Page 1

AA L B O R G T E A T E R

S Æ S O N P R O G R A M

18/19


HVIS MENNESKET ALENE OMGAV SIG MED LIGESINDEDE, VILLE VI ALLE LEVE ISOLERET


AALBORG TEATER – SÆSON 18/19

Åbningsforestillingerne West Side Story og Alle mulige ting til salg, og vi er glade for at kunne fortælle at 80 % af denne sæsons billetter allerede er solgt.

Kære publikum Du sidder nu med andet oplag af vores sæsonprogram; første oplag blev revet væk. Overskriften for sæson 2018/19 handler om ekkokamre. Som mennesker er vi i færd med at udvikle os til væsener, der kun er sammen med og i dialog med andre vi er helt enige med. Vi læser de samme nyhedsopdateringer, de såkaldte feeds, og bekræfter konstant vore egne og andres præferencer, meninger og smag. Det kalder vi ekkokamre. Det vil vi på Aalborg Teater gøre noget ved; ved at åbne for forskellige genrer, tanker, holdninger og indtryk vil vi nedbryde disse kamre og grænser, sætte os i bevægelse. Og vi håber at du, kære publikum, vil med!

Og der er endnu flere oplevelser at glæde sig til. På Store Scene spiller vi familieklassikeren Et Juleeventyr, der bliver en fantastisk visuel og musikalsk oplevelse for hele familien. Allerede først i januar har vi premiere på succes-komedien Blodbadets Gud, der lige nu går sin sejrsgang på teaterscener over det meste af verden. Blodbadets Gud er en sit-com, der pirrer lattermusklerne og pirker til forældres onde mistanker og trang til at beskytte deres børn. Henrik Ibsens klassiker Et Dukkehjem er en forestilling om konflikten mellem det enkelte menneskes moral og samfundets moral. Ibsen formår om nogen at behandle dilemmaer som er så direkte og store at de taler direkte ind i vores tid. Sæsonen på Store Scene sluttes af med den klassiske komedie Figaros Bryllup; et smukt, poetisk, komisk og ikke mindst erotisk eventyr med et overflødighedshorn af fantastiske og fantasifulde kostumer og en fortryllende scenografi; teatermagi af højeste kaliber.

På Lille Scene fejrer vi 100 året for Bergmans fødsel med forestillingen Persona, der bygger på Bergmans store filmiske mesterværk af samme navn. I foråret skal Nordjyllands unge og ældre musikalske borgere vise os at livet ikke kun er arbejde, men også kan handle om mange andre ting, blandt andet musik og samvær. Spotify og Radio Luxembourg bliver en musikalsk fest og hyldest til friheden. Sæsonen på Lille Scene slutter med kønskamp, selvhøjtidelighed, hysteri og galskab i Strindbergs tragikomiske trekantsdrama Kreditorer. Udover disse nye titler, genopsætter vi den anmelderroste Cyrano og Reumertvinderen Aftenlandet i foråret. Sæsonen byder også på mange gæstespil, blandt andet anmelderroste Diktatoren – en stærk visuel teaterversion af Chaplins legendariske mesterværk. En vidunderlig forestilling og et absolut must! Velkommen i teatret.

Hans Henriksen Teaterdirektør

3


AALBORG TEATER – SÆSON 18/19

ENSEMBLE 18/19

BOLETTE NØRREGAARD BANG

ENA SPOTTAG

JØRGEN W. LARSEN

CAMILLA GJELSTRUP

FERDINAND FALSEN HIIS

KATHRINE HØJ ANDERSEN

CHRISTIAN GADE BJERRUM

JACOB MOTH-POULSEN

LARS TOPP THOMSEN

4


AALBORG TEATER – SÆSON 18/19

MARIA HENRIKSEN

NANNA SKAARUP VOSS

MARIE KNUDSEN FOGH

NIELS ANDERS MANLEY

STANLEY BAKAR

MARTIN RINGSMOSE

SEBASTIAN HENRY AAGAARD-WILLIAMS

STEFFEN BERENTHZ ERIKSEN 5


BLANDT MANGE FORESTILLINGER BYDER SÆSONEN PÅ

ET JULEEVENTYR FAMILIEFORESTILLING

BLODBADETS GUD KOMEDIE AF YASMINA REZA

DIKTATOREN KOMEDIE AF CHARLIE CHAPLIN

FIGAROS BRYLLUP KOMEIDE AF PIERRE BEAYMARCHAIS


REPERTOIRE 2018/19 STORE SCENE

8 10 12 14 16 18 20 22 30 30

LILLE SCENE

24 26 26 28 28

CAFÉSCENEN

AFTENLANDET PERSONA SPOTIFY OG RADIO LUXEMBOURG SALT KREDITORER

32 32

MINDSTE SCENE

ET JULEEVENTYR BLODBADETS GUD DIKTATOREN FIGAROS BRYLLUP FYRTØJET ET DUKKEHJEM CYRANO THE SOUND OF MUSIC KURT & KIRSTEN KRASH & CHOPIN DANSER

LARSENS TEATERSUPPE

34 34

16:29

36

SPONSORER / GODT AT VIDE

38

BILLETPRISER / AAT KLUB 7


AALBORG TEATER – SÆSON 18/19

ET JULEEVENTYR

14.11. – 22.12.2018 STORE SCENE

Der bliver juleforestilling for hele familien, når vi byder på en af verdens allerførste julehistorier, nemlig Charles Dickens’ Et juleeventyr. Mød den nærrige Scrooge, der hader jul, mennesker og livsglæder. Og oplev hvordan han bliver klogere.

Forfatter Charles Dickens

Scrooge er en gnier og en ond chef, der ikke under sine ansatte noget. Han vil nemlig hellere spare pengene til sig selv. Og på juleaften viser det sig, at medarbejderne både forventer at få fri og ovenikøbet modtage ekstra betaling. Det er og bliver noget fjol, mener Scrooge og sender dem sent og halvsultne hjem.

