Skip to main content

Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jef

Page 1

Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

Modern Systems Analysis and Design, 9e (Valacich/George) Chapter 1 The Systems Development Environment 1) would be classified as software designed to support the payroll function. A) System software B) Design software C) Analysis software D) Application software Answer: D Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Concept 2) is designed to support organizational functions or processes. A) Application software B) Design software C) Analysis software D) Testing software Answer: A Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Concept 3) What are computer programs that make it easy to use and benefit from techniques and to faithfully follow the guidelines of the overall development methodology? A) Tools B) Techniques C) Data flow D) Methodologies Answer: A Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Concept 4) Who has the primary responsibility for the design and analysis of information systems? A) Systems analyst B) Software engineer C) Employees D) Applications developer Answer: A Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Concept 1 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

5) is/are the process(es) that an analyst will follow to help ensure that his work is complete, well-done, and understood by project team members. A) Tools B) Techniques C) Data flow D) Methodologies Answer: B Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Concept 6) The first procedural, or third-generation, computer programming languages did not become available until the beginning of the . A) 1950s B) 1960s C) 1970s D) 1980s Answer: B Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Concept 7) Because computers were so expensive, computer memory was also at a premium, so system developers conserved as much memory as possible for . A) System design B) System analysis C) Data analysis D) Data storage Answer: D Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Concept 8) are large, complex systems that consist of a series of independent system modules. A) Supply chain management systems B) Enterprise-wide systems C) Customer relationship management systems D) Transaction processing systems Answer: B Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Concept 2 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

9) were developed to make systems developers' work easier and more consistent. A) Data analysis tools B) Computer-aided software engineering (CASE) tools C) Software designing tools D) Modeling tools Answer: B Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Concept 10) Most organizations find it beneficial to use a standard set of steps, called develop and support their information systems. A) Systems development methodology B) Supply chain management systems C) Analytical processing systems D) Customer relationship management systems Answer: A Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Concept

, to

11) Which of the below is a traditional methodology used to develop, maintain, and replace information systems? A) Prototyping B) OOAD C) RAD D) SDLC Answer: D Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Concept 12) Information systems analysis and design is a process to develop and maintain computerbased information systems. Answer: TRUE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Concept

3 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

13) Ninety-four percent of companies report that they practice agile in their systems development efforts. Answer: TRUE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Concept 14) To be effective, techniques and tools must both be consistent with an organization's systems development methodology. Answer: TRUE Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Concept 15) Techniques and tools must make it difficult for system developers to conduct the steps called for in the methodology. Answer: FALSE Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Concept 16) An organizational approach to systems analysis and design is not driven by methodologies. Answer: FALSE Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Concept 17) The analysis and design of computer-based information systems began in the 1950s. Answer: TRUE Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Concept 18) Most organizations never developed their applications from scratch using their in-house development staff. Answer: FALSE Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Concept

4 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

19) Who is a systems analyst and what are the duties of a systems analyst? Answer: Many people in organizations are responsible for systems analysis and design; in most organizations the systems analyst has the primary responsibility. When you begin your career in systems development, you will most likely begin as a systems analyst or as a programmer with some systems analysis responsibilities. The primary role of a systems analyst is to study the problems and needs of an organization in order to determine how people, methods, and information technology can best be combined to bring about improvements in the organization. A systems analyst helps system users and other business managers define their requirements for new or enhanced information services. As such, a systems analyst is an agent of change and innovation. Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Synthesis 20) What is an application software and its importance? Answer: An important (but not the only) result of systems analysis and design is application software, software designed to support a specific organizational function or process, such as inventory management, payroll, or market analysis. In addition to application software, the total information system includes the hardware and systems software on which the application software runs, documentation and training materials, the specific job roles associated with the overall system, controls, and the people who use the software along with their work methods. Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Synthesis 21) What is meant by system methodologies, techniques, and tools? Answer: Methodologies are comprehensive, multiple-step approaches to systems development. Techniques are particular processes that you follow to help ensure that your work is complete, well done, and understood by others. Tools are typically computer programs that make it easier to use and benefit from techniques and to follow faithfully the guidelines of the overall development methodology. The techniques and tools should support the chosen methodology. Methodologies, techniques, and tools work together to form an organizational approach to systems analysis and design. Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Synthesis

5 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

22) What is a system development methodology? Answer: Most organizations find it beneficial to use a standard set of steps, called a systems development methodology, to develop and support their information systems. Like many processes, the development of information systems often follows a life cycle. For example, a commercial product follows a life cycle in that it is created, tested, and introduced to the market. Its sales increase, peak, and decline. Finally, the product is removed from the market and replaced by something else. Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Synthesis 23) What are the five major phases of the SDLC? Answer: The major SDLC phases include planning, analysis, design, implementation, and maintenance. Planning is the first phase of the SDLC in which an organization's total information system needs are identified, analyzed, prioritized, and arranged. Analysis is the second phase of the SDLC in which system requirements are studied and structured. During the third phase, the design phase, a description of the recommended solution is converted into logical and then physical system specifications. Implementation is the fourth phase of the SDLC in which the information system is coded, tested, installed, and supported in the organization. Maintenance is the fifth and final phase of the SDLC in which an information system is systematically repaired and improved. Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Synthesis 24) Which of the below is a true statement regarding the systems development life cycle? A) The SDLC is not iterative. B) It is not possible to complete some activities in one phase in parallel with those of another phase. C) The life cycle can be thought of as a circular process in which the end of the useful life of one system leads to the beginning of another project to develop a new version of or replace an existing system. D) The life cycle can be thought of as a linear process in which the end of the useful life of one system leads to the beginning of another project to develop a new version of or replace an existing system. Answer: C Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept

6 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

25) Which of the following is NOT a part of the Evolutionary model of the SDLC process? A) Analysis B) Design C) Planning D) Procedure Answer: D Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 26) What is the first phase in the Systems Development Life Cycle? A) Analysis B) Design C) Planning D) Procedure Answer: C Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 27) Which of the following activities happens during the SDLC planning phase? A) A presentation of why the system should or should not be developed by the organization is given. B) New system requirements are identified. C) The high level design is prepared. D) User acceptance testing is performed. Answer: A Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 28) In which phase of the SDLC are the system requirements studied and structured? A) Implementation B) Analysis C) Design D) Planning Answer: B Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept

7 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

29) Which SDLC phase focuses on the needs of the entire organization? A) Design B) Planning C) Logical D) Analysis Answer: B Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 30) In which phase of the SDLC is the description of the recommended solution converted into logical and then physical system specifications? A) Implementation B) Analysis C) Design D) Planning Answer: C Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 31) In which design phase of the SDLC are all functional features of the system chosen for development in analysis described independently of any computer platform? A) Logical design B) Physical design C) Conceptual design D) High level design Answer: A Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 32) In which design phase of the SDLC are logical specifications of the system from logical design transformed into technology-specific details from which all programming and system construction can be accomplished? A) Logical design B) Physical design C) Conceptual design D) High level design Answer: B Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 8 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

33) In which phase of the SDLC is the information system coded, tested, installed, and supported in the organization? A) Implementation B) Analysis C) Design D) Planning Answer: A Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 34) Which is the fourth phase in a SDLC cycle? A) Maintenance B) Analysis C) Design D) Implementation Answer: D Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 35) In which part of the design phase of the SDLC are the logical specifications of the system from logical design transformed into technology-specific details from which all programming and system construction can be accomplished? A) Implementation B) Object modeling C) Physical design D) Logical design Answer: C Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept

