Page 1

n Nr. 1012 n Anul 21 n

17-23 Februarie 2017 n 2 lei n

ACTUALITATEA

La Universitatea de Vest din Timişoara funcţionează specializarea Rechnungswesen und Wirtschaftsinformatik/ Contabilitate şi Informatică de Gestiune (cu predare în limba germană). Studenţii acesteia au posibilitatea, în urma unei selecţii, să studieze, două semestre, la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Karlsruhe, în baza unui acord de parteneriat.

n O şedinţă demnă de consemnat în Guinness World Records

n www.ziarulactualitatea.ro n

În cursul dimineții de vineri, 10 februarie 2017, în baza autorizaţiei emise de Judecătoria Lugoj, poliţiştii din Belinț au efectuat o percheziție domiciliară pe raza comunei Brestovăț, la doi bărbați, de 25 și 28 de ani, bănuiți că ar deține arme și muniție, confecționate artizanal.

În urma percheziției efectuate, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au ridicat trei arme confecționate artizanal, 50 de cartușe și mai multe dispozitive și unelte folosite la confecționarea armelor și muniției.

Pagina 3

Pagina 7

n Patricia Sîrbu, între studenţii selectaţi pentru Karlsruhe

Adio, arme!

n Săptămânal pentru oameni inteligenţi n

Pagina 5 Vineri, 10 februarie 2017, a fost convocată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Lugoj. Pe ordinea de zi s-au aflat trei proiecte de hotărâri iniţiate de primarul oraşului, Francisc Boldea.

n Programul de reabilitare a trotuarelor şi aleilor, pe 2017

Pagina 2 În total vor fi asfaltate trotuare și alei pe o suprafaţă de 21.800 mp și va fi montată bordură mare pe o lungime de 4.500 ml şi bordură mică pe 8.100 ml.

SC WITEXT SA

recrutează 60 de persoane pentru nouă linie de producţie!

CUSĂTORI • CROITORI • MONTATORI Căutăm persoane care: n au studii medii n au minim 2 ani experienţă în domeniu sau calificare în specialitatea Confecţii Încălţăminte n sunt rezistenţi la stres şi orientaţi spre atingerea targetului productiv n sunt dornice să ofere calitate maximă produselor executate Noi oferim: n siguranţa locului de muncă n salariu atractiv n prime de Sărbători şi de Vacanţă n bonuri valorice din prima zi ca şi angajat n transport gratuit (doar pentru angajaţii care nu au domiciliul stabil în Lugoj) n cazare la căminul societăţii, garsonieră confort 2 n mediu de lucru plăcut şi profesionist

Dacă îndeplineşti condiţiile noastre te aşteptăm de luni până vineri între orele 8 - 16 la sediul firmei de pe str. Nicolae Titulescu nr.78, pentru a depune o cerere de angajare. Toate candidaturile vor fi analizate cu obiectivitate şi în deplină confidenţialitate.

Pagin

a 8


n Românii vor călători fără vize în Canada, din decembrie Parlamentul European a ratificat Acordul

Economic şi Comercial Complet (CETA) Uniunea Europeană - Canada, cu 408 de voturi pentru, 33 de abţineri şi 254 de voturi împotrivă. Canada intenţionează să elimine regimul de vize pentru cetăţenii români şi bulgari începând cu 1 decembrie 2017. Deşi PE a votat în favoarea CETA, acordul va intra în vigoare doar provizoriu, cel mai probabil în martie sau aprilie, prin eliminarea tarifelor impuse produselor de import. Acordul are nevoie de aprobarea parlamentelor din cele 28 de state membre ale UE şi din regiunile autonome ale Belgiei. Înţelegerile dintre UE şi Canada au fost finalizate în urmă cu mai bine de doi ani şi jumătate, dar acordul a fost semnat abia în octombrie 2016, în urma opoziţiei manifestate de regiunea Valonia din Belgia. Aprobarea Acordului CETA de către Parlamentul European reprezintă un nou pas spre eliminarea vizelor de călătorie în Canada pentru cetăţenii români. Pentru a intra în vigoare, Acordul de parteneriat UECanada va trebui aprobat de zeci de camere parlamentare regionale, naţionale şi federale.

n Campanie de promovare a Staţiunii Buziaş, la Romexpo

După ce a pornit negocierile pentru ca administrația să cumpere societatea care administrează hotelurile din oraș, pentru a le putea renova și moderniza, primarul din Buziaș, Sorin Munteanu, vrea să readucă stațiunea în atenția turiștilor. În perioada 16-19 februarie, Primăria Buziaș va participa la la Târgul de Produse Tradiționale și la Târgul de Turism al României, găzduite de Romexpo București.

Buziașul va fi prezent cu un stand de 40 de metri pătrați, unde va fi promovat potențialul turistic al stațiunii, Dealul Silagiului și vinurile din zonă, care au început deja să fie la mare căutare. În timpul celor patru zile de târg, Ansamblul Izvorașul va susține un spectacol artistic. ”E un excelent prilej de promovare la nivel național să ne mândrim cu tot ceea ce înseamnă Buziașul, ca parte de tratament, agrement, artistic sau culinar”, a declarat primarul Sorin Munteanu.

HOTNEWS

17-23 FEBRUARIE 2017

Programul de reabilitare a unor trotuare şi alei pentru anul 2017

Începând cu anul 2008 municipalitatea a inițiat lucrări de reabilitare a trotuarelor și aleilor din oraș. Deși situația acestora s-a îmbunătățit radical, mai există încă în municipiu trotuare sau alei aflate într-o stare avansată de degradare, unde circulația pietonilor este îngreunată. De aceea programele care privesc reabilitarea trotuarelor continuă an de an. În această

perioadă administrația a stabilit străzile care vor fi incluse în programul de dalare sau asfaltare a unor trotuare pentru anul 2017. Vor fi modernizate prin asfaltare trotuarele de pe următoarele străzi: Țesătorilor, Mărășești, Tapiei, Poalele Viilor, Păun Pincio, Privighetorii, Teiului, Mureșului, Rozelor, Fdt. Bocșei, Jiului, Bistrei, V. Babeș, D. Gherea, P Maior, Șt. O. Iosif, Ana Ipătescu, Dunării, B.P. Hașdeu, A. Mureșan, N. Pongracz, Ion Neculce, S. Bărnuțiu și Bobâlnei. În total vor fi asfaltate trotuare și alei pe o suprafaţă de 21.800 mp și va fi montată bordură mare pe o lungime de 4.500 ml şi bordură mică pe 8.100 ml. În ceea ce privește programul de reabilitare a trotuarelor și aleilor prin dalare, pentru acest an sunt prevăzute lucrări în Piața Victoriei (850 mp), în parcul George Enescu (alei în suprafață de 3.000 mp), aleea din spatele librăriei J.C Drăgan (în suprafață de 250 mp). De asemenea va fi dalată și aleea de intrare în cartierul Micro II (100 mp). Astfel în acest an, vor fi dalate trotuare şi alei având o suprafaţă totală de 4.200 mp, și va fi montată bordură mică pe 2.050 ml. Punerea în practică a acestor programe de modernizare a trotuarelor și aleilor va conferi un aspect îngrijit străzilor și va facilita circulația civilizată a pietonilor. Programele vor continua și în cursul anilor viitori până când toate străzile din oraș vor avea trotuare corespunzătoare.

Femeia dispărută marți la Timișoara a fost găsită miercuri, fără viață, într-un centru comercial din oraș Marți, dimineața, 14 februarie 2017, IPJ Timiș anunța printr-un comunicat că „poliţiştii timișeni efectuează verificări în vederea depistării unei femei, de 57 de ani, dispărută de pe raza municipiului Timișoara. Maria Budeanu ar fi plecat de la domiciliu, la data de 13 februarie a.c., în jurul orei 6.20, către locul de muncă, iar până în prezent nu a revenit. Semnalmente: înălţime 1.60 metri, 90 de kg, păr roșcat, tuns scurt, ochi căprui. La data dispariţiei, femeia purta o geacă de culoare maro, blugi negri și o poșetă de culoare neagră. Precizăm faptul că femeia nu a mai plecat de la domiciliu”, se preciza în comunicatul IPJ Timiș. Lucrurile au luat o întorsătură ciudată miercuri dimineața, 15 februarie 2017, cînd femeia a fost găsită moartă, în puțul unui lift din magazinul Bega. Femeia lucra în complexul comercial, iar trupul neînsuflețit a fost descoperit chiar de fiul femeii, care o căuta, acesta anunțând imediat poliția. Varianta unei răpiri, anunțată inițial de familie, a fost exclusă. Trupul neînsuflețit a fost descoperit în puțul liftului fo-

losit de angajații Centrului Comercial Bega, acolo unde victima era angajată bucătăreasă. Fiul femeii nu a avut liniște din momentul în care mama lui nu a mai ajuns acasă. În paralel cu polițiștii, acesta și-a căutat fără întrerupere mama. A primit, miercuri dimineața, informația că femeia ar fi ajuns în centrul Timișoarei aco-

TEN TV angajează:

Cameramani Cerinţe: n experienţă în folosirea echipamentelor audio & video; n cunoştinţe operare PC şi programe de editare audio-video (Adobe Premiere Pro, Sound Forge, After Effect, Photoshop, Office); n disponibilitate pentru program prelungit. CV-urile se depun la sediul Radio-Televiziunii, str. Alexandru Mocioni, nr. 10, et. 3 sau se pot trimite pe adresa de e-mail: office@tentv.ro.

Vor fi contactate doar persoanele care corespund cerinţelor.

ANUNŢ

Primăria Lugoj scoate la licitaţie în data de 27.02.2017, ora 1400, în vederea închirierii, un număr de 9 boxe în Bazarul Pieței Lugoj pentru desfăşurarea activităţii de comerţ. Dosarele pentru înscrierea la licitaţie se primesc până la data de 24.02.2017, ora 1400. Caietele de sarcini şi relaţii suplimentare se pot obţine la Primăria Lugoj, camera 112.

ANUNŢ

2 ACTUALITATEA

lo unde a fost surprinsă de o cameră de supraveghere în timp ce traversa pe trecerea de pietoni amplasată în fața Catedralei Mitropolitane. A mers apoi la locul de muncă al mamei sale, un restaurant din incinta centrului comercial Bega. Acolo, șeful femeii a venit cu ideea să verifice puțul liftului cu care se face aprovizionarea și care este folosit și de angajați. Aparatul, a povestit acesta familiei, era defect și se blocase între etaje. Cu toate acestea, povestesc angajații, ușile liftului se deschideau și este foarte posibil ca Maria Budeanu, din cauza întunericului, să nu fi observat acest lucru și a pășit în gol. Polițiștii au ajuns la fața locului și urmează să facă investigații pentru a afla cu exactitate cum s-a produs nenorocirea. (A.P.)

ANUNŢ

Primăria Lugoj scoate la licitaţie în data de 27.02.2017, ora 1000, în vederea închirierii, o căsuţă în Parcul Copiilor pentru desfăşurarea activităţii de comerţ. Dosarele pentru înscrierea la licitaţie se primesc până la data de 24.02.2017, ora 1000. Caietul de sarcini şi relaţii suplimentare se pot obţine la Primăria Lugoj, camera 112.

ANUNŢ

Primăria Lugoj scoate la licitaţie în data de 27.02.2017, ora 900, în vederea închirierii, spaţiul nr.10, în suprafaţă de 17,84 mp., situat în interiorul pieţei agroalimentare ”Timişul”, în vederea desfăşurării de activităţi specifice de comercializare pâine şi produse de panificaţie. Dosarele pentru înscrierea la licitaţie se primesc până la data de 24.02.2017, ora 900. Caietul de sarcini şi relaţii suplimentare se pot obţine la Primăria Lugoj, camera 112.

Primăria Municipiului Lugoj scoate la licitaţie în data de 23.02.2017, ora 1000, în vederea închirierii pe perioada 24 februarie - 25 aprilie 2017, 11 căsuţe din lemn amplasate în P-ţa J.C. Drăgan Lugoj pentru desfăşurarea activităţii de comerţ. Dosarele pentru înscrierea la licitaţie se primesc până la data de 21.02.2017, ora 1000. În cazul în care locurile nu se ocupă, licitaţia va fi reluată în data de 2 martie 2017 la ora 1000. Dosarele pentru înscrierea la licitaţia din data de 02.03.2017 se primesc până la data de 28.02.2017 la ora 1000. Caietul de sarcini şi relaţii suplimentare se pot obţine la Primăria Lugoj, camera 112.


17-23 FEBRUARIE 2017

PRIM PLAN

O casă din Coșteiu a fost cuprinsă de flăcări

Pompierii lugojeni au fost solicitați să intervină, marți dimineața, 14 februarie 2017, la stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Coșteiu. Pompierii au intervenit două autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 ofițer și 8 subofițeri, din cadrul Detașamentului de Pompieri Lugoj La sosirea pompierilor militari,

incendiul se manifesta cu flacară deschisă la nivelul acoperișului. Intervenția promptă a pompierilor a dus la localizarea și lichidarea incendiului în cel mai scurt timp, reușindu-se astfel salvarea proprietății. Incendiul a pornit de la coșul de fum și s-a extins, arzând aproximativ 25 de metri pătrați din acoperiș. (A.P.)

5 morţi, între care un român, și 6 răniţi, în accidentul din Ungaria 39 de persoane au fost implicate într-un grav accident produs în Ungaria, la o distanţă de 2 km de Nădlac. Dintre acestea, cinci persoane şi-au pierdut viaţa, 12 au fost rănite, patru fiind în stare gravă. Persoanele care şi-au pierdut viaţa în accidentul din Ungaria sunt un român, un bulgar şi doi turci, potrivit informaţiilor transmise de De-

partamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Şase români au fost transportaţi la spitalele din Szeged şi Mako. Miercuri, 15 februarie 2017, în jurul orei 8:40, un autocar al companiei de transport Danvi Top Expediţii, închiriat de compania Eurolines România, ce efectua cursa de linie regulată Hamburg-Bucureşti, a fost implicat într-un

accident rutier pe teritoriul Ungariei. În autocar se aflau 17 pasageri. “Conform informaţiilor preliminare comunicate de către autorităţile ungare de la faţa locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se află şi un cetăţean român. Şase cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la unitățile sanitare din Szeged și Mako. Autorităţile ungare continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului şi au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident. Consulul General al României la Szeged s-a deplasat la locul accidentului şi este în legătură permanentă cu reprezentanţii poliţiei ungare şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care participă la intervenţie. Reprezentantul oficiului consular român urmează să se deplaseze de urgenţă la unitățile medicale menționate, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la starea persoanelor rănite şi pentru a acorda asistenţa consulară necesară”, se arată în comunicatul transmis de ministerul Afacerilor Externe.(A.P.)

Un incendiu puternic a izbucnit și în localitatea Herneacova

Un incendiu puternic a izbucnit marți, 14 februarie 2017, în localitatea Herneacova, din județul Timiș. Anexa unei gospodării din localitate a fost distrusă complet de flăcări. La locul intervenției pompierii au trimis două autospeciale cu opt subofițeri dar și serviciul voluntar din Recaș și o ambulanță SAJ. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum. A ars anexa pe o suprafață de 5 metri pătrați. În încercarea de a stinge incendiul, proprietarul a suferit arsuri superficiale fiind preluat de o ambulanța SAJ. (A.P.)

Centrul Medical Dr. Cev

ACTUALITATEA 3 n Trei arme confecţionate artizanal şi 50 de cartuşe au găsit poliţiştii la Brestovăţ

Polițiștii Secției 5 Rurale Belinț, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au ridicat trei arme confecționate artizanal, 50 de cartușe și mai multe dispozitive și unelte folosite la confecționarea armelor și muniției, în urma unei percheziții efectuate pe raza comunei Brestovăț. În cursul dimineții de vineri, 10 februarie 2017, în baza autorizaţiei emise de Judecătoria Lugoj, poliţiştii Secției 5 Rurale Belinț au efectuat o percheziție domiciliară pe raza comunei Brestovăț, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. În fapt, în cursul lunii ianuarie a.c., poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că bănuiții, doi bărbați de 25 și 28 de ani, ar deține la domiciliu arme și muniție, confecționate artizanal. În urma percheziției, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 3 arme confecționate artizanal, 50 de cartușe și mai multe dispozitive și unelte folosite la confecționarea armelor și muniției. La activități au participat și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Poliţiştii continuă cercetările, în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor în cauză. (A.P.)

n De Ziua Îndrăgostiţilor, poliţiştii au dat zeci de amenzi

Marți, 14 februarie 2017, poliţiştii lugojeni au acţionat pe raza municipiului, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică. În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 26.000 de lei. La acţiune au participat poliţişti de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale și investigarea fraudelor. S-a acţionat pentru verificarea legalităţii funcţionării unităţilor comerciale, depistarea persoanelor urmărite, identificarea persoanelor predispuse la comiterea de infracţiuni, depistarea persoanelor ce conduc autoturisme cu încălcarea legislaţiei privitoare la circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice, precum şi pentru prevenirea comiterii faptelor cu violenţă. Au fost controlate 16 unităţi comerciale, verificate peste 100 de autovehicule şi legitimate aproape 250 de persoane. În urma controalelor efectuate, a fost constatată o infracțiune şi au fost aplicate 78 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea pentru încălcarea unor norme de conviețuire sociala, a ordinii si liniștii publice şi pentru nerespectarea normelor rutiere. De asemenea, poliţiştii rutieri au retras 3 certificate de înmatriculare. (A.P.)

Laborator de analize medicale

Lugoj, str. Făgăraş nr. 3, tel.: 0256/358617; fax.: 0356/459271; e-mail: cm_dr_cev@yahoo.com Peste 80 de tipuri de Aparatură de ultimă generaţie, analizoare complet analize, la cele mai mici automate, la standarde internaţionale, pentru: BIOCHIMIE, preţuri din oraş. HEMATOLOGIE, IMUNOLOGIE, MICROBIOLOGIE, PARAZITOLOGIE.

NOU ! Analize gratuite în limita fondului CAS, cu bilet de trimitere! NOU !

