Page 1

235/2018 • 2018. OKTÓBER 13. HÉTVÉGI LAPSZÁM

NAPI HÍRVÁLOGATÁS

Az Instagramon adtákvették a gyerekeket Indonéziában Az indonéz hatóságok négy embert vettek őrizetbe, mert a vádak szerint az Instagram közösségi oldalon keresztül gyerekekkel kereskedtek, írjaa CNN. A most lekapcsolt hálózat egy olyan fiókon keresztül működött, ami terhességi, illetve örökbefogadási tanácsadóként tüntette fel magát, és a fotókon ultrahangfelvételek, újszülöttek, illetve terhes anyák voltak. A gyerekek képei alá odaírták, hogy mennyi idősek, milyen neműek, vallásúak. Az oldalnak egyébként nagyjából hétszáz követője volt, és még a múlt héten is üzemelt.

Hazaárulás miatt indul eljárás a beregszászi magyar állampolgári eskük miatt Az ügyészség a büntetőeljárást az ukrán büntető törvénykönyv 111. cikkének hazaárulásra vonatkozó 1. része alapján indította meg. A vizsgálatot a hatóság a médiában megjelent információk alapján kezdeményezte, amelyek szerint "ukrán állampolgárok Ukrajna szuverenitása és területi integritása elleni cselekményt követtek el" - áll a jelentésben, amely szerint az ügyben a nyomozást az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) folytatja a Kárpátalja megyei ügyészség eljárásjogi irányításával. A videón kárpátaljaiak tesznek magyar állampolgársági esküt a beregszászi konzulátuson. Az ügy előzménye, hogy az Ukrinform ukrán állami hírügynökség rejtett kamerával készült videofelvételt tett közzé a napokban, amelyen kárpátaljai magyarok állampolgársági esküt tesznek aberegszászi magyar konzulátuson. Hennagyij Moszkal, Kárpátalja megye kormányzója szerdán egy televíziós interjúban azt állította, hogy a két ország között diplomáciai feszültséget okozó felvételeket egy állományban lévő ukrán határőr készítette, aki maga is magyar állampolgársági esküt tett.

Juncker: Orbánnak nincs helye az Európai Néppártban Juncker a Fidesz kizárását kezdeményezte az Európai Néppártból

Orbán Viktornak nincs többé helye az Európai Néppártban, ezt a Le Monde francia lapnak adott, pénteki interjúban mondta JeanClaude Juncker, az Európai Bizottság néppárti elnöke.

A román alkotmánybíróság elismerte az azonos neműek jogát a családi élethez Elismerte a román alkotmánybíróság az azonos nemű párok jogát a családi élethez. A testület egy korábban hozott határozatának indoklásában fejtette ki álláspontját a homoszexuális párok jogairól, amelyet pénteken ismertetett a bukaresti sajtó, írja az MTI. A román alkotmánybíróság két év halogatás után idén júliusban bírálta el azt az alkotmányossági óvást, amelyet egy Brüsszelben házasságra lépett románamerikai azonos nemű pár emelt a melegházasság romániai elismerésének megtagadása ellen. Most ennek a pre-

cedens értékű döntésnek a több mint ötvenoldalas indoklását tették közzé. Adrian Coman és Clai Hamilton a román polgári törvénykönyv (ptk.) azon cikkelye ellen emelt alkotmányossági kifogást, amely szerint "az azonos neműek között külföldön kötött házasság Romániában érvénytelen". Az alkotmánybíróság részben helyt adott az óvásnak, de nem a ptk. kifogásolt rendelkezését törölte el, hanem olyan értelmezést fűzött hozzá, amellyel a felperesek számára hátrányos jogkövetkezményeket enyhítette.

