Page 1

n Nr. 1082 n Anul 22 n

12-18 Iulie 2018 n 2 lei n

ACTUALITATEA

n www.ziarulactualitatea.ro n

Festivalul „Rock pe 2 Roţi”

Motocicliştii, în frunte cu primarul pe ATV, şi-au turat motoarele pe străzile Lugojului

Motocicliștii participanți la cea de-a VII-a ediție a Festivalului „Rock pe 2 Roţi” au defilat și și-au turat motoarele, sâmbătă, pe străzile Lugojului. Și de această dată, în fruntea coloanei de motocicliști s-a aflat primarul Francisc Boldea, care a optat să conducă un vehicul pe patru roți: un ATV. Parada motocicliștilor s-a desfăşurat pe traseul: fostul Liceu Agricol (locul unde s-a desfășurat festivalul „Rock pe 2 Roţi”) - strada Timişoarei - Universitatea Europeană Drăgan - Primărie - Podul de Fier - strada Caransebeşului - sensul giratoriu MOL - strada Bucegi - Parcul George Enescu - Podul de Beton - strada Timişoarei - fostul Liceu Agricol. Cea de-a VII-a ediție a festivalului „Rock pe 2 Roţi” a fost organizată de Road Patrol MC Lugoj în colaborare cu municipalitatea lugojeană.

Pagina 2

Pagina 2

Pagina 2

n 42 de tineri din Belarus, n Medicul Dan Cliciovan n Donaţie la materniBulgaria, Grecia, Italia şi este oficial noul preşedinte tatea Spitalului Municipal Spania, la un proiect în Bodo al Clubului Rotary Lugoj „Dr. Teodor Andrei” Lugoj Pagina 2

n La o ceaşcă de cafea cu... actriţa Ileana Căprariu PaG. 4- 5

„Bunul simţ este facultatea cea mai importantă pe care toți trebuie s-o absolvim. Am învăţat că pentru a fi crezut nu trebuie să minţi frumos. E necesar şi obligatoriu să fii sincer. Aşa e în teatru. Dacă nu eşti sincer, ai pierdut...”

n Cupa „G.G. Phoenix” la tenis de câmp, ediţia 2018, şi-a desemnat câştigătorii Pagina 4

n Săptămânal pentru oameni inteligenţi n

Vineri, 7 iulie 2018, la Baza sportivă de pe Insula Cotu-Mic, a avut loc Cupa „G.G. Phoenix” la tenis de câmp, o competiție pentru copii și juniori, organizatorul concursului fiind Gigi Cernea, administratorul bazei sportive.

n Apel umanitar! Un lugojean, tatăl unui băieţel de 5 ani, are nevoie de ajutor Pagina 3

42 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, din Belarus, Bulgaria, Grecia, Italia și Spania, participă în aceste zile, în localitatea Bodo, la proiectul „Make yourself heard!”, care a început în data de 20 decembrie 2017 și se va finaliza în 18 august 2018.

Sala Senatului a Universității Poltehnica Timișoara a găzduit sâmbătă, 7 iulie 2018, ceremonia de schimbare a Colanului de Președinte la Cluburile Rotary. Noul președinte al Clubului Rotary Lugoj este medicul Dan Cliciovan, care preia mandatul de la Mariana Agache.

Maternitatea Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj a primit o donație constând în 6 pătuțuri speciale pentru noi-născuți și 356 de cearceafuri de finet albe, refolosibile. Donația a avut loc în cadrul campaniei ”Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”.

Narcis Lucian Buleja, un lugojean în vârstă de 39 de ani, tătăl unui băiețel de cinci ani, pe nume Lukas, are nevoie de ajutor pentru a efectua un transplant de plămân. Narcis Lucian Buleja a rămas fără plămânul stâng, care i-a fost excizat din cauza tuberculozei pulmonare.


2 ACTUALITATEA n Lugojenii adună ajutoare pentru cei afectaţi de inundaţii

Sub genericul „Oameni pentru oameni”, și la Lugoj au început să se adune ajutoare pentru cei afectați de fenomenele meteorologice extreme care au avut loc în ultimele săptămâni în țară. Colectarea donațiilor va avea loc până în 12 iulie 2018, între orele 10-12 și 17-20, la sediul USR-Lugoj (vizavi de Parcul Poștei). Se pot dona alimente neperisabile aflate în termenul de valabilitate (conserve, apă, făină, ulei, zahăr, mălai, orez și altele asemenea) sau bunuri de imediată necesitate (pături, articole de îmbrăcăminte sau alte bunuri în stare bună și curate). (A. B.)

n Liceele lugojene, pe locuri modeste în topul şcolilor din judeţ, la Bacalaureatul 2018

Elevii liceelor din Lugoj au obținut rezultate modeste la examenul de Bacalaureat. În urma acestor rezultate, niciun liceu din Lugoj nu a intrat în Top 10 al liceelor din județul Timiș, stabilit pe baza procentului de promovare la Bacalaureat. Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” (liceul cel mai bine clasat din Lugoj) s-a situat pe locul 11 în topul liceelor din județul Timiș, Colegiul Național „Iulia Hasdeu” - pe locul 21, Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” - pe locul 48, iar Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” - pe locul 53. (D. G.)

HOTNEWS

12-18 Iulie 2018

Motocicliştii, în frunte cu primarul Francisc Boldea, şi-au turat motoarele pe străzile Lugojului Motocicliștii participanți la cea de-a VII-a ediție a Festivalului „Rock pe 2 Roţi” au defilat și și-au turat motoarele, sâmbătă, pe străzile Lugojului. Și de această dată, în fruntea coloanei de motocicliști s-a aflat primarul Francisc Boldea, care a optat să conducă un vehicul pe patru roți: un ATV. Conform tradiției, parada motocicliștilor s-a desfăşurat pe traseul: fostul Liceu Agricol (locul unde s-a desfășurat festivalul „Rock pe 2 Roţi”) - strada Timişoarei - Universitatea Europeană Drăgan - Primărie - Podul de Fier - strada Caransebeşului - sensul giratoriu MOL strada Bucegi - Parcul George Enescu - Podul de Beton - strada Timişoarei - fostul Liceu Agricol. Cea de-a VII-a ediție a festivalului „Rock pe 2 Roţi” a fost organizată de Road Patrol MC Lugoj în colaborare cu municipalitatea lugojeană, pe terenul de sport al fostului Liceu Agricol, la ieşirea din oraş spre Timişoara. La ediția din acest an a festivalului, participanții au avut parte, printre câteva reprize de ploaie, de un program atractiv, cu multă bere, demonstraţii moto și diverse concursuri, marele premiu

42 de tineri din Belarus, Bulgaria, Grecia, Italia şi Spania participă la proiectul „Make yourself heard!”, în Bodo

n Autospecială de capacitate mică, pentru pompierii lugojeni

Pompierii lugojeni vor fi dotați cu o autospecială de capacitate mică, pentru intervenții în zone cu acces limitat. În ultima ședință, consilierii lugojeni au aprobat alocarea sumei de 400.000 de lei pentru achiziționarea unei autospeciale marca Volkswagen, cu tracțiune 4×4, care poate interveni atât la acțiuni de descarcerare, cât și la stingerea incendiilor. După cum a anunțat primarul Francisc Boldea, autospeciala va fi folosită de către Detașamentul de Pompieri Lugoj doar pentru intervenții pe raza municipiului. (A. B.)

n Donaţie la maternitatea Spitalului Municipal din Lugoj

Marți, 10 iulie, maternitatea Spitalului Municipal Dr. Teodor Andrei a primit o donație constând în 6 pătuțuri speciale pentru noi-născuți și 356 de cearceafuri de finet albe, refolosibile. Donația a avut loc în cadrul campaniei ”Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut” inițiată de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, filiala Timiș și finanțatorii Procter&Gamble şi Profi, campanie în cadrul căreiea au fost echipate cu pătuțuri nou-născut și lenjerii de pat 41 de maternități din țară. Pătuțurile pentru noi născuți sunt moderne, partea inferioară este prevazută cu spațiu pentru depozitare, au saltea, roți silențioase cu frână, înălțime reglabilă, sunt prevăzute cu cântar și termometru ambiental. Municipalitatea lugojeană salută această acțiune care este una benefică pentru maternitatea lugojeană și apreciază efortul inițiatorilor ca fiind unul lăudabil, un model de urmat și pentru alte asociații și agenți economici dispuși să desfășoare și activități cu impact pozitiv în rândul comunității în care activează. (A. B.)

fiind o motocicletă Yamaha FJ 1200, oferită la tombola organizată pe baza biletelor de intrare la eveniment. Programul artistic a fost susținut de formaţiile: Iris, Bucovina, Altar, Ashine (Slovenia), Kuadra (Italia), Live Evil (Cehia), Mist, Lupu’ cel Rău, The Last Stand, Lucky Thirteen. Alexandru BARANYAI

Asociația CDPP – Centrul pentru Dezvoltare Personală și Profesională desfășoară în perioada 1215 iulie 2018 în localitatea Bodo, din județul Timiș, schimbul de tineri din cadrul proiectului Make yourself

heard! Proiectul este realizat în parteneriat cu ONG-uri din Belarus, Bulgaria, Grecia, Italia și Spania, a început în 20 decembrie 2017 și se va finaliza în 18 august 2018. Proiectul are ca scop dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare în rândul a 42 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani din Europa, prin intermediul unor serii de activități realizate pe o perioadă de 7 zile, la Bodo, în județul Timiș. Proiectul îi va ajuta pe tinerii participanți să-și dezvolte abilitățile și cunoștințele de comunicare și de public speaking, dar și de realizarea materialelor de PR. De asemenea, vor învăța și cum să comunice cu anumite tipuri de public. Joi, 12 iulie, cei 42 de participanții vor merge la Timișoara, unde se vor întâlni cu reprezentați din departamentul de comunicare al Universității de Vest din Timișoara, dar și cu reprezentați din mediul privat, care activează în domeniul comunicării și marketing-ului. Proiectul este finanțat prin programul Erasmus+, proiecte de mobilitate – acțiunea cheie 1, domeniul tineret. Lidia SILADE

n Dan Cliciovan este noul preşedinte al Clubului Rotary Lugoj n Sala Senatului a Rectoratului Universității Politehnica din Timișoara a găzduit sâmbătă, 7 iulie 2018, ceremonia de schimbare a Colanului de Guvernator Rotary al Districtului 2241 România și Republica Moldova. Cu acest prilej s-a desfășurat și ceremonia de schimbare a Colanului

de Președinte la Cluburile Rotary din județul Timiș. La festivitate au luat parte reprezentanți ai 7 cluburi din Timiș, printre care și Rotary Lugoj. Noul președinte al clubului este medicul Dan Cliciovan, care preia mandatul de la Mariana Agache. Distincția i-a fost acordată reputatului medic de

către Ivan Bloch, fost guvernator Rotary România, fondatorul și primul președinte al Rotary Lugoj. Dan Cliciovan a mărturist că pornește cu încredere în noul mandat și speră ca atunci când va preda mandatul la rândul lui să îl predea cu o greutate și mai mare pentru cel care va urma.

SC T & D FADI SRL

GRANDEZZA-TIM S.R.L J35/1139/1994, declar pierdut

recepționer schimbul 3 și femeie la curățenie.

MP & CE PUB S.R.L. J35/1652/2013, declar pierdut

str. Făgetului, nr.131,

angajează:

Informații la telefoanele: 0735.158.420 sau 0761.677.629.

certificatul de înregistrare al societății, cu seria B0136849. Îl declar nul.

certificatul constatator emis în baza Legii 359/2004 pentru sediul social al societății. Îl declar nul.

Nou în Lugoj! Biegel GR Services SRL, stație ITP autorizată RAR 3 Oferim servicii de ITP pentru autoturisme, autoutilitare, până în 3,5 tone, chiar și pentru cele dotate cu GPL. 3 Efectuăm și verificarea tehnică a remorcilor cu/fără sistem de frânare. Ne găsiți în Lugoj pe strada 13 Decembrie nr.7. Program: luni - vineri, între orele 9,30 - 17,30. Informații si programări: tel. 0775.520.481


PRIM PLAN

12-18 Iulie 2018

Un tânăr a murit, după ce s-a răsturnat de 10 ori cu BMW-ul, în apropiere de Lugoj Un tânăr de 30 de ani a murit pe loc, după ce maşina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat de mai multe ori pe câmp. Accidentul a avut loc vineri dimineața, 6 iulie 2018, pe drumul care leagă Lugojul de Caransebeș, într-o zonă în care s-au efectuat lucrări la partea carosabilă. Impactul a fost atât de puternic, încât medicii care au ajuns de urgenţă la faţa locului nu au mai putut face absolut nimic pentru tânărul de la volan. Mai mulţi martori spun că şoferul a condus haotic o bună bucată de drum. A intrat cu viteză în mai multe depăşiri riscante, pe porțiunea de lucru a sfidat indicatoarele rutiere, mașina derapând pe criblură. La un moment dat, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers. Autoturismul a ajuns în afara părţii carosabile, unde s-a răsturnat de cel puţin zece ori, șoferul fiind aruncat în afara mașinii prin lunetă. Se pare că tînărul era din localitatea Sacu, însă locuia la Traian Vuia și se grăbea spre locul său de muncă, la Găvojdia. (A. P.)

CONVOCATOR

n Bătaie între romi, la Coşteiu

Cinci mașini au fost avariate, duminică, în urma unei încăierări între două familii de romi, din localitatea Coșteiu. Răfuiala a pus pe jar forțele de ordine, care au intervenit pentru a calma spiritele. Polițiștii au anunțat că zece persoane, cu vârste între 18 și 50 de ani, au fost duse la audieri. În cauză se efectuează cercetări într-un dosar penal, sub aspectul să-vârșirii infracțiunilor de tulburare a ordinii publice, distrugere, loviri și alte violențe. (A. P.)

n Cinci tineri din Nădrag s-au rătăcit în Padeş, fiind salvaţi după 4 ore de căutări

La Lugoj, din 427 de candidaţi înscrişi, doar 205 au promovat examenul de Bacalaureat

Absolvenții de liceu din Lugoj au obținut rezultate modeste la această sesiune a examenului de Bacalaureat. În Lugoj, procentul de promovare (înainte de contestații) a fost de doar 54,38%, sub media pe județ (63,61%). Dintre cei 427 de elevi lugojeni care s-au înscris la Bacalaureat, doar 205 au reuşit să promoveze examenul, 170 de candidați au fost respinși (34 cu medii între 5 și 5,99), 50 nu s-au prezentat și doi candidați au fost eliminați din examen. Cea mai mare medie din Lugoj  a fost  9,93 și a fost obținută de  Cătălin Cristian Botean,  elev la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”, care a fost notat cu 10 la limba și literatura romănă și la matematică și cu 9,80 la chimie. Dintre cei 128 de elevi înscrişi de la  Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”,  au promovat examenul 98, șase elevi nu s-au prezentat, iar 24 au fost respinşi (dintre aceştia,  cinci au avut media între 5,26 și 5,76). Dintre elevii care au promovat examenul, 15 au avut medii între 9 și 9,99, 31 de elevi între 8 și 8,99, 38 de elevi

ACTUALITATEA 3

între 7 și 7,99, iar 14 elevi între 6 și 6,99. La Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”  au fost înscrişi 174 de elevi, din care au promovat 95, nouă nu s-au prezentat, doi au fost eliminați din examen, iar  68 au fost respinşi (dintre care  15 au avut media între 5 și 5,96). Cea mai mare medie (9,71) a fost obţinută de eleva Andrada Valentina Rechitan, care a fost notată cu 9,70 la limba și literatura română, 10 la istorie și 9,45 la geografie. Dintre cei 95 de elevi care au promovat examenul, șase au avut medii peste 9, 18 elevi între 8 și 8,99,  39 de elevi între 7 și 7,99, iar 31 de elevi între 6 și 6,99. La Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte”, din cei 76 de elevi înscrişi, doar 10 au obţinut note de trecere (cea mai mare notă a fost 8,78, obţinută de Ana Maria Lupescu), 23 de candidați nu s-au prezentat şi 43 au fost respinşi (nouă elevi cu media între 5 şi 5,99). Dintre cei 10 elevi care au promovat examenul, doar unul a avut media peste 8, doi elevi au avut medii între 7 și 7,99, iar șapte elevi între 6 și 6,99. La Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”, dintre cei 49 de elevi înscrişi la examen, doar 2 au  promovat examenul cu medii de 6,21 și 6,31 (media cea mai mare a fost obţinută de Sebastian Andrei Mitru), 35 au fost respinşi (cinci au avut media între 5 și 5,99), iar 12 elevi nu s-au prezentat. Pe unități de învățământ, promovabilitatea a fost de: l 80,33% la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”; l 57,58% la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”; l 18,87% la Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte”; l 5,41% la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”. Pentru cei care examenul nu a avut un final fericit, în toamnă va fi organizată încă o sesiune de bacalaureat. Denisa GREGA

Societatea Cooperativă Lugojana Prest, cu sediul în Lugoj, Spl. Tinereții, Bl. 3c, parter, ap. 13/A, Nr. ORC C 35/54/2005, CIF RO2500975, prin consiliul de administrație, convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Coperativei în data de 27.07.2018, ora 13.00, la sediul unității Frizerie-Coafură, din Lugoj, str. 20 Decembrie 1989, nr.34, cu următoarea orine de zi: l Aprobarea ofertei pentru Societatea Cooperativă Lugojana Prest de către „SC Bijuteria Bia SRL”, J35/2313/2015, CUI 35049651, reprezentată prin Popescu Adriana Constantina. În cazul în care la prima convocare nu vor fi îndeplinite prevederile legale adunarea generală se va programa în fiecare zi de joi în următoarea săptămână. Președinte Ioan Rădulescu

Centrul Medical Dr. Cev

Autoritățile din Nădrag au fost în alertă, în noaptea de duminică spre luni, după ce cinci tineri, care au plecat la cules de afine în zona platoului Padeș, s-au rătăcit din cauza întunericului și a ploii. „În 8 iulie 2018, după lăsarea serii, ISU Timiș a fost solicitat să intervină pentru căutarea-salvarea a cinci persoane rătăcite în zona platoului Padeș. Tinerii au fost la cules de afine, i-a prins ploaia și întunericul și s-au rătăcit. La locul intervenției s-au deplasat echipaje din cadrul subunităţilor Lugoj şi Făget, voluntari din cadrul SVSU Nădrag, împreună cu primarul comunei, echipaj de poliție şi lucrători ai ocoalelor silvice din zonă. După aproximativ 4 ore de căutări, cele cinci persoane au fost găsite, niciuna dintre ele neavând nevoie de îngrijiri medicale”, a anunțat ISU Timiș. (A. P.)

n Apel umanitar! Un lugojean de 39 de ani, tatăl unui băieţel de 5 ani, are nevoie de ajutor

Narcis Lucian Buleja, un lugojean în vârstă de 39 de ani (40 în septembrie), tătăl unui băiețel de cinci ani, pe nume Lukas, are nevoie de ajutor pentru a efectua un transplant de plămân. În anul 2004, Narcis Lucian Buleja a rămas fără plămânul stâng, care i-a fost excizat din cauza tuberculozei pulmonare. Acum, lugojeanul are nevoie urgentă de un transplant de plămân, pentru că a fost diagnosticat cu pneumotorax, iar singurul plămân care i-a rămas trebuie înlocuit. Transplantul trebuie făcut de urgență, iar Spitalul WPK din Viena (https://wienerprivatklinik.com) îi îi poate oferi șansa de a trăi, dar costurile intervenției, 170.000 de Foto: lugojinfo.ro euro, sunt peste puterile familiei. Toți cei care vor să întindă o mână de ajutor o pot face pe platforma de donații Go Get Funding, accesând link-ul https://gogetfunding.com/ one-lung-left-new-one-to-live/. Donații se mai pot face și în conturile deschise la Banca Comercială Română (BCR), sucursala Lugoj, pe numele soției sale, Mirela Buleja: RO81RNCB0252007492540008 (euro); RO11RNCB0252007492540007 (lei). (A. P.)

Laborator de analize medicale

Lugoj, str. Făgăraş nr. 3, tel.: 0256/358617; fax.: 0356/459271; e-mail: cm_dr_cev@yahoo.com Peste 80 de tipuri de Aparatură de ultimă generaţie, analizoare complet analize, la cele mai mici automate, la standarde internaţionale, pentru: BIOCHIMIE, preţuri din oraş. HEMATOLOGIE, IMUNOLOGIE, MICROBIOLOGIE, PARAZITOLOGIE.

NOU ! Analize gratuite în limita fondului CAS, cu bilet de trimitere! NOU !