Medvirkende Niels Anders Manley Christian Gade Bjerrum Ferdinand Falsen Hiis Jacob Moth-Poulsen Jørgen W. Larsen Kathrine Høj Andersen Lars Topp Thomsen Laura Kold Anne-Mette Roest Stanley Bakar Steffen Berenthz Eriksen Evrim Benli*

FAMILIEFORESTILLING

Men så hjemsøges Scrooge af tre ånder – fortid, nutid og fremtid, og de tager ham med på en rejse, hvor han ser, lærer og forstår, at intet menneske er alene, og at vi er henvist til at hjælpe hinanden. Ikke mindst med at sikre alle en glædelig jul, med fritid og lidt ekstra i posen. Dickens’ udødelige fortælling blev udgivet første gang i 1843 og udspiller sig i datidens London, hvor den industrielle revolution buldrede løs på godt og ondt. Og en af de ting, der fulgte med den nye udvikling var julen som vi kender den i dag. Et norsk, kunstnerisk team af instruktør, scenograf og lysdesigner kommer til Aalborg Teater med en ny version af denne klassiske julefortælling. På scenen har vi et hold af vores yngre skuespillerkræfter– med Niels Anders Manley i spidsen som Scrooge.

Instruktør Kjersti Haugen Scenograf Leiko Fuseya

* Praktikant fra Statens Scenekunstskole København

Anbefales fra 7 år. SPILLETIDSPUNKTER MAN - FRE 19:00/LØR 16:00 PRISER MAN - TOR 140/240/290 KR FRE - LØR 180/280/330 KR BØRN U 15 ALLE DAGE 80 KR UNGE MAN - TOR 80 KR FRE - LØR 80/160/160 KR AAT KLUB ALLE DAGE 50 KR I RABAT 8


ET JULE EVENTYR


AALBORG TEATER – SÆSON 18/19

BLODBADETS GUD

09.01. – 16.01.2019 OG 01.02. – 21.02.2019 STORE SCENE

Blodbadets Gud er teater-sitcom, der både pirrer lattermusklerne og pirker til alle forældres onde mistanker og trang til at beskytte deres børn. Hvor civiliserede er børn, når de bliver pressede? Hvor civiliserede er forældrene egentlig selv?

Forfatter Yasmina Reza

Bruno og Ferdinands forældre er to meget ressourcestærke par, som gør alt for at beskytte deres børn. De mødes for at underskrive en fælles og fredelig erklæring om dagens hændelse, hvor Ferdinand på 11 år har slået et par tænder ud af Brunos mund med en kæp, bare så der ikke bliver noget fnidder. For at skabe en god stemning disker Brunos mor op med sit glansnummer: en æble-pære-tærte. Men så blusser diskussionen op, og det bliver et nådesløst verbalt blodbad.

Medvirkende Camilla Gjelstrup Lars Topp Thomsen Nanna Skaarup Voss Jacob Moth-Poulsen

KOMEDIE AF YASMINA REZA

Instruktør Martin Ringsmose Scenograf Nicolaj Spangaa

Franske Yasmina Reza er en af verdens mest spillede dramatikere. Blodbadets Gud er den tredje mest spillede forestilling på Broadway siden 2000 med 476 opførelser og har spillet i de fleste europæiske lande, Sydamerika, Australien og Mellemøsten. Forestillingen har modtaget et utal af internationale priser som fx Tony-prisen for Årets Bedste Forestilling. Yasmina Reza er direkte som få, når hun sætter lup på vores hverdag og udstiller de små vigtige detaljer i absurde og farcelignende optrin. På Aalborg Teater har publikum tidligere kunne opleve Rezas forestilling Kunst. Aalborg Teaters skuespiller Martin Ringsmose debuterede i sidste sæson smukt som instruktør med borgersceneforestillingen 46+1, og nu vender han tilbage i instruktørrollen med denne vidunderligt ubehagelige komedie.

SPILLETIDSPUNKTER MAN - FRE 19:30/LØR 16:00 PRISER MAN - TOR 150/200/250 KR FRE - LØR 190/240/290 KR UNGE MAN - TOR 80 KR FRE - LØR 80/160/160 KR AAT KLUB ALLE DAGE 50 KR I RABAT GRATIS INTRODUKTIONER 15.01 og 07.02.2019 Se mere s. 37

10

Foto: Allan Toft


BLOD BADETS GUD


AALBORG TEATER – SÆSON 18/19

DIKTATOREN KOMEDIE

15.05. – 25.05.2019 STORE SCENE CO-PRODUCERET AF ODENSE TEATER OG NØRREBRO TEATER

Chaplins mesterlige film som teater.

Manuskript Charlie Chaplin

Da en lille jødisk barber vågner op efter 20 år med hukommelsestab, er det til en ny og barsk virkelighed. Her spiller den opblæste diktator Hynkel badebold med verdensfreden og drømmer om den rene ariske race.

Instruktion og dramatisering Nikolaj Cederholm

Barberen, hans kæreste Hannah og deres venner tager kampen op mod Hynkel, men det ser mildest talt sort ud. Tilfældet vil dog, at barberen ligner diktatoren på en prik, og en dag bliver de to forvekslet. Oplev Olaf Johannessen som den lille jødiske barber, der ved et tilfælde ligner diktatoren på en prik i Nikolaj Cederholms fysiske og visuelt stærke teaterversion af Chaplins mesterværk. En rørende, morsom og relevant komedie om magtens begær, menneskehedens håb og kampen for en verden uden krig.

