdag står butikkene klare i all sin juleprakt, og julegata tennes! Aktiviteter for store og små! Velkommen til en trivelig julehandel!


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

Ildsjeler som brenner for den lokale handelen. Fra venstre: Kine Laumann, Erik Gjemble og Malin Tinjaca.

Ildsjeler som brenner for det lokale Bak ”Jul i Brønnøy” skjuler det seg fire ildsjeler som brenner for lokalmiljøet. Det være seg små og store, private eller offentlige bedrifter. Siden begynnelsen av oktober har de jobbet for å fremme lokal handel.

2

- Ønsket vårt er at vi skal få til noe sammen. Jo flere man er som drar lasset, jo bedre går det. Tidligere hadde handelsstanden ”Julekickoff” og denne ville vi videreutvikle. Vi vil jo bare det beste for byen og kundene. Med bilaget ønsker vi å vise frem hva Brønnøy har å by på og samtidig være med på å bidra til at folk handler lokalt. Lokal handel styrker jo det lokale miljøet. Å framsnakke regionen og synliggjøre hva den har å by på, har vært den største drivkraften vår. Med dette håper vi at folk handler lokalt, noe som igjen bidrar til å opprettholde de arbeidsplassene vi har. Kanskje til og med bidra til å skape nye

arbeidsplasser, dessuten slipper da kundene å reise langt for å handle, noe som igjen er klimavennlig. I år går startskuddet for julehandelen 14. november kl. 18.00. Da vil kundene våre få se tidenes beste og største fyrverkeri. Det vil utover det bli god underholdning hvor både trommekorpset og trekkspillklubben vil underholde. Vi har litt mer på lur, men det får heller være en overraskelse til de oppmøtte, sier initiativtakerne Erik Gjemble, Kine Laumann og Malin Tinjaca. Tone Stefansen er også en av initiativtakerne, men var ikke til stede da vi snakket med dem.


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

ROCK& POP historier

fra Sør-Helgeland BIND I 1955 - 1985

ROCK & POP

Jul i sørbyen

histoorier

FRA SØR HELGELAND BIND 1 1955 - 1985

Mange savner de stille rolige gatene hvor julestemningen var til å ta og føle på. Dette har Sørbyen Vel tatt tak i, og i flere år har de arrangert «Jul i Sørbyen» hvor de lager gammeldags julestemning for små og store. - Lørdag 30.november braker det løs. Da skal alt være klappet og klart for et godt gammeldags førjulsmarked hvor små og store kan kose seg i rolige omgivelser. Julemessa er bygget på dugnadsarbeid hvor alle stiller opp og julemessa er selve ryggraden i foreningen. Selve julemessa finner sted i det gamle forsamlingslokalet i sørbyen og starter klokken 11. Vi har allerede mange utstillere og der finner du alt fra lappeteknikk til strikkerier og bakst. Lefser er med i år også. Vi vil nevne at en 12 år gammel gutt har meldt seg på og han skal selge egenproduserte trevarer. Blant annet har han smørekniver og utstyr man trenger for å bake lefse. Flott arbeid for en rimelig penge. Om noen mangler kranser eller julegavetips så er mulighetene mange på julemessa vår. Saft og gele selges også, sier Mikaela Sanvær, Linn-Kamilla Drogen og Anne Grete Sandvær. VIKTIG MESSE FOR LOKALE HÅNDVERKERE På julemessa i sørbyen er salgsvarene fra lokale håndverkere.

“Slit, musikkglede, vennskap, galskap, lite penger, oppturer, nedturer - men mest moro”

Skrevet av: Stein Brekk

- Vi har fokus på håndverk og mat. Messa har et stort mangfold og mange av våre lokale kunstnere får vist seg frem og hva de har å by på. Dette er viktig, for vi har mange som har mye å vise. Hva er vel bedre enn gaver som varmer trippelt, da mener vi at både selger, kjøper og mottaker kan varme seg på produktet. Fjellsøya Barnehage stiller også. Med seg har de sauer som besøkende, særlig barna kan få både kose med og bli bedre kjent med. Det fine er at folk spør om det blir messe i år også og gleden som da vises i ansiktene, det varmer oss som arrangerer og gir oss mer pågangsmot. Å glede andre på en slik måte, det varmer. Vi har jo erfaring med at det er både latter, humør og gid stemning under messa og det blir det nok i år også, sier damene som er i full gang med forberedelsene.

Årets julegavetips Selges hos Norli Brønnøysund fra desember 2019 eller kan bestilles på www.helgelandlibris.no Utgiver: KOMP www.kompevent.no 3


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

29

90

COOP KJØTTDEIG

Storfe. 400 g. Pr pk Pr kg 74,75

tourke! S -30% oste

ALL BUTIKKPAKKET OST

Utvalget kan variere. Prosenten trekkes fra i kassen

74

Prisene gjelder Coop Mega fra mandag 11. november til og med lørdag 16. november. Kun til privat husholdning. Forbehold om utsolgt og trykkfeil.