Tizenöt éve üldözte, 38 évesen szerezte meg az aranyat Valverde Alejandro Valverde nyert az országúti kerékpáros világbajnokság mezőnyversenyében Innsbruckban. A 38 éves spanyol 15 évvel ezelőtt szerezte első vb-érmét, azután még ötöt nyert, de egyik sem volt arany. A végső győzelemre esélyes országok kényelmesen kezdték a világbajnokságot, egy tízfős csoport 18 perces előnyt hozott össze nyolcvan kilométer alatt, és ezután eltelt még vagy negyven kilométer, mire szervezett üldözés kezdődött az úgynevezett Olimpiai körön. A bevezető szakasz után ezt hétszer teljesítették a bringások, az Iglsre vezető nyolc kilométer

hosszú emelkedő volt a kör nehéz része. A 258,5 kilométer alatt 4670 méter szintkülönbséget kellett mászni, az utolsó kilométerekre került a legdurvább, Pokolként emlegetett emelkedő. 160 kilométernyi versenyzés után kezdődött el az igazi szelekció, az Iglsen egyre többen szakadtak le, a világbajnoki címvédő Peter Sagan sem bírta már az osztrákok és britek által vitt tempót. Ezután jöttek előre az erős kerékpáros nemzetek, a spanyolok, olaszok és franciák. Sagan aztán fel is adta a versenyt a kör végén. Majd a kolumbiaiak egyik hegyi menője Miguel Angel López is kiszállt.

110 km/h-s széllel csapott le Írországra a Callum vihar

Erős széllel érkezett meg Írországba a Callum nevű vihar, ami miatt nagyjából 30 ezer háztartás maradt áram nélkül az országban, de ez a szám még tovább emelkedhet. A helyenként 110 km/h-s erősségű szél miatt több repülőjáratot is törölni kellett, a lakosságot pedig arra kérték, hogy maradjanak távol a partmenti területektől. A helyi meteorológiai szervezet egyébként tizenhárom megyére adott ki narancs riasztást. A szél az előrejelzések szerint Írországban lesz a legerősebb, de több, Atlanti-óceán partján fekvő nyugateurópai országban komoly mennyiségű csapadék eshet a Callum miatt.

Testével védte gyerekét a brutális jégesőben Tele van lila-zöld foltokkal annak az ausztrál nőnek a teste, aki a gyerekét igyekezett védeni egy brutális jégesőben. Az eset Queenslandban történt, és a Fiona Simpson nevű nő egy viharon vezetett keresztül, ami annyira begorombult, hogy golflabda nagyságú jég kezdett el záporozni. A jégdarabok akkorák volták, hogy átütötték a kocsi szélvédőjét, Simpson ezután ugrott a néhány hetes gyerekéhez, hogy a testével védje, írja a Sky.

Mai időjárás BUDAPEST

10 / 23 °C Várható csapadék: 0 mm


235/2018 • 2018. október 13. Hétvégi lapszám

Megnyitott az első SLOGGI üzlet Magyarországon A márka közel 40 éves pályafutása alatt elsőként számolhat be üzletnyitásról, hiszen 2018. október 4-én megnyílt az első SLOGGI üzlet Budapesten. Vége a hosszú várakozásnak – a SLOGGI megnyitotta első márkaüzletét Magyarországon, ami a világon a második sloggi üzlet, így történelmi pillanat a márka életében. A budapesti Árkád bevásárlóközpont ad helyet a 65 m2-es üzletnek, mely eddig nem látott, szuper széles kínálattal vár mindenkit: a varrás nélküli, innovatív Zero Feel melltartóktól kezdve a letisztult és kifinomult prémium S by sloggi kollekción keresztül az idén ősszel debütáló mOve sportkollekcióval kiegészülve, és nem utolsó sorban az ikonikus Originals basic fehérneműkkel zárva a sort. Az üzlet hétfőtől szombatig 10-21 között, míg vasárnap 10-19 között várja az érdeklődőket, így elegendő időd lesz, hogy elmerülj, és magadba szívd a sloggi életérzést. A sloggi szeretné meglepni az új üzlet vásárlóit, így most érdemes benézni hozzájuk a budapesti Árkád első emeltén található boltba, hiszen október 4-től minden 10.000 Ft-ot meghaladó vásárlás mellé egy szuper cool kitűző válogatást adnak ajándékba! www.sloggi.com/hu https://www.instagram.com/sloggi_hungary/ https://www.facebook.com/sloggi.hu

