Jazzfest 2024

Page 1

ANNONSEBILAG
– 11.MAI 2024 TRONDHEIM
7.

Hilsen fra ordføreren

På vegne av Trondheim kommune er det en stor glede for meg å ønske velkommen til årets Jazzfestival! I år er det 36. gang dette arrangementet gir liv og skaper god stemning i byen. Jazzfestivalen har blitt en institusjon i seg selv, og det er noe jeg og alle Trondhjemmerne kan være stolte av.

Trondheim er en jazzby av stort format. Æren for dette kan deles av mange, også av festivalen. Det gode studiemiljøet knyttet til jazz på NTNU, Midtnorsk Jazzsenter og store og små scener som gir artister mulighet til å vise frem talentet sitt.

Det er mye spennende på programmet i år. Anja Skybakmoens hyllest til Googoosh, en iransk stjerne som returnerte tidlig på 2000-tallet etter at den iranske revolusjonen hadde stilnet stemmen hennes, er noe som er med å løfte opp festivalen. Det er nemlig ikke bare musikken, men historien musikken forteller som er med på å legge en god ramme rundt festivalen. Lyse netter, og god Trondheimsvår har blitt synonymt med jazz og festival i byen. Jeg håper så mange som mulig griper muligheten til å oppsøke festivalen, enten for 36. eller 1. gang. Jeg er helt sikker på at festivalen vil leve opp til målsettingen om å være ledende, nyskapende og synlig.

Min soleklare oppfordring til alle er å utforske jazzbyen disse dagene. Spredt over mange dager, og mange scener kan det bli mange minner som varer livet ut. Trondheim gleder seg.

Daglig leders hilsen

I 1994 ble Trond Kopperud og jeg oppringt av Bjørn Krokfoss med følgende idé: «Gutter, skal vi ikke sette sammen hvert vårt band og spille en kveld i nedlagte Studio Hjorten? Lokalet står tomt og direktøren på Royal Garden Hotel sier ok!» Og slik ble det. Kvelden var 4. juni og konserten ble kalt JazzMazz - oppkalt etter en festival som startet i 1980 og ebbet ut i 1986.

Det er altså tretti år siden. Festivalen er blitt arrangert årlig siden da og har vokst jevnt. Mange lærerike runder har vi hatt, noen styremedlemmer og ledere har vært innom, men alle har gitt solide bidrag for å løfte festivalen til dagens nivå. Selv har jeg ledet festivalen fra 2004, og det har vært et eventyr.

Bjørn Krokfoss holder fortsatt et imponerende arrangementsnivå, men Trond Kopperud gikk dessverre bort i 2021. Det er med stor glede at hans gode venner fra Fair Play har funnet tilbake, og bandet Air Play vil hylle Trond i Dokkhuset fredag 10. mai.

Det øvrige programmet er fylt med innhold av ypperste merke, med noe for enhver smak - uansett alder. Kvalitet er folkelig, og som alle vet: musikk oppleves best i konsertsalen.

Vi er heldige som har mange gode støttespillere som ser hva vi gjør, også for barn og unge. Stor takk til dem. Gjennom det fine prosjektet Joyn-In, hvor «alle skal med, ingen stemmes ut», skal vi lørdag 11. mai fylle Trondheim torv med gratis familieunderholdning i mange timer.

Vi gleder oss enormt og ønsker dere alle hjertelig velkommen. Universets beste festivalstab er avbildet. Blidere og mer serviceinnstilte mennesker finnes ikke. De er beredt til å yte alt for at du skal få den beste festivalopplevelsen.

Ernst Wiggo Sandbakk

leder

SKANN QR-KODEN OG FÅ:

INFO FØRST AV ALLE

EKSKLUSIVE TILBUD

RABATT PÅ BILLETTER

MER INFO jazzfest.no

STYRE

MONICA ROLFSEN Leder

JENS STORLI Nestleder

GEIR JARLE SIRÅS

KAI GUSTAVSEN

MARIANNE KARTUM

PIA BIERMANN Vara

VISIT TRONDHEIM BLI JAZZFESTVENN!

VEGARD FRØSETH FENES Vara

KUNSTNERISK RÅD

CECILIE GRUNDT

ESPEN AALBERG

MALIN DAHL ØDEGÅRD

ERNST WIGGO SANDBAKK Leder

TORE T. SANDBAKKEN Sekretær

KOMITE FOR NTNU AMBASSADØR

SISSEL VERA PETTERSEN

HILDEGUNN ØISETH

ERNST WIGGO SANDBAKK

ADMINISTRASJON

ERNST WIGGO SANDBAKK Daglig leder

TORE T. SANDBAKKEN Produsent

MERETE SØBSTAD Festivalkoordinator

MALIN DAHL ØDEGÅRD Publikumsutvikler

BERIT MÆLAND Scenograf

TERJE HALLAN Teknisk koordinator

FESTIVALMOTIV, DESIGN OG LAYOUT BERRE

Modeller 2024

JULIE DAHLE AAGÅRD

SONDRE FERSTAD

TAKK TIL

Alle private og offentlige samarbeidspartnere og støttespillere.

Alle vidunderlige frivillige som bidrar til å løfte festivalen mot nye høyder.

TRONDHEIM JAZZFESTIVAL ER MEDLEM AV

EUROPE JAZZ NETWORK

NORSK JAZZFORUM

NORSKE KONSERTARRANGØRER

ARRANGØRNETTVERK TRØNDELAG

NÆRINGSFORENINGEN I TRONDHEIM

2
På bildet er daglig leder omringet av en blid stab klar til innsats, i første rekke fra venstre: Inga Diserud, Audun Rørmark, Malin Dahl Ødegård, Anne Handeland, Merete Søbstad og Berit Mæland. Bak: Tore Sandbakken, Birgitte Mikalsen, Justus Ziegler og Jens Storli.

ÅRETS FESTIVALMOTIV

Årets motiv er som vanlig utarbeidet av vår glimrende samarbeidspartner BERRE, hvor sjefen sjøl, Lasse Berre, har tatt bildene og Stig Arve Wærnes utført artwork.

7. MAI / KL. 22:00 / DOKKHUSET PRIS 330,- / 230,- (Jazzfest-venn) / 190,- (Joyn-In)

Kan jazz og satire gro ihop? Ja, det kan de.

Vi kjører skikkelig festival-oppvarmning i samarbeid med Nye Hjorten Konsertserie og Atelier Ilsvika! Der presenteres herlige Det Norske Poesi & Satireorkester, som kombinerer satire, poesi og jazz på kreativt vis.

Siden 2009 har orkesteret fylt scener over hele landet med sin helt egen form: ramsalt og vakkert, intelligent og folkelig, litterært - men rett fra levra. En sjeldent treffende blandabaill mellom ulike sjangre, folk og tematikk!

HØR HITLÅTENE

TIL BEYONCE OG

RIHANNA I NYE VERSJONER!