90

4

NORVEGIA

Original. Pr kg

NÅ ER DET ENDA MER LØNNSOMT

20%

Å TA EN VEGETARDAG

*ved bruk av Coop medlem-app

4900

GILDE MEDISTERFARSE

Pr kg

8990

DEN STOLTE HANE FERSK KYLLINGFILET

750 g. Pr pk. Pr kg 119,87

Coop – litt ditt I Coop får du kjøpeutbytte på alt du handler. Mer informasjon om de ulike fordelene finner du på: coop.no

30%

-

ALL KIMS SNACKS

Utvalget kan variere. Fra 90 g

3 for

100 Ikke-medlem: se hyllepris

Utvalgte Fjordland ferdigretter 7 varianter. 470–612 g

FÅ MATINSPIRASJON PÅ MEGA.NO

Bekkevoll • Brønnøysund • Fauske • Kristiansund • Molde • Nardo • Orkanger Oppdal • Rønvik • Rørvik • Røros • Sirkus shopping • Torgkvartalet • Valentinlyst • Verdal


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

Lokal julehandel gir flere en God Jul!

f

f f

de d e

e

- bidra til å sikre et godt lokalt tilbud

e d

d e Gjør julehandelen lokalt - bidra til å sikre lokale arbeidsplasser f

d

d e

f

d e

d e

f

f

e d

f

f

e d

Jul i Brønnøy f

5


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

Mario venter storinnrykk av glade julegjester.

Uten mat og drikke, duger helten ikke Julehandelen kan være hektisk, og hva er vel da bedre enn å kunne slappe av med et godt måltid og kanskje noe godt i glasset ved siden av. Svang er restauranten som kan tilby nettopp dette. God mat med de gode smakene som gjør det hele til en god opplevelse.

- Vi har ikke åpent på dagtid, det er det ikke marked for da det er så mange andre aktører som godt fyller de rollene, men vi har åpent etter klokken 17.00 og kan tilby våre gjester de gode smaksopplevelsene. Vi satser på lokale råvarer og at gjestene skal ha den gode opplevelsen i gode omgivelser. Vi har lagt oss på en linje hvor vi ikke serverer tradisjonell julemat som ribbe og pinnekjøtt, for dette får man ellers, men på litt utradisjonelle retter, men lover at det allikevel er smak av jul. Om noen ønsker ribbe eller pinnekjøtt klarer vi det også, men konseptet vårt går ikke på det.

6

Alt klart til julebord.

Vi legger opp til å kunne tilby mer utradisjonell basert mat, mat som man ikke forbinder med jul. Råvarene er jo lokale og da sier det seg selv at vi serverer både kjøtt og fisk, men da med de gode smakene. Vi har forsøkt med sushikvelder og asiatiske kvelder og det har slått an. Akkurat nå er vi i full gang med julebordsesongen og da er det ikke tradisjonell norsk juletallerken vi serverer, men allikevel er det lokale råvarer. Folk velger selv meny og vi er godt fornøyde med responsen og de tilbakemeldingene vi har fått, sier Mario som har det hektisk i disse tider.

Det er ikke planene det står på. Mario forteller ivrig om de planer de har for framtida. - Vi må jo stadig utvikle oss og være der for kundene. Det er jo de vi lever av. Etter jul har vi noen planer om å utvide tilbudet på fredager og lørdager på dagtid. Vi er i planleggingsstadiet enda, så vi kan ikke si mer akkurat nå, men noe blir det, smiler Mario og ønsker alle sine gjester velkommen til en smak av jul på Svang restaurant.


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

NNØYSUN RØ

0

-1 8

02

1

5.

D

B

20-ÅRSJUBILEUM

.J U LI 2

15.-18. JULI 2020 - BRØNNØYSUND Den beste julegaven til deg selv eller andre! Opplev sommerens magiske høydepunkt på Helgeland www.ticketmaster.no

7


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

SnØFreS tIl Jul? 200-serien

For deg som trenger en snøfreser med stor kapasitet til å rydde snø fra større oppkjørsler og gangveier, uansett underlag. For sporadisk bruk under alle snøforhold med en dybde på 10-30 cm. Totrinns snøfresere med arbeidsbredde på 61-76 cm, Husqvarnamotor, 12-tommers innmaterskrue for mer effektiv snørydding, friksjonstransmisjon, elektrisk start, justerbar håndtakshøyde, LED-lys og power steering for ekstra smidig drift.

FINN DET RETTE PRODUKTET FOR DEG! Husqvarna motorsag 400-serien

300-serien

For deg som trenger en meget effektiv, robut og holdbar snøfreser til rydding av større områder. For hyppig bruk under alle snøforhold med en dybde på 15-60 cm. Totrinns snøfreser med power steering for enkel drift, og en arbeidsbredde på 61-76 cm, Husqvarna-motor samt robuste deler for maksimal holdbarhet under alle forhold. 14-tommers innmaterskrue og LED-lys

KAMPANJEPRIS! Husqvarna Motorsag 445e

3.999,Førpris kr. 4999,-

Husqvarna motorsag 400-serien 400-serien

Husqvarnas snøfresere i 400serien er designet for profesjonelle aktører og har den holdbarheten og kraften som skal til for å håndtere tøft terreng som grove/ ujevne fortau, innkjørsler og fellesarealer. Serien er beregnet for tungt arbeid og store mengder snø. Det beste alternativet med hydrostatisk transmisjon og instrumentpanel i stål. T-modellene er de snøfreserne som kombinerer bekvemmelighet med EFI- teknikk og system for tøff terrenghåndtering. T-modellene har også beltedrift.

Husqvarna Automower BEDRE FOR DEG, MASKINEN OG MILJØET XP Power 2. Ferdigblandet alkylatbensin.

