Page 1

n Nr. 1074 n Anul 22 n

17-23 Mai 2018 n 2 lei n

ACTUALITATEA

n www.ziarulactualitatea.ro n

Atenție! Se execută lucrări aviochimice de dezinsecție

Primarul Municipiului Lugoj anunță toți cetățenii și crescătorii de albine din zona Lugoj că în data de 18 mai 2018, între orele 18.00 - 22.00 se vor executa lucrări aviochimice de dezinsecție (tratamente de combatere a insectelor zburătoare precum: țânțari, muște etc). În acest sens crescătorii de albine sunt rugați să ia toate măsurile specifice de prevenire pentru a nu se produce pagube materiale. În cazul în care condițiile meteorologice nu vor fi favorabile, lucrările de combatere a acestor dăunători se vor reprograma pentru data de 19.05.2018.

n Sergiu Novac a fost întâmpinat cu imnul campionilor pe peronul Gării Lugoj PagINA 2

n Săptămânal pentru oameni inteligenţi n

n A început Concursul Naţional de Soft ”Grigore Moisil”, ediţia a XXIV-a

n Un dar oferit de şcoala de Muzică ”Filaret Barbu” pentru Honeywell Lugoj

n Concursul online „Monarhia în România” a ajuns la cea de a doua ediţie

Duminică, 13 mai 2018, Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj s-a implicat, în semn de mulțumire pentru generoasa donație făcută școlii, într-una dintre numeroasele acțiuni sportive și cultural-civice organizate de Honeywell Life Safety România.

Pentru a marca Ziua Regalității în România și obținerea independenței de stat, la Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” Lugoj, s-a desfășurat a doua ediție a concursului „Monarhia în România”, organizat de profesori de istorie de la mai multe școli lugojene.

Pagina 3

Pagina 4

Clubul Copiilor Lugoj organizează în perioada 16-20 mai 2018 a XXIV-a ediţie a Concursului Naţional de Soft ”Grigore Moisil”. Concursul se desfăşoară în parteneriat cu Universitatea Europeană „Drăgan” şi Colegiile Naţionale „Iulia Hasdeu” şi „Coriolan Brediceanu”.

n Ziua Internaţională a Latinităţii la Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” din Lugoj Pagina 3

n Eveniment: Noaptea Muzeelor, la Muzeul de Istorie şi Etnografie Lugoj

Pagina 5

Puţinii călători aflaţi în Gara Lugoj duminică dimineaţa, înainte de ora 6:00, au fost surprinşi să întâlnească un grup de tineri veseli şi entuziaşti, „înarmaţi” cu un buchet de flori şi mai multe vuvuzele şi însoţiţi de câţiva adulţi. Nu păreau pregătiţi de plecare, mai degrabă aşteptau pe cineva.

Pagina 7 Noaptea Muzeelor va fi celebrată printr-o nouă manifestare dedicată Centenarului Unirii. Pe 19 mai 2018, va fi vernisată expoziţia „Ei au făurit Unirea la Lugoj”, în care vor fi reliefate portretele personalităţilor istorice lugojene participante la Alba Iulia.

Ziua Internaţională a Latinităţii a prilejuit organizărea unor lecții și activități interesante la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște”, continuate pe tot parcursul săptămânii și care pot fi dedicate și omagierii Centenarului, pentru că au implicat mai multe aspecte.

Vino în echipa noastră! 4 15 cusătorI piele 4 3 croitorI piele

Mai avem nevoie de: 4 2 montatorI faze manual Nu pierde oportunitatea de a beneficia de: n un salariu atractiv n bonuri valorice din prima zi lucrată n valoarea unui bon este de 15 lei n prime de Sărbători şi de vacanţă n ore suplimentare plătite 175% n transport gratuit (doar pentru angajaţii care nu au domiciliul stabil în Lugoj)

pentru secția confecții încălțăminte 4 2 SUDorI 4 2 AJUtor SUDOR 4 2 PRESatorI

pentru secția confecții metalice Dacă te-ai hotărât să faci parte din echipa noastră te așteptăm la sediul firmei de pe str. Nicolae Titulescu, nr.78, pentru a depune o cerere de angajare.

Informaţii suplimentare se pot obține la telefon 0256 / 351 634.


2 ACTUALITATEA

HOTNEWS

n Clubul Rotary Lugoj organizează un eveniment inedit: „Banatul - ţara de la capătul ţării”

Clubul Rotary din Lugoj organizează, în 1 iunie, un inedit eveniment „despre tradițiile și obiceiurile bunicilor”: „Banatul – Țara de la capătul țării”. „Despre noi, bănăţenii, se spune că suntem «vânăţi pe piept» din cauză că ne izbim cu pumnul, zicând că suntem «ocoşi» şi «făloşi» şi că «pogogim» că «Banatu-i Fruncea»! Dacă e aşa sau nu, vă invităm să judecaţi voi înşivă, participând la un eveniment unic. De 1 iunie 2018, luaţi-vă de mână copiii şi nepoţii şi veniţi dimpreună la Lugoj. Pe parcursul întregii zile vom redescoperi obiceiuri şi tradiţii din Pusta Timișului şi ne vom bucura de ospitalitatea oamenilor locului în cadrul evenimentului intitulat «Banatul - Țara de la capătul țării - obiceiuri şi tradiţii din Pusta Timișului». Participarea la evenimentele din timpul zilei, care vor avea loc pe Platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, este gratuită”, anunță organizatorii. Pentru copiii care vor fi prezenți la acest eveniment, de ziua lor, organizatorii au pregătit surprize şi activități diverse, unde pot învăţa să împletească coşuleţe din nuiele, podoabe din aţică şi mărgele, să deseneze pe asfalt, să împletească brățări ale prieteniei, dar vor fi și rasfăţaţi şi transformaţi în personajele lor preferate din desene. Seara, începând cu orele 19, va avea loc o petrecere la Restaurant J’adore. Preţul unui bilet la petrecere este de 250 lei/persoană, iar rezervarea este obligatorie. Sumele obţinute din acestă acţiune vor fi folosite pentru editarea cărţii “Istoria Lugojului în imagini și povestiri” care va fi distribuită gratuit în școli.

Sergiu Novac, medaliat la Balcaniada de Matematică, întâmpinat cu imnul campionilor pe peronul Gării Lugoj

Puţinii călători aflaţi în Gara Lugoj duminică dimineaţa, înainte de ora 6:00, au fost surprinşi să întâlnească un grup de tineri veseli şi entuziaşti, înarmaţi cu un buchet de flori şi mai multe vuvuzele şi însoţiţi de câţiva

n Întâlnirea tinerilor din Eparhia Greco-Catolică de Lugoj

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Lugoj organizează, în cea de-a treia decadă a lunii mai, „Întâlnirea anuală a tinerilor din Eparhia de Lugoj”. Manifestarea, ajunsă la ediţia a XIX-a, va reuni sâmbătă, 26 mai 2018, tineri din toată eparhia (judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Alba). Totodată, va avea loc și cel deal IX-lea pelerinaj al credincioșilor Eparhiei de Lugoj la Sanctuarul Maria Radna. Acţiunea va debuta la ora 10, cu Sfântul Rozar, după care, la ora 10:30, va avea loc Sfânta Liturghie arhierească, pontificată de PS Alexandru Mesian, episcopul greco-catolic de Lugoj, împreună cu un sobor de preoți din Eparhia de Lugoj. (A. B.)

n Atenţie, şoferi! Continuă lucrările pe autostrada A1

Continuă lucrările pe autostrada A1, pe tronsonul Timișoara - Lugoj. Astfel, se va circula cu restricții pe sensul de mers Lugoj - Timișoara, la kilometrul 492+700, unde se execută lucrări pe banda a doua. Tot pe banda a doua se lucrează și pe sensul de mers Timișoara - Lugoj, la km 472+300 - km 473. Circulația pe ambele sensuri se va desfășura pe banda de urgență și pe prima bandă. Conducătorilor auto li se recomandă să reducă viteza în zona lucrărilor, să respecte indicaţiile semnalizărilor rutiere şi să circule cu atenţie sporită. Alexandru BARANYAI

Babeş” din Timişoara - Asistenţă Medicală Generală şi Asistenţă de Farmacie Lugoj

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara desfăşoară de peste şapte decenii o activitate complexă de învăţământ medical superior, de cercetare şi asistenţă medicală de înaltă calificare. Începând cu septembrie 2014, Senatul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” Timișoara a aprobat derularea cursurilor de Asistenţă Medicală Generală și Asistență de Farmacie la Lugoj. Prima promoție a absolvenţilor din Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, specializarea Asistență Medicală Generală și Asistență de Farmacie, va sărbători în 22 mai 2018, la sediul Teatrului „Traian Grozăvescu” din Lugoj, încununarea cu succes al celor patru, respectiv trei ani de studii. Începând cu ora 13.00, proaspăta generația de absolvenți va împărtăşi emoţia şi bucuria evenimentului, alături de cadre didactice, părinți și prieteni. La fel ca în urmă cu patru ani, când am pornit la drum în această nouă formulă, ne este aproape primarul municipiului Lugoj, domnul Francisc Constantin Boldea. Suntem, de asemenea, onoraţi de prezenţa domnului preşedinte al Consiliului Judeţean, Călin Ionel Dobra. Absolvenții își vor lua rămas-bun de la profesori și de la cei care i-au îndrumat în toți acești ani în pregătirea medicală. Noi, cadrele didactice, de fiecare dată când asistăm la acest moment de absolvire al unei noi generații de studenți, trăim puternic două sentimente: unul de bucurie și unul de responsabilitate. Noua generație va trăi emoțiile cursului festiv, prezidat de dl. prof. univ. dr. Marius Raica - rectorul Universității, prof. univ.dr. Marius Octavian Crețu - preşedintele Senatului Universitar și de către decanii Facultății de Medicină, dl. prof. univ. dr. Romulus - Zorin Timar, prodecan prof. univ. dr. Ioan Sas, și Facultății de Farmacie, d-na prof. univ. dr. Cristina Adriana Dehelean, precum şi alţi invitaţi cu ocazia evenimentului.

Laser, Epilare, IPL, Pete pigmentare,Vene, Botox, Acid Hialuronic, Microdermoabraziune, Peeling, Rejuvenare, Dermatoscopie, PRP (metoda Dracula)

Lugoj, Str. Oltului, nr.3 Tel: 0726.460.464; 0722.516.544

Cabinet Dermatovenerologie Dr. Erdely Iosif

Program: Luni, Miercuri, Vineri: 8-14; Marti-Joi: 12-19 Doar pe bază de programare telefonică!

Informare

adulţi. Nu păreau pregătiţi de plecare, mai degrabă aşteptau pe cineva. Misterul s-a elucidat când, cu o întârziere de vreo 15 minute, s-a anunţat sosirea în gară a trenului InterRegio dinspre Bucureşti, care aducea cu el pe un coleg de-al lor. Ca prin minune, difuzoarele au înlocuit clasicul „Glasul roţilor de tren” cu mai energicul „We are the champions”, în timp ce dintrun vagon cobora Sergiu Novac, elev al Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu”, care se întorcea de la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfăşurată la Belgrad. Medalia de argint pe care Sergiu a obţinut-o la această prestigioasă competiţie a contribuit la situarea echipei României pe primul loc în clasamentul neoficial pe medalii, dintre toate cele 17 naţiuni participante. Colegii lui Sergiu, profesorii şi părinţii care şiau întrerupt somnul de duminică dimineaţa ca

să îl întâmpine la gară au dorit să îşi manifeste astfel aprecierea pentru performanţa realizată şi mândria că acest tânăr valoros, dedicat, ambiţios şi modest e „unul de-al lor”. Conducerea colegiului lugojean susține că „succesul lui Sergiu nu este întâmplător şi nici neaşteptat. El încununează ani de muncă, de pregătire temeinică, atât individuală cât şi în cadrul centrelor de excelenţă locale, judeţene sau naţionale, participări la concursuri de matematică, fizică şi informatică, parcurgerea unei programe specifice competiţiilor naţionale şi internaţionale şi multe ore petrecute zilnic în compania „reginei ştiinţelor”. Performanţele sale au devenit tot mai înalte, pe măsură ce concursurile la care participă au o anvergură tot mai largă. Toate acestea nu i-au afectat însă caracterul, Sergiu rămânând acelaşi tânăr modest, prietenos, colegial, cu un fin simţ al umorului şi o atitudine pozitivă în orice situaţie”. Aprecierile nu au încetat să curgă şi pe reţelele de socializare, unde echipa participantă la eveniment a distribuit un video ce surprinde momentele emotionante ale întâlnirii. Îl felicităm din toată inima pe campionul de la „Brediceanu” şi îi dorim mult succes în provocările ce vor urma! Mircea ANGHEL

n Curs Festiv al Absolvenţilor Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor

Cabinet Cosmetologie Dr. Erdely Iosif Program: Luni, Miercuri, Vineri: 14-18; Sâmbătă: 8-12.

17-23 Mai 2018

Această informare este efectuată de SC PML AGROLUNG SRL, cu sediul în localitatea Gavojdia nr. 204A, jud. Timiș, nr. REGISTRU J35/1622/04.05.2017, CUI 37506350, reprezentată prin domnul Petru Marius Lucian, ce intenționează să solicite de la ABAB BANAT aviz de gospodărire a apelor pentru desfășurarea activităților de alimentare cu apă în cadrul investiției „INSTALAREA TÂNĂRULUI FERMIER PML AGROLUNG SRL ÎN COMUNA GAVOJDIA JUD TIMIȘ”. Persoanele care doresc să transmită observații, sugestii și recomandări se pot adresa solicitantului la adresa sediului social menționat mai sus.

Informare

Din acest motiv, cursul festiv al studenților nu va depăși structura academică, luând forma unui eveniment cultural-educativ deosebit, susţinut de mai mulţi muzicieni din oraş, iar invitată de onoare va fi mezzosoprana Aura Tswarowska, solistă, zece stagiuni, a Operei de Stat din Viena, director al Festivalului Internaţional Lugoj Clasic și cetățean de onoare al municipiului Lugoj, de care se pot bucura toți participanții, conform tradiției. Ne unesc multe lucruri dar cel mai important este faptul că prin muncă, educație și sănătate - contribuim cu toții la un viitor mai bun! Prof. univ. dr. Ramona Amina POPOVICI

Această informare este efectuată de SC FERME DE LA BRIQUE SRL cu sediul social în Buziaș, str. Gării, nr. 72, jud Timiș, ce intenţionează să solicite de la ABA Banat Aviz de gospodărire a apelor pentru desfăşurarea activităţilor de alimentare cu apă în cadrul investiției: „Irigare în sistem mobil a culturilor de rădaăcinoase și legume în extravilanul localității Topolovățu Mare, jud. Timiș”. Persoanele care doresc să transmită observaţii, sugestii şi recomandări se pot adresa solicitantului sau la adresa sediului social menționat mai sus.

MEIUAN GLOBAL COMERCE

angajează:

comisioner

(4 persoane)

Condiții: minim 9 clase.

Informații la tel: 0730.237.662

SCstr. T Făgetului, & D FADI SRL nr.131, angajează:

recepționer schimbul 3 și femeie la curățenie Informații la telefoanele: 0735.158.420 sau 0761.677.629.


PRIM PLAN 17-23 Mai 2018 Ziua Internaţională a Latinităţii la CT „Valeriu Branişte”

Ziua de 15 Mai dedicată Zilei Internaţionale a Latinităţii a oferit posibilitatea organizării unor lecții și activități interesante, depășind astfel cadrul, uneori prea riguros. al unei relații „Ex cathedra”, activități ce au fost continuate pe tot parcursul săptămânii și care pot fi dedicate

și omagierii Centenarului, pentru că au implicat mai multe aspecte. S-a evidențiat nu numai semnificația Zilei Europei, dar și faptul că tot atunci sărbătorim eliberarea ultimelor teritorii ocupate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, precum și dobândirea Independenței datorate vitejiei armatei române în războiul ruso-româno-turc din 1877, dar şi elementele de uniune dintre popoarele de sorginte romanică. Orașul nostru este recunoscut pentru sentimentele sale francofile, relațiile cu Franța având un lung istoric. Continuând această tradiție, profesoarele de limba franceză, Duță Ionela și Marcela Balint, au organizat o expoziție cu proiecte ale elevilor, având ca subiect Franța. Activitatea practică, organizată în parteneriat cu prof. Pantea Delia, la clasa de turism a prof. Paulescu Gabriela, s-a bucurat de mult succes, ea având ca temă bucătăria franceză. Invitată la activitate a fost doamna Catherin Maguer – Franța -, cunoscută pentru implicarea domniei sale în activitatea educativă din oraș și promovarea francofoniei. Mircea ANGHEL

Un dar muzical oferit de şcoala Gimnazială de Muzică ”Filaret Barbu” pentru Honeywell Life Safety România, filiala Lugoj

Duminică, 13 mai 2018, Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj s-a implicat, în mod direct, într-una dintre numeroasele acțiuni sportive și cultural-civice organizate de Honeywell. Mai exact, compania a pus bazele unui eveniment foarte important pentru generațiile actuale și pentru toți cei interesați, de la profesioniști la amatori, numit Honeywell Race 25, care a avut ca scop încurajarea mișcării și practicarea alergării ca hobby. Toate acestea au marcat împlinirea a 25 de ani de activitate în Lugoj a Honeywell Life Safety. În semn de mulțumire pentru donația făcută școlii noastre, în scopul modernizării Studioului de concerte „Elisabeta Toth”, dar și din solidaritate pentru inimoșii coordonatori ai acestor acțiuni, cei mai buni elevi ai școlii de la clasele de vioară, premianți ai diverselor concursuri de specialitate, la nivel județean, național și internațional, alături de profesorii lor coordonatori, au dăruit câteva momente muzicale tuturor participanților la această acțiune. Aceștia au interpretat piese diversificate, din repertoriul românesc, irlandez și american, fiind intens aplaudați pentru momentele inedite. Organizatorii s-au declarat încântați de prestația elevilor și a profesorilor, oferindu-le diplome de participare și medalii. Așadar, au încântat auditoriul prof. Lavinia Furdui – vioară; prof. Remus Lața – vioară și prof. Alexandru Vasiliu – vioară, alături de elevii lor, după cum urmează: Evelyn Bordea – cls. a V-a – vioară; Andrei Becheru – cls. a V-a – vioară; Andrei Berlo – cls. a V-a – vioară; Flavius Mureșan – cls. a VI-a – vioară. „Mulțumiri speciale și doamnei director, prof. Liliana Bidiviu, care ne-a facilitat

prezența în cadrul acestui eveniment, domnia sa fiind și voluntar în cadrul proiectului, precum și organizatorilor pentru prilejul oferit, acela de a se fi alăturat și școala noastră cu câteva momente muzicale în cadrul maratonului, astfel împletindu-se activitățile sportive cu cele cultural-artistice”, a ținut să precizeze prof. drd. Călin Florin POPEȚ, de la Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj. Andreea BOKA

ACTUALITATEA 3

n Accident groaznic! Unui bărbat din ştiuca i-au fost sfârtecate picioarele de un utilaj agricol

Un bărbat de 52 de ani, din Știuca, a ajuns în stare gravă la spital, miercuri după-amiază, după ce și-a prins picioarele într-un utilaj agricol. Bărbatul lucra în grădină, iar la un moment dat a ajuns cu picioarele sub lamele unui motocultor, iar ambele membre inferioare i-au fost sfârtecate de utilajul agricol. La fața locului au intervenit un echipaj de la ISU Timiș și o ambulanță SAJ, care l-au eliberat pe bărbat dintre fiarele utilajului și l-au transportat la spital. (A. P.)

n Accident cu doi morţi şi trei răniţi, în apropiere de Lugoj

Un cumplit accident a avut loc, duminică dimineața, pe DN6, în apropiere de Lugoj, spre Caransebeș. În acccident au fost implicate un autoturism Citroen C3 (în care se aflau doi soți, împreună cu copilul lor de 4 ani, cetățeni bulgari) și un autoturism Volkswagen Passat (în care erau doi bărbați, din Petroșani). Conform spuselor polițiștilor, se pare că autoturismul Citroen, care se deplasa dinspre Caransebeș spre Lugoj, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu autoturismul Volkswagen, care circula regulamentar. În urma impactului deosebit de violent, cei doi adulți din autoturismul Citroen, în vârstă de 31 și 36 de ani, au murit pe loc, iar fetița lor, în vârstă de 4 ani, a fost rănită, fiind transportată la spital. Șoferul autoturismului Volkswagen, un bărbat de 35 de ani, a fost rănit grav, iar pasagerul din dreapta, în vârstă de 38 de ani, a fost rănit mai ușor. Ambii au fost transportați la spital. Polițiștii au deschis o anchetă și urmează să stabilească exact cauzele producerii accidentului. (A. P.)

n Un autoturism, lovit de un TIR în apropiere de Traian Vuia

Un minor de 16 ani a ajuns la spital, în urma unui accident care a avut loc, miercuri după-amiază, pe DN 68A, la ieșirea din localitatea Traian Vuia, spre Lugoj. În accident au fost implicate un autoturism Ford și un

Poliţiştii au depistat un traficant de ţigări şi alcool la Făget La data 16 mai a.c., polițiștii Formațiunii de Investigare a Criminalității din cadrul Poliției Orașului Făget, având suportul operativ al Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget, au efectuat 2 percheziții într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 1280 de țigarete, 960 de litri de alcool. Din cercetări a reieșit faptul că,în

perioada 2016-2018 , un bărbat ,de 66 de ani ar fi comercializat produsele din tutun , fără ca acestea să fie supuse marcării și fără să fie achitate accizele aferente acestor operațiuni. De asemenea, cel în cauză producea băuturile alcoolice cu un cazan din cupru de 200 de litri, cu scopul de a le valorifica. Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat este în curs de stabilire. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celui în cauză. (A. P.)