Şef laborator: Dr. Camelia Brînzei Cabinet ORL: Dr. Cev Pavel, medic primar Cabinet Pediatrie: Dr. Cev Elena, medic primar Cabinet Cardiologie: Dr. Sima Daniela, medic primar; Dr. Biro Codruţa, medic specialist Cabinet Gastroenterologie: Dr. Cev Elena Zenovia, medic specialist, doctor în Ştiinţe Medicale

ATI: Dr. Radu Delia, medic primar Cabinet Alergologie: Dr. Brisan-Igna Diana, medic specialist Cabinet Endocrinologie: Dr. Şalapa Magdalena, medic specialist Cabinet Interne - Competenţă Echo Doppler vascular periferic: Dr. Pătrășcanu Daniel, medic primar

Recoltări analize: între orele 8 - 11, Informaţii/programări la Eliberare rezultate: între orele 15 – 16. tel: 0256/358.617, între orele 8-19 Pentru majoritatea analizelor, rezultatele se obţin în aceeaşi zi.


4 ACTUALITATEA n Legenda “armei” laser româneşti din anul 1968 (5)

Gl. col. Ion Gheorghe, fost şef al Marelui Stat Major. În acel moment, România, cu situaţia ei geopolitică, cu o frontieră lungă de peste 3.000 km (din care doar 546 km cu Iugoslavia), cu ţări membre în Tratatul de la Varşovia, se vedea pusă în situaţia de a se opune  singură unor forţe mult superioare  şi care, în plus, puteau să atace din mai toate direcţiile. Ne găseam deci într-o  situaţie inedită, situaţia unei armate încercuite încă înainte de începerea ostiltăţilor. Pe deasupra, prezumtivii noştri inamici cunoşteau în bună măsură  valoarea şi dislocarea  forţelor noastre armate. Se impunea, deci, în primul rând, să adoptăm mai întâi un dispozitiv operativ  de apărare adecvat acestei situaţii extrem de dificile. Dispozitivul de apărare conceput pe hartă i-a fost  prezentat lui Ceauşescu, care l-a aprobat cu precizarea:”Tot ce s-a gândit aici să fie cunoscut de un număr cât mai mic de ofiţeri şi să nu faceţi nici un  fel de deplasări de trupe fără ordinul meu”. Prin aceasta noi am înţeles să nu se dea pretext vecinilor noştri  să ne acuze de rele intenţii şi să le folosească drept motiv pentru propriile lor intervenţii. Obţinerea de informaţii. În situaţia creată, era imperios necesar să existe o imagine clară despre intenţiile prezumtivului agresor, lucru ce nu era deloc uşor şi, în plus, era extrem de riscant. S-au obţinut totuşi suficiente informaţii. Un merit aparte l-a avut Direcţia de Informaţii din Marele Stat Major care includea în acea vreme în structură şi ataşaţii militari a căror activitate a fost de-a dreptul remarcabilă. Dintre comandamente de armă, cel al grănicerilor a fost cel mai eficient  în furnizarea de date. Ei dispuneau de mijloace speciale de cercetare şi au ţinut permanent la curent Marele Stat Major cu se întâmplă pe graniţă şi la vecini. Astfel, zilnic i se prezentau lui Ceauşescu, dimineaţa, la prima oră, şi seara, uneori şi în cursul zilei, toate informaţiile cu privire la ce se întâmpla la frontieră şi dincolo. Materialele de sinteză, hărţile şi schiţele le restituia imediat. Unele le reţinea pentru un timp, apoi le restituia, ordonând să fie păstrate în strict secret  la Ministerul Forțelor Armate. Situaţia la graniţa cu URSS. Pe malul stâng al Prutului, vizavi de localitatea Albiţa, grupuri de militari sovietici echipaţi în ţinută de campanie, în plină zi, la vedere, simulau activităţi specifice recunoaşterii şi cooperării în vederea intrării în acţiune. Apoi dinspre Reni, vizavi de Galaţi, o subunitate de pontonieri sovietici executa, noapte de noapte, exerciţii de dare la apă a pontoanelor în vederea intinderii podului peste Prut. Situaţia la graniţa cu Bulgaria. La sud, bulgarii, tot noaptea, executau şi ei exerciţii de dare la apă a mijloacelor de forţare a Dunării, pe segmentul Giurgiu - Oinacu. Situaţia la graniţa cu Ungaria. Ungurii efectuau şi ei diferite acţiuni la nivel redus pe direcţia punctelor de frontieră de la Borş şi Petea (SM). În Bucureşti. Bulgarii şi-au intensificat „turismul” în Bucureşti, în majoritate bărbaţi tineri, cu ţinută atletică, părul tuns scurt, venind cu autobuzele BALCANTURIST în faţa magazinului ”Adam” din apropierea MFA. Dincolo de graniţa României. Din informaţiile noastre, precizează Gl. I.Gheorghe, împotriva României puteau acţiona cca 10 - 12 divizii din Regiunea Militară Odessa şi Kiev împotriva unei divizii româneşti din Moldova, la sud 4 - 5 divizii bulgare împotriva a 3 divizii româneşti şi în vest 2 - 3 divizii ungare şi 3 divizii sovietice împotriva a 2 divizii româneşti. Însă toate aceste mari unităţi nu erau dislocate în tabere pentru a trece la ofensivă, ele se găseau în cazărmile lor de reşedinţă. Măsuri propuse. Generalul Şlicaru, şef al trupelor de geniu, a făcut mai multe propuneri: măsuri de minare antitanc şi antiinfanterie a unor terenuri, pregătirea pentru aruncarea în aer a unor poduri şi tunele de cale ferată, crearea de şanţuri antitanc, folosirea canalelor de irigaţii şi a digurilor, reamenajarea unor puncte de sprijin din fostele fortificaţii, pregătirea pentru blocarea trecătorilor în munţi, pregătire pentru distrugerea capului de pod de pe malul românesc al podului Giurgiu-Ruse. Ceauşescu le-a analizat pe toate şi nu a fost de acord decât cu una, cu ultima, dar cu precizarea: ”Numai cu aprobarea mea expresă”.

SOCIAL

17-23 FEBRUARIE 2017

Doinele lui Ioan Vidu au răsunat la New York

Parcurgând, cu râvnă și emoție, noianul de documente din arhiva Ioan Vidu, pusă la dispoziție cu generozitate de nepoata doinitorului, dr. Lia Vidu-

Benkoczi, atenția mi-a fost atrasă de un anunț decupat dintr-un periodic interbelic (neidentificat), în care cititorii erau informați despre un eveniment concertistic petrecut la New York la sfârșitul anului 1928. S-au cântat, peste Ocean, cu acel prilej, sonate de George Enescu, Ludovic Feldman, Virgil Gheorghiu și, într-o inedită, onorantă alăturare, creații de Ioan Vidu. Nu avem certitudini privind sala în care s-a concertat (posibil Carnegie Hall, unde erau programate, de obicei, concerte de muzică clasică, dar și de folclor), numele interpreților și cele ale opusurilor împărtășite melomanilor americani, dar ni se pare remarcabilă prezența unor pagini din creația lui Vidu pe una din celebrele scene de concert din Lumea Nouă, la un deceniu de la înfăptuirea Marii Uniri. Un eveniment care încă trezea emoții în conștiința românilor de pretutindeni, contribuind la consolidarea sentimentului de solidaritate națională. „Recent a avut loc, la New York, un concert, în cadrul căruia au fost prezentate și lucrări ale compozitorilor clasici și contemporani români. Au fost executate sonate de George Enescu, Ludovic Feldman și Virgil Gheorghiu, și piese de folklor de I. Vidu. De asemenea, au fost prezentate creații noi ale folklorului românesc. Concertul s-a bucurat de un deosebit succes.” Frumoasa „întâmplare” artistică a declanșat entuziasmul unui meloman, rămas anonim, care și-a exteriorizat curatele sentimente în cuprinsul unui poem, izvodit ad-hoc (1 ianuarie 1929), expediat, pe adresa lui Vidu, împreună cu extrasul anunțului. Dincolo de tonul ușor naiv, stihurile exprimau trăirile intense ale unui suflet aflat, poate,

departe de matricea sa spirituală. Un îndemn explicit la unire „în cuget și simțire”, valabil și în zilele noastre. „Să trăiești, iubite Maestre, Viața să ne înveselești Cu ale tale melodii Dulci, suave armonii. Dumnezeu să te trăiască Pentru Țara Românească, Pentru neamul ce-l iubești, Ca, prin cântul tău divin, Într-un suflet să-l unești. 1 ianuarie 1929” Constantin-T. STAN

Deschiderea celor 15 km (Traian Vuia-Margina) din lotul 2 al autostrăzii Lugoj - Deva, din nou amânată

Circulaţia pe cei 15 km din lotul 2 al autostrăzii LugojDeva, pe tronsonul dintre Traian Vuia - Margina nu s-a deschis vineri, aşa cum promiseseră, în urmă cu o săptămână, reprezentanţii Ministerului Transporturilor. Surse din Compania de Drumuri susţin că bucata de autostradă finalizată anul trecut nu poate să fie inaugurată din cauza unor lucrări care au fost - aşa cum ni se spune mereu - prost executate. „La sfârşitul lunii decembrie 2016 s-a amânat deschiderea porţiunii de 15 km de autostradă din lotul 2 Lugoj-Deva pentru că nu au fost îndeplinite

As. Mil. R. R. ”Lt. erou P.Laţcu” Lugoj

prevederile legale (or fi fost îndeplinite cele ilegale!? n.a.). La începutul săptămânii trecute a avut loc o şedinţă pentru recepţionarea lucrării şi stabilirea datei privind inaugurarea ei. Sunt anumite probleme tehnice privind anumite lucrări de terasamente, scurgerea apelor şi semnalizare care nu permit recepţionarea lucrării şi deschiderea traficului în condiţii de siguranţă. Nu s-a recepţionat lucrarea, iar deschiderea traficului pentru acest lot s-a amânat”, au declarat surse din Ministerul Transporturilor. Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva este construit de Salini Impreglio, aceeaşi firmă care a realizat autostrada demolată, Orăştie-Sibiu (dacă zideau în construcţie nişte şmenari de pe la cei care au semnat astfel de contracte păguboase pentru noi, precis rentabile pentru ei, suntem convinşi că autostrada nu trebuia demolată). Valoarea contractului este de 562,73 milioane lei fără TVA din care 478,32 milioane de lei Fonduri de Coeziune (85%) şi 84,40 milioane lei Guvernul României (15%). Trai neneacă, pe banii fraierilor! Prin mijloace specifice, am reuşit totuşi să aflăm data exactă a deschiderii tronsonului cu pricina: “La calendele greceşti” sau la Paştile cailor. Dacă, din motive obiective, aceste termene nu vor putea fi respectate, atunci la Sfântul Aşteaptă, trecut de precis, “minunea” se va produce. Mircea ANGHEL

ANUNŢ IMPORTANT

Toate adevărate? Şi la toate produsele? 1 leu este preţ mare? 0.99 este mic?

Înainte de a cumpăra:

sanitare, chimicale, feronerie, PVC, fitinguri şi ţevi, vopsele, electrice, materiale curăţenie, adezivi, materiale construcţii, nisip, cuie, teracote, polistiren, plexic, non azbest, carbid etc.

CompAraţi şi preţurile noastre!

Cargo Com Parc

La Parcul George Enescu, tel.0256.35.69.69

S.C. Meridian 22 SA are în desfăşurare în această perioadă acţiunea de remitere a preavizelor de debranşare pentru toţi titularii de contracte care înregistrează facturi restante către societatea noastră şi care locuiesc la blocuri.Menţionăm că după expirarea perioadei legale înscrisă în preavizul de debranşare, pentru toţi restanţierii se va trece la întocmirea şi înaintarea dosarului către instanţă. Solicităm pe această cale ca persoanele care înregistrează sume restante să achite aceste sume la caseria societăţii, deschisă zilnic după următorul program: Luni: 8 – 16 Marţi: 8 – 18 Miercuri: 8 – 16 Joi: 8 – 18 Vineri: 8 – 16 Conducerea SC Meridian 22 SA

Anunț de angajare

SC YU WEI SRL angajează comisionar 2 posturi.

Cerinţe: studii medii (9 clase) Informaţii la sediul firmei, str. 20 Dec. 1989, nr. 33 şi la telefon 0730.237.662.


17-23 FEBRUARIE 2017 SOCIAL Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Lugoj, demnă de consemnat în Guinness World Records

Vineri, 10 februarie 2017, a fost convocată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal Lugoj. Pe ordinea de zi s-au aflat trei proiecte de hotărâri, privind: n Aprobarea Devizului General actualizat pentru lucrările rest de executat la obiectivul de investiții „Reabilitarea alimentării cu apă în municipiul Lugoj”; n Aprobarea Devizului General actualizat pentru lucrările rest de executat la obiectivul de investiții „Reabilitarea sistemului de canalizare în municipiul Lugoj - etapa I”; n Aprobarea Devizului General actualizat pentru lucrările rest de executat la obiectivul de investiții „Zonă extindere sat Tapia - drumuri (străzi)”. Toate cele trei puncte ale ordinii de zi l-au avut ca iniţiator pe Francisc Boldea, primarul tuturor lugojenilor. Într-adevăr, şedinţa a fost una extraordinară, din mai multe considerente, pe care le voi consemna mai la vale. Primul record a fost înregistrat la viteza de desfăşurare. A durat circa 7 minute. Eu unul, până acum, nu am participat la o aşa şedinţă scurtă, dar benefică pentru obşte. Probabil că de această dată consilierii, dorind să fie eficienţi, s-au ghidat după adagiul latin “Facta, non verba!” (“Fapte, nu

vorbe!”). Şi dacă tot a fost o şedinţă a recordurilor, să vă mai aduc la cunoştinţă şi pe cel de al doilea. Unanimitatea votului la toate cele 3 puncte aflate pe ordinea de zi (au absentat consilierii Cristian - Dorinel Cornean şi parţial Ioan Haneş). Aceasta să însemne oare că “independenţii” au părăsit formaţia “Gică Contra” şi au trecut cu căţel, cu purcel în tabăra (barca) “monstruoasei coaliţii” formată din P.S.D., A.L.D.E. & company? Ar fi păcat. Mare păcat! Am fi grevaţi de sarea şi piperul acestor şedinţe, adică evoluţia formaţiei mai sus-amintite. Şi ultimul record consemnat a fost puseul de conştiinţă civică şi morală, în acelaşi timp, comis de alde Ioan Haneş, cel care trebuia să conducă şedinţa. Acesta a intrat în sală tocmai când consilierul Marius Martinescu (următorul în ordine alfabetică pe lista consilierilor, care l-a înlocuit pe Ioan Haneş) a declarat şedinţa închisă (pentru cei nefamiliarizaţi cu şedinţele de consiliu, acestea sunt conduse de fiecare

consilier, prin rotaţie, conform listei alcătuite în ordine alfabetică). Conform unor surse neoficiale, dar demne de toată încrederea (hai, că dacă tot suntem singuri, o să vă spun şi sursa: Agenţia de presă “Zvon Press”, dar vă rog să nu spuneţi la nimeni), Ioan Haneş a întârziat intenţionat, pentru că ar fi avut probleme de conştiinţă. Cum să ia el o indemnizaţie întreagă, pentru o şedinţă care, aşa cum a anticipat consilierul nostru, a fost una foarte scurtă? Capacitatea sa de muncă este una mult mai mare, pe care şi-o va arăta în următoarea şedinţă în care va fi dezbătut bugetul local, şedinţă care se anticipează a fi una maraton, cu reintrarea în rol a taberei independenţilor. Oricum, Ioan Haneş trebuie felicitat pentru modul cum are el grijă ca banul public să nu ajungă în buzunarul său, nemeritat, lucru pe care îl fac eu acum: felicitări, tovarăşe Haneş, sunteţi un consilier de nădejde, pe care nu regret nicio clipă că l-am votat! Mircea ANGHEL

Lugojeanul Rushty lansează albumul „Fără Limite”

Lugojeanul Mihai Rushty lansează albumul „Fără Limite”, proiect început la finele lui 2013 și care are două părţi. Prima parte, care include 7 piese, va fi lansată începând cu 16 februarie 2017, în fiecare joi, de la ora 19, pe canalul Youtube „Rushtyofficialchanel”, iar cea de a doua parte în iunie 2016. Albumul a fost înregistrat în FreeStudio, din Lugoj, la realizarea lui contribuind Feenom (HaHaHa Production) Mădălin Munteanu (MdBeats) pe partea intrumentală, textele fiind semnate de Mihai Rushty. Coperta albumului a fost realizată de designerul Florin Dincă. „Nu aş putea să cânt ceva ce nu mă reprezintă. Momentan, proiectul „Fără Limite” are filmat un sigur videoclip, la piesa Mai bine, dar am luat în calcul încă unul, pentru o altă piesă, care probabil va fi realizat după lansarea primei părți a albumului”, ne-a declarat Mihai Rushty. Programul lansării pieselor: 16 Februarie - Drumul către casă; 23 Februarie - Mai bine; 2 Martie - Istorie; 8 Martie – Noaptea; 15 Martie – Fum; 22

SC Ramilgips SRL Strada Crişan Nr. 40, tel: 0733/052021 l vopsele colorate l Maşină de colorat Caparol l Tencuieli colorate, toate tipurile Caparol l Sisteme ghips carton l Adeziv gresie şi faianţă l Tencuieli mecanizate Baumit, Knauf l Instalaţii electrice l Tinciuri Lasselsberger Knauf l Hidroizolaţii Murexin l Termosisteme Austrotherm

Martie - În aer; 29 Martie - Efectul. Piesele pot fi descărcate free, de pe canalul Youtube „Rushtyofficialchanel”, iar pentru cine le vrea şi în format fizic pe comandă, la tel. 0723.728.344 sau email: rusty_mihai@yahoo.com (M. O.)

Fem Panta Rhei

încălţăminte, îmbrăcăminte, marochinării

n str. Unirii nr.2, telefon: 0356.452.204. n str. Avram Iancu nr.3, telefon: 0356. 175.663

Orar: 9-18 Alege Panta rhei, alege preţul corect!