Mange andre fine julegavetips fra Husqvarna

Salhussletta 4, Brønnøysund

8


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

Gaver

som varmer Nissen tar en aldri så liten pause i strikkingen når vi kommer innom.

Julegaver som varmer. Mange ønsker seg strikkede plagg og hos Ullbuksa finner man det meste.

I Storgata finner vi Ullboksa, en garnforretning som eies og drives av Mariann Høyholm Stene. Her finner strikkeglade alt de måtte ønske av både garn, mønster og strikkepinner i ulike fasonger, farger og størrelser og kundene kommer gladelig innom for å hente ideer eller hjelp til gaver som varmer.

Cardigan strikket i mykt garn er trendy for tiden.

Tovede og varme votter er noe av det Mariann har å by på.

- Det er hektiske tider. Folk er allerede godt i gang med julegavehandelen og det merkes i positiv forstand. Noen vil ha mønster og garn, mens andre vil ha ferdigstrikkede produkt. Alle varene er hjemmestrikket og de er tydelig populære. Ellers er det mange som vil strikke selv. Strikking er jo svært populært for tiden og det merkes. Akkurat nå er det cardigan som er det mest populære. Cardigan i mykt garn uten for mye mønster. Trenden blant mine kunder er at de ønsker seg hjemmestrikkede plagg som varmer og hva er vel mer fornuftig enn det. Da slipper man å fylle skap og skuffer med ting man

Lekker på beina til jul.

ikke har bruk for og gavene blir brukt. I år som tidligere år har nissefar funnet frem strikketøyet. Han visker oss i øret at han har hatt et hektisk år da mange vil ha, eller gi, en gave som varmer. Nissemor nikker energisk. - Jeg har hatt det travelt og jobber nå mot det mål å kunne ha nok til alle. Votter og sokker, samt noen gensere er allerede ferdige, så det er bare å ta turen innom. Jeg skal hjelpe til som beste jeg kan, smiler Mariann og strikker videre på det som skal bli nok et salgsprodukt i butikken og ønsker alle velkommen innom.

Egen veske for pinner og rundpinner. Et ”must” for alle strikkere.

9


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

Utvikling av tomteområder

INGENTING ER FOR LITE - eller for stort! Sitter du på et større eller mindre tomteområde du ønsker å regulere for utbygging – da er vi en aktuell partner. Vi samarbeider med både små og store utbyggere, privatpersoner og selskaper. Vurderer eller ønsker du å utvikle din eiendom, ta kontakt med oss i dag for en hyggelig og uforpliktende tomteprat, vi har kompetansen for å hjelpe deg videre i prosessen. Kontakt salg- og markedsansvarlig Bjarne Nyrud, tlf 975 12 544, Epost bjarne.nyrud@nordbohus.no

PROSJEKTBOLIGER I ELEMENT - den raskeste løsningen for deg

SE NOEN AV VÅRE FLOTTE BOLIGPROSJEKTER www.nordbohus.no/rana

Vi produserer og skreddersyr elementer og konstruksjonsmoduler til alle typer prosjekt. Vi har alltid vært opptatt av kvalitet. Alle våre medarbeidere og samarbeidspartnere besitter solid fagkunnskap, noe som bidrar både til en vellykket prosess og et godt sluttprodukt. Er du på utkikk etter en solid samarbeidspartner for dine prosjekter ta gjerne kontakt for et uforpliktende møte.

BERNHARD OLSEN

ALT ER NYTT • INGEN OPPUSSINGSBEHOV • FAST PRIS • NORDBOHUS.NO/RANA

10


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

Jubileumsfeiring med helaften

Feiringen finner sted 22. november og er delt inn i tre deler på en og samme kveld.

BMK, Brønnøysund Musikkorps fyller 125 i år, og hva er vel da mer naturlig enn å feire seg selv med en helaftens forestilling med både mat og musikk med gjesteartister og eget band. Gjesteartistene er ingen ringere enn den svenske folke og jazzmusikernen Jonas Knutsson og den Italienske jazzmusikeren Dario Cecchini.

- Begge disse er store artister i hjemlandet og er nok kjent for de fleste innen musikermiljøet. Nå er vi så heldige at vi får de med på vår jubileumskonsert og feiring. Dette er de to artistene vi har samarbeidet mest med de siste 25 årene, siden 100-årsjubileet vårt. Jeg var ikke dirigent da, men overtok like etterpå, høsten 1994. Jonas Knutsson har satt sitt preg på vårt program de siste 25 årene og dette vil også konserten bære preg av. Dario Cecchini er en nestor innen jazz og jazzsaksofon og vi er glade for at de begge er med på jubileumskonserten vår. I forbindelse med jubileet har disse to komponert hver sin låt til BMK som vil bli fremført. Dette er stort, sier dirigent gjennom de siste 25 årene, Hans Kristian Edvardsen. LOKALE ARTISTER MED Jubileumskonserten har også med lokale artister i programmet. - Vi har selvfølgelig med oss lokale artister. Disse er det mange av, men vi har valgt

å ha eget band og sangartister. Her vil vi få høre Steffen Franco Hollup, Stig Angel Benjaminsen og Susanne Larsen. Videre er både Sverre Rande og Ole Bjørn Nygård Berg med. Såpass må det være på en helaftens feiring av korpset, sier Edvardsen. Det vil ikke bli bare musikk. Som seg hør og bør under slike store feiringer vil det også bli matservering. Matserveringen er en del av billetten. - Konserten er som sagt tredelt. Første del består av en konsert hvor de to store er med. Her blir det en del fryd for øret levert av BMK, Knutsson og Cecchini. I del to vil det bli servet mat. Maten er levert av Svang og er en del av billetten. Her blir det også pauseinnslag. Siste del av konserten vil bli en musikalsk reise i alle de prosjektene som BMK har gjort de siste 25 årene. Så man kan trygt si det blir en storslått konsert og ikke minst musikalsk opplevelse for gjestene. Her er noen for enhver smak, sier Edvardsen og legger til at konserten vil foregå på samfunnshuset 22. november.