şapte elevi au ajuns la spital după un accident pe centura Lugojului

Un grav accident de circulație a avut loc miercuri dimineața, în jurul orei 10:45, pe șoseaua de centură a Lugojului, în intersecția de pe strada Tapiei. În accident au fost implicate un TIR, un autoturism și un microbuz, în care se aflau 17 elevi de la Liceul „Vlad Țepeș” din Timișoara, două cadre didactice și șoferul. Elevii mergeau într-o excursie în județul Cluj. Conform spuselor polițiștilor, microbuzul a fost izbit de TIR, după care a fost proiectat într-un autoturism.Dintre cei 17 elevi care se aflau în microbuz, șapte au fost transportați la spital pentru a primi îngrijiri medicale. La spital a ajuns și șoferul autoturismului. Cu toții sunt în afara soricărui pericol. Nu au fost persoane încarcerate, doar răniți ușor și cu atac de panică. La locul accidentului au intervenit mai multe echipaje ale poliţiei, două autospeciale cu modul de descarcerare şi stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru transport victime multiple, trei ambulanţe SMURD şi o trei ambulanţe SAJ. (A. P.)

autotren încărcat cu bușteni. Șoferul autoturismului, un bărbat de 51 de ani, s-a angajat într-o depășire neregulamentară, iar mașina condusă de acesta a intrat în coliziune cu autotrenul care circula din sens invers. Trei persoane au fost implicate în accident: cei doi șoferi și un un minor de 16 ani, pasager în autoturism. Din fericire nimeni nu a fost grav rănit. Adolescentul de 16 ani a fost transportat la spital pentru investigații medicate. La faţa locului s-a intervenit din partea ISU Timiş cu o autospecială de descarcerare, o ambulanţă SMURD, un ofiţer şi opt subofiţeri. (A. P.)

n Un minor de 17 ani a comis două spargeri de imobile la Balinţ

Foto: Raul A. BOKA

Centrul Medical Dr. Cev

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un minor, de 17 ani, bănuit de comiterea unor furturi din locuință, în perioada 20-29 aprilie a.c.. Tânărul a pătruns, prin efracție, în două imobile situate pe raza localității Balinț. Din interior ar fi sustras mai multe bunuri (televizor, motocultivator). Prejudiciul în valoare de 7.000 de lei a fost recuperat în totalitate, iar bunurile au fost predate păgubiților. (A. P.)

Laborator de analize medicale

Lugoj, str. Făgăraş nr. 3, tel.: 0256/358617; fax.: 0356/459271; e-mail: cm_dr_cev@yahoo.com Peste 80 de tipuri de Aparatură de ultimă generaţie, analizoare complet analize, la cele mai mici automate, la standarde internaţionale, pentru: BIOCHIMIE, preţuri din oraş. HEMATOLOGIE, IMUNOLOGIE, MICROBIOLOGIE, PARAZITOLOGIE.

NOU ! Analize gratuite în limita fondului CAS, cu bilet de trimitere! NOU !

Şef laborator: Dr. Camelia Brînzei Cabinet ORL: Dr. Cev Pavel, medic primar Dr. Vior Delia, medic specialist ORL Cabinet Pediatrie: Dr. Cev Elena, medic primar Cabinet Cardiologie: Dr. Sima Daniela, medic primar; Dr. Biro Codruţa, medic specialist Alergologie: Dr. Brisan-Igna Diana, medic specialist

Cabinet Gastroenterologie: Dr. Cev Elena Zenovia, medic specialist, doctor în Ştiinţe Medicale Dr. Damra Abdel Majid, medic specialist gastroenterologie şi medicină internă ATI: Dr. Radu Delia, medic primar Cabinet Endocrinologie: Dr. Şalapa Magdalena, medic specialist

Recoltări analize: între orele 8 - 11, Informaţii/programări la Eliberare rezultate: între orele 15 – 16. tel: 0256/358.617, între orele 8-19 Pentru majoritatea analizelor, rezultatele se obţin în aceeaşi zi.


4 ACTUALITATEA n Manifestări de Ziua Eroilor

Joi, 17 mai, de Ziua Eroilor, Primăria Municipiului Lugoj şi Batalionul 183 Artilerie „Gen. Ion Dragalina”, în colaborare cu Asociaţia Naţională Cultul Eroilor Lugoj, va organiza o serie de manifestări, de omagiere a militarilor care și-au dat viața în cel de-al Doilea Război Mondial. Cu începere de la ora 9.00, la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial („Alfa şi Omega”) din Piaţa J. C. Drăgan, se vor desfăşura evenimente comemorative, ceremonial religios si militar, depuneri de coroane si în încheiere va avea loc defilarea militarilor de la Batalionul 183 Artilerie „Gen. Ion Dragalina”. Manifestările vor continua la ora 10.00 la Monumentul Eroilor din Cimitirul Ortodox, unde se va desfăşura de asemenea ceremonialul religios şi militar şi vor avea loc depuneri de coroane. Vor participa oficialităţi locale, reprezentanţii partidelor politice, consilieri locali, reprezentanţi ai instituţiilor din oraş și cadre militare. Organizatorii invită pe această cale lugojenii să ia parte la aceaste manifestări.

SOCIAL

Colegiul Tehnic “Valeriu Branişte” Lugoj, singura şcoală din Timiş care primeşte titlul de “Şcoală Europeană”

Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat care sunt şcolile din România care au obţinut certificarea de “Şcoală Europeană” în acest an. În întreaga ţară, sunt 61 de unităţi de învăţământ preuniversitar care au primit acest titlu mult râvnit. Din judeţul Timiş, doar Colegiul Tehnic “Valeriu Branişte” a primit această distincţie. Certificarea

n Locul II la Concursul Naţional de Chimie „Coriolan Drăgulescu”

Elevul Chitan Andrei, din clasa a XII-a C, de la Colegiul Național „Iulia Hasdeu Lugoj, pregătit de prof. Anca Bârlea, a obținut locul al II-lea la Concursul Național de Chimie „Coriolan Drăgulescu”. Concursul a avut loc în perioada 11-12 mai 2018, la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din Timișoara, și la el au participat peste 200 de elevi din toată țara. La același concurs, elevul Pogranichnîi Nicolae, din clasa a IX-a B, pregătit de prof. Fedorca Letiția, a obținut o mențiune. Denisa GREGA

n Concursul „Monarhia în România”

Joi, 10 mai 2018, pentru a marca Ziua Regalității în România și obținerea independenței de stat, la Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” Lugoj, s-a desfășurat a doua ediție a concursului „Monarhia în România”, organizat de profesorii de istorie de la Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” Lugoj, Școala Gimnazială „Eftimie Murgu” Lugoj, Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj, Școala Gimnazială nr. 3 Lugoj și Colegiul Național „Iulia Hasdeu” Lugoj: Mihai Voichescu, Marcela Balint, Medina Săvulescu, Samir Nemeznic și Horațiu Suciu. Concursul s-a desfășurat online, cu ajutorul aplicației Kahoot, aplicație implementată în urma participării la cursuri Erasmus+ de către profesorii Colegiului Național „Iulia Hasdeu” Lugoj. Echipele participante au fost mixte, fiind formate prin tragere la sorți din elevi din clasele a VII-a și a VIII-a de la toate școlile participante. Premiul I a fost obținut din echipa roz formată din elevii: Wachsman Grega Andreea (Școala Gimnazială nr. 3 Lugoj), Dumitrescu Dariana (Colegiul Național „Iulia Hasdeu” Lugoj) și Șter Philipp (Școala Gimnazială nr. 6 Lugoj). Elevii (D.G.) participanțiaufostpremiați șicărți. As. Mil. R.cuR.diplome ”Lt. erou P.Laţcu” Lugoj

17-23 Mai 2018

școlilor cu titlul „Școală Europeană” le conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale. Eforturile pe care le fac pentru menținerea titlului obținut, determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide. “Se depune un dosar de candidatură, în care şcolile care doresc să obţină acest titlu trebuie să depună dovezi ale activităţilor pe care le-au desfăşurat, în ultimii trei ani de zile, pe activităţi cu componentă europenă: valori, principii, norme europene. Fie că sunt proiecte cu finanţări europene, fie că sunt activităţi cu finanţare locală, dar care au componentă europeană. În egală măsură, fiecare şcoală trebuie să depună planul de acţiuni al şcolii şi planurile manageriale din ultimii trei ani de zile. Pentru că se doreşte să se vadă că în ultimii trei ani şcoala a avut o continuitate în ceea ce priveşte proiectele europene”, a declarat, pentru lugojeanul.ro, Cosmin Gheorghe, directorul Colegiului Tehnic “Valeriu Branişte”. Lansată în 2004 ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” este recunoscută de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale. (N. S.)

Însemnări pe marginea unei plăci Motto: Trăiesc cu moartea în concubinaj. / O mai înşel câteodată/ cu o iubire îndreptată spre tine./ Asta doar până atunci/ când mă voi uni cu ea aşa… legitim.

Atunci când ne desprindem din ţărâna din care cu toţii ne tragem, ne logodim cu moartea. Bucuria noastră este estompată de această realitate tragică, realitate care ne va urmări pe toată durata pâlpâirii noastre pe acest pământ. Este ca

o sabie a lui Damocles. Ameninţătoare. Pentru că oricând poate să ne întrerupă „lungul drum al zilei către noapte” şi să ne îndrepte paşii spre lumea de dincolo. Putem să facem ca ea să dispară? Putem să facem o eschivă în faţa acestei dureroase realităţi? Hotărât lucru, nu! Pentru simplul motiv că „aşa ne este datul”. Rădăcinile fiinţei umane sunt adâncite în divinitate, în Dumnezeu, deoarece fi-

În atenţia domnului primar Francisc Boldea

Mă numesc Spirache Alivej, sunt pensionar și locuiesc în Micro 1. Ca simplu cetățean, aș începe cu o întrebare și anume: dacă până acum ați realizat unele obiective mari cu milioane de lei și veți mai realiza, sunt sigur, și altele, la fel de mari, tot cu milioane de lei, oare nu se pot rezolva și 5 (cinci) simple defecțiuni la iluminatul public din Micro 1? Cum ar fi, de exemplu: 1. În colțul scării Pinilor 8 A, lipsește un stâlp de iluminat spre ieșirea către Primăverii. 2. Celălalt stâlp există, dar nu funcționează de vreo 4 ani de zile și nu de 7 luni. 3. În fața fântânii forate, există un stâlp fără bec în vârf. Acesta nu funcționează de la sfârșitul lunii decembrie 2017. 4. Exact în fața scării Pinilor 8 A, este un stâlp fără bec, nici acesta nu funcționează de vreo 4 luni de zile. 5. La intrarea pe Str. Olari din 13 Decembrie, este un stâlp care nu funcționează tot de vreo câteva luni de zile. M-am adresat telefonic la Enel Timiș și mi s-a răspuns că Primaria trebuie să facă demers pentru reparații. Am discutat la telefon cu domnul Borchescu, iar dânsul mi-a spus că vor veni de la Enel Timișoara atunci când vor fi mai multe defecțiuni. Domnule Primar, dacă aceste defecțiuni sunt simple și puține pentru unii, pentru toată lumea care circulă pe acolo sunt foarte importante, drept pentru care vă întreb: când se vor rezolva, când va fi tot Lugojul în beznă? Domnule Primar, vă rog să aveți în vedere și această problemă a proprietarilor din Micro 1. Vă mulțumesc pentru înțelegere! Alivej SPIRACHE

Toate adevărate? Şi la toate produsele? 1 leu este preţ mare? 0.99 este mic?

Înainte de a cumpăra:

sanitare, chimicale, feronerie, PVC, fitinguri şi ţevi, vopsele, electrice, materiale curăţenie, adezivi, materiale construcţii, nisip, cuie, teracote, polistiren, plexic, non azbest, carbid etc.

CompAraţi şi preţurile noastre!

Cargo Com Parc

La Parcul George Enescu, tel.0256.35.69.69

inţa umană constituie chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, spunea teologul Dumitru Popescu. Dar, într-una din zile, care poate să fie mai aproape sau mai departe, trebuie să ne întoarcem în ţărâna din care am venit. Ce rămâne în urma noastră? Aceste rădăcini bine ancorate în Dumnezeu. Am convingerea că prietenul şi colegul nostru Mircea Constantin Buiciuc, care ar fi împlinit, la data de 22 mai 2018, vârsta de 67 de ani, cel care a fost mângâiat de clipa cea repede la 3 ianuarie 2012, mutându-se într-un astru, a rămas în inimile şi sufletele la fel de nobile cum au fost inima și sufletul lui. Prietenii săi și colegii care nu l-au uitat vă invită să luaţi parte, marţi, 22 mai 2018, ora 12, la dezvelirea şi sfinţirea „Plăcii comemorative” dedicată lui, amplasată pe fațada imobilului din str. Ioan Huniade nr. 8. Sunt aşteptaţi să participe prietenii, colegii de vise şi de scriitură, dar şi alţi lugojeni care l-au iubit. În amintirea celui dispărut prematur, dedic aceste versuri scrise de Vasile Voiculescu: “Mereu cerşim vieţii ani mulţi, aşa-n neştire/ ne răzvrătim, ne plângem de piericiunea noastră./ Şi-ncă nu-nţelegem căci fără de iubire/ se vestejeşte timpu-n Mircea ANGHEL noi ca floarea-n glastră.”

Octavian Catering Linie expres de autoservire

Deschis non-stop Lugoj, strada Făgetului nr 43 - 45


17-23 Mai 2018

SOCIAL

Tradiţii şi obiceiuri europene, la Şcoala din Balinţ Cu ocazia Zilei Europei la Școala Gimnazială Balinț a avut loc o activitate extracurriculară deosebit de interesantă datorită implicării prof. Maria Petrovici, în colaborare cu Muzeul de Istorie din Lugoj, prin directoarea Daciana Vuia, care a împrumutat costume deosebite pentru reușita acestei activități și pentru lărgirea orizontului de cunoaștere al elevilor din mediul rural. Activitatea a avut două părți: prima în care s-a prezentat portul popular din diferite zone ale țării și s-au ascultat piese muzicale din aceste zone, iar a doua parte în care s-a prezentat sceneta cu titlul „Nunta Ancuței” (mireasă din Zona Tirolului), cu mirele din Scoția care a cunoscut-o pe Ancuța la camp, unde aceasta lucra. Amândoi erau invitați în România de Primarul comunei Balinț să viziteze România.La nuntă au fost invitați nemți, unguri, ucrainieni, rromi și români din zona Banatului. La activitate au participat părinții elevilor care au contribuit cu pregătirea mesei de final în care s-au gustat bucate specifice fiecărei tări participante. Se cunoaște că Școala Gimnazială Balinț se remarcă prin activități extracurriculare deosebite și aceasta a fost una dintre ele.

ACTUALITATEA 5 n Un constănţean a plecat din Lugoj şi… a dispărut fără urmă

Polițiștii caută un bărbat de 59 de ani, care a dispărut fără urmă. Nicu Coman, din localitatea Hârșova, județul Constanța, a plecat în data de 2 mai a.c. de pe raza municipiului Lugoj, dar nu a mai ajuns la adresa de domiciliu. Bărbatul are următoarele semnalmente: 1,58 metri înălțime, 50 de kilograme, fața ovală, ochi albaștri și prezintă un tatuaj pe mâna stângă. Nu se cunosc articolele vestimentare pe care le purta la data plecării. Persoanele care pot furniza orice informații în legătură cu persoana dispărută sunt rugate să contacteze Poliția orașului Hârșova, la telefon 0241.870.200, Dispeceratul IPJ Constanța, la telefon 0241.611.364 int. 20005, sau orice unitate de Poliție. (A. P.)

Concursul Naţional de Soft ”Grigore Moisil”, ediţia a XXIV-a

Clubul Copiilor Lugoj organizează în perioada 16-20 mai 2018 a XXIV-a ediţie a Concursului Naţional de Soft ”Grigore Moisil”. Concursul se va desfăşura în parteneriat cu Universitatea Europeană „Drăgan” şi Colegiile Naţionale „Iulia Hasdeu” şi „Coriolan Brediceanu”. Proiectul este finanţat de Ministerului Educaţiei Naţionale   şi de   Consiliul Judeţean Timiş. Vor participa peste 200 de elevi din Timişoara, Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Giurgiu, Satu-Mare, Craiova, Făget,  Târgu Jiu  şi Lugoj. Această ediţie a concursului va fi sprijinită printr-o sponsorizare din partea firmei IRIAN Software Development SRL din Timişoara. Concursul cuprinde trei secţiuni. Secţiunea de programare, asemănătoare cu olimpiada de informatică, se va desfăşura la Colegiile Naţionale ”Iulia Hasdeu” şi ”Coriolan Brediceanu”. Secţiunea de comunicări ştiinţifice, în care elevii vor prezenta lucrări software realizate de ei pe teme liber alese, se va desfăşura la Universitatea Europeană „Drăgan”. Secţiunea Microsoft Office se va desfăşura tot la Universitatea Europeană

„Drăgan” şi constă în realizarea unor prezentări PowerPoint pe temă impusă. Juriul concursului este format din cadre didactice din Bucureşti, Timişoara, Târgu Jiu, Craiova şi Lugoj. Cristian VIDA, profesor de informatică la Clubul Copiilor Lugoj,coordonator al concursului

n Au început lucrările de modernizare în Parcul Gării Lugoj

Un lugojean a fost găsit mort, după ce i-a luat foc televizorul

Un lugojean a fost găsit mort în locuința lui de pe strada Mocioni din Lugoj, după ce i-a luat foc televizorul, informează lugoj.info. Pompierii și echipajele de salvare au fost solicitate să intervină după ce vecinii omului au simțit un miros de fum. Ajunși la locul solicitării, pompierii au găsit locuința inundată de fum. După evacuarea fumului, echipajul pompierilor a găsit într-o cameră trupul fără viață al bărbatului în vârstă de 91 de ani. La locul nenorocirii au fost chemați și polițiștii. Primele concluzii ale anchetatorilor indică faptul că bărbatul ar fi murit intoxicat cu fum după ce televizorul a luat foc și s-a produs un mic incendiu, care a degajat însă un fum toxic. Trupul neînsuflețit a fost transportat la morga Spitalului Municipal din Lugoj, urmând ca medicii să stabilească cu exactitate care a fost cauza morții. (A. P.)

ORamona lugojeancă cere demisia preşedintelui PMP Timiş: “Eşti o conservă politică” Dzitac, membră PMP Lugoj şi apropiată

Anunț

a Roxanei Iliescu, vicepreşedinta CJT Timiş din partea PMP, îl atacă, într-o postare pe Facebook pe preşedintele PMP Timiş, Cornel Sămărtinean, şi îi cere demisia, informează lugojeanul.ro. „Atunci când cauţi să te hrănești din politică nu ai cum să ai oameni valoroși lângă tine, care de fapt ești o conservă politică. La cei aproape 500 000 de mii de euro/mandat cât încasează de pe urma funcției de parlamentar celebrul deputat al întrebărilor, Cornel Sămărtinean, întrebări redactate pe banda rulantă de Alexandru Mutruc, mâna dreaptă a dânsului, întrebări fără nici un rezultat, oferă lecții de morală și respectarea legii, uitând de dosarele penale ale dânsului “, scrie Dzitac. Membra PMP consideră că Sămărtinean ar trebui să demisioneze. „Dacă ar trebui cineva să își dea DEMISIA, acela ar trebui sa fie celebrul deputat al întrebărilor Cornel Sămărtinean. Un om cu atitudine care lasă de dorit, un fals şi blufeur, iar pe acest individ nu-l leagă nimic de PMP, doar interesul personal”, mai scrie Ramona Dzitac. (A. B.)