Şef laborator: Dr. Camelia Brînzei Cabinet ORL: Dr. Cev Pavel, medic primar Dr. Vior Delia, medic specialist ORL Cabinet Pediatrie: Dr. Cev Elena, medic primar Cabinet Cardiologie: Dr. Sima Daniela, medic primar; Dr. Biro Codruţa, medic specialist Alergologie: Dr. Brisan-Igna Diana, medic specialist

Cabinet Gastroenterologie: Dr. Cev Elena Zenovia, medic specialist, doctor în Ştiinţe Medicale Dr. Damra Abdel Majid, medic specialist gastroenterologie şi medicină internă ATI: Dr. Radu Delia, medic primar Cabinet Endocrinologie: Dr. Şalapa Magdalena, medic specialist

Recoltări analize: între orele 8 - 11, Informaţii/programări la Eliberare rezultate: între orele 15 – 16. tel: 0256/358.617, între orele 8-19 Pentru majoritatea analizelor, rezultatele se obţin în aceeaşi zi.


4 ACTUALITATEA n Cupa G.G. Phoenix la tenis de câmp şi-a desemnat câştigătorii

Vineri, 7 iulie 2018, începând cu ora 18, la Baza de tenis de câmp situată pe Insula Cotu-Mic, a avut loc Cupa „G.G. Phoenix” la tenis de câmp - ediția 2018, o competiție pentru copii și juniori, organizatorul competiției fiind Gigi Cernea, administratorul acestei baze sportive. Competiția s-a desfășurat pe categorii de vârstă, cea mai tânără competitoare fiind Iris Lupulescu, în vârstă de doar 4 ani, urmată de Riana Păun. La categoria Copii – Tinere speranțe, au participat: Robert Stancu și Ianis Bobic. La categoria Copii (până la 8 ani), au participat: Hannah Bot (locul I), urmată de Mirabela Stanciu, Raisa Manzur și Amelia Gongola. La categoria Juniori (până la 10 ani), au participat: Ariana Sîrbu (locul I), urmată de Ana Dudaș și Luiza Hațegan. La categoria Juniori (până la 12 ani), au participat: Robert Lupulescu (locul I), urmat de Bianca Voinescu, Andrei Drăgoi și Patricia Sohorca. La categoria Cadeți (până la 14 ani), au participat: Andrei Cădariu (locul I), urmat de David Popescu și Bogdan Dumitru. Pentru cei ce doresc să facă mișcare, Baza de tenis de pe Insula Cotu-Mic a fost deschisă iubitorilor acestui sport încă din anul 1994 de către Gigi Cernea, instructor de tenis de câmp (fost

jucător de tenis de câmp și de tenis de masă) venit din București, care oferă spre închiriere zilnic, între orele 9-24, cinci terenuri de tenis de câmp întreținute impecabil, din care unul are și   nocturnă, toate terenurile amenajate având  suprafețe de joc din clay-court, ca și terenurile de competiție internațională (cum este și cel de la Paris - Roland Garros). La această bază sportivă, se organizează cursuri de inițiere în tenis de câmp pentru copii, începând cu vârsta de patru ani. Se asigură gratuit rachete de tenis de câmp și mingi începătorilor. Majoritatea persoanelor care frecventează această bază sportivă practică tenisul de câmp de trei ori pe săptămână, unii pentru performanță, alții de plăcere. Această bază sportivă a fost refăcută de două ori până acum, prima dată în anul 2000, apoi în 2005, în urma inundațiilor, când a fost distrusă aproape în totalitate și apoi „a renăscut din proprie cenușă, ca legendara Pasăre Phoenix”, așa cum declară, cu mândrie, Gigi Cernea. Baza sportivă este înconjurată de o oază de verdeață cu spații foarte frumos amenajate, cu brazi impunători, tufe și alte plante ornamentale, un iaz cu peşti şi nuferi,  într-un decor superb, având și o terasă frumos amenajată, la care se pot servi băuturi răcoritoare, În perioada 10 - 15 septembrie 2018, la Baza de tenis de câmp situată pe Insula Cotu-Mic va avea loc „Cupa Werzalit” la tenis de câmp, ediția a XIII-a 2018. Estera CIMPONERIU

SOCIAL

12-18 Iulie 2018

La o ceaşcă de cafea cu... act

„Bunul simţ este facultatea cea mai importantă pe care toată lumea ar trebui s-o absolvim. Am învăţat repede că pentru a fi crezut nu trebuie să minţi frumos. E necesar şi obligatoriu să fii sincer. Aşa e în teatru. Dacă nu eşti sincer, ai pierdut...” - Nu-mi place să fac complimente, dar nici să ascund adevărul. De aceea (cu riscul de stârni câteva invidii sau a zgândări orgolii ieftine), trebuie să afirm că eşti una dintre cele mai talentate actriţe ale trupei actuale a teatrului lugojean, o adevărată vedetă. A fost greu parcursul până să atingi statutul de vedetă, în sensul bun al cuvântului? - Să încep cu... începutul. Am păşit pentru prima dată „pe lungul drum al zilei către noapte”, la data de 24 iunie 1980. Şi, pentru că eram un „actor grăbit”, am făcut-o dimineaţa pe răcoare, la ora 4 şi 44 de minute. Fix! S-a lăsat cu plânsete din parte-mi. Poate pentru faptul că am luat prima mea notă de zece, sau poate pentru bucuria de a mă naşte. Prin plânsetele mele am vrut să-i mulţumesc Demiurgului pentru că m-a creat, dar şi pentru nota pe care i-a obligat pe specialiştii prezenţi la întâmplare să mi-o acorde. Prima notă de 10 obţinută în viaţa mea mă obligă să mă străduiesc să demonstrez că tot ceea ce fac, mai ales pentru teatru, să fie de nota zece. Dacă nu se poate, să fie măcar aproape de valoarea notei obţinute la prima mea apariţie scenică (pe scena vieţii, evident). Acesta a fost începutul minunatei mele poveşti. Dar povestea continuă cu o copilărie fericită, în care am fost educată, dar şi răsfăţată. Cel mai important sentiment care mi-a inundat încă din

prima secundă sufletul a fost iubirea părinţilor mei, care au fost alături de mine, încurajându-mă. Nu mi-au cerut niciodată să fiu cea mai bună, nu m-au certat pentru notele obţinute la şcoală, note care nu totdeauna erau dintre cele mai bune. Pentru ei eram „perfectă”, aşa cum m-a „croit” Dumnezeu. Au apreciat dorinţa mea de a fi „artistă”, fiind, împreună cu vecinii, primii mei spectatori ai numeroaselor mele „spectacole de revistă” pe care le susţineam în faţa blocului. Cântam, dansam, recitam poezii şi eram răsplătită cu generoase aplauze. Pe la şapte, opt ani, m-au înscris la clasa de balet a doamnei Tamara Savu, unde am „lebădit” vreo cinci ani. Doamna Ene ne acompania la pian, iar noi ne credeam cele mai mari „balerine”. A fost un vis frumos, care s-a frânt atunci când doamna Tamara s-a mutat la Timişoara. Acum, având timp mai mult la dispoziţie, m-am ocupat ceva mai serios de şcoală. Fiind însă înzestrată cu o memorie foarte bună, nu mai trebuia să învăţ așa de mult lecţiile acasă pentru că le reţineam din clasă. În schimb, mi-am descoperit patima cititului, patimă moştenită de la bunul meu tată, Dumnezeu să-l ierte! La vârsta de 13 ani m-am înscris la clasa de teatru-revistă a doamnei profesoare Ioana Ernescu, la „Clubul Elevilor” şi de atunci nu m-am mai despărţit de teatru nicio clipă.  Au urmat ani care au marcat viaţa mea, lăsând în urma lor amintiri, multe dintre ele de neuitat. Tot ceea ce s-a întâmplat în continuare este important, pentru  că m-a ajutat să parcurg drumul înspre lăuntrul meu, la capătul căruia (mi-)am descoperit sinele. Pot să afirm că am fost o norocoasă, pentru că am avut teatrul lângă mine, sau mai bine zis, în mine. Teatrul este pentru mine: doctorul, unicul meu frate, iubit, totul... A fost şi a rămas Casa Mea.  

- Aminteşte, te rog, câteva nume care crezi că au pus câte o cărămidă la „construcţia” măreaţă a devenirii tale ca actriţă - şi de ce nu? - ca om. - Pentru iniţierea mea în descoperirea tainelor teatrului, nu pot să uit ce mult au însemnat soţii Ioana şi Florin Ernescu, care, din păcate, nu mai sunt printre noi, dar trăiesc veşnic în mine. - Şi love story cu teatrul a continuat... - Desigur. La vârsta de 18 ani am intrat în trupa Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu”. Pentru mine, acest pas a fost unul decisiv în evoluţia mea ulterioară. A fost o mare realizare! Cum s-a întâmplat aceasta?  Domnul prof. Nicolae Blidariu, pe atunci director al teatrului, m-a remarcat în cadrul Festivalului „George Augustin Petculescu”, un festival înfiinţat la Lugoj de soţii Ernescu, în cadrul căruia am fost distinsă pentru prestaţia mea cu „Premiul Festivalului”. Dl. Nicolae Blidariu a avut şi el un rol foarte important în desăvârşirea mea artistică. Nici el nu mai este printre noi, dar eu îl păstrez şi pe el în sufletul meu pentru tot ceea ce a făcut pentru dezvoltarea mea pe scenă, dar şi în viaţă. Prima piesă în care am jucat a fost „Nunta însângerată”, de Federico Garcia Lorca, în regia domnului Laurian Oniga, înlocuind-o pe Anca Pop, care a plecat din ţară. Atunci i-am cunoscut pe cei care astăzi reprezintă pentru mine cea de a doua familie. Şi când spun asta, mă gândesc la: Viorica Popa  Groza, care cu firea ei aprigă, te poate speria la început, dar când ai ajuns la sufletul ei, lucru deloc uşor, poţi fi sigur că ai câştigat un prieten pe viaţă, Iuliana Toma, care, cu blândeţe, îmi sugera ce şi cum am de făcut şi astfel avea grijă de sufletul meu inocent, „speriat”, Geanina Drăghici, tonică, prietenoasă, Loredana Lupescu, o fată de pus la rană, Tudor Trăilă,

Textila Lugoj str. Țesătorilor nr. 16, SA

angajează Toate adevărate? Şi la toate produsele? 1 leu este preţ mare? 0.99 este mic?

Înainte de a cumpăra:

sanitare, chimicale, feronerie, PVC, fitinguri şi ţevi, vopsele, electrice, materiale curăţenie, adezivi, materiale construcţii, nisip, cuie, teracote, polistiren, plexic, non azbest, carbid etc.

CompAraţi şi preţurile noastre!

Cargo Com Parc

La Parcul George Enescu, tel.0256.35.69.69

economist (bărbat),

absolvent studii superioare. Cerințe: cunoștințe financiar-contabile, seriozitate, capacitate de învățare și adaptare.

Informații la telefon 0256.353.050 sau la sediul societății.

SC Kuhntop SRL angajează

manipulanți marfă. Informații la telefoanele: 0256.351.997 sau 0722.323.162


12-18 Iulie 2018

SOCIAL

triţa Ileana Carmen Căprariu

Ilie Constantin, foarte talentaţi şi în aceeaşi măsură răbdători, toleranţi, Anca Pop, o fată extraordinară. Îmi vine în minte încă un nume drag mie, Silviu Simionescu. Toţi au fost pentru mine adevărate modele, oameni pe care eu îi admiram nespus de mult și care pentru mine au reprezentat cea de a doua familie. Rătăcind prin amintiri, am omis câțiva dintre cei care au fost sau mai sunt alături de mine: Alina Rusu Păun, Oana Balaban, Irina Rusu, Mihaela Manolache, Cristina Velici, o fată delicată, conştiincioasă, surprinzătoare în felul cum îşi „lucrează” rolurile, Mia Rogobete, nespus de frumoasă şi în aceeaşi măsură talentată, de o veselie debordantă, plină de optimism molipsitor, Lăcrămioara Bercean, un adevărat talent înnăscut, un exemplu de dăruire... Dacă am uitat  pe cineva, vă rog să mă scuzaţi, dar vă asigur că în sufletul meu au fost şi sunt cu toţi colegii mei cei mai buni, care m-au însoţit şi au lăsat în mine o dâră luminoasă de-a lungul celor 20 de ani petrecuţi de mine în teatru, până acum, ani care mi-au umplut „rafturile vieţii” cu bibelouri rare, precum şi cu clipe de neuitat, trăite la intensitate maximă, al căror număr sper să fie cât mai mare. - Putem spune că ai fost o favorită a Fortunei, care, încă de la începuturi, ţi-a zâmbit.   - Da, am fost şi sper să nu mă părăsească. De când am intrat în teatru am simţit aripa ei ocrotitoare. Să ai posibilitatea să lucrezi cu regizori profesionişti ca: Laurian Oniga, Horia Ionescu, Ioan Ardeal Ieremia, AncaMaria Colţeanu, cea care îmi spunea (probabil a observat că aveam nevoie de siguranţă): „Ileana, tu poţi să faci orice”, Maia Voronca, Dan Mirea, de la Teatrul de Vest Reşiţa, fără a uita de marea şansă de a fi alături de actori adevăraţi, cărora le păstrez un respect deosebit. În anul 2001, Ioan Ardeal Ieremia a montat la noi, la Lugoj, piesa „Chiriţa”, unde am jucat alături de minunata actriţă Claudia  Ieremia,

un om de o generozitate extraordinară. În acele vremi, a mai jucat cu noi Ion Rizea, actualul director artistic al Teatrului Naţional Timişoara (TNT), de asemenea un om despre care nu poţi vorbi decât în termeni encomiastici. Ce să mai spun despre Laura Avarvarii, Călin Ionescu, Cătălin Ursu?, de la care am furat meserie, pentru că, nu-i aşa?, meseria se fură, nu se învaţă. Şi vă asigur că am avut ce fura. Dintre toţi cei cu care am avut deosebita onoare să joc sau să colaborez, a rămas lângă noi, doamna Maia, asta nu înseamnă însă că nu îi aşteptăm cu braţele deschise şi pe ceilalţi. Ei i se alătură, ca o ultimă „achiziţie”, evident, tot la capitolul prieteni: Sorin Misirianţu, actor şi regizor, cel care a pus în scenă cu trupa lugojeană piesa „Balul”, după W. Shakespeare. Sper

că nu am uitat pe nimeni, iar dacă am făcut-o, le cer scuze. Oricum m-am cam luat cu vorba şi sunt convinsă că nu avem la dispoziţie tot ziarul. Totuşi, aş fi nedreaptă dacă nu aş aminti de o colaborare fructuoasă cu Dan Mirea, materializată în „Nuntă cu navetişti” (după „Tanţa şi Costel” a lui Ion Băieşu) şi în piesa „Migranţii, sau prea suntem mulţi pentru nenorocita asta de barcă”, de Matei Vişniec, în regia lui Ovidiu Caiţa, piesă în care interpretez patru personaje și a cărei premieră naţională a avut loc în prezenţa autorului, în cadrul celei de a treia ediţii a Festivalului „Scena ca o stradă”, de la Reşiţa, din 2017.

- O, desigur! De-a lungul carierei mele, am interpretat numeroase roluri, atât în piese pentru copii, cât şi în cele pentru adulţi. Ele sunt pentru mine câte o poveste de dragoste maternă. Fără nicio exagerare, un rol e egal cu propriul meu copil. O mamă îşi doreşte ca nou-născutul ei să fie cel mai frumos, cel mai..., să nu aibă asemănare. De aceea, când sunt distribuită într-un rol nou, nu mă uit cum a fost interpretat de actorul X sau Y, actori pentru care am un deosebit respect şi admiraţie,  îmi doresc să fiu autentică, personală, vreau ca acel „copil” să fie al meu, crescut de mine, şi odată cu el să mai cresc şi eu puţin. M-ai întrebat dacă am un rol preferat? Iată răspunsul meu, care constă într-o întrebare: o mamă adevărată poate să iubească un copil mai mult decât pe celălalt? Fiecare rol înseamnă o nouă experienţă trăită şi ambele au menirea de a ne îmbogăţi. Tot ceea ce trebuie să facem e să avem tot timpul ochii deschişi şi inima aşijderea, pentru ca „mintea noastră cea de toate zilele”  să se adape din acest minunat şi nesecat izvor de spiritualitate artistică. - Cred că a sosit timpul să încetez cu tirul “chinuitor” de întrebări la care te-am supus. Şi cum o pot face mai bine decât tot cu o întrebare, ultima: Ce crezi că este sau reprezintă teatrul? - Nu cred că sunt eu cea mai în măsură a răspunde. Pot în schimb să spun ce însemnă teatrul pentru mine. Eu cred, fără să exagerez, că este cea de a opta „minune a lumii”. El înseamnă artă, credinţă, iubire, adevăr, nefiind una mai importantă decât cealaltă, la care aş adăuga şi bunul simţ. Bunul simţ este facultatea cea mai importantă pe care toată lumea ar trebui s-o absolvim. Am învăţat repede că pentru a fi crezut nu trebuie să minţi frumos. E necesar şi obligatoriu să fii sincer. Aşa e în teatru. Dacă nu eşti sincer, ai pierdut...” Acestea sunt „materialele” din care este „zidit”un actor.  Interviu realizat şi consemnat de Mircea ANGHEL

- În decursul celor 20 de ani de activitate teatrală, desigur că ai interpretat nenumărate roluri. Ce însemnă pentru tine un rol? Ai vreunul preferat?

Fem Panta Rhei

încălţăminte, îmbrăcăminte, marochinării

Pizzeria

Alege Panta rhei, alege preţul corect!

în fiecare vineri, reducere de 10% la toate produsele

n Spitalul din Lugoj se modernizează prin… finanţări private

După ce în această săptămână a primit o donație constând în șase pătuțuri pentru nou-născuți și 350 de cearșafuri, din partea Crucii Roșii Timiș și a firmelor Procter and Gamble și Profi, conducerea Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj mai are un motiv de bucurie: a fost renovat… un salon de la secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Lucrările de modernizare a salonului nu au fost însă finanțate de către unitatea sanitară sau de către administrația locală, ci de un lugojean, Emanuel Cimponeriu, proprietarul unei firme de imobiliare. Lucrările finanțate de tânărul om de afaceri lugojean au constat în igienizarea și zugrăvirea salonului, reabilitarea instalației electrice, schimbarea chiuvetei și a caloriferelor, montarea unui nou linoleum și instalarea unui sistem de ventilație. De donații și sponsorizări au beneficiat și alte secții ale spitalului din Lugoj. Andreea BOKA

n Campania Rotary “Donează sânge, salvează vieţi!” continuă Clubul Rotary din Lugoj organizează și în luna iulie, împreună cu Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” și Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara, o acțiune de donare de sânge în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează vieți!”. Acțiunea are loc în zilele de 23 și 24 iulie, la spitalul din Lugoj. La această campanie de donare de sânge poate să participe orice persoană dacă îndeplinește câteva condiții: să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, greutatea peste 50 de kilograme, pulsul în regulă, să nu fi suferit în ultimele șase luni intervenții chirurgicale, să nu fie însărcinate sau să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu 48 de ore înaintea donării. Persoanele care vor dona sânge vor beneficia de o zi liberă de la serviciu (ziua donării), șapte bonuri valorice, precum și eliberarea, la cerere, a analizelor medicale efectuate (grupa sanguină, Rh, hemoleucogramă, hepatita B, hepatita C, HIV, HTLV, analize biochimice). Denisa GREGA

n Parcul “George Enescu” din Lugoj se închide în septembrie

Autoritățile locale vor să închidă, la începutul lunii septembrie, Parcul “George Enescu”. “La începutul lunii septembrie vor demara lucrări de amploare în Parcul George Enescu, care va fi închis pentru circa trei săptămâni. Parcul va fi amenajat după o nouă concepție. Vor fi îndepărtate rocile, vor avea loc lucrări de pregătire a solului, respectiv, săpat, mărunțit, frezat și vor fi scoase rădăcinile rămase de la arborii mai vechi tăiați. Va fi pregătit solul și apoi va fi însămânțat un nou gazon. Aceste lucrări se impun pentru că aleile parcului au fost pavate recent în totalitate, și a fost instalat mobilierul urban nou, iar spațiile verzi actuale nu au un aspect îngrijit. În urma acestor lucrări, Parcul George Enescu, cel mai frecventat din oraș, va avea o nouă înfățișare”, au anunțat reprezentanții Primăriei Lugoj. Alexandru BARANYAI

Angajăm asistentă medicală pentru Cabinetul din Lugoj CV-urile se pot depune la sediul nostru din Lugoj, str. Bucegi, nr. 11, sau prin email: alphaclinics.ro@gmail.com

n str. Unirii nr.2, telefon: 0356.452.204. n str. Avram Iancu nr.3, telefon: 0356. 175.663

Orar: 9-18

ACTUALITATEA 5

PIZZA LA UŞA TA!