11


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

FOR SALG

FOR SALG

SALHUS

IGERØY

Nyere enebolig. Moderne god standard. Kr. 3.190.000,-

Bolig-fritidseiendom med nostalgisk preg. Kr. 1.350.000,-

SKÅRN

SALHUS - MOSHEIM

Moderne, god standard. Innflyttingsklart. 3 soverom. 3 solgte. Kr. 2.860.000,-

Romslig enebolig med verksted - stor garasje. Nylig renovert. Landlig beliggende. Kr. 1.860.000,-

Eksklusiv enebolig. Høy standard. Panoramautsikt. Kr. 7.600.000,-

SALHUS VEST

SØRBYEN

ÅSMYRA

Renovert enebolig ved Salhus skole. Romslig tomt. Kr. 2.950.000,-

Innholdsrik enebolig med garasje og utebod. Sentralt i blindvei. Kr. 2.950.000,-

DURADIKA

GULLSVÅGSJØEN

SØRBYEN

Bolig-småbruk med gode bygninger. Kr. 3.000.000,-

Totalrenovert bolig/forretningsgård. Kr. 5.100.000,-

Bolig/fritidseiendom med stor tomt. Renoveringsobjekt. Kr. 520 000,-

Nyoppusset leilighet i 1. etasje.

Kr. 575.000,-

www.advokateiendom.com

Se også finn.no

12

Romslig enebolig med garasje.

Kr. 1.200.000,-


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

SHOPPING Free

Wi-Fi

ÅPNINGSTIDER

COOP MEGA/POST I BUTIKK

08-21 (09-18)

09-20 (10-18)

@amfihavnesenteret

AMFI.NO/HAVNESENTERET

13


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

Velkommen til

Takk for at du handler lokalt Brønnøysund Handelsstands forening

JULETAPAS PÅ GOMA Hver torsdag, fredag og lørdag frem til jul serverer vi juletapas. Vi lager mange spennende og smakfulle retter, blant annet ved å bruke tradisjonell julemat på en utradisjonell måte. Perfekt hvis dere ønsker et annerledes julebord, om det er med jobb, familie eller venner. Ta kontakt for å reserver ditt julebord! Telefon: 948 70 203 / 990 27 092 gomabronnoy@gmail.com facebook

a rd i g a n c VIL A , e r e s en Kjoler, g r 300,k pr. del

Torsdag 14. 11. åpent til kl. 20.00 Velkommen

STORT

FLYTTESALG

% 0 7 5 -2på nesten ALT Torsdag 14.11. åpent til kl. 20 Velkommen til julehandel hos oss

14

Storgata 73 - Telefon 75 02 00 77 BRØNNØYSUND


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

Velkommen til

Takk for at du handler lokalt Brønnøysund Handelsstands forening

Gaver som smaker Vi har fine og nyttige gaver som smaker, varmer og gir velvære. Velkommen Julegodt fra Gavesett

15990

Kvalitet i

40 år

4990

1979 -2019

Kvernsett 3 stk

25990

Kom innom for en hyggelig prat!

Sennep

6990 Spekesett

25990 Tilbudene gjelder f.o.m. 6. november t.o.m. 24. desember eller så langt beholdningen rekker.

Sira Erlendsvei 51, 8906 Brønnøysund Tlf. 99 52 08 99

BRØNNØYSUND RØR AS

comfort.no

Apotek 1 Brønnøy. Tlf.: 75 00 71 90. Åpningstid: mandag–fredag 09.00–17.00, lørdag 10.00–15.00

Velkommen til lansering!

Helgeland Kvikk

Gjøran Engen lanserer og signerer sin nye krimbok “Ulykke” Torsdag 14. november kl 17.00

- Betaling alltid for hånden

15


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

Aase Hauan forteller at komfort er den nye trenden.

Eurosko er klar for jula Eurosko i Brønnøysund er klare for jula. I nye lokaler ønsker de jula og kundene velkommen til en trivelig julehandel.

- Her har vi det meste av fottøy til både små og store, unge og gamle. De aller fleste velger komfort når de skal ha sko og det virker som om alt er tillatt. Myke sko, som minner om joggesko, er det som nå er mest trendy. Uansett plagg er det nå lov å tenke komfort og det er viktig at man velger skotøy man føler seg komfortabel i. Til kjoler

Tidløs mote.