Primăria Municipiului Lugoj scoate la licitaţie în data de 21.05.2018, ora 10:00, în vederea închirierii locurile publice de desfacere a produselor ce fac obiectul comertului prevăzute în anexa nr.2 la HCL nr. 14 din 26.01.2017, pentru desfăşurarea următoarelor activităţi: l activitatea de comerţ stradal cu îngheţată – 7 locaţii; l activitatea de comerţ stradal cu vată de zahăr, acadele, popcorn – 3 locaţii; l activitatea de comerţ stradal cu produse de panificaţie şi patiserie – 6 locaţii; l activitatea de comerţ stradal cu lapte şi produse lactate – 2 locaţii; l activitatea de comerţ stradal cu ziare – 1 locaţie; l activitatea de comerţ stradal cu bilete loz în plic, BINGO – 3 locaţii; l activitatea de alimentaţie publică – 3 locaţii; l activitatea de comerţ cu apă plată şi sifon – 3 locaţii; Dosarele pentru înscrierea la licitaţie se primesc până la data de 18.05.2018, ora 10. În cazul în care locurile nu se ocupă, licitaţia va fi reluată în data de 7 iunie 2018 la ora 10. Dosarele pentru înscrierea la licitaţia din data de 7.06.2018 se primesc până la data de 5.06.2018 la ora 10. Relaţii suplimentare, detalii despre amplasamente, caietul de sarcini se pot obţine de la Primăria Lugoj, camera 112, zilnic între orele 9-15.

În atenţia furnizorilor de rețele de comunicații electronice

În baza prevederilor Legii nr.154/2012 privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii se instituie pentru furnizorii de reţele de comunicaţii electronice obligaţia de a încheia un Contract privind dreptul de acces pe proprietăţile oraşului Lugoj, în vederea instalării, întreţinerii, înlocuirii sau mutării reţelelor publice de comunicaţii electronice ori a elementelor de infrastructură necesare susţinerii acestora. Atât cadrul legal menţionat, cât şi Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Lugoj nr.48 din 31.03.2016 stabilesc condiţiile în care se realizează accesul furnizorilor de reţele de comunicaţii electronice pe proprietatea publică şi privată a oraşului Lugoj. Primăria Municipiului Lugoj, cu sediul în Piaţa Victoriei, nr. 4, judeţul Timiş, primeşte şi preia la nr. Fax 0256350393, e-mail contact@primarialugoj.ro sau direct la Registratura Primăriei cererile de acces pe proprietatea publică sau privată a municipiului Lugoj pentru amplasarea reţelelor de comunicaţii electronice sau a elementelor de infrastructură necesare susţinerii acestora. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să consultaţi site-ul Primăriei Municipiului Lugoj de unde puteţi descărca (în format PDF) Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Lugoj nr.48 din 31.03.2016 cu Anexa Nr.1 (Regulamentul referitor la realizarea accesului pe proprietatea publică sau privată în vederea instalării, întreţinerii, înlocuirii sau mutării reţelelor de comunicaţii electronice sau a elementelor de infrastructură necesare susţinerii acestora) şi Anexa Nr.2 Contract cadru pentru constituire a dreptului de servitute pentru realizarea accesului pe proprietatea publică/privată.

Parcul Gării din Lugoj se modernizează. Licitația a fost câștigată de o firmă din Timișoara care se va ocupa de dalările aleilor din parc, distruse după furtuna din septembrie 2017. Proiectul de reabilitare prevede şi alte lucrări. Autoritățile locale speră ca până la sfârșitul verii, cel târziu, lucrările să fie finalizate. “Parcul Gării a intrat în atenția noastră în acest an și va fi modernizat complet. Licitația a fost câștigată de o firmă din Timișoara care se ocupă de dalările și de aleile din parc, mai ales că au fost distruse de furtună. Lucrurile s-au rezolvat până la urmă. Acum se fac decapările, o să montăm bordurile, o să începem execuția și modernizarea parcului. Am cerut și sprijinul ambasadei Rusiei pentru monumentul și mormintele care sunt acolo. Sperăm ca în două, trei luni Parcul Gării să aibă cu totul un alt aspect”, a declarat primarul Francisc Boldea pentru lugojeanul.ro.. Lucrări de reabilitare trebuiau să înceapă și la sensul giratoriu de pe strada Ion Huniade, însă acolo au fost întâmpinate unele probleme la fundație, astfel că mai trebuie făcute unele modificări la vechiul proiect. (N. S.)

n Microbuz de la pompieri, pentru sportivii de la CSM Lugoj

CSM Lugoj va beneficia de un mijloc de transport propriu, care îi era mai mult decât necesar. Primăria Lugoj a dat clubului un microbuz de 8+1 locuri, care a aparținut Detașamentului de Pompieri și cum aceștia au primit unul nou recent, autovehiculul a ajuns la CSM Lugoj. Mașina va fi folosită în special pentru deplasarea sportivilor de la secțiile de lupte, gimnastică și box la competiții, acolo unde numărul acestora nu este mare. “Microbuzul a fost primit de la Jena și l-am predat la Detașamentul de Pompieri de la Lugoj. Acum ei primesc unul nou, de 16 locuri și l-am cerut înapoi pe al nostru. L-am dat Clubului Sportiv Municipal pentru diferite activități care nu implică un număr mare de sportivi.”, a declarat Francisc Boldea, primarul Lugojului, pentru lugojeanul.ro. În următoarea ședință de consiliu, Boldea va propune angajarea unui șofer, care să conducă atât microbuzul CSM, cât și microbuzul CSS, care stă nefolosit de trei ani. (N. S.)

Nou în Lugoj! Biegel GR Services SRL, stație ITP autorizată RAR 3 Oferim servicii de ITP pentru autoturisme, autoutilitare, până în 3,5 tone, chiar și pentru cele dotate cu GPL. 3 Efectuăm și verificarea tehnică a remorcilor cu/fără sistem de frânare. Ne găsiți în Lugoj pe strada 13 Decembrie nr.7. Program: luni - vineri, între orele 9,30 - 17,30. Informații si programări: tel. 0775.520.481


6 ACTUALITATEA n telefoane n

352.240 Primăria Lugoj Casa de Cultură M. 351.130 Casa de Cultură S. 353.253 357.886 Pro Arte Muzeu 354.903 Biblioteca 351.304 351.971 Protopopiatul Admin. Financiară 351.673 Camera de Comerţ 354.920 Camera de Muncă 351.776 351.812 Forţe de Muncă 351.750 Meridian 22 352.830 Salprest 491.696 Gara 351.212 Poliţia 352.372 Judecătoria 353.324 Pol. Comunitară 353.511 Jandarmii 351.560 Pompierii 353.731 Spitalul 358.000 Ambulanţa Stomatologie 0745.316.998 353.784 Pol. cu Plată 359.496 Pol. Gârleanu 358.617 Centrul Cev Urgenţe Gaz 0800.800.928 0265.200.928 112 Număr de Urgenţă

FARMACII Maydis Farm Salvia Farm Alcris Farm Farmacia 231 Îngerul Farm TAXI Lugoj Taxi

353.039 351.834 353.521 353.602 351.244 351.555

n Abonamente n

Abonamente la Ziarul Actualitatea se fac la sediul redacției. pentru 1 lună: 8 lei pentru 3 luni: 24 lei pentru 6 luni: 48 lei pentru 12 luni: 96 lei (la aceste tarife se adaugă 3,60 lei lunar pentru taxe poştale)

UTILE & SERVICII

Pe agenda municipalităţii

În această perioadă municipalitatea derulează pe teritoriul orașului mai multe lucrări de investiții. l Continuă lucrările la proiectul de reabilitare a clădirii fostei cazarme de pe strada Banatului, nr. 8 A, acolo unde se va amenaja noul sediu al Direcției de Asistență Socială Comunitară Lugoj. A fost înlocuit acoperișul, iar în prezent se lucrează la luminator în partea din spate a clădirii. Reabilitarea fațadei este în stadiu avansat de execuție. Au fost stabilite culorile pentru fațadă. În interior se execută lucrări de recompartimentare, la tencuieli și finisaje, lucrări la casa liftului, urmând să fie instalat un lift pentru persoane cu dizabilități l Continuă si lucrările de reabilitare a Ștrandului Municipal. Începe montarea în spațiul tehnic a utilajelor și echipamentelor pentru bazinul principal și râul artificial. Se lucrează la șanțul din jurul bazinului mare. Se finalizează montarea instalațiilor sanitare la unul din cele două corpuri, la celălalt instalațiile urmând să fie realizate ulterior. La bazinul cu tobogan se pregătesc stâlpii pentru tobogan. Demisolul și parterul turnului de la tobogan sunt finalizate și se așteaptă să se întărească betonul, urmând să fie apoi ridicate celelalte trei nivele. l Sunt în curs lucrările la lotul 2 al drumului Tapia - Armădia. S-au turnat zidurile de sprijin, s-au realizat accesele și se lucrează la infrastructura drumului. l La tronsoanele de drum 3, 4 și 5 din noul cartier Militari s-a decopertat, s-a escavat la cotă și se lucrează la stratul de infrastructură care va fi constituit dintr-un

17 MAI 2018

4,6338 3,9251 3,9233 5,2897 162,9328

ISSN 1584-3688 Sãptãmânal editat de

AL LUGOJPRESS SRL

Str. Nicolae Bălcescu 6 Tel. 0744.575.853 REDACŢIA: Director: Nicolae SILADE Redactor-şef: Constantin-Tufan STAN Redactor-şef adjunct: Mircea ANGHEL SGR: Andreea BOKA Redactori: Denisa GREGA Carmen BIZĂU Patricia MANEA Cristina GÎRBOVAN Estera CIMPONERIU Adriana WEIMER Tilore KORTNER Dan H. BRUDIU Alex. BARANYAI Remus V. GIORGIONI Publicitate/ Marketing: Lidia SILADE 0769.62.62.76 Mirela DRAGOTĂ 0735.373.518 Cont:

Tipar: Integral Tipografie Timişoara Responsabil tipar: Micu MARIAN Abonamente: 6 luni=50 lei; 1 an=100 lei. Abonamentele se fac la sediul redacţiei. Adresă e-mail: ziarulactualitatea@yahoo.com

strat de 30 cm de balast compactat și unul de 25 cm de piatră spartă, de asemenea compactat. l Se execută lucrările de reparații prin plombare a străzilor asfaltate. Până în prezent a fost acoperită 25% din întreaga suprafață prevăzută în contract (9.000mp). S-au finalizat deja lucrările pe străzile: Buziașului, Titulescu, C. Wallisch, Făgetului, Strugurilor, Poalele Viilor, Traian Vuia, Libertății, Caraiman și Tapiei. l Au început și lucrările de reparații a străzilor pavate și în prezent acestea se desfășoară pe strada Herendeștiului. Săptămâna viitoare va începe și repararea străzilor balastate. l A fost încheiat un contract de achiziție pentru mobilier urban. Este vorba de 40 de bănci și 30 de coșuri de gunoi care vor fi amplasate în oraș. Este în curs de semnare și un contract privind achiziția a 4 noi complexe de joacă pentru copii.

sala Roşie sala Albastră sala Roşie sala Albastră sala Roşie sala Roşie sala Albastră sala Roşie sala Albastră sala Roşie sala Roşie sala Albastră sala Roşie sala Albastră sala Roşie sala Albastră sala Roşie sala Albastră

Pune câinele pe fugă Gen de moluscă

Primăvăratic

Element de frunte

Comod din fire

Auricul

Mărţişor

Piatră

RO30BTRLRONCRT0283498301 Banca Transilvania Agenția Lugoj Cod fiscal: 33979844

T

aur: Interval favorabil planurilor personale și profesionale pe termen lung. Eforturile îți sunt răsplătite mai mult decât onorabil. Persoanele din anturaj îți sunt alături și ai încredere că totul se desfășoară în favoarea ta.

Scurte prezentări ale filmelor: Revanşa. Regia: Coralie Fargeat. Cu: Matilda Anna Ingrid Lutz, Kevin Janssens, Vincent Colombe. Gen film: Acţiune, Thriller. Trei bărbaţi căsătoriţi merg împreună la o partidă de vânătoare. Unul dintre ei vine însoţit de tânăra şi atrăgătoarea sa amantă, care stârneşte interesul celorlalţi doi și situaţia scapă de sub control. Toxic. Regia: Daniel Roby. Cu: Romain Duris, Olga Kurylenko, Fantine Harduin, Michel Robin, Anna Gaylor. Gen film: SF. Într-o zi, străzile Parisului sunt invadate de o ceață mortală, așa că supraviețuitorii caută refugiu la ultimele etaje și pe acoperișurile clădirilor. Operaţinea Ham-Ham. Regia: Raja Gosnell. Cu: Stanley Tucci, Natasha Lyonne, Alan Cumming, Will Arnett, Gabriel Iglesias. Gen film: Acţiune, Aventuri, Comedie, Crimă. Într-o lume în care oamenii și câinii inteligenți coexistă, un câine polițist rottweiler, Max, trebuie să lucreze sub acoperire deghizat ca un câine de expoziție, într-un show de prestigiu, împreună cu partenerul său uman Frank, pentru a preveni un dezastru. Solitarul Max și partenerul său FBI investighează răpirea unui pui panda de către o rețea secretă de comercianți ilegali de animale. Curând, cei doi primesc o informație că rețeaua criminală intenționează să-l vândă la prestigioasa expoziție. Pentru a lucra sub acoperire și a le dejuca complotul, masculul Max trebuie să îndure o transformare completă: băi de nămol, lecții de balet, ceară braziliană. Solo. O poveste Star Wars. Regia: Ron Howard. Cu: Emilia Clarke, Donald Glover, Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Paul Bettany, Thandie Newton. Gen film: Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF. Călătoriți într-o galaxie îndepărtată, alături de nava Millennium Falcon, în filmul “Solo: A Star Wars Story”, o nouă aventură uimitoare cu cel mai iubit mercenar din galaxie. Tânărul Han Solo se întâlnește cu viitorul său copilot Chewbacca și îl întâlnește pe jucătorul notoriu Lando Calrissian, într-o călătorie fantastică ce va stabili cursul unuia dintre eroii cel mai populari ai universului Star Wars.

Mircea ANGHEL

1 euro 1$ 1 CHF 1£ 1 g aur

Vineri, 18 Mai 2018: ora 17.00 - Revanşa ora 17.30 - Hai, că sunt belea! ora 20.00 - Revanşa ora 20.30 - Toxic Sâmbătă, 19 Mai 2018: ora 10.00 - Operaţiunea Ham-Ham ora 17.00 - Revanşa ora 17.30 - Operaţiunea Ham-Ham ora 20.00 - Revanşa ora 20.30 - Toxic Duminică, 20 Mai 2018: ora 10.00 - Operaţiunea Ham-Ham ora 17.00 - Revanşa ora 17.30 - Hai, că sunt belea! ora 20.00 - Revanşa ora 20.30 - Toxic Joi, 24 Mai 2018: ora 17.00 - Revanşa ora 17.30 - Toxic ora 20.00 - Solo. O poveste Star Wars ora 20.30 - Revanşa

Entimeme

n VALUTA n

B

Care pe unde apucă Ion Ulmeanu

Carcasa rotorului!

Vine după iarnă

Învârtire

Îmbinări

Particulă mică Gest derutant

O bucată de canavas! Ion Albu

Producători de caviar

Tea!

Roşii de câmp

Pere! Animal cu trompă mică

A se interesa

Horoscop săptămânal

ERBEC: Sunt șanse să ți se mărească veniturile. Totuși, te descurci foarte bine cu ceea ce ai. Se anunță schimbări parteneriale majore. Stabilești un plan de acțiuni comune cu partenerul de viață, dar și cu cei de afaceri.

Programul Cinematografului Bela Lugosi

Loto n 6/49

13 MAI 2018 6 / 49: 33, 9, 17, 49, 11, 34 noroc: 4 3 6 2 8 3 5 5 / 40: 22, 35, 23, 10, 39, 8 super noroc: 6 8 6 9 8 3 joker: 4, 35, 18, 8, 1, 2 plus noroc: 5 4 3 6 7 1

17-23 Mai 2018

Haină

G

emeni: Sunt zile bune pentru sufletul și trupul tău. Ai nevoie de odihnă, retragere din forfota cotidiană și dialog interior. Alimentația corectă, plimbările în aer liber, te însănătoșesc și-ți limpezesc gândurile. Încep să vină banii.

R

ac: Dialoguri cu prietenii sau cu cineva din segmentul profesional. Informațiile primite sunt de bun augur și, cu siguranță, le vei folosi, undeva, cândva. Primează planurile de viitor, atât în plan personal, cât și profesional.

L

eu: Se conturează multe evenimente sociale, la care trebuie să joci rolul principal. Relații parteneriale dinamice și dialoguri cu lume diversă. Sarcini profesionale noi. Îți reevaluezi relațiile cu prietenii și cele profesionale.

F

ecioară: Gânduri și preocupări spirituale, influxuri energetice care te ancorează puternic în planul material. Se pare că ești susținut de către șefi sau de persoane cu autoritate. Prietenii îți sunt alături și te sfătuiesc de bine.

B

alanţă: Interval important în plan profesional, apar modificări salariale. Recomandabil este să te informezi corect cu privire la tot ce ține de bani și bunuri comune. Participi la reuniuni socio-profesionale importante.

S

corpion: Ies în evidență colaborările și relația cu partenerul de viață. Este nevoie să asculți și să ții cont de sugestiile și doleanțele celorlalți. Ai încredere că lucrurile se desfășoară în favoarea ta. Vești din și despre străinătate.

S

ăgetător: Ai mult de lucru la serviciu, dar și răsplata va fi pe măsură. Dozează-ți însă eforturile! Colegii te susțin, iar șefii te apreciază. Apar câștiguri din activități suplimentare, iar cei dragi îți oferă bani, bunuri și favoruri.

C

apricorn: Interesante sunt relațiile sentimentale și cele cu copiii. Se întrezăresc activități sociale, recreative și implicarea în hobbyuri comune. Îmbunătățirea imaginii publice și favoruri din partea unor persoane importante.

V

ărsător: Sunt momente bune pentru înfrumusețarea spațiului de locuit și pentru dialoguri pe teme patrimoniale. Persoana iubită sau copiii te vor alături, fie într-o chestiune personală delicată, fie în activități distractive.

P

eşti: Ai multe drumuri de făcut, pentru a rezolva diverse chestiuni personale sau profesionale. De asemenea se vor evidenția întâlnirile și dialogurile cu persoanele din anturajul apropiat. Ești însă destul de solicitat și acasă.

dsd pastile de râs dsd

Toţi bărbaţii este frumoşi...dacă are conturile pline! JJJ Smartphone pe ungurește: Ocoștelefon. JJJ Un ungur merge la un bar în Bucureşti. Vine chelneriţa si-l întreabă: Ce aţi dori? - Un bere. - Vai, domnule, dar nu se zice un bere, ci o bere... A doua zi vine iarăşi ungurul. - Ce aţi dori? - Un bere. - Domnule, nu se spune un bere, ci o bere... se isterizează chelneriţa. A treia zi din nou... - Ce aţi dori? - Bere. - Bine... Cîtă? - O! JJJ Undeva-n Ardeal: - Ioane, ţi-am prins fecioru’ la mine în beci! - Noa bine, în beci şi io pot să-l prind... ia încearcă să-l prinzi în cîmp! JJJ Cupidon, fluierînd fericit, pregătind frigărui: - Eh, am vînat destule inimioare astăzi. Ia să le pun pe jar! JJJ Undeva-n Ardeal... Un turist îl abordează pe Ion: - Hello, do you speak english? - Yes! - Can you tell me how to get to the train station? - Yes! - How?!? - Yes! JJJ


17-23 Mai 2018

MOZAIC

Noaptea Muzeelor la Muzeul de Istorie Lugoj

Noaptea Muzeelor la Muzeul de Istorie și Etnografie Lugoj va fi celebrată printr-o nouă manifestare dedicată Centenarului Marii Uniri. Cu acest prilej, pe 19 mai 2018, la orele 19, va fi vernisată expoziţia „Ei au făurit Unirea la Lugoj“, o manifestare în care vor fi reliefate portretele biografice ale personalităţilor istorice lugojene participante la Alba Iulia (G. Dobrin, G. Popovici, I. Bacău, I. Vidu, Ioan Boroș, V. Braniște, Caius Brediceanu, T.Vuia, Tiberiu Brediceanu, Victor Bârlea, Aurel Ciupe, Traian Frențiu, Avram Imbroane, Virgil