în fiecare vineri, reducere de 10% la toate produsele

ACTUALITATEA 5 n Modificările Codului Fiscal în dezbaterea experţilor contabili din Filiala CECCAR Timiş

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, Filiala Timiș cu sprijinul Universității de Vest din Timișoara, prin Departamentul Contabilitate și Audit, organizează în data de 16 februarie a.c. ora 15:00, în Aula Magna seminarul „Modificările apărute în Codul fiscal cu aplicabilitate din 2017 şi lucrările de închidere a exerciţiului financiar”. Evenimentul se adresează în primul rând profesioniștilor contabili, directorilor economici și contabililor șefi din companii și se bazează pe dezbateri interactive, participanţii având posibilitatea adresării de întrebări, la care vor primi răspunsuri din partea lectorilor. Printre subiectele ce vor fi abordate se numără: modificări aduse Codului fiscal şi Codului de procedură fiscal prin OUG 84/2016, OUG 3/2017, printre care: l regimul fiscal în cazul revalidării codului de TVA l regimul fiscal în cazul contribuabililor reactivaţi l reguli privind stabilirea anului fiscal l scutiri la calculul impozitului pe profit l regimul microintreprinderilor în 2017 l deduceri la calcululimpozitului pe venit l noi reguli privind obligaţia plăţii CASS pentru anumite venituri l eliminarea plafonului de 5 salarii medii brute l introducerea regimului special pentru agricultori l noi reguli privind ajustarea TVA l obligaţii declarative: Registrul Operatorilor Intracomunitari etc. l introducerea impozitului specific unor activităţi l alte modificări cu impact fiscal introduce prin OUG 2/2017, HG 1/2017, Legea 82/2016 etc. l noi formulare fiscale utilizate în 2017 l închiderea contabilă a exerciţiului financiar 2016 „Consolidarea profesională presupune cunoaștere și schimburi de idei și bune practice. Prin activitatea membrilor, Filiala CECCAR Timiș reprezintă locul de dezbatere a unor probleme reale ale mediului de afaceri, iar fiscalitatea companilor prezintă un interes constant. Mulțumesc Universități de Vest din Timișoara pentru suportul pe care ni-l oferă de fiecare dată, dovedind astfel implicare evidentă în preocupările mediului profesional și de afaceri, precum și celor doi colegi lectori, dl. conf. dr. Gabriel Jinga și dl. lect. dr. Florin Dobre, experți contabili și cadre didactice la Academia de Studii Economice din București, pentru a fi dat curs invitatiei noastre și de a fi prezenți la Timișoara.” a precizat prof. univ. dr. Ovidiu Constantin Bunget, președintele Filialei CECCAR Timiș. Nicolae SILADE


6 ACTUALITATEA n telefoane n

352.240 Primăria Lugoj Casa de Cultură M. 351.130 Casa de Cultură S. 353.253 357.886 Pro Arte Muzeu 354.903 Biblioteca 351.304 351.971 Protopopiatul Admin. Financiară 351.673 Camera de Comerţ 354.920 Camera de Muncă 351.776 351.812 Forţe de Muncă 351.750 Meridian 22 352.830 Salprest 491.696 Gara 351.212 Poliţia 352.372 Judecătoria 353.324 Pol. Comunitară 353.511 Jandarmii 351.560 Pompierii 353.731 Spitalul 358.000 Ambulanţa Stomatologie 0745.316.998 353.784 Pol. cu Plată 359.496 Pol. Gârleanu 358.617 Centrul Cev Urgenţe Gaz 0800.800.928 112 Număr de Urgenţă FARMACII 353.039 Maydis Farm 351.834 Salvia Farm 353.521 Alcris Farm 353.602 Farmacia 231 351.244 Îngerul Farm 358.429 Farm ACF Civig TAXI 351.555 Lugoj Taxi

UTILE & SERVICII

Cadoul CFR de Dragobete: două bilete la preţ de unul n Colțul de cultură n

Parângul Night Challenge

În stațiunea Petroșani Parâng, în 18 februarie 2017, are loc ediția a IV-a a concursului „Parângul Night Challenge” organizat de Asociația Bike & Run Petroșani. Concursul se adresează alergătorilor montani și iubitorilor schiului de tură, având două probe distincte, una de alergare și una de schi de tură. Traseul este comun pentru ambele probe, are lungimea de 4,5 km și o diferență de nivel de + 1000 m. Startul se dă la baza „Pârtiei B”, linia de finish fiind pe Vârful Parângul Mic la altitudinea de 2074 m. Particularitatea concursului constă în faptul că acesta se desfășoră pe timp de noapte, startul fiind la ora 18.30. Pentru înscriere și mai multe informații accesați: http://parangulnight.bike-run-petrosani.ro și https://www. facebook.com/parangulnight/?fref=ts. (N. S.)

6 / 49: 7, 5, 8, 25, 37, 6 noroc: 7 7 3 0 7 4 4 5 / 40: 4, 13, 37 36, 15, 3 super noroc: 5 2 9 6 4 5 joker: 17, 10, 32, 18, 20, 14 plus noroc: 5 8 3 7 2 6

n BĂNCI n

Dobânzi persoane fizice

1 an 2,75 2,40 3,00 2,75 2,90 1,65 2,70 3,60

Programul Cinematografului Bela Lugosi

n VALUTA n 16 FEBRUARIE 2017

1 euro 1$ 1 CHF 1£ 1 g aur

4,5071 4,2736 4,2354 5,3125 168,4249

ISSN 1584-3688 Sãptãmânal editat de AL LUGOJPRESS SRL Str. Nicolae Bălcescu 6 Tel. 0744.575.853 (Telekom) REDACŢIA: Director: Nicolae SILADE Redactor-şef: Constantin-Tufan STAN Redactor-şef adjunct: Mircea ANGHEL SGR: Adelina Camelia TOMESCU Redactori: Carmen BIZĂU Patricia MANEA Cristina GÎRBOVAN, Estera CIMPONERIU Adriana WEIMER Tilore KORTNER Dan H. BRUDIU Alex. BARANYAI Publicitate/ Marketing: Lidia SILADE, 0769.62.62.76 Mirela DRAGOTĂ 0735.373.518 Mădălina OPREA

Vineri, 17 Februarie 2017: ora 17.00 - Cincizeci de umbre întunecate sala Roşie ora 20.00 - Goana după aur sala Roşie Sâmbătă, 18 Februarie 2017: ora 10.00 - Cu toţii la surf 2 sala Roşie ora 17.00 - Cincizeci de umbre întunecate sala Roşie ora 20.00 - Goana după aur sala Roşie Dumincă, 19 Februarie 2017: ora 10.00 - Cu toţii la surf 2 sala Roşie ora 17.00 - Cincizeci de umbre întunecate sala Roşie ora 20.00 - Goana după aur sala Roşie Joi, 23 Februarie 2017: ora 17.00 - John Wick 2 sala Roşie ora 20.00 - Cincizeci de umbre întunecate sala Roşie

Cont:

Banca Transilvania Agenţia Lugoj Cod fiscal: 33979844

Abonamente: 6 luni=50 lei; 1 an=100 lei. Abonamentele se fac la sediul redacţiei.

Adresă e-mail: ziarulactualitatea@yahoo.com

Scurte prezentări ale filmelor: John Wick 2. Regia: Chad Stahelski. Cu: Ruby Rose, Keanu Reeves, Ian McShane, Bridget Moynahan. Gen film: Acţiune, Crimă, Thriller. Common va fi antagonistul principal al filmului, capul securităţii unei organizaţii mafiote condusă de o femeie. Alături de Keanu Reeves, va reveni în sequel şi Ian McShane, drept Wilson, proprietarul Hotelului Continental, cel care oferă cu discreţie ajutor comunităţii asasinilor.. cincizeci de umbre întunecate. Regia: James Foley. Cu: Tyler Hoechlin, Luke Grimes, Jamie Dornan, Dakota Johnson. Gen film: Dramă, Romantic, Dragoste. În timp ce Christian se luptă cu demonii interiori, Anastasia, care şi-a găsit între timp o slujbă la Seattle Independent Publishing, unde îl are ca şef pe Jack Hyde (Eric Johnson), care nu este cine pare a fi, trebuie să se confrunte cu furia şi invidia femeilor care au fost înaintea ei. Goana după aur. Regia: Stephen Gaghan. Cu: Toby Kebbell, Matthew McConaughey, Edgar Ramírez, Bryce Dallas Howard. Gen film: Aventuri, Dramă, Thriller. Kenny Wells (Matthew McConaughey) şi Kay (Bryce Dallas Howard), puţin probabila lui pereche, se aventurează în jungla indoneziană în căutarea de aur. Lucrurile vor lua turnuri interesante şi situaţiile neprevăzute nu vor lipsi.

n Mădălina vă prezintă Vremea

RO30BTRLRONCRT0283498301

Tipar: SC Tipomedia Prod SRL Timişoara Responsabil tipar: Micu MARIAN

n Concurs naţional de poezie: Sub semnul de taină George Suru

Pentru 24 februarie 2017, CFR Călători pune în vânzare bilete la jumătate de preţ. Prin oferta “Plimbaţi-vă în doi! Jumătate tu, jumătate noi!”, reducerea este de 50% din tariful biletului întreg la clasa I-a şi clasa a II-a NUMAI la achiziționarea a două bilete pentru acelasi tren IR, pe aceeasi relație și în aceeași zi, pe relațiile incluse în cele ofertate. Reducerea este disponibilă la casele de bilete din staţiile CF, agentiile de voiaj CFR și punctele de vânzare ale CFR, la cumpărarea biletelor pentru trenurile la care se aplică ,,Oferta IR Special/Oferta pentru 2”, reprezentând o optiune avantajoasă pentru călătorii care nu beneficiază de alte oferte în conditiile achiziționării a două bilete. Reducerile aplicate nu se cumulează cu cele de la alte oferte comerciale, iar tariful de rezervare a locului se achită integral. (N. S.)

Loto n 6/49 12 FEBRUARIE 2017

6 luni Bancpost 2,60 BCR 2,05 Transilvania 2,60 Carpatica 2,25 BRD 2,60 Raiffeisen 1,50 Alpha Bank 2,55 Piraeus Bank 3,17

17-23 FEBRUARIE 2017

10 C 90 C

n VINERI, 17 FEBRUARIE 2017: Vremea se încălzeşte uşor, iar cerul va fi senin. Temperaturi cuprinse între 1 şi 8ºC. n SÂMBĂTĂ, 18 FEBRUARIE 2017: Vremea se menţine stabilă, dar cerul va fi în mare parte acoperit şi vor exista ploi răzleţe. Temperaturi cuprinse între 1 şi 7ºC. n DUMINICĂ, 19 FEBRUARIE 2017: Cerul va fi mai mult senin, cu nori răzleţi, iar vremea se încălzeşte uşor. Temperaturile vor fi cuprinse între 1 şi 9ºC. n LUNI, 20 FEBRUARIE 2017: Vremea va rămâne stabilă, însă cerul va fi parţial acoperit. Sunt posibile averse. Temperaturile vor fi cuprinse între 2 şi 9ºC. n MARŢI, 21 FEBRUARIE 2017: Vremea va fi normală pentru acestă perioadă, iar cerul va fi parţial noros. Temperaturi cuprinse între 3 şi 8ºC. n MIERCURI, 22 FEBRUARIE 2017: Cerul va fi senin, iar vremea rămâne stabilă. Temperaturi cuprinse între 2 şi 8ºC. n JOI, 23 FEBRUARIE 2017: Vremea se mai încălzeşte uşor, iar cerul va fi în continuare senin. Temperaturile vor fi cuprinse între 3 şi 9ºC.

Primăria şi Consiliul Local Caransebeş, Casa de Cultură „George Suru” Caransebeş organizează Concursul naţional de poezie „Sub semnul de taină - George Suru”, ediţia a XXI-a, Caransebeș, 21-22 martie 2017. Concursul se organizează în municipiul Caransebeş între 21-22 martie 2017, în semn de recunoaştere a operei scriitoriceşti şi a contribuţiei poetului George Suru (16.02.1940 - 30.05.1979) la viaţa culturală a oraşului de pe râul Timiş, cât şi pentru promovarea şi afirmarea unor talente literare de perspectivă. La concurs pot participa creatori din toată ţara, fără limită de vârstă. Concurenţii vor trimite, pentru concurs, un număr de maximum 10 creaţii originale, obligatoriu editate la PC, sau dactilografiate, în 3 exemplare. Lucrările nu vor fi semnate ci vor purta un motto ales de autor. Creaţiile literare vor fi însoţite de un plic sigilat, purtând acelaşi motto de identificare, în care se vor găsi datele de identificare (nume, prenume, adresa, adresă de e-mail, nr. telefon), la care poate fi contactat concurentul. Manuscrisele nu se înapoiază.

Lucrările se trimit până la data de 10 martie 2017, pe adresa: Casa de Cultură „George Suru” Caransebeş, str. Episcopiei, nr. 6, cod 325400, jud. Caraş Severin. Se vor acorda 3 premii şi un premiu special, în bani. Poeziile premiate vor fi publicate în revista literară „Interferenţe” a Casei de Cultură. Câștigătorii concursului vor fi anunţaţi telefonic pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere în ziua simpozionului, instituția noastră asigurând cheltuielile de masa, cazare și transport. În caz de neprezentare a câştigătorilor la Caransebeş în ziua de premiere, organizatorii îşi rezervă dreptul de a redistribui premiile. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0255.514.609 sau 0724.235.876;

n Reţeta săptămânii n

Stroganoff de vită

Ingrediente: 1/2 kg muşchi de vită tăiat fâşii, 4 linguri unt, 1 lingură ulei, 1 ceapă medie, 2 căţei de usturoi, 350 g ciuperci, 200 ml smântână de gătit, 250 ml supă de vită, 2 linguri sos Worcestershire, 2 linguri de făină, sare, piper, oregano după gust. Mod de preparare: Încinge uleiul şi 1 lingură de unt într-o tigaie mare. Separat, asezonează carnea cu sare, piper şi oregano. Pune-o la prăjit, câte 1 minut pe fiecare parte. Scoate carnea pe o farfurie. În aceeaşi tigaie, dă la călit ciupercile, usturoiul şi ceapa. Adaugă 2 linguri de unt, lasă la călit, adaugă făina peste, amestecă şi mai lasă 2-3 minute. Toarnă şi supa de vită şi sosul Worcestershire. Lasă, la foc mic, vreo 10 minute. Pune şi carnea în tigaie. Adaugă şi smântâna, amestecă şi dă de pe foc. Poftă bună!


17-23 FEBRUARIE 2017

MOZAIC

Lugojeanca Patricia Sîrbu, între cei 10

studenți selectați pentru Karlsruhe

doilea al acestui an universitar), și revin în România în semestrul șase, când susțin și lucrarea de licență. De asemenea, specializarea Rechnungswesen und Wirtschaftsinformatik / Contabilitate și Informatică de Gestiune (cu predare în limba germană) beneficiază și de recunoașterea internatională a Association of Chartered Certified Accountants („ACCA”), organizația globală a profesiei contabile. „Studenții selectați sunt cei mai buni și provin de la licee reprezentative nu numai din Timișoara, ci și din Suceava, Arad, Lugoj sau Craiova și vreau să le mulțumesc, în mod deosebit, dascălilor din acește școli pentru buna orientare ce au dat-o elevilor. Între cei 10 studenți selectați este și lugojeanca Patricia Sîrbu, care a terminat secția de limba germană a Colegiului Național „Coriolan Brediceanu”. Zilele acestea este prezent la Timișoara domnul profesor Franz Ness, decanul facultății din Karlsruhe, la care vor studia, cele două semestre, studenții noștri. Dacă ieri au avut loc discuții libere cu studenții români, astăzi, domnul decan împreună cu dl. conf. dr. Megan Ovidiu, prorector al UVT și dna. lect. dr. Circa Cristina, responsabilul operațional al specializării, vor avea o serie de întâlniri cu reprezentanți ai companiilor germane și multinaționale (Continental, Bosch, Linde, Hella, Drexlemaier, Nettex, Haufe), unde atât studenții noștri, cât și studenții germani ce vor veni să studieze la specializarea Rechnungswesen und Wirtschaftsinformatik / Contabilitate și Informatică de Gestiune (cu

Începând cu anul universitar 2015-2016, la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, funcționează specializarea Rechnungswesen und Wirtschaftsinformatik / Contabilitate și Informatică de Gestiune (cu predare în limba germană). Ceea ce o individualizează, în mod special, este faptul că studenții acesteia au posibilitatea, în urma unei selecții, să studieze, două semestre, la Universitatea de Științe Aplicate din Karlsruhe, în baza unui acord de parteneriat și schimb de studenți, încheiat între cele două instituții de învățământ superior, obținând astfel, la finalizarea celor 3 ani de licență, atât o diplomă de licență eliberată de Universitatea de Vest din Timișoara, cât și o diplomă de licență eliberată de universitatea din Germania. Practic studenții încep activitatea în România, timp de trei semestre, urmează, apoi două semestre, în Germania (primii zece studenți vor pleca începând cu semestrul al

Marmură şi Granit

n travertin/calcar/onix/compozit n placaje, pardoseli, glafuri, blaturi, mobilier, şemineuri, monumente funerare n recondiţionări arhitecturale, monumentale, pardoseli n gravuri foto-ceramică n soluţii pentru întreţinerea pietrei naturale.