Suksessen fortsetter, denne gang med låter fra superstjernene i Stargate

I årets utgave av konsertføljetongen ung komponist arrangerer trøndersk pop/rock er turen kommet til den glitrende saksofonisten Martin Myhre Olsen. Han skal ta for seg den milliard-streamede hit-katalogen til de trønderske superprodusentene Stargate, og gi låtene ny drakt for talentene i NTNU Jazzensemble. Vi gleder oss!

Siv Aurlund Vokal

Alicia Cubas Vokal

Åsne Fossmark Saksofon

Brede Sørum Saksofon

Simon Hagerup Holm Saksofon

Martin Myhre Olsen Saksofon

Mikkel Dahl Trompet

Tuva Olsson Trompet

Emil Bø Trombone

Guro Kvåle Trombone

Hermann Arntsen Hestbek Tuba

Isak Hungnes Piano/synth

Anna Ueland Piano/synth

Selma Edwards Granly Bass/cello

Bendik Lundsvoll Bass/cello

Niklas Jenstad Heide Trommer

Martin Myhre Olsen

3
Sondre Ferstad / BERRE
Signe Fuglesteg Luksengard
Julie Dahle Aagård / BERRE
Foto
MYHRE OLSEN VS. STARGATE MED NTNU JAZZENSEMBLE
Musikalsk leder og arrangør MARTIN
Foto Harald Medbøe Dagfinn Nordbø Tekster og vokal Vigleik Storaas Piano Gaute Storaas Bass DET NORSKE POESI & SATIREORKESTER 6. MAI / KL 19:30 / ATELIER ILSVIKA PRIS 200,MAN 6. MAI TIRS 7. MAI

Kyle

Kyle

OFFISIELL ÅPNINGSKONSERT

EASTWOOD SYMPHONIC

KYLE EASTWOOD QUINTET MED TRONDHEIM SYMFONIORKESTER

En kulturopplevelse det er verdt å bruke en neve dollars på? Denne! Tøffere blir det ikke.

Trondheim Jazzfestival og Trondheim Symfoniorkester & Opera (TSO) har vært samarbeidspartnere i flere tiår og gitt publikum en rekke unike konsertopplevelser. Like unikt er prosjektet "Eastwood Symphonic" som blir den offisielle åpningskonserten til Jazzfest 2024.

På scenen står Clint Eastwoods musikersønn, Kyle Eastwood, med sin kvintett. Så blir det hele tatt ut i det storslagne sammen med TSO.

«Eastwood Symphonic» er en sønns hyllest til sin far. En symfonisk konsert med nye og originale tolkninger av mange av de kjente låtene fra Clint Eastwoods filmer.

4
Foto Antoine Jaussaud
Eastwood Quintet & TSO
Eastwood Bass Andrew McCormack Piano Chris Higginbottom Trommer Quentin Collins Trompet og flygelhorn Brandon Allen Saksofon Trondheim Symfoniorkester David Labourier Dirigent Cam Kjøll Konsertmester TIRS
7. MAI
7. MAI / KL. 20:00 / OLAVSHALLEN STORE SAL PRIS 590,- / 450,- (Jazzfest-venn)

8. MAI / KL. 20:30 / MOSKUS

PRIS 290,- / 190,- (Jazzfest-venn)

8. MAI

Finlands nye jazzkomet

Dette må oppleves! Saksofonist Linda Fredriksson er en av Finlands mest fremgangsrike unge jazzartister, som allerede turnerer verden rundt med flere prosjekter - og nå kommer de for første gang til Trondheim. Med sitt nye soloprosjekt Juniper trer Fredriksson frem i lyset som komponist og bandleder med stor tyngde. Konserten er støttet av Finsk-norsk Kulturinstitutt.

LINDA FREDRIKSSON: JUNIPER

8. MAI / 16:30

TRONDHEIM KUNSTMUSEUM

PRIS 200,-

8. MAI

Hur Låter Konsten? er et sjangeroverskridende prosjekt hvor noen av Skandinavias fremste musikere tolker billedkunst med musikk gjennom improvisasjon i samarbeid med ulike kunstmuseer i Norge og Sverige. Bli med på en annerledes opplevelse der musikken tar plass som en del av kunstverket og hvor tolkningene finner sted i øyeblikket.

I samarbeid med Trondheim Kunstmuseum og Svensk Kulturråd.

5
Linda Fredriksson Saksofon Mikael Myrskog Keyboard Mikael Saastamoinen Bass Olavi Louhivuori Trommer
ONS
VI BYGGER DET NYE OG TAR VARE PÅ DET GAMLE HUR LÅTER KONSTEN? ONS
Lina Nyberg Stemme Lisa Ullén Piano Fredrik Ljungkvist Saksofon Staffan Svensson Trompet Veslemøy Narvesen Trommer Josefin Runsteen Fiolin Mauritz Agnas Cello Foto Miki Anagrius Foto Iiris Heikka

8.

JUDITH HILL ONS 8. MAI

Amerikansk vokalstjerne – for første gang i Trondheim

Judith Hill har tatt steget frem på scenen og er i ferd med å bergta en hel verden med sin stemmeprakt!

Tidligere har hun vært korist for mange av vår tids største stjerner, og kan vise til samarbeid med ikoner som Michael Jackson og Prince. Hun ble valgt ut til å synge duett med Michael Jackson på "I Just Can't Stop Loving You" under hans This Is It-konserter i London. Etter hans plutselige bortgang i juni 2009, sang Hill i Jacksons minnegudstjeneste, noe som satte henne på det musikalske verdenskartet. Bli med på begivenheten, det er første gang hun gjester Trondheim!

Last ned BROADCAST-APPEN og les mer om våre konserter + 6
MAI
KL 20:00 / OLAVSHALLEN STORE SAL PRIS 615,- / 510,- (Jazzfest-venn)
piano og gitar Peewee Hill Bass Michiko Hill Keyboard John Staten Trommer Foto Ginger Sole Photography
/
Judith Hill Vokal,

8. MAI / KL. 22:00 / DOKKHUSET

PRIS 290,- / 190,- (Jazzfest-venn)

Francesca Tandoi Piano

Stefano Senni Bass

Giovanni Campanella Trommer

En virtuos swing-eksplosjon

Den italienske pianisten og vokalisten

Francesca Tandoi skinner sterkt på den internasjonale jazzscenen, hyllet av kritikere og publikum som en sjeldent bemerkelsesverdig musiker. Energisk, smidig og elegant på samme tid, med sin varme jazzvokal og forrykende swing-linjer á la Oscar Peterson - virtuost får nærmest en ny betydning når Tandoi tar fatt i pianoet.

Hanna Paulsberg saksofon

2020 2021

Anja Lauvdal musiker, komponist og produsent

Lauvdal musiker, komponist og produsent

Siril M. Hauge vokalist, komponist og tekstforfatter

Siril M. Hauge vokalist, komponist og tekstforfatter

Ingrid Helene Håvik vokal

2022

Bjørn Marius Hegge kontrabass og komponist

Bjørn Marius Hegge kontrabass og komponist

Martin Myhre Olsen saksofon og komponist

Petter Dalane pianist og orkesterleder

Dalane

Hvem får prisen i år?