Simonescu, A. C. Popovici, etc.), jertfa şi lupta lor pentru obținerea drepturilor politice ale românilor bănăţeni, implicarea lor în formarea ideologiei naţionale. Vizitatorii vor descoperi în vitrinele expoziţionale obiecte ce au aparţinut acestor personalităţi, fotografii şi documente de epocă ce reflectă activitatea acestora în slujba naţiunii române. Manifestările prilejuite de Noaptea Muzeelor la Lugoj vor continua cu două momente inedite ce fac parte dintr-un amplu proiect de parteneriat încheiat, în Anul Centenar, de Muzeul Lugoj cu Şcoala Gimnazială de Muzică ‘’Filaret Barbu’’ Lugoj, respectiv Colegiul Național “Iulia Hasdeu” Lugoj. Aşadar, în cadrul acestui eveniment, Corul „Armonii” al elevilor Şcolii Gimnaziale de Muzică ‘’Filaret Barbu’’, dirijat de prof. Claudia Creţiu, va susţine un concert cu piese muzicale pe tema Marii Uniri, urmat de un recital instrumental al elevilor premiaţi la olimpiadele de profil şi la concursurile naţionale şi internaţionale. Vizitatorii vor putea admira, în egală măsură, o expoziţie inedită de desene realizate de elevii Colegiului Național “Iulia Hasdeu” Lugoj, coordonaţi de prof. Silviu Nopcea. Lucrările elevilor, reunite sub egida „Cum văd copiii Unirea cea Mare”, ilustrează portetele personalităţilor lugojene implicate în cauza naţională. Mulţumim conducerii celor două instiţuţii de învăţământ şi profesorilor coordonatori pentru concursul şi sprijinul acordat în realizarea evenimentelor propuse lugojenilor de Muzeul de Istorie și Etnografie Lugoj cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor. Vizitatorii sunt aşteptaţi pe 19 mai 2018, între orele 19.00 şi 24.00, să viziteze expoziţiile temporare şi permanente ale Muzeului de Istorie și Etnografie Lugoj. Daciana VUIA

Regii României şi făurirea statului român modern Ecouri din presa de epocă (18)

Ca omagiu adus centenarului Marii Uniri, inițiem un serial, cuextrasedinpresadeepocă,încarenepropunemsăurmărim și să deslușim, pas cu pas, etapele procesului făuririi statului național unitar român și crearea instituțiilor românești moderne, aflate în sincronie cu valorile Occidentului. MS Regele Ferdinand explică acțiunea României În primele zile ale războiului, MS Regele a primit un ziarist trimis al marelui jurnal englez „The Times” și i-a dat mai multe lămuriri despre acțiunea României. În România, legăturile de rasă și de sânge trec mai presus de orice alte considerațiuni Luând asupră-și o parte din povara comună în această vastă luptă, România nu s-a inspirat din maxime cinice și realiste. Ea n-a trădat puterile Europei centrale, ci a ascultat de principiul idealului său național. În toate țările există puternice curente de opinie publică ce sunt mai mult instinctive decât conștient-politice. În România, ca și în Rusia, legăturile de rasă și de sânge trec mai presus de orice alte considerațiuni. Chemarea celui mai curat sânge al nostru, românesc, venită de peste Carpații Transilvaniei, a zguduit întregul popor al României, de la rege până la cel din urmă țăran. Situația României față de cele două tabere în luptă Regatul Ungar era dușmanul nostru tradițional, fiindcă ținea în robie milioane de români. Bulgarii, a căror armată este puternică și plină de curaj, au fost pentru noi o amenințare dinspre miazăzi și au fost socotiți, în chip secundar, ca niște dușmani posibili. Împotriva Germaniei nu aveam, la începutul războiului, nicio dușmănie, exista chiar poate oarecare simpatie. Economicește, Germania era un factor important în dezvoltarea industriei noastre, a bogăției noastre naționale. Pentru francezi aveam simpatia de rasă. Către Anglia am simțit totdeauna respectul datorat unui mare imperiu întemeiat pe justiție. În timp ce războiul se prelungea, România a început să-și dea seama de punctul de vedere al dușmanului. El se rezema pe principiul că forța primează dreptul și că scopul scuză mijloacele. Micile națiuni nu există pentru dușman decât în măsura în care ele ajută puterile Europei Centrale să-și atingă scopurile comerciale sau industriale pe care le urmăresc. Opinia publică română nu a putut fi decât zguduită adânc de sforțarea făcută de aceleași puteri, pentru a înălța terorismul și violarea legilor la o adevărată teorie de drept internațional. Totuși, viața noastră națională nu era încă direct atinsă de aceste considerațiuni. Dar situațiunea s-a schimbat cu durata războiului. România își dădu seama de silințele pe care le făcea dușmanul pentru a ne angaja, prin intrigi meșteșugite, în lupta sa și a ne face să luăm o hotărâre împotriva intereselor noastre. În tot lungul anului

SC Salprest SA Lugoj

Tel. 0256.352.834 Adăpostul pentru Câini fără Stăpân Lugoj prezintă pentru adopţie

Nume: Lyza Gen: femelă Vârsta: 4 ani Rasa: comună Talie: mijlocie. Carnet de sănătate; vaccinuri la zi

Vreau să fac parte dintr-o familie fericită! Mă ajuţi luându-mă acasă? Ofer dragoste necondiţionată!

1915, atunci când Rusia părea învinsă, în timp ce Anglia și Franța păreau paralizate, românii rămaseră credincioși profundului lor instinct național și refuzară, cu toate sforțările dușmanului, de a-și părăsi neutralitatea. Neutralitatea României România a fost criticată pentru inacțiunea sa până la declarația războiului. Ar trebui ca să se țină seamă de pozițiunea României. Noi suntem o putere mică. Avem o armată mică și suntem înconjurați de uriași. Aveam de rezolvat o problemă grea, într-o situație foarte grea pentru noi: frontiera noastră nordică și apuseană, lungă de 1100 km, este ea singură mai întinsă decât frontul francez și englez la un loc, iar lunga frontieră sudică, de câteva sute de km, este aproape lipsită de apărare și foarte apropiată de Capitală. În timp ce armatele ruse erau în retragere, intervenția noastră în război ar fi avut ca rezultat distrugerea imediată a micii noastre țări. Alegerea momentului România a așteptat momentul în care putea să intre în acțiune, cu siguranța că se poate apăra și că poate primi ajutorul puternicilor săi aliați. Ea n-a așteptat nicio clipă mai mult. Ea intră în război, punându-și în joc tot viitorul, tare pe vitejia poporului său și pe sprijinul economic și militar al marilor săi aliați. O țară mică, într-un mare război, care promite să dureze cel puțin încă un an, e sigură că va avea să îndure mari jertfe și să-și istovească resursele. Dar atât de mare este încrederea României în dreptatea cauzei sale și în aliații săi, încât își leagă soarta sa de a lor. Românii știau care e atitudinea germanilor față de țările mici, după pilda Belgiei și a Serbiei. Ea știa că dușmanul va face tot ce va putea pentru a desființa statul nostru și că setea sa de răzbunare împotriva celor ce au îmbrățișat cauza dreptății este nestinsă. Aceasta se știa de la început. („Albina”, revistă enciclopedică populară, București, XX, 7, 1916, 179-181) Grupaj realizat de Constantin-T. STAN

ANUNȚ

MERIDIAN 22 SA angajează electricieni și muncitori necalificați și calificați (instalatori).

Informații la nr. de telefon 0256/351750 sau la sediul societatii din Lugoj str. Plopilor nr. 22. CONDUCEREA MERIDIAN 22 SA

ACTUALITATEA 7 n Colțul de cultură n

n Festivalul Internaţional „Lugoj Clasic”, ediţia a III-a

Din 25 mai și până în 13 iunie Lugojul scoate la iveală ce are mai bun: concerte de muzică clasică, sacră și de jazz, teatru, expoziții de pictură și fotografie, lansări de carte, conferințe, întâlniri cu lugojeni de renume, modă etc. Cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional „Lugoj Clasic” se va desfășura în perioada 25 mai - 13 iunie 2018. În deschiderea festivalului, la Casa Bredicenilor va avea loc vernisajul expoziției de fotografie „Lugojul din noi - Ipostaze citadine”, semnată de Aurel Jurubiță, urmată de recitalul baritonului George Relu Proca, solist al Operei Naționale Române Timișoara, câștigătorul Marelui Premiu la ediția 2017 a Concursului Internațional de Canto „Sabin V. Drăgoi”, acompaniat la pian de Angela Balici (de la Opera Națională Română Timișoara. Directorul festivalului este mezzosoprana Aura Twarowska. Nicolae SILADE

n Un deceniu de paliaţie, la Spitalul Municipal Lugoj

În aceste zile se împlinesc 10 ani de când în cadrul Spitalului Municipal “Dr. Teodor Andrei” din Lugoj a fost înființat Compartimentul de Îngrijiri Paliative. Compartimentul a luat ființă prin demersurile dr. Ioan Druț, managerul spitalului în acea perioadă, și, ulterior, prin munca depusă de către medicii Secției de medicină internă, sub coordonarea dr. Diana Szucs. În prezent, Compartimentul de Îngrijiri Paliative este coordonat de dr. Mircea Șerpe și cuprinde întreg spectrul a ceea ce înseamnă îngrijiri paleative. Împlinirea unui deceniu de paliație la Lugoj va fi marcată sâmbătă, 19 mai, printr-un serviciu religios în memoria pacienților care și-au trăit ultimele clipe în această secție, care va fi oficiat, de la ora 11, în Biserica “Adormirea Maicii Domnului”, precum și printr-un concert de orgă, susținut de maestrul Remus Henning. Concertul va avea loc, de la ora 17, la Sinagoga Neologă din Lugoj. (M. A.)

n Din ţaitungul de altădată n

n Batjocorirea românilor

Întrece orice răbdare omenească tonul nemaipomenit de batjocoritor în care scrie „Pesti Hírlap” sau „Schmierlap”, cum îi mai zice, despre toate chestiunile noastre de la ordinea zilei, sub rubrica „Oláh dolgok”. În numărul său de marți, vorbind despre Statistica României de Colescu, ne stigmatizează de un neam îngenuncheat de morburi venerice, când zice că populațiunea României s-a înmulțit în decurs de 13 ani cu 22%, ca în alte părți ciupercile, în ciuda morburilor venerice naționale. Apoi, […] nu în zadar vă zice „Schmierlp”, că multă mâzgăială mai suportă. Să nu credeți însă că ne ustură usturoiul vostru, dar e datorința noastră să-i închidem ușa înaintea nasului, ca să nu ne infecteze aerul ce-l respirăm. Aviz cetitorilor români ai „Schmierlapului”. („Drapelul”, Lugoj, XIII, 73, 1913, 3)

Restaurant COKTAIL RIVE Pizzerie Lugoj, Zona Cotu Mic str. Tinereţii 23-25

ANGAJĂM ospătar și șofer Livrări la domiciliu. Comenzi la telefoanele: 0256.329.918; 0721.045.185; 0761.946.053


8 ACTUALITATEA

PUBLICITATE

Și hai la Stop! Kuhntop!

6

.45

preț vechi

preț vechi

13.19 .55

12

12.70 .99

11

preț vechi

15.99

0.79

preț vechi

3.10 .85

preț vechi

1

2.25 preț vechi

preț vechi

2.15 .3.50 95 .99

12

1.30 .19

1.95 .79

preț vechi

1

3.20 .79

2

2.30 .15

2

2.45 .10

2

5.50 .99

4

APPLE Și STRUGURI

preț vechi

2

3.90 .65

3

preț vechi

4.55 .19

preț vechi

4

5

preț vechi

preț vechi

8.99 .00

8

preț vechi

7

4

preț vechi

preț vechi

8

Ceafă CU OS

5.74 .53

5

10.87

10.99

10 .55

preț vechi

preț vechi

13.60 .60

preț vechi

6

preț vechi

9.50 .50

8

12 7.85 .85

21.50 .30

8.60 .36 /kg

8

preț vechi

preț vechi

20 ARIPI PUI

8.10 .55

1.98 .85

Prăjitură DOBOȘ

18.32 .26

MEDALION CURCAN

4.99 .67 /kg

preț vechi

11.18 .15

preț vechi

1

5

14

Pulpe întregi VRAC

preț vechi

7.32 .98

preț vechi

9

8.20 .30

7

5.50 .12

3.18 .88

2

preț vechi

preț vechi

1.25

2.40

2.25

2.65 .25

preț vechi

2

2.25 .10

1

preț vechi

2.15 .00

preț vechi preț vechi

preț vechi

1.66 .55

preț vechi

2

2

preț vechi

preț vechi

3-30 Mai 2018

2.30 .99

preț vechi

8.99 .99

preț vechi

7

preț vechi

preț vechi

10 .50

9

5.00 .50

4

5.60 .20

5

preț vechi

3.20 .90

2

preț vechi

6

preț vechi

1

6.75 .10

5.00 .75

4

preț vechi

0.60 .48 /buc.

0

36.50 .50

preț vechi

18.70 .00

33

17

preț vechi

8.20 .40

7

preț vechi

6.70 .20

6

Lugoj, str. Jabărului nr. 82, telefon 0256.351.997 * Ofertă valabilă în limita stocului disponibil


17-23 Mai 2018

PUBLICITATE

ACTUALITATEA 9

Noi suntem HONEYWELL...

Honeywell International Inc., infiintata in 1885, proiecteaza si produce solutii inovatoare pentru automatizari industriale si civile, explorare spatiala, industria de automobile, produse generatoare de energie, produse chimice speciale, materiale plastice si produse electronice performante si face parte din elita companiilor lider de piata la nivel mondial. In Lugoj, Honeywell activeaza in domeniul productiei si dezvoltarii de sisteme de detectie de incendiu si sisteme de apel medical. Daca impartasiti pasiunea noastra pentru electronica, daca doriti sa va demonstrati competentele si sa va puneti in practica talentul profesional, nu ezitati sa aplicati.

Honeywell angajeaza!!! Ai peste 18 ani si esti in cautarea unui loc de munca? Honeywell angajaza Operator productie cu contract pe perioada determinata.

Operator productie Responsabilitati principale:

Cerinte:

x Asambleaza circuite electronice si subansamble prin montarea componentelor x Asambleaza electric si manual x Asambleaza structuri mecanice demontabile x Asambleaza semiautomat circuitele electronice si conventionale x Conecteaza conductori electrici - cablare si matisare x Interpreteaza corect si respecta desenul de plantare x Opereaza la masini si echipamente pentru procese automate / semiautomate x Realizeaza conexiunile electrice fara lipire si prin lipire v

y Studii medii y Spirit de observatie y Atentie la detalii y Responsabilitate pentru activitatea depusa y Abilitatea de a lucra in echipa y 2EWLQHUHDFDOLILFDWLYXOXL´,QWUXQHVWHVWDQGDUGHOH FRPSDQLHL´LQXUPDYHULILFDULORUGHSUH-angajare y 2EWLQHUHDFDOLILFDWLYXOXL´3URPRYDW´LQXUPD testului de personalitate (TMCB) y 2EWLQHUHDUH]XOWDWXOXL´1HJDWLY´LQXUPD verificarilor consumului de droguri y Domiciliul in Lugoj constituie un avantaj

Pentru aceste posturi oferim: xPachet salarial atractiv cu cresteri de merit periodice pe baza performantei obtinute xPachet de beneficii ce include: ¾ tichete de masa; ¾ ore suplimentare platite cu un spor de pana la 200%; ¾ bonus de performanta; ¾ spor pentru turele de noapte de 25%; ¾ transport gratuit pe raza municipiului Lugoj (la si de la sediul firmei); ¾ bauturi calde gratuite (cafea, ceai, etc.); ¾ facilitati sportive (sala pentru volei/baschet, sala proprie de fitness). ¾ Pachet de beneficii flexibile in valoare de peste 570 euro xConditii de munca foarte bune, oportunitatea de a lucra intr-o firma multinationala dinamica.

Candidatii vor trimite un Curriculum Vitae, pana in data 31.05.2018, prin e-mail la adresa: maricela.bira@honeywell.com sau direct la sediul firmei, strada Salcamilor nr 2bis, Lugoj. Numai candidatii selectati vor fi contactati! ... &ODGLPROXPHPDLVLJXUDVLPDLSURWHMDWD«0DLFRQIRUWDELODVLPDLHILFLHQWDHQHUJHWLF«0DLLQRYDWRDUHVLPDLSroductiva! ©2012 Honeywell International Inc. All rights reserved


10 ACTUALITATEA apartamente

VÂND casă cu 4 camere, teren 2.800 mp, în comuna Balinț, sau schimb cu apartament cu 2 camere Timișoara. Informații la telefon: 0736.701.359.

Ștrand, spl. Campionilor, nr. 32, ap. 10, decomandat, toate utilitățile, gaz, centrală, renovat, instalație current, etc. Rog seriozitate. Preț: 50.000 euro, negociabil. Informații la telefon: 0723.998.449.

VÂND apartament ultracentral, în Făget, cu 2 camere decomandate, în bloc de cărămidă, etaj IV și garaj zidit. Informații la tel.: 0774.093.521, 0256.320.339.

VÂND apartament în Nădrag, 2 camere, hol, bucătărie, baie, tot renovat, cu toate facilităţile. Preţ: 15.000 euro. Informații la telefoanele 0766.583.436 sau 0765.263.061.

Vând URGENT apartament o cameră, confort unu, zona Ștrand, mobilat complet, compus din o cameră, bucătărie, baie, antreu, balcon închis în termopan, beci sub balcon. Informații la telefon: 0746.096.051.

CAUT să cumpăr apartament, zonă centrală, până la etajul 2 sau 3, cu 2-3 camere, decomandat, amenajat sau nu. Informații la telefon: 0766.990.991.

VÂND apartament cu două camere, amenajat, etaj 4, acoperiș, Micro I. Preț 37.500 euro, ușor negociabil. Informaţii la telefon: 0736.020.016. VÎND/SCHIMB apartament de casă, cu un apartament de bloc, la parter sau etaj 1. Apartamentul are 2 camere decomandate, bucătărie, baie, hol, debara şi o curte, pe strada Ion Creangă nr. 9. Informaţii la telefoanele: 0256.353.341 sau 0754.961.036. VÂND apartament 2 camere decomandate, la bloc, situat în centru. Telefon 0771.607.672. VÂND apartament cu 3 camere în Lugoj, zona Micro III, dotat cu centrală proprie pe gaz, climă, cablu TV + internet wireless, izolat exterior și interior, geamuri termopan, rulouri de lemn rabatabile, acoperiș, boxă mare la subsol. Informații la tel: 0720.322.695 sau 0733.679.055. VÂND apartament cu 3 camere (85 mp), zona "

VÂND apartament cu 2 camere în micro 2, Aleea Cireşilor. Preţ: 27.000 de euro. Informații la telefon: 0766.397.523. VÂND apartament 2 camere semidecomandate, etaj 3, utilat, centrală gaz. Preț informativ 35.000 de euro, negociabil. Informații la telefon: 0727.695.276, după ora 18. DE VÂNZARE apartament cu 2 camere, bucătărie, baie, în bloc de cărămidă, et. 3, tot confortul, zona Micro I, Aleea Brazilor. Informații la telefon: 0727.932.679. CUMPĂR urgent apartament cu 3 camere, etaj I, prioritar cu boxă şi garaj, situat în zona Cotu Mic, Ştrand, spl. Corneliu Coposu sau spl. Corneliu Brediceanu. Informații la tel: 0724.435.676 sau 0729.875.945. VÂND apartament cu 2 camere, Cotu Mic, etaj intermediar, tot confortul, centrală, termopane, loc de parcare amenajat. Preţ negociabil. Informații la telefoanele: 0720.898.874

MICA PUBLICITATE sau 0256.334.724. VÂND în localitatea Nădrag apartament cu două camere, decomandat, et. I, neamenajat, gaz, 60mp. Preţ fix: 11.000 euro. Informații la telefon: 0723.812.389. VÂND apartament cu o cameră, în centrul oraşului, vis-a-vis de hotel Dacia, cu o suprafaţă de 50 mp. Apartamentul este complet mobilat şi utilat. Informații la telefon: 0720.000.639. VÂND apartament cu cinci camere, în Palatul Milcovici, 216 mp, patru camere sunt la stradă, un beci foarte mare cu trei geamuri la stradă, cu 80.000 Euro. Vând o cameră la bloc, în staţiunea Buziaş, o uşă de bloc, de stejar, pe dreapta, o vitrină antică şi două fotolii solide. Informații la telefon: 0725.414.031. VÂND apartament cu 2 camere, 55 mp, semidecomandat, renovat, centrală proprie, geamuri termopan, situat la parter înalt, zonă liniștită, în Cotu Mic. Preț negociabil 32.500 euro. Informații la telefon: 0751.870.971. VÂND apartament cu două camere, decomandat, în Făget, lângă magazinul Penny, situat la etajul I. Preţul apartamentului este 22.500 de euro, puţin negociabil. Informații la telefon: 0767.377.990 VÂND apartament cu două camere, în Lugoj, zona Stadion III, antreu, bucătărie, cămară alimente, debara, pasaj, baie, balcon, 63 mp, cablu TV, centrală. Informații la telefon: 0763.777.900. CUMPĂR apartament cu 1-2 camere, pe spl. 1 Decembrie sau Corne"

2018 talon mica publicitate 2018

Anunţuri permanente cu doar 10 lei Cu doar 10 lei, anunţul tău la mica publicitate va fi vizibil permanent, atât în ediţia tipărită, cât şi online, la rubricile de vânzări și închirieri. Anunțurile de la celelalte rubrici costă 5 lei/apariție.

"

Pentru ediția print anunțurile se primesc până miercuri la ora 10, la chioșcurile de difuzare a presei sau la redacție. Singura condiţie e să ne anunţi (la tel. 0744.575.853 sau direct la redacție), după ce anunțul a fost rezolvat. (Valabil doar pentru persoane fizice!)