Lugoj, str. Traian Grozăvescu nr. 12, tel./fax: 0256 / 356 583 www.husanu.ro

n A fost trimis în judecată pentru că... şi-a violat sora

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus la data de 10.02.2017, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Gorban Lucian Viorel sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol. Probatoriul administrat în cauză în cursul urmăririi penale a relevat următoarea situaţie de fapt: În dimineața zilei de 14.01.2017, într-un imobil situat pe raza municipiului Timișoara, inculpatul Gorban Lucian Viorel, prin constrângere, respectiv prin folosirea forței și prin folosirea de amenințări cu acte de violență, a întreținut un raport sexual cu persoana vătămată G.R.L., sora sa. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare Judecătoriei Timişoara. Procurorii precizează că trimiterea în judecată reprezintă, conform Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal ce constă în finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. (A. P.)

n Săptămânal, 5 persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon

predare în limba germană), începând cu anul 2018, au desfășurat sau vor desfășura componenta practică (95 zile) a procesului de formare. Pe lângă oportunitatea oferită de Universitatea de Vest din Timișoara tinerilor din România, cu siguranță părinții apreciază programul de studiu și din perspectiva costurilor pe care le presupune educația deosebită pe care o doresc pentru copii lor. Garantez pentru calitatea formării profesionale a acestor tineri studenți, dar mai cu seamă în ceea ce privește angajabilitatea lor pe piața forței de muncă din România, și nu numai!”, a menționat prof. dr. Ovidiu Constantin Bunget, directorul Departamentului Contabilitate și Audit al Universității de Vest din Timișoara. Prin programul de licență Rechnungswesen und Wirtschaftsinformatik / Contabilitate și Informatică de Gestiune (cu predare în limba germană), Universitatea de Vest din Timișoara probează că este în rândul instituțiilor europene de învățământ superior, ca formator de competențe. Nicolae SILADE

HUŞANU

ACTUALITATEA 7

În primele 5 săptămâni ale acestui an, în aria de activitate Delgaz Grid, monoxidul de carbon a făcut 23 de victime, iar 8 dintre acestea nu au mai putut fi salvate. Delgaz Grid a înregistrat 11 cazuri de intoxicaţii cu monoxid de carbon, în medie câte un caz la fiecare 3 zile. În urma acestor incidente, victimele au avut de suferit din cauza utilizării unor aparate alimentate cu gaze naturale racordate necorespunzător la coșurile de evacuare a gazelor arse, neetanșe sau înfundate, precum și a folosirii aragazului ca sursă de încălzire. „Delgaz Grid îşi manifestă îngrijorarea privind aceste evenimente nefericite care ar fi putut fi evitate cu uşurinţă dacă se respectau regulile de siguranţă. Trebuie să conştientizăm cât este de importantă siguranţa şi că nu putem să ne punem în pericol viaţa noastră şi a celor din jur. Orice se poate reface sau recupera, mai puţin viaţa care trebuie preţuită şi tratată cu responsabilitate”, a declarat Torsten Roeglin, directorul general Delgaz Grid. (A. P.)


8 ACTUALITATEA n SHORT SPORT n SHORT SPORT n n Dor de Guardiola

Reprezentație de clasă la Paris în Champion League. Neymar - ca un mingicar neinspirat și răsfățat în curtea liceului, Busquets depășit total de joc, Jordi Alba înhibat și fixat în zona sa laterală, Pique și Umtiti, un cuplu de fundași centrali evident eterogen și cel puțin ciudat pentru pretențiile catalanilor, un Sergi Roberto obosit de tânăr, un Andre Gomez perfect incolor și lipsit de creativitate, cu Inesta absent așa cum a dovedit-o mereu în ultima perioadă, și Ter Stegen, un goal-keeper bun, dar atât, Barcelona a fost umilită cum demult nu s-a întâmplat la nivelul cel mai înalt al fotbalului din Europa. Cu jucători excepționali, bascul Unay Emery, tehnicianul lui Paris St. Germain, și-a răzbunat toate eșecurile trecute din Primera Division având pe banca opusă un antrenor Luis Enrique - care și-a dovedit încă o dată limitele. Din acest motiv, lăsați la urmă în comentariu, Suarez și Messi, sufocați de tactica adversarului (și nu e prima oară în acest sezon, în care Barca va pierde și campionatul Spaniei în favoarea unui Real deloc impresionant), n-au reușit mai nimic în capitala Franței, fiind greu de crezut că returul va aduce mai mult decât o revenire de orgoliu. La cât de penetrantă e defensiva catalanilor, celălalt cuplu marca Argentina - Uruguay, Di Maria Cavani, nu va rata nici pe Camp Nou. Giganții sunt nemotivați și obosiți, iar gloria nu ține...

n Când taci și nici nu poți să faci...

Dragostea aparentă dintre finanțatorul lui Dinamo, controversatul Ionuț Negoiță, ex-fotbalistul Adrian Mutu, managerul (??) clubului și antenorul Ioan Andone s-a stins de Ziua Îndrăgostiților. După o sumedenie de mutări bizarre petrecute în vară - toamnă la nivelul lotului, după evoluții neconvingătoare ale purtătorilor de echipament albroșu în sireacul campionat autohton, după acțiuni modeste de marketing pe fondul unui balon de săpun umflat permanent artificial, mangementul la nivel de club a reușit, în iarnă, să împingă și balanța plecări veniri a transferurilor la limita ridicolului. Renunțând ușor la câteva din piesele care însemnau ceva pentru economia lotului (Rotariu, Lazăr, Gnohere) și aducând la schimb cetățeni expirați, neantrenați și în condiție fizică precară în timpul unui retur aproape terminat, Dinamo și-a semnat sentința - excluderea din PlayOff - în primul rând din cauza celor aflați în frunte. Și nu a celor de pe bancă, acolo unde soluțiile sunt foarte puține și tehnicienii au fost puși, mai ales în ultima perioadă, în fața unor situații fără replică. Asumânduși farsa total neprofesionistă a conducerii, Andone a greșit grav calculele, afirmând că lotul corespunde valoric și obiectivul clasării pe unul din primele două locuri la final este unul realist. Eliminând riscul de a merge pe linia Șumudică și a spune adevărul care să-l protejeze, fostul fundaș al echipei și naționalei lui Lucescu (ce Dinamo !) își asumă acum rolul de a strange cioburile de pe banca tehnică, pregătită pentru următorul antrenor principal aruncat în vârtejul fanilor (câți or mai fi rămas) și sacrificat de inițiatorii proiectului “New Dinamo”! Dan H. Brudiu

PANORAMA

N-a fost deloc simplu...

S.C.M. Universitatea Craiova – C.S.M. Lugoj = 1 : 3 (25:23, 16:25, 20:25, 16:25)

S.C.M. Universitatea Craiova: Ana Jaksic, Irena Mishonova, Andreea Matei, Ramona Postea, Marina Cojocaru, Alina Gagea, Jessica Popovici, Roxana Lupu-Geoge, Mihaela Truță, Ionela Vlad - libero. Antrenori: Daniel Săvoiu – principal, Pușa Dina - secund C.S.M. Lugoj: Ionela Canea, Krista De Geest, Gabriela Bălae, Ramona Rus, Lorena Ciocian, Adriana Rotaru, Alexandra Warren, Natalia Preda, Olga Krasteva, Daiana Roman, Adriana Rotaru – libero. Antrenori: Valerijan Luka – principal, Ugljesa Segrt - secund Oficiali FRV: Sorina Niculescu (București), Cristina Brînzan (București), observator: Adrian Pustiu (Brașov) După ce în tur, la Lugoj, sportivele pregătite de tehnicianul Luka trecuseră relativ ușor de reprezentantele Băniei (deși primele două seturi au fost adjudecate abia spre final : 3:0 – 25:22, 25:22, 25:12), după parcursuri relativ diferite ale celor două grupări în campionat (Lugojul reușind o clasare în premieră pe poziția a șasea la final de an, iar Craiova izbutind o singură victorie, în ciuda lotului relativ experimentat de care dispune), pronosticurile majorității se îndreptau spre un succes bănățean în Oltenia. Cu câte o absență în lot față de tur (Sophie Godfrey la C.S.M., respectiv fosta internațională Adina Stanciu la gazde) și cu gândul la mereu echilibratele dispute dintre cele două team-uri, Lugojul și Craiova au oferit și de această dată un joc foarte disputat, tensionat în majoritatea timpului. Pe de o parte, fiindcă imperativul câștigării de puncte era mai mult decât oricând prezent în tabăra gazdă, pe de alta, întrucât pregătirea meciului și deplasarea garniturii lugojene s-a făcut cu scopul clar de a se obține o victorie de trei puncte, care să mențină echipa într-o zonă rezonabilă de clasament în perspectiva jocurilor dificile ce urmează. Iar, din afirmațiile apropiaților formației oltene, cu mari ambiții pentru această partidă, Universitatea a prestat unul din cele mai reușite jocuri pe propriul teren în acest campionat, lucru de așteptat având în vedere că, în urmă cu doar trei etape, oltencele reușiseră să-și adjudece, surprinzător, un set în sala câștigătoarei Challenge Cup, C.S.M. București (1:3). Fosta componentă a lotului național Mihaela Truță, alături de stranierele Jaksic și Mishonova, plus voleibalistele Gagea și Cojocaru (ce au evoluat pentru Târgoviște) sau Lupu (pentru Blaj) în prima ligă, plus coordonatoarea Postea la pupitru, un lot mai puțin consistent decât în anii trecuți, dar încercând cu toate forțele să fructifice avantajul propriei săli și al propriiilor suporteri. Nu s-a întâmplat asta, sportivele reprezentând Lugojul reușind finalmente să își valorifice decisiv atu-urile superioare, în aproape toate fazele jocului. Deși prima parte a meciului revenise gazdelor (25:23), după ce lugojencele

SC Werzalit Lemn Tech SCS Societate germană care îşi desfăşoară activitatea în domeniul prelucrării lemnului,

angajează:

n muncitori n

Se oferă: 3 bune condiții de lucru 3 salriu atractiv și tichete de masă din prima zi lucrată

CV-urile se depun la sediul societății din Drumul Oloșagului nr 16.

17-23 FEBRUARIE 2017 dominaseră startul, derularea ulterioară a evenimentelor avea să dea câștig de cauză sportivelor noastre, deloc ușor în condițiile unei rezistențe consistente în tabăra olteană. Determinantă pentru clarificarea jocului, serios dereglat la finalul primului set, a fost introducerea Nataliei Preda în locul Lorenei Ciocian, la coordonare în întreg setul secund pentru C.S.M. (25:16). Din nou rocadă între ridicătoare la startul setului trei și control al întâlnirii în părțile trei și patru, pe fondul unei creșteri valorice în toate fazele jocului, în special la serviciu și atac, unde secunzii Rus și Bălae sau universalul Warren au punctat în forță. Joc foarte bun al liberoului Adriana Rotaru, aport substanțial al centrilor Canea și DeGeest, schimbări tactice la Krasteva și Roman. Destule mingi lungi, spectaculoase, momente delicate, nervii mai tari și, evident, prestația superioară ducând la o victorie de trei puncte în clasament pentru Lugoj. Adică ceea ce contează în primul rând la un început de an în care era nevoie mare de o infuzie proprie de moral.

...și nu va fi nici sâmbătă! C.S.M. Lugoj – S.C.M. Pitești (18.02., orele 18,30)

Dar în week-end, la confruntarea cu o trupă în fața căreia a cedat în Trivale (0 : 3), lugojencele speră să aibă în tribune suporterii ce pot constitui, ca întotdeauna, un suport serios în meciul care are drept scop victoria. Oaspetele, în rândul cărora au apărut în acest retur Florina Chirilov și Adina Stanciu, având în lot sportive de certă valoare și experiență ca braziliencele Sales și Do Monte, ex- căpitanul naționalei Claudia Gavrilescu, Diana Cărbuneanu, Cristina Zanfir, Mihaela Ilina sau Denisa Viloiu și câteva promisiuni interesante cum sunt Diana Ariton și Ionela Dobra, antrenate de Ciprian Dârnescu (anul trecut secund la CSU Tg.Mureș), sosesc în Banat cu gândul de a recupera din diferența de șase puncte ce le separă de grupul locurilor 6 – 9. De cealaltă parte a fileului, C.S.M. Lugoj are ocazia de a urca două trepte în clasament înaintea unor noi jocuri grele, la Iași și Tg.Mureș, plus unul pe teren propriu cu Bacăul, pentru ca în ultimul meci înainte de minicampionatul al doilea să primească, la Lugoj, universitarele din Galați. Este un joc extrem de important, el putând consolida o poziție câștigată greu și oferi suportul abordării optimiste a competiției în continuare. Avem motive să sperăm că va fi bine. Fiți alături de noi! Oficiali FRV: Alin Mateizer (Ploiești), Marius Ștefurac (Ploiești), observator: Mihai Vlădescu (Brașov). Rezultatele etapei a XVII-a : ACS Penicilina Iași - CV Unic Piatra Neamț = 3 : 0 SCM U. Craiova - CSM Lugoj = 1 : 3 SCM Pitești - CS Volei Alba-Blaj = 0 : 3 CSU Galați - Dinamo București = 0 : 3 Medicina Tîrgu Mureș - CSM Târgoviște = 0 : 3 Știința Bacău - CSM București = 1 : 3 Clasament: 1. CS Volei Alba-Blaj 48 p, 2. CSM Târgoviște 41 p, 3. CSM București 41 p, 4. Știința Bacău 38 p, 5. Dinamo București 32 p 6. CV Unic P. Neamț 23 p, 7. Penicilina Iași 21 p, 8. Medicina Tg. Mureș 20 p, 9. CSM Lugoj 20 p, 10. SCM Pitești 14 p, 11. CSU Galați 5 p, 12. SCM U Craiova 3 p. Etapa viitoare, a XVIII - a CV Unic Piatra Neamț - Știința Bacău (17.02., 17,30 h, Digi Sport) Dinamo București - SCM U. Craiova (18.02.) CS Volei Alba-Blaj - ACS Penicilina Iași (18.02.) CSM București - Medicina Tîrgu Mureș (17.02., 19,30 h, Digi Sport) CSM Târgoviște - CSU Galați (18.02.) CSM Lugoj - SCM Pitești ( sâmbătă.18.02., 18,30 h) Dan H. Brudiu


17-23 FEBRUARIE 2017

PANORAMA

ACTUALITATEA 9

PSD Timiş îşi afirmă sprijinul pentru Grindeanu

Biroul Permanent Județean al PSD Timiș s-a reunit în ședință la sfârșitul acestei săptămâni, liderii socialdemocrați afirmându-și întreaga susținere pentru Guvernul condus de președintele Organizației Timiș a Partidului Social Democrat, Sorin Grindeanu. După ședința BPJ, a urmat un Comitet executiv al PSD Timiș, din care fac parte primarii și președinții de organizații locale, și aceștia transmițând că își doresc continuarea implementării programului de guvernare. “Sorin Grindeanu este președintele PSD Timiș, iar noi și colegii noștri din județ avem mare încredere în el, îl susținem total, îl sprijinim în orice situație. Primarii și președinții de organizații locale au transmis foarte clar că își doresc ca programul de guvernare, unul foarte bun, să fie dus la bun sfârșit. Oamenii au văzut că în doar o lună de guvernare au fost luate deja o serie de măsuri concrete și vor să se continue în același mod”, a spus Călin Dobra, președintele executiv al PSD Timiș. De asemenea, sâmbătă, o parte din parlamentarii PSD Timiș au avut întâlniri punctuale în organizații locale din Timișoara și județ. Tema întâlnirilor a fost aceeași, continuarea implementării măsurilor promise în campania electorală. “Colegii noștri îl cunosc cu toții pe Sorin Grindeanu și îl susțin, dar aveau nevoie de aceste întâlniri pentru că ei vor o confirmare că Guvernul Grindeanu rămâne în funcție. Colegii noștri susțin pe bună

dreptate că protestele au rămas fără obiect după abrogarea OUG 13 și așteaptă noi măsuri din partea Guvernului. Am primit semnale clare din partea asociațiilor profesionale și sindicale din educație, sănătate și administrație care sunt foarte mulțumite de măsurile luate până acum de Guvernul Grindeanu și care, la rândul lor, doresc continuarea programului nostru de guvernare”, a mai spus Călin Dobra. Nicolae SILADE

n Zona de Centru şi de Vest a României, prioritară pentru europarlamentarul Victor Negrescu

Într-un discurs susținut în plenul Parlamentului European, eurodeputatul Victor Negrescu a dat asigurări că va face în continuare toate eforturile pentru promovarea zonelor de Centru și de Vest ale României în Europa. Negrescu a subliniat, totodată, că se va asigura ca și cetățenii acestora să aibă acces la beneficiile proiectelor pilot, în valoare de 9,3 milioane de euro, inițiate de el pe parcursul acestui mandat. ”La jumătatea mandatului de europarlamentar, mă bucur să transmit un nou mesaj tuturor celor din Transilvania şi Banat care au avut încredere în mine. Am luat cuvântul de nenumărate ori în Parlamentul European pentru a vorbi despre zona noastră, am sprijinit dezvoltarea unei forme de reprezentare a intereselor locale în capitala europeană, am contribuit la numeroase acţiuni de promovare a zonei printre care cel mai mare festival al românilor din Belgia. Pe viitor voi organiza la Parlamentul European o serie de conferinţe şi expoziţii pentru promovarea zonei de Centru şi de Vest a României şi mai ales mă voi asigura ca proiectele pilot, în valoare de 9,3 milioane de euro, aduse României, să ajute beneficiari din Transilvania şi Banat”, a arătat eurodeputatul social-

Câștigă o tablă interactivă pentru școala ta, la Concursul Național „Școala Zero Waste”

„Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România. Perioada de desfășurare a competiției este 13 Martie – 12 Mai 2017. Începând cu 13 Februarie și până în 3 Martie toate școlile din România se pot înscrie în Competiția „Școala Zero Waste” Editia 2017. La cele patru ediții anterioare au participat 390 de școli din aproape toate județele țării și din București și peste 40.000 de elevi participanți direct în competiție. Proiectul „Școala Zero Waste” a fost desemnat cel mai bun proiect al anului 2016 în cadrul Galei Energy Globe Award Romania. Premiul cel mare este reprezentat de o tablă interactivă oferită de Continental Romania, partener al proiectului. Marii câștigătorii ai tablelor interactive puse în joc până acum sunt în 2016 Liceul Teoretic “Traian Vuia”, Făget, Județul Timiș, în 2015 Școala Gimnazială Mihai Eminescu, Roșiorii de Vede, Teleorman, în 2014 Școala Gimnazială Sf. Nicolae Târgu Jiu, Județul Gorj, iar în 2013 Școala Gimnazială Moșnița Nouă, Județul Timiș.

Pizzeria

PIZZA LA UŞA TA!

Doar un telefon la 0256/357.981 şi în cel mai scurt timp cea mai bună pizza de la Domacris este la tine acasă sau la serviciu.