7 SKAPER KULTUR OG NTNU AMBASSADØR Mette Rasmussen saksofon 2019 ? 2024 Hvem får prisen i år?
Myhre Olsen saksofon og komponist 2018 Hanna Paulsberg saksofon 2015 2016 Espen Berg Trio Espen Berg, Bárður Reinert Poulsen, Simon Albertsen 2017
Helene Håvik vokal
Lauvdal musiker, komponist og produsent 2020 2021
M. Hauge vokalist, komponist og tekstforfatter
Marius Hegge kontrabass og komponist 2022 Petter Dalane pianist og orkesterleder 2023 SKAPER KULTUR OG NTNU AMBASSADØR Mette Rasmussen saksofon 2019 ? 2024 Hvem får prisen i år?
Myhre Olsen saksofon og komponist 2018 Hanna Paulsberg saksofon 2015 2016 Espen Berg Trio Espen Berg, Bárður Reinert Poulsen, Simon Albertsen 2017 Ingrid Helene Håvik vokal
2020 2021
Martin
Ingrid
Anja
Siril
Bjørn
Martin
Anja
2022
NTNU AMBASSADØR
2019 ? 2024
Petter
pianist og orkesterleder 2023 SKAPER KULTUR OG
Mette Rasmussen saksofon
2018
2015 2016
2017
Espen Berg Trio Espen Berg, Bárður Reinert Poulsen, Simon Albertsen
“BOP
2023 FRANCESCA TANDOI
WEB”
ONS 8. MAI

TORS

9. MAI

9. MAI / KL. 12:30 /

PRIS 290,- / 190,- (Jazzfest-venn)

Grensetøyende lek med akkordeon

Serbisk-norske Jovan Pavlovic er en av de mest ettertraktede akkordeonistene i Europa i dag, med tiår av musikalske samarbeid bak seg og som en sentral musiker og pådriver i Trondheimsmiljøet.

Nå inntar han Jazzfest - helt alene med sitt akkordeon.

TORS

9. MAI

JOVAN PAVLOVIC ANJA SKYBAKMOEN

9. MAI / KL. 14:00 / DOKKHUSET PRIS 350,- / 250,- (Jazzfest-venn)

Hyllest til Googoosh og iranske stemmer

Trondheims-vokalist Anja Skybakmoen har en allsidig karriere bak seg, både med egne bandprosjekter og som sanger i vokalgruppen Pitsj, for å nevne noe. Nå ankommer hun Jazzfest med et nytt, sterkt album i bagasjen - nemlig en hyllest til Googoosh, en av de største artistene i Iran, som ble stilnet under revolusjonen i 1979. Anja, med sitt glitrende band, tar tradisjonen på alvor og evner å skape musikalsk magi i møtepunktet mellom Norden og Østen.

8
Jovan Pavlovic Akkordeon Anja Skybakmoen Vokal Helge Lien Piano Aleksander Sjølie Gitar Håkon Aase Fiolin Jonas Barsten Trommer Foto Leikny Havik Skjærseth Foto Helge Andreas Norbakken
KJØPMANNSGATA
UNG KUNST

9.MAI / kl. 20:00 / BYSCENEN

PRIS 490,- / 390,- (Jazzfest-venn)

Med nytt album i bagasjen

Som en av Norges mest allsidige og geniale gitarister – enten det er groovy blues, vakre folketoner eller salmer - ser Knut Reiersrud aldri ut til å gå tom for ideer.

Nå er han på veien med nye komposisjoner fra sin siste utgivelse Antropomorfi, hvor han har skrevet låter tilegnet dyr som har kommet i kontakt med oss mennesker på ulike måter. Valdimir, Freya, Keiko og mange flere blir hyllet med heftig r&b, jazz, rock og funk i beste Reiersrud-stil.

9. MAI / KL. 18:00

VERKSTEDHALLEN PRIS 350,- / 250,- (Jazzfest-venn)

Verdenspremiere i Trondheim

Saksofonist, komponist og initiativtaker Eirik Hegdal har satt sammen en septett med musikere og produsenter som gladelig opererer i alle musikalske kroker.

Med et ganske så omfattende instrumentarium bølger uttrykket umerkelig fra akustisk til elektrisk, eller sømløst midt imellom - i en sjangerløs lekegrind bestående av nye, spennende lydkombinasjoner, grooves, teksturer, nysgjerrighet og kreativ energi.

9 Foto Morten Krogvold
TORS
EIRIK HEGDAL EKLEKTISK SAMBAND
9. MAI
Thea Grant Vokal og effekter Josefin Runsteen Fele, perkusjon og vokal Per Texas Johansson Klarinetter, tenorsax og fløyte Eirik Hegdal Saksofoner, klarinett og synth Håvard Aufles Piano og synth Ole Morten Vågan Kontrabass og el-bass Hans Hulbækmo Trommer, munnharpe og perkusjon
Reiersrud Gitarer
Wallumrød Tangenter Nikolai Hængsle Bass Ola Erlien Gitar og keys Andreas Bye Trommer
KNUT REIERSRUD BAND TORS 9. MAI Knut
David

FRIENDS & NEIGHBORS TORS 9. MAI

9. MAI / KL. 20:30 / MOSKUS PRIS 290,- / 190,- (Jazzfest-venn)

TORS

9. MAI

9. MAI / KL. 22:00 / DOKKHUSET PRIS 430,- / 330,- (Jazzfest-venn)

André Roligheten Saksofoner, klarinetter og fløyte Thomas Johansson Trompet

Oscar Grönberg Piano

Jon Rune Strøm Kontrabass Tollef Østvang Trommer

Plateslipp og kokende improvisasjon

Sterke melodier, lekenhet og dynamikk er ord som kan beskrive Friends & Neighbors´ utadvendte spillestil. Musikken spenner fra melodiøse ballader til hardtsvingende free-bop og kraftfulle frijazzutblåsninger, med et band-samspill som har fått gro sammen og utvikle seg i over 16 år. På Jazzfest feirer de plate nummer seks - sin nye utgivelse Circles.

Moderne vokaljazz fra en internasjonal stjerne

Jazzmeia Horn er en av jazzhimmelens mest skinnende stjerner om dagen, med en stor tilhengerskare verden over. I kjølvannet av hennes

Grammy-nominerte album A Social Call i 2017 har hun vært meget aktiv på turné - og med å perfeksjonere sitt originale uttrykk som vokalist. Jazzmeias musikk både bevarer og vrir på jazztradisjonen; med en tydelig linje til vokaljazz-ikoner som Nancy Wilson og Betty Carter.

JAZZMEIA HORN

Jason Clotter Bass

10
Jazzmeia Horn Vokal Jordan Williams Piano Michael Reed Trommer Foto Peter Gannushkin Foto Drew Bordeaux

10. MAI / KL 14:00 SALAMANDERNATTEN, Sparebank 1 SMN, Søndre gate 4 PRIS 200,- / 100,- (Jazzfest-venn)

BLIND DATE

For første gang inviterer vi til en "blind date", en konsert hvor publikum ikke vet hvem artisten er.

Vi kan røpe at det blir en spennende konsert i den spektakulære kunstinstallasjonen Salamandernatten i lokalene til vår hovedsamarbeidspartner Sparebank 1 SMN.