9 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

36) Which of the following is correct with respect to the logical design? A) All functional features of the system chosen for development in analysis are described independently of any computer platform. B) Logical design does not concentrate on the business aspects of the system. C) Logical design is tied to a specific hardware and software platform. D) Technical specifications are developed. Answer: A Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 37) In which phase of the SDLC is an information system systematically repaired and improved? A) Implementation B) Analysis C) Design D) Maintenance Answer: D Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 38) Which of the following are delivered after the completion of planning phase? A) Functional, detailed specifications of all system elements B) Description of all functional features of the proposed system C) Code, documentation, training procedures, and support capabilities D) Detailed steps, or work plan, for project Answer: D Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 39) is/are the final output from the analysis phase. A) Physical system specifications B) Work plan for the project C) Priorities for systems and projects proposal D) A description of the alternative solution Answer: D Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept

10 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

40) Which of the following are delivered after the completion of the implementation phase? A) Code, documentation, training procedures, and support capabilities B) Functional, detailed specifications of all system elements C) Description of current system and where problems and opportunities are with a general recommendation on how to fix, enhance, or replace current system D) Priorities for systems and projects; an architecture for data, networks, and selection hardware, and IS management are the result of associated systems Answer: A Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 41) Which of the following are delivered after the completion of analysis phase? A) Functional, detailed specifications of all system elements B) Priorities for systems and projects; an architecture for data, networks, and selection hardware, and IS management are the result of associated systems C) Code, documentation, training procedures, and support capabilities D) Description of current system and where problems and opportunities are with a general recommendation on how to fix, enhance, or replace current system Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 42) Which of the below is NOT a true statement regarding the SDLC? A) It is a highly linked set of phases whose products feed the activities in subsequent phases. B) The different phases are clearly defined. C) The relationships between phases are well specified. D) It is a rapid method to prototype and develop an application. Answer: D Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept

11 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

43) Which of the following are delivered after the completion of the Maintenance phase of the SDLC? A) New versions or releases of software with associated updates to documentation, training, and support B) Functional, detailed specifications of all system elements C) Priorities for systems and projects; an architecture for data, networks, and selection hardware, and IS management are the result of associated systems D) Code, documentation, training procedures, and support capabilities Answer: A Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 44) All of these are reasons to begin designing a system replacement except A) when the information system is no longer performing as desired. B) when maintenance costs become prohibitive. C) when the organization needs have substantially changed. D) when the system has reached the time limit of seven years. Answer: D Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept

.

45) Which of the following is a drawback of the traditional waterfall SDLC approach? A) Users are locked into requirements. B) There are no criticisms. C) The process is too chaotic. D) It is too short of a process. Answer: A Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 46) Which of the following is NOT a criticism of the traditional waterfall SDLC approach? A) Prototypes do not work properly. B) Users are locked into requirements. C) The role of customers is narrowly defined. D) Intangible processes are given hard and fast dates. Answer: A Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 12 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

47) Which of the following is a criticism of the software development life cycle? A) Reliance on the life-cycle approach has forced dynamic processes into time phases doomed to fail. B) Life-cycle reliance has created a lack of documentation for the system. C) There it too much feedback in between phases causing the projects to take too long to complete. D) The life-cycle is too short to create meaningful applications. Answer: A Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 48) In the 1990s, developer used visual basic to design the user interfaces that A) Used SAP B) Created the web C) Run client/server platforms D) Enhanced wireless protocols Answer: C Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept

.

49) Barbara has the primary responsibility for systems analysis and design for the new project because she is the . A) Chief information officer B) Primary user of the system C) Methodology specialist D) Systems analyst Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 50) Jim had to give a presentation and list the reasons why the system should not be developed during the organization because the project is in the . A) Planning phase B) Analysis phase C) Design phase D) Logical design phase Answer: A Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 13 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

51) Kyle is participating in the of the design phase as he turns the logical design into technology specific details so the programming can be accomplished. A) Constructing of the system requirements portion B) Documentation C) Logical design D) Physical design Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 52) Which of the following is one of three key principles shared by the Agile Methodologies? A) A focus on self-adaptive processes B) A focus on roles C) A focus on predictive methodologies D) A focus on passive processes Answer: A Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 53) Most organizations found it difficult to use the systems development methodology to develop and support their information systems. Answer: FALSE Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 54) The systems development life cycle (SDLC) is a rare methodology for systems development in many organizations. Answer: FALSE Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept

14 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

55) The life cycle can be thought of as a linear process in which the end of the useful life of one system leads to the beginning of another project that will develop a new version or replace an existing system altogether. Answer: FALSE Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 56) In the SDLC, it is not possible to complete some activities in one phase in parallel with some activities of another phase. Answer: FALSE Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 57) The third phase in the SDLC is planning and in this phase the analyst thoroughly studies the organization's current procedures and the information systems used to perform organizational tasks. Answer: FALSE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 58) The part of the design process that is independent of any specific hardware or software platform is referred to as logical design. Answer: TRUE Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 59) As part of logical design, analysts design the various parts of the system to perform the physical operations necessary to facilitate data capture, processing, and information output. Answer: FALSE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept

15 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

60) Maintenance is a separate phase and not the repetition of the other life cycle phases to study and implement the needed changes. Answer: FALSE Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 61) The SDLC is a highly linked set of phases whose products feed the activities in subsequent phases. Answer: TRUE Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 62) New versions or releases of software with associated updates to documentation, training, and support are not part of the maintenance phase. Answer: FALSE Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 63) Every company uses the same information systems development life cycle (SDLC) Answer: FALSE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 64) Although almost all systems development projects adhere to some type of life cycle, the exact location of activities and the specific sequencing of steps can vary greatly from one project to the next. Answer: TRUE Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept

16 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

65) Explain in detail the importance of the analysis phase of the SDLC. Answer: The second phase in the SDLC is analysis. During this phase, the analyst thoroughly studies the organization's current procedures and the information systems used to perform organizational tasks. Analysis has two subphases. The first is requirements determination. In this sub-phase, analysts work with users to determine what the users want from a proposed system. The requirements determination process usually involves a careful study of any current systems, manual and computerized, that might be replaced or enhanced as part of the project. Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Synthesis 66) Explain the design phase in the SDLC and its types. Answer: The third phase in the SDLC is design. During design, analysts convert the description of the recommended alternative solution into logical and then physical system specifications. The analysts must design all aspects of the system, from input and output screens to reports, databases, and computer processes. The analysts must then provide the physical specifics of the system they have designed, either as a model or as detailed documentation, to guide those who will build the new system. That part of the design process that is independent of any specific hardware or software platform is referred to as logical design. Theoretically, the system could be implemented on any hardware and systems software. The idea is to make sure that the system functions as intended. Logical design concentrates on the business aspects of the system and tends to be oriented to a high level of specificity. Once the overall high-level design of the system is worked out, the analysts begin turning logical specifications into physical ones. This process is referred to as physical design. As part of physical design, analysts design the various parts of the system to perform the physical operations necessary to facilitate data capture, processing, and information output. Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Synthesis