16

velger vel de fleste litt mer tidløse sko og disse kan være alt fra lave til de med svært høy hæl. Pumps er tidløse og mange damer vil nok ha denne til finstasen. På herresiden er det også mye å velge i, det er bare å ta turen innom. Utover det er det mye nytt på skofronten når det gjelder vintersko. Her er det mye å velge i og vi har til de aller fleste aldersgruppene. Litt «finere» vintersko til damer har litt hæl og dette er det mange som liker. Jula nærmer seg med stormskritt, vi er klare og vi ønsker alle velkommen innom for en trivelig julehandel og lover å gjøre vårt aller beste for å tilfredsstille kunden, smiler Aase Hauan hos Eurosko i Brønnøysund.

Vinterens motesko for herrene.

På fottøyet skal storfolk kjennes, heter det. Vinterens motesko for herrene.

Vinterens mote for damene.

Herresko for enhver smak.


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

Kor i Øyan sammen med Chris Medina

Ett av bidragene til å få skikkelig julestemning er Kor i Øyans konsert som går av stabelen 4.desember. Kor i Øyan består av 35-40 glade korister, både damer og menn som har sine øvelser på Toft. Der møtes de og øver under den kyndige dirigenten Sigurd Ellingsen.

Koret er kjent formange kjent for sine vakre fremføringer og har vært på flere utenlandsreiser hvor de har gjennomført flere konserter. Det nevnes både Riga, Dublin, Praha, Dublin og Kroatia. Med jevne mellomrom reiser de på slike turer og i tillegg deltar de på både stevner og seminar. Tidligere i høst var koret med på en konsert sammen med Maria Arredondo og Torstein Sødal. Nå skal de synge sammen med Chris Medina. - Vi fikk en forespørsel tidligere i høst om vi kunne synge sammen med Chris Medina. Det var leder i koret Liz Laumann som mottok henvendelsen. Hvordan de kom frem til oss er noe usikkert, men vi er både stolte og

glade over oppdraget. Kanskje er det ryktebørsen, ikke vet jeg, ler dirigent Ellingsen. EGNE SANGER Under konserten skal de kore artisten, men får også delta med sang fra eget repertoar. - Andre helgen i oktober hadde vi korseminar hvor vi øvde på det vi skulle fremføre. Vi er nå godt i gang med innøving av sangene vi skal være med på. Så vi kan trygt si at vi er godt i rute. På konserten skal vi i hovedsak bare kore artistene, men vi får også få fremføre en av sangene vi har i eget repertoar, sier dirigent Sigurd Ellingsen og håper flest mulig tar turen innom konserten for en trivelig musikalsk stund.

ALLE SATENGSENGESETT

50

Også doble sengesett!

%

Gjelder ikke allerede nedsatte varer, Naomi, Kimo og Marius. Kan ikke kombineres med andre tilbud. Gjelder t.o.m. 22.12.

princessbutikken.no

HANDLE FOR OVER 600,- OG FÅ

30

%PÅ

FULLPRISVARER Gjelder ikke spesialbestillinger og kan ikke kombineres med andre tilbud.

Gjelder hos Princess Amfi Havnesenteret torsdag 14.11

17


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

Vi feirer17. mai på Kred Meny: Kl. 11.00: Smørbrød og kaker

ViViharåpner ledige plasser til dørene kl. 11.00, og kjøkkenet fra 16. november kl. t.o.m.13.00! 14. desember.

jUleBorD

Aisato, en bestselger. Bokgaver til de kreative. Kl.Lisa13.00 Barnemeny Fiskesuppe - Barneburger Ytrefilet av okse (100gr. hamburger, salat, Bacalao potetbåter og dressing.) Pasta Chorizo og Pasta Pesto - Pølse med pommes frites Cæsarsalat - Krone-Is og lollipop Kredburger (100gr./155gr.), til barna har vi også - tre varianter.

Sjokoladefondant og skål med is som dessert. Kaker hele dagen.

Kjøkkenet har åpent til klokken 20.00, baren er åpen til klokken 01.00.

Kred

r.1 n e n e c s e v i l - Byens

Bøker for alle i alle aldre.

STORGATA 61, 8900 BRØNNØYSUND - TLF. 948 24 190 - WWW.CAFEKRED.NO - INSTAGRAM: CAFEKRED - FACEBOOK: KRED

14. nov. 15. nov.

- Lunsjkonsert kl. 12. - Smak av juleaquavit og lokalt øl 16. nov. - Melody Market 21. nov. - Publiners i høstdrakt 22./23. nov. - Rolf L./Rune 29. nov. - Lokal Kraft 30. nov. - Texas 6. des. - Trio Canio 7. des. - Frk. Ozn 13, des. - Gallows (trio) 14. des. - Gallows 21. des. - Julejam + musikk 2.-3.-4. juledag

n e r a h n e t n a Restaugr bred meny! god o

Norli med flere bestselgere Brønnøysund Libris har nå endret navn til Norli, men fortsetter sitt arbeid for kundene slik de alltid har gjort, så også mot julehandelen.

julegavetipsene inne interiør må være de nye julekulene. I år er trenden gammeldags jul. Hvem husker vel ikke julekulene som var hule innover i midten. Disse er nå kommet tilbake og kundene viser tydelig hva de vil ha av julepynt, for disse selger vi mange av. Vakre er de også. Utover det er det tradisjonelle interiøret tradisjonelt. Nissen har i alle fall ikke endret seg fra i 2018, ler Kine Laumann.

- Vi har jo ikke bare bøker, selv om det er det vi satser mest på. Vi har også en del interiør og vi ser klare trender i år. Det meste går i høst og jordfarger. Det være seg alt fra puter, duker og pyntegjenstander. Et av de beste

FLERE LOKALE BESTSELGERE Harde pakker i form av bøker er alltid en kjærkommen gave. Når de i tillegg er skrevet av lokale forfattere blir det ekstra spennende lesning.