Scenografi Kim Witzel Medvirkende Olaf Johannessen Natali Vallespir Sand Jesper Hyldegaard Anders Gjellerup Koch Benjamin Kitter Mathias Sprogøe Fletting Joakim Tranberg Peder Dahlgaard

SPILLETIDSPUNKTER MAN - FRE 19:30/LØR 16:00 PRISER MAN - TOR 200/300/350 KR FRE - LØR 240/340/390 KR UNGE MAN - TOR 80 KR FRE - LØR 150/200/200 AAT KLUB ALLE DAGE 50 KR I RABAT

12


POLITIKEN

HHHHHH

FREDERIKSBORG AMTSAVIS

HHHHH BØRSEN

HHHHHH GREGERSDH.DK

HHHHHH CPH CULTURE

HHHHHH KULTURKUPEEN

HHHHHH KULTURTID.DK

HHHHH UNGT TEATERBLOD

DIKTATOREN


AALBORG TEATER – SÆSON 18/19

FIGAROS BRYLLUP KOMEDIE AF PIERRE BEAUMARCHAIS

03.05. – 04.05.2019 OG 27.05. – 15.06.2019 STORE SCENE

Klassisk komedie om magtmisbrug og sex. Figaro er Grev Almavias højre hånd, og Suzanne er kammerpige for grevens kone, Grevinde Rosina. Figaro og Suzanne er forelskede og skal giftes, og greven har lovet at afstå fra sin traditionelle ret: at få lov til at få første nat med bruden. Eller har han? Figaro er ikke sikker, for greven regner med, at Figaro og Suzanne efter deres bryllup skal flytte ind i nye, fine værelser på slottet; værelser der ligger dør om dør med greven og grevindens gemakker. Så får Greven sin overtjener Figaro lige ved hånden – men også hans kone. Gennem en helt ustyrlig række af forviklinger og forvirringer afsløres greven så grundigt i sit forfængelige og liderlige magtmisbrug, at Figaro og Suzanne kan få hinanden til sidst. Uden grevens indblanding. Beaumarchais’ komedie fra 1778 er en fortsættelse af samme forfatters Barberen i Sevilla, hvor den samme Figaro er hovedperson. Begge komedier er bedst kendt som opera af hhv. Rossini og Mozart, men her er det altså den originale komedie, der kommer til at beskæftige mere end det halve ensemble i teaterdirektør Hans Henriksens instruktion.

Forfatter Pierre Beaumarchais Instruktør Hans Henriksen Scenograf Aleksandr Orlov Kostumer Irina Cherednikova Medvirkende Ferdinand Falsen Hiis Bolette Nørregaard Bang Nanna Skaarup Voss Lars Topp Thomsen Steffen Berenthz Eriksen Jacob Moth-Poulsen Christian Bjerrum Gade Stanley Bakar Ena Spottag Kathrine Høj Andersen Marie Knudsen Fogh Sebastian Henry Aagaard-Williams

SPILLETIDSPUNKTER MAN - FRE 19:30/LØR 16:00 PRISER MAN - TOR 150/200/250 KR FRE - LØR 190/240/290 KR UNGE MAN - TOR 80 KR FRE - LØR 80/160/160 KR AAT KLUB ALLE DAGE 50 KR I RABAT GRATIS INTRODUKTION 28.05.2019 Se mere s. 37 14


FIGAROS BRYLLUP


AALBORG TEATER – SÆSON 18/19

FYRTØJET

30.01. – 23.02.2019 OG 12.03. – 23.03.2019 STORE SCENE

Både små og store, børnefamilier, bedsteforældre med børnebørn og alle andre barnlige sjæle kan glæde sig, når vi levendegør H. C. Andersens vidunderlige eventyr om den brave soldat og hundene, der gør meget store øjne.

Forfatter H. C. Andersen

Der kom en soldat marcherende hen ad landevejen: én, to! én, to! Han havde sit tornyster på ryggen og en sabel ved siden, for han havde været i krigen, og nu skulle han hjem. Så mødte han en gammel heks på landevejen.

Medvirkende Bolette Nørregaard Bang Christian Bjerrum Gade Niels Anders Manley Jørgen W. Larsen Sebastian Henry Aagaard-Williams Steffen Berenthz Eriksen Mette Klakstein Wiberg

EVENTYR AF H.C. ANDERSEN BØRNE- OG SKOLEFORESTILLING

Sådan starter H. C. Andersens kendte og elskede eventyr om den gæve soldat, hundene med øjne så store som tekopper, møllehjul og rundetårn og med prinsessen og det halve kongerige.

Instruktør Martin Nyborg Scenograf Mari Lassen Kamsvaag

Aalborg Teaters faste instruktør Martin Nyborg, der i sidste sæson iscenesatte både Rockulven og Karlsson på taget, kaster sig nu over et af H. C. Andersens med rette mest elskede eventyr. Her er heks, prinsesse, dronning, gadedreng, soldat og ikke mindst de største og særeste hunde i litteraturhistorien. Anbefales fra 5 år.

SPILLETIDSPUNKTER LØRDAGE 11:00/13:00 PRISER Enhedspris i salen BØRN U 15 80 KR VOKSNE 160 KR SKOLEFORESTILLINGER HVERDAGE 10:00/12:00 BØRN 55 KR / LÆRER 30 KR Se mere på: aalborgteater.dk/skole UNDERVISNINGSMATERIALE Hentes på aalborgteater.dk/ undervisning 16


FYRTØJET


AALBORG TEATER – SÆSON 18/19

ET DUKKEHJEM

09.03. – 02.04.2019 STORE SCENE

Hvis en kvinde, en hustru og en mor føler sig svigtet af sin mand, har hun så ret til at forlade ham og deres fælles børn? Kan hun, uden videre, bare gå og smække med døren? 140 år efter premieren kunne Ibsens Et dukkehjem tematisk set lige så godt være samtidsdramatik.

Forfatter Henrik Ibsen

SKUESPIL AF HENRIK IBSEN

Nora og Thorvald Helmer er et yngre par med to børn, og de er for relativt nyligt via Thorvalds avancement steget i graderne og er på vej op i de rigtigt gode samfundslag. Men vejen derop har krævet, at Thorvald blev behandlet for en sygdom, en behandling, som Nora i hemmelighed og ved delvis lyssky metoder, har finansieret. Men når nu miseren er overstået, Nora har betalt sin gæld og alt skulle være godt, hvem skylder så den anden taknemmelighed? Og hvad blev der af det, som Nora kalder for ”det vidunderligste”? Svarene blæser ikke i vinden, men er overladt forestillingen og dens instruktør, teaterdirektør Hans Henriksen. Nanna Skaarup Voss (Julie i Romeo og Julie) og Ferdinand Falsen Hiis (Christian i Cyrano) spiller det unge, fremadstormende par med kurs mod krise.