17 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

67) Explain the importance of the implementation phase in the SDLC process. Answer: The fourth phase in the SDLC is implementation. The physical system specifications, whether in the form of a detailed model or as detailed written specifications, are turned over to programmers as the first part of the implementation phase. During implementation, analysts turn system specifications into a working system that is tested and then put into use. Implementation includes coding, testing, and installation. During coding, programmers write the programs that make up the system. Sometimes the code is generated by the same system used to build the detailed model of the system. During testing, programmers and analysts test individual programs and the entire system in order to find and correct errors. During installation, the new system becomes part of the daily activities of the organization. Application software is installed, or loaded, on existing or new hardware, and users are introduced to the new system and trained. Testing and installation should be planned for as early as the project initiation and planning phase; both testing and installation require extensive analysis in order to develop exactly the right approach. Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Synthesis 68) Explain the importance of the maintenance phase in the SDLC process. Answer: The fifth and final phase in the SDLC is maintenance. When a system (including its training, documentation, and support) is operating in an organization, users sometimes find problems with how it works and often think of better ways to perform its functions. Also, the organization's needs with respect to the system change over time. In maintenance, programmers make the changes that users ask for and modify the system to reflect evolving business conditions. These changes are necessary to keep the system running and useful. In a sense, maintenance is not a separate phase but a repetition of the other life cycle phases required to study and implement the needed changes. One might think of maintenance as an overlay on the life cycle rather than as a separate phase. The amount of time and effort devoted to maintenance depends a great deal on the performance of the previous phases of the life cycle. There inevitably comes a time, however, when an information system is no longer performing as desired, when maintenance costs become prohibitive, or when an organization's needs have changed substantially. Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Synthesis

18 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

69) List the outputs delivered from each of the SDLC phases. Answer: Products for the planning phase include priorities for systems and projects; an architecture for data, networks, and selection hardware as well as IS management; detailed steps, or work plan, for the project; specification of system scope and high-level system requirements or features; assignment of team members and other resources; and the system justification or business case. The products for the analysis phase include a description of the current system and where problems or opportunities are with a general recommendation on how to fix, enhance, or replace the current system; and an explanation of alternative systems and justification. The design phase provides functional, detailed specifications of all system elements; technical, detailed specifications of all system elements; and an acquisition plan for new technology. Implementation provides code, documentation, training procedures, and support capabilities. Maintenance products include new versions or releases of software with associated updates to documentation, training, and support. Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Synthesis 70) What happens during testing and installation of the new systems during the implementation phase of the software development life cycle? Answer: During testing, programmers and analysts test individual programs and the entire system in order to find and correct errors. During installation, the new system becomes part of the daily activities of the organization. Application software is installed, or loaded, on existing or new hardware, and users are introduced to the new system and trained. Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Synthesis 71) Describe the criticism of traditional waterfall SDLC process. Answer: There are several criticisms of the traditional life-cycle approach to systems development. One relates to the way the life cycle is organized. Note how the flow of the project begins in the planning phase and from there runs "downhill" to each subsequent phase, just like a stream that runs off a cliff. It became too tempting to ignore the need for feedback and to treat each phase as complete unto itself, never to be revisited once finished. Another criticism of the traditional waterfall SDLC is that the role of system users or customers was narrowly defined. User roles were often relegated to the requirements determination or analysis phases of the project, where it was assumed that all of the requirements could be specified in advance. Such an assumption, coupled with limited user involvement, reinforced the tendency of the waterfall model to lock in requirements too early, even after business conditions had changed. Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Synthesis

19 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

72) Which of the following is NOT true regarding iterative development? A) It is a mechanism for dealing with a lack of predictability. B) It focuses on the frequent production of working versions of a system. C) It provides feedback to customers. D) Feedback is not provided to developers and customers. Answer: D Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept 73) Computer-aided software engineering (CASE) tools were developed to make systems developers' work easier and more consistent. Answer: TRUE Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept 74) Which of the following is NOT valued according to the Agile Manifesto for software development? A) Responding to change over following a plan B) Working software over comprehensive documentation C) Prioritizing the plan over the change required D) Individuals and interactions over processes and tools Answer: C Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept 75) Which of the below is NOT considered as the principle as per the agile manifesto? A) Working software is the primary measure of progress. B) Continuous attention to technical excellence and good design enhances agility. C) Businesspeople and developers work separately throughout the project. D) The best architectures, requirements, and designs emerge from self-organizing teams. Answer: C Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept

20 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

76) There are five factors that separate agile from traditional approaches to systems development. The factor "Criticality" describes which of the following agile methods factors? A) Well matched to small products and teams B) Untested on safety-critical products C) Requires continuous presence of a critical mass of scarce experts D) Thrives in a culture where people feel comfortable and empowered by having many degrees of freedom Answer: B Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept 77) Under the five critical factors "Thrives in a culture where people feel comfortable and empowered by having many degrees of freedom" is related to which factor? A) Personnel B) Dynamism C) Size D) Culture Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept 78) The critical factor "Personnel" is related to which of the following critical factors in distinguishing agile methods from traditional systems development? A) Well matched to small products and teams B) Untested on safety-critical products C) Requires continuous presence of a critical mass of scarce experts D) Thrives in a culture where people feel comfortable and empowered by having many degrees of freedom Answer: C Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept

21 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

79) The critical factor "Dynamism" refers to which of the following agile methods critical factors? A) Well matched to small products and teams. B) Simple design and continuous refactoring are excellent for highly dynamic environments but a source of potentially expensive rework for highly stable environments. C) Requires continuous presence of a critical mass of scarce experts. D) Thrives in a culture where people feel comfortable and empowered by having many degrees of freedom. Answer: B Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept 80) According to Fowler, which of the following is NOT considered a valid individual methodology that comes under the umbrella of Agile Methodologies? A) Passive Software development B) Crystal family of methodologies C) Adaptive Software Development D) Scrum Answer: A Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept 81) Which of the following is a critical factor that distinguishes agile methods from traditional approaches to systems development? A) Hard to tailor down to small projects B) Needs a critical mass of scarce experts during project definition C) People are more comfortable have their roles defined D) Thrives in a culture where people feel empowered by having many degrees of freedom Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept

22 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

82) Which of the following is NOT a feature of eXtreme Programming? A) Long cycles B) Incremental planning approach C) Focus on automated tests written by programmers and customers to monitor the development process D) Reliance on an evolutionary approach to development Answer: A Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept 83) Under eXtreme Programming, and are intimately related parts of the same process. A) Design; coding B) Planning; design C) Coding; testing D) Testing; implementation Answer: C Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept 84) Compared to traditional coding practices, which of the below is NOT an advantage of pair programming? A) More (and better) communication among developers B) Higher levels of productivity C) Higher-quality code D) Coding written in silos Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept 85) Systems development methodologies and techniques which are based on objects rather than data or processes are known as . A) Inheritance B) Objects C) Participatory design D) Object-oriented analysis and design Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept 23 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

86) eXtreme Programming is not an instance of one of the Agile Methodologies. Answer: FALSE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept 87) Implementation is the final step of the traditional waterfall SDLC method. Answer: FALSE Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept 88) According to Griss, finding and fixing a software problem after the delivery of the system is often far more expensive than finding and fixing it during analysis and design. Answer: TRUE Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept 89) Agile programming has higher levels of productivity as compared to traditional coding practices. Answer: TRUE Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept 90) The Agile Methodologies focus on the roles that people perform rather than placing the emphasis on individuals. Answer: FALSE Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept

24 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

91) What are Agile Methodologies? What are the three key principles of the Agile Methodologies? Answer: The Agile Methodologies are a response to the problems associated with the traditional SDLC methodology. The Agile Methodologies group argues that software development methodologies adapted from engineering generally do not fit with real-world software development. The three key principles are a focus on adaptive rather than predictive methodologies, a focus on people rather than roles, and a focus on a self-adaptive process. Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Synthesis 92) The structure that encapsulates attributes and methods that operate on those attributes is called a(n) . A) Object B) Case C) Container D) Module Answer: A Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.4 Explain object-oriented analysis and design and the Rational Unified Process (RUP) Classification: Concept 93) A logical grouping of objects that have the same attributes and behaviors is known as a(n) . A) Object B) Case C) Container D) Object class Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.4 Explain object-oriented analysis and design and the Rational Unified Process (RUP) Classification: Concept

25 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

94) is/are the property that occurs when entity types or object classes are arranged in a hierarchy and each entity type or object class assumes the attributes and methods of its ancestors, that is, those higher up in the hierarchy. A) Inheritance B) Objects C) Participatory design D) Object-oriented analysis and design Answer: A Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.4 Explain object-oriented analysis and design and the Rational Unified Process (RUP) Classification: Concept 95) is/are often called the third approach to systems development, after the processoriented and data-oriented approaches. A) Inheritance B) Objects C) Participatory design D) Object-oriented analysis and design Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.4 Explain object-oriented analysis and design and the Rational Unified Process (RUP) Classification: Concept 96) One of the most popular realizations of the iterative approach for object-oriented development is the . A) JAD B) RAD C) RUP D) eXtreme Programming Answer: C Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.4 Explain object-oriented analysis and design and the Rational Unified Process (RUP) Classification: Concept 97) Which of the following is NOT a phase in the Rational Unified Process? A) Inception B) Elaboration C) Construction D) Calculation Answer: D Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.4 Explain object-oriented analysis and design and the Rational Unified Process (RUP) Classification: Concept 26 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

98) In the inception phase, which of the following is NOT performed by the analysts? A) Implement the project B) Understand user requirements C) Prepare a software development plan D) Determine the feasibility of the project Answer: A Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.4 Explain object-oriented analysis and design and the Rational Unified Process (RUP) Classification: Concept 99) Explain object-oriented analysis and design. Answer: Object-oriented analysis and design refers to systems development methodologies and techniques based on objects rather than data or processes. The goal of OOAD is to make systems elements reusable. OOAD is often called the third approach to systems development, after the process oriented and data-oriented approaches. The object-oriented approach combines data and processes (called methods) into single entities called objects. Objects usually correspond to the real things an information system deals with, such as customers, suppliers, contracts, and rental agreements. Putting data and processes together in one place recognizes the fact that there are a limited number of operations for any given data structure, and the object-oriented approach makes sense even though typical systems development keeps data and processes independent of each other. Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.4 Explain object-oriented analysis and design and the Rational Unified Process (RUP) Classification: Synthesis 100) Describe the Rational Unified Process (RUP) and its phases. Answer: One of the most popular realizations of the iterative approach for object-oriented development is the Rational Unified Process (RUP), which is based on an iterative, incremental approach to systems development. RUP has four phases: inception, elaboration, construction, and transition. In the inception phase, analysts define the scope, determine the feasibility of the project, understand user requirements, and prepare a software development plan. In the elaboration phase, analysts detail user requirements and develop a baseline architecture. Analysis and design activities constitute the bulk of the elaboration phase. In the construction phase, the software is actually coded, tested, and documented. In the transition phase, the system is deployed, and the users are trained and supported. Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.4 Explain object-oriented analysis and design and the Rational Unified Process (RUP) Classification: Concept

27 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

101) The SDLC model has six phases. Answer: FALSE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Concept 102) Projects produce that are often reviewed by people outside the team. A) Methodologies B) Systems C) Life cycles D) Milestones Answer: D Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Concept 103) In the phase of the SDLC cycle, the system may be modified so reflect the evolving business conditions. A) Implementation B) Design C) Maintenance D) Analysis Answer: C Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.1 Define information systems analysis and design Classification: Concept 104) The design team just completed the explanation of alternative systems. Now the project progresses to which phase? A) Design B) Implementation C) Conceptual D) Maintenance Answer: A Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept

28 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

105) Techniques provide support for all of the following except . A) Verifying requirements with the user B) Planning the activities in a systems development project C) Diagramming the system's logic D) Designing the system's interface Answer: A Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 106) During coding, programmers write the programs that make up the system. Answer: TRUE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 107) Describe the two major additional activities performed during the planning stage. Answer: Two additional major activities are also performed during the planning phase: the formal, yet still preliminary, investigation of the system problem or opportunity at hand and the presentation of reasons why the system should or should not be developed by the organization. Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 108) Implementation activities include such as finalization of documentation and training. A) Testing support B) Executive support C) Initial user support D) Team support Answer: C Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.2 Describe the information systems development life cycle (SDLC) Classification: Concept 109) Agile methods can be used in every project. Answer: FALSE Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept

29 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

110) Fowler recommends an agile process if your project involves all of the following except . A) Unpredictable requirements B) Motivated developers C) Customer who will get involved D) A low budget Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept 111) The philosophy of eXtreme Programming is that code that is successfully tested will integrated into the system a few hours after it is written. Answer: TRUE Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept 112) The primary unit for Scrum is the . A) Sprint B) Analysis C) Milestone D) Goal Answer: A Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept 113) Agile methodologies were created because construction of a software development project accounted for 90 percent of the total project effort. Answer: TRUE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept

30 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

114) In an agile methodology, what typically is associated with the completion of an iteration? A) A portion of the working a prototype B) A review process C) The end of a phase D) The end of the project Answer: B Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept 115) eXtreme programming is very rigorous and requires much athletic skill and agility. Answer: FALSE Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept 116) eXtreme programming works more smoothly than other methodologies because of the . A) Code-and-test process B) Object-oriented design point of view C) Ease of the programming methodology D) Longer development process Answer: A Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.3 Describe the agile methodologies, eXtreme Programming, and Scrum Classification: Concept 117) All of the below are examples of object-oriented programming except . A) C++ B) Python C) COBOL D) Java Answer: C Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.4 Explain object-oriented analysis and design and the Rational Unified Process (RUP) Classification: Concept

31 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

118) The four stages of the rational unified process (RUP) are inception, elaboration, construction, and implementation. Answer: FALSE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.4 Explain object-oriented analysis and design and the Rational Unified Process (RUP) Classification: Concept 119) Although the main activity in the construction phase in object-oriented development is coding, revised user requirements could require . A) More resources B) Advanced testing C) A beta version of the project D) Additional analysis and design Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.4 Explain object-oriented analysis and design and the Rational Unified Process (RUP) Classification: Concept 120) Which of the following is an iterative approach to programming in the object-oriented design process? A) Rational Unified Process (RUP) B) Software Development Life Cycle (SDLC) C) eXtreme Programming D) The Construction Process Answer: A Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 1.4 Explain object-oriented analysis and design and the Rational Unified Process (RUP) Classification: Concept 121) In OOAD-based development, a(n) of the project signals the end of the construction phase. A) Iteration B) Beta version C) Diagram D) Transitional version Answer: B Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 1.4 Explain object-oriented analysis and design and the Rational Unified Process (RUP) Classification: Concept

32 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

Modern Systems Analysis and Design, 9e (Valacich/George) Chapter 2 The Origins of Software 1) What is the practice of a company running a computer application for another organization? A) Outsourcing B) Information Technology Development C) In-house Payroll System D) Reusing Answer: A Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 2) All of the following are examples of company outsourcing except A) payroll B) information technology (IT) C) running your applications at your site D) top executive teams Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Reflective Thinking L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept

.