Vă oferim meniul zilei la comandă! Vizitează domacris.ro şi află mai multe. Calitate şi tradiţie numai la Pizzeria Domacris din Lugoj! Str. Filaret Barbu, Nr. 12.

Cei mai buni și implicați 5 elevi din primele 10 școli clasate vor participa la „Zero Waste Summer Camp”, tabără de educație ecologică organizată lângă Timișoara în a doua jumătate a lunii August 2017. Dintre acești elevi vor fi desemnații câștigătorii ediției 2017 a Concursului. Desfășurarea competiției este simplă. Școala care acumulează cele mai multe puncte este desemnată câștigătoare. Punctele se obțin din organizarea a cat mai multor acțiuni educaționale din lista oferită de organizatori și din colectarea selectivă a mai multor deșeuri reciclabile: hârtie/carton, aluminiu, plastic/pet și altele. Detalii suplimentare despre procedura de înscriere și desfășurarea concursului pot fi găsite pe site-ul organizatorului, EcoStuff Romania – www.EcoStuff. ro sau pe pagina de Facebook – https://www.facebook. com/scoalazerowaste. Prin participarea în Școala Zero Waste elevii și profesorii direct implicați își vor îmbogăți bagajul de cunoștințe privind protecția mediului și conceptul “zero waste – fără deșeuri”, își vor dezvolta o atitudine responsabilă față de mediu și vor pune bazele unui sistem de educare și pregătire a celorlalți elevi și cadre didactice pentru a acționa într-un mod sustenabil în școala și comunitate. Aflat deja la a 5-a ediție, concursul susține și întărește obiceiul colectării selective începând cu vârsta la care copiii își formează valori și deprinderi pe care le vor avea tot restul vieții. Prin implicarea copiilor vom contribui indirect și la informarea și responsabilizarea membrilor familiilor. Toate companiile care doresc să se implice, să susțină educația ecologică în școli și să sprijine organizarea concursului prin acordarea de premii, sunt invitate să ia legătura cu organizatorii. Mai multe informații pe http://www.ecostuff.ro sau pe Facebook: http://www.facebook.com/scoalazerowaste Mădălina OPREA

democrat. Victor Negrescu este europarlamentarul care a inițiat cel mai mare număr de proiecte aprobate pentru finanțare de la Comisia Europeană - cca 8  proiecte  în valoare de peste 9,3 milioane de euro pentru acțiuni în domeniul sănătății, educației, industriei și noilor tehnologii. (N. S.)

n Pensie de 400 de milioane lei

Pensia de magistrat cea mai mare din România este încasată de Gheorghe Bălăşoiu din Argeş, fost procuror la Parchetul Curţii de Apel Piteşti şi comandant al Penitenciarului Colibaşi. El s-a pensionat în 2005, când calculul pensiei se făcea la 80 % din venitul brut din ultima lună de activitate. El cumula salariul de comandant de penitenciar cu cel de procuror. Aşa a ajuns să aibă o pensie de peste 30.000 de lei. Reglementări ulterioare, precum şi măririle au condus la pensia de azi: 40.963 de lei. (N. S.)

Restaurant COKTAIL RIVE Pizzerie Lugoj, Zona Cotu Mic str. Tinereţii 23-25

Organizăm evenimente şi mese festive. Capacitate: 50 de locuri

Livrări la domiciliu Comenzi la telefoanele: 0256.329.918 0721.045.185 0761.946.053

În localul nostru merită într-adevăr să serveşti pizza: ORICE sortiment - doar 10 lei !


10 ACTUALITATEA

preț vechi

PUBLICITATE

9.70 .85

preț vechi

8

preț vechi

Și hai la Stop! Kuhntop!

7.40 .50

6

17-23 FEBRUARIE 2017

preț vechi

30

14.00 .90

preț vechi

37.50 .00

12

preț vechi

1.55 .25

preț vechi

4.60 .30

1

50 bucăți / SET

6.30 .78

5

preț vechi

7.00 .20

preț vechi

6

preț vechi

9.00 .80

0

7

preț vechi

0.58 .41

preț vechi

2.40 .30

2

10.50 .60

9

preț vechi

8.40 .85

preț vechi

7

2.00 .83

preț vechi

1

1.90 .75

1

preț vechi

preț vechi

4.60 .30

preț vechi

4

preț vechi

2.55 .35

1

10.80 .30 /kg

preț vechi

10

5.70 .40

preț vechi

5

preț vechi

preț vechi

7.15 .00

preț vechi

6

preț vechi

7.50 .00

preț vechi

13

6

preț vechi

7

7.20 .00

4

15.70 .70

preț vechi

preț vechi

5

preț vechi

5.90 .70

13.20 .50

12

7.95 .30

7

preț vechi

4

3.08 .80

2

preț vechi

1.65 .50

1

preț vechi

1.99 .85

1

6.00 .20

5

4.75 .30

10

1.95 .85

preț vechi

2

11.20 .50

preț vechi

1.80 .65

1

6.25 .95

5

preț vechi

1.69 .60

1

preț vechi

preț vechi

20.50 .90

19

7.50 .60

6

preț vechi

5.85 .50

5

preț vechi

15.00 .00

14

Târâțe grâu Sac 20 kg

Lugoj, str. Jabărului nr. 82, telefon 0256.351.997 * Ofertă valabilă în limita stocului disponibil


17-23 FEBRUARIE 2017 imobiliare

VÂND urgent apartament cu două camere, semidecomandat, micro IV, etaj 4, mobilat, utilat, centrală, gresie, faianţă, parchet, termopane, uşă metalică intrare, balcon termopan de pe placă 52 mp, cu frigider, aragaz și mașină de spălat. Preţ: 32.000 de euro, negociabil. Informaţii la telefon: 0727.695.276, după ora 14. VÂND casă cu teren 5800 mp (curent electric, apă, canalizare), în Herendeşti, nr. 18. Vând două lanţe de pădure. Informaţii la telefon 0730.174.799. VÂND apartament cu două camere, în Micro I, neamenajat, cu 19.500 de euro. Informaţii la telefon: 0723.653.373. VÂND apartament în oraşul Făget, compus din 3 camere, 2 băi, bucătărie, decomandat, situat la parter, cu suprafaţa de 80 mp. Apartamentul este renovat. Posibil şi schimb cu apartament în Lugoj. Preţ negociabil. Informaţii la telefon: 0747.013.075. PROPRIETAR, vând teren 2,9 ha, extravilan, în Hezeriș - com. coștei, la 2 km de Lugoj, ideal pentru demararea unui proiect cu fonduri europene, și 1 ha teren în Lugoj, pe Drumul Herendeștiului, FS - 33 m, ideal pentru investiții. Informaţii la telefon: 0731.900.359. VÂND casă la 20 km de Lugoj, drum asfaltat, în centru, cu patru camere, anexe, grajd, cocini, fântână, grădină cu pomi fructiferi şi toate lucrurile din gospodărie. Informaţii la telefon: 0256.357.034. Vând apartament cu 3 camere, etajul 4, decomandat, cu centrală proprie. Preţ: 40.000 de euro, negociabil, în Lugoj, spl. Tinereţii (bloc pe malul Timişului). Informaţii la telefon: 0767.364.070. VÂND apartament în Nădrag cu 2 camere, la etajul III, recent renovat, instalaţie electrică pe cupru, centrală termică proprie, uşi, geamuri din termopan. Preţ: 15500 Euro, negociabil. Informaţii la telefon: 0768.239.082. Vând, în Sinersig, casă locuibilă, mobilată, 2 dormitoare, şpais, hol, 2 coridoare, bucătărie cu două camere, electrocasnice şi anexe. Utilităţi: racordată la apă reţea + fântână proprie, curent, grădină 2300 mp şi boltă vie. Preţ negociabil. Infor-

maţii la telefoanele: 0723.178.584 sau 0771.640.726. VÂND 2,3 ha teren arabil, intravilan și extravilan, intabulat, în Lugoj, zona Drumul Honoriciului - Cotu Poștei. Informaţii la telefon: 0725.515.840. VÂND teren de 750 mp în Făget. Are toate utilităţile. Informaţii la telefon: 0729.417.802. VÂND teren intravilan în Lugoj, Dealul Viilor. Informaţii la telefon: 0727.825.709. VÂND apartament mobilat, două camere, decomandat, Lugoj, Micro I, bloc 18. Preţ negociabil. Informaţii la telefon: 0724.855.752. VÂND apartament la casă, sau schimb cu apartament la bloc, compus din 2 camere, bucătărie, hol, baie şi cămară, pe strada Ion Creangă, nr. 9. Se poate vedea de luni până vineri între orele 10-17. Informaţii la telefon: 0256.353.341. CUMPĂR teren arabil zona Lugoj, Oloşag, Ştiuca, Dragomireşti, Zgribeşti, Lugojel, Satu Mic, Coştei şi teren zona str. Cloşca. Informaţii la telefoanele: 0732.526.515 sau 0767.773.157. VÂND grădină în Ohaba - Forgaci, județul Timiș. Informaţii la telefon: 0728.481.029. VÂND apartament cu două camere în Buziaş, strada Avram Iancu. Preţ negociabil. Informaţii la telefon: 0757.480.810. Vând apartament cu 2 camere, etajul I, decomandat, 93 mp, str. Timişorii 110, centrală proprie şi îmbunătăţiri. Informaţii la telefon: 0721.232.632. VÂND casă compusă din două corpuri de clădire, 3 camere + hol, bucătărie și cameră, hol și șpaiț plus anexe, grădină suprafața 4280 mp, cu posibilitate de construire la stradă, plas 17,68 m lungime. Preț 28.000 de euro, negociabil. Închiriez un apartament pe strada A. Mocioni, nr. 14, mobilat şi dotat cu centrală termică. Preţul de închiriere: 180 euro/ lună. În momentul închirierii se solicită o garanţie echivalentă cu chiria pe 3 luni. Informaţii suplimentare la telefon: 0761.141.569.

MICA PUBLICITATE Informaţii la telefon: 0735.674.477. VÂND casă în Bethausen, nr. 52, 3 camere + 1, apă curentă, baie, terasă, 2 curți, grădină suprafața 2877 mp. Preț 13.000 de euro, negociabil. Informaţii la telefon: 0726.236.030. De vânzare apartament cu 3 camere, confort 1, două băi, două balcoane, pe Malul Timișului, mobilă Camix, bibliotecă compusă din 4 corpuri, Mobilă de dormitor Lux, pat gonflabil (două persoane) 50 de euro, lămâi mare roditor, masă de tenis. Informaţii la telefon: 0356.883.151. De vânzare teren intravilan în Lugoj, str. Panselelor, două parcele - 684 mp, suprafaţă totală 1368 mp. Terenul este îngrădit. Front stradal 36m. Preţ 35.000 euro, negociabil. Informaţii la telefon: 0737.251.621. Vând apartament în Timişoara, zona Bălcescu, str. Feldioara, în casă/vilă, 140 mp, 4 camere, 2 băi, 2 bucătării, 2 intrări, 1 balcon, boxă subsol. Utilităţi: curent, apă, canalizare, gaz, centrală proprie, calorifere, et. 1/2, podele, parchet, semidecomandat. Preţ: 80.000 euro. Informaţii la telefon: 0735.373.518. Vând vilă nouă, 400 mp din 2000 mp, doar parter, panoramică, mobilă Italia, centrală lemne, izolată, 3 geamuri. Preț: 250.000 euro.Informaţii la telefon: 0737.803.138. Vând în localitatea Nădrag apartament cu două camere, decomandat, 60 mp, et. I, gaz, neamenajat, lângă şcoală. Preţ fix: 9.500 euro. Informaţii la telefon: 0723.812.389. DE VÂNZARE casă în Lugoj, 6 camere, curte, grădină, 700 mp, 2 corpuri clădire, zonă liniştită. Informaţii la telefon: 0773.788.932. VÂND apartament cu patru camere, etajul I, 120 mp, două băi, două balcoane, Zona Stadion, vedere în

trei părţi, preţ 41.500 euro, negociabil. Informaţii la telefoanele: 0765.534.295 sau 0773.849.908. VÂND în Ţipari nr. 252 teren 2200 mp., îngrădit cu stâlpi de beton şi plasă de sârmă, cultivat cu peste 160 de pomi fructiferi pe rod. Există curent, apă în casă, canalizare la poartă. Casa este demolabilă (fără valoare). Informaţii la telefon: 0730.868.993. VÂND două garaje metalice demontabile. Informaţii la telefon: 0730.868.993. VÂND apartament cu două camere, două balcoane, complet utilat, 71 mp, preţ negociabil. Informaţii la telefon: 0736.799.018. VÂND casă cu anexe şi grădină, suprafaţă 2.880 mp, în localitatea Herendeşti. Informaţii la telefon: 0723.498.533. VÂND apartament 3 camere, Micro 2, etajul 2, renovat, centrală termică, termopane, uşă de metal, gresie, faianţă, laminate, uşi interior schimbate, balcon închis, senzor de gaz, instalaţie de încălzire pe cupru, foarte curat şi îngrijit, în zonă foarte bună, ultracentral. Preţ 34.499 euro, negociabil. Informaţii la telefon: 0747. 025.524. VÂND casă în comuna Cornea, 15 km de Băile Herculane. Casa este renovată, are 3 dormitoare, bucătărie, coridoare, fântână, grajd oi, vite, curte cimentată, 2 porţi. Informaţii la telefon: 0255.261.383. VÂND teren agricol extravilan în Buziaş Silagiu. Informaţii la telefon: 0726.836.818. VÂND în Sinersig, DJ Lugoj - Buziaş, casă locuibilă, mobilată, 2 dormitoare, şpais, 2 coridoare închise, bucătărie cu 2 camere, anexe. Utilităţi: racordată reţea apă şi fântână proprie, curent. Are grădină 2300 mp. Preţ 13000 de euro negociabil. Informaţii la telefon: 0723.178.584.

ACTUALITATEA 11

VÂND casă în localitatea Victor Vlad Delamarina. Informaţii la telefoanele: 0751.921.932 şi 0043.699.181.422.71

tament 4 camere, micro 4, etaj 2, 2 băi, termopane, 2 balcoane, încălzire centrală. Informaţii la telefon: 0731.659.012.

VÂND apartament 4 camere, decomandat, hol, 2 băi, bucatărie, 2 balcoane, boxă, parchet, gresie, faiantă, încălzire centrală pe gaz, aer conditonat, geamuri termopan, etaj 3, zona Stadion 1, Lugoj, suprafata totală 110 mp. Informaţii la telefon: 0761.683.746.

VÂND teren la centură, 8300 mp, preţ 10 euro/mp, negociabil. Informaţii la telefon: 0731.544.855.

VÂND apartament cu 2 camere, decomandate, bucătărie, baie, geamuri termopan, podele laminate, gresie, faiantă, încălzire centrală proprie, zona Buziaşului, Lugoj, etaj 2, se vinde mobilat, cu aragaz şi combină frigorifică, suprafaţa aproximativă de 59 mp. Informaţii la telefon: 0761.683.746. VÂND casă de vacanţă în sat Surduc, la 2 km de lac, 2 camere, hol, fântână proprie, foişor, livadă de pomi, 640 mp. Informaţii la telefon: 0761.683.746. VÂND teren intravilan la Coşteiu. Informaţii la telefon: 0727.582.214. VÂND apartament cu 3 camere, etajul 2, micro 2, renovat, cu termopane, gresie, faianţă, parchet laminat, uşă metalică, uşi interior schimbate, centrală termică şi calorifere noi. Informaţii la telefon: 0747.025.524. VÂND casă de vacanţă utilizabilă, apă, curent, 3 camere, 15 km de Făget, sat Jupâneşti nr. 28. Preţ: 10.000 euro, negociabil. Informaţii la telefon: 0733.751.354. VÂND casă în Margina, nr. 119 A. Compusă din 3 camere decomandate, hol, dependinţe 2 buc., grădină mare + grădinuţă, apă de la reţea trsă la bucătărie + alte dependinţe. Informaţii la telefoanele: 0745.187.438; 0763.693.123. VÂND sau schimb în Timişoara, apar-

VÂND de urgenţă un hectar de pământ, situat pe fostul poligon al armatei, în Lugoj, strada Timişoarei. Preţ: 1 euro mp., negociabil. Tel: 0772.150.010. VÂND casă 3 camere, bucătărie, baie, termoizolată, geamuri termopane, gaz metan, suprafaţă construită aprox. 200 mp, 400 mp grădină+curte. Strada N. Titulescu. Tel: 0726.486.846. VÂND casă în Făget, strada Coşbuc nr. 32, compusă din 2 dormitoare, 1 salon, 2 bucătării, garderobă, baie, centrală termică pe lemne, curte, grădină. Foarte modernă. Preţ foarte bun. Tel: 0733.751.354. VÂND urgent şi ieftin, în rate, sau schimb cu variante Timişoara, cabană pe Clisura Dunării, 2 dormitoare, living, baie, bucătărie, mobilată şi utilată modern. Se poate vedea pe Google (Cabana Beea). Tel: 0740.186.710.

auto

DEZMEMBREZ Crysler Voyager 1996, distribuție pe lanț, model lung, motor 2500 cmc. Tel: 0735.142.106. VÂND Ford Focus 1600 cmc, Turbo Diesel, an 2010, înmatriculat în septembrie 2016, 143000 km, toate accesoriile. Preț: 7800 euro, negociabil. Informaţii la telefon: 0737.803.138. VÂND parbrize, montaj gratuit. Vând ulei + filtre. Vând carcase chei, portbagaje Logan, bare, girofare, acumulatori – schimbat gratis + verificare încărcare, lipim oglinzi. Vând ulei 10W40 – 15 lei/l – schimbat gratis, redresor auto. Informaţii la telefoa-

nele: 0732.526.515 sau 0767.773.157. SCHIMB parbrize, ulei + filtre; Schimb carcase chei, portbagaje Logan; Schimb baterii şi verific înărcarea; Schimbăm antigelul şi măsurăm concentraţia, lipim oglinzi, montăm huse auto. Informaţii la telefoanele: 0732.526.515 sau 0767.773.157. VÂND urgent microbuz Peugeot Boxer 2000 cc, an fabricaţie 2004, stare ireproşabilă, înmatriculat. Preţ: 3.500 euro. Informaţii la telefon: 0733.751.354. VÂND Opel Astra, vişiniu metalizat, an de fabricaţie 1999, benzină, 4 uşi, înscris în circulaţie, taxe la zi, preţ convenabil. Informaţii la telefon: 0728.150.482. Cumpăr la 200300 euro DACIA, sau orice maşină în stare de funcţionare, cu acte în regulă. Informaţii la telefon: 0723.812.389. Vând Mercedes A140, an 2002, toate accesoriile, consum foarte mic, geamuri electrice, în stare foarte bună. Preţ: 1990 Euro. Informaţii la telefon: 0737.803.138. VÂND autoturism Rover 75, an fabricaţie 2002, piele, dublu climatronic, impecabil și autoturism Mitsubishi Carisma, an fabricaţie 2002, motor 1.9 TDI. Informaţii la telefoanele: 0740.869.844, 0737.568.028. VÂND tractor mare cu diverse utilaje. Informaţii la telefon: 0787.623.690. VÂND Seat Toledo, înmatriculat, acte la zi, an de fabricaţie 1992, motor 1,8, benzină, GT, stare impecabilă, preţ 1100 de euro, negocia-

bil. Informaţii la telefoanele: 0727.977.245 sau 0764.559.178. VÂND Dacia 1300,

2017 talon mica publicitate 2017

Numele....................................... Prenumele....................................... Adresa ............................................... Telefon..................................... Textul anunţului ................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. ..............................................................................................................