Instruktør Hans Henriksen Scenograf Nicolaj Spangaa Medvirkende Nanna Skaarup Voss Ferdinand Falsen Hiis Martin Ringsmose Stanley Bakar Kathrine Høj Andersen

SPILLETIDSPUNKTER MAN - FRE 19:30/LØR 16:00 PRISER MAN - TOR 150/200/250 KR FRE - LØR 190/240/290 KR UNGE MAN - TOR 80 KR FRE - LØR 80/160/160 KR AAT KLUB ALLE DAGE 50 KR I RABAT GRATIS INTRODUKTIONER 14.03 og 19.03.2019 Se mere s. 37 UNDERVISNINGSMATERIALE Hentes på aalborgteater.dk/ undervisning

18


ET DUKKE HJEM


AALBORG TEATER – SÆSON 18/19

CYRANO

05.06. – 11.06.2019 STORE SCENE

I begyndelsen af 2018 gæstede de russiske scenekunstnere Yuri Butusov (instruktør) og Alexander Shishkin (scenograf) Aalborg Teater, hvor de skabte en mesterlig opsætning af klassikeren Cyrano de Bergerac.

Forfatter Edmond Rostand

Den forestilling spiller vi nu igen i repertoire, og der venter et visuelt bombardement i et scenesprog af international topklasse. Martin Ringsmose folder sig i hoved- og titelrollen ud som den helt særlige digtermusketer med revolutionære tilbøjeligheder.

Medvirkende Martin Ringsmose Bolette Nørregaard Bang Stanley Bakar Christian Gade Bjerrum Jørgen W. Larsen Lars Topp Thomsen Sebastian Henry Aagaard-Williams Ferdinand Falsen Hiis

ROMANTISK DRAMA

Cyrano de Bergerac er musketer, duellant og digter. Han er uovertruffen både med sværd, kårde og ord, og han nyder stor berømmelse og respekt blandt alle. Han er den helt perfekte mand, med én lille og dog så alt for stor fejl: Cyrano er fra naturens side udstyret med en gigantisk næse, og derfor er han sikker på, at ingen kvinde nogensinde vil elske ham. Men man kan man jo godt forelske sig alligevel, og det gør han – i Roxane. Hun elskes desværre også af Christian, Cyranos bedste ven.

Instruktør Yuri Butusov Scenograf Alexander Shishkin

Christian er ung og smuk (og hans næse er normal), men han har ikke den skarpeste og mest lyriske tunge. De to mænd forener kræfterne, idet Cyrano digter lyriske breve og romantiske replikker, som Christian bruger til at vinde Roxane. Men er det Christians smukke ydre eller Cyranos ord Roxane elsker mest? SPILLETIDSPUNKTER MAN-FRE 19:30 PRISER MAN-TOR 150/200/250 UNGE MAN-TOR 80 KR AAT KLUB ALLE DAGE 50 KR I RABAT UNDERVISNINGSMATERIALE Hentes på www.aalborgteater.dk/ undervisning 20

Foto: Allan Toft


ANMELDERNE SKREV: Selvom Butosov i sin bevidste overstyring sender på en anden frekvens, så er resultatet dragende Weekendavisen Respektindgydende kraftanstrengelse af en forestilling Nordjyske Kunst når det er bedst! Ungt Teaterblod Martin Ringsmose leverer et råt og heftigt portræt af Cyrano Kristeligt Dagblad Spændende, jazzet, mystisk og vedkommende forestilling der gør den relevant i dag POV International

CYRANO


AALBORG TEATER – SÆSON 18/19

THE SOUND OF MUSIC MUSICAL

Musicalhit for hele familien Sæsonen 2017/18 blev afsluttet med en stor musical-succes, nemlig The Sound of Music i Rolf Heims iscenesættelse og Christian Albrechtsens overrumplende flotte scenografi. I efteråret 2019 vender forestillingen tilbage. Den unge livsglade novice Maria lever i et kloster i de østrigske alper. Her charmerer hun såvel priorinden som de øvrige nonner med sin livsbekræftende sang og milde og lyse natur. Men Maria har svært ved at følge klostrets strenge regler og bliver derfor barnepige hos enkemanden Kaptajn von Trapp, der har ikke færre end syv børn. Kaptajn von Trapp tror på streng disciplin, og Marias ankomst til familien bliver et vendepunkt, ikke mindst for børnene. Maria smitter alle med sin livsglæde, sin ungdom, sit lattermilde væsen og sin musikalitet. Børnene får et helt nyt syn på tilværelsen, og samtidig blomstrer kærligheden mellem den unge novice og den strenge Kaptajn von Trapp. Alt tegner lyst og lykkeligt for den store familie, men nazismens mørke skyer nærmer sig faretruende, og familien må flygte over bjergene til en ny fremtid. The Sound of Music er en vidunderlig teateroplevelse for hele familien.

02.11. – 23.11.2019 STORE SCENE Music by RICHARD RODGERS Lyrics by OSCAR HAMMERSTEIN II Book by HOWARD LINDSAY and RUSSEL CROUSE Suggested by ”The Trapp Family Singers” by Maria Augusta Trapp Presented through special arrangement with R&H Theatricals Europe Instruktør Rolf Heim Scenograf Christian Albrechtsen Kapelmester Niels Søren Hansen Medvirkende Karoline Brygmann Lisbeth Kjærulff Thomas Bang Laura Kold Margrethe Manley Laura Lehaff Christian Gade Bjerrum Kathrine Høj Andersen Bolette Nørregaard Bang Sebastian Henry Aagaard-Williams Laura Kold Nanna Skaarup Voss Jakob Moth-Poulsen Stanley Bakar Jakob Hannibal m.fl.