3) Which of the following is a reason why a company may outsource certain operations? A) Decrease process efficiencies B) Outsource noncore activities C) Increase time to market D) Keep the information technology staff from being bored Answer: B Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 4) What is one reason a company may outsource their operations? A) So internal resources can oversee the outsourcing at the new firm. B) To decrease process efficiencies. C) Reduce time to market. D) Because all companies outsource parts of their organization to focus on the core business. Answer: C Difficulty: Moderate AACSB: Reflective Thinking L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 1 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

5) is the practice of turning over responsibility of some to all of an organization's information systems applications and operations to an outside firm. A) Outsourcing B) Reuse C) Nearshoring D) Time to market Answer: A Difficulty: Moderate AACSB: Reflective Thinking L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 6) Which of the following is a reason why an organization might get rid of its entire information processing unit? A) To hire better IT staff B) Because the old system does not work anymore C) Because management does not like the IT department D) Because of political reasons Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 7) What is the practice of U.S. firms contracting with countries in Latin America? A) Nearshoring B) Offshoring C) Nextshoring D) Neighbor redevelopment Answer: A Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 8) Choose the list that represents the top three countries that are used for outsourcing according to a report by A. T. Kearney. A) India, Asia, and Brazil B) India, China, and Malaysia C) Bulgaria, China, and Mexico D) Mexico, Egypt, and China Answer: B Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 2 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

9) Which of the following is NOT a major category of sources of software? A) Offshore B) Cloud computing vendors C) In-house developers D) Package software Answer: A Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 10) Mexico is often seen as a complement to India for outsourcing. Answer: TRUE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 11) Because open source software is free, it is impossible to make money with it. Answer: FALSE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 12) Today's system analysts only have a few languages to choose from when creating applications. Answer: FALSE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 13) A component of outsourcing is development of applications outside of the organization. Answer: TRUE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 14) The first administrative information system was developed in the United States by J. Lyons & Sons. Answer: FALSE Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 3 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

15) Concerning outsourcing, some companies only supply inputs and take outputs. Answer: TRUE Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 16) When an organization outsources to a company, the company fires the employees of the original organization. Answer: FALSE Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 17) Companies outsource their information systems because they want to reduce their time to market. Answer: TRUE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 18) The city of Grand Rapids Michigan outsourced its computing center in order to better manage its employees. Answer: TRUE Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 19) Malaysia is in the bottom ten of countries that organization's use for outsourcing. Answer: FALSE Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 20) If a company chooses to not to outsource their information technology, their only other option is to build the systems in-house. Answer: FALSE Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 4 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

21) IT services assist organizations with developing applications for customers. Answer: TRUE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 22) Amazon.com is a leader in cloud computing services. Answer: TRUE Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 23) Intuit is an example of an IT services firm. Answer: FALSE Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 24) Microsoft is the best-known software company in the world. Answer: TRUE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 25) Some off-the-shelf software systems cannot be modified to meet the needs of an organization. Answer: FALSE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 26) Oracle is a software company known for productivity software. Answer: FALSE Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept

5 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

27) Software that can be modified to meet the needs of an organization are called turnkey systems. Answer: FALSE Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 28) SAP provides ERP systems. Answer: TRUE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 29) An example of cloud computing is salesforce.com. Answer: TRUE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 30) Cloud computing has experienced decreased growth in recent years. Answer: FALSE Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 31) QuickBooks is a popular off-the-shelf software system. Answer: TRUE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 32) Managed reuse is a less expensive method of managing software reuse. Answer: FALSE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Concept

6 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

33) What is outsourcing? Identify two outsourcing arrangements. Identify two reasons for outsourcing. Answer: Outsourcing is the practice of turning over responsibility of some to all of an organization's information systems applications and operations to an outside firm. A company may hire a third party to develop and run its applications on the third party's computers. Another alternative is for the third party to run the applications on-site and on your computers. Reasons for outsourcing include cost-effectiveness and the company's core mission does not involve managing an information systems unit. Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Synthesis 34) Why would an analyst need to have an awareness of outsourcing as an alternative to handling IT services in-house? Answer: Analysts need to be aware of outsourcing as an alternative. When generating alternative system development strategies for a system, an analyst should consult with organizations in the area that provide outsourcing services. Perhaps outsourcing the replacement system should be one of your alternatives. Knowing what your system requirements are before you consider outsourcing means that you can carefully assess how well the suppliers of outsourcing services can respond to your needs. However, should you decide not to consider outsourcing, you need to determine whether some software components of your replacement system should be purchased and not built in-house. Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Synthesis 35) Why would an organization outsource information systems operations? Answer: Outsourcing may be cost-effective. If a company specializes in running payroll for other companies, it can leverage the economies of scale it achieves from running one stable computer application for many organizations into very low prices. Outsourcing also provides a way for firms to leapfrog their current position in information systems and to turn over development and operations to outside staff who possess knowledge and skills not found internally. Other reasons for outsourcing include: freeing up internal resources, increasing the revenue potential of the organization, reducing time to market, increasing process. Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Synthesis

7 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

36) List development specializations and provide an example of the leading software firms for the specialty. Answer: The leading software firms and their specialties include: IT Services (Accenture, CSC, IBM, HP); Packaged software providers (Intuit, Microsoft, Oracle, SAP AG, Symantec); Enterprise Software Solutions (Oracle, SAP AG); Cloud Computing (Amazon.com, Google, IBM, Microsoft, salesforce.com); Open source (sourceforge.net). Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Synthesis 37) Describe how an IT service firm can meet the needs of an organization. Provide an example of an IT service firm. Answer: If a company needs an information system but does not have the expertise or the personnel to develop the system in-house, and a suitable off-the-shelf system is not available, the company will likely consult an information technology services firm. IT services firms help companies develop custom information systems for internal use, or they develop, host, and run applications for customers, or they provide other services. These firms employ people with expertise in the development of information systems. Their consultants may also have expertise in a given business area. Examples of IT firms include IBM, HP, and Computer Sciences Corp. Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Synthesis 38) Which of the following is a function of an IT service firm? A) Run applications for customers B) Support an order entry system C) Rent licenses D) Provide open source software Answer: A Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Concept 39) Which of the following is a firm that specializes in cloud computing? A) Accenture B) Intuit C) Oracle D) Salesforce.com Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Concept 8 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