Szögletből szerzett gólt Di María A Nimes otthonában is győzött a Paris Saint-Germain (2-4) szombaton, így veretlenül vezeti a francia bajnokságot. A mérkőzés kifejezetten izgalmas volt, a PSG-nek csak a hajrában jött össze a győzelem, a találkozó azonban Ángel Di María és Kylian Mbappé miatt lesz emlékezetes.

Befejezi minden idők legjobb női alpesi sízője Lindsey Vonn, minden idők legeredményesebb női alpesi sízője a szezon végén visszavonul. „Ez az utolsó szezonom lesz. Mindenféleképpen visszavonulok. Ha megdönteném a rekordot, az csodálatos lenne. Ha nem sikerülne, akkor is szép sorozatom van, és még mindig én vagyok a legsikeresebb női síző, ez olyan, amire igazán büszke vagyok. Lássuk meg, mi történik jövőre” – mondta Vonn. Vonn karrierje során 82 győzelmet szerzett a világkupákon, a gyorsasági számokban, lesiklásban és

szuper-G-ben erős amerikai négy győzelemmel beállítaná, öttel túlszárnyalná a svéd Stenmarkot. A phjoncshgangi téli olimpia előtt Vonn azt mondta, addig síel, míg meg nem dönti a rekordot, az sem számít, mennyi fájdalommal jár ez. De már akkor is hozzátette, hogy jó volna, ha egy szezon elég lenne a 87. győzelméhez. A sikerei úgy érte el, hogy elég sokszor szenvedett súlyos sérüléseket.

„ÍGY VOLT SZÉP…” KONCZ ZSUZSA koncert 2019. március 9-én a tizenkettedik nagy koncertjére készül a Papp László Budapest Sportarénában. Koncz Zsuzsa a magyar pop-rock egyik legnagyobb, a mai napig folyamatosan koncertező legendája. Szuggesztív előadó, aki személyiségével hitelesíti páratlan életművét. Olyan művész, aki dalain keresztül nemzedékekre gyakorol hatást, szövegeinek mondanivalója érvényes, aktuális napjainkban is. „Ezúttal mottója is van ennek a 12. találkozónak, mert az egy tucatról azt gondolom: ez már valami... Hozzáteszem, büszke vagyok, hogy idáig elértünk” – mondja a művésznő. „A koncert jelmondata pedig: „Így volt szép...”, ami egy Bródy dal címe is legutóbbi lemezemről, és nincs mögöttes tartalma. A múlt idő ezúttal nem lezárása vagy befejezése valaminek, inkább kifejezése annak, hogy a közönségemmel és a munkatársaimmal megtett eddigi közös utunkért hálás vagyok. Köszönöm mindenkinek,

akit illet, és boldogsággal tölt el, hogy ezt személyesen – szokásomhoz híven – egy koncerttel tehetem meg. Azt remélem, hogy a régebbi és az újabb dalaim – ugyanúgy, mint eddig – összekovácsolnak bennünket, és erőt adnak a továbbiakhoz. Hiszen a dalok erejére szükségünk van, akár jó, akár rossz idők jönnek. Bízom benne, hogy sokan vannak, akik ugyanezt érzik, és Ők mind ott lesznek velem!” A jövő tavaszi koncerten – újabb dalai mellett – természetesen felcsendül majd a már legendássá vált Ha én rózsa volnék, az Ég és föld között, a Jöjj, kedvesem és sorolhatnánk tovább a dalokat, amelyeket közönsége szeret és vár tőle. Koncz Zsuzsát 2019. március 9-én újra az Aréna színpadán láthatjuk, hallhatjuk, és meglepetésekben sem lesz hiány. Jegyek kaphatók:https://konczzsuzsa-koncert-0004.broadway.hu /2019-03-09-20-00 Kellemes nosztaligázást kínál Koncz Zsuzsa márciusi koncertje, keresse jegyét már most.

