Page 1

n Nr. 1061 n Anul 22 n

15-21 Februarie 2018 n 2 lei n

ACTUALITATEA

n Săptămânal pentru oameni inteligenţi n

n www.ziarulactualitatea.ro n

Întrunire la nivel înalt între Retim și șefii asociațiilor de proprietari

n În Consiliul Local, opoziţia a declanşat războiul frustrărilor Pagina 5

În ultima perioadă de timp, deasupra Consiliului (mult prea) Local Lugoj, s-au adunat nori negri, prevestitori de furtună însoţită de descărcări electrice.

n Vacanţă activă, în proiecte europene, pentru elevii Colegiului „C. Brediceanu” Pagina 9

lor și până la responsabilitatea privind rău-platnicii și vandalizarea pubelor. Cele mai multe aspecte care se cer soluționate au fost prezentate de Moisă Scorobete, președintele Asociației de Proprietari din Zona Ștrand. Acesta a spus că locatarii nu mai vor o taxă în plus, de vreme ce asociațile nu pot presta servicii către Retim fără să fie plătite. În cazul Salprestului a fost altceva, o înțelegere cu avantaje pentru ambele părți. Reprezentantul Retim a spus că nu există o modalitate legală pentru ca președinții asociațiilor de proprietari să fie plătiți pentru încasarea facturilor. „Retimul ne-a prezentat un preț, dar noi nu mai putem să suplimentăm acele costuri pentru serviciile prestate pentru dânșii”, a punctat Moisă Scorobete. O altă problemă ridicată a fost cea privind gestionarea pubelelor primite și responsabilitatea privind vandalizarea sau furtul acestora. În ceea ce privește

rău-platnicii, nu s-a putut lămuri cine îi reprezintă la judecătorie și cum se recuperează sumele dacă locatarul nu plătește. Reprezentanții asociațiilor de locatari au cerut Retimului să vină cu o soluție prin care să rezolve și problema cheltuielilor cu hârtia, chiria, curentul, pentru ca acestea să nu-i afecteze pe locatari. „Dorim ca la Lugoj să fie un om la casierie, unde să se poată plăti, pentru că nu putem ține mai mult de 5.000 de lei în asociație. Și mai dorim să avem o persoană cu care să conlucrăm, pentru că sunt multe de rezolvat într-o asociație”, a conchis Moisă Scorobete. Adrian Engelmann, șef la Biroul Contractare al Retim, a promis că se va încerca soluționarea problemor ridicate și a dat asigurări că va trimite contractele pentru a putea fi studiate în perspectiva unei noi întâlniri, în care speră să fie rezolvate toate eventualele probleme care s-ar putea ivi. (N. S.)

Proiectul european Erasmus+ „School 21, Digitally and Socially Yours”, implementat de Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” Lugoj în parteneriat cu alte patru licee europene, îşi urmează cursul.

n Meridian verifică apometrele lugojenilor de la bloc Pagina 5

Luni, 12 februarie 2018, în Sala de Consiliu a Primăriei Lugoj, a avut loc o ședință la care au participat Adrian Engelmann, reprezentantul Retim, Vasile Lazăr, președintele FAPL, și președinții asociațiilor de proprietari din oraș. Întrunirea a fost una de nivel înalt, adică pe tonuri ridicate, președinții asociațiilor de proprietari prezentându-și zgomotos nemulțumirile și nelămuririle. După ce Vasile Lazăr și Adrian Engelmann au prezentat scopul întâlnirii, adică o informare privind noile contracte ce trebuie întocmite și modul de colectare a deșeurilor de către noua societate care a câștigat licitația pentru salubrizarea orașului (licența Salprestului va expira la 30 aprilie), șefii asociațiilor s-au plâns că nu au un model de contract pe care să-l poată discuta. Problemele ridicate de lugojeni au fost diverse, de la întocmirea facturilor, încasarea și plata

„Meridian 22” va desfășura, începând din 19 februarie 2018, a doua etapă a acţiunii de citire şi verificare a apometrelor la toate persoanele fizice de pe raza municipiului care domiciliază la bloc.

SC WITEXT SA este în plină dezvoltare

angajăm Ca angajat al societății, beneficiați de: n un salariu atractiv n bonuri valorice din prima zi lucrată n valoarea unui bon este de 15 lei n prime de Sărbători şi de vacanţă n ore suplimentare plătite 175% n transport gratuit (doar pentru angajaţii care nu au domiciliul stabil în Lugoj) Toate candidaturile vor fi analizate cu obiectivitate şi în deplină confidenţialitate.

Confecționeri încălțăminte (cu sau fără experiență) 4 cusători 4 muncitori pentru faze de manual

Dacă ești interesat să faci parte din echipa noastră te așteptăm la sediul societății de pe str. N. Titulescu, nr.78, pentru a depune o cerere de angajare.

Informaţii suplimentare se pot obține la telefon 0256 / 351 634.


2 ACTUALITATEA n Editorial

HOTNEWS

15-21 FEBRUARIE 2018

Parlamentul European a adoptat rezoluția prin Scumpa care se renunță la ora de vară și ora de iarnă mea Românie

de Mircea ANGHEL

În sfârşit, după aproape 30 de ani de la hărmălaia din decembrie 1989, coaliţia muhaielelor politice, aflate azi la cârma ţării, a reuşit să aducă România pe cele mai înalte culmi de civilizaţie, dar mai ales progres! Gargaragiii de partid şi de stat (degeaba) ne servesc apă rece spre a ne îmbăta. Făcând uz de statistici (citeam undeva că minciuna este de trei feluri: simplă, sfruntată şi… statistici), orchestra filarmonicii politrucilor de serviciu, avându-l la pupitru pe maestrul Liviu Dragnea-Penalul, ne flutură prin faţa ochilor nişte lozinci „asezonate” cu cifre care ne obligă să vedem ce bine trăim şi ce ne rezervă anul 2018, an în care tocmai am păşit timid de vreo lună şi un pic. Cu surle, trâmbiţe, dar mai ales tromboane ni se fredonează refrene nemuritoare: În anul 2017, România a devenit conform programului de guvernare, ţara cu cea mai scăzută fiscalitate din Uniunea Europeană; Impozitul pe venit a scăzut la 10%; Impozitul pe profit a rămas la 16%; TVA a scăzut de la 20 la 19%; A fost introdus impozitul de 1% pentru companiile cu cifra de afaceri mai mică de un milion de euro; În anul 2018 nu se mai introduce nicio taxă nouă şi niciun nou impozit. Şi bla, bla, bla… Să le analizăm. România are cea mai scăzută fiscalitate din UE. Ce folos, dacă prin buzunarele noastre seceră vântul sălbatic? Or fi ele cele mai mici taxe, dar sunt prea multe. Şi ştiţi cum e ? Picurii cu strop de strop/ Fac al mărilor potop! Să se fi mutat „paradisul fiscal” în România, care ameninţă TOP 10 al Paradisurilor fiscale de pe planetă (atenţie, TOP 10, adică: 1. Hong Kong, 2. Insulele Cayman, 3. Malta, 4. Monaco, 5. Singapore, 6. Bahamas, 7. Elveţia, 8. Luxemburg, 9. Insula Man, 10. Mauritius!) şi eu nu am aflat încă? Sau cum bine zice un text al unui cântec de muzică „uşuratică”: Oficial o ducem bine. Nişte gogoriţe… Ce folos că în 2018 nu se va introduce nicio taxă nouă şi niciun nou impozit (nu-i nimic, se pot mări, în buna tradiţie politicomioritică), dacă rata inflaţiei e în continuă creştere, benzina se scumpeşte, gazele se scumpesc, curentul se scumpeşte, alimentele se scumpesc, dând încă o lovitură sub centură românului cinstit? Pentru a atinge un nivel de trai decent, salariile noastre ar trebui dublate. Cum să le dublezi însă? Poate doar urmând sfatul pe care ni-l dă teleormăneanul într-o glumă care circulă pe facebook: Vreţi să vă dublaţi salariul? Furaţi salariul colegului! De aceea, cuprins de un tsunami de sentimente patriotice, strig în gura mare: Scumpa mea ROMÂNIE!

Parlamentul European a adoptat rezoluția prin care se renunță la ora de vară și ora de iarnă cu 384 voturi pentru, 153 de voturi împotrivă și 12 abțineri. Această decizie a fost luată din cauza efectelor pe care schimbările le au asupra sănătății oamenilor. Trecerea la ora de vară în 2018 ar urma să se facă în data de 25 martie, care va deveni ziua cea mai scurtă din an, având, practic, 23 de ore. Apoi, în 28 octombrie ar urma să se treacă la ora de iarnă. Membrii Consiliului European vor evalua

Bărbatul de 77 de ani dispărut de acasă a fost găsit decedat pe raza localității Țipari

această rezoluție și o vor modifica dacă este cazul. Decizia vine după ce guvernul Finlandei a anunțat că face lobby pentru eliminarea procedurii de trecere la ora de vară, ca urmare a faptului că peste 70.000 de finlandezi au semnat o petiție în acest sens, transmite AP. În Finlanda, soarele nu apune timp de 73 de zile consecutive în perioada verii, iar în timpul iernii soarele nu răsare timp de 51 de zile în zona de nord a Finlandei. Niciun stat membru UE nu poate, însă, renunța unilateral la schimbarea orei, așa că este nevoie de acordul tuturor celor 27 de state membre. Bom Mecanica SRL, J35/3021/2005, declar pierdute certificate constatoare emise în baza Legii 359/2004 pentru punctele de lucru din Făget, Aleea Sănătății nr.7, Timișoara, str. Sfinții Apostoli Petru și Pavel nr.39, Sp. din stânga, sat Jebel, com. Jebel, înscris în CF cu nr.2b, cu nr. Top 343. Le declar nule.

CONVOCATOR

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi despre dispariţia unui bărbat de 77 de ani, din comuna Coșteiu, sat Țipari, judeţul Timiş. La data de 11 februarie a.c., Iosif Molnar a plecat de la domiciliul său și nu a mai revenit. Luni dimineața, 12 februarie 2018, forțe din cadrul Detașamentelor 1 şi 2 din Timișoara şi Detașamentului Lugoj au intervenit la misiunea de căutare-salvare a bărbatului dispărut, pe raza localității Țipari. La locul intervenției s-au deplasat 13 subofițeri, un ofițer, 2 câini de căutare-salvare şi o șenilată din cadrul celor 3 subunităţi, 10 polițiști și 3 voluntari din cadrul SVSU Coșteiu. După aproximativ 3 ore de căutare, victima a fost găsită. Din nefericire, echipajul SAJ aflat la locul intervenției a constatat decesul victimei. (A. P.)

Toate adevărate? Şi la toate produsele? 1 leu este preţ mare? 0.99 este mic?

Înainte de a cumpăra:

sanitare, chimicale, feronerie, PVC, fitinguri şi ţevi, vopsele, electrice, materiale curăţenie, adezivi, materiale construcţii, nisip, cuie, teracote, polistiren, plexic, non azbest, carbid etc.

CompAraţi şi preţurile noastre!

Cargo Com Parc

La Parcul George Enescu, tel.0256.35.69.69

În temeiul Legii 31/1990, cu modificările şi completările ulterioare şi în conformitate cu statutul societăţii, Consiliul de Administraţie al S.C. Timişul S.A. Lugoj convoacă: Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor pentru data de 19.03.2018 la sediul societăţii din Lugoj str. Ţesătorilor, nr. 17, jud. Timiş, la orele 10:00, cu următoarea ordine de zi: 1. Alegerea unui nou Consiliu de Administraţie, conform Legii 31/1990; 2. Raportul Consiliului de Administraţie asupra activităţii de afaceri, a bilanţului, a contului de profit şi pierderi pentru anul 2017; 3. Raportul Comisiei de Cenzori asupra activităţii de afaceri, a bilanţului, a contului de profit şi pierderi pentru anul 2017; 4. Adoptarea unor hotărâri cu privire la raportul pentru anul 2017 al Consiliului de Administraţie şi Comisiei de Cenzori asupra bilanţului, a contului de profit şi pierderi pentru anul 2017 şi repartizarea profitului net; 5. Aprobarea descărcării de gestiune a administratorilor, referitor la activitatea lor în anul 2017; 6. Adoptarea Bugetului de venituri şi cheltuieli al societăţii pe anul 2018. 7. Diverse. Acţionarii împuterniciţi vor depune procurile cu cel puţin 48 de ore înaintea termenului de convocare a adunării. În cazul în care nu se va întruni cvorumul necesar şi nu se pot lua hotărâri valide, şedinţa se reconvocă pentru data de 20.03.2018 în acelaşi loc la aceeaşi oră şi cu aceeaşi ordine de zi. Preşedintele Consiliului de Administraţie al S.C. Timişul S.A. Orcsik Robert Tiberiu

Anunț public SC Ardelean Adrian Company SRL, cu sediul în localitatea Lugoj, str. Memorandului, nr. 2, județul Timiș, anunță intenția de revizuire a autorizației de mediu pentru activitatea cu cod CAEN 1581 pentru amplasarea unei stații Diesel Point în incinta unității.


15-21 FEBRUARIE 2018

PRIM PLAN

Un accident în care au fost implicate trei TIR-uri, pe șoseaua de centură a Lugojului

Un accident în care au fost implicate trei autotrenuri a avut loc, joi, 8 februarie 2018, pe șoseaua de centură a municipiului Lugoj. Conform spuselor polițiștilor, accidentul s-a produs din cauză că unul dintre șoferi nu a păstrat o distanță corespunzătoare în mers, iar în urma coliziunii unul dintre șoferi a rămas încarcerat. „La locul intervenției s-au deplasat două autospeciale cu modul de descarcerare, o autosanitară

SMURD, un ofiţer şi 10 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Lugoj. În autotrenurilr implicate în accident se aflau doar şoferii. În urma impactului, unul dintre şoferi, un bărbat de aproximativ 27 de ani, a rămas încarcerat. Victima a fost extrasă şi predată unui echipaj SAJ pentru a fi transportată la spital. Celelalte două persoane nu au necesitat îngrijiri medicale. Pompierii militari au asigurat măsurile PSI necesare”, au transmis reprezentanții ISU Timiș. (A. P.)

Un tânăr de 20 de ani s-a răsturnat cu mașina, pe DN 68A, între Lugoj și Făget

ACTUALITATEA 3 n Un jandarm, rănit într-un accident pe centura Lugojului

Un angajat al Jandarmeriei a fost rănit joi seara, 8 februarie 2018, pe șoseaua de centură a municipiului Lugoj. Bărbatul se află într-o mașină, înmatriculată în Caraș-Severin, care a fost lovită în plin de un alt autoturism. Din primele cercetări făcute la locul accidentului de către polițiști, se pare că la volan se afla o femeie care a încercat să întoarcă mașină și nu s-a asigurat, moment în care autoturismul a fost lovit în plin de un șofer care circula regulamentar. Circumstanțele producerii accidentului, dar și cine a condus mașina în care se afla jandarmul nu sunt încă clare, polițiștii urmând să stabilească exact aceste detalii în urma anchetei pe care au demarat-o. Curios este faptul că jandarmul, deși rănit, a ajuns la spital cu o mașină particulară, nefiind anunțat niciunul dintre ser-viciile de urgență, nici măcar poliția, și asta în ciuda faptului că stația SMURD se afla la nici două minute distanță de locul în care s-a produs accidentul. Ajuns la spital, rănit la cap, jandarmul din Reșița a primit îngrijiri medicale de urgență și a plecat pe picioarele sale, după ce a primit și o serie de recomandări din partea medicilor. Femeia care se afla în mașină a scăpat nevătămată.

n Un poliţist de 23 de ani a fost prins drogat la volan, la Lugoj

Un tânăr polițist de la secția Transporturi Feroviare Oțelu Roșu, din județul CarașSeverin, s-a ales cu un dosar penal, după ce a fost depistat conducând un autovehicul în timp ce se afla sub influența unor substanțe interzise. Tânărul, în vârstă de 23 de ani, a fost oprit în trafic, pentru un control de rutină, de către polițiștii din Lugoj. Pentru că avea un comportament ciudat, șoferul a fost testat și cu dispozitivul pentru depistarea substanțelor psihoactive, iar rezultatul a fost pozitiv la THC (componenta psihoactivă a canabisului) și la amfetamină. Tânărul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism. Tânărul polițist riscă nu numai să se aleagă cu o condamnare, ci și să fie dat afară din poliție, scrie lugojinfo.ro.

Un autoturism, condus de un tânăr de 20 de ani, s-a răsturnat, vineri, 9 februarie 2018, puțin după ora 8, pe DN 68A, între Lugoj și Făget. În condițiile unui carosabil alunecos, tânărul șofer a pierdut controlul asupra mașinii, care s-a răsturnat în afara părții carosabile.

„La locul intervenției s-au deplasat o autospecială cu modul de descarcerare, o autosanitară SMURD, un ofiţer, un maistru militar şi 7 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Lugoj. Echipajul SMURD a acor-

dat îngrijiri medicale victimei la locul intervenției, după care au transportat-o la spital. Pompierii militari au asigurat măsurile PSI necesare”, au transmis reprezentanții ISU Timiș. Conducătorul autoturismului a suferit leziuni ușoare. (A. P.)

Centrul Medical Dr. Cev

Laborator de analize medicale

Lugoj, str. Făgăraş nr. 3, tel.: 0256/358617; fax.: 0356/459271; e-mail: cm_dr_cev@yahoo.com Peste 80 de tipuri de Aparatură de ultimă generaţie, analizoare complet analize, la cele mai mici automate, la standarde internaţionale, pentru: BIOCHIMIE, preţuri din oraş. HEMATOLOGIE, IMUNOLOGIE, MICROBIOLOGIE, PARAZITOLOGIE.

NOU ! Analize gratuite în limita fondului CAS, cu bilet de trimitere! NOU !

Şef laborator: Dr. Camelia Brînzei Cabinet ORL: Dr. Cev Pavel, medic primar Dr. Vior Delia, medic specialist ORL Cabinet Pediatrie: Dr. Cev Elena, medic primar Cabinet Cardiologie: Dr. Sima Daniela, medic primar; Dr. Biro Codruţa, medic specialist Alergologie: Dr. Brisan-Igna Diana, medic specialist

Cabinet Gastroenterologie: Dr. Cev Elena Zenovia, medic specialist, doctor în Ştiinţe Medicale Dr. Damra Abdel Majid, medic specialist gastroenterologie şi medicină internă ATI: Dr. Radu Delia, medic primar Cabinet Endocrinologie: Dr. Şalapa Magdalena, medic specialist

Recoltări analize: între orele 8 - 11, Informaţii/programări la Eliberare rezultate: între orele 15 – 16. tel: 0256/358.617, între orele 8-19 Pentru majoritatea analizelor, rezultatele se obţin în aceeaşi zi.