Julebord i Brønnøysund? Ta kontakt for overnatting med god frokost

Sjekk også www.cafekred.no for meny og arrangementer. STORGATA 61, 8900 BRØNNØYSUND TLF. 948 24 190 - WWW.CAFEKRED.NO INSTAGRAM: CAFEKRED - FACEBOOK: KRED

18

Tlf. 948 18 179 - www.cornerhotell.no - post@cornermotell.no


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

Høstfagene er trenden nå i år.

- I år har vi flere lokale forfatter i utsalget. Åsmund Granås kom tidligere i høst ut med boken om arbeiderbevegelsen i Velfjord. I løpet av desember, vi vet ikke når enda, så kommer Stein Harry Brekk ut med praktverket om lokal musikkhistorie. Gjøran Engen kommer med krim, så her er det noe for enhver smak. Om noen velger utradisjonelt så ble jo boka ”Hel ved” en bestselger. Nå kommer boka ”Utedoen”, en bok i samme sjanger. Litt gøy lesning, for de fleste av oss har et forhold til utedoen og boka sees på som en potensiell bestselger. Videre har Kristin Valla, for øvrig fra Mo i Rana,

Bøker for alle i alle aldre.

kommet med to bøker. Den ene, ”Ut av det blå”, var en fantastisk bok. Da jeg leste den var jeg omtrent ikke kontaktbar. Med andre ord en bok man ikke klarer legge fra seg før man har lest hele. Bestselgeren i år er nok Lisa Aisatos bok ”Livet”. En flott bok full av illustrasjoner om livet. I denne boka har hun samlet alle sine beste bilder, både klassikere og helt nye tegninger og tekst om dette livet som vi alle må mestre, her er alle livets faser skildret og godt illustrert. En flott bok man kan bla i om og om igjen, sier en smilende Kine som ønsker alle velkommen innom Norli for en trivelig handel og bokprat.

For de som ikke vil pakke inn selv, har Norli mange flotte alternativer til innpakningspapir og poser.

Julekort i alle farger og fasonger.

Harry Potter, boka mange ønsker seg til jul.

19


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

Velkommen til

Torsdag 14. november er det felles juleåpning i Brønnøysund! Dagen fylles med aktiviteter, underholdning, tilbud og de fleste butikkene holder åpent til kl 20!

Program: 10-11: Gratis frokost på Thon hotell Brønnøysund. Påmelding på Facebook. 10-20: Bokstavjakt i sentrum. Start hos Amfi Havnesenteret. Delta og vær med i trekningen av flere flotte premier sponset av byens butikker/ spisesteder. 1200 Kred – Lunchkonsert med Vegard, Katharina og Ole Bjørn 17:00: Boklansering på Norli. Gjøran Engen

17:00: Konsert på Amfi Havnesenteret – Trekkspillklubben 17:45: Oppmarsj Havnegata – Torghatten paradekorps spiller opp 18:00: Strømsnesset – Rekordstort fyrverkerishow – møt opp! 20:00: Kred med quizkveld

Takk for at du handler lokalt

20


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

Moro for

små og store

For syvende året på rad arrangeres det julemarked på Moe Gård. Her blir det både smaksopplevelser og andre sanseopplevelser når markedet åpner 24.november. Julemarkedet foregår over hele området på gården med opplevelser for både små og store. Julenisse på Moe gård.

- Selve markedet med salgsboder foregår i redskapshuset. Her har mange meldt seg på for å selge sine varer og i år har vi også med Kaffebrenneriet på Forvik og all kaffe vi selger kommer derfra. Vi har alle typer utstillere. Asiatisk mat, vårruller, strikkerier samt lefser fra Krakje Gård. Krakjelefsene er blitt svært populære og selges i forrykende fart. Videre har vi fyrt opp i lysthuset. Der kan man nyte kaffe og godbiter i lune omgivelser. Inne i kårboligen har vi kafe og der kan man nyte det meste av godbiter. Kaffen er jo ekstra god i år i og med at den er produsert lokalt. For de som ikke har fått startet julebaksten

Fra et tidligere julemarked på Moe gård.

så selger vi god gammeldags julebakst. Det være seg alt fra goro til spekulas, smultringer, rundstykker, julebrød og grovbrød. Her er mye godt på matfronten og noe for enhver smak. Ulike typer gele og kjelost har vi selvfølgelig også, det må vi ikke glemme, sier en entusiastisk Margrethe Moe. MOFJELLNISSEN KOMMER På gården har de også et stabbur. Dette er pyntet etter alle kunstens regler. - Vi har pyntet ekstra på stabburet i år. Der inne har vi laget et lite fotorom hvor man kan ta julebilder av seg selv og barna, eller bare

av barna for å lage sin egen julehilsen. Der er det både høyballer og julenisser, så det skal ikke stå på stemningen. Inne i stabburet finner vi også Mofjellnissen, Han har det travelt i år, men har lovet å komme og det gleder vi oss til. Han har sagt at han skall snakke med barna og ta imot ønskelister. Mofjellnissen er som sagt en travel nisse og har mye å gjøre, men vi er kjempeglade for at han tar seg tid til å komme innom oss. Vi ønsker alle velkommen til en trivelig og stemningsfylt julemarked på Moe Gård, smiler Margrethe og haster videre til neste oppdrag i forberedelsene til julemarkedet.