Anbefales fra 7 år. SPILLETIDSPUNKTER MAN-FRE 19:30/LØR 16:00 PRISER MAN-TOR 200/300/350 KR FRE-LØR 240/340/390 KR UNGE MAN-TOR 80 KR FRE-LØR 150/200/200 KR BØRN U. 15 ALLE DAGE 80 KR AAT KLUB ALLE DAGE 50 KR I RABAT 22


HHHHHH

HHHHHH

HHHHHH

Et mesterværk NORDJYSKE

Eksekveret til topkarakter MIGOGAALBORG

Helstøbt underholdning APPETIZE

HHHHH

HHHHH

En succes MORTEN HEDE

Suveræn UNGT TEATERBLOD

THE SOUND OF MUSIC


AALBORG TEATER – SÆSON 18/19

AFTENLANDET NY DANSK DRAMATIK

16.05. – 25.05.2019 LILLE SCENE

Reumertsuccesen vender tilbage

Forfatter Julie Maj Jakobsen

Til Årets Reumert 2018 vandt Aftenlandet priserne Årets Dramatiker og Årets Instruktør.

Instruktør Tue Biering

Reumert-juryen begrundelse var: “Aftenlandet rummede poesien, desperationen, volden, medfølelsen, frygten og afmagten i Julie Maj Jakobsens begavede konfrontation mellem os på den rigtige side af glasdørene, og flygtningene, der stod udenfor på den anden side. Der sad vi, og der stod de fremmede – midt i en legende og bidsk tekst om et af tidens allermest brændende spørgsmål.“ En syrisk kvinde indfinder sig på et motorvejscafeteria et sted i Europa, og udenfor på par­keringspladsen samler der sig stadig flere flygtninge. Dørene til cafeteriaet bliver låst for at holde flygtningestrømmen ude, og cafeteriet, som for gæsterne kun var tænkt som et kort og ligegyldigt stop på vejen, bliver arena for et eksistentielt drama om, hvor Europa er på vej hen.

Scenograf Nicolaj Spangaa Medvirkende Jørgen W. Larsen Lars Topp Thomsen Kathrine Høj Andersen Niels Anders Manley Jakob Hannibal Marie Knudsen Fogh Ena Spottag

SPILLETIDSPUNKTER MAN-FRE 19:30/LØR 16:00 PRISER MAN-LØR 200 KR UNGE MAN - LØR 80 KR AAT KLUB ALLE DAGE 50 KR I RABAT UNDERVISNINGSMATERIALE Hentes på www.aalborgteater.dk/ undervisning

24

Foto: Lars Horn


AALBORG TEATER – SÆSON 18/19

HHHHHH

HHHHHH

HHHHH

Gribende portræt af et plaget Europa

Snedig, gennemtænkt og velspillet fortælling

Stærkt og visuelt spændende

NORDJYSKE

KRISTELIGT DAGBLAD

JYLLANDS-POSTEN

AFTEN LANDET

25


AALBORG TEATER – SÆSON 18/19

PERSONA DRAMA AF INGMAR BERGMAN Ingmar Bergmans klassiske psykologiske thriller. I 2018 er det 100 år siden Ingmar Bergman blev født, og hans film, fortællinger og teatersprog synes ikke at have mistet sin evne til at krybe ind under huden på os og røre ved de mørkeste og ømmeste sider af den menneskelige eksistens. Det gælder også for hans psykologiske thriller, Persona. En kendt skuespillerinde er af uvisse årsager holdt op med at tale. Hun bliver passet af en ung SPILLETIDSPUNKTER MAN - FRE 19:30 LØR 16:00 PRISER MAN - LØR 200 KR UNGE MAN - LØR 80 KR

sygeplejerske, der forsøger at tale sig ind i sin patients problem. De to opholder sig isoleret i en hytte, og snart begynder det at blive vanskeligt for den talende at skelne mellem sig selv og patienten. Og hvad er det, tavsheden fortæller? Bergmans film fra 1966 med Liv Ullmann og Bibi Andersson står som en milepæl i filmhistorien og er blevet overført til scenen talrige gange. Johannes Holmen Dahl giver sit bud på Persona på scenen i vor tid.

AAT KLUB ALLE DAGE 50 KR I RABAT GRATIS INTRODUKTIONER 22.11 og 28.11.2018 Se mere s. 37

SPOTIFY OG RADIO LUXEMBOURG

07.09 - 13.10.2018 LILLE 17.11. –SCENE 15.12.2018 LILLE SCENE Forfatter Ingmar Bergman Forfatter Instruktør Henrik Szklany Johannes Holmen Dahl Instruktør Scenograf Martin Nyborg Nia Damerell Scenograf Medvirkende Laura BoletteRasmussen Nørregaard Bang Maria Henriksen Medvirkende NikolajKnudsen Bjørn-Andersen Marie Fog Ena Spottag Lars Topp Thomsen Camilla Gjelstrup Niels Anders Manley

Foto: Allan Toft

02.02. – 06.03.2019 LILLE SCENE BORGERTEATER

TEATERKONCERT MED UNGE OG ÆLDRE BORGERE De ser for lidt til hinanden – unge og deres bedsteforældre. Men på Borgerscenen mødes de nu om musikken. De unge er født omkring år 2000 og kender slet ikke en verden uden smartphones, SMS og internet. Deres bedsteforældre var unge omkring 1968

SPILLETIDSPUNKTER MAN - FRE 19:30 LØR 16:00 PRISER MAN - LØR 200 KR UNGE MAN - LØR 80 KR 26

og det var en helt anden verden. Men begge har haft og har deres musik, og når Borgerscenen med denne den syvende forestilling rykker ind på Lille Scene er det med unge og ikke særligt unge borgere med masser af musik i blodet.

AAT KLUB ALLE DAGE 50 KR I RABAT GRATIS INTRODUKTIONER 05.02 og 14.02.2019 Se mere s. 37

Instruktør Rolf Heim Scenograf Sisse Jørgensen Medvirkende Unge og ældre nordjyske borgere, der kan spille musik


PERSONA SPOTIFY OG RADIO LUXEMBOURG


AALBORG TEATER – SÆSON 18/19

SALT

NY DANSK DRAMATIK Inspireret af historiske hændelser. Historien i Salt er inspireret af historiske hændelser samt af Hans Kirks roman Fiskerne. Salt er en forestilling om livet ved den barske vestkyst, naturens rå kræfter og troen, men også om individet og kollektivet og vores nationale selvforståelse.