Artisten er en av Trondheims mest spennende, nyskapende og allsidige kunstnere, og hens navn vil bli et frampek mot en bestilling til Jazzfest 2025.

Kunstneren selv, Kjell Erik Killi Olsen, er invitert.

Musikk ivaretar fellesskap, styrker tillit og samhold, reduserer utenforskap og polarisering – til det beste for et levedyktig demokrati. Har du lyst til å høre mer om hvorfor og hvordan det er slik?

Jazzfest og NTNU Musikk inviterer til en grensesprengende lørdag hvor både forskere og musikere gir deg en buffet av kunnskap og kunstopplevelser, alt under paraplyen FELLESSKAP.

Vi kan friste med Nora Bilalovic Kulset som introduserer om hvorfor og hvordan musikk på mange måter etablerer fellesskap, Thomas Hilder som forteller om musikk, mangfold, rettigheter og skeive, Katarina Lindblad og hennes forskning på musikk og utenforskap blant eldre enslige menn, og vi får kunstneriske innslag innimellom fra alle deler av NTNU Musikk: klassisk, jazz, musikkteknologi, dansere fra hele verden – og kanskje får du være med å synge litt også. Hvis du vil. Arrangeres i samarbeid med NTNU Fellesskap.

11 GLAZZ Vi fikser alle sjangere av glass RIIS BILGLASS LADE Haakon den VII gt. 19 Tlf: 090 09 RIIS BILGLASS TILLER Østre Rosten 4C Tlf: 090 09 RIIS BILGLASS SANDMOEN Torgårdstrøa 2 Tlf: 090 09 RIIS GLASS & FASADE Østre Rosten 47 Tlf: 73 92 90 60
MUSIKK
FELLESSKAP med forskere fra NTNU Musikk
OG
11. MAI / KL 12:00-14:00 (INKL. PAUSE) / DOKKHUSET GRATIS
LØR
FRE 10. MAI
11. MAI
Nora B. KulsetKatarina LindbladThomas Hilder

Samspill over fire tiår

Vår alles kjære Karin Krog har gjennom en lang karriere i både inn- og utland posisjonert seg som en av våre fremste nasjonalskatter innen vokaljazz. Hun har fra 1960 tallet og til i dag vært en av de fremste representantene for jazz i Norge og for norsk jazz internasjonalt. At Karin kommer til Trondheim Jazzfestival i år er intet mindre enn en begivenhet. Samarbeidet med Bjørn Alterhaug startet i Trondheim allerede i 1967 og har gjennom flere årtier gitt oss musikkopplevelser fra øverste hylle!

SAMKLANG

Tekonlogi for et bedre samfunn

En enkelt tone kan aldri skape en harmoni. Det å stå sammen gir styrke . Styrken skapes av forskjeller, ikke likheter.

SINTEF har nøye utvalgte sammarbeidspartnere for å skape den samklang vi ønsker. Harmonier som bidrar til at vi leverer unike verdier for samfunnet og konkurransekraft for våre kunder.

Vi i SINTEF er stolte over samarbeidet med Trondheim Jazzfestival. Sammen skaper vi klangbunnen for framtidens musikalske innovasjoner.

FRE 10. MAI
KARIN KROG MED BJØRN ALTERHAUG KVARTETT
10. MAI / KL 13:00 / OLAVSHALLEN LILLE SAL PRIS 390,- / 290,- (Jazzfest-venn)
Karin Krog Vokal Bjørn Alterhaug Bass Vigleik Storaas Piano Tom Olstad Trommer Erlend Vangen Kongtorp Saksofon
Foto Vidar Ruud

10. MAI / KL. 16:00, / DOKKHUSET PRIS 290,-

For første gang i Norge

Rett fra Europas jazzscene! Den franske pianisten David Tixier og den kroatiske trommeslageren Lada Obradovic utgjør den spennende Obradovic-Tixier Duo. Duoen kombinerer både akustiske og elektroniske instrumenter i et medrivende samspill; groovy, mykt og komplekst på samme tid. Presentert nærmest som en musikalsk forestilling, der Davids sofistikerte harmonier og lyriske drama flettes sammen med Ladas polyrytmer og skarpe touch.

OBRADOVICTIXIER DUO

13
10. MAI
FRE
David Tixier Piano, keyboard og elektronikk Lada Obradovic Trommer, vokal og klokkespill
/ 190,- (Jazzfest-venn)
Foto David Tixier

FIRE KONSERTER – ÈN BILLETT

PRIS 450,- / 300,- (Jazzfest-venn)

JAZZFEST PÅ HAVET

Fire konserter - én billett! Vi inviterer til nok en festaften på Havet Arena! Fredag 10. mai fra kl. 19:00 skal vi igjen fylle Nyhavna med elektrisk stemning, program for musikkelskere og dansbare rytmer inn i solnedgangen. Opplev fire nye og kjente artistnavn på én og samme billett - og mye mer!

10. MAI / KL 23:00 / DJUPET

Trøndelags egen elektronika-dronning

ARY er tilbake for alvor. For to år siden slapp hun endelig debutalbumet «For Evig», som vant over både anmeldere og musikkhjerter i hele verden. Vi ble først kjent med ARY i 2015, da hun med et brak traff det norske publikum med elektroniske popbeats og hennes tydelige signatur – den spektakulære stemmen. På kort tid fikk hun millioner av lyttere både i og utenfor våre landegrenser. Nå er hun klar for en gjenforening med fansen, denne gang som artist og produsent – med et helt nytt sceneshow, dansere og en imponerende låtkatalog.

14
Foto Ole Martin Halvorsen
FRE
ARY
10.MAI
Last ned BROADCAST-APPEN og les mer om våre konserter +

Dørene åpner kl. 18:00. Vi inviterer til Musikkbingo med Radio Revolt kl. 19:00 i Heim og første konsert starter kl. 20:00.

10. MAI / KL 22:00 / LANGHUSET

10. MAI / KL 21:00 / DJUPET

Klar for gjennombrudd!

Ekspressiv vokal og catchy melodier over organiske grooves og elektroniske synth-arpeggioer - trommeslager og vokalist Øyunn lager musikk som treffer.

I sitt eget band synger og rapper hun hudløst ærlig i tekster om relasjoner, hierarki, håp og uro, alt mens hun trakterer trommesettet på samme tid.

For første gang i Norge

Next.Ape er det nyskapende bandet til den belgiske trommeslageren

Antoine Pierre - og et av de mest spennende crossover-prosjektene på den europeiske musikkscenen per i dag. Musikken har et groovy, melodiøst og mystisk sound, ispedd elementer av både elektronika, pop og jazz, og presentert i en tight og overbevisende live-pakke.

10. MAI / KL 20:00 / LANGHUSET

THEA WANG

Gripende og gåsehudfremkallende

Thea Wang er en historieforteller. Med brede og korte strøk maler hun frem øyeblikk fra livet på balsamerende vis - akkompagnert av et sparsommelig, men likevel altoppslukende lydunivers. Hun kom inn på musikkscenen med debutalbumet «While He Is Still Asleep» i 2022, som høstet ros fra både norsk og internasjonal presse, og siden det har hun blant annet varmet opp for Aurora på hennes nylige verdensturné. Her får du, med andre ord, oppleve en kommende verdensstjerne.