40) Intuit's QuickBooks is an example of what type of software? A) ERP software B) In-house software C) Prepackaged software D) Open source software Answer: C Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Concept 41) software solutions consist of a series of integrated modules. A) Quicken B) Cloud Computing C) Open Source D) Enterprise Resource Planning Answer: D Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Concept 42) Which firm is best known for its ERP software solution? A) SAP AG B) Oracle C) Microsoft D) Google Answer: A Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Concept 43) is/are off-the-shelf software systems that cannot be modified to meet the specific, individual needs of a particular organization. A) In-house designs B) Custom software C) Turnkey systems D) Open source systems Answer: C Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Concept

9 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

44) solutions integrate individual traditional business functions into a series of modules so that a single transaction occurs seamlessly within a single information system rather than several separate systems. A) Turnkey B) ERP C) IBM D) Consultants Answer: B Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Concept 45) Which solution enables a firm to integrate all parts of a business process into a unified information system? A) Prepackaged B) Off the shelf C) Enterprise software solutions D) Azure Answer: C Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Concept 46) If an organization is using applications rented from a third party vendor running in a remote location, they are most likely using what type of software system? A) ERP B) Mobile software C) Cloud computing D) SAP Answer: C Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Concept 47) Why is open-source software different than the other types of software? A) Companies make money by offering maintenance contracts. B) It is available via the Internet. C) The source code is free. D) Only major corporations offer it. Answer: C Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Concept 10 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

48) Which of the following is a method for organizations to obtain applications for rent from a third-party provider who run the applications at a remote site? A) Enterprise Resource Planning (ERP) B) Pre-packaged software C) Cloud computing D) Information Technology (IT) service firms Answer: C Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Concept 49) measures the difficulty of loading the software and making it operational. A) Ease of installation B) Installation viability C) Functionality D) Flexibility Answer: A Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Concept 50) Together, SAP controls the largest share of the A) ERP B) Cloud computing C) Ad hoc reuse D) In-house development Answer: A Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Concept

market.

51) What is the primary concern of IT managers as it relates to cloud computing? A) Selecting an appropriate vendor B) Losing control of their data C) Not knowing the physical location of their applications D) Security Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Concept

11 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

52) Which of the following is NOT a step in the process of securing applications that an organization is migrating to the cloud? A) Conduct a security background check of the cloud computing organization B) Involve the organization's security experts C) Clearly define requirements D) Perform a risk assessment Answer: A Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Concept 53) Which of the following is NOT an example of open-source software? A) MySQL B) Excel C) Firefox D) Linux Answer: B Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Concept 54) When an organization has the resources and a system must be built from scratch, an organization should choose what type of software? A) In-house development B) Prepackaged software C) Off the shelf D) Open source Answer: A Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Concept 55) XYZ, Inc. is trying to decide when using or license the software. A) Outsourcing B) ERP systems C) Cloud computing D) In-house developers Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Concept

if the organization wants to pay per user

12 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

56) List the six sources of software used by organizations. Answer: Software sources can be categorized as information technology firms, packaged software providers, vendors of ERP software, cloud computing, open source, and the organization itself. Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Synthesis 57) Briefly describe why systems development is more difficult now than it was in the past. Answer: There was a time, not too long ago, when no systems analysts and no symbolic computer programming languages existed. Yet people still wrote and programmed applications for computers. Even though today's systems analyst has dozens of programming languages and development tools to work with, systems development is even more difficult now than it was 60 years ago. Then, as well as even more recently, certain issues were decided for you: If you wanted to write application software, you did it in-house and wrote the software from scratch. Today there are many different sources of software and the focus is no longer exclusively on inhouse development. Instead, the focus will be on where to obtain the many pieces and components that will be combined into the application system. Code will be written to mainly make all the different pieces work together. Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Synthesis 58) What are enterprise resource planning systems? How do they differ from traditional approaches? Identify three enterprise resource planning system vendors. Answer: Enterprise resource planning systems integrate individual traditional business functions into a series of modules so that a single transaction occurs seamlessly within a single information system rather than several separate systems. ERP modules focus on business processes rather than on business functional areas. SAP AG, Oracle, and PeopleSoft, Inc. are three ERP vendors. Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Synthesis

13 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

59) What are the advantages and disadvantages of an ERP system? Answer: The benefits of the enterprise solutions approach include a single repository of data for all aspects of a business process and the flexibility of the modules. A single repository ensures more consistent and accurate data, as well as less maintenance. The modules are flexible because additional modules can be added as needed once the basic system is in place. There are disadvantages to enterprise solutions software. The systems are very complex, so implementation can take a long time to complete. Organizations typically do not have the necessary expertise inhouse to implement the systems, so they must rely on consultants or employees of the software vendor, which can be very expensive. In some cases, organizations must change how they do business in order to benefit from a migration to enterprise solutions. Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Synthesis 60) What is cloud computing? What are the advantages and disadvantages of using a cloud? Answer: Cloud computing provides a means for applications to be hosted and run for other companies by a provider. Advantages include less need for internal information technology staff, gaining access to applications faster than internal development, and achieving lower-cost access to corporate-quality applications. Some concerns are reliability, security and compliance with government regulations. Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Synthesis 61) Describe the advantages of a company using cloud computing? Answer: Cloud computing is rapidly growing. There are many advantages to engaging in cloud computing. Taking the cloud computing route has its advantages. The top three reasons for choosing to go with cloud computing, all of are (1) freeing internal IT staff, (2) gaining access to applications faster than via internal development, and (3) achieving lower cost access to corporate-quality applications. Especially appealing is the ability to gain access to large and complex systems without having to go through the expensive and time-consuming process of implementing the systems themselves in-house. Getting your computing through a cloud also makes it easier to walk away from an unsatisfactory systems solution. Other reasons include cost effectiveness, speed to market, and better performance. Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Synthesis

14 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

62) Which of the following is NOT a common criterion when choosing off-the-shelf software? A) Cost B) Functionality C) Reputation of the firm D) Documentation Answer: C Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.3 Discuss how to evaluate off-the-shelf software Classification: Concept 63) When considering off-the-shelf software, which choice is one of the most important criteria to consider? A) Vendor support B) Cost C) Flexibility D) Response time Answer: A Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 2.3 Discuss how to evaluate off-the-shelf software Classification: Concept 64) If a company has a generic software need, they should consider acquiring its software from a(n) . A) In-house development B) Cloud sourcing C) Packaged software producer D) Using a ERP system Answer: C Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 2.3 Discuss how to evaluate off-the-shelf software Classification: Concept 65) refers to the tasks the software can perform and the mandatory, essential, and desired system features. A) Vendor support B) Documentation C) Ease of installation D) Functionality Answer: D Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.3 Discuss how to evaluate off-the-shelf software Classification: Concept 15 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

66) refers to how long it takes the software package to respond to the user's request in an interactive session. A) Vendor support B) Flexibility C) Response time D) Ease of installation Answer: C Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.3 Discuss how to evaluate off-the-shelf software Classification: Concept 67) Which criteria would be the ranked most important when an organization is choosing off-theshelf software? A) Look at cost and then go from there. B) Vendor reliability and vendor support. C) The organization chooses the cheapest option. D) It does not matter the criteria order as long as ease of installation is considered. Answer: B Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.3 Discuss how to evaluate off-the-shelf software Classification: Concept 68) Which of the following is NOT a function of vendor support? A) Assistance with choosing software B) Includes assistance to install the software C) Train user and systems staff on the software D) Provide help as problems arise after installation Answer: A Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 2.3 Discuss how to evaluate off-the-shelf software Classification: Concept 69) Which criterion refers to how easy it is to customize the software? A) Response time B) Flexibility C) Vendor support D) Functionality Answer: B Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 2.3 Discuss how to evaluate off-the-shelf software Classification: Concept