4 ACTUALITATEA n Bătălia pentru Timişoara (6)

11 septembrie 1944. Plutonierul Ghenadie Francisc, târându-se prin porumb, a ajuns la tancul lovit, l-a pornit şi a venit cu el în Timişoara, unde a fost expus în centrul oraşului. Între timp, cele trei tanchete au fost recuperate de germani, iar încercările de a împiedica ridicarea lor s-au soldat cu un eşec din partea românilor. Către orele 11:30, inamicul a reuşit să pătrundă în flancul stâng al unui escadron din Regimentul 13 Călăraşi. Lt.col. Enescu a intervenit introducând în luptă Compania de Intervenţie până la sosirea în sprijin a Regimentului 5 Vânători. Germanii au constituit repede un grup cu care să execute o rapidă manevră de învăluire dinspre est, în spatele escadronului care era în apărare, dar, în acel moment, a venit salvarea de la aviaţia română care a atacat în picaj grupul de manevră inamic dezorganizându-l. În acel moment, lt. col. Enescu, profitând de situaţie, ordonă celui de-al doilea escadron pe care-l păstrase ca a doua rezervă, comandat de căpitanul Donici, să treacă la contraatac. A fost un contraatac reuşit, care l-a surprins pe inamic, silindu-l să se desprindă de

Mareşal Rodion Malinovski, comandant al Frontului 2 Ucrainean sovietic (cu misiunea de a elibera Banatul şi Transilvania), şi Feldmareşal Maximilian von Weichs, comandant al Grupului de Armate „F” german (cu misiunea de a ocupa Banatul şi a apăra Serbia)

celelalte subunităţi române cu care era în contact. Artileria inamică nu a reacţionat de teama de a nu-şi lovi propriile trupe. Inamicul s-a retras către Şag - Parţa. La ora 12.30, a sosit în sprijin R. 5 V. cu cele două batalioane şi două companii din R. 17 I. Lugoj. Comandantul diviziei a ordonat regimentului de vânători să elibereze satele Şag şi Parţa cât mai repede până nu le sosesc întăriri germanilor. Vânătorii au trecut la contraatac, dar văzând că Batalionul 2 Vânători nu reuşeşte să elibereze satul Şag, a fost trimis şi Batalionul 1 Vânători care iniţial primise ordin să elibereze satul Parţa. Acţiunea celor două batalioane a fost sprijinită de două baterii de artilerie din R. 1 Art. Astfel, până la ora 20.00, cele două sate de la sud de Timişoara au fost eliberate, germanii retrăgându-se în pădurile din apropiere. Luptele din 11 septembrie se încheiaseră. Lt. col. Ion Enescu a fost permanent în mijlocul luptătorilor, coordonându-le acţiunile. În timpul nopţii, germanii au acţionat cu foc şi patrule împotriva celor două batalioane de vânători din cele două sate. Ziua de 11 septembrie 1944 a fost foarte lungă atât pentru militari cât mai ales pentru locuitorii din Timişoara, care se temeau în orice moment că germanii vor pătrunde în oraş. Spre seară locuitorii s-au mai liniştit, deoarece s-a răspândit zvonul că ruşii au sosit în Lugoj şi vor veni spre Timişoara. La ora 23:00 au sosit din Lugoj 108 militari care au completat efectivele Regimentului 13 Călăraşi. Lugoj. În această zi, la ora 17:00, a intrat în oraş un pluton de cercetare sovietic care venea dinspre Caransebeş. Cercetaşii comandaţi de un locotenent au fost întâmpinaţi de autorităţile locale şi de colonel Ghiţă Teodor, comandant al garnizoanei Lugoj. 12 septembrie 1944. Regimentul 5 Vânători se găsea în apărare pe cele două sate, Şag şi Parţa, de la sud de Timişoara, având în sprijin o baterie de obuziere (3 piese), sosită în cursul nopţii de la Divizionul 61 Artilerie Grea de la Păuliş, de pe Valea Mureşului. În depozitul Regimentului 9 Grăniceri din Timişoara au fost găsite două tunuri antitanc care au fost repartizarte Regimentului 13 Călăraşi, sporindu-i astfel acestuia puterea de foc, la 3 tunuri antitanc. Însă, cele două tunuri au fost repartizate escadronului din acelaşi regiment care se afla în apărare la Săcălaz, la vest în faţa Timişoarei. În această zi inamicul a efectuat doar recunoaşteri la sud şi la vest de Timişoara, având loc ciocniri între patrulele româneşti şi cele germane. Într-un moment de acalmie, locotenent-colonel Enescu s-a repezit la Spitalul Militar săşi vadă şi să-şi îmbărbăteze ostaşii răniţi. Apoi s-a întors în mijlocul ostaşilor lui, s-a interesat de hrana lor, le-a adus ţigări şi le-a înmânat personal scrisori venite de acasă.

SOCIAL

15-21 FEBRUARIE 2018

Regii României şi făurirea statului român modern

Ecouri din presa de epocă (6)

Ca omagiu adus centenarului Marii Uniri, inițiem un serial, cu extrase din presa de epocă, în care ne propunem să urmărim și să deslușim, pas cu pas, etapele procesului făuririi statului național unitar român și crearea instituțiilor românești moderne, aflate în sincronie cu valorile Occidentului. * „Oșteanul român a pus în mirare toată lumea. Ca leul încătușat cu lanțuri grele, când își rupe legăturile sclaviei și se repede înfricoșat spre tiranul său, așa și oșteanul român, în justa sa răzbunare, produce fapte de cutezanță nemărginită” * 31 iulie 1877 – telegrama Marelui Duce Nicolae al Rusiei către Domnitorul Carol al României: „Turcii, înghesuind multe trupe la Plevna, ne înfrâng. Vă rog să faceți fuziune, demonstrațiune și dacă se poate să treceți Dunărea, așa cum doriți”. „Luptele viteze și victorioase ale ostașilor români în preajma Plevnei și luarea cu asalt a Griviței au dat loc la multe și frumoase episoade, care pururi vor rămâne săpate în memoria generațiilor viitoare! Se spune că un regiment de husari din garda imperială, întâlnind în drumul dintre districtele Bârlad și Vaslui un soldat din eroicul regiment al 13-lea de dorobanți pedeștri, pe unul din acei soldați pe care gluma poporală i-au titluit cu epitetul de curcani, acel regiment rusesc a prezentat arma modestului soldat român, care, cu traista în vârful puștii și căciula pe ureche, mergea pașnic spre satul Solești, localitatea familiei sale. Această respectuoasă manifestare l-a surprins mult pe bunul oștean, și întrebând pentru ce i s-a făcut atâta onoare, colonelul regimentului i-a răspuns că alături cu «Steaua României» poartă pe pieptul său «Crucea Sf. Gheorghe» a Rusiei. Aceste semne de vitejie au fost puse pe pieptul dorobanțului de însăși mâna împăratului Alexandru și cea a domnitorului Carol, atunci când căpitanul Valter [Mărăcineanu], murind sub o ploaie de gloanțe, cu steagul în mână, pe zidul Griviței, s-a aruncat înainte și a fost el, dorobanțul de la Solești, cel dintâi care a menținut în mijlocul morții și a focului drapelul român pe Grivița, până ce, din urmă, regimentele țării au ajuns și au luat deplina posesiune a acestui fort.” („Familia”, Budapesta, XIII, 43, 1877, 514) „Descendenții vechilor noastre legiuni, românii, se luptă astăzi cu eroism pe țărmii Dunării pentru independența lor. Îmi pare că este bine a face să se audă o aplaudare din partea capitalei vechii lumi și-a Italiei întregi îndreptată valoroaselor noastre rude. Totdeauna al vostru, G. Garibaldi.” (Ibidem, 514-515) „Generalul Krîlov despre armata română: «Luptele trecute mi-au dat o excelentă idee despre bravura, ținuta și exactitatea serviciului regimentelor de roșiori, călărași și artileria călare. Aceasta se datorează în mare parte distinsului corp al ofițerilor. Plecând, duc o sinceră mulțumire dobândită prin onoarea ce am avut-o de a comanda aceste trupe de elită». (Ibidem, 515) „[Morții] la Grivița. Înfiorător tablou!... Ochii ni se întunecă privindu-l, și mâna ne tremură voind a-l schița… Bubuitul tunurilor a încetat. Puștile nu mai pocnesc. Chiar și soarele,

văzând atâta vărsare se sânge, se reflectă roșu pe piscul munților și apune de după ei. Și acolo sus, în aer, croncănesc corbii. Ochii lor plutesc în fericire. Jos, ei zăresc, tăvălite în sânge, cadavre omenești. Bravi soldați care au părăsit căminul părintesc și vatra familială, care au lăsat acasă inimi iubitoare ca să vină a lupta aici pentru țară și neamul lor, mulți din ei și-au vărsat sângele pe câmpul de luptă. Și acum zac acolo fără suflet, fără viață. Sufletul lor a zburat la ceruri. Inima a încetat a mai palpita, mâna nu mai ține arma ce-a purtat-o cu atâta vitejie. Ei zac, prieteni și dușmani, nu se mai luptă. Moartea i-a împăcat. […] Dormiți în pace, umbre, fii viteji ai națiunii! Voi ați murit, dar sângele vostru a udat floarea libertății, și aceea va crește, va înflori și va păstra numele vostru pentru totdeauna!” (Ibidem) Ziarele străine despre armata română. „Daily News”: „Românii au luat loc, dintrun singur pas, între armatele europene”; „Times”: „Principele Carol, un Hohenzollern și dintr-o rasă de războinici, cu drept cuvânt se poate mândri de tinerele lui trupe”; Berlin: „Dispozițiunile militare ale principelui Carol, împreună cu atitudinea armatei române, și-au atras deplina recunoștință a cercurilor de aici. România a dovedit că știe să se bată, și încă cu succes, pentru independența ce-o pretinde, și astfel a dat puternice probe despre puterea ei de viață” („Familia”, Budapesta, XIII, 45, 1877, 538). „Un soldat român decorat cu „Steaua României”, care fuse rănit, fu întrebat de un cetățean dacă decorațiunea a căpătat-o la Plevna. Soldatul, care este din Regimentul I de Artilerie, a răspuns că acum se duce s-o capete și pe cea de la Plevna, fiindcă aceea ce o posedă o are de la Măgurele.” (Ibidem, 539) „Două sute de ani, sabia română a stat ascunsă în teacă. Răuvoitorii au și scos vestea că aceea a ruginit cu totul. Dar ei s-au înșelat. Parcă vitejia, oprită două sute de ani, ar fi erupt toată deodată. Oșteanul român a pus în mirare toată lumea. Ca leul încătușat cu lanțuri grele, când își rupe legăturile sclaviei și se repede înfricoșat spre tiranul său, așa și oșteanul român, în justa sa răzbunare, produce fapte de cutezanță nemărginită. Două sute de ani, drapelul român a fost tot înfășurat. Dar iată-l astăzi fâlfâind cu fală în fruntea oștirilor române, pe piscul redutei ocupate de la turci, adumbrindu-i cu gloria veșnică pe toți bravii care au luptat sub el pentru țara și națiunea lor, pentru onoarea numelui de român. […] Prin acest război, națiunea română a renăscut. Ea începe acum o viață nouă. Dușmanii se vor sfii de-a o mai insulta, căci numele ei a devenit respectat. Știu aceasta și o simțesc bravii oșteni români. Iată dorul care-i atrage pe câmpul luptei, iată scânteia ce le încălzește curajul, iată scutul cu care se înarmează, iată motivul pentru care disprețuiesc moartea. Ei mor bucuroși, pentru că știu că, murind, se fac nemuritori.” (Ibidem, 538) Grupaj realizat de Constantin-T. STAN

As. Mil. R. R. ”Lt. erou P.Laţcu” Lugoj

SC Salprest SA Lugoj

Tel. 0256.352.834

Adăpostul pentru Câini fără Stăpân Lugoj prezintă pentru adopţie Nume: Gen: Vârsta: Rasa: Talie:

Bety femelă 2 ani comună mijlocie

carnet sănătate vaccinuri la zi

Vreau să fac parte dintr-o familie fericită! Mă ajuţi luându-mă acasă? Ofer dragoste necondiţionată!

ANUNŢ IMPORTANT

S.C. Meridian 22 SA are în desfăşurare în această perioadă acţiunea de remitere a preavizelor de debranşare pentru toţi titularii de contracte care înregistrează facturi restante către societatea noastră şi care locuiesc la blocuri.Menţionăm că după expirarea perioadei legale înscrisă în preavizul de debranşare, pentru toţi restanţierii se va trece la întocmirea şi înaintarea dosarului către instanţă. Solicităm pe această cale ca persoanele care înregistrează sume restante să achite aceste sume la caseria societăţii, deschisă zilnic după următorul program: Luni: 8 – 16 Marţi: 8 – 18 Miercuri: 8 – 16 Joi: 8 – 18 Vineri: 8 – 16 Conducerea SC Meridian 22 SA

Pizzeria

PIZZA LA UŞA TA!

Doar un telefon la 0256/357.981 şi în cel mai scurt timp cea mai bună pizza de la Domacris este la tine acasă sau la serviciu.

Vă oferim meniul zilei la comandă! Vizitează domacris.ro şi află mai multe. Calitate şi tradiţie numai la Pizzeria Domacris din Lugoj! Str. Filaret Barbu, Nr. 12.


15-21 FEBRUARIE 2018

SOCIAL

ACTUALITATEA 5

În Consiliul Local Lugoj, opoziţia a declanşat războiul frustrărilor

În ultima perioadă de timp, deasupra Consiliului (mult prea) Local Lugoj, s-au adunat nori negri, prevestitori de furtună însoţită de descărcări electrice. De vreo cinci şedinţe încoace, pacea nu le mai place, gura nu le tace, mări se-ntâlniră şi se sfătuiră, cele două turme de zmei, conduse de doi “ciobănei”, unul mai ortoman, Francisc cel Boldean, şi-altul făr-de frică, era chiar Martinică, care mi se-opune la intenţii bune... (Mă scuzaţi că o să schimb registrul lirico-mioritic cu unul epic!). Şi scânteia s-a aprins declanşând războiul. Şi ştiţi cum e la război? La război, ca la război! La conflict a participat, la început, în calitate de spectator, mai apoi ca parte beligerantă şi un lot reprezentativ al societăţii civile, după vorbă, după port (nu cum spuneau unii neavizaţi că ar fi trupa de comando a lui Boldea, cum ar veni minerii lui Ortomanu). M-am cam luat cu vorba şi am uitat să vă aduc la cunoştinţă cauzele care au dus la declanşarea acestui război fratricid. Capul Bunei Speranţe (Fanciscanu Ortomanu) doreşte dezvoltarea Lugojului, iar miniopoziţia (formată din vreo trei, patru liberali vopsiţi, doi consilieri reprezentând con brio spuma şi crema Partidului Mişcării Populare. La nivel local. Adică Fedor Maşniţă şi Dorel Cristian Cornean, tineri şi neliniştiţi, oameni cu o vastă experienţă politică, născuţi, nu făcuţi, politiceni, viitori înlocuitori ai lui Băsescu, To(lo)mac, Diaconescu), chitită să pună tălpi adversarului politic, uitând că nu pentru asta au fost aleşi, căreia li se alătură dinozaurul politic, guru, marele singuratic, varanul, şeful independenţilor (la început au fost trei, doi părăsind vasul “Independenţa”, vas care a Supus pentru a cincea oară la vot, proiectul de hotărâre privind „Solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea din domeniul public al Statului Român și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al Municipiului Lugoj, județul Timiș a unei părți din imobilul 1252 situat în municipiul Lugoj, str. Timișorii nr. 124” a fost din nou respins de consilierii lugojeni. Bugetul local, cu cheltuieli estimate la 768 milioane lei, a fost aprobat cu votul consilierilor PSD și ALDE, în timp ce consilierii PNL, USR, PMP și independentul Marius Martinescu s-au abținut, după ce toate amendamentele și proiectele acestora au fost respinse de

început să ia apă, unul a amerizat în apa de ploaie a PNLului, iar cel de al doilea s-a făcut salvamar în barca USR (Uniunea Salvaţi România), contribuind prin gestul lor la dezvoltarea turismului politic. Luptele au fost crâncene, uneori chiar la baionetă. În acest timp, varanul care a fost luat drept ţintă-piept de către societatea cea civilă, a tăcut mâlc, bând în continuu apă minerală, făcând abstracţie de ceea ce se întâmpla în jurul său, a părăsit această lume, intrând într-una virtuală, a facebook-ului. Asta până când o Ana Ipătescu din primele rânduri a observat figura şi l-a pus imediat la stâlpul infamiei, terfelindu-i principala sa virtute de om politic, nesimţirea. Au urmat ovaţii asezonate cu fluierături, sugerându-i-se pe un ton foarte plăcut: DE-MI-SI-A, DEMI-SI-A! Momentul muzical a luat sfârşit cu un refren nemuritor: HUUUOOO! HUUUOOOOO! După ce s-au răcorit, cei din societatea civilă au părăsit sala, îndreptându-se spre casele lor spre a-şi reface forţele pentru bătăliile care vor urma. S-a trecut la al doilea punct al ordinii de zi al extraordinarei şedinţe, votarea bugetului pe anul în curs. Ca o consecinţă a războiul aflat încă în plină desfăşurare, niciun amendament al opoziţiei nu a trecut. Sau dacă vreţi, a trecut... pe linia moartă. A fost un spectacol de circ de excepţie, intrarea fiind gratuită. A lipsit Caragiale, care nici nu ştie ce subiect mare de scriere a ratat. Mi-aș permite, cu scuzele de rigoare, să dau un sfat preacinstitului contribuabil lugojean: DRAGĂ CONCITADINE, DACĂ MAI MERGI CUMVA LA VOT, CÂND AI ŞTAMPILA ÎN MÂNĂ, AI GRIJĂ PE CINE O PUI! NU O MAI PUNE PE RĂDĂCINA FLORILOR, FLOAREA BURUIENIILOR! Mircea ANGHEL

ceilalți consilieri. Printre amendamentele respinse se numără achiziționarea unui tomograf la Spitalul Municipal, reabilitarea curții Grădiniței PP7 din cartierul Drăgan (ITL), renovarea integrală și dotarea cu echipamente moderne a bucătăriei Spitalului Municipal, reabilitarea fostei centrale termice de pe Splaiul 1 Decembrie 1918 și transformarea acesteia într-un Centru pentru copii și femei abuzate și a unui Centru de zi pentru persoanele cu dizabilități, crearea unei baze sportive la fostul Hipodrom, asfaltarea mai multor străzi, între care Ceferiștilor și Șirul Izlazului, achiziționarea și renovarea grădiniței de pe strada Traian Grozăvescu, reabilitarea trotuarelor pe Splaiul Tinereții din cartierul Cotu

ANUNȚ

MERIDIAN 22 SA angajează muncitori necalificați și calificați (instalatori).

Informații la nr. de telefon 0256/351750 sau la sediul societatii din Lugoj str. Plopilor nr. 22. CONDUCEREA MERIDIAN 22 SA

Mic, construirea unui monument al Revoluției, refacerea zonei Plopi de pe malul Timișului, asfaltarea străzii Herendeștiului, reabilitarea parcărilor și a amenajarea unui loc de joacă pe strada Viorelelor, blocurile C1-C6, construcția a 144 de apartamente pentru tineri, prevăzute de Planul Cartierului Militari și realizarea în Cartierul Herendesti (Mondial-Bocșei) a 72 de apartamente sociale și 192 de apartamente pentru închiriere, reluarea lucrărilor la cele 48 de apartamente din Bocul MApN, înlocuirea sistemelor de semaforizare din oraș și iluminarea trecerilor de pietoni cu sisteme moderne, toate propuse de PNL, PMP, USR și de consilierul independent Marius Martinescu.

Fem Panta Rhei

încălţăminte, îmbrăcăminte, marochinării

n str. Unirii nr.2, telefon: 0356.452.204. n str. Avram Iancu nr.3, tel.: 0356. 175.663

Orar: 9-18 Alege Panta rhei, alege preţul corect!

în fiecare vineri, reducere de 10% la toate produsele

n Meridian verifică apometrele lugojenilor care locuiesc la bloc „Meridian 22” va desfășura, începând din 19 februarie 2018, a doua etapă a acţiunii de citire şi verificare a apometrelor la toate persoanele fizice de pe raza municipiului Lugoj care domiciliază la bloc. Conducerea „Meridian 22” a precizat că vor fi verificaţi toţi utilizatorii, indiferent dacă plătesc consumul de apă la asociaţiile de proprietari sau direct la casieria societăţii. Acțiunea se va desfășura împreună cu reprezentanții asociațiilor de proprietari și are ca scop atât verificarea consumului de apă, cât şi a stării tehnice a apometrelor şi existenţa sigiliilor. Persoanele care nu vor fi găsite la domiciliu vor trebui să se prezinte, în termen de 30 de zile, la sediul societăţii lugojene (strada Plopilor nr. 22), pentru reglementarea situaţiei. Proprietarii apartamentelor care nu vor permite accesul în locuinţă a personalului „Meridian 22”, pentru verificarea şi citirea contoarelor, vor fi trecuţi în sistemul de plată „pauşal”, iar cei care sunt descoperiţi că au blocat înregistarea apei furnizate, prin aparatele de măsurat instalate în propriile locuinţe sau că s-au racordat ilegal vor fi acţionaţi în instanţă.

n Dan Cliciovan este noul preşedinte al Clubului Rotary Lugoj

Clubul Rotary din Lugoj va fi condus, în anul rotarian 2018-2019, de către medicul anestezist Dan Cliciovan, care va prelua președinția clubului lugojean de la Mariana Agache. Printre obiectivele președintelui Dan Cliciovan se află, în primul rând, continuarea proiectelor derulate de rotarienii lugojeni, prin care s-a realizat sprijinirea Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei”, a copiilor cu nevoi speciale şi a elevilor merituoşi, cu rezultate deosebite la învăţătură și cu aptitudini artistice deosebite, precum și a persoanelor în vârstă. Clubul Rotary Lugoj a fost înființat în anul 2000, la inițiativa lui Ivan Bloch, primul președinte al clubului lugojean, dar și guvernator al Districtului 2241 România Republica Moldova în anul rotarian 2005-2006.

Restaurant COKTAIL RIVE Pizzerie Lugoj, Zona Cotu Mic str. Tinereţii 23-25

Organizăm evenimente şi mese festive. Capacitate: 50 de locuri

Livrări la domiciliu Comenzi la telefoanele: 0256.329.918 0721.045.185 0761.946.053

În localul nostru merită într-adevăr să serveşti pizza: ORICE sortiment - doar 12 lei !