15
FRE
10.MAI
Thea Emilie Wang Vokal Edvard Synnes Keyboard Ivar Myrset Asheim Trommer Jørgen Kasbo Gitar Håkon Aase Fele
Foto Athos Burez Foto Kaspar Vig NEXT.APE (BE) ØYUNN Antoine Pierre Trommer og komposisjoner Julie Rens Vokal Lorenzo Di Maio Gitar Cédric Raymond Effekter, gitar og keyboard
Klein Keyboard og Moog
Trommer og vokal
Mikkel Madsen
backingvokal
Staub Synther og backingvokal
Cebrero Løberg Livelyd og prosessering
Jérôme
Øyunn
Jens
Bass og
Kasper
Oliver
Foto Louise Hvas

FRE 10. MAI

10. MAI / KL. 18:00 / TRYKKERIET SCENE

PRIS 350,- / 250,- (Jazzfest-venn)

Audio-visuelt treverk-univers

Munnspiller, sanger og multitalent Sondre Ferstad er i gang med en spennende bestilling som skal ha premiere på Jazzfest 2024. Pieces of Wood er et audiovisuelt treverks-univers hvor musikk, trearbeid, fiolinbuer, høvler, trommestikker og huggjern møtes på scenen. Sondre vil skape et organisk og melodisk verk, hvor musikerne får god plass til å sette sitt personlige preg - med lange linjer, formlek og nøye sammenflettede elementer.

Med støtte fra Norsk kulturfond, Fond for lyd og bilde og Trondheim Kommune.

SONDRE FERSTAD

– PIECES OF WOOD

FRE 10. MAI

10. MAI / KL. 20:00 / BYSCENEN PRIS 450,- / 350,- (Jazzfest-venn)

Sondre Ferstad Munnspill

Vegard Bjerkan Tangenter

Håkon Aase Fiolin

Selma French Hardingfele/fiolin og vokal

Helge Andreas Norbakken Perkusjon

Tor Reisch Trekunstner

Oscar Udbye Lys/video

Tor Breivik Lyd

JAZZFEST BESTILLER

Anthony Strong Piano og vokal

Joel Barford Trommer

Tarald Kongshaug Kontrabass

Jens Bonderup Gitar

Brede Sørum Saksofon

Kåre Kolve Saksofon

Ragnhild Faanes Saksofon

Mona Krogstad Saksofon

Jenny Frøysa Saksofon

Emil Emilson Trompet

Magnus Indergård Trompet

Ola Ellingsen Trompet

Eli Hatlehol Trompet

Peter Robertstad Trombone

Emil Bø Trombone

Eirik Kosberg Trombone

Yngve Hasnes Trombone

Jan Magne Førde Dirigent

ANTHONY STRONG & TRØNDELAG BIG BAND

Swingende og underholdende fra Englands nye vokaljazz-stjerne

Når Anthony Strong, en jazzvokalist og pianist av internasjonal kaliber, slår seg sammen med vårt egne Trøndelag Big Band får vi et hardtswingende mestermøte som garantert lokker frem både smil og danselyst hos Jazzfest-publikummet!

Med sin kraftfulle stemme og virtuose pianospill har Strong begeistret publikum over hele verden. Dette unike samarbeidet gir deg muligheten til å oppleve en stemningsfull aften med alt fra myke ballader til swingende up tempo-låter i storbandstil.

16
Foto Lasse Berre

LEAGUS

Hva er verdien av å oppleve noe sammen?

Hva er det med festivaler, egentlig? Er det den kulturelle opplevelsen, det sosiale fellesskapet, eller kanskje den lokale stoltheten som får oss til å samles?

Vi har bidratt til å skape festivaler og andre verdier sammen med folk, bedrifter og lokalsamfunn i 200 år. Det skal vi fortsette med.

17
FRE 10. MAI
10. MAI / KL. 20:30 / MOSKUS PRIS 290,- / 190,- (Jazzfest-venn) Herborg Rundberg Piano Kristian Svalestad Olstad Gitar
Leagus er en moderne og eksperimentell duo fra Sápmi. Musikken deres veksler mellom formelle komponerte partier, åpne strukturer og fri improvisasjon - fra dempede, minimalistiske, salme-aktige stykker til mer rockorienterte improviserte partier. Musikalsk magi fra nord Foto Martin Losvik

FRE 10. MAI

10. MAI / KL 22:00 / DOKKHUSET

PRIS 350,- / 250,- (Jazzfest-venn)

Et stjernelag finner sammen igjen

Air Play er tuftet på et gammelt musikalsk samarbeid som ikke kunne annet enn å gjenoppstå! Air Play er tuftet på originalbandet Fair Play hvor trommeslager Trond Kopperud medvirket. Han gikk bort i 2021 og i 2022 ble Air Play startet som en hommage til han og et behov for å samle de sterke musikalske trådene fra tidligere. Nå gjester de Jazzfest med helt ny musikk, hvor alle deres musikalske kvaliteter og uttrykk, fra gjennom mange år som sentrale norske jazzmusikere, presenteres i nydelig samspill.

AIR PLAY

Heimdal Bolig gleder seg til samarbeidet med Jazzfest!

Vi er imponert over hva Jazzfest har fått til for både unge og voksne i de senere år.

Vi ser fram til konserter og å bli en del av den positive sfæren som skapes rundt Jazzfest.

I tillegg er det flott å være med å bidra slik at flere kan få oppleve hyggelig kultur i verdens beste by!

18
Elin Rosseland Vokal Tor Yttredal Saksofon Vigleik Storaas Piano Johannes Eick Bass Foto Tore Sætre, Svein Erik Fylkesnes, Carl Størmer og Helmut Dobratz. Design Helga Bu

JAM SESSIONS

Vi inviterer til jam under festivalen! Bandet starter jammen med 2-3 låter, så er scenen åpen! Alle jamvertene har med seg studenter fra jazzlinja ved NTNU.