Doar un telefon la 0256/357.981 şi în cel mai scurt timp cea mai bună pizza de la Domacris este la tine acasă sau la serviciu.

Vă oferim meniul zilei la comandă! Vizitează domacris.ro şi află mai multe. Calitate şi tradiţie numai la Pizzeria Domacris din Lugoj! Str. Filaret Barbu, Nr. 12.


6 ACTUALITATEA UTILE & SERVICII 2 n telefoane n Proiect cu fonduri europene pentru o nouă sală de sport la Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte”

352.240 Primăria Lugoj Casa de Cultură M. 351.130 Casa de Cultură S. 353.253 357.886 Pro Arte Muzeu 354.903 Biblioteca 351.304 351.971 Protopopiatul Admin. Financiară 351.673 Camera de Comerţ 354.920 Camera de Muncă 351.776 351.812 Forţe de Muncă 351.750 Meridian 22 352.830 Salprest 491.696 Gara 351.212 Poliţia 352.372 Judecătoria 353.324 Pol. Comunitară 353.511 Jandarmii 351.560 Pompierii 353.731 Spitalul 358.000 Ambulanţa Stomatologie 0745.316.998 353.784 Pol. cu Plată 359.496 Pol. Gârleanu 358.617 Centrul Cev Urgenţe Gaz 0800.800.928 0265.200.928 112 Număr de Urgenţă

FARMACII Maydis Farm Salvia Farm Alcris Farm Farmacia 231 Îngerul Farm TAXI Lugoj Taxi

353.039 351.834 353.521 353.602 351.244 351.555

n Abonamente n

Abonamente la Ziarul Actualitatea se fac la sediul redacției. pentru 1 lună: 8 lei pentru 3 luni: 24 lei pentru 6 luni: 48 lei pentru 12 luni: 96 lei (la aceste tarife se adaugă 3,60 lei lunar pentru taxe poştale)

Marți, 10 iulie 2018, Primăria Municipiului Lugoj a depus o cerere de finanțare pentru construcția și dotarea unei săli de sport școlare la Colegiul Tehnic Valeriu Braniște din Lugoj. Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional (POR), Componenta 1 POR/2017/10/10.2/7regiuni, Axa Prioritară: Îmbunătățirea infrastructurii educaționale Operațiunea: Creșterea gradului de participare la învațamântul profesional si tehnic și învățare pe tot parcursul vieții. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă construcția și echiparea Colegiului Tehnic Valeriu Braniste din municipiul Lugoj cu o sală de sport școlară modernă, în vederea creșterii gradului de participare la învățamântul profesional și tehnic si învățare pe tot parcursul vieții al elevilor din municipiul Lugoj. Proiectul va contribui la creșterea atractivității Colegiului și implicit a ratei de participare la învațamântul profesional si tehnic, la dezvoltarea în perspectivă a sportului, la o rată mai mare de absolvire și la creșterea ratei de tranziție spre niveluri superioare de educație. Durata proiectului este de 18 luni, din care 12 luni sunt

Programul Cinematografului Bela Lugosi

Scurte prezentări ale filmelor: Infernul din zgârie-nori. Regia: Rawson Marshall Thurber. Cu: Dwayne Johnson, Pablo Schreiber, Neve Campbell. Gen film: Acţiune, Crimă, Dramă. Fostul agent FBI și veteran de război, Will Sawyer, comandant al unității de negociatori pentru situații care implicau ostatici, este acum consultant independent pentru securitatea clădirilor zgârie-nori. În cursul unei misiuni de consultanță în China, acesta se trezește implicat, fără voia lui, întrun incendiu catastrofal chiar în clădirea pe care fusese chemat să o inspecteze din punct de vedere a siguranței și securității. În scurt timp își dă seama că acest incendiu i se înscenase de către forțe necunoscute. Tag: Dă-o mai departe. Regia: Jeff Tomsic. Cu: Annabelle Wallis, Jeremy Renner, Jon Hamm, Leslie Bibb, Rashida Jones, Isla Fisher, Ed Helms. Gen film: Comedie. Timp de o lună, în fiecare an, cinci prieteni extrem de competitivi nu ţin cont de nicio regulă într-un joc de leapşa, pe care îl fac încă din clasa întâi. Însă, acest an este cu totul special, pentru că jocul are loc în acelaşi timp cu nunta singurului participant neînvins, ceea ce l-ar putea prinde pentru prima dată cu garda jos. Dar el ştie că prietenii lui sunt gata de atac şi este pregătit. Bazată pe fapte reale, comedia „TAG: Dă-o mai departe” este încă o dovadă a nebuniilor pe care le pot face unii oameni pentru a rămâne în fruntea clasamentului. Budapest Noir. Regia: Éva Gárdos. Cu: Kata Dobo, Zsolt Anger, Réka Tenki, Zoltán Schneider. Gen film: Crimă, Dramă, Istoric. Un cinic care crede că le-a văzut pe toate, Gordon primeşte un pont care îl conduce la locul unei crime din partea rău famată a oraşului. O tânără frumoasă şi bine îmbrăcată zace moartă, având asupra ei doar o carte de rugăciuni iudaice. Investigaţia îl va arunca pe Gordon într-o lume a pornografilor, a bordelurilor şi a celulelor comuniste cu tentacule până la cele mai înalte eşaloane ale puterii.

Loto n 6/49

n VALUTA n 1 euro 1$ 1 CHF 1£ 1 g aur

12 IULIE 2018

4,6607 3,9804 4,0032 5,2747 160,0344

ISSN 1584-3688 Sãptãmânal editat de

AL LUGOJPRESS SRL

Str. Nicolae Bălcescu 6 Tel. 0744.575.853 REDACŢIA: Director: Nicolae SILADE Redactor-şef: Constantin-Tufan STAN Redactor-şef adjunct: Mircea ANGHEL SGR: Andreea BOKA Redactori: Denisa GREGA Carmen BIZĂU Patricia MANEA Cristina GÎRBOVAN Estera CIMPONERIU Adriana WEIMER Tilore KORTNER Dan H. BRUDIU Alex. BARANYAI Remus V. GIORGIONI Publicitate/ Marketing: Lidia SILADE 0769.62.62.76 Mirela DRAGOTĂ 0735.373.518 Lavinia BERNAR Cont:

Vineri, 13 Iulie 2018: ora 17.00 - Omul furnică şi viespea ora 17.30 - Budapest Noir ora 20.00 - Omul furnică şi viespea ora 20.30 - Tag: Dă-o mai departe Sâmbătă, 14 Iulie 2018: ora 10.00 - Aventuri fără pereche ora 17.00 - Omul furnică şi viespea ora 17.30 - Budapest Noir ora 20.00 - Omul furnică şi viespea ora 20.30 - Tag: Dă-o mai departe Duminică, 15 Iulie 2018: ora 10.00 - Aventuri fără pereche ora 17.00 - Omul furnică şi viespea ora 17.30 - Budapest Noir ora 20.00 - Omul furnică şi viespea ora 20.30 - Tag: Dă-o mai departe Joi, 19 Iulie 2018: ora 17.00 - Infernul din zgârie-nori ora 17.30 - Tag: Dă-o mai departe ora 20.00 - Infernul din zgârie-nori ora 20.30 - Budapest Noir

sala Roşie sala Albastră sala Roşie sala Albastră sala Roşie sala Roşie sala Albastră sala Roşie sala Albastră sala Roşie sala Roşie sala Albastră sala Roşie sala Albastră sala Roşie sala Albastră sala Roşie sala Albastră

Grădi niţă cu lăstare

Pachanga

Porţi est Particulă chimică Rând

Limită

Om de cultură

Calici

Tranşe egale

Tipar: Integral Tipografie Timişoara Responsabil tipar: Micu MARIAN Abonamente: 6 luni=50 lei; 1 an=100 lei. Abonamentele se fac la sediul redacţiei. Adresă e-mail: ziarulactualitatea@yahoo.com

Neroditor Spaţiu cosmic Sunt în etiaj! Epoci

Opinie

Ene Nicula

Servea la han

Anton Nanu Leziuni

Pielea obrazului

Mişcare înşelătoare

A ţine isonul

Gen literar

RO30BTRLRONCRT0283498301 Banca Transilvania Agenția Lugoj Cod fiscal: 33979844

Campioni Figură de stil

Forţat

Mircea ANGHEL

8 IULIE 2018 6 / 49: 25, 36, 31, 8, 7, 40 noroc: 4 3 9 2 4 2 8 5 / 40: 35, 40, 37, 21, 11, 3 super noroc: 2 4 3 8 9 2 joker: 26, 31, 6, 23, 18, 8 plus noroc: 6 5 5 0 2 6

alocate construcției efective a salii de sport. Proiectul a izvorât din buna colaborare între conducerea Colegiului Tehnic Valeriu Braniște și municipalitate prin Biroul Management Proiecte, Programe. Prin intermediul acestui proiect se propune construirea pe un teren din curtea Colegiului, a unei săli de sport, la cele mai înalte standarde europene formată din două corpuri independente structural (corp A și corp B), dar interconectate funcțional. Corpul A va avea o suprafață construită de 328 mp și va avea destinația de vestiare, grupuri sanitare, dușuri și spații anexe (spațiul tehnic și depozit). Depozitul propus, are acces si de pe holul Corpului A si din corpul B, fiind folosit pentru depozitarea echipamentelor necesare bunei funcționări a orelor de sport. Corpul B, va avea destinația de sală de sport propriu-zisă având o suprafață construită de 560.00 mp. Sala de sport va fi dotată cu spaliere, stâlpi și fileu pentru volei, porți de handbal și panouri pentru basket. Bugetul proiectului este de 6.550.997 lei, din care, cheltuielile eligibile totale sunt de 6.487.981, iar 129.759 lei reprezintă contribuția proprie a Municipiului Lugoj la proiect.

5-11 Iulie 2018

B

Horoscop săptămânal

ERBEC: Multe întâlniri, dialoguri și călătorii pe distanțe scurte. Intervin și treburile gospodărești sau rezolvarea unor situații familiale. Weekendul îți aduce alături persoanele dragi și oportunitatea de a face ce dorești.

T

aur: Primești foarte mulți bani în acest interval. Îți sporesc considerabil veniturile din activitatea profesională desfășurată la un loc de muncă. Vei fi înconjurat de multă lume, în mod special de către prieteni apropiați și rude.

G

emeni: Intervalul începe în forță, ești plin de energie și determinat să schimbi multe în viața ta. Ar fi bine să te gândești la priorități. Este timpul să te ocupi mai mult de nevoile tale personale și mai puțin de cele ale altora.

R

ac: Trebuie să te gândești mai mult la tine și la planurile tale de viitor. Ai nevoie de liniște, meditații, plimbări în aer liber. Prioritățile acum sunt relațiile parteneriale. Vor veni vremuri bune și îți cresc și veniturile.

L

eu: Se evidențiază relațiile cu prietenii. Dialogurile cu unele persoane îți vor lămuri multe și mărunte în ceea ce privește cariera profesională și imagina publică. Ține cont de cele aflate și te vei simți excelent mai departe.

F

ecioară: O săptămână interesantă, cu multe evenimente, mai ales în sfera socio-profesională. Vor apărea în preajma ta oameni care te vor sfături de bine. Ia aminte la cele aflate! Odihnește-te și ai încredere că totul va fi bine.

B

alanţă: Ești animat de gânduri mărețe, dornic de călătorii îndepărtate și de lecturi deosebite. Sunt șanse de a lucra în alte țări. La serviciu te vei descurca foarte bine. A doua parte a intervalului îți aduce prieteni și odihnă.

S

corpion: Săptămâna debutează cu îmbunătățiri financiare. Cei dragi vor veni în preajma ta cu multă afecțiune. Vei avea timp și oportunități pentru organizarea unei călătorii, de a studia, de a vizona filme și piese de teatru.

S

ăgetător: Socializarea este activitatea ta de bază. Sunt șanse pentru noi contracte și încasarea unor sume mari de bani. Activități comune cu partenerul de viață. Finalul perioadei îți aduce rolul principal într-o reuniune oficială.

C

apricorn: Ai multe de făcut la serviciu și ar fi bine să-ți stabilești un plan. Poți apela la colegii de încredere, pentru a te sprijini. Relațiile cu partenerul de viață și colaboratorii se îmbunătăți. Gestionezi lucurile cu brio.

V

ărsător: Intervalul îți aduce alături copiii, persoana iubită, în general prietenii dragi și de încredere. Armonie și antren în relațiile sentimentale. Ar fi bine să acorzi o atenție sporită ambianței de la locul de muncă.

P

eşti: Interval favorabil desfășurării treburilor gospodărești și relaționării cu membrii familiei. Fii alături de cei dragi și caută să-i înțelegi pe fiecare. Acordă timp și atenție copiilor sau persoanei iubite. Ai în jur toată lumea.

dsd pastile de râs dsd

Vodka băută cu măsură e bună în orice cantități. JJJ Când bărbatul are o situație proastă, caută o femeie. Când situația se îmbunătățește, mai caută una. JJJ În dictatură, cineva te folosește cum vrea. În democrație, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească așa cum vrea el. JJJ În orice căsnicie, cineva are întotdeauna dreptate, iar bărbatul niciodată. JJJ Oamenii cu bani sunt de două feluri: apărați de poliție ori căutați de poliție. JJJ Oricât te-ai strădui, cineva va munci mai puțin decât tine și va câștiga mai mult. JJJ Nu salariile-s mici, lunile sunt prea lungi. JJJ Logica este știința care îi permite bărbatului să nu înțeleagă femeia. JJJ Pe oaspete, oricât de bine l-ai hrăni, tot se îmbată. JJJ Femeile fac din nimic trei lucruri: salate, coafuri și drame. JJJ A două căsnicie este cu siguranță victoria speranței asupra experienței.


12-18 Iulie 2018

MOZAIC

Regii României şi făurirea statului român modern

Ecouri din presa de epocă (25)

Ca omagiu adus centenarului Marii Uniri, inițiem un serial, cuextrasedinpresadeepocă,încarenepropunemsăurmărim și să deslușim, pas cu pas, etapele procesului făuririi statului național unitar român și crearea instituțiilor românești moderne, aflate în sincronie cu valorile Occidentului. Sunt în țară atât de multe partide politice, încât nici nu le mai poți ști capătul. Două săptămâni a ținut discuția la Mesajul Tronului Sunt în țară atât de multe partide politice, încât nici nu le mai poți ști capătul. Pentru o îndrumare, să le numărăm: 1. Partidul NaționalLiberal, sub conducerea dlui Ion I. C. Brătianu. Acest partid se găsește astăzi la cârma statului și are cei mai mulți deputați și senatori; 2. Partidul Național-Ardelean, condus de d. Iuliu Maniu. Acum nu de mult, partidul acesta s-a unit cu acela ce a fost condus de răposatul Take Ionescu; 3. Partidul Țărănesc, condus de un comitet în cap cu d. Ion Mihalache; 4. Partidul Naționalist-Democrat al dlui profesor Nicolae Iorga; 5. Partidul Poporului sau Averescan, de sub președinția dlui general Averescu. Afară de acestea mai sunt și grupările ungurilor, sașilor, evreilor. Partidul Conservator, de sub conducerea domnului Marghi-loman, cel socialist ca și cel comunist nu au niciun deputat sau senator. Partidul Naționalist al Unirii din Bucovina, de sub conducerea dlui I. Nistor, și cel Țărănesc Basarabean al dlui I. Inculeț s-au unit cu Partidul Liberal. Atât în Cameră, cât și în Senat, două săptămâni a ținut discuția la mesaj. Au vorbit mulți din toate partidele. Cei care nu sunt la putere au spus că nu sunt mulțumiți cum merg treburile țării. Guvernul nici el nu spune că toate merg bine. A făgăduit că va îndrepta și va căuta să dea o administrație mai bună în țară. Sunt nemulțumiți în privința dărilor, prea grele, spun aproape toți. Acuma, că s-a isprăvit

cu discuția aceasta, Camera și Senatul au să înceapă cu legile. Cea mai însemnată este Constituția, legea tuturor legilor. Aici are să meargă, mai greu. Căci partidele din opoziție spun că dacă liberalii aduc Constituția, atunci se retrag din Parlament. Chiar și acuma, în Parlament n-au intrat deputații Partidului Național Ardelean și Conservatorii Democrați. Țărăniștii au declarat și ei că, atunci când liberalii aduc Constituția, părăsesc Parlamentul. Așa că dacă se va întâmpla aceasta, atunci n-are să mai fie opoziție în Parlament și liberalii au să voteze ei Constituția României întregite. Iată cum stau lucrurile cu adevărat. Poate că până atunci să se mai schimbe socotelile, însă nu credem, căci sunt îndârjiți și unii, și ceilalți. În timpul războiului, generalul francez Berthelot a fost în mijlocul nostru și ne-a ajutat. Drept mulțumită, statul nostru i-a dăruit un lot cu casă. Generalul francez a mulțumit pentru dar prin scrisoarea de mai jos, scrisoare pe care a citit-o în Senat președintele Senatului. Iată scrisoarea generalului Berthelot: „Domnule Președinte, Dl ministru al agriculturii și domeniilor mi-a transmis textul de lege prin care Parlamentul român a binevoit a-mi acorda, în deplină proprietate, un lot de pământ românesc. Sunt, în adevăr, mișcat de toate elogiile ce mi s-au adus în timpul dezbaterilor de câte ori s-a pomenit numele meu. Permiteți-mi să văd, pe deasupra mea, în unanimitatea cu care s-a votat legea și în aclamațiunile care au însoțit-o, o mărturie de prietenie pentru Franța și de recunoștință pentru toți acei care au căzut pe pământul românesc pentru apărarea dreptului și a căminelor lor. Primesc cu o adâncă recunoștință această donațiune, care va strânge și mai mult, dacă se va mai putea, atașamentul ce îl am pentru țara care este, prin simțămintele mele și prin afecțiunea dv., a doua mea patrie. Binevoiți, vă rog, dle președinte, de a transmite viile mele mulțumiri domnilor senatori și asigurarea înaltei mele considerațiuni”. („Albina”, București, XXI, 48-49, 1923, 750-752) Grupaj realizat de Constantin-T. STAN

Admiterea la liceu: în Lugoj s-a intrat şi cu media 3,33 Emoțiile s-au sfârșit pentru absolvenții de gimnaziu. În urma primei repatizări computerizate, în liceele din Lugoj au fost ocupate 427 de locuri, din cele 448 de locuri disponibile, iar cea mai mică medie de admitere a fost 3,33. La Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” ultimele note cu care s-a intrat au fost: l 7,25 la Matematică - Informatică; l 6,38 la Filologie (românăengleză); l 6,67 la Ştiinţe ale Naturii; l 6,59 la Științe ale Naturii - secția germană. La Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte”, ultima notă cu care s-a intrat a fost: l 5,05 la Turism şi Alimentaţie; l 5,06 la Economic; l 5,11 la Electronică şi Automatizări La Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”, s-a intrat cu: l 7,05 la specializarea Matematică - Informatică; l 7,01 la Filo-

logie (română-engleză); l 6,38 la Ştiinţe ale Naturii; l 6,36 la Filologie (română-franceză); l 3,33 la Filologie, clasa de limbă ucraineană. La Liceul Tehno-

logic „Aurel Vlaicu”, ultimele note cu care s-a intrat au fost: l 3,90 la Electronică şi Automatizări; l 4,22 la Economic. Elevii care au fost admiși trebu-

ie să își depună dosarele de înscriere la liceele unde

au fost repartizați în perioada 12-13 iulie 2018.

Lista completă cu toți absolvenții admiși la liceu poate fi văzută accesând pagina de internet: http://admitere. edu.ro/Pages/Specializari.aspx?jud=38

ACTUALITATEA 7 n Colțul de cultură n

n A apărut numărul 82 al revistei Actualitatea literară

A apărut numărul 82 al revistei Actualitatea literară, editată de AL Lugojpress SRL, cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Lugoj și al SIIP Timiș. În acest număr semnează: Nicolae Silade, Veronica Balaj, Cornel Ungureanu, Adrian Dinu Rachieru, Radu Ciobanu, Dan Florița-Seracin, George Motroc, Magda Ursache, Ioan C. Teşu, Traian Ştef, Dumitru Hurubă, Titus Crişciu, Elisabeta Boţan, Ion Bălu, Virgil Diaconu, Laurian Lodoabă, Carmen Secere, Marius Sârbu, Ioan Kaleve, Ioan Viorel Boldureanu, Joao Luis Barreto Guimaraes, Costel Drejoi, Mihaela Meravei, Magda Ursache, Paraschiva Buciumanu, Simion Dănilă, Viorel Dianu, Nicolae Havriliu, Remus V. Giorgioni, Anastassis Vistonitis, Sorina Munteanu. Numărul este ilustrat cu lucrări aaa de Ştefan Szonyi, iar editorialul este semnat semnate de directorul revistei, Nicolae Silade. Actualitatea literară poate fi citită şi online, la adresa actualitatea. eu, iar colaboratorii pot trimite materiale pe adresa de email actualitatealiterara@yahoo.com. Revista se găseşte în librăriile şi chioşcurile de ziare din Lugoj, Timişoara, Reșița şi la sediul USR Bucureşti. (N. S.)

n Din ţaitungul de altădată n

SC Werzalit Lemn Tech SCS

Societate germană care îşi desfăşoară activitatea în domeniul prelucrării lemnului

angajează

n De ce sunt mai multe văduve ca văduvi? n

n Muncitori (femei şi bărbaţi) n

Se oferă: 3 bune condiții de lucru 3 salariu atractiv și tichete de masă de 15 lei din prima zi lucrată 3 transport gratuit în oraș la, și de la sediul firmei.