16 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

70) refers to the tasks the software can perform and the mandatory, essential, and desired system features. A) Vendor support B) Documentation C) Response time D) Functionality Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.3 Discuss how to evaluate off-the-shelf software Classification: Concept 71) How long it takes the software package to respond to the user's requests in an interactive session refers to which software evaluation criteria? A) Functionality B) Return rate C) Response time D) Flexibility Answer: C Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.3 Discuss how to evaluate off-the-shelf software Classification: Concept 72) All of the following are ways of validating purchased software information except A) reviewing software documentation and technical marketing literature B) sending prospective vendors a questionnaire asking specific questions about their packages C) using the software yourself and running it through a series of tests based on the criteria for selecting software D) asking the manufacturer if they feel their software is best Answer: D Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 2.3 Discuss how to evaluate off-the-shelf software Classification: Concept 73) The questionnaire sent to vendors asking them to propose hardware and software that will meet the requirements of your new system is called a . A) Requirements statement B) Request for proposal C) Baseline project plan D) Business case Answer: B Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 2.3 Discuss how to evaluate off-the-shelf software Classification: Concept 17 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.

.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

74) If an organization needs to free up their staff for other IT work, the organization should consider in the producer category. A) IT service firms B) in-house developers C) cloud computing D) ERP Answer: C Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.3 Discuss how to evaluate off-the-shelf software Classification: Concept 75) periodically evaluate(s) software and collect(s) user opinions, thus providing a range of opinions about possible software packages. A) Analysts B) IBM C) Vendors D) Independent software testing services Answer: D Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.3 Discuss how to evaluate off-the-shelf software Classification: Concept 76) Which of the following is a company that provides independent software testing subscription services? A) Auerbach Publishers B) IBM C) Google D) SAP Answer: A Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 2.3 Discuss how to evaluate off-the-shelf software Classification: Concept

18 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

77) refers to the use of previously written software resources, especially objects and components, in new applications. A) Reorganization B) Reuse C) IT vendor support D) Software Answer: B Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Concept 78) Identify the most common criteria for choosing off-the-shelf software. Which two criteria would be among the most important? Answer: The most common criteria are cost, functionality, vendor support, vendor viability, flexibility, documentation, response time, and ease of installation. Cost involves comparing the cost of developing the same system in-house to the cost of purchasing or licensing the software package. Functionality refers to the tasks the software can perform and the mandatory, essential, and desired system features. While vendor support identifies the amount of support the vendor can be expected to provide, vendor viability examines the vendor's marketplace strength. Flexibility refers to the flexibility of customizing the software. The documentation criterion examines issues relating to the user's manual, technical documentation, and cost of acquiring additional copies of the documentation. Response time questions the length of time it takes the software package to respond to the user's requests in an interactive session and how long it takes the software to complete running a job. The ease of installation criterion examines the difficulty of loading the software and making it operational. Vendor support and viability will be among the most important. Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.3 Discuss how to evaluate off-the-shelf software Classification: Synthesis 79) Why would an organization use the request for proposal (RFP) process? Answer: One way to get all of the information you want about a software package is to collect it from the vendor. If all of the information is not available, you may have to submit a request for proposal (RFP) or a request for quote (RFQ) process your organization requires when major purchases are made. Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.3 Discuss how to evaluate off-the-shelf software Classification: Synthesis

19 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

80) How can a company validate purchased software information? Answer: Information about the software can be obtained from the vendor in the form of marketing literature, an RFP, and software documentation. The company can use and test the software on a trial basis; speak with current users of the software and use independent software testing and abstracting services. Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.3 Discuss how to evaluate off-the-shelf software Classification: Synthesis 81) Which of the following is NOT a basic reuse software step? A) Abstraction B) Testing C) Storage D) Recontextualization Answer: B Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Concept 82) is the software reuse step that involves the design of a reusable piece of software, starting from existing software assets or from scratch. A) Storage B) Facilitated reuse C) Abstraction D) Designed reuse Answer: C Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Concept 83) is the software reuse step that involves making software assets available for others to use. A) Abstraction B) Designed reuse C) Component based development D) Storage Answer: D Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Concept

20 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

84) is the software reuse step that involves making the reusable asset understandable to developers who want to use it in their systems. A) Recontextualization B) Storage C) Object class D) Component reuse library Answer: A Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Concept 85) What is a result of the reuse of object classes? A) Decreased duplication of efforts B) Reduced defect density C) Increased productivity D) All of the above Answer: A Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Concept 86) Which of the following issues should be addressed when considering reuse? A) The current lack of a methodology for creating and clearly defining and labeling reusable components for placement in a library B) The lack of commitment to reuse C) Lack of proper training and rewards needed to promote reuse D) Customer support Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Concept 87) Which best describes facilitated reuses? A) Developers are required to practice reuse. B) Developers are not required to practice reuse, but are encouraged to do so. C) Developers practice reuse when they desire. D) Developers are mandated to reuse documentation. Answer: B Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Concept

21 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

88) Which of the following is a FALSE statement about reusing software? A) Reuse should increase programmer productivity. B) Reuse should decrease development time. C) Reuse should result in higher-quality software. D) Reuse is always expensive. Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Concept 89) Which of the following is NOT an approach that an organization can take to software reuse? A) Flexible reuse B) Facilitated reuse C) Ad hoc reuse D) Managed reuse Answer: A Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Concept 90) The software reuse approach that allows individuals to find or develop reusable assets on their own, and has few, if any, organizational rewards for reusing assets best describes . A) Flexible reuse B) Facilitated reuse C) Ad hoc reuse D) Managed reuse Answer: C Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Concept 91) is where developers are not required to practice reuse, but are encouraged to do so. A) Flexible reuse B) Facilitated reuse C) Ad hoc reuse D) Managed reuse Answer: B Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Concept

22 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

92) Which of the following is a software reuse approach that mandates the development, sharing, and adoption of reusable assets? A) Flexible reuse B) Facilitated reuse C) Ad hoc reuse D) Managed reuse Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Concept 93) The most expensive and extensive reuse approach is A) Designed reuse B) Facilitated reuse C) Ad hoc reuse D) Managed reuse Answer: A Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Concept

.