0265.200.928 112

Număr de Urgenţă FARMACII Maydis Farm Salvia Farm Alcris Farm Farmacia 231 Îngerul Farm TAXI Lugoj Taxi

353.039 351.834 353.521 353.602 351.244 351.555

n Abonamente n

Abonamente la Ziarul Actualitatea se fac la sediul redacției. pentru 1 lună: 8 lei pentru 3 luni: 24 lei pentru 6 luni: 48 lei pentru 12 luni: 96 lei (la aceste tarife se adaugă 3,60 lei lunar pentru taxe poştale)

Loto n 6/49

11 FEBRUARIE 2018 6 / 49: 5, 14, 30, 34, 22, 18 noroc: 2 1 0 4 8 6 1 5 / 40: 40, 8, 12, 26, 30, 29 super noroc: 9 6 8 1 6 6 joker: 12, 33, 17, 30, 2, 5 plus noroc: 4 5 1 5 6 8

n Joi, 8 februarie a fost aprobat în ședință extraordinară a Consiliului Local bugetul pe acest an al Municipiului Lugoj. Semnarea unor contracte de lucrări precum și declanșarea unor noi proceduri de achiziții publice a devenit deja posibilă din data de 13 februarie, odată cu avizul de la Direcția Generală a Finanțelor Publice. n În oraș se lucrează deja la proiectul de reabilitare a clădirii fostei cazarme de pe strada Banatului, nr. 8 A, acolo unde se va amenaja noul sediu al Direcției de Asistență Socială Comunitară Lugoj. Conform contractului lucrările sunt prevăzute să se desfășoare pe durata a 6 luni. n Au fost reluate lucrările la lotul 2 al drumului Tapia – Armădia. n În această perioadă se lucrează și la fundația bazinului cu tobogan de la ștrand. Au fost aduse elementele pentru tobogan precum și agregatele pentru exploatare (pompe, motoare, etc. Tot la ștrand s-au finalizat lucrările interioare de amenajare a saunelor și a vestiarelor și a fost aplicată gresia. Când vremea va permite, vor reîncepe și ultimele lucrări exterioare astfel încât întregul complex de agrement să fie în totalitate modernizat. n În acest an continuă și programul de asfaltare al străzilor din municipiu. Pentru un prim tronson de 9 străzi, achiziția de lucrări a fost finalizată, urmând

Programul Cinematografului Bela Lugosi

n VALUTA n 15 FEBRUARIE 2018

1 euro 1$ 1 CHF 1£ 1 g aur

4,6588 3,7711 4,0395 5,2328 161,4640

ISSN 1584-3688 Sãptãmânal editat de

AL LUGOJPRESS SRL

Str. Nicolae Bălcescu 6 Tel. 0744.575.853 REDACŢIA: Director: Nicolae SILADE Redactor-şef: Constantin-Tufan STAN Redactor-şef adjunct: Mircea ANGHEL SGR: Denisa GREGA Redactori: Carmen BIZĂU Patricia MANEA Cristina GÎRBOVAN Estera CIMPONERIU Adriana WEIMER Tilore KORTNER Dan H. BRUDIU Alex. BARANYAI Remus V. GIORGIONI Publicitate/ Marketing: Lidia SILADE, 0769.62.62.76 Mirela DRAGOTĂ 0735.373.518 Cont:

Vineri, 16 Februarie 2018: ora 17.00 - Cincizeci de umbre descătuşate ora 17.30 - Cei 12 invincibili ora 20.00 - Cincizeci de umbre descătuşate ora 20.30 - Proud Mary - Asasina Sâmbătă, 17 Februarie 2018: ora 10.00 - Primul Crăciun ora 17.00 - Cincizeci de umbre descătuşate ora 17.30 - Cei 12 invincibili ora 20.00 - Cincizeci de umbre descătuşate ora 20.30 - Proud Mary - Asasina Duminică, 18 Februarie 2018: ora 10.00 - Primul Crăciun ora 17.00 - Cincizeci de umbre descătuşate ora 17.30 - Cei 12 invincibili ora 20.00 - Cincizeci de umbre descătuşate ora 20.30 - Proud Mary - Asasina Joi, 22 Februarie 2018: ora 17.00 - Pantera Neagră ora 17.30 - Proud Mary - Asasina ora 20.00 - Pantera Neagră ora 20.30 - Cincizeci de umbre descătuşate

sala Roşie sala Albastră sala Roşie sala Albastră sala Roşie sala Roşie sala Albastră sala Roşie sala Albastră sala Roşie sala Roşie sala Albastră sala Roşie sala Albastră sala Roşie sala Albastră sala Roşie sala Albastră

n Vremea în zona Lugoj n VINERI, 16 FEBRUARIE 2017: Cerul va fi în parte înnorat, cu întreruperi de cer senin . Temperaturile vor fi cuprinse între -1 şi 5ºC. n SÂMBĂTĂ, 17 FEBRUARIE 2017: Vremea va fi stabi-

RO30BTRLRONCRT0283498301 Banca Transilvania Agenția Lugoj Cod fiscal: 33979844

Tipar: SC Tipomedia Prod SRL Timişoara Responsabil tipar: Micu MARIAN Abonamente: 6 luni=50 lei; 1 an=100 lei. Abonamentele se fac la sediul redacţiei. Adresă e-mail: ziarulactualitatea@yahoo.com

ca în perioada următoare să fie semnat contractul. Este vorba de străzile: Crinilor, Splaiul Tinereții, Cornet, Lăcrămioarelor, Nera, Coșbuc, Gării și acces garaje pe splaiul Brediceanu. De asemenea, va fi semnat și contractul de lucrări pentru tronsoanele de drum 3, 4 și 5 din noul cartier Militari. n Tot în perioada imediat următoare se vor semna și alte două contracte de execuție lucrări. Este vorba despre realizarea de parcări și căi de acces în cartierul Micro III și de execuția de branșamente la rețeaua de alimentare cu apă în municipiu. n A fost finalizată Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție privind sistematizarea rutieră în Piața J.C. Drăgan care va fi supusă aprobării în Consiliul Local urmând apoi să fie declanșată achziția de lucrări. n În perioada următoare demarează și proiectarea privind realizarea de noi parcări la Piața Obor pe o suprafață de 4.000mp. n Urmează derularea achizițiilor pentru execuția a încă două lucrări, respectiv reabilitarea străzilor I.D. Suciu și Lucian Blaga și asfaltarea drumului de acces la garaje pe splaiul C. Brediceanu nr. 17.De asemenea se va publica pe SEAP achiziția pentru proiectarea consolidării și reabilitării clădirii din Piața Drăgan nr.6. n Vor continua și lucrările de reabilitare a alimentării cu apă în municipiu.

LUGOJ

-10 C 70 C

Scurte prezentări ale filmelor: Cincizeci de umbre descătușate. Regia: James Foley. Cu: Dakota Johnson, Jamie Dornan. Gen film: Dramă, Romantic, Thriller, Dragoste. Jamie Dornan și Dakota Johnson se reîntorc în rolurile lui Christian Grey și Anastasia Steele în “Cincizeci de umbre descătușate”, cel de-al treilea capitol al seriei bazate pe fenomenul best-seller “Fifty Shades”. Noul capitol continuă poveștile din blockbusterele din 2015 și 2017, care au cumulat la încasări globale aproape 950 de milioane de dolari. Proud Mary - Asasina. Regia: Babak Najafi. Cu: V Taraji P. Henson. Gen film: Acțiune, Thriller. Filmul urmărește povestea unei asasine plătite a cărei viață este dată peste cap după ce o misiune se sfârșește prost și ajunge să-și intersecteze destinul cu un tânăr băiat care trezește în ea instinctul matern latent. Mary este o femeie puternică care lucrează pentru o familie de crimă organizată din Boston, și a cărei viață se învârte în jurul misiunilor periculoase pentru care își pregătește armele cu atâta grijă. Atunci când este angajată să ucidă un traficant de droguri, Mary descoperă mai târziu că a lăsat un copil orfan, iar viața ei suferă o schimbare radicală. Pantera neagră. Regia: Ryan Coogler. Cu: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Martin Freeman. Gen film: Acțiune, Dramă, SF. Primul supererou de culoare din lumea benzilor desenate, T’Challa, s-a născut în Wakanda, o țară africană ascunsă pentru ca marile corporații să nu-i exploateze vibraniumul, un prețios metal descoperit într-un meteorit. Moștenitor al tronului, T’Challa va trebui să plece din Wakanda când tatăl său este ucis. Tânărul își va folosi inteligența, agilitatea și viteza pentru a deveni unul dintre cei mai luminoși supereroi Marvel din toate timpurile, visând în același timp încontinuu la o reîntoarcere în țara de baștină. lă, cu faze prelungite de cer însorit. Temperaturile vor fi cuprinse între 0 şi 7ºC. n DUMINICĂ, 18 FEBRUARIE 2017: Cerul va fi încărcat de nori, iar vremea se va dovedi ploioasă în mare parte. Temperaturile vor fi cuprinse între 2 şi 5ºC. n LUNI, 19 FEBRUARIE 2017: Vremea va rămâne destul de rece, iar cerul va fi variabil. Temperaturile vor fi cuprinse între 2 şi 5ºC. n MARŢI, 20 FEBRUARIE 2017: Cerul va fi variabil, iar vremea rămâne stabilă. Temperaturi cuprinse între 0 şi 4ºC. n MIERCURI, 21 FEBRUARIE 2017: Vremea va rămâne rece, iar cerul va fi în totalitate variabil. Temperaturile vor fi cuprinse între -1 şi 5ºC. n JOI, 22 FEBRUARIE 2017: Vremea va fi parțial dominată de soare acoperit de nori. Temperaturile vor fi cuprinse între 0 şi 5ºC.

15-21 FEBRUARIE 2018 n Colțul de cultură n

n Premieră la Teatru: ,,Balul”, după William Shakespeare

Vineri, 16 februarie 2018, de la ora 19, Sala Teatrului Municipal ,,Traian Grozăvescu” va fi gazda unei noi premiere teatrale: „Balul”, după William Shakespeare, în regia lui Sorin Misirianțu (Teatrul Național Cluj-Napoca). Actorii trupei lugojene Tudor Trăilă, Ileana Căprariu, Constantin Goloșie, Constantin Ilie, Cristina Velici și Roxana Alexa vor da viață unor personaje pline de savoare, într-o comedie cu totul specială care, cu siguranță, va încânta toți spectatorii cu hazul său molipsitor. (N. S.)

Anunț

Primarul Municipiului Lugoj, ing. Francisc Constantin Boldea intenţionează să promoveze Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal - Magazin materiale de construcții și supermarket, drumuri și platfome, parcaje - municipiul Lugoj, județul Timiș, str Timișoarei nr. 139-141, teren intravilan în suprafață totală de 37.566 m.p. compus din teren înscris în C.F. nr. 410844 Municipiul Lugoj, nr. cadastral 410844 în suprafață de 35.521 m.p. și teren înscris în C.F. nr. 410656 Municipiul Lugoj, nr. cadastral 410656 în suprafață de 2.045 m.p. Prezentul anunț împreună cu Referatul compartimentului de specialitate și documentația se publică la avizier, pe site-ul instituţiei și se transmite mass - mediei locale, conform procesului – verbal nr. 14.162 din 13.02. 2018. Persoanele interesate pot depune în scris propuneri, sugestii sau reclamaţii cu privire la proiectul de hotărâre mai sus menţionat până la data de 26.02.2018 orele 12.00 la Biroul relaţii cu publicul, parter camera 7. Primăria Municipiului Lugoj scoate la licitaţie în data de 26.02.2018, ora 1000, în vederea închirierii pe perioada 26 februarie - 12 aprilie 2018, 6 căsuţe din lemn amplasate în P-ţa I.C. Drăgan Lugoj pentru desfăşurarea activităţii de comerţ. Dosarele pentru înscrierea la licitaţie se primesc până la data de 23.02.2018, ora 10. Caietul de sarcini şi relaţii suplimentare se pot obţine la Primăria Lugoj, camera 112.

Anunț

Pe agenda municipalității

n telefoane n

352.240 Primăria Lugoj Casa de Cultură M. 351.130 Casa de Cultură S. 353.253 357.886 Pro Arte Muzeu 354.903 Biblioteca 351.304 351.971 Protopopiatul Admin. Financiară 351.673 Camera de Comerţ 354.920 Camera de Muncă 351.776 351.812 Forţe de Muncă 351.750 Meridian 22 352.830 Salprest 491.696 Gara 351.212 Poliţia 352.372 Judecătoria 353.324 Pol. Comunitară 353.511 Jandarmii 351.560 Pompierii 353.731 Spitalul 358.000 Ambulanţa Stomatologie 0745.316.998 353.784 Pol. cu Plată 359.496 Pol. Gârleanu 358.617 Centrul Cev Urgenţe Gaz 0800.800.928

UTILE & SERVICII

Anunț

6 ACTUALITATEA

Primăria Municipiului Lugoj scoate la licitaţie în data de 27.03.2018, ora 1200, în vederea închirierii, un spaţiu în suprafaţă de 15 m.p., situat în municipiul Lugoj, spl. Brediceanu, pentru desfăşurarea activităţii de comerţ cu obiecte artizanale şi suveniruri. Dosarele pentru înscrierea la licitaţie se primesc până la data de 23.03.2018, ora 12. Caietul de sarcini şi relaţii suplimentare se pot obţine la Primăria Lugoj, camera 112, zilnic între orele 9-15.

n Reţeta săptămânii n

Langoși delicioși Ingrediente: 250 g făină, 150 ml apă călduță, 1/2 bucată cub de drojdie proaspătă, 1 praf sare, 2 linguri zahăr, 2 căni ulei, 200 g brânză sărată sau alte umpluturi la alegere. Mod de preparare: Dizolvă într-un castron drojdia şi se amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr. Adaugă făina şi se frământă bine. Pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei, acoperă cu o cârpă. Lasă la cald, ferit de curent, să crească, circa 30 de minute. Pune ulei la încins într-o tigaie şi desfă cu o lingură, sau cu mâna, bucăţi de aluat crescut. Se aplatizează bucăţile de aluat și, dacă nu le vrei simple, pune umplutura. Lipește marginile, ca într-un plic şi pune în uleiul încins, la prăjit, circa 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii. Se servesc calzi. Poftă bună!


15-21 FEBRUARIE 2018

MOZAIC

Elevii vor primi fructe și legume la școală

Proiectul de lege care prevede că elevii vor beneficia de fructe proaspete în școli a fost adoptat cu unanimitate de voturi de către Camera Deputaților. Actul normativ urmează să meargă la președintele Klaus Iohannis, spre promulgare. Astfel, deputații au adoptat proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr.13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru școli al UE. Proiectul asigură aplicarea eficientă a măsurilor

coerente în ceea ce privește acordarea de ajutoare din partea Uniunii Europene pentru furnizarea și distribuția de fructe și legume proaspete, în special banane, de fructe și legume prelucrate destinate copiilor din cadrul programului de încurajare a consumului de fructe și legume în școli. Autoritățile competente la nivel local pentru aplicarea programului sunt Consiliul Judetean și/sau Consiliul Local, care sunt obligate să colaboreze și să-și distribuie responsabilitățile înainte de demararea programului. Prin această lege, toți preșcolarii și școlarii vor beneficia de pachet alimentar complet – lapte și corn, fructe și legume proaspete, masă caldă. Pe termen mediu și lung se speră la o scădere a bolilor condiționate alimentar, în condițiile în care aproape 30% dintre copii sunt supraponderali sau obezi și că, totodată, sunt încurajate producția și consumul de produse alimentare autohtone. Cu toate acestea, datele de la începutul lunii decembrie 2017, arată că programul „Masă caldă” se desfășoară în doar 50 de școli. Acestea au fost selectate astfel încât fiecare județ să aibă cel puțin o unitate de învățământ inclusă în proiect și, totodată, să fie reprezentative din punct de vedere al problemei semnalate (medii geografice izolate sau greu accesibile, medii sociale defavorizate). Din păcate, cele mai multe școli nu dispun de cantină, ceea ce va face programul și mai greu de implementat. (N. S.)

Structura anului şcolar 2018 – 2019 se modifică

ACTUALITATEA 7 n Pensie anticipată parţială. Cum poţi ieşi mai rapid la pensie

Pensia anticipată parţială poate fi acordată celor care au realizat stagiul complet de cotizare şi care au îndeplinit anumite condiţii de vârstă. Astfel, cel care se pensionează anticipat  în acest fel, odată ce va îndeplini  condiţiile de la pensionarea pentru limita de vârstă, va trece automat la acest tip de  pensie. Condiţiile pentru a obţine pensia anticipată parţială şi actele necesare l să fi realizat stagiul complet de cotizare, care este de 35 de ani sau chiar să-l fi depăşit cu până la opt ani; l se poate cere pensia cu cel mult cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, care este de 65 de ani pentru bărbaţi şi de 63 de ani pentru femei.

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a aprobat structura anului şcolar 2018-2019. Potrivit calendarului pentru anul şcolar 2018 - 2019, semestrul I are 18 săptămâni dispuse în perioada 10 septembrie 2018 - 1 februarie 2019.

Semestrul I are 18 săptămâni, dispuse în perioada 17 septembrie 2018 - 1 februarie 2019. Cursurile vor începe luni, 10 septembrie 2018, şi se vor încheia vineri, 21 decembrie 2018 În perioada 27 octombrie – 4 noiembrie 2018, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. Vacanţa de iarnă în anul şcolar 2018-2019 Vacanţa de iarnă în anul şcolar 2018-2019 va fi în perioada: Sâmbătă, 22 decembrie 2018 – Duminică, 14 ianuarie 2019. Cursurile reîncep luni, 7 ianuarie 2019, şi se vor încheia primul semestru vineri, 1 februarie 2019. Vacanţa intersemestrială în anul şcolar 2018-2019 Vacanța intersemestrială în anul şcolar 2018-2019 va fi în perioada: Sâmbătă, 2 februarie 2019 – Duminică, 10 februarie 2019. Semestrul al II-lea din anul şcolar 20182019 are 16 săptămâni dispuse în perioada 11 februarie 2019 -14 iunie 2019. Cursurile debutează luni, 11 februarie

2019, şi ţin până vineri, 19 aprilie 2019. Elevii se vor bucura de vacanţa de primăvară în perioada sâmbătă, 20 aprilie 2019 – duminică, 5 mai 2019. Cursurile reîncep luni, 6 mai 2019 şi se vor încheia vineri, 14 iunie 2019. Vacanţa de vară în anul şcolar 2018-2019 Elevii se vor bucura de vacanţa de vară în anul şcolar 2018-2019 în perioada: Sâmbătă, 15 iunie 2019 – Duminică, 14 septembrie 2019. Denisa GREGA

Olguţa Vasilescu: Persoanele care au cotizat mai puțin de 10 ani la bugetul de pensii vor beneficia de o legislaţie proprie

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a afirmat că persoanele care au cotizat minim 10 ani la bugetul de pensii vor beneficia de o legislaţie proprie. „Generic li se spune pensionari. De fapt, beneficiază de aşa numita pensie minim garantată şi neavând stagiu minim de cotizare de 10 ani nu sunt nici la ora actuală catalogaţi ca pensionari. Ne gândim şi la ei, ca dovadă că anul trecut s-a crescut cu 30% pensia minim garantată de la 400 la 520 de lei. Anul acesta, de asemenea, avem bugetată o creştere de încă 30% până la suma de 640 de lei, dar este foarte adevărat că vor trebui să beneficieze de o legislaţie proprie pentru că nu pot creşte pe punctul de pensie la fel ca toţi ceilalţi pensionari care, sigur, vor trebui să aibă pensii mai mari pentru că au cotizat mai mult”, a spus Vasilescu luni, la Parlament. Ea a explicat că, potrivit programului de guvernare, pensia minim garantată creşte în primii doi ani cu 30%, iar în următorii ani cu câte 10%, până în anul 2020. (A. B.)

Cabinet Cosmetologie Dr. Erdely Iosif Laser, Epilare, IPL, Pete pigmentare,Vene, Botox, Acid Hialuronic, Microdermoabraziune, Peeling, Rejuvenare, Dermatoscopie, PRP (metoda Dracula)

Program: Luni, Miercuri, Vineri: 14-18; Sâmbătă: 8-12.

Lugoj, Str. Oltului, nr.3 Tel: 0726.460.464; 0722.516.544

Cabinet Dermatovenerologie Dr. Erdely Iosif

angajează:

TEN TV

Program: Luni, Miercuri, Vineri: 8-14; Marti-Joi: 12-19 Doar pe bază de programare telefonică!