CV-urile se depun la sediul societății din Lugoj, Drumul Oloșagului nr 16

Anunț

ANUNȚ

Lugoj, Str. Plopilor nr. 22

angajează electricieni și muncitori necalificați și calificați (instalatori).

SC Salprest SA MERIDIAN 22 SA anunță persoanele fizice și juridice interesate de pe raza municipiului Lugoj că începând cu data de 4.06.2018 ridică deșeurile vegetale de tipul: l iarbă cosită, l frunze adunate, l vrejuri de viță de vie, trandafiri și alte flori tăiate, în baza unui abonament lunar. Resturile vegetale mai mari (crengi de arbori fasonați etc) se vor aduna prin colectări anuale organizate pe municipiu. Relații suplimentare la sediul societății și la tel. 0256.352.834

Informații la nr. de telefon 0256/351750 sau la sediul societatii din Lugoj str. Plopilor nr. 22. CONDUCEREA MERIDIAN 22 SA

După ziarul italian „Piccolo della Sera”, una dintre cele mai mari și cunoscute societăți de asigurare i-a întrebat pe cei mai renumiți medici din Italia de ce este numărul văduvelor de două ori mai mare decât cel al bărbaților? Dintre răspunsurile primite, cel mai de seamă este cel al profesorului dr. Orlano: „Dacă o pereche a trăit mai mulți ani împreună și atunci moare soția, soțul îi urmează cât de grabă, trăiește 2-3 ani și după aceea, într-o bună zi, moare, părăsind viața aceasta amarnică. Dacă însă soțul moare, soția pare că renaște, devine mai tânără, mai frumoasă și poate mai vioaie. Pierderea soțului nu o atinge sufletește deloc. Se căsă-torește din nou și se obișnuiește repede cu viața nouă!” („Drapelul”, 40, 1914)

Restaurant COKTAIL RIVE Pizzerie Lugoj, Zona Cotu Mic str. Tinereţii 23-25

Ofertă Pizza

2+1

GRATIS Livrări la domiciliu. Comenzi la telefoanele: 0256.329.918; 0721.045.185; 0761.946.053


8 ACTUALITATEA

preț vechi

3

4.10 .94

PUBLICITATE

29 Iunie-1 August 2018

Și hai la Stop! Kuhntop! preț vechi

preț vechi

4.20 .89

4

8.99

3

4.50 .12

preț vechi

2.00 .74

1

preț vechi

5.99 .55

5

preț vechi

4.05 .79

3

preț vechi

2

preț vechi preț vechi

1.10 .80

preț vechi

0

preț vechi

2.65 .47

2

6.85 .99

5

preț vechi

1.99 .85

1.86 .75

1

preț vechi

1

28.80 .50

27 preț vechi

11.99 .89

preț vechi

17.99 .36

9.60 .70

preț vechi

5

preț vechi

9

5.90 .39

5

9.99 .39

9 32.00

preț vechi

preț vechi

9.15 .75

18.32 .27 3.50 .69

2

4.90 .49

preț vechi

preț vechi

8.60 .20

8

6.80 .19

preț vechi

6.00 .49

5

6.60 .89

preț vechi

5

9.40 .59

8

preț vechi

0.85

9.20 .29

preț vechi

8

4.20 .89

sĂPUN DE RUFE

3

preț vechi

3.75 .58

3

11.50 .49

10

preț vechi

preț vechi

6.75 .09

6

6

preț vechi

0.94

14

4

5.50 .11

6.45 .89

8

preț vechi

10.50 .69

preț vechi

preț vechi

5

21.58 .33

preț vechi

2.65 .40

2

8.45 .99

7

18

8

6.45

preț vechi

preț vechi

16 preț vechi

preț vechi

2

10 10.99

1.80 preț vechi

preț vechi

preț vechi

2.30 .00

3.15 .99

2.50 .29

2

preț vechi

preț vechi

5.40 .85

4

4.30 .95

3

Lugoj, str. Jabărului nr. 82, telefon 0256.351.997 * Ofertă valabilă în limita stocului disponibil


12-18 Iulie 2018

PUBLICITATE

ACTUALITATEA 9

OPORTUNITATE DE ANGAJARE Ai peste 18 ani și ești în căutarea unui loc de muncă? Îţi dorești un loc de muncă unde respectul angajaţilor, condiţiile de muncă și dezvoltarea personală și profesională fac parte din ADN-ul firmei? Dacă da, te așteptăm cu drag să aplici la unul din posturile de mai jos. OPERATOR SMT* CONTRACT PERMANENT

OPERATOR PRODUCŢIE* CONTRACT TEMPORAR

OPERATOR LOGISTICĂ* CONTRACT TEMPORAR

Deservește liniile SMT și efectuează set-up pentru acestea

Asamblare produse electronice și subansamble prin montarea componentelor

Efectuează control visual, reparaţii SMT și operaţii de întreţinere automată/ planificată pe liniile SMT

Operează mașini și echipamente pentru procese automate / semiautomate

Realizează conexiunile electrice fără lipire și prin lipire

Experienţa industrială influenţează direct stabilirea nivelului salarial

Experienţa în SMT influenţează direct stabilirea nivelului salarial

Asigură gestiunea fizică a stocului de marfă și participă activ la operaţiunile de încărcare și descărcare a mărfii

SUPERVIZOR (2 POZIŢII)* DEPARTAMENT OPERAŢIUNI

COORDONATOR LINIE (9 POZIŢII)* DEPARTAMENT OPERAŢIUNI

INGINER CALITATE DEPARTAMENT CALITATE

Gestioneaza resursele umane, echipamente, utilitati si materiale pentru indeplinirea cerintelor legate de calitate, livrabilitate, costuri, respectiv alti indicatori specifici pe centrele de cost de care sunt responsabili

Gestioneaza resursele umane, echipamente, utilitati si materiale pentru indeplinirea cerintelor legate de calitate, livrabilitate, costuri, respectiv alti indicatori specifici pe liniile si schimbul din aria de responsabilitate

Îmbunătăţește continu calitatea produselor prin: urmărirea și analiza calităţii produselor și proceselor de producţie, analiza cauzelor apariţiei defectelor și prin planificarea, realizarea și supravegherea modului de îndeplinire a măsurilor corective

* Obţinerea calificativului ”Promovat” se va da în urma testului de personalitate (TMCB). Aceste poziţii sunt “safety sensitive” și una dintre cerinţe este promovarea examenului de testare consum substanţe interzise prin lege.

PROCESS ENGINEER BACKEND AME DEPARTMENT

HOS&HSE SPECIALIST OPERATIONS DEPARTMENT

Develop, optimize and maintain production processes, such as: Automatic Assembly, Wave Soldering, Selective Soldering, Conformal Coating, Laser Marking

Evaluate new materials for the production process and new equipment in production area

Drives HOS (Honeywell Operating System) & HSE (Health, Safety and Environment) culture (processes implementation, development and continuous improvement)

Conceptualize, design/develop, analyze and test electronic products/ subassemblies

Provides support to all internal customers to sustain and improve HOS&HSE processes

SENIOR PROCUREMENT SPECIALIST SOURCING DEPARTMENT •

HARDWARE DESIGN ENGINEER (2 POSITIONS) R&D DEPARTMENT

Drive competitive commodity and category supply strategies to achieve lowest Total Cost for local business, reduced Working capital via Negotiation planning and execution, High Growth Region Sourcing, Value Engineering and Sole/ Single Source elimination.

Candidaţii vor trimite un CV, până în data de 31 Iulie 2018, prin e-mail la adresa: alina.vadraru@honeywell.com sau la telefon 0752 017 393. Numai candidaţii selectaţi vor fi contactaţi!

BENEFICII Pachet de beneficii flexibile cu multiple opţiuni • Discounturi pentru angajaţii HON la mai mulţi agenţi comerciali • Ore suplimentare plătite cu un spor de până la 200% • Bonus lunar de performanţă • Tichete de masă • Concediu suplimentar în funcţie de vechimea în muncă • Spor pentru turele de noapte de 25% • Transport gratuit pe raza municipiului Lugoj (la și de la sediul firmei) • Băuturi calde gratuite (cafea, ceai, etc.) • Facilităţi sportive (sală pentru volei/baschet, sală proprie de fitness)


10 ACTUALITATEA apartamente

VÂND apartament 3 camere în zonă centrală (Str. Olari, 14), vedere spre Parcul Tei. Apartamentul dispune de baie renovată, bucătărie, hol mare intrare, hol mic, balcon mare închis, boxă subsol. Are centrală proprie pe gaz, termopane, ușă metalică, parchet, aer condiționat. Este la etajul IV. Acoperiș nou, preț negociabil. Informații la telefon: 0727.767.696. VÂND casă, ultracentral, în Lugoj, compusă din trei apartamente, garaj, curte, grădină, anexe. Este situată pe str. Magnoliei, nr.19, preț 98.000 euro. Informații la telefoanele: 0256.327.959 sau 0049.1764.2520.899 (Germania), claudiu_ mihaela@yahoo.de.

tel: 0720.322.695 sau 0733.679.055. VÂND apartament cu 3 camere (85 mp), zona Ștrand, spl. Campionilor, nr. 32, ap. 10, decomandat, toate utilitățile, gaz, centrală, renovat, instalație current, etc. Rog seriozitate. Preț: 50.000 euro, negociabil. Informații la telefon: 0723.998.449. VÂND apartament în Nădrag, 2 camere, hol, bucătărie, baie, tot renovat, cu toate facilităţile. Preţ: 15.000 euro. Informații la telefoanele 0766.583.436 sau 0765.263.061. CAUT să cumpăr apartament, zonă centrală, până la etajul 2 sau 3, cu 2-3 camere, decomandat, amenajat sau nu. Informații la telefon: 0766.990.991.

VÂND casă cu 4 camere, teren 2.800 mp, în comuna Balinț, sau schimb cu apartament cu 2 camere Timișoara. Informații la telefon: 0736.701.359.

VÂND apartament 2 camere semidecomandate, etaj 3, utilat, centrală gaz. Preț informativ 35.000 de euro, negociabil. Informații la telefon: 0727.695.276, după ora 18.

VÂND apartament ultracentral, în Făget, cu 2 camere decomandate, în bloc de cărămidă, etaj IV și garaj zidit. Informații la tel.: 0774.093.521, 0256.320.339.

DE VÂNZARE apartament cu 2 camere, bucătărie, baie, în bloc de cărămidă, et. 3, tot confortul, zona Micro I, Aleea Brazilor. Informații la telefon: 0727.932.679.

VÂND apartament cu două camere, amenajat, etaj 4, acoperiș, Micro I. Preț 37.500 euro, ușor negociabil. Informaţii la telefon: 0736.020.016.

CUMPĂR urgent apartament cu 3 camere, etaj I, prioritar cu boxă şi garaj, situat în zona Cotu Mic, Ştrand, spl. Corneliu Coposu sau spl. Corneliu Brediceanu. Informații la tel: 0724.435.676 sau 0729.875.945.

VÂND apartament 2 camere decomandate, la bloc, situat în centru. Informații la telefon 0771.607.672. VÂND apartament cu 3 camere în Lugoj, zona Micro III, dotat cu centrală proprie pe gaz, climă, cablu TV + internet wireless, izolat exterior și interior, geamuri termopan, rulouri de lemn rabatabile, acoperiș, boxă mare la subsol. Informații la

VÂND apartament cu 2 camere, Cotu Mic, etaj intermediar, tot confortul, centrală, termopane, loc de parcare amenajat. Preţ negociabil. Informații la telefoanele: 0720.898.874 sau 0256.334.724. VÂND în localitatea Nădrag apartament cu două camere,

MICA PUBLICITATE decomandat, et. I, neamenajat, gaz, 60mp. Preţ fix: 11.000 euro. Informații la telefon: 0723.812.389. VÂND apartament cu 2 camere, 55 mp, semidecomandat, renovat, centrală proprie, geamuri termopan, situat la parter înalt, zonă liniștită, în Cotu Mic. Preț negociabil 32.500 euro. Informații la telefon: 0751.870.971. VÂND apartament cu două camere, decomandat, în Făget, lângă magazinul Penny, situat la etajul I. Preţul apartamentului este 22.500 de euro, puţin negociabil. Informații la telefon: 0767.377.990 VÂND apartament cu cinci camere, în Palatul Milcovici, 216 mp, patru camere sunt la stradă, un beci foarte mare cu trei geamuri la stradă, cu 80.000 Euro. Vând o cameră la bloc, în staţiunea Buziaş, o uşă de bloc, de stejar, pe dreapta, o vitrină antică şi două fotolii solide. Informații la telefon: 0725.414.031. VÂND apartament cu două camere, în Lugoj, zona Stadion III, antreu, bucătărie, cămară alimente, debara, pasaj, baie, balcon, 63 mp, cablu TV, centrală. Informații la telefon: 0763.777.900.

Vând în Nădrag apartament cu două camere, decomandat, 60 mp, et. I, gaz, neamenajat, lângă şcoală. Preţ fix: 9.500 euro. Informații la telefon: 0723.812.389. VÂND apartament cu două camere, două balcoane, complet utilat, 71 mp, preţ negociabil. Informații la telefon: 0736.799.018. Vând apartament cu 3 camere, etajul 4, decomandat, cu centrală proprie. Preţ: 40.000 de euro, negociabil, în Lugoj, spl. Tinereţii (bloc pe malul Timişului). Informații la telefon: 0767.364.070. VÂND apartament în Nădrag cu 2 camere, la etajul III, recent renovat, instalaţie electrică pe cupru, centrală termică proprie, uşi, geamuri din termopan. Preţ: 15500 Euro, negociabil. Informații la telefon: 0768.239.082. VÂND apartament mobilat, două camere, decomandat, Lugoj, Micro I, bloc 18. Preţ negociabil. Informații la telefon: 0724.855.752.

CUMPĂR apartament cu 1-2 camere, pe spl. 1 Decembrie sau Corneliu Coposu (etajul 1 sau 2). Informații la telefon: 0771.425.584.

VÂND apartament cu două camere în Buziaş, strada Avram Iancu. Preţ negociabil. Informații la telefon: 0757.480.810.

VÂND sau schimb apartament la casă, foarte spațios, compus din 4 camere + anexe, cu apartament la bloc sau casă la sat, accept variante. Preț negociabil. Informații la telefoanele: 0733.566.305 și 0771.052.383.

Vând apartament cu 2 camere, etajul I, decomandat, 93 mp, str. Timişorii 110, centrală proprie şi îmbunătăţiri. Informații la telefon: 0721.232.632.

VÂND apartament în oraşul Făget, compus din 3 camere, 2 băi, bucătărie, decoman-

" "

2018 talon mica publicitate 2018

Anunţuri permanente cu doar 10 lei Cu doar 10 lei, anunţul tău la mica publicitate va fi vizibil permanent, atât în ediţia tipărită, cât şi online, la rubricile de vânzări și închirieri. Anunțurile de la celelalte rubrici costă 5 lei/apariție. Pentru ediția print anunțurile se primesc până miercuri la ora 10, la chioșcurile de difuzare a presei sau la redacție. Singura condiţie e să ne anunţi (la tel. 0744.575.853 sau direct la redacție), după ce anunțul a fost rezolvat. (Valabil doar pentru persoane fizice!)

"

dat, situat la parter, cu suprafaţa de 80 mp. Apartamentul este renovat. Posibil şi schimb cu apartament în Lugoj. Preţ negociabil. Informații la telefon: 0747.013.075.

Nume....................................... Prenume............................................. Adresa ............................................... CI seria ......... nr...................... Textul anunţului ................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. Informații la tel. .................................... Rubrica: .............................. Evidențiere (raster, bold, culoare): .................................................... Data ..................................................................................................... "

De vânzare apartament cu 3 camere, confort 1, două băi, două balcoane, pe Malul Timișului, mobilă Camix, bibliotecă compusă din 4 corpuri, Mobilă de dormitor Lux, pat gonflabil (două persoane) 50 de euro, lămâi mare roditor, masă de tenis. Informații la telefon: 0356.883.151.

case

VÂND casă în Visag, la 18 km de Lugoj, complet renovată, la drumul principal, asfalt, 3 camere, bucătărie, baie, hol, cămară, garaj, cotețe, grădină cu pomi mari, la nr. 443, înconjurat de pădure de salcâmi și tei. Preț 15.000 de euro. Informații la telefon: 0768.258.486. VÂND apartament la casă - 2 camere, baie, bucătărie + living, posibilitate privatizare, terasă, fără curte, intrare din stradă, posibilitate extensie pe verticală, central, parcare în față, complet dotat, încălzire centrală. Informații la telefon: 0723.536.234. CASĂ de vânzare, localitatea Drinova, comuna Bârna, compusă din 3 camere, baie, bucătă-

rie, șpais, bucătărie de vară și anexe, grădină. Informații la telefoanele: 0787.762.872 sau 0764.606.614. VÂND casă la Lugojel, casa este în roșu, suprafața construită 250 mp, pe un teren de 2.000 mp, cu front stradal 12 m. Casa este compusă din parter și etaj, parterul are salon, bucătărie, baie, partea de sus are 4 dormitoare, baie, balcoane. Preț informativ: 55.000 euro. Informații la telefoanele: 0721.017.745 sau 0039.3917.459.677. OCAZIE! Vând urgent casă de vacanță, 2 dormitoare, bucătărie, baie, hol, curte pavată, toate utilitățile, suprafață teren 539 mp. Localitatea Jupânești 28, drum asfaltat (13 km distanță de Făget, zonă montană, cu multă liniște, fără poluanți. Preț 18.200 euro. Informații la telefon: 0733.751.354. VÂND casă, ultracentral, în Lugoj, compusă din trei apartamente, garaj, curte, grădină, anexe. Este situată pe str. Magnoliei, nr.19, preț 98.000 euro. Informații la telefoanele: 0256.327.959 sau 0049.1764.2520.899 (Germania), claudiu_ mihaela@yahoo.de. VINDEM casă în Sălbăgelu-Vechi, nr.175, 4 camere, baie, tot confortul, 2 holuri, curte mare, grădină 1 lanț, șpais, bucătărie. Casa este izolată, totul nou. Informații la telefon: 0762.413.947. VÂND în Ohaba Română, casă compusă din două corpuri: într-o parte - două camere + hol + baie (gresie + faianţă), în cealaltă parte o cameră, bucătărie, hol + debara.