Nume....................................... Prenume............................................. Adresa ............................................... CI seria ......... nr...................... Textul anunţului ................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. Informații la tel. .................................... Rubrica: .............................. Evidențiere (raster, bold, culoare): .................................................... Data ..................................................................................................... "

liu Coposu (etajul 1 sau 2). Informații la telefon: 0771.425.584. VÂND sau schimb apartament la casă, foarte spațios, compus din 4 camere + anexe, cu apartament la bloc sau casă la sat, accept variante. Preț negociabil. Informații la telefoanele: 0733.566.305 și 0771.052.383. VÂND apartament în oraşul Făget, compus din 3 camere, 2 băi, bucătărie, decomandat, situat la parter, cu suprafaţa de 80 mp. Apartamentul este renovat. Posibil şi schimb cu apartament în Lugoj. Preţ negociabil. Informații la telefon: 0747.013.075. Vând în Nădrag apartament cu două camere, decomandat, 60 mp, et. I, gaz, neamenajat, lângă şcoală. Preţ fix: 9.500 euro. Informații la telefon: 0723.812.389. VÂND apartament cu două camere, două balcoane, complet utilat, 71 mp, preţ negociabil. Informații la telefon: 0736.799.018. Vând apartament cu 3 camere, etajul 4, decomandat, cu centrală proprie. Preţ: 40.000 de euro, negociabil, în Lugoj, spl. Tinereţii (bloc pe malul Timişului). Informații la telefon: 0767.364.070. VÂND apartament în Nădrag cu 2 camere, la etajul III, recent renovat, instalaţie electrică pe cupru, centrală termică proprie, uşi, geamuri din termopan. Preţ: 15500 Euro, negociabil. Informații la telefon: 0768.239.082. VÂND apartament mobilat, două camere, decomandat, Lugoj, Micro I, bloc 18. Preţ negociabil. Informații la telefon: 0724.855.752. VÂND apartament cu două camere în Buziaş, strada Avram Iancu. Preţ negociabil. Informații la telefon: 0757.480.810. Vând apartament cu 2 camere, etajul I, decomandat, 93 mp, str. Timişorii 110, centrală proprie şi îmbunătăţiri. Informații la telefon: 0721.232.632. Vând apartament în Timişoara, zona Bălcescu, str. Feldioara, în casă/vilă, 140 mp, 4 camere, 2 băi, 2 bucătării, 2 intrări, 1 balcon, boxă subsol. Utilităţi: curent, apă, canalizare, gaz, centrală proprie, calorifere, et. 1/2, podele, parchet, semidecomandat. Preţ: 80.000 euro. Informații la telefon: 0735.373.518. De vânzare apartament cu 3 camere, confort 1, două băi, două balcoane, pe

17-23 Mai 2018

Malul Timișului, mobilă Camix, bibliotecă compusă din 4 corpuri, Mobilă de dormitor Lux, pat gonflabil (două persoane) 50 de euro, lămâi mare roditor, masă de tenis. Informații la telefon: 0356.883.151.

case

VINDEM casă în Sălbăgelu-Vechi, nr.175, 4 camere, baie, tot confortul, 2 holuri, curte mare, grădină 1 lanț, șpais, bucătărie. Casa este izolată, totul nou. Informații la telefon: 0762.413.947. VÂND casă în comuna Ştiuca, sat Oloşag, nr. 85, compusă din 5 camere, bucătărie, cămară - şpais, bucătărie de vară, coridor - 2 șopruri + anexe. Informaţii la telefon: 0766.446.383. VÂND în Ohaba Română, casă compusă din două corpuri: într-o parte - două camere + hol + baie (gresie + faianţă), în cealaltă parte - o cameră, bucătărie, hol + debara.

Casa are trei anexe: atelier + garaj, cocină şi încă un corp. Grădina este împrejmuită cu gard (stâlpi de beton + plasă). Casa e izolată în exterior și are termopane. Preţ: 15.000 de euro, ușor negociabil. Informaţii la telefon: 0765.510.589. VÂND casă în com. Curtea - Timiș, din cărămidă, compusă din: 2 camere, bucătărie, șpais, antreu foarte mari, toate utilitățile (apă și canalizare la poartă), două fântâni zidite, grajd și multiple anexe, grădină cu livadă + plaț casă, suprafața totală 5.900 mp. Informații la telefon: 0726.768.631. VÂND casă cu patru camere, bucătărie, garaj, baie, apă + canal, curte mare, dependințe, grădină 2158 mp, la strada principală, la 5 km de Lugoj. Tractor + disc + plug, stare foarte bună. 4 purcei de 9 săptămâni. Informații la telefon: 0729.863.900. VÂND casă, str. Bucegi, ap. 10. Informații la tel: 0720.859.639. VÂND casă și grădină, patru camere, hol, bucătărie, șpaiț, garaj, grajd vite, în localitatea Traian Vuia, la șoseaua principală, la 1 km de autostradă. Preț: 35.000 euro, negociabil, vând urgent! Informații la tel: 0763.612.650 sau 0765.587.095. VÂND casă, teren 23 de ari, posibilitate de racordare la utilități, materiale de

construcții. Preț 15.000 de euro, negociabil. Informații la telefon: 0753.069.284. VÂND casă și hală. Informații la telefon: 0723.552.858. VÂND spațiu comercial. Informații la telefon: 0771.037.247. VÂND casă cu grădină mică în zonă centrală, cu două apartamente. Fiecare apartament are două camere, baie, bucătărie, coridor, parchetate, faianțate, gaz, ermis, beci sub primul apartament. Suprafață totală : 500mp. Grădina are 180mp, curtea este cu dale. Preț: 75.500 euro. Informații la telefon: 0727.479.339. CASĂ de vânzare, de cărămidă, str. Honorici, casă mare construită până la placă, mai trebuie mansardată, dar materiale avem până la acoperiş - cameră, bucătărie, living mare, baie, holuri mari. Toate actele la zi, mai avem şi fântână. Informații la telefon: 0724.632.576. VÂND casă în Lugoj, str. Mărăşti, nr. 13, toate utilităţile. Informații la telefon: 0744.636.169. VÂND casă + anexe, 228 mp cu grădină 58 de ari, în Gavojdia. Preţ: 35.000 euro. Informații la telefoanele: 0770.277.454 sau 0743.521.479. VÂND urgent casă pe strada Primăverii, nr. 51, două camere, un salon, bucătărie, baie, curte mare, preț 49.500 de euro, negociabil. Informații la telefon: 0734.499.585. VÂND: o casă la sat, 3 camere, bucătărie, baie, anexe și restul, la 18 km de Lugoj, preț 33.000 de euro, negociabil; o casă la sat, 2 camere, bucătărie, grădină, la 18 km de Lugoj, preț 17.000 de euro, negociabil. Informații la telefon: 0763.655.739. VÂND în Lugoj casă, 2 camere, bucătărie, şpais, pereţi cărămidă, nemascaţi cu polistiren, acoperiş ţiglă Muschong, are şi un corp separat de clădire perfect locuibil, ca o garsonieră confort I: cameră, bucătărie, baie, cămară, casă cu curte, cu intrare maşină, toate utilităţile, la 2 minute de centru, teren 940 mp, toate utilităţile, construiţi 100 mp. Preţ: 55.000 euro. Informații la telefon: 0748.652.512.

etc.). Are curent trifazic. Informații la telefon: 0773.849.042. VÂND sau schimb cu apartament, casă bătrânească locuibilă, două camere, baie, bucătărie, zona Stadion. Preţ: 25.000 euro, negociabil. Informații la telefoanele: 0733.340.302 sau 0727.783.974. VÂND casă nouă, din cărămidă, nefinisată în interior, şi grădină mare, în Lugoj, str. T. Vladimirescu, nr.85J, cu suprafaţa totală de 615 mp (suprafaţă utilă 400 mp). Casa are subsol, parter, etaj, garaj ataşat de casă, 2 terase, 1 balcon, 4 dormitoare, 3 băi, sufragerie, bucătărie cu debara. Casa e racordată la apă, curent şi gaz. Preţ: 130.000 euro. Pentru detalii: getimihoc@yahoo.com. Informații la telefon: 001.248.743.1398. VÂND în Lugoj casă, suprafaţă 421 mp, 3 camere, bucătărie, baie, 2 WC-uri separat de baie, cămară alimente, terasă acoperită, garaj, 3 încăperi la demisol, încălzire gaz + sobe teracotă cu lemne, anexe. Informații la telefon: 0740.493.111. VÂND casă compusă din patru camere, bucătărie, baie, hol, şpais, beci, garaj şi anexe, situată pe strada Xenopol, nr. 13, colţ cu Bobâlnei. Preţ: 82.000 euro, negociabil. Informații la telefoanele: 0723.292.095 sau 0722.601.503. VÂND casă veche în comuna Balinţ, cu fântână forată şi teren pentru construcţii, 2500 mp, mobilă de dormitor stilizată, set pentru baie Olivia, chiuvetă și toaletă în formă de peşte + accesorii. Informații la telefoanele: 0770.350.057 sau 0356.883.151. VÂND casă, anexe, baie, încălzire centrală pe lemne, teracote, grădină 2.400 mp, canalizare, pomi fructiferi, 1 ha de pădure, ½ lanţ de pământ arabil, în localitatea Criciova, la 11 km de Lugoj, spre Măguri. Preţ negociabil: 27.000 de euro. Informații la telefoanele: 0722.261.548 sau 0771.370.659. VÂND casă cu teren 5800 mp (curent electric, apă, canalizare), în Herendeşti, nr. 18 și două lanţe de pădure. Informații la telefon: 0730.174.799.

SCHIMB locuinţă de stat mică (IGOL), cu una mai mare, la înţelegere. Informații la telefon: 0756.900.620.

VÂND casă familială, aranjată, cu grădină, 1500 mp, în comuna Victor Vlad Delamarina. Preț negociabil. Informații la telefon: 0730.877.478.

VÂND / închiriez casă 3 camere + curte, pentru diferite activități (spălătorie, tâmplărie

VÂND casă compusă din două camere, coridor (14 m lungime), grădină, curte 1277 mp,


17-23 Mai 2018 5000 de euro. Preț convenabil și negociabil. Informații la telefon: 0720.571.553. VÂND casă în comuna Știuca, sat Oloșag, 5 camere, cămară și anexe. Preț 30.000 de euro, negociabil. Informații la telefon: 0766.446.383. VÂND casă la 20 km de Lugoj, drum asfaltat, în centru, cu patru camere, anexe, grajd, cocini, fântână, grădină cu pomi fructiferi şi toate lucrurile din gospodărie. Informații la telefon: 0256.357.034. VÂND casă în Bethausen, nr. 52, 3 camere + 1, apă curentă, baie, terasă, 2 curți, grădină suprafața 2877 mp. Preț 13.000 de euro, negociabil. Informații la telefon: 0726.236.030. Vând vilă nouă, 400 mp din 2000 mp, doar parter, panoramică, mobilă Italia, centrală lemne, izolată, 3 geamuri. Preț: 250.000 euro. Informații la telefon: 0737.803.138.

VÂND teren 100 mp, pentru spațiu comercial, cu proiect, 2 spații de 35 mp + 2 apartamente, preț 21.000 euro. Informații la telefon: 0732.526.515 . VÂND teren pentru hală 12.000 mp, preț 1,5 euro/mp, pe drumul Herendeștiului, Lugoj, și 2.200 mp în Lugoj, la ieșire spre Coștei, preț 8 euro/mp. Informații la telefon: 0732.526.515. VÂND teren/fermă în Bodo, 31.000 mp, din care 18.000 mp intravilan, pe care se află un sediu cu 13 camere, două grajduri, două șopruri de fân, apă, curent, se află lângă Bega, aproape de drumul mare. Informaţii la telefon: 0726.223.721. VÂND teren intravilan 6300 mp pe strada Panselelor şi teren agricol 5600 mp pe strada Caransebeşului, la foştii Duzi, lângă centură. Informaţii la telefoanele: 0760.057.071, 0769.358.277.

DE VÂNZARE casă în Lugoj, 6 camere, curte, grădină, 700 mp, 2 corpuri clădire, zonă liniştită. Informații la telefon: 0773.788.932.

VÂND teren intravilan, cu apă de la rețea, plus fântână, în Zolt, la 9 km de Lacul Surduc, loc ideal pentru casă de vacanță. Informații la telefon: 0722.199.984.

VÂND casă de vacanţă în sat Surduc, la 2 km de lac, 2 camere, hol, fântână proprie, foişor, livadă de pomi, 640 mp. Informații la telefon: 0761.683.746.

VÂND teren 800 mp comuna Bethausen, cu proiect casă P+M, racordat la curent trifazic, apă și canal. Informații la telefon: 0764.658.037.

VÂND casă în comuna Cornea, 15 km de Băile Herculane. Casa este renovată, are 3 dormitoare, bucătărie, coridoare, fântână, grajd oi, vite, curte cimentată, 2 porţi. Informații la telefon: 0255.261.383.

VÂND grădină 2158 mp, intabulată, cu apă, canal, plus 4 purcei, 1, 15 hectare, teren agricol, la 500 de metri de satul Lugojel, 1, 15 hectare pădure intabulată, la 2 km de Lugoj. Informații la telefon: 0729.863.900.

VÂND casă în Făget, strada Coşbuc nr. 32, compusă din 2 dormitoare, 1 salon, 2 bucătării, garderobă, baie, centrală termică pe lemne, curte, grădină. Foarte modernă. Preţ foarte bun. Informații la telefon: 0733.751.354.

VÂND 450 mp teren intravilan în Lugoj, strada Privighetorii, front stradal 12,10 m, toate utilitățile, stradă asfaltată. Terenul este intabulat, cu acte la zi. Informații la telefon: 0730.361.804.

VÂND casă în localitatea Victor Vlad Delamarina. Informații la telefoanele: 0751.921.932 şi 0043. 699.181.422.71

VÂND teren pentru construcții, 2.800 mp, 60 m liniari front stradal, în localitatea Sinersig. Informații la telefon: 0768.038.252.

terenuri

VÂND grădină 4.316 mp, loc de casă, localitatea Țipari, comuna Coștei. Informații la telefoanele: 0745.586.976 sau 0749.494.228.

VÂND teren intravilan 3.775 mp, cu loc de casă, în Honorici, cu apă curentă, cabană 2 camere, rulotă 6 persoane. Anexe gospodărie, iaz cu pești, foișor, zonă foarte frumoasă și liniștită, asfalt. Informații la telefon: 0723.536.234. VÂND teren intravilan 2880 metri pătraţi, cu număr casă, curte şi grădină în sat Nevrincea, comuna Bethausen. Informaţii la telefon: 0735.264.395.

VÂND parcele de teren extravilan pe dealul Făgetului, la km 5, cu suprafețe de la 750 la 1500mp, la prețuri cuprinse între 2.200 și 4.500 euro. Ideal pentru vie, livadă, agrement, rulotă. Informații la telefon: 0764.472.767. VÂND 12 ha pământ, bloc unitar, în Bara.

MICA PUBLICITATE Vând microbuz T2 în stare de funcţionare. Informaţii la telefon: 0374.602.237, după ora 19. VÂND teren de 500 mp, cu fundaţie şi proiect, apă, utilităţi, gard 130 mp, autorizaţie de construcţie, sau schimb cu casă sau apartament + diferenţa din partea mea. Terenul este pe str. Decebal, zonă rezidenţială. Informații la telefon: 0762.667.718. VÂND teren intravilan, în zona de case din localitatea Oloşag. Parcela are 2000 mp. Informații la telefon: 0722.708.172. VÂND teren intravilan (3.775 mp), cu loc de casă (nr. 112), în Honorici, dotat cu cabană cu 2 camere, rulotă 6 persoane, pomi fructiferi, iaz cu peşti, anexe, apă curentă, zonă frumoasă. Preţ: 20.000 euro, negociabil. Informații la telefon: 0723.536.234. VÂND pământ arabil în V. V. Delamarina. Informații la telefon: 0722.793.762. VÂND în Lugoj teren intravilan, suprafaţa de 15.000 mp, în spatele fabricii de margarină de pe strada Buziaşului, toate facilităţile în apropiere. Informații la telefon: 0740.493.111. VÂND în Lugoj teren parcelabil, ½ ha, intabulat, preţ: 15 euro compact, 30 euro parcelat, în apropierea vilelor construite lângă centură, ieşire la 2 drumuri şi încă 2 ha în drumul Buziaşului, intabulat, ieşire la 3 drumuri, apă, curent, se pretează la instalare unitate productivă, depozit, hale. Vindem şi 1 ha 300 în proximitatea centrului american de servicii, zonă aerată, bun pentru hotel, cabane. Informații la telefon: 0748.652.512. VÂND loc de casă, Ţipari, 2.150 mp, 100 stâlpi gard, 9 baloţi plasă de sârmă (20 m are un sul), sort, nisip, piatră brută. Preţ: 6.500 euro, negociabil. Informații la telefon: 0762.809.103. VÂND teren 2700 mp cu casă de lemn, nelocuibilă, în Remetea Luncă, la 25 km de Lugoj, preţ: 7500 euro, negociabil. Vând casă în Lugoj, zonă centrală, curte comună, două camere, bucătărie, hol, boxă subterană, 66 mp. Preţ: 33.500 euro, negociabil. Informații la telefoanele: 0731.986.886 sau 0039.3203.319.431. VÂND teren în str. Bocşei, nr. 80, 600 mp - 25 euro/mp. Informații la telefon: 0721.480.186. VÂND teren 3664 mp, în Dealul Viilor, preț 20

de euro/mp, negociabil. Informații la telefon: 0727.191.334. PROPRIETAR, vând teren 2,9 ha, extravilan, în Hezeriș - com. Coștei, la 2 km de Lugoj, ideal pentru demararea unui proiect cu fonduri europene, și 1 ha teren în Lugoj, pe Drumul Herendeștiului, FS - 33 m, ideal pentru investiții. Informații la telefon: 0731.900.359. De vânzare teren intravilan în Lugoj, str. Panselelor, două parcele - 684 mp, suprafaţă totală 1368 mp. Terenul este îngrădit. Front stradal 36m. Preţ 35.000 euro, negociabil. Informații la telefon: 0737.251.621. VÂND în Ţipari nr. 252 teren 2200 mp., îngrădit cu stâlpi de beton şi plasă de sârmă, cultivat cu peste 160 de pomi fructiferi pe rod. Există curent, apă în casă, canalizare la poartă. Casa este demolabilă (fără valoare). Informații la telefon: 0730.868.993. VÂND grădină în Ohaba - Forgaci, județul Timiș. Informații la telefon: 0728.481.029. VÂND teren de 750 mp în Făget. Are toate utilităţile. Informații la telefon: 0729.417.802. VÂND teren intravilan în Lugoj, Dealul Viilor. Informații la telefon: 0727.825.709. VÂND teren agricol extravilan în Buziaş - Silagiu. Informații la telefon: 0726.836.818. VÂND teren intravilan la Coşteiu. Informații la telefon: 0727.582.214. VÂND teren la centură, 8300 mp, preţ 10 euro/mp, negociabil. Informații la telefon: 0731.544.855.