Budapestre érkezik a Hammondorgona mezítlábas királynője 2018. november 11-én vasárnap, este 6 órától, a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a 80. születésnapját ünneplő Rhoda Scott, aki korábban már több ízben is adott koncertet Magyarországon, legutóbb Varnus Xavérrel. A koncerten a klasszikus mester legismertebb dalai lesznek hallhatóak, a trió stílusára jellemzően modern, virtuóz és meglepő harmóniai fordulatokban gazdag előadásmódban. Sikerének titka, hogy ugyanolyan könnyedén játszik komolyzenét, mint ahogy jazzt, gospelt, vagy bluest.

Hotel Azúr Prémium H-8600 Siófok, Erkel Ferenc u. 2/c. Telephone: 06 86 501 450 premium@hotelazur.hu http://www.hotelazur.hu/hu/premium

Published by: Mega Media Kft. 1075 Budapest, Madách I. út 13-14. +36 1 398 0344 www.hotelujsag.hu

Kisgyerek, kis gond. Ez valami vicc? A mű érzelmekkel, izgalmakkal, kedves és őszinte, valós családi történeteken alapuló novellák gyűjteményét kínálja az olvasóknak, amelyek bepillantást engednek Zsuzsa életének ügyes-bajos, de ugyanakkor örömteli pillanataiba. "Nem tudjuk mi a tutit, Sőt a totót sem. Egyáltalán semmilyen megmondóemberkedésre ne számítsatok, ha kézbe veszitek ezt a ki kedves családi sztorigyűjteményt. De talán készülhettek néhány szívből jövő jelenetre és a ti életetekben is felismerhető szituációra. Olykor bájos, máskor ciki szülői bénáskodásokra és tépelődésekre. Ráismerhettek az állandó útitársként mellénk szegődő dilemmáinkra és töprengéseinkre is, hogy vajon jól csináljuk-e mindazt, amit szülőként alkotunk. Fogalmunk sincs. Garanciát senki nem ad semmire. Ez egy ilyen utazás, erre fizettünk be, és nincs az az utazási iroda, amelyen számon kérhetnénk a szolgáltatást. Mert azt mi magunk nyújtjuk, jól vagy rosszul. Mi is hibázunk, mert szülők vagyunk. De szeretettel tesszük mindezt, veletek együtt. Gyertek velünk ezen az úton, elevenítsük fel együtt az első tíz édes, olykor kesernyés, kacagós és sírós év történeteit. Képernyőtől mentes, kellemes, papírillatú perceket kívánok!" Csisztu Zsuzsa

Már Csehországban is van halálos áldozata a nyugat-nílusi láznak Egy idős asszony a nyugat-nílusi láz első halálos áldozata Csehországban, írja az MTI a cseh Nova televízió alapján. A hírt megerősítette Roman Prymula helyettes egészségügyi miniszter is. Az áldozat egy 72 éves nő, aki más, krónikus betegségekben is szenvedett. Mostanában nem járt külföldön, vagyis hazájában fertőzte meg a vírus. Csehországban korábban már néhány ember megbetegedett nyugat-nílusi lázban, de mindnyájan külföldön kaptak fertőzést. Gabriela Stepanyova, az egészségügyi tárca szóvivője a globális felmelegedéssel hozta kapcsolatba azt, hogy Csehországban is felbukkant a kór. Még nem fordult elő, hogy emberről emberre terjedt volna a kór. A nyugat-nílusi láz az egész Balkánon terjed, a kór már Szerbiában, Romániában, Görögországban, BoszniaHercegovinában, Horvátországban és Koszovóban is voltak halálos áldozatok.Magyarországon nincs járványveszély.

title  
title