Casa are trei anexe: atelier + garaj, cocină şi încă un corp. Grădina este împrejmuită cu gard (stâlpi de beton + plasă). Casa e izolată în exterior și are termopane. Preţ: 15.000 de euro, ușor negociabil. Telefon: 0765.510.589. VÂND casă în com. Curtea - Timiș, din cărămidă, compusă din: 2 camere, bucătărie, șpais, antreu foarte mari, toate utilitățile (apă și canalizare la poartă), două fântâni zidite, grajd și multiple anexe, grădină cu livadă + plaț casă, suprafața totală 5.900 mp. Informații la telefon: 0726.768.631. VÂND casă în Lugoj, str. Mărăşti, nr. 13, toate utilităţile. Informații la telefon: 0744.636.169. VÂND casă cu patru camere, bucătărie, garaj, baie, apă + canal, curte mare, dependințe, grădină 2158 mp, la strada principală, la 5 km de Lugoj. Tractor + disc + plug, stare foarte bună. 4 purcei de 9

12-18 Iulie 2018 săptămâni. Informații la telefon: 0729.863.900. VÂND casă în comuna Ştiuca, sat Oloşag, nr. 85, compusă din 5 camere, bucătărie, cămară - şpais, bucătărie de vară, coridor - 2 șopruri + anexe. Informaţii la telefon: 0766.446.383. VÂND casă, str. Bucegi, ap. 10. Informații la tel: 0720.859.639. VÂND casă și grădină, patru camere, hol, bucătărie, șpaiț, garaj, grajd vite, în localitatea Traian Vuia, la șoseaua principală, la 1 km de autostradă. Preț: 35.000 euro, negociabil, vând urgent! Informații la tel: 0763.612.650 sau 0765.587.095. VÂND casă, teren 23 de ari, posibilitate de racordare la utilități, materiale de construcții. Preț 15.000 de euro, negociabil. Informații la telefon: 0753.069.284. VÂND casă și hală. Informații la telefon: 0723.552.858. VÂND spațiu comercial. Informații la telefon: 0771.037.247. VÂND casă cu grădină mică în zonă centrală, cu două apartamente. Fiecare apartament are două camere, baie, bucătărie, coridor, parchetate, faianțate, gaz, ermis, beci sub primul apartament. Suprafață totală : 500mp. Grădina are 180mp, curtea este cu dale. Preț: 75.500 euro. Informații la telefon: 0727.479.339. CASĂ de vânzare, de cărămidă, str. Honorici, casă mare construită până la placă, mai trebuie mansardată, dar materiale avem până la acoperiş - cameră, bucătărie, living mare, baie, holuri mari. Toate actele la zi, mai avem şi fântână. Informații la telefon: 0724.632.576. VÂND casă + anexe, 228 mp cu grădină 58 de ari, în Gavojdia. Preţ: 35.000 euro. Informații la telefoanele: 0770.277.454 sau 0743.521.479. VÂND urgent casă pe strada Primăverii, nr. 51, două camere, un salon, bucătărie, baie, curte mare, preț 49.500 de euro, negociabil. Informații la telefon: 0734.499.585. VÂND: o casă la sat, 3 camere, bucătărie, baie, anexe și restul, la 18 km de Lugoj, preț 33.000 de euro, negociabil; o casă la sat, 2 camere, bucătărie, grădină, la 18 km de Lugoj, preț 17.000 de euro, negociabil. Informații la telefon: 0763.655.739. VÂND în Lugoj casă, 2 camere, bucătărie, şpais, pereţi cărămidă, nemascaţi cu polistiren, acoperiş ţiglă Muschong, are şi un corp separat de clădire perfect locuibil, ca o garsonieră confort I: cameră, bucătărie, baie, cămară, casă cu curte, cu intrare

maşină, toate utilităţile, la 2 minute de centru, teren 940 mp, toate utilităţile, construiţi 100 mp. Preţ: 55.000 euro. Informații la telefon: 0748.652.512. SCHIMB locuinţă de stat mică (IGOL), cu una mai mare, la înţelegere. Informații la telefon: 0756.900.620. VÂND / închiriez casă 3 camere + curte, pentru diferite activități (spălătorie, tâmplărie etc.). Are curent trifazic. Informații la telefon: 0773.849.042. VÂND sau schimb cu apartament, casă bătrânească locuibilă, două camere, baie, bucătărie, zona Stadion. Preţ: 25.000 euro, negociabil. Informații la telefoanele: 0733.340.302 sau 0727.783.974. VÂND casă nouă, din cărămidă, nefinisată în interior, şi grădină mare, în Lugoj, str. T. Vladimirescu, nr.85J, cu suprafaţa totală de 615 mp (suprafaţă utilă 400 mp). Casa are subsol, parter, etaj, garaj ataşat de casă, 2 terase, 1 balcon, 4 dormitoare, 3 băi, sufragerie, bucătărie cu debara. Casa e racordată la apă, curent şi gaz. Preţ: 130.000 euro. Pentru detalii: getimihoc@yahoo.com. Informații la telefon: 001.248.743.1398. VÂND în Lugoj casă, suprafaţă 421 mp, 3 camere, bucătărie, baie, 2 WC-uri separat de baie, cămară alimente, terasă acoperită, garaj, 3 încăperi la demisol, încălzire gaz + sobe teracotă cu lemne, anexe. Informații la telefon: 0740.493.111. VÂND casă compusă din patru camere, bucătărie, baie, hol, şpais, beci, garaj şi anexe, situată pe strada Xenopol, nr. 13, colţ cu Bobâlnei. Preţ: 82.000 euro, negociabil. Informații la telefoanele: 0723.292.095 sau 0722.601.503. VÂND casă veche în comuna Balinţ, cu fântână forată şi teren pentru construcţii, 2500 mp, mobilă de dormitor stilizată, set pentru baie Olivia, chiuvetă și toaletă în formă de peşte + accesorii. Informații la telefoanele: 0770.350.057 sau 0356.883.151. VÂND casă, anexe, baie, încălzire centrală pe lemne, teracote, grădină 2.400 mp, canalizare, pomi fructiferi, 1 ha de pădure, ½ lanţ de pământ arabil, în localitatea Criciova, la 11 km de Lugoj, spre Măguri. Preţ negociabil: 27.000 de euro. Informații la telefoanele: 0722.261.548 sau 0771.370.659. VÂND casă în comuna Știuca, sat Oloșag, 5 camere, cămară și anexe. Preț 30.000 de euro, negociabil. Informații la telefon: 0766.446.383. VÂND casă cu teren 5800 mp (curent elec-


12-18 Iulie 2018 tric, apă, canalizare), în Herendeşti, nr. 18 și două lanţe de pădure. Informații la telefon: 0730.174.799. VÂND casă familială, aranjată, cu grădină, 1500 mp, în comuna Victor Vlad Delamarina. Preț negociabil. Informații la telefon: 0730.877.478. VÂND casă compusă din două camere, coridor (14 m lungime), grădină, curte 1277 mp, 5000 de euro. Preț convenabil și negociabil. Informații la telefon: 0720.571.553. VÂND casă la 20 km de Lugoj, drum asfaltat, în centru, cu patru camere, anexe, grajd, cocini, fântână, grădină cu pomi fructiferi şi toate lucrurile din gospodărie. Informații la telefon: 0256.357.034. VÂND casă în Bethausen, nr. 52, 3 camere + 1, apă curentă, baie, terasă, 2 curți, grădină suprafața 2877 mp. Preț 13.000 de euro, negociabil. Informații la telefon: 0726.236.030.

suprafață 450 mp, str. Bocșei, nr.72, lângă firma Ioschici. Informații la telefoanele: 0721.030.665 sau 0039.3896.984.990. VÂND loc de casă în Sinersig, la șoseaua principală, cu anexă gospodărească și plan de casă. Informații la telefoanele: 0766.427.515 sau 0767.774.808. VÂND teren intravilan (3.775 mp), cu loc de casă (nr. 112), în Honorici, dotat cu cabană cu 2 camere, rulotă 6 persoane, pomi fructiferi, iaz cu peşti, anexe, apă curentă, zonă frumoasă. Preţ: 20.000 euro, negociabil. Accept 2-3 rate. Informații la telefon: 0723.536.234. VÂND teren de 500 mp, cu fundaţie şi proiect, apă, utilităţi, gard 130 mp, autorizaţie de construcţie, sau schimb cu casă sau apartament + diferenţa din partea mea. Terenul este pe str. Decebal, zonă rezidenţială. Informații la telefon: 0762.667.718.

DE VÂNZARE casă în Lugoj, 6 camere, curte, grădină, 700 mp, 2 corpuri clădire, zonă liniştită. Informații la telefon: 0773.788.932.

VÂND teren pe malul lacului Surduc - Mâtnicu Mic (istorie), 24.000 mp (separat). Preț 45.000 euro (fix) pe 2 bucăți, istoric. Informații la telefon: 0731.097.654.

VÂND casă de vacanţă în sat Surduc, la 2 km de lac, 2 camere, hol, fântână proprie, foişor, livadă de pomi, 640 mp. Informații la telefon: 0761.683.746.

VÂND teren intravilan 2880 metri pătraţi, cu număr casă, curte şi grădină în sat Nevrincea, comuna Bethausen. Informaţii la telefon: 0735.264.395.

Vând vilă nouă, 400 mp din 2000 mp, doar parter, panoramică, mobilă Italia, centrală lemne, izolată, 3 geamuri. Preț: 250.000 euro. Informații la telefon: 0737.803.138.

VÂND teren 100 mp, pentru spațiu comercial, cu proiect, 2 spații de 35 mp + 2 apartamente, preț 21.000 euro. Informații la telefon: 0732.526.515 .

VÂND casă în comuna Cornea, 15 km de Băile Herculane. Casa este renovată, are 3 dormitoare, bucătărie, coridoare, fântână, grajd oi, vite, curte cimentată, 2 porţi. Informații la telefon: 0255.261.383. VÂND casă în Făget, strada Coşbuc nr. 32, compusă din 2 dormitoare, 1 salon, 2 bucătării, garderobă, baie, centrală termică pe lemne, curte, grădină. Foarte modernă. Preţ foarte bun. Informații la telefon: 0733.751.354.

VÂND teren pentru hală 12.000 mp, preț 1,5 euro/mp, pe drumul Herendeștiului, Lugoj, și 2.200 mp în Lugoj, la ieșire spre Coștei, preț 8 euro/mp. Informații la telefon: 0732.526.515. VÂND teren/fermă în Bodo, 31.000 mp, din care 18.000 mp intravilan, pe care se află un sediu cu 13 camere, două grajduri, două șopruri de fân, apă, curent, se află lângă Bega, aproape de drumul mare. Informaţii la telefon: 0726.223.721.

VÂND casă în localitatea Victor Vlad Delamarina. Informații la telefoanele: 0751.921.932 şi 0043. 699.181.422.71

VÂND teren 800 mp comuna Bethausen, cu proiect casă P+M, racordat la curent trifazic, apă și canal. Informații la telefon: 0764.658.037.

VÂND o parcelă de teren intravilan, Lugoj, Str. Rosada 20, ieșire spre blocurile din Micro I, 517 mp, front stradal 14,2 m. Informații la telefon: 0754.488.574.

VÂND teren intravilan 6300 mp pe strada Panselelor şi teren agricol 5600 mp pe strada Caransebeşului, la foştii Duzi, lângă centură. Informaţii la telefoanele: 0760.057.071, 0769.358.277.

terenuri

VÂND 20 de hectare teren, sat Cutina. Preţ: 4.000 de euro/hectar. Informații la telefon: 0744.974.088. VÂND teren intravilan, construibil, apă, curent, canalizare,

VÂND pământ arabil în V. V. Delamarina. Informații la telefon: 0722.793.762. VÂND teren intravilan, cu apă de la rețea, plus fântână, în Zolt, la 9

MICA PUBLICITATE km de Lacul Surduc, loc ideal pentru casă de vacanță. Informații la telefon: 0722.199.984. VÂND grădină 2158 mp, intabulată, cu apă, canal, plus 4 purcei, 1, 15 hectare, teren agricol, la 500 de metri de satul Lugojel, 1, 15 hectare pădure intabulată, la 2 km de Lugoj. Informații la telefon: 0729.863.900. VÂND 450 mp teren intravilan în Lugoj, strada Privighetorii, front stradal 12,10 m, toate utilitățile, stradă asfaltată. Terenul este intabulat, cu acte la zi. Informații la telefon: 0730.361.804. VÂND teren pentru construcții, 2.800 mp, 60 m liniari front stradal, în localitatea Sinersig. Informații la telefon: 0768.038.252.

hol, boxă subterană, 66 mp. Preţ: 33.500 euro, negociabil. Tel: 0731.986.886 sau 0039.3203.319.431. VÂND loc de casă, Ţipari, 2.150 mp, 100 stâlpi gard, 9 baloţi plasă de sârmă (20 m are un sul), sort, nisip, piatră brută. Preţ: 6.500 euro, negociabil. Informații la telefon: 0762.809.103. VÂND teren în str. Bocşei, nr. 80, 600 mp - 25 euro/mp. Informații la telefon: 0721.480.186. VÂND teren 3664 mp, în Dealul Viilor, preț 20 de euro/mp, negociabil. Informații la telefon: 0727.191.334.

VÂND grădină 4.316 mp, loc de casă, localitatea Țipari, comuna Coștei. Informații la telefoanele: 0745.586.976 sau 0749.494.228.

PROPRIETAR, vând teren 2,9 ha, extravilan, în Hezeriș - com. Coștei, la 2 km de Lugoj, ideal pentru demararea unui proiect cu fonduri europene, și 1 ha teren în Lugoj, pe Drumul Herendeștiului, FS - 33 m, ideal pentru investiții. Informații la telefon: 0731.900.359.

VÂND parcele de teren extravilan pe dealul Făgetului, la km 5, cu suprafețe de la 750 la 1500mp, la prețuri cuprinse între 2.200 și 4.500 euro. Ideal pentru vie, livadă, agrement, rulotă. Informații la telefon: 0764.472.767.

De vânzare teren intravilan în Lugoj, str. Panselelor, două parcele - 684 mp, suprafaţă totală 1368 mp. Terenul este îngrădit. Front stradal 36m. Preţ 35.000 euro, negociabil. Informații la telefon: 0737.251.621.

VÂND 12 ha pământ, bloc unitar, în Bara. Vând microbuz T2 în stare de funcţionare. Informaţii la telefon: 0374.602.237, după ora 19.

VÂND în Ţipari nr. 252 teren 2200 mp., îngrădit cu stâlpi de beton şi plasă de sârmă, cultivat cu peste 160 de pomi fructiferi pe rod. Există curent, apă în casă, canalizare la poartă. Casa este demolabilă (fără valoare). Informații la telefon: 0730.868.993.

VÂND teren intravilan, în zona de case din localitatea Oloşag. Parcela are 2000 mp. Informații la telefon: 0722.708.172. VÂND în Lugoj teren intravilan, suprafaţa de 15.000 mp, în spatele fabricii de margarină de pe strada Buziaşului, toate facilităţile în apropiere. Informații la telefon: 0740.493.111. VÂND în Lugoj teren parcelabil, ½ ha, intabulat, preţ: 15 euro compact, 30 euro parcelat, în apropierea vilelor construite lângă centură, ieşire la 2 drumuri şi încă 2 ha în drumul Buziaşului, intabulat, ieşire la 3 drumuri, apă, curent, se pretează la instalare unitate productivă, depozit, hale. Vindem şi 1 ha 300 în proximitatea centrului american de servicii, zonă aerată, bun pentru hotel, cabane. Informații la telefon: 0748.652.512. VÂND teren la centură, 8300 mp, preţ 10 euro/mp, negociabil. Informații la telefon: 0731.544.855. VÂND teren 2700 mp cu casă de lemn, nelocuibilă, în Remetea Luncă, la 25 km de Lugoj, preţ: 7500 euro, negociabil. Vând casă în Lugoj, zonă centrală, curte comună, două camere, bucătărie,

VÂND grădină în Ohaba - Forgaci, județul Timiș. Informații la telefon: 0728.481.029. VÂND teren de 750 mp în Făget. Are toate utilităţile. Informații la telefon: 0729.417.802. VÂND teren intravilan în Lugoj, Dealul Viilor. Informații la telefon: 0727.825.709. VÂND teren agricol extravilan în Buziaş Silagiu. Informații la telefon: 0726.836.818. VÂND teren intravilan la Coşteiu. Informații la telefon: 0727.582.214.

închirieri

VÂND sau închiriez garsonieră în Cotu Mic, confort I etajul IV, 36 mp. Informaţii la telefon: 0727.808.641.

ACTUALITATEA 11

vată recent. Preț 600 euro/lună. Informații la telefon 0771.659.726. OFER spre închiriere spațiu 100 mp, fost frizerie - coafură, manichiură - pedichiură, masaj, bronz – solar, str. Timișorii, nr.40. Chirie 330 euro. Informații la telefon: 0732.526.515. ÎNCHIRIEZ hale producție, secție croitorie, dotată cu magazin mic, strada Timișoarei. Informații la telefon: 0733.683.162. ÎNCHIRIEZ spațiu ultracentral (fost Cabinet Medical Dr. Apostolescu) pentru orice tip activitate, cabinet medical, sediu firmă etc., 65 mp, pe strada Cuza Vodă nr. 5, ap. 11. Informații la telefon: 0723.597.808. ÎNCHIRIEZ apartament cu 2 camere, sau schimb cu garsonieră confort 1 plus diferență. Informații la telefon: 0725.090.781. ÎNCHIRIEZ apartament cu 2 camere, micro 3, garanţie 100 de euro, chirie 100 de euro. Informații la telefon: 0727.654.623. DE ÎNCHIRIAT apartament cu o cameră, situat la etajul lll al unui bloc cu 4 etaje din cartierul Micro 3, ieşire pe str. Cloşca, zonă liniştită. Este renovat recent, este mobilat și utilat complet, tip hotelier. Se închiriază la prețul de 220 euro/lună calendaristică. Informații la telefon: 0736.950.725. CAUT casă de închiriat în Lugoj, oferte prin plic, la adresa Bobic Vasile, nr. 14 A. com. Copăcele, sat Zorile, jud. Caraş Severin. Ofer 500 de lei. Fără familie de rromi. ÎNCHIRIEZ în Lugoj apartament de lux la vilă, cu două camere, baie, bucătărie, parcare, utilat complet. Preț 220 euro + taxe ANAF. Informații la telefon: 0722.969.974. ÎNCHIRIEZ spaţiu comercial ultracentral, suprafaţă 40 mp, strada A. Mocioni, nr. 11. Informații la telefon: 0773.969.349. ÎNCHIRIEZ o cameră, la casă, la doi băieți nefumători. Încălzire cu lemne. Informații la telefon: 0744.103.145. PRIMESC fată în gazdă. Ofer condiţii deosebite. Informații la telefon: 0256.358.682.

auto

CAUT persoană serioasă, singură, fără locuință, să locuiască și să aibă grijă de casă la sat (Honorici). Informații la telefon: 0723.536.234.

VÂND Mercedes Clase A 140, full opțional, an 2002, în stare foarte bună, vând pentru nefolosire. Preț 790 euro. Informații la telefon: 0737.803.138.

ÎNCHIRIEZ casă mare pentru echipe de muncitori, 4 camere mobilate, 2 băi cu mașină de spălat rufe, bucătărie mare mobilată și utilată, terasă închisă și curte. Casa este reno-

VÂND Opel Astra Caravan 1,6 benzină, an 1999, Ecotec, 105 C.P., 16V., 189.500 km, geamuri electrice față, închidere centralizată, 3 chei cu cip, telecomandă distanță, airbag-uri față

și laterale, ABS, ASR, interior în două culori, faruri reglabile, consum 5,5 l benzină, radio casetofon original Blaupunkt, preț 990 euro, negociabil. Informații la telefon: 0731.647.155.

ult Laguna, model 2, an 2002, motor 1.8 benzină, 16 V, înmatriculată TM, are toare actele, funcţionează şi circulă. Informații la telefoanele: 0744.292.195 sau 0726.374.672.

VÂND placă presiune, disc ambreiaj, rulment, întinzător (noi, sigilate) - pentru Tico, Matiz. Vând cuptor de pâine pentru familie. Informații la telefoanele: 0256.358.102 sau 0752.064.058.

VÂND BMW 318, benzină, an 1999, oglinzi, geamuri electrice, climatronic, km reali, carte service la zi. Maşina este adusă din Germania. Preţ: 1.790 euro, negociabil. Informații la telefon: 0799.044.033.

VÂND parbrize - montaj gratuit, vând uleiuri - schimbat gratuit, vând acumulator - schimbat + verificat instalație gratuit, reparații parbrize. Informații la telefon: 0732.526.515.

VÂND microbuz de persoane, cu 9 locuri, marca VW, T5, roşu, an de fabricaţie 2005, motor 1.9 Diesel, înscris pe persoană fizică. Are cârlig în spate, 265.000 km reali. Preţ: 5.800 de euro, puţin negociabil. Informații la telefon: 0767.377.990.