Cameramani

Cerinţe: n experienţă în folosirea echipamentelor audio & video; n cunoştinţe operare PC şi programe de editare audio-video (Adobe Premiere Pro, Sound Forge, After Effect, Photoshop, Office); n disponibilitate pentru program prelungit. CV-urile se depun la sediul Radio-Televiziunii, str. Alexandru Mocioni, nr. 10, et. 3 sau se pot trimite pe adresa de e-mail: office@tentv.ro. Vor fi contactate doar persoanele care corespund cerinţelor.

Notă: La bărbați deja se aplică această vârstă standard, în timp ce pentru femei va fi valabilă, în urma creșterilor eșalonate, din ianuarie 2030. În mod similar, pentru stagiul complet de cotizare trebuie să știm că în cazul femeilor încă se mai fac creșteri eșalonate, urmând să se ajungă la stagiul complet de cotizare de 35 de ani abia în ianuarie 2030. Mai multe pe www.ziarulactualitatea.ro

n Percheziţii la Ocolul Silvic Lugoj şi la Districtul Leucuşeşti

Poliţişti de investigare a criminalităţii economice au efectuat, marți dimineața, două percheziţii în sediul Ocolului Silvic Lugoj și la cel al Districtului Silvic Leucușești, în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea IPJ Timiș, în care se efectuează cercetări pentru abuz în serviciu, șantaj și fals intelectual. Perchezițiile au vizat probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, în cursul anului 2016, în calitate de reprezentanți ai unor unități silvice administrative, ar fi întocmit în fals avize de însoțire primare, prin care se atestă în mod nereal vânzarea de material lemnos către diferite persoane fizice. În urma activităților desfășurate, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor documente și înscrisuri privind tranzacții cu material lemnos, iar doi bărbați, de 33 și 41 de ani, au fost conduși la audieri. Activitățile desfășurate vizează două persoane și o societate comercială, presupuse a fi implicate in comiterea infracțiunilor. (A. P.)


8 ACTUALITATEA n SHORT SPORT n SHORT SPORT n n Pe semicercul european

Pe lângă C.S.M. Bucureşti, certitudine şi speranţă a handbalului feminin românesc în Liga Campionilor, performanţe notabile au obţinut S.C.M. Craiova și H.C. Zalău, team-uri intrate în sferturile de finală ale Cupei EHF, între primele opt echipe ale competiţiei. Oltencele, calificate în urma impresionantei victorii cu danezele de la Randers şi ardelencele, după ce au trecut spectaculos de norvegiencele de la Larvik s-ar putea întâlni în semifinalele competiţiei europene, dacă ar reuşi să treacă de adversarii pe care îi au în sferturi. Dacă pentru elevele tumultuosului Tadici echipa turcă Kastamonu Belediyesi pare un adversar accesibil (chiar dacă distribuţia başkanilor de la Marea Neagră cuprinde handbaliste din naţiuni - forţe ale sportului pe semicerc), Craiovei i se vor opune rusoaicele de la Lada Togliatti, considerate favorite la câștigarea competiţiei. Adversari puternici, ce au încheiat pe primul loc în grupele în care au evoluat. Turul sferturilor de finală se joacă în 3-4 aprilie, iar returul are loc în 10-11. Sferturile de finală au loc după programul: Viborg HK (Danemarca) - Larvik HK (Norvegia), Kristiansand (Norvegia) Brest (Franța), S.C.M. Craiova - Lada Togliatti (Rusia) şi H.C. Zalău - Kastamonu Belediyesi (Turcia).

n Pe semicercul european

Aceeaşi performanţă au obţinut şi extrem de aproape de o semifinală românească au fost ocupantele locurilor trei şi patru din campionatul Diviziei A 1 la volei feminin. C.S.M. Târgovişte şi Ştiinţa Bacău au fost eliminate, dramatic, pe terenurile proprii, de opozantele lor, grecoaicele de la Olympiakos Pireu şi elveţiencele de la Pfeffingen, după ce echipele româneşti au câştigat în tur, în deplasare cu 3:2, cedând în retur cu 1: 3 ! Oricum, de lăudat ascensiunea europeană a adversarelor Lugojului în prima ligă, mai ales că, în acest an, surpriza în Champions League a oferit-o campioana României, C.S.M. Volei Alba Blaj, clubul cu patru victorii din patru meciuri şi şanse mari de calificare de pe primul loc în Play - Off 6. Celelalte patru echipe neînvinse în actuala ediție a Ligii Campionilor sunt consacratele Dinamo Kazan (Rusia), Vakifbank Istanbul (Turcia) și Imoco Conegliano (Italia). După calificarea a şase grupări în Play - Off 6, fază în care se joacă tur-retur între 20 martie şi 5 aprilie, are loc turneul final Final Four între 5 şi 6 mai. Impresionant ce-a reuşit pân-acum Blajul, senzaţională ar fi eventuala prezenţă în careul de aşi al Europei. De urmărit. Dan H. Brudiu

PANORAMA

15-21 FEBRUARIE 2018

Trei puncte mari, alt şoc la Cluj! C.S.M. Lugoj - C.S. Penicilina Iaşi = 3 : 1 (25:19, 25:22, 21:25, 25:22) ultimele trei etape, Dinamo nu realizează cu două puncte mai mult decât Lugojul. Mai precis în cazul unei victorii lugojene de trei puncte la Tg.Mureş, fiind greudecrezut că Dinamo se poate impune şi la Iaşi, şi cu Bacăul la Bucureşti. Programul ne pare favorabil, dar surprize s-au mai consemnat şi e de dorit să nu se mai întâmple în defavoarea Lugojului. Jocurile ce au rămas de disputat: C.S.M. Lugoj (15 p.) – deplasare la C.S.M. Bucureşti, acasă cu C.S.M.Târgovişte, deplasare la C.S.U. Medicina Tg. Mureş. Dinamo Bucureşti (13 p) – acasă cu Volei Alba Blaj, deplasare la Iaşi, acasă cu Ştiinţa Bacău. Universitatea NTT Data Cluj (11 p) – deplasare la Iaşi, acasă cu C.S.M. Bucureşti şi C.S.M Târgovişte. CSM Lugoj: G. Bălae (21 p), N. Jakic (8 p), A. Cveticanin (16 p), I. Canea (4 p), A. Pintea (3 p), S. Dascălu, S. Shvanska (18 p), D. Roman (9 p), A. Rotaru - libero. Antrenor: Valerijan Luka. ACS Penicilina Iaşi: V. Sekulic (18 p), E.Milivojevic (5 p), J. Cvijovic (8 p), A. Gagea (10 p), A. Streşină (9 p), M. Knezevic, A. Ursachi (7 p), I. Andreica, M. Stângă, G. Pintea - libero. Antrenor: Rareş Alexandru Puni. Au condus jocul: A .Prodana (Bucureşti),A. Savu (Cluj). Obs. F.R.V. : V.Duşa (Zalău). Statistică: Lugoj - total 96 puncte / 79 puncte directe (11 servicii, 60 atacuri, 8 blocaje cu punct). atacuri: 143 (42 % eficienţă) Iaşi - total 88 puncte / 57 puncte directe (5 servicii, 42 atacuri, 10 blocaje cu punct). atacuri: 116 (36 % eficienţă) Pereche de jocuri tensionate la Cluj şi Lugoj, acolo unde fiecare set câştigat sau pierdut putea inversa rolurile dintre Dinamo şi Lugoj în disputa pentru ultimul loc din Play-Off Divizia A1. Jucată cu câteva ore înaintea meciului din Banat, partida relansatei Universitatea Cluj contra dinamovistelor a adus marea surpriză, în primul rând oaspetelor, care au cedat clar în Sala Horia Demian trei puncte pe care contau cu siguranţă. Astfel încât, cu trei etape înaintea finalului de retur şi treisprezece înaintea finish-ului, Dinamo ocupă poziţia a şaptea, cu două puncte în urma lugojencelor. Diferenţă realizată de succesul C.S.M.-ului în Sala Sporturilor, în faţa unei asistenţe numeroase satisfăcută de rezultatul final, singurul valabil pentru lugojence înaintea primului fluier: victorie de trei puncte. Aceasta părea posibilă în urma evoluţiei sigure din primele două seturi când, chiar dacă scorul a fost permanent strâns, situaţia a fost sub controlul echipei în alb-albastru. Principalele guri de foc ale ieşencelor, sârboaica Vesna Sekulic (transferată în iarnă din Rusia) şi muntenegreanca Jelena Cvijovic, au fost parţial anihilate de un blocaj şi o apărare în linia a doua net superioare celor din evoluţia lugojencelor de la Cluj. Aşa încât, la 2:0 la seturi, obiectivul zilei părea realizabil. Dar partea a treia a revenit Penicilinei, readucând mari emoţii pe teren şi în tribune. Amplificate de evoluţia scorului în setul patru. Când, după 4:4, oaspetele au condus în permanenţă la două-trei puncte: 7:5, 9:6, 11:8, 13:11, 15:13, 18:15, 19:16, 20:17, 21:18 ! Moment în care, pe fondul unei atmosfere încinse (şi) de încurajările tribunei, C.S.M. găseşte forţă pentru revirimentul decisiv, reuşind şapte puncte (patru realizate de secundul Cveticanin, trei din atac, unul din serviciu) faţă de doar unul al Iaşiului, şi îşi adjudecă trei puncte importante cu care trece, din nou, pe poziţia a şasea. Poziţie pe care o poate păstra în condiţiile în care, în

Nou în Lugoj! Biegel GR Services SRL, stație ITP autorizată RAR 3 Oferim servicii de ITP pentru autoturisme, autoutilitare, până în 3,5 tone, chiar și pentru cele dotate cu GPL.

m ă j a g An ă secretar

Rezultatele etapei a XV-a: Universitatea NTT Data Cluj - Dinamo Bucureşti = 3 : 0 (25:18, 25:20, 25:18) Un nou joc foarte bun al gazdelor după victoria surprinzătoare cu C.S.M. Lugoj. Cheia partidei - anihilarea totală a Adelinei Ungureanu, mult sub eficienţa normală. Mare victorie pentru Cluj, semivictorie pentru...Lugoj. C.S.M. Volei Alba Blaj - C.S.U. Medicina Tg. Mureş = 3 : 0 (25:20, 25:17, 25:12) Fără emoţii pentru campioane, în respiro după impresionanta serie de victorii europene. Știința Bacău - CSM Târgoviște = 2 : 3 (26:24, 13:25, 25:23, 18:25, 13:15) Meci excepţional între două team-uri apropiate ca valoare, performante şi în această ediţie a cupelor europene. Determinantă spaniola Milagros Collar, 36 de puncte (!!) pentru dâmboviţence, ce iau o opţiune mare pentru locul 3 pe podium la final de retur. Agroland Timişoara C.S.M. Bucureşti = 0 : 3 (12:25, 20:25, 26:28) Formă mare a liderului, care se anunţă în acest an mai mult decât o nucă tare pentru Blaj în cursa pentru titlu şi Cupa României. C.S.M. Lugoj - ACS Penicilina Iași = 3 : 1 (25:19, 25:22, 21:25, 25:22) Clasament: 1. C.S.M. Bucureşti 42 p., 2. C.S.M. Volei Alba Blaj 39 p., 3. C.S.M. Târgovişte 31 p., 4. Agroland T-şoara 29 p., 5. CSU Ştiinţa Bacău 29 p. ( – 1 joc), 6. CSM Lugoj 15 p, 7. Dinamo 13 p., 8. Universitatea NTT Data Cluj 11p. ( – 1 joc). 9. CSU Medicina Tg.Mureş 7p., 10. Penicilina Iaşi 6 p. Etapa din week-end, a XVII-a (17.02.): C.S.M. Lugoj - CSM Târgoviște (sâmbătă, 17 februarie, orele 18.30) Agroland Timişoara - C.S.U. Medicina Tg. Mureş ACS Penicilina Iași - Dinamo Bucureşti Universitatea NTT Data Cluj – C.S.M. Bucureşti Știința Bacău - C.S.M. Volei Alba Blaj (duminică, 18 februarie, orele 14.45, Digi Sport TV) Dan H. Brudiu

Vino în echipa noastră!

3 Efectuăm și verificarea tehnică a remorcilor cu/fără sistem de frânare. Ne găsiți în Lugoj pe strada 13 Decembrie nr.7. Program: luni - vineri, între orele 9,30 - 17,30. Informații si programări: tel. 0775.520.481

Trimite CV-ul + o fotografie la ziarulactualitatea@yahoo.com


PANORAMA

15-21 FEBRUARIE 2018

Vacanţă activă, în proiecte europene, pentru elevii Colegiului „C. Brediceanu”

Proiectul european Erasmus+ „School 21, Digitally and Socially Yours”, implementat de Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” Lugoj în parteneriat cu alte patru licee europene, îşi urmează cursul. După o primă reuniune transnaţională a profesorilor, găzduită de Türr István Gimnázium és Kollégium din Papa, Ungaria, în decembrie 2017, a venit rândul primei activităţi de predare – învăţare – formare, desfăşurată la Hebel Gymnazium din Schwetzingen, Germania, la care au participat 37 de profesori şi elevi din şcolile partenere. Delegaţia colegiului lugojean a fost compusă din elevele Jessica Polk, Amanda Repede, Anda Subţire şi Trandafir Raluca, însoţite de profesoarele Violeta Popovici şi Adriana Mariş. Programul a cuprins atât asistenţe la lecţiile de limbă engleză, germană sau matematică din şcoala gazdă,

activităţi specifice proiectului, dar şi activităţi de voluntariat desfăşurate în beneficiul unor categorii defavorizate de cetăţeni care locuiesc în zonă: colectare de produse şi fonduri pentru banca de alimente Appel+Ei, activităţi de socializare cu copiii familiilor refugiate, o vizită alături de aceştia la acvariul din Speyer, o vizită la o locuinţă pentru tinerii fără adăpost din Mannheim, întâlniri cu persoane refugiate care şi-au depăşit condiţia şi s-au integrat în societate. Elevii au prezentat partenerilor situaţia refugiaţilor din ţările lor şi s-au documentat cu privire la bancile de alimente, risipa de alimente şi situaţia tinerilor fără adăpost din diferite ţări europene. Astfel, aspectul social al proiectului a fost foarte bine reprezentat. Latura digitală a acestuia se manifestă cu preponderenţă între întâlnirile transnaţionale, în spaţiul virtual al proiectului, pe platforma eTwinning, https://twinspace. etwinning.net/44282/home, unde elevii au participat, în colaborare, la diferite activităţi: prezentarea şcolii, oraşului şi ţării, a modurilor în care se manifestă în acţiuni de voluntariat, lecţii virtuale şi comparaţii între sistemele de învăţământ europene. Membrii echipei de proiect din colegiul Brediceanu sunt responsabili de editarea revistei

Anunţ public

privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu SC CASSA BEN SRL anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Amenajare iaz piscicol prin excavare agregate minerale - Perimetrul Criciova Sud 5, extravilan comuna Criciova, judeţul Timiş’’’ propus a fi amplasat în comuna Criciova, CF nr. 401443, nr. cad. 401443, CF 401465, nr. cad. 401465, jud. Timiş. Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Timiş, municipiul Timişoara, B-dul Liviu Rebreanu, nr. 18-18A şi la titular: Comuna Bârna, sat Pogănești, nr. 69, jud. Timiş, în zilele de luni - joi, între orele 8.00 - 16.30, vineri între orele 8.00 - 14.00. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Timiş.

ACTUALITATEA 9 n CFR Călători vine cu... Drag-Oferte: „Plimbaţi-vă în doi! Jumătate tu, jumătate noi!”

În luna iubirii, la fel ca în 14 februarie, CFR Călători pune în vânzare și în 24 februarie 2018, bilete la jumătate de preț pentru îndrăgostiți/ parteneri de călătorie cu trenul. Prin oferta „Plimbaţi-vă în doi! Jumătate tu, jumătate noi!”, reducerea este de 50% din tariful biletului întreg și se acordă la achiziţionarea a două bilete pentru acelaşi tren, pe aceeași rută și în aceeași zi. Oferta este disponibilă exclusiv la casele de bilete din staţiile CFR, este valabilă la anumite trenuri (anexa 1) , nu se cumulează cu alte oferte, iar tariful de rezervare a locului se achită integral pentru fiecare călător. (D. G.)

bilunare a proiectului, la care contribuie, cu articole, fotografii şi impresii, toţi partenerii.

Impresiile elevelor participante:

Amanda Repede: „Săptămâna petrecută în Schwetzingen -Germania, în cadrul proiectului Erasmus+ “School 21”, a fost una de neuitat. Am întâlnit adolescenţi şi profesori plini de voinţă şi deschişi noilor idei. Împreună am abordat teme de actualitate, precum situaţia refugiaţilor în ţările europene şi cea a oamenilor defavorizaţi. Am lucrat excepţional împreună, într-un mediu internaţional, şi am legat prietenii pe care ni le dorim de lungă durată”. Anda Subțire: „Schwetzingen, deşi un oraş mic, impresionează prin diversitatea populaţiei, dorinţa oamenilor de a fi organizaţi şi de a se implica în comunitate. Personal am avut multe de învăţat din acest proiect şi sunt recunoscatoare tuturor celor care l-au pus pe picioare. Astept cu nerabdare să îmi revăd noii prieteni, atunci când vor veni în România la toamna”. Activităţile desfăşurate cu prilejul acestei întâlniri au fost ilustrate şi în presa locală din Schwetzingen. Proiectul „School 21, Digitally and Socially Yours” este finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, acţiunea-cheie 2: Cooperare pentru inovare şi schimb de bune practici, domeniul Parteneriate strategice pentru educaţie. Mircea ANGHEL

Societate comercială angajează în Făget:

frezori, strungari, sudori și muncitori necalificați, în vederea calificării la locul de muncă. Informații între orele 13-17, la telefon 0757.033.933.

n Din ţaitungul de altădată n

n Starea românilor în Basarabia

„Un mare scriitor rus, N. Durnovo, care e pentru prietenia cu românii și redarea Basarabiei, descrie astfel starea bieților români din Basarabia: «Poporul moldovean din Basarabia, mulțămită rusificării silnice – scrie dl Durnovo –, a fost transformat într-o masă de robi inculți și muți, cari nu știu carte și sunt aruncați la discreția [străinilor]. Îi este absolut oprit românului nu numai de a învăța limba română, ci și de a se ruga lui Dumnezeu în limba părintească. Sute de mii de hectare din pământurile acestui popor s-au dat colonilor ruși, bulgari și germani, pentru a-i sili pe moldoveni să-și părăsească țara și să se strămute aiurea. În anul 1908 s-a dat voie la 855 de familii de țărani moldoveni ca să se strămute în Siberia, părăsind pământul fertil al Basarabiei. La 16 septembrie a.c., arhiepiscopul Vladimir a fost mutat la Don. Vina prelatului a fost că dânsul a arătat dragostea păstorească pentru turma sa, că a iubit norodul moldovean. În locul său s-a așezat la Chișinău arhiepiscopul Serafim, menit a distruge opera apostolică a predecesorului său și a rusifica Basarabia. Prin toate acestea, neamul românesc va trăi, totuși, în Basarabia.” („Drapelul”, Lugoj, IX, 3, 1909, 3)

Octavian Catering Linie expres de autoservire

Deschis non-stop Lugoj, strada Făgetului nr 43 - 45

Vând polen crud. Informații la telefon: 0723.185.183


10 ACTUALITATEA apartamente

VÂND apartament cu 3 camere în Lugoj, zona Micro III, dotat cu centrală proprie pe gaz, climă, cablu TV + internet wireless, izolat exterior și interior, geamuri termopan, rulouri de lemn rabatabile, acoperiș, boxă mare la subsol. Informații la telefon: 0720.322.695 sau 0733.679.055. VÂND apartament Micro 1, str. Castanilor, bl. 1, mobilat și utilat cu totul pentru locuit, geamuri termopan, centrală. Preț: 35.000 euro, negociabil. Informații la telefon: 0724.150.317. VÂND apartament cu 3 camere (85 mp), zona Ștrand, spl. Campionilor, nr. 32, ap. 10, decomandat, toate utilitățile, gaz, centrală, renovat, instalație current, etc. Rog seriozitate. Preț: 50.000 euro, negociabil. Informații la telefon: 0723.998.449. CUMPĂR apartament cu două camere, complet mobilat și utilat. Ofer până în 31.000 de euro, exclus etaj 4 sau parter. Informații la telefon: 0769.541.281. VÂND apartament în Nădrag, 2 camere, hol, bucătărie, baie, tot renovat, cu toate facilităţile. Preţ: 15.000 euro. Informații la tel: 0766.583.436 sau 0765.263.061. CAUT să cumpăr apartament, zonă centrală, până la etajul 2 sau 3, cu 2-3 camere, decomandat, amenajat sau nu. Informații la telefon: 0766.990.991. VÂND apartament cu 2 camere, etaj IV,

micro I. Preţ: 24.000 euro. Informații la telefon: 0721.260.172. VÂND apartament cu 2 camere în micro 2, Aleea Cireşilor. Preţ: 27.000 de euro. Informații la telefon: 0766.397.523. VÂND apartament 2 camere semidecomandate, etaj 3, utilat, centrală gaz. Preț informativ 35.000 de euro, negociabil. Informații la telefon: 0727.695.276, după 18. DE VÂNZARE două camere la bloc, semidecomandat, încălzire proprie, pe centrală. Și prin prima casă sau schimb cu cu o casă modestă. Ofer diferența. Informații la tel: 0763.662.773 sau 0726.314.670. DE VÂNZARE apartament cu 2 camere, bucătărie, baie, în bloc de cărămidă, et. 3, tot confortul, zona Micro I, Aleea Brazilor. Informații la telefon: 0727.932.679. CUMPĂR urgent apartament cu 3 camere, etaj I, prioritar cu boxă şi garaj, situat în zona Cotu Mic, Ştrand, spl. Corneliu Coposu sau spl. Corneliu Brediceanu. Informații la tel: 0724.435.676 sau 0729.875.945. VÂND apartament cu 2 camere, Cotu Mic, etaj intermediar, tot confortul, centrală, termopane, loc de parcare amenajat. Preţ negociabil. Informații la tel: 0720.898.874 sau 0256.334.724. VÂND în localitatea Nădrag apartament cu două camere, decomandat, et. I, neamenajat, gaz, 60mp. Preţ fix: 11.000 euro.