Det er alltid stas for barna å få hilse på nissen.

21


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

Foran fra venstre: Synnøve Gregersen, Liv Hanssen, Astrid Johansen, Karin Ormø (maler), Ruth Holm, Vigdis Drevland og Målfrid Govasmark.

Tradisjonsrik julemesse Like sikkert som at jula kommer er det at LHL i Brønnøysund holder julemesse. Denne vil i år gå av stabelen 16.november i LHLs lokaler. Det har vært hektisk aktivitet i flere måneder for å bli ferdig med alle de hjemmelagde produktene de skal selge.

Nissen Anton venter på sitt nye hjem.

22

- Alt er hjemmelaga og vi føler nesten at vi i perioder har bodd her og det har mer eller mindre vært vårt andre hjem i perioder. Her produserer vi det meste og har gjort klare et av de mest populære produktene. 96 kjøttruller av sau er lagt i lake og klare for salg når messa åpner, sier damene som omtrent ikke har tid til å snakke med oss da de er i full gang med montering av diverse produkter. HÅNDARBEID ER POPULÆRE JULEGAVER Inne i LHL`s lokaler vardet hektisk aktivitet da vi var innom og damene både malte, strikket og sydde for å bli ferdige. Nisser på geledd, vakre tepper som var strikket, sokker, votter, dekorasjoner og treprodukter skulle ferdigstilles. Den eneste hanen i flokken var leder Bjørnar Paulsen og han hadde nok å henge fingrene i. - Vi er et aktivt lag og har rundt 300 medlemmer og er vel den største foreningen i Brønnøysund og man ser på medlemstallet. Vi gjør mye og julemessa er en av de viktigste arrangementene vi har inntektsmessig. Alt vi tar inn der går til lokale formål. Det koster jo å holde et såpass stort hus, i tillegg har vi vært med på å sponse ulike ting i nærmiljøet. Vi kan nevne både tursti, gapahuker og

sansehage. Dette er viktige ting for trivsel i nærmiljøet og helse er jo noe av det vi jobber for. Arbeidet før julemessa er derfor så viktig for å kunne finansiere det vi ønsker sponse. Vi har vært 26 stykker i sving med å sy kjøttruller, for det vet vi folk vil ha. I tillegg er lefsene våre populære og de ryker unna i en fei når vi åpner dørene. Tradisjonsmat er tydeligvis noe folk vil ha, men kanskje ikke kan eller har tid til å lage selv. Tradisjoner er viktig og at vi kan bidra er jo flott. I 2018 hadde vi over 200 som var innom og håper klart at like mange tar turen innom i år, sier leder Bjørnar Paulsen. VAKRE KREASJONER Både damer og menn bidrar til å skape for salg og det er ikke få timer som ligger bak det arbeidet de gjør. Alt er frivillig arbeid og gjøres med både glede og fryd. I tillegg til julemessa har LHL mye annet de driver med. Pensjonistalderen kan virke hektisk og uten fritidsproblemer om man er medlem her. - Det er ikke bare produksjon som utføres her. Vi driver med mye annet også. I tillegg til produksjon trimmer vi for helsas skyld. Vi danser og trimmer, men har det også sosialt. Da spiller vi ofte bingo, ler og morer oss stort, akkurat slik livet skal være, nemlig gøy og fylt med aktiviteter, smiler Paulsen og ønsker alle velkommen til årets julemesse i LHL`s lokaler 16.november. Det lønner seg å være ute i god tid, avslutter han og haster videre på damenes kommando om ting de mangler.


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

Hvem ønsker seg vel ikke egen stol med julenisse på.

Håndmalt fystikkholder. Motiv malt med nennsom hånd.

Nissefamilie med hjemmestrikkede klær. Til og med nissekroppen er laget av medlemmene i LHL.

Førjul på museet Det gamle Samvirkelaget i Hommelstø

Vi går inn i mørketida med lys og varme, fortellerkvelder og førjulsaktiviteter. På museet i Hommelstø har vi utstilling, kafé, salg av julebakst og fine julegaver fram til 15. desember.

Åpningstider i hverdagene: Etter avtale Kontakt oss på telefon 902 09 314 eller epost hees@helgelandmuseum.no

www.helgelandmuseum.no

Onsdager: 17:00-20:00 Kveldsmat med kakao

Søndager: 11:00-15:00 Kafé med førjulsaktiviteter for barn.

Onsdag 20. november Fortellerkveld med utgangspunkt i Åsmund Granås sin nye bok om Velfjord kommune og Arbeiderbevegelsen. Lørdag 7. desember: Juleverksted i samarbeid med Velfjord Husflidslag

Onsdag 11. desember: Fortellerkveld om førjulstradisjoner og juleminner. Kom og del tradisjoner og minner, og gjerne fra andre land. Er jula viktig i dag? Tema: «Det jeg ønsker meg mest til jul» Stikk ditt anonyme juleønske i postkassa vår. Vi henger opp ønskene.

Endringer og tillegg i programmet kan forekomme, følg med på oppslag og facebookgruppa vår!