VÂND Mercedes Clasa A 140, benzină, anul de fabricație 2000, albastru, în stare de funcționare, preț negociabil. Informații la telefon: 0733.751.354. VÂND Dacia 1310, cu obloane, 67.000 km la bord, și Fiat Bertone, decapotabil. Informații la telefon: 0735.158.420. VÂND Sandero Preferance, an fabricație 2010, culoare roșu vin, 46.000 km, verificări autoservice, unic proprietar, Lugojel. Informații la telefon: 0724.378.664. VÂND două garaje metalice demontabile. Informații la telefon: 0730.868.993. VÂND Dacia 1310 L, an fabricație 1999, pentru piese de schimb. Informații la telefon: 0765.673.135. VÂND Ford Mondeo berlină, motor de 2.0, motorină, an fabricație 2005, euro 4, distribuție pe lanț, înmatriculată etc. Preț: 2.500 euro. Informații la telefon: 0740.208.783. VÂND Ford Focus 1.8, diesel, an fabricație 2000, 2+1 uși, geamuri fumurii de FAB, scaune și parbriz încălzite, jante aluminiu de iarnă și de vară, etc. Mașina este înmatriculată. Preț: 1600 euro, negociabil. Informații la telefon: 0740.208.783. Vând VW Golf 4, capacitate 1.4, 16 valve, an fabricaţie 1999, luna iulie, 166000 km, închidere/deschidere centralizată, volan reglabil, scaune faţă reglabile orizontal/vertical, climă, ABS, ESP, airbaguri, cauciucuri iarnă, înmatriculată, revizia şi asigurarea valabile, capitala motor făcută la 154.329 km. Culoare: albastru cameleon. Preţ 1500 euro negociabil. Informații la telefon: 0726.740.077. DEZMEMBREZ Crysler Voyager 1996, distribuție pe lanț, model lung, motor 2500 cmc. Informații la telefon: 0735.142.106. PROPRIETAR, vând autoturism Rena-

VÂND Rover 75, an fabricaţie 2002, piele, dublu climatronic, impecabil și Mitsubishi Carisma, an fabricaţie 2002, motor 1.9 TDI. Informații la telefoanele: 0740.869.844, 0737.568.028. VÂND Ford Focus 1600 cmc, Turbo Diesel, an 2010, înmatriculat în septembrie 2016, 143000 km, toate accesoriile. Preț: 7800 euro, negociabil. Informații la telefon: 0737.803.138. Vând Mercedes A140, an 2002, toate accesoriile, consum foarte mic, geamuri electrice, în stare foarte bună. Preţ: 1990 euro. Informaţii la telefoanele: 0256.353.341 sau 0754.961.036. Cumpăr la 200300 euro DACIA, sau orice maşină în stare de funcţionare, cu acte în regulă. Informații la telefon: 0723.812.389.

diverse

VÂND 2 fotolii mari, preț 350 lei ambele. Informații la telefon: 0740.123.887. VÂND porumb, hambar mare, cazan aramă pentru țuică + accesorii 90 litri, motor tăiat lemne trifazic, moară pentru uruială suport solid, bidon plastic 200 litri. Informații la telefon: 0725.155.752. VÂND frigider Arctic, ladă frigorifică Bosch, congelator 4 sertare, aragaz, TV Eurocolor, mașină de cusut casnică, plăci teracotă noi, covoare iută și persane, tablouri, mobilier și diverse obiecte. Informații la telefon: 0720.422.345. DE VÂNZARE un porc Marele Alb, 220-230 kg, negociabil, Dragomirești. Informații la telefon: 0726.899.655. CUMPĂR sticle de suc cu etichetă de vopsea din perioada comunistă. Sticle de bere și sifon. Informații la telefon: 0734.852.602. VÂND vacă 9 ani, fără


12 ACTUALITATEA vițel, preț 2500 lei; vacă 3 ani, 2 fătări, fără vițel, preț 3500 lei; o junincă 2 ani, prima fătare, preț 3500 lei. Prețurile sunt negociabile. Informații la telefon: 0720.890.398. VÂND mobilă cameră: dulap 2 uși, vitrină, extensibil, masă și 4 scaune. Preț negociabil. Informații la telefon: 0722.490.464. VÂND ladă frigorifică, preț 600 lei. Informații la telefon: 0765.557.171. VÂND urgent în Lugoj mobilă nouă, cu acte, formată din 2 vitrine şi 2 dulapuri - sau la bucată, înălţime 2 metri, lăţime 80 de centimetri fiecare. Aştept apel numai de la persoane serioase şi interesate. Informații la telefon: 0726.956.602. VÂND vacă 10 ani, gestantă în şapte luni și jumătate. Preţ 1.000 de euro sau 4000 de lei. Vând vacă prima fătare, 2 ani, cu viţică de 7 săptămâni, 1.500 de euro. Informaţii la telefon: 0728.594.431. VÂND țuică de prune (bătrână), calitate superioară, 35 de grade, la prețul de 20 de lei/ litrul. Vând garaj metalic demontabil. Preț 900 de euro negociabil. Informații la telefon: 0730.868.993. VÂND o pereche de sandale nr. 36 din piele, diverse mobile de calitate, diferite covoare româneşti. Informaţii la telefon: 0754.961.036. Vreau să cumpăr un cărucior de copil, chiar şi sport. Informaţii la telefon: 0256.353.341. VÂND 30 de familii de albine, posibilitate de a strânge miere polifloră. Informații la telefon 0723.185.183. VÂND 1300 bucăți țiglă, cu 80 de bani/buc. Informații la telefon: 0732.032.437. VÂND 3 vaci - 1 cu vițel - 3 ani; 1 gestantă - 2 ani - iulie; 1 vacă - 8 ani. Informații la telefon: 0720.890.398. VÂND două butelii, butoi de răchie - damigeană și alte lucruri utile. Informații la telefon: 0728.789.060. VÂND un Pegas, o semicursieră, o mașină de scris Retro, o mașină de cusut Singer, o semicriptă 2 persoane (Cimitirul catolic), un teren intravilan 500 mp cu front stradal 16 m (Lugoj, str.Honoriciului), o menghină mare, un polizor, o tricicletă pentru adulți (3 viteze). Informații la telefoane-

le: 0256.352.000 sau 0737.105.610. CUMPĂR dune, perini, acumulatoare, fier vechi, neferoase, baterii stricate, mașini vechi, plata pe loc! Transport la domiciliu. Informații la telefon: 0753.776.251. VÂND centrală Bosch pe lemne, cu gazeficare 33 kw. Se vinde cu toată instalația + boiler 80 litri. Informații la telefon: 0723.552.858. CUMPĂR fier vechi, caroserii, utilaje agricole uzate, combine. Ofer preț bun, plata pe loc! Informații la telefoanele: 0770.499.662 sau 0743.377.442. VÂND 4 capre tinere. Oloșag. Informații la telefoanele 0732.235.469 și 0735.614.277. VÂND cocoși de rasă Australorp Araucana, 50 lei/buc., cuști pentru creșterea puilor L-2m, l-0.50m, h-0.50m cu sită jos, porumb 0.80 lei/kg. Informații la telefon: 0724.156.846. VÂND gater mic, tip Maramureș, pentru debitat lemn, scândură, de întrebuințare în gospodărie personală, funcționează și cu motor electric monofazic. Preț: 300 euro, negociabil. Informații la telefon: 0767.377.990. VÂND țiglă veche, mare, foarte frumoasă. Informații la telefoanele: 0256.355.995 sau 0729.263.448. VÂND aparat medical de magnetoterapie pulsatilă, nou, tipul Elixor, indicat pentru tratarea la domiciliu a tuturor bolilor, la preț de achiziție, cu negociere. Informații la telefon: 0767.377.990.

MICA PUBLICITATE folosite, bicicletă, drujbă, antenă satelit, la jumătate de preț. Informații la telefon: 0771.037.247. VÂND coloană furtun polietilenă pentru apă (irigat legume, varzăvinete-ardei), diametru - 40 pentru aspersoare cu racorduri - complet și mașină plantat arpagic (ceapă, usturoi) + mașină plantat legume, sau schimb cu porumb. Informații la telefon: 0724.156.846. VÂND TV Sony, cu tub, diagonala 70 cm. Preț: 250 de lei, negociabil. Informații la telefon: 0765.368.525. VÂND o vacă bălțată românească, în Herendești, nr. 48. Informații la telefon: 0735.537.450. VÂND o vacă de 6 ani, preț 3.000 lei, un porc de 150 de kg la prețul de 10 lei/kg, negociabil. Informații la telefon: 0747.476.378. VÂND la jumătate de preț cauciucuri de iarnă + jante de aluminiu, 185/65 R14, pe 4 bolturi. Informații la telefon: 0723.130.340. VÂND lemne de foc de pădure: cer, carpen, fag., etc. Cantitatea se măsoară la domiciliul clientului. Transportul gratuit. Informații la telefon: 0763.724.677. VÂND frigider Arctic mare, televizor și bicicletă. Informații la telefon: 0731.097.654. VÂND porci vietnamezi, 3 bucăți la 90kg fiecare. Informații la telefon: 0729.402.717. VÂND porc, aproximativ 140 kg, la prețul pieței. Informații la telefon: 0723.537.806.

VÂND masă de biliard, mărime mijlocie, dezmembrată, și GPS aproape nou. Informații la telefon: 0735.158.420.

VÂND semicriptă (4 locuri) în Cimitirul Catolic. Cumpărătorii trebuie să fie romano-catolici. Preț 1.500 de euro. Informații la telefon: 0727.359.224.

VÂND 200 baloți ghizdei cu 8 lei bucata, calitate bună, și 100 kg brânză de vacă, cu 10 lei kg. Informații: Oloșag nr.48 sau la telefon: 0720.538.626.

VÂND garaj metalic demontabil, în stare foarte bună, preț 800 de euro, și țuică de prune de 35 de grade, cu 20 de lei litrul. Informații la telefon: 0730.868.993.

VÂND cărți, diferite domenii, în jur de 400 de bucăți. Preț: 1 leu bucata. Informații la telefon: 0740.493.111.

VÂND pălincă de prune, 55 de grade, 25 de lei/litrul. Informații la telefon: 0752.325.319.

CUMPĂR sticle vechi de bere, sifon, farmacie și apă minerală, vederi, documente, facturi și fotografii. Apelați numărul: 0748.925.189. VÂND rafturi și pulturi pentru magazin, puțin

VACĂ de vânzare, gestantă, 7 luni, vârsta 3 ani, preț negociabil. Informații la telefon: 0767.887.716. LICHIDEZ stână de oi. Informații la telefoanele: 0785.472.646 sau 0769.425.384. CUMPĂR vacă tânără, prima sau a doua fătare. Informații la telefon: 0799.655.954 VÂND frigider, combină frigorifică Indesit, clasa A, maşină de spălat Magister, clasa A, televizor Telefunken, ecran plat, mobilă pentru camera de

dormit, fără saltea, mobilă pentru sufragerie, componibilă, toate ca noi, la un preţ negociabil. Informații la telefon: 0726.054.235.

12-18 Iulie 2018 0256.355.095.

telefon: 0735.264.395.

VÂND 40 de capre. Informații la telefon: 0732.235.469.

VÂND un costum ţărănesc de fete compus din: poale, ie, cătrinţe, brâu şi vestă, cusute cu roşu, nou şi unul compus din poale şi ie, tot cu roşu. Informații la telefon: 0727.081.254.

VÂND cărămidă crudă, de pământ, pentru teracotă. Informații la telefon: 0736.316.786.

VÂND bibliotecă din 3 corpuri, de culoare neagră. Informații la telefon: 0721.915.988.

De vânzare: pat dublu, pat o persoană, canapea + fotolii, masă 6 persoane, scaune, profile T zincat, profil U aluminiu, moară despoiat porumb, circular cu motor 1,8 KW. Informații la telefon: 0722.426.414.

VÂND mobilă dormitor, stare foarte bună, lemn nuc furnir lustruit, 2 dulapuri, 1,80 pe 1,20, 2 paturi cu somiere din iarbă de mare, 2 noptiere, o toaletă cu oglindă mare, masă, toate la preţul de 2.100 de lei. Se vinde şi o vitrină cu sertare, nouă, foarte frumoasă, 1,45 lăţime pe 1,30 înălţime, preţ 1.200 lei, totul furniruit nuc, lustruit. Informații la telefon: 0748.652.512.

CUMPĂR en-gros cărţi (minim 300 buc.), clasoare cu timbre, numismatică. Informații la telefon: 0723.812.389.

DE VÂNZARE ancii pentru clarinet - 12 lei bucata, clarinete Amati (900 lei), Yamaha (1.999 lei) saxofoane: Jupiter, Steyr, Palatino. Preţ între 1.200-1.550 lei. Informații la telefon: 0729.032.120. VINDEM casă, lichidăm gospodărie, oferim la preţuri bune: mobilă dormitor, 11 piese, lemn de nuc, stare foarte bună, plapume, dune, perne, covoare, lăzi din scândură pentru depozitare, moară manuală pentru grăunţe, stâlpi din beton pentru vie, butoaie, cazan din tuci negru, 2 dune din puf de gâscă, sticle, borcane, vase, cântar cu greutăţi, canapele, mese, tablouri. Informații la telefon: 0748.652.512. Cumpăr lemne de foc, 5 m cubi. Locuiesc în Sinersig, nr. 114, Tofolean Sabin. Informații la telefon: 0738.224.621 VÂND ţiglă marveche, frumoasă. Informații la telefoanele: 0729.263.448 sau

VÂND ţiglă mare. Informații la telefoanele: 0729.263.448 sau 0256.355.095. VÂND bicicletă de cameră, nouă, nefolosită şi serviciu de masă pentru 12 persoane, 42 de piese, cehoslovac, alb cu cobalt şi auriu. Informații la telefon: 0740.493.111. VÂND cărbune lignit bulgări, bun pentru centrale şi sobe. Preţ negociabil, în funcţie de cantitate. Informații la telefon: 0745.808.811. VÂND mobilă dormitor Lenghel în stare foarte bună, candelabru cristal vienez vechi de peste 100 de ani. Informații la telefon: 0740.493.111. VINDEM utilaje de tâmplărie profesioniste, uzură foarte mică. Informații la telefon: 0748.040.185 VÂND geamuri în ramă de lemn, dimensiuni diferite 1,20/45 - 45/65, canapea neextensibilă pentru hol, două fotolii la canapea, măsuţă. Informații la telefon: 0726.051.067. VÂND cărămidă Mondial Lugoj, 4000 de bucăţi la preţul de 2 lei/bucata, dozator bere cu răcitor (frigider), frigider bere la sticlă, apă etc. Informații la

VÂND criptă cu patru locuri în Cimitirul Ortodox, moară pentru uruială, cântar de lemn cu taler. Informații la telefon: 0721.445.480. VÂND în Țipari nr. 252 aproximativ 5 mc lemne din demolare casă: corni, grinzi, lațuri, bune pentru construcții sau foc. Prețul se stabilește la vederea mărfii. Informații la telefon: 0730.868.993. VÂND la prețuri modice vană de baie, WC complet, chiuvetă, toate 250 de lei, stare bună, la zi, albine pe 20-12-10 rame la 75-60-50 lei, stare bună, eventual schimb cu roiuri de albine minim 4 rame (3 puieți + 1 miere), vând tv color Toshiba 52 cm - 80 de lei. Informații la telefon: 0749.777.428. VÂND geam din lemn cu două canate, două uşi de cameră din lemn şi două uşi duble din lemn, una pentru interior, una pentru exterior, mobilă sufragerie, un televizor, o masă din lemn cu scaune pentru şase persoane, o imprimantă, un iluminator din termopan pentru acoperiş, perdele de Paşcani şi o garnişă de metal, două candelabre din porţelan. Informații la telefoanele: 0720.353.085 sau 0721.041.477. VÂND tricicletă pentru persoane cu handicap. Preț negociabil. Informații la telefon: 0727.191.334. VÂND proteză auditivă, marcă suedeză „Oticon”, cu 15 baterii nefolosite. Aparatul este nou, nefolosit din motive medicale. Preț negociabil. Informații la telefon: 0772.058.959. VÂND stepper sport şi mountain bike, suspensii negru, aduse din Germania. Informații la telefon: 0735.142.106.

Au plecat spre o lume mai bună

În perioada 4 - 10 iulie 2018, au plecat dintre noi spre o lume mai bună: Oniga Viorica (52), Brindau Maria (92), Ghițescu Ciprian, Iacobescu Ioan, Munteanu Petru (72), Turanschi Ioan (54), Sfercoci Ioan (79), Pribanji Alida (66), Botean Romulus (78), Regheanțu Samilă (83), Voinescu Minerva (90), Bilan Mihai, Mărghițan Ana (95), Balintoni Codruț (82), Murariu Paraschiva (85), Căldăraș Ana (77), Briciu Ana (66), Soter Andrei (78), Săveanu Adrian (31), Bălan Valerian (58), Bomotici Gheorghe (73), Vlaic Floarea (75), Cârpaci Ionel, Jucu Petru (77), Sabău Milana (69), Stamurean Cornel (83), Chevereșan Mileva (87), Szabo Iosif (80), Raicu Reghina (92), David Petru (81), Nicolescu Titu,Berseriu Emil (93), Draghinescu Ana (93), Acatincai Sabina. Redacţia Actualitatea transmite sincere condoleanţe familiilor îndurerate.

VÂND vin roşu din struguri, ţuică bătrână de prună, televizor Samsung, cântar cu greutăţi pentru cereale, porci etc. Telefon: 0256.357.034 VÂND birou de calculator. Informații la telefon: 0730.235.129. VÂND canapea, 2 fotolii asortate la canapea, o masă pentru sufragerie. Informații la telefoanele: 0771.155.957 sau 0726.051.067. VÂND un aragaz electric cu 4 plite și cuptor de copt, + un scaun pentru handicapați (cu WC). Informații la telefon: 0733.592.624. VÂND barcă fibră sticlă cu fund dublu, hidrobicicletă şi motor electric.

Tel: 0740.869.844, 0737.568.028. VÂND două semicripte (cu 1 loc şi 2 locuri) în cimitirul catolic, 1 tricicletă (3 viteze) pentru adulţi, 1 Pegas, 2 maşini de scris Olympia, Continental, 1 semicursieră Peugeot, 1 polizor, 1 menghină, 1 maşină de cusut Singer, 1 ha teren intravilan extins, (Drumul Oloşagului), 1 cazan de cupru. Telefon: 0256.352.000. VÂND un Pegas, un Mercedes Cobra 200 D an 1980, un scaun cu rotile, o tricicletă pentru adulţi, 1 ha teren intravilan (drumul Honorici) extins, o semicriptă (un loc) şi o semicriptă (2 locuri) în Cimitirul catolic, o maşină de cusut Singer, o maşină de scris Retro, o semicursă Peugeot. Telefon: 0256.352.000. VÂND purcei vietnamezi. Tel. 0773.732.462.

servicii

EXECUT: zidărie, rigips, zugrăveli, termoizolații, hidroizolații, faianță, gresie, piatră naturală, parchet, podele, lambriuri, instalații sanitare, instalații electrice. Telefon: 0723.130.340. ELECTRICIAN autorizat, execut instalații electrice interioare (la case, vile). Asigur dosar (proiectul). Modific branșamente electrice și scot contoare electrice afară din casă. Montez tablouri electrice cu siguranțe automate și lămpi, prize, întrerupătoare, spoturi. Execut împământări (prize de pământ) și dau buletin de verificare. Montez automate de iluminat casa scării la blocuri. Telefon: 0730.868.993. (30092018) PERSOANĂ serioasă, prestez servicii de curățenie la familii sau instituții. Tel: 0723.684.503. ASISTENTĂ medicală cu experiență, execut tratament la domiciliu (injecții). Tel: 0770.119.499. CAUT șofer pentru camionetă. Cumpărăm neferoase, pene, fier vechi. Tel: 0752.976.300. CAUT familie sinceră spre a mă lua în întreținere, la domiciliul meu sau al ei. Sunt singur, am 63 de ani, casă, curte, grădină, unicul proprietar. Informații: localitatea Ohaba Lungă (după Bethausen), telefon: 0720.571.553.

matrimoniale

DORESC o relație serioasă, cu o doamnă 50-55 de ani. Am o mică fermă, la 19 km de Lugoj. Tel: 0785.642.456. VĂDUV, doresc pentru o relație serioasă cunoștință cu o doamnă 45-50 ani, pentru o relație serioasă. am o mică fermă la sat, doresc. Tel: 0785.642.456.