94) Which of the following is an organization that hosts and runs computer applications for other companies, typically on a per use or license basis? A) ERP firm B) Cloud computing application provider C) The Internet D) A software analyst Answer: B Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Concept 95) Designed reuse is the most expensive approach to reuse. Answer: TRUE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Concept

23 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

96) Component-based development is the opposite of object-oriented development. Answer: FALSE Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Concept 97) Briefly describe the process and policies for each reuse approach. Answer: The ad hoc approach does not have a process or policies. The facilitated approach uses incentives, an asset check-in process, and limited review before publication. The managed approach includes a reuse-adapted process, mandated with specific goals; reuse reviews and asset documentation, packaging, and certification guidelines, and specified metrics. The designed approach includes some domain analysis, reuse-oriented architecture, and specific steps to design for and with reuse. Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Synthesis 98) Describe the three basic steps of reuse. Answer: Software reuse has three basic steps: abstraction, storage, and recontextualization. Abstraction involves the design of a reusable piece of software, starting from existing software assets or from scratch. Storage involves making software assets available for others to use. Once an asset has been found, recontextualization becomes important. This involves making the reusable asset understandable to developers who want to use it in their systems. Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Synthesis 99) Describe the four approaches to reuse. Answer: There are four approaches to reuse: ad-hoc, facilitated, managed, and designed. The ad hoc approach to reuse is not really an approach at all. With this approach, individuals are free to find or develop reusable assets on their own, and there are few, if any, organizational rewards for reusing assets. With facilitated reuse developers are not required to practice reuse, but they are encouraged to do so. The organization makes available some tools and techniques that enable the development and sharing of reusable assets, and one or more employees may be assigned the role of evangelist to publicize and promote the program. With managed reuse, the development, sharing, and adoption of reusable assets is mandated The most expensive and extensive approach to reuse is designed reuse. Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Synthesis

24 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

100) For each reuse approach, briefly describe its process and policies. Answer: The ad hoc approach does not have a process or policies. The facilitated approach uses incentives, an asset check-in process, and limited review before publication. The managed approach includes a reuse-adapted process, mandated with specific goals; reuse reviews and asset documentation, packaging, and certification guidelines, and specified metrics. The designed approach includes some domain analysis, reuse-oriented architecture, and specific steps to design for and with reuse. Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Synthesis 101) Most organizations outsource at least some aspect of their information systems activities. Answer: TRUE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 102) Many U.S. firms are turning to nearshoring, or contracting with companies in A) Latin America B) the Philippines C) neighboring states D) Alaska Answer: A Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept 103) Which of the following is a good practice when searching for alternative systems development strategies while considering outsourcing? A) Create a SWAT analysis. B) Consult organizations in your area. C) Ask the information technology (IT) department for help. D) Look for the cheapest outsourcing company. Answer: B Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.1 Explain outsourcing Classification: Concept

25 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.

.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

104) When searching for sources of software you have to choose one option. Answer: FALSE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Concept 105) Consultants use many of the same instruments that companies use to develop systems inhouse except . A) techniques B) tools C) methodologies D) financing sources Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Concept 106) Which of the following is an example of a prepackaged narrow, niche package offering? A) ERP software B) Microsoft Office Suite C) Day care management software D) Turbotax Answer: C Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Concept 107) Which answer choice is NOT a benefit of ERP? A) ERP is less expensive to implement because of economy of scale. B) ERP uses a single repository of data. C) ERP has flexible modules. D) ERP is less maintenance than all types of software. Answer: A Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Concept 108) The global market for cloud computer is decreasing. Answer: FALSE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.2 Describe six different sources of software Classification: Concept 26 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

109) In choosing an off-the-shelf software solution and the supported task is generic, which type of software package would you use? A) Packaged software producer B) IT Service firms C) Open-source software D) In-house developers Answer: A Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.3 Discuss how to evaluate off-the-shelf software Classification: Concept 110) All of the following are types of vendor support except A) installation B) software selection C) user training D) assistance after installation Answer: B Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.3 Discuss how to evaluate off-the-shelf software Classification: Concept

.

111) When you test off-the-shelf software, you should also test the documentation. Answer: TRUE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.3 Discuss how to evaluate off-the-shelf software Classification: Concept 112) Software reviews in trade publications are unbiased and are a good source of reference when considering an off-the-shelf software solution. Answer: FALSE Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.3 Discuss how to evaluate off-the-shelf software Classification: Concept

27 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

113) Reuse has all of the following benefits except . A) decreased development time B) decreased programmer productivity C) decreased defect rates D) decreased maintenance costs Answer: B Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Concept 114) Component based development is similar to . A) jigsaw puzzles B) standardized programming C) object-oriented development D) project management Answer: C Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Concept 115) What issues must be addressed for reuse to work in an organizational setting? Answer: However, for reuse to work in an organizational setting, many different issues must be addressed. The most important factors related to successful reuse include knowledge of the domain in which reuse is to occur, customer support, the commitment and understanding of senior management, sound organizational processes, and skilled and experienced developers. Difficulty: Difficult AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Concept 116) The approach to reuse involves individuals finding and developing reusable assets on their own. A) facilitated B) standardized programming C) managed reuse D) ad hoc Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Concept

28 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

117) Managed reuse is the most expensive approach in reuse. Answer: FALSE Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 2.4 Explain reuse and its role in software development Classification: Concept

29 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

Modern Systems Analysis and Design, 9e (Valacich/George) Chapter 3 Managing the Information Systems Project 1) The is a systems analyst with a diverse set of skills–management, leadership, technical, conflict management, and customer relationship–who is responsible for initiating, planning, executing, and closing down a project. A) Consultant B) Project scheduler C) Project manager D) Project assistant Answer: C Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 3.1 Explain the process of managing an information systems project, including project initiation, project planning, project execution, and project closedown Classification: Concept 2) A is a planned undertaking of a series of related activities to reach an objective that has a beginning and an end. A) Project B) Technique C) Data flow D) Methodology Answer: A Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 3.1 Explain the process of managing an information systems project, including project initiation, project planning, project execution, and project closedown Classification: Concept 3) A is an end product of an SDLC phase. A) System tester B) Requirement C) Modeler D) Deliverable Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 3.1 Explain the process of managing an information systems project, including project initiation, project planning, project execution, and project closedown Classification: Concept

1 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

4) A , which is conducted by the project manager, involves determining if the information system makes sense for the organization from an economic and operational standpoint. A) Tool B) Feasibility study C) Data flow D) Methodology Answer: B Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 3.1 Explain the process of managing an information systems project, including project initiation, project planning, project execution, and project closedown Classification: Concept 5) To successfully orchestrate the construction of a complex information system, a project manager must have , leadership, and technical skills. A) Planning B) Initiating C) Executing D) Interpersonal Answer: D Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 3.1 Explain the process of managing an information systems project, including project initiation, project planning, project execution, and project closedown Classification: Concept 6) Which of the following is NOT a part of the project management process? A) Planning B) Initiating C) Executing D) Adjoining Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 3.1 Explain the process of managing an information systems project, including project initiation, project planning, project execution, and project closedown Classification: Concept

2 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jeffrey Hoffer

7) is a controlled process of initiating, planning, executing, and closing down a project. A) System design B) System analysis C) Project scheduling D) Project management Answer: D Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 3.1 Explain the process of managing an information systems project, including project initiation, project planning, project execution, and project closedown Classification: Concept 8) is NOT a common skill pertaining to the leadership activity of a project manager. A) Communication B) Working on assigned activities C) Assigning activities D) Monitoring progress Answer: B Difficulty: Moderate AACSB: Information Technology L.O.: 3.1 Explain the process of managing an information systems project, including project initiation, project planning, project execution, and project closedown Classification: Concept 9) Influencing the activities of others toward the attainment of a common goal through the use of intelligence, personality, and abilities refers to the activity of a project manager. A) Management B) Leadership C) Team management D) Conflict management Answer: B Difficulty: Easy AACSB: Information Technology L.O.: 3.1 Explain the process of managing an information systems project, including project initiation, project planning, project execution, and project closedown Classification: Concept

3 Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Test Bank for Modern Systems Analysis and Design 9th Edition by Joseph Valacich, Joey George and Jef by Academic Minute - Issuu