7. MAI

KL 23:15 – 01:00

8. MAI

KL 23:15 – 01:00

9. MAI

KL 23:15 – 01:00

10. MAI

KL 23:15 – 01:00

11. MAI

KL 23:15 – 01:00

FREDRIK LJUNGKVIST

PER "TEXAS"

JOHANSSON

ODA STEINKOPF

CECILIE GRUNDT

ÅRETS NTNU

AMBASSADØR

FOLKEHØGSKOLEBAND

8. MAI

KL 21:15 – 21:45

JAZZ-KLASSEN

på Trøndertun

Embla Nordheim Vokal

Johanne Rogdaberg Vokal

Emilie Sofie Eriksen Trompet

Sanna Tandberg Holstad Trompet

Ruben Lindholm Gitar

Matheus Mantovani Gitar

Emil Nikolai Mikkelsen Gitar

Nikolai Østerdal Bass

Lucas Knutsen Vestgård Trommer

Fredrik Ødegård Trommer

Magnus Endrestøl Trommer

9. MAI

KL 21:15 – 21:45

NKULUNGUANA

Elever fra Trøndertun

Arnaldo Luís Gueze Trommer/leder

Emilie Henriksen Hagen Vokal

Håkon Hauge Gitar

Emil Nesse Gitar

Emil Nikolai Mikkelsen Piano

Nikolai Østerdal Bass

Sanna Tandberg Holstad Trompet

Emilie Sofie Eriksen Trompet

9. MAI

KL 15:30 – 16:00

VILLOSPÅR

Elever fra Birka Folkhögskola

Mari Njåstad Gimnæs Vokal

Rebecca Segersam Vokal

Vidar Johansson Trompet

Felix Larsson Gitar

Jens Athle Bass

Niels Urban Trommer

Riley Hyltén-Cavallius Trommer

11. MAI

KL 16:30 – 17:00

SØMLØS

Fredrik Ljungkvist (jamvert) Saksofon

Johannes Lykkås Bass

Jørgen Fiske Trommer

Odin Fiskvik Gitar

Per "Texas" Johansson (jamvert) Saksofon

Oliver Skou-Due Piano

Tarald kongshaug Bass

Elias Baadsvik Trommer

Oda Steinkopf (jamvert) Bass

Skage Larsen Vibrafon

Erik Flaig Trommer

Cecilie Grundt (jamvert) Saksofon

Albert Rygh Gitar

Johannes Elnan Bass

Agneya Chikte Trommer

Jamvert - årets NTNU Ambassadør (offentliggjøres senere)

Sander Eilertsen Bass

Gustav Tornberg Trommer

Einar Folkesson Nordberg Piano

9. MAI

KL 16:15 – 16:45

ARKIVET

Elever fra Birka Folkhögskola

Emma Arledal Vokal

Elias Lundgren Vokal Petter Forsman Saksofon

William Wassenius Gitar

Tyra Soo Mee Johansson Bass

Elin Ericsson Trommer/perkusjon

Malvin Hagström Trommer/perkusjon

Elever fra Sund Folkehøgskole ?

Nikolai Hansli Piano

Ask Viste Bass

Ib Hilden Trommer

7. MAI

KL 17:15 – 17:45

FJÆRA KVINTETT

Elever fra Sund Folkehøgskole

Øygunn Hauffen Vokal

Maren Pernille Vartdal Skjong Trompet

Móeiður Loftsdóttir Trompet

Runa Kirby Torbo Kontrabass

Embla Bang Frantzen Trommer

10. MAI

KL 15:00 – 15:45

REICHE

Vegard Rishaug Gitar og elektronikk Øyvind Leite Trommer

10. MAI

KL 21:00 – 21:45

SONDRE MOSHAGEN LIGHTNING TRIO

Nikolai Hansli Piano

Ask Viste Bass

Ib Hilden Trommer

11. MAI

KL 21:00 – 21:45

DON'T FEED THE SUN

Anna Ueland Synth, vokal, fele

Hermann Hestbek Tuba og elektronikk

Selma Edwards Granly Cello, gitar, elektronikk og vokal

19
STUDENTBAND TRONDHEIM MEKANISKE
GRATIS INNGANG

MUSIKALSK FAMILIEDAG PÅ TORVET

Vi gjentar suksessen fra tidligere år og inviterer små og store til en innholdsrik familiedag på Torvet lørdag 11. mai kl. 12:00 - 16:00.

Det blir konserter og underholdning både på og rundt Torvscenen, vår egen New Orleans-gateparade, ulike foodtrucks og mye annet gøy!

Alt kulturprogram er selvfølgelig gratis.

Hold av datoen - og velkommen til alle!

KL 12:00 GATEPARADE

KL 13:00 ELEVER FRA TRONDHEIM KULTURSKOLE

KL 13:30 ISAK DANSEKOMPANI (UTENFOR VÅR FRUE KIRKE)

KL 14:00 9 GRADER NORD

KL 15:15 JACKS FUNK UNGDOMSSTORBAND

20
11.mai kl.12

GATEPARADE MED JAZZFESTS

EGET PARADEORKESTER!

Trompetist Sturla Hauge Nilsen har samlet et knippe unge korpstalenter som spiller opp til gateparade og god stemning på Torvet under familiedagen! Det blir liv og røre i ekte New Orleans-stil med de unge i sentrum!

STURLA HAUGE NILSEN Musikalsk leder

UNGE FAVORITTER SOM SPILLER FLETTA AV DE FLESTE

Jacks Funk Ungdomsstorband består av 29 talentfulle musikere med bakgrunn fra ulike skoler i Trondheimsområdet. De er alle mellom 15-20 år - men tross sin unge alder har de allerede flere års erfaring med å traktere funk-sjangeren.

JACK ENTERS Musikalsk leder

EN EKSPLOSJON I MUSIKALSKE FARGER

9 grader nord er et eklektisk, tamilsk folkrockband som henter inspirasjon fra et mangfold av musikalske stiler - inkludert karnatisk musikk, baila og tamilsk folkemusikk. Bandet er kjent for sine energiske, opprørske og selvsikre sceneopptredener, og inkorporerer instrumenter som blant annet bambusfløyte og cajon for å skape sitt karakteristiske sound.

MIRA THIRUCHELVAM Gitar, fløyte og vokal

DIPHA THIRUCHELVAM Vokal, gitar og fløyte

JAKOB SØNNESYN Bass

JAKOB SISSELSON HAMRE Perkusjon

FLASH MOB!

De unge talentene fra ISAK Dansekompani stiller opp med en egenkoreografert flash mob-dans i samspill med paradeorkesteret på kirkebakken utenfor Vår Frue Kirke. Vi oppforderer alle små og store til å bli med og danse!

KRISTINE M. G. DALSBØ Instruktør og koreograf

21
Foto Synne Sofi Bårdsdatter Bønes Foto Sven Erik Knoff Foto Arne Hauge
22
olavshallen.no
Offisiell åpningskonsert
med både Michael Jackson og Prince
Jazzfest på Olavshallen
7. mai EASTWOOD SYMPHONIC
8. mai JUDITH HILL Sunget
BJØRN ALTERHAUG KVARTETT
10. mai KARIN KROG M/
11. mai
EYOLF DALE TRIO Første gang i Trondheim!

KÅRE KOLVE FUSION QUINTET EYOLF DALE TRIO

Norsk supertrio - for første gang i Trondheim

Jazzhistorien er full av mange legendariske pianotrioer - og nå har en av landets mest spennende pianister løftet trioformatet til nye høyder! Eyolf Dale har de siste ti årene imponert det globale jazzpublikummet med sin rytmiske driv, utforskende nysgjerrighet og lyriske, syngende tonespråk. Trioen leverer musikk i skjæringspunktet mellom jazz og klassisk; rytmedrevet og intrikat, i særs sjelfull og melodisk innpakning. Gled deg til samspill i verdensklasse!

Forrykende samspill fra noen av landets toppmusikere

Etter mange aktive år som utøvende frilansmusiker har saksofonisten og bandlederen Kåre Kolve tatt turen tilbake til sin egen ungdomstid på 1980-tallet. Hans nye band Fusion Quintet serverer smooth, groovy, funky musikk med fengende melodier som ligger i grenselandet mellom jazz, funk, pop og fusion.