închirieri

ÎNCHIRIEZ spațiu comercial (aprox. 27 mp) compus din încăpere principală, grup sanitar, hol (magazie), dispus pe Spl. G. Coșbuc nr.4A. Informații la telefon: 0727.720.838. ÎNCHIRIEZ casă mare pentru echipe de muncitori, 4 camere mobilate, 2 băi cu mașină de spălat rufe, bucătărie mare mobilată și utilată, terasă închisă și curte. Casa este renovată recent. Preț 600 euro/lună. Informații la telefon 0771.659.726. APARTAMENT de închiriat - Micro 1, 2 camere, et.2, tot confortul. Informații la telefon: 0722.543.086. OFER spre închiriere spațiu 100 mp, fost frizerie - coafură, mani-

ACTUALITATEA 11

chiură - pedichiură, masaj, bronz – solar, str. Timișorii, nr.40. Chirie 330 euro. Informații la telefon: 0732.526.515. ÎNCHIRIEZ hale producție, secție croitorie, dotată cu magazin mic, strada Timișoarei. Informații la telefon: 0733.683.162. ÎNCHIRIEZ spațiu ultracentral (fost Cabinet Medical Dr. Apostolescu) pentru orice tip activitate, cabinet medical, sediu firmă etc., 65 mp, pe strada Cuza Vodă nr. 5, ap. 11. Informații la telefon: 0723.597.808. CAUT o fată serioasă pentru a sta la mine în chirie, la casă, în Lugoj. Informații la telefon: 0724.773.039. ÎNCHIRIEZ apartament cu 2 camere, sau schimb cu garsonieră confort 1 plus diferență. Informații la telefon: 0725.090.781. ÎNCHIRIEZ apartament cu 2 camere, micro 3, garanţie 100 de euro, chirie 100 de euro. Informații la telefon: 0727.654.623. DE ÎNCHIRIAT apartament cu o cameră, situat la etajul lll al unui bloc cu 4 etaje din cartierul Micro 3, ieşire pe str. Cloşca, zonă liniştită. Este renovat recent, este mobilat și utilat complet, tip hotelier. Se închiriază la prețul de 220 euro/lună calendaristică. Informații la telefon: 0736.950.725. CAUT casă de închiriat în Lugoj, oferte prin plic, la adresa Bobic Vasile, nr. 14 A. com. Copăcele, sat Zorile, jud. Caraş Severin. Ofer 500 de lei. Fără familie de rromi. ÎNCHIRIEZ apartament 4 camere, str. Nera, micro 4, etaj 2, 2 băi, termopane, 2 balcoane, încălzire centrală. Informații la telefon: 0731.659.012. ÎNCHIRIEZ în Lugoj apartament de lux la vilă, cu două camere, baie, bucătărie, parcare, utilat complet. Preț 220 euro + taxe ANAF. Informații la telefon: 0722.969.974. ÎNCHIRIEZ spaţiu comercial ultracentral, suprafaţă 40 mp, strada A. Mocioni, nr. 11. Informații la telefon: 0773.969.349. ÎNCHIRIEZ o cameră, la casă, la doi băieți nefumători. Încălzire cu lemne. Informații la telefon: 0744.103.145. PRIMESC fată în gazdă. Ofer condiţii deosebite. Informații la telefon: 0256.358.682.

auto

VÂND Opel Astra Caravan 1,6 benzină, an 1999, Ecotec, 105 C.P., 16V., 189.500 km,

geamuri electrice față, închidere centralizată, 3 chei cu cip, telecomandă distanță, airbag-uri față și laterale, ABS, ASR, interior în două culori, faruri reglabile, consum 5,5 l benzină, radio casetofon original Blaupunkt, preț 990 euro, negociabil. Informații la telefon: 0731.647.155. VÂND parbrize - montaj gratuit, vând uleiuri - schimbat gratuit, vând acumulator - schimbat + verificat instalație gratuit, reparații parbrize. Informații la telefon: 0732.526.515. VÂND Mercedes Clasa A 140, benzină, anul de fabricație 2000, albastru, în stare de funcționare, preț negociabil. Informații la telefon: 0733.751.354. VÂND Dacia 1310, cu obloane, 67.000 km la bord, și Fiat Bertone, decapotabil. Informații la telefon: 0735.158.420. VÂND Sandero Preferance, an fabricație 2010, culoare roșu vin, 46.000 km, verificări autoservice, unic proprietar, Lugojel. Informații la telefon: 0724.378.664. VÂND două garaje metalice demontabile. Informații la telefon: 0730.868.993. VÂND Dacia 1310 L, an fabricație 1999, pentru piese de schimb. Informații la telefon: 0765.673.135. VÂND Ford Mondeo berlină, motor de 2.0, motorină, an fabricație 2005, euro 4, distribuție pe lanț, înmatriculată etc. Preț: 2.500 euro. Informații la telefon: 0740.208.783. VÂND Mercedes Clasa A140 benzină, taxă nerecuperată, în stare foarte bună, numere România. Preț: 1490 euro. Informații la telefon: 0737.803.138. VÂND Ford Focus 1.8, diesel, an fabricație 2000, 2+1 uși, geamuri fumurii de FAB, scaune și parbriz încălzite, jante aluminiu de iarnă și de vară, etc. Mașina este înmatriculată. Preț: 1600 euro, negociabil. Informații la telefon: 0740.208.783. Vând VW Golf 4, capacitate 1.4, 16 valve, an fabricaţie 1999, luna iulie, 166000 km, închidere/deschidere centralizată, volan reglabil, scaune faţă reglabile orizontal/vertical, climă, ABS, ESP, airbaguri, cauciucuri iarnă, înmatriculată, revizia şi asigurarea valabile, capitala motor făcută la 154.329 km. Culoare: albastru cameleon. Preţ 1500 euro negociabil. Informații la telefon: 0726.740.077.

PROPRIETAR, vând autoturism Renault Laguna, model 2, an 2002, motor 1.8 benzină, 16 V, înmatriculată TM, are toare actele, funcţionează şi circulă. Informații la telefoanele: 0744.292.195 sau 0726.374.672. VÂND BMW 318, benzină, an 1999, oglinzi, geamuri electrice, climatronic, km reali, carte service la zi. Maşina este adusă din Germania. Preţ: 1.790 euro, negociabil. Informații la telefon: 0799.044.033. VÂND microbuz de persoane, cu 9 locuri, marca VW, T5, roşu, an de fabricaţie 2005, motor 1.9 Diesel, înscris pe persoană fizică. Are cârlig în spate, 265.000 km reali. Preţ: 5.800 de euro, puţin negociabil. Informații la telefon: 0767.377.990. VÂND Rover 75, an fabricaţie 2002, piele, dublu climatronic, impecabil și Mitsubishi Carisma, an fabricaţie 2002, motor 1.9 TDI. Informații la telefoanele: 0740.869.844, 0737.568.028. DEZMEMBREZ Crysler Voyager 1996, distribuție pe lanț, model lung, motor 2500 cmc. Informații la telefon: 0735.142.106. VÂND Ford Focus 1600 cmc, Turbo Diesel, an 2010, înmatriculat în septembrie 2016, 143000 km, toate accesoriile. Preț: 7800 euro, negociabil. Informații la telefon: 0737.803.138. Cumpăr la 200300 euro DACIA, sau orice maşină în stare de funcţionare, cu acte în regulă. Informații la telefon: 0723.812.389. Vând Mercedes A140, an 2002, toate accesoriile, consum foarte mic, geamuri electrice, în stare foarte bună. Preţ: 1990 euro. Informaţii la telefoanele: 0256.353.341 sau 0754.961.036.

diverse

VÂND 3 vaci - 1 cu vițel - 3 ani; 1 gestantă - 2 ani - iulie; 1 vacă - 8 ani. Informații la telefon: 0720.890.398. VÂND două butelii, butoi de răchie - damigeană și alte lucruri utile. Informații la telefon: 0728.789.060. CUMPĂR dune, perini, acumulatoare, fier vechi, neferoase, baterii stricate, mașini vechi, plata pe loc! Transport la domiciliu. Informații la telefon: 0753.776.251. VÂND un Pegas, o semicursieră, o mașină de scris Retro, o mașină de cusut Singer, o semicriptă 2 persoane (Cimitirul catolic), un


12 ACTUALITATEA teren intravilan 500 mp cu front stradal 16 m (Lugoj, str.Honoriciului), o menghină mare, un polizor, o tricicletă pentru adulți (3 viteze). Informații la telefoanele: 0256.352.000 sau 0737.105.610. VÂND centrală Bosch pe lemne, cu gazeficare 33 kw. Se vinde cu toată instalația + boiler 80 litri. Informații la telefon: 0723.552.858. CUMPĂR fier vechi, caroserii, utilaje agricole uzate, combine. Ofer preț bun, plata pe loc! Informații la telefoanele: 0770.499.662 sau 0743.377.442. VÂND 4 capre tinere. Oloșag. Informații la telefoanele 0732.235.469 și 0735.614.277. VÂND 10 lăzi de stupi, pe orizontală, pentru o familie sau două. Preț 100 de lei/bucata. Lângă Lugoj. Telefon: 0721.180.856. VÂND cocoși de rasă Australorp Araucana, 50 lei/buc., cuști pentru creșterea puilor L-2m, l-0.50m, h-0.50m cu sită jos, porumb 0.80 lei/kg. Informații la telefon: 0724.156.846. VÂND gater mic, tip Maramureș, pentru debitat lemn, scândură, de întrebuințare în gospodărie personală, funcționează și cu motor electric monofazic. Preț: 300 euro, negociabil. Informații la telefon: 0767.377.990. VÂND țiglă veche, mare, foarte frumoasă. Informații la telefoanele: 0256.355.995 sau 0729.263.448. VÂND aparat medical de magnetoterapie pulsatilă, nou, tipul Elixor, indicat pentru tratarea la domiciliu a tuturor bolilor, la preț de achiziție, cu negociere. Informații la telefon: 0767.377.990. VÂND afacere profitabilă, magazin alimentar, pe strada Astalaş nr. 27, Lugoj. Informaţii la telefon: 0731.722.268. VÂND masă de biliard, mărime mijlocie, dezmembrată, și GPS aproape nou. Informații la telefon: 0735.158.420. VÂND 200 baloți ghizdei cu 8 lei bucata, calitate bună, și 100 kg brânză de vacă, cu 10 lei kg. Informații: Oloșag nr.48 sau la telefon: 0720.538.626. VÂND cărți, diferite domenii, în jur de 400 de bucăți. Preț: 1 leu bucata. Informații la telefon: 0740.493.111. VÂND rafturi și pulturi pentru magazin, puțin

folosite, bicicletă, drujbă, antenă satelit, la jumătate de preț. Informații la telefon: 0771.037.247. CUMPĂR sticle vechi de bere, sifon, farmacie și apă minerală, vederi, documente, facturi și fotografii. Apelați numărul: 0748.925.189. VÂND coloană furtun polietilenă pentru apă (irigat legume, varzăvinete-ardei), diametru - 40 pentru aspersoare cu racorduri - complet și mașină plantat arpagic (ceapă, usturoi) + mașină plantat legume, sau schimb cu porumb. Informații la telefon: 0724.156.846. VÂND TV Sony, cu tub, diagonala 70 cm. Preț: 250 de lei, negociabil. Informații la telefon: 0765.368.525. VÂND o vacă bălțată românească, în Herendești, nr. 48. Informații la telefon: 0735.537.450. VÂND o vacă de 6 ani, preț 3.000 lei, un porc de 150 de kg la prețul de 10 lei/kg, negociabil. Informații la telefon: 0747.476.378. VÂND la jumătate de preț cauciucuri de iarnă + jante de aluminiu, 185/65 R14, pe 4 bolturi. Informații la telefon: 0723.130.340. VÂND lemne de foc de pădure: cer, carpen, fag., etc. Cantitatea se măsoară la domiciliul clientului. Transportul gratuit. Informații la telefon: 0763.724.677. VÂND frigider Arctic mare, televizor și bicicletă. Informații la telefon: 0731.097.654. VÂND porci vietnamezi, 3 bucăți la 90kg fiecare. Informații la telefon: 0729.402.717. VÂND porc, aproximativ 140 kg, la prețul pieței. Informații la telefon: 0723.537.806. VÂND semicriptă (4 locuri) în Cimitirul Catolic. Cumpărătorii trebuie să fie romano-catolici. Preț 1.500 de euro. Informații la telefon: 0727.359.224. VÂND garaj metalic demontabil, în stare foarte bună, preț 800 de euro, și țuică de prune de 35 de grade, cu 20 de lei litrul. Informații la telefon: 0730.868.993.

MICA PUBLICITATE A, televizor Telefunken, ecran plat, mobilă pentru camera de dormit, fără saltea, mobilă pentru sufragerie, componibilă, toate ca noi, la un preţ negociabil. Informații la telefon: 0726.054.235. LICHIDEZ stână de oi. Informații la telefoanele: 0785.472.646 sau 0769.425.384. CUMPĂR vacă tânără, prima sau a doua fătare. Informații la telefon: 0799.655.954 VÂND ţuică prune veche, 100 l, 15 lei litrul și motor trifazic tăiat lemne + moară. Informații la telefon: 0725.155.752. VÂND 40 de capre. Informații la telefon: 0732.235.469. VÂND cărămidă crudă, de pământ, pentru teracotă. Informații la telefon: 0736.316.786. VÂND mobilă dormitor, stare foarte bună, lemn nuc furnir lustruit, 2 dulapuri, 1,80 pe 1,20, 2 paturi cu somiere din iarbă de mare, 2 noptiere, o toaletă cu oglindă mare, masă, toate la preţul de 2.100 de lei. Se vinde şi o vitrină cu sertare, nouă, foarte frumoasă, 1,45 lăţime pe 1,30 înălţime, preţ 1.200 lei, totul furniruit nuc, lustruit. Informații la telefon: 0748.652.512. DE VÂNZARE ancii pentru clarinet - 12 lei bucata, clarinete Amati (900 lei), Yamaha (1.999 lei) saxofoane: Jupiter, Steyr, Palatino. Preţ între 1.200-1.550 lei. Informații la telefon: 0729.032.120. VINDEM casă, lichidăm gospodărie, oferim la preţuri bune: mobilă dormitor, 11 piese, lemn de nuc, stare foarte bună, plapume, dune, perne, covoare, lăzi din scândură pentru depozitare, moară manuală pentru grăunţe, stâlpi din beton pentru vie, butoaie, cazan din tuci negru, 2 dune din puf de gâscă, sticle, borcane, vase, cântar cu greutăţi, canapele, mese, tablouri. Informații la telefon: 0748.652.512.

VÂND ţiglă mare veche, frumoasă. Informații la telefoanele: 0729.263.448 sau 0256.355.095.

VACĂ de vânzare, gestantă, 7 luni, vârsta 3 ani, preț negociabil. Informații la telefon: 0767.887.716.

VÂND bibliotecă din 3 corpuri, de culoare neagră. Informații la telefon: 0721.915.988.

VÂND frigider, combină frigorifică Indesit, clasa A, maşină de spălat Magister, clasa

pus din poale şi ie, tot cu roşu. Informații la telefon: 0727.081.254.

uruială, cântar de lemn cu taler. Informații la telefon: 0721.445.480.

VÂND birou de calculator. Informații la telefon: 0730.235.129.

CUMPĂR en-gros cărţi (minim 300 buc.), clasoare cu timbre, numismatică. Informații la telefon: 0723.812.389.

VÂND în Țipari nr. 252 aproximativ 5 mc lemne din demolare casă: corni, grinzi, lațuri, bune pentru construcții sau foc. Prețul se stabilește la vederea mărfii. Informații la telefon: 0730.868.993.

VÂND canapea, 2 fotolii asortate la canapea, o masă pentru sufragerie. Informații la telefoanele: 0771.155.957 sau 0726.051.067.

VÂND ţiglă mare. Informații la telefoanele: 0729.263.448 sau 0256.355.095. VÂND bicicletă de cameră, nouă, nefolosită şi serviciu de masă pentru 12 persoane, 42 de piese, cehoslovac, alb cu cobalt şi auriu. Informații la telefon: 0740.493.111. VÂND cărbune lignit bulgări, bun pentru centrale şi sobe. Preţ negociabil, în funcţie de cantitate. Informații la telefon: 0745.808.811. VÂND mobilă dormitor Lenghel în stare foarte bună, candelabru cristal vienez vechi de peste 100 de ani. Informații la telefon: 0740.493.111. VINDEM utilaje de tâmplărie profesioniste, uzură foarte mică. Informații la telefon: 0748.040.185 VÂND geamuri în ramă de lemn, dimensiuni diferite 1,20/45 - 45/65, canapea neextensibilă pentru hol, două fotolii la canapea, măsuţă. Informații la telefon: 0726.051.067. VÂND cărămidă Mondial Lugoj, 4000 de bucăţi la preţul de 2 lei/bucata, dozator bere cu răcitor (frigider), frigider bere la sticlă, apă etc. Informații la telefon: 0735.264.395. De vânzare: pat dublu, pat o persoană, canapea + fotolii, masă 6 persoane, scaune, profile T zincat, profil U aluminiu, moară despoiat porumb, circular cu motor 1,8 KW. Informații la telefon: 0722.426.414. VÂND criptă cu patru locuri în Cimitirul Ortodox, moară pentru

VÂND la prețuri modice vană de baie, WC complet, chiuvetă, toate 250 de lei, stare bună, la zi, albine pe 20-12-10 rame la 75-60-50 lei, stare bună, eventual schimb cu roiuri de albine minim 4 rame (3 puieți + 1 miere), vând tv color Toshiba 52 cm - 80 de lei. Informații la telefon: 0749.777.428. VÂND geam din lemn cu două canate, două uşi de cameră din lemn şi două uşi duble din lemn, una pentru interior, una pentru exterior, mobilă sufragerie, un televizor, o masă din lemn cu scaune pentru şase persoane, o imprimantă, un iluminator din termopan pentru acoperiş, perdele de Paşcani şi o garnişă de metal, două candelabre din porţelan. Informații la telefoanele: 0720.353.085 sau 0721.041.477. VÂND tricicletă pentru persoane cu handicap. Preț negociabil. Informații la telefon: 0727.191.334. VÂND proteză auditivă, marcă suedeză „Oticon”, cu 15 baterii nefolosite. Aparatul este nou, nefolosit din motive medicale. Preț negociabil. Informații la telefon: 0772.058.959.

VÂND un costum ţărănesc de fete compus din: poale, ie, cătrinţe, brâu şi vestă, cusute cu roşu, nou şi unul com-

VÂND un aragaz electric cu 4 plite și cuptor de copt, + un scaun pentru handicapați (cu WC). Informații la telefon: 0733.592.624. VÂND barcă fibră sticlă cu fund dublu, hidrobicicletă şi motor electric. Informații la telefoanele: 0740.869.844, 0737.568.028. VÂND două semicripte (cu 1 loc şi 2 locuri) în cimitirul catolic, 1 tricicletă (3 viteze) pentru adulţi, 1 Pegas, 2 maşini de scris Olympia, Continental, 1 semicursieră Peugeot, 1 polizor, 1 menghină, 1 maşină de cusut Singer, 1 ha teren intravilan extins, (Drumul Oloşagului), 1 cazan de cupru. Informații la telefon: 0256.352.000. VÂND un Pegas, un Mercedes Cobra 200 D an 1980, un scaun cu rotile, o tricicletă pentru adulţi, 1 ha teren intravilan (drumul Honorici) extins, o semicriptă (un loc) şi o semicriptă (2 locuri) în Cimitirul catolic, o maşină de cusut Singer, o maşină de scris Retro, o semicursă Peugeot. Informații la telefon: 0256.352.000. VÂND purcei vietnamezi. Informații la telefon: 0773.732.462.

servicii

VÂND stepper sport şi mountain bike, suspensii negru, aduse din Germania. Informații la telefon: 0735.142.106.

ASISTENTĂ medicală cu experiență, execut tratament la domiciliu (injecții). Informații la telefon: 0770.119.499.

VÂND vin roşu din struguri, ţuică bătrână de prună, televizor Samsung, cântar cu greutăţi pentru cereale, porci etc. Informații la telefon: 0256.357.034

CAUT șofer pentru camionetă. Cumpărăm neferoase, pene, fier vechi. Informații la telefon: 0752.976.300.

Cumpăr lemne de foc, 5 m cubi. Locuiesc în Sinersig, nr. 114, Tofolean Sabin. Informații la telefon: 0738.224.621

VÂND pălincă de prune, 55 de grade, 25 de lei/litrul. Informații la telefon: 0752.325.319.

17-23 Mai 2018

Au plecat spre o lume mai bună

În perioada 9-15 mai 2018, au plecat dintre noi spre o lume mai bună: Pîcă Constantin, Alexandru Mărioara, Mirăuți Vasile (64), Bot Elena ( 87), Ciulea AnaAurelia (80), Gutu Ioan (86), Isfănuț Carol (79), Florincuța Gheorghe (77), Lovas Jolan (85), Moldovan Toader, Păcurariu Elisabeta (82), Mateiaș Lucreția (72), Boldea Voichița (65), Magiaru Maria (71), Golea Gheorghe (72), Lupulescu Floare, Cișmașu Ana (88), Jucșor Viorica (62), Ghionescu Crina (48). Redacţia Actualitatea transmite sincere condoleanţe familiilor îndurerate.

EXECUT: zidărie, rigips, zugrăvit, termoizolații, hidroizolații, gresie, faianță, parchet, podele, piatră, reparații acoperișuri, instalații sanitare, instalații electrice. Informații la telefon: 0723.130.340. CAUT urgent șofer pe tir pentru exterior, salariu atractiv! Informații la telefon: 0726.850.595 PRESTĂM servicii de construcții, la cele mai mici prețuri, oferim garanție, pentru finisări interioare - exterioare, construcții de case la roșu, reparații acoperișuri, montări, jgheaburi. Informații la telefoanele: 0773.336.494 sau 0770.499.662.

PARCHETAR profesionist, montez și rașchetez orice tip de parchet și podele. Informații la telefon: 0761.626.324. IAU în înteţinere bătrâni de la sat. Informaţii la telefon: 0735.264.395. ANGAJEZ șoferi pentru comunitate, cu permis de conducere „BE”. Pentru mai multe detalii contactați-ne la 0744.150.412 sau 0723.926.260 sau ne găsiți la adresa: Valentin Rosada nr. 32. EXECUT amenajări interioare: zugrăveli, glet, montaj, ghips carton, gresie, faianţă, parchet laminat. Informații la telefon: 0767.160.990 sau danybordea72@ gmail.com. ELECTRICIAN autorizat, execut instalații electrice interioare la case (vile), asigur proiectul. Montez prize, întrerupătoare, lămpi și tablouri electrice cu siguranțe automate. Execut împământări (prize de pământ) și dau buletin de verificare. Scot contoare electrice afară din casă în B.M.P. (bloc măsură și protecție). Montez automate de iluminat casa scării la blocuri și dau garanție. Informații la telefon: 0730.868.993. (1052018) REALIZEZ traduceri din limba engleză în limba română şi viceversa. Telefon: 0769.425.086.

comemorări COMEMORĂM șapte ani de la trecerea în altă lume a fiicei

Biserică Mariana-Norica

O veșnică aducere aminte! Familia.