13-19 Iulie 2018

RECOMANDĂRI TV

ACTUALITATEA 13

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

PRIMA

06:30 1 Matinal 10:00 Perfect imperfect *Știri 11:45 Teleshopping 12:00 Parlamentul României 12:30 Teleshopping 14:00 Telejurnal 14:55 Vorbește corect! 15:00 Fără etichetă 16:05 EURO polis 17:30 Cooltura Cu Mirela Nagâț 18:30 Izolați în România 19:05 Studio Mondial 20:00 Telejurnal 21:10 Unde sunt banii? 23:05 Studio Mondial 23:40 Pariu Mondial 00:00 Telejurnal 00:30 Dosar România

06:00 Ştirile Pro TV 10:30 Vorbește lumea Cu: Adela Popescu și Cove 14:00 Lecţii de viaţă 15:00 La Măruţă 17:00 Ştirile Pro TV 18:00 Ce spun românii Cu Cabral 19:00 Ştirile Pro TV 20:30 Vocea României Junior Juriu: Andra, Inna, Marius Moga 22:30 X-Men 2: Ultima înfruntare (acțiune, SUA, 2006) Cu: Hugh Jackman

08:00 ‘Neaţa cu Răzvan şi Dani 11:10 Prietenii de la 11 cu Diana Munteanu și Florin Ristei 13:00 Observator 14:00 Totul pentru dragoste Cu: Mirela Vaida 17:00 Acces direct Cu: Simona Gherghe 19:00 Observator 20:00 Cenușăreasa (animație, SUA, 1950) 21:30 Nuntă cu peripeții (comedie, SUA, 2013) Cu: Robert De Niro, Diane Keaton

07:00 Pastila de râs 07:45 Teleshopping 08:30 Pastila de râs 09:45 Trădarea (s) 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Te vreau lângă mine Cu: Bianca Drăgușanu 15:00 Teo Show 16:30 Bravo, ai stil! All Stars 18:45 Ştirile Kanal D 20:00 Meryem (s) Cu: Furkan Andic, Ayca Aysin Turan 23:00 Liceenii rock’n roll (co. romantică, 1992) Cu: Ștefan Bănică, Oana Sârbu 00:30 Ştirile Kanal D

17:40 Drmul lung spre Cimitirul Vesel 18:50 E vremea ta! 19:00 Telejurnal 19:45 Sport 20:00 Festivalul Național de Creație și Interpretare 23:10 Drumul către crimă

12:15 O iarnă regală (dramă, SUA, 2017) 13:45 Prințesa îndărătnică (comedie) 16:10 Megan Leavey (biografic, 2017) 18:05 Sângerează pentru visul tău (biogr.) 20:00 Povestea slujitoarei (serial) 21:00 Riposta (serial) 21:50 Roman J. Israel, Esq. (dramă) 23:50 Inspirație criminală (thriller)

06:00 Vremea inocenței (r) 07:30 Iubire ascunsă 10:45 Teleshopping 11:15 Blestemul meu iubit (r) 13:15 Teleshopping 13:30 Trandafirul negru 14:30 Iubire ascunsă 15:30 Iarna răzbunarii 19.00 Blestemul meu iubit 21:00 Iubire ascunsă 22:00 Trandafirul negru 23:00 Inimă de țigan 00:30 Blestemul meu iubit (r) 02:15 Mă declar vinovată 04:00 Inimă de țigan

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

PRO 2

06:30 Zon@ (r) 09:00 #Creativ (r) 09:30 M.A.I. aproape de tine 10:00 Prietenii incredibile 11:00 Vreau să fiu sănătos 13:00 Tezaur folcloric 12:00 Studio Mondial 15:00 Ora regelui 16:00 Studio Mondial 16:50 Fotbal: CM Rusia 2018 Meciul pentru locul 3, Belgia - echipa învinsă în semifinala 2 19:05 Studio Mondial 20:00 Telejurnal 21:00 Dosar România 23:05 Studio Mondial 04:20 Telejurnal (r)

07:00 Știrile Pro Tv *Meteo 10:00 Fete rele (comedie, SUA, 2004) 14:00 Ana și regele (dramă, SUA, 1999) Cu Jodie Foster 19:00 Știrile Pro Tv 20:30 Fotbal: CFR Cluj - CS U Craiova, în Supercupa României 22:30 Justițiarul: Zonă de război (acțiune, coprod., 2008) Cu: Ray Stevenson, Dominic West 00:30 Atletico Textila

06:00 Observator 10:00 Guess My AgeGhicește vârsta 11:15 Pistruiatul: Ascunzișuri (aventuri, Ro., 1973) Cu Costel Băloiu, Sergiu Nicolaescu 13:00 Observator 19:00 Observator 20:00 The Four - Cei patru 23:00 Vizitatorii 3: Revoluția (comedie, Franța, 2016) Cu: Franck Dubosc 01:30 Nuntă cu peripeții (r) (comedie, SUA, 2013)

07:00 Știrile Kanal D 08:00 Teleshopping 11:00 Sport, dietă şi o vedetă Cu Florentina Opriș 11:30 Teleshopping 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Te vreau lângă mine Cu: Bianca Drăgușanu 16:45 Roata norocului (r) Sezon nou. Cu Ana Maria Barnoschi 20:00 Se strigă darul 22:00 Asta-i România! Cu Mihai Ghiță 23:30 Elita (acțiune, SUA, 2001) Cu Jason Lewis

18:00 Buenos AiresToată lumea dansează tango! 20:00 Festivalul Național de Creație și Interpretare 22:10 Sânge și vin (thriller, SUA/M. B., 2009)

11:30 Roman J. Israel, Esq. (dramă) 13:30 Nunta mea preferată (comedie) 15:00 Un profil pentru doi (comedie) 16:40 Lego Batman: Filmul (animație) 18:25 Jurnalul unui puști (comedie, 2010) 20:00 Hotelul Marigold (comedie, 2011) 22:05 Thor: Ragnarok (fantastic, SUA, 2017) 00:15 Obsesia trecutului (thriller, 2017)

06:00 Vremea inocenței (r) 07:30 Iubire ascunsă 10:45 Teleshopping 11:15 Blestemul meu iubit (r) 13:15 Teleshopping 13:30 Trandafirul negru 14:30 Iubire ascunsă 15:30 Iarna răzbunarii 19.00 Blestemul meu iubit 21:00 Iubire ascunsă 22:00 Trandafirul negru 23:00 Inimă de țigan 00:30 Blestemul meu iubit (r) 02:15 Mă declar vinovată 04:00 Inimă de țigan

TVR 1

PRO TV

ANTENA

KANAL D

TVR 2

PRO 2

08:10 Universul credinţei 10:00 În grădina Danei 10:35 Viaţa satului 13:00 Tezaur folcloric 14:00 Telejurnal 16:30 Studio Mondial 17:50 Fotbal: CM Rusia 2018 Finala, Stadionul Lujinski din Moscova. Franța câștigătoarea semifinalei 2 20:05 Studio Mondial 21:00 Telejurnal 22:00 Ora zero 23:05 Studio Mondial 00:00 Lozul cel mare 00:40 Fotbal: CM Rusia 2018

07:00 Știrile Pro Tv *Meteo 10:00 Ana și regele (dramă, SUA, 1999) 13:30 Apropo TV 17:00 Eu și prințul 4: Vizita regală (dragoste, SUA, 2010) Cu Firth Jonathan 19:00 Știrile Pro Tv 20:00 Lunetistul (acțiune, 2007) Cu: Mark Wahlberg, Danny Glover 22:45 Codul lui Da Vinci (thriller, SUA, 2006) Cu Tom Hanks, Audrey Tautou

6:00 Observator 10:00 Fructul oprit (reluare) 13:00 Observator 14:00 Cenușăreasa (animație, SUA, 1950) (reluare) 19:00 Observator 22:00 Sahara (aventuri, 2005) Cu Penelope Cruz, Steve Zahn 22:30 Băieți de oraș 23:30 Shaft (acțiune, SUA, 2000) Cu Samuel L. Jackson, Vanessa L. Williams, Bale Christian

07:00 Ştirile Kanal D 07:30 Sport, dietă și o vedetă 08:00 Teleshopping 08:45 Bahar: Viață furată 11:30 Teleshopping 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Elita (r) (acțiune, 2001) 15:00 Se strigă darul! Cu Mihai Mitoșeru și Dianna Rotaru 18:45 Ştirile Kanal D 20:00 Roata norocului (sezon nou) 23:15 Ochii din umbră Prezintă: Ernest 00:00 Ştirile Kanal D

13:10 Declarație de dragoste (comedie romantică, 1985) 20:10 Drumul oaselor (aventuri, România, 1980) 22:10 Filmul de artă: Iubire (dramă, Franța/ Germania/ Austria,2012)

Vineri

13:00 Camera de râs 14:00 Cucoana Chirița (comedie, Ro, 1986) 16:00 Capri (s) 18:00 Focus 20:00 Păcală se întoarce (comedie, Ro., 2006) 22:30 Trăsniții

HBO

PRIMA 13:30 Super cireașa de pe tort (r) 20:00 Jandarmul se întoarce (comedie, coprod., 1968) Cu: Louis de Funes 22:00 Alb orbitor (dramă, 2008) Cu: Julianne Moore

Sâmbătă HBO

PRIMA 10:00 Mama mea gătește bine (r) 12:00 Teleshopping 16:00 Antonio Meucci (II) (biografic, Italia, 2005) 22:00 Calea luptătorului pașnic (dramă, coprod., 2006)

duminică

n Cenuşăreasa

Rămasă singură, după ce mama ei a murit, iar tatăl recăsătorindu-se cu o femeie care avea și ea două fiice, Cenușăreasa devine sluga propriei case și frumusețea ei este alungată sub o pulbere de cenușă. Însă iubirea ajunge și la ea atunci când seara balului sosește, și neputând merge din cauza că surorile ei erau complexate de frumusețea ei și au împiedicat-o să meargă la bal, aceasteia i-a venit în ajutor o zână. Însă, timpul, mereu neîncăpător, a făcut-o pe frumoasa fată sa își piardă iubirea în acea seară.

n VINERI n 20.00 n Antena 1 n

HBO

06:00 Ultimul vânător de dragoni (aventuri, Marea Britania, 2016) 07:45 Jurnalul unui puști (comedie) 09:15 Berzele (animație, 2016) 15:50 Jakie (biografic) 17:50 Batman versus Superman: Zorii dreptății (acțiune, SUA, 2016) 20:00 Femeia fantastică (fantastic)

n Punisher: War Zone

Purtând de unul singur războiul împotriva crimei organizate, intransigentul justițiar Frank Castle îl ia în vizor pe ticălosul cap al mafiei, Billy Russoti. După ce Russoti rămâne desfigurat în urma unei lupte cu Castle, el jură să se răzbune sub o altă identitate: Jigsaw. Avându-i pe urmele sale atât pe cei din “Punisher Task Force” cât și pe agenții FBI, care nu sunt în stare să-l aresteze pe Jigsaw, Frank trebuie să facă față unei armate întregi recrutate de Jigsaw, înainte ca acesta din urmă să mai comită vreo fărădelege.

n SÂMBĂTĂ n 22.30 n PRO TV n

PRO 2

06:00 Vremea inocenței (r) 07:30 Iubire ascunsă 10:45 Teleshopping 11:15 Blestemul meu iubit (r) 13:15 Teleshopping 13:30 Trandafirul negru 14:30 Iubire ascunsă 15:30 Iarna răzbunarii 19.00 Blestemul meu iubit 21:00 Iubire ascunsă 22:00 Trandafirul negru 23:00 Inimă de țigan 00:30 Blestemul meu iubit (r) 02:15 Mă declar vinovată 04:00 Inimă de țigan

n Femeia fantastică

Marina este o tânără chelneriţă şi cântăreaţă aspirantă. E îndrăgostită de Orlando, un bărbat cu două decenii mai în vârstă. Orlando moare pe neaşteptate şi, în loc să-şi plângă iubitul, Marina trebuie să înfrunte suspiciuni. Familia lui nu are încredere în ea. O poliţistă investighează dacă nu cumva a fost implicată în moartea lui Orlando. Fosta lui soţie îi interzice să vină la înmormântare. Marina este o femeie transexuală şi pentru rudele lui Orlando identitatea ei sexuală este o aberaţie, o perversiune.

n DUMINICĂ n 20:00 n HBO n


14 ACTUALITATEA

13-19 Iulie 2018

RECOMANDĂRI TV

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

06:30 1 Matinal 10:00 Perfect imperfect 12:00 Adevăruri despre trecut 12:30 Teleshopping 13:00 Aici, acum 14:00 Telejurnal 14:55 Vorbește corect! 15:00 Maghiara de pe unu 17:00 Telejurnal 17:30 Politică și delicatețuri cu Mircea Dinescu 18:30 Pulsul zilei 20:00 Telejurnal *Meteo *Sport 21:00 România 9 22:35 Secrete de război 23:30 Conexiuni pe harta timpului

06:00 Ştirile Pro TV 10:30 Vorbește lumea Cu: Adela Popescu și Cove 14:00 Lecţii de viaţă 15:00 La Măruţă 17:00 Ştirile Pro TV 18:00 Ce spun românii Cu Cabral 19:00 Ştirile Pro TV 20:30 Las Fierbinți 21:30 Cursă fără frâne (acțiune, SUA, 2012) Cu: Joseph Gordon - Levitt 23:15 Știrile Pro TV 23:45 Ninja (acțiune, SUA, 2010) Cu Scott Adkins 02:30 Las Fierbinți

06:00 Observator 08:00 ‘Neaţa cu Răzvan şi Dani 11:10 Prietenii de la 11 cu Diana Munteanu și Florin Ristei 13:00 Observator 14:00 Totul pentru dragoste Cu Mirela Vaida 17:00 Acces direct 19:00 Observator 23:00 Xtra Night Show 01:00 Sahara (r) (aventuri, SUA, 2005) Cu: Penelope Cruz, Matthew McConau-ghey 03:00 Acces direct (reluare)

07:00 Pastila de râs 09:15 Teleshopping 09:45 Bahar: Viață furată (sezonul 4) 12:00 Ştirile Kanal D Cu Silvia Ioniță 13:00 Te vreau lângă mine Cu: Bianca Drăgușanu 15:00 Teo Show 17:00 Cine-i Chefu’? 18:45 Ştirile Kanal D 20:00 Meryem (s) Cu: Furkan Andic, Ayca Aysin Turan 23:15 Wow Biz 00:45 Ştirile Kanal D 01:45 Bravo, ai stil! All Stars (r) Prezintă: Ilinca Vandici

13:00 Telejurnal 15:40 Vlașinii (serial) 17:40 Legendele dragonilor (s) 19:00 Telejurnal 20:00 Destine ca-n filme 21:55 100 de povești despre Marea Unire 23:00 Vara amintirilor

06:00 Familia Robinson (animație) 07:35 Tânărul Sheldon (serial) 10:50 Jakie (biografic, coprod., 2016) 15:00 Femeia fantastică (aventuri, 2017) 20:00 Obiecte ascuțite (serial) 21:00 Succesiunea (serial) 22:00 Brigada sinucigașilor (acțiune) 00:00 Cercul (thriller)

06:00 Vremea inocenței (r) 07:30 Iubire ascunsă 10:45 Teleshopping 11:15 Blestemul meu iubit (r) 13:15 Teleshopping 13:30 Trandafirul negru 14:30 Iubire ascunsă 15:30 Iarna răzbunarii 19.00 Blestemul meu iubit 21:00 Iubire ascunsă 22:00 Trandafirul negru 23:00 Inimă de țigan 00:30 Blestemul meu iubit (r) 02:15 Mă declar vinovată 04:00 Inimă de țigan

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

PRO 2

06:30 1 Matinal 10:00 Perfect imperfect 12:00 Adevăruri despre trecut 12:30 Teleshopping 13:00 Aici, acum 14:00 Telejurnal 14:55 Vorbește corect! 15:00 Maghiara de pe unu 17:00 Telejurnal 17:30 Politică și delicatețuri cu Mircea Dinescu 20:00 Telejurnal 21:00 România 9. Talk - Show cu Ionuț Cristache 22:35 Secrete de război 23:30 Conexiuni pe harta timpului 00:00 Telejurnal

06:00 Ştirile Pro TV 10:30 Vorbeşte lumea 13:00 Ştirile Pro TV 14:00 Lecţii de viaţă 15:00 La Măruţă 17:00 Ştirile Pro TV 18:00 Ce spun românii Cu Cabral 19:00 Ştirile Pro TV Cu: Andreea Esca 20:30 Las Fierbinți (serial) 21:30 Eroi de sacrificiu (acțiune, SUA, 2010) Cu: Sylvester Stallone 23:30 Știrile Pro TV 23:45 Teleportați în adolescență

08:00 ‘Neaţa cu Răzvan şi Dani 11:10 Prietenii de la 11 Cu Diana Munteanu și Florin Ristei 13:00 Observator 14:00 Totul pentru dragoste Divertisment 16:00 Observator 17:00 Acces direct 20:00 Poftiți pe la noi: Poftiți la Nea Mărin! Reality show 23:30 Xtra Night Show Emisiunetabloid Cu Dan Capatos

07:00 Pastila de râs 09:15 Teleshopping 09:45 Bahar: Viață furată (sezonul 4) 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Te vreau lângă mine 15:00 Teo Show 17:00 Cine-i Chefu’? prez. Chef Foa 18:45 Ştirile Kanal D 20:00 Meryem (s) Cu: Furkan Andic, Ayca Aysin Turan 23:15 Wow Biz 00:45 Ştirile Kanal D 01:45 Bravo, ai stil! All Stars (reluare) 03:45 Te vreau lângă mine (r)

15:40 Vlașinii (s) 17:40 Legendele dragonilor (s) 20:10 Adevăr sau minciună (thriller, Canada, 2015) Cu Dina Meyer, Emily Tennant 22:10 Anatomia lui Grey (episodul 11, sez. 8)

06:00 John Carter (fantastic) 08:10 Avioane (animație, SUA, 2013) 09:45 Masca lui Zorro (aventuri, 1998) 15:35 Succesiunea (serial) 17:15 Obsesia Evei (serial) 20:00 Krypton (serial) 20:45 Aventura (serial) 21:50 Baby Driver (acțiune, 2017)

06:00 Vremea inocenței (r) 07:30 Iubire ascunsă 10:45 Teleshopping 11:15 Blestemul meu iubit (r) 13:15 Teleshopping 13:30 Trandafirul negru 14:30 Iubire ascunsă 15:30 Iarna răzbunarii 19.00 Blestemul meu iubit 21:00 Iubire ascunsă 22:00 Trandafirul negru 23:00 Inimă de țigan 00:30 Blestemul meu iubit (r) 02:15 Mă declar vinovată 04:00 Inimă de țigan

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

PRO 2

06:30 1 Matinal 10:00 Perfect imperfect 12:00 Adevăruri despre trecut 12:30 Teleshopping 13:00 Aici, acum 14:00 Telejurnal 14:55 Vorbește corect! 15:00 Conviețuiri 17:30 Inima reginei (r) 18:30 Pulsul zilei 19:05 Studio Mondial 20:00 Telejurnal *Meteo, *Sport 21:00 România 9. Talk show Cu Ionuț Cristache 22:35 Secrete de război 23:30 Conexiuni pe harta timpului

06:00 Ştirile Pro TV 10:30 Vorbeşte lumea 13:00 Ştirile Pro TV 14:00 Lecţii de viaţă 15:00 La Măruţă 17:00 Ştirile Pro TV 18:00 Ce spun românii 19:00 Ştirile Pro TV 20:30 Las Fierbinți Cu Mihai Bobonete 21:30 Cowboy Shaolin (acțiune, SUA, 2000) Cu: Jakie Chan 00:00 Fără șansă (acțiune, SUA, 2006) Cu: Wesley Snipes, Mario Van Peebles

06:00 Observator 08:00 ‘Neaţa cu Răzvan şi Dani 11:10 Prietenii de la 11 13:00 Observator 14:00 Totul pentru dragoste divertisment 16:00 Observator 17:00 Acces direct 20:00 Femeie în înfruntarea destinului Cu: Bennu Yildirim, Ayca Erturan 23:00 Xtra Night Show Cu Dan Capatos 01:00 Comoara națională

07:00 Pastila de râs 07:45 Teleshopping 08:30 Pastila de râs 09:45 Trădarea Cu: Ayca Bingol 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Te vreau lângă mine 15:00 Teo Show 17:00 Cine-i Chefu’? prez. Chef Foa 18:45 Ştirile Kanal D 20:00 Meryem Cu Furkan Andic, Cemal Toktaș 23:15 Wow Biz emisiune tabloid 00:45 Ştirile Kanal D 01:45 Bravo, ai stil! All Stars 04:15 Te vreau lângă mine (r)

15:40 Vlașinii (serial) 17:40 Legendele dragonilor (s) 20:10 100.000 de dolari la soare (comedie, 1964) Cu Jean Paul Belmondo 22:30 Anatomia lui Grey

06:00 Scurtmetraje Disney Parisul poate aștepta (dramă, 2016) 16:15 Detectivii din Louisiana (serial) 18:15 Verișoara mea Rachel (dramă) 20:00 Femeia fantastică (aventuri, 2017) 22:20 Obiecte ascuțite (episodul 1) 23:20 Povestea slujitoarei (serial) 00:20 Sin City (thriller, SUA, 2005)

06:00 Vremea inocenței (r) 07:30 Iubire ascunsă 10:45 Teleshopping 11:15 Blestemul meu iubit (r) 13:15 Teleshopping 13:30 Trandafirul negru 14:30 Iubire ascunsă 15:30 Iarna răzbunarii 19.00 Blestemul meu iubit 21:00 Iubire ascunsă 22:00 Trandafirul negru 23:00 Inimă de țigan 00:30 Blestemul meu iubit (r) 02:15 Mă declar vinovată 04:00 Inimă de țigan

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

PRO 2

05:35 Secrete de război 06:30 1 Matinal 10:00 Perfect imperfect 12:00 Adevăruri despre trecut 13:00 Aici, acum 14:00 Telejurnal 14:55 Vorbește corect! 15:00 Akzente 17:30 Lozul cel mare *Tragerile Loto 18:00 Banii tăi 18:35 Pulsul zilei 20:00 Telejurnal *Meteo *Sport 21:10 România 9. Talk show Cu Ionuț Cristache 22:35 Secrete de război 23:30 Conexiuni pe harta timpului