I 1893 drukner 26 fiskere fra Harboøre under en storm. Under begravelsen fordømmer egnens indremissionske præst flere af de druknede, som ikke var troende, hvilket udløser stor forargelse. Blandt andet den unge grundtvigianske journalist Frederik Brunbjerg fra Socialdemokraten bliver meget oprørt. Han påtager sig nu at afsætte præsten og befri den indremissionske by fra den undertrykkelse, han mener, den lever under. Han påtager sig nu at afsætte præsten og befri den indremissionske by fra den undertrykkelse, han mener, den lever under.

18.03. – 30.03.2019 LILLE SCENE

AF DET OLSKE ORKESTER I CO-PRODUKTION MED AALBORG TEATER Dramatiker og instruktør Lotte Faarup Lysdesigner og scenograf Jeppe Lawaetz Kostumedesigner og scenografkonsulent Signe Beckmann Lyd Jonas Jørgensen

SPILLETIDSPUNKTER MAN - FRE 19:30 LØR 16:00 PRISER MAN - LØR 200 KR UNGE MAN - LØR 80 KR

AAT KLUB ALLE DAGE 50 KR I RABAT

SKOLEFORESTILLINGER INKL. WORKSHOPS 21. & 28.03.2019 kl. 10.30

GRATIS PRETALKS Se aalborgteater.dk/salt

UNDERVISNINGSMATERIALE Hentes på aalborgteater.dk/ undervisning

KREDITORER

TRAGIKOMEDIE AF AUGUST STRINDBERG Trekantsdrama om kunst, jalousi og kærlighed. Den fraskilte og frigjorte Tekla er på badehotel sammen med sin nye og noget yngre mand, Adolf. Adolf er kunstner og møder Gustav, en af de andre gæster på hotellet. Gustav sår tvivl om Teklas kærlighed, Adolf bli-

SPILLETIDSPUNKTER MAN - FRE 19:30 LØR 16:00 PRISER MAN - LØR 200 KR UNGE MAN - LØR 80 KR 28

ver jaloux, og det bliver ikke mindre kompliceret af, at Gustav viser sig at være Teklas eksmand. Strindbergs tragikomiske trekantsdrama er en kønskamp, der trækker det værste (og mest komiske) frem i begge køn: Der er hanrej, selvhøjtidelighed, ynkelighed, hysteri, liderlighed og galskab. Grusomt morsomt.

AAT KLUB ALLE DAGE 50 KR I RABAT GRATIS INTRODUKTIONER 09.05 og 04.06.2019 Se mere s. 37

Medvirkende Ditte Laumann Mireia Serra Angelina Watson Sofie Ebbesen Nielsen Morten Klode Øyvind Kirchhoff

07.09 08.05.--13.10.2018 11.05.2019 OG LILLE 28.05. SCENE - 15.06.2019 LILLE SCENE Forfatter August Strindberg Forfatter Instruktør Henrik Szklany Martin Nyborg

Instruktør Medvirkende Martin NyborgManley Niels Anders Camilla Gjelstrup Scenograf Martin Ringsmose Laura Rasmussen Medvirkende Marie Knudsen Fog Ena Spottag Lars Topp Thomsen Camilla Gjelstrup Niels Anders Manley

Foto: Allan Toft


SALT KREDITORER


AALBORG TEATER – SÆSON 18/19

KURT & KIRSTEN

05.04. – 06.04.2019 LILLE SCENE

KOMEDIE AF KRISTINA LUGN

LOUISE SCHOUW TEATER

En poetisk kærlighedskomedie i kærlighedens og skilsmissens tegn med Sonja Oppenhagen og Henrik Kofoed.

Forfatter Kristina Lugn

Kurt og Kirsten er lykkelige. De falder på knæ for hinanden og lover hinanden højt og helligt at blive skilt efter 30 års ægteskab. De er enige om beslutningen. Boet skal deles og ringene returneres – og så skal de have taget et skilsmissebillede.

SPILLETIDSPUNKTER FRE 19:30 LØR 16:00 PRISER FRE - LØR 180/280/330 KR

Men kan man overhovedet forlade hinanden efter 30 års samliv? Er der noget der hedder lykkelige skilsmisser? - og kan man blive skilt for at genoplive ægteskabet? Kurt & Kirsten har både tragedie og absurd komedie i sig – og handler om kærlighed på godt og på ondt – og om at opdage hinanden påny.

UNGE FRE - LØR 80/160/160 KR AAT KLUB BEGGE DAGE 50 KR I RABAT

SPILLETIDSPUNKT TIRS 19:30

DANSK DANSETEATER

PRISER 140/240/290 KR UNGE 80 KR 30

Det bragende energiske værk Krash er fyldt med vildskab og maskulin kropsenergi inspireret af sammenstødet mellem forskellige kulturer. Krash er en ode til Pereiras brasilianske rødder, både hvad angår trin, udtryk og musik. Turkman Souljah har komponeret musikken med udgangspunkt i de sensuelle rytmer, vi kender fra Latinamerikas folke- og populærmusik.

AAT KLUB 50 KR I RABAT GRATIS INTRODUKTION 1 time før forestillingen

EKSTRAFORESTILLING LØRDAG 06.04.2019 KL. 19.00

STORE SCENE

DANS

Med udgangspunkt i Tim Rushtons store kærlighed til Chopins intime klavermusik udforsker han i Chopin danser menneskets inderste romantiske relationer.

Medvirkende Sonja Oppenhagen Henrik Koefoed

07.09 - 13.10.2018 LILLE SCENE 26.03.2019

KRASH & CHOPIN DANSER Krash & Chopin danser er en dobbeltforestilling skabt af de to prisbelønnede koreografer Tim Rushton og Alessandro Sousa Pereira.