23
LØR 11. MAI LØR 11. MAI
MAI / KL. 15:00
LILLE SAL PRIS 390,-
290,-
11.
/ OLAVSHALLEN
/
(Jazzfest-venn)
11. MAI / KL. 18:00 /DOKKHUSET PRIS 350,- / 250,- (Jazzfest-venn)
Eyolf Dale Piano Per Zanussi Bass Audun Kleive Trommer Kåre Kolve Saksofon Georg «Jojje» Wadenius Gitarer Torstein Lofthus Trommer Jonny Sjo El-bass Frode Mangen Keyboard
Foto Eilif Stene
Foto Per Schorn
24
Chris Holsten
Angélique Kidjo
Gåte Katarina Barruk
Bigbang
med venner Billetter olavsfest.no Sigrid + + + + +
Darling West Emelie Hollow Beharie Birkeland Moyka
BORGGÅRDEN

D’SOUND

11. MAI / KL. 20:00 / BYSCENEN

PRIS 550,- / 450,- (Jazzfest-venn)

Norges store pop-sensasjon er tilbake med originalbesetningen

D’Sound har i over 25 år blitt regnet som et av Norges aller beste liveband. Debutalbumet «Spice of Life» i 1997 skapte et paradigmeskifte innen norsk pop, med sin friske blanding av acid jazz, soul, R’n’B og funk, noe som ga bandet stor suksess i både inn- og utland. Nå er D’Sound tilbake med original besetning og låter tightere enn noen gang. Det er første gang Jazzfest presenterer dette superbandet, med bysbarnet og groovemaskinen Kim Ofstad som en meget viktig del av bandet.

25
LØR
11. MAI
Simone Eriksrud Vokal Jonny Sjo Bass Kim Ofstad Trommer Stein Austrud Keyboard
Foto Bjørnar Strømsholm Last ned BROADCAST-APPEN og les mer om våre konserter +

Intervju: Sondre Ferstad

Multi-instrumentalisten Sondre Ferstad tok sin eksamen ved NTNU Jazzlinja i 2017, med munnspill som hovedinstrument. Siden har han gjort mye spennende, blant annet to utgivelser i eget navn med Sondre Ferstad Ensemble og sitt lille finurlige Snirkelsongar-band. Til Jazzfest kommer han med et audiovisuelt verk med fenomenale musikere og kunstnere. Verket er en hyllest til skapergleden. Han sier: «I et samfunn der vi kan betale oss ut av de fleste problemer, har vi slutta å lage ting selv. Jeg vil vise hvor fin skapelse kan være. Derfor stiller vi oss opp på scena denne dagen og skaper noe sammen, musikere og kunstnere. Musikk og treskulptur. Musisering i øyeblikket og impro i treskjæringa.

Hva gleder du deg mest til under årets Jazzfest, bortsett fra å framføre egen konsert?

- Mange spennende konserter å se frem til! Kvelden på Havet med Øyunn og Thea Wang blir kanon, også skulle jeg gjerne sett Eirik Hegdals Eklektisk Samband, men vi må øve til egen konsert den kvelden.

Hva har du bedrevet med siden sist Trondheims publikum hørte deg?

- Har flytta til Molde for å ta fele-timer med Jasminka Penjin (gamle læreren til Ola Kvernberg). Begynte å spille fele etter at Jazzfest spurte meg om å skrive bestillingen, var gira på å lære litt for å skrive bedre for stryk. Også har det vel bare ballet på seg, har fått feledilla!

Og apropos, etter NTNU Jazzlinja var du innom psykologistudiet. Hvorfor hoppet du av der?

- Har hatt mange forskjellige, morsomme og rare innfall oppigjennom. Å lære seg å spille munnspill er ett av de, bli psykolog et annet. Prøvde meg også som freelance snekker for et par år siden. Synes det er gøy å stupe ut i greier jeg har kick på; noe blir det noe varig ut av, det andre går over. Psykologi hører vel til sistnevnte, jeg skjønte etterhvert at det var mest en plan B for å sikre stabil inntekt. Glad jeg fant ut det, og det midlertidige karriereskiftet fikk meg til å innse hvor priveligert man er som musiker! Nysjerrigheten lenge leve!

Hvordan har du jobbet fram stoffet og hva får publikum høre?

- Musikken har blitt knadd og stått til heving i uendelig mange omganger! Også har de beste idéene og melodiene fått stå igjen til slutt. I fjor sommer tok jeg fram noen skisser jeg ikke hadde hørt på et halvt år og fikk skikkelig kick! Tiden leger ikke bare sår, den tar også knekken på melodiskepsis! Verket spilles sammenhengende i sin helhet, og har noen nøkkelidéer som går igjen. Tanken er at folk skal dra kjensel på noen av motivene etter hvert, skape en rød tråd. Også skal musikken smelte sammen med noe spennende greier som Tore Reisch og Oscar Udbye skal koke ihop, det blir live spikking, sier ikke mer, folk må bare komme og høre og se.

Hvordan tenker du veien videre for verket?

- Jeg håper verket får store sterke bein å gå på! Er det noen bookingfolk som leser dette er det bare ringe meg, 91867806.

Har du noen råd til de mange unge talentene?

- Ha troa! Stol på at den bittelille melodisnutten du har laga kan bli til noe stort! Og bare spill og ha det mest mulig gøy med musikken!

Hva hører du mest på for tida?

- Hører Fay Wildhagen sitt nye album, «Let’s keep it in the family» på repeat, det treffer meg.

JAZZFEST VISER VEI

En stilistisk pekepinn til de ulike konsertene på programmet - så du kan lage din egen rute gjennom festivalen!

For swingende!

For deg som liker jazz som svinger

Francesca Tandoi «Bop Web» / Jazzmeia Horn / Eastwood Symphonic / Anthony Strong & Trøndelag Big Band / Karin Krog med

Bjørn Alterhaug Kvartett / Jam sessions

Soul with a capital S!

For deg som liker funk og sløye grooves

D’Sound / Judith Hill / Kåre Kolve Fusion Quintet / Øyunn / Jacks Funk Ungdomsstorband

Gyldne struper

Stemmeprakt og vokalistisk egenart

Judith Hill / Jazzmeia Horn / ARY / thea wang / Anja Skybakmoen / Karin Krog / Anthony Strong / Julie Dahle Aagård / Air Play

Explore!

For deg som vil utvide horisonten

Eirik Hegdal Eklektisk Samband / Air Play / Friends & Neighbors / Sondre Ferstad / Mette Rasmussen

Trio North / Eyolf Dale Trio / Hur Låter Konsten?

Lytt til andre kulturer!