În urmă cu șapte săptămâni s-a stins din viață

Crăciun Ioan

soț iubitor, tată de excepție și un frate deosebit. Deplângem plecarea lui prematură și-l vom păstra mereu în gândurile noastre. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Familia.


18-24 Mai 2018

RECOMANDĂRI TV

ACTUALITATEA 13

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

06:30 1 Matinal 10:00 Perfect imperfect *Știri 12:00 Parlamentul României 12:30 Teleshopping 14:00 Telejurnal 14:55 Vorbește corect! 15:00 Fără etichetă 16:05 EURO polis 17:00 Telejurnal 17:30 Cooltura 18:30 Lumea azi 18:35 Pulsul zilei *Știri 20:00 Telejurnal *Meteo *Sport 21:00 O viață de poveste 23:30 Anchetele comisarului Antonescu

06:00 Ştirile Pro TV 10:30 Vorbește lumea Cu: Adela Popescu și Cove 14:00 Lecţii de viaţă 15:00 La Măruţă 17:00 Ştirile Pro TV 18:00 Ce spun românii Cu Cabral 19:00 Ştirile Pro TV 20:30 Românii au talent. 00:00 Cină pentru fraieri (comedie, SUA, 2010) Cu: Steve Carell, Paul Rudd, Zach Galifianakis 01:45 Pe bune?! (r) 02:30 La Măruță (r)

08:00 ‘Neaţa cu Răzvan şi Dani 11:10 Prietenii de la 11 cu Diana Munteanu și Florin Ristei 13:00 Observator 14:00 Totul pentru dragoste Cu: Mirela Vaida 17:00 Acces direct Cu: Simona Gherghe 19:00 Observator 20:00 Gorila Joe (aventuri, SUA, 1998) Cu: Bill Paxton, Charlize Theron, Rade Serbedzija 23:00 iUmor - Talent show (r)

07:00 Pastila de râs 07:45 Teleshopping 08:30 Pastila de râs 09:45 Trădarea (s) 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Te vreau lângă mine Cu: Bianca Drăgușanu 15:00 Teo Show 16:30 Bravo, ai stil! All Stars 18:45 Ştirile Kanal D 19:45 Dragoste și ură (s) Cu Emrah Erdogan, Burcu Kiratli, Isil Yucesoy 23:30 Oculus (horror, SUA, 2013) Cu: Karen Gillan 01:15 Ştirile Kanal D

06:00 Aventurile lui Olaf (animație, 2017) 14:00 De ce el? (comedie, SUA, 2016) 15:50 Spiritul din cochilie (acțiune, 2017) 18:10 Un regat unit (biografic, 2016) 20:00 Howards End (episodul 4) 21:00 Încredere (episodul 8) 22:00 Baywatch (acțiune, 2017) 00:00 127 de ore (aventuri, SUA, 2010)

06:00 Vremea inocenței (r) 07:30 Iubire ascunsă 10:45 Teleshopping 11:15 Blestemul meu iubit (r) 13:15 Teleshopping 13:30 Trandafirul negru 14:30 Iubire ascunsă 15:30 Iarna răzbunarii 19.00 Blestemul meu iubit 21:00 Iubire ascunsă 22:00 Trandafirul negru 23:00 Inimă de țigan 00:30 Blestemul meu iubit (r) 02:15 Mă declar vinovată 04:00 Inimă de țigan

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

PRO 2

06:30 Zon@ (r) 09:00 #Creativ (r) 09:30 M.A.I. aproape de tine 10:00 Prietenii incredibile 11:00 Starea nației 12:00 O viață de poveste, Harry de Meghan 16:00 Vedetă populară (r) 18:00 Exclusiv în România 18:50 București, capitala... 18:55 Teleenciclopedia 19:50 #eusuntromânia 20:00 Telejurnal 21:00 Vedeta populară Cu Iulia Tudor 23:00 Dosar România

07:00 Știrile Pro Tv *Meteo 10:00 iLike IT 11:00 Părinți versus bunici (comedie, SUA, 2012) 13:15 Știrile Pro Tv *Ediție specială 16:00 Românii au talent (r) 19:00 Știrile Pro Tv 20:00 Ronin: 47 pentru răzbunare (acțiune, 2013) Cu: Keanu Reeves, Ko Shibasaki 22:15 Dictatorul (comedie, 2012) Cu: Sacha Baron Cohen

06:00 Observator 10:00 Contele de Monte Cristo (aventuri, 2002) Cu: Jim Caviezel 13:00 Observator 13:45 Refugiu pentru viață (dragoste, SUA, 2013) 16:00 Chefi la cuțite - Show culinar (reluare) 19:00 Observator 20:00 Furios și iute 4: Piese originale (acțiune, 2009)Cu: Paul Walker 22:00 The Four - Cei patru

07:00 Știrile Kanal D 08:00 Teleshopping 11:00 Sport, dietă şi o vedetă Cu Florentina Opriș 11:30 Teleshopping 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Te vreau lângă mine Cu: Bianca Drăgușanu 15:15 B.D. la munte și la mare (com., Ro., 1971) 17:15 Asta-i România! Cu Mihai Ghiță 18:45 Știrile Kanal D 19:45 Exatlon. Prezintă: Cosmin Cernat 23:15 Bravo, ain stil! All Stars Gala

15:00 Cap compas 18:00 Misterele din Glenwood (I) (polițist, 2013) 19:00 Telejurnal 20:10 Harry și Meghan: O iubire regală (dragoste, SUA, 2018) Cu: Parisa Fitz 00:10 MotorVlog (r)

06:00 Vremea inocenței (r) 07:30 Iubire ascunsă 10:45 Teleshopping 11:15 Blestemul meu iubit (r) 13:15 Teleshopping 13:30 Trandafirul negru 14:30 Iubire ascunsă 15:30 Iarna răzbunarii 19.00 Ferma după perdea 21:00 Iubire ascunsă 22:00 Trandafirul 06:00 Bambi (animație, SUA, 1942) negru 07:10 Spiritul din cochilie (acțiune, 2017) 23:00 Inimă de țigan 12:10 Tu alegi! (comedie, Franța, 2017) 00:30 Blestemul meu 16:55 Jackie (biografic, 2016) iubit (r) 20:00 Planeta maimuțelor: Invazia 02:15 Mă declar (dramă, SUA, 2011) vinovată 21:45 Turnul Întunecat (aventuri, SUA, 2017) 04:00 Inimă de țigan 01:10 Lebăda neagră (dramă, SUA, 2010)

TVR 1

PRO TV

ANTENA

KANAL D

TVR 2

08:10 Universul credinţei 10:00 În grădina Danei 10:35 Viaţa satului 13:00 Tezaur folcloric 14:00 Telejurnal 15:30 Politică şi delicateţuri Cu Mircea Dinescu 18:10 Lozul cel mare *Tragerile Loto 18:45 Istoria cu Virgil 19:00 Profesori de milioane Cu: Irina Păcurariu 20:00 Telejurnal 21:00 Vedetă populară Sezonul 2 23:00 Garantat 100% Cu: Cătălin Ștefănescu

07:00 Știrile Pro Tv *Meteo 10:30 Arena bucătarilor 13:00 Apropo TV 14:00 Ferma vedetelor (r) 16:00 Domnul Deeds Moștenitor fără voie (comedie, SUA) 19:00 Știrile Pro Tv 20:00 Legea străzii (acțiune, 2013) Cu: Jason Statham 22:00 Cartea lui Eli (acțiune, 2010) Cu: Denzel Washington, Mila Kunis 01:00 Apropo TV (r)

06:00 Observator 10:00 Fructul oprit (reluare) 13:00 Observator 13:30 Gorila Joe (aventuri, SUA, 1998) (r) 16:00 Chefi la cuțite Show culinar 19:00 Observator 20:00 iUmor Cu Cheloo, Delia și Mihai Bendeac 23:30 Pasărea pe sârmă (acțiune, SUA, 1990) Cu: David Carradine, Jeff Corey, Bill Duke 02:30 Fructul oprit (reluare)

07:00 Ştirile Kanal D 07:30 Sport, dietă și o vedetă 08:00 Teleshopping 08:45 Trădarea Cu Ayca Bingol 11:30 Teleshopping 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 B.D. la munte și la mare (com., Ro., 1971) 15:00 Asta-i România! (reluare) 18:45 Ştirile Kanal D 19:45 Exatlon Reality Show 23:15 Ochii din umbră Prezintă: Ernest 01:15 Știrile Kanal D

17:40 Legendele dragonilor (s) 19:00 Telejurnal 19:45 Sport 20:00 Gala umorului 21:10 Cărări întortocheate (dramă, 2004) Cu: Rose Byrne 23:10 Prețul zahărului (I) (dramă, 2013)

Vineri

PRIMA 13:00 Camera de râs 14:00 Toamna bobocilor (comedie, 1975) 16:00 Pasiune și speranță 18:00 Focus 20:30 Șantaj (polițist, Ro., 1981) 22:30 Trăsniții

HBO

PRIMA

PRO 2

13:30 Ajutor, vreau să slăbesc! (r) 16:00 Schimb de mame (r) 20:30 Răzbunarea dragonului (acțiune, 1979) 22:30 Harry Brown (acțiune, M. Britanie, 2009) Cu: Emily Mortimer

Sâmbătă HBO

13:10 Cucoana Chirița (comedie, Ro, 1986) 15:00 Duelul pianelor (reluare) 19:00 Telejurnal 20:10 Săptămâna nebunilor (aventuri, România, 1971) 21:55 Poate nu știai

PRIMA

PRO 2

10:00 Mama mea gătește bine (r) 12:00 Teleshopping 13:00 Șantaj (r) 18:00 Focus 20:30 Schimb de mame 22:30 Un uriaș cu inima mare (comedie, SUA, 2010) 00:30 A doua șansă

06:00 Vremea inocenței (r) 07:30 Iubire ascunsă 10:45 Teleshopping 11:15 Blestemul meu iubit (r) 13:15 Teleshopping 13:30 Trandafirul negru 14:30 Iubire ascunsă 15:30 Iarna răzbunarii 19.00 Blestemul meu iubit 21:00 Iubire ascunsă 06:00 Jasper Jones (dramă, Australia, 2017) 22:00 Trandafirul negru 11:10 Planeta maimuțelor: Invazia 23:00 Inimă de țigan 12:55 Alegerea regelui (dramă, 2016) 00:30 Blestemul meu 15:10 Aici și acum (dramă, SUA, 2013) iubit (r) 20:00 Planeta maimuțelor: Invazia 02:15 Mă declar (dramă, SUA, 2011) vinovată 21:35 Westworld (ep.4 din sez.2) 04:00 Inimă de țigan 23:40 X-Men: Cei dintâi (acțiune, 2011)

duminică

n Cină pentru fraieri

Logodnica lui Tim, Julie, găsește acest eveniment ca fiind unul de prost gust așa că Tim cade de acord să nu se prezinte la cină, până în ziua în care îl întâlnește pe Barry, un angajat al IRS-ului, care își ocupă timpul liber construind diorame cu șoareci împăiați și își dă seama că a dat peste șeful idioților. Tim nu poate să reziste, și îl invită pe Barry, ale cărui greșeli bine intenționate trimit în curând viața lui Tim într-o pantă descendentă și o serie de întâmplări comice, punerea în pericol a unei afaceri majore și aducerea înapoi a fostei iubite.

n VINERI n 00.00 n PRO TV n

HBO

n Furios şi iute 4: Piese orginale

Au trecut opt ani de când ex-condamnatul Dominic Toretto a trecut granița spre Mexic și și-a asumat o viață de evadat. Acum, eșuat pe o plajă de pe coasta Republicii Dominicane, trăiește din amintiri alături de Letty și încearcă să-și facă o nouă viață. Dar autoritățile sunt mereu doar cu un singur pas în spatele lui. Moartea tragică a unei persoane iubite îl aduce din nou pe Dom la L.A. unde reaprinde scânteia cu agentul FBI Brian O’Connor; cei doi își vor reuni forțele pentru a înfrunta un traficant de droguri.

n SÂMBĂTĂ n 20.00 n Antena 1 n

n Planeta maimuţelor: Războiul

În urmă cu cincisprezece ani, un oarecare experiment ştiinţific eşuat a dat naştere unei specii de maimuţe inteligente… dar în același timp şi unui virus care a fost pe punctul de a distruge aproape în totalitate rasa umană. Boala/răceala/virusul Simian, după cum este cunoscut/ă a adus umanitatea în pragul dispariţiei. Supravieţuitorii, printre puţinii oameni imuni la acest virus, îi invidiau pe cei lăsaţi fără suflare… în timp ce maimuţele se bucurau de siguranţa şi prosperitatea pădurilor nordice din San Francisco.

n DUMINICĂ n 20:00 n HBO n


14 ACTUALITATEA

18-24 Mai 2018

RECOMANDĂRI TV

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

06:30 1 Matinal 10:00 Perfect imperfect 12:00 Adevăruri despre trecut 12:30 Teleshopping 13:00 Aici, acum 14:00 Telejurnal 15:00 Maghiara de pe unu 17:00 Telejurnal 17:30 Întrebări și răspunderi 18:30 Pulsul zilei 19:30 Povești neștiute ale muzeelor 20:00 Telejurnal *Meteo *Sport 21:00 România 9 22:30 Starea nației 00:00 Telejurnal 00:30 Magazin FIFA World

06:00 Ştirile Pro TV 10:30 Vorbește lumea Cu: Adela Popescu și Cove 14:00 Lecţii de viaţă 15:00 La Măruţă 17:00 Ştirile Pro TV 18:00 Ce spun românii Cu Cabral 19:00 Ştirile Pro TV 20:30 Need for Speed: Începuturi (acțiune, 2014) Cu: Aaron Paul, Dominic Cooper 22:30 Pe bune?! 23:15 Știrile Pro TV 23:00 Robocop (r) 02:15 Pe bune?! (r)

06:00 Observator 08:00 ‘Neaţa cu Răzvan şi Dani 11:10 Prietenii de la 11 cu Diana Munteanu și Florin Ristei 13:00 Observator 14:00 Totul pentru dragoste Cu Mirela Vaida 17:00 Acces direct 19:00 Observator 20:00 Chefi la cuțite Reality Show culinar 23:00 Xtra Night Show 01:00 Prietenii de la 11 (reluare) 02:45 Totul pentru dragoste (r) 04:15 Acces direct (r)

07:00 Pastila de râs 09:15 Teleshopping 09:45 Trădarea Cu: Ayca Bingol 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Te vreau lângă mine Cu: Bianca Drăgușanu 15:00 Teo Show 16:30 Bravo, ai stil! All Stars 18:45 Ştirile Kanal D 19:45 Exatlon Reality Show 23:15 Wow Biz 00:45 Ştirile Kanal D 01:45 Bravo, ai stil! All Stars (r) Prezintă: Ilinca Vandici 03:45 Te vreau lângă mine (r)

11:10 Gala umorului (reluare) 13:00 Telejurnal 17:40 Legendele dragonilor (s) 18:50 E vremea ta ! 19:00 Telejurnal 20:00 Câștigă România! 23:10 În numele legii (ep.5 din sez.3)

06:00 Aici și acum (dramă, SUA, 2013) 09:25 Povestea jucăriilor (animație, 1995) 10:50 Jucării. (comedie, SUA, 1992) 15:40 O familie modernă (ep.16 din sez.9) 20:00 Westworld (ep.5 din sez.2) 21:00 Alien: Pactul (SF, 2017) 23:00 Tentația seducției (dramă, 1999) 00:40 Inspirație criminală (thriller, 2016)

06:00 Vremea inocenței (r) 07:30 Iubire ascunsă 10:45 Teleshopping 11:15 Blestemul meu iubit (r) 13:15 Teleshopping 13:30 Trandafirul negru 14:30 Iubire ascunsă 15:30 Iarna răzbunarii 19.00 Blestemul meu iubit 21:00 Iubire ascunsă 22:00 Trandafirul negru 23:00 Inimă de țigan 00:30 Blestemul meu iubit (r) 02:15 Mă declar vinovată 04:00 Inimă de țigan

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

PRO 2

06:30 1 Matinal 10:00 Perfect imperfect 12:00 Adevăruri despre trecut 12:30 Teleshopping 13:00 Aici, acum 14:00 Telejurnal 14:55 Vorbeşte corect! 15:00 Maghiara de pe unu 17:00 Telejurnal 17:30 Europa mea 18:30 Pulsul zilei *Știri 20:00 Telejurnal 21:00 România 9 (r) 22:30 Starea nației 23:30 Documentar (r) 00:00 Telejurnal 00:30 #Creativ (reluare)

06:00 Ştirile Pro TV 10:30 Vorbeşte lumea 13:00 Ştirile Pro TV 14:00 Lecţii de viaţă 15:00 La Măruţă 17:00 Ştirile Pro TV 18:00 Ce spun românii Cu Cabral 19:00 Ştirile Pro TV Cu: Andreea Esca 20:30 Las Fierbinți (episodul 24 din sez.13) 21:30 Câine de luptă (acțiune, 2017) Cu: Scott Adkins, Marko Zaror 23:15 Știrile Pro TV 00:00 Cartea lui Eli (reluare)

08:00 ‘Neaţa cu Răzvan şi Dani 11:10 Prietenii de la 11 Cu Diana Munteanu și Florin Ristei 13:00 Observator 14:00 Totul pentru dragoste Divertisment 16:00 Observator 17:00 Acces direct 20:00 Chefi la cuțite Reality Show Cu Gina Pistol 23:00 Xtra Night Show Cu Dan Capatos 01:00 Totul pentru dragoste (r) 04:15 Acces direct

07:00 Pastila de râs 09:15 Teleshopping 09:45 Trădarea Cu: Ayca Bingol 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Te vreau lângă mine 15:00 Teo Show 16:30 Bravo, ai stil! All Stars 18:45 Ştirile Kanal D 19:45 Exatlon Reality Show Prezintă: Cosmin Cernat 23:15 Wow Biz 00:45 Ştirile Kanal D 01:45 Bravo, ai stil! All Stars (reluare) 03:45 Te vreau lângă mine (r)

14:50 Călătorie în doi (dramă, Germ., 2015) 17:40 Legendele dragonilor (s) 21:10 Minciuni virtuale (thriller, Canada/SUA, 2015) Cu: Marc Menard 22:50 100 de povești

06:00 Viespea verde (acțiune, SUA, 2011) 15:30 Perfect sănătos (dramă, Ro., 2017) 17:35 Wilson (dramă, SUA, 2017) 19:10 Sirena (serial) episodul 5 21:00 Miliarde (serial) ep. 7 din sezonul 3 22:00 Lupta perfectă (serial) ep.3 din sez.2 22:50 Resident Evil: Capitolul final 00:35 Viață, primele semne

06:00 Vremea inocenței (r) 07:30 Iubire ascunsă 10:45 Teleshopping 11:15 Blestemul meu iubit (r) 13:15 Teleshopping 13:30 Trandafirul negru 14:30 Iubire ascunsă 15:30 Iarna răzbunarii 19.00 Blestemul meu iubit 21:00 Iubire ascunsă 22:00 Trandafirul negru 23:00 Inimă de țigan 00:30 Blestemul meu iubit (r) 02:15 Mă declar vinovată 04:00 Inimă de țigan

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

PRO 2

06:30 1 Matinal 10:00 Perfect imperfect 12:00 Adevăruri despre trecut 12:30 Teleshopping 13:00 Aici, acum 14:00 Telejurnal 14:55 Vorbeşte corect! 15:00 Convieţuiri 17:00 Telejurnal 17:30 Interes general 18:30 Pulsul zilei 20:00 Telejurnal *Meteo, *Sport 21:00 România 9 22:30 Starea nației 23:30 Conexiuni pe harta timpului 00:00 Telejurnal 01:00 România 9 (reluare)

06:00 Ştirile Pro TV 10:30 Vorbeşte lumea 13:00 Ştirile Pro TV 14:00 Lecţii de viaţă 15:00 La Măruţă 17:00 Ştirile Pro TV 18:00 Ce spun românii 19:00 Ştirile Pro TV 20:30 Jaf... la turnul mare (comedie, SUA, 2011) Cu: Ben Stiller, Alan Alda 22:30 Pe bune?! 23:45 Știrile Pro TV 00:00 Ronin: 47 pentru răzbunare (reluare) 03:00 Vorbește lumea (reluare)

06:00 Observator 08:00 ‘Neaţa cu Răzvan şi Dani 11:10 Prietenii de la 11 13:00 Observator 14:00 Totul pentru dragoste divertisment 16:00 Observator 17:00 Acces direct 20:00 Fructul oprit episodul 19 Cu: Michaela Prosan, Carmen Tănase 23:00 Xtra Night Show Cu Dan Capatos 01:00 Totul pentru dragoste (reluare)