Instruktør Jan Hertz

UNDERVISNINGSMATERIALE Hentes på aalborgteater.dk/ undervisning

Forfatter Koreografi Henrik Szklany Tim Rushton Instruktør Alessandro Sousa Pereira Martin Nyborg Medvirkende Scenograf Dansk Danseteaters Laura Rasmussen internationale dansere Medvirkende Marie Knudsen Fog Ena Spottag Lars Topp Thomsen Camilla Gjelstrup Niels Anders Manley


KURT & KIRSTEN KRASH & CHOPIN DANSER


AALBORG TEATER – SÆSON 18/19

LØRDAGE 2018/19 TEATERCAFÉEN DELTAG I DEBATTEN Aktuelle samtaler i Teatercaféen Til Dialog inviteres alle til at deltage i drøftelser af emner, der er oppe i tiden. Kendte personligheder hjælper samtalen i gang. Lunefuld lykke Lørdag 10.11.2018 Mennesker i Ringkøbing er mere lykkelige end dem i Ringsted. Men kan lykke måles? Gæster: Professor og lykkeforsker v. Aarhus Universitet Christian Bjørnskov Psykoterapeut Gitte Fosvang Grænseløshed Lørdag 19.01.2019 Der er mange slags grænser: geografi-

ske, mentale, politiske, kulturelle, sexuelle, religiøse. Men hvad gør de egentlig godt for? Gæster: Forfatter Kim Leine Grænsesøger Rasmus Bengtzon Sorg Lørdag 09.03.2019 Sorg er et menneskeligt vilkår. Den indfinder sig oftest når vi mister. Hvad er sorg? Hvornår begynder sorgen og kan den holde op? Gæster: Psykoterapeut Henny Nørgaard. Endnu en gæst offentliggøres snart

Foto: Lars Horn

LARSENS TEATERSUPPE SANG, SUPPE OG SAMVÆR Suppesuccesen fortsætter i sæson 2018/19 Larsens Teatersuppe er to timers hygge med musikalsk samvær, en god historie, spændende gæster og ikke mindst fællessange. Værten er skuespiller Jørgen W. Larsen. Vi slår stemningen an med at nyde en stor og varmende skål af Teatercaféens hjemmelavede lækre supper. Kirkens kvinder Lørdag, 01.12.2018 Mød tre generationer af kvindelige præster. Ginne Marker Lørdag, 05.01.2019 Et helt nyt ungt musikalsk stortalent er vokset frem blandt os. 32

SPILLETIDSPUNKTER LØR 10:30 PRIS 75 KR AAT KLUB GRATIS FØLG MED AALBORGTEATER.DK/DIALOG

Mod det fjerne Lørdag, 02.03.2019 Blandt hvaler, hajer og ti meter høje bølger. Hvorfor dog?

LØRDAGE 2018/19 TEATERCAFÉEN SPILLETIDSPUNKTER LØR 12:00 PRIS 150 KR INKL. SUPPE FØLG MED AALBORGTEATER.DK/TEATERSUPPE

Uden grænser Lørdag, 13.04.2019 Hvad får nogen til at risikere et trygt og sikkert liv, for at hjælpe andre? Kunst Lørdag, 04.05.2019 Er Street Art kunst og burde kunst være Street Art?

Foto: Lars Horn


AALBORG TEATER – SÆSON 18/19

33


AALBORG TEATER – SÆSON 18/19

FORMAT KULTURSALON FOR TEATERSAMTALER Format er en ny kultursalon for teatersamtaler og diverse andet Det gamle Transformator er genopstået som en moden, men stadig ungdommelig kultursalon ved navn Format. Her kan man møde Aalborg Teaters kunstneriske personale, gæstende instruktører, scenografer og særligt inviterede gæster. I kultursalonen fører vi samtaler i fast og løs tilknytning til forestillingerne, og der er teaterkunstneriske og improviserede indslag. Det er lørdag aften kl. 19.30, og der er ingen grænser for, hvad der vil kunne finde sted. Hold øje med hjemmesiden for gæster de enkelte aftner.

“Me Too, Nora!” Om Et dukkehjem Lørdag 19.01.2019 kl. 19.30 Gratis for publikum med billet til Et dukkehjem

LØRDAGE 2018/19 MINDSTE SCENE SPILLETIDSPUNKTER LØR 19:30 PRIS 50 KR INKL. 1 STK. DRIKKEVARE FØLG MED AALBORGTEATER.DK/FORMAT

“Borgere på scenen?!?” Om Spotify og Radio Luxemburg Lørdag 02.03.2019 kl. 19.30 Gratis for publikum med billet til Spotify og Radio Luxemburg “Kærlighed og Penge” Om Kreditorer Lørdag 06.04.2019 kl. 19.30 Gratis for publikum med billet til Kreditorer Foto: Dan Mortensen

07.09 - 13.10.2018 LILLE 11.05 –SCENE 18.05.2019 MINDSTE SCENE

16:29

DOKU-FIKTION OM NEO-EUROPA 10. maj 2016 kl. 16:29 live-streamer Océane sit selvmord, da hun hopper ud foran et tog – mere end 1000 mennesker følger med på de sociale medier. Océane havde meget på hjerte, men ingen lyttede da hun levede – hun blev hånet, seksualiseret og talt ned til. En ung kvinde på jagt efter noget autentisk i en fake verden. Live-transmissionen slutter da en ambulancefører tager telefonen op og SPILLETIDSPUNKTER MAN - FRE 19:30 LØR 16:00 PRISER MAN - LØR 130 KR UNGE MAN - LØR 80 KR 34

TEATER MOMENTUM

trykker på sluk – Océane er død. Océanes selvmord og den groteske måde, hvorpå koret af følgere reagerer på selvmordet, er et stærkt og nuanceret billede på en moderne generations identitetskrise, hvor dødsdriften lever side om side med den samme generations traditionelle drøm om familieliv. Hvor man på de sociale medier både er ensom og samtidig i kontakt med hele verden.