MICA PUBLICITATE Informații la telefon: 0723.812.389. VÂND apartament cu două camere, semidecomandat, etaj 3, micro I, 50 mp + boxă mare. Accept credit ”Prima Casă”. Informații la telefon: 0723.184.357. VÂND apartament cu o cameră, în centrul oraşului, vis-a-vis de hotel Dacia, cu o suprafaţă de 50 mp. Apartamentul este complet mobilat şi utilat. Informații la tel: 0724.212.823 sau 0720.000.639. VÂND apartament cu cinci camere, în Palatul Milcovici, 216 mp, patru camere sunt la stradă, un beci foarte mare cu trei geamuri la stradă, cu 80.000 Euro. Vând o cameră la bloc, în staţiunea Buziaş, o uşă de bloc, de stejar, pe dreapta, o vitrină antică şi două fotolii solide. Informații la telefon: 0725.414.031. VÂND apartament cu 2 camere, 55 mp, semidecomandat, renovat, centrală proprie, geamuri termopan, situat la parter înalt, zonă liniștită, în Cotu Mic. Preț negociabil 32.500 euro. Informații la telefon: 0751.870.971. VÂND apartament cu două camere, decomandat, în Făget, lângă magazinul Penny, situat la etajul I, sau schimb cu garsonieră confort I, în Lugoj, zona Micro III, preferabil la parter sau etajul I. Preţul apartamentului este 24.000 de euro, puţin negociabil. Informații la telefon: 0767.377.990 VÂND apartament cu două camere, în Lugoj, zona Stadion

2018 talon mica publicitate 2018 Anunţuri permanente cu doar 10 lei Cu doar 10 lei, anunţul tău la mica publicitate va fi vizibil permanent, atât în ediţia tipărită, cât şi online, la rubricile apartamente, case, terenuri, închirieri, auto, diverse. Anunțurile de la celelalte rubrici costă 5 lei / apariție. Singura condiţie e să ne anunţi (la tel. 0744.575.853 sau direct la redacție), după ce anunțul a fost rezolvat. (Valabil doar pentru persoane fizice!)

Nume....................................... Prenume............................................. Adresa ............................................... CI seria ......... nr...................... Textul anunţului ................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. Informații la tel. ................................ Rubrica: .................................. Evidențiere (raster, bold, culoare): ...................................................

III, antreu, bucătărie, cămară alimente, debara, pasaj, baie, balcon, 63 mp, cablu TV, centrală. Informații la telefon: 0763.777.900. CUMPĂR apartament cu 1-2 camere, pe spl. 1 Decembrie sau Corneliu Coposu (etajul 1 sau 2). Informații la telefon: 0771.425.584. VÂND sau schimb apartament la casă, foarte spațios, compus din 4 camere + anexe, cu apartament la bloc sau casă la sat, accept variante. Preț negociabil. Informații la tel: 0733.566.305 și 0771.052.383. VÂND apartament cu două camere, în Micro I, neamenajat, cu 19.500 de euro. Informații la telefon: 0723.653.373. VÂND apartament în oraşul Făget, compus din 3 camere, 2 băi, bucătărie, decomandat, situat la parter, cu suprafaţa de 80 mp. Apartamentul este renovat. Posibil şi schimb cu apartament în Lugoj. Preţ negociabil. Informații la telefon: 0747.013.075. Vând în Nădrag apartament cu două camere, decomandat, 60 mp, et. I, gaz, neamenajat, lângă şcoală. Preţ fix: 9.500 euro. Informații la telefon: 0723.812.389. VÂND apartament cu două camere, două balcoane, complet utilat, 71 mp, preţ negociabil. Informații la telefon: 0736.799.018. Vând apartament cu 3 camere, etajul 4, decomandat, cu centrală proprie. Preţ: 40.000 de euro, negociabil, în Lugoj, spl. Tinereţii (bloc pe malul Timişului). Informații la telefon: 0767.364.070. VÂND apartament în Nădrag cu 2 camere, la etajul III, recent renovat, instalaţie electrică pe cupru, centrală termică proprie, uşi, geamuri din termopan. Preţ: 15500 Euro, negociabil. Tel: 0768.239.082. VÂND apartament mobilat, două camere, decomandat, Lugoj, Micro I, bloc 18. Preţ negociabil. Informații la telefon: 0724.855.752. VÂND apartament cu două camere în Buziaş, strada Avram Iancu. Preţ negociabil. Informații la telefon: 0757.480.810. Vând apartament cu 2 camere, etajul I, decomandat, 93

15-21 FEBRUARIE 2018

mp, str. Timişorii 110, centrală proprie şi îmbunătăţiri. Informații la telefon: 0721.232.632. Vând apartament în Timişoara, zona Bălcescu, str. Feldioara, în casă/vilă, 140 mp, 4 camere, 2 băi, 2 bucătării, 2 intrări, 1 balcon, boxă subsol. Utilităţi: curent, apă, canalizare, gaz, centrală proprie, calorifere, et. 1/2, podele, parchet, semidecomandat. Preţ: 80.000 euro. Informații la telefon: 0735.373.518. De vânzare apartament cu 3 camere, confort 1, două băi, două balcoane, pe Malul Timișului, mobilă Camix, bibliotecă compusă din 4 corpuri, Mobilă de dormitor Lux, pat gonflabil (două persoane) 50 de euro, lămâi mare roditor, masă de tenis. Informații la telefon: 0356.883.151.

case

VÂND casă, str. Bucegi, ap. 10. Informații la telefon: 0720.859.639. VÂND casă și grădină, patru camere, hol, bucătărie, șpaiț, garaj, grajd vite, în localitatea Traian Vuia, la șoseaua principală, la 1 km de autostradă. Preț: 35.000 euro, negociabil, vând urgent! Informații la numerele: 0763.612.650 sau 0765.587.095. VÂND casă, teren 23 de ari, posibilitate de racordare la utilități, materiale de construcții. Preț 15.000 de euro, negociabil. Informații la telefon: 0753.069.284. VÂND casă și hală. Informații la telefon: 0723.552.858. VÂND spațiu comercial. Informații la telefon: 0771.037.247. VÂND casă cu grădină mică în zonă centrală, cu două apartamente. Fiecare apartament are două camere, baie, bucătărie, coridor, parchetate, faianțate, gaz, ermis, beci sub primul apartament. Suprafață totală : 500mp. Grădina are 180mp, curtea este cu dale. Preț: 75.500 euro. Informații la telefon: 0727.479.339. CASĂ de vânzare, de cărămidă, str. Honorici, casă mare construită până la placă, mai trebuie mansardată, dar materiale avem până la acoperiş - cameră, bucătărie, living mare, baie, holuri mari. Toate actele la zi, mai avem şi fântână. Informații la telefon:

0724.632.576. VÂND casă în Lugoj, str. Mărăşti, nr. 13, toate utilităţile. Informații la telefon: 0744.636.169. VÂND casă + anexe, 228 mp cu grădină 58 de ari, în Gavojdia. Preţ: 35.000 euro. Informații la tel: 0770.277.454 sau 0743.521.479. VÂND urgent casă pe strada Primăverii, nr. 51, două camere, un salon, bucătărie, baie, curte mare, preț 49.500 de euro, negociabil. Informații la telefon: 0734.499.585. VÂND: o casă la sat, 3 camere, bucătărie, baie, anexe și restul, la 18 km de Lugoj, preț 33.000 de euro, negociabil; o casă la sat, 2 camere, bucătărie, grădină, la 18 km de Lugoj, preț 17.000 de euro, negociabil. Informații la telefon: 0763.655.739. VÂND în Lugoj casă, 2 camere, bucătărie, şpais, pereţi cărămidă, nemascaţi cu polistiren, acoperiş ţiglă Muschong, are şi un corp separat de clădire perfect locuibil, ca o garsonieră confort I: cameră, bucătărie, baie, cămară, casă cu curte, cu intrare maşină, toate utilităţile, la 2 minute de centru, teren 940 mp, toate utilităţile, construiţi 100 mp. Preţ: 55.000 euro. Informații la telefon: 0748.652.512. SCHIMB locuinţă de stat mică (IGOL), cu una mai mare, la înţelegere. Informații la telefon: 0756.900.620. VÂND / închiriez casă 3 camere + curte, pentru diferite activități (spălătorie, tâmplărie etc.). Are curent trifazic. Informații la telefon: 0773.849.042. VÂND sau schimb cu apartament, casă bătrânescă locuibilă, două camere, baie, bucătărie, zona Stadion. Preţ: 25.000 euro, negociabil. Informații la tel.: 0733.340.302 sau 0727.783.974. VÂND casă nouă, din cărămidă, nefinisată în interior, şi grădină mare, în Lugoj, str. T. Vladimirescu, nr.85J, cu suprafaţa totală de 615 mp (suprafaţă utilă 400 mp). Casa are subsol, parter, etaj, garaj ataşat de casă, 2 terase, 1 balcon, 4 dormitoare, 3 băi, sufragerie, bucătărie cu debara. Casa e racordată la apă, curent şi gaz. Preţ: 130.000 euro. Pentru detalii: getimihoc@yahoo.com. Informații la telefon: 001.248.743.1398.

VÂND în Lugoj casă, suprafaţă 421 mp, 3 camere, bucătărie, baie, 2 WC-uri separat de baie, cămară alimente, terasă acoperită, garaj, 3 încăperi la demisol, încălzire gaz + sobe teracotă cu lemne, anexe. Informații la telefon: 0740.493.111. VÂND casă compusă din patru camere, bucătărie, baie, hol, şpais, beci, garaj şi anexe, situată pe strada Xenopol, nr. 13, colţ cu Bobâlnei. Preţ: 82.000 euro, negociabil. Informații la tel: 0723.292.095 sau 0722.601.503. VÂND casă veche în comuna Balinţ, cu fântână forată şi teren pentru construcţii, 2500 mp, mobilă de dormitor stilizată, set pentru baie Olivia, chiuvetă și toaletă în formă de peşte + accesorii. Informații la tel: 0770.350.057 sau 0356.883.151. VÂND casă, anexe, baie, încălzire centrală pe lemne, teracote, grădină 2.400 mp, canalizare, pomi fructiferi, 1 ha de pădure, ½ lanţ de pământ arabil, în localitatea Criciova, la 11 km de Lugoj, spre Măguri. Preţ negociabil: 27.000 de euro. Informații la tel: 0722.261.548 sau 0771.370.659. VÂND casă cu teren 5800 mp (curent electric, apă, canalizare), în Herendeşti, nr. 18 și două lanţe de pădure. Informații la telefon: 0730.174.799. Vând casă cu etaj, în Timişoara, în zona Complexului Studenţesc, compusă din: cinci dormitoare, două saloane, două băi, bucătărie, pavaj granit, centrală proprie pe lemne. Preț negociabil. Informații la telefon: 0740.684.199, Familia Lutca. VÂND casă familială, aranjată, cu grădină, 1500 mp, în comuna Victor Vlad Delamarina. Preț negociabil. Informații la telefon: 0730.877.478. VÂND casă compusă din două camere, coridor (14 m lungime), grădină, curte 1277 mp, 5000 de euro. Preț convenabil și negociabil. Informații la telefon: 0720.571.553. VÂND casă în comuna Știuca, sat Oloșag, 5 camere, cămară și anexe. Preț 30.000 de euro, negociabil. Informații la telefon: 0766.446.383. VÂND casă la 20 km de Lugoj, drum asfaltat, în centru, cu patru camere, anexe, grajd, cocini, fântână,


15-21 FEBRUARIE 2018 grădină cu pomi fructiferi şi toate lucrurile din gospodărie. Informații la telefon: 0256.357.034.

Mic, Coştei şi teren zona str. Cloşca. Informații la tel: 0732.526.515 sau 0767.773.157.

VÂND casă compusă din două corpuri de clădire, 3 camere + hol, bucătărie și cameră, hol și șpaiț plus anexe, grădină suprafața 4280 mp, cu posibilitate de construire la stradă, plas 17,68 m lungime. Preț 28.000 de euro, negociabil. Informații la telefon: 0735.674.477.

VÂND loc de casă (plaţ), 2180 mp, în Lugojel, curent, apă, canalizare la poartă, sau schimb cu garsonieră confort I. Se poate şi casă de vacanţă. Informații la telefon: 0731.647.155.

VÂND casă în Bethausen, nr. 52, 3 camere + 1, apă curentă, baie, terasă, 2 curți, grădină suprafața 2877 mp. Preț 13.000 de euro, negociabil. Informații la telefon: 0726.236.030. Vând vilă nouă, 400 mp din 2000 mp, doar parter, panoramică, mobilă Italia, centrală lemne, izolată, 3 geamuri. Preț: 250.000 euro. Informații la telefon: 0737.803.138. DE VÂNZARE casă în Lugoj, 6 camere, curte, grădină, 700 mp, 2 corpuri clădire, zonă liniştită. Informații la telefon: 0773.788.932. VÂND casă de vacanţă în sat Surduc, la 2 km de lac, 2 camere, hol, fântână proprie, foişor, livadă de pomi, 640 mp. Informații la telefon: 0761.683.746. VÂND casă în comuna Cornea, 15 km de Băile Herculane. Casa este renovată, are 3 dormitoare, bucătărie, coridoare, fântână, grajd oi, vite, curte cimentată, 2 porţi. Informații la telefon: 0255.261.383. VÂND casă în Făget, strada Coşbuc nr. 32, compusă din 2 dormitoare, 1 salon, 2 bucătării, garderobă, baie, centrală termică pe lemne, curte, grădină. Foarte modernă. Preţ foarte bun. Informații la telefon: 0733.751.354. VÂND casă în localitatea Victor Vlad Delamarina. Informații la tel: 0751.921.932 şi 0043. 699.181.422.71 VÂND urgent şi ieftin, în rate, sau schimb cu variante Timişoara, cabană pe Clisura Dunării, 2 dormitoare, living, baie, bucătărie, mobilată şi utilată modern. Se poate vedea pe Google (Cabana Beea). Informații la telefon: 0740.186.710.

terenuri

CUMPĂR teren arabil zona Lugoj, Oloşag, Ştiuca, Dragomireşti, Zgribeşti, Lugojel, Satu

VÂND 450 mp teren intravilan în Lugoj, strada Privighetorii, front stradal 12,10 m, toate utilitățile, stradă asfaltată. Terenul este intabulat, cu acte la zi. Informații la telefon: 0730.361.804. VÂND teren pentru construcții, 2.800 mp, 60 m liniari front stradal, în localitatea Sinersig. Informații la telefon: 0768.038.252. VÂND grădină 4.316 mp, loc de casă, localitatea Țipari, comuna Coștei. Informații la tel: 0745.586.976 sau 0749.494.228. VÂND parcele de teren extravilan pe dealul Făgetului, la km 5, cu suprafețe de la 750 la 1500mp, la prețuri cuprinse între 2.200 și 4.500 euro. Ideal pentru vie, livadă, agrement, rulotă. Tel.: 0764.472.767. VÂND 12 ha pământ, bloc unitar, în Bara. Vând microbuz T2 în stare de funcţionare. Informaţii la telefon: 0374.602.237, după ora 19. VÂND teren de 500 mp, cu fundaţie şi proiect, apă, utilităţi, gard 130 mp, autorizaţie de construcţie, sau schimb cu casă sau apartament + diferenţa din partea mea. Terenul este pe str. Decebal, zonă rezidenţială. Informații la telefon: 0762.667.718. VÂND teren intravilan, în zona de case din localitatea Oloşag. Parcela are 2000 mp. Informații la telefon: 0722.708.172. VÂND teren intravilan (3.775 mp), cu loc de casă (nr. 112), în Honorici, dotat cu cabană cu 2 camere, rulotă 6 persoane, pomi fructiferi, iaz cu peşti, anexe, apă curentă, zonă frumoasă. Preţ: 20.000 euro, negociabil. Informații la telefon: 0723.536.234. VÂND pământ arabil în V. V. Delamarina. Informații la telefon: 0722.793.762.

MICA PUBLICITATE VÂND în Lugoj teren intravilan, suprafaţa de 15.000 mp, în spatele fabricii de margarină de pe strada Buziaşului, toate facilităţile în apropiere. Informații la telefon: 0740.493.111. VÂND în Lugoj teren parcelabil, ½ ha, intabulat, preţ: 15 euro compact, 30 euro parcelat, în apropierea vilelor construite lângă centură, ieşire la 2 drumuri şi încă 2 ha în drumul Buziaşului, intabulat, ieşire la 3 drumuri, apă, curent, se pretează la instalare unitate productivă, depozit, hale. Vindem şi 1 ha 300 în proximitatea centrului american de servicii, zonă aerată, bun pentru hotel, cabane. Informații la telefon: 0748.652.512. VÂND loc de casă, Ţipari, 2.150 mp, 100 stâlpi gard, 9 baloţi plasă de sârmă (20 m are un sul), sort, nisip, piatră brută. Preţ: 6.500 euro, negociabil. Informații la telefon: 0762.809.103. VÂND teren 2700 mp cu casă de lemn, nelocuibilă, în Remetea Luncă, la 25 km de Lugoj, preţ: 7500 euro, negociabil. Vând casă în Lugoj, zonă centrală, curte comună, două camere, bucătărie, hol, boxă subterană, 66 mp. Preţ: 33.500 euro, negociabil. Informații la tel: 0731.986.886 sau 0039.3203.319.431. VÂND teren în Lugoj, în capătul str. Panselelor, lângă case, terenul fiind momentan extravilan, dar cu P.U.Z. se poate face intravilan. Suprafaţa totală este de 13.850 mp. Preţ: 18.500 euro. Informații la telefon: 0724.064.272. VÂND teren în str. Bocşei, nr. 80, 600 mp - 25 euro/mp. Informații la telefon: 0721.480.186. VÂND teren 3664 mp, în Dealul Viilor, preț 20 de euro/ mp, negociabil. Informații la telefon: 0727.191.334. PROPRIETAR, vând teren 2,9 ha, extravilan, în Hezeriș - com. Coștei, la 2 km de Lugoj, ideal pentru demararea unui proiect cu fonduri europene, și 1 ha teren în Lugoj, pe Drumul Herendeștiului, FS - 33 m, ideal pentru investiții. Informații la telefon: 0731.900.359. De vânzare teren intravilan în Lugoj, str. Panselelor,

două parcele - 684 mp, suprafaţă totală 1368 mp. Terenul este îngrădit. Front stradal 36m. Preţ 35.000 euro, negociabil. Informații la telefon: 0737.251.621. VÂND în Ţipari nr. 252 teren 2200 mp., îngrădit cu stâlpi de beton şi plasă de sârmă, cultivat cu peste 160 de pomi fructiferi pe rod. Există curent, apă în casă, canalizare la poartă. Casa este demolabilă (fără valoare). Informații la telefon: 0730.868.993. VÂND grădină în Ohaba - Forgaci, județul Timiș. Informații la telefon: 0728.481.029. VÂND teren de 750 mp în Făget. Are toate utilităţile. Informații la telefon: 0729.417.802. VÂND teren intravilan în Lugoj, Dealul Viilor. Informații la telefon: 0727.825.709. VÂND teren agricol extravilan în Buziaş - Silagiu. Informații la telefon: 0726.836.818. VÂND teren intravilan la Coşteiu. Informații la telefon: 0727.582.214. VÂND teren la centură, 8300 mp, preţ 10 euro/mp, negociabil. Informații la numărul de telefon: 0731.544.855.