07:00 Pastila de râs 07:45 Teleshopping 08:30 Pastila de râs 09:45 Trădarea Cu: Ayca Bingol 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Te vreau lângă mine 15:00 Teo Show 16:30 Bravo, ai stil! All Stars 18:45 Ştirile Kanal D 19:45 Exatlon. Prezintă: Cosmin Cernat 23:15 Wow Biz 00:45 Ştirile Kanal D 01:45 Bravo, ai stil! All Stars (reluare) 03:45 Te vreau lângă mine (r)

10:10 Femei de 10, bărbaţi de 10 11:00 Cap compas (r) 15:00 Fata fără zestre (I) (dramă,URSS , 1984) 17:40 Legendele dragonilor (s) 21:10 Telecinemateca: Papillon (aventuri, ‘73)

10:50 Povestea jucăriilor 3 11:45 Din prea multă dragoste (dramă, SUA, 2005) 14:05 Nu te pune cu Zohan (com., 2008) 16:00 Roma (serial) episodul 1 și 2 din sez.2 22:20 Westworld (serial) 22:50 Howards End (serial) episodul 4 00:20 Încredere (serial) episodul 8

06:00 Vremea inocenței (r) 07:30 Iubire ascunsă 10:45 Teleshopping 11:15 Blestemul meu iubit (r) 13:15 Teleshopping 13:30 Trandafirul negru 14:30 Iubire ascunsă 15:30 Iarna răzbunarii 19.00 Blestemul meu iubit 21:00 Iubire ascunsă 22:00 Trandafirul negru 23:00 Inimă de țigan 00:30 Blestemul meu iubit (r) 02:15 Mă declar vinovată 04:00 Inimă de țigan

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

PRO 2

05:35 Starea nației 06:30 1 Matinal 10:00 Perfect imperfect 11:45 Teleshopping 12:00 Parlamentul României 13:00 Aici, acum 14:00 Telejurnal 14:55 Vorbeşte corect! 15:00 Akzente 17:00 Telejurnal 17:30 Lozul cel mare 18:00 Banii tăi 18:30 Pulsul zilei 20:00 Telejurnal 21:00 România 9 22:30 Starea nației cu Dragoș Pătraru 00:00 Telejurnal (reluare) 00:30 Drumul spre Rusia

06:00 Ştirile Pro TV 10:30 Vorbeşte lumea Cu Cove şi Adela Popescu 13:00 Ştirile Pro TV 14:00 Lecţii de viaţă 15:00 La Măruţă 17:00 Ştirile Pro TV 18:00 Ce spun românii Cu Cabral 19:00 Ştirile Pro TV 20:30 Las Fierbinți episodul 25 sezonul 13 21:30 Gospodar fără pereche , în debutul sezonului 2 23:30 Ştirile Pro TV 00:00 Las Fierbinți 02:00 Apropo TV (r) 03:00 Vorbește lumea (reluare)

06:00 Observator 08:00 ‘Neaţa cu Răzvan şi Dani 11:10 Prietenii de la 11 13:00 Observator 14:00 Totul pentru dragoste Divertisment 16:00 Observator 17:00 Acces direct 19:00 Observator 20:00 Cavalerul negru (aventuri, 2008) Cu: Christian Bale, Gary Oldman 22:15 Guess My AgeGhicește vârsta 23:15 Xtra Night Show Cu Dan Capatos

07:00 Pastila de râs 07:45 Teleshopping 08:30 Pastila de râs 09:45 Trădarea Cu: Ayca Bingol 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Te vreau lângă mine 15:00 Teo Show Sezon nou 16:30 Bravo, ai stil! All Stars 18:45 Ştirile Kanal D Cu: C. Sabbagh 19:45 Dragoste și ură 23:00 Wow Biz 00:45 Ştirile Kanal D (reluare) 01:45 Furtună pe Bosfor (r) 04:45 Teo Show (reluare)

11:00 Pescar hoinar 15:00 Vacanță cu fantome (comedie, Ungaria, 2010) 16:40 Femei de 10, bărbați de 10 21:10 Everest (I) (dramă, 2007) 23:10 În numele legii (ep.2 din sez.4)

luni

PRIMA 13:30 Teleshopping 16:00 Pasiune și speranță 18:00 Focus 19:30 Mama mea găteşte mai bine 20:30 Vraja diamantelor (acțiune, Hong Kong, 1985) 22:30 Trăsniții

HBO

marţi

PRIMA 13:30 Teleshopping 16:00 Pasiune și speranță 18:00 Focus 19:30 Mama mea găteşte mai bine 20:30 Instrucția (thriller, 2003) Cu: John Travolta 22:30 Trăsniții

HBO

PRIMA 13:00 Camera de râs 16:00 Capri (primul episod) 19:30 Mama mea găteşte mai bine 20:30 Cronica Cârcotașilor Cu Șerban Huidu, Ioana Petric 22:30 Trăsniții 23:45 Focus Magazin

miercuri HBO

joi

HBO

PRIMA 13:30 Teleshopping 14:00 Toate pânzele sus 16:00 Capri (episodul 2) 19:30 Mama mea găteşte mai bine 20:30 Ajutor, vreau să slăbesc! Reality-show 22:30 Trăsniții

06:00 Misterul din florărie: crima de la nuntă (dramă, Canada, 2016) 13:50 X-Men: Cei dintâi (acțiune, 2011) 16:05 Manchester by the Sea (dramă, SUA, 2016) 18:20 Afacerea (episodul 1 din sezonul 4) 19:15 Lumea de dincolo (serial) 20:00 Apă pentru elefanți (dramă, 2011) 00:10 Predators (acțiune, SUA, 2010)

PRO 2

06:00 Vremea inocenței (r) 07:30 Iubire ascunsă 09:45 Mă declar vinovată 10:45 Teleshopping 11:15 Blestemul meu iubit (r) 13:15 Teleshopping 13:30 Trandafirul negru 14:30 Iubire ascunsă 15:30 Iarna răzbunarii 19.00 Blestemul meu iubit 21:00 Iubire ascunsă 22:00 Trandafirul negru 23:00 Inimă de țigan 00:30 Blestemul meu iubit (r) 04:00 Inimă de țigan (reluare)


17-23 Mai 2018

SPORT Volei feminin, Champions League CSM Volei Alba Blaj, vicecampioana Europei 2018! 4 1

Promiteam în ediţia trecută să revin cu un articol mai amplu despre show-ul având ca miză coroana Europei, derulat în premieră în România, determinat de „fenomenul Volei Alba Blaj” în week-end-ul trecut în Sala Polivalentă bucureşteană. Cea mai importantă competiţie europeană a ultimilor ani în România - Turneul Final Four al Ligii Campionilor la volei feminin, a reunit în Capitală, alături de tripla campioană a României, trei dintre numele sonore ale continentului: Vakifbank Istanbul, Imoco Conegliano (finalistele ediţiei trecute) şi Galatasaray Istanbul. Cluburi cu palmares european impresionant, bugete imense şi distribuţii din care n-au lipsit sportive din Top 50 continental şi mondial. Exemple: Guler Neslihan, Dobriana Rabadzhieva şi Cansu Cetin la Galatasaray, Samanta Bricio, Monica De Gennaro, Samanta Fabris, Joanna Wolosz şi Kimberly Hill la Conegliano, Natasa Krsmanovic şi Ana Cleger la Blaj, Gozde Kirdar, Zhu Ting, Kelsey Robinson, Demir Neslihan, Lonneke Sloetjes şi Milena Rasic la Vakifbank. Galatasaray Istanbul (foto 1) - buget 10 milioane euro/sezon, din 2012 de două ori (2012, 2016) în finala CEV Cup şi de două ori (2015, 2017) pe poziţia a treia, n-a beneficiat la Bucureşti de serviciile liderului său, extrema Tatiana Kosheleva, campioană mondială şi dublă campioană europeană cu seclecţionata Rusiei, multiplă medaliată în competiţiile continentale cu Dinamo Krasnodar şi Eczacibasi Istanbul. Cu toate acestea, echipa se prezenta favorită în semifinala cu Blajul, conform majorităţii pronosticurilor. Mai ales ţinând cont de marea experienţă a clubului în confruntările internaţionale.

2 Imoco Conegliano (foto 2) - buget 8 milioane euro/ sezon, dublă campioană în peninsulă (2016,2018), grupare de calibru a unui volei italian cu permanente prezenţe în turneele finale ale campioanelor, a constituit fără îndoială forţa nr. 2 a competiţiei, fiind la un pas de a elimina în semifinală viitoarea regină a Europei. Cu treisprezece persoane în staff-ul curent al echipei (antrenorul principal Daniele Santarelli, un antrenor secund, doi asistenţi, un statistician, un preparator fizic, un ortoped, trei medici şi trei fizioterapeuţi !!), finalista ediţiei trecute a prezentat cel mai spectaculos volei, ratând incredibil prezenţa în ultimul act. Vakifbank Istanbul (foto 3) - buget 12 milioane euro/sezon, triplă campioană a Europei înainte de sosirea la Bucureşti, dublă campioană mondială a cluburilor, câştigătoare de CEV şi Challenge Cup, laureată de zece ori în Turcia, a egalat în Final Four performanţa italiencelor d ela Bergamo, de patru ori reginele Champions League. Clubul la care au evoluat, de-a lungul anilor, imense nume ca poloneza Glinka,

croata Poljak, nemţoaicele Grun şi Furst, sârboaicele Nikolic şi Brakocevic, brazilianca Sheila Castro, italianca Costagrande sau americanca Hill, posedând un lot excepţional condus de tehnicianul italian Giovanni Guidetti, antrenor în carieră la naţionalele Italiei, Olandei, Germaniei şi Turciei (!), s-a acoperit cu aur în România, egalând cu Vakifbank performanţa maximă a italiencelor de la Volley Bergamo, de patru ori câştigătoare ale trofeului Champions League ! Având, e adevărat, la dispoziţie cea mai valoroasă voleibalistă din lume, chinezoaica Zhu Ting (foto 5, alături de sârbul Aleksandar Boricic, preşedintele CEV), sportivă plătită cu 1.500.000 euro pe sezon. De cinci ori mai mult decât cea mai bună handbalistă a globului, românca Cristina Neagu (300.000 euro). Şi un lot omogen, cu voleibaliste de valoare apropiată pe banca de rezerve.

5 CSM Volei Alba Blaj (foto 4) - buget 1,5 milioane euro/sezon, de trei ori campioană naţională, cu evoluţii reuşite în ediţiile anterioare ale Champions League, a constituit cu siguranţă marea surpriză a competiţiei în acest an. Cu o strategie remarcabilă, pusă la punct în urmă cu patru ani, cu un sprijin financiar solid şi un antrenor sinonim cu victoria - Darko Zakoc, grupul sportiv de la fileul din Blaj a lansat numele micuţului oraş ardelean în vitrina europeană şi mondială a performerilor de excepţie. Având o evoluţie fără greşeală în grupe şi obţinând - şi cu ajutorul Primăriei Capitalei - dreptul de a găzdui, în premieră pentru România, turneul final al campioanelor Europei. Test pe care l-a trecut admirabil, dar în care s-au investit, pe lângă resurse materiale, multă inteligenţă şi pasiune. Cu modestie şi curaj. În aceste condiţii, reuşita sportivă a eliminării Galatasaray-ului şi prezenţa în marea finală constituie un decont moral binemeritat, de care lumea sportului pe plan intern ar trebui să fie mândră şi care poate constitui un model perfect.

Pizzeria

Doar un telefon la 0256/357.981 şi în cel mai scurt timp cea mai bună pizza de la Domacris este la tine acasă sau la serviciu.

Vă oferim meniul zilei la comandă! Vizitează domacris.ro şi află mai multe. Calitate şi tradiţie numai la Pizzeria Domacris din Lugoj! Str. Filaret Barbu, Nr. 12.

n SPORTURI LOCALE n

n Fotbal, Liga I

Rezultatele etapei a 9-a din play-off și play-out: Viitorul Constanţa-Poli Iaşi 1-0; Astra Giurgiu-CFR Cluj 0-2; CSU Craiova-FCSB 0-1; ACS Poli Timişoara-Juventus Bucureşti 2-0; FC Voluntari-Sepsi 1-2; Dinamo Bucureşti-FC Botoşani 2-0; Concordia Chiajna-Gaz Metan Mediaş 0-0. Etapa a 10-a din play-off (18-20 mai 2018): Poli Iaşi-CSU Craiova; FCSBAstra Giurgiu; CFR Cluj-Viitorul Constanţa. Etapa a 10-a din play-out (15-17 mai 2018): Sepsi-ACS Poli Timişoara; Juventus Bucureşti-Dinamo Bucureşti; FC BotoşaniConcordia Chiajna; Gaz Metan Mediaş-FC Voluntari.Etapa a 11-a din play-out (18-21 mai 2018): Sepsi-Juventus Bucureşti; Concordia Chiajna-Dinamo Bucureşti; FC Voluntari-FC Botoşani; ACS Poli Timişoara-Gaz Metan Mediaş.

n Fotbal, Liga a II-a

Atmosferă excepţională, dominată de coregrafia sutelor de blăjeni - suporteri în galeria „Legiunea XIII Gemina”, grupuri colorate de susţinători ai italiencelor şi turcoaicelor, mari personalităţi ale voleiului mondial în tribune şi în jurul evenimentului, şi medalii de argint la gâtul voleibalistelelor în alb-roşu, un peisaj rar în concertul mondial al sporturilor de echipă din România, care a trezit admiraţie şi a provocat mult respect. CSM Volei Alba Blaj, vicecampioana Europei în 2018! Credea cineva? Semifinale: VakifBank Istanbul - Conegliano Volley = 3 : 2 (25:22, 25:21, 17:25, 15:25, 16:14) CSM Volei Alba Blaj - Galatasaray Istanbul = 3 : 1 (23:25, 25:17, 25:22, 25:22) Finale: III - IV: Conegliano Volley - Galatasaray Istanbul = 3 : 0 (25:17, 25:18, 25:20) I - II: VakifBank Istanbul - CSM Volei Alba Blaj = 3 : 0 (25:17, 25:11, 25:17) Premii individuale - Dream Team (foto 6): MVP: Gözde Kirdar (Turcia/VakıfBank Istanbul); coordonatoare: Joanna Wolosz (Polonia/Imoco Volley Conegliano); universal: Ana Yilian Cleger (Cuba/CSM Volei Alba Blaj); centru: Milena Rasic (Serbia/VakıfBank Istanbul); centru: Nneka Onyejekwe (România/CSM Volei Alba Blaj); extremă: Zhu Ting (China/VakıfBank Istanbul);

6 extremă: Kimberly Hill (SUA/Imoco Volley Conegliano); libero: Hatice Gizem Örge (Turcia/ VakıfBank Istanbul). Dan H. BRUDIU

3

Rezultatele etapei a 34-a: Snagov-Clinceni 1-1; Metaloglobus-Mioveni 2-1; Chindia-Hermannstadt 1-1; FC ArgeşBaloteşti 2-3; Brăila-Afumaţi 1-2; Luceafărul-UTA 3-2; Suceava-Pandurii 3-2; Miroslava-ASU Poli 2-1; Târgu Mureş-Călăraşi o-3; Ripensia-Satu Mare 3-0. Etapa a 35-a (16-17 mai 2018): Miroslava-Snagov; Hermannstadt-Metaloglobus; ASU PoliSuceava; Pandurii-Luceafărul; UTA-Ripensia; Afumaţi-FC Argeş; Baloteşti-Chindia; Mioveni-Clinceni; Călăraşi-Brăila. Etapa a 36-a (19-20 mai 2018): Snagov-Mioveni; ClinceniHermannstadt; Metaloglobus-Baloteşti; Chindia-Afumaţi; FC Argeş-Călăraşi; Ripensia-Pandurii; Luceafărul-ASU Poli; Suceava-Miroslava; Brăila-Satu Mare 3-0; Târgu Mureş-UTA 0-3.

n Fotbal, Liga a III-a

Rezultatele etapei a 27-a: Hermannstadt II-Filiaşi 1-1; Cermei-Sebiş 1-2; Lugoj-Băleşti 2-0; CNP Timişoara-Deva 2-1; Mama Mia-Şirineasa 0-5; Reşiţa -Lipova 2-2; Ghiroda-Craiova II 2-4; Giarmata a stat. Rezultatele etapei a 28-a: FiliaşiGhiroda 1-0; Giarmata-Mama Mia 3-0; Deva-Lugoj 1-2; Sebiş-Hermannstadt II 2-0; Craiova II-Reşiţa 0-2; Şirineasa -CNP Timişoara 7-1; Băleşti-Cermei 0-0; Lipova a stat. Etapa a 29-a (18-19 mai 2018): Sebiş-Filiaşi; Hermannstadt II-Băleşti; Cermei -Deva; Lugoj-Şirineasa; CNP Timişoara-Giarmata; Mama Mia -Lipova; Reşiţa-Ghiroda; Craiova II va sta.

n Fotbal, Liga a IV-a

Rezultatele etapei a 28-a: Avântul Periam-Progresul Ciacova 2-1; ACS Dumvrăviţa-Voinţa Maşloc 2-1; Progresul Gătaia-CSM Lugoj II 4-1; Timişul Şag-Unirea Sânnicolau Mare 2-2; AS Seceani-ASO Deta 0-6; CSO Făget-FC Bazoşu Vechi 4-3; Unirea Tomnatic-Pobeda Dudeştii Vechi 4-0; Voinţa Biled-AS Peciu Nou 1-10; AS Murani-Cocoşul Orţişoara 1-1. Etapa a 29-a (15-16 mai 2018): Pobeda Dudeştii Vechi-AS Seceani; ASO Deta-Progresul Ciacova; Voinţa Maşloc-Unirea Tomnatic; Unirea Sânnicolau Mare-CSO Făget; AS Peciu Nou-ACS Dumvrăviţa; Cocoşul Orţişoara-Voinţa Biled; AS Murani-Avântul Periam; CSM Lugoj II-Timişul Şag; . Etapa a 30-a (19-20 mai 2018): AS Seceani-FC BazoşuVechi; Unirea Tomnatic-Unirea Sânnicolau Mare; ACS Dumvrăviţa-Cocoşul Orţişoara; Timişul ŞagVoinţa Maşloc; CSO Făget-CSM Lugoj II; Progresul Gătaia-AS Peciu Nou; Avântul Periam-ASO Deta; Voinţa Biled-AS Murani; Progresul Ciacova-Pobeda Dudeştii Vechi.

n Campionatul Judeţean

Rezultatele etapei a 24-a: Dudeştii Noi - Topolovăţu Mare 3-3; Buziaş - Mănăştiur 6-0; Recaş - Ştiuca 0-0; Bacova - Hitiaş 1-1; Sacoşu T. - Boldur 0-1; Moşniţa N. - Coşteiu 6-2; Darova - Găvojdia 2-3; Autoliv - Tormac 2-2. Etapa a 25-a (19-20 mai 2018): Coşteiu - Dudeştii Noi ; Topolovăţu Mare - Buziaş; Mănăştiur - Recaş; Ştiuca - Bacova; Hitiaş - Boldur; Tormac - Darova; Găvojdia - Moşniţa N.; Autoliv - Sacoşu T.

n Campionatul Municipal

Rezultateleetapeia14-a:MicroI-Jabăr1-0;OhabaForgaciRacoviţa 3-4; Margina-Topolovăţ II 0-3; Micro 1 II - Pădureni 2-2;Pietroasa-Tomeşti0-3(gazdeles-auretrasdincampionat).

Fem Panta Rhei

încălţăminte, îmbrăcăminte, marochinării

n str. Unirii nr.2, telefon: 0356.452.204. n str. Avram Iancu nr.3, telefon: 0356. 175.663

PIZZA LA UŞA TA!

ACTUALITATEA 15

Orar: 9-18 Alege Panta rhei, alege preţul corect!

în fiecare vineri, reducere de 10% la toate produsele


16 ACTUALITATEA

PUBLICITATE

17-23 Mai 2018

Rieker Romania

angajează

l Muncitori necalificați (femei şi bărbaţi) pentru faze de lucru ușoare, cu învățare rapidă

Oferim: n tichete de masă din prima zi lucrată n transport gratuit n sistem de prime atractiv, veniturile nete putând ajunge până la 2.500 de lei Te poţi prezenta începând cu ora 6.30 dimineaţa la sediul firmei din Lugoj pe strada Timişorii nr.139-141.

SC SILCOM SA angajează Operatori CNC lăcătuşi

sudori

Informatii la telefon 0256.307.300 sau la sediul firmei: Lugoj, str. Timișorii nr 143-147.

Lugoj, str. Ţesătorilor nr. 16

Marketul tău cu de toate!

Ieftin şi de calitate! Peste 6.000 de produse. Market 100 % românesc!

Actualitatea 1074  

săptămânal pentru oameni inteligenţi

Actualitatea 1074  

săptămânal pentru oameni inteligenţi

Advertisement