Anunţuri permanente cu doar 10 lei

Cu doar 10 lei, anunţul tău la mica publicitate va fi vizibil permanent, atât în ediţia tipărită, cât şi online, fie că e vorba de vânzări imobiliare, auto, închirieri, matrimoniale, decese, comemorări (cu foto), angajări de personal, locuri de muncă, aniversări, diverse. Singura condiţie e să ne anunţi (direct la redacție sau la tel. 0744.575.853) după ce ai vândut apartamentul, casa sau maşina, după ce ţi-ai găsit chiriaş sau partenerul/partenera, după ce ai reuşit să vinzi cele scoase la vânzare. (Valabil doar pentru persoane fizice!)


12 ACTUALITATEA an 1989, pentru Programul Rabla. Informaţii la telefon: 0726.836.818. VÂND Renault Laguna, an 1995, motor 1800 benzină, cu acte, înmatriculată în circulaţie. Preţ: 1100 euro, negociabil. Informaţii la telefon: 0766.755.586. ÎNCHIRIEZ remorcă de aluminiu (2 m / 1m), cu prelată, cauciucuri noi (unul de rezervă), cu sistem de frânare, pe durată nelimitată. Preţ negociabil. Informaţii la telefoanele: 0751.921.932 şi 0043.699.181.422.71 VÂND Fiat Lineea, an 2010 – 1400 cmc, 50.000 km, unic proprietar, ABS, climă, culoare gri metalizat. Preţ informativ 6.200 euro. Informaţii la telefon: 0733.751.354.

închirieri

Închiriez apartament cu trei camere, etaj 1, în zona Ştrand, proaspăt renovat de la A la Z, mobilat, izolat, cu tot ce trebuie. Apartamentul are 68 mp şi se închiriază la persoane străine, firme, sau persoane cu venit mare. Condiţia este că nu vor sta decât două persoane, sau maxim trei în apartament. Chiria se stabileşte la faţa locului, după vederea apartamentului. Informaţii la telefon: 0730.868.993. Închiriez apartament cu patru camere, decomandat, două băi, două balcoane, mobilat, în Micro IV. Informaţii la telefon 0731.659.012. Închiriez garsonieră mobilată, cu toate utilităţile. Lunar, 600 de lei + garanţie. Informaţii la telefon: 0723.653.373. Închiriez apartament cu 2 camere, în centru, lângă bibliotecă, etaj 2, decomandat, renovat, centrală, termopane, mobilat complet, frigider, aragaz, maşină de spălat, televizor, foarte spaţios 55 mp. Informaţii la telefon: 0741.949.557. Rog seriozitate.

OFER spre închiriere: spaţiu 280 mp, se compartimentează în suprafeţe mai mici, teren intravilan cu vad bun, teren arabil cu vad bun. Informaţii la telefoanele: 0732.526.515 sau 0767.773.157. PRIMESC o fată în gazdă lângă Universitate. Condiţii bloc, apă caldă şi încălzire în permanenţă. Informaţii la telefon: 0729.127.811. ÎNCHIRIEZ spaţiu comercial ultracentral, suprafaţă 40 mp, strada A. Mocioni, nr. 11. Informaţii la telefon: 0773.969.349. ÎNCHIRIEZ o cameră, la casă, la doi băieți nefumători. Încălzire cu lemne. Informaţii la telefon: 0744.103.145. PRIMESC fată în gazdă. Ofer condiţii deosebite. Informaţii la telefon: 0256.358.682. CAUT gazdă în Lugoj, la casă sau la bloc, pe termen lung. Ofer 60 euro/lună. Informaţii la telefon: 0761.169.304.

diverse

VÂND două fotolii mici și o măsuță, un fotoliu mare. Informaţii la telefon: 0754.961.036. Vând drujbă Stihl MS 362, lamă 40 cm, 3,6 CP, nouă, fabricată în Polonia, cu toate accesoriile. Preţ: 450 de lei sau 100 de euro. Trimit prin Poştă oriunde, la orice adresă. Informaţii la telefoanele: 0736.615.792 sau 0723.933.630. VÂND stepper sport şi mountain bike, suspensii negru, aduse din Germania. Informaţii la telefon: 0735.142.106 VÂND vin roşu din struguri, ţuică bătrână de prună, televizor Samsung, cântar cu greutăţi pentru cereale, porci etc. Informaţii la telefon: 0256.357.034 VÂND porci de la 100150kg. Preţ: 6.5 lei/kg. Informaţii la telefon: 0756.552.281.

MICA PUBLICITATE şină de cusut tip Ileana, apartament la casă, etajul I, compus din: o cameră, o bucătărie, o baie, o cămară pentru alimente, antreu, boxe, pod, pivniţă. Gaz teracotă, gaz cameră convertor.Informaţii la telefon: 0771.155.957. VÂND garaj şi clădire din bolţari, împreună cu terenul pe care se află, 65 mp, teren intravilan, strada Cloşca, nr. 5. Preţ negociabil. Informaţii la telefon:0732.239.710. VÂND birou de calculator. Informaţii la telefon: 0730.235.129. VÂND mașină de spălat automată Privileg și instant pe gaz Junkers pentru apă caldă. Informaţii la telefon: 0723.005.319. VÂND canapea, 2 fotolii asortate la canapea, o masă pentru sufragerie. Informaţii la telefoanele: 0771.155.957 sau 0726.051.067. VÂND disc de 3,2 în stare foarte bună - 1200 Euro şi remorcă agricolă 5 tone, basculează pe toate părţile - 600 Euro. Informaţii la telefon: 0722.752.553. VÂND vană albă din fontă pentru baie. Informaţii la telefon:0256.354.641. VÂND un aragaz electric cu 4 plite și cuptor de copt, + un scaun pentru handicapați (cu WC). Informaţii la telefon: 0733.592.624. VÂND dulap dormitor, cu trei uși, 1,80 x 1,40, lei 400, negociabil. Informaţii la telefon: 0744.434.919. VÂND ţuică de prune de 34°, cu 20 de lei litrul. Telefon: 0730.868.993. VÂND: clarinete marca Orsi Mila-

INIŢIERI Reiki, Shamballa, Sechim. Pentru informaţii sună la tel.: 0724.132.817.

no, Yamaha, Amati, saxofoane alto marca Weltklang, Palatino, B&S, saxofon tenor Bundy Selmer U.S.A. Preţuri negociabile. Informaţii la telefon: 0729.032.120. VÂND barcă fibră sticlă cu fund dublu, hidrobicicletă şi motor electric. Informaţii la telefoanele: 0740.869.844, 0737.568.028. VÂND două semicripte (cu 1 loc şi 2 locuri) în cimitirul catolic, 1 tricicletă (3 viteze) pentru adulţi, 1 Pegas, 2 maşini de scris Olympia, Continental, 1 semicursieră Peugeot, 1 polizor , 1 menghină, 1 maşină de cusut Singer, 1 ha teren intravilan extins, (Drumul Oloşagului), 1 cazan de cupru. Informaţii la telefon: 0256.352.000 VÂND echipament bar complet, nou, tot italian, şi băuturi alcoolice Italia. Informaţii la telefon: 0762.413.384. VÂND covor foarte convenabil şi o canapea extensibilă. Informaţii la telefon: 0725. 241. 660. VÂND 20 lăzi de stupi dadant pe orizontală şi 5 lăzi cu magazie Dadant. Aproape noi! 100 lei lada. Oloşag (lângă Lugoj). Informaţii la telefon: 0721.180.856 VÂND un Pegas, un Mercedes Cobra 200 D an 1980, un scaun cu rotile, o tricicletă pentru adulţi, 1 ha teren intravilan (drumul Honorici) extins, o semicriptă (un loc) şi o

Angajăm femeie de serviciu la cabană pe Muntele Mic. Se oferă masă și cazare. Info la telefon: 0733.233.444.

VÂND frigider mic pentru o persoană, ma-

17-23 FEBRUARIE 2017

semicriptă (2 locuri) în Cimitirul catolic, o maşină de cusut Singer, o maşină de scris Retro, o semicursă Peugeot. Informaţii la telefon: 0256.352.000. VÂND purcei vietnamezi. Informaţii la telefon: 0773.732.462. CUMPĂR roi de albine la ramă. Socotit la ramă. Informaţii la telefoanele: 0754.819.592; 0732.189.278. VÂND pian cu coadă 2,40 m; 2 sobe fontă; o oglindă ovală 39/29cristal. Informaţii la telefon: 0725.862.568. VÂND urgent şi ieftin maşină combinată de tâmplărie (abriht, grosime, circular şi burghiu), o freză de şlefuit cu bandă, circular unghiular + multe alte scule de tâmplărie. Informaţii la telefon: 0728.494.139. VÂND aparat de aer condiționat Whirlpool 9000 BTU. Informaţii la telefon: 0725.762.485. VÂND casă renovată în Reşiţa, compusă din 4 camere, baie, bucătărie tip sufragerie, curte pavată cu gresie, centrală proprie, grădină, terasă sub vie, zonă liniştită. Adresa: Reşiţa, str. M. Kogălniceanu, nr. 17. Preţ negociabil 55.000 de euro. Informaţii la telefon 0731.511.797,

sau email: h.johann@ onlinehome.de

servicii

AVEM nevoie de persoane pentru îngrijire bătrâni în Germania. Căutăm atât femei, cât şi bărbaţi. Oferim contract de muncă, salariu între 1000-1400 euro net (în mână) + alte beneficii. Se cere limba germană la nivel conversaţional. Nu percepem comisioane şi taxe! Informaţii la telefon 0756.135.122 sau e-mail: recrutare. roconunion@gmail. com BĂRBAT, 66 de ani, atestat îngrijire bătrâni, îmi ofer serviciile: menaj complet, socializare, comisioane etc. Informaţii la telefon: 0725.862.568. Grupul “Transsiberianul” din Timişoara caută ghid pentru călătoria din iunie 2017 pe ruta Moscova-Vladivostok-China-JaponiaIndia-Israel. Cerinţe: cunoştinţe de limba rusă, engleză, franceză şi cultură asiatică. Informaţii la telefoanele: 0729.713.683 sau 0728.062.824. REPARĂ-ȚI casa acum! Acoperişuri dulgherie, orice tip de tablă, ţiglă metalică, jgheaburi, burlane, izolaţii carton, vopsit acoperiş, izolaţii polistiren. Executăm reparaţii, indiferent de vreme. Transport gratuit! Discount 15%,

SC Salprest SA Lugoj

Tel. 0256.352.834 Adăpostul pentru Câini fără Stăpân Lugoj prezintă pentru adopţie

Nume: Lyza Gen: femelă Vârsta: 4 ani Rasa: comună Talie: mijlocie. Carnet de sănătate; vaccinuri la zi

Vreau să fac parte dintr-o familie fericită! Mă ajuţi luându-mă acasă? Ofer dragoste necondiţionată!

Fostă cadru medical (asistentă), doresc să însoţesc un copil la grădiniţă sau şcoală, de preferinţă zonele micro 1, 2, 3, zilnic între orele 8 - 17, între orele 17.30 - 19.30 fiind la Biserica catolică, sau după orele 20. Informaţii la telefoanele: 0774.459087, 0356.452.770. REPAR rulouri. Informaţii la telefon: 0749.294.934. ELECTRICIAN autorizat, execut instalaţii interioare (case, vile). Execut împământări, montez tablouri electrice cu siguranţe automate, scot contoare electrice la stradă în B.M.P. Montez automate de iluminat casa scării la blocuri. Informaţii la telefon: 0730.868.993. EXECUT: zidărie, zugrăvit, rigips, termoizolaţii, hidroizolaţii, gresie, faianţă, parchet, podele, lambriuri, piatră, instalaţii sanitare, instalaţii electrice. Informaţii la telefon: 0723.130.340. EXECUT: amenajări interioare, gresie, faianţă, izolaţie polistiren, zugrăveli, aplicări piatră decorativă, instalaţii electrice şi sanitare, montări rigips, reparaţii acoperiş şi altele de la A la Z. Informaţii la telefon: 0768.882.888. FILMĂRI video – foto nunţi, botezuri, diferite ocazii, la preţ avantajos şi calitate deosebită. Informaţii la telefon: 0724.695.679. REPARAȚII laptop-uri, televizoare, camere de supraveghere, telefoane (aplicare folie de sticlă), decodare iphone și alte smartphone-uri codate în diferite rețele. Informaţii la telefoanele: 0737.301.208 sau 0726.871.532.

matrimoniale

DORESC cunoștință cu o doamnă sau domnișoară între 35 și 47 de ani pentru prietenie frumoasă sau căsătorie. Fără număr privat. Rog seriozitate! Informaţii la telefon: 0785.632.029. CAUT femeie până la 50 de ani, să fie serioasă! Informaţii la telefon: 0785.552.030.

Au plecat spre o lume mai bună În perioada 7-14 februarie 2017, au plecat dintre noi spre o lume mai bună: Vasile Lăzărescu (77), Elisaveta Elena Vida (79), Emeric Koos (69), Ioan Cojocariu, Rozalia Leszl (61), Ana Barbu, Cornel Sintescu (71), Eva Socaciu Muller (76), Constantin Ibicianu (86), Ioan Andrei (98), Maria Golet (88), Janeta Cojocariu (62), Ştefan Kovaci (87), Victor Ştefănescu, Dumitru Munteanu (75), Elena Fibi Murariu (61), Josef Gross (84), Viorel Găletar (71) Petru Toia, Ileana Gaşpar (84), Sofia Stan, Gheorghe Militaru (66), Petru Lugos, Nicolae Lupuţ, Ileana Dragomir (98), Vasile Dragomir (76), Rucsandra Bulgărescu (89), Eugen Lugojan, Milena Ciulea (77), Doru Margu (63), Vasile Gheţa (75), Ion Gornic. Dumnezeu să-i odihnească în pace! Redacţia Actualitatea transmite sincere condoleanţe familiilor îndurerate.

preţuri avantajoase. Informaţii la telefon: 0734.282.240.

Doamnă matură, ofer relaţii intime domnilor generoşi. Informaţii la telefon: 0744.407.150.