închirieri

ÎNCHIRIEZ apartament cu 2 camere, Micro I, aproape de Universitate, toate utilitățile, 130 de euro + garanție. Informații la telefon 0721.609.195. CAUT o fată serioasă pentru a sta la mine în chirie, la casă, în Lugoj. Informații la telefon: 0724.773.039. ÎNCHIRIEZ apartament cu două camere, în Cotu Mic, semidecomandat, 60 mp utili, două balcoane, proaspăt renovat. Se închiriază complet mobilat și utilat. Preț 250 euro + garanție. Informații la telefon: 0742.453.384. ÎNCHIRIEZ apartament cu 2 camere, sau schimb cu garsonieră confort 1 plus diferență. Informații la telefon: 0725.090.781. ÎNCHIRIEZ apartament cu 2 camere, micro 3, garanţie 100 de euro, chirie 100 de euro. Informații la telefon: 0727.654.623. DE ÎNCHIRIAT

ACTUALITATEA 11

apartament cu o cameră, situat la etajul lll al unui bloc cu 4 etaje din cartierul Micro 3, ieşire pe str. Cloşca, zonă liniştită. Este renovat recent, este mobilat și utilat complet, tip hotelier. Se închiriază la prețul de 220 euro/ lună calendaristică. Informații la telefon: 0736.950.725. ÎNCHIRIEZ spaţiu comercial (27 mp) format din: cameră destinată comerţului, spaţiu depozitare marfă, grup sanitar. Racordare la apă, canal, energie electrică şi încălzire cu centrală proprie. Adresa: str. G. Coşbuc, nr. 4A (lângă piaţă). Informații la telefon: 0727.720.838. CAUT casă de închiriat în Lugoj, oferte prin plic, la adresa Bobic Vasile, nr. 14 A. com. Copăcele, sat Zorile, jud. Caraş Severin. Ofer 500 de lei. Fără familie de rromi. ÎNCHIRIEZ spațiu comercial, 40 mp, pe str. Timișorii nr. 95. Informații la tel: 0723.511.165 sau 0724.211.773 și la magazinul de piese auto de la aceeași adresă. ÎNCHIRIEZ apartament 4 camere, str. Nera, micro 4, etaj 2, 2 băi, termopane, 2 balcoane, încălzire centrală. Informații la telefon: 0731.659.012. ÎNCHIRIEZ în Lugoj apartament de lux la vilă, cu două camere, baie, bucătărie, parcare, utilat complet. Preț 220 euro + taxe ANAF. Informații la telefon: 0722.969.974. OFER spre închiriere: spaţiu 280 mp, se compartimentează în suprafeţe mai mici, teren intravilan cu vad bun, teren arabil cu vad bun. Informații la tel: 0732.526.515 sau 0767.773.157. ÎNCHIRIEZ spaţiu comercial ultracentral, suprafaţă 40 mp, strada A. Mocioni, nr. 11. Informații la tel: 0773.969.349. ÎNCHIRIEZ o cameră, la casă, la doi băieți nefumători. Încălzire cu lemne. Informații la telefon: 0744.103.145. PRIMESC fată în gazdă. Ofer condiţii deosebite. Informații la telefon: 0256.358.682.

auto

VÂND două garaje metalice demontabi-

le. Informații la telefon: 0730.868.993. VÂND Dacia 1310 L, an fabricație 1999, pentru piese de schimb. Informații la telefon: 0765.673.135. VÂND Sandero Preferance, an fabricație 2010, culoare roșu vin, 46.000 km, verificări autoservice, unic proprietar, Lugojel. Informații la telefon: 0724.378.664. VÂND Ford Mondeo berlină, motor de 2.0, motorină, an fabricație 2005, euro 4, distribuție pe lanț, înmatriculată etc. Preț: 2.500 euro. Informații la telefon: 0740.208.783. VÂND Mercedes Clasa A140 benzină, taxă nerecuperată, în stare foarte bună, numere România. Preț: 1490 euro. Informații la telefon: 0737.803.138. VÂND Ford Focus 1.8, diesel, an fabricație 2000, 2+1 uși, geamuri fumurii de FAB, scaune și parbriz încălzite, jante aluminiu de iarnă și de vară, etc. Mașina este înmatriculată. Preț: 1600 euro, negociabil. Informații la telefon: 0740.208.783. Vând VW Golf 4, capacitate 1.4, 16 valve, an fabricaţie 1999, luna iulie, 166000 km, închidere/deschidere centralizată, volan reglabil, scaune faţă reglabile orizontal/vertical, climă, ABS, ESP, airbaguri, cauciucuri iarnă, înmatriculată, revizia şi asigurarea valabile, capitala motor făcută la 154.329 km. Culoare: albastru cameleon. Preţ 1500 euro negociabil. Informații la telefon: 0726.740.077. VÂND Dodge Nitro 4x4 CRD, 2.8, diesel, 4x4, 2008, manual, stare foarte bună, distribuția, role, ulei, filtre, plăcuțe etc, schimbate de 1 lună, toate la reprezentanță, senzori parcare, cameră

pe marșarier, sistem original mp3 cu 6 cduri, airbag-uri, abs, esp etc, climă, oglinzi încălzite, închidere centralizată, alarmă etc + un rând de cauciucuri de iarnă. Preț 8.500 euro. Informații la telefon: 0721.779.232. PROPRIETAR, vând autoturism

Renault Laguna, model 2, an 2002, motor 1.8 benzină, 16 V, înmatriculată TM, are toare actele, funcţionează şi circulă. Informații la tel: 0744.292.195 sau 0726.374.672. VÂND BMW 318, benzină, an 1999, oglinzi, geamuri electrice, climatronic, km reali, carte service la zi. Maşina este adusă din Germania. Preţ: 1.790 euro, negociabil. Informații la telefon: 0799.044.033. VÂND microbuz de persoane, cu 9 locuri, marca VW, T5, roşu, an de fabricaţie 2005, motor 1.9 Diesel, înscris pe persoană fizică. Are cârlig în spate, 265.000 km reali. Preţ: 7.000 de euro, puţin negociabil. Informații la telefon: 0767.377.990. VÂND Rover 75, an fabricaţie 2002, piele, dublu climatronic, impecabil și Mitsubishi Carisma, an fabricaţie 2002, motor 1.9 TDI. Informații la tel: 0740.869.844, 0737.568.028. DEZMEMBREZ Crysler Voyager 1996, distribuție pe lanț, model lung, motor 2500 cmc. Informații la telefon: 0735.142.106. VÂND Ford Focus 1600 cmc, Turbo Diesel, an 2010, înmatriculat în septembrie 2016, 143000 km, toate accesoriile. Preț: 7800 euro, negociabil. Informații la telefon: 0737.803.138. VÂND parbrize, montaj gratuit. Vând ulei + filtre. Vând carcase chei, portbagaje Logan, bare, girofare, acumulatori – schimbat gratis + verificare încărcare, lipim oglinzi. Vând ulei 10W40 – 15 lei/l – schimbat gratis, redresor auto. Informații la telefon: 0732.526.515 sau 0767.773.157. SCHIMB parbrize, ulei + filtre; Schimb carcase chei, portbagaje Logan; Schimb baterii şi verific înărcarea; Schimbăm antigelul şi măsurăm concentraţia, lipim oglinzi, montăm huse auto. Informații la telefon: 0732.526.515 sau 0767.773.157. Cumpăr la 200300 euro DACIA, sau orice maşină în stare de funcţionare, cu acte în regulă. Informații la telefon: 0723.812.389. Vând Mercedes A140, an 2002, toate accesoriile, consum foarte mic,


12 ACTUALITATEA geamuri electrice, în stare foarte bună. Preţ: 1990 euro. Informații la telefon: 0737.803.138.

diverse

PIERDUT carnet pirotehnician, emis de I. T. M. Timiș, cu nr. 27/04. 02. 2014, pe numele Costea Gheorghe Marian. Îl declar nul. CINE a uitat o bicicletă de damă în zona Pieței Agroalimentare să sune la telefon: 0726.008.830. VÂND rafturi și pulturi pentru magazin, puțin folosite, bicicletă, drujbă, antenă satelit, la jumătate de preț. Informații la telefon: 0771.037.247. VÂND cărți, diferite domenii, în jur de 400 de bucăți. Preț: 1 leu bucata. Informații la telefon: 0740.493.111. CUMPĂR sticle vechi de bere, sifon, farmacie și apă minerală, vederi, documente, facturi și fotografii. Apelați numărul de telefon: 0748.925.189. VÂND coloană furtun polietilenă pentru apă (irigat legume, varză-vineteardei), diametru - 40 pentru aspersoare cu racorduri - complet și mașină plantat arpagic (ceapă, usturoi) + mașină plantat legume, sau schimb cu porumb. Informații la telefon: 0724.156.846. VÂND TV Sony, cu tub, diagonala 70 cm. Preț: 250 de lei, negociabil. Informații la telefon: 0765.368.525. VÂND o vacă bălțată românească, în Herendești, nr. 48. Informații la telefon: 0735.537.450. VÂND o vacă de 6 ani, preț 3.000 lei, un porc de 150 de kg la prețul de 10 lei/kg, negociabil. Informații la telefon: 0747.476.378. VÂND la jumătate de preț cauciucuri de iarnă + jante de aluminiu, 185/65 R14, pe 4 bolturi. Informații la telefon: 0723.130.340. VÂND lemne de foc de pădure: cer, carpen, fag., etc. Cantitatea se măsoară la domiciliul clientului. Transportul gratuit. Informații la telefon: 0763.724.677. VÂND frigider Arctic mare, televizor și bicicletă. Informații la telefon: 0731.097.654. VÂND porci viet-

namezi, 3 bucăți la 90kg fiecare. Informații la telefon: 0729.402.717. VÂND porc, aproximativ 140 kg, la prețul pieței. Informații la telefon: 0723.537.806. VÂND semicriptă (4 locuri) în Cimitirul Catolic. Cumpărătorii trebuie să fie romano-catolici. Preț 1.500 de euro. Informații la telefon: 0727.359.224. VÂND garaj metalic demontabil, în stare foarte bună, preț 800 de euro, și țuică de prune de 35 de grade, cu 20 de lei litrul. Informații la telefon: 0730.868.993. VÂND pălincă de prune, 55 de grade, 25 de lei/litrul. Informații la telefon: 0752.325.319. VACĂ de vânzare, gestantă, 7 luni, vârsta 3 ani, preț negociabil. Informații la telefon: 0767.887.716. VÂND frigider, combină frigorifică Indesit, clasa A, maşină de spălat Magister, clasa A, televizor Telefunken, ecran plat, mobilă pentru camera de dormit, fără saltea, mobilă pentru sufragerie, componibilă, toate ca noi, la un preţ negociabil. Informații la telefon: 0726.054.235. LICHIDEZ stână de oi. Informații la tel: 0785.472.646 sau 0769.425.384. CUMPĂR vacă tânără, prima sau a doua fătare. Informații la telefon: 0799.655.954 VÂND ţuică prune veche, 100 l, 15 lei litrul și motor trifazic tăiat lemne + moară. Informații la telefon: 0725.155.752. VÂND 40 de capre. Informații la telefon: 0732.235.469. VÂND cărămidă crudă, de pământ, pentru teracotă. Informații la telefon: 0736.316.786. VÂND mobilă dormitor, stare foarte bună, lemn nuc furnir lustruit, 2 dulapuri, 1,80 pe 1,20, 2 paturi cu somiere din iarbă de mare, 2 noptiere, o toaletă cu oglindă mare, masă, toate la preţul de 2.100 de lei. Se vinde şi o vitrină cu sertare, nouă, foarte frumoasă, 1,45 lăţime pe 1,30 înălţime, preţ 1.200 lei, totul furniruit nuc, lustruit. Informații la telefon: 0748.652.512. DE VÂNZARE ancii pentru clarinet - 12 lei bucata, clarine-

MICA PUBLICITATE te Amati (900 lei), Yamaha (1.999 lei) saxofoane: Jupiter, Steyr, Palatino. Preţ între 1.200-1.550 lei. Informații la telefon: 0729.032.120. VINDEM casă, lichidăm gospodărie, oferim la preţuri bune: mobilă dormitor, 11 piese, lemn de nuc, stare foarte bună, plapume, dune, perne, covoare, lăzi din scândură pentru depozitare, moară manuală pentru grăunţe, stâlpi din beton pentru vie, butoaie, cazan din tuci negru, 2 dune din puf de gâscă, sticle, borcane, vase, cântar cu greutăţi, canapele, mese, tablouri. Informații la telefon: 0748.652.512. Cumpăr lemne de foc, 5 m cubi. Locuiesc în Sinersig, nr. 114, Tofolean Sabin. Informații la telefon: 0738.224.621 PIERDUT un băţ de pescuit Pole Super şi mulinetă Baltzer micro 918, în zona Bini, Podul de Beton. Găsitorului îi ofer recompensă 200 de euro. Informații la telefon: 0726.959.480. VÂND ţiglă mare veche, frumoasă. Informații la tel: 0729.263.448 sau 0256.355.095. VÂND bibliotecă din 3 corpuri, de culoare neagră. Informații la telefon: 0721.915.988. VÂND un costum ţărănesc de fete compus din: poale, ie, cătrinţe, brâu şi vestă, cusute cu roşu, nou şi unul compus din poale şi ie, tot cu roşu. Informații la telefon: 0727.081.254. CUMPĂR en-gros cărţi (minim 300 buc.), clasoare cu timbre, numismatică. Informații la telefon: 0723.812.389.

VINDEM utilaje de tâmplărie profesioniste, uzură foarte mică. Informații la telefon: 0748.040.185 VÂND geamuri în ramă de lemn, dimensiuni diferite 1,20/45 - 45/65, canapea neextensibilă pentru hol, două fotolii la canapea, măsuţă. Informații la telefon: 0726.051.067. VÂND cărămidă Mondial Lugoj, 4000 de bucăţi la preţul de 2 lei/bucata, dozator bere cu răcitor (frigider), frigider bere la sticlă, apă etc. Informații la telefon: 0735.264.395. De vânzare: pat dublu, pat o persoană, canapea + fotolii, masă 6 persoane, scaune, profile T zincat, profil U aluminiu, moară despoiat porumb, circular cu motor 1,8 KW. Informații la telefon: 0722.426.414. VÂND la prețuri modice vană de baie, WC complet, chiuvetă, toate 250 de lei, stare bună, la zi, albine pe 20-12-10 rame la 75-60-50 lei, stare bună, eventual schimb cu roiuri de albine minim 4 rame (3 puieți + 1 miere), vând tv color Toshiba 52 cm - 80 de lei. Informații la telefon: 0749.777.428. VÂND criptă cu patru locuri în Cimitirul Ortodox, moară pentru uruială, cântar de lemn cu taler. Informații la telefon: 0721.445.480. VÂND în Țipari nr. 252 aproximativ 5 mc lemne din demolare casă: corni, grinzi, lațuri, bune pentru construcții sau foc. Prețul se stabilește la vederea mărfii. Informații la telefon:

0730.868.993. VÂND geam din lemn cu două canate, două uşi de cameră din lemn şi două uşi duble din lemn, una pentru interior, una pentru exterior, mobilă sufragerie, un televizor, o masă din lemn cu scaune pentru şase persoane, o imprimantă, un iluminator din termopan pentru acoperiş, perdele de Paşcani şi o garnişă de metal, două candelabre din porţelan. Informații la tel: 0720.353.085 sau 0721.041.477. VÂND tricicletă pentru persoane cu handicap. Preț negociabil. Informații la telefon: 0727.191.334. VÂND lăzi de stupi cu magazie și pe orizontală. Preț 100 de lei/bucata. Oloșag. Informații la telefon: 0721.180.856. VÂND proteză auditivă, marcă suedeză „Oticon”, cu 15 baterii nefolosite. Aparatul este nou, nefolosit din motive medicale. Preț negociabil. Informații la telefon: 0772.058.959. VÂND stepper sport şi mountain bike, suspensii negru, aduse din Germania. Tel.: 0735.142.106. VÂND vin roşu din struguri, ţuică bătrână de prună, televizor Samsung, cântar cu greutăţi pentru cereale, porci etc. Informații la telefon: 0256.357.034 VÂND birou de calculator. Informații la telefon: 0730.235.129. VÂND canapea, 2 fotolii asortate la canapea, o masă pentru sufragerie. Informații la tel: 0771.155.957 sau 0726.051.067.

VÂND ţiglă mare. Informații la tel: 0729.263.448 sau 0256.355.095. VÂND bicicletă de cameră, nouă, nefolosită şi serviciu de masă pentru 12 persoane, 42 de piese, cehoslovac, alb cu cobalt şi auriu. Informații la telefon: 0740.493.111. VÂND cărbune lignit bulgări, bun pentru centrale şi sobe. Preţ negociabil, în funcţie de cantitate. Informații la telefon: 0745.808.811. VÂND mobilă dormitor Lenghel în stare foarte bună, candelabru cristal vienez vechi de peste 100 de ani. Tel. 0740.493.111.

Au plecat spre o lume mai bună

În perioada 7 - 12 februarie 2018, au plecat dintre noi spre o lume mai bună: Munteanu Silvia (71), Cireșan Maria (84), Socaci Ana Maria (11), Pau Livia, Ionescu Ioan (82), Crăciunescu Mărioara (89), Balintescu Ioan (76), Farcaș Ana (77), Grozoni Ion, Daminescu Dumitru (92), Manea Petra (80), Brancu Dimitrie, Degheluță Verginia (88), Filip Costa Vasile (78), Dumitru Gheorghe (65), Severea Maria, Avramescu Floare (80), Strian Maria (87), Surd Viorel (71), Petru Ioan (81), Toncean Dumitru (64), Adam Elisaveta (79), Gagiu Eugenia (87), Costel Iancu, Deagu Sofronia (89). Redacţia Actualitatea transmite sincere condoleanţe familiilor îndurerate.

15-21 FEBRUARIE 2018 VÂND un aragaz electric cu 4 plite și cuptor de copt, + un scaun pentru handicapați (cu WC). Informații la telefon: 0733.592.624. VÂND barcă fibră sticlă cu fund dublu, hidrobicicletă şi motor electric. Informații la tel: 0740.869.844, 0737.568.028. VÂND două semicripte (cu 1 loc şi 2 locuri) în cimitirul catolic, 1 tricicletă (3 viteze) pentru adulţi, 1 Pegas, 2 maşini de scris Olympia, Continental, 1 semicursieră Peugeot, 1 polizor, 1 menghină, 1 maşină de cusut Singer, 1 ha teren intravilan extins, (Drumul Oloşagului), 1 cazan de cupru. Tel.: 0256.352.000. VÂND un Pegas, un Mercedes Cobra 200 D an 1980, un scaun cu rotile, o tricicletă pentru adulţi, 1 ha teren intravilan (drumul Honorici) extins, o semicriptă (un loc) şi o semicriptă (2 locuri) în Cimitirul catolic, o maşină de cusut Singer, o maşină de scris Retro, o semicursă Peugeot. Tel.: 0256.352.000. VÂND purcei vietnamezi. Informații la telefon: 0773.732.462.

servicii

PELERINAJ social, 6 zile în Israel, luna Mai, 550 euro, cu program deosebit. Informații la telefon: 0748.040.185. CAUT familie bună pentru a mă lua în întreținere. Am 63 de ani, sunt singur, am casă, curte, grădină și pensie bună. Se poate la domiciliul meu, loc. Ohaba Lungă, jud. Timiș, sau al familiei respective. Informații la telefon: 0720.571.553. EXECUT amenajări interioare: gresie, faianță, polistiren, rigips, aplicare piatră, betoane, izolație fonică, instalații sanitare și electrice, acoperișuri, totul la cheie. Informații la telefon: 0768.882.888. FAMILIE serioasă, căutăm să luăm în întreținere bătrâni contra locuință, în Lugoj, sau în apropiere de Lugoj. Oferim îngrijire și servicii medicale. Rog seriozitate. Informații la telefon: 0769.387.074. PARCHETAR profesionist, montez

și recondiționez orice tip de parchet și podele cu scule profesionale, în cel mai scurt timp. Informații la telefon: 0761.626.324. EXECUT: zidărie, zugrăvit, rigips, termoizolații, hidroizolații, gresie, faianță, piatră, șape, betoane, parchet, podele, instalații sanitare și electrice. Informații la telefon: 0723.130.340. DORESC să mă angajez ucenică la un salon de coafură-frizerie. Tel.: 0787.545.288. ELECTRICIAN autorizat, execut instalații electrice interioare la case (vile), asigur proiectul. Montez prize, întrerupătoare, lămpi și tablouri electrice cu siguranțe automate. Execut împământări (prize de pământ) și dau buletin de verificare. Scot contoare electrice afară din casă în B.M.P. (bloc măsură și protecție). Montez automate de iluminat casa scării la blocuri și dau garanție. Tel.: 0730.868.993. (1052018) REALIZEZ traduceri din limba engleză în limba română şi viceversa. Informații la telefon: 0769.425.086. ASIGURĂM îngrijire bătrâni (sistem centru bătrâni) care beneficiază de hrană bio și aer curat (zonă montană), sediu Jupânești, nr. 29, la 15 km distanță de Făget, județul Timiș. Tel.: 0733.751.354. PENSIONARĂ, asistentă medicală profesionistă, asigur asistenţă, injecţii, exclus sugari. Zonă apropiată de micro I, micro II, sau la case particulare. Seriozitate maximă! Tel: 0770.119.499 sau 0746.070.101. OFER servicii de consultanţă în domeniul imobiliar: vânzări, cumpărări sau închirieri de imobile, terenuri etc. Tel. 0774.590.889. IAU bătrâni în ţinere în Lugoj, sau Buziaş, pentru casă sau apartament. Suntem o familie serioasă. Tel.: 0730.214.879. EXECUT amenajări interioare: zugrăveli, glet, montaj, ghips carton, gresie, faianţă, parchet laminat. Tel.: 0767.160.990 sau e-mail danybordea@ yahoo.com. CAUT femeie pentru bucătărie şi curăţenie. Tel.: 0729.263.448 sau 0256.355.095.