AAT KLUB ALLE DAGE 50 KR I RABAT

SKOLEFORESTILLING TIRSDAG, 14.05.2019 KL. 13.00 ELEVER: 80 KR UNDERVISERE: 30 KR

Dramatiker Forfatter og instruktør Anna HenrikMalzer Szklany Lydog visual design Instruktør Capital Fluxus Martin Nyborg Lysdesign Scenograf Christian Vest Berntsen Laura Rasmussen Medvirkende Medvirkende Amira Jasmina Jensen Marie Knudsen Fog Ena Spottag Lars Topp Thomsen Camilla Gjelstrup Niels Anders Manley


16:29


AALBORG TEATER – SÆSON 18/19

SPONSORER HOVEDSPONSORER

KERNESPONSORER

ERHVERVSSPONSORER

36

Støt Aalborg Teater og nyd godt af de mange unikke fordele. Er du interesseret i en uforpligtende snak herom, så kontakt Erhvervs- og sponsorchef Tine Wammen på tlf. 96316015 eller tw@aalborgteater.dk. Læs mere på aalborgteater.dk/sponsorer


AALBORG TEATER – SÆSON 18/19

GODT AT VIDE Ungebillet kun 80 kr. - billigere end biografen

Er du under 25, eller er der unge i familien, så se her: Unge under 25 år og alle studerende uanset alder kommer i Aalborg Teater for kun 80 kr. Rabatten gælder mandag til torsdag og der er frit valg til alle forestillinger og alle pladser. I weekenden er ungeprisen

80 – 200 kr. I løbet af sæsonen har vi enkelte arrangementer uden ungerabat. Husk legitimation til fremvisning ved scanning af billetten ved teaterbesøget. Ungebilletter køber du helt enkelt på aalborgteater.dk

Gratis introduktioner

Teater skal kunne opleves og nydes uden de store forudsætninger, og det gælder også for forestillingerne på Aalborg Teater. Alligevel kan oplevelsen og forståelsesrammen altid uddybes, hvis man får en indføring i forestillingen og dens baggrunde. I løbet af sæsonen tilbyder vi introduktioner til udvalgte forestillinger ved en

af teatrets dramaturger. Se hvilke dage, der er introduktioner ved den enkelte forestilling. Introduktionerne begynder kl. 18.30 og varer 30 minutter. De er gratis og der er begrænset antal pladser. Du tilmelder dig på aalborgteater.dk/introduktioner

Forestillingen begynder i Teatercaféen Begynd jeres teateraften med en hyggelig snak over god mad i vores teatercafé. Her får I høj kvalitet på tallerkenen til rimelige priser. Teatercaféen byder bl.a. på en 3-rettes menu til 245 kr., 2 retter til 220 kr. og caféretter fra 150 kr. Holder I af god vin i glasset, så gå på opdagelse i caféens velassorterede vinkort, som gemmer

på unikke kvalitetsvine fra egen import. I pausen kan I vende forestillingen over en drink, snacks, friskbrygget specialkaffe eller andre forfriskninger fra caféens omfattende pausekort. AAT Klubmedlemmer får 10 % rabat på maden i teatercaféen. I bestiller bord på aalborgteater.dk/teatercafe 37


AALBORG TEATER – SÆSON 18/19

BILLETTER BILLETSALG

LØSSALGSPRISER

Online aalborgteater.dk

STORE SCENE Et juleeventyr 140/240/290 180/280/330 Børnebillet (u. 15 år) 80 80 Blodbadets Gud 150/200/250 190/240/290 Fyrtøjet 160 160 Børnebillet (u. 15 år) 80 80 Et Dukkehjem 150/200/250 190/240/290 Figaros bryllup 150/200/250 190/240/290 The Sound of Music 200/300/350 240/340/390 Børnebillet (u. 15 år) 80 80 Cyrano 150/200/250 190/240/290 Diktatoren 200/300/350 240/340/390 Kurt & Kirsten 180/280/330 Krash & Chopin danser 140/240/290

Aalborg Teaters Billetservice Man-fre 11:00-16:30 Lør-søn lukket Jernbanegade 9-11 9000 Aalborg 96 31 60 20 billet@aalborgteater.dk

Man-tors

LILLE SCENE Aftenlandet Persona Spotify og Radio Luxembourg Salt Kreditorer

Fre-lør

200 200 200 200 200 200 200 200 200 200

TEATERCAFÉEN/MINDSTE SCENE Dialog 75 Larsens Teatersuppe 150 Format (inkl. 1 stk. drikkevare) 50 16:29 130 130 UNGERABAT Unge u. 25 & studerende FORPREMIERER 1-2 dage før premieren 150/175/210

80

(se mere på aalborgteater.dk/forpremierer)

Grupperabat: Kontakt Aalborg Teaters Billetservice for priser eller se aalborgteater.dk/grupper Alle priser er inkl. billetgebyr på 15 kr. pr. billet 38

80-200


AALBORG TEATER – SÆSON 18/19

SPAR 50 KR. PR. BILLET Køb billetter til mindst tre forestillinger – så bliver du medlem af AAT Klub og sparer 50 kr. pr. billet

Som medlem af AAT Klub får du

Gratis arrangementer eksklusivt for AAT Klub-medlemmer

50 kr. i rabat pr. billet

Gratis rundvisninger kun for AAT Klubmedlemmer

10 % rabat på spisning i Teatercaféen Gratis entré til Dialog Rabat til over 130 teatre og scener i hele Danmark (op til 75 kr. pr. billet)

Særlige AAT Klubtilbud som f.eks. sidste-øjebliks-billetter En uges forkøbsret før alle andre når sæsonsalget starter Sæsonprogrammet tilsendt med post

Personligt medlemskort

KØB BILLETTER MED 50 KR. RABAT PÅ AALBORGTEATER.DK/AATKLUB AAT Klubfordele gælder ikke ved køb af forpremierebilletter AAT Klubrabatten på 50 kr. pr. billet gælder ikke til Fyrtøjet, Larsens Teatersuppe, Format, børne-, unge- og forpremierebilletter

Design: Nicolaj Spangaa | Tryk: Basis Tryk Dronninglund | Forbehold for trykfejl, programændringer, prisstigninger og force majeure

39


AALBORGTEATER.DK JERNBANEGADE 9-11 POSTBOKS 1710 9000 AALBORG BILLETSERVICE 96 31 60 20 ADMINISTRATION 96 31 60 10 FIND AALBORG TEATER PÃ…

HOVEDSPONSORER

Sæsonprogram 2018/19  

Se programmet for sæson 2018/19 på Aalborg Teater. Programmet er opdateret i november 2018.

Sæsonprogram 2018/19  

Se programmet for sæson 2018/19 på Aalborg Teater. Programmet er opdateret i november 2018.

Advertisement