SC T&d “FADI” SRL

angajează: l PAZNIC

Informaţii la sediul firmei, Lugoj, strada Făgetului Nr. 131/A, sau la telefoanele: 0256.337.955 şi 0735.158.420

aniversări

PENTRU Ioan Buze: Cu ocazia aniversării zilei de naștere, îți dorim La mulţi ani!, multă sănătate, fericire şi bucurii alături de cei dragi. Lidia şi Nicu PENTRU Elena Ghera: Cu ocazia aniversării zilei de naștere, îți dorim multă, multă sănătate, fericire și un sincer La mulţi ani!, alături de cei dragi. Lidia şi Nicu


17-23 FEBRUARIE 2017

RECOMANDĂRI TV

ACTUALITATEA 13

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

09:00 A doua emigrare 09:35 Vreau să fiu sănătos 09:50 Discover Romania 10:40 România 9 12:30 Parlamentul României 13:00 M.A.I. aproape de tine 15:10 Fără etichetă 16:00 EUROpolis 17:30 Mediatorii 18:35 Perfect imperfect 20:00 Telejurnal 21:00 Ediţie specială 22:00 Inteligenţă la export 22:25 A doua emigrare 23:00 Ora de ştiri

07:00 Ştirile PRO TV 10:30 Vorbeşte lumea 13:00 Ştirile Pro TV 14:00 Lecţii de viaţă 15:00 La Măruţă 17:00 Ştirile Pro TV 18:00 Ce spun românii 19:00 Ştirile Pro TV 20:30 Românii au talent Sezonul 7 23:30 Prietenie cu folos (comedie romantică, SUA, 2011) Cu: Justin Timberlake, Mila Kunis, Patricia Clarkson, Jenna Elfman 01:45 La Măruţă

06:00 Observator 08:00 Neatza cu Răzvan şi Dani 11:15 Mireasă pentru fiul meu. Emisiune matrimonială 13:00 Observator 14:00 Mireasă pentru fiul meu 16:00 Observator 17:00 Acces direct 19:00 Observator 20:30 Jocuri la nivel înalt (thriller, SUA, 2009) Cu: Ben Affleck, Russel Crowe, Rachel McAdams 23:00 Rambo (acţiune, SUA, 1982)

07:00 Ştirile Kanal D 09:45 Dila 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Te vreau lângă mine 15:00 Teo Show 16:30 Bravo, ai stil! 18:45 Ştirea zilei 19:00 Ştirile Kanal D 20:00 Furtună pe Bosfor Cu Ebru Ozkan 22:30 Sabbagh în acţiune 23:30 11 11 11 (horror, coprod., 2011) Cu: Timothy Gibbs, Michael Landes 01:30 Furtună pe Bosfor 03:45 Teo Show

08:00 Pentru că te iubesc 09:15 Totul pentru tine 11:30 Petale de singurătate 13:00 Dragoste cu împrumut 15:00 Culorile iubirii 16:00 Pentru că te iubesc 17:00 Totul pentru tine 18:00 Intrigi în Paradis 06:00 De la 5 la 7 (dramă, SUA, 2014) 07:35 I saw the light (biografic, SUA, 2015) 19.00 Petale de singurătate 10:55 Spre necunoscut (dr., SUA, 2016) 20:00 Dragoste cu 12:25 Mirajul dansului 3 (dr., SUA, 2016) împrumut 13:55 Tata în război cu... tata 22:00 Inimă de 15:30 Omul-Furnică (acţ., SUA, 2015) frate 20:00 Şase (serial) 20:45 Bucla temporală (thr., Ungaria, 2016) 23:00 Moştenirea

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

09:00 La bani mărunţi 09:30 Zon@ 10:00 Scafandrii de luptă ai României 11:00 Dincolo de viitor 12:30 Ochiul magic 13:30 Geopolitice 14:30 Adevăruri despre trecut 15:00 Ora Regelui 16:00 Handbal în Liga Naţională 18:00 Exclusiv în România 18:50 Teleenciclopedia 21:10 Festivalul “Ioan Macrea” 23:00 Profesioniştii 00:00 Geopolitice

10:00 iLike IT 10:30 Superspeed la Pro TV 11:00 O americancă la Tokyo (comedie, coprod., 2008) 13:00 Ce spun românii 14:00 MasterChef 16:00 Românii au talent 19:00 Ştirile Pro TV 20:30 Wolverine (acţiune, coprod., 2013) Cu: Hugh Jackman 23:00 Insula Shutter (thr., SUA, 2010) Cu: Leonardo DiCaprio

09:00 Kazaam (comedie, SUA, 1996) 11:00 Honey (comedie, SUA, 2003) Cu: Jessica Alba 13:00 Observator 14:00 Mireasă pentru fiul meu 16:00 Observator 17:00 Mireasă pentru fiul meu 19:00 Observator 20:0 Te cunosc de undeva 23:15 Concediu de la căsnicie (comedie, SUA, 2011) 03:15 Jane Eyre (I) (dramă, corpod., 2006)

07:00 Ştirile Kanal D 08:45 Fetele lu’ dom’ profesor 09:15 Yaman 11:30 Teleshopping 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Sport, dietă şi o vedetă. Best of Cu Florentina Opriş 13:30 Fetele lu’ dom’ profesor 14:00 Roata norocului 16:00 Te vreau lângă mine 20:00 Bravo, ai stil! Gala 4 23:00 Asta-i România! 00:30 Ştirile Kanal D

08:00 Siberia Pompierii paraşutişti 09:00 Lassie 14:10 Singură împotriva tuturor (dr., SUA, 1991) 20:10 Papillon (av., SUA, 19733) 22:40 Onoarea familie Prizzi

06:00 Cel mai mare ipohondru 07:50 Rico şi Oskar (av., Germ., 2014) 09:30 Trauma (dr., SUA, 2015) 11:30 Cum să fii o persoană normală 12:55 Legenda din Longwood 16:25 Whiskey Tango Foxtrot 18:15 În căutarea lui Nemo 20:00 Cu cele mai bune intenţii

06:00 Inimă de frate 07:00 Culorile iubirii 08:00 Pentru că te iubesc 09:15 Totul pentru tine 10:30 Intrigi în Paradis 11:30 Petale de singurătate 15:00 Culorile iubirii 16:00 Pentru că te iubesc 17:00 Totul pentru tine 18:00 Señora 20:00 Cântec pentru doi (dragoste, SUA, 2015)

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

ACASĂ

08:10 Universul credinţei 09:30 Pro Patria 10:00 În grădina Danei 10:35 Viaţa satului 13:00 Tezaur folcloric 14:00 Telejurnal 14:30 Ultima ediţie 15:00 Politică şi delicateţuri 16:00 Handbal: în Liga Naţională 18:00 Lozul cel mare Tragerile Loto 18:35 Brâncuşi 20:00 Telejurnal 21:10 Înainte de potop 23:00 Hobiţa. Coloana şi tractorul 23:35 Tezaur folcloric

10:00 Ce se întâmplă, doctore? 10:30 Arena bucătarilor 11:00 Matilda (comedie, SUA, 1996) 15:15 Bătălia anului (dr., SUA, 2013) 17:30 Alexander şi cea mai oribilă zi (comedie, SUA, 2014) 20:30 Iron Man: Omul de oţel 3 (acţiune, SUA, 2013) 23:00 Burlaci întârziaţi (comedie, SUA, 2013)

06:00 Observator 09:30 Te cunosc de undeva Prezintă Alina Puşcaş şi Cosmin Seleşi 13:00 Observator 13:30 Next Star 16:00 Observator 17:00 Uniplay Show 19:00 Observator 20:00 Mai furios, mai iute (acţiune, coproducţie, 2003) Cu: Paul Walker, Eva Mendes, Tyrese Gibson 22:15 Proscrisul (acţiune, SUA, 2009) Cu: Steve Austin

07:00 Ştirile Kanal D 08:45 Fetele lu’ dom’ profesor 09:15 Yaman Cu: Cagatay Ulusoy, Metin Akdulger 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Fetele lu’ dom’ profesor 13:30 Bravo, ai stil! 18:45 Ştirea zilei 19:00 Ştirile Kanal D 20:00 Roata norocului 22:00 Ochii din umbră 00:00Moartea Samantei Finley (horror, SUA, 2009)

10:00 Pescar hoinar 14:10 Totul pentru fotbal (com. Rom. 1982) 18:00 Legea lui Doyle 20:00 Eurovision. Show-ul 22:10 Mijlocaş la deschidere (dramă, România, 1982)

10:10 Femei de 10, bărbaţi de 10 11:45 Nomazii apelor 20:10 Farul de la capătul lumii (av., copr., ‘71) 22:20 Gala umorului 23:10 A noua poarta (thriller, coprod., 1999)

Vineri

PRIMA

ACASĂ

PRIMA

ACASĂ

09:00 Tilică, steluţă de cinema 13:00 Pitici şi tătici 14:45 Mondenii 19:30 Mama mea găteşte cel mai bine 20:30 Căsătorie cu repetiţie (comedie, Rom., 1985)

HBO

10:00 Atelierul magic 13:30 Omul pădurilor 16:00 Căsătorie cu repetiţie (comedie, Rom., 1975) 20:30 Banc Show 22:30 Nemuritorul: Vrăjitorul (aventuri, coprod., 1994)

Sâmbătă HBO

PRIMA 14:00 Banc show 15:15 Secretul lui Bachus (comedie, România, 1984) Cu: Emil Hossu 20:30 Schimb de mame 22:30 Omul pădurilor (serial)

duminică

n Jocuri la nivel înalt

O echipă de reporteri investigatori lucrează în colaborare cu un detectiv pentru a încerca rezolvarea unui caz de crimă. Amanta unui membru din congresul SUA a fost omorâtă. Carismaticul congressman Stephen Collins reprezintă viitorul partidului politic din care face parte, toţi ochii fiind aţintiţi asupra carierei lui în plină ascensiune şi toată lumea aşteptânduse ca el să candideze la alegerile prezidenţiale. Numai că, înainte de începerea cursei electorale, amanta lui Collins este ucisă în mod brutal şi secrete de multă vreme îngropate ies la suprafaţă.

n VINERI n 20.30 n Antena 1 n

HBO

06:00 Majestic (dr., SUA, 2001) 08:30 În căutarea lui Nemo 10:10 Oddball şi pinguinii 13:15 Cu cele mai bune intenţii 15:00 Aşa cool ca mine (dr., SUA, 2013) 16:30 Întors pe dos (anim., SUA, 2015) 18:05 Magic Mike XXL (dr., SUA, 2015) 20:00 Ţestoasele Ninja 2 (acţ, copr., 2016)

n Wolverine

Wolverine, cel mai cunoscut şi iubit personaj din universul X-Men, ajunge în Japonia zilelor noastre. Mediul nefamiliar îl va arunca într-un conflict cu unul dintre cei mai celebri antagonişti ai săi şi-i va schimba viaţa o dată pentru totdeauna. Vulnerabil pentru prima oară în viață și împins la limita forțelor sale fizice și psihice, Wolverine va trebui să înfrunte nu doar imbatabilul oțel al săbiilor de samurai, ci și zbuciumul interior provocat de propria imortalitate și de despărțirea tragică de cei dragi.

n SÂMBĂTĂ n 20.30 n Pro TV n

07:00 Culorile iubirii 08:00 Pentru că te iubesc 09:15 Totul pentru tine 10:30 Señora 13:00 Cântec pentru doi 15:00 Culorile iubirii 16:00 Pentru că te iubesc 17:00 Totul pentru tine 18:00 Señora 20:00 Mereu lângă tine (com., SUA, 2015) 22:00 Inimă de frate 00:00 Totul pentru tine

n Mai furios, mai iute

Este povestea fostului poliţist Brian O’Conner, plecat din poliţie ca urmare a unor acţiuni ilegale. Pentru a fi reintegrat, el trebuie să lucreze sub acoperire şi să-l prindă pe traficantul de droguri Carter Verone. Brian acceptă, dar cu condiţia să-şi poată alege partenerul, acesta fiind Roman Pearce, un vechi prieten. Agentul Monica Fuentes, Brian şi Roman lucrează împreună pentru a-l prinde pe traficant.

n DUMINICĂ n 20:00 n Antena 1 n


14 ACTUALITATEA

RECOMANDĂRI TV

17-23 FEBRUARIE 2017

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

09:00 A doua emigrare 09:35 Vreau să fiu sănătos! 09:45 Discover Romania 10:40 Ediţie specială 11:35 Geopolitice 12:30 Tribuna partidelor parlamentare 13:00 Ultima ediţie 13:30 Amintiri din infern 15:10 Maghiara de pe unu 17:30 Întrebări şi răspunderi 18:35 Perfect imperfect 21:00 România 9 22:20 A doua emigrare

07:00 Ştirile PRO TV 10:30 Vorbeşte lumea 13:00 Ştirile Pro TV 14:00 Lecţii de viaţă 15:00 La Măruţă 17:00 Ştirile Pro TV 18:00 Ce spun românii 19:00 Ştirile Pro TV 20:30 MasterChef Sezon nou Cu Samuel Le Torriellec, Liviu Popescu şi Răzvan Exarhu 23:00 Lista neagră (serial) 00:00 Supernatural - aventuri în lumea întunericului (serial)

06:00 Observator 08:00 Neatza cu Răzvan şi Dani 11:15 Mireasă pentru fiul meu. Emisiune matrimonială 13:00 Observator 14:00 Mireasă pentru fiul meu 16:00 Observator 17:00 Acces direct 19:00 Observator 20:30 Chefi la cuţite Emisiune culinară 23:00 Xtra Night Show Prezintă Dan Capatos 01:00 Demonii lui Da Vinci (serial)

07:00 Ştirile Kanal D 09:45 Dila 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Te vreau lângă mine 15:00 Teo Show 16:30 Bravo, ai stil! 18:45 Ştirea zilei 19:00 Ştirile Kanal D 20:00 Kosem Cu: Aslihan Gurbuz, Nadir Saribacak, Hulya Avsar, Anastasia Tsilimpiou 23:00 Wow Biz 01:00 Ştirile Kanal D 02:15 Kosem Cu: Nadir Saribacak, Anastasia Tsilimpiou

11:45 Fort McMurray - Goana după aurul negru 15:40 Nu capitulez (dramă, SUA, 1932) 17:30 Destinul prinţesei OkNyeo 20:10 Teatru TV 21:10 În clasă (dr., Franţa, 2011)

08:00 Aşa cool ca mine (dr., SUA, 2016) 07:35 Întors pe dos (dr., SUA, 2015) 09:15 Eu, Earl şi sfârşitul ei 11:00 Viaţa secretă a albinelor 14:10 Brooklyn (dr., coprod., 2015) 16:30 Ţestoasele Ninja 2 18:20 Angry Birds - Filmul 21:00 Fetele (serial)

06:00 Inimă de frate 09:15 Totul pentru tine 10:30 Señora 13:00 Mereu lângă tine (reluare) 15:00 Culorile iubirii 16:00 Pentru că te iubesc 17:00 Totul pentru tine 18:00 Intrigi în Paradis 19.00 Petale de singurătate 20:00 Dragoste cu împrumut 22:00 Inimă de frate 00:00 Totul pentru tine

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

ACASĂ

09:00 A doua emigrare 09:35 Vreau să fiu sănătos! 09:45 Discover Romania 10:40 România 9 11:35 Geopolitice 12:30 Tribuna partidelor parlamentare 13:30 Amintiri din infern 15:10 Maghiara de pe unu 17:30 Întrebări şi răspunderi 18:35 Perfect imperfect 20:00 Telejurnal 21:00 România 9 22:20 Eurovision Semifinaliştii

07:00 Ştirile Pro Tv 10:30 Vorbeşte lumea Prezintă 14:00 Lecţii de viaţă 15:00 La Măruţă 18:00 Ce spun românii 19:00 Ştirile Pro Tv 20:30 MasterChef Emisiune culinară Cu Samuel Le Torriellec, Liviu Popescu şi Răzvan Exarhu 23:00 Lista neagră (serial) 00:00 Supernatural - aventuri în lumea întunericului (serial)

08:00 Neatza cu Răzvan şi Dani 11:150 Mireasă pentru fiul meu. Emisiune matrimonială 13:00 Observator 14:00 Mireasă pentru fiul meu. Emisiune matrimonială 16:00 Observator 17:00 Acces direct 19:00 Observator 20:30 Chefi la cuţite Emisiune culinară 23:30 Xtra Night Show Cu: Dan Capatos 01:00 Demonii lui Da Vinci (serial)

07:00 Ştirile Kanal D 09:45 Dila 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Te vreau lângă mine 15:00 Teo Show 16:30 Bravo, ai stil! 18:45 Ştirea zilei 19:00 Ştirile Kanal D 20:00 Kosem Cu: Aslihan Gurbuz, Nadir Saribacak, Hulya Avsar, Anastasia Tsilimpiou 23:00 Wow Biz 01:00 Ştirile Kanal D 02:15 Kosem Cu: Nadir Saribacak, Anastasia Tsilimpiou

11:45 Arcachon - Stridii şi oameni 15:40 În mintea lui Eve (thriller, Canada, 2009) 21:00 Poveste după poveste 22:10 Obsesie fatală (dramă, Canada, 2013) Cu: Dylan Neal

07:20 Brooklyn (dr., coprod., 2015) 09:10 Angry Birds - Filmul 10:50 Goana după cadou 2 12:25 I saw the light (biografic, SUA, 2015) 14:30 Internul (com., SUA, 2015) 18:05 Dezastrul din San Andreas 20:00 O viaţă bună (serial) 23:10 După 28 de zile (horror, SUA, 2002)

08:00 Pentru că te iubesc 09:15 Totul pentru tine 10:30 Intrigi în Paradis 13:00 Dragoste cu împrumut 15:00 Culorile iubirii 16:00 Singură pe lume 17:00 Totul pentru tine 18:00 Intrigi în Paradis 19.00 Petale de singurătate 20:00 Dragoste cu împrumut 22:00 Inimă de frate 23:00 Moştenirea

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

ACASĂ

07:00 Telejurnal 09:00 A doua emigrare 09:35 Vreau să fiu sănătos! 09:45 Discover Romania 10:40 România 9 11:35 Geopolitice 12:30 Tribuna partidelor parlamentare 13:30 Amintiri din infern 15:10 Convieţuiri 17:30 Interes general 18:35 Perfect imperfect 20:00 Telejurnal 21:00 România 9 22:20 Eurovision. Semifinaliştii! 23:00 Ora de ştiri

06:00 Ştirile Pro TV 10:30 Vorbeşte lumea 13:00 Ştirile Pro TV 14:00 Lecţii de viaţă 15:00 La Măruţă 17:00 Ştirile Pro TV 18:00 Ce spun românii 19:00 Ştirile Pro TV 20:30 Las Fierbinţi 21:30 Atletico Textila 22:30 Jocuri de celebritate (serial) 23:30 Ştirile Pro TV 23:00 Lista neagră (serial) 00:00 Supernatural - aventuri în lumea întunericului (serial)

06:00 Observator 08:00 Neatza cu Răzvan şi Dani 10:55 Teleshopping 11:15 Mireasă pentru fiul meu 13:00 Observator 14:00 Mireasă pentru fiul meu 17:00 Acces direct 20:30 Te pui cu blondele? Prezintă Dan Negru 23:00 Xtra Night Show Prezintă Dan Capatos 01:00 Misiune în linia întâi (acţ., SUA, 2006) Cu: David Keith

07:00 Ştirile Kanal D 09:45 Dila 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Te vreau lângă mine 15:00 Teo Show 16:30 Bravo, ai stil! 18:45 Ştirea zilei 19:00 Ştirile Kanal D 20:00 Kosem Cu: Aslihan Gurbuz, Nadir Saribacak, Hulya Avsar, Anastasia Tsilimpiou 23:00 Wow Biz 01:00 Ştirile Kanal D 02:15 Kosem Cu: Nadir Saribacak, Anastasia Tsilimpiou

11:45 Rwanda - Ţară a femeilor 15:40 Un plan perfect (th., Canada, 2010) 20:10 Şi caii se împuşcă, nu-i aşa? (dr., SUA, 1969) 22:20 Dincolo de îndoială (th., Can., 2016)

06:00 I saw the light (biografic, SUA, 2015) 08:00 Internul (com., SUA, 2015) 10:00 Dezastrul din San Andreas 11:55 Pixels: O aventură digitală 13:40 Oddball şi pinguinii 15:15 Magic Mike XXL (dr., SUA, 2015) 19:00 Fetele (serial) 20:00 Ţestoasele Ninja 2 (acţ., SUA, 2016)

08:00 Pentru că te iubesc 09:15 Totul pentru tine 10:30 Intrigi în Paradis 13:00 Dragoste cu împrumut 15:00 Culorile iubirii 16:00 Singură pe lume 17:00 Totul pentru tine 18:00 Intrigi în Paradis 19.00 Petale de singurătate 20:00 Dragoste cu împrumut 22:00 Inimă de frate 23:00 Moştenirea