16-22 FEBRUARIE 2018

RECOMANDĂRI TV

ACTUALITATEA 13

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

PRIMA

07:00 1 Matinal. Cu Maria Linda și Dorin Chioțea 10:00 Perfect imperfect 12:00 Parlamentul României 13:00 Aici, acum 15:00 Fără etichetă 16:05 EURO polis 17:30 Cooltura 18:30 Pulsul zilei cu Radu Andrei Tudor 20:00 Telejurnal 21:00 Lumea azi 21:35 Secrete de război 23:30 Telejurnal 00:10 Jo de iarnă 01:10 Profesioniștii cu Eugenia Vodă

06:00 Ştirile Pro TV 10:30 Vorbește lumea 13:00 Știrile Pro TV 14:00 Lecții de viață 15:00 La Măruţă 17:00 Ştirile Pro TV 18:00 Ce spun românii 19:00 Ştirile Pro TV 20:30 Românii au talent cu Andra, Andi Moisescu, Mihaela Rădulescu și Florin Călinescu 23:30 Ziua îndrăgostiților (com. romantică, SUA, 2010) Cu: Jessica Alba

08:00 ‘Neatza cu Răzvan şi Dani 11:10 Prietenii de la 11 Divertisment 13:00 Observator 14:00 Înnorat cu șanse de dragoste 16:00 Observator 17:00 Acces direct 19:00 Observator 20:00 Allegiant (SF, SUA, 2016) Cu Theo James, Jeff Daniels 22:30 Prădător de noapte (thriller, SUA, 2014) Cu Rene Russo, Bill Paxton

07:00 Pastila de râs 07:45 Teleshopping 09:15 Teleshopping 09:45 Trădarea 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Te vreau lângă mine 15:00 Teo Show 16:30 Bravo, ai stil! All Stars 18:45 Ştirile Kanal D 19:45 Dragoste și ură Cu Emrah Erdogan 23:15 În bătaia inimii Cu: Ozan Akbaba, Oktay Kaynarca 01:00 Știrile Kanal D Cu Cristian Sabbagh

11:50 Câinii campioni 17:40 Prețul trădării ep.35 21:10 Trenul de noapte spre Lisabona (dramă, coprod., 2013) 23:10 Isenhart (aventuri, coprod., 2011)

06:00 Planeta comorilor 07:35 Partenere pentru Mike și Dave (com., SUA, 2016) 12:05 The waterboys 13:40 Oameni ca noi 15:35 Urzeala tronurilor 17:25 Filme şi vedete 20:00 O dimensiune paralelă

06:45 La Dona 09:15 E scris în stele 10:45 Teleshopping 11:15 Camera 309 13:15 Teleshopping 13:30 Regina nopții 14:30 Cum m-am îndrăgostit 15:30 La Dona 17:30 E scris în stele 19.00 Camera 309 21:00 Regina nopții 22:00 Iubire ascunsă 23:00 Trandafirul negru 00:00 Iubire ca în filme 01:00 La Dona (reluare) 02:30 Regina nopții

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

PRO 2

08:30 Lumea azi 09:00 Oameni ca noi 09:30 M.A.I. aproape de tine 10:00 Zon@ 10:30 Banii tăi 11:00 Cooltura 12:00 Starea nației 13:30 Poveste după poveste 14:30 Adevăruri despre trecut 15:00 Ora Regelui 16:00 Eurovision 2018: Selecția națională 18:15 Exclusiv în România 19:00 Teleenciclopedia 21:00 Dosar România 22:00 Culisele Eurovision

10:00 iLike IT 11:00 Slappy și ștrengarii (com., SUA, 1998) 12:45 Ce spun românii 15:45 Românii au talent 19:00 Știrile Pro Tv 20:30 Iron Man Omul de Oțel 3 (acțiune, coprod., 2013) Cu Robert Downey Junior, Guy Pearce, Gwyneth Paltrow 23:00 Adevărul absolut Cu Keanu Reeves

06:00 Observator 10:00 Guess my age Ghicește vârsta 11:00 Înnorat cu șanse de dragoste (dr., SUA., 2015) 13:30 Allegiant (SF, SUA, 2016) 16:00 Observator 17:00 În timp ce tu dormeai (com., rom., SUA, 1995) 19:00 Observator 20:00 Maleficent (fantastic, coprod., 2014) Cu Angelina Jolie, Elle Fanning 22:00 Asia express

07:00 Știrile Kanal D 8:45 Trădarea Cu Ayca Bingol 11:00 Sport, dietă şi o vedetă Cu Florentina Opriș 11:30 Teleshopping 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Te vreau lângă mine 15:15 Colierul de turcoaze (av., Rom., 1985) Cu: Florin Piersic, Marga Barbu 17:15 Asta-i România 18:45 Ştirile Kanal D 19:45 Exatlon.Reality Show 23:15 Bravo, ai stil! All Stars Gala

13:30 Memorialul durerii 18:00 Bibliotecarii: misterul din spatele cărților 20:10 Jocurile olimpice de iarnă 22:10 G.I. Jane (dramă, SUA., 1997)

06:00 Oameni ca noi (dram., SUA., 2012) 07:55 O relație complicată 09:30 Anna și regele (dr., SUA., 1999) 12:00 Gardienii Galaxiei Vol. 2 14:15 Planul lui Maggie (dr., SUA., 2015) 18:15 Povestea jucăriilor 3 20:00 Wilson (dr., SUA., 2017) 00:10 Nu te pune cu Zohan

06:45 La Dona 09:15 E scris în stele 10:45 Teleshopping 11:15 Camera 309 13:15 Teleshopping 13:30 Regina nopții 14:30 Cum m-am îndrăgostit 15:30 La Dona 17:30 E scris în stele 19.00 Camera 309 21:00 Regina nopții 22:00 Iubire ascunsă 23:00 Trandafirul negru 00:00 Iubire ca în filme 01:00 La Dona 02:30 Regina nopții (reluare)

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

PRO 2

08:10 Universul credinţei 10:00 În grădina Danei 10:35 Viaţa satului 13:00 Tezaur folcloric 14.30 Ultima ediție 15:30 Politică şi delicateţuri 16:30 Replay: Moderator Marian Olaianos 18:10 Lozul cel mare 18:45 #eusuntromânia 19:00 Secrete de război 21:00 Teaser Eurovision 2018 21:10 Eurovision 2018: Selecția națională

07:00 Știrile Pro TV 11:00 Dansul dragostei 4 13:00 Ferma vedetelor 15:00 Rocky Balboa (acț., SUA, 2006) 19:00 Știrile Pro TV 20:30 Întâlnire explozivă (acț., SUA., 2010) Cu Tom Cruise, Cameron Diaz 22:45 Sucker Punch: Evadare din realitate (av., SUA., 2011) Cu Emily Browning, Abbie Cornish

06:00 Observator 10:00 Guess my age Ghicește vârsta Game show 11:00 Universitatea monștrilor (anim., SUA, 2013) 13:00 Observator 14:00 Maleficent (fan., coprod., 2014) 16:00 Observator 17:00 Fructul oprit 19:00 Observator 20:00 Băieți de oraș 21:30 Empire state: Lovitura secolului (acț., SUA., 2013) Cu Liam Hemsworth

07:00 Ştirile Kanal D 07:30 Sport, dietă și o vedetă 08:45 Trădarea 11:30 Teleshopping 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Colierul de turcoaze (av., Rom., 1985) 15:00 Asta-i România! 16:30 Bravo, ai stil! All Stars Gala 1 18:45 Ştirile Kanal D 19:45 Exatlon Reality Show 23:15 Ochii din umbră 01:15 Știrile Kanal D 02:15 Ziua în care mi s-a scris destinul (reluare)

12:30 Sănătate cu de toate 13:10 Alo, aterizează străbunica 18:00 Bibliotecarii: misterul din spatele cărților 20:10 Jocurile olimpice de iarnă

Vineri

13:00 Nimeni nu-i perfect 14:00 Focus 16:00 Pasiune toscană 17:00 Elisa di Rivombrosa 18:00 Focus 20:30 Premiera (com., Rom, 1976) Cu Toma Caragiu

HBO

PRIMA 10:00 Secrete de stil 14:00 Săptămâna nebunilor (av., Rom., 1971) 19:30 Mama mea gătește mai bine 20:30 Super cireaşa de pe tort 22:30 Panică pe Wall Street

Sâmbătă HBO

PRIMA 10:00 Omul pădurilor 15:30 Chef Dezbrăcatu’ 19:30 Mama mea gătește mai bine 20:30 Schimb de mame 22:30 Jandarmul și jandarmerițele

duminică

n Prădător de noapte

În fiecare noapte, în timp ce orașul doarme, echipe frenetice înarmate cu mașini rapide, camere video scumpe și radare de poliție pornesc la vânătoare prin Los Angeles în căutarea unui subiect senzațional. Acești jurnaliști independenți, cunoscuți și sub numele de “prădători de noapte”, vânează accidente de mașină, incendii, crime și orice alt fel de incident pe care îl filmează ca apoi să-l vândă televiziunilor.

n VINERI n 22.30 n Antena 1 n

HBO

06:00 Bambi (anim., SUA, 1942) 07:10 Ziua când tatăl meu a devenit un tufiș (dramă, Olanda, 2016) 10:25 Povestea jucăriilor 3 14:00 Orbirea (dr., SUA., 2017) 15:45 Războiul stelelor - Episodul 4 20:00 Mașini 3 (animație, SUA., 2017) 21:45 Aici, acum episodul 1

n Maleficent

Frumoasa și tânăra Maleficent trăiește o viață idilică în pașnicul ei regat acoperit de păduri, visând că va deveni o puternică zână făcătoare de bine. Asta până într-o zi când armata unui rege invadator îi atacă semenii și o extraordinară trădare face inima zânei să se transforme în piatră. Setea de răzbunare o împinge pe Maleficent ca, ani mai târziu, să arunce un crunt blestem pe Aurora.

n SÂMBĂTĂ n 20.00 n Antena 1 n

PRO 2

06:45 La Dona (reluare) 09:15 E scris în stele 10:45 Teleshopping 11:15 Camera 309 13:15 Teleshopping 13:30 Regina nopții 14:30 Cum m-am îndrăgostit 15:30 La Dona 17:30 E scris în stele 19.00 Camera 309 21:00 Regina nopții 22:00 Iubire ascunsă 23:00 Trandafirul negru 00:00 Iubire ca în filme 01:00 La Dona 02:30 Regina nopții

n Sucker Punch

Sucker Punch: Evadare din realitate este o incursiune în mintea unei tinere a cărei imaginație o ajută să evadeze din realitatea sumbră în care trăiește. Numai așa, fără constrângeri de timp și loc, este liberă să pornească în aventuri care șterg limita dintre real și fantezie. Intemnițată fără voia ei într-un azil de nebuni, Babydoll (Emily Browning) încă mai visează la o viață normală.

n DUMINICĂ n 22:45 n PRO TV n


14 ACTUALITATEA

RECOMANDĂRI TV

16-22 FEBRUARIE 2018

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

06:05 Starea nației 07:00 1 Matinal 10:00 Perfect imperfect 11:45 Teleshopping 12:00 Tribuna partidelor parlamentare 13:00 Aici, acum 14:00 Telejurnal 14:55 Vorbeşte corect! 15:00 Maghiara de pe unu 17:00 Telejurnal 17:30 Întrebări şi răspunderi 18:30 Pulsul zilei 21:00 România 9 22:30 Starea nației 23:30 Telejurnal 00:10 Jocurile Olimpice 2018

10:30 Vorbeşte lumea 13:00 Ştirile Pro TV 14:00 Lecţii de viaţă 15:00 La Măruţă 17:00 Ştirile Pro TV 18:00 Ce spun românii Cu Cabral 19:00 Ştirile Pro TV 20:30 Mă însoară mama! Cu Cove și Dana Rogoz 23:00 Pe bune?! Sezon nou Cu Andi Moisescu 00:00 Ştirile Pro TV 00:20 Spion pe cont propriu 01:30 Mă însoară mama! (reluare)

06:00 Observator 08:00 ‘Neaţa cu Răzvan şi Dani 11:10 Prietenii de la 11 cu Diana Munteanu și Florin Ristei 13:00 Observator 14:00 În timp ce tu dormeai 17:00 Acces direct 19:00 Observator 20:00 Asia Express Reality Show 23:00 Xtra Night Show cu Dan Capatos 01:00 Prietenii de la 11 03:30 Acces direct 05:00 Guess my age ghicește vârsta (reluare)

07:00 Pastila de râs 09:15 Teleshopping 09:45 Trădarea Cu: Ayca Bingol 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Te vreau lângă mine 15:00 Teo Show 16:30 Bravo, ai stil! All Stars 18:45 Ştirile Kanal D 19:45 Exatlon Reality Show 23:15 Wow Biz 00:30 Ştirile Kanal D 01:30 Ziua în care mi s-a scris destinul Cu Ozcan Deniz 04:15 Te vreau lângă mine (reluare)

11:10 Jocurile olimpice de iarnă 13:40 Cultura minorităților 14:10 Poate nu știai 17:40 Prețul trădării 20:10 Doctorul 22:10 Mesagerul de noapte ep. 1 și 2

07:45 Copii domnișoarei Peregrine 09:50 Epoca de gheață(acț., SUA, 2012) 11:45 Planul lui Maggie (an., SUA, 2016) 13:00 Totul despre Steve 14:40 Mașini 3 (an., SUA., 2017) 16:25 Britannia (serial) 20:00 Aici, acum (serial) 21:00 Divorț (serial)

06:45 La Dona 09:15 E scris în stele 10:45 Teleshopping 11:15 Camera 309 13:15 Teleshopping 13:30 Regina nopții 14:30 Cum m-am îndrăgostit 15:30 La Dona 17:30 E scris în stele 19.00 Camera 309 21:00 Regina nopții 22:00 Iubire ascunsă 23:00 Trandafirul negru 00:00 Iubire ca în filme 01:00 La Dona 02:30 Regina nopții (reluare)

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

PRO 2

06:05 Starea nației 07:00 1 Matinal 10:00 Perfect imperfect 12:00 Tribuna partidelor parlamentare 13:00 Aici, acum 14:00 Telejurnal 14:55 Vorbeşte corect! 15:00 Maghiara de pe unu 17:00 Telejurnal 17:30 Europa mea 18:30 Pulsul zilei 20:00 Telejurnal 21:00 România 9 22:30 Starea nației 00:10 Jocurile Olimpice de iarnă 2018 01:35 România 9

06:00 Ştirile Pro TV 10:30 Vorbeşte lumea 13:00 Ştirile Pro TV 14:00 Lecţii de viaţă 15:00 La Măruţă 17:00 Ştirile Pro TV 18:00 Ce spun românii Cu Cabral 19:00 Ştirile Pro TV 20:00 Ferma vedetelor 21:45 Fotbal: Chelsea - Barcelona, în Champions League 23:45 Știrile Pro TV 00:15 Spion pe cont propriu episodul 6 01:45 Ferma vedetelor (reluare)

08:00 ‘Neaţa cu Răzvan şi Dani 11:10 Prietenii de la 11 Cu Diana Munteanu și Florin Ristei 13:00 Observator 14:00 Dragoste ca la carte (dragoste, SUA., 2014) 16:00 Observator 17:00 Acces direct 20:00 Asia Express Reality Show Cu Gina Pistol 23:00 Xtra Night Show Cu Dan Capatos 01:00 Prietenii de la 11

07:00 Pastila de râs 09:15 Teleshopping 09:45 Trădarea Cu: Ayca Bingol 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Te vreau lângă mine 15:00 Teo Show 16:30 Bravo, ai stil! All Stars 18:45 Ştirile Kanal D 19:45 Exatlon Reality Show 23:15 Wow Biz 00:30 Ştirile Kanal D 01:30 Ziua în care mi s-a scris destinul (reluare) 04:15 Te vreau lângă mine (reluare)

10:10 Femei de 10, bărbați de 10 14:10 Se zice că... 15:40 Starea nației 17:40 Prețul trădării 18:45 Câștigă România! 20:10 Jocurile olimpice de iarnă: Patinaj proba de dans

07:40 De ce el? (com., SUA., 2016) 09:30 Pirații din Caraibe:Răzbunarea lui Salazar (av., SUA., 2017) 13:20 O coroană de Crăciun 16:45 Divorț (serial) 17:50 Figuri ascunse (bio., SUA., 2016) 20:00 Britannia (serial) ep.5 20:50 Haita (serial) ep.5

06:45 La Dona 09:15 E scris în stele 10:45 Teleshopping 11:15 Camera 309 13:15 Teleshopping 13:30 Regina nopții 14:30 Cum m-am îndrăgostit 15:30 La Dona 17:30 E scris în stele 19.00 Camera 309 21:00 Regina nopții 22:00 Iubire ascunsă 23:00 Trandafirul negru 00:00 Iubire ca în filme 01:00 La Dona 02:30 Regina nopții (reluare)

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

PRO 2

07:00 1 Matinal 09:45 Teleshopping 10:00 Perfect imperfect 12:00 Tribuna partidelor parlamentare 13:00 Aici, acum 14:00 Telejurnal 14:55 Vorbeşte corect! 15:00 Convieţuiri 17:00 Telejurnal 17:30 Interes general 18:30 Pulsul zilei 20:00 Telejurnal Meteo, Sport 21:00 România 9 22:30 Starea nației 00:10 Jocurile Olimpice de iarnă 2018 01:35 România 9

06:00 Ştirile Pro TV 10:30 Vorbeşte lumea 13:00 Ştirile Pro TV 14:00 Lecţii de viaţă 15:00 La Măruţă 17:00 Ştirile Pro TV 18:00 Ce spun românii 19:00 Ştirile Pro TV 20:30 Ferma vedetelor Cu Monica Bîrlădeanu 22:30 Pe bune?! Cu Andi Moisescu 23:30 Știrile Pro TV 00:00 Spion pe cont propriu 01:00 Ferma vedetelor (reluare) 03:00 Vorbește lumea

06:00 Observator 08:00 ‘Neaţa cu Răzvan şi Dani 11:10 Prietenii de la 11 13:00 Observator 14:00 Muza dragostei (dramă, SUA, 2015) Cu: Bree Williamson 16:00 Observator 17:00 Acces direct 20:00 Guess My Age Ghicește vârsta 21:00 Fructul oprit Cu: Michaela Prosan, Carmen Tănase 23:00 Xtra Night Show Cu Dan Capatos

07:00 Pastila de râs 07:45 Teleshopping 09:45 Trădarea Cu: Ayca Bingol 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Te vreau lângă mine 15:00 Teo Show 16:30 Bravo, ai stil! All Stars 18:45 Ştirile Kanal D 19:45 Dragoste și ură 23:00 Wow Biz 00:30 Ştirile Kanal D 01:30 Ziua în care mi s-a scris destinul (reluare) 04:15 Te vreau lângă mine (reluare)

10:10 Femei de 10, bărbaţi de 10 11:00 Pescar hoinar 14:10 Jocurile olimpice de iarnă 17:40 Prețul trădării 20:10 Pădurea de mesteceni 22:10 Mesagerul de noapte