Jazz møter tradisjonsmusikk

Jovan Pavlovic / Anja Skybakmoen / Leagus / 9 Grader Nord

Spotlight on: Europe

Bli kjent med artister fra hele kontinentet

Linda Fredriksson (FI) / Next.Ape (BE) / ObradovicTixier Duo (FR/HR) / Francesca Tandoi (IT) / Anthony Strong (UK) / Mette Rasmussen Trio North (DK/NO)

Jazzfest spanderer

Alle våre gratiskonserter

Don’t Feed The Sun / Reiche / Sondre Moshagen

Lightning Trio / Joyn In! Familiedag på Torvet / Jam sessions / Folkehøgskoleband

26

11. MAI

11. MAI / KL. 20:30 / MOSKUS

PRIS 290,- / 190,- (Jazzfest-venn)

METTE RASMUSSEN TRIO NORTH JULIE SWINGS THE BLUES

Eksplosivt, energisk og gnistrende

Mette Rasmussen, Veslemøy Narvesen og Ingebrigt Håker Flaten utgjør Trio North, som har høstet stor begeistring nedover kontinentet med sin moderne, frie og nyskapende tilnærming til jazzen. Nå står Jazzfest for tur! De tre musikerne har base i Trondheim, men hele verden som sin scene. Mette har vært en eksplosiv kraft i det europeiske frijazzmiljøet de siste ti årene, og sammen med bass-bauta Ingebrigt og supertalentet Veslemøy skaper trioen et helt unikt og utforskende uttrykk basert på Mettes komposisjoner.

Julie Dahle Aagård Vokal

Sjelfull vokalstjerne med humor og lidenskap

Med varme og inderlighet som kjennetegn for sitt musikalske uttrykk, har Julie Dahle Aagård en egen evne til å ta rommet bare med sitt blotte nærvær.

Julie er utdannet ved Jazzlinja i Trondheim, men det er soul, blues og gospel som ligger den Spellemann-nominerte vokalistens hjerte aller nærmest. Allikevel skinner kjærligheten til jazzen tydelig gjennom i hennes musikalitet, både i egne komposisjoner og i tolkningen av andres låter.

11. MAI / KL. 22:00 / DOKKHUSET

PRIS 390,- / 290,- (Jazzfest-venn)

LØR

11. MAI

27
LØR
Mette Rasmussen Saksofon Ingebrigt Håker Flaten Bass Veslemøy Narvesen Trommer Svein Erik Martinsen Gitar Jens Fossum Bass Jørn Øien Piano Hermund Nygård Trommer Foto Alex Ventling Foto Lasse Berre

6. MAI Det

TIRSDAG 7. MAI

FREDAG 10. MAI

Olavshallen

Karin Krog med Bjørn Alterhaug Kvartett 13:00 Olavshallen Lille sal

BILLETTER:

Blind date - hemmelig artist 14:00 Salamandernatten

Reiche 15:00 Trondheim Mekaniske

Obradovic-Tixier Duo 16:00 Dokkhuset

FOKUS: Lada Obradovic og David Tixier 17:30 Trondheim Mekaniske

Sondre Ferstad - Pieces of Wood 18:00 Trykkeriet

Jazzfest på Havet: 19:00-01:00 Havet

thea wang 20:00 Havet - Langhuset

Next.Ape 21:00 Havet - Djupet

Øyunn 22:00 Havet - Langhuset

ARY 23:00 Havet - Djupet

Anthony Strong & Trøndelag Big Band 20:00 Byscenen

Leagus 20:30 Moskus

Sondre Moshagen Lightning Trio 21:00 Trondheim Mekaniske

Air Play 22:00 Dokkhuset

Jam session m/ Cecilie Grundt 23:15 Trondheim Mekaniske

LØRDAG 11. MAI

NTNU minikonferanse: Musikk og fellesskap 12:00-14:00 Dokkhuset

Gratis familiedag på Torvet: 12:00-16:00 Torvet

Gateparade 12:00 Torvet

Elever fra Trondheim kulturskole 13:00 Torvet

ISAK Dansekompani 'flash mob' 13:30 Utenfor Vår Frue kirke

9 Grader Nord 14:00 Torvet

Jacks Funk Ungdomsstorband 15:15 Torvet

Eyolf Dale Trio 15:00 Olavshallen Lille sal

Sømløs (Sund folkehøgskole) 16:30 Trondheim Mekaniske

Fjæra Kvintett (Sund folkehøgskole) 17:15 Trondheim Mekaniske

Kåre Kolve Fusion Quintet 18:00 Dokkhuset

D'Sound 20:00 Byscenen

Mette Rasmussen Trio North 20:30 Moskus

Don't Feed The Sun 21:00 Trondheim Mekaniske

Julie Dahle Aagård - Julie Sings The Blues 22:00 Dokkhuset

Jam session m/ årets NTNU Ambassadør 23:15 Trondheim Mekaniske

Alle billetter selges via vår hjemmeside. Billetter til konsertene i Olavshallen selges også i Olavshallens billettluke. Festivalkontoret finner du på Scandic Nidelven Hotell og det er åpent tirsdag 7/5 – lørdag 11/5 mellom kl. 12.00 og 18.00. Kjøpte billetter refunderes ikke. Akkreditering og vennepris gjelder ikke på samarbeidskonserter. Med forbehold om endringer.

MER INFO: WWW.JAZZFEST.NO

MER INFO: WWW.JAZZFEST.NO

HOVEDSAMARBEIDSPARTNERE

SAMARBEIDSPARTNERE NETTVERKSPARTNERE

Norske Poesi & Satireorkester 19:30
MANDAG
Ateliér Ilsvika
åpningskonsert: Eastwood Symphonic 20:00 Olavshallen
sal Martin Myhre Olsen vs. Stargate m/ NTNU Jazzensemble 22:00 Dokkhuset Jam session m/ Fredrik Ljungkvist 23:15 Trondheim Mekaniske
FOKUS: Francesca Tandoi 12:00 Trondheim Mekaniske Hur Låter Konsten? 16:30 Tr.heim kunstmuseum Judith Hill 20:00 Olavshallen Store sal Linda Fredriksson Juniper 20:30 Moskus Jazz-klassen på Trøndertun 21:15 Trondheim Mekaniske Francesca Tandoi 'Bop Web' 22:00 Dokkhuset Jam session m/ Per 'Texas' Johansson 23:15 Trondheim Mekaniske TORSDAG 9. MAI Jovan Pavlovic 12:30 K.U.K. Anja Skybakmoen 14:00 Dokkhuset Villospår (Birka folkhögskola) 15:30 Trondheim Mekaniske Arkivet (Birka folkhögskola) 16:15 Trondheim Mekaniske FOKUS: Jazzmeia Horn 17:00 Trondheim Mekaniske Eirk Hegdal Eklektisk Samband 18:00 Verkstedhallen Knut Reiersrud Band 20:00 Byscenen Friends & Neighbors 20:30 Moskus Nkulunguana (Trøndertun folkehøgskole) 21:15 Trondheim Mekaniske Jazzmeia Horn 22:00 Dokkhuset Jam session m/ Oda Steinkopf 23:15 Trondheim Mekaniske
Offisiell
Store
ONSDAG 8. MAI
(elever
12:00 Hjørnescenen,
Jazzlab
fra Trondheim kulturskole)
PARTNERE
OFFENTLIGE BIDRAGSYTERE OFFISIELT PROGRAM 2024
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.