06:00 Ştirile Pro TV 10:30 Vorbeşte lumea Cu Cove şi Adela Popescu 13:00 Ştirile Pro TV 14:00 Lecţii de viaţă 15:00 La Măruţă 17:00 Ştirile Pro TV 18:00 Ce spun românii Cu Cabral 19:00 Ştirile Pro TV 20:30 Las Fierbinți 21:30 Paul, mare polițist la mall 2 (comedie, 2015) 23:45 Inamicul din umbră (thriller,2011) Cu Lee Pace 23:30 Ştirile Pro TV 01:45 Las Fierbinți 03:15 Vorbește lumea

06:00 Observator 08:00 ‘Neaţa cu Răzvan şi Dani 11:10 Prietenii de la 11 13:00 Observator 14:00 Totul pentru dragoste Divertisment 16:00 Observator 17:00 Acces direct 19:00 Observator 20:00 Femeie în înfruntarea destinului (serial) Cu: Bennu Yildirim, Ayca Erturan 23:15 Xtra Night Show Cu Dan Capatos 03:00 Acces direct (r)

07:00 Pastila de râs 07:45 Teleshopping 08:30 Pastila de râs 09:45 Trădarea Cu: Ayca Bingol 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Te vreau lângă mine 15:00 Teo Show Sezon nou 16:30 Bravo, ai stil! All Stars 18:45 Ştirile Kanal D Cu: C. Sabbagh 20:00 Meryem Cu Furkan Andic, Cemal Toktaș,23:00 Wow Biz 00:45 Ştirile Kanal D (reluare) 04:45 Teo Show (reluare)

11:00 Pescar hoinar 15:40 Vlașinii (serial) 17:40 Legendele dragonilor (s) 19:00 Telejurnal 20:10 Experimentul Philadelphia (aventuri, SUA, 1984) Cu Michael Pare 23:00 Vara amintirilor

luni

PRIMA 13:30 Teleshopping 14:00 Chirița la Iași (comedie, România, 1987) 18:00 Focus 19:30 Mama mea găteşte mai bine 20:00 Dragoste de frate (acțiune, Hong Kong) 22:00 Trasniții

HBO

marţi

PRIMA 13:30 Teleshopping 16:00 Orgolii 18:00 Focus 19:30 Mama mea găteşte mai bine 22:00 Trăsniții 22:45 Focus din inima României 23:30 Nunta mută (dramă, 2008)

HBO

PRIMA 13:00 Camera de râs 16:00 Orgolii (serial) 19:30 Mama mea găteşte mai bine 20:00 Ultimul dans (dramă, Canada, 2003) Cu: Patrick Swayze 22:30 Trăsniții

miercuri HBO

joi

HBO

PRIMA 13:30 Teleshopping 14:00 Star Magazine Cu Natalia Mateuț 16:00 Orgolii (s) 18:00 Focus 19:30 Mama mea găteşte mai bine 20:00 Explozia (dramă, 1973) 22:30 Trăsniții

06:00 Prizoniere în vacanță (comedie) 11:35 Misterul lui Hailey Dean: un teren mortal (polițist, ‘17) 13:00 Cu toții la surf! (animație) 14:25 Bărbatul cu inima de fier (biografic) 16:25 Kong: Insula craniilor (aventuri) 18:20 Afacerea (serial) 19:15 Faimoasă și îndrăgostită (serial) 20:00 Săraci, dar bogați (comedie, Italia)

PRO 2

06:00 Vremea inocenței (r) 07:30 Iubire ascunsă 09:45 Mă declar vinovată 10:45 Teleshopping 11:15 Blestemul meu iubit (r) 13:15 Teleshopping 13:30 Trandafirul negru 14:30 Iubire ascunsă 15:30 Iarna răzbunarii 19.00 Blestemul meu iubit 21:00 Iubire ascunsă 22:00 Trandafirul negru 23:00 Inimă de țigan 00:30 Blestemul meu iubit (r) 04:00 Inimă de țigan (reluare)


12-18 Iulie 2018

Volei - loturi naţionale

SPORT / DIVERSE aportul substanţial al Centrului Olimpic de la Tg.Mureş (4 sportive), al C.S.M. Bucureşti (4 sportive), Dinamo (2 sportive), prezenţa ex-dinamovistei Radu (acum la Agroland), precum şi a lugojencei Alexandra Panţiru (foto 1). De asemenea, este de menţionat că din lotul oficial iniţial comunicat la CEV a făcut parte şi o altă voleibalistă lugojeană, Georgiana Popa.

ACTUALITATEA 15 n SHORT SPORT n SHORT SPORT n

Senioarele vizează, cu şanse reale, Europa

1 2

3

Preliminarii C.E. Under 19 feminin

Ploieştiul a găzduit al doilea turneu de calificare organizat în iunie, După ce a trecut de prima fază preliminară, naționala feminină de volei Under 19 a României şi-a jucat şansa evoluţiei la Campionatele Europene ce vor avea loc în Albania, între 1 şi 9 septembrie. Ploieştiul a găzduit al doilea turneu de calificare, care însă s-a încheiat cu ghinion pentru lotul antrenat de Mădălina Angelescu, echipă ce a cedat, la mare luptă, în ultima rundă (26:28, 24:26, 23: 25), meciul care putea să îi ofere calificarea de pe poziţia secundă. Rezultate: Germania - România 3 : 1, Belarus Norvegia 3 : 1, România - Norvegia 3 : 1, Germania - Belarus 1 : 3, România - Belarus 0 : 3, Norvegia - Germania 0 : 3. Echipa României - junioare sub 19 ani: Adelina Budai-Ungureanu (Dinamo), Irina Kosinski (Dinamo), Andreea Niţă (Medicina Tg.Mureş), Diana Teodora Vereş (Medicina Tg.Mureş), Silvia Coman (C.S.M. Bucureşti), Carmen Ioana Diţu (Medicina Tg.Mureş), Francesca Ioana Alupei (C.S.M. Bucureşti), Ana Marisa Radu ( Agroland Timişoara), Alexandra Panţiru (C.S.M. Lugoj), Iuna Zadorojnai (C.S.M. Bucureşti), Maria Badea (Medicina Tg.Mureş), Alexia Căruţaşu (C.S.M. Bucureşti). Antrenori: Mădălina Angelescu, Alex Cosma. Chiar şi aşa însă, generaţia reprezentată sub tricolor la această competiţie este una de calitate, care poate urca în elita europeană în anii ce vin. De remarcat

CONVOCATOR

Consiliul de Administratie al S.C. FILSETA S.A., reunit în data de 05.07.2018, ora 12, convoaca ADUNAREA GENERALA EXTRAORDINARA A ACTIONARILOR în data de 14.08.2018, ora 12, la sediul social al S.C. FILSETA S.A., din localitatea Lugoj, strada Timişorii nr.125, judeţul Timis pentru toti actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor, cu urmatoarea ordine de zi: 1. Incheierea unui antecontract de vanzare cumparare avand ca obiect pachetul majoritar de actiuni al S.C. FILSETA S.A.; 2. Imputernicirea promitentului cumparator de a realiza un Plan Urbanistic Zonal, de a efectua toate formalitatile privind obtinerea avizelor precum si autorizatiilor de constructie si respectiv demolare; 3. Diverse Documentele aferente AGA Incepând cu data de 06.08.2018., convocatorul, textul integral al documentelor si materialelor informative referitoare la problemele de pe ordinea de zi, documentele care urmeaza sa fie prezentate Adunarii Generale Extraordinare si proiectul de hotarare pentru fiecare punct de pe ordinea de zi pot fi consultate la sediul societatii din localitatea Lugoj, strada Timişorii nr.125, judeţul Timis, tel 0256 357973. Capitalul social al S.C. FILSETA S.A. este in suma de 980.458,26 lei împărţit în 99.843 acţiuni nominative în valoare nominală de 9.82 lei fiecare, în întregime subscrise de acţionari, fiecare actiune detinuta dând dreptul la un vot în Adunarea Generala. Daca va fi cazul, societatea comercială va face disponibilă o ordine de zi revizuită, folosind aceeaşi procedură ca şi cea utilizată pentru ordinea de zi anterioară, înainte de data de referinţă, astfel încât să permită celorlalţi acţionari să desemneze un reprezentant sau, dacă este cazul, să voteze prin corespondenţă. Întrebari referitoare la AGA Fiecare actionar are dreptul sa adreseze Consiliului de Administraţie întrebari privind punctele de pe ordinea de zi a adunarii generale. Intrebarile vor fi depuse sau expediate la sediul societăţii, astfel incat sa fie inregistrate la registratura societăţii cel mai târziu pe data de 06.08.2018, in plic inchis, cu mentiunea scrisa in clar si cu majuscule “PENTRU ADUNAREA GENERALA EXTRAORDINARA ACTIONARILOR DIN DATA DE 14.08.2018. “ Pentru identificarea si dovedirea calitatii de actionar al persoanelor care transmit propuneri sau care adreseaza întrebari, acestea vor anexa solicitarii urmatoarele documente: l un extras de cont din care sa rezulte calitatea de actionar si numarul de actiuni detinute; l actionarii persoane juridice - un certificat constatator, eliberat de registrul comertului nu mai vechi de 30 de zile si transmis în original sau copie conform cu originalul; l o copie a actului de identitate a actionarului persoana fizica / a reprezentantului legal al actionarului persoană juridică; Actionarii pot participa la adunarile generale direct sau pot fi reprezentati de catre alte persoane (pe baza de împuternicire speciala sau generala) sau pot vota prin corespondenta. a) Participare persoane fizice Documentele necesare pentru participarea la AGA a actionarilor persoane fizice sunt urmatoarele daca actionarul se prezinta personal: actul de identitate iar daca actionarul este reprezentat de o alta persoana: împuternicire speciala si actul de identitate al reprezentantului. b) Participare persoane juridice Reprezentantii actionarilor persoane juridice vor dovedi

Voleibalistele lugojene Adriana Rotaru - libero (foto 2) şi Daiana Roman - centru (foto 3) sunt în prezent în cantonamentul naționalei de senioare a României, în vederea pregătirii meciurilor din preliminariile Campionatului European din 2019, ce se va disputa în Turcia, Polonia, Ungaria și Slovacia. Lotul național se află la Craiova până în data de 15 august, în Sala Polivalentă doljană fiind programate și jocurile de pe teren propriu ale echipei României. Componenţa acestuia - coordonatoare: Diana Calotă , Lorena Ciocian (ambele C.S.M. Târgovişte), Alice Kapelovies (Ştiinţa Bacău); universali: Adina Salaoru (C.S.M. Bucureşti), Ioana Baciu (C.S.M. Volei Alba Blaj), Loredana Filipaș (Ştiinţa Bacău); secunzi: Adelina Ungureanu (C.S.M. Bucureşti), Cristina Cazacu, Ana Lupa (ambele Ştiinţa Bacău), Ariana Pîrv (Agroland Timişoara), Rodica Buterez (Medicina Tg.Mureş); centri: Nneka Onyejekwe (C.S.M. Volei Alba Blaj), Daiana Roman (C.S.M. Lugoj), Roxana Iancu, Andreea Petra (ambele Agroland Timişoara); libero: Andreea Ispas (C.S.M. Bucureşti), Adriana Rotaru (C.S.M. Lugoj), Mihaela Albu (Ştiinţa Bacău). România se situează cel mai bine în clasamentul Confederaţiei Europene de Volei dintre echipele repartizate în grupa F, pe locul 18, în timp ce Spania este pe poziţia 19, Letonia pe 30, iar Bosnia pe 31. O şansă bună de calificare la competiţia finală europeană la care lotul tricolor este o prezenţă obişnuită în ultimele ediţii. Programul jocurilor: 15 august 2018: România – Bosnia (Craiova) 19 august 2018: Spania – România 22 august 2018: România – Letonia (Craiova) 26 august 2018: Letonia – România 5 ianuarie 2019: România – Spania (Craiova) 9 ianuarie 2019: Bosnia – România Primele două clasate se califică la turneul final, ce va fi organizat, în premieră, de cele patru state europene, în august - septembrie 2019. Dan H. BRUDIU calitatea astfel : reprezentantul legal - cu un certificat constatator nu mai vechi de 30 de zile, eliberat de registrul comertului si prezentat în original sau copie conform cu originalul. Dovada mandatului special pentru adunarea actionarilor pentru reprezentantul desemnat sa participe la adunare sau sa voteze prin corespondenta se face in conditiile actului constitutiv al persoanei juridice actionar. Persoana fizica care se prezintă la AGA în calitate de reprezentant al unui actionar persoana juridica va fi identificata pe baza actului de identitate. Împuternicirile speciale, împuternicirile generale si formularele de vot prin corespondenta Împuternicirile generale trebuie sa fie întocmite în conformitate cu prevederile legale si trebuie sa contina cel putin urmatoarele informatii: 1. numele/denumirea acţionarului; 2. numele/denumirea reprezentantului (cel căruia i se acordă împuternicirea); 3. data împuternicirii, precum si perioada de valabilitate a acesteia, cu respectarea prevederilor legale; împuternicirile purtând o dată ulterioară au ca efect revocarea împuternicirilor datate anterior; 4. precizarea faptului că actionarul împuterniceste reprezentantul să participe si să voteze în numele său prin împuternicirea generală în adunarea generală a actionarilor pentru întreaga detinere a actionarului la data de referintă, cu specificarea expresă a societătii/societătilor pentru care se utilizează respectiva împuternicire generală. Dupa completarea si semnarea acestora, un exemplar original al împuternicirii speciale / al formularului de vot prin corespondenta va trebui depus la sediul SC FILSETA S.A. cu 48 de ore înainte de adunare, sub sanctiunea pierderii exercitiului dreptului de vot prin reprezentant / prin corespondenta în adunarile generale, conform prevederilor legii. Procurile speciale / formularele de vot prin corespondenta vor fi însotite: l în cazul unui actionar persoana fizica - de o copie a actului de identitate a actionarului persoana fizica; l în cazul unui actionar persoana juridica - de o copie a actului de identitate al reprezentantului legal al actionarului persoana juridica, precum si de documentul oficial care atesta calitatea de reprezentant legal pentru semnatarul procurii / formularului de vot prin corespondenta , conform conditiilor precizate mai sus, la punctul b) “Participare persoane juridice”. Împuternicirile speciale / formularele de vot prin corespondenta vor fi transmise sub forma unui document semnat olograf, în original - transmis prin poştă sau servicii de curierat - la S.C. FILSETA S.A. în plic închis, cu mentiunea scrisa in clar: “Pentru Adunarea Generală Extraordinara a Actionarilor din data de 14.08.2018”, la sediul social din Lugoj, strada Timişorii nr.125, judeţul Timis. Împuternicirile speciale / formularele de vot prin corespondenţă vor trebui sa contina informatiile prevazute în formularele de împuternicire speciala / formularele de vot prin corespondenta puse la dispozitie de S.C. FILSETA S.A., cu precizarea votului pentru fiecare punct de pe ordinea de zi. Actionarii sunt rugati sa tina cont de posibilitatea completarii ordinii de zi a adunarii generale, caz în care ordinea de zi revizuită va fi publicată în termenul legal. În aceasta ipoteză, formularele de împuterniciri speciale si formulare de vot prin corespondenta vor fi actualizate si puse la dispozitia actionarilor în termenul legal. În cazul în care pe data de 14.08.2018 nu se întruneste cvorumul prevazut de lege, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor este convocată pentru data de 15.08.2018 , în acelasi loc, la aceeasi oră, cu aceeasi dată de referintă si cu aceeasi ordine de zi. Consiliul de Administraţie

n Surprizele continuă la C.M.

Din nou o privire peste stadioanele Rusiei, impecabile în imaginea pe care au oferit-o acestui turnir mondial al fotbalului, chiar dacă nivelul de spectacol al jocurilor a fost, cu siguranţă, sub cel pe care ni-l doream. Rămăsesem la surprizele ieşirii premature din cursă a campioanei mondiale Germania şi a Poloniei, echipă pe care o consideram favorită (după ce a spulberat... România cu 3-0 la Bucureşti şi a trecut lejer - 3-1 pe teren propriu, tot după 3-0). Urmate de eşecul lamentabil în faza optimilor al Argentinei, Portugaliei şi Spaniei care, e drept, nu meritau mai mult la ce au arătat.

n Sita cerne, miza creşte

Belgia, scăpată cu greu din şocul japonez, a oferit ulterior poate cel mai frumos joc de până acum în ciocnirea cu Brazilia, din care altă fostă campioană mondială a ieşit şifonată. Aşa cum s-a despărţit de show şi Uruguay, în ciuda solidităţii demonstrate până la întâlnirea cu Franţa. Dispariţiile Elveţiei. Suediei şi Rusiei nu cred c-au întristat vreun estet al fotbalului, chiar dacă intrarea Angliei în careul de aşi nu e încântătoare ca melodie decât în tribune. În comparaţie cu Croaţia care, chiar dacă a trecut greu, la penaltyuri, de danezi şi ruşi, parcă ştie şi joacă mai mult din fotbalul pe care-l aşteptăm. Cel ce a venit de la Franţa, trupă care pare acum favorită la titlu. Cu victorii venite până la finală pe axul Umtiti – Matuidi – Pogba Mbappe, înălbit eficient de un Griezmann modest, mereu acolo unde este nevoie.

n Surprinzătoarea finală, eroi inediţi

La ora editării rândurilor de faţă suntem înaintea semifinale Croaţia - Anglia, cea care dă adversarul Franţei în ultimul act. Modric şi Kane reprezintă speranţele celor două naţiuni, dar surpriza poate veni din orice zonă, ţinând cont de jocul imprevizibil al ambelor combatante şi de polivalenţa multora dintre actori. Ambii portari cu evoluţii excelente - Subasic şi Pickford, linii defensive solide, cu apariţii dese în faţa porţii – Vida, Lovren şi Vrsaljko vs Maguire, Stones şi Rose, linii de mijloc compacte – Modric, Rakitic, Perisic contra Henderson, Trippier şi Dier şi vârfuri letale ca Mandzukic şi Rebic vs Delle Alli şi Kane, distribuţii valoroase pentru un penultim act în care, să sperăm, strategiile vor fi sufocate de spectacol. Pentru finala oricum surprinzătoare a festivalului ce n-a avut strălucirea de altă data, dar va propune inediţi eroi. Dan H. BRUDIU


16 ACTUALITATEA

PUBLICITATE

12-18 Iulie 2018

Octavian Catering Linie expres de autoservire

Deschis non-stop

Cupa Werzalit la tenis de câmp ediţia a XIII-a

Firma S.C. Werzalit Lemn Tech S.C.S. are plăcerea să vă anunțe organizarea Cupei Werzalit la tenis de câmp, ediția cu numărul treisprezece din ultimii cincisprezece ani.

Lugoj, strada Făgetului nr 43 - 45

Cabinet Cosmetologie Dr. Erdely Iosif Laser, Epilare, IPL, Pete pigmentare,Vene, Botox, Acid Hialuronic, Microdermoabraziune, Peeling, Rejuvenare, Dermatoscopie, PRP (metoda Dracula)

Program: Luni, Miercuri, Vineri: 14-18; Sâmbătă: 8-12.

Lugoj, Str. Oltului, nr.3 Tel: 0726.460.464; 0722.516.544

Concursul de tenis dotat cu Cupa Werzalit, deja binecunoscut celor ce îndrăgesc sportul alb şi mișcarea în aer liber într-un cadru relaxant, va avea loc în perioada 10 - 15 septembrie 2018, la baza de tenis de pe Insula Cotu - Mic din Lugoj. Detaliile privind programul și categoriile competiției vor fi anunțate din timp.

Cabinet Dermatovenerologie Dr. Erdely Iosif

Program: Luni, Miercuri, Vineri: 8-14; Marti-Joi: 12-19 Doar pe bază de programare telefonică!

Vă așteptăm cu drag! Sponsorul acestei competiții este firma Werzalit Lemn Tech S.C.S., reprezentată de dl. Stephan K. Rambacher.

Sunt invitați toţi iubitorii sportului alb să participe la această competiţie, devenită o tradiţie pentru Lugoj şi pentru lugojeni!

SC SILCOM SA angajează Operatori CNC lăcătuşi

sudori

Informatii la telefon 0256.307.300 sau la sediul firmei: Lugoj, str. Timișorii nr 143-147.

Lugoj, str. Ţesătorilor nr. 16

Marketul tău cu de toate!

Ieftin şi de calitate! Peste 6.000 de produse. Market 100 % românesc!

Actualitatea 1082  

săptămânal pentru oameni inteligenţi

Actualitatea 1082  

săptămânal pentru oameni inteligenţi

Advertisement