06:00 O coroană de Crăciun 07:30 6,9 pe scara Richter 09:25 Figuri ascunse 14:25 Trumbo (bio., SUA, 2015) 16:30 Fargo (serial) 18:10 Lungul drum al lui Billy Lynn 20:00 Mașini 3 (an., SUA, 2017) 21:45 Aici, acum (serial)

06:45 La Dona 09:15 E scris în stele 10:45 Teleshopping 11:15 Camera 309 13:15 Teleshopping 13:30 Regina nopții 14:30 Cum m-am îndrăgostit 15:30 La Dona 17:30 E scris în stele 19.00 Camera 309 21:00 Regina nopții 22:00 Iubire ascunsă 23:00 Trandafirul negru 00:00 Iubire ca în filme 01:00 La Dona 02:30 Regina nopții (reluare)

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

PRO 2

06:05 Starea nației 07:00 1 Matinal 10:00 Perfect imperfect 11:45 Teleshopping 12:00 Parlamentul României 13:00 Aici, acum 14:00 Telejurnal 14:55 Vorbeşte corect! 15:00 Akzente 17:00 Telejurnal 17:30 Lozul cel mare 18:00 Banii tăi 18:30 Pulsul zilei 20:00 Telejurnal 21:00 România 9 22:30 Starea nației 00:10 Jocurile Olimpice de iarnă 2018 01:10 Banii tăi

06:00 Ştirile Pro TV 10:30 Vorbeşte lumea Cu Cove şi Adela Popescu 13:00 Ştirile Pro TV 14:00 Lecţii de viaţă 15:00 La Măruţă Sezon nou 17:00 Ştirile Pro TV 18:00 Ce spun românii 19:00 Ştirile Pro TV 20:00 Fotbal: FCSB - Lazio, în Europa League 22:00 Ferma vedetelor 00:00 Ştirile Pro TV 00:30 Spion pe cont propriu episodul 8 03:15 Vorbește lumea (reluare)

06:00 Observator 08:00 ‘Neaţa cu Răzvan şi Dani 11:10 Prietenii de la 11 13:00 Observator 14:00 Dragoste pe note (dragoste, SUA, 2013) 16:00 Observator 17:00 Acces direct 19:00 Observator 20:00 Guess My Age - Ghicește vârsta Game Show 21:00 Top Gun (acț., SUA, 1986) Cu Tom Cruise 23:00 Xtra Night Show Emisiune tabloid

07:00 Pastila de râs 09:15 Teleshopping 09:45 Trădarea Cu: Ayca Bingol 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Te vreau lângă mine 15:00 Teo Show Sezon nou 16:30 Bravo, ai stil! All Stars 18:45 Ştirile Kanal D 19:45 Dragoste și ură 23:00 Wow Biz 00:30 Ştirile Kanal D 01:30 Ziua în care mi s-a scris destinul 04:15 Te vreau lângă mine (reluare)

10:10 Femei de 10, bărbaţi de 10 11:00 Euromaxx 11:50 Destinul unui om: Ivo Andric 14:10 Jocurile olimpice de iarnă 16:40 Femei de 10, bărbați de 10 20:10 Pământul făgăduinței

luni

PRIMA 13:00 Secrete de stil 16:00 Pasiune toscană 17:00 Elisa di Rivombrosa 19:30 Mama mea găteşte mai bine 20:30 Furia șarpelui (acț., Hong Kong, 1078)

HBO

marţi

PRIMA 14:00 Focus 16:00 Pasiune toscană 17:00 Elisa di Rivombrosa 19:30 Mama mea găteşte mai bine 20:30 Dragoste de frate (acț., Hong Kong, 1985)

HBO

PRIMA 13:00 Cu lumea-n cap 16:00 Pasiune toscană 17:00 Elisa di Rivombrosa 19:30 Mama mea găteşte mai bine 20:30 Asasin în slujba legii (acț., coprod., 2003)

miercuri HBO

joi

HBO

PRIMA 14:00 Focus 16:00 Pasiune toscană 17:00 Elisa di Rivombrosa 19:30 Mama mea găteşte mai bine 20:30 Pentru patrie (acț., SUA, 2017) Cu Bill Goldberg

06:00 Trumbo (bio., SUA, 2015) 08:10 Mașini 3 (ani., SUA, 2017) 09:55 După realitate (com., SUA, 2016) 12:55 Cidru cu Rosie (dr., M. B., 2015) 14:30 Un fenomen colosal 18:05 Grădina de bronz (serial) 19:10 Lumea de dincolo (serial) 20:00 Totul pentru a fi fericit 23:45 Nașterea unei națiuni

PRO 2

06:45 La Dona 09:15 E scris în stele 10:45 Teleshopping 11:15 Camera 309 13:15 Teleshopping 13:30 Regina nopții 14:30 Cum m-am îndrăgostit 15:30 La Dona 17:30 E scris în stele 19.00 Camera 309 21:00 Regina nopții 22:00 Iubire ascunsă 23:00 Trandafirul negru 00:00 Iubire ca în filme 01:00 La Dona 02:30 Regina nopții 03:30 Camera 309


15-21 FEBRUARIE 2018

TIMP LIBER

.

ACTUALITATEA 15 Horoscop săptămânal

B

B

T

S

G

S

R

C

ERBEC: Sfera profesională este animată din plin. Se întrezăresc ședințe cu șefii, dialoguri importante, chiar decizii majore pe care vei fi nevoit să le iei în ceea ce privește activitatea ta la locul de muncă. Imaginea în ochii lumii, statutul social ți le poți schimba în sens pozitiv, dar trebuie să depui eforturi.

Test

aur: Vei găsi echlibrul între aspectele materiale ale vieții și dorința de a discuta cu oameni rafinați. Sunt momente bune pentru a-ți crea noi legături cu ierarhiile divine. Suportul astral de care beneficiezi îți oferă suficiente resurse pentru a-ți modela personalitatea și pentru a te ocupa de treburile cotidiene.

Ești convingătoare? 1. Un amic uită să-ți dea înapoi banii împrumutați. Cum procedezi? a) Îl faci să creadă că nu mai ai cu ce să-ți plătești întreținerea. b) Îi ceri banii, în numele prieteniei care vă leagă. c) Asta e, paguba nu-i chiar așa de mare. 2. Ai sentimentul că partenerul te-a înșelat. Ce faci ca să-l determini să mărturisească? a) Îl iei cu binișorul, pe ocolite, ca să-i afli mai bine secretele. b) Nu mai face casă bună cu tine până nuți spune adevărul. c) Nu sufli o vorbă. La urma urmei, e doar o bănuială. 3. Iubitul tău visează la o vacanță la munte, în anul care vine, dar tu vrei la mare. Ce faci? a) Începi să-i enumeri, zi de zi, dezavantajele alegerii lui. b) Ești de acord să mergi, dar îl asiguri că vei ceda fizic pe traseul de munte. c) Când începe să-ți dea detalii, începi să uiți ce-ți doreai inițial. 4. În copilărie, cum procedai când îți doreai cu ardoare o jucărie? a) Îi pisai pe ai tăi până îți îndeplineau dorința. b) Te îmbufnai și nu se mai înțelegea nimeni cu tine până n-o primeai. c) Așteptai să obții mai multe note bune pentru a o putea cere. 5. E târziu și ți-ai dori să te ajute un coleg, ca să-ți poți termina treaba. Cum îl abordezi? a) Îl complimentezi spunându-i că e foarte

eficient și rapid, apoi îi ceri o părere. b) Pur și simplu îl rogi să te ajute, spunând că oricând se poate baza și el pe tine. c) Nici nu-ți trece prin cap să ceri ajutorul, și el are o mulțime de treburi pe cap! Majoritatea A. Convingi ca să controlezi. Intuiția îți permite să percepi punctele slabe ale celorlalți. Îți poți schimba comportamentul în funcție de persoana pe care o ai în față. Ți se pare că nu există limite sau reguli dacă îți dorești ceva anume, dar această nevoie n-ar trebui să fie în detrimentul celor dragi. Ai ajuns să crezi că, prin convingere, minciună, manipulare vei obține tot ceea ce vrei. Majoritatea B. Acționezi impulsiv. Nu ai caracteristicile unei persoane foarte convingătoare. Uneori recurgi la anumite stratageme, la seducție sau lingușire, dar îți joacă feste impulsivitatea, graba cu care îți dorești să se facă toate după voia ta. Vei avea capacitatea de a obține ceea ce vrei, fără a trebui să-i constrânge pe ceilalți, dacă devii conștientă de excesele tale și dacă îți ceri scuze pentru asta. Majoritatea C. Tu ești cea ușor de convins. Empatia și bunătatea te împiedică să dorești să domini sau să-ți impui punctul de vedere. Ești dispusă să-i mulțumești pe cei din jurul tău, exagerând uneori. Generozitatea ta îi poate încuraja pe unii să profite. Ți-e frică să fii judecată. De teama de a te angaja într-o confruntare menită să te destabilizeze, preferi să cedezi. Doar dacă se întâmplă să fii rănită îți afirmi dorința.

s bancuri s bancuri s bancuri Soțul și soția se uitau atent în Fântâna Dorințelor. Deodată, soția alunecă și cade în fântână. El se dă înapoi înmărmurit și exclamă: - Nu pot să cred că funcționează! JJJ Psihologul e un tip care-ți ia o grămadă de bani că să-ți pună toate întrebările pe care soția ți le pune gratis! JJJ Soţia se pregăteşte să prăjească un ou ochi, când tocmai se întoarce soţul acasă şi începe să ţipe: - Atenţie! Atenţie! Mai mult ulei! Avem nevoie de mai mult ulei! O să se ardă! Atenţie! Întoarce-l, întoarce-l, întoarce-l! Hai! Atenţie! Ai înnebunit? Uleiul o să se termine! O, Doamne, sarea! Soţia, deja enervată la culme de ţipetele soţului, îl întreabă: - De ce ţipi aşa? Crezi că nu sunt în stare să prăjesc un ou? Ce ai?! Bărbatul se opreşte din ţipat, o priveşte în ochi şi îi răspunde foarte calm: - Asta, ca să-ţi faci o idee de cum mă simt eu când conduc maşina şi tu stai lângă mine... JJJ

Două tinere stau de vorbă: - Spune-mi, cum e noul tău prieten? - Nemaipomenit! E meteorolog şi mă iubeşte atât de mult încât a dat numele meu unui uragan. JJJ - Nu mai pot, m-am săturat să alerge toate femeile după mine! - Și ce-ai de gând să faci? - Nu mai fur poşete! JJJ Eram aseară la un priveghi şi întreb gazda: - Îmi spuneţi şi mie parola de la WiFi? S-a uitat lung la mine şi mi-a spus: - Respectaţi mortul! - Cu R mare? JJJ Azi-noapte, nevastă-mea a ţipat în somn. Din reflex, m-am sculat şi am dus gunoiul. JJJ - Căsătorit? - Da, de 25 de ani! - Copii aveţi? - Da, doi! - Animale? - Nu, sunt educaţi, se poartă frumos.

emeni: Pornind de la banii și bunurile administrate în comun cu alții, toate relațiile tale vor fi supuse unei revigorări importante. Disputele din sfera muncii te vor impulsiona să-ți folosești mai eficient talentul, dar și veniturile. Există tentația de a face invesții, credite sau alte tipuri de planuri financiare. ac: Apar responsabilități noi care îți vor aduce beneficii ceva mai târziu. Un prieten sau un protector îți poate da sfaturi bune vizavi de locul tău de muncă sau de domeniul profesional în care lucrezi. Ține cont de informațiile colaterale și îndeplinește-ți sarcinile de lucru cât mai bine și la timp.

L

alanţă: Într-un anume fel, gândirea ta este focalizată deocamdată pe bani și bunuri materiale pe care le poți obține și folosi de la și prin alții. De aici și felul în care vorbești are legătură cu aspectele materiale ale vieții cotidiene. Se pot ivi călătorii neașteptate pentru a rezolva diverse chestiuni profesionale.

corpion: Este o perioadă în care ți se arată adevărata față a relațiilor cu prietenii. Astfel ar fi bine să te debarasezi fără rezerve de persoanele inoportune și să te deschizi din toată inima către altele noi. Dialogurile cu cei dragi îți vor aduce liniște, sfaturi bune și siguranță sufletească în tot. Perioadă benefică în iubire.

ăgetător: Aspectele financiare au legătură cu sfera partenerială, iar din colaborările în care eșți implicat vei primi o sumă de bani considerabilă și favoruri importante pe termen lung. Se întrezăresc dialoguri și întâlniri cu persoanele din anturajul apropiat. Astrele îți recomandă liniștea și siguranța casei.

apricorn: Chiar dacă, stările tale de spirit fluctuează, cu puțin efort și bunăvoință vei depăși totul cu bine. Se conturează veșți importante legate de veniturile tale obținute din munca desfășurată la serviciu. Pot apărea oferte noi de colaborare sau la actualul loc de muncă se poate diversifica activitatea.

V

eu: Relațiile colegiale sunt tensionate și foarte ușor se pot deteriora iremediabil. Activitățile tale profesionale actuale sunt rezultatul unora trecute care nu au fost finalizate corect și la timp. De aceea poți simți uneori că bați pasul pe loc și că unele discuții sau evenimente se tot repetă. Noroc în dragoste.

ărsător: Discreția care te învăluie în primele zile ale săptămânii te ferește de provocările celorlalți. Sunt momente bune pentru a-ți regândi personalitatea, modul de relaționare cu cei din jur, dar și pentru a te răsfăța cu plimbări în aer liber, cu o dietă de sezon și cu ceva mai mult somn. Posibile călătorii.

ecioară: Ceea ce îți oferă persoanele existente acum în preajma ta este departe de ceea ce îți doreșți tu. De aceea ar trebui să te orientezi către alte poveșți de iubire, chiar dacă asta implică eforturi suplimentare din toate punctele de vedere. Ar trebui să te orientezi către alte povești de iubire, chiar dacă asta implică eforturi suplimentare.

eşti: Dozează-ți eforturile și elanul deoarece rișți să-ți neglijezi relațiile cu cei apropiați. Este nevoie să te odihneșți mai mult. Sunt posibile neplăceri legate de inimă și sistemul circulator. Evită pe cât posibil tratamentele alopate, analizele medicale și intervențiile chirurgicale. Regândește-ți programul zilnic și relațiile sociale.

F

P

Parte a procesului Gamă cromatică

Opere epice în proză

Exordiu

Arbore

Conexitate

Castaniu Blond

Clare

Mircea ANGHEL Specie de maimuţă Periferie

A bombăni Ceartă (reg.)

Localitate rurală

Repriză de volei Apă stătătoare

Rezultatul meciului Campioni Individ Cupru (simb.)

Deplasaţi Calic

Eugenia Tătar Gaz nobil

Uşor de înşelat (pl.)

Stele


16 ACTUALITATEA

PUBLICITATE

15-21 FEBRUARIE 2018

Ministerul Apărării anunţă că municipiul Lugoj poate obţine GRATUIT terenul cu drumul de acces în cartierul Militari Am primit din partea USR Lugoj un comunicat în care se face referire la situația terenului din Cartierul Militari din punctul de vedere al Ministerului Apărării Naționale. Reproducem câteva pasaje din acest comunicat: „Ministerul Apărării a anunțat că municipiul Lugoj poate obține GRATUIT terenul cu drumul de acces în cartierul Militari! Primăria trebuie doar să facă demersurile legale prin care să ceară acest lucru! Demersurile inițiate în urmă cu o lună de zile de către consilierul local USR Lugoj, Liviu Brîndușoni, care a adresat o interpelare scrisă senatorului USR de Timiș, Nicu Fălcoi, vicepreședinte al Senatului României și secretar al Comisiei de apărare a Senatului, prin care a solicitat un răspuns oficial din partea Ministerul Apărării Naționale, cu privire la rezolvarea situației drumului de acces în cartierul Militari din Lugoj, au dus la un rezultat favorabil pentru cetățenii care locuiesc în această parte a municipiului Lugoj. Venind în sprijinul lugojenilor, senatorul Nicu Fălcoi a inițiat mai multe discuții cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, care au transmis în 14 februarie 2018

Debitorul S.C. Ralcom Impex International S.R.L., cu sediul în municipiul Lugoj, str Timișorii, nr. 75A, Spațiul A (parter stânga) Jud. Timiş, Cod unic de înregistrare 32320968, număr de ordine în Registrul Comerţului J35/2504/2013, prin administrator judiciar SCP Miriana Mircov Relicons SPRL, cu sediul în Timișoara, Aleea Ionel Perlea nr. 7 ap. 3, telefon: 0256-242823, 0745599107 publică următoarea: NOTIFICARE - în baza art. 99 alin (1) si art.100 alin. (1) din Legea nr.85/2014, adresata creditorilor societatii in insolventa si debitorului prin care sunt anuntati ca: Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului este 16.03.2018. Termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 05.04.2018.

un răspuns oficial din partea Șefului Unității Militare 02523 București, prin care se arată că: „În situația în care nu se adoptă Hotărârea Consiliului Local pentru trecerea terenului în suprafață de 8.250 mp din imobilul 1252 în domeniul public al municipiului Lugoj, prin care se va asigura și accesul locuitorilor, acest lucru se va putea soluționa prin acordarea unui drept de servitute la cererea celor interesați, în condițiile

Termenul pentru depunerea eventualelor contestaţii formulate împotriva tabloului preliminar este de 7 zile de la data publicarii tabelului in bpi. Termenul pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 30.04.2018. Termenul de continuarea a procedurii este 30.05.2018. Prima Adunare a creditorilor va avea loc la sediul administratorului judiciar din Timișoara, Aleea Ionel Perlea, nr. 7, parter, ap. 3, jud. Timiș, in data 11.04.2018, ora 12,00 având ca ordine de zi: prezentarea situaţiei debitorului; desemnarea Comitetului creditorilor; confirmarea/înlocuirea administratorului judiciar/ stabilirea onorariului; alte menţiuni. In situatia în care in adunarea creditorilor din data de 11.04.2018 , ora 12,00 nu va fi luata nici o decizie cu privire la ordinea de zi aceasta se va reconvoca pentru data de 16.04.2018, ora 12,00, cu aceeasi ordine de zi. Administratorul judiciar, in baza art. 53 alin. 1

SC SILCOM SA angajează Operatori CNC lăcătuşi

sudori

Informatii la telefon 0256.307.300 sau la sediul firmei: Lugoj, str. Timișorii nr 143-147.

legii, dacă nu există o altă cale de acces sau nu este compatibilă cu interesul public”. Astfel, drumul de acces în cartierul Militari poate fi atribuit Primăriei Lugoj în mod gratuit, fără ca instituția să fie nevoită să mai solicite întreg terenul și imobilul, adică fără să mai cheltuie aproximativ 2,5 milioane de euro pentru compartimentarea acestuia și să predea 30 de apartamente către MAPN. Luând act de aceste precizări oficiale, USR Lugoj consideră că situația care a dus la o stare de neliniște în rândul cetățenilor din cartierul Militari nu mai este justificată. De asemenea, nici demersul inițiat de primarul Francisc Boldea, cu privire la solicitarea privind transmiterea din domeniul public al Statului Român și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al Municipiului Lugoj, județul Timiș a unei părți din imobilul 1252 situat în municipiul Lugoj, str. Timișorii nr. 124 nu mai este justificată, mai ales că problema drumului de acces putea fi rezolvată de la bun început, dacă primarul municipiului ar fi inițiat un demers asemănător cu cel al consilierului local Liviu Brîndușoni, prin care să obțină o soluție favorabilă cetățenilor din cartierul Militari. AL PRESS

din Legea 85/2014, convoaca Adunarea Generala a Actionarilor/asociatilor debitorului pentru desemnarea administratorului special, care va avea loc in data de 26.02.2018 ora 13,00 la sediul administratorul judiciar din Timișoara, Aleea Ionel Perlea, nr. 7, parter, ap. 3, jud. Timiș. Cererea de admitere a creantei insotita de documentele justificative, in 2 exemplare, va fi depusa la grefa Tribunalului Timiș la dosar nr.8699/30/2017 fiind timbrata corespunzator. - in baza art.74 din Legea 85/2014 adresata asociatilor/administratorului de drept pentru predarea documentelor contabile (prevazute de art.67 din Legea nr.85/2014) catre administratorul judiciar: - BUMBA MIHAELA,cetatean roman, domiciliat in Loc. Lugoj, Str. Unirii, Nr. 1, Jud. Timiș, data nașterii: 30.03.1985, in calitate de asociat unic administrator.

Lugoj, str. Ţesătorilor nr. 16

Marketul tău cu de toate!

Ieftin şi de calitate! Peste 6.000 de produse. Market 100 % românesc!

Actualitatea 1061  

săptămânal pentru oameni inteligenţi

Actualitatea 1061  

săptămânal pentru oameni inteligenţi

Advertisement