1 minute read

LA MEMÒRIA DE LES ONES

Pepa Guardiola Chorro

Aquesta obra reivindica a les dones que lluiten i trenquen els models familiars i socials Pepa Guardiola és una autora de llenguatge precís i poètic assolit, amb la subtilesa literària que la caracteritza. Afirma que el seu darrer llibre parla de les dones de la seua generació, les que van deixar la llar per a "estudiar, treballar molt i fer-nos un espai en la societat". Així, l'autora barreja vivències, records, paisatges i personatges.

Advertisement

La Pell Freda

Albert Sánchez Piñol

La pell freda és una apassionant novel la plena d'intriga i d'aventura que, alhora, ens fa viure íntimament els grans interrogants de la condició humana. De gènere fantàstic, ens narra la història d'un antic lluitador de la independència d'Irlanda, que desmotivat pels esdeveniments del món occidental, decideix esborrar la seua personalitat i fugir de la societat on viu a una illa remota La novel·la està escrita en primera persona, expressant així els pensaments, adversitats i lluites del protagonista A més a més, s'ha realitzat una versió cinematogràfica d'aquesta

NAPALM

Joan Canela i Jordi Colonques

Obra finalista del Premi de Novel·la de la Ciutat d'Alzira, és una novel la breu i que tot i estar ideada com a novel la coral, el protagonisme indiscutible se l'emporta la ciutat de València Napalm ens dibuixa amb traç ferm la cruel i terrible realitat dels carrers de les nostres ciutats, com el rama de la immigració, la invisibilitat dels perdedors, les nefastes conseqüències de la crisi; els conflictes urbanístics i l'especulació, així com les grans diferències entre les classes socials.