23


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

Velkommen til julemiddag Vi serverer pinnekjøtt med kålstappe, ribbe, medisterkake, pølse, potet og rødkål

Kr 269,Vi har utkjøring Åpningstider i julen: 23. desember 12-20 24. desember Stengt 25. desember Stengt Romjulen 13-23 31. desember Stengt

24


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

SLUTTSALG UTGÅENDE PRODUKTER Div vernesko, turklær, jakker, bukser, vinterdresser barn, vinterjakker, bukser, jaktklær, div lys, m.mere

50-70%

JULEGAVETIPS FRA OSS Kopper/termoser STANLEY Hodelykter/lykter LED LENSER Vinterklær UNIVERN Ullklær og gensere UNIVERN Lerretsbilder / Klær med trykk

20% rabatt ut 2019 Arbeidsklær - Verneutstyr Skilt - Bilreklame - Logotrykk - Profilering

Industriveien 30A, 8907 Brønnøysund. Tlf 986 55 321 - E-post post@braks.no

25


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

Hos Zavanna finner man det meste og for de fleste.

Til jul skal det glitre overalt Jula nærmer seg med stormskritt og julehandelen er allerede i gang for mange. Mange mener butikkene starter for tidlig, men det er kundene som kan ta deler av æren for det. Allerede i oktober er folk i gang og det merker handelsstanden godt, når det etterspørres både gavetips og klestips.

Rødt er aldri feil og er en tidløs klassiker.

I år skal det glitre til jul.

26

Svart, men glitrende likevel.

Lun og varm kosedress for den som har det meste.


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

For den som ikke vil glitre så mye, bare litt, er det nå mulig kjøpe sokker som glitrer.

Hos Zavanna i Brønnøysund er juleantrekket kommet og for de som ennå ikke har funnet det rette antrekket til julebordet, så er nå mulighetene absolutt tilstede. Her finner man det meste av antrekk til små og store og i alle varianter. - Vi merker at julehandelen er i gang. Både julegavetips og antrekk er etterspurt. Trenden i år er at det skal glitre. Vi har fått inn både topper, kjoler, skjorter, bukser og til og med sokker med tanke på jul. Noen vil ha skjørt med topper, mens andre vil ha bukser eller kjoler. Vi har det meste og det er mulig å skape seg en aldri så liten garderobe av få plagg. I og med at det skal glitre, så kan mye kombineres. Det siste er nå at til og med sokkene skal glitre. Svarte sokker som glitrer er en høydare for mange og det er egentlig pent å se på. En lekker bukse med matchende topp, sokker som glitrer og skol som ikke skjuler alt. For de som ikke liker glitter, har vi selvfølgelig andre alternativer. En av trendene i år er levende fløyel, et stoff som er behagelig å ha på og som ikke er for varmt om man skal danse litt. Disse kan man bruke til både bukser og skjørt og finnes i flere farger, forteller Kristin Maasø hos Zavanna. MANGE GAVETIPS Om man skulle komme i beit for ideer i julegavehandelen har kan Zavanna hjelpe deg også der og muligheten er mange. - Julegaver til den som har det meste kan vi også hjelpe til med. Vi har både gavekort, slips, hansker og mere til. Det er bare å stikke innom for en hyggelig prat og handel, sier en smilende Kristin Maasø hos Zavanna Brønnøysund.

Svart dressjakke med glitrende topp under. Kombineres med enten skjørt og bukse, forteller Maasø.

Svart, men glitrende likevel.

Hos Zavanna finner man det meste og for de fleste.

27


ANNONSEBILAG TIL BRØNNØYSUNDS AVIS

Velkommen til

14/11

16/11 16/11 21/11 22/11 24/11 24/11 29/11 30/11 1/12 1/12 1/12 2/12 3/12 4/12 4/12 7/12 7/12 8/12 13/12 15/12 15/12 22/12

Felles åpning av julehandelen i Brønnøysund se eget program Julemesse LHL Brønnøy kirke Julebyen konsert Kred: Publiners – Løv og lys BMK 125år Jubileumsaften Julemarked Moe Gård Konsert Dario Cecchini i Brønnøy Kirke Black Friday Jul i Sørbyen Jul i Sørbyen Julegrantenning Salhus skole og Schrøders plass Brønnøy kirke julekonsert med Firerbanden Julegrantenning BBU Brønnøy kirke Thomas Brøndbo Brønnøy kirke Chris Medina & Kor i Øyan Oppstart bygging av pepperkakelandsby på Havnecafeen Julemarked Amfi Havnesenteret m/ lokalmat, julebakst og kunstnere Putti Plutti Pott forestilling Putti Plutti Pott forestilling Lucia dagen Kirkens julekonsert m/ Kor i Øyan, Kammerkoret og Mannskoret Søndagsåpne butikker Søndagsåpne butikker

HANDLE LOKALT! Handler du lokalt så støtter du opp om lokale arbeidsplasser og bidrar til et mangfold av vareutvalg og et bedre klima!

28

SPIS LOKALT! Vi anbefaler våre dyktige lokale spisesteder og kafeer i hele Brønnøy! Hildurs Urterarium Torgarhaugen Svang Smak – Norsk Havbrukssenter GoMa Kred Schroeders Stue (Thon) Milano Havnecafeen KoffeIN TD på kaia Oriental Garden Corner hotell Torghatten Strandrestaurant Grill 76 Spisesteden Cygan Sjøstua Baan Thai Shell

Profile for Adresseavisen

Jul i bronnoy  

Jul i bronnoy