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

TVR 2

ACASĂ

07:00 Telejurnal 09:00 A doua emigrare 09:35 Vreau să fiu sănătos 10:00 Discover Romania 10:40 România 9 12:30 Parlamentul României 13:00 Oameni ca noi 15:10 Akzente 17:30 Magazin World Cup Rusia 2018 18:00 Lozul cel mare *Tragerile loto 18:35 Perfect imperfect 20:00 Telejurnal 20:50 Sport 21:00 România 9 22:20 Eurovision. Semifinaliştii! 23:00 Ora de ştiri

06:00 Ştirile Pro Tv 10:30 Vorbeşte lumea 13:00 Ştirile PRO TV 14:00 Lecţii de viaţă 15:00 La Măruţă 17:00 Ştirile Pro TV 18:00 Ce spun românii 19:00 Ştirile Pro TV 21:00 Las Fierbinţi 22:00 Fotbal: Genk Astra Giurgiu în Europa League 00:00 Ştirile Pro TV 00:30 Lista neagră (serial) 01:30 Supernatural - aventuri în lumea întunericului (serial) 02:00 Lecţii de viaţă 03:00 Vorbeşte lumea

06:00 Observator 08:00 Neatza cu Răzvan şi Dani 10:55 Teleshopping 13:00 Observator 14:00 Mireasă pentru fiul meu 16:00 Observator 17:00 Acces direct 19:00 Observator 20:30 Next Star Sezon nou 23:30 Xtra Night Show Prezintă Dan Capatos. Cu Anisia Gafton şi Cătălin Bordea 01:00 Proscrisul (acţiune, SUA, 2009) Cu: Steve Austin 03:00 Acces direct

07:00 Ştirile Kanal D 09:45 Dila 12:00 Ştirile Kanal D 13:00 Te vreau lângă mine 15:00 Teo Show 16:30 Bravo, ai stil! 18:45 Ştirea zilei 19:00 Ştirile Kanal D 20:00 Kosem Cu: Aslihan Gurbuz, Nadir Saribacak, Hulya Avsar, Anastasia Tsilimpiou 23:00 Wow Biz 02:15 Kosem Cu: Nadir Saribacak, Anastasia Tsilimpiou 04:15 Te vreau lângă mine

luni

PRIMA

08:20 Tilică, steluţă de cinema 13:00 Pitici şi tătici 17:00 Mondenii 19:30 Mama mea găteşte cel mai bine 20:30 Austin Powers şi Organizaţia secretă (com., coprod., 1997)

HBO

marţi

PRIMA

09:00 Tilică, steluţă de cinema 13:00 Pitici şi tătici 15:30 Cireaşa de pe tort 19:30 Mama mea găteşte cel mai bine 20:30 Dilema (comedie, SUA, 2007) 22:30 Trăsniţii

HBO

PRIMA

09:00 Tilică, steluţă de cinema 13:00 Pitici şi tătici 14:45 Mondenii 19:30 Mama mea găteşte cel mai bine 20:30 Urmărit de trecut (acţiune, SUA, 2011) 22:30 Trăsniţii

miercuri HBO

PRIMA

08:00 Pentru că te iubesc 09:00 Teleshopping 09:15 Totul pentru tine 10:30 Intrigi în Paradis 13:00 Dragoste cu împrumut 15:00 Culorile iubirii 16:00 Singură pe lume 17:00 Totul pentru tine 06:00 Oddball şi pinguinii (dr., Aus., 2015) 18:00 Intrigi în 07:35 Magic Mike XXL (dr., SUA, 2015) Paradis 09:30 Garderobierul (dr., M. Brit., 2015) 19.00 Petale de 11:20 Ţestoasele Ninja 2 (acţ., SUA, 2016) singurătate 13:10 Marea aventură a lui Pooh 20:00 Dragoste cu 14:25 Legenda din Longwood împrumut 16:05 Secretul lui Adaline (dr., SUA, 2015) 22:00 Inimă de 18:00 Trauma (dr., SUA, 2015) frate 23:00 Băieţi frumoşi - Filmul 23:00 Moştenirea 11:45 Cape Cod - Sezonul merişoarelor 15:40 Pledoarie pentru Julia (dr, SUA, 2014) 20:10 Viaţă dublă (dr., SUA, 2000) 22:00 Datorie şi onoare (thr., SUA, 2015)

joi

HBO

09:00 Tilică, steluţă de cinema 13:00 Pitici şi tătici 15:30 Cireaşa de pe tort 17:00 Trăsniţii 20:30 Am, fost cândva soldaţi... şi tineri (război, SUA, 2002) 23:15 La TV

ACASĂ


17-23 FEBRUARIE 2017

TIMP LIBER

.

B

B

T

S

G

S

ERBEC: O săptămâna a mersului pe sârmă în ceea ce priveşte relaţiile profesionale. Dispui în continuare de foarte multă energie şi poate nu ar fi rău să faci mai mult sport. În altă ordine de idei, întâlnirile şi conversaţiile cu prietenii sunt de bun augur şi îţi pot trezi inspiraţia de a dezvolta un proiect curajos.

Test

aur: Încă aveți multă energie vitală și o voință puternică de a încheia şi începe în acelaşi timp ceva. E un moment foarte favorabil să te concentrezi asupra carierei şi a proiectelor aflate în desfăşurare. Câștigi foarte mulți bani și mergi într-o excursie. Nu mai ignori semnalele corpului şi ai multă grijă de sănătatea ta.

Ştii să-ţi domini gelozia? 1. La o petrecere, îl surprinzi uitânduse insistent la o tipă sexy. Ce faci? a) Îl întreb în glumă dacă şi-ar dori o noapte în trei, cu mine şi cu ea. b) Nu mă pot abţine să nu-i spun că riscă să mă supere dacă nu-şi mută privirea. c) Îi spun că mă doare capul şi că vreau să merg acasă. 2. Dacă ai şti sigur că te înşeală, cum ai reacţiona? c) Aş fi foarte dezamăgită şi l-aş provoca la o discuţie serioasă, atrăgându-i atenţia că dacă nu pune punct riscă să mă piardă definitiv. a) Aş face în aşa fel încât toţi colegii, inclusiv şeful lui, să afle cât de neserios este. b) Aş face o criză de nervi şi fără să mai aştept vreo explicaţie mi-aş face bagajele. 3. Cum se înţelege el cu prietenă ta cea mai bună? a) Foarte bine şi asta mă bucură. c) S-a întâmplat să ieşim de câteva ori împreună însă cam atât. b) Încerc să-l ţin departe de prietenele mele pentru că tentaţia este mare. 4. Ai avut curiozitatea să te uiţi prin agenda telefonului sau? a) De ce aş face-o? Am încredere în el. c) Da. Ce femeie n-ar face-o? b) Da, şi l-am rugat să-mi explice cine sunt toate acele femei al căror nume nu-mi spunea nimic. 5. Îi ştii parola de la mail? a) Cred că mi-a spus-o odată, dar n-am reţinut-o. Ce să fac cu ea? c) Da. Şi el o ştie pe a mea. b) Da şi la începutul relaţiei nu m-am

ACTUALITATEA 15 Horoscop săptămânal

putut abţine să nu-i citesc mailurile mai vechi pentru a află mai multe despre el şi, de ce nu? - despre fostele. 6. Dacă ai află că o colegă de serviciu îi face curte, cum ai “pedepsi-o” pe vinovată? a) Aş invita-o la cafea şi i-aş explica prieteneşte că nu are nicio şansă c) I-aş află numărul de telefon şi aş sună-o că să-i atrag atenţia că, la o adică, şi eu aş putea juca murdar. b) Merg direct la birou: vreau să o prind în flagrant pe individă şi să-i dau o lecţie. Majoritatea A Gelozia nu te caracterizează absolut deloc. Fie ai încredere totală în partenerul tău, fie eşti pur şi simplu dezinteresată şi vezi relaţia ta ca fiind mai mult un parteneriat ce cuprinde drepturi şi obligaţii. Nu ar strica să fii puţin mai atentă la ce se întâmplă în jurul tău. E important ca partenerul tău să se simtă apreciat şi de neînlocuit. Majoritatea B Este suficient să-ţi imaginezi că o femeie i-ar putea face curte că vezi roşu în faţa ochilor, că un taur înfuriat încolţit de matador. Iar dacă ai şi dovezi că este adevărat atunci la naiba cu explicaţiile, nu există scuză pentru fapta lui! Aşa că nu-ţi rămâne decât să ieşi din relaţie trântind uşa în urma ta! Majoritatea C Eşti o persoană echilibrată. Ştii să aperi ce este al tău, dar nu exagerezi şi nu devii obositoare. Partenerul tău te apreciază pentru atitudinea ta înţeleaptă. Rămâi la fel, fiindcă eşti pe drumul cel bun, iar femeile din jur te respectă în loc să te invidieze.

emeni: Multă dinamică în zona prietenilor şi a proiectelor, a activităţilor sociale şi a ideilor de dezvoltare a vieţii tale pe diverse paliere. Se mişcă foarte rapid lucrurile în această perioadă, e posibil să te consumi mult, să simţi că nu mai poţi ţine pasul aşa cum ai vrea, dar măcar înaintezi şi simţi că trăieşti.

R

ăgetător: Este momentul să-ţi redefinesti proiectele, să ştii pe ce plan te situezi, în primul rând vis-a-vis de tine însuţi şi abia apoi în raport cu ceilalţi. Este o perioadă favorabilă de redefinire a relaţiilor şi a valorilor. Partea bună este că ai pârghii foarte bune şi reuşeşti să rezolvi aproape orice problemă.

C

apricorn: Lumea ta interioară este cea care va “suferi” o schimbare. Este momentul să descoperi un nou mod de a percepe şi înţelege noţiunea de “siguranţă”. Cu alte cuvinte, se pare că este timpul să îţi descoperi cea mai bună metodă pentru a fi aplicată în acest caz. Evita, pe cât posibil, certurile sau neînţelegerile.

eu: Este o săptămâna în care orice plan de viitor îţi este favorizat. De aici şi sfatul de a trece la acţiune, lăsând deoparte visatul cu ochii deschişi. Ai putea acţiona extrem de facil, mai ales că beneficiezi de sprijinul celor din jur. În ceea ce priveşte latura financiară nu ezita să apelezi la ajutor dacă nu te descurci.

ărsător: Cuvinte de dragoste, încărcate cu energie benefică - de acestea este nevoie acum pentru a contracara eventualele neînţelegeri care pot apărea în mediul tău apropiat. Doar aşa vei reuşi să cooperezi din ce în ce mai bine cu cei din jur, în special cu fraţii şi/sau surorile tale, verii, vecinii ș.a.m.d.

L F

ecioară: Veştile bune au legătură cu sectorul partenerial; comunicarea cu cei care-ţi sunt asociaţi în afaceri sau cu persoana iubită se îmbunătăţeşte. De asemenea, deşi este posibil să fii favorizat în chestiunile legale în care (poate) eşti implicat, sfatul este acela de a nu te culca pe o ureche şi de a încerca să fii cu un pas înaintea fiecărei mişcări.

şahului

V P

eşti: În sfârşit, se clarifica multe lucruri cărora nu le-ai găsit sensul până acum. Soluţiile potrivite pentru rezolvarea problemelor tale nu vor înceta să apară. Pregăteşte-te să îţi vezi partenerul/partenera într-o nouă lumină, deoarece multe lucruri pe care până acum nu le-ai observat, îţi vor fi dezvăluite. Sunt posibile revelaţii.

Ţesătură fină

Orificii

Săpătură

Părintesc

Recomandare pentru consult

Buhai (pop.)

Mircea ANGHEL

prinsă de poliţie. Este dusă la tribunal, iar judecătorul o întreabă: - Câte piersici erau în borcan? - 6. - Atunci vei sta pentru fiecare piersică câte o lună la închisoare... Din spate, soţul ei: - Domnule judecător, a furat şi un borcan de mazăre... JJJ Ion şi Vasile, la un pahar. La un moment dat, zice Ion: - Mă Vasile, ştii ce-mi place mie cel mai mult la nevastă-ta? - Nu mă, ce?… întreabă Vasile, holbându-se. - Că e frumoasă şi supusă, mă. - Bine mă, frumoasă ştiu că e, mersi, dar cum adică “supusă”? - Adică supusă greşelii am vrut să zic, mă Vasile. JJJ În clasa întâi, la o lună după începerea şcolii: - Spune, Bulişor, cunoşti această literă? - Da, răspunde cel întrebat. - Dacă o cunoşti, cum o cheamă? - Nu-i ştiu numele, o cunosc doar din vedere, domnule învăţător.

corpion: Se poate spune că este posibil să ai parte de cea mai frumoasă surpriză a vieţii tale, în ceea ce priveşte cariera ta, locul de muncă sau statutul tău social. Apar îmbunătăţiri în ceea ce priveşte parteneriatele, mai ales în a doua parte a săptămânii, când oameni care îţi sunt de mare ajutor vor apărea în viaţa ta.

ac: Se menţine marcajul semnificativ pe zona carierei, aşa că luptă pentru putere, control şi reuşită personală. Această săptămâna este posibil să scoată la iveală o serie de temeri şi vulnerabilităţi, care te ajută să-ţi dai seama ce te ţine pe loc în a obţine ceea ce doreşti cu adevărat în plan social şi profesional.

s bancuri s bancuri s bancuri Sfârşitul Două blonde se uită la un film western. La un moment dat, eroul principal, un cowboy, călăreşte printre cactuşi. - Pariu că nu poate să treacă! - Pariu că poate! Cowboy-ul a trecut. - Ştii ce?, nu îţi iau banii, că am văzut filmul şi ieri. - Şi eu l-am văzut, dar credeam că nu reuşeşte să treacă încă o dată! JJJ Discută doi profesori: - Nu, așa este imposibil de lucrat. Profesorii se tem de director, directorul de inspector, inspectorul de ministru, ministrul de părinți, părinții de copii și doar copiii de nimeni nu se tem. JJJ Un tânăr negru sud-african se înscrie la Universitate. Secretara îl întreabă: - Ce ramură vă alegeţi? Tânărul, nemulţumit profund: - Dar nu pot să am şi eu o bancă aşa cum au toţi ceilalţi? JJJ O femeie a furat un compot de piersici dintr-un market şi este

alanţă: În ceea ce priveşte planurile tale de viitor, îţi este recomandat să le păstrezi cât mai secrete. Dacă te-ai hotărât să elimini din viaţa ta ceea ce nu îţi mai este de folos, acum e momentul. Parteneriatele revin în atenţia ta, de această dată obligat fiind să te ocupi de armonizarea relaţiilor pe care le ai.

Adult

Haină din aba

Grup social

Legea lui Moise

“Patern”

Dietă poloneză Opacă

Ţinut în lanţ (chim.)

Mersul la peşte

Rodica Anghel Bătut în cap Talpă fără margini!

Roşie

Neon (simb.)

Piesă de şah

Ion Albu Laptele cucului

Şea Leziune

Pateu


16 ACTUALITATEA

REGIONAL

17-23 FEBRUARIE 2017

Legendara formaţie Jethro Tull revine în România pentru a susține un concert la Filarmonica Banatul din Timișoara După concertele susţinute în Statele Unite şi Germania, legendara formaţie Jethro Tull revine în România, pentru a susține, duminică, 19 februarie, începând cu ora 19:30, un concert la Filarmonica Banatul din Timișoara. Muzica lor îşi are rădăcinile în blues-ul britanic al anilor ’60 şi este marcată de o tonalitate vocală ieşită din comun, căreia i-a fost adăugat sound-ul flautului. Iniţial formaţia cânta un blues-rock experimental, însă ulterior au inclus şi elemente de rock clasic, folk, jazz sau art rock. Celebrul Ian Anderson, fondatorul legendarei trupe Jethro Tull, este solistul formatiei şi în acelaşi timp un flautist

de excepţie şi un chitarist extrem de talentat. În prezent trupa este formată din: Ian Anderson (flaut, voce, chitară acustică), Florian Opahle (chitară electrică), Scott Hammond (tobe), John O’Hara (keyboards), David Goodier (bass), la care se adaugă ajutorul lui Ryan O’Donnell, în domeniul vocal şi teatral. „Jethro Tull performed by Ian Anderson“ este un spectacol ce îmbină muzica cu arta interpretativă şi reuşeşte să creeze pentru fanii rockului, o seară plină de magie. De pe setlist nu vor lipsi piese celebre precum „Aqualung”, „Thick as a Brick”, „Locomotive Breath”, „Too Old to Rock’n’Roll“ sau „Too Young to Die“.

Spectacol muzical cu vedete copii Un nou spectacol construit special pentru copii are loc sâmbătă, 18 februarie, de la ora 17, în sala StudioArt, de la Casa Artelor (Timișoara, str. Augustin Pacha, nr.8). Este vorba despre spectacolul muzical Ghetto de Simona Vintilă, realizat de Teatrul Țache împreună cu studenții modulului de music-hall de la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, studenți îndrumați de conf. univ.dr. Mariana Șarba. Vedete de necontestat ale celei mai noi montări semnate Teatrul Țache sunt nouă copii talentați cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. “Spectacolul face parte dintr-un program inedit pe care Teatrul Țache l-a pus la cale în cadrul secțiunii Țache Junior. Este vorba despre o serie de spectacole muzicale care îi au ca protagoniști pe cei mai tineri dintre... tinerii talentați ai urbei. ”, spune Simona Vintilă, coordonator Teatrul Țache. Textul și regia spectacolului Ghetto poartă semnătura Simonei Vintilă, în vreme ce pregătirea vocală a distribuției și conducerea muzicală îi apațin Marianei Șarba. Următoarea reprezentație are loc în 25 februarie, de la ora 17, tot în sala Studio a Casei Artelor. (N. S.)

Lugoj, str. Ţesătorilor nr. 16

Marketul tău cu de toate!

Ieftin şi de calitate! Peste 6.000 de produse. Market 100 % românesc!

Actualitatea 1012  

săptămânal pentru oameni inteligenţi

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you